Új privát üzeneted érkezett!

Áfonya: ha napközben sokat aludna (nem lenne rossz, mert akkor én is tudnék kicsit pihenni...), biztos percenként járnék be, hogy megnézzem lélegzik-e. A dokinénink azt mondta (tudja, hogy milyen beszari vagyok, ha Juliról van szó) azt mondta, hogy ha úgy gondolom, hogy már régóta alszik, és nem tudom, hogy kóros-e, akkor simogassam meg, nem meleg-e a homloka, lélegzik-e. Ha ezek rendben vannak, akkor valószinüleg nincs semmi baja, csak azért alszik, mert álmos. Ilyenkor hagyjam békén. Ha viszont meleg a homloka, másképp lélegzik mint szokott v. valami eltéröt tapasztalok, akkor próbáljam felébreszteni. Velünk is van olyan, hogy valamiért fáradtabbak vagyunk, többet alszunk Kép

zsani
zsani
 


Forti,
Nálunk Lili teljesen magától aludja már át az éjszakát. Semmit sem tettem érte, egyszerûen csak napról-napra egyre késõbbre tolta az evések idõpontját, így tartunk most 6 óránál.Kép

Lányok,
Szeretnék venni kengurut, vagy valamilyen bevásárláshoz, utcára (oda a hideg miatt mostmár kevésbé) való bigyót.
Szerintetek milyet érdemes? Olyan kellene amit a papa is fel tud venni magára.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke!
Én most a megkötõs kendõre esküszöm, de legjobb kipróbálni. Minden babának-mamának más jön be.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 

 
 

Forti!
A Megatoysban 10e Ft a kaució és havi 3 e Ft. a kölcsönzés.(dig.mérleg)

Áfonya, Beszti!
Betti feje mindig feljebb van szoptatásnál, úgyhogy az nem gond, viszont az elõre lefejést sem tartom jónak, mert nincs rá idõ. Már hozzászoktattam, hogy amikor felkel rögtön kap enni, így meg bõghetne pár percig, azt meg nem bírom. Lekopogom, hogy ma semmi gond nem volt! Egyébként testvér szóba sem jöhet.

Ilke!
Szerintem a kengurut elõbb próbáld ki, ha van az ismerõseid körében, én is vettem egyet, de utál benne lenni, bár lehet hogy késõbb ha több hónapos lesz jobban szereti. Végül is nem volt drága, 2500 Ft. volt a Tescoban.

Conti + Betti 11 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!
Csics,
azok a gyakorlatok, amiket idemásolt Berka, tényleg nagyon jók! Eddig én azért nem tettem, mert túl kicsinek találtam a babádat a tornához.

Forti,
olvastam korábban a mérleg dolgot. Szerintem ne kölcsönözz! Abszolút felesleges pénzkidobás, azt szerintem másra is tudod költeni (fõleg a babára).
1. A védõnõ "szolgáltatásairól" saját felelõsségedre le is mondhatsz! nem egy anyukát ismerek aki ezt meg is tette!
2. Nem te vagy érte, hanem Õ érted. Ez nagyon fontos!
3. Bár nem az egészségügyben dolgozom, DE biztos vagyok benne, hogy nem kötelezhet semmire. Még próbaszopira sem! Ha akadékoskodna, mondd meg neki, mutassa ugyan már meg, hova van ez leírva!
Egyébként, ha sûrûbben szoptatnád a kisfiad, több tejci lenne. Az egyáltalán nem baj, hogy kiszippantja mindkét cicibõl, az én fiam is ilyen volt, de nekem a 4 óra túl ritkának tûnik. Az igéyn szerinte szoptatás a baba és mama igényei szerint-rõl szól (no, ez szép magyaros lett!)
Próbáld egy kicsit sûrûbben szoptatni, az elsõ cicin min. 20 percig tartani. Ha el kezd feszengeni, próbálj ki más szoptatási poziciót, büfiztesd meg, de min. 20 perc elsõ cici, hogy a tápláló (hízlaló) hátsó tejet is kiszívja. Utána jöhet a másik. Ha úgy gondolod, hogy még szopizna, nyugodtan tedd vissza az elsõre, õ fog még benne találni.Kép Fontos, hgoy jól harapjon rá, az orra az udvar felett legyen, tehát jó nagyra tátsa a száját. Ez nagyon fontos, mert csak így jön jól a tejcsi.


Conti, abban a kenguruban nem valószínû, hogy szeretni fog, vagy mire hordhatnád, leszakad a hátad. Nekem szerintem hasonló volt, aztán vettem egy babazsákot Ilke, mindenkinek ajánlani tudom!

Beszti,
ha beírod a keresõbe párologtató, párásító, biztos talál oldalakat, kb. 1 éve emlékszem nagy téma volt.

Mindenkinek jó babázást, ha esetleg szopi dologban problémátok merülne fel, keressétek meg Szoptatás topicot, ott gyorsabban választ kaptok a kérdésetekre minden szopi szakitól.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Na nem eddig aludtunkKép!

Zsani!
Hat vegül is nem volt veszes,aludtunk is,Rebi is,csak hat valamivel nyugtalanabbul.
Igy most ketszer kelt fel ejszaka,nem csak egyszer!

Forti!
Haat,en sem akarlak elszomoritani,de Aaron kb. 1,5 evesen aludta at az ejszkat.Es egy evvel ezelött hagytam abba a szoptatast.Egy honappal a masodik szülinapja elött.Kép
Es egy honappal kesöbb költözött az ujabb baba (Rebi) a pocakomba.A testem nem volt nagyon sokaig csak az enyem!Kép

Szerintem is hagyd a merleget a fenebe!Kép


Nyuszi!

