Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nóri!
Ne haragudj!
De másnak ha jól emlékszem egyáltalán nem említettem nevet. Vagy igen? Na mindegy :)
Bár szerintem priviben Te is nyugodtan tovább adhatod másnak :) Igaz már a monogrammból mindenki rájött.

Vea!
Nekem kettő van. Lili 2004.02.10, Katica 2005.07.05. Rosszcsontok :)

Puszi
farkasbogi

Most látom mölli hogy kérdeztél a szüléemről!Szia!Mint írtam 16-kor kaptam 1/4 fájáserősitő gyogyszert,mondták feküdjek vissza vagy sétálgassak!Közben a férjem behozta a két lányomat látogatóba?kint ültünk a szülészet elött a padon beszélgettünk viccelődtünk.17-kor mondtam a férjemnek vigye vissza a lányokat a mamához ő meg jöjjön vissza!Alighogy elment olyan fájások jöttek rám meg sem tudtam mozdúlni,szóltam a szülésznőnek hogy azt hiszem kezdődik erre ő azt felelte nem hiszi ennyi ídő alatt még nem lehetnek fájások de azért szól az orvosomnak nézzen meg!Behivott az orvosom a vizsgálóba megvizsgált azt hittem megőrülök,és mondta irány a szülőszoba!Annyit láttam még hogy a férjem jön be az ajtón doki mondta neki ott van ruha ott átöltözhet jöjjön majd utánnunk!Mi meg elindultunk nagy nehezen!Nagy nehezen felsegitettek a szülőágyra,infuzió,előkészületek stb....!Mivel a magzatvíz még nem folyt el,burokrepesztés mint a Niagara vízesés viccelődött az orvosom!Utánna tök erős nyomás szünet ismét nyomás 3.nyomásnál kint volt az Erik!4010gr 53cm-el!Szóval elég könnyü volt 1/2 18-kor mentünk be és 18óra-kor volt meg az Erik Ennyi röviden!Ja és azt még elkell mondanom hogy az orvos végig viccelődött ,beszélgettünk !Ja és még annyi hogy mivel szemüveges az orvosom nagyon sok mindent láttam a szülésből a szemüvege tükréből! :D vea
vea

meg tudnátok mondani nekem hogy tudok képet feltenni?köszi előre is!
vea
vea

Szia Vea!
A melléklet feltöltésére kattintassz, kiválasztod a képet, csak figyelni kell a méretére. 300*300-as lehet max, azt hiszem.
Aztán követed az utasításokat, és ennyi.

Puszi
farkasbogi

Na ezt megszenvedtem átkellett szerkeszteni a képeket de azért sikerült!Ő az én kisfiam!Remélem jól látszik,ha nem akkor próbálok másikat!Köszi farkasbogi!!!!!!!!!!!!!!
puszi neked!
vea

Sziasztok!
Új vagyok ezen a topicon, bár nemsokára szülök, kb 4-5 hetem van még hátra. Megijedtem azon, amit Mölli írt, remélem nem mindenkinek ilyen rossz a tapasztalata, mert mostanában már eléggé aktuális a szülés téma nálam.
A dokimról (P.J.)csak jót tudok mondani, bár nem egy szószátyár, és én is befogom a számat ha nála vagyok, nem is nagyon kérdezősködtem tőle eddig. 2 hét múlva megyek az utolsó kontrollra, és nem tudom, mi az, amit megkérdezhetnék tőle, mi az, amit a kórházban szülés és vajúdás alatt befolyásolni tudok, ill kérhetek az ott segítkezőktől. Értem ez alatt, hogy kérte már valaki, hogy csak később vágják el a köldökzsinórt, vagy a babát hagyják nálam, hadd próbáljam meg rögtöm megszoptatni, ne vigyék rögtön méregetni... Ezeket szeretném, de nem merek hogyan előállni a kérésemmel. Nektek mi a véleményetek?
Köszi ,
Dalma 35+2
dalminha

Dalma,

szerintem nyugodtan közöld az orvosoddal, hogy te hogy szeretnéd majd szüléskor, meg amikor mész szülni és még olyan állapotban vagy (elején) akkor a szülésznőnek is mond el többször is.
Nekem sajnos ilyen lehetőségem nem volt, pedig én is mondtam, hogy egyből szeretném megszoptatni, mert Kevin nem sirt fel, igy gyorsan elvágták a köldökzsinórt, aztán vitték ki, pár lépést tett vele a doki mire felsirt, de akkor már nem hozták vissza.

