Új privát üzeneted érkezett!

Tudna valaki abban segíteni, hogy létezik az, hogy a Nagy Miklós vasárnapra hív be UH-ra a kórházba?? Tisztán emléxem, hogy azt mondta, hogy neki okt. 1 lenne a legjobb..na de az vasárnap!!

Kép
babancs

Neubi!
Részemről a hányás elmaradt,de az állandó inger végigkísérte az első 3 hónapomat :shock: Nem bírtam bizonyos szagokat,...most sem .. :lol: ...és az alvással is voltak problémáim.Aztán szépen lassan elmúlt az émelygés, teázgatok esténként,amitől jókat alszom és kerülöm az erős szagokat.Az ember talán a végére belejön,mit hogyan csináljon :)

Babancs!
Telefonálj neki és kérdezz rá újra az időpontra,ha kételkedsz benne,bár,ha ügyeletes a kórházban,akkor akár a vasárnap is jó lehet neki! :wink:

Tünde!
Nagyon aranyos Zita a képeken!Nagyon drága,ahogy rácsodálkozik a csillagszórós gyertyára!!!!

Képzeljétek!Ma voltam egy koncerten,ahol egy neves kamarakórus adott elő görög katolikus egyházi zenéket.Tudom,hogy képtelenség,de úgy éreztem,hogy babucim nagyon élvezi ezt hallgatni a pocakomban! :D Néha bemeséltem magamnak,hogy pici lehelletnyi mozgásokat érzek,pedig mint tudjuk,ez még
korai :oops: ...na mindegy,akkor is nagy élmény volt és tudom,hogy neki is! :wink:

Szép estét mindenkinek!!!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek!

Nem tudok Tőletek elszakadni. :D (De amoda is írok :wink: )
Nóri!Annyira megindítottál legutolsó hozzászólásoddal, hogy nem hagyhatom szó nélkül.Én is szívesen lementem volna a mai koncertre, tudtam róla,dehát Babintim mellett nehézkes az ilyen szabadidős programok megszervezése.Úgy érzem,egy kicsit helyettem is hallgattad.
Tudod mit?!Igenis érezhetted pocaklakódat.Nagyon kedves,ahogy erről az élményről írsz.Magamra ismertem szavaidban.Hasonlóképpen éltem meg Marcim méhen belüli fejlődését.nem bolondság,amikor megfogant,álmodtam róla.És amikor már enyém/miénk volt a boldogító bizonyosság,úgy éreztem nem csak a köldökzsinór köt össze minket.Valamiért anakidején sem tudtam eljárni kedvem szeroint hangversenyekre,ezért otthon énekeltem neki.Hiszen olyan sok dalt,áriát tudok (tudtam :oops: )-a szomszédok nagy örömére... :wink: :lol: Mindig jóérzéssel tölt el,ha hallom,olvasom,hogy egy-egy kismama így éli át,ilyen érzelmi intenzitással másállapotát.Amikor Marcim megszületett, írtam is ide,hogy jószerivel "belehalok" az iránta érzett végtelen szeretetbe...
Szupi,hogy már túl vagy a rosszulléteken.Én is hányós kismama voltam.Húúú,de ilyen rosszul voltam mindig.Reggeltől-estig.Valamikor a hatodik hónap táján álltam talpra ismét. :)De Neubi (amúgy hellóbelló!),a rosszullétek jót jelentenek.Nőgyógyászom azt mondta,hogy a picúrka számára a lehető legkedvezőbb feltételek létrejöttét sejteti.És úgyis túl leszünk rajta.Egy kis jeges ásványvíz,pár szem keksz és sok pihenés.Nincs biztos módszer,de ez nálam bevált.

Babancs!Remek,hogy hagyományosan akarjátok bejelenteni babócád jelenlétét. Az ünnepi alkalom hangulata picúrkádra is jó hatással lesz,és tutira maradni akar...Okt.1-je már csak egy hét.Kitartás! :D

Tünde!Hát persze,hogy nem kell mindenre válaszolni.Hogy is lehetne.egész nap csak klimpíroznánk.Én csak arra utaltam,hogy ha megszólítok valakit, az válaszoljon,máskülönben nem tudom,hogy elért-e hozzá a szavam.Oszt itt ülök kukán,most mit lépjek...
Zita csudi-csudi édes,akár a tortája.Zabálnivaló a kirándulásos fotókon is.Bárcsak ne kéne szakdolit írnom!mi is mehettünk volna ma jobbra-balra.Lehet,hogy a keddi Zenekuckót is ki kell hagynunk. :( Átkozom magam,amiért lusta vagyok,és patüpálurasan minden hasonló dolgot az utolsó pillanatra hagyok.

Szép éjszakát!Mosolygós álmokat!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Nagyon szuper napok állnak mögöttem.
Minden csillagászati bemutató jól sikerült.

CUKORTERHELÉS
Lányok! Vigyetek magatokkal citromlevet. Megengedik, hogy beletegyétek.
És azért nem véletlen, hogy nem egy zsömle és egy pohár tej amit meg kell enni, inni.
Ez biztosabb eredményt ad. Így nagyobb számban derül ki a rejtett cukorbetegség.
Bár én több esetből ítélve megcsinálnám később is a tesztet, nem csak a 24. héten.
Ha kíváncsiak vagytok miért, elmesélem, de most nincs sok időm.
Még ki kell mennem csomagolni.

Szia Neubi!
Üdv köztünk!

Még holnap jövök!
Puszi: Bogi
farkasbogi

acac

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok (itt is)!

Spanci küldtem neked privit, kell nekem az a spray, ha még megvan!
Bogi valamikor a héten beugranánk még egy stóc pelusér :) - majd hívlak.
szerettem volna ide is bővebben írni, de közben nagyon késő lett, férjem már fenyegetőzik, h áramtalanít :)
kívánok magunknak sok-sok ilyen szép napsütéses napot, amilyen a mai is volt! és minden más jót!
pusz!

