Új privát üzeneted érkezett!

Hat, igyekszem, igyekszem.
A doki is vigyorgott, mikor befogta ezt a pozt, hatranezett ram a monitorrol es aszondta: "hat, ez nem ugy nez ki, mint egy koldokzsinor" :) es fulig ert a szaja :) Az apja csak nezte, nezte a fotot es tok megilletodott :) Szerintem ez a korhaz-sztori erttette meg vele igazan, hogy BABANK LESZ. Tokre aggodott es jott minden nap, hozott ruhat, kajat, olyan jo volt...
Probalom nezni a jo oldalat a dolgoknak: nincs komoly baj es ez a legfontosabb. Beszelgettem sokat mas kismamakkal, lattam ujszulotteket (eeeedesek!!!), hallottam NST-ket, a sajat babam szivvereset is, lattam ot megint, a parom is nagyon megnyugtatoan viselkedett, a szemelyzet is nagyon szimpi - egyszoval sok kellemes tapasztalatom volt es ez jo. De a legjobb, hogy ITTHON VAGYOK, a sajat agyamban, a sajat furdomben, a sajat otthonomban!!!
kami
 
 


Ja, mocorgas: igen, szoktam erezni. Tipp: kave utan lehet erezni, hogy mozog!!! En sosem kavezom, de bent a korhazban nem volt szekletem (azaz volt, csak nem jott ki!!!) es javasoltak, nyomjak le egy kapucsinot. Megtettem - 10 perccel utana a bebi tancra perdult!!! Majd probalom igy megmutatni apunak is ot :) (Csak ne pont kave lenne!!!!!)
kami
 
 


Kami!

Micsoda kaland! Örülök hogy minden rendben van!!!

Én néztem néztem azt az UH-t és csak nem tudok rajta kiigazodni. :oops: Biztos nem lenne belőlem jó radiológus...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 

 
 

Timocska!

Köszi a táblát, most jó éles lett! Látom kivettél belőle egy oszlopot... szerintem nem baj, jobb így. Beírnád nekem hogy az Istvánban fogok szülni és a baba neve Szilvia/Olivér? Igaz, holnap reményeim szerint megtudjuk hogy melyik!!! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!
Kami
Vigyázz magadra,pihizz sokat!!!Na és mondtak valamit,hogy mi volt?Te,nem mondod,hogy az a nagy izé az ott Áron fütyije???? :shock: :lol: Hűha,ez aztán legény a javából!Vagy már megint én látok hülyeségeket: :roll:
És akkor már otthon vagy,nem mész már dolgozni sem?
Vendég
 


SZiasztok!
Timocska
adatok:20+3, 27, első baba, febr.15., Szt.István, nemet-nevet még nem tudunk(bár szerintem kislány lesz...)
Sajnos normál képpel nem szolgálhatok, mert a 2 genetikai UH-ról nem adtak képet - utóbb kiderült, hogy külön kérni kellett volna, de én csak a babára tudtam figyelni, meg hogy mit motyog a doki, s mire kértem volna már kikapcsolta. A 4D-UH-t mi csak a 28-30. héten gondoltuk volna, de asszem bevállalunk egyet mostanában is.
Kami
Vigyázz magatokra, pihengess. A lényeg, hogy jól érezd magad, mert az a legjobb a babónak.
Elmo
Kilók:csak hogy a kivétel erősítse a szabályt, én 3 kg-ot híztam az első 3 hónap alatt, s azóta csak egyet. Én a mozgásra esküszöm, mert azt a babák is szeretik.
Sági
2 hete voltam először kismama-vizitornán, s közvetlen utána megéreztem a kis huncut mozgását.És persze nekem is nagyon jól esett.De emellett szeretnék a szárazföldön is edzeni(és nem Lubint Lékával, mert az a hang kikészít...)
Rokica
Te Zsuzsát is az Istvánban szülted?

Kép
Kép
deako
 
 


Hello Sagi! Jaja, az a nagy ize a futyije Aronnak. Alfahimet novesztek am a pocimban, a lanyaitok reme lesz majd! :mrgreen:

Hat az a baj, hogy pontosan nem lehet tudni, mi okoz ilyen verzest. Egy biztos: en friss, piros vert nem lattam. Mire kijott, mar barna volt. Ezert feltetelezheto, hogy bent alvadt meg es urult ki kesobb. A legdurvabb magyarazat: fenyegeto veteles elso jele - mivel osszehuzodasok nincsenek es nem is voltak, ez nem valoszinu. Lehet meg az, hogy megeroltettem magam (???) es elpattant egy hajszaler a mehszajban. Vagy: a meh hirtelen novekedese miatt elpattant egy hajszaler a mehszajban. Vagy: a mehlepeny mogott volt egy kis verzes a mehemben (???). Szoval - semmi se biztos... csak az, hogy Aronnak oriasi a kukija :)

A cervix-lelet meg minidg nincs meg. Tuti, h talaltak valamit, de az nem gond, ki lehet kezelni siman. Ettol tehat nem felek...
kami
 
 


Sziasztok!

