Új privát üzeneted érkezett!

Gabi! Előre is köszi a támogatást! A callaneticset céloztam meg én is, hazafelé még azt gondoltam, hogy mától, de elég szarul vagyok. Fáj a torkom, a fülem, vacak a közérzetem, elkaptam ezt a dolgot Miksától szerintem. Szóval ma lehet, hogy nem erőltetem már.

A másik: azért híztam vissza, mert amikor festettünk, és egész nap hajnaltól estig pakoltam, éjjel meg lapzártáztam, akkor ki voltam merülve, és úgy éreztem, hogy kell ennem. Ettem is a többiekkel, és akkor még szerintem nem híztam, csak az volt a bibi, hogy úgy maradtam evésileg, a nagy meló viszont abbamaradt. Hát így...

És sajnos szembesültem azzal, hogy nem bírom már a 90 napost csinálni. Amikor szülés után rendesen lefogytam, akkor egy évig csináltam majdnem. És azóta akárhányszor elkezdtem, félbehagytam, nem jó már. Ezért is szemeztem a norbissal, de az se jött be igazán. Velem van a baj :cry:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

gyors leszek:
mindkét csöppömnek középfülgyuszija van, és felszúrták a fülüket(egyet-egyet )
Szörnyű volt.
Ordítottak, mint a sakál :cry:
Annyira rossz volt nézni, hallagatni, átélni az egészet :?
most Natasa éppen melegítő fülsapiban alszik a hordiban, lámpára várva(csak várom, hogy jobban elaludjon)

Bocsika, hoyg nem írok senkienk sem :roll:

pusz
vas

Ildi! Jaj, szegénykék! :cry: Sok-sok gyógypuszi nekik, neked meg kitartás!
Gyógyszert is kell szedniük?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

persze, Olinak már reggel írt fel a gyerekorvos augmentint, ezt most Natasa is kap majd(neki most írták fel)
Szörnyű ám. :(

Nem tudom Olivérnek hogy lett 2-3 nap alatt fülgyuszija, most kezdte a taknyazást pár napja.
Nati az más tészta, ugye ő egy hónapja beteg volt, ez annak a szövődménye.Kétszer vittem vissza dokihoz, hogy még mindig hörög, de nem tett semmit.Erre ráment a fülére.
Lehet, hogy orvost kell váltanunk???????? :x

Erre most mondta a szomszéd csaj, hogy a fülész, aki felszúrta a fülüket, mániákus fülfelszúrkáló.
Köszi. :shock:
Mindegy, hétfőn még visszaviszem hozzá, aztán elviszem egy másikhoz őket , ha nem jönnek rendbe addig
vas

Sziasztok!

Ildi,
jajj de sajnálom szegény gyerekeket! :(:(:( Melyik kórházban szúrták a fülüket? Egy ismerősünk gyerekei itt a lakótelepen is nagyon sokszor betegek, és ő a Tűzoltó u-i klinikára esküszik... Nem tudom ,mi még sosem jártunk ott, csak a Madarászban egyszer röntgenen.

Mindkettőjüknek jobbulást kívánunk! Lehet, hogy tényleg érdemes megkérdezni egy másik dokit!

Szirom,
értem a visszahízást, bezzeg az nagyon könnyen megy ugye... A callanetics-et ne kezdd el így, betegen, inkább várj pár napot, ha jobban leszel, az is jobban fog menni :) Akkor én mostantól nyüstöllek, jó? :D
Kéne valami más diéta... Van egy olyan, hogy zóna, amikor a vércukor szint nem mehet egy bizonyos érték fölé, meg alá, és állítólag nagyon jó! De ennél többet én sem tudok róla. Ez a sztárok kedvenc diétája :)

Megyek körtét pucolni a gyerkőcnek :D

pgaboka

Hahó!

Ildi! Jobban vannak a gyerkőcök? És mit mondtak, vírusos cucc húzódott a fülükre?
Gyerekorvos: lehet, hogy érdemes átgondolni. Csak persze ez olyan nehéz döntés, mert ha meg rögtön ab-vel kezdi egy ilyen pici babánál, mint Natasa, akkor azon is elgondolkodtál volna, hogy biztosan szükség van-e rá. Hát nemtom.
Lehet, hogy annak érdemes utána menni, hogy a füll-orr-gégén ki rendel éppen, és nem ehhez a fúlszórópárti dokihoz bejutni? A szomszédasszonyod talán tudja, hogy kihez érdemes menni és kihez nem, és persze hogy mikor.

Gabi! Megköszönném az egrecíroztatást :)

Érdekesen hangzik ez a zónadiéta :wink: A vércukorszintet hogyan ellenőrzik? Végülis az az ideális, ha a vércukorszint bizonyos kereteken belül marad, sőt, az az egészséges. Majd nézelőlödök, utánakeresek a neten, hogy mit lehetne kitalálni. A legegyszerűbb talán a szénhidrátok kiiktatása lenne, az nekem simán megy, de nem tartják egészségesnek, meg sajnos annak biztos következménye a székrekedés. A 90 napost már nem bírom, ezt írtam, meg a norbit se, mert ott észrevétlenül csúszom vissza mindig a normál étkezéshez. Most valami programszerű lenne jó, amit be kell tartani.

Mikor szülsz már? :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,

Ildi, szegény kicsik! Sok-sok gyógypuszit küldünk nektek! Tudom milyen rossze ez, én voltam kiskoromban ilyen fülfájós, nem is tudom hányszor szúrták föl a fülemet és bizony nem volt kellemes dolog. Gondolom neked sem könnyü, de azért majd átvészelitek, aztán megint minden okés lesz! :wink:

Gabi, tényleg, mikor szülsz már????????
Mit tornáztál eddig ilyen nagy pocival? Callanetics-et? Vagy mást?
Mindenesetre nagyon ügyes vagy, hogy így végigcsináltad az ege´sz terhességet, meglátod, utánna sokkal könnyebb lesz megint visszaállni a régi súlyodra.
Én épp most néztem meg, 55 kilóval kezdtem és 65,8 kilóval mentem szülni. Szóval az 59 és az 55 között azért nincs olyan nagy különbség, talán még be is tudom célozni addigra....

Sziro, akkor én is csatlakozom Gabihoz és minden nap noszogatni foglak,. jó? Amit én ajánlani tudok, pontosabban nem tudom ajánlani, mivel még én sem csináltam egyiket sem,de ezzel a két kúrával szemezgetek már jó ideje, mert én is épp ilyesmit keresek, ami határokat szab és pontosan be kell tartani, mert bizony a norbival én is vétkezek, meg a 90 napos is ugyanígy nem jön be. Nekem is valami ilyen kell. Az egyik a vital.hu-n van, "3 hét 6-10 kg mínusz" címmel, asszem. Egy természetgyógyász emberke kúrája és nem hangzik rosszul, nem kell éhezni, olyan normál határokon belülinek tartom. Nézd meg. A másik meg egy itteni, Dr. Strunz-féle diéta, a lényege, hogy testet és lelket fiatalító ételeket kell enni és sportolni. 3 fázisa van, az elsö szakaszban napi 3-4 fehérje shake ( gyógyszertárban kapható nagy tisztaságú fehérje porból tejjel, vagy gyümilével, vagy vízzel esetleg gyümölcsökkel pürésítve, de finom, az a lényeg ) valamint csak zöldség és gyümölcs ehetö, a lehetö legfrissebb állapotban. Reggeli gyümölcssaláta magokkal dúsítva, ebédre vegyes saláta olívaolajjal, vacsi párolt zöldségek. MIndenböl amennyi jólesik. Gyüminél kivétel a banán meg a barack. Az elsö fázis 1-2 hétig tart. Ja, ami még nagyon fontos, Dr. Strunz napi 30 perc mozgást ír elö, de ez nem kell, hogy nagyon izzasztó legyen, a lényeg, hogy a pulzus felmenjen 140 körülire. Lehet gyors séta vagy bármi.
A második fázisban egyik nap az elsö fázis szerint kell enni, ma´sik nap meg normálisan, ezalatt értendö a sovány husi, hal, teljes kiörlésü kenyér, barnarizs, krumpli beiktatása, csokika, zsíros dolgok fehérliszt nem. Itt is fontosa mozgás, ekkor már nem lesz olyan megeröltetö, talán már kívánja is az ember. Ez a fázis tart a legtovább, amíg az ember eléri a kívánt súlyt, aztán a harmadik fázisban szépen lassan át lehet állni a kiegyensúlyozott, zsírszegény, sok zöldség és gyümölcs kajára sporttal együtt. Nekem ez is szimpi, mert itt is van szénhidrát, meg tulajdonképpen minden, ami kell a szervezetnek, na meg az elöírt sport, ai ugye sokszor kimarad valamiért.

Na majd megbeszéljük, hogy neked ezek közül bejön-e valamelyik, ha nem keresgélünk tovább, aztán belevágunk együtt, jó? Nekem is KELL!!!!En ma voltma olyan nagy marha, hogy elmentem futni. Elmentünk apával meg Ábellel egy erdei játszótérre, nem messze onnan van egy tó, a játszótértöl pedig egy sétány vezet odáig. Na én miért is ne, mondtam nekik, hogy játszizzanak szépen, anya elmegy futni, fut egy tókört, aztán már jövök is. Csak azt elfelejtettem, hogy mindez a sétánnyla együt 10 km. De azért böcsülettel végigcsináltam, lassan ugyan, de ment. Most meg fáj mindenem, de sebaj. Én voltam a mafla, nem kellett volna ilyen nagy zabálások meg linkelés után azonnal ekkorát bevállalni. De ez nálam már csak ilyen. Ha egyszer elmegyek futni, akkor miért is ne mindjárt maratont?? De majd holnap kicsit kirázom az izomlázat egy lájtos kocogással.

Na mennem kell, mert apa már szólt egy párszor, hogy menjek, mert meg akarjuk nézni a DaVinci-kódot.

Szép estét mindenkinek!!

Gabi, gyerünk!!!!!!!

Motiot
motiot

Bocsika a hibákért, most olvastam vissza, hogy miket írtam itt össze-vissza. Fáradt vagyok, no!
motiot

Hahó!

Motiot!

Ehhez mit szólsz? http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12433

Közben rájöttem, hogy ez az lehet, amit Gabi is írt. Elég jónak tűnik nekem.

Csak ez nem túl sok információ sajnos... Itt van hozzá egy fórum, de elég rövidke, még keresgélek máshol hozzá, ha érdekel. Én holnap indulok, az tuti, vagy ezzel vagy mással, de azt hiszem, ezzel. Hétfő nekem erre a legjobb :wink: Ki csatlakozik?

Itt van még hozzá cucc: http://www.hoxa.hu/?p1=cikk_lista&kat=2

És itt, de itt úgy látom, regisztrálni kell a bővebb információkhoz:

http://www.hazipatika.com/articles/Etre ... rchkywrd=déltengeri

És most ezeket elolvasgatom, kimenőt kértem az uramtól a tanulmányozásukhoz :wink:

Többiek, merre vagytok? Betegek, kismamák hogy vannak?

