Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Mi is megjöttünk a nyaralásból, meg voltunk közben esküvőn, úgyhogy nem unatkoztunk.

Dory, sajnos én nem ismerem Melczer dokit, de csak lesz valaki, aki igen.

Lilló, a kör-e-mail-ben kérdeztem, hogy Te hogy mész majd a talira, mert ha nem túl bonyi, akkor lehet én is nekivágnék. Ott olyan a hely, hogy rálátunk a gyerekekre? Mert ha rohangálni kell a Jencike után, akkor nincs sok értelme, hogy menjünk.

Rita, gratula az úthoz, kívánom, hogy úgy sikerüljön, ahogy a végén Nektek a legjobb lesz, mégha most máshogy is látod.
Sikonda és környéke tényleg szép hely, csak az emberek nem ismerik a saját városukat. Kb. fél órába és 15 emberbe került mire megtaláltuk azt a bizonyos játszóteret, de kár volt, mert semmi extra. Azért az utolsó nap :evil: találtunk egy jó kis játszóházat, úgyhogy ott kiélhette magát a drága.

Brik, nagyon sokat gondolok rátok, főleg hétfőn. Ha már egy kicsit jobban vagy, gyere vissza hozzánk, mert hiányzol nagyon, és érdekelne, hogy a házzal is mi a helyzet.

Gyümölcseltevős lányok tényleg nagyon ügyik vagytok. Úgy látszik eléggé le vagyok maradva, mert én még nem tettem el, sőt lekvárt sem csináltam. Mostanában a főzés se nagyon megy (még jó, hogy mindkét nagyszülő itt lakik a közelben), de próbálom összeszedni magam. Tényleg leszoktunk a kajcsi beírásról, pedig az jó volt, lehetett ötletet venni, mert nekem mindig az a bajom, hogy mit főzzek. :oops:

Minden gyerkőc nagyon aranyos és ügyes, a betegek meg gyorsan gyógyuljanak meg. Igaz ma megint elkezdett fájni a torkom, lehet hogy kedden elkaptam egy kis mandulagyulladást. :twisted: :twisted:

Panzej, gratulálok a babócához, sok tejcsit kívánok Neki, Neked pedig kitartást. És a történetet is várjuk.

Lányok, hallott már valaki a Nahrin termékekről? A héten voltam bemutatón és nem tudom hova tenni. Jónak is tünik, meg nem is. Ezek ilyen vitamin-, ásványi anyag valamik. Mostanában elég sűrűn voltunk betegek, meg jön a tél is, valamit ki kéne találni.

Képzeljétek ma voltunk a 18 hetes ultrahangon, szerencsére mindent rendben talált az uh-s doki, a nemét illetően azt mondta, hogy nem lát fiúra utaló jeleket, de nem 100%. De ha egy pisztollyal a falhoz állítanám, akkor azt mondaná, hogy lány. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy míg nem voltunk a 3D-n addig nem kezdem el Jankázni, mint szegény Jencikét. Őt is az első 4 hónapban Jankáztuk, mire kiderült, hogy fiú :D :oops:

Na azt hiszem mára elég volt belőlem.
Akik nem jelentkeznek mostanában, tessék jönni.

Pusz

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Bocsi! Nagy gondom van, ne haragudjatok. Tud valaki segíteni nekem tej ügyben. Sajnos a láz hatására lecsökkent a tejem és nem elég a babómnak. Egész éjjel próbálkoztunk enni. Sírt végig. Esetleg valakinek van "felesleges" tejcsije?
Nagyon nagy segítség lenne.
Köszi.

Évi

KépKép
ranpo

Dory

Csak egy gyors bejelentkezés!
Én nála szültem, sőt nekem 5 éve a dokim! NAgyon rendben van! Szülésnél, ha ne adja az ég, de műteni kell, akkor jó sebész is! Császárnál jól var, és a gátmetszés is okés!
Rábízhatod magad! Tóth Anna a szülésznő, akivel dolgozik! Ő is nagyon rendes és segítőkész!
Mindketten, míg a klinikán bennvoltunk minden nap megnézték, hogy gyógyulunk!
Nyugodj meg semmi okod a pánikra!
Mikor szülsz? :P :P :P :P

Kép
anid

Ranpo

Fejés, fejés, fejés, Nutella, husi, pihi, napi 3 liter folyadék! Melegvizes borogatás!
Nagy hirteln ennyi! Én még mindig ezeket a praktikákat veszem igénybe! :roll: Nekem soha nem volt sok tejcsim, de így legalább azt a minimális szintet tudom tartani!

Úgy látszik, hogy ma ilyen össze-vissza irogatok!

Dory
Nem szimpi a doki, hogy így kétségbeestél?

Kép
anid

Szia Anid!

Nagyon köszi a gyors választ. Megfogadom a tanácsod. Fejek, fejek, fejek.

Még nem sikerült visszaolvasni Titeket. Remélem jól vagytok!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo

Hellóka!
Újra! :P

Képzeljétek, tegnap Kata megfordult! A délutáni alvásból hanyat kelve találtam! eyg kicsit el is bizonytalanodtam, hogy háton fekve altattam -e el, de napközben sosoem alszik el a hátán! Szerintem ez csak véletlen volt! De annyira vicces volt, mert ő csak nevetett rám, én meg törpöltem, hogy is fekükdt le? :roll: :oops:

Angyalka
Néha mondják, hogy csak akkor biztos a neme, ha kijön az a gyarek! :lol:
Nekünk még a 36. héten sem volt százas, hogy jány!
Apa a mai napig keresi a pöcörőt! :lol: :roll:

GYöngyusz!
Még mindig nem kaptad meg a levelem?

Kép
anid

Sziasztok!

Dátum elvileg nekünk is jó, a hely annyiból minegy, hogy minden messze van :lol:

Ma reggel volt termés! :lol:
3 nap után.
Több almát biztos nem adok neki :twisted:

Úgy néz ki, hogy jobb alsó 1-es végre kikacsintott :lol: :lol: :lol:
Viszont fölül is borzasztó vörös az ínye :cry: :cry:

Körkérdés:
Nincs szüksége valamelyikőtöknek egy Aventos mellszívóra? Orizsi.
11eft.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk:

Gyöngyusz, megkaptam a nyuszikat, kösziiii! (a képeslap is nagyon tetszett :wink:!)
saara

Még valami!

Most néztem a libero honlapjat és ugy tünik, hogy csak 1 éves korig küldik ki a jatékokat :( .
Még valami: most 5 vagy 10 db figurat kell visszaküldeni?? :?:
saara

Sára!

A kérdőíven mindig ott van, hogy mennyi kell a játékhoz.
A teknőshöz 5 db kell, a könyvecskés kérdőivhez és a nyuszishoz 10-10 kell.

