Új privát üzeneted érkezett!

Sziaszok!

Elnézést, kissé sűrűek a napjaim mostanában. Most is elég későn értem haza...
Szóval kicsit rohamban olvastam, mit is írtatok az utóbbi két napban, és én is ömlesztve reagálok, sorry. :oops:

Gyomorégés: nekem mostanság a hagymától ég a gyomrom, de veszettül. Meg ha sokat kajálok lefekvés előtt. Eddig a tejivás vált be.

Hátfájás: ha jól gondolom, hogy mi is az a keresztcsont :? , akkor az nekem is fáj már nagyon korántól. Meg is lepődtem, mert elvileg a súlytöbbletem még nem is volt nagy, és mégis a háton fekvésből való felkecmergés legtöbbször segítséggel ment és megy. :D

Már én is úgy várom, hogy kiderüljön a babám neme. Jövő hét pénteken megyek nőgyógyászhoz, remélem, már látszani fog. De előtte még terheléses cukor. :shock: Ha minden igaz, pénteken megyek.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, képzeljétek, hétfőn voltam képzésen és találkoztam egy volt évfolyamtársnőmmel, akivel nagyjából egyszerre pasiztunk be, egyidőben házasodtunk és most szinte napra egyszerre fogunk szülni is. Ő január 20-ára van kiírva. Tök kafa! 8)

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt Mindenkinek! :)

Tegnap anyóspajti shoping napot tartott! :) Lett téli kabát, és néhány felső :)

Picurka este megint karate edzést tartott! :)

Mágnes gratula a puncishoz! :)
mot
 
 

 
 

Szasztok

Ma uszasra megyek Alexxal,ugyhogy ilyenkor csak delig van az oviban,ugyhogy sietnem kell.

Winnie
A Sudocrem a baba popsikreme,de tenyleg csak akkor kell hasznalni ha mar piros,nekunk nagyon bejott amikor mar mast is evett a baboca.Ritkan volt piros de ez 1 nap alat rendebetette.Egyebkent alapbol a gyogyszertarti hasznalta.de azt sem minden alkalommalcsak ha kakilt,szerintem nem kell minidg kenegetni,de majd ugyis megtapasztalod :)
Ha mar babakocsi akkor a bordo nagyon szep Bergonban,van egy baratnomnek.
En konnyu kocsi parti vagyok,pedgi nem kell bkv-znom,de megis.az enyem Graco 9 kg.Szerintem ha sokat fogsz vele tomegkozlekedni ne vagyel nagy kocsit ,mert megbanod. A Peg Perego,Pier Cardain,Graco sokfele kisebb de kenyelmes kocsit ajanl.
Poncso nekem is regi dili volt,tavaly vettem kulfoldon kettot (ott olcsobb volt )es imadom oket.

Viki
A narancssarga tuti jo hidd el :D Neked az uzletben jobb ha kenyelmes nagy babakocsi lesz.

Kolena
Teljesen igazad van,nekem Alex gyerekdokija okitott ki anno homeoptias temaban,meg barmikor segit ha felhivom hogy mire mit is szedjek.Csak azokat veszem magamtol amik mar bevaltak az O javaslatara.

Ilgya
Hat en anno ugy gondoltam hogy ha lany lenne amasodik akkor mindent eladnek Alex ruhai kozul es a bejovo penzbol meg irany a bababolt.Ha ennyi ruha van amit kaptal erdemes partol megszabadulni es lanyosra venni a figurat :lol:
Alexnal a vonat fo slager,mar 2 eve,van tobb kulnbozo vasutja,de a legporfibb a Thomas vonat,na arrol van kulon dvd,mesekonyv,stb. Es sok ideig lejatszik vele ha osszerakjuk egyutt.
Hat tulhordas vagy szules kozvetlen kornyeken szerintem mar nem gaz apaval mulatozni :wink: De nekem anno a 36.hettol volt tilalom es megszuletett Alex a 38.-on tehat nagy inseg azert nem volt 8)
Most majd megkerdezem a dokinenit mi is az idei allaspont :D

Niki
Igazad van engem sem a benti munka farasztott,csak mar nagyonde nagyonnem volt kedvem bejarni,ez a 6 het amit itthon leszek jo egy kicsit szusszanni,aztan ugyis jon a nagyuzem :lol:

Krista
Lanykad tiszta Te :D a tapeta is szuper mogotettek :D

Snoopy
Teljesen igazad van es jol leirtad.Koszi a mailedet is ,mindjart irok is valaszt.

Tinu
Erdekes en imadom a hagymat ,es amugy sincs gyomoregesem,talan mert lent van a baba :roll:

Mot
Szoval anyuka most fel van ruhazva egy darabig :)

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


sziasztok,


MOst van egy kis időm, így írok..:)

Mot,
először azt hittem, hogy babakabátot vettetek, de már leesett,hogy anyukának kellett.

Snoopy,
Igazad van abban, hogy régen is felnőttünk és fele ennyi szer nem volt, viszont az ősemberes példához hozzátenném, hogy azért ők rengeteg növényt ismertek, és használtak, ami esetleg segíthetett nekik.:) De ez csak egy kis csipkelődés volt, mert teljesen egyetértek veled.:)

csernusn
 
 


Krista,

A kislányod egy tündér, és Te is nagyon jól nézel ki.:)

csernusn
 
 


Sziasztok,

két napot hagyok ki, aztán egy óra visszaolvasni az írásokat. Nagyon tuti kis topicunk van!!!!

Ilgya: írtad, hogy felkeltette az érdeklődésed ez a homeopátia dolog. Én is itt gerjedtem rá, de ne a patikában kezdjél, hanem keress fel egy homeopátiás dokit, mert ez tényleg személyreszabott dolog. Én több mint egy órát töltöttem a dokinál és csak kérdezgetett meg beszélgettünk, kicsit úgy éreztem magam mint egy pszichológusnál, és ez alapján állította össze, hogy mit szedjek, és mit szedjek ha érzem hogy jön a migrén!

Hát tegnap kipróbáltam: csajok!!! Nem jött ki a migrénem, 2x nyomtam be a bogyókat, és reggelre mintha elvágták volna. Pedig már azért kikészítettem az ampullákat is a szurihoz. A doktornő pedig felkészített, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, és biztos hogy az elején csak csillapítani tudom ezzel a fájdalmat, és nekem már az is hatalmas megkönnyebbülés...erre ki sem jött az igazi roham! Pedig itt a front!!!! Ngyon happy vagyok, de nem akarom elkiabálni.

Szóval Ilgya, először szakembert keress meg!

Krista: édes a kislányod, és nagyon tetszik a gyerekszoba fala. Ez tapéta, vagy festve van? Ngyon tuti. és szép a pocakod is.

Mágnes: én is gratula a kislányhoz, és tényleg nagyon szépek a képek. Jaj, már alig várom hogy mi is menjünk! Csak még nem tudom hova. Itt Pécsett két helyen van, az egyikbe hónapokkal előbb be kell jelentkezni, a másik magán, oda elég két héttel előbb, de nem volt valami jó a minőség, amit eddig láttunk. Lehet hogy Szekszárd lesz vagy ha megyünk két hét múlva Pestr, ott bejelentkezek valahova. A Schöpfben mennyivel kell előbb bejelentkezni? Gondolom szombaton nincsenek....na mind1, majd még kitaláljuk.

Beszti: neked is nagyon formás pocakod van. Mi is évek óta tervezünk egy Plitvicai tavak kirándulást, de mindig elmarad, pedig évek óta elmegyünk mellette. Hát egyszer csak összejön.

Tegnap voltam kismama tornán, tök jó volt, de már olyan régen mozogtam, hogy most sajog a forgóm. Holnap megyek gátvédő, szülésfelkészítő tornára. Kíváncsi vagyok milyen lesz.

