Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Megjottunk a dokitol.Felfogadtam vegelgesen a szulesznot is (dokino asszisztense).Kepzeljek megfordult es most a feje van fent,erdekes mert talan szombaton volt egy nagy buli odabent,talan akkor fordult meg.Szerintem mar igy marad,talan igy kenyelmesebb neki :D Mindegy,mert ugyis csaszar lesz.
Mehszaj zart ,magzatviz pont jo es a baba sulya 1800gramm :lol:
Legkozelebb honap vegen kell mennem akkor lesz a Streptococcus kenet vetel meg az elso CTG is.
Ha minden jol megyakkor valaszthatok a babaoca szulinapjat illetoen,vagy november 17 (pentek vagy november 20 (hetfo).Hat talan a pentek kicsit jobban hangzik,marha megvarja a kiirast.Mivel Alex is a 38.heten szuletett,nem biztos semmi. :wink:

Kolena
Nem kaptam kepet mert annyira benyomta az arcocskajat a mehlepenybe hogy nem tudtunk jo fotot csinalni.

Magnes
Napsarga nagyon szep szin :)

Krista,
En vagy 1 eves koraig a pelenkazon csereltem a pelenkat,szerintem biztonsagos ha ott vagy mellette.Sose mhagytam ottegyedul,meg fontos hogy ne egy sajtkukac legyen aki forog mint egy ringispil :lol:

Winnie
Erdekes neke nem faj a derekam vezetesnel.Az ovterero jo talamany hogy ne nyomja a pocit az ov.

Zsanett
Elso babnal en is vettem tobb fajta pelust volt Huggies, Pampers, Babylove,Libero.Olcsot sose vettem mert gondoltam hogy az ritkan jo.Szoval a vegen csak a Libero meg Babylove jott be,mert gumis a dereka es nem jon ki hatu la cucc :P Es meg olcsobb is mint a Pampers.En mar vettem 2 csomi ujszulott pelenkat (2-5 kg)meg 1 MINI-t is.Szerintem a 30.het utan raersz meg ezzel.
En tudom hogy max 3 kg lesz a baby,es anno Alex is enny ivolt,al eslo hetekben jol jott az ujszulott pelus,tehat el fog fogyni az a 2 csomag boven.

Na pusz,furdetes van
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Kata! Akkor leszel pont a 40. héten? Tök fura, de egyben jó is lehet, hogy tudod melyik nap születik meg.
Én is kérdeztem a dokimat a császárral kapcsolatban. Aszonta, hogy ha nem túl nagy a feje, simán megpróbálhatom a faros szülést, márha addig nem fordul be. Bár egy kicsit úgy éreztem, hogy azt hiszi, hogy félek a császártól pedig nem. Inkább tartok a faros szüléstől. Szerintetek ilyenkor mondhatom azt, hogy köszönöm szépen nem szeretném megpróbálni, hanem inkább császár???? :roll:

Zsanett, én azt ajánlanám, ha már mindenképp pelust akarsz vásárolni, hogy több fajtából vegyél kisebb kiszereléseket. Sőt, valahol darabra is lehet venni. Régen volt ilyen a Mária babadiszkontban, nem tudom most van-e ilyen... Mert így kitapasztalod, hogy melyik lesz jó a babádnak. Nálunk pl a csúszszuper Liberoból totál kifolyt a kaka, míg uaz a méretű Liberoból nem... De van pl egy pelenka futárszolgálat, nem régen akadtam rá a neten, itt is többfajtát tesznek neked egy csomagba, hogy kitapasztald, hogy melyik jobb, mindjárt teszem a linkjét is.
www.pelusfutar.hu azt hiszem ez az, meg volt még valami Bugyor Tudor, de nem találom a könyvjelzők között...

Na megyek, jó éjt!
cic
cicmerák
 
 


Zsanett, mi a Libero-t meg a Pamperst használjuk, lánykámnak irtó kényes a hátsója. :( Ezek sztem a legdrágábbak. Mondjuk ahogy Cic is írja, azekből is kifolyik néha a híg anyatejes kaka. :( De tényleg érdemes többet kipróbálni, pláne, ha a babád nem lesz túl kényes bőrű.

Kata, de fura, hog Te is mindjárt szülsz. Nekem még a java hátra van. :(
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Kata, Neked ki lesz a szülésznőd? Már egyszer montad, de nem emlékszem :oops:
Övterelőt én is kaptam kölcsön, télleg jó, kicsit úgy érzem magam vele, mintha erényöv lenne rajtam :wink: . Mondjuk kisebb városi utakra mág nem használom mindig, de ha megyünk vidékre, akkor most már igen.

Babakocsi kérdésem lenne, bár egyikőtök már írt róla a hétvégén, hogy szóval mit gondoltok arról az akciós Graco babakocsiról? Azt írtátok eddig, hogy nehéz, de télleg olyan durva az a 15 kg? vannak annál olcsóbb többfunkcis babakocsik?
Meg még több helyen (elefáni, Brumi maci bababolt) egy CAM traves System babakocsi akciós (115 eFt helyett 100 eFt-ért). Az mondjuk nehezebb, 18 kg. De ilyenkor melyik állapotára vonatkozik ez a súly? Mert hordozóval gondolom nehezebb, mint mózessel. A CAM-nek kemény mózese van, a Graco-nak textil. Melyik a jobb? És azért a textilmózesnek is van az alján valami merevített része, hogy ne hajoljon be a baba, ugye?
No, röviden ennyi, köszi előre is.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Snoopy, ma ért ide a 28-i válasz privid, köszi!
Érdekesek ezek a privik, hogy így késnek.... meg kiírta, hogy van, aztán rákattintitottam, nem volt ott semmi, majd amikor vissza megint, akkor volt ott üzi.
No mindegy, lényeg, hogy köszönöm a választ!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Snoopy, ma ért ide a 28-i válasz privid, köszi!
Érdekesek ezek a privik, hogy így késnek.... meg kiírta, hogy van, aztán rákattintitottam, nem volt ott semmi, majd amikor vissza megint, akkor volt ott üzi.
No mindegy, lényeg, hogy köszönöm a választ!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jo reggelt,

Gyorsan bekukkantottam,amig megy a mosogep+a fozes kesz nem elsz,ma megyek a hazidokihoz a tapenzes papirert,utana meg baratnozok delutanig, Arkadban nezelodunk :)