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

ÉVi!

Tejszaporitásra nekünk a kórházban a madártejet, a túrós palacsintát és a sült csirkecombot javasolta a neonatológus. Gondolom, azért, mert ezeknek elég magas a zsir és fehérje tartalmuk.
Nem esett nehezemre kipróbálni őket :lol:
Remélem, találsz gyors megoldást!

Ja, a legfontosabb: NE IDEGESKEDJ ÉS FEKÜDJ LE PIHENNI!

Bocsánat, nekem is mennem kell, ma úgy tűnik, mindenki rohan.

Sziasztok!

Kinga
kgk

Sziasztok

Lányok ha valaki véletlen kismamaújság előfizető és nem szándékozik mondjuk a november 4 én a börzére kimenni attól szivesen átvenném majd az 50% os kuponját, ha nem tart rá igényt

Sajnos idén nem az októberi, hanem a novemberi számhoz fogják küldeni ami várhatóan október 28án kerül az előfizetők kezébe, igy elég rövid lesz az idő a bizniszre.

puszi

Ági

Ui: Anidnak köszi hogy beirta pocifájós homeos bogyesz nevét, én mindig elfelejtem, azthiszem fel kéne irni egy lapra hogy be kell vennem a cavintonomat :P :P

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Ági,
Én előfizető vagyok és szívesen odaadom majd a kupont, úgyis megyek be jógára. Majd megbeszéljük. :)

Tök zombi vagyok, fáj a fejem és tök fáradt vagyok. Jógáról hazaérve 1-től 3-ig ettünk, először sok szopi egy mellből a berepedés miatt, utána lefejt tejcsi cumisüvegből. Egy darabig elvolt, közben fejtem, aztán megint ordítás. :? Most ivott még 60 ml teát és végre beájult, mert persze reggel óta nem aludt. Lehet, hogy nincs elég tejcsim? :oops: :cry: Amíg 2 mellből szopizott, sosem volt baj, de tegnap óta össze-vissza eszünk és hiába hagyom dupla annyi ideig egy mellen, mégsem az igazi... Szerencsére az éjszakát most is átaludta - immár negyedszer és ma ráadásul csak 1/2 8-kor kelt. Remélem hamar begyógyul a másik mellbimbóm és visszaáll a rend, mert ez így nem buli. Szerzek én is valami tejszaporítót.
A madártejet én is bevállalnám, de most nincs kedvem csinálni. :roll:

Évi,
Tejserkentés ügyben nézd meg a http://www.boldogmama.hu/ honlapot. Állítólag csodát tesz - legalábbis az ajánlások szerint, bár nem olcsó. Nem tudom hogy álltok anyagilag.

Sara,
A homeos tejserkentő mennyire serkent? :?:

Na azt hiszem pihenek kicsit, mert a fejem nemjó semmire. :shock:
Prücsök

prucsok

Szia Anid!
Kb. 3 percet beszeltem M. dokival, es nem annyira szimpi. Meg masra szamitottam...
Koszonom a valaszokat.
Udv: dorye
dory

Sziasztok!

Dorka! Örülök, hogy legalább már egy fogacska kint van!!! :) :) :)
Akkor hamarosan kibújik a másik is!

Nekünk még semmi, azt mondta a doki néni, hogy még várni kell rá...

Alvás fronton egyre rosszabb a helyzet: tegnap éjszaka négyszer szopizott, kétszer teázott (már nem bírtam tejcsivel) plusz kétszer cumizott. No comment.

Viszont nagy újdonság van nálunk: ma délután hason fekvésből félig felült és miután kiegyenesítettem egyedül ült! Azóta állandóan ülne! Úúúgy vártam ezt a pillanatot!

Anid! Gratulálok Katának a forduláshoz!

Prücsök! Sanyika az ülemben üldögélt, amikor a hsz-dat olvastam és le sem vette a szemét Blankáról! Semmi más nem érdekelte a képernyőn csak ő! Nagyon gyanús! :)

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Prücsök, urtica urens 5 ch tejszaporitasra (2*5 bogyesz). Nekem nagyon bevallt, megint elöjöttek a Pamela Anderson féle cickok :lol:, kérdés, hogy mennyi idöre.
Par hsz-al feljebb irta Agi, hogy ezt kuraszerüen kell szedni (5 napig talan?). Van egy masik, amit folyamatosan lehet, ezt is irta Agi csak most nincs idöm visszakeresni, bocs!
Es ha teheted pihenj sokat, az is segit. Plusz egyél normalisan, nem ugy mint én: most nyomtam be egy fél csomag bulatat (ami a gyerköcé amugy :mrgreen:).

Evi, te is szedhetnéd ezeket a bogyokat! Plusz pihenj sokat Te is!
Felesleges tejcsim sajnos nincsen, de biztos rendezödnek nalatok a dolgok, ha lemegy a lazad. Gyakran rakd cicire Ricsit, az is fontos!

Agi, kösz a Liberos valaszt. Kicsit elbénaztam a dolgot és nem regisztraltam még, tehat nincs még kérdöivem. De a lényeg, hogy regisztralaskor nem kell még semmit küldeni, ha jol értem.

Kaja ügyben vannak nalunk érdekes fejlemények: Vince ma lenyulta a gyros füszerezésü szejtanomat :shock: (buzahus) és be is falta :shock: !

Lillo, szavaztam én is Balintra! Hajra :D !

Huncut, gratula az üléshez! Annyira jo, amikor elkezdenek mozogni ezek a kis répak! V mar nagyon profin maszik négykézlab, imadom (föleg, ha pucér seggel teszi :lol:). Lehet nem lesz mar ilyen nagy a szam, ha ronhanni kell utana...

Toreau, hova tüntél? Mi a helyzet az aklimatizalodassal?? Hianyollak, gyere, ha tudsz!

Brik, sokat gondolok rad, ne hagyj itt minket!

A nap hire: elértük a 9 kilot!!! 8)
saara

Köszi Sara,
Igyekszem normálisan enni, most fél 10-kor sikerült is végre megvacsoráznom, de 3-kor ebédeltem. :) De megtaláltam a bogyókat a hsz-ek közt, holnap rányomulok.
Ilyenek ezek a jógás napok + apa kimenőn van, így minden nekem jutott. Majdnem a kutyák is fogyóztak. :lol:

Ma mindenesetre sikerült kisakkoznom az etetéseket úgy, hgy végül nem halt éhen Blanka, de nem egyszerű. Vettem ki fagyasztott tejcsit, de brutális íze van :?, pedig tutira jónak kéne lennie, mert bár akkor volt 40 fok, de időben betettem a fagyóba. Gondoltam, ha én nem bírom meginni és 2 csepptől is fél óráig gyororsav ízű a szám, akkor nem adom oda a csöppnek. Lehetséges, hogy csak az én tejem ilyen pocsék felengedve??? :oops: Vagy ez normális? Az oké, hogy hányás szaga van, de az íze... szerintem ezzel még főzni se lehetne.