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahóóó!
Szirom, benne vagyok, holnaptól kezdhetjük! Aztán majd egymást rugdossuk elöre, jó?
Egyénként ahogy elolvastam ezt a south beach diétát, ugyanaz, mint amit én írtam le, a gyümik kivételével. Tehát biztosan nem lehet rossz, ha már két orvos is tanácsolja. Én egyébként asszem a gyümis megoldás mellett maradok, mert van itthon egy csomó alma, amit meg kéne enni, mielött hazamegyünk jövö vasárnap és ebben a fiúk nem nagyon fognak segíteni. De különben az egész ugyanaz, mint a Strunz-féle diéta. Ugyanaz a 3 fázis, ugyanaz a felépítés.

Gabi, egyben vagy még?

Ildi, hogy vannak a kisbetegek?

Többiek?

puszi, én lelépek, mert nemsokára megyünkki a kertbe grillezni. ( kizárólag sovány husit és salátát, na meg zöldségeket fogok enni :wink: )

motiot
motiot

Sziasztok!

Még egyben vagyunk! De tegnap már nagyon fájt a pocakom, nem igazi fájások, hanem a gáttájra már akkora nyomás nehezedik, hogy megkergülök. Fájások is vannak, néhány nagyon erős, de rövid, semmi rendszer nincs benne, klasszikus jólsó. Éjszaka is fájdogáltam, jajj :( Sokat voltam ébren.

Annyira más, mint Zsoltikával, ő már régen megszületett ilyenkorra, de hát ez van :)

Motiot,
terhestornát tornáztam :) Van egy Kállai Ildikó tornám, az nagyon jó, egy időben a Rubint Rékára is tornáztam - háááát, az annyira nem klassz, és nemrég Sziromtól szereztem terhestornát, amit egy gyógytornász tart, és az is nagyon jó! Szóval ezek voltak. Ennek ellenére én elég sokat híztam, ahogy írtam is már :( Te nagyon ügyi voltál Ábellel, alig híztál!

Szirom,
erről a zónáról én sem tudok többet :( De ilyesmi lehet, mint a linkek, amit feltettél. amúgy hogy vagy? Torkod, köhögés? Ha jobban, akkor lehet is indítani a callanetics-et :D

Lányok, nagy-nagy kitartást a diétához, sok sikert, én is figyuzom a dolgokat, mert azért egyszer majd csak nekiállok megint :)

Most mennem kell, puszi!

pgaboka

Hahó!

Gabikám! Nem jósolok sok időt a kettéválásig! :wink: Drukkhegyek :lol:

És köszi az érdeklődést, a torkom már csak picit kapar, holnaptól torna és diéta. Muszáj most már öszekapnom magam. Tudom, hogy már sokszor mondtam ilyet, de most már tényleg gáz a helyzet, úgyhogy belehúzok :wink:

Motiot! Részemről akkor holnap reggeltől start! :D Részletezzem-e hogy ma még utoljára voltunk vacsizni, báránynapok voltak a Víztorony étteremben, úgyhogy kemencés báránysültet ettem zöldbab és gombaágyon :wink: Ez tartja majd bennem a lelket az elkövetkezendő 2 hétben :lol:

Ildi! Hogy vagytok?

Többiek! Gyertek, ahogy időtök engedi!

No, azt még nem is mondtam, hogy az uramnak tetszett a blúz, amit vettem az esküvőre, és többen is mondták, hogy csinos vagyok :wink: Olyan hülyén hangzik, hogy ezzel ugrálok, de mostanában nem nagyon mentem kiöltözve sehová... :wink: Az az igazság, hogy inkább szerintem azon lepődtek meg, hogy magas sarkúban, szoknyában, mély dekoltázsal láttak, holott normál napokon farmerban, pólóban futkározok, itt tényleg nincs miért kiöltözni. Azért jól esett, adott egy lökést :lol:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jövök ma rendesen is, most csak annyit:

GABI, EGYFOLYTÁBAN RÁD GONDOLOK, NAGYON DRUKKOLOK!!!!

SZIROM, MOTIOT HAJRÁ A FOGYESZHOZ!!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Jó reggelt mindenkinek,

Gabi, én is nagyon sokat gondolok rátok, drukkok mennek!!!!!!!!

Szirom, biztosan nagyon csinos is voltál tegnap, nem csak úgy mondták az emberek! Ne izélj már! Pár kilócska még távozik, aztán máris egészen tökéletes bomba nö leszel! Akarom mondani leszünk! :wink:
Én mindjárt megiszom a reggeli kávémat egy kis tejjel és édesítövel aztán eszek hozzá, vagyis utánna egy kis gyümit, de nem salátaként. Aztán meg megyünk tízre Ábival végre tornára. Ma lesz elöször, kiváncsi leszek, mit fog szólni hozzá. Az összes résztvevöt ismeri, mert az elözö babacsoport jött tovább ide tornára, úgyhogy csak be kell egy kicsit melegedni.
Én meg szégyellem majd magam, hogy még mindig ugyanolyan formával megyek oda, nem sikerült leadnom egy dekát sem. De majd most!

Na asszem megyek is, mertÁbel ma megint hisztis ( jön egy esöfront ) aztán meg reggeli után mennünk is kell, pontosabban hamarabb akarok odaérni, hogy elötte még beszélgethessünk egy kicsit a többiekkel.

Majd jövök

Motiot
motiot

Jó reggelt!

Gabi! Ugye kap valaki sms-t, ha kibújt Lackó? :wink: Vagy beírja ide a férjed esetleg, meg tesz föl képeket, ha nem túl nagy kérés... :oops: :wink:

Motiot! Kemény tojást főzök reggelire, a kávén meg már túlvagyok. Szépen vezetem a súlyomat, de most nem mondom meg, hanem majd szólok, ha elhagytam a ronda számot, jó? :wink:
Ebédet még nem tudom, még ki kell találnom.

Délután fogok tornázni Gabi callanetics-ére.

Szerintem ma el kell mennünk Buckával vásárolni, mert szinte semmi olyan kaja nincs otthon, ami ehhez a diétához kell. Vagy inkább amit megenged. Most eléggé elszánt vagyok, de ha abba akarnám hagyni, akkor ahogy megbeszéltük, szóljatok, be! :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hopp, itt vagyunk megint!

Sajnos haza kellett jönni a tornáról már az elsö 5 perc után, mert Ábel nem volt hajlandó együttmüködni. Elszaladt, tornázott, felmászott a tornaszerekre, de az elsö 15-20 perc az csak énekléssel tánccal, más játékokkal telt volna, ebben pedig nem volt benne, azonnal tombolni akart. Aztán mikor ráparancsoltam, hogy hagyja abba és jöjjön ide, mert a másik gyerekek sem ugrálnak, akkor megmakacsolta magát, elkezdett ordítani és a földön fetrengeni. Na ekkor lett elegem, fogtam, ráadtam a kabátját és eljöttünk. A kocsiban nagyon nagyon leszidtam, hogy mit müvelt, milyen mérges és szomorú vagyok, hogy nekem ilyen kölköm van. Nem tudom, hogy megértett-e valamit belöle, mert pár perc csönd után ugyanúgy viselkedett, mint rendesen, mintha semmi nem is történt volna. Most próbálok még egy darabig szigorú arcot vágni és elmondom neki többször is, hogy anya mérges rád, mert rossz volttál a babacsoportban, de nem érdekli. Szerintetek ez normális, vagy vigyem el pszichológushoz. Mert egyszerüen nem türi el, ha korlátokat szabnak neki ilyen tervezett lefolyású foglalkozásokon. Csak a maga feje után megy és nem hagyja magát irányítani, míg a másik gyerekek állnak anyukájuk mellett és azt csinálják, amit mondanak nekik. Most már kezdek kicsit megijedni, hogy az én gyerekem más, mint a többi. Ez normális szerintetek? Ja, el is mentem a rendezö irodába és visszamondtam az egész tornát, mert így felesleges, ha minden alkalommal ez lenne. Nem érdekel, én nem akarok mindig égni, meg hogy mutogassanak rám, hogy ja, ez az az anyuka, akinek a kisfia mindig szörnyen rosszul viselkedik.
Na befejezem, mert mindjárt megint elbögöm magam.

Majd jövök késöbb megint.

Motiot
motiot

Dokinál voltunk délelőtt, javulgatnak :P
De szerdán még vissza kell őket vinnem.

Most sietek szokás szerint, csak bekukk. , hátha van valami fejlemény bébi-ügyben :D

Fogyisok hajrá!!!
Kép

majd jövök :wink:
vas

Motiot, ne legyél szomorú, ez tök normális, nincs Ábellel semmi baj.
Neki az is nehezebb, hogy német nyelvű környezetben van, bár biztos nem okoz neki nehézséget, de a feszültsége származhat ebből talán. Van egy ismerős család, ahol a mama orosz, papa magyar, itt élnek, és a kisfiú kb hároméves koráig nagyon nehezen oldódott fel társaságban, Maja meg Bernát kicsit féltek tőle (harapott pl...)
Most meg nagyon kedves, vidám kisfiú, kinőtte simán.
Adélnak meg apja-anyja magyar, mégis ronda hisztérika... :shock:
Imádom ám, csak megdolgoztatja a türelmünket...

Még jövök

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

No, elkészült a salátám füstliből, paradicsomból, paprikából, uborkából, hagymából, meg egy kis joghurtból. Motiot, te miket eszel ma?

Motiot! Nyugi, ne aggódj, szerintem ez teljesen normális kortünet. Egyszer nálunk is egy kis tornateremben tartották a zenebölcsit (valami más rendezvény volt a klubházban), kérdezd meg, hurcolta-e Miksa a súlyzókat, meg fetrengtek-e a gyerekek a szőnyegeken. Hát persze :wink:

Megértelek különben, bennem is fölmegy ilyenkor a pumpa, meg tényleg van olyan helyzet is, amikor már ciki tud lenni, de az azért ne jusson eszedbe, hogy Ábellel valami gond van! Még csak 2 éves! Melyik 2 éves tűri a korlátokat? Lehet, hogy maradnotok kellett volna, hiszen ha ekkora gyerekeknek programot szerveznek, akkor szerintem azzal is számolnak, hogy nem mindegyik ül meg a fenekén. De persze ezt anélkül mondom, hogy láttam volna, mi is történt.

Rita! Én is ismerek olyan kisfiút, aki 2 évesen döbbenet volt, mostanra (7 éves) meg teljesen olyan, mint a többi gyerek :wink:

Ildi! Klassz, hogy jobban vannak a törpéid! Tovább a gyógyulás útján! :wink:

És te hogy vagy? Nagyon lemerítenek? Gondolom nyűgösebbek a szokottnál.