Cic
IGen a 39.betoltott het utan lesz,tehat a 40.heten. Azert talan jobb a pentek mert hetvegen tobben raernek bejonni hozzam.
Hat igen tudom melyik nap,de anno is tudtam aztan emgsem ugy volt,ugyhogy valahogy nincs olyan erzesem hogy megvarja a kituzott datumot :roll:
En csak a magam peldajan mondom hogy nem kockaztatnam a faros szulest,sajnos az en csipo problema is abbol ered hogy anyu dokija nem volt hajlando ejszaka csaszarozni :cry: Tudom azt mondjak ha a baba jol fekszik akor nem sok kockazat van,de en tuti nem probalnam meg,megallitolag otta gatvedelemrol le is lehet tenni es jobban reped az anyuka.Lehet hogy meg befordul neked ez a noci,bar ritka.Szerintem lehet kerni csaszart,ehhez ilyen esetben tuti jogod van,plane ha jo fej a dokid es meg lehet vele beszelni.
Irtam is hogy most jobban erzem a rugdosast mint Alexnal a vege fele,hat most kiderult miert,mert a labaval rugdos lefele :lol:

Tunde
Hihetetlen hogy mara jovo honapban tenyleg itt a baba.Pedig ejjelnte azert mar kenylmetlen a helyezkedes,de azert jobb helyen van meg bent :)

Winnie
Hajdu Barbi lesz a szulesznom. Kb egyidos velem es nagyon rendi csaj :) Majd par het mulva bemegyek egy szombaton es mindent megmutat +megbeszeljuk a menetet. O fog elokesziteni ,viszi a babat furdetni.Nekem meger meg csaszinal is a dokin kivul egy ismeros.
Ovterelot ekkora pocinal szerintem mar mindig hasznalj,nagyon fontos.En sem mindig kapcsoltam be az elejen,de most mar kell is mert nyomna az ov.
En Gracom csak 9 kg,de ez 2002-es modell.Szerintem enj be egy nagy bababoltba es kerdezz ra milyen konnyu de babakortol hasznalhato kocsik vannak.A Gracoban csak lesz.A mi babahordozonk kemey tamlaju,szerintem mind az,csak van benne puhabb szivacs+vedo.Ami praktikus hogy van a kocsiban hagyhato resze amire csak ra kell pattintani a hordozot es nem mindig az ovvel mahinalni.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


juj, ettől a faros szüléstől én is félnék.....
Cic, néztem ezt a pelusfutár honlapot, honnan lehet tudni, hogy melyik pelus milyen márkájú, mert én csak azt láttam, hogy békás / macis, stb.....

Különben képzeljétek, tegnap hatalmas parti volt a hasamban, jó két-három órán keresztül egyszerűen folyamatosan ment a rugdosás, egyszerűen hihetetlen....de már ma is rákezdett.....

és bocsi az előző duplázásért...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Mágnes!
Gratulálok a kifestéshez! Tudom, milyen jó érzés, amikor már ezen is túl van az ember! :)
A pléd itt is ekörül van, akkor nem leszek átverve :P
Én is láttam a dokid. Sajna pont a vetélésről volt szó, de hát csak megnézi az ember.....
Sajnálom, hogy rossz éjszakád volt. Én még soha nem keltem fel sírva. Viszont tegnapelőtt éjszaka úgy begörcsölt a combom, hogy mozdulni sem bírtam, na akkor én is elpityeredtem. Most már betöltöm a 36. hetet, így magnéziumot sem ihatok, így aztán nagyon jó lesz, ha most kezd el majd görcsölni a lábam :cry:

Zsanett!
Ezt találtam a pulzusszámról:

Első gyermekem várom és a 30. hétben vagyok. Észrevettem, hogy a pulzusom folyamatosan 100-130-as értéket mutat, nyugalmi helyzetben is 110-et, a vérnyomásom viszont teljesen normális (120/80),ez teljesen természetes az utolsó harmadban vagy sem?
Válasz:
Most van a legmagasabban a méhfenék, felemeli a rekeszizmot és megdönti a szívet.
Ha egyébként minden vizsgálható paramétere rendben van: akkor fogja fel úgy, hogy egyénileg fokozottabban érzékeny ennek a kornak a tüneteire.

Én Jázi egy éves koráig csak minőségi (libero, pampers, huggies) pelust használtam, azóta csak az óccsóakat. Babszemmel is ezeket használom, de szerintem már nem húzom ki egy évig, csak mondjuk fél éves koráig. Persze múlni fog azon is, hogy érzékeny lesz e a bőre. Én úgy vettem most is pelust, hogy amikor le volt árazva, akkor megvettem. Ha 2 hónappal előtte, akkor 2 hónappal előtte. Úgy is kelleni fog, akkor meg inkább akciósan veszem meg. És szerintem minimum 2-3 csomag 3-6kg-os úgyis kell.
Popsitörlőt szintén vettem. Jázival a pampers, és a johnson's vált be. A huggies nem. Most viszont tescosat használunk már, az csak 260ft egy csomaggal. De vannak olyanok is, akik mellőzik a popsitörtlőt, és a csap alatt mossák a babapopsit. Nekem ez macerás lett volna, uúgy mint a textilpelus.

Cic!
Én nem mernék bevállalni egy farost, de persze ez a te döntésed (ha a csajszi így marad). Báááár, attól függ, hogy mit mondana a doki. Ha megnyugtatna, hogy se a babának, se nekem nem származhatna bajom belőle, mert a helyzethez képest jól fekszik a baba, akkor lehet, hogy rábólintanék, de mondom, így első körben nem.

Winnie!
Így elsőre nekem tetszik a kocsi, meg a színe is, ha nem lenne 1,5 éves a másik babakocsi, akkor lehet, hogy meg is nézném tüzetesebben. Szerintem menj be a boltba, mondjuk pároddal, aki azért most is tud emelni, és hagyatkozz az ő véleményére. Gondolom, még mindig jobb az ő véleménye, mint a bolti eladóé, aki esetleg rád akarja tukmálni.


Ma megyek védőnőhöz, remélem minden rendben lesz :)
Jövő héten pedig már nst. Hihetetlen.....


Szép napot mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok ám.:)

Rakok fel képeket a manókról, addig is, míg rendesen tudok jönni nézegethessétek. :wink:

Kép

Kép

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok lányok!

Mágnes: Örülök, hogy vége a megpróbáltotásoknak, és élvezhetitek a szép "új" friss lakást. Én úgy szeretem amikor frissen van festve, ki van takarítva, minden a helyén....

