Új privát üzeneted érkezett!

na, most persze, hogy ezt írtam az előbb, azért majdnem elbőgtem magam

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


na, most persze, hogy ezt írtam az előbb, azért majdnem elbőgtem magam

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie
Az anyaság nem 9 hónap, az egy életen át tart :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
krista
 
 

 
 

ja télleg, terhességet akartam írni : :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Cic, mi van veled? Remélem, nem azért nem jelnetkeztél, mert befektettek......

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt Csajok! :)

Tegnap este, ha nem csak beképzeltem, éreztem drága kis tündérem rugását!!!! :)

Kellemes napot mindenkinek!!! :)


Kép
mot
 
 


tinu: én is megvettem már a glükózt, mutattam a férjemnek mit kell magamba erőltetni majd. Csoda ha nem hányjuk ki. Lilinél zsömi tejci variáció volt, hát az emberbarátibb megoldás :shock:

szana80: Nekem nem volt ilyen, de ez tényleg normális. Honnan töltötted le a szopis füzeteket pontosan? Engem is érdekelne.
Azt hallottátok, hogy a háborúban az apácák is képesek voltak szoptatni elárvult csecsemőket? Hihetetlen mire képes az ember...

Viki: Igazad van én is még csak kétszer voltam dokinál, időpontot is kértem, de amikor megérkeztem szóltam, hogy itt vagyok, hogy ne kelljen már mindenféle bacit beszívnom. De nem is kell mondani már be is hívnak az előtérbe, ha van is valaki a dokinál... szerintem is így normális.
Jézusom Viki ez a névadás dolog már tényleg nagyon elfajult. Nagyon sajnállak, hogy mindenben neked kell engedni, és képtelen a kompromisszumra! És mi az, hogy az apa fogja anyakönyvezni? És képes lenne így átverni?
Esély sincs arra, hogy helyre álljon a rend? :(

Megvettem az októberi kismamát, és abban van egy anyuka negyvenes és várja a negyedik babáját. Elgondolkodtam én is, hogy mi lenne ha mégi szülnék majd egy harmadikat is, de nem hiszem... Na de az élet hosszú, és nem lehet sosem tudni mi lesz még... :)

A Deichmannban szoktunk mi is vásárolni, bár inkább a férjem talált ott az izlésének megfelelőt. Évek óta ott veszi a cipőit, és nagyon szereti. Én nehezebb eset vagyok, rettenetesen nehezen veszek cipőt. Valahogy nincs sosem olyan amilyet szeretnék. Legtöbbször a Rénóban találok megfelelőt.

winnie: Szerintem nem vagy hülye, (vagy én is az vagyok :lol: ) de ha nagyon lefoglal a munka és későn kapcsolok, hogy Andris éppen focizik, és nem simiztem meg, én is lelkizek rajta...

Cic: Én is mostmár aggódok miattad! MI VAN VELED?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztokl! Jól vagyok, minden ok, majd jövök bővebben, csak "apanap" van :) Pussz, cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!
Szana: nekem a 6. hónap elején volt előtejem, napközben.. Tiszta ragacs volt a pólóm. Egyébként érdekes, hogy addig hozzá sem lehetett érni a mellemhez, annyira feszült és fájt.. Amióta volt előtej, azóta elmúlt a fájdalom, nem érzékeny.

A háziorvosnál nekem is várnom kell, múltkor háromnegyed órát, szék nélkül.. Azon imádkoztam, nehogy elkapjak valamit. Ráadásul nekem 2 hetente kell menni a tp-s papír miatt.

Azt hiszem apa kezdi felfogni, hogy Apuka lesz (van.) :D Tegnap elkezdte küldözgetni az uh-s képeket az ismerőseinek :D
Na és közölte, hogy tőle annyi gyerek jöhet még, amennyi akar. Mondjuk az a veszély nem fenyeget, hgoy focicsapatot reprodukálunk, jó, ha még egy sikerül.

Tünde:
köszi, hogy megnézted a kupont, remélem nem is fognak változtatni rajta! :D

Niki: el tudnád majd küldeni a táblázatot? Jövő héten elkezdenénk a honlapot alakítani.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok
ti aztán bő termést produkáltok :lol: alig győzöm visszaolvasni..... :wink:
Tegnap voltam a védőnőnél, imádom nagyon jó fej. Egy kicsit magas a pulzusom, ma a dokim is mondta az ekg után. Minden nap mérhetem a vérnyomit és pulzust. Mindegy ez legyen a legkevesebb.

Kataa
Akkor tőled is kapok majd infókat. Legalább nagyjából tudom majd, hogy mire számíthatok.

A szopis füzet engem is érdekelne...

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ előtejjel kapcsolatban.

Korena!

Máris utána nézek a a szopis dolgoknak, már annyi helyről töltöttem le ezt meg azt, hogy nem emlékszem pontosan; de talán az LLL honlapjáról.

Cic,

Örülök, hogy nem kellett a kórházban maradnod; ezek szerint nem nyílt tovább a méhszáj...

Én most jöttem haza a kontrollvizsgálatról, s a méhszájam: 2000Tehát rövidülés... :shock: Remélem ez is normális ilyenkor, bár kétlem.
Ja, és tegnap megvettem kedvesemnek a Kitolás c. könyvet, s ma magammal vittem a kórházba unaloműzőként...hát csajok, alig bírtam visszafogni magam, párszor elég súlyosan kitört belőlem a röhögés :lol: Elképesztően jó!!!

Na, megyek eszem valamit; aztán jövök még.

Kép
Kép
szana80
 
 


MÁgnes,


Itt a fájl is, a második fület használd belőle, mert az az érvényes. Ahol már a tábla 3 részre van szedve.

