Új privát üzeneted érkezett!

Ági, a rudin ne aggódj, majd elmúlik ez a korszak! Hannának is volt, de már egyáltalán nm ugrik ki a bőréből,ha meglátja...Örülök, h eszeget Julika!Csiri-biri torna?Hogy mik vannak Bp-en!Búcsúvacsi nem volt, "csak Petya falta a kakaóscsiga és almáslepény-készletünket" :lol:
Nekem az a vas ellenkező irányba mozdult, mint másoknak, Nagyapámnál(szerinte azért,mert én "negatív gyerek" vagyok) :roll: :oops: :twisted: .

Kép
seriff
 
 


Jó reggelt,

kezdem azzal, hogy Mikkancs csak ijesztgetett, szóval Serfi, erősítem még a nem mensizők táborát. :)

Bence jobban, és szerencsére nem ment le a tüdejére sem, meg most már tényleg jól van, alig kell szívni. Reggel jobban, mert éjszaka megtelik, de napközben már egyáltalán nem. Hála. :)

Hétvégén Peti szüleinél voltunk, de már sajna nem volt bőgés, kedden abbahagyták. :( Azért jó volt lent, nagyon kafa idő volt. :)

Anyukámék Hollandiában nagyon jól érzik magukat, képzeljétek, 27 fok van, és süt a nap százágra.

Kata, mikor költöztök? Mert akkor tuti megyünk látogatni! Én még nem is láttam Blankát.

Mi tegnap Gödöllőn néztünk telkeket, hűűű, de jók voltak, csak ez nagyon kiesik még Gödöllőtől is (viszont domboldalon van, panorámás, és egyik oldalán már az erdő). Szóvél nézünk tovább, valahogy nem találjuk az IGAZIT. Dehát azt nem is egyszerű megtalálni, ugye???

Szép napot
Vendég
 


Sziasztok!

Ági, rudifaló Julcsival ma mentek csiribirire? :wink:

Ancsa, megígértem HKDiának, h szólok. Jó lenne-e Neked a dec. 16 osztálytalálkozónak?

Tényleg, Többiek Nektek jó?

Eszti, de jó Anyukádéknak, és még ilyen csodás az idő is!Blanka nagyon szép, és buborékot is tud fújni! Benyó újabb mutatványa? Van új tudománya Benyónak? Fogacska?

Bogo, Balu jobban van?És Te?

Kata, hogy bírsz dobozolni?

Dia, Neked megvan az a könyv?

Orsi, mostmár mindennap be kell jelentkezned, h tudjuk mi van Veled!

Edó, Peti meggyógyult? Bölcsi?

Enyém gyerek az olasz szótárt forgatja, már meg is tanultuk az impopolare szót :roll:

Kép
seriff
 
 

 
 

Csaó,

Jelentkezem.
Minden oké, tegnap voltam a dokinál, minden zárva, de már puha a méhszájam. Ez ezek szerint nem így van amúgy, úgyhogy jelnek tekintettem. Olyan édesen fészkelődik Lucácska, naphosszat pakolászik (mi lesz itt később?). Azt is mondta a doki -megint- hogy nagy baba. Most 2,5kg. Az sok?

Most babakocsit hajkurászom, mert amit szereztünk az egyszerűen nem fér be a liftbe. :evil: Ha meg lenn hagyom a lift mellett tutira csikket dobnak bele.

Osztálytalálkozó: nagyon korán van nekem, főleg ha Szolnokra le kell menni. Vagyis fogalmam sincs, csak úgy érzem, hogy két hónapos gyerekkel talán még nem kéne utazgatni. Mi erről a tapasztalatotok?

Dia, megpróbállak szkájpon felhívni, legalább abba is belejövök.
Puszkó

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Sziasztok!

Orsi, örülök, h minden rendben, és azért valami elkezdődött a puhulással, és nem egy nap alatt játszódik majd le minden. És hát a 2,5 kilóval, már igen szép méretei vannak a leánynak. Az meg, h ez sok v. kevés nem tudom, meg, h ez most mennyire pontos. Az én gyerekemet 1héttel a születése előtt 100g-mal többnek mérték, mint amennyivel megszületett. Mindenesetre a lényeg, h még benn van és már szép nagy a súlya! :P Mi a kisfiammal 2hónaposan karácsonyra utaztunk haza Szolnokra először. Ez is sok mindentől függ majd szerintem. Milyen idő lesz, h van a baba, te hogy vagy? Ha minden okés, szerintem már egy szolnoki út bevállalható, főleg, ha anyukádéknal maradtok pár napot.

Serfikém, még nem pakoltam. Tegnap nagyon fáradt voltam este, és délután kivettem egy filmet a kölcsönzőből, mert elfelejtettem, h nekem pakolnom kellene. :shock: :P

Most mennem kell, pedig még írni akartam, de Blani felébredt, és sírdogál.

puszi, igyekszem még jönni

Kép

Kép
tikata
 
 


Sziasztok,

Serfi, én is szóltam Ancsának, de sajna neki nem jó az időpont!
Apropó, Ancsa, a képeket még mindig várom.... :)

Orsikám, szerintem Lucácska pont jó méretekkel rendelkezik, és lassan betöltöd a 37. hetet, akkor már nem lesz korababa, bár már most is szuper a súlya.