Krista: Sajnos én is ilyen keveset iszom. A vérnyomásom nekem is a béka feneke alatt van, de nem is tudtam, hogy így befolyásolja a folyadék bevitel. Mindig elhatározom, hogy többet fogok inni, de ha egyszer nem kívánom... :(

jkzsanett: Előre vásárolni a pelust sosem jutott az eszembe. Amikor Lili megszületett, mondta a nővérke, hogy max 3-at adnak egy napra ami tuti kevés lesz. Elküldtem a férjemet hozzon be a kórházba, hogy legyen. Mi is kisérleteztünk, egy keveset, de a Pampers nagyon bejött. Most is ezzel fogok nyitni, de azért először csak egy kis csomagot fogok venni, mert ami a Lilinél bejött az nem biztos, hogy Andrisnak is jó lesz, úgyhogy csak óvatosan...

Farfekvéses babákkal állítólag lehet maszírozással és rábeszéléssel fordulás elérni. Én biztosan kipróbálnám, mit veszthetek?

Winnie: A rúgásblokk kifejezés nagyon tetszett :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!
Tegnap kissé be voltam parázva, délután iszonyatosan szúrt a hasam köldök alatt. Nem folyamatosan, hanem időközönként. Már ott tartottam, hogy bemegyek a kórházba. Szerencsére elmúlt, biztos nyúlnak a tartóizmok (remélem). Túl is hajtottam magam, apának tegnap szóltak, hogy ma mennie kell 3 napos továbbképzésre... gyors mosás, vasalás, bevásárlás, szóval szerintem sok lehetett.

brigó: a 36. héttől már nem lehet magnéziumot bevenni? Miért?Ez a magne B6-ra is vonatkozik?? De jó lenne.... :D

kata: olyan fura, hogy mindjárt szülsz! :D Aztán elgondolkoztam rajta, hogy lassan be fognak indulni a szülések, és nem győzzük kapkodni a fejünket! El sem hiszem, hogy így telik az idő! Csak már én is ott tartanék! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


pelustéma:
Én megmondtam apának, hogy melyik márkát vegye (Pampers), és majd ha bent leszek a kórházban, akkor megmondom mekkora méretet. Nem tudhatom mekkora lesz a kisasszony... :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kataa,

Engem érdekelne a kisoverall, csak meg szeretném kérdezni, hogy orkán kívülről, belülről is? És mi a töltő anyaga?

Köszi,

csernusn
 
 


ja, a "mindjárt szülsz" témára az én hátamon is végigfutott a hideg, mi lesz itt. És hát azért be vagyok tojva, mi lesz. Én igazából attól tartok személyesen, hogy szerencsére (mindjárt lekopogom :)) még soha nem volt komoly fájdalmam semmiféle (fogfájás, törés, stb), és ehhez képest viszonylag alacsonynak gondolom a fájdalomküszöböm. És attól tojok, hogy hogy fogom bírni. MOndjuk épp ezért fenntartom magamnak a lehetőséget esetleg egy érzéstelenítésre, de inkább nélküle jobb lenne. Na, majd meglátjuk, bizti lesz még egyéb parám, de ne adjatok ötletet, hogy mitől lehet még parázni, jó nekem így a naivitásomban :)

Mágnes, ilyen szúrás nekem is van néha, a köldököm mellett, ha sokat állok, de én a szúrástól nem félek, csak a görcstől :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie:
Ez a szülés téma nálam is most került napirendre. Eddig minden máson aggódtam, most, hogy már egyre kevesebb aggódnivalóm van, kreáltam magamnak. :D Én is attól tartok, hogy esetleg nem bírom, a dokinak meg meglesz a véleménye, stb.. Bár megbeszéltem magammal, hogy ha ez az ára, hogy egészséges babám szülessen, akkor fájjon csak...Igaz, előre parázom ilyenen, és nagy valószínűséggel csaszi lesz.De majd a dokit mefkérdem, ha megyek hozzá.

A szúrás dologgal megnyugtattál,köszi! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok,

Itt vagyok megint, visszaolvastalak benneteket, de valszínű megint csak témánként válaszolok.:( Igy egy kicsit személytelenebb, pedig mindenkit szeretek ám.:)))


Pelus:
Én olvastam anno az origon egy pelusösszehasonlítást, ott a DM-es t hozták ki ár érték arányban a legjobbnak és a Pampers-re írták, hogy ténleg kifolyik belőle. Ennyit az összes tapasztalatom, de jó ötletnek tartom a mintadarabok vásárlását.


A a new born az 2,5-5 kg-ig terjed kb, akkor abba már csak beleesnek a babáink nem????:)


Sziszi,

Nagyon aranyosak a kisgyerekeid, főleg Annáról nagyon tetszik a fotó, olyan édesen mosolyog.:)


Császár,

Én azon gondolkodtam, hogyha nagy a baba én akkor szerenék császárt kérni, de ezt még nem mondtam senki illetékesnek. Én nagyon gyengusznak képzelem magam, és úgy bennem van, hogy ki fogok-e tudni nyomni egy nagy babát. Tudom, hogy hülyeség, csak mivel még nem tudom mi vár rám....


Lányok, azt írták a neten, hogy ilyen korban a baba 90-95%-ot alszik már. Hát szerintem nekem 90-95%-ot ébren van.És nekem már nem nagyon rúg, hanem olyan mintha forogna, mint amilyen az alienes filmekben a bőröd alatt, és látni is gyakran, persze csak nekem tart bemutatót :)

Én is voltam orvosnál, és nekem is zárt a méhszájam és még 3cm mély. Pénteken lesz ultrahang a 31.heti, már nagyon várom, mert azt mondta a doki, hogy most minden méretet megmondanak. Tudjátok én hiányoltam, hogy mindig csak alig mondtak nekem valalmit.

A fürdőszobánk már a végső stádiumban van, talán ma készen lesz.:) Végre.... MÁsfél hete olyan kosz és rendetlenség van, hogy utána meg a takarítás miatt fogok mérgelődni.:( HA kész lesz rakok fel képet.

csernusn
 
 


Sziasztok,

na végre egy nyugis nap. Tegnap sikerül "kicsit"túl sokat dolgozni, volt is tüntetés belülről. Komolyan, én már azon gondolkodom, hogy ez normális, hogy ennyit rug a baba? Ha fél órára nyugi van, akkor az már jó, különben egyfolytában box van. Tegnap napközben kaptam két akkora rugást, hogy felszisszentem, és este sem tudtam elaludni, semmilyen pozició nem tetszett neki, és ez reggelig tartott. Ennek a babónak nincs alvásigénye? Vagy kicsit hiperaktív?
Andy, Renáta, Tünde, nálatok mennyire intenzív a baba? Mi kb egyidősek vagyunk!