Huncut,
Gratula Sanyika tudományához és köszönjük a bókot! :) Remélem hamarosan megoldódnak az alvás gondjaitok.

Lilló,
Azt hittem ma jössz jógára. :( Blankát ma 4 pasi vette körül. Ne csodálkozz, ha el fog csábulni. :P

Na megyek fejni aztán szunya.
Jó hétvégét mindenkinek! Azt mondják jó idő lesz, ujjé. :D :D :D
És holnap már 4 hónaposak leszünk! (hétfőn szuri :( )

Prücsök

prucsok

Hello lanyok!

Autosülést akarunk venni V-nek. A babaszoba.hu-n van egy rakas, de gözöm nincs mire kell figyelni. Vagyis sejtem nagyabol, de azért szivesen elfogadnék 1-2 tanacsot a tapasztalt anyukaktol! :) A boltban ott az elado, de interneten ugye....
Köszi!

szép napot!
saara

Sziasztok!

Mindenkinek gratula a fejlődéséhez! :lol: :lol: :lol:
Sanyika, Peep,Kata.

Huncut:a doki néni nálunk 1 hónapja mondta, hogy ki fog jönni a foga, és csak mostanra sikerült :oops:

Most azt is hozzátette, hogy sürün fogjuk látogatni a sebészetet, mert a Norbinak még a szeme se áll jól. :cry: :lol: :oops:

Ági csak az előfizetésesek kapnak 50%-os beugrót?
Mert, ha nem én is szívesen odaadom.

Ülés ügy engem is érdekelne, de azt hiszem a kismamában írtak róla.Mi megvárjuk a börzét hátha találunk egy jót.Plusz etetőszéket.

Kaja ügyben:az úgy jó hozzátáplálás szempontjából, ha a Norbi szopizik pl.11:30-kor és gyümizünk délben?
Ha már kapott almát és barackot,akkor azokat már lehet vegyesen is adni?
Tejbegrízt mikortól lehet adni?

A gluteinmentes termékeket nem felejtettem el, csak nem tudom ki kérte :oops:

dorka24

Sziasztok!

Nem hagylak itt benneteket, csak nagyon fájdalmas volt a búcsú Ákostól! :-( De úgy néz ki túl vagyunk a nehezén. Szép volt a szertartás, Lilike nagyon sírt, de jobb volt hogy elvittük:-) Neki jobb így! Úgy vettük észre! Köszönjük, hogy rengeteget gondoltok ránk! Nagyon jól esik!

Lakásügyben még semmi, ilyen rövid távra nem igazán van albérlet:-( Sajnos:-(

Remélem mindenki jól van! :-)

Lilló nagyon édes az ágy alá bújos kép:-) Bálint nagyon szép kisfiú!

Csillah köszönöm mégegyszer!

Pusz nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Brik,
nagyon nehéz lehetett nektek! Kívánom, hogy gyorsan túljussatok a nehezén! Azok a barátaink, akikről írtam, hogy koratavasszal ugyanígy veszették el a babájukat, most mondták el nekünk, hogy újra babát várnak! Olyan jó látni rajtuk az örömöt. Kívánom, hogy hamarosan ti is újra itt tartsatok!

Saara, Dorka,
pontosan mi érdekel autósülés-ügyben?
Van két alap típus: az Isofix rendszer, amit magához az autó karosszériájához rögzítesz (ez jóval drágább, de biztonságosabb), és a hagyományos, amit a biztonségi övvel rögzítesz.
Érdemes megnézni a törésteszteket, melyik márka a legjobb. A Stiftung Warentest tesztjén idén nyáron a következő márkák szerepeltek a legjobban a 9-18kg-s kategóriában (gondolom, ez érdekel titeket):
Römer Duo Isofix 1,7 pont (minél kevesebb, annál jobb)
Maxi Cosi Priorifix 1,8 pont
Maxi Cosi Tobi 2,0 pont
Römer King TS Plus 2,1 pont
Bébé Confort Iseos Safe Side Isofix 2,2 pont
Itt ugye 3 isofixes, 2 normál típusú.
Akit érdekel, pdf-ben át tudom küldeni a teljes tesztet, de németül van.
Nagyon fontos, hogy a használt ülés balesetmentes legyen, tehát csak megbízható embertől szabad venni.
Ha viszont újat akartok, lehet, hogy érdemes Ausztriába kimenni érte, gyakran akciózzák őket, úgy rémlik, mikor mi vettük, kb. 25e Ft különbség volt a Brendonos árhoz képest. :shock:

Dorka,
persze, félórával szopi után teljesen jó a gyümit adni! És igen, ami már be van vezetve, azt lehet utána keverni is! :) Tejbegrízre milyenre gondolsz? A poralapú baba tejpépekre rá van írva, hogy mikortól lehet adni, otthoni főzésűt csak akkor, amikor már a tehéntej be van vezetve - úgy 1 éves kora után, ha a Kismamás hozzátáplálós táblázat szerint halad az ember.
Ja, és én kértem a glutánmentes termékeket! :) De nem sürgős!

puszi
PP
pöttöm_panna

Ja, és azt elfelejtettem, hogy Isofixes rendszer csak az újabb autókhoz rögzíthető, magában az autóban is kell legyen Isofix rögzítési pont kialakítva.
Elnézést, ha hosszú és unalmas lett, anno én nagyon elmélyedtem a témában. :roll:
pöttöm_panna

Sziasztok!

PP:Köszi az infókat!
Akkor sima buzadarából nem is lehet neki tejbegrízt csinálni anyatejjel, csak boltiból?

Alma és barack után lehet krumplit adni már?
Vagy sütőtököt?

Van egy táblázatom, amit az Ági ajánlott az ötlettárból, abban ezeket csak 7-9 hónap között írják.
De gondolom 1-2 hét nem számít, vagy igen? :oops:

dorka24

Sziasztok!

Egyenlőre egy gyors bekukk. Nálunk még tart a harc. Megy a tejtermelés ezerrel. Egész nap csak eszem, eszem, iszom, iszom és minden szopi után mellszívóval fejek. Mindenkinek köszönöm a sok jó ötletet. Főleg Neked, Ági!

Angyalka
Nahrin termékekről már én is hallottam. Nővérem és a családja is használja, sőt már nagyon tudja, hogy mi miért jó. Szóval dícséri. Azt hiszem én is kipróbálom. Kicsit drága, de megéri.

Brik
Melletted vagyunk!