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!
Kriszta: Az az első kép a kislányoddal nagyon édes! Igazi anya -lánya kép! :D

Szilvi:
A Schöpfbe én vasárnap jelentkeztem be, és kedden reggel már mentem is. Hétfőn is volt időpont, csak apa már beszervezte magának a munkát. Egyébként interneten jelentkeztem, és ott a heti beosztást megadják, hogy hol van hely. te kiválaszthatod mikor akarsz menni. Küldtek sms-t és e-mailt is többször, hogy várnak:)

Hú csajok, most takarítottam össze a szobában a glettet... Hát nem gondoltam volna, hogy egy kis söpréstől, felmosástól ennyire kipurcanok! Máskor simán egy nap alatt végigpörögtem a lakásban, most meg le kellett feküdnöm! :D

Nem küldtök ötleteket honlapra!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Krista, tök jók a képek! Tökre hasonlítasz egy barátnőmre, csak ő most éppen nem vár babát :) és nem Kriszta :)

Ilgya
Farmertéma: én is gondolkodtam, aztán azt olvastam, (a "kitolás" című kispapakönyvben :lol: ), hogy abban "krumpliformája" lesz a kismamának, aztán apjuk is elémtolta ezt a részt, így nem vállaltam be kertésznacit. Helyette vettem fekete kordnacit, az többfunkcis, talán még munkába is hordható lesz. pedig régebben tökre ezt vártam, hogy majd hordhassak kertésznacit, de most már valahogy nem. Így is elefántosodom.....

Niki, ez tök érdekes, hogy pont tömegközlekedési eszközökön bizseregsz, mi az összefüggés? :)
A Plitvicei tavaknál én is még csak majdnem voltam.... de ahogy kedves párom szokta mondani, majdnem kanállal nem lehet levest enni :)

Tinu, én is tök sokat gondolkodtam, hogy mim fájhat, mire elneveztem keresztcsontnak :) addig úgy neveztem, hogy a sejhajom fáj kétoldalt egy ponton, de a keresztcsont valahogy tudományosabban hangzik :lol:

Kata, nekem is egy barátnőmnek van bordó Bergonja, az tökre tetszik, csak a súlyával van baj, meg szerintem is lehetne kisebb. Eddig egy Chicco-t kinéztem, de ahogy láttam bazo drága, úgyhogy még revideálhatom a nézetemet...

Homeotéma: Engem is foglalkoztat, egy könyvet már kaptunk, de az általános kiskönyv. De hogy kell dokit találni, és mennyi egy "óra"?

tök jó, tegnap megvettük a sütőt + főzőlapot, utsó darabot akciósan a Saturnban, tökre örültönk. Már csak az elszívó meg a mosogatógép van hátra. És reggel a lakásban is voltunk, tök szép, a fürdőben delfines csempék vannak, és jó nagy félsarokkád (a fürdő nem oan nagy, így a felét elfoglalja :lol: :lol: :lol: ). meg már a belső ajtókat szerelik. Festés, parkettázás, aztán lassan megvannak.
A hetekben a Kikában lámpahetek, meg ülőgarnitúrahetek vannak olcsóbban, ha valakit még érdekel a téma!

Én meg mingyá megyek fogorvoshoz, jaj, de ez már asszem az utsó... aztán meg este dokinéni, gondolom megint hallgatunk szívhangot, meg remélem, be is kukkantunk az uh-val.:)

Nálunk is nagy parti volt tegnap pocakban, apjával kommunikált a kisasszony hosszasan. De most megint nyugibb van. Bocsi, hogy ennyire pörgök a mozgástémán, de annyira új ez a dolog, és úgy élvezem, nem tudok betelni az érzéssel.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Mágnes, milyen ötleteket? hogy mi kerüljön rá?

Szerintem a "hasznos infok" kerülhetnének rá a táblán, képeken, stb-n kívül.
Tehát pl a bababolt / kismamaboltlinkeket, homeoszereket, kenőcs, gyogyitippeket, snoopy írását a mellszívóról, 4DUH rendelések, stb, ilyeneket tehetnénk fel, hogyha aktuális lesz, ne kelljen keresni.... csak persze ehhez időkéne, végignézni nagyjából a topicot, és kivágni / átmásolni ezeket a közérdekű infokat :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


még valami, sorry:
Mágnes, mi a Schöpfi internetcíme, nem találom.....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: akkor nekem lehet, hogy mégsem a keresztcsontom fáj, mert én inkább a derekamnak nevezem azt a helyet. Határozottan inkább a derekam fáj és nem a keresztcsontom. :shock: De mostanában egy kicsit jobb. Biztos azért, mert kevesebbet fekszem és sokkal többet rohangászom. :lol: Nincs ideje megfájdulni...
Ami még gondot szokott okozni, hogy ha eszem, akkor annyira bekeményedik a gyomrom, mintha egy focilabdát nyeltem volna. Fura érzés. Valahogy kisebb a hely odabent, gondolom.
Még valami volt, amiről akartam írni, de elfelejtettem. Na mindegy, mennem kell órát tartani lassan. Majd este még otthonról felnézek és hátha eszembe jut, mit is akartam. :?
Megvan! :D Nektek nem szokott viszketni a hasatok? Nekem mostanában kezdett el. Egyébként kenegetitek valamivel? Úgy értem, hogy ne legyen majd csíkos. Eddig csak sima testápolót nyomtam rá, ha nagyon viszketett, de hátha van valami tuti módszeretek...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Én a keresztcsontot egyszerűen seggcsontnak nevezem... :D

Winnie: a Schöpfnek nincs címe, a www.mamakalauz.hu oldalon találsz meg mindent.

A honlap talán jövő héten megszületik, remélem addigra apa kimázolja a szobát...Kitaláltam, hogy új függönyt akarok, de persze ő ezt még nem tudja..:) A szoba napsárga lesz, a függöny pedig kék. De nem sötétítő:)

tinu: az enyém is nemrég kezdett, és felfedeztem pár terhességi csíkot! Tisztára beparáztam, azóta kenem, mint az őrült. Persze én rontottam el, mert elejétől fogva kenni kellett volna, akkor most nem tartanék itt... De úgy örültem, hogy nincs csíkom...
Egyébként azt mondják bármi jó rá, csak zsíros legyen. Nekem milupa krémem van, az jó, nem kell belőle sok..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok
Csatlakozhatnék hozzátok?
Január 25-re vagyok kiírva és az Istvánban fogok szülni.
Már 3 éve próbálkoztunk a párommal, closti és bromo szedésével jött össze Pöttömke :)
Sajnos a nemét még nem tudjuk, de remélem, hogy a következő uh-n kiderül.

jkzsanett
 
 


Szia Zsanett!
Akkor mi találkozhatunk, én 19-21-re vagyok kiírva, szintén az Istvánban :)


és túléltem a fogorvost! :) szegény kis ficánka se mvolt boldog a fúróhangtól.....
:cry:
Viszont, nagy élményen, hogy először akarták átadni a helyet a buszon, ezt is megértük! :lol: :lol: :lol:

pocak: én sima zsíros testápolóval kenem egy pár hete, és viszket nekem is, aztán nem győzök vakarózni. de a környezetemben is láttam, ezért én sem zavartatom magam, hogy kismamák gyakran vakaróznak hastájékon :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, és Mágnes, köszi a honlapcímet, rögtön jelentkeztem is játékra :lol:

na, eldugulok mára, kellemes estét mindenkinek!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!
Zsanett: üdv itt köztünk, látom sorstárs vagy:) A mi Pannánk is bromo +clostis baba inszemmel.:) Neked volt olyan, vagy természetes úton sikerült?