Winni: én irtam már erről a babakocsiról. Nagyon klassz, mi már töviről-hegyire végignéztük, nagyon praktikus az összecsukása, jó a bébihordója, a mózeskosár igaz hogy nem merev, de nem is gagyi papírhajó. 15 kg az összsúlya, ha minden rajta van. Ez az ár tényleg jó, mert én végignéztem a netet, meg itt Pécsett a boltokat, és mindenhol drágább alapból ez a kocsi. 3 színben van (bordó, kék-fekete, szürke-fekete-zöld) Érdemes megnézni!

Kata, te miért is fogsz császárral szülni? Mert Alexnál is császáros voltál, vagy mert farfekvéses a baba?

Hát szülésznő fogadásnak utánakérdezte, de ez nálun nem elterjedt, sőt..akik itt vannak szülésznők, szinte egyik sem pécsi, ezért enm is nagyon vállalják. Ma megyünk először szülésfelészítőre, majd azért ott biztos többet megtudunk.

Ez az övterelő tényleg olyan mint egy erényöv? CSak a tv-ben láttam, de hát elég mókás volt! Nem túl macerás a bekötése? Más megoldás nincs?

Vérnyomás: én is megkaptam a védőnőtől, hogy azért alacsony a vérnyomásom, mert keveset iszok. Hát ezt eddig én sem tudtam, de azóta figyelek nagyon a mennyiségre, csak hát ugye ez pláne megsokszorozza a wc látogatást. Lassan beköltözhetek a fürdőbe!

Sziszi: nagyon édesek a gyerekeid! Hogy megy a vezetés? Forgalomban vagy már, vagy a rurinpályán? Csak ügyesen.

Megpróbálok küldeni újabb pocakos képet, hétvégi produkció, de nincs itt a férjem, nem biztos hogy sikerül!
Vendég
 


Kép pont betöltött 22.hét, szombat - alakul a Borsó
Vendég
 


Jaj, eljött az én időm. itt a gesztenye szezon! Este gesztiparty lesz!!!
Vendég
 


winnie: Az, hogy mekkora a fájdalomtűrő képességed, az nem azon múlik, hogy volt-e már nagy fájdalmad vagy sem, ez idegrendszerei kérdés.... Lehet, hogy fakír vagy :lol:

csernusn, deszilvi: Én is azt gondolom, hogy az én pici fiam is 95% ébren van. Olyan aktív, hogy már hihetetlen, de élvezem nagyon :lol: Már elkezdtem játszani vele .... még nem jött rá mit akarok tőle... :)

Sziszike: Na végre, hol voltál eddig? Költöztetek?
Sziszike gyerkőckéi nagyon nagyon édesek, tanusíthatom!!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Örömmel jelentem, megjött a szopipárna. Gyors kimostam a huzatokat, remélem estére megszárad! Jó nehéz!
Vendég
 


Tinu
Én is úgy gondoltam az elsőnél, hogy a szt. i-ben jó mindegyik szülésznő akkor minek, de hát a szülés után megváltozott a véleményem :lol:
Már nem azért, mert gáz volt a szülésznő, csak az ügyeletes szülésznő már csak akkor jön be, ha a végét járod és akkor már nem nagyon tudsz, kívánságokat mondani neki. Én legalábbis így voltam, örültem ha levegőt kapok két fájás között.
Ha van fogadott akkor ő végig ott van veled és ismeri a kívánságaidat, masszíroz stb. Ha szeretnél az alternatívba szülni akkor elintézi neked. Engem anno meg sem kérdeztek, és igaz, hogy a rendes szobában is úgy szülsz ahogy akarsz, de azért erre kíváncsi lennék, hogy mások hogy oldják meg amikor állni már nincs erőd, térdelni meg nem megy mert olyan magas az ágy, hogy én a 180 cm-mel sem tudtam volna szülés közben felmászni rá. Tehát marad a fekvés ami nagyon sz.r.
Ja az én szülésznőm valószínüleg az lesz akinél a Csengét is szültem csak már tudni fogja az igényeimet, meg foglalkozik homeoval és aroma terápiával is. Ha nem fogadott ezekre nincs sok esélyed.
Persze nem meggyőzni akarlak (mert én is így gondoltam az elsőnél) csak a véleményemet írtam le.
Az előadásokon én már túl vagyok. A tornára nagyon szívesen mennék, de Pomázról nagyon messze van és egy egész délutánra nem szívesen hagyom itthon a lányom. De amúgy nagyon szertem oda járni, mert az elsőnél még a Móriczon dolgoztam. A gyógytornász egy tündér (Andi) ő tud egy csomó trükköt minden féle fájásra. A faros fekvésre is vannak tippjei, kérdezd meg léci, mert a Cicnek és bárkinek aki faros lesz az utolsó hetekben biztos jól jön :lol:

Kataa
A pelenkázásnál az enyém egy sajtkukac, miután megtanult átfordulni, nem volt hajlandó háton feküdni egy másodpercig sem. Csak úgy tudtam tisztába tenni ha rátenyereltem a hasára, de hát egy kézzel nem könnyű a szaros gyereket tisztába tenni, így lett az ágy így csak 50 cm-ről esett le nem 1 m-ről :lol:

Cic
Én nagyon természetes szülés párti vagyok, de ha félsz akkor inkább a császárt javasolom, mert ugyebár a félelem és a különböző parák lassítják a szülést azzal, hogy lassabban tudsz tágulni, mert szorongsz. Így nagy esélye lehet hogy tényleg valami baj történik. Én szerintem bevállalnék egy farost, ha az orvosom azt mondja, hogy menni fog. A dokik ma már annyira félnek a komplikációktól meg a perektől, hogy már csak akkor mondja, hogy menni fog ha tényleg így is gondolja.