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Csajok van hova mennünk, ha a lakásból ki kell költöznünk, olyan boldog vagyok:-)

Köszi, hogy melletünk vagytok és biztattok:-) Már megterveztük a bébit, hogy mikor, ha összejön, sőt már a nevek is meg vannak:-) Remélem összejön:-)

Nektek meddig volt meg szülés után és a hat hét után mikor jött meg a rendes vérzés? És a hat hétben nektek is végig fájt a csontotok, mármint érzékeny volt?

Köszi a válaszokat előre is:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

PP, szuper köszi az autosüléses infokat, pont ilyesmire gondoltam. Asszem kihagyjuk a hasznaltat, vagy körbetelefonaljuk a gyerekes ismerösöket, hatha.
Pont mondta egy masik lany is, hogy austriaban sokkal olcsobbak a babakocsik. Ez olyan bosszanto :x :x! 4 szer annyit keresnek, de dragabb itthon :x. Valamit valahol nagyon elszurtunk vagy ennyire pofatlanok a kereskedök :?.
Nincs tipped esetleg, hogy Ausztriaban merre van babaüzlet a hatartol nem tul messze? Megnézném a neten, de a német tudasom elszallt az évek alatt :oops:...

Dorka, a Kismama féle tablazat szerint ezeket lehet 6 hos kortol:
Alma, öszibarack, meggy, burgonya, sargarépa, sütötök, cékla, gesztenye. Ha egyenként probaltad utan lehet kreativkodni és kevergetni az összetevöket :).
Gabonapelyhek: Buza, zab, rizs, kukorica.
A gabonakat én szét szoktam fözni aztan összeturmixolom és ugy keverek hozza gyümölcsöt vagy zöldséget.
Ha bolti kajat veszel nagyon vigyazz, hogy ne legyen benne tejtermék.

Ranpo, ügyes vagy, csak igy tovabb! Pihenj sokat!

Brik, kivanom én is, hogy hamar tullegyetek ezen a nagyon nehéz idöszakon! Lilinek hogy megy az iskola? A wiw-re raktal fel hirdetést lakaskeresésre?
saara

Szép napot mindenkinek!
Látom mindenki kihasználja ezt a gyönyörű időt, mert igen kicsi a forgalom. :) Mi is most jöttünk haza sétából, apa meg bringázik. Nekünk tegnap volt csavargós napunk és 2 hét múlva megyünk Galambokra egy hétvégére a munkatársaimmal.
Amúgy Blanka ma fogyózik. Hajnalban még evett rendesen, azóta csak 2x talán 10-15 percet összesen. Alszik, játszik, dumál. :P

Panna,
Nagyon jó kis összefoglalót adtál autósülés ügyben. :) Köszi, majd én is hasznosítom.

Sara,
Autósülés ügyben majd megkérdezem a sógoromat az osztrák lelőhelyekről, mert ő Bécsben dolgozik és épp most vettek valahol akciósan ők is.
Az osztrák eladó amúgy mindig azt mondta a sógoromnak, hogy amíg lehet, a hordozóban szállítsák a picit, még ha ki is lóg a lába, mert sokkal biztonságosabb, amíg háttal ül.

Brik,
Örülök, hogy találtatok albit, ahova a kutyusok is költözhetnek.

Tegnap megnéztem az interneten a borostyánkő láncokat. Nagyon szépek, de inkább magamnak vennék, mint a gyerekemnek. :D Hátha jó bölcsesség fogra is, mert az mintha bejelentkezett volna nálam. :roll: :lol:

Na megyek, kicsit Blankázom. Már reggel nagyon nézegette a mesekönyveket, az'szem olvasás hiánya van. :wink:

Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Alig gyozom visszaolvasni, olyan termekeny a forum! Klassz!

Nalunk teljes kaosz volt a mult het, nem eleg az ujszulott baba, a ferjem enyhe influenzat, a Lacko pedig kozepfulgyulladassal kevert torokgyulladast kapott, franko volt, kepzelhetitek.. Most szedett eloszor antibiotikumot, be voltam rezelve, hogy mindent jol csinalok-e, meg hogy nem szurjak-e fel a fulet. Vegul minden jol alakult, talan este vagy holnap lesz idom a szulestorire is.

Hu, annyi mindenhez hozza tudnek szolni, de latom, itt csak ugy ropkodnek a szupi jotanacsok, talan ram nincs is szukseg.
A szoptatasrol annyit, hogy a PIHENES/ALVAS + eves + fejes valt be nalam. Jarulekosan a laktoherb. A Lackot igy kizarolagosan anyatejjel majdnem hat honapig, amugy 14 honapig tudtam szoptatni, a vegen o hagyta abba magatol.

Babakocsiules: kulfoldon olcsobb, ez igy igaz. Es ne vegyetek hasznaltat, egy kis utodes, aminek az ember nem is tulajdonit jelentoseget, mar kepes tonkretenni a biztonsagot, amit amugy nyujtana. Nekunk a Maxi Cosi valt be, amugy a Romert is ajanljak.
Erdemes az interneten is korulnezni, es esetleg postan rendelni mondjuk Nemetorszagbol. Mi igy vettuk mindkettot, sokkal olcsobban a bolti arnal, vadiujan. Az Ebay-en is arulnak uj babauleseket nemet boltok fix (nem alkudhato), de jo aron.

Na mar ordit is a Mici....

Briknek meg annyit, hogy Te egy szuperwoman vagy!!

Puszi:
P
panzej

Sziasztok!

Panzej!

Köszönöm:-)))))

Saara köszi! Nem tettünk fel, de hála találtunk:-) Nagyon örülök neki:-) Mondjuk azt nem tudom hogy lesz e net vagy nem, de majd próbálok a melóhelyről jelentkezni, ja egy jó barát lakása és ő adja addig oda. :-) Nagyon boldog vagyok!!Hát mostanában Lilivel sokat kell tanulnom, mert nem tanul jól és nagyon rossz kislány lett. De remélem ez is változni fog jó irányba:-)

Prücsök!
Köszi:-) Én is nagyon örülök. Igen jöhetnek a kutyik és ez olyan jó:-) Nem akartam odaadni valakinek addig mert nagyon lelkisek.

Jó babázást! Én meg megyek Lilizni:-)

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok!

Brik, dejooooo, hogy talaltatok lakast!!!! :P :P :P :P :P
Ugy emlékszem normalis, ha érzékeny marad az a terület egy ideig.

Panzej, jo tapasztalataid vannak az Ebay-vel kapcsolatban? Mert pont tegnap nézegettem babakocsikat és SOKKAL olcsobb, mint itthon. Az ujak is.
Hogyan fizettél?

Es milyen a két gyerekes élet :) ? Mennyi korkülönbség van Lacko és Mici között?
A fiuknak jobbulast és varjuk a szüléssztorit!

