Tinu
Én is úgy gondoltam az elsőnél, hogy a szt. i-ben jó mindegyik szülésznő akkor minek, de hát a szülés után megváltozott a véleményem
Már nem azért, mert gáz volt a szülésznő, csak az ügyeletes szülésznő már csak akkor jön be, ha a végét járod és akkor már nem nagyon tudsz, kívánságokat mondani neki. Én legalábbis így voltam, örültem ha levegőt kapok két fájás között.
Ha van fogadott akkor ő végig ott van veled és ismeri a kívánságaidat, masszíroz stb. Ha szeretnél az alternatívba szülni akkor elintézi neked. Engem anno meg sem kérdeztek, és igaz, hogy a rendes szobában is úgy szülsz ahogy akarsz, de azért erre kíváncsi lennék, hogy mások hogy oldják meg amikor állni már nincs erőd, térdelni meg nem megy mert olyan magas az ágy, hogy én a 180 cm-mel sem tudtam volna szülés közben felmászni rá. Tehát marad a fekvés ami nagyon sz.r.
Ja az én szülésznőm valószínüleg az lesz akinél a Csengét is szültem csak már tudni fogja az igényeimet, meg foglalkozik homeoval és aroma terápiával is. Ha nem fogadott ezekre nincs sok esélyed.
Persze nem meggyőzni akarlak (mert én is így gondoltam az elsőnél) csak a véleményemet írtam le.
Az előadásokon én már túl vagyok. A tornára nagyon szívesen mennék, de Pomázról nagyon messze van és egy egész délutánra nem szívesen hagyom itthon a lányom. De amúgy nagyon szertem oda járni, mert az elsőnél még a Móriczon dolgoztam. A gyógytornász egy tündér (Andi) ő tud egy csomó trükköt minden féle fájásra. A faros fekvésre is vannak tippjei, kérdezd meg léci, mert a Cicnek és bárkinek aki faros lesz az utolsó hetekben biztos jól jön
Kataa
A pelenkázásnál az enyém egy sajtkukac, miután megtanult átfordulni, nem volt hajlandó háton feküdni egy másodpercig sem. Csak úgy tudtam tisztába tenni ha rátenyereltem a hasára, de hát egy kézzel nem könnyű a szaros gyereket tisztába tenni, így lett az ágy így csak 50 cm-ről esett le nem 1 m-ről
Cic
Én nagyon természetes szülés párti vagyok, de ha félsz akkor inkább a császárt javasolom, mert ugyebár a félelem és a különböző parák lassítják a szülést azzal, hogy lassabban tudsz tágulni, mert szorongsz. Így nagy esélye lehet hogy tényleg valami baj történik. Én szerintem bevállalnék egy farost, ha az orvosom azt mondja, hogy menni fog. A dokik ma már annyira félnek a komplikációktól meg a perektől, hogy már csak akkor mondja, hogy menni fog ha tényleg így is gondolja.
Winnie
Hát én a 15 kg-os babakocsihoz (mint gyakorló babakocsis
) azt tudom hozzátenni, hogy képzeld el, hogy bkv-zol. 15 kg a babakocsi + mondjuk 12 kg a lányom most + kb 4 kg a hátizsák az én innivalómmal, az ővével, pelus, törlő, pótruha, anyámkínja stb.
Ez összesen kb 30 kg. Én nagyon ritkán bkv-zok de ez horror lenne, főleg mondjuk terhesen felemelni a járműre, igaz mindig kérek segítséget, de mi van ha nincs ott senki?
Mi is örököltünk egy ilyen Gracot (igaz 2000 modell) de gyorsan vettünk egy felfujható nagy kerekűt sétáltatni és egy kis Graco Mosaicot autozni és bkv-ni. Nem beszélve arról, hogy nekünk van kombi autonk is, de ha pl vásárolni mentünk akkor a kaja már csak az anyósülésre fért el, mert a csomitartó tele volt a babakocsival.
A nyaralást már nem is említem.
Kataa
Bizti, hogy te a szülés (csaszi) utáni napon sok látogatót szeretnél fogadni? Igaz nem vagyunk egyformák, de én örültem, hogy a szükebb családot túléltem. úgy éreztem magam mint akin átment az úthenger, azért ha jól tudom egy császáros vágással sem rohangálnak az újdonsült anyukák.
Amúgy tényleg döbbenet, hogy nemsokára egyre több kisbabás lesz közöttünk, mert mindjárt kezdünk szülni
Winnie
a 2-3 órás baba banzáj elött nem ettél csokit? Én a múltkor benyomtam egy tábla piros mogyoróst és utána 2-3 órán keresztül azt hittem szétrugják odabent a hasamat.
Brigo
Miért nem szedhetsz Mg-ot? Én a Csengével végig szedtem, habár a dokim multkor mondta, hogy lábszár görcsre Ca-ot kell szedni.
Egy hete én is szedem és tényleg jó rá.