Kép
juciferr

Sziasztok!
Babancs!Lehet hogy vasárnapra hívott be,én is voltam annak idején hétvégén ultrahangon!
Nóra!Biztos van benne valami amit írtál,sőt szokták is mondani hogy hallgasson a kismama ilyen zenéket,mert halja a pocilakó odabent a dolgokat!
Na benézek a másikba is!
Sziasztok kellemes napot mindenkinek!
Vea
vea

CUKORTERHELÉS: Szerintem humánusabb lenne, ha megmondanák, hogy mindenki hozzon magával 2 dc cukros üdítőt és még szórjon bele 2 evőkanál cukrot, vagy valami hasonló megoldás ami Amerikában van. Itt nincs pénz üdítőre az oké, de talán szükségtelen utána 2 órán át szenvedni... Én próbáltam bent tartani és nem bírtam. Pedig nem vagyok finnyás. Ha legközelebb terhes leszek valaha, viszek be 1 kiló cukrot meg vmi cukros üdítőt. És a legjobb, hogy meleg vízben van a cukor (persze, abban oldódik), csak az még rosszabb.

Kép
mölli

Sziasztok!

Te jó ég, micsoda termés. :) "Hogy is kezdjem el?...." "Sáláláá ami elmondhatatlan... sálláálá" Hát, valahogy ez jutott eszembe ahogy olvastam vissza kb. 20 percen keresztül. Megpróbálok hozzászólni valamiféle szisztéma alapján.

Tehát:

Tünde!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, Zitusnak nagyon boldog szülinapot így utólag is, sőt, minden napja legyen ugyanilyen boldog! :)

Bea, Vea, Hajni, Maminti és mindenki, aki "elszakad tőlünk":
Valóban furcsa érzés. Nóri már megfogalmazta, hogy mi újak kb. hogy is érezzük most magunkat és köszönjük (mindenki nevében szólhatok, azt hiszem), hogy azt mondjátok, nem miattunk mentek el. Tulajdonképpen maximálisan meg tudom érteni, hiszen sokszor tényleg nagyon nehezen követhető a topic, dehát eddig meg az volt a baj, hogy pangás van. Legalábbis volt ilyen időszak is. Természetes az is, hogy mindenkinek a maga helyzete a legfontosabb, a saját kérdései a leglényegesebbek és mindenki megpróbál minél több számára fontos információt beszerezni. Valóban, aki még első babás, mint én is, nem nem érdekli, hogy mi a helyzet a kisgyerekesekkel, hanem igazán érdemben nem tud hozzászólni. Pár hónap és lehet, hogy mi is a másik topicban landolunk, mert "átesünk a ló túloldalára", vagyis mi is kisgyerekesek leszünk. Szóval részemről teljesen érthető, hogy külön topicban sokkal könnyebb az ugyanazon témákhoz hozzászólóknak követniük egymást, de mi friss kismamák mégiscsak azért jöttünk ide, hogy már tapasztalt "tyúkanyóktól" kérjünk és kaphassunk segítséget. Más különben itt ülnénk egymás között és barkóbáznánk, találgatnánk, "vak vezet világtalant" alapon. :roll: Szóval, nekem nagyon jól esett, hogy amikor becsöppentem ide, akkor mindenki olyan szeretettel és segítő szándékkal vett körül, tényleg nagyot tud lendíteni az ember önbizalmán és hozzáállásán. Ettől függetlenül mintha úgy éreztem volna a hozzászólásokból, mintha valamiféle hatalmas könnyes búcsúzkodás történne és egyesek neheztelnének másokra, amiért válóper lett a dologból. Pedig szerintem nem kéne, hogy így legyen. Attól, hogy nyílik egy újabb topic, a kisgyermekesek bizonyos fokig megszabadulhatnak attól, hogy minket pátyolgassanak és ott végre tudnak csak olyan dolgokkal foglalkozni, ami őket leginkább érinti és érdekli, ugyanakkor senkinek nem tiltott az, hogy több helyen is csevegjen, hiszen akkor mi sem kerülhettünk volna ide és végső soron akkor mi értelme az egésznek?
Én a magam részéről nagyon-nagyon remélem, hogy a "távozók" nem végleg távoznak és továbbra is számíthatunk rájuk. Én a magam részéről mindenkit nagyon szerettem, szeretek azért, amilyen. Kell is, hogy a vélemények sokszínűek legyenek, hiszen így lehet továbblépni. Természetes, hogy mindenkinek mások és mások a tapasztalatai, a véleménye, ettől függetlenül pont az a szépsége egy baráti közösségnek, hogy a tagok különbözősége ellenére együtt tudnak működni és el tudják fogadni egymást, tisztelik, kedvelik, meghallgatják, támogatják és segítik egymást.

Neubi:
Üdv köztünk, kár, hogy egy kissé melankólikus hangulatban találod a topicot, de meggyőződésem, hogy így is sikerülhet a társaságnak együtt maradnia.

Babancs:
Én értem, hogy miért is vártok a baba bejelentésével. Annak idején mi is csak a szüleinknek árultuk el az első uh-ról hazajövet (ez kb. a 4-5. héten volt), és kértük őket, hogy senkinek egy szót se, még a nagyszüleinknek se, amíg nem biztos. Nem szerettük volna világgá kürtölni és esetleg ha baj van, akkor mindenki rajtunk szánakozik. Hál'istennek pár napon belül már a hatodik hónapba lépünk és ezidáig minden nagyszerűen alakul. Kívánom, hogy ez a fantasztikus nyugalom és mindenek felett álló öröm Titeket is jellemezzen és felhőtlen legyen a babavárás. Babinti véleményét soztom arról, hogy szép lesz ünnepélyes kereteken belül a bejelentés és, hogy édesanyádnak ez szerintem hatalmas lendületet fog adni a gyógyuláshoz, a kitartáshoz. Biztosan el fogja terelni a gondolatait, és ha fizikailag nem is, de lelkileg meg vagyok győződve, hogy nagy segítségedre lesz! Ami pedig a fizikai segítséget illeti, már én is rájöttem, hogy a férjeket bizony nevelni kell.
:) Igenis tessék besegíteni a házimunkában. És ha nem megy 2 nap alatt, akkor majd meglesz 2 hét alatt. Na és? Magadon kívül kinek tartozol elszámolással? És most a baba az, aki mindennél fontosabb.