Winnie
Hát én a 15 kg-os babakocsihoz (mint gyakorló babakocsis :lol: ) azt tudom hozzátenni, hogy képzeld el, hogy bkv-zol. 15 kg a babakocsi + mondjuk 12 kg a lányom most + kb 4 kg a hátizsák az én innivalómmal, az ővével, pelus, törlő, pótruha, anyámkínja stb.
Ez összesen kb 30 kg. Én nagyon ritkán bkv-zok de ez horror lenne, főleg mondjuk terhesen felemelni a járműre, igaz mindig kérek segítséget, de mi van ha nincs ott senki?
Mi is örököltünk egy ilyen Gracot (igaz 2000 modell) de gyorsan vettünk egy felfujható nagy kerekűt sétáltatni és egy kis Graco Mosaicot autozni és bkv-ni. Nem beszélve arról, hogy nekünk van kombi autonk is, de ha pl vásárolni mentünk akkor a kaja már csak az anyósülésre fért el, mert a csomitartó tele volt a babakocsival.
A nyaralást már nem is említem. :lol:

Kataa
Bizti, hogy te a szülés (csaszi) utáni napon sok látogatót szeretnél fogadni? Igaz nem vagyunk egyformák, de én örültem, hogy a szükebb családot túléltem. úgy éreztem magam mint akin átment az úthenger, azért ha jól tudom egy császáros vágással sem rohangálnak az újdonsült anyukák.
Amúgy tényleg döbbenet, hogy nemsokára egyre több kisbabás lesz közöttünk, mert mindjárt kezdünk szülni :!: :!: :!:

Winnie
a 2-3 órás baba banzáj elött nem ettél csokit? Én a múltkor benyomtam egy tábla piros mogyoróst és utána 2-3 órán keresztül azt hittem szétrugják odabent a hasamat.

Brigo
Miért nem szedhetsz Mg-ot? Én a Csengével végig szedtem, habár a dokim multkor mondta, hogy lábszár görcsre Ca-ot kell szedni.
Egy hete én is szedem és tényleg jó rá.

KépKép
Kép
krista
 
 


Niki:
Érdekes ez a alien hasonlat! Pont tegnap mondtam a páromnak, hogy úgy hullámzik a Manó, mint a nyolcadik utás a halálban az a beazonosíthatatlan lény.. :D

Szilvi:
Nekem a 3. hónaptól van övterelőm, egyáltalán nem bonyolult bekötni, az ülésre tudod csatolni, és tépőzáras a terelő része. Mi jól is jártunk, mert a Minimanóban 6000-ért béreltük, és amikor visszaadjuk, egy az egyben levásárolható a bérlés díja. Szóval én csak ajánlani tudom, sokkal nyugodtabb vagyok, ha használom, volt már pár nagyobb fékezésem (Pest életveszélyes.. :? )

Ilyen időtájt már érdemes megkérdezni a dokit a szülés körülményeiről??

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziszi, én is csatlakozom, arik a képek :)

Babaszundi, vs ébrenlét: én is azt olvastam, hogy 25. hét magasságában 16-18 órát kéne aludnia naponta, hát nálam is inkább fordított a helyzet. az éjszakát nem tudom, fel még nem ébredek rá, de olyan sokszor van, hogyha amúgy felébredek, és nem vagyok tök kóma, akkor észreveszem, hogy buli van.
Csokievéssel nem volt tegnap a nagyparti előtt, de azért szokott kajára mindig reagálni, pl a reggeli Túró Rudikért kifejezetten hálás :)
olyan sem volt még igazán, hogy fájjon, csak egyszer, épp nyújtózkodtam, és feszült a hasam, na akkor kaptam egy rúgást, arra én is felszisszentem...

Szilvi: gesztiparti? az milyen?

Korena: nekem is tetszik a rúgásblokk kifejezés, de bizti én írtam? mert legalábbis nem találtam a szövegeim között :wink:
és hát ezaz, épp ezért félek, mert nem volt még nagy fájdalmam, de szerintem s kisebbeket is nehezen tűröm, azonnal potyognak a könnyeim...

Övterelő: egyáltalán nem macerás, bár amikor megkaptuk, hetekig nem jöttünk rá, hogy működik, hogy fér át a kis lyukon az öv csatja, mire a tulaj felvilágosított, hogy tépőzáras :D szóval nálunk állandóan ott van az ülésen, és az alját csak be kell szorítani a tépőzárral. azért erényöv, mert pont ott a szorítás a két lábam között, és hát kicsit szét is tartja a lábaimat :)
Más megoldás: néhányan simán kiakasztják az övet egy csipesszel, de szerintem az nem túl biztonságos.

Szopipárna: én is megrendeltem, ma utaltam a zsozsit, remélem, 1 héten belül megjön :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


[quote="winnie27"]Sziasztok!

Köszi a válaszokat magzagmozgi témában. Csak azért lepődtem meg, mert hallottam közvetve valakiről, hogy számlálta, és ez elég bizarrnak tűnt, hogy naponta strigulázni a 10-et. Nem bezsélve arról, hogy mi számít egynek, egy kisrúgás, vagy egy "rúgásblokk", vagy hogymondjam :)

Itt a rúgásblokkols beszólésod :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


krista: Ki volt a szülésznőd a sz.i.-ben? Nekem a Nyulas Jolán lesz most.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

A vizsga sikerült!!!:)

Párom végig nézte és azt mondta nagyon büszke rám. :P Olyan jó volt, hogy ott tudott lenni..sztem jobban izgult, mint én!

Rendes volt a vizsgáztató is, de a feladatok is mentek.:) Semmit nem rontottam el! :wink:
Az oktató mondta, szégyelős vagyok kicsit, gondolom arra gondolt, izgulok, de mikor a felüljáróra kellett mennem nyirgó gumikkkal indultam, s azt mondta a vizsgáztató-ezt nevezi szégyelősnek, aztán nyikorgó gumikkal indul? :P Jó fej volt!!

Már csak 1vizsga és meg van a jogsi! Egyre közelebb vagyok hozzá...

Apu vitt el a vizsgára 1:30ra értem oda, majd ők haza jöttek ...még beszélgettem az oktatóval(aki nem az én oktatóm volt/helyettesítette), mikor 2kor megjelent a vizsgáztató és megkérdezte beszélgetünk még vagy vizsgázni is szeretnénk.:)
Így kezdett: - az oktatód, képes lett volna még 10percig izgultatni..inkább idejöttem, hamar túl legyünk rajta. :P

Kicsit izgultam, de minden összejött! Mehetek a forgalomba, mindjárt hívom is az oktatómat, mikor kezdhetem.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Rakok fel még két képet.:) Köszi a dicséreteket..

Kép

Kép


Sziszike.
sziszike1000
 
 


ja, tényleg, addig nem olvastam vissza.... :)

Na, sziasztok, mi most megyünk babalátogatóba egy majdnem 3 hónapos babához, aki szintén az Istvánban született :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ákom – Bákom Gyermekruha Börze!!