1159521543.63.xls


Kép
Kép
Kép

csernusn
 
 


Zsanett, mennyire magas, mert az elvielg normális, hogy magasabb, mint az normális esetben. Nekem is általában is magas a pulzusom, mostanában heti kétszer mérek vérnyomást és pulzust reggel, ált 80-90 között van, frissen ébredés után, gondolom, később még feljebb megy. De nekem nem mondták, hogy gázt. EKG előtt meg mindig parázok, így az utóbbi években nem sikerült EKG-nél 130 alatti pulzust proukálni.... :oops: fehérköpeny-effektus... :?

Szana, és Neked is akkor most pihizned, feküdnöd kell? vagy annyira azért ez nem probléma?

Nem tudjátok meg, mikor jelenik meg az Anyák Lapja / Babamagazin? Az a Brendon kupon a 40 eFt kocsi kedvezménnyel nagyon érdekelne.... De honnan lehet ezt tudni? Brendon és anyáklapja honlap nem túl beszédes...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Korena!

http://www.lll.hu/szfuzet

Winnie,

Vizsgálat közben a doki azt mondta, hogy minden rendben; s csak hazafelé láttam a kiskönyvben, hogy CI: 2000 :shock:
Tehát szó sem esett pihenésről, illetve az eddiginél többről. Persze megkérdezte, hogy ugye nem dolgozom?! S ennyi...

Kép
Kép
szana80
 
 


Winnie
Egyenlőre csak figyelnem kell, mert 110 volt tegnap, amióta mérem 96 szokott lenni. Az a lényeg, hogy ne menjen 115 fölé, mert akkor adnak rá valami bogyót...

Az Anyák Lapja és a Babamagazin ilyenkor hó végén szokott megjelenni. A Kismamát már megvettem.

Niki
Kiegészítenéd az adataimat? 31 éves vagyok, első baba, Pécelen lakunk.

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

Na, akkor a szoptatás terén az a lényeg, hogy az első napokban minél gyakrabban mellre tegyem a babát, akkor is, ha úgy érzem, hogy még nincs tej. Jázi sajna nem tudott szopizni, vagyis a mellbimbót nem tudta bekapni, így sokat szenvedtünk :(

Mágnes!
Hogy te milyen zseni vagy!!!! :D
Nekem is van ilyen kuponom, és Tündéhez hasonlóan én is csak pelenkában gondolkodtam, hogy tök jó, hogy a 4.000Ft-os pelenkát megvehetem 2.000Ft-ért. De inkább így én is veszek mellszívót, legfeljebb nem bontom fel, hogyha nem lesz rá szükségem, majd jó lesz még valakinek.

Zsanett!
Én is így voltam két sikertelen terhesség után, hogy nem mertem elhinni, hogy babát várok. Aztán a 36. hét körül, amikor már nem lett volna komolyabb baja a babának, akkor kezdtem el megnyugodni, hogy tényleg szülők lehetünk.
Egyébként szerintem is normális, ha ilyenkor magasabb a pulzus.

Szilvi!
Brendon infó onnan van, hogy Jázinak vettünk fenyő gyerekheverőt (90×195 - szóval remélem nem növi ki egy ideig :P ), és bementem a Brendonba lepedőt nézni, csak éppen kicsit drágállottam. Erre mondja a csaj, hogy következő hónapban lesz akciós (bár nem ez a méret, de úgyis vennem kell Babszemnek is), én meg erre poénból, hogy remélem a gyerekheverő nem lesz akciós (mi 23.800Ft-ért vettük egy bútorboltban + matrac; Brendonban 40.000Ft volt, de benne van a matrac + ágyneműtartó), erre aszongya, hogy de!!! Na, akkor lezsibbadtam, ő meg hozta a papírt, hogy nézzem meg. Mondtam neki, hogy akkor már hagy nézzem meg, hogy mik lesznek még akcióban, legalább ennyi örömöm legyen. Szóval nagyjából átböngésztem a papírt.
Bár most már nem bánom, mert azért ez elég nagy ágy, a Brendonos meg tán 70×160-as méret.
Szóval utána nézni nem igazán lehet, hogy mik lesznek akcióban, mert a honlapra csak a hónap első napján teszik fel, viszont a Babamagazint és az Anyák Lapját, amiben a kuponok vannak, már most meg lehet venni. Vagy pedig be egy boltba, és ha rendesek, elárulják :)

Télikabátot én már nem veszek. Magyarázat: minek??? Ezt az októbert majd kihúzom valahogy, főleg, ha ilyen idők lesznek. Persze ez nem vígasztalja azokat, akik pl. januárra vannak kiírva.

Korena!
Köszi! :D Én is örülök, ha itt lehetek, mert ez azt jelenti, hogy ráérek :lol:
Húúú, akkor nem sokat tököltél Evelin szülésével! :P

Kata!
Nekünk is megvan már a karácsonyi ajándék sógoroméknak, tesómnak, + tesómnak névnapjára. :!:

Húúú csajok!
Nekem sem tetszenek a kertésznacik, na, de hogy ezért én mit kaptam egy másik topicban.....

Szana!
Hát igen, most már híznak ezek a babák! Ezért is vagyok egyre nyugodtabb, hogy most már nem lenne semmi baja a babának, ha megszületne (jó, tudom, lehetne, de akkor sem akkora a kockázat, mint pl. ha 24 hetesen születne. De ezt inkább hagyjuk is)
Én ezt szoktam nézegetni, hogy nagyjából képben legyek, hol is tartunk:
http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=32

Bár biztos ismered már :)

Tök jó, hogy van előtejed. Ez biztos annak a jele, hogy majd akkor is lesz tejcsi, amikor a baba megszületik!


Andi!
Nálatok már ennyire kész a baba ágya? Asszem le vagyok maradva...

Winnie!
Nekem is szokott így fájni, de én is a szalagokra fogom. Végülis vérzéssel nem jár, különösebb fájdalommal, görccsel sem, a baba mozog, szóval remélem nem problémát jelent.