Megvolt a 18 hetes UH nem látszódott a neme mert pont úgy feküdt kis lusta volt nem nagyon akart mozogni.:(

Két hét múlva kell visszamennem mert nem sok mindent látott a doki a fekvés miatt,de jó volt megint látni :lol: ! A kis szívét láttuk nagyon jó volt!Viszont mióta hazajöttünk folyamatosan érzem hogy mocorog!

Amúgy minden rendben van azt mondta a doki úgyhogy örülünk :lol: !

Kami!
Most olvasom hogy kórházban voltál :( !
Pihenj,pihenj!
Szép kukija van a fiadnak! :lol:
cicalány83
 
 


Kami
Mi az,hogy tuti találtak valamit?Mondták is vagy csak te gondolod?
Vendég
 


Kami!
Az előbb elfelejtettem kérdezni hogy most akkor dolgozol tovább vagy otthon maradsz?

Szerintem teljes nyugira lenne szükséged!
cicalány83
 
 


sziasztok!

timocska!
köszi, h betettél a táblázatba, tök jó volt olvasni az adataimat!

kami!
dejó, h minden oké, pihenj sokat! khm, izééé az "ott" tényleg a kukija? nem semmi :oops:

tényleg, ha ne adj isten vlmi baj van (vérzés, görcs, stb) akkor ne is foglalkozzak az sztkval, hanem irány a kórház??? v h van ez :?:

magunkról: voltunk kedden a vérvételes vizsgálaton a bolgárkerék uban. hát mit mondjak, semmi nem ment egyszerűen, de összességében azt kell mondanom, h n örülök, h megcsináltattuk az uh-t is. egy n normális pasi csinálta, és hát a körülmények is n jók voltak. egy óóóóriási képernyőn lehetett nézni a babót, a pasi mindent elmagyarázott, h mi micsoda, adtak 6 fotót és egy dvdlemezt. persze az érdemi része a vizsgálatnak (a második vérvétel) még hátravan, de n reméljük, h minden oké lesz. a tarkóredőjére azt mondta, rendben van és az orrcsontja is látható.

hétfőn megszületett az unokahugom kislánya, voltunk bent a kórházban, hát vlmi hihetetlen, h mennyire cuki egy ilyen kis csöppség! úúúgy várom az áprilist!!!!

viszont most volt alkalmam megnézni (istván kórház szintén) a saját szobát. háát csajok, én el voltam ájulva. fenyőágy, kényelmes fotel, pótágy a hozzátartozónak, saját fürdőszoba... n n elgondolkoztam azon, h összespóroljuk a rávalót, mert amikor a barátnőm szült és a 6ágyasban volt, hát az elég gáznak tűnt (főleg ehhez képest). vívódom, mert nem kevés pénz, meg azt is gondolom, h a kórház nem szálloda és 4 napot bárhol ki lehet bírni, de most tényleg meginogtam. na erről elég ennyi, van még időm bőven...

rokica! már annyiszor akartam írni, h n n helyes a lányod!

majus3
 
 


Szia Mindenki!

Fura, mar buszke vagyok a fiamra a kukija miatt :) Mi lesz, ha meg jol is fog tanulni a suliban? :)

Igen, szeretnek mar nem visszamenni dolgozni, csak amig atadom a munkat. A jovo heten meg biztosan nem megyek dolgozni, azutan benezek, letisztitom a gepemet, megbeszelem a fonokasszonnyal az atadas-atvetel menetet es ha atadtam a munkat, nemtom mennyi ido alatt, akkor mar csak itthon leszek. Nagyon varom mar, addig is probalok sokat pihenni, vizszintesben lenni...

Cervix: ok is azt mondtak a telefonban, hogy valszeg a tenyesztes miatt tart ilyen sokaig a dolog, es hogy akkor tenyesztenek, ha talaltak valamit. Nem gondolom, hogy veszelyes lenne a dolog, mert nincs eros folyasom, se fajdalmaim, se viszketes, se semmi... es a laboros noci (nagggyon kedves!) is azt mondta, ha van is valami nem kell aggodni, mert mindent meggyogyitanak. Es h jobb most belolem kigyogyitani, mint kesobb Aronbol... Szival emiatt, akarmi is van, nem aggodok.
kami
 
 