Én meg közben újabb akadályokba ütköztem: Miksa elkezdett takizni, nem feltűnő, nem is nagyon folyik neki, hanem inkább sűrű (bocsi :oops: ) éppen ezért elkezdtük szívni, nehogy bent maradjon a cucc. Fújni egyáltalán nem akarja az orrát, marad a porszívó. De úgy küzd, mint a hétfejű sárkány, hiába a nyugodt elmagyarázás, meg az a tény, hogy tavasszal már ő magának szívta nagyon ügyesen. No, ma színt vallott: úgy tűnik, ugyanannyira nem akarja elengedni az ő saját kis takiját, mint ahogyan a kakát sem. Zokogott, hogy "kikapargatom az orrszívóból, ne öntsd le az emésztőbe, mama!" Mert ugye azt tudja, hogy a víz az emésztőbe megy. Ez eddig nem okozott gondot, a fürdővizét is ő maga engedi le, és mindennap elmagyarázza nekünk, hogy leengedi az emésztőbe, és majd jön a szippantyús Pista és kiüríti a tartályt. Most totálisan tanácstalan vagyok. Ötlet?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hááát, nehéz ügy...
Mutasd meg neki, hogy te is szívfájdalom nélkül dobod ki a zsepidet, vagy csak szívjátok ki az orrát, és ha nem figyel, már mással foglalkozik, sutyiban mosd ki..
Nem tudok jobbat.
Azért gyűjtögetni mégsem lehet... :shock: :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Köszi Rita. Nagyjából én is ezeket gondoltam, de a zsepikidobást már szerintem ezerszer látta, most majd feltűnőbben csinálom. A sutyiban kimosás azért nem lesz könnyű, mert nem hagyja abba a hisztit, mint régen, amikor a porszívó kikapcsolásával egyúttal a gyerek is elhallgatott. Most kb. 20 percig ordított és fetrengett a földön, és hisztizve, de árnyékként jött utánam a kimosáshoz. És ha ketten vagyunk, akkor nehezebb úgy elterelni a figyelmét, hogy eltűnjek, de majd igyekszem... Ki gondolta volna, hogy ilyesmi jön még... :roll: :wink: Először rá se jöttem, miről van szó, simán magyaráztam neki, mint régen, hogy látod mi volt az orrodban? Ez nem maradhatott benne stb.... na akkor borult ki a bili, de legalább tudom, mi a baja.

Most már jókedvű, de még mindig nem alszik. Az lesz a vége, hogy visszateszem a kiságyába.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jöttem :D

Bár már Olivér nagyon mocorog itt mellettem, már fél 12 óta alszik, lassan tényleg aktuális az ébredés :D

Hú, Szirom, nem tudom, enyém gyerekek sose ragaszkodtak a "cuccaikhoz"
Próbáld meg, amit Rita is írt, hátha sikerül :wink:

Motiot, nyugodj meg, semmi baj nincs Ábellel.
Majd megváltozik, hidd el.Nálunk Leventének voltak érdekes esetei, olyan hisztiket leszokott vágni 2-3 éves korában, hogy csak lestem.
Akaratos volt, önfejű, és hisztis.Mára teljesen megváltozott(bár még most is képes elbőgni magát minden sz*r-ért)
Ki fogja nőni szerintem, mint minden gyerek, én inkább azt javaslom, hogy ne hagyjátok abba, inkább többet menjetek gyerekek közé ilyen helyekre.
Ha otthon maradsz vele, akkor csak megint csak az lesz, amit ő akar.Kell nekik egy kis irányítás is néha.Ezért akarom, hogy Olivér jövő szept.-ben menjen oviba(de azért még jópár kört kell futnom, hoyg bevegyék)

Én is akarok fogyózni, én is-én is!!!!! :shock: (lehet, hogy ez hülyén hangzik :?: )
Elhiszitek, hogy már vágyok rá, hogy ledobjam ezt a nyomorult 5-6 kilót!!!(aztán még további 4-et :wink: )
Jövő nyárra tavaszra kerek 10 kilóval akarok kevesebb lenni én is!!!!! :roll:

oké, felébredt :roll:
megyek kaját adni neki

mégse :wink:

Annyira nem fáradtam ám el, Szirom, nem voltak olyan nyűgösek, sőt első éjszaka, miután felszúrták neki, annyira jól aludtak, szerintem megkönnyebbülhettek, és olyan sok trutyi jött ki mindegyik füléből, oylan csúnya volt :oops:
vettem fülmelegítős sapit is, felváltva mellegítettem a fülüket, orrsapay-ztem, orrcsepp, orrszívás, fülmelegítés, antib., köhögéscsillapító.
Jó sok doldog volt azért velük, de kibírtam. :wink:
Még most is kell mindnet csinálni nekik.Bár az orruk már egész jó.
Vettem elemes orrszívót, a porszívóstól már görcsöt kaptak, ezt meg még Olivér is eltűri valahogy.Ma már a gyógyszert is normálisan bevette reggel.

Na, most ébredt,
puszi
vas

Sziasztok,
köszi, hogy megnyugtattatok, hogy Ábellel nincs baj. Egyébként szerintem se, de akkor nagyon mérges voltam rá, mert egyszerüen nem hajlandó azt csinálni, amit a többi gyerek.
Erre már én is gondoltam, hogy esetleg a nyelv miatt is lehet ez a viselkedés, mert ugye mi magyarul beszélünk vele, tehát ezt érti és magyarul is beszél ö is, semmi német. Egyedül a szomszédok jönnek le játszani, akik németek, de ott a kisfiú egy szót nem beszél még, pedig idösebb Ábelnél. Szóval szerintem nem is nagyon érti még a németet, mert nincs közegben. Lehet, hogy ez is baj. Majd októbertöl meg egydélelött oviba, ahol egyedül lesz, talán majd ott belejön a dologba.
A másik meg, hogy belegondoltam, ott volt kirakva a sok tornaszer, amire fel lehet mászni, be lehet alá bújni meg minden, na akkor mondja meg valaki egy amúgy nagyon izgága kétévesnek, hogy maradj anya mellett és szépen tapsikolj a bárgyú német gyerekdalokra. Szóval valahol megértem én öt, csak hát nem mindig az van, amit ö akar.
Mert a játszótéren nincs baj vele, ott ugye azt csinálhat, amit akar, ott a gyerekekkel is jól elvan, meg játszik szépen. Csak akkor van gond, ha mást akar csinálni, mint amit kéne. De ezt majd csak kinövi egyszer.

Ildi, örülök, hogy jól vannak a gyerekek, remélem hamar nem lesz semmi bajuk!
A fogyókúrát meg lájtosan szerintem elkezdheted, ha Natika kap már mást is a tejen kívül.

Szirom, hát nem tudom, hogy mit mondhatnál Miksának a taki ügyben. Tényleg mutasd neki, ha te fújod az orrod, hogy te is kidobod,mert az nem jó. Más ötletem nincs.
Kaja ügyben délben párolt cukkinit csináltam meg vegyes salátát, egy kis grillezett karajt ettem hozzá, de nem sokat. Azóta már ittam egy kis tejes shake-et, aztán ha apa hazajön elmegyek egy fél órát futni, aztán vacsi elött még egy shake, aztán megint saláta meg a maradék cukkini. Holnap hasonló. Csak a cukkinihelyett vegyes zöldséget párolok. Este saláta, talán teszek bele egy kis mozzarellát. Két hétig ki kéne bírni így valahogy, csak nekem az a baj, hogy vasárnap megyünk haza. Nagy a csábítás, szerintem meg fogom szegni, de majd igyekszem nem túlzottan. Úgyhogy már most mondom, hogy te fogsz jobban állni két hét múlva. De nem adom föl, az egyszer biztos. Én is callanetics-ezni fogok még a futáson kívül, mert szerintem is tök jó.

Rita, te is gyere bövebben!! Kilók hogy állnak? Hány kiló is vagy most pontosan, ha szabad kérdeznem??

Motiot
motiot

70,3 a tegnap esti egy tábla Boci után... :shock: :oops:

Úgyhogy Gabi, még nem kezdődök hatossal, de hétvégére talán igen.
Nem túl gyors, de bírom, és megyeget, ez jó.
De Szirom és Motiot az ötleteiteket megjegyeztem, holnap-holnapután én is ilyesmiket fogok csinálni ebédre.
Ma egész délelőtt a városban voltunk Adéllal, megszámoltam, 11x cipeltem fel és le Adélt a babakocsiban aluljáró lépcsőn... :shock:
Szerintetek hányan segítettek???????????????? :evil:
Fogröntgen, ma délután fogászat, csupa jó. :?
Szóval délelőtt pogácsát meg péksütiket ettünk Adéllal, úgyhogy ma már csak körözött lesz este, vagy az sem. (Csak félek, hogy megromlik.)

Gabi, olyan szép óriási hasad van! Tőlem is folyton azt kérdezték, ikreket várok-e, de nem voltam ilyen jófej mint te, engem nagyon dühített.
Igen, van, akinek nagy hasa van, van akinek kicsi.
És szerintem a hízás is erősen alkati dolog (is), Adéllal híztam a legkevesebbet, annyit, mint te most. :oops:
CIKI.

Összefüggéstelenül írok, inkább jövök este, de most mindhárom gyerekem itt csiripel, meg indulni kell a fogo-hoz is. :cry: :?

(((((((((((((((((((((Félek a fogorvostól... Kép )))))))))))))))))))))))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziaszok!

Gabi!

??? :D:D

Vagyok, holnap írok! :)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat :) Egyenlőre sehol semmi :( De azért nagyon jólesett, hogy írtatok, most egy kicsit zizi vagyok, és még el is pityeredtem itt a gép előtt... Ez még délután volt, csak akkor nem tudtam írni, mert vendégünk jött, és picit rendbedobtam a lakást.

Rita,
hajrá, drukkolok, hogy meglegyen hétvégére a bűvös 6-ossal kezdődő súlyod! :):):) Jófej, hát nem tudom, néha már én is kivagyok, amikor arra gondolok, hogy oké-oké, jó nagy a hasam, de hogy lesz ez megint lapos??? De ilyenkor mindig arra gondolok, hogy az egészség a legfontosabb, a picúré és az enyém, és ha nekem ekkora has jár, akkor ekkorát viselek :D Jól elfér benn Lackó, annyi biztos!
Korábban kérdezted, de én nem válaszoltam: igen, Lascal fellépőt vettünk, de egy másik fajtát, ami csatlakoztatható a veneziához.

Motiot,
csak egyetérteni tudok minden előttem szólóval! Ábel teljesen normális gyermek :) És dackorszakban van, ami el is tart még egy darabig! Szerintem se zárkózzatok be, csak kéne járni vele társaságba, bár biztos nem volt könnyű jelenet ott a tornateremben, de egy próbálkozást nem érne meg még? Esetleg előre megbeszélni vele, hogy mi lesz ott a program, hiszen ahhoz már elég nagy, hogy ezt megértse :) Hhogy lesz játék, de először mondóka meg ének. Emlékszem, Zsoltika is így 2 éves kora körül szokott le arról, hogy üvöltsön a dokinál. Egyszerűen csak azért, mert előtte szépen elmagyaráztam, hogy a doktornéni meghallgatja, el is játszottuk többször is, és amikor a rendelőben voltunk, rá sem ismertek a gyerekemre :)
Persze hogy küldök sms-t, akinek csak megvan a száma!