Winnie: mikorra jelentkeztél be? Ugye raksz majd fel képeket?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Zsanett! Üdv. itt. Én is az Istvánban szülök, de előtted :) Majd adom az infokat :)
Ja, képzeljétek, megkérdeztem a kórházban, hogy most akkor 300 napnál nem régebbi vagy 30 napnál nem régebbi anyakönyvi kell a gyerek anyakönyveztetéséhez?? Erre mit mondanak??? 3 hónapnál nem régebbi :shock:
Egyébként a fiam Clostyval a lányom meg most Bromoval jött össze :)

Winnie! Nem irigyellek a fogorvos miatt :x

na megyek, pussz
cicmerák
 
 


Zsanett: naná hogy csatlakozhatsz, a lehető legjobb topicba csöppentél bele, sok hasznos infót szerezhetsz itt, és nagyon aranyos kismamák vannak, na meg kedves kispap baránunk: Mot.
Érdemes minden nap felkukkantanod, mert nagyon aktív a csapat! Gratula a babához, mikor mentek legközelebb uh-ra? Jól érzed magad? Remélem minden ok!

Winni: nekem nagy szerncsém volt homeo-dokival, a barátnőm most kezdett nála dolgozni mint asszisztens, és ő ajánlotta. Egy fiatal doktornő, aki egyébként háziorvos, és külsősöknek magánba csinálja ezt a homeopátia dolgot. Egy alkalom 4000 Ft volt, de ezt csak egyszer kellett megfizetni, és innét ingyen "ad tanácsokat" és bármikor hívhatom, illetve megkereshetem. A bogyók meg a gyógyszerárakhoz képest bagóba kerülnek. Férjem 3 félét vett, és fizetett 1200 forintot! (a migréngyógyszerem támogatással 2500 Ft/4 szem)

Tinu: tényleg az a lényeg, hogy minnél zsírosabb krémmel kenegesd magad, én szőlőmagolajjal nyomulok, amir rohadt büdös, és már az ágynemű meg a pizsim is átvette a szagát, de eddig no csík. (kop-kop-kop)
Vendég
 


Csajok! Holnap megyek nődokihoz! Szorítsatok hogy ne kelljen befeküdni!
Tudtok valamit, hogy vannak-e lezárások a Parlament körül? Rakparton szoktunk parkolni.
cic
cicmerák
 
 


Sziasztok!

Először is mindenkit, különösen a drága krémek gyártóit el kell keserítenem. Eddig semmilyen összefüggést nem találtak semmilyen krém és a terhességi csíkok között. Bár ezt gondolom a drága krémek gyártói pontosan tudják. Amennyit tehetsz, hogy amikor viszket, akkor bekened, mert attól szokott a leggyakrabban viszketni, hogy feszül. Ám ha van hajlamod a csíkokra, akkor lesznek is. Szülés után pár hónappal elhalványulnak, de akkor sem nagyon szépek. Sajnos. Ha viszont nem vagy rá hajlamos, askkor nem lesz. Ez testtájonként, személyenkoént, talán életkoronként változik. Nekem pl a popsimon még serdűlőkorban elterjedtek, mindenféle túlsúly nélkül, majd sem a mellemen, sem a hasamon nem lett egy sem a várandósság és a szoptatások alatt.

Ősemberek szoptatása. No igen, de mi a helyzet a növénytelen eszkimókkal? :D
Ami azt illeti sokkal fontosabbnak tartom, mindenféle tuti tejszaporító tippnél, hogy infókat szerezzen egy kismama a normális működésről a baba, a mell és az anya esetében. És azokról a buktatókról, amik már az elején megnehezítik, elronthatják a szoptatást. Ezekről a dolgokról elkezdtem egy tömörített összefoglalást írni, a honlapon a legfontosabbak és a babáról szóló rész olvasható. További hasznos infók vannak a szoptatásért magyar egyesület honlapján, az LLL honlapján, az nlc szakértői írásai között és persze Iboly várandós tanfolyama is erről szól.

Lányok a tömegközlekedéshez közel-s-távol legjobb találmány a kendő. Gondoltatok már rá? Akkor viszont a sétákhoz olyan nehéz kocsikat szereztek be, amilyet csak akartok :D . Persze ha fel kell vinni utána a harmadikra....

Ilgya!
Magyarországon mindenhol szűrnek. Itt laktok?

Winnie!
Szerintem nem kaptam privit Tőled. Biztosan elküldted?

Viki!
A kocsi színe vadító! :wink: Nem vagyok ennyire bátor. Ráadásul van kocsink, már régi, de szerintem már kitart. Pierre Cardin. Sötétkék. Rendesen rózsaszínbe kell öltöztetni a gyereket, lehet, hogy még az sem lesz elég...

Pussz!
Snoopy
30+
snoopy
 
 


Köszi csajok, nagyon aranyosak vagytok. Jól estek a bókok, főleg, hogy kb 1,5 éve vagyok itthon a kiscsajjal és már azt sem tudom, hogy mi az a smink vagy pl. a szoknya. Farmer, póló, szabadidő ruci. :oops:

A falunk festve van, a bordürhöz választottuk a színeket és az elképzelésem a kék ég és zöld fű volt, de még csak alakulóban van a szoba, igazából csak a festés van kész, a bútorok csak most jönnek. De ha valakinek kész van már a gyerekszobája arra nagyon kíváncsi lennék, rakjatok már fel képet róla.

A homeopátiával kapcsolatosan egyet értek, ha valami konkrét panaszod van akkor tényleg menjetek dokihoz, mert egy laikus nagyon nehezen tudja kiválasztani a megfelelő szert. Én kb 7-8 éve homeozok és nagyon jó. Szerintem én azóta nem szedtem gyógyszert. Nekem asztmás allergiám volt (éjszaka 1-2 órás asztmás fulladási rohamaim voltak) amikor megkaptam a bogyómat az első éjszakát végig aludtam, pedig addig csak ülve tudtam "aludni". Ami azt jelentette, hogy hetekig szinte nem aludtam. Utánna maradtak a nappali tüsszögés, szemviszketés, orrfolyás. Erre kaptam egy másik szert és pár hét alatt ezek is finomodtak, persze el nem múltak de sokkal elviselhetőbb.
Szóval én még mindig mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg gyerekeknek nagyon jó ha nem akarod már akár párhónaposan gyógyszerrel "mérgezni".
De azért hozzá kell tennem, hogy vannak olyan általános dolgok mint az influ, torokfájás, orrfolyás stb amire nagyon tuti komplex szereket lehet kapni. Ezt úgy hívják a homeopátiában, hogy sörétes puska elv, tehát van benne egy csomó szer és valamelyik csak jó a te nyavalyádra.
De pl a tejszaporító is mindenkinek az urtica, habár ebben egyet értek Snoopyval, hogy alapjában véve nem ezen múlik.

Én a Csengével a hasamra a LUSH csoda krémét használtam, egy darab striám nem volt a hasamon, de hát ki tudja, hogy amúgy lett-e volna....

Üdv közöttünk Zsanett, habár én is nemrég vagyok, de tényleg nagyon jó a csapat :P

KépKép
Kép
krista
 
 


Ja még valami!
Szilvinek tényleg szerencséje van a homeos dokival, de az árak (legalább is pesten) az első 7-8000 ft a további kezelések 2.500- 4.000 ft. De garantálom hogy még így is sokkal jobban jár mindenki, mert pl én az allergiámmal azóta sem voltam, a bogyóra is a 7 év alatt kb 1500 ft-ot költöttem. Ezzel szemben egy doboz allergia gyógyi kb 3000 ft.

KépKép
Kép
krista
 
 


Szép jó reggelt lányok és Mot!

Hajnali kettőig dolgoztam és hatkor keltem, nagyon morci vagyok, de kész felüdülés volt olvasni titeket.

Krista: Nagyon édesek vagytok "hármasban" a képen.

Winnie: Most már akkor én is tudom, hogy mim fáj: keresztcsont.

Tinu: Nekem is viszket a pocim sokszor. Néna csak egy söröskorsó hiányzik a kezembe ahogy vakarászom úgy érzem magam mint egy sörhasú férfi. Tényleg azoknak nem viszket? Semmi stíra? Ezt is mi nők nyertük meg magunknak? Én sima zsíros NIVEA krémet használok rá. Előző terhességemnél nagyon becsíkozódtam, de most ez használ. Nagyon örülök neki, mert nem nagyon hittem, hogy bármi is használ. Úgy voltam vele, hogy ez alkati kérdés. De talán nem.