Mot!
Ez nagyszerű!!!!! Gratulálok!

Viki!
Ez a névadás dolog tényleg durva!!!! Végülis mi közöd neked, hogy hogy fogják hívni a gyerkőcöt, elvégre te csak az anyja vagy......
Szégyellheti magát anyósod, de a párod is, ha képes lenne a hátad mögött kijátszani. Bár azért a szülőszobán te leszel, és nem anyósod, szóval őt szard le, a férjeddel próbálj értekezni. Ha meg ő sem lesz bent a szülsénél, akkor probléma megoldva!

Cic!
Örülök, hogy otthonról jelentkeztél!


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Szana: Hálás köszönet, már be is tettem a kedvencekbe, és majd kinyomtatom!!


Winnie: Nálunk sincs még sem baba magazin, sem pedig Anyák lapja, csak Kismama magazin. Arra már rácuppantam tegnap este, most is nagyon jó cikkek vannak benne.

Brigó drága újra itt! Ismét boldágság, hogy ránknéztél! :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Brigó, és egyéb már "előrehaladottabb" pocakosok! :)
nektek kell olyat cisnálni, hogy számolni a babamozgásokat, meg részletesen figyelni? és télleg ritkulnak a mozgik később, ahogy csökken a babóv helye?

tökre ráizgultam most erre a Brendon kuponra :lol: , kivi vagyok, melyik babakocsi meg ágy lesz az akciós..... asszem ma újságbeszerzés lesz. A hét elejn már néztem, akkor még nem jelentek meg. Egy esetben engedem megszegni azt az elhatározásomat, hogy még nem vásárlok semmit, mégpedig ha valami így kuponnal ócsó....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Itt ülök egy ideje a gép előtt és visszaolvasgatok. Bő termésből lehet válogatni. :)

Na, igen, a télikabát nekünk a leggázosabb, januáriaknak. Bár én úgy vagyok vele, hogy van egy hosszú A-vonalú szövetkabátom, ahányszor ki kell itthonról mozdulnom, megteszi. Itthonkörül meg jók a bazi méretű kötött pulcsik is.

Brigó: a kiságyat tök kompletten vettük már vagy 2 hónapja. Apa beleszeretett és akciós volt, úgyhogy megvettük. Megpróbálok róla nagyobb képet is csinálni. Ja, meg apa beállított egy fürdető-pelenkázó alkalmatossággal is. Igaz, ez nem a legkislányosabb színű, de nem gond. Majd legközelebb kisfiút csinálunk hozzá. :wink: :)

Egy-két kép a holmikról:

Kép A kiságy nagyjából egészben, ahogy belefért.

Kép Kiságy közelebbről

Kép A fürdető/pelenkázó szerkezet

Kép A pelenkázó részt oldalra le lehet hajtani és így fürdőkád lesz belőle.

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!

Na fiúk leléptek bevásárolni, úgyhogy vagyok egy kicsit :)

Szóval tegnap nagyon paráztam, hogy mi lesz ha be kell feküdni... már orvoshoz sem akartam menni, mondván ráér az még, máskor meg alig vártam, hogy menjek.
Első sokk a fürdésnél ért, mikor próbáltam borotválkozni, de már emlékezetből sem ment :wink: egyszerűen nem láttam a hasamtól. Kénytelen voltam apa segítségét kérni.
Dokkernál mérték a vérnyomimat, ami 130/akármi lett a szokásos 90/60 helyett, szóval tényleg izgultam :shock:

Aztán bent elmondtam a dokinak, hogy én mindent tisztességesen beszedtem, megittam, lenyeltem..ezekután remélem nem nyíltam és nem vagyok hajlandó befeküdni - mindezt kérdezés nélkül :oops:
Szerencsére nem nyíltam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: uaz az érték maradt. Babácska még mindig fordítva van. Doki szerint nem kell feltétlen császár, de ez még messze van. És képzeljétek, majdnem 1600 gramm. :) Szóval most megnyugodtam, mert tényleg sokat fejlődött, és ha megindulna akkor már igen sok esélye lenne. (Persze nem fog! :) )
És ami még külön jó, előrehoztuk a szülés dátumát, vagyis inkább úgy mondanám, hogy az eredeti időpontot vesszük figyelembe. Nem tudom emlékeztek e , de nekem az elején kisebb volt, és korrigáltunk pár napot. Szóval ma vagyok 29+6, a szülés várható ideje dec. 9. De én már a november közepével kiegyeznék.

Szóval nálunk boldogság van. Azért pihizek, apa segít sokat :)
Megyek visszafekszem :) (Bár eddig nem vittem túlzásba)

cic

ja, és köszönöm a szorítást.
holnap jövök
cicmerák
 
 


Viki! Mi van ezzel a névadással? Lemaradtam róla.
cicmerák
 
 


sziasztok!

Örülök, Cic, hogy minden rendben van!

én lassan lelépek, jó hétvégét mindenkinek!
Megyünk este színházba, még kultúrálódunk, amíg lehet :)

Andi, tök édik a cuccok!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Winnie!
Nekem nem kell számolni a babamozgást, de tudom, hogy legalább napi 10-nek meg kell lennie. Van, amikor egész nap nem mozog, este meg, amikor kidőlök, csak úgy rugdos. De, ha este sem érezném, tuti, hogy mennék az ügyeletre.
Viszont az biztos, hogy már nem mocorog annyit, mint "hajdanán", és nem is ugyanaz a technikája. Korábban szó szerint sürgött-forgott, most már inkább a fenekét dugja a gyomromba, vagy a kezével matat a beleim környékén.

A babakocsi sajna nem tudom, hogy melyik volt, csak azt, hogy tán volt hozzá hordozó, stb, az ágyat meg tudom mondani, ha van Brendon katalógusod. Talán Peg Perego volt a kocsi....Ááááá, de nem tudom, meg abból is van ezer fajta.