Sajat szoba: en is beneztem az Uzsokiban a 2 agyasba (epp nyitva volt az ajto, bvent fekudt 2 pocakos kismama :)), oriasi tukor, szep fa agyak, nagyon popec volt. Az egyszobas gondolom ugyanilyen, csak kisebb. Ezeknek sajat furdojuk van. Mi mar megbeszeltuk a parommal, hogy ide jovok. Kb 60e Ft lesz, de lattam a masik WC-t es oda nem mennek vissza semmi penzert! Marpedig egy szules elott-utan a higienia szamomra extra-fontos!!! Amugy is erre nagyon finnyas vagyok es mashol napokig kell visszatartanom a dolgokat,mmert pszichesen nem jonnek ki... Az elmult 5 napban is 3 tekercs WC-papirt hasznaltam el, mert kibeleltem-kiparnaztam a WC-uloket...
kami
 
 


Halihó! :)
Hogy vagytok?
Deako!
Betettelek a táblába, legközelebb már benne leszel! :)
Május!
Mekkora a bébi? Teszel fel fotót?
Kami!
Azt hiszem én is bevállalok egy fizetős szobát az Uzsokiban, a wc tényleg nem a higiéniáról híres és hozzád hasonlóan én sem tudok igazán máshol... max ha jól megterítek! :D :D Úgyhogy ennyit megér nekünk a baba és én is! :)
Csajok!
Két kérdés:
Hogy álltok a szexel?
Mi a helyzet a könyvekben olvasható csodálatos hajzuhatag és soha nem látott szép bőrrel? :) Nekem a hajkoronám sem szépült meg, az arcomon meg akkora ragyák vannak, hogy bármelyik tizenéves megirigyelhetné! :wink: :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
Különszoba:Már én is többször elgondolkodtam,hogy jó lenne,de valahogy bizonytalan vagyok.Nem szivesen lennék egyedül egy szobában.Legfeljebb egy két ágyasban,hogy legalább valaki legyen még ott akivel legalább segítjuk egymást amiben tudjuk.Én a tiszta ,rendes wc-ben sem tudom elvégezni a dolgomat,ha az nem otthon van. :? Úgyhogy ez engem nem befolyásol.A közösben azt találom jónak,hogy ott esetleg tapasztaltabb anyukák is vannak akiktől úgy hirtelen sok tanácsot lehet kérni.Na és a fizetősben a nővérek csak akkor mennek fekéd ha hívod őket egy közösben hamarabb jöhetnek,mert többen vagyunk,hozzák-viszik a babákat...Viszont ha külön vagyunk esetleg jobban tudunk pihenni...Szóval nem tudom! :roll: Van még idő kitalálnom.
Nekem a hajam olyan gyorsan nő és olyan fényes...Mindenki dicséri én meg csak pislogok,hogy biztos a festék... :oops: Amit nem szeretek az az ,hogy a körmöm is baromi gyorsan nő!
Szex:nem mondom,hogy farkasétvágyam lett,de nem panaszkodom. :oops:
Vendég
 


Hali!
Az en kormom is iszonyatos gyoran no, van, hogy egy heten 2x is le kell vagnom!!! Fura...
En mondjuk eleg maganyos farkas vagyok, ha akarom, ott lesz velem egy nover, ha akarom, nem - ugyis figyelnek mindenre! ha bena vagyok, segitenek, ha meg aludni akarok, be tudom tolni Aront a tobbi kisbabahoz, a csecsemosok non-stop vigyaznak rajuk. Szoval en szamitok a kulon szobara - de ha helyhiany miatt csak 2 agyas lesz, persze az is jo lesz. Most tapasztaltam, azert nem olyan kiraly egyedul lenni egy napig egy szobaban. Hiaba fejtettem rejtvenyt, vagy olvastam, nem volt az igazi. Ha viszonbt van TV - es a kulon szobaban ha jol tudom, lesz - az azert mas... De ez meg olyan messze van!
Most a mehem novekedesetol vagyok kicsit beszarva. Olyan erzes, mint egy nagyon enyhe menzeszes gorcs a regi idokben. Nem tudom, hogy ez most gorcs-e, vagy a mehszalag nyulik. Teny, hogy csak az egyik oldalamon erzem, a jobb oldalon. Raadasul a baba is mindig ott tanyazik!!! mindenesetre nem szeretem ezt az erzest, jobb lenne, ha nem lenne.
Meg valami: ti nem szoktatok erezni este lefekveskor, hogy a mehetekben is dobog a szivetek?????
kami
 
 