Extra minőségű, márkás mosott angol, olasz, svájci új és alighasznált ruhák 0 – 128-as méretig

adams, GAP, George, Ladybird, MARKS & SPENCER, NEXT,L.O.G.G., REBEL, Benetton, MEXX, stb

2006. 10. 09.-13. között Újpesten az Izzó ltp.-en

Referencia a gyerekeimen. :lol: Ha érdekel írj PÜt.
Kép

Kép
flocika
 
 


Sziasztok!
A tavasziaknal vagyok, neha bekukkantok hozzatok, de csak ritkan irok. Most viszont kivancsi lennek a tapasztalaitokra: volt-e kozuletek barkinek is barna szinu "folyasa" a 19-20. het kornyeken? Nem nagy mennyisegre kell gondolni, egyszeri barna suru valadekra, aztan nehany apro foszlanyra feher valadekban es egszeri halvanyrozsaszin valadekra (ez epp ma volt, amikor mar azt hittem, minden OK...). En most produkalom ezt az elmult 1,5 het alatt es kicsit aggodok. Ha van ilyen tapasztalatotok es esetleg tudjatok, mi okozhatja, nagyon orulnek, ha megosztanatok velem!!!!
Koszi elore is :(
Kami es Aron
(U.i.: az egyszeri barna utan 5 napig korhazban voltam megfigyelesen, de ott semmi nem volt, mehszaj zart, huvely tiszta, kis sztreptokokkusszal fuszerezve, amire most semicillint szedek meg egy hetig...)
kami
 
 


sziszi,

Jó az ajtózáró fáklyátok:)))
És Gratulálok a vizsgádhoz, csak így tovább....


A lábam legnagyobb bánatomra kihajszáleresedett a combom belső részén, és ami még ijesztőbb hogy a lágyékomnál, ahol mér kez a pocim is kidomborodni az erek úgy kidagadtak, mint egy százéves néni görcsösen viszeres lábain.:(((( Mitől van ez, mikor nem is erőlködöm?????

Lányok a szüléstől már én is kezdek félni, nekem már csak 8 hetem van és mi van, ha előbb jön a kismanó, akkor már annyi sincs. Bár egyúttal várom is. A páromnak meg azt mondom, hogy használjuk ki ezt a pár hetet még, mert már utána sosem lesz olyan, hogy csak mi ketten.:) Igaz???

csernusn
 
 


Kataa,

Írtam neked privit, remélem megkapod, mert a babanet olyan lassan továbbítja a mail-eket.:(

csernusn
 
 


Sziasztok


Ami a faros szülést illeti. Bizony én megpróbálnám. A gyermekcséket meg lehet próbálni megfordítani, meg is tennék érte mindent. De alapvetően a faros szülés nem olyan különlegesség. Annyi a titka, hogy meg kell várni a tolással azt, amíg teljesen nyitva a méhszáj, illetve mentőellátás során pl nem lehet megúszni a gátmetszést. No de inkább egy gátmetszés, minthogy megnyissák a hasadat, nem?
Nagyon sokan nagyon sajnálják a csaszi után, hogy nem szülhettek természetesen. Még így is lehet, hogy a dokid jobban fél egy faros babától, mint egy csaszitól, de ez nem megoldhatatlan feladat. Sem neki, sem a kismamának.

Kata!
Szerintem válaszoltam mindenre. Holnap elküldöm még egyszer, ha mégsem találod

Snoopy
snoopy
 
 


krista: én is akartam szülésznőt fogadni, csak közben átgondoltam.
Egyrészt
én nem annyira azt szeretném, hogy a szülésznő legyen mellettem a
vajúdásnál, hanem inkább a férjem. Ő is tud masszírozni, segíteni stb.
Máskülönben épp ma mondta az egyik szülésznő, hogy milyen kafa
távírányítós
ágyak vannak a sima szülőszobán. :D Meg ott is van zuhanyzó. Szóval
nekem
nem tűnik olyan szörnyűnek az sem, ha nem az alternatívban szülök...
Aromaterápia, homeopátia nekem nem nyomnak annyit a latban. Tudom,
hülyén
hangzik. :oops: Aztán lehet, hogy még megváltozik a véleményem
időközben.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Már megint rengeteget kellett visszaolvasnom...szerencsére :D Szeretem, amikor ilyen aktívak vagytok.

Mágnes!

Kérdezted, hogy a méhszáj állapotát mindig felírják-e. Nos a kiskönyv hüvelyi vizsgálat oszlopában kell feltüntetni, s igen, nálam mindig beírják... (CI: 4jegyű szám) Régebben Beszti már leírta, hogy melyik szám mit jelöl.
Hasszurkálás nálam is szokott lenni sajnos, elég ijesztő; sőt volt már egy ájulásközeli állapotom is :shock: a keményedések viszont mintha ritkultak volna :roll:

Korena, Snoopy!

Balesetek :shock: Elképesztő, mi minden előfordul; én például babakáddal együtt zuhantam bébi koromban...

Kataa!

Gratulálok az Uh-hoz; nagyon közel jársz már; annyira fura milyen gyorsan eltelt ez a pár hónap...

Brigó!

36.hét!!!Lassacskán elkezdhetünk izgulni érted :wink:

Sziszike!

Gratulálok a vizsgádhoz és a gyönyörű gyerekekhez. :D

Niki!

Hajszálerek nálam is vannak, bár nem olyan vészes, inkább a mellemen súlyos; pedig nem is nőtt olyan nagyot...gondolom a fokozott vérellátás vagy ilyesmi lehet az oka, persze lehet, hogy baromság.
Tényleg, sikerült már rávenned a férjed a vásárlásra? Mi most tartunk ott, hogy ezen a hétvégén elindulunk... :wink:

Kami!

Nálam nem fordult elő ilyesmi, csak az elején (8. hét), sajnos fogalmam sincs mitől lehet ez a 20. héten. Én valószínűleg felhívnám a dokim...

Remélem sikerült lereagálnom szinte mindent...

Ja, még az alacsony vérnyomás és a folyadékbevitel tuti összefüggésben van...én is alig iszom valamit, s olyan vérnyomikat szoktam produkálni régebben, hogy az orvosok elképedtek, hogy lehet így élni :shock:
S még a babamozgás: nálam egyre kevesebb, délelőtt és este leginkább. Kb. 2-3 napja ritkult ennyire, addig mondhatni hiperaktív volt.

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziszike: Gratulálok a vizsgához, ügyes vagy!!! Csak így tovább!!