Andi!
Nagyon jól néz ki a pelenkázó és a kiságy. A Babszemé uolyan lesz, mint a Jázié (korábban valamikor raktam fel képet), csak a pelenkázólap lesz kék. Tényleg valaki írta, hogy tudna adni pelenkázólapot. Időközben megvettük, de azért köszönöm.

Cic!
Örülök, hogy minden rendben!!! Azért próbálj minél többet pihenni!!!


Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Brigó!

Köszi a linket, hát persze, hogy ismerem :wink:
Babamozgást illetően kezet foghatunk, én is ugyanezeket érzem. Egyértelműen este a legaktívabb és félelmetes, ahogy néha kinyomja valamely testrészét...kicsi alien :)
Sajnálom, hogy ilyen formában kellett értesülnöd az akciókról; ez olyan bosszantó tud lenni...

Winnie!

Erről a mocorgás számolgatásról én csak hallottam v. olvastam valahol...nekem sem mondta senki, hogy számolgatnom kéne.

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Csak kicsiti felugrottam, mert elég fáradt vagyok, ma egész nap melóztam.

Előtej: nekem nincs még semmi, bár én örülnék neki, ha valami folyna, mert az legalább valami. Na ezt jól leírtam.

Mágnes! Szerintem te is szólj a körzetidnél, hogy ne kelljen már várnod. Én azt hittem, hogy ez amúgy normális dolog, hogy a kismamákat nem váratják meg. De úgy látszik doki válogatja. Azért ez felháborító!

Szana! Ha nem szólt a dokid a rövidülés miatt, akkor ez biztos nem olyan fontos, mert biztos megemlítette volna, ho gy feküdj, vagy pihengess, vagy no sex, stb. Szerintrem ezen ne aggódj.

Brigó! Én az anyóssal már nem sokat foglalkozom, hála isten elég messze is van. a párom jobban aggaszt, hogy ebben a "játékban" szerintem ő a főkolompos. MErt anyós eddig a Norbi nevet emlegette, aztán 1 hónapja volt otthon a párom nála, és azóta ő is sanyizik. Szóval szerintem a férjem oltotta be, biztos panaszkodott. Most ott tartok, hogy ha nem egyezünk meg addig, akkor inkább maradjon kinnt, és majd bejön velem anyu, így nem kell a dokik előtt vitatkoznunk.

Nem tudom, hogy most kinél van a táblázat, de akkor ezek után most már kimondom a fiam: Gergely. Légyszí írtjátok be. Legfeljebb majd átírjuk, ha valami változás lesz.

Andi! Nagyon szép a kiságyatok, és a pelenkázó állvány is. Már néztem ilyen fürdő-pelenkázó álllványt én is, de kicsit sokalltam az árát.

Cic! Örülök, hogy jól vagy. A helyzetem csak röviden, hogy megértsd, a férjem Sándor és csakis a saját nevét akarja a gyereknek adni. Semi másra nem hajlandó. Azt sem tudja, hogy nekem milyen nevek tetszenek, mert idáig nem jutunk el a veszekedés miatt, mert ugye én nem akarom Sándornak hívni a babámat. Az elején még felajánlottam neki, hogy legyen a 2. neve ez, de ő ebbe nem ment bele, csak első név lehet. És 2 hete az anyóssal is elég csúnyán összeszólalkoztunk, (pontosabban ő osztott ki engem) telefonon, h ogy ez náluk úgy sazokás, hogy a gyerek az apja nevét örökli, és kész, és hogy mindegy, hogy milyen nevet adok, ők úgyis Sanyikának fogják hívni. Szóval jól ki lettem osztva. Jól felidegesített, a szívem majd kiugrott ahelyéről. Hát röviden ennyi. :oops:

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Sziasztok.

Na, tegnap voltam gátvédő tornán. Hát nagyon érdekes volt. Kisborsónak nagyon tetszett, hát látszik hogy pasi! Akkora banzájt csapott, mint még soha, és utána este is hatalmasakat rugott. Sőt megvolt az első olyan rugása, ami kifejezetten fájt. Diktálta ám az iramot, hogy milyen pózba-hogyan feküdjek, mert nem tetszett neki minden!

Cic: én is örülök, hogy jól vagy, és nemfogtak bent a kórházban.

Andy: nagyon aranyos az ágy, és tuti színe van a szobának.

Brigó: köszi azért az infót, hétfőn kiderül, melyik babakocsi lesz akcióban. Ez egyébként hogy működik, -amíg a készlet tart- formában, vagy egész hónapban megrendelheted?

Viki: remélem ezt a név kérdést tisztázni fogjátoka férjeddel, és csakis vele! Ez senki másra nem tartozik, ez a kettőtök döntése, csak hát az a gázabb, ha ti sem tudjátok eldöntenki. Érvelj azzal, hgy ugye ő sem akarja, hogy egy életen át az legyen a baba neve, ami neked annyira nem is tetszik. Közös döntés volt a gyerekvállalás, akkor legyen ez is közös döntés! Önző dolog kicsit, ha valaki ragaszkodik egy névhez, ami a társának nem tetszik.
Drukkolok!

Pihenjen mindenki jó sokat hétvégén, és élvezzétek ki a jó időt!
Vendég
 


Sziasztok!

Ma kicsit korán keltem, Jázi még alszik, addig gyorsan fellopakodtam ide :)

Viki!
Nekem is tetszik a pelenkázó, fürdető állvány, de anno én is sokalltam az árát, így vettünk egy sima műanyag kádat, és a fürdőszobai kádhoz gyártottunk egy rácsot (illetve a férjem), így olcsó, de mégis praktikus. Ha érdekel, keresek róla képet.

Szilvi!
Eddig mi bármit vettünk akciósan, mindig volt belőle a boltban, szóval rendelni nem kellett, de az szerintem tuti, hogy egész hónapban tart az akció, így ha esetleg nincs olyan színben, amilyenben te szeretnél, vagy szétkapkodták, akkor biztos rendelnek.