Hali!
Az en kormom is iszonyatos gyoran no, van, hogy egy heten 2x is le kell vagnom!!! Fura...
En mondjuk eleg maganyos farkas vagyok, ha akarom, ott lesz velem egy nover, ha akarom, nem - ugyis figyelnek mindenre! ha bena vagyok, segitenek, ha meg aludni akarok, be tudom tolni Aront a tobbi kisbabahoz, a csecsemosok non-stop vigyaznak rajuk. Szoval en szamitok a kulon szobara - de ha helyhiany miatt csak 2 agyas lesz, persze az is jo lesz. Most tapasztaltam, azert nem olyan kiraly egyedul lenni egy napig egy szobaban. Hiaba fejtettem rejtvenyt, vagy olvastam, nem volt az igazi. Ha viszonbt van TV - es a kulon szobaban ha jol tudom, lesz - az azert mas... De ez meg olyan messze van!
Most a mehem novekedesetol vagyok kicsit beszarva. Olyan erzes, mint egy nagyon enyhe menzeszes gorcs a regi idokben. Nem tudom, hogy ez most gorcs-e, vagy a mehszalag nyulik. Teny, hogy csak az egyik oldalamon erzem, a jobb oldalon. Raadasul a baba is mindig ott tanyazik!!! mindenesetre nem szeretem ezt az erzest, jobb lenne, ha nem lenne.
Meg valami: ti nem szoktatok erezni este lefekveskor, hogy a mehetekben is dobog a szivetek?????
kami
 
 


Arra gondolsz amikor hason fekszel és érzed és még látod is a küktetést?De én is érzem.Az szerintem amit érzünk az az aorta,na meg azért most bővebb ott a vérellátás,ez szerintem teljesen ok.
Vendég
 


Akarom mondani hanyatt fekszel...
Vendég
 


Hanyatt, vagy akár az oldalalmon is. Felül is érzem, hogy dobog a szivem, meg a mehemben is... Fura, tok erosen luktet. Meg akkor is, ha magzat-pozban fekszem. En is arra gondoltam, hogy a nagy eremet erzem (van egy-egy a jobb meg a bal oldalon is, nem? Nem vagyok egy biosz zseni, de mindket oldalon erzem a szivdobogast, ha a pocimhoz nyulok... de lehet, hogy csak egy nagy er van es azt erzem mindket oldalon??? Nemtom...)
kami
 
 


deako!
hova jársz vizitornára? én is szeretnék majd...

timocska!
babuci CRL-je 69 mm volt. képet majd teszek fel, ha a dvdről le bírom szedni. van egy cuki rész, amikor szopizza az ujját. Az apját teljesen elvarázsolta vele :)

szex :oops: khm, hááát én tragikus visszaesést tapasztaltam. n n bízom benne, h legalább kicsit javulni fog a helyzet, mert ez így n sovánka... de egyszerűen nem sűrűn kívánom, amikor meg igen, akkor sem tudok igazán belefeledkezni, leginkább a babán aggódom. és h igazán belemerüljek a részletekbe, a mellem is baromi érzékeny, szvl nem vagyok egy szexdémon. :lol:

hajzuhatag??? semmi. mondjuk a körmöm se nő gyorsabban. a bőrömmel szerencsém volt, sose volt vele gondom, talán szárazabb egy kicsit. én világéletemben utáltam a testápolót, de mostanában párnaponta muszáj használnom, mert a lábszáram és a hasam hihetetlenül viszket.

cat-tel mi van????

majus3
 
 


Hanyatt, vagy akár az oldalalmon is. Felül is érzem, hogy dobog a szivem, meg a mehemben is... Fura, tok erosen luktet. Meg akkor is, ha magzat-pozban fekszem. En is arra gondoltam, hogy a nagy eremet erzem (van egy-egy a jobb meg a bal oldalon is, nem? Nem vagyok egy biosz zseni, de mindket oldalon erzem a szivdobogast, ha a pocimhoz nyulok... de lehet, hogy csak egy nagy er van es azt erzem mindket oldalon??? Nemtom...)
kami
 
 


Bocsika, ez a vacak megint 2x kuldte el az iromanyomat :(
kami
 
 


Meg nem is irtam: tesom meglatogatott olacbol es hozott egy zsak babaruhat. Nagyreszt fehereket, tehat jok lesznek a kiskrapeknek. Van koztuk kombidressz, rugi, rekli, halozsak, sapi, minden, ami kell. Meg egy teli utcai overallt is hozott, tok aranyos, a Brendonban 8.000 Ft korul van egy ilyen... hat, ezt se kell vennem. Marha szerencses vagyok ezzel a novel!!!!!
kami
 
 


Tök jó,hogy ennyi rucit kapsz a tesódtól.Szerencsére nekem is van egy keresztfiam aki téli kisbaba volt,úgyhogy már az én sógornőm is pakolászik,de ő is babonás így csak később kapom meg a cuccot.
Én is gondolkodtam már ezen a vizitorna dolgon,kipróbálnám!
Vendég
 


Na, megvan a labor. Egy kis sztreptokokkusz. Nem gazos. Beszeltem Tibaval is, holnap regge 9-kor bemegyek es ir fol nekem bogykat. Hurra!!! Ujabb esetleges ok a multkori barna izere: ovulacio kozeleben voltam es lehet h igy reagaltak a hormonjaim. Ezt a laboros noci mondta. Ez mar az 5. verzio...
kami
 
 


Sziasztok!!!