Szülésekhez annyit, hogy nekem is volt fogadott orvosom, fogadott szülésznőm, aztán mivel hajnalban kerültem be az ügyeletes orvos megvizsgált, aztán utána mégegy fogalmam sincs miért, aztán mivel még nem folyt el a magzatviz nem hivták a dokit sem, aki amúgyis jött reggel. Aztán ő is megvizsgált és utána még többen is amit a mai napig nem értek, hogy miért kellett ennyien vizsgálni. A dokimon kivül még vagy 4-en turkáltak, ezt kifejezetten utáltam, akkor minek dokit fogadni. Tuti ha mégegyszer szülök akkor csak szülésznőt fogadok, mert nem ér meg annyi pénzt sztem.

Üdv,
Zsu
spanci

Babinti,

foglalkozáson te is a Gyermekek Házában voltál, ahol Tünde?
Tünde azt irta, hogy jövö héten vmi kézmüves-dolog lesz, hát
azért Kevinnek még ezt nem akarnám, hiszen látom, hogy itthon
a krumplifőzeléket hogy tapicskolja. :):)
Vagy ti mikor csináljátok a tervezett foglalkozást?

Zsu
spanci

Csatolok egy képet Kevinről, remélem nem bánjátok.
Ti is régen raktatok fel képet babáitokról, pedig kiváncsi vagyok
mekkorát nőttek.

Kép
spanci

Ezzel szórakoztam egész délután, remélem tetszik Nektek is, hanggal nézzétek!

http://s114.photobucket.com/albums/n275 ... tafilm.flv

Majd még jövök este, jó sokat írtatok!
Vendég

Szia Mindenkinek!

Spanci!A zenés babafejlődést, és mama kikapcsolódást segítő foglalkozás gondolatát Nóra vetette fel.Bennem nem volt elég bátorság ahhoz,hogy akár említést tegyek róla,bár már régóta ápolgatom magamban egy a zenekuckóhoz hasonló klub működtetését.Már rengeteget utánaolvastam,és tervezgettem.27-én tudom megkérdezni a Városi könyvtárban, hogy a Galéria előterét használhatnánk-e,mert ott már amúgy is tartanak a kerületi védőnők baba-mama klubot.Ez azért egészen más jellegű foglalkozássorozat lenne.
igen,mi is ott voltunk,ahol Tündéék.Nagyon jól éreztük magunkat.
Kellemesen elfáradtuk.És bizony több olyan mondóka és dal is elhangzott,amit nem tudok,pedig én is ismerek egypárat. :wink:
Mi megyünk a kézművesfoglalkozásra is,mert nagyon kíváncsi vagyok arra,Marci mennyire vonható be.Itthon már nagyon lelkesen só-liszt gyurmázunk és firkálunk.Ja,és az ujjal festést is kipróbáltuk,de még nm elég biztonságos,mert bele-bele kóstolgatna...
Tüneményes kislurkód! :D

Dalma!Szia-szia a topicunkban!Gartulálok pocaklakódhoz.Csatlakozom az előttem szólókhoz.Meríts bátorságot abból,hogy Te és a gyermeked vagytok a legfontosabbak,nem pedig a dokik hiúságának legyezése.Mondd el a dokidnak és a szülésznődnek is,mit szeretnél,mire készülsz.Indokold meg,és ne hagyd magad eltántorítani.A magabiztos,határozott,tájékozott emberekkel nem packáznak.Nyugodtan hozakodj elő,és ragaszkodj ahhoz,hogy végighallgassanak,sőt,megnyerheted magadnak segítőidet,ha együtt írjátok meg a szülés/születéstervedet.Sajnos nekem nem volt választásom,már ami az azonnali mellretételt illeti (korábban írtam miért,talán az előző oldalon),de ez még nem azt jelenti,hogy másnak se engednék.Sőt,utóbb már majd mindenkinek azonnal,még el nem vágott köldökzsinórral odaadják a picit.Bababarát a mi kórházunk,de azért nem árt,ha figyelmezetetjük jó előre a szülésnél résztvevőket.
Tehát bátorság,határozott fellépés,magabiztosság,erő,kitartás,és az apró eltérések ellenére is életetd leges-legcsodálatosabb élménye lesz gyermeked világrajövetele. :D
nyugodtan leírhatod,kit takar a monogram.Mi mind leírtuk már,csak a mumus dokikat kértük priviben.Tudod miért...