Mindenkinek kellemes hétvégét!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!
Ma voltunk piacon, és vásároltunk Pannának is. Vettünk kapucnis fürdőlepit, és egy gyönyörű vastag sárga plüss plédet, ami zsákká alakítható át! Legszívesebben én aludnék benne, de nekem kicsi... :cry:

A héten kaptam meg a Kismama újságot, és nincs benne a novemberi börzére belépő! Pedig, ha jól emlékszem azt írták, hogy félárút adnak. Nektek sincs benne, vagy csak nekem hagyták ki??? Olyan csalódott lettem!

Zsanett: Az én pulzusom alapban 100 fölött volt, a terhesség alatt 110-115 között. Azt omndták eá, ez terhesség alatt normális. Pláne, ha alacsony a vérnyomás, mert a szíved gyorsabban ver, próbálja feltornászni a vérnyomást..Szóval velem nem szedetnek gyógyszert.

Szana: írtad, hogy rövidülésed van,és a papíron olvastad. Ezt mindig ráírják a papírra? És hanyadik héttől? Mert nekem sosem írtak ilyen adatot a papíromra. Kellett volna?

Winnie: A mozgások tényleg ritkulnak a vége felé. Én nem szoktam számolni, mert szerintem túlzottan is aktív hála az égnek :D
De olvastam, hogy bizonyos hét betöltése után kell számolni. Érdekes ez, mert a sógornőmnek azt mondták, hogy 24 órában egyet rúgjon, és akkor minden oké...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Jajj! Majd elfelejtettem! Talán talán ma festünk! Apa reggel óta eljutott odáig, hogy felvette a munkás gatyáját...Gőzerővel haladunk előre! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mágnes!

Hajrá! Ugye elkezdtétek?
Jópofa lehet a zsákos pléd
:D

Viki!
Ez a név kérdés elég frusztrálttá tehet. Egyelőre nekünk is gondunk van vele. De ami most eszembe jutott azt még nem vetettem be. Az előzőnél az lett, amit Ő szeretett volna, úgyhogy most én fogok dönteni. Punktum.
Pedig adtam a srácoknak 5 egyéb lehetőséget a választásra. Mégis rinyálnak. Kemény leszek mint a vidia.
Olyan rossz, ha ez egy konfliktusforrás. Útálom az egész szituációt, pedig nálunk még nem is olyan vészes. Meg nem szoktunk izgulni, ha a dednek még nincs neve, amikor beindul a szülés. :)

Kismama magazin. Szerintem a következő haviban lesz. Azért régen ingyen jegy volt benne. Rendesen leveszik az árulókat, minden szinten, és még a látogatóktól is pénzt szednek. Az előfizetőktől is. Nem túl szimpi. Viszont a Tiva-Med is kinn lesz a börzén, úgyhogy mindenkit szeretettel várunk. Hogy hol, azt még nem tudjuk, de hogy a túlsó sorban, az biztos.

Most ennyi jut eszembe, bocsi.

Snoopy
snoopy
 
 


Sziasztok! Anyuéknál vagyunk, a fiúk a Forma 1-be zuhantak bele, anyu meg Lilivel bicózik kint, hát gondoltam most olvasgatok, biztosan sokat írtatok.

Lilinek is ilyen fördetőkád-pelenkázó állványa volt, nagyiktól kaptuk, de nagyon szerettem mert tényleg praktikus. Van hozzá egy hajmeresztő sztorim is. : Egyszer egyedül voltam otthon, Lilit pelenkáztam rajta. A fene tudja miért, de valami fontos dolog, a szoba tulsó felén maradt. Lili kibontva.. NAGYON JÓL tudom, hogy nem lehet gyereket egyedül hagyni pelenkázón, de kiszámoltam, hogy két lépés oda, kettő vissza, futással egy másodpercre hagyom ott... vacakoltam merjem-e, és végül úgy döntöttem gyorsan fordulok azzal a vacakkal. Tégyleg gyors voltam, de ahogy fordultam azt láttam, hogy Evelin a földön fekszik, a hátán.... nem sírt, olyan békésen nézett rám, mindha semmi nem történt volna. Esküszöm lányok, mindha valaki oda tette volna, és koppanást sem hallottam, hogy esett volna, pedig hát a pelenkázó az azért magas. Gyorsan felkaptam a földről, megfogdostam, nézegettem (és még napokig figyeltem, nem kapott-e agyrászkódást vagy valami) de semmi baja nem lett. Az egész olyan különös, olyan furcsa, mint egy álom. Esküszöm arra gondoltam, hogy a vigyázó angyalkája tette volna a földre, hogy figyelmeztessen, hogy ezt soha többé ne tegyem! Hát nem tettem....
Állítólag minden anya leejti egyszer a gyerekét, hát nekem megvolt...

Cic: Nagyon örülök, hogy minden oké veled. Lehet, hogy hülyeség, de én hétről hétre úgy gondolkodom, hogy már csak 3 hét és ha meg akarna születni, akkor talán már meg is maradna.... Pedig eddig semmi baj nincs..kopp kopp kopp lekopogtam..

A babamozgásról én azt olvastam, hogy számolgatni csak akkor kell, ha az anyuka úgy tapasztalja, hogy baj van, nem mozog a babája. Akkor le kell feküdni hanyatt, és legkevesebb órán belül meg kell, hogy mozduljon. Javítsatok ki, ha nem így van.

winnie: Milyen volt a színházi darab? Mit néztetek meg?

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


sziasztok,
remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje, és kihasználta még a szép időt.
Ma kirándultunk egy nagyot a férjemmel, itt Pécs mellett van egy nagyon szép tó, és ott sétáltunk egy hatalmasat. Nagyon jó volt. Keddtől már mondják a rossze időt, úgyhogy gyorsan kihasználtuk a napsugarat.