Ezennel jelentem hogy a pocakomban Szilvia Vivien lakik!

Mindketten nagyon örülünk neki, mi kislányt szerettünk volna másodiknak is, a család többi tagjával ellentétben.

Hajrá kis Szilvivi! Megéreztem én hogy ő is lányka!


Privát szoba:

Én kifejezetten nem akartam privát szobába menni, féltem a szülés utáni depressziótól meg attól hogy egyedül maradjak. Az Istvánban szültem (már nem is emlékszem, ki kérdezte.... :oops: ) és egy háromágyas szobába kerültem ahol tök jól összehaverkodtunk a szobatársaimmal, NAGYON jól éreztem magam az ott töltött 3-4 nap alatt. A szobának saját fürdője volt, tehát nem kellett a nagy tömeggel osztozkodni, csak egymással, a kajára sose voltam finnyás, de hozott is be anyukám mindennap annyit, hogy meg se bírtam enni, egy idő után mondtam neki, ne is hozzon többet. Mindenben segítettünk egymásnak, és mindig volt valaki akitől aktuálisan tanácsot lehetett kérni, jól eldumáltunk, bátorítottuk egymást a nehéz pillanatokban, mindig volt aki "vigyázott" az alvó, meg sem moccanó gyerekre :lol: amíg gyorsan lezuhanyoztunk vagy elmentünk WCre. Egy szó mint száz, én nagyon jól éreztem magam, és örülök hogy hallgattam a megérzésemre és nem kértem magam privátba.

Mindezzel együtt ha olyan lett volna a helyzet, hogy kibírhatatlan, akkor az ember még mindig meggondolhatja magát, át lehet kéredzkedni privátba, esetleg saját felelősségre hazamenni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Heeey! Gratula Szilvivihez! :)
kami
 
 


Rokica!
GRATULA SZILVIHEZ!!! :P Szeretnénk fotót látni róla ha nem gond!
Én kisfiút érzek... :oops: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Sági, Kami,

Köszi szépen! Sztárfotó is készült Szilviről, de majd csak később tudom bescannelni. Fel is vettük videóra az egészet. Majd a 25. hét táján akarok 4D-re is menni.

Ezt ismeritek?

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html

Be kell írni a baba lemért értékeit (BPD, HC, AC, FL) és kiköpi, hogy a méretek alapján milyen idős magzatnak felel meg. Persze mindig vannak egyedi eltérések, és lehet a fejkörfogata szerint fiatalabb mint a lábszárcsontja szerint... de azért jó játék szerintem. :)

Zsuzsa mindig is nagyobb volt mint az igazi kora (4 kg-val született, 58 centi hosszal). Szilvi teljesen átlagos. Lehet azért mert Zsuzsával minden nap szedtem Elevitet, Szilvivel meg csak az első trimeszterben hébe-hóba. Féltem, hogy a vitaminok miatt nőtt akkorára Zsuzsa, és mivel azt mondják, a második még nagyobb, ezért nem akartam óriásbébit. Bár kétségtelenül Zsuzsa nagyon szép baba volt, hogy emiatt-e vagy sem azt nem tudom, de azonnal császárosnak nézték, annyira nem volt megnyomva, szép kerek kis fejecskéje volt, úgy nézett ki mint más 1-2 hónapos babája. :) Mindezt 17 óra vajúdás után. Igaz, rajtam se látszott meg, nem lett piros a szemem, az arcomon semmi jele nem volt az erőlködésnek. Mondjuk a szemem miatt figyeltem is, hogy ne a fejemből nyomjak.

Tényleg.

Ti már gondolkoztatok azon, mit tartanátok fontosnak az "ideális" szüléshez? (Persze ember tervez...) De azért érdemes előre érdeklődni, hogy mik a kórházi szokások, és mit engednek, mit nem, nehogy kellemetlen meglepetés érjen a szülőszobán.

Nekem pl borzasztó fontos volt, hogy ne indítsák meg semmi módon a szülést, ne tágítsák kézzel a méhszájat, ne repesszenek burkot, ne legyen gátmetszés, ne nyomják ki belőlem a gyereket meg ilyenek. A lényeg az volt, hogy nem akartam, hogy a hátam mögött vagy a tudomásom nélkül csináljanak bármit is, én akartam mindenben dönteni. (Főleg a sok Kismamás szüléstörténet hatására, amikből kicseng, hogy anyuka nem is tudta, mit csinálnak vele, csak fájt és megalázó volt...) Végül aztán mire odaértünk, örültem is hogy segítettek kinyomni Zsuzsát, de semmit nem csináltak az akaratom ellenére vagy tudomásom nélkül.