Cic: Nagyon szorítok érted, hogy minden rendben legyen.

Télikabát téma: Én poncsót fogok kötni magamnak. Ma el is kezdem. Én autóval járok, úgyhogy nagyon nem kell felöltöznöm.... Bár valamit azért fel kell vennem, ha sétálni megyek fagyban, jégben, hóban, farkasüvöltő hidegben...Sosem felejtem el, amikor a lányomat vártam. Novemberben született, és volt egy nagy A vonalú kabátom. Mivel 23 kg híztam, önmagában is akkora voltam mint egy bálna, hát még télen sok ruhában, nagykabátban. Az utcán belenéztem a kirakat üvegbe, majdnem elsírtam magam. Úgy néztem ki mint egy hatalmas gömbőc, ami gurul végig a sétáló utcán. Rémálom volt.
Ti vesztek kabátot? Mondtam a férjem uramnak, hogy költséges dolog télen állapotosnak lenni... na de ki gondol erre, a lényeg a kis ficánka a pociban. :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Snoopy, megpróbáltam megint küldeni, remélem, most elment.

Mágnes, nem uh-ra jelentkeztem be a Schöpfibe, hanem arra a netes játékra, amit hirdetnek :) aztán persze, kédés, hogy van-e még...

Cic, drukkolok, reméljük, nem lesz baj!
A Kossuth téren, én úgy hallottam már lehet közlekedni, főleg napközben csak max párszáz tüntető lézeng. Múltkor azt mondták, hogy már a villamos is jár.

Korena, ez a söröskorsós hasonlat vicces, megint félhangosan felnevettem az irodában :)

Tegnap este voltunk dokinál, minden rendben, méhszáj teljesen zárt, cukrom 5,2, ha jól láttam, ez még éhgyomrinak is beillene...
Szívhangot is hallgattunk, meg moziztunk is kicsit, tök édi volt kis ficánka, farkasszemet "nézett" az uh-val, és két kis kezébe rakta a fejecskéjét :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok Csajszik és Mot!

Újra itt. Remélem most már több időm lesz jönni, mert megérkeztek a bútorok, meg is tisztogattam őket, már csak bele kell pakolni. Még pár dologért rohangálnom kell, de ez most már korán sem olyan vészes :)

Nekem a combcsontjaim fájnak. Gondolom a súlyterheléstől, ami éjszaka éri őket fekvés közben :(

Én meg hogy jártam a fogammal. Volt vagy 2, amit be kellett tömni, meg egyikben kicserélte a doki a tömést. Erre nem begyulladt, amiben kicserélte a tömést? 2 napig annyira fájt (hétvégén), hogy azt hittem, hogy a falról a festéket lekaparom, gyógyszert meg nem akartam bevenni. Hétfőre mintha elvágták volna a fájdalmat, de már minden mindegy alapon elmentem a fogdokihoz, és kiderült, hogy elhalt a fog :( Szerencsére nem kell kihúzni, csak gyökérkezelés, de ezt nem gondoltam volna, hogy még most is mennem kell.... Pedig vagy 5× vissza kell mennem, úgyhogy lehet, hogy onnan megyek szülni. És még direkt elmentem jó hamar, hogy ne kelljen ilyenek miatt is rohangálni az utolsó hetekben.

Krista!
Szép a pocid, és nagyon aranyos a kislányod!!!

Szana!
Nekem a 32.hetes uh adatai:
BPD:79mm; AC:280mm; FL:60mm; Súlybecslés: 1840gr
(de pl. Jázi 2471gr volt anno ebben az időben, szóval nem kell parázni sokat az eltérő adatokon)

Többedszer szülők:
ez most csak úgy felmerült bennem (kicsit előre járok már agyilag): ugye a babát akkor is mellre kell tenni, amikor még nem indult meg a tej? mert ugye ez is serkenti a tejtermelésre a szervezetet? De azért a csecsemősöknek szólnom kell, ha még nincs tejem, hogy valamit azért adjanak szegény gyerkőcnek, hogy "éhen ne haljon"?

Mágnes!
Gratula a kislányhoz!!! Nagyon jók a képek!

Aki vásárolgatni akar, annyit tudok mondani, hogy a Brendonban októberben kuponakciós lesz babakocsi (100.000-ről olyan 60.000-re), babamérleg (12.000-ért), kiságyba lepedő, leesésgátlós fenyő gyerekheverő 30.000-ért 40.000 helyett, és még sok minden, de csak ennyi jutott eszembe.

Nekünk a kórházban az utolsó nap kérésre kilyukasztották Jázi fülét, vittem fülbevalót, és adtam egy ezrest. Persze ingyen is megcsinálták volna.... Utána itthon körömvirágkenőccsel kentem, majd a doki tanácsára betadinnal.

Tünde!
Ezt a homeopátiás füzetet ingyé adják?

Cic!
Remélem minden rendben lesz ma, és nem kell befeküdnöd. Egyébként Jázi most 15kg, rengeteget emelgetem, és mégsem nyíltam semmit (szerencsére). Szóval ez is változó ezek szerint.

Zsanett!
Gratulálok a babához!!!
Gondolom most nagy az öröm!!!


Na, hirtelen ennyi, mert most szó szerint visszafelé olvastam, hogy a friss hírekre tudjak reagálni, ne a 2 héttel ezelőtti témákra.
Majd igyekszem még jönni.

Puszi,
pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem csajok:

Mellszívó berendezés: kézi or elektromos, egyáltalán szükséges???
Mi a véleményetek???

Légzésfigyelő????

Meséljetek!!!!
mot
 
 


Brigó!

A szülés után közvetlenül mellre lehet tenni a babát és utána is olyan sokszor, ahogy csak lehet. Igaz, hogy látszólag nincs tej, de van kolosztrum :D , ami igen fontos a babának. Nem kell semmi a babának arra a pár napra sem, amíg nincs még érett tej. Egyébként pont a szoptatás és más nem adása hatékonyan segít beindítani a tejtermelést. Az LLL honlapján ezeket lehet olvasni róla:

"Az emlőmirigy már a terhesség 16. hetétől készen áll a tejtermelésre, és el is kezdi termelni az előtejet (az ún. kolosztrumot) már a várandósság alatt, ami ilyen módon közvetlenül szülés után az újszülött rendelkezésére áll.
A születése utáni 1-2 órában az egészséges, érett újszülött nyugodt, éber állapotban van, készen az első nagy találkozásra. A korai, gyakori szoptatásnak mind a baba, mind az anya szempontjából számos előnye van:

A szopás méhösszehúzódásokat vált ki, amelyek segítik a méhlepény megszületését, csökkentik a vérzést.
Az újszülött szopóreflexe a születése utáni második óra során 45 percig a legintenzívebb. A szoptatás késleltetése megnehezítheti az újszülött számára a hatékony szopás megtanulását a későbbiekben.
Az újszülött azonnal hasznosíthatja a
kolosztrum által nyújtott immunológiai előnyöket.
A kolosztrum
serkenti az újszülött bélmozgását, ezáltal elősegíti a hemoglobin lebontási termékeinek kiürülését, és ily módon csökkenti a sárgaság kialakulásának esélyét ill. a sárgaság súlyosságát.
Az emlő korai és gyakori kiürítése csökkenti vagy meg is előzheti a fájdalmas tejbelövellés kialakulását.
A laktáció felgyorsul, a korai és gyakori szopás csökkenti a csecsemő születés utáni súlyvesztését.
A korai bőrkontaktus és szoptatás elősegíti az anya-gyermek kötődés kialakulását."