Na, tudom melyik babakocsi lesz akcióban a Brendonban. Az, amit kinéztem, azán úgy döntöttünk, még sem, mert dög nehéz, és színben sincs valami nagy választék. Na, ez most 30 ezerrel olcsóbb.

Én nem tudom mi volt ma Kisborsóval, de nem hogy naponta, óránként rug huszat. Most már nem csak akkor, ha lefekszem,vagy leülök, már álló helyzetben is érzem. Tök jó.

Tényleg nagyon praktikusnak tűnik ez a fürdető, de pár hét-hónap elteltével, amikor a baba is felfedezi a fürdés örömét, nem fog úszni az egész gyerekszoba?
Vendég
 


Korena! Egyszer?? :oops: :oops: :wink:
Na nálunk több is volt.
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Hogyan szokkjuk meg a kétgyerekes létet. Ez is igazi horror-sztori.
Egyedül otthon. A nagyobb éppen befejezte a vacsorát, amikor a kicsit fürdetni kezdtem volna. A nagyot leengedtem az etetőszékből, a kicsit elkezdtem vetkőztetni a pelenkázón, aki még elég nullkilóméteres volt és ordított, mint a sakál.
Mindez a fürdőszobában, nyitott ajtónál, hogy valamennyire rálássak a nagyobbra.
Miért kell otthagynom a pár napost hason a pelenkázón?
Mert a Zsombi talált egy szöget (ami egyébként mindig elérhetetlen messzeségben volt neki) és belepróbálta a jólismerten tilos konnektorba, amikoris törvényszerűen megcsapta az áram.
Kirohanok, hogy működik-e még a gyerek, az üvőltő kicsit nem viszem magammal, mert úgyis szükségem van mindkét kezemre. Amíg Zsombit vizsgálom és telefonálok az apjának a mentőállomásra, hogy jöjjenek már megnézni a díszpintyet, addig a nem egészen egy hetes hasonkúszásban eléri a pelenkázó szélét és a kádrács és a kád között belecsúszik a kádba. Még szerencse, hogy Zsombinak még nem engedtem vizet, különben bele is fullad.
Jól hangzik?
Két gyerekkel nem tudsz felkészülni minden elképzelhető rosszra. Lehetetlen.
Folyamatosan legyél készenlétben, hogy megmentsd az életüket.
Kiváncsi vagyok, hogy a hárommal mi fog történni amíg hozzá nem idomulunk a helyzethez...

Snoopy

Kép babaszoba
snoopy
 
 


<a href="http://lilypie.com"><img src="http://bd.lilypie.com/d06Zp2.png" alt="Lilypie Expecting a baby Ticker" border="0" width="400" height="80" /></a>
snoopy
 
 


Bocsi, csak próbálkoztam. Eszerint nem így kell.
snoopy
 
 


Sziasztok!

Mágnes!
Én is szeretnék olyan plédet. Elárulod, hogy mennyiért sikerült venni? Legyen összehasonlítási alapom, nehogy nagyon átverjenek.

Sajna nálunk is pottyant le Jázi az ülőgarnitúráról, de Egerben olyan lelkiismeretesek, hogy bent tartottak minket a gyerekosztályon 3-4 napig. Életem legszörnyűbb napjai voltak... :( Persze Jázminnak nem volt szerencsére semmi baja :D

Szilvi!
Irigy-irigy a kirándulásért! Már úgy elmennék én is valahová....

Snoopy!
Kérlek ne ijesztgess, hogy ilyen nehéz két gyerekkel! Persze fel vagyok készülve, de azért ennyire komoly problémákra nem gondoltam...
Egyébként nagyon szép a gyerekszoba, és nemkülönben a kissrác is (akiről sajna nem tudom, hogy a kisebb é avagy a nagyobb)
A tickert a profilodban az aláíráshoz kell bemásolni, és bejelölni, hogy mindig megjelenjen.

Jó éjt mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok

Remelem mindenki elvezte a szep napos hetveget.En nagyon,vegre pihentem,mert anyueknal voltunk es anyu kenyeztetett,en meg csomot voltam vizszintesben.
Holnap megyunk dokihoz es UH is lesz ,drukkoljatok hogy minden OK legyen.
Egyebkent tesobaba a hetvegen nagyon sokat mozgott,mindenki viccesnek talalta hogy hullamzik a hasam.Olyan jo erzes ez ugye :D
En holnaptol leszek tappenzen,eddig tartott a szabim :cry: ugyhogy kedden el is megyek a papirert a hazidokihoz. Bejelentkezem elore,ugyhogy varni remelem nem kell,mert ugyis Alexxal megyek.

Legzesfigyelo:
En meg mindig nem dontottem,mert kapnank egyet kolcsonben,de nem tudom hogy kell-e.Alexnal nem volt es megvoltunk nelkule.Viszont az mar tuti ha elhozom,akkor elvezgzem Snoopyek tanfolyamat is,mert csak igy erzem biztosnak a dolgot.

Kolena
Bocsika,de meg mindig varatlak,de remelem nem hiaba.
Jaj ahogy mondod,erzem am nagyon hogy valami lezarul ha
meglesz a teso. A ketgyerekes let mar korantsem lesz ilyen nyugis,meg megnehezebb lesz barire is hagynom oket,szoval ezert is fura ez.

Tinu
Remelem azert le birtad nyelni a cukros lottyot :D

Szana
Ez nagyon jo hogy mar van elotejed,tenyleg fura hogy pont az alom utan, de ugylatszik minden osszefugg mindennel :D
En megvettem a fuzteket (nagyon olcson egy csomagban ,meg tavaly )es lassam lekezdem oket olvasni.