Rebi is szokott azert sirni,mert almos.De ez nem tart olyan sokaig,es altalaban azert tudom, hogy emiatt sir.
En is mostmar viszonylag jol meg tudom hatarozni,hogy miert sir.
Kiveve a mai napot.
Ma ketszer is olyan bömbölest csapott le,hogy rendesen ki is izzadt.Es mindketszer orditott vagy husz percet,ha nem többet.Reszbena karomban,reszben a babakocsiban,es reszben
az autosülesben.
Szegenyke.
Remelem,holnap megint megmagyarazhato sirasok varnak rank!Kép


Afonya!Kép
Azert akkor mar nagyon jo dolgom lett volna,ha olyan sokaig aludhattam volna!
Ez legutoljara akkor volt,mielött Aaron megszületett volna!(majd´ 3 eve)

Kata007!

Rebinel is hasonlo modon van,az esti alvas ugyanugy kezdödik mint nalatok,csak 1X (esetleg 2X) van ejszakai hami.

Ilke!

En is a kendöt ajanlom,a megkötöset!Nalunk az nagyon bejött es a merete tenyleg mindenkihez idomithato.
Es meg is lehet varrni,akkor szinte semmibe nem kerül!

Kryss es Rebecca(2 hos es 1 hetes)Es valoszinüleg mar megint rekedt a ket vigasztalhatatlan böges miattKép

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok

Panda
Ez nem volt túl jó vigasz! Kép Sajnálom hogy nálatok így alakult, remélem azért szerencsésebb leszek. Mondjuk nekünk nem lesz több bébink úgyhogy nekem van esélyem hogy a nyugdíj elõtt is kipihenhetem magam. Kép

Nyuszi
A teával való éjszakai kaja leszoktatás szerintem azért megy, mert a tea nyilván cukros és eltelíti a babát. Gondolom! De Levi csak vizet kaphatna, mert a teát még anno 2 hetesen kiköpte, úgyhogy nálunk csak víz van.

Beszti
Köszi, kinyomtatom!!
Egyébként itt a babaneten is leírtam a Rendelõ részlegbe, kíváncsi vagyok hogy mit válaszolnak majd.

Kata
Gratula Dóri súlyához, szépen fejlõdik.

Ágci
Nagyon aranyos vagy, köszi a bíztatást. Akkor most végül is keltsem Levit 3 óránként vagy ne? Azt írtad, hogy a 4 órát soknak találod. De hát ennyit alszik. Van amikor viszont már 2,5 óra múlva kér enni és utána alszik 4-5 órákat.

Jó éjszakát mindenkinek.
Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Conti: nem lehet, hogy azért nem szereti a kengurut, mert nem elég stabil (csak az árából gondolom)?

Nekem a megkötös kendö egyáltalán nem jött be, mert nem érzem elég stabilnak Kép Ha valakinek kell, szivesen megválok töle féláron.

zsani
zsani
 


Ilke,

Nekem van egy felesleges vadiúj Hauck kengurum (6700Ft), ha érdekel próbáld fel és féláron én is odaadom.Kép Én azért nem használom, mert alacsony vagyok, 158cm és nem lehet olyan szorosra húzni a párnázott pántokat, hogy elég stabilnak érezzem. Szegény Kisnyuszi feje imbolyog ahogy megyek.Kép Bár ma felvettem itthon és majdnem elaludt benne.Kép
Mindegy, van egy másik, mert Angliában vettünk másikat, ami nekem jobban bejött.
(Egyébként a múltkor néztem a képeiteket a képtárban és pont ilyen Graco hordozónk van babakocsival...Kép)


pusz
Nyuszi
és a 11 hetes Emília
Nyuszi
 


Forti,
majd még írok, most csak annyit, hogy nem mindenkinél jön be a víz, sõt az én védõnénim azt ajánlotta, hogy NE, mert hozzá szokhatnak a babák. Az egyik barátnõmék épp az uccsó pillanatban váltak meg a vizes üvegtõl. Mi nekünk meg kellett Cumit tanítani aludni, 9,5 hónaposan, de én nem bántam, hogy eddig szoptattam éjszaka is. A tejtermelésnek kimondottan jót tett. De most már nem az evésrõl szólt az éjszakai felébredés. Próbálj meg napközben pihenni, mikor õ is, vagy este korábban lefeküdni. Hidd el, sokat számít. én volt, hogy este fél 9-kor már húztam a lóbõrt, jól bírtam.
Majd holnap írok még a szopiról.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ma van a Petra elsõ névnapja. Kedden volt 11 hetes és 4300g.

Nyuszi
Én egy hét alatt értem azt el, hogy a Petra magától alszik el, kb. 5 percig nyüglõdik és utána nézelõdik az ágyába és elalszik. Van, hogy fél-egy órát is el van az ágyába pedig teljesen sötét van, de csak este kell elaludnia egyedül. Napközben délelõtt alszik mikor lemegyünk sétálni a babakocsiba, délután pedig velem alszik a nagy ágyba és ilyenkor kb. négy órát alszik.

Ilke
Már tõlem is viszik a tejet, hát szerintem elég körülményes ez a fertõtlenités. Az én bõrõm meg elég érzékeny és viszket a neomagnoltól. Te mindent betartasz ami a kis füzetbe szerepel? Neked az elejétõl fogva megfelelõ volt a tejed? Hát én kiváncsi vagyok, hogy kapok -e levelet az ANTSZ-tõl.