Mi a 6 hetes Bencével mentünk először Peti szüleihez (150 km), egy napra csak, de nem volt semmi gebasz, sőt. Icipicivel utazni könnyebb, mert szinte egész nap alszik, így az utat is végig. Ma már sokkal nehezebb, mert fent van az út alatt, nem bír megmaradni az ülésben, fészkelődik, ficánkol. De azért majd meglátjátok, nekem kész megváltás volt, hogy kimozdulhattam kicsit. Mi azóta is sokat járunk, utazunk Bencével, és jól bírja (mondjuk nem nagyon volt sok más választása. )

Serfikém, semmi új tudomány.....na jó, csak picik: szuperügyesen csinál úgy, mint az autó (brrrrrrrrrrrrrrrr), meg azt is tudja, hogyha az ujjával pöckölgeti az alsó ajkát, és közben hangot ad ki, szóval tudod, melyikre gondolok.... :wink:
És ezt mondja: bababababa, ha mondjuk neki, hogy baba. :)
Fogacsak sehol még, csak rág ezerrel, és néha beindul a bődületesen sok nyáltenger, amúgy semmi extra.

Mi Bencével Törpike klubba szeretnénk járni, vagy Tücsökzenére, még választani kell, mert egyidőben van.
:roll:

És többiek????
Vendég
 


Eszti, írd le légyszi, mikor és hol van a Törpike klub és a Tücsökzene. Én akár több helyre is eljárnék minden nap, hátha jól kifárad és eszik meg alszik utána.
Csiribiri elmaradt, mert nem voltunk 20-an. Ez gáz, hogy 15 gyereket összecsődít, majd ő üzen, hogy nem jön el, mert csak ennyien vgyunk és neki csak 20fő- nél éri meg. Pedig 45 perc 1200 forint.
agianyu
 
 


Hoppá, hát annyiért, én is elcsiribirizek pár gyerekkel :wink: !

Orsi, Hanna 38hetesen 2740g-re volt becsülve-azt mondták"hát nem lesz vmi nagy baba",és 1nappal a 40előtt, 3150-nel megszületett, tökéletes mérettel,sztem. Az UH kb 500g-t is tud tévedni +és- irányba is. Ne aggódj, sztem teljesen normális mérete van, azt mondják, h 1kg-t is hízhat még az utolsó hónapban, de az is 3,5kg, tök jó!
Mi is 6hetesen vállaltuk be először Szolnokot, semmi gond sem volt.De ahogy Eszti is és Kata is írta,majd meglátjátok hogy vagytok! Milyen babakocsitok lesz?

Eszti, tudom :wink: :lol: !Édes lehet! Az Istvánosokkal találkozgattok még?

Kata, hogy Te filmeket bírsz nézni, én vmit nagyon elbbb... énázok! :oops: :twisted:

Kép
seriff
 
 


Ági, mennnyyyyyiiiiii? Ez nagyon durván sok.
A tücsökzene 600/fél óra, a Törpike klub pedig 300/óra (ez ilyen játszóházas történet, szóval bent vagy vele, és lehet mindenfélével játsazni.)
Ez pedig totál horror, hogy 15 gyerekért nem megy el. Ennyiért akár egynek is meg kéne tartani!!!!

Részleteket írok, ha már tudok. A Tücsökzene a Flóriánnál van és egy csomó időpontban van.

Tényleg, Orsi, milyen kocsitok lesz?

Serfi, igen, szoktunk, bár most már nincs jó idő, szóval a kültér kilőve, a fedett helységek meg drágák, szóval télen biztosan ritkábban járunk majd össze, inkább csak ilyen Törpike klubokban. :wink:

Most meg megyünk sétálni, csók.
Vendég
 


Eszti, Tücsökzene van a József Attila művházban is. Az itt van a 13 kerben. Szerintem az ugyanaz mint a Flóriánnál. Meg a Dagályban is van zenebölcsi.