Viki
Jaja sajnalom ezta nev vitata.Neked gondolom nem nagyon van szukseged ra.Hat ezert lett volna jobb alanyka,mertakkor nem elhetne Sanyika :)
Nekem is no al abam babassag alatt,de aztan visszamegy.Erdekes ez,sota vegen meg mar csak zart papucskban jarok,mert ha nme is dagad de azert elterul a lab es kenyelmesebb a papucs.
Deichmannban en isszoktam venni,boroket csak,mert cipo manias vagyok alapbol es egy szezonraa meg tenyleg megerik az arukat.

Andy
Jo a parna,lenyeg hogy kenyelmes.Aranyos a kisagy is, En meg nem raktam igy ossze,de mar alig varom hogy eljojjon az ideje.Majd a 36.heten gondoltam.
A furdeto izes is klassz.Nekunk nem volt ilyen,most kaphatnek egyet a tesomektol,de a kad variacio maximalisan megfelel.

Winnie
Hat en sosem szamoltam a mozgast,most majd rakerdezek.Ha ereztem minden nap akkor mar szamomra megnyugtato volt. A mozgas tenyelg mas lesz a vege fele.Inkabb ilyen nyulasoknak erzed,de ez akkor mar teremszetes lesz.

Magnes
A furdolepdok nagyon cukik,imadom ahogya kis felet belrakjuk es les majd benne :D Azt a pledet en is neztem anno,nagyon szep tenyleg.

Snoopy
Az ember azt gondolna hogy ket fiu utan mar megvan a tuti lany nevetek.Nagyon jo hogy meghallgatod a tesok velmenyet is. Mi a lany nevekben nagyon egyet ertettunk, (hat nem lett ra szukseg :wink: ).Ezeket mar leirom mert tuti nem kell majd:Inez,Leila vagy Miriam voltak a befutok.
Nagy izgalommal varom am a valaszod,remele mha lesz egy kis idod irsz.

Baba leeses nalunk is volt,bar a francia agyrol,ugyhogy alacsony rol,de a szivbaj az engem is elert! Nem is irtes semmi nem lett belole,de utan mar nem hagytamaz agyon sem,a pelenkazon meg amugy sem sosem,annal besz..bb vagyok alapbol.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Lanyok
A hetvegi pakolasban (elhoztama kitisztitott babakocsit,hordozot meg amaradek cuccot anyuektol ) elokerult egy vadi uj overal,amit sosem hordtunk,mert ugy el volt pakolva.
Hal valaki esetleg vevo lenne ra szoljon,mert a holnap felteszem egy par helyre a netre.

0-12 honapig hordhato,turkiz kek,lepatentolhato kesztyuvel es kis cipovel.
Ar: 2500 Ft,de csak ebben a topicban !!! :wink:
Kepek:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
kataa
 
 


Ujra hétfő.... kezdhettem a napot egy kirugással. Szépen indul a hét....

Cic: Meggyugtató, hogy nem kaptatok szívrohamot azon, hogy leejtettem a gyerkőckémet. Ezek szerint tényleg igaz a mondás, csak hát senki nem dicsekszik vele :lol:

snoopy: A sztorid nem semmi. Még bele sem gondoltam abba, hogy nem előről kezdem az egész anyaságot, hanem folytatom duóban... kicsit megrémültem... bár abban reménykedem, hogy a kilenc éves nagylányom azért már nem okoz akkora megpróbáltatást. Szuper önálló ügyes kiscsaj, de azért mégis kisgyerek még. Én a lelke miatt aggódom inkább, és rimánkodom magamban, hogy legyen időm és energiám arra, hogy minen nap legyen legalább egy órám arra, hogy csak rá figyeljek..... hiú remény???

kataa: Van már UH eredmény? Tegyél fel képet! És szívesen várok, van még 19 hetem :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziaztok!

Kifestettünk!!!! A színezőfesték nem lett elég ,úgyhogy rohantunk a Praktikerbe, vettünk még két flakonnal. Így sem lett napsárga, de nagyon szép színe lett. Remélem záros határidőn belül végre be is pakolunk, mert addig szekrényt rámolni és mosni sem tudom a gyerkőc holmijait....

brigó:
Mi 3400 -ért vettük a plédet, nagyon puha, örülök neki.:) Hétvégén jó szolgálatot tett, hazaugrottunk anyuékhoz, én vittem a plédet mutatni. hazafelé már majd leszakadt a derekam a kocsiban, és úgy zacskóstól beraktam a hátam mögé. Hát valami Isteni érzés volt, hogy nem fáj végre a derekam (hetek óta először) ! :D

Ma éjjel olyan rosszat álmodtam Pannáról, hogy bőgve keltem fel. Aztán egész déleőltt feküdtem, hogy végre mozogjon már nekem egy kicsit. 11 körül rá is kezdett, úgyhogy végre megnyugodtam. Már azon járt az egyam, hogy elmegyek a védőnőhöz szívhangot nézetni!

Nem néztétek ma az rtl-en a reggeli műsort? A nődokim volt benne!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Mágnes, én láttam. :)

Én még nem ejtettem le a lányom a pelenkázóról, de pl a fejét már 3x beütöttem az ajtófélfába, ahogy mentünk ki-be az ajtón. :shock:
1x meg a babakocsi tolókarját fordítottam át, és nem akart beakadni. Gondoltam, mi a frász van, erősebben próbáltam... hááát, ott voltak az ujjacskák. :( Szerencsére nem lett semmi baj, csak nagy sírás. :( ez kb 2 hete volt...
Vendég
 


Zsanett
Nekem rendszeresen 120 a pulzusom, soha senki nem mondta, hogy ez gáz. Azt mondták, hogy az alacsony vérnyomás miatt emelkedik a pulzus és ez normális. Esetleg azt mondta a védőnőm, hogy a kevés folyadék ivás is okozhatja a nagyon alacsony vérnyomást (ez nálam igaz, kínszenvedéssel iszok meg nap 1- 1 1/2 liter vizet, de ha el vagyok foglalva akkor akár nap 2 dl is ellennék :shock: )

Tinu
Most látom a táblázatban, hogy mind a ketten szt. Imrések vagyunk és 5 nap különbséggel vagyunk kiírva! Tök jó. Ki a dokid? Van szülésznőd?

