Sziasztok!
Csics,
azok a gyakorlatok, amiket idemásolt Berka, tényleg nagyon jók! Eddig én azért nem tettem, mert túl kicsinek találtam a babádat a tornához.
Forti,
olvastam korábban a mérleg dolgot. Szerintem ne kölcsönözz! Abszolút felesleges pénzkidobás, azt szerintem másra is tudod költeni (fõleg a babára).
1. A védõnõ "szolgáltatásairól" saját felelõsségedre le is mondhatsz! nem egy anyukát ismerek aki ezt meg is tette!
2. Nem te vagy érte, hanem Õ érted. Ez nagyon fontos!
3. Bár nem az egészségügyben dolgozom, DE biztos vagyok benne, hogy nem kötelezhet semmire. Még próbaszopira sem! Ha akadékoskodna, mondd meg neki, mutassa ugyan már meg, hova van ez leírva!
Egyébként, ha sûrûbben szoptatnád a kisfiad, több tejci lenne. Az egyáltalán nem baj, hogy kiszippantja mindkét cicibõl, az én fiam is ilyen volt, de nekem a 4 óra túl ritkának tûnik. Az igéyn szerinte szoptatás a baba és mama igényei szerint-rõl szól (no, ez szép magyaros lett!)
Próbáld egy kicsit sûrûbben szoptatni, az elsõ cicin min. 20 percig tartani. Ha el kezd feszengeni, próbálj ki más szoptatási poziciót, büfiztesd meg, de min. 20 perc elsõ cici, hogy a tápláló (hízlaló) hátsó tejet is kiszívja. Utána jöhet a másik. Ha úgy gondolod, hogy még szopizna, nyugodtan tedd vissza az elsõre, õ fog még benne találni.
Fontos, hgoy jól harapjon rá, az orra az udvar felett legyen, tehát jó nagyra tátsa a száját. Ez nagyon fontos, mert csak így jön jól a tejcsi.
Conti, abban a kenguruban nem valószínû, hogy szeretni fog, vagy mire hordhatnád, leszakad a hátad. Nekem szerintem hasonló volt, aztán vettem egy babazsákot
Ilke, mindenkinek ajánlani tudom!
Beszti,
ha beírod a keresõbe párologtató, párásító, biztos talál oldalakat, kb. 1 éve emlékszem nagy téma volt.
Mindenkinek jó babázást, ha esetleg szopi dologban problémátok merülne fel, keressétek meg Szoptatás topicot, ott gyorsabban választ kaptok a kérdésetekre minden szopi szakitól.
Ágci