Ja nekem is nagyon bevallt anno a pihenés/alvas, evés.

Prücsök elöre is köszi, ha ki tudod deriteni hol érdemes keresni Ausztriaban!
Nagyon szeretjük a hordozot, V viszont nem egy nagy utazo és arra gondoltam, lehet jobban birna, ha magasabban ülne és kifelé is latna. Plussz lassan a feje is kilog a hordozobol...!
saara

Sziasztok!

Brik: örülök, hogy találtatok kutyis helyet :lol: :lol: :lol:
Baba projekthez szurkolunk, hogy minél hamarabb összejöjjön!

Saara: köszi!
Hol lehet ilyen kismamás táblázatot szerezni?

Betegeskedőknek Gyógymanókat!

dorka24

saara
Mi is szoktunk Bécsben vásárolni ott a SCS-ben(www.scs.at) van egy nagy bababolt a BabyOne (1-es bejáratnál) és ott a ToysRus is, mindkettőben van tuti autósülés is. Mi a babakocsinkat vettük ott és rengeteg gyerek ruhát.

De ha Prücsök tudsz más helyet azt áruld el nekem is :roll:

De az ebayt is tudom javasolni, nekünk eddig minden megjött, bár ebben az esetben a szállítás kicsit drága lesz, mert ugyebár nem fér el kis csomagban.

Mára ennyi,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Prücsök

Utána jártam a csúszdás-játszóteres tőlünk nem messze lévő eladónak, te pedig itt nézhetsz utána, hogy ne kelljen feleslegesen utazgatnod: www.nad.hu

Na több szolgáltatásom nincs mára

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok,

Brik,

De jó, hogy találtatok helyet és nem kell a kutyusoktól megválni. Mi jól vagyunk, élvezzük ezt a szép öszi idöt, de lassan megjön az esös idöszak. :(

Kép a lurkókról.

Kép

Kép

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Prücsök: Ne haragudj, hogy nem mentünk jógára, de a csütörtök éjszakánk rémálom volt, és pénteken délelőtt ebből kifolyólag aludtunk. Sajnálom, jó lett volna, de nem ment. :(

Nálunk most az van, hogy jön megint két fogacska, ebből kifolyólag éjszaka négyszer kelünk, és szopizunk. Próbáltam szopi nélkül visszaaltatni, de már ahogy kiveszem az ágyából nyitogatja a kis száját és keresi a cicit. Gondolom szopival gyógyítja a fájós fogacskákat.
Szombaton nagyon rám ijesztett. Nagyon nyűgi volt és nagyon sírdogált, nem akart elaludni egész nap, hiába fordítottam pocira. Simiztem a kis hátát...stb stb. Egyszercsak a feje alá tett peluson észrevettem vércseppeket. Felkapom a gyerkőcöt, csurog a szájából a véres nyál. Azonnal szívroham. De aztán látom, hogy csikorgatja nagyon a két kis meglévő fogacskát neki a felső ínyének, ami tiszta vér volt. Gyorsan bedugtam egy textilpelust a két ínye közé, hogy felitassam a vért, meg hogy ne a felső ínyét rágja a fogaival. Közben persze nagyon sírt. Aztán mikor elmúlt a vérzés láttam, hogy felül két kis fehér csík van középen. A gyerek szó szerint "kirágta" az új fogaknak az ínyt. Gondolom, hogy fájhatott szegénynek.
Én nem értem, hogy lehetek ennyire hülye, hogy nem vettem észre, hogy jön megint két fogacska. Pedig voltak jelei, mert megint elkezdett felkelegetni éjszaka, mint az előzőknél, és kicsit nyűgibb volt. Bár az ínyén nem látszott semmi, mert azt mindig néztem neki.
Ma nagyon ment a hasa is szegényemnek, azt mondják, hogy ez is lehet a fogzás következménye. Ti hallottatok már ilyet?

Egyébként az egyszeri négykézlábra állásból azóta már lett több is, sokat gyakorolja, mostmár ringatózik négykézláb állva. :)

Huncut: Gratulálok az üldögélő Sanyikának! Nem lehet, hogy Neki is fogacska jön és amiatt kel fel olyan sokat?

Brigi: Örülök, hogy találtatok lakást!

Sára: Köszönjük a szavazatokat.

Csillah: Nagyon jó a Tummy Tub-os kép. A következő gyerek(ek)nél mindenképpen fogunk mi is venni, mert már múlktor Blankánál is megtetszett. :)

A betegeknek jobbulást!
Mára ennyi voltam, aludnom kéne, mert mindjárt kelünk.

Puszi
Anagyonkimerült Lilla

lilló

Dorka,
Saaara már leírta, amit én is írtam volna hozzátáplálásról. :) Kismamás táblázatot megpróbálhatom lefényképezni és elküldeni neked mailben, ha gondolod, talán látszik úgy is. Egyébként a Kismama decemberi számában a naptár utolsó oldalán van mindig.

Saaara,
mi eddig mindent a ToysRUs-ban vásároltunk Ausztriában (babkocsit, autóülést, stb.). www.toysrus.at Lehet Mo-ra is ingyen katalógust rendelni tőlük. Több boltjuk van, mi is az SCS-be járunk, ez Bécs előtt van közvetlenül az autópálya mellett.
E-bay is jó, PayPal-ra kell regisztrálni (ehhez itthoni dombornyomású bankkártya kell), és úgy tudsz plusz költség fizetni. Persze lehet átutalással is, de az elég drága külföldre. Az eBay-en én még csak ruhákat, könyveket vettem, nagyobb dolgot nem. De működik a dolog! :)

PP
pöttöm_panna

Sziasztok!

PP köszi! :)
Még egy dolog:
A kocsiban hol és mit kell nézni/keresni? Honnan tudom, van-e benne Isofix rendszer? Az ülések között van? Még nem mentem le megnézni, csak hogy tudjam nagyabol. Mondjuk 5 éves a kocsink, lehet kicsit öreg ahoz??

Lilla, remélem jobb lesznek most az éjszakaitok, ha kibujnak a fogacskak!
V is csikorgatja ilyenkor a fogait. Vérezni még nem vérzett, de ettöl a hangtol felall a ször a hatamon, tiszta libabörös leszek, brrr.
Brutal modszer...
Nemrég olvastam, hogy hasmenéssel is jarhat a fogzas...

Megöszülünk mire kibujik az összes foguk :roll: :lol: !!

Csilla, jok a képek! Nekünk is volt TT-unk, imadtuk!
ösz.............esö ..............tél... :cry: :cry: :cry:
saara

Hellóka!