Neked mikor eszik utóljára a kislányod? A Petra 19-kor eszik és utána 3-kor.(ez is 8 óra kaja nélkül) A 22 órás szopit azért hagytam el mert 19 után mikor eszik akkor elalszik 21-kor és nincs szívem felkelteni egy óra múlva. Várom már én is, hogy végig aludja az éjszakát.

Én is néztem már kengurut, szerintem a Hauck az jó 8000.-
Forintba kerül a Megatoysba. Szerintem ebbõl érdemes jobbat venni. Azt kell megnézni, hogy a kis hátát minnél jobban megtudja tartani. Csak nekem azt mondta a védõnõ, hogy még korai mert nem jó a kis gerincének. Ez akkor jó ha már tud ülni állítólag.

Forti
Szerintem csinálj minden úgy ahogy már megszoktad. Ez a védõnõ nem normális, ne törõdjél vele.

Petra
Petra
 


Nyuszi
Ha az Ilkének nem kell akkor engem érdekelne és megvenném a kengurut mert pont ilyet keresek. (bárányos vagy egeres)

Petra
Petra
 


Bera
köszi a torna leirásokat nagyon jok biztosan majd kiprobálom:Kép

Panda
bocsánat azt hitem áfonya a konduktor Kép

Lányok
ma viszem megint petikét a kezelésre.

Puszant Csics és a ma 8hetes Petike Kép
csics
 
 


Csics: fájdalomcsillapitó puszikat küldök Petikének. Biztos nagyon rossz lehet neked is hallgatni, ahogy sir, de a lényeg, hogy meggyógyul töle.

9-re jön a 4. számú bébiszitter, kiváncsi vagyok, milyen lesz... eddig kiábránditóak a tapasztalatok (2 után).
zsani
zsani
 


Forti!

Igazán nem elkeseríteni akartalak Noémi alvási szokásával. Nyugi, õ nem tartozik az átlagba alvás terén.

Csics!
Azok a gyakorlatok, amiket Berka írt, tényleg nagyon jók. Egyszer már én is ajánlottam, lehet, hogy elkerülte a figyelmedet. Különben érdekes, amit írtál, hogy nem lehet más módszerrel együtt alkalmazni a Dévény-félét, mert én sok olyan emberrel találkoztam már, akik mást is csináltak mellette. Pl.:Petõ. A gyógytornásznak említtted, hogy esetleg elvinnéd a Petõbe? Tényleg, hogy döntöttél, viszed?

Kata!
Dórinak is szép súlya van! Örülök, hogy nemcsak Ádám ilyen kis Schwarzenegger, mert már néha rossz volt hallani, hogy milyen kis kövér. Pedig nem is az, mert jó hosszú is ráadásul. Hogy most pont mennyi, azt nem tudom.

Áfonya!
Köszi az infókat!
Ma is sokszor ébredt fel Ádám, de reggel 1/2 6-kor azt monmdtam, hogy én ugyan meg nem szoptatom, mert fél órával azelõtt(!) evett. Megsimogattam a hátát, és 2 perc múlva aludt is. Tehát kis zsivány a lelkem, nem is kell neki mindig szopi, csak szereti az anyját ugráltatni. Na igen, gyerek...

Egyelõre ennyi.
Panda és Ádám(16 hetes)
Panda
 


Hû, köszönöm a sok hozzászólást a kenguruval kapcsolatban!Kép
Azt hiszem a kendõ nem túl szerencsés, mert a párom nagyon béna az ilyenekhez, az a tuti amit csak össze kell kapcsolni a megadott helyen, esetleg kicsit állítani rajta, aztán kész. Már ez is eltart majd neki egy ideig szerintemKép. Szóval a kendõt max. magamnak lehetne, azt még majd átgondolom, megnézem.

Nyuszi,
Engem érdekelne az a kenguru. Milyen pontosan? Nincs esetleg kép róla amit el tudnál küldeni? A babakocsit én nagyon szeretem, csak a hátsó kerekei kicsit távol vannak egymástól és így néhány üzletbe már beszorultamKép)).

Petra,
Nem mindent tartok be a füzet szerint, pl a szájmaszkot sem használtam még soha. A Neomagnolos vízben minden fejés elõtt 1 percig tartom a kezem, aztán lerázom róla (nem törlöm). Aztán összeszerelem a fejõkémet, és addig nem nyúlok semmihez míg nem végeztem. A mellemet Lifebuoy tusfürdõvel szoktam lemosni elõtte, és pár cseppet kifejek belõle mielõtt elkezdem fejni. Hát kb. ennyi. A kezemre én kértem tõlük egy kencét, kiküldték a köv. üvegekkel. Éjszakára szoktam azzal bekenni, valamit javít a kezemen, de azért nekem is elég száraz, napközben is be szoktam kenni valamilyen jó kis hidratáló kézkrémmel.
Nálunk az este úgy néz ki, hogy a papihoz van igazítva álltalában, hogy még õ is találkozhasson a babával. (Egyszer volt, hogy olyan késõn jött haza, hogy kénytelen voltam én megfürdetni, hát utána egész este diszta depi volt, másnap azt se tudta, hogy rohanjon haza LilihezKép))
Szóval, kb. 6-7 körül szoktam Lilit etetni este, aztán jön a papa, kb. fél-1 óra játék, dumcsi, aztán fürdés fél8-8 körül aztán még egykajcsi. És aztán alvás kb. 6-ig. Addig a hangját sem hallani úgy durmolKép)).
Én mostmár azért merek kengurura gondolni, mert Lili tegnap pl. többször is felhúzta magát ülésbe. Bérhogy tettük ülni akart.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Bocsi a sok elírásért, de új billentyûzetem van és néhány betû máshol van, mint ahova ütökKép
Bérhogy=bárhogy

Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Panda!
En is fellelkesultem a minapi elalvos tapasztalatomon,de.. simizhettem ma hajnalban a lanyom hatat, cseszett visszaaludniKép Ezert ma 1/2 6tol ebren vagyunk, Kiranylany mar persze aludt egyet, ugy 1/2 9 fele, nade en akkor nem tudokKép
Ha esetleg nem talalod a konyvet, es latatlanba is kell, szivesen elpostazom.

Agci,
ha meg ittvagy: probalom en 20 percig szoptatni egy mellbol Rekat, de en ugy latom 6-7 perc utan mar csak "csöcsörészik", ahogy az Apja mondjaKép Ma turelmesen vartam, de negyed ora mulva mar jatszott vele, kikopdoste, valamint cicivel a szajaban nevetett ram. Ami tunderi, csakhogy mintha kibujt volna a fogaKép Es kb 3 mm-re lapitja kozben a mellbimbomat vele.. Bizti az a 20 perc? Egy 4 honapos kolok mar nem lehet aktivabb? Muszaj turnom?Kép

Csics: szurkolok, hogy minel elobb eredmenyesek legyetek es abbahagyhassatokKép

Es egy johir is a vegere: sikerult Reka hajat levagnom, nem log mar a szemebeKép Igaz, volt némi kozelharc kozbenKép

-Afonya es a 16 hetes Reka
afonya
 
 


Ilke!

Én is a kendöre szavazok. Nekem karikás van, és egyáltalán nem bántam meg. Nátán nagyon jókat alszik benne. És összehasonlítási alapom is van, mert a nagyobbal kengurum volt, ráadásul az is jó minöségü, drága, tényleg jó kenguru volt, de a kendö még annál is jobb. Sokkal jobban tart a kendö, és ha jól van benne, akkor egyáltalán nem fáraszt a cipelés (Kb. 2 hónapja, amikor megkaptam a kendöt, el kellett mennem a postára érte. Nátánt a régi kengurujában vittem, és azalatt a 1/2 óra alatt, amig hazaértem, teljesen elfáradt a hátam. Most a kendövel órákig is mászkálhatok.)
Azt a fajtát, ami nekem van, nem kell kötögetni minden alkalommal, ugyhogy szerintem a férjed is megtanulná. Söt, ha valamelyikötökre be van állitva, akkor csak minimálisan kell állitani (Igaz, hogy azt hiszem a férjem elég furán nézne ki benne...Kép)

Áfonya!

Az alvást azt hiszem ki kell tapasztalni. Mi most ugy alszunk, hogy este apja felviszi, amikor elaludt a saját bölcsöjébe, ott alszik az elsö szopiig, aztán a mi ágyunkban is marad, majd ált. van még egy szopi, utána visszarakom az ágyába. Igy sikerül 8-1/2 9-ig aludnunk közösen. Azért csinálom igy, mert korábban is többször evett éjszaka, viszont 1/2 6 után nem volt hajlandó visszaaludni. Képzelheted, hogyan néztem én ki esténként...
Remélem, elöbb-utóbb visszaállhatunk az egyszeri szopira, és vissza bölcsöbe állapotra ugy, hogy nem kell 1/2 6-kor.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Immaron friss anyuka szeretnek kozetek bejelentkezni Kép
Paran mar tudjak a jo hirt, hogy Felix babam szept 20an 3130 grammal 50 centivel megszuletett.
Nagyon nyugodt jo kisbaba nappal 3 orankent eszik aztan este 11 korul furcsi ejfelig eszik es csak fel6-6kor kel ujra Kép
A korhazbol 2850el jottunk ki 23an es tegnap 1en mar 3100 volt ami a noverke szerint optimalis gyarapodas.

Egyelore (koppkopp) minden szep es gyonyoru egy ket pici gondom azert van remelem tudtok segiteni.
az egyik a bufi, azt hiszem meg eleg gyakorlatlan vagyok de sokszor nem sikerul, probaltam mar a rokonok baratnok tanacsait bevetni tobb kevesebb sikerrel de megsem minidg sikerul.Szinte mindig belealszik a szopiba, ebresztgetjuk ugyan de van, hogy az egyik cicin ugyan megvan a 20 perc de mar nem tudom atrakni a masikra.
Eleg surun csuklik is, mar a pocakban is sokat csuklott szegenyket ugy sajnalom ilyenkor de nem tudom mit csinaljak, hogy elmuljon.
Remelem tudtok segiteni

Edina es Felix
edina
 
 


Ágci
Én is csatlakozom Áfonyához, most hogy tegnap írtad ezt a 20-20 perc szopit, néztem az órát, és Levi nem marad meg 20 percig 1 cicin, ugyan azt csinálja mint Áfonya Rékája, húzgálja, összenyomja az inyével (a szemem kijön), és ha véletlenül összeakad a tekintetünk, teli pofával vigyorog, esze ágában sincs 20 percig szopizni a cicimet. A másik eset az amikor bealszik rajta. Nem lehet hogy már hamarabb kiszívja a tejcsit mint 20 perc?

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Szia Edina!