Ildi,
örülök, hogy jobban vannak a gyerekek! Tényleg megkönnyebbülhettek szegénykék... Másik dokival megnézeted végül őket? Az elemes porszívó jó ötlet, van olyan jó a hatásfoka, mint a normálnak?
Amúgy én is fogyóznék már! De tényleg! Nagyon várom, hogy megint felvehessem a csini ruháimat :D Bár most úgyis a tél jön és eltakar majd a nagykabát... De akkor is! Én is jövő nyárra szeretnék megint emberi külsőt, fogyózni ugyan egyenlőre semmiképp nem fogok, de a gyermekágyi tornát mindennap akarom csinálni, és szülés után, 6 hét múlva meg a callanetics-et. Már nagyon várom!!! Csak legyen rá időm... Kétlem hogy lesz :( Valahogy mégis jó lenne bepasszírozni a napirendbe egy kicsike tornát.
De azt mondd meg, hogy miért 10 kilót akarsz ledobni! Hiszen csak 5 maradt rajtad! És már 60 kilósan is nagyon vékony voltál! De komolyan!!!

Szirom,
húha, nem tudom :( Ha csak simán kifújtátok az orrát, akkor hagyta kidobni a zsepit? Valahogy azt kéne megértenie, hogy a kettő ugyanaz! És elmondani, hogy a trutyi tele van bacikkal, amit ki kell önteni, mert még betegebb lesz tőle Miksa!
Korábban kérdezted, hogy kimászik-e a gyerkőc az ágyból. Zsoltika nem :) Ő velem alszik el a nagy ágyunkban, általában a karomat hasznája párnának :) És amikor már épp elszundít, akkor küldöm át a sajátjába. Viszi a párnáját és kész. Sosem alszik velünk... Reggel szokott jönni csikizni, meg lehúzza a paplanunkat, de amúgy marad a sajátjában.
Milyen volt a callanetics??? :):):) Ugye lemérted magad???

Csajok, mindannyiótoknak nagy drukkok mennek a fogyihoz! Holnap megyek ctg-re, hátha okosabbak leszünk :)

Puszi mindenkinek!

pgaboka

Jó reggelt!

Gabi! Akkor mennek a további drukkok! Szerintem ne izgulj a nagy pocak miatt, én úgy örülnék neki, akármekkora lenne, bizisten :wink:

Callanetics: nem csináltam még, mert úgy igazából nem javulok. Tegnap reggel úgy éreztem, hogy sokkal jobb, de aztán meg ugyanúgy fáj a torkom, visszajöttek a végtagfájdalmak, a boltból alig bírtam hazavánszorogni. Addig meg kár kínozni magam. De lemérem magam, ha kezdem, bizisten :lol: Ma meg jó sok vendég jön, pedig jó nap lehetne: olyan jól kialudtam magam, most már tényleg jobban vagyok, bár a torkom kapar még. Az este kb. 10-kor elaludtam a tévé előtt, aztán nemtom mikor fölkormányzott az uram a hálóba, és aludtam tovább reggelig. Ez is ritka. Nálunk a tévé előtt ő szokott elaludni :)

Rita! Mi volt a fogorvosnál? Kibírtad ügyesen, ugye? :wink:

Motiot! Biztatnálak, hogy bírd ki majd itthon is, de 59 kilós csajnak nem dumálok ilyet :lol:

Én még nemtom a mai kaját, még vacakolok, hogy elmenjünk-e zenebölcsibe. Ha megyünk, akkor sok mindent tudok vásárolni a faluban. Miksa már tök jól van, rajtam se látszik semmi, csak a torkom kapar, és ezt is ebben a körben szereztem. Azt hiszem, elmegyünk, és akkor beugrunk gyógyszertárba is valami szopogatósért. Meg veszünk mozzarellát, mert megkívántam :wink:

Ildi! Én nagyjából akkor kezdtem a fogyót, mint ahol most te vagy. A hozzátápikor. De neked kell eldönteni, én már nem maradhattam akkora, te meg jól nézel ki!

Beszti! Minden oksi veletek?

Húú, azt még gyorsan elmesélem, hogy reggel felébredtem, tök jó kedvvel, lejövök, uram sehol. Gép előtt nincs, tévé előtt nincs, fürdő ajtaja nyitva, kinézek, itt a kocsi is :shock: . Teraszajtó belülről bezárva, lakásajtó is bezárva, bár abban nem volt kulcs. Akkor már meg voltam ijedve, hogy hová lett. Visszamegyek, mondom mégiscsak mellettem feküdt, csak nem vettem észre? :roll: De nem. Emeleti fürdő, gardrób, még Miksánál is megnéztem (és megnyugodtam, hogy ő megvan :oops: :lol: ), már attól féltem, hogy rosszul lett valahol a lakásban, csak nem találom, amikor észrevettem, hogy bicajjal ment el :lol: Merthogy csak az irodában volt dolga, és úgyis gyorsan jön haza, minek szórni a kompbérletet. Basszus, levert a víz.

No, még mutizok valamit, aztán húzok tényleg. A fertin kaptam most valamiért pár nap VIP-tagságot (hogy fizessek be később, no), és ezzel lehet most egymásra tenni görbéket. Nekem 3 értékelhető van, és így néznek ki egymásra téve. Lehet, hogy rendszertelennek tűnik a ciklusom, de nem is annyira az. Csak az első fele különböző hosszúságú, de különben kifejezettem stimmelnek egymásra. Mit szóltok?

Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Jó reggelt mindenkinek,
Gabi, örülök, hogy jól vagy, most már aztán tényleg kibújhatna a kis Lackó! A ctg talán valami bizonyosságot ad majd az idöpontról, nem? Vagy a doki meg is vizsgál?
Mindenesetre nagyon csinos vagy, a popsi meg a comb a callanetics-töl meglátod olyan lesz, mint fénykorában! Csak gyözd addig kivárni. Ilyen nagy pocival nekem is biztosan hihetetlennek tünne, hogy lesz ez valah kicsi is. Pedg lesz!
A tornákkal meg nagyon ügyes vagy, csináld is! Biztosan lesz rá azért fél órácska idöd.

Ábellel meg már nem tudok menni tornázni, mert a tegnapi dühömben lemondtam az egészet. De gyerekekben nincs hiány, nem azzal van a gond, a gyerekekel jól elvan Ábel, játszik, érdeködik, próbál csatlakozni másokhoz pl. a játszótéren is. Na meg ugye a szomszédok napi rendszerességgel nálunk vannak a két gyerekkel, szóval nem mondanám, hogy a gyerekekkel való kontaktusban hiány lenne. Egyszerüen csak a hiszti meg a dac, hogy nem azt csinálhatta, amit kart.Hiába magyrázom el neki itthon, mert ha odaérünk és meglátja a tormnaszereket, amik ott csábítanak, egyszerüen nem tud ellenállni. Amit meg is értek, plána, ha helyette énekelni meg tapsikolni kéne. Az mondjuk szerintem is unalmas volt. Már majdnem megkérdeztem a nöcit, hogy akkor mikor tornázunk már, hiszen erre fizettem be a gyereket, ezért jöttünk. Énelekni otthon is tudunk. Jó, tudom, hogy kell egy kis bevezetö is, de azt szerintem másképp is meg lehet csinálni. Tulajdonképpen tombolni mentünk volna oda, de majd megoldjuk másképp :lol: :lol: :lol:

Ildi, azt én sem nagyon értettem, hogy miért akarsz te 10 kilót ledobni, amikor engem bombáztok itt, hogy 58-59 kiló az tök jó! Ráadásul te magasabb is vagy, mint én! Na akkor most hogy is van ez? Hidd el, a csontváz nök sem túl szépek, akkor már inkább gömbölyded és szerintem ezt a férfiak is így látják. Ne vidd azért túlzásba!!! Jó? 60 kiólval te leszel a legbombább anyuka messze a vidéken! Pláne 3 gyerköc után!!! :wink:

Szirom, ha betegnek érzed magad, akkor tényleg jobb, hogy nem csináltad a tornát. Majd ha teljesen kilábalsz belöle. Tényleg mérd le magad, mert az is sokat dob majd a motiváción, hogy mennek a centik! Nekem a tegnapi nap jelentem sikeres volt, bár délutánra eleredt az esö, de nem hagytam magam ettöl sem befolyásolni és szépen elmentem futni. Asszem kb 50 perc volt, nehéz is volt, de nagyon jól is esett. Jó volt az az érzés, hogy megint kint vagyok és futok. Nyugalom volt, csönd, szép zöld táj, emberek meg település sehol. Szóval jól esett, ma már alig várom, hogy megint mozoghassak. De ma asszem callanetics lesz nálunk is, mert nem akarom túlzásba vinni a dolgot mndjárt az elején, aztán egy hét múlva meg lábra sem tudok majd állni. Na meg kell egy kis vékonyítás-formázás is. Én úgy terveztem most, hogy meglesz a napi sport, nem tántoríthat el töle semmi, mert ha megint találok valami kifogást, akkor másnap is lesz valami és így tovább. Nincs kiút, megyek futni és gyüröm a rotnát, máshogy soha nem leszek vékonyabb. Ez van. Ezt az áldozatot be kell vállalnom.

Rita, remélem túlélted a fogorvost, jelentkezz már be, nehogy itt aggódjunk érted!
Aztán ma már gyere kicsit bövebben, ahogy megígérted, jó?

Beszti, gyere te is, írj, hogy mi van veletek!!

Szirom, én amit ki tudok venni a görbékböl, az az, hogy ne aggódj, mert szépen van pé-d, szépek a ciklusok, majd összejön az, csak sokat kel rá gyakorolni :lol: :lol: ! Tényleg jól látszik a 3 fázis, így egymásrarakva nem is tünik kaotikusnak. Mérd csak tovább! Lesz ott eredmény nemsokára! De azért rám ne várj, ha nem muszáj!!

Na mennem kell, mert Ábel már nem bírja, hogy itt ülök...

Motiot
motiot

húú, megitn bocs a sok hibáért, de mindig sietnem kell a kalimpálással, mert Ábel itt áll mellettem és követeli, hogy menjünk játszani!

Motiot
motiot

Sziasztok!

Fogyikhoz hajrá!!! :):):)

Szirom!

Persze, csak most volt esedékes a hosszú hétvége :D:D.
Örülök, hogy a blúz tetszett másoknak, sajnos próbafülkében én is elkeseredek mindig. De ezek között van olyan dolog, amit nem tudok megváltoztatni, és azért öltözéskor az ember látja (pl. csíkos a hasam, meg egy plaszika sem ártana neki :()
Azt én is észrevettem, hogy fazonilag nem túl kedvező a mostani trend, mert nem is áll jól, de nem is szeretem a derékig tartó blúzokat. A legjobb az, ha hosszabb, de karcsúsított fazonú. De ilyet ritka találni :shock: (nekem C&A-ban sikerült már).
A görbéid teljesen jók, szerintem ez is ezt mutatja.

Tali: lesz valamikor? Most már biztos nem Gabinál :):), de talizunk valamikor valahol?
Én bárhova beállok, ha van hely, a belvárosban inkább az a kérdés, hogy van-e akkora, amekkora minimálisan az én autómnak kell (7 személyes, hosszú karosszériájú).

Ildi!

Hogy vannak a gyerekek???

Rita!