"Az újszülött gyomortérfogata az első napon mindössze 6 ml, a második napon 12 ml. Egy újszülött egyszerre kb. fél ml folyadékot tud lenyelni, így 8-10 korty (4-5ml) a kolosztrumból éppen elegendő egy etetésre.
Ilyen módon az első napon átlagosan termelt 100ml kolosztrum éppen fedezi az újszülött szükségleteit.
A kolosztrum sűrű, szinte gélszerű folyadék, amely igen magas koncentrációban tartalmaz ellenanyagokat, fehérvérsejteket, enzimeket, növekedési faktorokat, antioxidánsokat és egy sor más fontos összetevőt.
A kolosztrum bevonja az újszülött bélfalát, megakadályozva ezzel a kórokozók megtelepedését; elősegíti a hasznos bifidusz flóra kialakulását, és hashajtó hatású, ezzel csökkenti a sárgaság kialakulásának esélyét ill. annak mértékét.
A fentiek miatt, nemcsak az rendkívül fontos, hogy az újszülött hozzájusson a kolosztrumhoz, hanem az is, hogy ez legyen az első tápláléka. Amennyiben a szoptatás akadályozott, az újszülött megkaphatja a lefejt kolosztrumot kanálból, pohárból vagy fecskendőből, esetleg gyomorszondán át (pl. koraszülöttek esetében)."


Sárgasággal összefüggően:
"A születés után a magzati vörösvértestek szétesnek. A bennük lévő hemoglobin egyik lebontási terméke a bilirubin, amely a csecsemő véráramában albuminhoz kötődik, és a májba szállítódik. Itt egy másik molekulához kötődik, majd az epeutakon keresztül a baba beleibe kerül, ahonnan a széklettel távozik. A belekből a bilirubin egy része ismét visszaszívódik a csecsemő véráramába.
Minél gyakoribb és nagyobb mennyiségű széklete van az újszülöttnek, annál hatékonyabb a bilirubin eltávolítása a szervezetéből.
Az újszülöttek több mint felénél ún. élettani sárgaság alakul ki az első élethéten. Az élettani sárgaságot az okozza, hogy a bilirubinszint megemelkedik a vérben, és a fölösleg lerakódik a bőrben, az izmokban és a nyálkahártyákban.
Az elmúlt években néhány tanulmány azt mutatta ki, hogy a szoptatott babáknál gyakrabban fordul elő a sárgaság, és ezt az anyatejben lévő valamely összetevőnek tulajdonították. Ezek a kutatók azonban elmulasztották a szoptatás részleteit megvizsgálni, pl. hogy a szülés után mennyi idővel kerültek először mellre ezek a babák, milyen gyakran és milyen hosszan szoptak, és kaptak-e vizet vagy teát. Azokban a tanulmányokban, ahol a szoptatás optimális körülmények közöt zajlott - azaz az újszülött születése után egy órán belül mellre került, az anyával közös szobában helyezték el, korlátozás nélkül, igény szerint szopizhatott 24 óra alatt legalább 10 alkalommal, kiegészítést nem kapott - ott a szoptatott babák bilirubin szintje normális volt.
A kutatók azt találták, hogy a harmadik és negyedik napon mért bilirubin szint közvetlen összefüggésben volt azzal, hogy a baba hányszor szopott az első napokban. A kolosztrum természetes hashajtó, és - amint azt már említettük - a bilirubin a széklettel távozik a szervezetből. Ha az első napokban az újszülött nem kap elég kolosztrumot, a mekónium nem távozik elég gyorsan a beleiből, így a benne lévő bilirubin visszaszívódik a baba vérébe, ami emelkedett bilirubinszinthez vezet.
Az anya tejtermelése szintén összefügg az etetések számával. Azok a babák, akik 7-11 alkalommal szopiztak az első napon, 86%-kal több tejhez jutottak a második napon, mint azok, akik az első napon csak hatszor vagy annál kevesebbszer kerültek mellre. Természetesen, minél többet szopik a baba, annál több széklete van, és annál gyorsabban ürül ki a bilirubin a szervezetéből."


Egyébként én ez utóbbit személyesen is tapasztaltam. Az első babánknál még angyon tapasztalatlan voltam, és nem tettem elégszer és jól mellre a fiúnkat. Ennek tényleg magasabb bilirubinszint lett az eredménye, ill. az is, hogy ez által egy körbe kerültem, mert a babám aluszékony lett, miáltal mégkevésbé lehetett mellretenni. Végül kékfényezték és pótlást is kapott. A másik kettőnél mindezt sikerült elkerülni. Igaz, hogy Nátánt nem szoptattam a szülőszobán, és az első szopira is viszonylag későn került sor (altatásos császármetszés miatt), de utána rendszeresen (igaz, hogy ebben ő nagyon partner volt), és így nem sárgult be annyira, hogy kékfényezni kelljen hosszabban (1 éjszakára vitték el). Mivel tudtam, hogy milyen fontos a szopi és nem volt olyan súlyos a sárgasága, rábeszéltem a gyerekdokit, hogy ne vigyék el napközbenre, és tényleg végül nem kellett többet kékfényezni.
Hannánál ideális volt a helyzet, mivel őt a szülőszobán szopiztathattam, utána is csak 10 percet volt külön tőlem, és rendszeresen szopizott. Nála nem is volt gond a sárgaság (egyszer őt is megszúrták, de nem volt olyan az érték, hogy felmerüljön, hogy elviszik).

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Brigó!
Amikor azt hiszed, hogy nincs tejed, akkor is van. Úgy hívják, hogy előtej és a babának az a legfontosabb immunvédelme. Mintha védőoltást kapna, csak jó íze van és az imádott szopimozgással lehet hozzájutni. Amikor még csak előtej van, akkor ez nem sok. De a baba gyomra 5ml-es. 10-ede egy féldecis pohárnak. Innen nő majd akkor, ha sok érett tejed lesz, hogy az is beleférjen.
Ami a korai mellrehelyezést illeti. Az első, éber napon az a jó, ha a ded több mint 12-15-ször kerül mellre. Ekkor a leghatékonyabb a tejtermelés megindítása. Ez akkor megvalósítható, ha a baba 24órán át veled van.
Hogy amíg kevés a tejed, addig mit eszik? Praktikusan amit hozott magával. Ha a megfelelő időben bújik ki (a saját maga által választott időben) akkor hogy könnyebben kicsússzon, úgynevezett magzathengert alkosson, folyadékot raktároz a szervezetében. Ez történik akkor is, ha infúziót kapsz a szülés alatt. Tartalék, amit ki is pisil miután megszületett 1-2 nap alatt. Pont mire az előtejből érett tej lesz.
A csecsemősök mindenhol vigyáznak a babára, mérik a súlyát. A születés utáni súlyvesztés teljesen természetes, hiszen a felesleges vizet, salakanyagot (mecónium) kiválasztják. Ha a súlyeseés túl sok Több, mint 5-10%, akkor van szükség kiegészítésre. Ami kezdetben csak folyadék, jó lenne, ha nem tea lenne. Ill. ha 10%-nál több, vagy a baba vércukorszintje alacsony lesz, akkor kap táplálóbbat, cukrosat, vagy pasztőrözött anyatejet, vagy tápszert (ez nem annyira jó). Egy baba nem éhezhet, de az anyatej mindennél jobb. (Ha a baba feleslegesen kap tápszert az első 2 hétben akkor szerintem mindenkinek veszteségérzése van, aki tudja, hogy a bélflórája soha az életben nem lesz olyan profi, mint azoknak a gyerekeknek, akik nem kaptak.) A kiegészítést azonban nem cumisüvegből kell adni neki, hogy biztosan ne legyen cumizavaros. A csecsemősnővéreknek tanítják az újszülött itatást, ígyhát ha cumisüveg helyett itatópoharat (Medela gyárt) viszel be, akkor megkérheted őket, hogy abból itassák, ha mindenképpen kell, sőt tanítsanak meg téged is.