Vea!Nagyon jó fotót tettél fel avatarnak.Nagyon édes kisfiad!Már korábban megállapítottuk,hogy ide nagyon gyönyörű babaák,gyerekek anyukái írnak. :)
Tegyél fel életkorszalagot is.Azon könnyen követhetjük,kinek mennyi idős a babája,és képben vagyunk,ki kivel van... Legalábbis én. :lol:
Néhány infó magamról,rólunk az újaknak:
28 éves vagyok,
7 éve a párommal élek,de csak 1 éve házasságban.
Első babánk,Marci tervezett baba,nemsokára szeretnénk mellé egy kistestvért;általa érzem kiteljesedettnek az életem,és ezt el is mondom ahányszor új közösségbe kerülök,hátha ráébresztek valakit ugyanerre :D
Nőgyógyászom Kelemen Szilárd (róla írtam már többször,az előző oldalon is).
Ének-zene tanító és szociálpedagógus-művelődésszervező diplomám van (helyesebben az utóbbit most novemberben kapom meg végre,mert bár elvégeztem a sulit,halasztottam az államvizsgát a munám és kisbabám miatt).
A hajléktalan ellátásban dolgoztam esetfelelősként.
Arra törekszem,hogy nevelési ismereteimet,elveimet a gyermekem, a családom és önmagam számára legpozitívabban formáljam,és kitartok amellet, amiben hiszek de nam azért mert naívan optimista volnék.
Elég bőbeszédű vagyok,mi több hozzászólásaim már csaknem kisregénynek is beillenek,remélem,egyre többen lesztek,akik versenyre kelnek velem.
És romantikus felfogású,a századelő szecessziós romantikájára emlékeztettem stílusommal egyszer (úgy emlékszem,bocsi,az agyam viszont szita... :wink: :lol: ) Tündét.
Ja,és borzasztóan kíváncsi természet,egy hajszál és pletykásnak is nevezhetnétek... :wink:
Talán ennyit rólam. :D

Babancs!Tudni már,hogy mi a helyzet?nagyon sokat gondolok Rátok.Mielőbb adj hírt magatokról.És NYUGI!!!!

Most mennem kell.

Cuppantok Mindenkit!

Ui.:Beátab,Deáknézsu,és a Többiek:hol vagytok????

KépKép
KépKép
babinti

Tünde!Nagyon-nagyon... :D :D :D

KépKép
KépKép
babinti

Szia Vea!

Látom már átjöttél ide örülünk s tényleg sok jó tanáccsal látnak el.s kellemesen lehet"beszélgetni".
Aranyos a kisfiad!

Szia Helga

Kép
helguci

Ahoj!

Tünde:
nagyon szupi :)

Dalma:
üdv itt. és gratula a pocibabához.

Babinti:
babaprojekt hogy áll? ( mellékesen megjegyzem, h szelektíven olvasol. :lol: :lol: :lol: )

Spanci:
nagyon édes Kevin baba.

Én is, én is, én is kérek mumus orvosok neveit.

Pussz
Vendég

Babaügyben:

Spanci,Tünde!Gratula a Zitushoz és Kevinhez!Nagyon édesek!

Dalma!Bizony neked már "nincs sok hátra!!!!" :wink:
Szülés ügyben pedig annyit,hogy hogy rajtad a sor,hogy megmutasd:lehet a győri kórházban problémamentesen is szülni!!!!!.....engem nagyon megnyugtatna,ha megmutatnád :oops:

KépKép
f.nóra
Győr

Hajni!Ja,azt elfelejtettem beleírni az újaknak szóló rövid bemutatkozásban,hogy néha nehéz a felfogásom... :oops: :lol: Most se értem,mire utalsz... :oops: :oops: :lol: Lécciiiiiii!Áruld el,mit nem olvastam el?