Kami: Ez elég rosszul hangzik. Én a helyedben rohannék a dokihoz!!

Csernusn: Kiállnak az erek a hasadon? Jaj szegénykém. Nem fáj?
8 hét? De jó neked!! Jaj ne hogy félj! Ha laza vagy, és bizakodó optimista akkor hidd el nekem könnyű a szülés!!
Hát tényleg a babával már semmi sem lesz a régi!!!!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Szia Szana,
A dokimmal mar beszeltem, minden nap megnezett a korhazban (merthogy az ovebe mentem, ahol szulni is szeretnek). Ma is megyek hozza vissza, de mivel eddig nem mondtak semmi konkretunot es o se tud mit mondani biztosra, kisse aggodom. Olyan rossz ez, eddig semmi de semmi baj nem volt, meg egy incifinci hanyinger se az elejen - most meg ez... derult egbol a villamcsapas... remelem nem komoly es el fog mulni magatol!!!
kami
 
 


Kami: szorítok, hogy ne legyen semmi baj, majd jelentkezz, hogy mit mondott a doki.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Kami, én is drukkolok!
Én olvastam róla (Az a 9 hónap című könyv), hogy lehet ilyen, és hogy ilyen esetben szigorú ágynyugalom. De ha méhszáj zárt, meg lepény is rendben, akkor ok lehet. Ott a könyv azt írta, hogy lehet az ilyen nagy probléma jele, méhszáj nyílását írták elsősorban, és esetleg méhszájösszevarrással, pihivel megelőzhető a nagy baj. De ha Neked minden ok odalenn méhszájilag, akkor eszerint ok. Meg még a méhszájon fekvő méhlepény szokott állítólag ilyen tüneteket produkálni, akkor megint feküdni kell.
Szóval ha ezek kizárva, és mást sem találnak, akkor szerintem nyugodj meg és pihenj sokat, és bizti minden rendben lesz!!!

Nekem több ismerősöm volt, aki így közepe táján is vérezgetett, és gyönyörű egészséges banát szültek, úgyhogy nyugi! :wink:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, hajszálerek: hát nekem a combjaimon évek óta vannak, és nem okoznak problémát.
Visszér eddig egy db jött ki nekem, a térdem alatt, de még az se fáj.
Nekem azt mondta a házidokim viszeresédsre, hogy váltózuhany a lábon, és napi 3*10 perc "mélyvénás torna", ami annyit jelent, hogy lábfejkörzés, emelgetés, mozgatás, stb, ez serkenti a vérkeringést. És persze amennyit csak lehet, feltenni....
Meg van ez a visszérharisnya, de ezt csak sebész tudja felírni receptre, különben csak úgy megvéve viszonylag drága..

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Istenem, erre vartam, hogy valaki majd ezt irja. Most sirni tudnek, annyira orulok a valaszodnak, Winnie!!! Mehszaj zarva, az OK. Remelem ma is igy latja a doki. En is a mehlepenytol felek, de nem tudom, mik tortenhetnek egy mehlepennyel, amitol verzik. Mehszajon fekudne? Nem tudom. Az UH-kon szep nagy a mehlepeny, egeszegesnek latszott eddig mindig. A baba egyebkent mozog, egyre tobbet. Ez megnyugtat, mert tudom, hogy - remelhetoleg - jol van. Halistennek epp most indul be, ma mar napi tobbszor is ficankol es olyankor mindig fulig er a szam :)

Majd jovok, hogy mit mondott a doki, remelem nem talal semmi extrat. Bar igaz, ma nem lesz UH, hogy a mehlepenyt is megnezzuk... de a mehszajat biztosan fogjuk latni!!!
kami
 
 


hát tényleg remélem, nem lesz baj :)
de pihenj sokat mindenképpen, az nagyon fontos!!!!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok,

Ma pihi napot tartok,mert teljesen kifaradtam a sok maszkalasban (most fajt eloszor a derekam ).

Winnie
En ugy tudom a pelusfutar nem a szokasos minosegeket arulja hanem nonameket (de allitolag lehet talalni kozte jot is ).Talan ha rendelsz egy minta csomagot majd kiderul mi lesz jo a kismanodnak.

Brigo
Ketsegetelnul te leszel a az elso befuto,mar csak par het vagy barmikor innen :)

Sziszike
Pici lanyod nagyon cuki a gondor hajaval.Zsolti meg igazi kis pasi :)

Kolena
Nekem par hete rendes vegrea vernyomasom,eddig alacsony volt,pedig rendesen ittam. Bar alapbol sem egy magas .
Sogornom meg nem nyilatkozott,hogy eladjak-e a hordozot,pedig anno O kerte hogy problajam kinalni valakinek.... Remelem a heten visszahiv.

Magnes
Hamar itt a te idod is,ez is mint az elozo babassagom nagyon gyorsan telik,pedig ooolyan jo.

Niki
Irtam privit,Tied az overall :wink:
Ne addogj ,majd a szulesnel biztos leszel eleg eros hozza.Allitolag fontos hogy a feejsben eldontsd ez most sikerulni fog es kesz.
Kerni hivatalosan Mo-n meg nem lehet csaszart,persze szerintem minden megbeszeles dolga :wink:
Amugy en amikorbabas lettem eloszor,elmentem a nogyogyaszhoz es mondtam hogy szeretnek csaszart,foleg azert ami az en szulesemnel tortent.A doki megertette es azt mondta amugyis keskeny a medemcem,nem hinne hogymenne siman.Ugyhogy rabolinott,kellett egy papir az orthopediarol.Naen bementem a korzeti rendelobe (akkor voltam ott eloszor ) es elmondtam hogy kene egy igazolas hogy csaszarral szulok,a doki vizsgalat nelkul meg adta.Enyem pasi is nagy mozgast rendez,de csak akkor ha egyhelyben vagyok,ha ciplem es erzi a ringatast akkor szepen alszik :lol:
A viszeresedes tenyelg lehet terhessegnel,van akinek durvabb.Remelem utana elmulik neked is.
Hat igaz tenyelg hogy most kell minden programot kihasznalni apaval,de ha van allando segitseged es szived otthagyni a babat valakire akkor vegulsi nem all meg az elet.En 2 evig nem igen tudtam kire hagyni,csak akkor ha anyueknal voltunk Esztergomban,de akkor is csak max fodrasz-kozmetikus fert bele.Aztan rajottem hogy kell valaki aki kisegit,igy lett Evi nenink aki 60 eves es imadjak egymast Alexxal.Amig dolgoztam es estelg beteg volt O vigyazott ra fel napig ,utana jottem en.Szerintem fonots megtalani az egyensulyt hogy megmaradjunk nonek-felesegnek.