Üdv itt köztunk, gratulálok Félix babához!

büfi: nekünk az vált be, hogy függõleges helyzetben tartottam úgy, hogy szinte a pocija volt a vállammal egy vonalban (a feje kicsit lóg, amíg nem tudja elég erõsen tartani). Így legtöbbször sikerült megbüfiztetni Lilit akkor is, ha már aludt. Õ elég hasfájós volt, úgyhogy mindent megpróbáltunk, hogy büfizzen.

csuklás: én ezzel nem szoktam semmit csinálni, magától abbahagyja egy idõ után. Szerintem minket jobban zavar, mint a babát. Ha meg mégis zavarná, akkor úgyis elkezd sírni, ami végképp megoldja a helyzetet. Kép

bera
berka
 
 


Edina!

Gratulálok!Kép

Szerintem hagyjad aludni! Ha csak valamilyen különleges oka nincs (pl. sárgaság), akkor felesleges felkeltened azért, hogy tovább szopizzon. Nem biztos, hogy kell neki a másik mell, lehet, hogy böven elég neki az egyik. Nátánnak (3 hónapos lesz jövö hétfön) is elég idönként az egyik, nem csodállnám, ha Félixnek is az lenne. Márcsak azért is, mert ha váltott mellböl szoptatsz, akkor ugy áll be a tejtermelödés, hogy egy szopira elég az egy, csak akkor kell neki mind a kettö, ha eleve két mellböl szoptatsz, mert akkor meg ugy áll be, hogy kell a kettö. (Én is váltott mellel kezdtem, elég volt neki egy mell, csak késöbbi probléma miatt álltam át a két mellre.)

Büfi: ha alszik, akkor elvileg hagyhatod, csak forditsd oldalra (vagy hasra, de ettöl többen félnek). De gyengéden felveheted a válladra is, nem fog felébredni. Fog büfizni alva is. (Picit a hátát simogasd egyhe nyomással alulról felfelé, vagy a popsiját ütögesd).

Forti!

Én azt gondolom, hogy már jóval kevesebb, mint 20 perc alatt ki tudja szivni egy ekkora baba. Nátán nagyon hamar tud végezni vele. Ez föleg éjszaka jó!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Edina: gratulálok én is Kép
Mi is vállra fektetve büfizünk (hihi, még én is Kép Juli is mindig bealszik szopi után, és mégis kijön a csúnya büfi ilyen módszerrel. Van, hogy többet kell várni rá, de ki szokott jönni. A másik, hogy már többször volt, hogy mégsem jött ki a büfi, de ha tényleg mélyen alszik, akkor valamiért nem bukik (hason alszik!). Mondjuk ö nem bukós fajta, úgyhogy ha Félix az, akkor ne tedd le büfi nélkül.

Szerintem neked is elkel a férjem mondása: a baba nem hülye, csak kicsi Kép Én mindig szem elött tartom, és ezért mostanában nem is aggódom: vannak dolgok, amit pont úgy akar csinálni, ahogy. Ha nem eszik a másikból, akkor biztos nem éhes.

Beszti: olyan irigy vagyok, hogy a kendöben nem fáj a hátad KépKép Nekem abban is fáj, dehát én spec. eset vagyok, ugye :=(

Képzeljétek: a 4. számú BS tök normális volt. Már majdnem mondtam is neki, hogy fel van véve Kép

zsani
zsani
 


Zsani
köszönjük a gyogypuszikat hatásosak voltakKép nem sirt anyit a mai kezelés alat csak mikor a fejét,gerincét,maszirozták.

Edina
én teát adok neki ha csuklik de csak akor .és atol elmulik.

Panda
még nem döntötem még gondolkozom

Puszant Csics és a 8hetes Petike Kép
csics
 
 


Ilke,

Majd próbálok képet küldeni a hétvégén a kengururól OK? Egyébként sötétkék, nincs rajta semmilyen minta. És nagyon jó minõség, sajnálom, hogy én túl kicsi vagyok hozzá...írd meg az emilcímed.
A babakocsit én is szeretem, csak egyet rontottak el nagyon rajta, az alul himbálózó bevásárló hálót...Kép képtelenség beletenni, kivenni belõle valamit csak úgy ripsz-ropsz.

Nyuszi
és a 11 és fél hetes Emília
Nyuszi
 


Sziasztok!

Edina!

Gratulálok neked mégegyszer, és üdv itt! Kép
Nagyon aranyosak vagytok a profilodban! KépKépKép

büfi:
amikor pici volt, Dóri is gyakran bealudt szopi közben. Mivel õ nem hason alvó, én próbáltam mindig büfi után lerakni. A vállamra tettem úgy, hogy a két kezecskéje is a vállamon legyen, tehát ne lógjon. Nagyon-nagyon ritkán nem sikerült csak. Ilyenkor viszont oldalra fektettem, hogy ne legyen semmi gond.
Azért azt még hozzáteszem, hogy pont azért mert mindig bealudt szopi után, én kb. 10 perc után, amikor láttam, hogy kezd lelassulni, félbeszakítottam, és még ébren büfiztünk egy hatalmasat, hogy tutira kijöjjön a sok levegõ amit az elején nyel, amikor beindul a cici! Kép

csuklás: ha lehetõségem volt rá (mármint nem éppen úton voltunk Kép), akkor én mindig odaadtam neki az üres cicit. Szívott belõle 2-3 percig és elmúlt a csuklás.