Spanci:
Okt. 2 tényleg a nyakunkon van és a roppant izgalmas hüvelyi vizsgálaton már egészen sokat láthatsz majd a babóból. Bár, ami magát a vizsgálatot illeti, hogy őszinte legyek, én jobban tűröm a páromtól az ilyen jellegű "beható" vizsgálatokat... :D :oops: Jó, bocsi, tudom én, hogy mire gondolsz, csak nem tudtam kihagyni. :) Én egyébként alig vártam, hogy áttérjünk a hasi uh-ra. Nem azért, mert bármiféle gondom lett volna doki bácsival, egyszerűen csak bizarrnak éreztem azt a vibrátor szerű izét, ráadásul egy apám korú vad idegen hapsi kezéből... :shock: :)

Nóri:
A zene nagyon jó dolog. A babának is és hát nekünk is, az biztos. És szerintem egyáltalán nem lehetetlen, hogy érezhettél halovány mozgolódásokat. Mindenki máskor kezdi érezni, de például van, aki már 16-17 hetesen kétséget kizáróan meg tudja különböztetni a baba mozgását más érzésektől, és te ettől már csak 1-2 hétre vagy, szóval nem lehetetlen, hogy ha nagyon koncentrálsz, érezhetsz enyhe mocorgást.

Mölli:
Jó, hogy említed ezt a terhelés előtti cukor-böjtöt. Biztosan jó ötlet abból a szempontból, hogy az ember "átmenjen a vizsgán". Bár, ha jobban belegondolok, ha valaki viszont édes szájú és a vizsgálat után tovább folytatja az édesség kúrát, akkor csak a vizsgán ment át, ha ez elég lesz neki ahhoz, hogy átmenjen, de attól a helyzet még nem biztos, hogy jó, csak nem derült fény arra, hogy esetleg gond van, és ez lehet hogy rosszabb, mintha kibukik.
Persze, gondolom, ezt nem a szélsőségeknek írtad, hanem az átlagos kismamáknak, hogy ezzel is még biztosabb lehessen a negatív eredmény.

És végül, de nem utolsó sorban, Babinti-Maminti: :)
Drága jó tyúkanyó! Ha ezek után, hogy sikerült végigolvasnod ezt a nyúlfarknyi hozzászólást, azt állítod, hogy nem írnak elegen bő lére eresztve, akkor harapok. :D Én az átlagos hozzászólásaimtól is félek néha, hogy unalomig ragozom a dolgokat és a többiek már fogják a fejüket. De most csak azért is beledumáltam mindenbe! Kitakarítottam magam... :)

És most fújjátok ki magatokat, pihenjétek ki a dumámat, aztán folytathatjuk. :)

Andi

Kép
andykamama

Andykamama:
én maradok. :) Pont azt írtam amit Te is, hogy ha csak kismamik maradnátok, akkor nem lenne válasz azon kérdésekre amire esetleg mi tudunk választ adni. :)
Meg hát remélem hamarosan én is újra kismami leszek. :)
Szval én leszek itt is ott is. :)

Kimamik figyelem:
A győri 4D uh akcióját ma olvastam!
Szeptember hónapban két kismama együttes bejelentkezése esetén DVD-t kapnak ajándékba. 30/373-2106
Vendég

Andykamama: Ja nem, bocs ha nem voltam egyértelmű! Azért írtam, hogy cukros üdítőt kéne inkább inni, mert azt talán nem hánynánk ki...

Kép
mölli

Dalminha: Az a baj, én is szűkszavú voltam orvosnál, na meg ő sem fordított elég időt beszélgetésekre. Ne tedd ezt! Mindent kérdezz meg, ami csak eszedbe jut! Talán ha én is többet kérdezősködtem volna, jobban járok.

Farkasbogi: Köszi szépen hogy olyan hosszasan válaszoltál, és bocs, hogy csak most írok, de hétvégén vidéken voltunk, előtte meg nem volt netem egy napig....
Én tényleg nem azért írtam ide, hogy "kibeszéljem" magam (mégha úgy tűnik is), hiszen azt megtettem máshol, pl. pszichológus, barátnők, stb. Inkább azért, hogy mások kérdezennek, informálódjanak szülés előtt jobban mint én. Ahogy írod, nekem nem volt semmi előítéletem a győri kórházzal szemben. Szüléstől sem féltem. Hát lehet, hogy megérné visszamenni utólag és bedobni a dobozkába egy levelet. De Te ott dolgozol??? Vagy dolgoztál? Priviben beazonosíthatnád név szerint az illetőket nekem.... Bocs, biztos már írtad, de nem volt időm elejétől minden hozzászólást végigolvasni.
Csecsemősnővérek közt volt aranyos és kevésbé segítőkész. Furcsa volt, hogy első gyerekes anyukaként pl. nem mutatják meg egyszer sem, hogy kell pelenkázni, stb. De hát ez csak a legkisebb baj, szinte szót sem érdemel, mert hát beletanultam magamtól.

Kép
mölli

Húúúúúúúúú Andy!!!! :D
Kisregény a javából!Szerintem Babinti büszke rád!!! :D :wink: ...amúgy pedig én szívesen olvasgatom,úgyhogy máskor se fogd vissza magad!

Hajni!
Jó,hogy itt vagy!...szóval vágyad ébredt egy kis pocakbérlőre???? :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Babinti,Andy!
Megnyugtató,hogy igazoltok egy kicsit,nem hülyültem meg teljesen :wink: babamocorgásos érzésemet tekintve :!:

Most megyek,mert ma kipurcantam a gyerekektől :?
Olyan elevenek voltak,hogy nembírtam szuflával.Máskor elütöm egy-két poénnal a jópofáskodók beszólásait,de ma nem ment :oops: Front van????????????

Na,mindenkinek szép esét!!!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Nagyon köszi aranyosak vagytok!Elkezdtem olvasgatni a régebbi hozzászólásokat,hogy valamennyire be tudjak kapcsolódni és sok jó dolgot olvastam.Örülök hogy rátok találtam,de tényleg.Ez egy kezdő kismamának nagy segítség.Egyébként ez a vasárnapi rosszullét csak úgy magától jött most nem szagokra,mert 6.30kor erre keltem,de a pihenés megtette a hatását és ma csak émelygésem volt:)A páromnak szoktam mondani hogy néha úgy érzem magam mint egy alkoholista mert mindennap másnapos vagyok :D .Látom sokan vagytok itt akik már jócskán közeledtek a szülés felé már biztos szép kerek pocakotok van és szuper lehet érezni ahogy izeg mozog benne a kis manó.Talán hozzám legközelebb Nóri áll időben ha jól látom.Persze nem feledkezek meg azokról sem akik már élvezik a babázást és majd sok hasznos tanácsot adnak nekünk,ez nagyon jó:)Mennem kell még holnapra szendvicset készíteni a páromnak.Aztán még lehet visszanézek.

Üdv
neubi

Köszönöm lányok!