Cic
Én is csatlakozok a többiekhez, hogy örülök, hogy nem nyíltál tovább, szorítok, hogy a legtovább kitarts. Én is emelgetem a 12 kg sózsákot egész nap, a dokim utoljára 12 hetesen vizsgált meg így altájilag, de remélem nincs gáz.

Viki
Nekem sincs előtejem, habár én egy hónapja még szoptattam, gondolom örül a mellem, hogy végre nem nyúzza valaki :lol:
De amikor a Csengével voltam terhes akkor sem volt csak ha megpaszíroztam jött egy-két csepp. De hogy megnyugtassalak 15 hónapig szoptattam, tehát azért mert még nincs nem jelenti azt hogy nem is lesz. Legalább nem kell minden nap tiszta pizsomát venni :lol:

Mágnes
Én is megkaptam a kismamát és nekem sem volt benne belépő, pedig érdekelne. Lehet, hogy a novemberiben lesz, habár az októberit igérték.

Korena és Snoopy
Tényleg elég rémísztőek ezek a sztorik, de miután már nálunk sem volt biztonságos a pelenkázón (kb 6 hónapos korában) áttértünk az ágyon való pelenkázásra. 10 hónaposan tanult meg a lányom lemászni az ágyról addig szerintem 20X esett fejre, szó szerint fejre! És ez nem azt jelenti, hogy nem figyeltünk rá, hanem azt hogy egy ilyen gyerek villám gyors, a másodpercek töredéke alatt képes egyik helyről a másikra eljuttni.
Ja az ajtó félfába is vertem már be a fejét, mint a Tündi, nem is egyszer. Már meg se kottyan neki :oops:

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat magzagmozgi témában. Csak azért lepődtem meg, mert hallottam közvetve valakiről, hogy számlálta, és ez elég bizarrnak tűnt, hogy naponta strigulázni a 10-et. Nem bezsélve arról, hogy mi számít egynek, egy kisrúgás, vagy egy "rúgásblokk", vagy hogymondjam :)

Színház: Az experidance csoportnak láttuk a legutóbbi előadását, nagggggyon jó volt. Táncprodukció sok szteppel, és zseniális, ha valaki nem ismerné őket, ajánlom! már 5 egész estét produkciójuk van. Fiácnka pedig ficánkolta a közel két órát. Remélem tetszett neki, nem pedig hazakívánkozott, de úgy döntöttem, hogyha nekem tetszett, akkor neki is tuti :)

Mágnes, én már rendszeresítettem egy kispárnát a kocsiba a derekam mögé, így tök jó! :)

Ezek a leejtősdik elég ijesztőek, de hát ez van.... Főleg az árammegrázós történetnél rázott ki a hideg....

Snoopy, úgy tűnik, megint nem ment át a privim, úgyhogy akkor itt kérdezek:
az egyik az lett volna, hogy a gyermekelsősegély tanfolyamotok tartalmazza-e az újraélesztési anyagát is, vagy a két tanfolyam kiegészítő jellegű?
A másik pedig a légzésfigyelőkkel kapcsolatban, hogy az a BC-310 az olyan ugye, ami egyben bébiőr és légzésfigyelő? és azt kapni nem lehet, csak bérelni? vagy gondolom bazi drága...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok
A vérnyomim rendben van...
Pöttömke néha nagyon bulizik bent :) Egyébként minden rendben holnap megyek dokihoz.
Persze most az egyik kutyusom sántikál. Valószínű megrándult a lába. De 3 lábon is rohan mint az őrült :twisted:

Hát ezek a leejtős sztorik azért nem semmik. Ettől én is parázok, pedig tuti nem fogom elkerülni én sem.

Unokatesóm felesége mondta, hogy lassan elkezdhetnék bevásárolni pelusból. Nektek mi a véleményetek erről? Ők így csinálták, mivel az elején nagyon sok fogyott :D

jkzsanett
 
 


Magzatmozgás-számlálás: a kiskönyv hátulján van egy ilyen, ahova lehet írni, szerencsére az én dokim nem kérte.

Zsanett, én nem vennék előre pelenkát. Nem tudhatod, mekkora lesz a babád, és melyik fajta (márka) lesz rá jó, ill. a bőre bírja-e az olcsóbb no name-et, vagy csak a drága boltit. És azért olyan gyorsan nem fogy el, hogy ne legyen idő elmenni venni. :)
Vendég
 


Tünde
Nem is az idő miatt, hanem most még egy kicsit több pénzünk van. :P Bár ha megengedik, hogy besegítsek az irodai munkába (neten kell csinálni) akkor nem lesz akkora gond...

jkzsanett
 
 


Zsanett, értem én. De saját tapasztalat, hogy tényleg lutri. Mi is vettünk 100-as csomagban olcsó pelust, aztán kb a 3. után pipacsiros volt Zita popója. Más gyerek meg vígan használta.
Vendég
 


Nekünk a Liberot és Pamperst ajánlották. Szerinted? Vagy tényleg érdemes akkor "kisérletezgetni" ha már használni kell?
Bocsi hogy ilyen hülyeségeket kérdezek :oops:

jkzsanett
 
 


Sziasztok!

krista: én Urbán Mártához járok. Szülésznőm még nincs, gondolkozom rajta, hogy egyáltalán érdemes-e fogadni, mert állítólag mindegyik jó. Majd megkérdem pénteken a nőgyogyitól...
Holnap megyünk előadásra az Imrébe az unokatesómmal (bár ő az Istvánban fog szülni), meg tornára. Jön valaki közületek?

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?