Egyébként összefoghatnánk és csinálhatnánk egy játszóházat, amiben mindenféle lehetőség lenne. Én tele vagyok ötlettel. Kinek van meg hozzá a kellő tőkéje???? :roll: Szóljon!!!
agianyu
 
 


Ja Orsi az én csajszimat talán nem fogod túl szárnyalni. Nekem az utolsó uh-n már a gép automatikusan fekete színnel kiemelte hogy 4kg fölött van a baba. És láss csodát igaza lett. 4240gramm lett.
agianyu
 
 


Ági, ez a csiribiri jó nagy lenyúlás, na meg a 20 fő anyákkal az már kész tömegnyomor! :x Mi van hogy a tücsökzenén 3-an vagyunk, és még sose akartak hazaküldeni. :roll:

Kata, tegnap jó, hogy említettem, hogy Bali eljátszik egy órán keresztül is egyedül, na ma rácáfol, ma még egy perc sem telt így el. :shock:

Orsi, a méret sztem egyáltalán nem nagy, és jó sokat tévedhet, nekem 3,3-as babát jósoltak, erre 3,8 lett. :wink: Vagy te most nem ilyen példára vágytál? Bocsi! Draskovits Dóra látott téged a minap, és nem emlékezett a vezetéknevedre. :roll: Mi 2 hósan utaztunk először Szolnokra, és maradtunk egy hetet, szóval én ebből a szempontból is az óvatósabbak közé tartoztam. Meg a dokit is megkérdeztem, ő meg ezt ajánlotta. De ezt majd ti eldöntitek úgyis.

na vár a tücsizene, puszkó

Láttátok a megatáncot? Sztem jó lesz. Pussykám, elmehetnénk egy szegedi Juronics balettre valamikor ha mondjuk az ikrek elaludnának anyóssal este. Hm? :wink: vagy esélytelen egyelőre?
babszy
 
 


Csajok, én olyan lelketlenül viselkedtem Julcsival. Hagytam ordítani 10-11.10-ig. Utána alvásba ájult. A hiszti tárgya : a cici. És én nem adtam neki. Eldöntöttem, hogy csak reggel és este lesz, közte nem. úgyis inkább csak játszik vele. Szerintetek most az én nyitott, bűbájos, barátságos jókedvű stb. gyermekem depresszív, befele forduló, rosszkedvű, anyját utáló teremtmény lesz? Még úgy érzem lesz egy pár órás küzdelmünk mire beleszokik az új rendszerbe.
Drágám hüppögve alszik. :cry:
agianyu
 
 


Sziasztok!

Ági, nyugi, a lányod ugyan olyan cuki lesz, mint eddig volt. Inkább ez téged visel meg. Csak az a fontos, h következetes legyél ezzel, mert különben nem tudja megtanulni, h napközben nincs cici, és értelmetlen sírni utána.

Most már elég valószínű, h szombaton költözünk. Egyik szemem sír, a másik meg nevet. :lol: :cry: Már úgy járom a várost, a boltokat, h nnna itt is most voltunk utoljára. :( Szomorú, és azért kicsit nehéz, mert szerettem itt lenni, meg nagyon jó kis 3évünk volt itt. Sok szép emlékkel. :P :cry:

Írnék még sokat, de kicsilányom sírdogál, álmos már. Kicsit megcumiztatom. :wink:

puszi :wink:

Kép

Kép
tikata
 
 


Hali csajok!!

Végre van időm benézni. Rövid leszek, mert lassan kelnek szerintem...
Azért haladunk.

Orsi, dobj inkább egy sms-t. Nem sokat vagyok a gépnél, skyponmeg pláne. Vagy beszéljük meg neked mikor jó és akkor bekapcsolom és tudunk beszélni vagy írni. Nekem 3 körülinek becsülték őket és mindketten 2550-nel születtek a 38+4 napon. Csak, hogy megnyugtassalak :wink:

Ági!! Ez a ciciről leszoktatás nálunk is aktuális lesz egyszer. Maguktól nem fogják abbahagyni szerintem. Ne izgulj, nem lesz semmi baja!!!

Pussykám!! Juronicsot én nem egyszer néztem már it Pesten is!!! A Tháliában szoktak lenni, mondjuk ká nehéz volt jegyet szerezni. De tudod, bármikor. Addig is a Homo Ludens megvan videon. Emlékszel? Amikor Lenny Kravitz-re nyomják??

Na pussz, megyek mert spontán buli szerveződik nálunk estére, kicsit ráncba szedem a pecót!!

Katám, bármikor visszamehetsz. Fajin lesz itt is, ne szomizz. Inkább csomagolj!! :lol: :lol: Te szegény, úgy segítenék...

Kép
diane
 
 


Én is szomorú vagyok, h elmentek Kata! :cry: És épp reggel gondoltam, h ha holnap hazavisznek Apukádék, akkor tkp ma alszotok itt utoljára.Bár egyszer kész lesz a tetőterünk,és akkor lehet itt is :) !

Ági, sztem is légy következetes,ez a lényeg,és engedd odabújni,meg ilyenek, csak ne engedd kibontani :wink: !

Dia, milyen buli? Megszereztem a könyvet.

Megatánc sztem is jó lesz, bár az kevésbé, h Hanna sem volt hajlnadó aludni,és "nézte" velünk.Tegnap óta tudja mondani, kukac,és egész este azt kereste a könyveiben.
Jaj,és képzeljétek, tök szar, de le kell ragasztani a szemét,mert a bal beszalad,és elvittem dokihoz, már a vizsgálat előtti 5napon át tartó csepegtetés sem volt egy leányálom, de hogy fogja elviselni....Félek, nehezen.