Bocs, annyira szégyellem magam, hogy nem írok senkinek semmit, nem reagálok a ti problémáitokra. Mire ideesem a gép elé..már gyak. alig várom, hogy az ágyban lehessek..ez a kora terhesség+meló du. sokáig. Szóval kicsit fáradt vagyok. Majd Uh után írok bővebben, ha lesz mit.
Pussz és jó éjt!

Kép
babancs

Sziasztok!

Juci!
Pénteken kapok pelenkát, most kiraboltak a kismamák. Alig van valami a raktárban. Ez Nekem persze jó, mert rengeteg rendelésem van, csak a gyár nem győzi :) :)

Majd hívj fel!!!

Mölli!
Nem nem ott dolgozom. Semmi közöm nincs a kórházhoz azon kívül, hogy ott szültem kétszer, és ott vették ki 6 hónapja az epehólyagom :)

Lili születése után itt a fórumon (2004-2005 elején) feltett valaki egy kérdést (lehet, hogy én), hogy kinek milyen szülésélménye volt. Ja nem. Már tudom.
Mindenki leírta az élményeit, én meg amikor készítettem a honlapom ( http://jaksy.different.hu ) megkérdeztem, hogy feltehetem-e a véleményeket. És bár a legtöbb jó volt, akadt negatívum is köztük.
Akkor indult kísérleti jelleggel a Szülészet honlapja, ahol fenn volt egy e-mail cím, mégpedig a Gardó professzor úré. Írtam neki egy levelet, hogy a kórház szülészetéről készítek egy kis oldalt a honlapomon, nézze meg.
Megnézte, és behívott magához, hogy beszélgessünk el arról, amit ott olvasott.
Azt mondta, hogy kicsit meglepődött. Őt leginkább a negatív vélemények érdekelték, és elkezdte kivizsgálni őket. Engem megkért, hogy találkozzak az összes vezetővel (szülésznő, nővér, csecsemős, szülész-nőgyógyász), üljünk le, és beszéljük át, milyen problémák vannak az osztályon, amin javítani lehetne.
Ez a véleménykérő láda is az én ötletem volt, bár régebben már volt kint, de nem volt semmi haszna, gyanítom, hogy most sincs.
Gardó Prof. azt mondta Nekem akkor, hogy az a legnagyobb baj, hogy a kismamák ha nincsenek megelégedve, legtöbben egy szóval sem mondják, nem is utalnak rá. Ugyanakkor mikor kikerülnek a kórházból, akkor egyből elmesélik a rossz élményüket, riogatják a többi kismamát, amivel többet ártanak, mint használnak. Azzal tennék a legtöbbet, ha azonnal szólnának bármelyik vezetőnek (csecsemős főnővér, főnővér, vezető szülésznő stb.), és elmondanák a problémát. Főleg, ha olyan súlyos, mint Nálad is!
Akkor azt ígérték, hogy ami nem anyagi megoldást igényel (zuhanyzók, WC-k állapota), azon igyekeznek javítani, átbeszéltük a gondokat. Köztük volt az is, hogy a szoptatásban segítsenek, vagy bármi másban, amiben a kismama segítséget kér.
Egy ideig figyelemmel kísértem a dolgot, és aztán hamarosan mentem is szülni, akkor sem volt okom panaszra semmiben. (Lehet, hogy addigra már csókos voltam :) :) :) ).

Ennyi a rövid történet. Én akkor annyira bíztam abban, hogy valamivel hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy a szülészet egy kicsit jobb hely legyen. De bevallom, mióta itt a két gyerek, meg a két munkahely, azóta nem kísértem figyelemmel a helyzetet, ennek már 10-12 hónapja.

Persze ez az orvosi eset, ami Nálad előfordult nem ez a kategória, ez sokkal súlyosabb, és szerintem mindenképp kivizsgálást érdemelt volna az ügy. Hiszen ott többen is hibáztak.

Lányok!
Én sem hagylak benneteket magatokra!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

cukorterhelés
: én Diabetológiai belgyógyászaton dolgoztam 7 évig, és higyjétek el, hogy az a fránya por a terheléshez tényleg csak langyos-meleg vízben oldódik fel. :( A citromot tényleg bele lehet tenni. Sztem nem volt annyira szörnyű, ha eltereljük a figyelmünket, és nem ülünk ott szenvedő arccal 2 órán keresztül.

Andy,
Neked Anyukád is meg tudná csinálni a vérvételeket, nem?
Én még gondolkozom rajta, hogy bemenjek a munkahelyemre, vagy áthívjam a munkatársam és megkérjem Őt, hogy szúrjon meg 2x, vagy elmenjek a Liezen-be...
Vendég

Sziasztok Kedves Kismamák!

Szülésfelkészítő kurzus kezdődik október 5-én 17-órától a Málta Házban (Győr, Kálvária u. 2. ), és ezt követően hetente szerdánként folytatódik.
A kurzus tematikája egymásra épülő 8 foglalkozásból áll. A csoportba páronként és egyénileg is lehet jelentkezni.
Elsősorban a 22.hetet betöltött várandósokat várjuk!

Az elméleten kívül fontos szerepe lesz a gyakorlatiasságnak, légzéstechnikáknak, relaxációnak stb...

Témák:
1. Anatómia és várandósság. A várandósság lélektana.

2. Szülés és a hormonok

3.Vajúdás és szülés lélektana - félelem, fájdalom, "elengedés"

4. Holisztikus és technokrata szülésszemlélet összehasonlítása. Beavatkozások

5. WHO ajánlás valamint a helyi és országos viszonyok.

6. Mit vigyünk a kórházba és sok egyéb praktika

7. Gyermekágy és szoptatás

8. Filmvetítés, gyakorlatok ismétlése,találkozás a korábbi kurzus résztvevőivel

A következő csoport előreláthatólag januárban indul.

Érdeklődés és bővebb információ: Auxner Bea 20/ 428-67-47
ráhel

Sziasztok!