Puszi! :D

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!
Babinti!Sajna nem tudom hogy kell karszalagot felrakni,ha esetleg segítenél megprobálom!Amúgy nekem is a Kelemen Szilárd a dokim!
Helguci!Köszönöm a szíves fogadtatást,örülök hogy közétek kerültem!
Puszi mindenkinek!
vea

Köszi csajok!

Többen is mondták, hogy az ott a petefészkemben a sárgatest lesz..semmi ártalmas, csak még túl korán mentem UH-ra. Hát mind1, láttuk, ott van méhen belül a petezsák..innentől fogva mind1 mi van a petefészekben..a lényeg tényleg majd a szívhang.
A PCO-s topicban többen mondták hagyjam ott a Nagy Mikit, mert ez nem állapot, hogy 9 hónapig paráztat majd. Legutóbb is úgy jöttem haza tőle, hogy valami halálos bajom lehet. Úgy érzem eltúlozza az aggodalmaskodást és nem lehet vele felhőtlenül örülni. Vagy a rosszindulat beszél belőlem, mert sokan befolyásoltak?
A rendelője télleg nagyon szép, közel van hozzánk. És tök finoman dolgozik a korábbi dokiaimmal ellentétben. Ő még soha nem nyomkodta össze olyan durván a hasamat..
Lehet 10 nap múlva ha minden ok lesz UH-n, már biztatóbb lesz velem ugye? Valószínű nem akar előre inni a medve bőrére..mert tudja, hogy annál nagyobb csalódás érne. Jobbnak lát mindenre felkészíteni.
Mondjuk semmim nem fáj..remélem nem is fog egyelőre.

Az létezhet, hogy okt. 1-re, vasárnapra hívott be a kórházba UH-ra? Csak itthon néztem meg, hogy vasárnapra esik. De azt mondta, jó a 2-a is.

Kép
babancs

Sziasztok!

Vea
, üdv a csapatban, és gratulálok a 3 gyerkőchöz!

Babancs,
gratulálok a vizsgához!

Bogi!
Én is tudtam, hogy a K.Sz. a mumusod, írtad már korábban név szerint a topicban.

Spanci
, azért vizsgálhattak meg többen, mert a győri oktató kórház, és azzal, hogy aláírtad a papírt, miszerint ott szülsz, ezzel együtt jár, hogy a medikusok is "turkálhatnak" benned. :(
Sajnos ez van. Kevin jó sokat nőtt, amióta nem láttuk.

Dalma!
Ha minden ok a szülésnél, akkor még a madzaggal :D:D együtt Rád teszik a babát, és csak addig viszik el, amíg fogadóképessé teszik a látogatók számára.
Sztem kérdezd ki az orvosodat, elvégre fizetsz épp eleget, gondolom; és nem utolsó sorban Te is nyugodtabban mész szülni.
A szüléstörténetek ne rettentsenek el, mindenki másképpen éli meg, és az idő gyógyít, ezt én már tudom, hidd el!

Maminti,
igen, én mondtam. :):)
[quote] írta:s romantikus felfogású,a századelő szecessziós romantikájára emlékeztettem stílusommal egyszer (úgy emlékszem,bocsi,az agyam viszont szita... Tündét

Rólunk: ma voltam orvosnál, a helyzet változatlan, szerencsére, és Zita tologatja a babakocsiját.
Végül Kismegyeren sikerült megfelelő tortát rendelnem neki.
Ja, és a Tescoa többet nem megyek, sikerült romlott húst vennem. :( Marha pipa voltam!
Vendég

Sziasztok,

Tünde,
nagyon jó kis összeállitást csináltál Zita első évéről! :)
Olyan tündéri, igazi kiscsajod van!
Lehet én is majd próbálkozom egy ilyen kis videoval...

Babinti,
ha van vmi szólj, szivesen elmegyünk. Igyekszem többet
olvasni titeket, de van amikor minden összejön, aztán nem
jutok nethez.

Hajni, Nóra
köszi dicséretet :):)

Babancs,
minden rendben lesz meglátod, ne aggódj, pihenj sokat!

Zsu
spanci

Itt bal oldalt villog a micimackó könyvklub, ti belenéztetek?
Csak azért kérdezem, mert én igen, és van egy nyereményjáték
is csak ki kell tölteni a kérdéseket, és minekünk összejött, és
kaptunk a postásbácsitól egy nagyon szép micimackós faliórát.

