Sziasztok!
Okr!
Köszi kérdésed!
Amúgy nem volt semmi különös, és nem volt nagyon látványos sem, mert ez sima kórházi UH volt, meg tudod ilyenkor már nem sok minden látszik belőle, elég nagy.
Az arcát most is mutatták, de azt igazán 4D-n lehet szépen kivenni, amit viszont tökéletesen ki lehetett megint venni, de teljes valójában és premier plánban, az a puncija...ezt eddig MINDEN Uh-n totál telibe mutogatta, nem egy szégyenlős csajszi...
Súlya megvan már jócskán 3 kilo felett, szép fejlett baba azt mondták.
Mir, beöntéssel én is így vagyok, tisztábbnak éreztem magam utána, és hát sok ismerősőm mesélte, aki nem kapott, hogy összefosta és sz@rta magát szülés közben, de szó szerint, (bocsi)arra nem vágyom, meg különben is nem is fáj a beöntés, nem is értem, miért idegenkednek tőle, miért állítják így be, jajj csak azt ne!
A másik a borotválás, azt sem értem, miért kell berzenkedni ellene, nem túl higiénikus ha a baba a hosszú szőrők között fetreng, nem is értem, ráadásul ma a legtöbb nő tényleg amúgy is leszedi ott is...
Én megsúgom, nekem azóta tűnt el az állandóan visszatérő gombás fertőzésem, amióta a maximum 3 mm mindenhol...
És nem hülyék az arabok sem, hogy ott minden nőnek esküvő napjától kötelező, azon az éghajlaton, és ugye a vallási előírásoknak itt jön ki, milyen gyakorlati alapjaik vannak.
rambóka én sem látom már, én is apára várok!!
De Domi mindig ébren van!
Meg félünk is, ha apa csinálja nekem a fazont, mi lesz a befejező művelet...
nem akarok még szülni...
Na bocsi az eszmefuttatásért.
Hát EDA. Nekem az a szerencsém, hogy Domi olyan régen volt, hogy elfelejtettem minden rossz élményt, de arra emlékszem, megfogadtam a szülőágyon egy életre, hogy soha többet nem juttatom magam oda...az első szülés ilyen szempontból jobb, mert nem tudod mi vár rád.
Lehet a harmadiknál, pláne ha hamar jön, és nem lesz ennyi időm felejteni, nálam is az lesz a fő szempont kórházválasztásnál, hol adnak EDÁ-t. Mert a SZt. Imrében nem adnak senkinek.
Még több órás oxitocin infúzió mellé sem, ami tényleg emberkínzás.
Bár lehet én nem kaphatok, mert Dominál mikor bementünk a kórházba, hogy mégis mi van délben, (nem tudtam eldönteni, ezek már fájások vagy nem, tehát vígan táncikáltam melletük, csak rendszeresek voltak), a gép sem mutatott fájástevékenységet, de mikor megvizsgált szülésznő 3 ujjnyira nyitva voltam. Mire megborotvált, beöntött, már négy ujjnyi voltam, sima kis mensis görcsökkel, és asszem ilyenkor már nem adnak EDA-t. (két óra múlva meg is lett Domi, na de az a két óra az télleg brutál volt)
Azt mondják, alapból a szervezeted olyan fájásokat állít elő, amit el tudsz viselni, a véredben lévő természetes kábítószer és fájdalomcsillapító mértékéhez igazodva, az oxitocin pedig ugye nem így van beállítva.
Ja, csípőkérdés, mindkét nőgyógyi akihez jártam, állította több ezer szüléssel a háta mögött, hogy a vékonyabb nők könnyebben szülnek...szerintük is hülyeség a "jó széles csípő, sok gyereket fog könnyen szülni" régi parasztelmélet...(merthogy nálunk anyósom és sogórnőm szánakozva méregetett anno, mikor megboldogult lánykoromban 59 centis derekam és 90 centis csipőm volt, hogy nem tudok majd gyereket szülni...
)
ja, bocsi csajok hogy ennyit lafatyolok erről, de most az agyam 90%át ez a téma köti le...
és ha már előhoztátok...