Tünde:
Nem rossz ötlet anyukámmal csináltatni a vércukros játékot, csak hát ő milyen papírt ad erről? "Kedves doktor úr, én vagyok az Andika anyukája és mint szakmabeli, igazolom, hogy a mért erdmények alapján.... stb.. ?" :) Kell, hogy legyen valami dokumentáció a vizsgálatról, nem? Amúgy meg majd kiderül, hogy hova fog szólni a doki beutalója. Lehet, hogy nem lesz választási lehetőségem. Egyébként reggel voltam a védőnőnél és azt mondta, hogy itt nálunk a helyi laborban nem löttyöznek. Azt szokták mondani, hogy reggelizzen úgy a kismama, mint máskor szokott, hiszen otthon se diétázik, vagy vedel tömény cukorszirupot. Meg ha azt veszem, hogy vannak helyek, ahol a pohár kefír egy zsemlével a bevett módszer, akkor nem értem az egésznek a lényegét. Mire jó? Megreggelizem és a háziorvossal megnézetem a cukorszintet, nem? Sokkal egyszerűbb lenne.

Andi

Kép
andykamama

Ráhel:

Ez a tanfolyam vajon ugyanaz lenne, mint amit a vezető védőnők szerveznek?
Nem tudod véletlenül, hogy mibe kerül?

Andi

Kép
andykamama

Lányok!

Nem jön valaki másodikán délután 4D-re? Nekünk 17.40-re van időpontunk. Hátha összefuthatnék valakivel. :)

Andi

Kép
andykamama

Andy:
sztem Tünde úgy értette, hogy anyud vért vesz, mgiszod a lötyit, kitartasz 2 órát , újra vért vesz és beviszi a laborba. :)
Így van lelet , hisz az elemzést nem ő csinálja csak a szurkát. ( nekem ez a halálom, megiszok én 1 litert is abból a lötyiből csak ne szúúúrjanak meg. :wink: )
Anno én eljátszottam a hatyyú halálát a dokimnak, de a cukros löttyből nem engedett. Ez is szokás kérdése úgy látszik.
De azért kiegyeztünk 2 vérvételbe 4 helyett. Így nekem 16 hetesen volt az afp, és 24 hetesen a dupla cukros. Kimaradt a 12 és a 34 hetes. Illetve összevontuk a másik kettővel.

Majd ha kismami leszek az örületbe foglak benneteket kerdetni a vérvételek miatt. :oops:
Vendég

Hajni,

Értem, tényleg félreértettem Tündét, de így sem jó, mert anyuka a háziorvosunk asszisztense, a laborhoz ugyanannyi köze van, mint nekem, ha bemegyek. (Nem győri vagyok) Szóval neki is annyit kell utaznia hozzá, mint nekem. (15 km a falunktól az a kisváros, ahova tartozunk labor ügyileg) És ha már úgy is be kell menni, akkor nekem mindegy, ki szúr meg, nekem ezzel semmi bajom. Nagyon ügyes a laboros néni, semmit nem szoktam érezni. :) A véradáson sokkal durvább tű van, de az se riasztott el. :) Persze, aki irtózik tőle, annak szörnyű lehet. Pont fordítva vagyok, mint te. Én inkább felfekszem a fakírágyra, csak ne kelljen ilyen undormányokat inni. :)

Andi

Kép
andykamama

Hajni,

Értem, tényleg félreértettem Tündét, de így sem jó, mert anyuka a háziorvosunk asszisztense, a laborhoz ugyanannyi köze van, mint nekem, ha bemegyek. (Nem győri vagyok) Szóval neki is annyit kell utaznia hozzá, mint nekem. (15 km a falunktól az a kisváros, ahova tartozunk labor ügyileg) És ha már úgy is be kell menni, akkor nekem mindegy, ki szúr meg, nekem ezzel semmi bajom. Nagyon ügyes a laboros néni, semmit nem szoktam érezni. :) A véradáson sokkal durvább tű van, de az se riasztott el. :) Persze, aki irtózik tőle, annak szörnyű lehet. Pont fordítva vagyok, mint te. Én inkább felfekszem a fakírágyra, csak ne kelljen ilyen undormányokat inni. :)

Andi

Kép
andykamama

Andy, igen, úgy gondoltam, ahogy Hajni írta. A dokid vagy védőnő odaadja a papírt, és anyukád elvégzi a piszkos munkát, és eljuttatjátok a laborba a papírt. Én még egyszer sem voltam vérvételen a terhesgondozóban, Zitával sem.
Igazán nem akarom senki munkáját kritizálni, de elég rosszul csinálják akkor felétek a terheléses vércukor vizsgálatot.
A szabályos protokoll az, hogy vérvétel, megiszod a lötyit, ami 75 gr Glucost tartalmaz, és ezután 30, 60, 90 és 120 perc letelte után vért vesznek. Végülis tényleg elég csak a 2 órás, mert az a fontos, hogy ennek az értéke már a normális határok között legyen.
1 db zsemle és 2 deci kefir/tej összesen 40gr CH-ot tartalmaz, ami ráadásul ha jól tudom, nem is glukoz, de ebben már nem vagyok biztos. Én is hallottam, hogy több helyen így csinálják.
Most gondold el, ha megreggelizel úgy, ahogy otthon, akkor ki tudná, mennyi CH-ot eszel meg? Eszel mondjuk 1 zsemlét sajttal, az 30gr CH, vagy 3 zsemlét üresen, az meg 90gr CH... szóval ebben az esetben nagyon nem mindegy.
Szerintem megéri a 2 órás tortúra, mert ha nem derül ki egy esetleges terhességi cukorbetegség, abból a későbbiekben gondok lehetnek, és sztem senki nem akar 4,5-5 kilós gyereket szülni.
Vendég

Ó, a bánatba... Olyan hülye ma a net. Azt hittem, nem küldte el, rányomtam mégegyszer, erre tessék... Be vagyunk lassulva nagyon. Nálatok is szarakodik?

Andi

Kép
andykamama

Teljesen igazad van Tünde, ezért nem értem én sem, hogy mi a logika azokon a helyeken, ahol kefireznek, meg zsömiznek. A mi laborunk meg aztán végképp hülye akkor, mert én például hol reggelizem, hol nem. Vagy jól belakok, máskor meg alig nyomok le egy kakaót. Van úgy, hogy egy falat nem megy le reggel... Meg hát van olyan, aki egy kiflivel meg egy pohár tejjel is beéri, mások meg esetleg bevágnak 2-3 szelet bundás kenyeret, vagy mit tudom én mit jó cukros teával például. Mindegy, majd kiderül, valószínű, hogy a doki által írt beutaló Győrbe fog szólni és ott biztosan cuki móka lesz. :)

Andi

Kép
andykamama

Andy:
akkor én is megiszom a lötyit téged meg szúrkáknak. :) Áll az alku? :lol: :lol: :lol:

Amugy barátnőm pesti, ő a Mávba jár. Ott 16, 24, és 32 hetesen is van ez a cukros lötyi. áááááúúúúú
Vendég

Sziasztok!