Kata és Dóribaba
Kata007
 


Edina!
Én is csatlakozom: GRATULÁLOK!
A jótanácsokat már leírták a többiek, okosabbat nem tudok.
Különben teljesen igaz, amit Beszti írt az egy ill. két mellbõl való szopiról. Nekem a nagylány mindig kettõbõl szopott, így volt elég, Ádám pedig egybõl, mégis dagad, mint a vitorla. Csak este, az utolsó kajánál van kettõbõl szoptatás, mert nem akarok fejni. (Lusta vagyok...)

Mostanában Ádám is hamar végez a kajával. Sõt, mivel kezd kicsit érdeklõdõbb lenni, már nem nagyon tudok szopi közben netezni. Ugynis ha valami érdekes van körülötte, azt figyeli, és nem érdekli a cici. Ti tapasztaltatok ilyesmit?

Szerintetek lehet szoptatás alatt hársfateát inni? Mert én azt iszom, mivel a torkom kezd bedurranni, meg a fülem is zúg, szóval nem vagyok a helyzet magaslatán. Csak ennél rosszabb ne legyen!

Panda
Panda
 


Jó reggelt!

Hát, nem volt valami fényes az éjszakánk. Ádám 5x felkelt, ráadásul Noémi is3x. Ez azt jelenti, hogy egyhuzamban nem aludtam 1 órát végig. És az én pici lányom már 1/2 7-kor ébresztõt fújt. Fáj a fejem, majd' kiesnek a szemeim, de legalább a torkom nem fáj jobban.
Sajnos napközben sincs túl sok esélyem a pihenésre, mert Apa éjszakás a héten, úgyhogy õ is szeretne pihenni, valakinek viszont a gyerekekkel is lenni kell. Hát, ennyit az én sanyarú sorsomról...
Remélem, Ti azért alszotok. Aki megteheti, aludjon helyettem is, légyszi!
Köszi,
Panda
Panda
 


Sziasztok!

Panda!
Akkor én is lusta vagyok... Kép
Csak mert én is egy mellbõl szoptatok, de este mindkettõbõl. Tényleg azért mert lusta vagyok fejni! Kép
Állítólag jön a hidegfront azért keltek fel a gyerkõcök. Az én álomszuszi Dórim is sikongatással és dumálással ébresztett ma hajnal 4-kor. Õ, akit fél hétkor költeni kell...Kép Szóval mi is szopiztunk már hajnalban. Viszont utána aludt még egyet. Elvittük a tesót suliba, aztán mióta hazajöttünk, újra alszik. Így jár aki hajnalban kukorékol. Kép

Azért szívbõl kívánom, hogy tudj egyet pihenni napközben! Szorítok, hogy egyszerre aludjanak el délben, és Te is ledõlhess!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziazstok!
Forti,
igen lehetséges, hogy elõbb végez, de ha a súlygyarapodás nem elégséges (neked megnyugtató, a többi nem érdeks) vagy úgy gondolod, hogy éhes még, nyugodtan etesd két cicibõl, aztán rakd vissza az elsõre. Minél több inger éri, annál több tejcsi lesz, tudod?Kép

Edina, én is gratulálok!Kép
Kérdezhetek valamit:
miért éjszaka fürdetitek?
Szerintem jól csináloda dolgokat, bízz magadban, úgy minden sokkal könnyebb lesz. HA mégsem itt vannak a LÁnyok!KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Bocs, az még lemaradt:
Zsani, ha adsz e-mail címet, küldöm a megígért cikket, nyugodtan megírhatod e-mailben is.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Én megadom a választ az éjjeli fürdésre, merthogy anno mi is azt csináltuk: egyszerûen jobban illeszkedik az ember napjához. Sok baba a fürdés után hajlandó egy kicsit hosszabban aludni. Ha ezt 8-hajnali 2- ig teszik, akkor az egyébként 11 tájban álmosodó szülõ csak 3 órát észlel belõle. Ha viszont 11 tõl 5-ig, akkor együtt alszunk, és sokkal pihentetõbb az egész. Aztán amikor többet alszik a baba, be lehet csúsztatni korábbanra. Persze lehet, Edinának egész más válasza lesz, mindegy, ez is egy infó, hogy van akinél bejön.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ágci!

Csatlakozom Ildihez.
Mi is így csináltuk anno Dórival. 10 után fürdettünk. Azóta ez elõrejött egészen 1/2 8-ra és itt megálltunk.
Nekünk nagyon bevált. Igaz Dórival nem kellett éjszakázni, hiszen a 4 hónap alatt két éjszaka ébredt fel, de biztos dobott rajta pici korában ez a késõi fürdés is.

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Zsani
Engem érdekelne a kendõ ha még nem adtál túl rajta.

Edina
Üdv és nagy gratula! Kép

Megpróbálok feltenni egy képet a profilomba, hátha sikerül.
tegnap mérték hannát, s 4540 volt, állítólag tól sokat hízik (3200-zal született). Szerintetek ez sok?

bringa és hanna (6 hetes)
bringa
 


Sziasztok!

Mi is most ebredtunk, a masodik hullamos alvasbol... mert KicsiLany persze mar hajnali 1/2 6kor kukorekoltKép Igaz, elotte 11kor ebredt fel enni, de akkor azt hittem, megorulokKép Hisz 8kor tettem le aludni, s mar felsejlett elottem egy atvirrasztott ejszaka.

Panda,
Veled vagyok lelekben, aterzem az ejszakai nemalvast, engem mar a gondolata is lefarasztottKép

Edina,
gratulalokKép A tobbiben /bufi, csuklas/ en is csak azt mondanam, amit a tobbiek.