Mot!
A mellszívó teljesen függ a kórháztól, hogy kell-e egyáltalán, vagy, hogy milyen a jó. Szempontok:

1. alapvetően ha a ded 24 órát a kedves anyukája mellett tölt, ő pedig akkor teszi mellre, amikor csak a minimanó arra hajlandóságot mutat, akkor a tejbelövellés hamar (1-2 nap) alatt és szolidan zajlik le. Azt mondják. Nekem mindig a berobbanó tejtermeléssel kellett megküzdenem. Szóval az ideális esetben mellszívóra nincs szükség.

2. Ha el van az anyuka választva a babától, akkor a szülés után 6-8 órán belül el kell kezdődnie a fejésnek, hogy a az érett tej meginduljon, de a lefejt előtej is aranyértékű. Ekkor hacsak anyuka nem profi kézzel fejő, akkor hasznos a mellszívó.

3. Ha hirtelen indul a tejbelövellés, akkor a ded lehet, hogy mit sem tud kezdeni a medicinlabdákkal, pláne nem tudja megfelelően kienni a ciciből a benne lévőt. Ilyenkor célszerű egy kicsit előfejni, hogy a bimbóudvar alól kicsit fogyjon a tej, illetve a bimbó emelkedjen ki egy kicsit, külöönben a gyermekcse hiába keresi a leszállóhelyet. Majd amikor a szopi után tele hassal fáradtan kidől, de az anyuka még mindig úgy érzi, hogy leszakadnak a tejraktárak, akkor annyit lefejhet, amennyitől megkönnyebbül. Ha a cici már nem feszül sehol, akkor hagyja abba, különben ugyanaz a mennyiségű tej fog visszatermelődni, mint amennyi elfogyott belőle.

4. Milyen mellszívó. Ha van a kórházban elektromos akkor célszerű azt kipróbálni, ahhoz, ha medela lactina (az szokott lenni), csak egy lactasetet kell beszerezni, hogy minden tejjel, anyával érintkező rész steril. Ha az beválik, akkor otthonra is lehet olyat bérelni ha kell. Ha nem, akkor marad egy kézi mellszívó otthonra, mert a lactaset arra is jó.

5. Ha nincs elektromos a kórházban, akkor az első egy héten tuti elég a kézi, hacsak nincs a dedtől napokra elválasztva az anyja. Akkor nyerő a gyakori hosszú fejéshez az elektromos akár dupla szívókészlettel.

6. Ha kézi és otthon is hosszasan használnátok, mert tejet akartok leadni, vagy van két tejtesó, vagy valami balesemény miatt tejet kell szaporítani, akkor egykezes kézit használnék. Ilyen az összes AVENT illetve a medela Harmony.

Légzésfigyelő. Egy a kérdés, a gyermekcse az anyukájával egy matracon alszik, vagy sem?
Ha igen, akkor egyrészt van légzésmonitora (anya), másrészt nem is lehet ketyerével monitorizálni.
Ha viszont külön alszik, akkor mindenképpen ajánlott a légzésmonitor. Ez az én és a párom véleménye. Kedvesem mentőzés közben már többször talált visszafordíthatatlanul halott babát. Úgyhogy ez nem csoda.
Ami a gáz, hogy a monitor csak riaszt, hogy a ded nem vesz levegőt. Azt sem árt tudni, hogy hogyan kellene neki segíteni, hogy ezt a projectet abbahagyja. Úgy, hogy ne okozzunk neki sérülést. Ehhez tanfolyam a jó, hacsak nem vagy Cernyben dolgozó, vagy nincs csecsemő intenzívosztályos gyakorlatod.

Remélem senkit nem rémítettem meg jobban, mint amennyire kell. Mert rémüldözni egyáltalán nem kell, hiszen nem vagyunk tehetetlenek ez ellen a baj ellen.

Ki mit gondol erről?

Snoopy
snoopy
 
 


Na, folytatom.

Képzejétek, nekem nem kell kimennem éjszaka wc-re. Ezen nagyon csodálkozom, főleg ennyi hetesen, de gondolom, ami késik, nem múlik. Addig is próbálom élvezni az éjszakai alvásokat.

Köszi a biztató szavakat férj ügyben. Sajna ő tipikusan az a férfi, akivel nem lehet beszélgetni. Ha elkezdek neki dumálni, akkor vagy hagyjam békén, vagy ő most nem ér rá, stb, stb, mindig kibújik alóla :( Na, de azért csak megmondtam a magamét!!!! Még nem a legjobb a helyzet, de alakul. És mi már 11 éve ismerjük egymást, és 8 éve vagyunk házasok.

Málnalevél tea: én is ittam anno, 36. héten napi egy csésze, 37. héten napi két csésze, stb, és 2 óra vajúdás, jó fél óra kitolás után megszületett Jázmin. A szülésznő először azt mondta, hogy orvosi csoda vagyok, aztán amikor említettem neki, hogy ittam ezt a teát, azt mondta, hogy akkor tuti ettől tágultam ki ilyen gyorsan ( azért mondta, hogy orvosi csoda vagyok, mert magzatvíz szivárgással, 0 fájással mentem be a kórházba, és azt mondták, hogy kb. 12 óra vajúdás vár rám. De én ezt másképp gondoltam :D )

Krista!
Hisztis gyerek témáról majd írok később, mert lassan indulnom kell a fogorvoshoz :(

Beszti, Snoopy!
Köszi a választ, sajna most már nincs időm reagálni, de majd később!


Pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bejelentkezés, és ötlet.
A DM-ban a bababónusz programban résztvevők olyan kupont kapnak, amellyel egy darab terméket 50%- kal vásásrolhatsz meg! Ez okt. nov. dec.-re vonatkozik. Mi első babás kismamák ugyebár még nem lehetünk bababónuszosok, de én neten rákérdeztem, és van, aki felajánlotta nekem (6 Fa vonalkódért.) Így a 14 ezres avent mellszívót 7 ezerért meg tudom venni! :D

Na majd még jövök később.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok
Köszönöm a kedves fogadtatást, nagyon aranyosak vagyotk :)

Winnie
néztem is, hogy majdnem egy időben fogunk szülni... majd meglátjuk :D
Nem volt inszem, "csak" bogyókat szedtem....
Kedden megyek dokihoz és valószínű rá két hétre megyek majd uh-ra. Jó lenne már tudni a nemét :D
Én a pocakomra (már amikor nem felejtem el) aloés testápolót vagy La Roche Posay krémet kenek. Egyenlőre no csíkok...

Cic
az infóknak majd bizti jó hasznát fogom venni... előre is köszi

Brigo
Köszi szépen, igen a párom repdes a boldogságtól és már apukám is felfogta, hogy unokája lesz. Sajnos anyukám már nem lehet velünk.... :(
Hiába közelítek a 6. hónap felé néha még mindig nem igazán fogom fel, hogy babánk lesz :D

jkzsanett
 
 


Zsanett:
Ne aggodj, én kedden, a 4D után fogtam fel, hogy kislányunk van, akkor bőgtem egy jó nagyot, és azóta tudok vele beszélgetni is:)
Vagyis hát én beszélek, ő meg hallgat, vagy rúg párat válaszképpen:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ezt találtam! (De jó, hogy ilyen darabokban írok... :D )

Minél több helyet foglal el hasadban a kis jövevény, annál jobban ki kell tágulnia a bőrnek. Ez sokszor kibírhatatlan viszketést okoz. A krémezés, a csipkedés, az érintés csak fokozza a kellemetlen érzést.
Megnyugtatja és bársonyosan simává teszi a bőrt a (tengeri) sós fürdő, amihez egy pohárka tejszínt vagy egy kis mandulaolajat is önthetsz.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Brigó: honnét van a Brendon akció infód? Hol lehet utána nézni, milyen termékek lesznek akcióban?

Mágnes: ezt a 6 Fa vonalkódot a DM kuponért cserébe nem értem! Neten bizniszelsz valakivel?