Bocs, ha már tudtátok.

Zsu
spanci

Sziasztok!Megtaláltam azt az oldalt ahol karszalagot lehet csinálni,de nem tudom hogy kell elmenteni stb.....!Valaki segítene?Köszi nektek!
Jó éjszakát mindenkinek!
vea

Spanci, :D:D:D megnéztem a játékot, mert nekem alapból nem látszik, kitöltöttem, aztán láttam, hogy már nem aktuális. :D:D:D
A videjót tök egyszerű megcsinálni a Windows Movie Maker-el.

Köszönjük a dicséreteket!
Vendég

Vea, kimásolod a Bbcode-ot, és bemásolod az aláírás menübe, ott, ahol az avatart is feltöltötted, csak kicsit feljebb!
Vendég

Babinti:
a babaprojektel kapcsolatban kérdeztem 2x is. :))

Választ még mindig türelemmel várom. :):wink:
Pussz
Vendég

Köszi a bátorítást, aranyosak vagytok! Valahogyan át kell alakítanom a gondolkodásomat, hogy ők vannak értünk a szülészeten, nem mi a kisbabáinkkal őértük. Ez a szülésterv nem rossz ötlet, le is írom, bajom csak nem lesz belőle... :)
Most rohanok a terhesgondozóba, de utána visszaolvasom a történeteiteket, hogy képben legyek!
Üdv,
Dalma
Ja, a dokim neve Parányi János! Majd még írok róla!
dalminha

Szia Mindenkinek!

Hajni!Töredelmesen bevallom,amikor először kérdeztet, hogy állunk kistestvér ügyben, mire a válaszra került a sor elfelejtkeztem róla. :oops: Annyi mindent szoktam írni, elveszett a válasz a hosszú hozzászólásban.Aztán később pedig akkor írtam erről kérdésről,amikor épp nyaralni voltálk. :oops: :oops:
Nem bírtam kivárni a sorom a nőgyógyásznál,ezért végül mégis vettem terhességi tesztet.Negatív lett.Még most sem tudom,hogy búsongjak miatta,vagy örüljek neki.Tudod, súlycsökkenésem megtorpanása miatt.
Amúgy most azt találtam ki,hogy egyes testtájakat veszek célba.Ha nem is fogyok kgban, legalább a hasam legyen laposabb,a majdani uh-k miatt,és,hogy kedvezőbb környezetben cseperedhessen babócám,s persze önmagam miatt is.

Vea!Örülök,hogy megtaláltad az egyik babaszalagos oldalt.Ha esetleg ott nem találsz kedvedre valót,válogatni is tudsz.Csak annyit kell tenned,hogy végignézed a mi szalagjainkat (vonalzónak is szokták nevezni), s amelyik tetszik,arra ráklikkelsz.Akkor beugrik az oldal,s onnan már Tünde jóvoltából Te is tudod,mit kell tenned. :D

Lányok!Anyukám járatja a Nők lapját.Abban,most egy többrészes cikk foglalkozik a lefagyasztott embriók kérdésével.Pár nap óta a tévében is ez az egyik fő téma.Ti mit gondoltok?Én kicsit meg vagyok zavarodva.Egy biztos,hogy erkölcsileg nagyon nehéz megítélni,mi a helyes.Emiatt a jogszabályi háttér is bizonytalan.Ha valaki mesterséges úton tud csak megtermékenyülni, elkerülhetetlen,hogy embriókat hagy maga után,és hogy a kezdetekkor eveszít néhányat.A szedercsíra már ember?Az a néhány sejtből álló életkezdemény az anya testén kívül,tíz év után is-hiszen addig őrzik meg lefagyasztva a sejteket- megőrizni való érték,vagy felhasználhatja a kísérleti orvostudomány?Az abortusz és a béranyaság lérdése is ide tartozik.Hiszen a nem kívánt terhességet az első trimeszterben kérésre megszakítják.A szervezetünk is akkor veti ki a hibás vagy életképtelen embriót.(jééé,embió->ember...)És,ha valaki végig akarja kísérni leendő gyermeke intrauterin fejlődését,de ő maga nem tudja kihordani a magzatot,béranyát választhat,vagy olyan örökbeadót,aki még várandós.Mo-on törvénytelen a béranyaság?Arról tudok,hogy a várandóssal kapcsolattartó nyílt örökbefogadás létezik.És megtermékenyített petesejt örökbefogadható?Az egész témával kapcsolatos hisztéria,és maga a téma is felkavart.Kettős érzéseim vannak.Amikor az orvosunk elmondta,hogy öt hetesen már dobog a pici szívkezdemény,és egy kicsit később meg is hallgathattuk,párommal mi voltunk a világ legboldogabb emberei.Ugyanakkor az a sejthalmaz őssejtekből áll,ami több,mással nem kezelhető betegséget meggyógyíthat.A nem kívánt terhesség megszakításához csak annyit fűznék hozzá még,hogy nem vagyok biztos abban,hogy jobban jár az életével az a megszületett,akit eleve gyűlölnek,de valamiért nem akarják örökbe adni.Rengeteg gondolat kavarog bennem,és nagyon sok kérdés.De nem írok többet,és nem foglalok állást.Ha kedvetek van,vitassuk meg a felvetett témát.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok !

Hú mennyi minden történt azóta mióta nem írtam ! Én is megijedtem, akárcsak Nóri, főleg azért mert cseppet sem jó tulajdonságom, hogy pesszimista vagyok, és a rosszat előbb meghallom és elhiszem, mint a kedvező élményeket. Én is kértem Veát és Möllit, hogy írják meg privátban, remélem még nem sokalltak be.

Tudnátok nekem abban segítani, hogy hol lehet Győrben szép, kevésbé lestrapált használt babakocsikat kapni ? Néztünk újakat is, de nagyon drágák.

Bogi ! Írtad, hogy Hillier volt az ügyeletes doki amikor szültél, de nem bírtam rájönni, hogy pozitív vagy negatív volt-e tapasztalatod vele szemben. Nekem ő a dokim, és kiváncsivá tettél. Ha nem érzed terhesnek kifejtenéd bővebben, akár privát üzenetben. Köszi előre is.

kluivert

Sziasztok!Ma sajna a kisfiammal urologián jártunk :cry: mivel fitymaszükülete van :( !De szerencsére a doktorbácsi szépen lefejtette neki a bőrt a kukijáról,volt ám sírás!De most már minden oké talán el is felejtette hol jártunk 2órája! :D
Kluivert!Prividet megkaptam már vissza is írtam!Állitólag Marcalvárosban a Déry Tibor úton nagyon szép kocsik vannak(használtan)Roan stb......és ráadásúl elérhető áron!Remélem tudtam segíteni!
Egyébként a karszalaghoz béna vagyok sehogy sem akar sikerülni! :?
Vea
vea

Vica!

Valamit félreértettél. Hillier akkor vizsgált meg, amikor be kellett feküdnöm a kórházba, mert ő úgy érezte, hogy nyitott a méhszájam.
Én nagyon csípem Balázst. Ő tartotta a szüléselőkészítőn az orvosi dolgokat. Nagyon jó fej. Ott azt mondta, hogy ő is preferálja a gátvédelmet.
Akkor még nem volt magánrendelése 3 éve.

Babakocsi: A Mini biziben, amit Vea mondott. Ott vadi új (nem használt) Jackpol babakocsit kapsz 32 ezer Ft-ért, és valami gyönyörűek, kényelmesek, modernek. Nekem is az van, csak az egyel előbbi kiadás. Irigykedtem mint a fene, mikor láttam az újakat.

Lányok, akkor bocsi, nem emlékeztem, hogy írtam volna a nevet.
Gondolom Ti el sem hiszitek :)

Puszi
farkasbogi

Sziasztok!

Lányok, már megint a 4D-vel jövök, de lassan be kéne jelentkeznem és gondoltam megkérdezem, mi a tapasztalatotok, milyen gyorsan lehet időpontot kapni? Gondolom, nem 1-2 napon belül.

Andi

Kép
andykamama

Szia mindenkinek, az újaknak külön !

Andi!

Kb 2 héttel korábban jelentkezz be!

Vica!

A belvárosban is van egy baba bizi, a virágpiac környékén, nem túl régen nyílt!

Dalminha!

Én is Parányi doktornál szültem! Jól fogalmaztál, tényleg nem egy szószátyár típus!!