Engem még nem riogattak a cukros löttyös vizsgálattal,de most már előre gyűlölöm az egészet! :evil:
Jövő héten megyek afp-re,úgyhogy a szurkálásból hamarosan nekem is kijut :cry: :shock:

Mikor is mentek szirupot iszogatni????

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

A cukros lötyivel már engem is ijesztgettek remélem majd benn tudom tartani,de én még "messze" vagyok tőle.Előbb még jön a 12hetes uh utána AFP vizsgálat.Egy hete voltam vérvételen a Liezenbe lehet szerencsém volt mert nagyon ügyes emberkét fogtam ki gyorsan végeztünk és nem fájt szerencsére.Pedig egy kicsit én is írtózok ettől a dologtól.
neubi

Na kismamik akkor egy kis megnyugtatás. :wink:
A cukros lötyi nem olyan vészes!!!!
Én 16. hét végéig krónikus hányásban szenvedtem, értsd: mindent kihánytam, még a vizet is. Éjjel mentem pisilni, megfordultam hánytam és ezt napi 30x. De nem hánytam ki a cukros vizet!!
Sztem kb. olyan mintha a teát 10 cukorral innád. :) Én alapban is 5-el iszom. :lol: :lol:

Szval nyugalom!!!!!! Sztem simán rosszabb 1 vérvétel. Én elcserélném. :))
Vendég

Jesszusom ez a hányás dolog. Én még egyszer sem hánytam, mióta terhes vagyok :lol: Mondjuk egész de. nem merek enni, mert van helyette hasmars..de nem 30* mondjuk. Savanyúcukorkát szopogatok délelőtt, attól nincs hasmenésem, meg a leesett cukron is segít. Most vettem diétásat..
Nekem az éjszakáim csodásak. A pisilés hirteln tör rám és akkor fejvesztve rohanok a WC-re. Napközben mondjuk nem járok olyan sűrűn. Én ugyanúgy élem a mindennapjaimat, mint előtte. Csak ez a rohadt fáradtság..leragad a szemem a munkahelyemen..

Farkasbogi!

Megnéztem a honlapodat! Tök jó!

Mindig ledöbbenek, hogy valaki nem veszi észre azonnal a terhességét. Nekem ez az egész annyira más volt..mondjuk én valahogy éreztem, hogy az az "LH-teszttel kimutatott ovulációkori akcióból" baba lesz. Az a vicc, hogy én a beágyazódáskor voltam rosszul..akkor émelyegtem, állatira görcsöltem..most meg már semmi.

Terhesgondozásra mikor kell először menni? És a háziorvoshoz el kell mennem valamiért?

pussz

Kép
babancs

Babancs!
Terhesgondozásra akkor mész,ha a nődokid kiállít egy papírt,amivel igazolja,hogy babát vársz.Ezzel a papírkával kell menned a védőnőhöz,akitől megkapod a kiskönyvedet is!!! :)
Ezután havonta kell menned mindkettőjükhöz, ami egy előre megbeszélt időpont,legalábbis nálunk ez így van.
Na,végre én is segíthettem valakinek,már nem én vagyok a legfiatalabb pocaklakós a csapatban :wink: ...mármint a pocaklakóm korára célozgattam,nem a sajátomra :)
Pussz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Jó sok kismama lett itt!

Láttom a cukros vizsgálat a téma. Szerintem egyszer kibirható. És a babának sok bajt okozhat ha terhességi cukrod van. Ugyhogy kitartás!!

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Lányok, lányok!
Olyan misztikum lengi körül ezt a cukorterhelés témát, hogy ihaj.
Nem szabad tőle tartani. Egyáltalán semmitől, ami azt a célt szolgálja, hogy a babád egészségesen szülessen meg.
A Liezenben a szurkálós nénik nagyon profik. Nem kell kifogni őket, gondoljatok bele, hogy naponta hányszor csinálják.

Viszont ha nem hisztek nekünk, mert távolinak tűnik a dolog, én elmesélem a történetem.

Lilivel kb. pont a 24. hétig voltam rosszul. Róka rudi, stb. Mentem a cukorterhelésre, vittem a citromot, és jól elfelejtettem beletenni. Egyáltalán nem volt vészes. Aztán elmentem nézegetni a csarnokba, ami nem volt jó ötlet a gőzölgő, frissen sült pékárú miatt :)
Azért legyőztem a vágyam :)
Másnap megvolt az eredmény, vidáman mentem érte, aztán a néni aki odaadta a leletet, azzal fogadott, hogy azonnal keressem fel az orvosom.
Aki pont szabin volt. Sebaj, Bogika beindította a gépezetet. A belgyógyászaton a Hídvégi prof. osztályán dolgozott egy ismerős orvos, felhívtam, azt mondta, menjek be a Hídvégi profhoz. Kaptam tőle időpontot, hétfőre. Volt egy hétvégém körüljárni a témát.
A netet bújtam, így mire mentem, mindent tudtam. A prof nagyokat nevetett rajtam, hogy csak a repi anyagokért (cukorméréseket nyilvántartó kis füzet) mentem be. Instrukció: 150 g CH, 1200 kcal diéta. Meg volt adva, hogy mikor mennyi CH, stb.
Naponta 3x kellett szurkálnom magam, minden főétkezés után. Ha sikerül szinten tartani az értékeket, megúszom az inzulint.
A vicc az, hogy a határ 7,9 nekem pedig 8,3 volt a cukrom. A napi étkezések során pedig 7 fölé nem mehetett az érték.
SIKERÜLT
A 24. héttől a 37. hétig diétáztam, nagyon keményen, mindent betartva. Fogytam 16 kilót!!! Életemben nem voltam olyan karcsú :)

Katicával már óvatosak voltak. 12. hét cukorterhelés, 24. hét cukorterhelés, 32. hét cukorterhelés. 12 OK, 24 OK, 32 nem OK. Megint diéta, de most csak 12 kilót fogytam :)

Mindegyik baba normális súllyal született. Lili 3,25 kg, Katica 3,45 kg.