Korena: ne csináld! Mit dolgoztál éjjel 2-ig? Ne vidd túlzásba, tessék pihenni kedves kismama kollegna. Na ezt bagoly mondja ám most verébnek, de én legalább az esti lefekvést komolyan veszem. Tegnap fél 10-kor aludtam! Újra rámjött ez az álmosság-fáradékonyság fázis! Vigyázz magatokra!

Télikabáton már én is gondolkodtam, mit csináljak, mert ilyen xxxxl méretet nem akarok venni, hogy úgy nézzek ki mint egy hóember. Poncsóra már én is gondoltam, de hogy csizma ügybn mi lesz????? Majd előszedem az ezer éves szivacsos hótaposómat még gyerekkoromból, abba talán bele fog férni a lábam. Eleve nagy és vastag lábfejem van, dundi vádlival, hát akkor majd szülés előtt???? Vicces lesz! Férjem biztos megörökti majd, legyen min röhögnie a fiamnak ha nagyobb lesz!
Vendég
 


winnie: kép nem készült a babádról? már megvan a cukor terhelésed? melyik héten csináltattad? itt a 24.-ik héten kell.

Brigó: nehogy adjon valamit is a csecsemős a babának! Ő sem éhes még! Lilit is etetnem kellett cukros vízzel. Ilyet most nem fognak tudni rámtukmálni!!! Cici lesz! Hidd el lesz annyi tejci ami az újszülöttnek kell. Nem túl sok, de elég lesz hidd el!!
Ja és Brigó! Örülök, hogy újra itt vagy!!!
Na ezt most leküldöm el ne szálljon...

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Mágnes, ez az Avent mellszívó elektromos, vagy kézi? Én is megkaptam a héten a bababónuszt, de eddig csak pelenkában gondolkoztam...
Tök jó, hogy írtad!

Én amíg tudok, maradok a poncsónál, az alá jól fel tudok öltözni, de úgyis mindig melegem van. :(
Vendég
 


Mot: volt már ilyen téma, és hát én úgy döntöttem megveszema pár ezres szipókát kórházba, kezdésnek, és ha úgy látom szükséges fejnem akkor majd veszek attól függetlenül elektromosat vagy kézit, hogy mennyire soxor kell majd fejnem.
A légzésfigyelő meg én leszek. Engem meggyőzött egy cikk ami az együttalvásról szólt, hogy a baba együtt alszik a mamával, akkor nem zuhan olyan mély alvásba a pici, hogy elfelejtsen levegőt venni, átveszi a mama légzésének ritmusát, és amikor szopizni akar, csak egy karnyújtás... persze nem a végtelenségig!

Brigó: most értem beszti hozzászólásához, na az asztán tényleg kimerítő! :lol: Én is fogok inni málnalevél teát, de anélkül is úgy mint te csak 3 óra alatt szültem meg Lili. Semmi fájásom nem volt amíg el nem ment a magzatvíz. Ha iszom a teát akkor álmomban megszülöm a fiamat....észre sem fogom venni :lol:

mágnes: basszus ez nagyon jó! utána nézek én is, hogy hogy van ez.


deszilvi: köszi az aggódást nagyon édes vagy. Ma tuti lefekszem időben. Nekem minimum 8 óra alvás kell, különben végem.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Szilvi: igen, neten bizniszelek. Szerintem egész jó csere, annyit megér:)

Tünde: a mellszívó kézi, nem is akarok elektromosat. A tárolódobozos fajta, és most van hozzá egy cumisüveg is ajándékba. :D Remélem nem tesznek kikötést, hogy mit lehet venni a kuponnal! Elvileg nem szabadna. Azért, ahogy megjön a kuponom megveszem a mellszívót.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes, itt van előttem a kupon, nincs rajta ilyen megkötés, csak más akcióval nem vonható össze.
Vendég
 


A kórházi szoptatós témához szeretnék hozzá szólni:
Mindamellett, hogy a végsőkig egyetértek a Beszti által bemásolt cikkel és a Snoopy hozzászólásával az én lányom reggel született a szülőszobán kétszer is mellre lett téve, de utána egésznap nem volt hajlandó szopizni, csak már este. Így kb első napra kb 4-5 szopi jutott szemben a cikkben leírtakkal.
Ezzel szemben az én lányom egy picit sem sárgult be és nem vesztett a súlyából max 100 gr-ot ami betudható az első nap megjelenő 2 hatalmas adag mekóniumnak.
Igaz a tejem a 4. nap lövelt be, nem kapott semmilyen pótlást és még így sem vesztett a súlyából.
Szóval ha nem feleltek meg a cikkben leírtaknak nem kell parázni, mert az sose jó, főleg ha szoptatsz.
Mi szinte soha semmiben (szoptatások száma, súlyfejlődés stb) nem feleltünk meg az "előírásoknak", de a lányom 15 hónapos koráig szopizott és talán még most is szopizna ha nem jött volna a tesó.
De ha adhatok egy tanácsot, mindenki érdeklődjön a kórházban ahol szülni fog, hogy milyen szokások uralkodnak, teáztatás, vizzel itatás, tápszerezés terén. Sajna sok olyan esetet hallottam, hogy ezt az anya megkérdezés nélkül rutinból teszik és tényleg nagyon sokat lehet ártani ezekkel. Talán ha fel vagytok készülve a tényekre akkor még időben lehet tiltakozni a szükségtelen "beavatkozások" ellen, úgy hogy már a szülés után közlöd, hogy a tudtod nélkül nem adhatnak a babának semmit.

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok

Megint rohanasban vagyok,egesz delelottegy jateknagykerben voltam.Vettem a tesokanak babatornasztatot+baby jatekokat :D Alexnak meg szulinapi+karacsonyi minden ajandekot.Plusz az osszes unokateso lerendezve,ugyhogy most happy vagyok,mert jo sok penzt hagytam ott,de kisker arom a duplaja lett volna. Erre is jok a babarok hogy ilyen helyekre bevigyek az embert :wink:

Deszilvi
Nagyon jo hogy mar rogton elosre igy bejottek a bocsik.Csak igy tovabb,es a lenyeg hogy nem gyogyszerrel kell ezutan mergezned magad.

Magnes
A hajolgatas mar nekem is gazos...lapatra mar csak nyogve soprom fel a koszt.Ja a porszivozas sem egyseru,mert ott meg hajolgatni kell. Szerencsere ritkan csinalom,de mar lihegek en is..

Winnie
Hat nekem sem tetszenek a kertesz nacik,keveseknek allnak igazan jol.En pl Alexnel meg tunikakat hordtam nadrag fole,most mar tobb a szuk felsom,rajottem hogy ez is jol tud allni :wink:
Gratula a sok beszerzeshez,emlkeszem mi is mit ossze nem kombinaltunk mire meglettek a gepek 2 eve.
Poci mozgas tenyleg egy csoda,irj csak rola.MEg nekem is igy masodjara,sot utoljara :oops: Ugy imadok babas lenni :D
Jo hogy minden OK volt a dokinal,ez a lenyeg :D
Tinu
Nemreg Viki irta (mint szakember ) hogy mindegy mivel kened,havalki hajalmos ra ugyis csikos lesz. nekem nem voltak,es most sem lesznek csikjaim,pedig csak 2 naponta kenem es Milupaval.

Zsanett
En is az Istvanban szulok majd ,november kozepen,ugyhogy remelem aradozok majd a jo dolgokrol.A nagyfiamat nem itt szultem,azert nem vagyok meg en sem nagyon kepben.

Cic
Akkor apat mar kuldhetem a hazzassagi kivonatert,koszi az infot.

Snoopy
Remelem az enyemet (az ujat )megkaptad. Igazad van ezert is vagyok igy ramenve a temara.Anno azt hittem amjd magatol megy es nem szukseges hozza semmifele ismeret sem :oops:
Koszi a kis leirast,imnden hasznos lehet.