Bátrak voltak a szüleid, azért én egy szobába nem vállalnék 3 gyereket, igaz, talán az az előnyük volt, hogy azon nem kellett gondolkodniuk, hogy munkájuk lesz-e. Ma meg azért sokkal több a bizonytalanság.
Viszont szerintem csak úgy lehet élni, ha azt gondolod, hogy lesz jobb, juttotok előre. És ebben viszont nem lehet akadály a gyerek.
Szóval bízzál abban, hogy igenis saját erőből, segítség nélkül is megy tovább előre minden! :):)
Lego: nálunk csak Duplo megy, illetve van kislegó is, de az nincs elől, ill. saját magunk szórakozására vettük. :D:D Írtad a Playmobilt: abban még talán kisebb elemek vannak, mint a kislegóban, ez nem okoz gondot? Nálunk mindig minden szanaszét lenne, úgyhogy én most nem is veszek többet, csak egy kisebb ház van, de azzal is csak ellenőrzött keretek között lehet játszani. Te hogy oldod meg, hogy ne szórják szanaszét?
Igen, a kapcsolatunk szakaszos, de azért nem nagyon hullámzik. Nincsenek benne nagy hullámvölgyek, nem szoktunk komolyan veszekedni, csak néha kisebb viták vannak. És ha kicsit rosszabb passzban is vagyunk, akkor is többnyire az én hibám, én vagyok valamivel elégedetlen (az élet nagy kérdései :D:D).
Biztonságérzet nagyon kell, és a bizalom. De ez megvan, soha nem volt vele gond.
Segítség: szomorú. Nem gondolnám, hogy túl sokan segítettek...

Gabi!

Óriási pocid van. Én már láttam nagyobbat, de ott végül egy 5,3 kg-os, 60 cm-es "újszülött" jött ki. :shock: Gondolom nálatok azért Lacika nem lesz ekkora. :D Mekkorának tippelik? (Az én dokim elég pontosan be tudta saccolni mindhármat...)
Hasméret miatt ne aggódj, lesz az még lapos!!

Motiot!

Szerintem Ábellel semmi gond nincs, talán csak kicsi még ehhez a programhoz. Kicsit talán mozgékonyabb gyerek, de még testvérek sem egyformák, az egyik nyugodtabb, el lehet menni ilyen programra vele, a másikkal meg nem is érdemes próbálkozni. Azért ahogy a többiek is írták, mindenképpen mozdulj ki vele gyerektársaságba, hadd szokja. Nem kell órákra, csak fokozatosan.
Aha, most olvasom, amit írtál. Akkor csak tombolós hely kell :D . Nekünk talán kitombolják magukat a kertben. Ha itt bent kell lenniük, akkor időnként elviselhetetlenek :? ...

Ja, és a hétvége: szuper volt, jól éreztük magunkat :):). Odafelé ugyan keményedtem 1,5 órán belül két igen rendeset :shock: (kicst szoktam egyébként is, de ez olyan szülés körüli volt), gyorsan váltottunk is a párommal (addig én vezettem), meg vettem be magnéziumot (amit direkt hasonló okok miatt vittem). Több ilyen keményedés nem is volt azóta.
Miután odaértünk, nem is csináltunk már mást, csak elfoglaltuk a szobánkat és pihiztünk (reggel 5-kor keltünk) :D.
Másnap reggeliztünk és elindultunk a nemzeti parkba. Sokat gyalogoltunk (kb. 7 órát, egyszer hajókáztunk is), de pont úgy sikerült, hogy mindig inkább hegyről lefelé (az elején egy kisbusszal fölvitettük magunkat), és csak kevés emelkedős rész volt. Sokat fotóztunk, a párom közben elszórakozgatott a fényképezőgép kezelésével.
Elég sokan voltak, kicsit fura is volt, hogy az emberek egy része mintha nem is egy nemzeti parkban járt volna :? (főleg a csoportokra igaz), hanem "látnivalókat" jött nézni, fényképezni, aztán más már nem is érdekelte. (Apukám mesélte, hogy amikor ők ott jártak, akkor kiöltözött emberrek (tudjátok, olyan öltönyös jelleggel) mászkáltak, csak azért, hogy lefényképezkedjenek valamelyik nagyobb látványosságnál, aztán ennyi.) Persze mi is lefényképeztük magunkat minden szép helyen :D, de nem ez volt az elsődleges, amiért mentünk.
Nagyon jót sétáltunk, szép környezet, jó levegő, tisztaság.
Másnap meg egy másik részen mentünk körbe, az csak 5,5 óráig tartott, fantasztikus látvány volt néhány helyről a terület!
Aztán persze elindultunk haza. Azért tegnap és ma eléggé fáj a lábam (vádlim), totyogok :D:D.
Itt van néhány kép (látszik, hogy sajnos vékonyabb nem lettem :(:(, de nyugtatom magamat, majd a szülés után, csak hát miért kell mindig így kinéznem terhesen? :():

Kép
Kép
Ezt én csináltam:

Kép
A legnagyobb vízesésnél:

Kép

Párom gyakorolja a közeli képeket:

Kép
Kép
Gyönyörű táj:

Kép
A legjobb kép:

Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Itt vagyok, köszönöm az aggódást, nemhogy túléltem, de nem kell csinálni a fogaimmal semmit!!!
Szegény Majának viszont megint talált három lukacskát, be is tömte, MAJA EGY HŐS!!!! :)
Három hónapja voltunk, azóta lett ennyi.:?
Szegény, nagyon rám ütött ebben, mondta is a doktornő, hogy nem az ő hibája, látja, hogy mossa szépen, ilyenek a fogai.
Remélem az új fogai jobbak lesznek. (Van egy unokatesóm, kiskorában elsorvadtak a fogai, úgy tönkrementek, a felnőtt fogaival meg semmi baja. Bár ezt már asszem meséltem, bocsánat!)
Amit meg én éreztem érzékenynek, az sem rossz, csak túlzottan mostam :shock: , és az íny nem védte rendesen.
Na, ennyit a szájakról. :)

Szirom, szép a görbéd! :) Nem értek hozzá túlzottan, de ez tényleg mutatós, szépen látszik, mikor mi történik veled.:)
Motiotnak igaza van mindenben! :wink:
A házipatika.com-on van egy testsúlykontroll oldal, azon belül egy testsúlynapló link, ahol lehet vezetni a súlyod napról napra.
Én két hete vezetem, és nagyon inspiráló! Jó látni az ereszkedő görbét... :)
És nagyon veletek vagyok én is, csak nem tartok veletek ebben a drasztikus módszerben, mert most megyeget a Norbert. Ha befuccsol, megyek hozzátok south beachezni :)
Az urad :shock: :lol:
Én is betojtam volna, én is rögtön a legrosszabbra gondolok :roll:

Ildi, olyan ügyes vagy! Szépen meggyógyítottad a gyerekeidet!
De kicsit agyadra ment az otthonlét úgy látom! :wink:
Mi a túróért szeretnél te 55 kilós lenni?????
Nem fog megtalálni a férjed!
Ildi, ne viccelj már, tök jól nézel ki most is, hatvan kilóval meg istennő leszel.:)
Én meg irigyelni foglak PISZKOSUL!!!!
NA.
(Azért ne haragudjál ám! :shock: :) )

Motiot, neked is nagyon gratulálok az elhatározásodhoz, minden nap sport nekem ez nem megy.
Még a heti se. :(
Szóval királynők vagytok!!
Ami a tornát illeti:
Ennek szerintem is az lett volna a célja, hogy a gyerekek tombolhassanak, főleg, ha már hidegebb lesz, nem lehet annyit a szabadban lenni.
Ábelnek teljesen igaza volt, hogy mozogni akart.
Szerintem manapság túl korán kezdik a szülők ide-oda hordani a gyerekeiket. Ebben a korban még nem IRÁNYÍTOTT fogalkozásokra van szükségük, hiszen egyrészt a dackorszakban vannak, próbálgatják a határaikat, nehezen megy az alkalmazkodás, másrészt meg amúgy is sok mindenhez kell alkalmazkodniuk, most fedezik fel, hogy mennyi mindent nem tehetnek meg, amit szeretnének. (Bár ez a kettő összefügg)
Már meséltem, de a Tücsökzenén is nagyon meg vagyok hökkenve, hogy Adél túlkorosnak számít a két évével, mert csupa egy éves vagy 8-10 hónapos gyereket hoznak. :shock:
Szerintem korai, de mindegy, ők tudják. (mármint a szülők :) )
Nem hiszem, hogy nagyon kéne a gyerekeket túl korán idomítani, szabályozni, akkor is nagyon helyesek és ügyesek lesznek később, ha kiskorukban az történt velük, amit ők szerettek volna.
De lehet, hogy rosszul gondolom.
Lényeg: Ábel teljesen tökéletes kisgyerek. :D

Gabi, a pityergés ismerős. Ez már nagyon nehéz.
Lackónak mielőbbi kibújást, neked meg minél könnyebb szülést kívánok!
A telszámomat elküldhetem neked privóban?
Nem teher??
Ma meglett a hatos!! 69, 8 Örülök neki nagyon!
Bár fogadjunk, hogy te az utolsó trimeszterbven érted ezt el, Motiot meg még soha életében... :?
Na mindegy, nekem tetszik... :oops:
A torna nekem meg eleinte simán belefért, valahogy akkor nagyon nagy volt a vitalitásom, most is szeretnék annyit sokszor! :) 4-5 hónapos koruk körül lett túl sűrű az élet, akkor kidőltem. De te nem fogsz, mert nagyon elszánt vagy!

Megyek, mert egész nap itt ülök, olyan lusta disznó vagyok!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Beszti, hogy neked mi bajod van magaddal!!!!!!! :shock:
Nagyon szép kismama vagy!

Őrület, hogy mindig a daginak kell vigasztalni a csinosakat! :roll: :D

És RETTENETESEN IRÍGY VAGYOK! Gyönyörű helyen voltatok, elmondod majd pontosan, hogy hol?

Örülök, hogy jól sikerült a hétvége, megérdemeltétek a sok munka után!

A kapcsolat-hullám-bizalom kérdéskörre még reagálok, de tényleg egész nap itt ülök, most MEGYEK

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Hahó!

Ügyesek vagytok, szépen termeltetek, nagyon szeretek ám így jönni, amikor ennyit írtok :)

A görbékkel kapcsolatban köszi, végülis én is megnyugtatónak találom! De csütörtökön vagy kedden elmegyek a dokimhoz azért. Inkább kedden, akkor tán mutat valamit az uh.

Sajnos most sietősben vagyok, mert úszik a lakás, vendégek meg 2,5 óra múlva itt leszek. Az uram, aki már délelőtt haza akart jönni, még csak most indul majd. Remélem, azért hazaér a vendégek előtt, mert én nem ismerem őket :wink: :roll:

Kaja: csirkemellcsíkokat pároltam, majd picit pirítottam oliván, a másik serpiben addig hagymát és cukkinit sütöttem szintén olíván, majd összeöntöttem őket. Az enyém így, natúr formában csusszant le friss paradicsommal, a fiúknak még tettem rá tejszínt, az pár perccel tovább rotyogott. Miksa jót evett belőle, az uram meg majd ha hazaér, meglátja... Olyan aranyos volt, azt mondta, két hétig ő is kibírja ezt, úgyhogy velem eszik :lol: Rajta nincs plusz, vékonynak néz ki, csak a sörözősebb időszakok után nő egy picit a pocija, ami egyébként nem látványos, csak szűkebbek olyankor a gatyák derékban :wink: És ez zavarja őt.