Deszilvi
Elso csaszi utan a kovetkezo is csaszi (persze van aki beprobalja teremeszetesen ).Mindenkepp az lett volna,(nem is szeretnem mashogy ) most hogy far fekveses,meg plane.
En tudom magamrol hogy nem birnam a fajdalmat (a felenel feladnam )meg cinege alkatom sem lenne igazan jo,valahogy nem vagyom a szenvedesre, ugyanugy imadom a kismanot.Nekem mindig fura volt hogy valakinek ez gondot okoz lelkileg hogy nem siman szult.....Neke mnem,sot mondhatni ugyanugy regeneralodtam mint a tobbiek a szobabaan.Masnap mar maszkaltam es en legalabb tudtam ulni rendesen :D
Az ovterelo szerintem nagyon kenyelmes,engem egyaltaln nem zavar.Bar en nem megvettem hanem csinaltunk egyet.Teljesen egyszeru szerkezet:Vettunk egy ulesre rogzitheto parnat azt az aljan kozepen kilyukaszottuk es tettunk bel egy olyan csipeszt (nem ruhacsipesz ) amit az ov kifeszitesere szoktak hasznalni .Teljesen biztonsagos ,kenyelmes es csak fele annyiba kerult mint a boltban :D
Fotod most is szupoer,de hat fenykepesz apaval konnyu :lol:

Krista,
Ena latogatokon a ferjemet,Alexot meg anyukamat ertem. Senki mast,mert nem leszek egy fotomodell arcu arra emlekszem.
Ahogy fentebb irtam,semiben nem gatolt a csaszis vagas, a lenyeg hogy ne hagyjuk el magunkat akkor konnyebb.

Szisizke
Gratula a rutinhoz. Most mar csak a kotelezo orak es megvan a jogsi :lol:

Kami
Remelem semmi komly,de tenyelg jo hogy a dokid folyamatosan ellenoriz.Neke mnem volt ilyen igy nem tudok tanacsot adni.

Snoopy
Az eslo leveledre valaszoltam egy jo hosszut,amiben leirtam a szopis storyt.Azt ezek szerint nem kaptad meg?

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Egesz nap fekszem, csak pisi-kakilni meg enni kelek fol es olyankor ranezek a gepre is.
Most talaltam a neten egy Vitaportal nevu oldalt es ott egyertelmuen leirjak, "Fenyegető vetélés (abortus imminens): fő panasza a kevés vérzés és a görcsös alhasi fájdalom. A vizsgálat során a méhszáj és a nyakcsatorna zárt." nekem alhasi fajdalmaim nincsenek es ver se jott meg ki pl. a WC-be, csak a papiron lathato neha rozsaszin (azelott barna volt)... Remelem meg nincs keso!!!
Na, pusz nektek, megyek vissza az agyba!!!
Kami
kami
 
 


Kami! Én is drukkolok!

Bocs csajok, de most itt van anyu, nem nagyon tudok írni.

Milyen megfordító módszerekről tudtok? Én egyenlőre olyanról olvastam, hogy minden ébren töltött második órában 15 percre térd-könyök helyzetbe kell lenni :shock:

Minden ötletre vevő vagyok :)

cic
cicmerák
 
 


Cic, ezt a módszert nem értem.....
EZ milyen helyzet, és kinek kell így lennie? Neked, vagy a babának, de nála hogy éred el, Neked meg mi értelme? :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kami!

Nekem a méhlepény helyzete jutott rögtön eszembe: hol tapad? Nem lehet, hogy túl mélyen (méhszáj közelében vagy azon)? UH-ra mit mondott a dokid?
Ha igen, akkor egyébként igen indokolt az ágynyugalom. (Viszont nekem a középső fiammal félig fedte a méhszájat a 18. heti UH alapján (igaz én nem barnáztam) és közben ahogy nőtt a méhem, a méhlepény is arrébbvándorolt, tehát később már semmi gondot nem okozott.
Fenyegető vetélés esetén szerintem kellett volna már korábban méhösszehúzódásokat érezned.
Nekem a 10. héten volt néhány görcsöm és rögtön utána erősen elkezdtem vérezni (nem barnázni, hanem elég komolyan véezni), rögtön irány a kórház, de ott a doki épp azzal nyugtatott meg, hogy lehet, hogy minden rendben, mert a vizsgálat során zárt volt a méhszáj (azt mondta, ha komoly baj lenne, akkor a méhszáj pár óra alatt teljesen ki tudna nyílni). UH-n sem találta okát a vérzésnek. Végül nem derült ki, hogy mi okozta. Most már a 30. héten vagyunk!:D
Nyugi, próbálj meg sokat-sokat pihenni, lásson doki, figyelj minden jelre, különösen a görcsre (nem szabad elbagatelizálni a dolgot, de túlaggódni sem).

Cic!

Többedik gyereknél bőven előfordulhat, hogy kicsit később fordul meg, még közel nem biztos, hogy faros marad.
A 24. heti UH-n nekem még keresztben volt (szerintem most már nem úgy van (rugdosás alapján), de az nem tudom, hogy fejen vagy popsin (azt érzem egyedül, hogy a bal oldalon ban a háta :) )), pedig a többiek addigra már fejre fordultak.

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!
Kami: ha a baba mocorog, és nincs görcsöd, akkor próbálj meg megnyugodni. Tudom, hogy nehéz ezt mondani, de muszáj. Én a 9-12. hétig voltam bent a kórházban ilyen problémával, hematomám volt, 3 hétig folyamatosan véreztem. Amikor két uh- között 5 napot kellett várnom, úgy feltúráztam magam, hogy benyugtatóztak. Azt mondta a dokim, rosszabb a babának az idegesség. Szóval nyugi, és ha az megnyugtat, könyörögj ki egy uh-t! A dokid nem mondta, hogy esetleg befektetne, biztos, ami biztos alapon?

Szana:
Nekem ilyen CI értéket sosem írnak a kiskönyvembe...Csak annyit, hogy zárt méhszáj...
Holnap megyek dokihoz, biztos kikapok..Az eb kilukasztotta a kiskönyvem. Tiszta ideg lettem... Alig látszik, de akkor is!

Tegnap este is szúrt a pocakom, holnap mindenképen mondom. Az tényleg megnyugtat, hogy a kiscsaj nagyon aktív. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?