Na, most csak ennyi, mert valaki surgosen latni akar, ugy hallomKép

-Afonya
afonya
 
 


Ágci: a cimem zsa@fw.hu, köszi a cikket elöre is Kép

Bringa: még megvan Kép Mikor viszed? KépKépKép Szerintem e-mailben beszéljük meg, ott fentebb a cimem Kép

A csuklásra én is cicit adok. Olyan édes-szerencsétlen, mikor akkorákat csuklik, hogy kiesik a szájából a cici Kép Én meg mindig mondom neki, hogy "erösen szivjad, nagyokat nyeljél és elmúlik a csukli". Nem tudom, hogy ért-e belöle valamit, de ilyenkor olyan bizakodóan néz rám Kép

zsani
zsani
 


Bringa
Azt mondják hogy 1 hónap alatt kb. 1 kg-t híznak a babák az elsõ 2-3 hónap alatt. Levi is 3750-nel született és most 5740g a súlya és ma 10 hetes. Lehet hogy Hanna most többet hízik, de a késõbbiekben kevesebbet fog. Amúgy nem a születési súlyától kell nézni a hízást, hanem attól amivel haza hozod a kórházból. Ott a legtöbb baba kevesebb mint a születési súlya.

Tettem fel képeket Levirõl a képtárba.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Lányok!

Csinált már valakinek olyat a babája, hogy mérgesen nyög???
Nem tudom másképp leírni. Mintha mérgesen morogna, dünnyögne, de hangosan. Nem éhes, nem álmos, nem kellhet kakilnia, szóval nem tudom mi lehet vele.
Tegnap voltunk dokibácsinál, mert kicsit köhögött, és azt mondta, hogy jön a kisasszony foga. Lehet ettõl???

Kata és Dóribaba (18 hetes)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Bringa!

Szerintem egyáltalán nem sokat hizott, épp eleget Kép. Nátán is hizott ennyit, és senki nem kérte rajtam számon (próbálta volna csak meg!). Különben is Hanna csak anyatejes, ugye? Akkor viszont nem lehet túletetni, viszont hogyan tudnád fogyóztatni? Nem adsz neki?
A babák összevissza fejlödnek, egyszer kicsit többet, máskor kicsit kevesebbet. Akik most piszkálnak, hogy sokat hizott, azok lehet, hogy valamikor majd azzal szórakoztatnak, hogy nem eleget. Ne érdekeljen, késöbb se. Szoptasd igény szerint, véletlenül se próbálkozz a cicimegvonással.
Ha kicsit duci is lesz (bár sokkal inkább a tápszert kapott gyerekek hajlamosak arra, hogy sokat hizzanak), amjd amikor elkezd járni, lemozogja!
A tejpöttyöket az is okozhatja, ha esetleg te eszel tejterméket sokat.

Zsani!

Kép Sajnálom, hogy a kendö sem jó!
Én tényleg azt tapasztaltam, hogy mivel jobban rajtam van a gyerek is, olyan, mintha az én részem lenne, nem ingadozik jobbra-balra (mint a kengurunál), nem kell a hátamnak még ezt is korrigálni. Hétvégén megyünk szüretelni, és ha nem akarna a babakocsiban aludni, akkor biztos ott is magamrakötöm.Kép

Végre sikerült megszereznem Nátánnak a születéskori fényképét, felteszem a profilomba! Azóta egy kicsit másképp néz ki. Sajnos késöbbi képem nincs, viszont felteszem a nagyobbik fiamnak a 3 hónapos képét, mert nagyon hasonlitanak (én is meglepödtem, hogy emnnyire)!!! Remélem elöbb-utóbb Nátánról is lesz kép!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Igazan jol esett ez a meleg fogadtatas Kép Koszonom szepen, es a tanacsokat is. Mi a Kata007 modszerevel bufizunk es megsem jon ki sokszor, remelem csak en izgatom magam es ugyes a baba keves levegot nyel azert nem jon ki.

Agci
Azert furdetunk ejszaka mert ugye a furdes relaxalja almosabb lesz tole es nem ebred fel olyan hamar, ejszaka meg a terhessegem idejen sem ettem sose vagyis a babanak se jutott, nem erzem, hogy rosszat tennek azzal, hogy nem koltom fel. Igy kepes 6 orat egyhuzamban aludni anelkul, hogy ehes lenne.
A mi eletritmusunk egyebkent is kicsit mas mint otthon el van tolodva, kb ejjel 1kor fekszunk es ha nem kell dolgozni menni 10-11 korul kelunk, ha kell akkor meg fel9kor.

Megnezegettem a profilokban en is a kepeket, mindenkinek olyan edes kis picurkaja van! Kép
Olyan furcsa, hogy akikkel egyutt gombolyodtem mar milyen nagy babajuk van, hogy ropul az ido!

Sajnos en egyelore senkinek nem tudok hozzaszolni max tanacsot kerni, bele kell meg jonni ebbe az anyasag dologba Kép

Edin es Felix (2 hetes)
edina
 
 


Na, ujra itt.