Megvagyunk ám! Csak velünk most semmi érdekes nem történik, inkább olvasó üzemmódban vagyok! Katánk napról napra szépen változik, két egyforma napot nem tud produkálni, talán csak a délutáni sírás maradt meg!
Rendszeres az oldalra fordulás, az átbillenés még nem történt meg, csak egyszer! Nagy hiszti lesz, ha átfordul, mert hason nem bír lenni! Vagy mire átfordul, addigra ki tudja nyomni magát?

Brik
Örülök, hogy találtatok házat!
Az, hogy már a jövőt tervezitek jó, csak türelemes legyél!
Lilivel való tanulást hogy bírod? Mi nem megy neki?

Lilló
Horror ami veletek történt, szegénykéim! Hátha nem minden foga így jön elő!

Csillah
Nagyon helyesek a kölykök!

Hogy rohan az idő, nem oly rég még a babkocsikat tárgyaltuk, most meg már nagyobb autósülést veszünk!
Mindjárt jön az ovi, suli, nősülés/férjhezmenés!
Haj, amikor még csak a a szülőszobáról beszéltünk!
Jaj, mindjárt felnőnek ezek a gyerkőcök! Énn éha már most úgy beszélek: "Emlékszel, amikor még kicsi volt...?" Ez szőrnyű....!

NA megyek, nem rontom a hangulatot! Ma megint az élet sötét oldalát látom! Volt nektek is ilyen hangulatingadozástok? Engem azért ez a bezártság/elzártság néha kiborít!

Kép
anid

Sziasztok Lányok!

Kezdünk alakulni tej ügyben. (kipp-kopp)
Reggel nagyon sok van, estére viszont lecsappan.

Használt vagy használ valaki közületek Aventos mellszívót? Minden fejés előtt ki kell főzni alkatrészekkel együtt?

Nem tudom, ki hogyan csinálja, de nálunk szalad az egész lakás. Egyszerűen kevés ez a 24 óra. Magamra már nem is jut idő. :?
Hogy van időtök mindenre? Főzni, takarítani stb.
Légyszi áruljátok el a titkot.
:wink:

KépKép
ranpo

Évi: Először is gratulálok a tejcsihez, nagyon ügyi vagy, csak így tovább! :)
Nekem Aventos mellszívóm van, én minden fejés után főztem ki, hogy megszáradjon a következő fejésig, de aztán átmentem lustába és inkább vettem Chicco-s fertőtlenítős folyadékot, és abba dobtam bele miután elmosogattam. Ezt lehet kapni a bababoltokban meg a Rossmann-ban is vettem már, 1300Ft körül van egy liter, megéri az árát. Ez csak egy tipp, hogy ne kelljen főzögetni, mert én aztán tudom milyen az.
Ne izgulj, a lakás még jó darabig szaladni fog. Ne foglalkozz vele, most Ricsi az első, aztán majd egyre jobban belejössz, össze tudod hangolni a dolgokat, de ez még sajna sokára lesz... nekem jó 4 hónapomba beletelt, mire valamennyire nem szégyelltem, ahogy kinézünk. :) Szóval a titok a türelem, meg az idő! :wink:

sára, Anid: Köszi :) Arik vagytok!

Angyalka: Írok mailt!

Pusz
Lilla

lilló

Szia Lilla!

Köszi a tippet. Tényleg időigényes az egész főzögetés. Főleg, hogy Ricsi 30-40 percig cicin van, aztán tejszaporító fejés (7-7, 5-5, 3-3, 1-1), próbálom közben bealtatni, de sajnos nem mindig sikerül. Néha arra nem marad idő, hogy egyek, mert 2 óránként Ricsi jelentkezik szopira. Szóval tényleg szalad a lakás. Na mindegy.

Nem semmi ez a fogtéma. Te jó ég! A mi hasfájásunk ehhez képest semmi.

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Most inkább olvasó üzemmódban vagyok – pihengetem kifele a múlt hetet. Még egyszer köszi a drukkokat az úthoz mindenkinek. Magam sem tudom, örüljek-e, hogy jól ment (persze, ettől lehet, hogy ők nem így látják, csak én éreztem így). De ha jobban belegondolunk, hogy milyen megszorítások várhatók a magamfajta közszférában dolgozóknak, akkor lehet, hogy érdemes elmélázni azon, elfogadjuk-e ezt a lehetőséget. De tényleg köszi a drukkokat.

Brik!
Megkaptam az emailed is, és örülök, hogy túlvagytok a temetésen. Azt hiszem, így könnyebb a gyászfolyamat. Milyen érzéseid vannak most? Ha van kedved, beszélj róluk! Könnyebb vagy nehezebb, vagy változó? Lili is biztos ezért igényli most jobban a figyelmet, mert őt is megviseli.
Örülök, hogy van hova mennetek!

PP!
Nagyon örülnénk mi is annak a kismamás táblázatnak! Küldök neked privátban emailcímet! Érdekes, hogy gesztenyét az elsők között lehet adni. Pedig az aztán puffaszt rendesen.

Anid!
Én jó kedélyű embernek érzem magam, de a bezártság engem is mindig lehangol. Muszáj kimozdulni, mert bárki becsavarodna így. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Próbálj minél több egyedüli vagy csak apás programot szervezni. Nekem most már a csütörtöki hastánc az fix.

Évi,
nem nekünk sincs 30 óránk, és nem is jut mindenre idő a 24-ben. Főleg az elején. Ne törődj a lakással, pihenj, aludj, az sokkal fontosabba tej miatt. Ha már nem bírod a koszt, kérd meg az embert vagy valamelyik nagymamát a takarításra. Védőnőm szerint nem kell minden alkalommal kifőzni – én csak el szoktam mosogatni, és nagy néha főzöm ki, ha úgy alakul. Nem lett még semmi baja tőle a Máténak, pedig múltkor egész nap fejt tejen élt.

Pusz mindenkinek!
R.
rita81

Szia Rita!

Köszi, akkor én is csak néha fogom kifőzni. Szerintem sem lesz baja. Most jut eszembe, hogy a klinikán is csak mosogatószerrel mosták el a többiek, nem főzték ki. Én meg hősiesen főzöm állandóan.

Megyek, gyorsan pihenek egy kicsit.

KépKép
ranpo

Évi, köszi a nahrinos hsz-t. Én is nagyon gondolkodom rajta. Az unokatesómék most elkezdték, majd meglátom náluk hogy jön be.
Egy jó darabig még tényleg káosz lesz a lakásban, de ezzel tényleg ne foglalkozz. A lényeg, hogy Ricsinek legyen elég teje, és ahhoz Neked pihenni kell. A többi majd ráér később. Az jó ötlet, ha meg tudsz kérni valakit, hogy egy kicsit rámoljon össze. Én úgy emlékszem, hogy minden este vagy reggel főztem ki a mellszívót, tehát naponta egyszer. De nem hiszem hogy lesz valami baja, ha ritkábban.