Ellenpélda.
Egy ismerősöm kislánya 2 éves. Mikor 9 hónapos volt a kislány, Orsi egyik nap azt vette észre, hogy nem lát. Azonnal orvos, vérnyomás mérés, minden OK. Cukor mérés, cukor 17!!!! Kórház, beállították neki az inzulint, napi 5x kell szúrnia magát.
Mikor arról kérdezett, hogy mire kell odafigyelni, ha cukros az ember és babát szeretne, rákérdeztem néhány dologra:
1. Mekkora súlyú volt a kislánya.
Nagy volt
2. Születése után rendben volt a cukorszintje?
Nem, egy nagy fecskendő cukrosoldatot adtak neki, annyira leesett a cukorszintje.

Ergo. Orsi a terhesség alatt is cukorbeteg volt. Nem a 24. héten jött ki nála, mert az értékek rendben voltak. Valószínűleg később, a 32. hét körül. Mivel nem kezelték, nem diétázott, utána sem mérték neki soha, ezért a szülés után 9 hónappal már teljesen tönkre ment a hasnyálmirigye.
Előzmény: A családban vannak cukorbetegek, egyenes ágon!

Az orvos mit mondott? Hogy elképzelése sincs mitől eshetett le a kislány cukorszintje születés után. Blabla. Azt ők nagyon jól tudták, csak éppen röstellték bevallani, hogy ilyen családi háttérrel nem mérték a cukrát legalább egyszer a 24. hét után.

Szóval lányok!
Vegyétek komolyan. Kevés édességet egyetek a terhesség alatt. Ha van a családban egyenes ágon cukorbeteg, szóljatok az orvosnak. Biztos ami biztos.
A túlsúly nem jelenti azt, hogy biztos terhességi cukorbetegség vár a kismamára, ismerek nagyon sovány cukorbeteget. De rizikófaktor.

Én semmi jelet nem vettem észre magamon előtte, nem ettem többet, talán csak annyi, hogy többet ittam, de ez önmagában nem jelent semmit.

Babancs!
:) Nóri jól beszélt. Uff.
Mikor esedékes az UH? Jövő héten?
Szerintem egyébként a doki olyan 10 hét körül már kiállítja a papírt.

Lányok!
A terhesség alatt járó adókedvezményre, meg ilyesmikre is figyeljetek oda. Kérjetek el minden igazolást!!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Tünde,
cukorterheléskor nekem is jó volt minden, mégis Kevin 4,16-tal született. Akkor azért születnek nagy babák mert kialakult mégis a terhességem alatt a cukor? Ezt most ugy nem értem. :cry:

Cukroslötyi nekem kifejezetten jólesett, meleg volt azon a reggelen és olyan frissitően hatott, mert jó hideg volt :)
a vérvételes nőcikről annyit, hogy én kifogtam egy olyat aki csak egy cm-ről látta hova is bökje a tüt, kicsit borzasztónak találtam, utána elég sokáig látszott a kezemen a próbálkozása szegénynek. :twisted:

Juciferről tud vki vmit?

Zsu
spanci

Sziasztok!

Bogi, én a Hídvégi osztályán dolgoztam. :) Ki az ismerős dokid? Leírod a monogramját? :wink:
A cukorbetegségről még annyit, hogy nem öszekeverni a 2 fajtát, miszerint az egyiknél a hasnyálmirigy nem termel inzulint, így tuti a napi injekciózás, ezek a betegek ált soványak, és már fiatalon kiderül.
A másik, amikor életmódbeli változásokkal, gyógyszerrel, diétával kordában lehet tartani.

Spanci, nem. Az, hogy Kevin "viszonylag" nagy súllyal született, nem jelenti azt, hogy terhességi cukorbetegséged volt. Viszont, akiknél kialakul a betegség idősebb korukban, nagy %-ban megfigyelhető, hogy nagyobb babájuk volt, valszeg nekik volt terhességi cukorbetegségük, de pl a mi szüleink idejében nem szűrtek erre.
Ha van a családodban cukros, akkor érdemes erre figyelni. De persze itt megint sokmindent kell nézni: Neked, férjednek mekkora volt a születési súlyotok, mennyire vagytok átlag méretűek, szedtél-e végig magzatvédőt (bár mosatnában azt mondják, ettől nem lesz nagy a baba), és a mostani jóléti társadalmunkban a 4.16 kg nem annyira számít nagynak. Most gondold el, manapság a 3,5 kilós babára legyintenek, hogy nem vmi nagy, én anno a 2,75-el nem számítottam hűűű de picinek, ma meg lehidalnak, ha vki 40 hétre ekkora babát szül.
Vendég

Tünde!
Írtam msn-en a dokit :)
A 2-es típusú az időskori diabétesz. Ilyen nagyon sok van. És aki terhességi cukorbeteg, az jó eséllyel pályázik az időskorira is. :(

Van egy olyan érzésem, hogy Jucinak nehéz szülése lesz.
A száraz szülés nagyon rossz.
Izgulunk érte.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szép napot mindenkinek!

Hajni:
Áll az alku. Mennyit ajánl a bank? :D Neked adom a limonádémat, sőt még a másik karomat is lecsapolásra. Délután megyek doki bácsihoz, ma kiderül, mikorra várnak egy italra a laborban. :D Igazán megoldhatnák valami frankó koktél formájában is a dolgot...

Nóri:
Szerintem ne félj a szúrkálástól. Nagyon gyorsan megoldják. A szúrást meg nem is fogod érezni szerintem, olyan tutira elszorítják a karodat.

Orsinak egyébként teljesen igaza van a rejtett cukor ügyben, szóval arra kell gondolni, hogy minden a babáért és az ő egészségéért történik (persze a mi egészségünket is beleértve). Nekünk "csak" a szokásos gyakorlaton kell kitartanunk, de mi van azokkal, akiknél még valamiféle gondok is akadnak? Nekik szegényeknek már az lenne a furcsa, ha nem kéne folyton orvoshoz rohanni, meg mindenféle vizsgálatokon/kezeléseken átesni. Úgyhogy csajok, fel a fejjel, túl fogjuk élni. :)

Babancs:
Te szegény. A hasmenés se lehet valami kellemes, bár én úgy vagyok vele, hogy inkább, mint a hányás... Életemben kb. 3x hánytam, de nekem az elég is a hátralévő életidőmre. :) Nekem egyébként kb. 4,5 hónapig semmiféle bajom nem volt. Azóta viszont elkezdődött a szorulás. Na nem állandó jelleggel, de van, amikor már jobb lenne egy dinamitot feldugni, hogy legyen valami eredmény. :D Mondjuk azért ez is elég jól kezelhető. Én például kitapasztaltam, hogy nagyon sok tejtermékkel, gyümölcs/zöldség evéssel és sok-sok folyadékkal (ásványvíz, rostos levek) visszaállítható az egyensúly. Terhesség idején a szervezet ugyanis egyre több vizet tart vissza, ezért van, hogy az ember vizesedhet, vagy ez a fránya szorulás kínozhatja. Szóval, nyugi, nem sokáig kell a wc-n tölteni a napjaidat. Nemsokára ritka madár leszel arra felé. :)