Ja, és nem akartam beöntést se meg borotválást, de az Istvánban nem is szoktak, tehát ez nem volt kérdés. Meg hát azért választottam az Istvánt és azt a szülészt mert sok mindenben egyezett az álláspontunk... hogy már a szülőszobán meg lehet szoptatni a picit, meg ilyenek. Babarát kórház. :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!
Mizu? :)

Róki!
Gratulálok a kislányhoz, mindenki kívánsága így teljesüljön! Ezennel 2:1 a lányok javára! :wink:

Nekem is vannak elképzeléseim a szüléssel kapcsolatban: gátvédelem, amennyiben lehetséges, ne indítsák meg a szülést, ne tágítsanak kézzel és csak sos vészhelyzetben császározzanak meg. Szeretnék elkerülni mindenféle fájdalomcsillapítást (mondjuk az edát mindenképp). Jó kis elképzelések, első szülő nők hadd álmodozzanak! :D Beöntés ellen nem tiltakozom, még hasznosnak is tartom, mert ki tudja mi történne a szülőágyon! :oops: A borotválást meg ha tudjuk, megcsináljuk otthon. Na, de majd kiderül mik válnak valóra és mik ne!

A párom kolléganőjének van egy 2 éves kislánya és mikor megtudta, hogy babát várunk, felajánlotta az évekre visszamenőleg összegyűjtött kismama és baba magazinjait. Most a párom kötetekkel hordja haza, de nem baj, mert nagyon szeretem őket! :) Ja, és kaptam kismama ruhákat is, persze mindegyik nagy rám! :wink:

Ági!
Hozzád hasonlóan én is úgy érzem, hogy Buksi fiúcska...

Ja, szólok, hogy jövő héten szinte egyáltalán nem jövök, ne aggódjatok. Pénteken megyek AFP-re. Szerintem vasárnap majd tudok jönni. (megint ez a rohadt meló...)

Jó hétvégét! Mit főztök? :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hat Timo... nemtom... en most probaltam magam megborotvalni, de semmit se latok mar a hasamtol. Vakon szorakozgattam, kabe fel oran keresztul... asszem en a szulesznokre hagyom a borotvalast. Nekik pikk-pakk megy, ugyes a kezuk is. Beontest is kerek szepen, en se szeretnem letrottyolni a segito kezeket. Gatmetszest csak szukseg eseten, de a dokimban maximalisan megbizom es o is ezt az elvet vallja egyebkent is.

Ja, es a hasamon mar lathato az a barna csikocska koldoktol lefele!!! Az mire jo? Tudja valaki? Mitol nott oda es mitol mulik el szules utan???

Ma delelott egyebkent bent voltam az Uzsokiban a papirjaimert, szemicillint kaptam, napi 2-t kell bevenni 10 napon at. Aztan vissza az Uzsokiba ujabb cervix-re. Meglatogattam azt a lanyt is, akit kedd reggel csaszaroztak - gyonyoru kislanya van. Irigykedtem, hogy o mar tul van ezen az idoszakon es biztonsagban es epsegben tudja a babajat... nekem meg (okt-nov-dec-jan-feb 23) 5 honap van hatra!!!!Az marhasok!!!

Ma vettunk egy szep kis komodot. Kivasalom a babacuccokat, a heten kimostam mindent, es szepen belepakolom oket az uj szekrenybe. Ez a mai napi projectem. Forditanom is kellene, de kinek van most ehhez kedve????

Pusz mindenkinek!
Kami + Kukis Aron (mekkora lenne mar, ha megiscsak kislanyom szuletne a vegen!!! :))
kami
 
 


Na, kivasaltam. Kesz a Zsebibaba-szekreny :)
kami
 
 


Kami!
Azt hiszem, működik a telepátia! :)
Most másztam ki a fürdőkádból, ahol borotválkozni próbálkoztam. Bíztattam Buksit, hogy húzza összébb magát, hogy lássam, mit csinálok, de tény és való, hogy a növekvő pocaktól nehezen látni ott lenn mindent! :oops: Úgyhogy vagy a férjem megcsinálja (bár nem tudom mennyire fog pánikolni szülés előtt) vagy tényleg a szülésnőre marad! :D
Hidd el olyan gyorsan elrepül ez a pár hónap és a végén hiányozni fog a pocakunk! :)
Még nem érzem Buksit mocorogni, bár amilyen lusta bébinek néz ki még beletelik pár hétbe! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ja, és én is látom "dobogni a szívem" a pocakomban! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ugye-ugye? :) En nem hagyom az embernek, hogy megborovaljon, mert o maga is utal borotvalkozni, sokszor en borotvalom le a szakallat is a furdokadban :) Valahogy a tapasztalt szulesznok nekem bizalomgerjesztobbek :) De majd meglatjuk.

Aludni akarok. De nem tudok, mert egy orult harkaly folyamatosan utogeti a haz falat!!! Hat nem latja, hogy ott nincs semmi??? Olyan, mintha utvefuroval nyomulna valaki kivulrol! SEGITSEEEG!!
kami
 
 



Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Beöntés:

A vajúdás kezdeti/előtti szakasz enyhe hasmenéssel jár, tehát nagy valószínűséggel kiürülnek a belek. Én nem kaptam beöntést, és nem volt belőle probléma.