Rita, tényleg elgondolkodtató a helyzetetek, azok után ami itt az országban zajlik. Biztos jobban megérné odakint. Csakhát a család az itt marad. De biztos találtok jó megoldást.

Anid, szerintem lassan azért felvilágosíthatnád a párodat, hogy már nem fog semmi olyat találni Kata lába között, amit keres :D :D
Ne legyél lehangolva, tessék egy kicsit kimozdulni a gyerkőc nélkül. Neked is kell egy kis csavargás, és így Katának is jobb lesz, mert boldogabb anyukát kap. Fel a fejjel.

Panzej, jobbulást a fiúknak, tessék őket gyorsan meggyógyítani.

Brik, azért most már biztos kicsit jobb lesz, hogy túl vagytok a nehezén. Örülök, hogy találtatok házikót, ahol ellakhattok a költözésig. Biztos Lilit is megviseli, és azért kanászodott el egy kicsit, de szerintem ez érthető. Most mindannyian több törődést igényeltek.

Lilló, kitartás a fogakhoz, szegény Bálint nem csodálom hogy kivan. Meg gondolom Te is. Homeós bogyót is adsz neki? Várom a leveled.

Pusz

Kép
Kép
angyalka2

Mi ma szurin voltunk, délelőtt meg átjáróház volt, de most is gyors leszek, mert Blanka nem aludt el túl mélyen, pedig reggel óta fent van. :( A szurit is rosszabbul viselte, mint 1 hónappal ezelőtt. Remélem azért nem lázasodik be estére és tudunk majd aludni, mert ma éjjel 2x szopizott és én sem vagyok valami üde. :? :)

Sara,
Sógoromék Eisenstadtban szoktak vásárolni (remélem jól írtam) baba holmit a Lutzban és a Kikában. Autósülésből amúgy Römert vettek a fiatalúrnak, azt mondják 200-250 eur között vannak a jobbak.

Brik,
Nekem szülés után nem fájt a csont, csak a heg volt érzékeny. A vérzés/ciklus beállása pedig változó egyénenként. Ez talán a megjósolhatalan kategória... :roll:

Panzej,
Jobbulást a fiúknak! Remélem segítenek rajtuk a gyógymanók.
A Mici egyébként minek a becézése? Lehet, hogy én vagyok analfabéta, de nem tudom.. :oops: Utoljára talán az Édes mostohában találkoztam a névvel. :)

Csilla,
Viktor nagyon ügyesen tartja magát a vödörben. :) Náluk ilyen talpakat nem nagyon lehet venni, pedig tök babás vele a vödör.

Lilló,
Nektek aztán kijut a bajból! Ez a fogzás sztori tényleg horror. Szegény Bálint nagyon megszenved vele. :cry: Remélem gyorsan kibújnak majd a többi fogacskák. Esetleg a talin egy Blanka puszival megpróbáljuk majd orvosolni a problémát. :)
Én meg már előre rettegek az eddig hallott fogzás történetek miatt. :shock:
Viszont a négykézlábazáshoz gratulálunk! :)

Ranpo,
A lakás hadd fusson, nem hiszem, hogy bárkinek magyarázkodnod kellene miatta. Nem az a legfontosabb, hanem a nyugalom és a tejcsi. Én mostanában, hogy már 3 óránként szopizunk, általában 2 nap alatt érek a végére (persze akkor sem egész nap csinálom), de csak 2 hetente van "nagy" takarítás, közte csak szintentartás. :P Sőt néha még takarítási sztrájkot is tartok és olyankor csak pihi van + babázás. :)

Rita,
Mikor derül ki, hogy mi az interjú eredménye? Még én is izgulok miatta. :) A párod mit dolgozik amúgy, ki tudnátok költözni együtt, ha úgy alakul? Nehéz dolgok ezek, de tényleg nem leányálom a közszféra.

Blanka felébredt, úgyhogy most megyek játszani. :D
Prücsök

prucsok

Sziasztok!

Csillah: aranyosak a lurkók, főleg Viktor a lavorban :lol:

Lilló: hát ez tényleg horror :twisted:
Gratula a kis hintázónak :lol:
A Norbi ezt a nyralás alatt kezdte és nagyon aranyos volt, kifulladásig, összeesésig csinálta :lol:

PP.: köszi, ha elküldöd, de lehet felkutatom azt a kismamát.

Anid: tényleg rohan az idő, úgyhogy használjuk ki, amíg lehet őket pátyolgatni!
Igaz vannak hosszúnak tűnő percek, órák is, de visszatekintve már az is "szépnek" tűnik.
Ki kell mozdulni!!!!
Megkaptad a levelet?

Ranpo: azt használok én is, nem szoktam kifőzni, inkább csak elmosom, néha kifertőtlenítem.A Norbinak eddig (kop,kop)semmi baja nem lett tőle.
A lakást hagyd!
Pihenj sokat és babázz!
Ha valakinek nem tetszik, az csinálja meg :oops:
Általában akkor lehet bármit is csinálni, ha a gyerek alszik.
Ha már nagyobb és elvan magában, de én is szakaszokban szoktam takarítani és amire a végére érek kezdhetem előről :cry:

Panzej: ezt én is szerettem volna megkérdezni, hogy a Micike milyen névnek a becézése, vagy csak külön hívjátok így?
A Norbinak is van annyi neve, de mondtam Apának, hogy most már le kell szoknunk róla, mert nem hallgat a nevére a gyerek. :wink:

dorka24

Dorka
Pont ma jött meg! köszönöm! :lol:

Kép
anid

Saaara,
nem tudom, mit kell keresni az autóban, mert a mi ülésünk nem Isofix-es. De szerintem egy 5 éves autóban még nem lehetett alapban ilyen. De ha tutira akarsz menni, hívj fel egy márkaszervízt. :)

Dorka, Rita, és bárki, akit érdekel!
Azt a bizonyos hozzátáplálós táblázatot beszkenneltem és felraktam ide:
http://www.sydneyapplebaum.com/images/Babakaja2.jpg
Pár napig itt lesz, utána leszedem, akinek kell, addig töltse le magának. :wink:

puszi
PP
pöttöm_panna

Sziasztok!

Megkesve bar, de itt vagyok a szulestorivel.