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


kataa: Nemrég beszélgettem a férjemmel éppen arról, hogy ez a terhességem az utolsó, és ki akarom élvezni. Imádom amikor mocorog ez a kis focista a pociban. Néha úgy tud fájni, de ez semmihez sem hasonlít, soha többet nem fogom érzetzi ( na most elbőgtem magam) :cry: Le sem tagadhatnám, hogy kismama vagyok, mindenen sírok..... szóval csodálatos dolgok ezek :D

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a házidokinál, ahol csak ketten voltak elöttem, de azért még így is egy csomót kellett várnom. :evil: Kiváltottam a glükózt a gyógyszertárban, ahol szintén marha sokat álltam sorban. :twisted: De megdöbbentem, hogy ez komoly, hogy 75 g glükózt kell majd benyomnom holnap? :shock:

Télikabát: én tavaly vettem magamnak kabátot és már akkor úgy választottam, hogy esetleg beleférjen egy nagyobb pocak is. :D Szerintem ez jó lesz.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Zsanett, üdv a csapatban!

Csajok, rengeteget írtatok! Sajnos most nincs túl sok időm, úgyhogy csak gyorsan:

Légzésfigyelőt mi biztosan veszünk, bár a típust még nem tudom, mindegyikről hallottam már jót és rosszat egyaránt.

Brigó,

köszi, hogy leírtam az Uh-eredményeket, az enyém a betöltött 29.héten:
BPD: 73 mm; HC: 265; FL: 55 Súlybecslés sajnos nem történt, de azt nem gondoltam volna, hogy a 32. héten már majdnem 2kg a bébi! :shock:
Ez szuper!

Képzeljétek mi történt velem! Tegnap este olvasgattam a szoptatásról; egyelőre csak a netről töltöttem le a szopis füzeteket - s ezeket bújtam, sőt mintha álmomban szoptattam is volna; s reggel felálomban észrevettem, hogy az egyik mellemből előtej szivárog... :shock: Teljesen megrémültem, mire rájöttem, hogy ez tulajdonképpen nem baj, másokkal is előfordul... de iszonyú rémisztő volt. Valakinél előfordult már ilyesmi?

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Zsanett! Üdv a csapataban. biztos jól fogod magad érezni közöttünk, bár azt ajánlom én is, hogy sűrűn látogass ide hozzánk. Én is alig bírom a többieket követni.

Pocakkenés: Mint már írtam, tényleg a hajlamtól függ, de azért én azt ajánléom, hogy akinek van rá hajlama, ho gy repedjen, kenegesse, amikor csak eszébe jut minél zsírosabb krémmel. Aki nem olvasta volna a régebbi írásomat erről, mindenképp ajánlom, hogy ne vegyen semmilyen csodakrémet, mert semmivel sem jobb, mintha a bevált zsíros testápőolót használná.

Tinu! Neked várnod kell a háziorvosnál? Nekem szóltak, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, hogy mindig soron kívül fogk bemenni, nem kell sosem várnom, és ez így is van. Igaz, hogy még csak kétszer voltam a dokinál, de sosem vártam, csak amig kijött, aki bennt volt, és már szólítottak is. Szerintem kérdezz rá erre, mert nem normális dolog, hogy terhesen várakoztatnak a ki tudja milyen betegek között a váróban. Meg aztán később úgysem bír ki az ember órákat, pl wc-re kell menni, és én mondjuk nem szívesen megyek el máshol, mint otthon.

Hali! Miért vagy te abban ilyen biztos, hogy utoljár a vagy terhes? Szerintem ezt sosem lehet tudni. Azért ne keseredj el, inkább élvezd minden percét az állapotnak. Nálunk még mindig nagy buli van a gyerek neve körül. Az anyóssal már nem is állok szóba. Nem tudom mi lesz, hogy fogok így megszülni, de most már csakazértsem engedek, mert nagyon csúnyán kiosztott. Meg még azt is kitalálták, hogy majd az apa fogja úgyis anyakönyvezni a gyereket. magyarul, majd szépen az én hátam mögött akartak neki nevet adni. Szerencsére ez nem így müködik.

Légzésfigyelő.: én mindenképpen veszek, és angelcare márkájut abból is a komolyabbat szeretném. Mi kb 40 ezer, de találtam egy helyet valahol a neten, ahol most 31 ezer. Megnéztem a bérlést is, de 2500 havonta, és ha 1 évig bérelem, már meg is vehetem ennyiért, főleg, hogy mi még egy babát szeretnénk.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Télikabátot egyenlőre nem veszek, mert még nincs hideg, és ki tudja milyen idő lesz. Van egy régi A vonalúm, az elég csinos is, talán azt fogom be.

Cipő nálam problémásabb, mert az összes cipő nem jön fel a lábamra. na ezt nagyon szépen megfogalmaztam. Bocs.

Szombaton megyek Pestre, még egy utolsó kör, és nézek cipőt, meg csizmát, mert nekem tuttira kelleni fog 1 mérettel nagyobb. Bár tudom, hogy nem sokáig fogom hordani, azért kínait nem szeretnék, kinéztem a Deichmann márkát, szerintem egész jók vannak, és nagyon olcsó, és bőr.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Szana, nekem az előző terhességnél volt olyan, hogy volt egy kis előtejem reggelre. Azt tudom, hogy előtte este nagyon be voltam fordulva. De ez normális. Mármint hogy már most van előtejed.
Vendég
 


Sziasztok!

Ma megérkezett a kismama párnám, amit bioboltból rendeltem innen a netről. Egy-két oldallal előrébb felraktam a címét is. A málnalevél tea is megérkezett, meg a gátolaj.
A párna nem éppen a "szokványos" szopipárna, de én leginkább aludni, meg a derekamat támasztani rendeltem. Kétezernyolcszáz valamennyi volt és tönkölyhéjjas. Délután szuper jót aludtam vele. Tök jól rá lehet tehénkedni. :) Most meg itt van mögöttem a forgószékben. Imádom az illatát. :)

Teszek fel róla egy képet, a babóca ágyában fényképeztem le az előbb.

Kép

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!

Köszi a homeos infokat. Majd elgondolkodom egy dokin, hol lehet találni? na majd megnézem a startlapot esetleg...

Korena, tettem fel képet (ha jól emlékszem, már semmi nem tuti ;)), szerintem úgy kb 2 lappal előbb lehet.
A cukor meg 5,2, tök jó. Én a múlt héten, pont a 23-on voltam.

Ma is fájt a hasim lent, de múlt héten is volt ilyen, és mivel tök zárt vagyok, egyelőre nem aggódom (annyira). Olyan mensi szerű, de tompa, nem görcsös fájdalom, keményedés nélkül. Lehet, hogy már kérdeztem, volt / van nektek ilyen? Én ráfogom a méhszalagok tágulására :)

én is kezdek "belelükülni" a terhességbe. Tegnap este próbáltam ki a vadiúj gyümicentrifugánkat, és eléggé el voltam foglalva a gyümik vágásával, miközben tök nagyokat rúgott ficánka, de nem nagyon tudtam megsimogatni, mert úsztam a ragacsban, és utána egész este tök lelkifurdim volt, hogy most bizti hiányolt, és nem tudtam vele foglalkozni. Persze utána kapott sok-sok simit, meg beszélgettem vele, de akkor meg nem felelt. Pedig még Mozartot is betettem neki, hogy a sok durva megrázkódtatás után (fogfúrás + gyümicentri) le tudjon nyugodni. Egyre inkább érzem, hogy nem véletlenül 9 hó az anyaság, még a magam fajta elég önző nőszemélyek is megtanulnak másra figyelni / aggódni, stb... Na, most megint lelkizősre vette ma figurát. Én még nem bőgök mindenen, csak elmélkedem, és pechetekre ezt meg is osztom veletek :oops: :wink: :)

asszem mára ennyi, lassna ráveszem apát, hogy lépjünk...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?