A borotváláshoz miért ragaszkodtok?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Hali Roki!

Koszi a linea nigrat :) Fura, nekem van egy muteti hegem pont a koldokom es a nunom kozott es a linea nigra, addig fut, nem a koldokig. Eltevesztette a celt :) vagy majd kesobb eleri a koldokomet is?

Borotvalas - hat, a legtobb szuleses sztoriban lehet olvasni, hogy az elokeszites resze a borotvalas. Csakugy, mint a beontes. En ezert gondolom, hogy lesz - de majd kiderul. Gondolom jobban latjak pl a gatat, hogy reped-e, ha ott nincs szorbokor... Mondjuk en amugy sem szeretem a szort ott lent, szoval ahogy tudom, karbantartom...
kami
 
 


Róki!
Én nem ragaszkodom egyáltalán. Talán kicsit higiénikusabb, de azt hiszem nekem mindegy lesz, hogy boriznak vagy nem! :)
Csinált apa 1-2 pocifotót, teszek fel nektek! Ezek vagyunk mi 16 hetesen!
Kami!
Te még mindig tartozol a fotókkal! :wink: Kép Kép :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
Na,most jöttem az uh-ról.Hát néha csal a női megérzés! :lol:
KISLÁNYUNK LESZ!!! :P :P :P :P :P :P
MInden ok vele,nagyon magyarázott kézzel-lábbal a kis édes!282 gr,hosszát nem mért a doki,de azt mondta jó nagy.Fotó nincs,de van video,majd abból rakok fel valami jó kis képet.
Timocska
Nagyon helyes pocid van! :D
Szőrtelenítés: én most sem bírom a nagy bundát ott,én gyantázom és a párom pedig megcsinálja a még intimebb részeken,egész ügyesen csinálja,már meg is jegyezte,hogy ez sokkal izgalmasabb mint az ő munkája és lehet,hogy pályát tévesztett. :?
Vendég
 


Ági!
Gratulálok a kislányhoz! :) 3:1 a lányok javára! :) Kicsit szabad irigykedni? Jó, hogy már tudod!
Te nem tudsz pocifotót feltenni?
Ja, tegnap este 2-szer is éreztem kis buborékozást a hasamban, egészen alul. Lehet, hogy már a bébi volt? :wink: Próbáltam vele játszani, hogy befeszítem a pocim és válaszoljon rá. Kétszer pukkant valami, aztán nem. Ma reggel is éreztem, de nem vagyok benne biztos, hogy Ő volt! Izgi! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


rokica, sági! gratula a lányokhoz!!!! tökjó érzés lehet tudni a nemét...

szőrügyben én a bundátlanokhoz tartozom, úgyh valószínűleg a szülésnél is le lesz gyantázva.

jut eszembe az intim tájakról, a szexről csak én nyilatkoztam, több vélemény?

kis csemegének leírom, h jártam az sztk-s, 12. heti uh-val. (nekem nincs fizetett dokim, az sztkba járok egy nőhöz) szvl megvolt az időpontom péntekre, megyek, kiderül, a csaj szabin van. na gondoltam, semmi gáz, nekem tök mindegy, ki méri meg a babó nyaki redőjét. erre bemegyek, egy idősebb doki volt, aki közölte, h ő "nem szokott nyaki redőt mérni" mert "nem megbízható", ő csak az afp-re és a 18. heti genetikai uh-ra hagyatkozik. hááát majd leesett az állam, én még nem hallottam ilyet. vlki :?: mondjuk különösebben nem izgattam magam, mert ugye pont kedden voltunk a bolgárkerék u-ban ahol a doki megmérte és minden oké volt, de ha nem így lett volna, akkor tuti baromira kiakadok...

timocska! n cuki a pocid! mi is próbáltunk csinálni, de a nagy fenekem elvonja a figyelmet a hasamról, pedig elég nagy szerintem, igaz, mindig is pocakos típus voltam. gratula a buborékozáshoz is, minden vágyam, h érezzem a babót én is. volt már, h kétszer bebeszéltem magamnak, de sztm tök kizárt első terhességet a 12. héten megérezni :)

kami, gratula a komódhoz, légyszi majd a babaszobáról is tegyetek fel képeket, ah haladtok!

szülésről én is mind szeretném ezeket, amiket leírtatok, de remélem, h az istvánban ezekért nem kell külön harcolni. mondjuk mind közül azt tartanám a legfontosabbnak, h ne kapjon a baba pótlást és h velem lehessen a szülés után rögtön. de pl a kismamában pont most olvastam olyan sztorit, h az anyuka félholt volt a fáradtságtól, szvl ilyenkor nem tudom, mi van...

