Sziasztok!
Most nincs időm visszaolvasni, mert örülök, h. le tudtam ülni a gép elé, de a kórházba anyu minden nap behozott titeket kinyomtatva, úgyhogy péntekig képben vagyok
!
Naszóval:
Hát ember tervez……
Norka! Nálam a befelé fordulás nem jött, be!!!
Szombaton még a Mecsextrém Parkban voltunk csapatépítésen ( a szekszárdi főnököm félévente rendez egy ilyet), én persze szigorúan ENSZ megfigyelői státuszban
!!!! ( Csúcs a hely, van minden: falmászás, erdei kötél-akadály pálya, gurulós gömb/zorg/, mászóvár csúszdával, gyerekjátszó, gokart, quad, stb. )
Vasárnap meg szüret volt, szedtem egy kis szőlőt, de csak szemmagasságban és nem emeltem vödröt!!!!
Nálam a magzatmozgások szülés előtti csökkenése sem jelent meg, sőt 1 hete minden délután ment a pogózás odabenn.
Vasárnap délután 4-től ugyanez volt a helyzet, 8-kor meguntam és elmentem lefeküdni. De nem tudtam elaludni, mert mindig kilógott egy pracli v. egy könyök vhol, plusz olyan furcsa érzésem volt, mert periodikusan levert a víz. Nem fájtam, csak leizzadtam. Valószínűleg ezek voltak a fájdalommentes keményedések és nem a gyerek lógott ki itt-ott, hanem a méhem feszült rá a végtagjaira!
11 körül felkeltem, h. szóljak a páromnak, h. jöjjön lefeküdni, elmentem pisilni, erre elment a nyákdugóm, meg egy kis magzatvíz! De ez utóbbiban nem voltam biztos. Mondtam a páromnak, h. valszeg szülünk, de azt mondta, feküdjek vissza és ne pánikoljak, ez még nem biztos, h. az! Lefeküdtem egy lepedőre, arra nem folyt magzatvíz, de amikor felálltam már igen!
Éjfél körül egyből 5 perces fájásokkal indítottam, úgyhogy többé nem volt kétségem, mert bár közben hajat mostam, de a melegvíztől sem múltak el a fájások!!!
Két fájás közt ott bőgtem a párom vállán, h. én nem akarok most szülni, mert nincs itt a dokim!!!!!!! Direkt megbeszéltük, h. hétfőn semmiképpen nem szülünk!!!!!!!! Nem cseszhet ki velem ennyire a gyerek!!!!
Párom nyugtatgatott, h. nem lesz semmi baj!!!!
Fél 1-kor felhívtam a szülésznőmet, aki hallván az 5 perces fájásokat, mondta, h. azonnal induljunk befelé!!!
Negyed 2-re beértünk, az ügyeletes megvizsgált, már 2 ujjnyira ki voltam tágulva, rendesen burkot repesztett!
Onnantól nagyon erős és sűrű fájásaim lettek, úgyhogy ő kötötte be az EDA-t is és azonnal riasztották a helyettes dokimat ( az orvosom gondoskodott róla, h. jó kezekben legyek akkor is, ha ő nincs itthon!).
Aztán már ment minden, mint a karikacsapás!
Hajnal 3-ra megszületett Gergő!!!!
Az EDA egy áldás!!! Nem tudom mi lett volna velem nélküle!!!! Nem kell tőle félni, csak a helyi érzéstelenítő beadásakor érez az ember egy pici szúrást, utána már semmit!!!!! Egy kicsit várni kell amíg hat, de utána már Hawaii van
!!!!! Simán beszélget az ember és nem is érzi az előbb még erős fájásokat!!!!!!
Egyetlen hátránya a kb. 3 órányi műtét utáni reszketés, de az altatottak is reszketnek (ráadásul ők még köhögnek is az intubálás miatt, ami hasi sebbel nem egy élmény
!!!)
A császár nem vészes, érzed, h. feszegetnek és cibálnak, de semmi fájdalmat nem érzel, kicsit olyan, mintha nem is a te tested lenne!!!!!! Aztán egyszercsak felsír a babád….
Hát az csodálatos érzés!!!!!!
Felejtsétek el azt a hülyeséget, h. a császárosoknak nincs szülésélményük!!!! Kicsit másképp, de van!!!!!
Ott bőgtem, amikor odahozták bepólyázva!!! Annyira hihetetlen volt, h. ez a kicsi élet belőlem lett! Sajnos nem adták oda, mert császárnál az embernek le van kötve a keze az infúzió miatt és nem tudja megfogni! De így is csodálatos érzés volt!!!!!
Ami furcsa volt, h. utána nagyon sokáig varrtak! Azt hittem sose lesz vége!Utólag kiderült, h. nem volt több 20 percnél és 5 réteget egyesítettek ( én nem tudnám ennyi idő alatt megvarrni!
) !!!!!
Aztán kitoltak a műtőből, beszélhettem anyuval és a párommal pár szót, majd betoltak az intenzívre.
Hát az ott töltött 1,5 nap életem legrosszabb kórházi élménye marad! Nem is az állapotom miatt, mint inkább a gestapós stílusú személyzet hozzáállása miatt
! Az első két nap nagyon nehéz, úgy érzi az ember, h. sosem lesz képes arra, h. kézbe vegye a babáját, nagyon gyenge és az oxitocin szurik nagyon erős méhösszehúzódásokat csinálnak, amihez a Panadol extra sz.rt sem ér
! De aztán meglepően gyorsan regenerálódik az ember!!!!!! (Vasárnap már voltam szavazni, meg gyógyszertárban is
!!!!) A gátsebesek sokkal többet szenvednek, főleg akik repedtek!!!!!!!!
Kedden délutánra már lenn voltam a gyerekágyon ( Ennek feltétele 2 széklet teljesítése volt, ami annak ellenére nem volt könnyű, h. nem kaptam szülés előtt beöntést!!!! Végül 3 kanál Levolac segített, talán kicsit túlságosan is
!)
A gyerekágyon protekciós kétágyasban voltam (fenyő bútor, külön fürdő, bidével), a baba mellettünk is lehetett, de én inkább szoptatás után visszavittem az őrzőbe, mert ő úgyis bealudt, én viszont nem mertem elaludni, nehogy vmi baj legyen!
Szopizással nem volt gond, 3. napon 20g-okat, 4. naptól már 60 - 100 g-okat szopott! 5. naptól már csak anyatejet kap!
A gyerekágyas és csecsemős nővérek a híresztelésekkel ellentétben nagyon aranyosak és segítőkészek voltak, nem volt semmi probléma! Kifejezetten jól éreztem magam!!!!
Szombaton hazajöttünk, azóta tanuljuk egymást a babával!
Vasárnap hajnal 2-től 5-ig ment a szülői foglalkoztató
, mert szombat délután hagytuk 13 órától 19 óráig aludni! Vasárnap délelőtt anyu kötötte le, amíg mi kóboroltunk, így éjjel végre alvás volt
!!!!! Most éppen hosszas nyüglődés után bealudt, ezért tudok a gép előtt ülni!
Az a baj, h. szopni nagyon tud, de a böfivel hadilábon áll, így kaja után egy órával indul a hasfájásos hiszti
! Most végül tisztába tételt követően begöngyöltem a takarójába és ferdén feltámasztottam a félbehajtott szopipárnára, ez már tegnap is bevált! Most is hamar bekómázott! Remélem még lesz időm olvasni is!