Jó 'stét!
Írok mán csöppet... tulajdonképpen dolgozgatnom kéne, de nem megy. Ittam egy kis sört, és figyelem ezt az erősen benarancsosodott választás-végeredményt. Nincs erőm semmihez.
Hogy miért is iszom sört? Egyrészt, mert szeretem (heti 1-2szer), másrészt, még csak kell Boginak a tej (ami ebből lesz), csak szerintem ő sem tudja eldönteni, milyen formában jusson hozzá.
Néha van szophatnékja, néha nincsen, és akkor lefejt állapotban kéri, néha még úgy sem. Őszintén szólva, tele a bögyörőm ezzel a kínlódással. Két hónapja játsszuk azt, hogy nem mindig kell cici, de mostmár abszolút rapszodikus a kishölgy. Pedig néha már megfordult a fejemben, hogy abbahagyhatnánk már, úgyis csak pár deci tejhozamom van már jó esetben egy nap, legalább diétázhatnék, kávézhatnék, elkezdhetném a metformint, a hüvelyest, csípőseket enni stb. De ilyenkor megszólal a lelkiismeret, és persze, hogy szaporítom a tejet. Azt ne tudjátok meg, milyen kínlódás a fejés. Rájöttem, kézzel sokkal hatékonyabb, mint ezzel a kézifejővel, ámde a mellemet szó szerint sanyargatom. Oda jutok, hogy már csak afféle asszonyállatként tekintek magamra...
Na ebből is látszik, hogy a hangulatom nem a legfényesebb. Bogi óriási örömet szerez, rengeteg erőt merítek belőle, hogy alkottam egy ilyen kis csodalényt, aki nap mint nap új dologgal lep meg. Olyan kis emberke formája lett már, gagyog, sikítozik, fintorog! De igaza van Rejokának: az ember alvástartalékai 4-5 hónapos korra merülnek le. Nálam bekövetkezni látszik. Nem is annyira alvásról van szó, hanem egyszerűen energiaszintről. Olyan dolgokat csinálok, hogy elképeszt. Nyitva hagyom a csapot, kifelejtem a lecsóból a hagymát, órám közepén összeakad a nyelvem és nem tudom, hol tartottam, hullik a hajam, éjszaka nem alszom vissza stb. stb.
Ilyen állapotban erősen újra kell gondolom, mit vállaljak be. Most egymás után két cikket is kell lezavarnom határidőre, plusz tanítás: rendkívül nyomaszt. És hát a PCOS honlappal is vannak teendők, ha már egyszer beindult, nem lehet vele leállni. Sok e-mail stb. (Mir: jut eszembe, légyszi nézd meg:
www.pcos.hu bal oldalt menüben alul Kapcsolatok, klikk, ott vannak az e-mail elérhetőségek ahova küldheted, köszi).
Most azt hiszem, mivel ritkábban jövök, nagyobb távlatokban látom a dolgokat.
1. Babancskám. No-spa: nagyszerű, de ég áldjon meg, ne szokj rá. A görcsoldó lazítja a méhszájat is.
helyette: Magnesii Citrici, fel lehet íratni, napi 500-600 mg magnéziumot tessék enni (egy szem Magne B6: 46 mg!!!), plusz esténként egy-egy deci vörösbor. Meg kell jegyeznem, múlt héten még fennen hirdetted, hogy az ablakmosást meg kell csinálni, ha a baba bírja, bírja... bírja?
2. Meglátás: PCOS-osknak átlag feletti babáik születnek (ha időre jött), én eddig két kivételt láttam, Almodoét és odaátról Bebáét (3 kg körüli). De a leggyakoribb a 3600-3800 gr-os méret. Azt hiszem, ezt érdemes átgondolni.
Lehet köze a cukorproblémákhoz???
3. Kavicska szívem, elfelejtettél LH-tesztelni?
Lehet, már nem is lesz értelme.
4. Kincs, a helyzeted kezd izgalmas lenni... Backával együtt nyomtok egy-egy kétcsíkost, és olyan boldogság lesz itt a topikon, mint amikor anno Csillagfény és Espero sokkoltak minket egymás után a szülésemkor.
5. Verona, igen, te jössz...
Látod, eddig a két lány elég gyorsan szült, én se voltam azért annyira lassú, bízzunk benne, neked is sima menet lesz.
Muszáj volt számozni, mert átgondoltam hogy most 5 mondanivalóm van, és számolni kellett.
pusz mindenkinek