16-ra voltam eredetileg kiirva, ugyhogy amikor 18-an este enyhe kis gorcsok jottek ram ugy negyedorankent, akkor elkezdtem remenykedni. Mondtam a ferjemnek, hogy lehet, hogy hamarosan szulunk, de persze lattam rajta hogy nem hiszi el, az utobbi napokban ugyanis ezt a bejelentest szamtalanszor megtettem neki mindenfajta kovetkezmeny nelkul... :D
Hat en azert komolyan vettem magamat, es elkezdtem meregetni az idot, de a gorcsok nem surusodtek, sot, ejfel korul megszuntek, ugyhogy elmentem aludni. Reggel fel 8 korul felalomban egy kis fajast ereztem, majd egy halk pukkanassal elfolyott a magzatviz. Na, gondoltam, most mar nincs tobb haladek, nem menekulok, fel is raztam a ferjemet, hogy akkor kapja ossze magat. Ugy ugrott ki az agybol hogy majdnem nekiment a szekrenynek, aztan kezdodott a kapkodas. A legnagyobb gondot en jelentettem, mert nem birtam felallni a wc-rol, egyfolytaban folyott belolem a magzatviz. Persze a nagy izgalomra a Lacko is felebredt, megdobbenve nezte a rohangalast. Szegenyke, csak futtaban tudtam elbucsuzni tole, aztan elindultunk.
Zuhogott az eso, oriasi dugo volt mindenutt, nekem meg otperces fajasaim voltak, de egesz elviselhetoek. Gondoltam, itt meg orak vannak, mondtam is a ferjemnek, hogy ne izguljon, nem faj nagyon, van meg ido, nem kell a buszsavban szazzal veretni. :)

1/4 9 korul ertunk a korhaz ele, kiszalltam a kocsibol, megint ereztem, hogy omlik rajtam vegig a magzatviz. Nagyon rossz erzes volt, mintha bepisilnek, csak epp nem tudok ellene mit tenni. Betocsogtam a szuloszobakhoz (a ctg elott uldogelo a kismamak meg hozzatartozok borzadva neztek, en meg rettento batornak ereztem magam), ahol egy nagyon aranyos es mosolygos fiatal szuleszno fogadott. Az ugyeletes orvos megvizsgalt, ket ujjnyira voltam nyitva. Kerdezte, hogy mennyire vannak fajasaim, es en akkor jottem ra, hogy ja, mar egy ideje nincsenek is. Na jo, akkor menjek a szuloszobara, setalgassak stb, meg akkor van ido, akar ot-hat ora is. Visszajott a szulesznom, atoltoztunk, aztan bevitt az egyik szobaba, a ferjemet meg elkuldte intezni a papirokat. Ramrakta a ctg-t, megborotvalt, aztan kicsit beszelgettunk, hogy mit csinalhatok, ha negyedora mulva szabadulok a ctg-rol. Volt ugye labda, meg fotel, uveges folyoso, meg el is kepzeltem, hogy ott setalgatok stb. Aztan kerdezte tolem, hogy kerek-e zenet. Persze, jo otlet, ki is valasztottam a Sade-et, meg is kaptam. Akkor mar megint voltak kisebb fajasaim, olyan kibirhatoak ugy ot percenkent, de egesz jol voltam, probaltam relaxalni. Aztan egyszer csak jott egy irgalmatlan nagy fajas. Huha, gondoltam, kicsit gyorsul a dolog. Aztan jott a kovetkezo, szerencsere pont jott a szuleszno, megvizsgalt, es mondja hogy ez mar bizony kenyelmes harom ujjnyi, megy hivja az orvost, en meg szoljak, ha kakilos erzesem van. Ekkor jott vissza a ferjem, olyan negyed 10 lehetett, es ekkor mar szunet nelkuli nagyon eros fajasaim voltak. Ket-harom ilyen fajas utan ereztem, hogy nekem kakilnom, tolnom, mindent kell, most de rogton, ugyhogy hivtuk a szulesznot. Innet mar csak homalyos emlekeim vannak, hogy hirtelen megtelt a szoba, mindenki serenykedett, bejott az ugyeletes orvos, en meg nem nyomhattam a gatvedelem miatt, a dokim meg meg sehol, mindenki biztat, meg magyaraz hogy hogy lihegjek.. Szegeny ferjemnek szetkarmoltam a kezet, majdnem a kopenyet is leszaggattam. Aztan vegre beesett az en emberem, meg vartak egy fajast es vegre nyomhattam, hat az mar egy igazi megkonnyebbules volt. Nem is tudom, pontosan hanyadikra, de azt hiszem olyan otodik nyomasra jott ki a Mici vegul, arra viszont emlekszem, hogy sokkal tudatosabban csinaltam vegig a kitolast, mint a Lackonal. Tenyleg egy munka volt, es nem egy vergodes, meg neztem is, ahogy elobukkan eloszor a fejebubja, aztan a tobbi resze, es olyan hihetetlen volt, hogy itt jon a babacskam, mindjart kinn van, meg egyet nyomok, aztan talalkozunk.. 10 ora 3 perc volt, amikor Micike megszuletett, alig volt rajta maz, es azon kivul, hogy kis lila volt, gyonyoruseges szep, fejlett baba volt. Odaadtak, ott parolgott meg nyekergett a karomban, mi meg nezegettuk, milyen kis tokeletes, es nagyon boldogok voltunk.

Hat igy tortent, igazabol az elsohoz viszonyitva tenyleg sokkal konnyebb a masodik szules, es ugyan nekem az elso is csak olyan ot ora volt, ez a ket oras szules tenyleg szupergyors volt, nem is vagtak, a gatvedelem profi volt, mukodott is, csak ket-harom pici oltest kaptam mert egy icipicit berepedtem. Nagyon kedves volt velem mindenki, nagyon halas vagyok mindenkinek aki segitett a szulesnel.

Mici 3670 grammal es 59 centivel (csecsemoosztaly szerint 56 centivel) jott a vilagra, es a Maria Piroska nevet kapta. A Mici becenev tehat a Mariabol szarmazik. Kicsit olyan 'bekebeli', ma mar szerintem sem a Mariat, sem a Micit nem nagyon adjak/hasznaljak.

Na, meg akartam masrol is irni, de majd inkabb holnap, leesik a fejem.

Puszi mindenkinek, jo ejszakat!!

Panzej
panzej

Halihó!

Panzej! Nagyon szép a szüléstörid! Ilyet mindenkinek csak kívánni lehet. És nagyon szép neveket választottál! Olyan jó, hogy a sok Eszmeralda, és Dzsenifer között van egy-két egyedi, és ráadásul magyar név!Meglepő, hogy anyáink idejében Mária volt a tucatnév, most meg a külföldi nevek.

Örülök, hogy hiányoltok! Mióta hazajöttünk nyarlásból, valahogy mindenfelé vagyok, nincs erőm babanetezni. Valahogy leszívja a gép az ember energiáját. Most éppen tornára készülök, mert kezd kijönni rajtam a fáradtság, amiről írtatok, hogy 4 hó környékén jelentkezik. Tenni kell ellene, mozogni kell. Pussszantás mindenkinek! Ezért tartsatok evidenciában, mert lesznek még itt unalmas téli napok :( :( :(

KépKép
toreau

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?