Beszti! Én se tudom, miért vagy elégedetlen magaddal, hiszen nagyon klasszul nézel ki! És szépek a képek is nagyon! Nem emlékeztem, hogy gyerekek nélkül mentetek-e, de a beszámolóból úgy érzem, hogy igen :D

Ruha: igen, a nyáron én is találtam a C und A-ban, de most nem. Mindegy most már, az uramnak ez is tetszett, bár megszenvedtem érte, meg kell mondjam. Ha lefogyok, akkor azért jobban fog állni :)

Rita! Köszi, megnézem a házipatikás oldalt, hiszen az inspiráló dolgok jót tesznek az embernek! Bár excel file-ban vezetem azért, de csak írom a súlyokat meg a kajákat, ez nem görbe.

Zenebölcsi: nálunk olyan 9 hónapos volt tavaly a legpicibb kislány, és neki való volt, élvezte, látszott rajta. Most is járnak, ő télen lesz 2 éves. De lett volna olyan gyerek, akit nem kötött volna le ez a fajta foglalkozás, szóval én ezt inkább gyerekfüggőnek nevezném. Mondjuk nálunk sose volt baj, ha a gyerek elmászkált, vagy másra figyelt, de tényleg. A füle azért ott volt általában. Sajnos most úgy látom, hogy ez az új lány, aki nálunk tartja a zenebölcsit, nem jön be annyira Miksának, mint a régi. Én is jobban bírtam a régit, kicsit szégyellem is magam miatta.

Motiot! A futással nem vagy semmi, azt bizisten nem bírnám. Fulladásod nem jött elő?
Én régen se nagyon szerettem futni, bár ha már edzett voltam, akkor élvezni is tudtam. De nulláról elindulni mindenféle ízületi izével... jájjj...

Ildi! Merre vagy? Mesélj!

Gabi! Reggel még azt nem írtam, hogy Miksának simán kifújni nem lehet az orrát, mert nem fújja. Csak törölni akarja, az meg sz.rt se ér. Tavasszal pedig már majdnem tök jól tudta, de akkor a zsepivel se volt gond. Kidobtuk és kész. Föl sem merült ilyesmi. Meg akkor szívtuk is porszívóval, mert akkor hetekig takis volt.

No, húzok pakolni!

Pussz!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,

Beszti, tényleg gyönyörü helyeken jártatok, irígykedek én is ám!
Nagyon csini kismama vagy, ne aggódj! Egyáltalán nem létszik, hogy fölszedtél valamit! Aztán az is lemegy majd, ha már 4 lurkó után kell szaladgálnod, meglátod :lol: !
Mesélj tényleg bövebben, hol is voltatok pontosan? Milyen volt a hotel?

Szirom, hát igen, az elsö pár alkalommal tényleg muszájból megyek futni, nagyon nem akaródzik, de aztán ha belejövök, akkor már élvezem nagyon. A fulladás nem tud elöjönni, mert gondoskodom róla rendesen :lol: Kétféle spray-m van, mindkettöt bevetem futás elött, nehogy baj legyen és így megy. Szóval ez a dolog megoldódni látszik.
A kaja nagyon jól hangzik, amit készítettél, én is csinálok majd valamelyik nap. A srácok is szeretik a cukkinit.
Apa meg nagyon jó fej, hogy bevállalja veled a két hetet. Bár ha van husi, akkor az enyémnek is mindegy, hogy azon kívülmit eszik.

Rita, na ne mondd már, hogy állandóan a gép elött ülsz, hát akkor itt miért nem mutatkozol mostanában többször? Irgumburgum!!!
Maja tényleg egy kis hös! Szegényke, biztosan nem lehetett túl könnyü kibírni a töméseket! És mindjárt hármat egyszerre! Nem semmi! Remélem kapott valami kis ajándékot dícséretül!

Gabi, hogy vagy? Jelentést kérünk, legalább egy pár sort!

Ildi, te hol kószálsz ma? Csak nem megint betegek vagytok? Remélem nem!

Na mennem kell, mert Ábel itt áll és kiabál, hgy hagyjam már abba. Mintha mindig itt ülnék...

Motiot
motiot

Sziasztok!

Itt vagyok, megvolt a dokilátogatás :) Hát, egyenlőre még mindig nem szülünk! Ctg-re mentem tulajdonképpen, be a MÁV-ba, nagyon jó volt megint látni a társalgót, szülőszobákat, tiszta nosztalgia-hangulatom volt :)

A ctg teljesen rendben, minden oké.

Dokinéni szerint a méhszáj már teljesen puha (hála néked málnalevél-tea :D), de talán 1 szűk ujjnyi, magyarul még szinte semennyire sem nyitott.

Hát ezért nincs semmi jel, de az orvos azt mondja, hogy nem gond! Ránézésre (mivel uh nem volt) 4 kilósra saccolta a babát... :shock:

De a szülésznő is megjegyezte, hogy jó nagy babám van :)

Egyenlőre ennyi hírem van, most szaladnom kell, mert fürdetünk. Ja, még csak annyi, hogy ma én is tornáztam, a kismama-tornámat persze, és nagggggyon jólesett! :) Ha nem csinálom, akkor mindig elkezd fájni itt-ott, és most megint sokkal jobban bírom a pocakom :)

Ha tudok, jövök még este! Puszi!

pgaboka

Motiot, látod, megint itt vagyok... :oops:
Igen, jól ismersz, kapott Maja ajándékot, ma titokban be is vitte az iskolába... :shock:
De megbeszéltük, hogy ezt nem szabad, satöbbi
Ezt kapta:
Kép

Gabi, ne aggódj, Bernát sem volt kicsi (3,85), és 3 óra alatt megszületett.
Éjfélkor éreztem az első fájást, háromkor már a méhlepény is megszületett. 8) Bár ezt már biztos ezerszer elmondtam.

Lackó szép lesz, nagy lesz, egészséges lesz, ügyes lesz, csak már láthatnánk!!!!!!!!
Torna miatt meg nagyrabecsülésem, hamarabb vehetsz majd csini ruhát mint hinnéd!

ILDI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Ja, Beszti, a playmobil-apróságok:
Igen, rengeteg van, de hogy hogy nem, Adélnak ezekre még sosem volt gusztusa.. :)
Még most is olyasmiket vesz néha a szájába, hogy elájulok, de ezeket nem. Viszont imád vele játszani, ma is nagyon jól szórakoztam, amikor az egyik huszár elvesztette az anyukáját, sírt, a másik meg segített neki megkeresni... :lol:
Mindezt teljesen jól dramatizálva, vékony fejhangon adja elő, vicces nagyon. :) ((De miért játszik ilyesmit??? :shock: ))
A rendbentartás meg természetesen nem könnyű, de van két doboz, így a gyerekek azért össze tudják szedni, ha nagyon akarják.
Ilyen bútort vettünk nekik tavasszal, rengeteg cuccot elnyel (duplo, playmobil, barbiruhák satöbbi, és könnyű rendet tartani. Többféle méretű fiók is van hozzá.
Meg vidám dolog felmászni rá. :)
REKLÁM LEZÁRVA :)

Kép

Én meg kb. havonta leltározok. :oops:
Tudom, melyik készletben minek kell lennie, és sorraveszem az egész tengert.
Hülye vagyok mi?
Milyen házatok van?

Kapcsolat: Remélem nem értettél félre, nem feltételeztem, hogy nektek hullámzik a kapcsolatotok, inkább csak arra gondoltam, hogy tényleg van olyan, amikor nagyon jó minden.
Nálunk is csak viták vannak időnként (igen, nálunk is miattam jórészt), de a férjemmel nem lehet veszekedni, és ez elég bosszantó tud lenni. 8)
Csak néha érzem azt, hogy a különböző helyzetünk miatt gondolkodunk néha máshogy. De minthogy nagyon szeretem, és asszem ő is engem :) , nem baj semmi sem.

Igazad van, nem segített senki, 11-ből 11x... Szomorú, valóban. :(

Beszti, gyere gyakrabban!
Meg mindenki!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok,
csak egy gyors bekukk, mert mennem kell tornázni! Megígértem magamnak, hogy tegnaptól nincs kifogás, hát most ihatom az ígéretem levét!

Gabi, örülök, hogy jól vagytok, Lackó jó nagy baba! Hát én nem tudom, hogy meg tudnék-e vele küzdeni. Mondjuk nekem még rutinom sincs sajna, mert császáros voltam. De majd a második! Tornázz csak nyugodtan, ha jólesik és ahogy Rita is írta, hamarabb lesznek megint csini ruháid, mint ahogy gondolnád!

Rita, hát igen, gondoltma, hogy kapott valamit Maja, egy ilyen höstettért kell is! :wink:

Na most már tényleg megyek callanetics-ezni, míg apa haza nem ér edzésröl. Majd még bekukkantok két kesrves gyakorlat között :lol:

Ildikém Drága, hol kódorogsz??

Motiot
motiot

Kép Itt vagyok!!!!!
Jaj, de édik vagytok, hogy hiányoltatok!!!!!! :D
nincs ám semmi baj.Csak délelőtt kihasználtuk az utólsó(?) szép napot, virágokat ültettünk, meg sétáltunk, du. aludtunk(én is :oops: ), aztán mentünk a suliba, fagyiztunk, mire hazaértünk, meg apa is megjött, aztán ilyenkor én már nem szoktam gépezni.Arra gondoltam, hogy mivel aludtam du. 2 órát, este úgysem leszek fáradt, és talán írok, de Olivér fél 9-es altatása közben elaludtam.
Na, most itt vagyok.

De már megyek is, Natika bömbizik, mindjárt jövök :wink:
vas

szóval itt van az ölemben egy bömbölőgép :lol:

Rita, jujj, Maja milyen bátor volt a fogorvosnál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Megérdemelte az ajándékot :wink:
nem haragszom ám, hogy azt írtad, hogy az agyamra ment az itthonlét(inkább röhögtem rajta)
De tényleg szeretnék 55 kiló lenni. :roll:
Lehet, hogy nagyon groteszkül nézek majd ki, de nem rögtön annyi leszek,de ha már 60 alá megyek, akkor meglátom, még mennyi az, ami nekem jólesik, és jóláll.
a tavalyi 59 is nagyon jó volt.
nem másnak akarok bizonyítani, kit érdekel, más mit gondol(bár a dícséretek mindig jól estek :wink: ), hanem saját magamnak akarom megmutatni, hogy igenis tudok 3 gyerek után jól kinézni, jobban, mint akár 20-25 évesen
csak ennyi :wink:
de addig még eltelik egy kis idő, mire úgyis elkezdem :roll:

Rita, leltár :lol: :lol:

Szirom, még nem akarok nekivágni(mármint a fogyásnak), ez még nem komoly hozzátápi, ez mégcsak inkább kóstolgatás,eddig csak almát evett, úgy láttam ízlett neki :wink:
Vicces lehetett, ahoy az urad eltűnt(vagy inkább az, ahogy rájöttél, mivel tűnt el)
Görbéhez nem nagyon értek, de szépnek néz ki.
Viszed a dokihoz?????