Kép
seriff
 
 


Orsi, mi az, hogy beszalad a szeme?

Szóval ma reggel, napközben 1X és alvás elött volt cici. Ez akkora eredmény :D . Délután már nem is volt hiszti, igaz 3-7-ig játszótereztünk. Talán lesz belőlünk valami. Ja és ma megevett egy egész üveg kaját :lol: .
agianyu
 
 


Sziasztok Csajok!

Nem is tudom hogy lehet kibírni a gyíereksírást. Van egy két barátnőm, aki mostanában szült (pl: Beja) és teljesen kiakadok, ha pont az én kezemben kezd el sírni a gyerek. Olyankor mindig rossznak érzem magam, de nem tudom kitalálni miért. Ha a sajátom csinálná és fogja is gondolom, biztos én baromi rossz anyának érezném magam. Tudom, hogy hülyeség, de mégis, hogy lehet ezt kibírni?
Szegény Ági.
Tegnap megmutatták a MÁVban a gyerekágyas osztályt, aztán volt szerencsénk látni egy tisztábarakást-köldökellátást- közben-újrakakálást-és-pisilést-ezért-az-egészet-újrakezdést- de-most-még-átöltöztetést is. Elég keményen bánnak ott a gyerekekkel...állítólag ez a határozott gyerekhez nyúlás. Én csak egy nyigis bébit láttam, aki pontosan az alatt üvöltött elvörösödött fejjel, amíg a procedúra tartott.
Őt is tökre sajnáltam.

Nem tudom milyen kocsink lesz. Most kezdtem újra a nézgelődést. Van olyan amit ajánlotok? Amit kaptunk ajándékba, az egy graco márkájú, nagykerekű járgány volt, két funkciós. Lehet, hogy egy három kerekű jobban beférne? Ádám úgyis odáig van ettől a dizájntól.

Ezt most elküldöm.

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Kata én nagyon örülök, hogy közelebb jöttök. Könnyű volt három éve letelepedni Kecskeméten? Hamar otthon érezted magad?

Végülis itt mindenkinek nagy gyakorlata van a másik városba letelepedésben, nem?
Serfi ti maradtok? Te is szereted azt a várost? Én még soha nem voltam ott, csak átutazóban.
Én is el tudnék még képzelni egy kicsit zöldebbe költözést, de ez szerintem max Szentendréig elképzelhető, ahogy Ádámot ismerem.

Dehát sose késő. Lásd Esztike szüleit.

Na, megyek. Ma megint négy terápiámat zárom le. Kicsit megvisel.
Holnap dolgozom utoljára...

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Ma végtelenül boldog vagyok. Sikerrel járt az én terápiám is, bár szerintem még nincs teljesen lezárva. Szóval ma 9 körül kelt Julcsi, volt reggeli szopi. Aztán játék ezerrel, eszébe sem jutott egyáltalán a szopi. Fél 1 kor úgy ítéltem meg, hogy nagyon fáradt és aludnia kéne. feltettem az ágyra, de jött is a bömbi, mert hát ugye egyedül cici nélkül nem tud elaludni, de még mindig nem kérte a cicit. 5 percig sírt, majd mutatta, hogy vegyem kézbe. elkezdtem vele járkálni a lakásba, de gyorsan rájöttem, hogy egy rossz szokást nem cserélhetünk fel egy másik rosszra. Úgyhogy megint letettem az ágyra. 2 percig sírt, majd egy drámai szinésznőt megsemmisítő módon felvett egy sértett arckifejezést és pislogás nélkül hosszasan nézett, én meg őt. Így álltuk egymás pillantását, majd elmosolyodott, adott kb. 6 puszit az arcomra, hozzámbújt és elaludt.

Orsi, azért a 3kerekű babakocsinak vannak hátrányai is. ha közlekedni akarsz vele sűrűn, azért nem lesz könnyű, feltolni, az arra kialakított helyeken (gondolok itt olyanra mikor a lépcső két oldalán alakítanak ki egy-egy kis sávot a kocsi kerekének), mert az első az még mindig a lépcsőre fog esni. Meg a mozgó lépcsőn is kerülhetsz nehézségbe. Ha lefele mész, akkor az első kettőn támasztasz, a hátsó kettőt bicepszből emeled. Felfele is. De ha csak egy kereked van elől szerintem nehezebb. De a Margit szigeten futni tök jó lesz vele :wink:
agianyu
 
 


Sziasztok,

Ági a beszalad a szeme magyarul időnként kancsalít vele.
Örülök, h bevált a módszered! Nálunk csak reggel, déli alvás,és este meg hajnalban van cici.Napközben nincs több.