Spanci:
De jó neked, hogy élvezted a löttyöt. Szerencséd volt, hogy hideg volt, mert a cukrot meleg vízben oldják fel, szóval nem nagy esélye van, hogy jégbe hűtött hűsítő ital várja a kismamát. :) Kifogtad. Én pillanatnyilag úgy gondolom, hogy egyhúzásra lenyomom és aztán lesz, ami lesz. Minden esetre nem tom mit csinálok Győrben 2 óra hosszat úgy, hogy állandó wc közelben maradjak, mert hátha kibokákolom.

Andi

Kép
andykamama

Andy, ha bejössz Győrbe a vérvételre, akkor összeköthetjük a kellemest (vagyis kellemetlent) a hasznossal, és intézzük egyszerre, ok?
Nekem mondjuk a jövő hét vége nem jó, de a 9-edikéhez mit szólsz?
Az még pont belefér Neked is. Hétfő.
Mondjuk találkoznánk a vérvételen, aztán eljövünk hozzánk, úgy mégiscsak jobban telik az idő, meg ugye nekem itt van a kis porontyom is. :)
Vendég

Vagy a jövő hét szerda jó még nekem, pont akkor töltöm a 24 hetet.
Vendég

Sziasztok!
Nagy dilemmám,van,ha valaki ért közületek a "mindegyik munkahelyemről kapok-e táppánzt "ügyhöz,akkor világosítsatok fel légyszi!!!!
tehát van egy államdóhatározatlan időre megkötött szerződéses munkahelyem,ahonnan tuti,hogy kapok ,ezt tudom.
A másik a kérdéses:Megbízásos szerződés,de minden járulékot ,tehát egészségügyit is vonnak belőle...ez is jövedelemnek számít,tehát hozzászámít a táppénzalaphoz,nem????Mindenki mást mond és én már hülyére morfondírozom magam. :shock:

Köszi
nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri, a Családineten van tb szakértő, írj neki, gyorsan válaszol!
Vendég

Tünde,

köszi :lol:

Zs.
spanci

Sziasztok!

Megszületett Erika /Juciferr/ kisfia, Milán,2950 g és 49 cm.
Mindketten jól vannak. Gyors szülés volt,3,5 óra.

Bea
beátab

Sziasztok!

Andy!

Ez nem az tanfolyam amit a vezető védőnők szerveznek.

Egy barátnőmmel közösen tartjuk, ő védőnő és most fogja befejezni a szülésznőképzőt.
Én már végzett bába vagyok és mellette dúla is.

Most van alakulóban az egyesületünk éppen ezért még nem kell a kurzusért fizetni semmit.
Decemberben lesz vége a tanfolyamnak, addigra az egyesület is készen áll, ekkor majd azok akik úgy érzik, hogy valamit nyújtottunk nekik, támogathatják az egyesületet.

Most olvastam, hogy megszületett az újabb csemete!

Boginak akartam válszolni, az egy elég régi fogalom, hogy "száraz" szülés. Ugyanis burokrepedéskor csak az a magzatvíz távozik, ami az elölvekvő rész előtt van. A többi az változatlanul körbeveszi a magzatot. Háborítatlan szülésnél a magzatburok csak a kitolási szak kezdetekor reped meg. Ez nagyon jó, hisz így a magzatburok finoman tágítja a méhszájat és kevésbé fájdalmas.

Akkor nehezebb a szülés, ha a burok úgy reped meg, hogy a méhszáj még majdnem zárt, vagy csak kicsit nyitott. De akkor sem azért mert elment a víz, hanem ilyenkor a méh még nem teljesen van készen a szülésre. Ilyenkor esetleg elhúzódhat a vajúdás ill. fájdalmasabb lehet, mert a baba feje közvetlenül nyomja a méhszájat és a beadott oxytocin ezt még fokozza.

Ha jól láttam Erikáék nem mentek be azonnal a kórházba, amint megrepedt a burok, és biztos, hogy ez sokat segített neki.

Szép napot mindenkinek!
Bea
ráhel

F.Nóra, Farkasbogi!

Köszi!
Úgy tűnik vasárnap reggel majd odacsörgök a nőgyógy.ra, ott van-e a Nagy Miki. Akkor megyek UH-ra.

Táppénz sztem csak egy helyről jár, a férjem is azt mondja. Egy ügyvédnek kb. 10-20 állandó megbízása van szerződés alapján..gondolj bele. Kicsit sok táppénz járna neki. Úgy tudom a legmagasabb kereset után jár.

Még1 kérdés:

Kismamatornára mikortól és miért érdemes járni? Nem lehet videón kapni a gyakorlatokat? Rubint Rékáról mi a véleményetek?
Ma megmaszíroztattam a kezeimet, a nyakam, meg a vállam..hát mit ne mondjak, kicsit erős volt..asszem a továbbiakban hanyagolni fogom. Inkább tornázgatom itthon.

Kép
babancs

Tünde!
Köszi,voltam arrafelé,de azt írták,hogy már annyi kérdést tettek fel a tbszakértőnek,hogy fáradjak vissza holnap :( ...tisztára olyan,mint egy hivatal,nem???De itt legalább nem kell sorbanülni,állni...

Babancs!
Én is ettől rettegek,mert már beleéltem magam ebbe a kettős helyzetbe,de nem sok jóval kecsegtettek eddig.Valószínüleg abba a hajszálba kapaszkodok,aki azt mindta,hogy szerinte mindkét helyről jár,hisz mindkét helyről vontak eü.-t. :roll:
Na mindegyMár ezzel kelek,ezzel fekszem,elegem van. :!: Ma este hívok telefonon egy szakértőt,aki megerősíti az egyik oldalt.

Persze ami a legfontosabb,a nap jóhíre!Gratulálok Erikának Marci fiához!!!
Pussz
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Nóra:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766 írj ide, vagy mailt neki,itt sokat van. :)

Juciferrnek:
gratula.

később jövök..
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?