Motiot, téged meg úgy csodállak a torna, futás miatt :shock:
Nagyon ügyi vagy.Na, látod, neked ez megy, nekem meg Norbi :lol:

Beszti, nagyon szép a Plitvicei tavak :D
Én is akarok menni!!!!
Tényleg, nekem is feltűnt, gyerkőcök nem voltak,?????
Te meg tök csini vagy, és jó sokat nőtt a pocid neked is az utólsó(Legoland-os) képek óta, amit láttunk :D

Gabi, drága, mi van veled????
Lackó-mackó nem akar már kibújni????
Nem zaklat mindneki telefonon, hogy nem akarsz már szülni???? :wink:
Natasával én utóljára vasárnap voltam ctg-n, és azt mondták, hogy ebből még napokig nem lesz szülés, semmi jele(az tény, hogy semmit se mozgott, nem is volt fájásom alatta), de előtte este majdnem szülni indultam.
És a lényeg, hogy másfél nap múlva meglett 1-1,5 óra alatt Natuska.
És Olivér meg 4,27kg volt a 60 centijével, és első fájástól számítva 4 óra alatt meglett.Ebből 2 órát voltam a szülőszobán.
Második, harmadik gyerekek már hamar jönnek :wink:

Elemes porszívó szerintem nem oylan hatékony, mint a porszívós, de azért jó.
kaptunk barna orrcseppet, azzal becseppentek nekik, na attól úgy elkezd folyni az orruk, simán ki tudom ezzel is szívni.

Most délelőtt viszem őket megint vissza.
Remélem, tényleg gyógyulttá nyilvánítják őket. :P

na, megyek reggeliztetni Polkát, aztán indulunk dokihoz :wink:
puszóka
vas

Kimaradt:
Tegnap este cukkinis rántottát csináltam(az uram azt mondta, hogy régen evett ilyen jót :lol: )
Próbáljátok ki, nagyon jó.
Megpirítottam a hagymát(zöldhagyma), a cukkinivel, kicsit pároltam őket együtt vegetával, aztán mikor már kész volt, dobtam bele sajtkockákat, és arra ütöttem rá a felvert tojcikat.
Nagyon fincsi volt tényleg.
Ezt még este is lehet enni szerintem bármelyik fogyi alatt :wink:
Kép
vas

Hahó!

Itt vagyok én is! Ma 8!!!-kor keltünk Miksával, illetve ebben az a kirívó, hogy ő kelt 8-kor magától, jókedvűen. Pedig tegnap elfáradt, 3 gyerekkel voltak itt a vendégek: 6, 4 , illetve 1,5 évesek. Nekem mákom volt, épp olyat ettünk, amit én is nyugodtan ehetek, szóval grillhusi, gomba, cukkini. A súlyom elindult lefelé hálistennek, mjég csak 30 dkg, de legalább lefelé megy :wink:

Rita! Minden elismerésem Majának! Ezt már tegnap is kellett volna írnom, mert nem kerülte ám el a figyelmemet, csak rohanásban voltam és szétszórtan bénázok mindig. Szegénykém, nekem is mindig hasonló volt, akárhányszor mentünk fogászatra, tutira találtak új lyukas fogat, pedig én is mindig rendesen mostam. A szüleimé is hasonlóak. Régebben egyszer kérdeztema fogdokit, azt mondta, adhatok flourtablettát, meg is vettem, de olyan hülye vagyok, nem adtam azóta se neki. Lehet, hogy kellene, bár megoszlanak a vélemények. Tudom, ez csapvízfüggő, de mi nem iszunk csapvizet, mert ugye kútból jön (bár bevizsgáltattuk, de azért csak főzni használjuk meg fürdeni) a Szentkirályi rózsaszín kupakosban meg nincs flour és a narancssárga babavízben sem volt.
Itt teszem hozzá, hogy nincs 5 perce, hogy kiesett egy tömésem, és baromira zavar és őt is, ahogyan levegőt veszek és megcsapja őt a levegő. Irány a fogorvos nekem is :(

Ildi! Én már csináltam ilyen rántottát, tényleg fincsi :) Azt hiszem, tettem bele paprikát is, annyi volt a különbség.

Milyen virágokat ültettetek? Dáliát még ne szedd föl, csak októberben az első fagyok után, mert most szedi be a tápanyagokat magának télire.

Görbéket viszem a dokihoz, persze, szegény, még nem tudja mi vár rá, szeretnék vele átbeszélni mindent. Nekem ilyenkor sok kérdésem van :) De jó fej, bírja, ha valaki felkészült :) Mondjuk a görbére nem tudom, mit mond, nem mindegyik doki szereti, valaki nem tartja elég megbízhatónak és azt mondja, hogy elavult. Mindegy, a semminél tutira megbízhatóbb.

Motiot! Akkor jó, ha bebiztosítod magad a futásnál.
Este tornáztál? Mérted már magad? Én ma már tényleg elkezdem a tornát szerintem, feltéve ha megtalálom a DVD-t. Tök jól elpakoltam egy új fiókba a lemezeket, de az uram már keresett valamit azóta, és már semmi se úgy van, ahogy én csináltam. És egy halom mindenre nem írta rá, mi van rajta, és és és... De muszáj megtalálnom.

Rita tényleg sokat van ám a gépnél, sokszor látom bejelentkezve :) Olvasgat biztos máshol :lol: :lol: :lol: Tessék ide is jönni olyankor :wink:

Gabi! Nem mongyál olyat, hogy a szűk egy ujjnyi az semmi, jó? :) Puha méhszájjal :) Abból szerintem akármikor akármi lehet. Nem mondom el megint, hogy nekem zárt, kemény méhszájam volt még bőven túlhordva is :wink: . Szóval drukkhegyek, hajrá Lackó! :wink:

Nem vagytok semmik csajok ilyen 3-4 órás szülésekkel! Natasát már nem is mondom, a kis rakétát :lol:

Beszti! A talit elkezdtük megbeszélni, de megakadtunk. Próbáljunk tovább eszelni! :)

Húú, még azta akartam elmesélni, hogy tegnap Miksa minibalhé után ismét egyedül szívta az orrát (kis segítséggel), halálra dicsértük és irtó boldog volt, úgy láttam, nagy kő esett le a szívéről. Nekem is :)

Még a kaksi van vissza. Sokat olvasgattam a neten az ügyben: a szakemberek szerint szó nélkül pelust kell adni a kölöknek, és kivárni, míg hajlandó WC-be kakilni. Csak hát az ovi ugye... Aztán egy óvónő írta, hogy gyurmából érdemes figurákat, kisklotyót és élethű kakit csinálni, és eljátszani a dolgokat. Ezt azt hiszem, kipróbálom.
Aztán van még egy kakamese, ezt mindenhol csak emlegetni hallom. Nagyjából a lényege, hogy ha a gyerekkaki belepottyan a WC-be, ott nincs ám egyedül, mert már mamakaksi és papakaksi is ott van, és nem kell félnie. És gyerekkaksi nagyon jól érzi ott magát. Részleteket nem tudtok erről? Nehogy kihagyjak valami lényegeset :wink: Ezt is megpróbáljuk, nincs veszítenivalónk.

Most elhúzunk Buckával az Auchanba, délután jövök!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Én is hallottam erről a könyvről!!!! :D
kíváncsi leszek, milyen hatással lesz Miksára :D

Szirom, nekem se volt mindegyik gyerekem rakéta:
Levente 16 óra :(
Olivér 4 óra, :)
Natasa 1,5 óra :D
(ez az első fájásoktól számolva)
Ha lenne negyedik, már el se indulnék :lol:

Tulipánt ültettem, meg asszem fréziát.
Eldugdosatam jó sokat :D

Natasa elaludt, így kicsit tolódik az orvoslátogatás.
De lassan már ébredezik is, úgy látom
Igen. Na mehetünk is.Pedig még akartam felrakni képeket. :wink:
na, majd délután

Ritát én is látni szoktam többször is :wink: :wink: :wink:

(ezért vagyok én titkosítva, hogy ne lásson senki, mikor garázdálkodok erre) :wink: :oops: :lol:

megyek, nyöszi van
vas

Na, lelepleztetek! :lol:
De sokszor megnyitom reggel a babanetet, aztán lecsukom a laptop tetejét, de a programot nem zárom be. Asszem akkor is olyan, mintha itt lennék, nem??
Végül nem írtam meg Gabinak a számomat, nem akarom nyüstölni, Szirom, te majd értesítesz???? :)
Már alig várom azt az sms-t!! :)
Gondolom Gabi is!!! :wink:

Rántotta nagyon jó ötlet, kipróbálom!

Mi meg hétvégén szeretnénk ültetni, vagyis Maja meg én, Zsolt, a főkertész még nem tudja... :)

Képzeljétek a nyári babásoknál egy lánynak áttétes bőrrákja van, nem is tarthatja meg a babát. :( :(
Ma megyek bőrgyógyászhoz, már nagyon régen tervezem, de ez most megijesztett.

Na most MEGYEK

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Sziasztok!

Rita,
nyugodtan írd meg a számod! Egyszer már megkértem minden topictagot, hogy írja meg a számát, Beszti meg is adta :) Sziromét, Ildiét tudom, Motiot marad ki szegény a körből, mármint a szűk körből, mert hát mások is vannak itt... Ja, Mártié is megvan! Szóval küldd el nekem, ártani nem árt :)
De szerintem is rögtön beírnak ide a csajok, aki a leggyorsabb, az nyeri a piros hangszórót! :D
A férjemet megkértem, hogy tegyen fel majd képet, úgyhogy lesz mit nézegetni :)
Én még meg sem dicsértem Maját, tényleg nagyon ügyes nagylányod van, és persze megérdemelte az ajándékot! Amit feltettél kép, az ikeás tárolóról, az biztos nagyon jó! Én is szerettem volna olyat, csak már nincs hely a lakásban... Így sima műanyag ládákat vettünk, abba én is remekül elpakolásztam :) Akkor lesz jó, ha majd már nem egy szobában alszunk a gyerekekkel, mert akkor készíttetünk új bútort nekik, és végre minden gyerekcucc a gyerekszobába kerül. Most persze jó így, hogy főként a nappaliban játszik Zsoltika, mert mindig látom, hogy mit csinál (nagyjából) :)
Hú, Rita, ez a bőrrák nagyon durván hangzik! Sajnálom szegény lányt :( Gondolom, most kezelésre kell járnia :(
Nekem is mennem kéne bőrgyógyászhoz!

Ildi,
örülök, hogy jobban vagytok! Rántotta, fincsi! Én mostanában elég sok tojást eszem, mert nagyon kivánom... Meg a kínai kaját, főleg az erős-savanyú levest! De hogy miért???
Azta, mekkora volt Oli!!! Hát persze hogy nem tudják, mikor indul meg a szülés, ezt senki sem tudja :) Zsoltika ma már megjegyezte, hogy ma lesz Lacika születésnapja :D Miket kitalál, igaz? Én nem bánnám már, jó lenne nem októberig húzni...
Hát, szerintem 59 kilósan is nagyon-nagyon vékony voltál, de ezt már írtam is. Majd látod, hogy megy a fogyi, meg milyen leszel :) Hiszen én voltam 55 kiló, csak nálad azért jóval alacsonyabb vagyok... Bárcsak megint elérném, én már azzal is nagyon boldog lennék!