Orsi,nem tervezünk innen elköltözni, a férjem rendelője ittvan, eléghosszadalmas lenne egy új városban,új pacientúrát kialakítani, bár nyilván nem lehetetlen.Én is itt dolgozom, a kórházban majd Gyed után. Bocsánat, de engem Bp sosem vonzott. Amit esetleg el tudnék képzelni, az Pécs, a szerelmem, de fent említett okok miatt tárgytalan.
Gyereksírás, hát kegyetlen. Majd megszakadt a szívem tegnap a szemészeten is, pedig 2perc volt a vizsgálat, de miután én a kezeit-lábait, az asszisztensnő a fejét fogta Hannának, a doki meg egyik kezével feszítette szét a szemét, a másikkal világított bele--Ő meg üvöltött.De ennek legalább tudtam az okát,és ahogy elengedtük,abba is hagyta. De babakorban ott állsz,és gőzöd sincs,h miért sír.És sztem ezt kell elfogadni,h nem mindig tudod sem az okot, sem a megoldást. Állítólag-egy pszichiáter barátnőm mondta- a nőkben vmelyik hormon(nyilván az ösztrogén) túlteng, és emiatt bírják jobban. Nem véletlen,h a nők szülnek és vannak otthon a babákkal.

Apukám meg ma dolgozott utoljára.

Ja, a tapaszt eddig-kopkopkop-tök jól bírja Hannamanna, 10.20óta fent van a szemén, és előtte is csak 1-t tépett le, azóta az a babáján van. Mondjuk most alszik. Nem gondoltam volna,h ilyen ügyi lesz,és hihetetlen(és elfogult sem vagyok :wink: ) de még ez is jól áll Neki.

Nekünk PegPerego Primo Nido és Giro babakocsink van,de sztem legalább akkora,mint a Graco.Sztem nagyon jó az Esztiék, PegPerego Veneziája is. A PierreCardin-ek bár kisebbek, de gázosak,szétesésfeeling-jük van(hallomásból tudom).

Kép
seriff
 
 


Helósztok csajok,

Nekem meg baromi jó dolgom van, mert az uram tegnap is és ma is lazázott, szóval itthon volt velünk. :)

Ági, azért jó, hogy legalább van eredmény, csak így tovább, egy kicsit néha muszáj "zord"nak lenni, bár marha nehéz.

Nekünk legutóbb volt ilyen, amikor Bence 5-6x kelt fel éjszaka, de nem enni, csak cicikézni, na így se ő, se én nem aludtunk, és egy idő után, hiába aludt el cicin, ahogy kivettem, már újra fel is ébredt.
Én ekkor határoztam, és következő éjszaka, amikor 11-kor ébredt (ciciért), akkor hagytuk sírni, persze bementem, és mondtam, hogy itt vagyok, aludjon tovább, nincs cici, szépen aludjon, stb., aztán kijöttem, és negyed óra bömbi után elaludt, és aludt reggelig.
Aztán másnap is ez volt, azóta pedig reggelig alszik bömbi és cici nélkül. Nagyon-nagyon rossz sírni hallani a gyerekedet, de néha a cél miatt muszáj. Azóta viszont nagyon jók az éjszakái, és végre egy kipihent babácskát látok napközben.
Ezt persze csak onnantól mertem csinálni, hogy már nem csak tejcsit kapott, és már vacsira evett főzit, szóval éhes tuti nem volt, meghát tényleg nem erről volt szó.

Nekünk Peg Perego Venezia-nk van, és ez még a kis Punto csomagtartójába is elfért, amúgy meg nagyon szuper kocsi, könnyű, nagy a kosárrésze, simán viszem bárhová. Ajánlom. Ez vízszintig dönthető. Mondjuk ez nem annyira védett, mint egy konkrét mózeskosaras babakocsi, de ugye Bence február végi volt, így nekünk nem kellett az újszülöttel egy egész telet végigcsinálni. Neked azért megfontolandó, mert mégiscsak télen lesz pici Luca.

Vettünk ma Bencének pár holmit, nagyon vagesz cuccokat, meg egy meleg rugit pizsinek, mert sajna a hálózsákot nem viseli el magán. Beletekeredik és felébred.

Serfi, hááát, sajna kicsi Hannát. Meddig kell tapasztani? És mennyi időt egy nap?

Kata, biztosan nehéz eljönni egy olyan városból, ahol olyan klassz éveket éltél, de itt is biztosan nagyon jó lesz. :)

Most megyek, lecsót főzök.

Puszi
Vendég
 


Eszti, 3hónap, amikor csak ébren van.Ma túlszárnyalta reményeimet.
Tesóm kisfia szeptemberi, és télen is elég volt a PPVenezia, egy bundás betéttel :wink: .