Maminti!
Ma vettem Nők Lapját, majd este elolvasom amiről írtál, aztán reagálok!

Egyenlőre nnyi, felébredt Krisz:

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!Tudtok erröl az oldalról:www.teszvesz.hu itt baba és gyermekruhákra lehet licitálni képpel méretekkel ellátva!Csak ennyit szeretem volna most!Késöbb benézek!Kellemes délutánt mindenkinek!
puszi Vea
vea

Vea, nem tudom, mire vonatkozik a kérdésed, én már rendeltem onnan ezt-azt.
Vendég

Sziasztok,

Ha érdekel valakit, akkor indul szülésre felkészitő tanfolyam 2006. szeptember 27-én ( Győr, Török István u. 1.). Most kaptam értesitést róla.
8 alkalom 2500 ft, és a foglalkozásokat terhestorna követi. Az előadások hétfőnként és szerdánként vannak 15.45 -től 16.45-ig.

Témák: - helyes életmód és táplálkozás a terhesség alatt
- anatómiai ismeretek, élettani változások, vizsgálatok
- felkészités az újszülött fogadására
- a családdá válás jogi szemszögből
- a szülés élettani folyamata, megindulásának jelei
- csecsemőgondozás
- az újszülött első napjai

Azt hiszem én benevezek!

Móni
szmoni

Vica,
Használt babakocsi üzlet reklámját láttam ma a Liezen M. utcai terhesgondozóban kitéve, sokféle babakocsit írtak rajta, ott körülnézhetsz, van sok hirdetés a falon is.
Maminti,
A témádhoz a lefagyasztott embriókról: szerintem az, hogy megtermékenyített petesejteket 10 év után megsemmisítenek szerintem nem bűn, inkább ha felhasználnák bármire, az lenne szörnyű. Ha kísérleteznének vele, ha beültetnék valakinek, ha nem tudod egyáltalán mi lesz vele... Nyilván sok házaspár van, aki szeretné, mert valami oknál fogva mindketten meddők, de akkorse olyan embriót kapjanak, akinek egy másik házaspár a vérszerinti szülője.

A vonalzót meg tudom csinálni ott a honlapon, de ide bemásolni nem megy... hogyan csináljam?
dalminha

Szmoni,
ha teheted, mindenképpen menj el a szüléselőkészítőre, mert nagyon klassz dolgokat hallhatsz, és a tornás csaj (Bea) nagyon kedves. Apukát felesleges vinni, mert a torna alatt csak nyüglődne, a többi meg nem hatja meg annyira, mint az anyukát. Egy-két előadás van, ami neki is érdekes lehet, de amikor én jártam volt ott néha egy-egy kispapa, de annyira nem volt nekik érdekes. Ja, és apukának külön 2500 Ft. Ja, és a szülőszobai látogatás pedig nagyon izgalmas, ott a helye a papának is. Az enyém nem volt ott, mert külföldön volt, és csak én voltam egyedül, elég hervasztó volt egyedül kullogni... :(
dalminha

Végre sikerült a vonalzó! :)
Kép
dalminha

Babinti!

A béranyaság tilos Magyarországon!
Örökbefogadni csak kiskorút lehet, megtermékenyített petesejtnél ez nem értelmezhető. Úgy tudom fel lehet ajánlani meddő pároknak a megmaradt fagyasztott ivarsejteket és embriókat is.
A jogi szabályozás egyáltalán nem bizonytalan, sőt, nagyon is leszabályozott. Pont ezzel lehet kivédeni a visszaéléseket.
Ami bizonytalan és kétesebb megítélésű, az az etikai háttér.
Béranyaság esetén nagyon sok jogvitát eredményezett (ahol ezt külföldön engedik), hogy ki minősül anyának? Ki minősül anyának? Aki adja az ivarsejtet, vagy aki kihordja a babát? A béranyának általában a "bére" ellenére olyan erős érzelmi kötődése alakul ki a kicsihez, hogy utóbb nem akarja átadni a csecsemőt, holott az elvileg nem őt illetné, mert nem tőle származik. Nemhiába nincs Ilyen az állatvilágban. "Anya csak egy van". Ha egy nőnek nincs méhe, vagy az nem alkalmas egy magzat kihordására -a jelenlegi jogi szabályozás nem ad módot rá, hogy saját gyermeke legye.
Ilyenkor a törvényes út csak az örökbefogadás.