Szirom,
oké, tényleg nem semmi a méhszáj, de azért ez még kevés (nekem) :) Miksa nagyon ügyi az orrszívással! Zsoltika tuti ügyesen fújja az orrát, már régóta, nem is tudom, mikor szívtunk neki utoljára, nem is kellett.
A kakamesét nem ismerem sajnos :( De ha megszerezted, írd már meg nekünk is, mert a problémánk ugyanaz :)
Hajrá callanetics!!! Remélem, megtalálod a lemezt!

No most van az, hogy nem látom tovább az oldalt :evil: Így emlékezetből pár sort:

Motiot,
hú de ügyi vagy a futással! Jó kis tüdőd van, hogy ennyit bírsz futni! Tényleg, akartam már kérdezni, hogy hogy tetszik Ábelnek az ágy? A barátnőmék is ilyet vettek, de egyenlőre a gyerkőc nem alszik benne, csak csúszdának használja :D Ábel jót szunyál a magasban? Vagy átalakítottátok valahogy?

Beszti,
szuperek a képek! Egyetértek a többiekkel: nagyon csinos kismama vagy, jól nézel ki! Egy pocakos anyuka ne legyen csontsovány, igenis kellenek a tartalékok (is). Szóval ne aggódj, csini vagy :)

Most elbúcsúzom, ma fejfájósan ébredtem, lepihenek. Doki szerint hétvégén lesz front... Csak vasárnap ne szüljek, mert akkor ő szavazatszámlál. Szép!!! Mintha én dönteném el, mikor szülök... Na mindegy, ezen most nem aggódok.

Puszi mindenkinek!

pgaboka

Sziasztok!

Ildi! Te kakamesés KÖNYVRŐL hallottál? :shock: Én csak arról, hogy ilyesmi mesét találtak ki, vagy legalábbis én úgy értettem. De ha könyvről, akkor lécci, lécci, segítség!!!! Mit tudsz róla?

Én nem vagyok titkosítva, de csak akkor szoktam belépni, ha írok :) Olyat is lehet, hogy titkosítva? Észre sem vettem.

Tulipán az klassz, de a frézia tutira nem tavasszal ültetendő hagymás? Nem biztos, csak mintha így rémlene. Tehetsz még jácintot, nárciszt, krókuszt is ám!

Neked is meg Ritának is:

http://www.hagymarium.hu/
http://www.tulipanvilag.hu/

Rita! Elhiszem neked, hogy belépve maradsz, de közben meg nem vagy itt, úgyis csak húzunk ám! :) Bár ha a nyári babákat is olvasod :wink:

Komolyra fordítva szegény lány, borzalmas lehet :( . És az is, hogy mindig van valami tragédia itt a babaneten, most nem sorolom fel őket, mert nem akarnék senkit riogatni, de elképesztő :cry:

Gabi! Várom az sms-t, és szívesen továbbítom ám Ritának, ha nem küldi el a számát neked! :)
Zsoltikára meg tessék hallgatni, szerintem akár készülődhetsz is szülni :wink: Régebben történt, hogy a barátnőmön ugrált a szomszéd 3 éves kiscsaj annak idején, és megkérdezte tőle, hogy neked is baba van a pocakodban? A lány mondta neki, hogy nem, neki nincsen, és hát később kiderült, hogy bizony akkor már ott volt... Nem is vettük komolyan a kérdést, mert pár hónapja volt csak meg a barátja, gyerektéma föl sem merült, és lám ... már 9 éves a kissrác :wink: Az az igazság, hogy nekem is volt, hogy megkérdeztem Miksát, amikor a pólómat hajtogatta fölfelé, hogy szerinte van-e ott baba, és mindig azt mondta, hogy nincs. Úgyhogy le is hangolt mindig, de valahogy adok erre, mert ez az eset elég megdöbbentő volt. Lehet rá mondani, hogy véletlenül beletrafált, csak hát többen voltunk ott csajok, meg olyan komolyan is kérdezte a kislány, szóval inkább megérzésnek látszott így utólag.

Nekem annyi mesélnivalóm van, hogy futottam néhány kört munkaügyben, és bár részletesen még nem tudom biztosan, hogyan zajlik majd, de az biztos, hogy kirúgnak, mert megszűnt a beosztásom. Másik munkát nem tudnak ajánlani. Azt most tisztázzák majd, hogy kifizetnek és azonnal röpte vagy letölthetem a szabimat munkaviszonyban. Az uram annyit tudott meg, hogy a felmondási idő mindenképpen jár, az 30 nap. Én is úgy tudom, hogy a gyesről visszatérők 1 hónap védettséget élveznek, de részleteket jövő hét elején tudok majd. Erre számítottam, de nem jó érzés.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hahó!

Azért jöttem, hogy bejelentsem: megcsináltam a callanetic-set végre :lol:

Gabi, nagyon köszi! Ki lehet bírni, egyes részei majdnem gyógytornaszerűek, jól is estek, de más részek után meg remegős lett a lábam, úgyhogy remélem, használ. De ennél te erősebbet szoktál csinálni, nem?

Fájások? :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok,
Szirom, nagyon ügyi vagy, hogy elkezdted a tornát! Ugye, hogy jó? Nekem is nagyon jólesik mindig, közben persze sok gyakorlatnál szenvedek egy kicsit, de mikor végzek, akkor az egész testemen olyan jó érzés uralkodik el. MIntha mindenemet jól átmozgattam volna vagy masszíroztam volna. Nagyon jó!
Én ma futni voltam, nem tudom pontosan mennyit, de jó 35-40 percet kb. Elég is volt mára, mert ugye tegnap este kilenc után még nekiálltam a callanetics-nek, pont befejeztem, mire apa hazajött. De nagyon jól esett megint. Ahogy Ábelt altattam, felmerült bennem, hogy akkor ma már nem csinálok semmit, aztán arra gondoltam, hogy megfogadtam, hogy nincs kifogás. Aztán meg is csináltam. Ma meg futás, holnap asszem megint callanetics lesz este, mert apa megy edzésre.
Remélem hamarosan azért látszik majd valami kis változás.

Gabi, hát, most már aztán tényleg nagyon szurkolok ám Lackónak! Egyébként a doki engem vasárnap megvizsgált, röhögve mondta, hogy ez a gyerek egyhamar még nem fog elöbújni, aztán szerdán csodálkozva üdvözölt a szülöszobán, hogy lám, mégiscsak! Szóval szerintem is bármelyik percben beindulhat.

Rita, tényleg tessék többször jönni, mert ha itt csatangolsz a babaneten, látunk ám!!!!!!!
A szegény nyári topikos lányra inkább én sem mondok semmit, csak azt, hogy szívböl sajnálom szegényt. Én minden nap ezért imádkozom, hogy bár nw legyünk gazdagok, vagy ilyesmi, de mindig egészségesek legyünk. Ne történjen ilyesmi velünk. Szörnyü!!!

Ildi, micsoda kis kertész vagy te is! Ezek szerint nemcsak Szirom ügyeskedik? Nekem sajna fogalmam sincs semmiröl, mit mikor kell ültetni, de most, hogy megvan a kertünk, talán majd én is belejövök. Pedig falusi leány vagyok, de ez valahogy mindig elkerülte a figyelmemet. Elöb meg tudom mondani, hogy a haszonnövényeket mikor és hogyan kell ültetni, gondozni, de a dísznövényekkel bajban vagyok sajnos.

Képzeljétek, apa ma nagyon búslakodva jött haza munkából, a bunkó fönöke, aki tulajdonképpen nem is igazi fönök, csak amolyan csoportvezetö, nem engedte el hétfön, úgyhogy csak kedden tudunk hazamenni a szombat vagy vasárnap helyett. Tök tapló a muksi, kap egy kis hatalmat és mindjárt szívózik. Egy paraszt, a szó szoros értelmében. Még rendesen németül sem tud, csak svábul. Na mindegy, így 3 nappal kevesebb lesz otthon, de ez van. Pedig már beleéltük magunkat, nem beszélve a szülökröl.

A kakás könyvre vagy mesére visszatérve, én a múltkor a gyerekszemorvos rendelöjében láttam egy könyvet, míg vártunk, ami a kaksival foglalkozott, pontosabban minden oldalon más állat volt, mindegýikhez kicsi versike, hogy milyen wc-ülnek, hova kakilnak. A könyv a közepén széltében ketté volt vágva így az állatot lehetett más-más wc-kkel párosítani, vagyis inkább a gyereknek meg kellett keresni, hogy melyik állatnak milyen a wc-je, ha értitek, mire gondolok. Szóval a fej meg a wc között volt elválasztva és külön-külön lehetett így lapozni benne, más-más furcsa eredménnyel, mígaz igazit meg nem találod. A végén pedig egy kisgyerek ült a bilin, ez volt a csattanó, hogy a gyerekek a bilire ülnek, mert ugye mindenki ráül, nem a pelusba csinálja. Szerintem ez is jópofa volt, csak nem tudom a címét. De októberben megyünk megint, majd megnézem közelebbröl.

A gyerekek szerintem is megérzik, ha kisteso jön, vagy valaki terhes. Az én ismeretségi körömben is volt már ilyen, hogy a gyerek megmondta, hogy anyuka terhes, pedig még ö sem tudta.
Ábel most a babákra kapott rá, ha az utcán látunk kicsi babát, vagy a tv-ben, azonnalmondja " jaj jaj baba! Ábi szeret! Simi, puszi!!" Olyan kis édi. Aztán mikor megérdezzük töle, hgy szeretne-e Ábis is babát, akkor üvölt, hogy IGEN!!! Kislányt!! Ma erre az apja azt mondta, hogy jó, akkor kapsz majd egyet, erre Ábel berohant a szobájába örömmel, hogy hol a baba. Mondtuk neki, hogy azért az ilyen gyorsan nem megy :lol: :lol:
Szóval tényleg jó lesz belehúzni.

Na más most nem jut eszembe, megyek kicsit tv-zek aztán húzok aludni, mert én is elfáradtam.

puzsi mindenkinek

Gabi, veled vagyunk!

Motiot
motiot

Hahó!

Itt vagyok, de este óta nem sok mondanivalóm van :) Talán csak annyi, hogy megint bedurrant a torkom, nem hiszem el, hogy nem tudok már meggyógyulni...

Picit van csak izomlázam, vagy inkább fáradtság ez, nem is tudom, de nem rossz. És -1,5 kg :lol:

Motiot! Az a könyv érdekelne, ha megtudsz róla valamit!

Megyek, karfiolból csinálok valami kaját. Addig írjatok csajok, jó? :)

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

SZIROM, 1,5???????

EZ SZUPER!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)

Hány nap alatt, hétfő óta???

Fantasztikus vagy! :) :) :)

Azért ez nagy lendületet ad, nem? :wink:

Még jövök, de ma 4-5 gyerekem van, mikor hogy... :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Vissza: Mi, nõk!

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?