Kép
seriff
 
 


Szóval képzeljétek el ma tényleg csak reggel és este vot cici. De az esti még fürdés elött volt, hogy ne azon aludjon el. És elaludt szép nyugodtan sírás nélkül cici nélkül. Igaz kicsit hosszabb volt, mint szokott a procedura. Egyébként délután 3 órát aludt és mindent megevett amit adtam neki. És ma ráadásul olyan kiegyensúlyozott volt, és mosolyogva puszilgatott és hizelkedett. Szóval SZERET. :D

Nekünk nagyon jó b. kocsink volt. Nagy felfújható kerekei voltak és külön mózeskosara is volt, amit lehetett téliesíteni, aztán amikor sportkocsira alakítottuk, ahhoz is volt lábzsák. Osztrák termék. Kényelmes babának, mamának. Egy hibája volt, tipikus nagy b.kocsi, szóval a fél csomagtartót elfoglalta. Ezért vettünk egy kis Hauck -ot is, kis kerék fektethető, ültethető, de ezt először csak utazásokra vittük, mert szerintem a legjobb újszülött korban teljesen vízszintesen sima felületen feküdni, tehát mózesban, és a gumikerék, azért jó, mert a legszarabb terepen se pattog a gyerek a kocsiban.
agianyu
 
 


Orsi, miért dolgozott tegnap utoljára apukád? Nyugdijba ment?
agianyu
 
 


Anikó ne idegelj már minket írj valamit!
agianyu
 
 


Ági, ügyi vagy! Vagyis Julika is!
Ahan, bezárt a Henkel szolnoki gyára, Papi pedig nyugdíjba ment.Most épp Pécsen van érettségi találkozón!

Kép
seriff
 
 


Orsi mi dolgoztunk pár napot aHenkelben úgye? Én biztosan, de szerintem együtt voltunk.
agianyu
 
 


Én nem, az tuti :lol: ! Na hogy ment az esti elalvás?

Bogica, Ti mikor utaztok?

Eszti, Ti is mentek ugyi Belecskára?De gyönyörű lehet! Fotó?

Ancsa,mi újs?

Edó, dobozok?

Dia,és mi a hétvégi program?

Orsi!!!!!!!!!Tegnap sem jelentkeztél!

Kata,ma indul a rakomány?

Kép
seriff
 
 


Kata,Blankának Boldog 3hónapot!

Dia, egyszerűen nem hiszem el, h Gepárdkák pénteken 1évesek lesznek!

Kép
seriff
 
 


Jó-jó! Itt vagyok, ari vagy Serfi! :P
Minden oké.
Köszi a jó tippeket babakocsi ügyben. Erre tényleg nem is gondoltam, hogy dizájn ide-dizájn oda, de nem lehet feltolni a lépcsőkön a háromkerekűt. Úgyhogy azt dobtam. Idegesít egy kicsit a téma, a bőség zavarával küzdök. MELYIKET VÁLASSZAM?

ÉS még szülésznőm sincs!

Ági, örülök, hogy hepiendes a történet vége.
Kata, kitartást a költözködéshez.

Na, most szaladok, annyi mindent kell még elintéznem!
Puszi mindenkinek!

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Orsi, na azért! :wink: (itt nem is lehet szülésznőt választani, mondjuk jobbat,mint aki épp dolgozott nem is kaphattam volna)

Csajok, Ti adtatok már avocádot a gyerekeknek? Stahl épp azt magyarázza, h 6hótól mehet. Mondjuk én még életemben nem ettem.

Kép
seriff
 
 


Serfi, én is ezt néztem pont. :) Én azért még nem adok Benyónak inkább.... :)

Milyen volt a hétvégétek csajok?

Nekünk szuper, anyóséknál voltunk, jó idő volt nagyon. Savanyúságot tettünk el, Bencével mi mostuk a vájlingban a zöldségeket, annyira élvezte, majd megzabáltam. :) Felgyűrtem a karján a ruhát, és tapicskolta a vizet, amiben ázott a sok zöldség. :) Közben meg sikongatott.

Kijött Benyó két foga, alul, és készülődik felül is. :)

Anyukámék megjöttek Hollandiából, marha jól érezték magukat, négy országban jártak, minden nap mentek valahova, és hát gyönyörű a Benelux.

Veletek mi újs???
Vendég
 


Avokádó ügyben, szóval én már elég régen adtam Julcsinak, mert azt lvastam, hogy mehet, és hát ugye az ember fia felse nőhet avokádó nélkül. Én eddig nem is hallottam róla. de se íze se bűze, talán valami más gyümölccsel biztos fog csúszni pl.-ul Benyónak. Hancinak biztos nem lesz a kedvence. Majd írok a szülésznőkről is, de most rángatja Julcsi az egeret, szóval pussz.
agianyu
 
 


látom van egy pár helyesírási hibám, bocs, de ez az együtt írás a lányommal nem könnyű.
agianyu
 
 


Még én sem ettem sosem avokádót.
Én ezeket a gyümiket télre tartogatom, amikor alig van gyümi, és akkor talán lehet egy fajta változatosságnak. (bár anyósom fagyasztott barackot és szilvát is)

Szülésznőm nekem volt, és nagyon örültem, hogy volt, mert nekem ő nagyon sokat segített. Igazából ő volt az, aki a szülés oroszlánrészét vitte. :)
Vendég
 


Anikó, Edó, Kata na ne izéljetek már!
Tessék írni!
agianyu
 
 


Ági, sztem Katának még nincs net-je :wink: .Tegnap óta laknak Telkiben.Petya ma ment először oviba. Te komolyan adtál avokádot?