:?: múltkori kérdésemre légyszi válaszoljatok, h ha vlmi gond van (vérzés, görcs) akkor a kórházba kell menni? v először a dokihoz?

na jó hosszú voltam, kövessétek a példámat :)

majus3
 
 


Koszi Timocska!Este csináktatok egy pocakos fotót és akkor majd felteszem.Gratula a buburékokhoz!!!!
Május3
Hogy van ez,hogy nem mér nyaki redőt még ha nem is tartja pontos dolognak,de az akkor is előírás és kötelező szerintem!!!
Én megkérdeztem a dokimat,hogy mi van ha valami gáz van esetleg és azt mondta,hogy azonnal be a kórházba ott megnéznek mekkora a baj és értesítik őt is ha úgy van.Nekem ezt mondta,de szerintem ez az ésszerű!
Vendég
 


Majus 3!

KORHAZ!!!! Azonnal, ahogy valami furat eszlelsz, mert minden perc szamithat. En legalabbis igy gondolom - ezert is mentem a mullt heten korhazba a barna folyasommal. Bent tartottak 5 napig es kiengedtek.

Ma pl marhara kemenyedett a hasam. En legalabbis ezt hittem es mar beteg lettem a gondolattol, hogy lehet, hogy ma megint korhazban kotok ki??? Aztan rajottem, hogy csak a jobb oldalam kemeny, a bal "vajpuha". Szoval babo bekoltozott jobbra. Egyebken a vajpuha reszen ereztem par rugast, szoval tuti jobboldalt van a feje es baloldalt a labikoja :) Ugyhogy most itthon maradok :)

Epp az Elet az anyamehben-t nezem, tok megnyugtato egy film!!! Parszor meg biztos megnezem a hatralevo ido alatt...
kami
 
 


Sagi! Gratula a leanyzohoz! :) Eddig csak nekem lesz fiam? :) Sebaj, akkora a kukija, hogy kettovel is feler :shock:
kami
 
 


Sziasztok!
Előszöris gratula mindenkinek, aki tudja már a pici nemét! Illetve akinél megvannak az első mozgolódások!

Majus3
Én mondjuk másképp látom a kórházba rohanás kérdését, mint a többiek! Amikor először voltam dokinál és bebizonyosodott a pici, a doki mindnféle kérés nélkül megadta a privát mobilszámát és mondta, hogy ha bármi van keressem nyugodtan. Akár északa is! Én biztos nem rohannék azonnal kórházba, ha valami furcsát tapasztalok, hanem felhívám. Ő eldönti a tüneteimből, hogy mennyire komoly, kell -e kórházba menni vagy nem.
elmo
 
 


Hat nemtom. En "vegigeneztem", ahogy a tesomnak elment a babaja, mert nem ment be a korhazba, amikor par csepp vert talalt a WC-papiron. Azota mindent kerulok, amit o anno nem (es amit azota o is ban), mert ezek a dolgok nem feltetlenul veglegesek, ha a doki idoben megnez. Nem meghallgat telefonon, megnez szemelyesen! Es sajnos minden perc szamit valoban... Amikor bementem (szerencsere 15 perc a korhaz kocsival) szombaton, gyorsan megneztek a mehet, a mehszajat, a huvelyvaladekot. Befektettek - nyilvan azert, mert ok igy lattak jonak. Na ott aztan hallottam sztorikat. Es aldottam az eszemet, hogy bementem!
kami
 
 


Azért akárhogy nézzük sok-sok kismama néha "túlaggódja" a dolgokat. Ez természetes, elvégre félti a babát.
Én akkoris azt mondtom, ha normálisan el tudom mondani a dokinak a tüneteimet, Ő azért orvos, hogy eldöntse, hogy valóban van-e probléma az adott helyzetben. Ha van rá esély úgyis beküld a kórházba.
Kami! Nekem is elment egy babám! DE nem azért, mert nem mentem be kórházba!!! Felhívtam anno a dokimat, amikor "gyanús" dolgot tapasztaltam ő azt mondta, hogy irány a kórház! Az hogy a baba elment azt a természet akarta így és nem azért volt mert nem a kórházba mentem azonnal mielőtt telefonáltam volna.
elmo
 
 


köszi lányok a hozzászólást kórház ügyben! bizonyára mind a kettőtöknek igaza van, engem kami válasza annyiban nyugtatott meg, h "nem néznek hülyének" a kórházban, h miért nem a rendelésre megyek először.

más kérdés, h mint írtam, nekem nincsen magánorvosom, tehát az először telefonon felhívom nincs az opciók között. persze, ha lenne, tutira én is először telefonálnék!

sági! köszi a véleményt nyaki-redő ügyben, továbbra is keresgélek, h most ez kötelező v választható vizsgálat??? de tartok tőle, h neked van igazad :evil:

majus3
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?