Forti,
a "szemem kijon" beszolasodon felnyihogtam, vizualis vagyok, s a MAszk rajzfilm jutott eszembeKép Talalo a leiras az erzesreKép

Bringa,
megneztem a babaszoba.hu-n a sulygorbet, szerintem az atlagok atlagja savba is belefertekKép Tan egy icipicit meredekebb a fejlodesi iv, dehat nincs 2 egyforma gyerekKép Milyen erdekes: Reka 3570nel szuletett, 6 hetesen 4520 volt, es en meg sovanynak talaltamKép

Panda,
harsfatea passz, esetleg szopitopicban gyorsabb es hozzaertobb valaszt kaphatsz. JobbulastKép

Zsani,
miert csak majdnem, a babysitterrel ? Vegulis "felvetted"?Kép Ha nem vagyok indiszkret, a kicsi melle kerested?

Kata007,
ha Rekam merges, annak igencsak egyertelmu jele van: hiszterikusan sikongatKép Ilyen merges nyogest akkor produkalt, amikor egy agyhoz kikotozott rongydarabot cibalt, de nem ert el a szajaig, na akkor nagyon kuzdott es dunnyogott kozbenKép

Nem tudom, ki emlitette a szilard hozzataplalast Metroujsag tekinteteben, nalunk is van egy slager: a sajat bal labaKép Mostanaban talalta meg, olyan edes, ahogy osszegombolyodve begyuri a szajaba es ettol alt. oldalragurulKépKép /ezert nem jo ez a hidegebb ido, nem lehet pucerkodtatni nagyonKép/

Jo etvagyat az ebedhez:
-Afonya
afonya
 
 


Beszti, Natan milyen "kisimult" arcu volt mar ott a korhazban, nagyon tunderiKép Bringa, a Ti kepetek viszont megse kerult fel a profilotokba Kép
afonya
 
 


Edina,
Üdv. itt közöttünk és nagy-nagy gratula Félix babához!Kép
A csuklás nálunk is elég gyakori, ilyenkor elég 1-2 percre mellretenni a babát és el is múlik egybõl.

Nyuszi,
ildiko.o@freemail.hu, nagyon várom a leveled, mert mindenképp érdekelne ez a kenguru!Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Nem tudom, hogy láttátok-e már, de ezen a fórumon a hozzászólásokhoz bármilyen képet is könnyedén lehet csatolni. Ha rá kattintasz a képre, akkor kinagyítva is megnézheted. Például itt:
[url=http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=52" TARGET="_top]http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=52[/url]

Próbáljátok ki!

Üdv!

KA
Névtelen
 


Lányok
szerintetek jo sulyban van most petike? most 4500gr és most 8hetes azért kérdezlek beneteket mert a nagymama(anyukám) álandoan azal nyagat hogy nem elég husos izmos stb mert hogy az unokatesvére már 6000gr és 7hetes én már nem tudom hogy mit csinájak hogy aba hagyák a szekálást Kép

Puszant Csics és Petike
csics
 
 


Sziasztok!
Tútéltem a napot, Ádám az ölemben alvásra készen. Már csak egy kis szopi, aztán szunya. Én meg fürdök, és szintén szunya. Noémit kölcsönadtam anyukámnak hétvégére.

Bringa, Csics!
Hanna nem túl kövér, Peti nem túl sovány. Megnygtatásotokra
készítettem efy kis táblázatféleséget gyerekeim gyarapodásáról. Kiindulásként a kórházban mért legkisebb súlyt vettem.
Noémi 3220g
6.hét 4320g
8.hét 4600g össz.: 1380g
Ádám 3500g
6.hét 5890g
8.hét 6300g össz.: 2800g
ILyen nagy a különbség, pedig mindkettõt én szoptattam ill. szoptatom, ugyanolyan elvek szerint.A szopási stílusuk is más. Noémi ált. 45-50 percig szopott 2 mellbõl, Ádám viszont max.25 percig, egybõl. Õ mégis 2x olyan gyorsan hízik, mint a tesója. Nincs két egyforma gyerek, míg hízik, semmi baj!

Lányok!
Ti is állandóan esztek? Mert én reggeltõl estig egyfolytában. A múltkor anyósoméknál voltunk egész nap, és csak ebéd volt (persze itthon reggeliztem), de én délben már olyan éhes voltam, hogy majd' meghaltam. Különben mindegy, mit, csak valamit egyek (ropi, tökmag, keksz stb.).
Ez rendes "szoptatós tünet"? Persze normális kaját is eszem, ez csak ráadás. Szóval, egyedül vagyok ezzel, vagy nem?

A torkom már teljesen jó, most megyek fürdeni, aztán alvás.
Ádámkám már alszik...

Jó éjszakát mindenkinek!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Csics
Ne hallgass senkire, amig a babád gyarapszik addig semmi gond. Õ tudja hogy milyen ütemben hízik, beleszólni úgy sem lehet. Majd ha azt látod hogy nem hízott, akkor kell aggódni. Kép Kép

Panda
Jó pihenést, aludd ki magad!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Áfonya: azért csak majdnem vettem fel, mert máshol is dolgozik, és nem biztos, hogy át tudja szervezni a munkáját januárig. Viszont ma is volt egy, aki tök szimpatikus volt, és ö közelebb is lakik, egyszerübb eset is... Hm Kép

Panda: én éhes nem vagyok (ált. csak azért eszem, mert muszáj), inni viszont annyit iszom, mint a kefekötö. Olyan szomjas vagyok, hogy éjjel is felébredek rá Kép

Jó éjt mindenkinek Kép

zsani
zsani
 


Csics,
Lili most 12 hetes es 6 kg. És nagyon jo húsban van, igazi kis pocok feje vanKép))). Szerintem se aggodj.

Panda,
NEkem is elég jó étvágyam van, én probálok a gyümikre koncentrálni ilyenkor.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?