Benyó és a savanyúság :D ,fotó?
Mi végre vettünk porszívót, voltunk egy barátunk tanyáján(modern),meg Soltvadkerten....

Kép
seriff
 
 


Tényleg adtam, nem nézed ki belőlem????? Olyan 8 - 9 hónapos lehetett Julcsi. Abban igazad van, hogy először nem tudtam hogy is kell egyáltalán tálalni, de a szomszéd anyuka elmondta. De kb. 3x gyümölccsel kevertem, meg próbáltam joghurttal is stb. Joghurtosan nagyon nem jött be, de gyümivel szerintem észre se vette, hogy van benne avokádó. Szerintem kínáld meg Hancit, hogy ne legyen olyan béna gyerekkora mint nekünk, hogy nem ettünk a-t, a maradékot tedd fel arcpakolásnak. Állítólag csodákat művel.
agianyu
 
 


:lol: :lol: :lol:

Kép
seriff
 
 


Jó reggelt, ma van az utolsó nyári jó idő. :(
Szóval ma sokat leszünk kint.

Tegnap este levágtuk Benyókám haját, nem mintha olyan sűrű és olyan hosszú lett volna, de olyan kis hülyén nézett ki, ahogy a feje tetején hosszú, oldalt meg rövid. Most egyenhosszú, és olyan kis aranyos lett, vagány fiús haja lett. :)
Jó ez a hajnyírógép, ezzel gyorsan ment. :)

Pussz
Vendég
 


Eszti de korán keltél! És hogy bírta Benyó a fodrászolást? Ti csináltátok házilag? Mi is megyünk ma majd az Arborétumba!
Katáék jól vannak, kidobozolnak.Petya tök jól bírta az ovi első napját.

Ági, hát biztos én is látta már avokádót üzletben, de még meg sem fogtam soha. Jóvanna, csak nem gondoltam. Ígérem, kipróbálom, ha legközelebb látok, úgyis épp egy szupi zöldséges készülődik nyílni itt mifelénk!

A porszívónk szuper, és hogy mennyi por van itt, pedig min. 2 naponta, olykor naponta 2x porszívózok, hihetetlen :oops: ...

Kép
seriff
 
 


Serfi, aha, mi csináltuk házilag, Petinek van ilyen hajvágója, amivel lehet nyírni, jól bírta, nem sírt, csak a hajvágó zsinórját akarta rángatni. :)

Porszívó jó dolog, mostanában én is kétnaponta porszívózok, hogy Bence nyalja a földet és lent tekereg. No meg esténként felmosok, mert minden tiszta nyál.

Persze, hogy korán keltem, mert Bence már 6-kor kukorékolt, és nem aludt vissza, ott hóhányóskodott köztünk az ágyban, ráncigálta a fülünket, orrunkat, puszikat adott (szóval hót nyálasok lettünk), és nevetgélt. :roll: Úgyhogy fél 7-kor meguntuk, és elkezdődött a nap. :)
Ehhez képest persze most hót ketyós már, de aludni.....azt nem. Hjaajjhhhh :) :)

Örülök, hogy Katáékkal minden okesz. :)
Vendég
 


Esztikém, valahogy meg kéne fordítani: hogy előbb csorgassa a nyálát, aztán törölje fel. Akkor neked nem is kéne. :wink:
Én már föladtam a fotó küldést, de te azért nyugodtan dokumentálhatod itt a fodrászteljesítményedet.

Az avokádó nem tűnik veszélyesnek. Olyan tényleg se íze se bűze. Én a legjobban szendvicsen szeretem vékony szeletekben vagy elkenve, vaj helyett, szalámival, hmmm. Ha megveszed a szupermarketes keményet, mindenképpen várjál még legalább 2 napot, hogy megérjen és puha legyen. Aztán ahogy van vágd ketté, és ha tekersz egyet rajta tök jól ketté válik a magnál. Ha pedig tovább felezed (és elég puha) akkor a legegyszerűbb lehúzni a héjját.
Én guacamolét szoktam belőle még csinálni (bizony: ÉN), de az nem gyerek kaja, mert jól meg kell csilizni és nachos-zal kell enni focimeccs mellé. Stahlnak van egy tök jó recepteje.

Ma megszereztem a légzésfigyelőt. Juhéjjja! Lépegetünk lassan lassan előre.
:P
Csak még szülésznőm nincs. Én is fontosnak érzem, végülis ő van ott velem szinte végig. Várom, Ági azt a valamit, amit írni akartál róla.