Kép
babancs

Zsu!

Köszi az infót 4D ügyben!

Móni!

Én már rég beküldtem a jelentkezési lapot a vezető védőnőnek az előkészítővel kapcsolatban, de én például eddig még semmi jelzést nem kaptam. Szerinted, ha csak úgy odaállítok a megadott címre, akkor bevesznek? Mert éppen aznap kell mennem dokihoz is, szóval, pont jól jönne ki. 15.45-re simán tudnék végezni szerintem. Te jössz? Talizhatnánk akkor. :)

Bár, ha jobban belegondolok, lehet, hogy én még azért nem kaptam értesítőt, mert későbbi csoportba tesznek, hiszen még csak a 23. hétben vagyok. Ez lehet?

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Én szeretnék menni, és az is jó lenne , ha találkoznánk! Nem tudom, hogy hogyan működik ez a dolog, de valószinű, hogy mindenki mehet, aki akar. A témákat elnézve, szerintem nincs terhességi korhoz kötve a tanfolyam. Legfeljebb Te hamarabb résztveszel rajta. Én már igy is izgultam, hogy belefér-e egy tanfolyam a szülés előtt.
De ha gondolod, a következő név és telefonszám áll a levél alján, esetleg ettől a hölgytől meg tudod kérdezni, hogy jöhetsz-e?

Horváth Lászlóné ( Marika ) Tel: 96/310-622,319-736, 30/351-3192.

Dalminha: Hogyan sikerült feltenni a vonalzót? Én is ezzel küzdök.

Móni
szmoni

Dalminha, jó a vonalzód :D:D Kisfiunk 35 hetes és 4 napos terhes... biztos így akartad?
Vendég

Andy,
sztem majd csak a következőre hívnak be, mert biztos sok a mostanin a kismama. A védőnő kiszámolja, hogy kb az ugyanabban a hónapban szülők legyenek együtt egy csoportban.
Babancs,
A Nagy Mikiről egy szülészsegédtől hallottam, hogy nagyon jó orvos, őhozzá, a Parányihoz, vagy a Papp Zsolthoz küldené a lányát szülni.
dalminha

Tünde, nem pont így képzeltem, de a lényeg ugyanaz... :)
:)
Moni,
megcsináltam a vonalzót, alatta a BBCode-hoz írtakat kimásoltam, és beillesztettem ide az üzenetbe rendesen szövegként! Asszem.. :oops:
dalminha

Móni!

Szuper, hogy megvan a telefonszáma a védőnőnek. Neki küldtem a jel. lapot, de tel. számot nem tudtam, majd lehet, felhívom. Köszi. Lehet, hogy nem talizunk, mert valószínűleg Dalmának lesz igaza, biztosan sokan vannak és én még ráérős vagyok, későbbre raknak.

Dalmina!

Örültem annak, amit Babancsnak írtál Miki bácsiról. Én is hozzá járok és jó volt újra azt olvasni, hogy jó lesz nála szülni. Megnyugtató... :)

Tünde!

Neked van már konkrét időpontod a cukros mókához, vagy ez nem kimondottan dátumfüggő, hanem megvan, hogy a kijelölt hét valamelyik napján kell menni? Majd úgy intézem, hogy talizzunk.

Andi

Kép
andykamama

Jól olvastam, mentek cukorterhelésre? Én elég rosszul viseltem.
M.
szmoni

Hoppá, Móni, ez a Török I. vajon Ignác, vagy István? Mert mindkettő van Győrben. Most akartam megkeresni a térképemen.

Andi

Kép
andykamama

Na, a cukros néniktől én is tartok már most, mert valami rettenetesen útálom a túl édes dolgokat. Eddig semmi rókakoma, de most lehet, hogy lesz. Legalábbis egész nap émelyegni fogok, az tuti.

Andi

Kép
andykamama

Török István utca !
szmoni

Cukorterhelésre vigyetek citromot. Attól kicsit jobb. Nem a megivás a gáz, hanem benntartani 2 órán keresztül. Állítólag a zsemle + tej ugyanezt a hatást váltja ki, nem tudom Győrben miért nem lehet ezt enni.

Kép
dalminha

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?