Sziasztok!
Megkesve bar, de itt vagyok a szulestorivel.
16-ra voltam eredetileg kiirva, ugyhogy amikor 18-an este enyhe kis gorcsok jottek ram ugy negyedorankent, akkor elkezdtem remenykedni. Mondtam a ferjemnek, hogy lehet, hogy hamarosan szulunk, de persze lattam rajta hogy nem hiszi el, az utobbi napokban ugyanis ezt a bejelentest szamtalanszor megtettem neki mindenfajta kovetkezmeny nelkul...
Hat en azert komolyan vettem magamat, es elkezdtem meregetni az idot, de a gorcsok nem surusodtek, sot, ejfel korul megszuntek, ugyhogy elmentem aludni. Reggel fel 8 korul felalomban egy kis fajast ereztem, majd egy halk pukkanassal elfolyott a magzatviz. Na, gondoltam, most mar nincs tobb haladek, nem menekulok, fel is raztam a ferjemet, hogy akkor kapja ossze magat. Ugy ugrott ki az agybol hogy majdnem nekiment a szekrenynek, aztan kezdodott a kapkodas. A legnagyobb gondot en jelentettem, mert nem birtam felallni a wc-rol, egyfolytaban folyott belolem a magzatviz. Persze a nagy izgalomra a Lacko is felebredt, megdobbenve nezte a rohangalast. Szegenyke, csak futtaban tudtam elbucsuzni tole, aztan elindultunk.
Zuhogott az eso, oriasi dugo volt mindenutt, nekem meg otperces fajasaim voltak, de egesz elviselhetoek. Gondoltam, itt meg orak vannak, mondtam is a ferjemnek, hogy ne izguljon, nem faj nagyon, van meg ido, nem kell a buszsavban szazzal veretni.
1/4 9 korul ertunk a korhaz ele, kiszalltam a kocsibol, megint ereztem, hogy omlik rajtam vegig a magzatviz. Nagyon rossz erzes volt, mintha bepisilnek, csak epp nem tudok ellene mit tenni. Betocsogtam a szuloszobakhoz (a ctg elott uldogelo a kismamak meg hozzatartozok borzadva neztek, en meg rettento batornak ereztem magam), ahol egy nagyon aranyos es mosolygos fiatal szuleszno fogadott. Az ugyeletes orvos megvizsgalt, ket ujjnyira voltam nyitva. Kerdezte, hogy mennyire vannak fajasaim, es en akkor jottem ra, hogy ja, mar egy ideje nincsenek is. Na jo, akkor menjek a szuloszobara, setalgassak stb, meg akkor van ido, akar ot-hat ora is. Visszajott a szulesznom, atoltoztunk, aztan bevitt az egyik szobaba, a ferjemet meg elkuldte intezni a papirokat. Ramrakta a ctg-t, megborotvalt, aztan kicsit beszelgettunk, hogy mit csinalhatok, ha negyedora mulva szabadulok a ctg-rol. Volt ugye labda, meg fotel, uveges folyoso, meg el is kepzeltem, hogy ott setalgatok stb. Aztan kerdezte tolem, hogy kerek-e zenet. Persze, jo otlet, ki is valasztottam a Sade-et, meg is kaptam. Akkor mar megint voltak kisebb fajasaim, olyan kibirhatoak ugy ot percenkent, de egesz jol voltam, probaltam relaxalni. Aztan egyszer csak jott egy irgalmatlan nagy fajas. Huha, gondoltam, kicsit gyorsul a dolog. Aztan jott a kovetkezo, szerencsere pont jott a szuleszno, megvizsgalt, es mondja hogy ez mar bizony kenyelmes harom ujjnyi, megy hivja az orvost, en meg szoljak, ha kakilos erzesem van. Ekkor jott vissza a ferjem, olyan negyed 10 lehetett, es ekkor mar szunet nelkuli nagyon eros fajasaim voltak. Ket-harom ilyen fajas utan ereztem, hogy nekem kakilnom, tolnom, mindent kell, most de rogton, ugyhogy hivtuk a szulesznot. Innet mar csak homalyos emlekeim vannak, hogy hirtelen megtelt a szoba, mindenki serenykedett, bejott az ugyeletes orvos, en meg nem nyomhattam a gatvedelem miatt, a dokim meg meg sehol, mindenki biztat, meg magyaraz hogy hogy lihegjek.. Szegeny ferjemnek szetkarmoltam a kezet, majdnem a kopenyet is leszaggattam. Aztan vegre beesett az en emberem, meg vartak egy fajast es vegre nyomhattam, hat az mar egy igazi megkonnyebbules volt. Nem is tudom, pontosan hanyadikra, de azt hiszem olyan otodik nyomasra jott ki a Mici vegul, arra viszont emlekszem, hogy sokkal tudatosabban csinaltam vegig a kitolast, mint a Lackonal. Tenyleg egy munka volt, es nem egy vergodes, meg neztem is, ahogy elobukkan eloszor a fejebubja, aztan a tobbi resze, es olyan hihetetlen volt, hogy itt jon a babacskam, mindjart kinn van, meg egyet nyomok, aztan talalkozunk.. 10 ora 3 perc volt, amikor Micike megszuletett, alig volt rajta maz, es azon kivul, hogy kis lila volt, gyonyoruseges szep, fejlett baba volt. Odaadtak, ott parolgott meg nyekergett a karomban, mi meg nezegettuk, milyen kis tokeletes, es nagyon boldogok voltunk.
Hat igy tortent, igazabol az elsohoz viszonyitva tenyleg sokkal konnyebb a masodik szules, es ugyan nekem az elso is csak olyan ot ora volt, ez a ket oras szules tenyleg szupergyors volt, nem is vagtak, a gatvedelem profi volt, mukodott is, csak ket-harom pici oltest kaptam mert egy icipicit berepedtem. Nagyon kedves volt velem mindenki, nagyon halas vagyok mindenkinek aki segitett a szulesnel.
Mici 3670 grammal es 59 centivel (csecsemoosztaly szerint 56 centivel) jott a vilagra, es a Maria Piroska nevet kapta. A Mici becenev tehat a Mariabol szarmazik. Kicsit olyan 'bekebeli', ma mar szerintem sem a Mariat, sem a Micit nem nagyon adjak/hasznaljak.
Na, meg akartam masrol is irni, de majd inkabb holnap, leesik a fejem.
Puszi mindenkinek, jo ejszakat!!
Panzej