Kata, most még tudok menni segíteni dobozokat bontani és tanácsokat osztogatni. :lol:

Puszkó

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Szóval ahogy igértem. nekem volt sz. nőm, a doki nénim megkérdezte, hogy akarok-e. Ha igen akkor 30ezer forintot kell rászánni. (világos beszéd). engem megnyugtatott hogy van, mert fel tudtam hívni ha valami bajom volt. De nekem már vagy a 30.héttől volt. Egyébként csak ritkán hívtam (kb. 2x), mert soha nem akartam zavarni. Én egy ilyen tipus vagyok. Aztán eljött a szülés, ő éppen bent volt, tehát nem is kellett igazán extra bejönnie, bár nekem azt mondta, hogy pont most járt le a munkaideje, de miattam marad. Aztán elkezdtem szenvedni, ő meg úgy 45 percenként rámnézett. És akkor azt gondoltam, hogy akár az éppen soros beosztott szül. nő is köteles lenne ennyit foglalkozni velem. Nekem olyan érzésem volt, hogy le se szart. Én azt hittem, hogy majd szorítja a kezem (a másikat, mert az egyiket a férjem fogta), és törli az izzadtságaimat, segít stb. Ehhez képest semmi. Csak 45 percenként szívhang, meg nyúkapiszka. Aztán meg hogy a végén császár lett, így aztán végképp semmi feladata nem volt igazán. Én nagyon csalódtam a fogadott szülésznőmbe. És még ígyis odaadtam neki a pénzt. (Mertem volna nem), de az biztos, hogy a következőnél nem lesz, és a hozzám való viszonyulástól döntöm el, hogy a végén mennyit adok.
agianyu
 
 


Hellósztok,

Ági, sajnálom, hogy nem jó az emlék a szülésznőről. Én már amúgy sem komálom, ha valaki előre mondja a tarifáját, nekem az helyből nem lenne szimpi.

Amúgy, nagyjából az én szülésznőm is ilyen gyakran járt be, mint nálad, de én nem is vártam el hogy velem izzadjon. Én viszonylag sok időt voltam bent a szülőszobán, és nekem pont elég volt, hogy akkor volt ott, amikor kellett, amúgy nem lebzselt mellettem mind 8-9 órában, nekem sokkal meghittebb volt a vajúdás úgy, hogy legfőképp csak Peti volt velem.
Viszont: amikor kellett, akkor ott volt, EDA alatt is, és konkrétan a szülésnél is, akkor viszont nagyon sokat segített, és nagyon profin végezte a dolgát, és ami nekem nagoyn jól esett, hogy szülés után is a kórházban is végig látogatott, és segített, ha kellett.
Vendég
 


Sziasztok, úgy látom ezt is kórháza, és főleg szülésznője válogatja! Mondjuk az sztem is gáz, h előre megmondják a tarifát!
Nekem, mint írtam is, nem volt fogadott szülésznőm, és kb uolyan gyakorisággal nézett rám,mint ahogyan írtátok. Viszont olyankor írtó kedves volt...mondjuk helyből, vagy legalábbis másodjára már orsikázott, amit nem sok embertől tűrök el-pedig elég sokból kiváltom :shock: - de ott akkor egyáltalán nem zavart. A varrás alatt meg végig poénkodtak a dokival, én mondjuk annyira nem voltam formában :wink: :oops: ....

Kép
seriff
 
 


Orsi, most lehet hülyének nézel, de mi az a nachos? Mi hiányzik még?

Csajom folyamatosan mondja, h tapacs= tapasz, meg egyáltalán mindent ismétel, amit mondunk Neki...annyira drága!

Ági, Ti hogy álltok a beszéddel?

Avocado, na mégse zöldségbolt lett itt nálunk, hanem gyerekruha :shock: :oops: , max 2hónapot adok neki......de esküszöm a következő shoppingoláskor megnézem, és ha van veszk egyet!

Kép
seriff
 
 


Helló-belló!

Ági, úgy látom neked cakumpakk az egséz szülés és nőgyógyászati mizéria nem volt egy jó élmény. Ez valahogy csak most derült ki számomra, hogy neked császárod volt. Lehet, hogy már mondtad. De miért is került rá sor?

A nachos az egy csipsz, csak nem krumpliból, hanem kukoricából. Hasonlít a tortillához, pontosabban: fogalmam sincs mi a különbség a kettő között. Ádám imádja. Én azóta nem bírok enni belőle, amióta Lucával kooperálok.

Már nem sok minden hiányzik. Szülésznő. Babakocsi. Szoptatós melltartó. És Luca szobájának királylányosítása. Meg a kistáskámat kellene összeraknom.
Ma beszélek egy szülésznővel. Csak azt nem tudom, hogy mit mondjak neki, ha mégse szimpi? :? "Legyünk csak barátok..."
:lol:

indulok újabb körútra. Ma szoptatós melltartó nap van. Puszika

Orsi
Kép
g-dorsi
 
 


Hi, Orsi ügyes légy, ne dőlj be a szoptatós melltartó biznisznek se! Nekem egy van, de nem használtam, a sima melltartóim pántját húztam le :P .
NAchos, avocado köszi! Majdcsak felfejlődök!-mire a gyerekem ovis lesz :oops:

Kép
seriff
 
 

Vissza: Errõl - arról

Jegyzetfüzet: