Új privát üzeneted érkezett!

Én anyósom kertjét használom. :wink: A talajról nem tudok, de a zöldség, gyümölcs tutira nem permetezett...amolyan csúnyácska- finom, és ez már fél siker.
Sajnos, egy életen át nem védhetjük meg a gyerekeinket a káros anyagoktól, de törekedni kell rá!

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Sajnálom, hogy a védőnőkkel nincs jó tapasztalatotok.
Ne felejtsétek, hogy én is, és a kolléganőim nagy része is VÉDŐNŐ akik, karitatív munkában segítenek nektek, hogy megtaláljanak benneteket a gyermekeitek!!!( A háttérben is nagyon sok védőnő van, akik segítenek az életet adóknak, hogy megtaláljanak bennünket!!!)
Biztos vagyok benne, hogy nem akarnak rosszat a gyerekeknek, csak esetleg nem volt lehetőségük, hogy továbbképezzék magukat.
nikinozso
 
 


Persze, Nikinozso, tudjuk, van ilyen védőnő is, olyan is, mint ahogy ilyen orvos meg olyan orvos, vagy magamat nézve ilyen tolmács vagy olyan tolmács, hiszen mind emberek vagyunk.
Az első védőnőm nekem is aranyos, kedves volt, sokat segített, a mostani meg nem éppen egy jól sikerült példány, de túléljük, mert igazából így a negyediknél nincs szükségem a tanácsaira.
szuperboszi
 
 

 
 

Ggabszi: mi Veresegyházára jártunk, Vincust valszeg már ide helybe fogjuk vinni, most indítottak Kalovits-féle módszerrel babaúszást egy helyi thermálhotelben.

Nikinozso: biztosan nem akarnak rosszat a gyerekeknek, de miért kell bűntudatot ébreszteni? Szívesebben veszem a véleményét valakinek (még ha esetleg nem is értek vele egyet), ha jóindulattal adja elő. (Nekünk spec. szerencsénk van, nagyon kedves, aranyos védőnőnk van.)
Ma reggel beszéltem egyébként egy nagyon is jóindulatú védőnővel :), Beával, sajnos szerdán, amikor lenn voltunk, nem tudtunk vele találkozni és eldicsekedni neki Kisherceggel, remélem, lesz még rá módunk. A gyámhivatalról pedig továbbra is csak jót tudok mondani, az egyeztetett időpont előtt értünk oda, azonnal fogadott az ügyintéző és bő fél óra alatt végeztünk is (Vincus végig aludt).
rkata
 
 


Jiny:
Nagyon veletek vagyunk!!! :-) Remélem végre tudnak segíteni Dórinak és megoldódik ez a szörnyű probléma!

Keli:
Viccesek lehettetek négykézláb!! Ezt egyébként én is próbáltam annak idején, de szintén kevés sikerrel. Marci elég furán nézett rám. :lol:

Gabszi:
Anyunak van egy nővérke ismerőse. Mikor az öcsém kb 6-9 hónapos volt azt nehezményezte, hogy fél évesen még nem ette a csirkecombot... Anyu megmutatta neki a középső ujját (persze a háta mögött) :oops: mi meg a (másik) tesómmal elszaladtunk röhögni a konyhába. :lol: :lol:

Babakaja téma:
Viszonylag kevés önbizalommal bírok főzés terén, ezért nagyon örültem, hogy Marci annyira szereti a bébiételeket. Gondoltam, azt biztosan nagy odafigyeléssel, szuper alapanyagokból készítik. Aztán volt egy riport arról, hogy a HIP bébiételek kupakjánál valami mérgező anyag van. Teljesen kiborultam tizensok dbot dobtam ki és sokáig nem vettem az a fajtát. Olyan nehéz ez, az ember lánya szeretné a legjobbat adni a gyerekének, aztán tessék... :-(

Védőnénik:
Nekünk szerencsére SZUPER védőnénink van! Nekem Ő akkora segítség, hogy nem is tudom, mit csináltam volna nélküle. Marci születésekor a rengeteg "jótanácstól" még a fejem is megfájdult. Akkor döntöttem el, hogy mindenkit meghallgatok és én döntök, de Ancsa véleménye mindig mérvadó volt. Most éppen velünk együtt várja Lilit, ha nem hívom keres Ő, hogy mi a helyzet.
Egyébként mióta elköltöztünk (2 utcával arrébb 2 éve) már nem Ő a hivatalos védőnénink, de azóta is rendszeresen jön hozzánk és segít nekem. :-)

Marcimondta:
Kicsit köhög Marci, ezért adtam neki Lándzsás utifüvet. Nagyon szereti ezért kicsit később jött és kért még: "nyergesfüvet" (Nyerges ugyebár a vezetéknevünk..)

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Természetesen azonnal írok, ha vmit tudok Dóriékról. :) Most azt tudom, hogy Jiny otthon hagyta a telcsijét, csak este felé viszi be a férje.

Nekünk is nagyon jó védőnőnk van, sőt a dokinénink is szuper. :) Emiatt is halogatjuk a költözést. :)

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Tegnap állatkertben voltunk:

Kép Az Oroszlánkirállyal!! :-)

Kép Apával megetettük a zsiráfot! :-)

Kép Anya mindig puszilgat... :-) A nap végére kicsit elfáradtam...

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Sziasztok lányok!

Jiny Dórikájának jobbulást kívánok és bízom benne, hogy hamarosan meggyógyul.

Kelimóni!
Pisti nekem sem mászott hanem egyból felállt(lehet, hogy ezért volt vele több gond mint a kicsivel?) Nem hinném!
Viszont Szandinál azért mászkáltunk a földön, mert beletették a bogarat a fülembe, hogy a fiad nem mászott és látod, hogy nem is olyan jó a mozgása.
Mai fejjel azt mondom, hogy minden gyerek más és nem lehet egy sablont odatenni mindegyikhez, hogy így kell és így csinálod. majd azt a gyerek eldönti, hogy neki melyik mozgás könnyebb miben ügyesebb. Sőt azt is, hogy milyen étel esik jól neki, melyiket fogadja el szivesen melyiket nem.
Ebben is teljesen különböznek a gyerekeim. Az elsőnél még mindent kitaláltam csak valamit egyen, de az én fiam a főztömért nem rejongott, jobban csípte a bébipapit, de abból is csak a kecskemétit.
A lányom meg mindenevő, ha neki csak krumplit adtam azt ette teljes átéléssel, ha valami finomat kotyvasztottam ugyan ez volt.
De ez a mai napig is így van. Pisti kb 10-15 féle ételt eszik meg, Szandinak meg a mákostésztától a pacalig minden nyami és finom.
Védőnéni: az első védőnénik egy Gabika korabeli tunemény volt aki soha nem tolt le semmiért, de mindíg elmagyarázta, hogy anyuka ezt így kellett volna. Legtöbbször meg is fogadtam a tanácsát. Szandinál egy fiatal kis hölgy került a helyére akinek sok mindent én magyaráztam el a gyerekétkezésről. De pár hónap után
rájött, hogy tök jól csinálom és a végére majdhogynem baráti viszony alakult ki köztünk. Azt mondta, hogy szeret hozzám jönni, mert olyan jól elbeszélgetünk. bár az ő tanácsait csak részben fogadtam el, de mindíg elmondtam neki, hogy miért.

De most is zajlik az élet nálunk. Apa lehajolt egy kisollóért és becsípődött a dereka. Szegény itt szenved már 3 napja.
Én meg egész héten szülőikre, táncbeiratásra és hasonlókra rohangálok.
Holnap már mennem kell dolgozni.
Más. Ma voltam a fodrászomnál és vannak nála nagyon jó áron kombidresszek. Rövid ujjú szines és hosszú ujjú fehér. Szerintem jó anyag nem az a nyúlós. 5db 1000ft, meg 2 reszes fiú és lány pluss együttese is van ugyanennyiér 1-5 éves korig.
Ha valakit érdekel szóljon és elviszem a 14-i talira.
simineni
 
 


Sziasztok!

Jyni! Mi is sokat gondolunk rátok, reméljük mihamarabb meggyógyultok.


Most lehet, hogy nagyon butának fogtok nézni, de mi az a reflux? :roll:
4 napja én is adok Grétának gyümölcsöt, a ti tanácsotokra boltival kezdtem és neki nagyon bejön. Egyébként én sem találtam olyat, ami csak alma, most alma-őszit eszik.
Szerintetek 3 és fél hónaposan kellene már Grétának forogni? Rengeteget mozog és nagyon szépen tartja hason a fejét már régóta, de még nem forog. Igaz, hogy koraszülött, 35. hétre született és van, aki azt mondja, hogy ilyenkor még le kell vonni egy hónapot, mert ő tulajdonképpen még csak két és fél hónapos.
Ti erről mit tudtok? Van koraszülött babátok?

Marcianyu: tündéri a kisfiad :) Jól néz ki azon az oroszlánon.

Védőnő téma: hála Istennek nekünk is nagyon jó védőnőnk van, de azzal én is egyetértek, hogy nem kell neki mindent elmondani.

Most mennem kell, sziasztok.

obea

KépKép
obea
 
 


Marcianyu: nagyon jók a képek, élükön az elmaradhatatlan puszis képpel. :))) Csenge amúgy szokta őt emlegetni, bár nem igazán értem, hogy hogy jön időnként a képbe.. :o "Pl. Majcika eveszi picimacimat." Pedig nem is vette el... Élénk a csajszim fantáziája :), és egyre élénkebb, úgy látom. "Nemlétező" dolgokkal játszik (én ennek nagyon örülök!), ma pedig egész délelőtt "vasorrú bába" volt, miután lenyúlta a szerszámoskamrából a seprűt. :D "Anya, majnem vasorrú baba vagyok, fantasztikus vagyok, tök jó." Ezt így bírta előadni. :lol: :lol:

Obea: szerintem ráér még Gréta, nem maradt le semmiről. Tényleg olyan eltérő a babák fejlődési üteme, nem lehet etalont állítani, csak átlagról lehet beszélni. Van nyilván egy határ, ahol már gyanús lehet, ha vmit nem csinál, de a 3 és fél hónap még egy időre született babánál sem az.

Hát így nevet az én kis gazfickóm:
Kép

És ilyen komoly sérója van:
Kép
rkata
 
 


Sziasztok!!

Jiny Dórikájának mielőbbi gyógyulást kívnok!

Védőnéni

Nekünk egy tüneményes védőnénink van. Gólyahíres munkatárs. Egyszerűen fantasztikus. Segítőkész, bármikor hívhatom telefonon, ha szólok mindent elintéz, mindenre türelmesen válaszol, tanácsot ad. Nagyon nagy segítég Ő nekünk és nagyon hálás vagyok érte.

Kaja

Nikikének a krumpli, Ádinak a zöldborsó a mumus ..

Vegyesen adom a kajákat. Van üveges bébipapi is de kotyvasztok is. Egy idő után Nikike még a Junior üveges bébiételt sem volt hajlandó megenni csak azt amit én főzök. Ugy veszem észre hihetetlenül leveses. A húslevesből, karfiollevesből, gulyáslevesből több tányérral képes megenni.

Ádikának gyömölcsöt vegyesen adok. Az üvegesből ugy veszem észre a sima őszibarack nem igazán jön be neki csak almával.

Marci -anyu! Olyan édesek ezek a beszólások! Nikikének pár napja találtunk egy szöszt nadrágján. Próbáltuk vele megtanítani,hogy SZÖSZ. Ennek az lett az eredménye,hogy a mai napig hajtogatja,hogy CSÖCS. Itthon ez ok de a játszótéren lehet, hogy néha kellemetlen lesz :P :D :lol:

Kelimoni. Szerintem se erőltesd. Épp tegnap volt egy eset. Jól felidegesített egy ismerősöm. Telefonált és azt mondta,hogy az Ő 4 hónapos lánya már önállóan felül, négykézláb mászik és felkúszik az ölébe. Nos. Én ezt alapból nem hiszem el. Ádika gyönyörűen forog, pörög, ül de támaszkodva de még nem mászik. Nyúl a tárgyakért, szájába veszi, emeli a fejét ha hason van, próbálja felnyomni magát ha háton fexik stbstb.

Szerintem korának ez teljesen megfelelő és egészséges. DE a bogarat a fülembe ültette.. Ugy olvastam ültetni nem is szabad, erőltetni stbstb mert azért a gerince még nem bírja annyira az ilyen picúrnak.

Kép Ádika üldögél

Kép

Kép
töltike
 
 


Ha esetleg nem ismernétek. Szerintem elég hasznos.

http://www.babaszoba.hu/services/todo

Kép

Kép
töltike
 
 


Néhány kép Gréta babáról, ahogy hason tartja a fejét. Nem tudom, hogy ennyi idősen hogy kéne mozognia, de talán nem vagyunk nagyon lemaradva.

Kép

Kép

Kép

Kép


KépKép
obea
 
 


Obea a tudományosan, szakirodalmon alapuló válasz a kérdésedre: :oops:
Az első 365 nap a gyermek életében című könyv a következőket írja:
5. hónap: hasáról hátára fordul
7. hónap: hátáról a hasára fordul.

A főiskolai A megismerő tevékenység fejlődéslélektana c. könyv, amit gyakran olvagatok, mióta mami vagyok( valahohgy élvezetesebb, ha nem kell vizsgázni belőle :wink: ), ezt írja:
3-4 . hónap helyzet és helyváltoztatás: Háton fekvő helyzetben gerincét megfeszítve, törzsét emelgeti.
4-5. hónap: Támasztékkal ül fejét egyenesen tartva. Hátáról oldalra fordul.
5-6. hónap: Hátáról hasára fordul. stb.
6-7. hónap: Hasáról hátára fordul. Kúszik.
A táblázat kitér még a koordinált szemmozgás fejlődésére, és a finommotorikus reakciók és manipuláció fejlődésére is.
Akit érdekel valami szívesen kimazsolázom belőle.

Kevésbé tudományos :lol: , Pampers kiadvány azt írja a gyerekek a hátukról a hasukra a 3-7. hónap között fordulnak.

Így, miután több iromány is alátámasztja, :roll: nem vagytok lekésve semmiről, szerintem Gréti nagyon szépen tartja magát fekve.

Zsófi szerintem nem mérvadó. Rendkivül izmos kisbaba, a combján látszik az izom ( tök komoly) egy izomgolyó, és nagyon erős.
Ő már nagyon korán oldalra fordult, innen csak egy lépés volt, hogy pont 3 hónaposan hasra forduljon, és négy hónaposan vissza is tud fordulni. A gurulás is megyeget, de az irányjelzővel még baj van :wink: ( gyakran csak ide-oda forog).
Balázs, a kisfiam, a fenti táblázat minden soránál a végén kullogott, a még belefér kategóriájába tartozott.
A családunkban van olyan kisbaba, aki már 9 hónaposan ment, de akad lustább is, aki "csak" 16 hónaposan indult el.
Nem tudom, mi a jobb! 16 hónaposan már sokkal többet megért, több esze van, kevesebb baleset éri. És nem marad le semmiről akkor sem!

A kajáltatással is jól állsz, szerintem. Bár, én ebbe nem szólók bele az extra macerásságommal.
Ma két babakönyv is megerősített: az otthoni az igazi....na, de direkt kerestem az ilyen jeleket megerősítésként. ( Az egyik Spock, akit nagyon bírok...)
Keli, Spock is azt írja, megnéztem neked: van olyan, hogy egy kisgyerek kihagyja a mászást! És ezt nem tragédiaként, tényként közli. :wink:

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Sziasztok!
http://www.hipp.hu/ itt a termékeknél, azon belül gyümölcsök, itt van alma! csak alma!!!!125grammosba, még emlékszem is milyen cuki kis üveg!!!
De én nem csak Hippes almát vettem neki, majd előkeresem a papírokat, mert eltettem!

Kép
kajla
 
 


Meg is van: Elli almapüré, ez 190grammos, úgyhogy ezt már kicsit később adtam neki (gondolom... :oops: )

Kép
kajla
 
 


Hűűű ggabszi, köszönöm a kimerítő választ. :lol:
Tényleg hasznos volt, köszönöm. Igazából csak azért ijedtem meg, mert voltunk a koraszülött ambulancián utógondondozáson és ott mondták, hogy tornáztatnom kell. Persze ez még nem jelent rosszat, csak már több gyerekről is olvastam, hogy ilyen korában legalább már oldalra fordul, Gréta még csak próbálkozik, úgyhogy most forgatnom kell. De nagyon élvezi :D
obea
 
 


Az előző hsz-emben kitaláltam egy új szót: utógondondozáson :lol:
obea
 
 


Küldtem mélt, mert nem tudtam belépni. :(

Szóval: Jiny mindenkinek köszöni, hogy izgultok értük. :)
Semmilyen vizsgálatot nem csináltak ma Dórinál, így marad a feltételezés: gyomor vagy nyelőcsőszűkület, illetve születési rendellenességként egy ér rá van tekeredve a nyelőcsőre.
Hétfőn a Svábhegyi Gyermekklinikára mennek át, ott lesz nagyobb kivizsgálás.
Mindenkit kér Jiny, ha van ismerete vagy tapasztalata erről a kórházról, írja meg ide vagy mélben nekem és én továbbítom, illetve Őt is lehet hívni.

Dóri ma sem evett szinte semmit. :( Ráadásul piros lett a torka és köhög. :(

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Kelimóni úgy örültem, hogy felhívtál, jó volt pár szót beszélni. Remélem hamarosan készen lesz a fürdőszobátok és mi eljutunk végre felétek!

Marci_anyu a fiad nagyon jól mutat az oroszlánkirályon!

Jiny jobbulást Dorinak!

Siminéni csinos lettél? Apának jobbulást!

Obea nagyon szép kislányod van! Szerintem nincs miért izgulnod!

Védőnéni: én nagyon szeretem a védőnéninket. Zömében jó tanáccsal lát el és bármikor fordulhatok hozzá, mindig megnyugtat.

Étkezés: egyenlőre mindent magam kotyvasztok, igaz még "csak" ívóleveket gyártok. Jővő hét után jönnek a főzik is. Egyenlőre nagyon várom, lehet, hogy egy hónap múlva tele lesz a ....

Az elmúlt 3 napban itt volt nálunk a Sógorom a kisfiával. Dávid nagyon élvezte, hogy sokan vagyunk. Megpróbálom felrakni a közös gyerekképeket, hogy mennyire szeretik egymást a fiúk.

Kép

Kép

Kép
madri
 
 


Sziasztok!

Jiny Dórinak mielőbbi gyógyulást! Remélem kiderűl, hogy pontosan mi okozza a problémát!

Mi is nagyon elégedettek vagyunk a védőnéninkkel! Bármikor hívhatom, ha valami kérdésem van. Sajnos egy új körzetet alakítanak ki, mivel nagyon sokan költöztek a környékre, így másik védőnőnk lesz.

Rkata gyönyörű ez a legényke!

Obea a lányaim 5 1/2 héttel születtek korábban. Azt mondják, hogy a koraszülött babáknál ezt le kell vonni, de ez csak az első évre vonatkozik. Egyébként is nagy külömbség van a babák mozgásfejlődésében, ez a lányoknál is megfigyelhető. Janka 4 hónaposan fordult, Sára 2 héttel később. Mászni is Janka mászott előbb, viszont mindjárt feláll és eszeágában sincs ülni, Sára pedig már próbálgatja az ülést.

Kelimoni én is úgy tudom, hogy a mászás kimaradása később tanulási problémákat okozhat, de nincs miért aggódni, mert 6 éves korig korrigálható. A keresztlányom nemrég járt ilyen fejlesztésre ( 5,5 évesen) speciális tornateremben kellett különböző gyakorlatokat csinálni.
A tornánál nagyon fontos, hogy Gergő ne érezze a te félelmeidet!
Sajnos a legtöbb gyerek sír, de ha te nyugodt vagy ill. tudod hogy nem akarsz neki rosszat és ez az ő javára válik, talán könnyebben viseli.

A lányok már bejárják az egész lakást. A kiságyat is le kellett állítani.

Átmászok rajtad jó?
Kép
Megyek fürdeni!
Kép
Kereszlányom
Kép
Anya segítek neked!
Kép

KépKép
gilice
 
 


Jó reggelt!

Dóri baba az összes fölös energiám feléd irányul, gyógyulj meg picilány minnél előbb!!!!

Gilice!
Most van az az időszak amikor napról napra új dolgokat mutatnak nekünk a kis csibészkék.

Marcianyu!
Nagyon édes a fiad. Élvezte az állatkertet? Már én is naponta várom az sms-edet! A tűpárnát vedd ki a feneked alól:

Madri!
Sajnálom, hogy tegnap nem sikerült beszélnünk, ma csak este jövök haza. Esetleg holnap délután?

Gabszi tanító néni!
Úgy szeretem olvasni tudományos esszéidet Gabszi tolmácsolásban.

Rkata!
A fiad már most egy sármos kispasi, pár év múlva csak úgy söpörheted le róla a lányokat. Tényleg egyre inkább tiszta nővérkéje.

Obea!
Na izgulj, a kislányod pont jó ütemben fejlődik és nagyon szép kisbaba!

Lassan mennem kell dolgozni. Szép napot mindenkinek
Simineni
simineni
 
 


Gergő megmutatta a fogacskáit. :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Húúúú, de érdekesen néz ki a kép :oops:

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Dóri baba!
Nagyon izgulok érted, küldöm az összes pozitív energiám!!!

Kép
vivi1
 
 


Megpróbálom újra a képet! :lol:
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!!!
Mindekinek köszönöm az érdeklődést!!!
Ma estére hazahoztam a lánykámat. Ugyanis szerintem teljesen mindegy hogy hol nem eszik ott vagy itthon. Ráadásul este alszik mást nem csinál, és tegnap este hoztak be egy babát, aki egész éjjel sírt az anyja után, -aki be se jött vele!- és így nem nagyon aludt Dóri se...
Itt is megtaláltuk a nővérek "gyöngyét". Ez is nagymértékben közrejátszott abban hogy hazajöjjünk, bár reggel megyünk is vissza, csak az éjszakákra jöhetünk haza. Szóval nővérke ma közölte, hogy azért nem eszik a gyerek, mert biztos valami trauma érte, túl forrón adtam neki a kajcsit vagy valami ilyesmi... Pénteken kifejezetten kérték az orvosok, hogy sűrítsük a gyerek ennivalóját, és csak nővér etetheti a gyereket, csak akkor ha ébren van. Nos a nővér amit elkészítettem kajcsit felhígította, mondván túl sűrű és azért nem eszik. Ez volt reggel, persze nála se evett Dorkám, majd utánna közölte hogy akkor anyuka próbálkozzon vele egész nap, mert ő erre nem ér rá... :( Jött az ügyeletes orvos, mondom neki mi a helyzet, -nem ő a kezelőorvosunk- azt mondja nem is érti mit keresünk itt, mert a gyereknek semmi baja... Na ezek után úgy döntöttünk, hogy hazahozzuk... Álmában itthon is meg tudom etetni, vagyis annyit bele tudok tuszkolni mint ott, hiszen ott is én etettem meg így.
Egyébként nem fogadja el az ennivalót. :( 2-300 ml között eszik egy nap. Hétfőn megyünk Pestre, remélem ott meg tudják majd vizsgálni is, mert állítólag csak ott van olyan műszer amivel az ilyen piciket tudják vizsgálni. Már pénteken kértek is időpontot nekünk oda. Kásás nyeletéses vizsgálatot, tükrözést, és röntgent emlegettek... Hát meg kell mondjam eléggé megijedtem ezektől, na meg hogy műtéttel lehet ezt a problémát megoldani, ha valóban az a gond amire az itteni orvosok gondolnak.
A lényeg, hogy meggyógyuljon az én kis pindurkám. :) Egyébként jókedvű, mosolyog, beszélget. És már elkezdett fogyni is. 6100 gr-al mentünk be csütörtökön, és ma 5910 gr volt. :(
Mindenkit puszilunk!

KépKép
jiny
 
 


Jiny, ezt még olvasni is rossz volt :( , szerencsére Dóri még nagyon pici ahhoz, hogy ez rossz emlékként megmaradjon.
Remélem, hétfőn mindenre fény derül és normálisabb, hozzáértőbb emberekkel kerültök össze!

Nálunk ma volt folytatása az "igazi férfit akarok" c. epizódnak, Csenge közölte az apjával: "Apa, te igazi férfi vagy!". A párom dagadt a büszkeségtől, én próbáltam "tompítani", mondtam, hogy vszeg arra gondol a lánya, hogy milyen skót. :P :lol: :lol: :lol:
rkata
 
 


Keli: mennyire megváltoztatja már 1-2 fog is az arcocskájukat, hihetetlen!! Addig is gyönyörűek, de a fogacskákkal egyre kevésbé lesznek babásak és egyre inkább kisgyerekes vonásaik lesznek, hihetetlen változás! Imádom Gergő meleg barna őzikeszemeit! :lol:
rkata
 
 


Keli, Gergő igazi nagyfiú már a fogacskákkal! Nagyon helyes!-nem győzőm ismételgetni. Szandi bejött?

Kedves Jiny! Sok erőt kívánok neked, én is voltam kórházban Balázzsal régen és tudom, milyen nehéz!Remélem semmi nagyon komoly probléma nem derül ki, nem kell megműteni. Nagyon drukkolok nektek. Puszilom Dóri babát! Irtó édes-tegnap nézegettem meg az albumát...egy ilyen helyes kiscsaj egy-kettőre összeszedi magát! :wink:

Kata: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jót mulattam kora reggel!!!

Hát, ez rám is fér. Péntek óta nyomom egyedül a srácokkal, ami nem baj,szeretem az ilyen "csakanyás" hétvégéket... :roll: Komolyan. Ilyenkor mindig elhajlunk ( Meki -ezt szépen irtam- meg ilyenek) Apa szerint , ha nincs otthon a macska....

Ma végre Zsófi alszik reggel , viszont Balázs már 6 órakor felébredt, és tiszta nátha! :cry:(Cseréltek, összebeszéltek, hogy egyikük feltétlen 6 órakor ébred!) Nem is emlékszem, mikor volt utoljára beteg Balázs! Szerintem ebből nem lesz suli holnap...
Na, most ébredt Zsófi, Balázs meg egyfolytában tüsszög...
Irigylésre méltó helyzet! :lol:

Bébiételeket elolvastam. Tiszta gyümölcsösben van kukoricakeményítő, némelyikben cukor+rizsdara, rizspehely. ?????
Jó lenne, ha nem csak olvasgatnám, vennék is egyet. De csak egy felelt meg a "kényes úri ízlésemnek": Hipp sütőtök burgonya ( ez az ami) + Fruttapura.

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Tök jó boltot fedeztem fel a Pólusban, van internetes áruháza is:
www.babamooncollection.hu
Ami nekem nagyon tetszett és az ára is jó:
Kültéri-beltéri játszószőnyeg
Pelikános fürdőkádra szerelhető játéktároló
És a különleges képességfejlesztő játékoknál van egy labda, aminek a részei forgathatók, egy textilpuzzle-ahol a helyre talált állatok zenélnek és a boltban volt egy klassz virág, aminek a kelyhében sok nézni és pakolnivaló volt...

A tárolók és a magasságmérő is tök klassz, és volt egy csomó minden, ami nagyon ötletes volt és szép és hasznos 1000 Ft-ért.

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Zsófiknak boldog névnapot! :) Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Zsófiknak mi is boldog névnapot kívánunk:):):)
szuperboszi
 
 


Drága Zsófi baba!

Én is nagyon boldog névnapot kívánok neked!
simineni
 
 


Drága Zsófik!

Névnapotok alkalmából nagyon sok puszit küldünk!

Andi és a fiúk :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Ggabszi!
Az üvegen az van, hogy Elli, nem igazán ismerem én sem, de persze ebben is van cukor és C-vitamin! Regi szerette az üvegeseket, valahogy jobban csúsztak és neki a refux miatt nem volt mindegy a nyelés "élménye".:(

Jiny!
Annyira sajnálom! Nem tudtam meg semmi a Klinikáról, de biztosan nem rossz! Én valahogy megnyugodtam a kórházban, mikor Regivel bekerültünk, mert hány és kiszáradt! Persze ezt nem lehet ahhoz hasonlítani, mikor semmit nem eszik a pici, csak azt akarom mondani, hogy próbálj arra gondolni, hogy ott fognak majd segíteni rajtatok! És mi innen mind szorítunk nektek! Várjuk a híreket! Puszi

Kép
kajla
 
 


Obea!

A reflux az, mikor nem zár jól a gyomor és a nyelőcső közötti záróizom és visszáramlik a kajcsi valamilyen formában(hányás) vagy "csak" a savgőz, ez felmarja a nyelőcsövet. Fájdalmas nyelés, égő érzés, ezt mondják, nekem nincs szerencsére és Regi is kinőtte már(remélem)!
A felnőtteknél sokan nem is tudják, hogy van nekik, csak ég a gyomruk...szedik a savlekötőket és vígan élnek, de vannak akiknek teljesen megkeseríti az életét, nem ehetnek savas dolgokat(paradicsom, citrusfélék), csokit, szénsavas üdítőt... Nekik nem egyszerű!

Nekem Regi nem hányt vissza, tehát nem a tipikus tüneteket mutatta, csak sokat köhögött, csuklott, nyeldekelt, alig akart enni, sírt, hiszen fájt neki a felmaródás! Én meg hiába hajtogattam, hogy "nem lehet ez reflux??", kapott a köhögésre csillapítókat, antibiotikumot, mert biztos beteg...Míg végül megunta a dokinéni a szövegemet és beutalt egy izotópos vizsgálatra, így derült ki, hogy hónapok óta refluxa van. Szentesre vittük magángasztrológiára, mert az SZTK-s elég gáz! De megérte!

Puszi

Kép
kajla
 
 


"Én meg hiába hajtogattam, hogy "nem lehet ez reflux??", kapott a köhögésre csillapítókat, antibiotikumot, mert biztos beteg...Míg végül megunta a dokinéni a szövegemet... "
Hát ez marhajó... :evil: :evil:
rkata
 
 


Hahóóóóóóóóó!
Jinyék egy hétig maradnak a Svábhegyen, mától. Dórit megfigyelik.
Ha tudok vmit, írok. :)

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Keli: Köszi!! Sok puszit küldünk nekik!
rkata
 
 


Jó reggelt Mindenkinek! :)
Tegnap beszéltem Jinyvel, ma nyeletéses vizsgálat lesz náluk. Sikerült a kórházban maradniuk, bár nem olcsó a szállás, de helyben vannak.
Dóri szépen eszik, jó a kedve. :)

Gabszi: Igen, a szandi nagyon bejött. Amióta Gergő napközben szandival a lábán közlekedik, nem lábújjhegyezik, szépen áll, lépked. Tudom, hogy megoszlanak a vélemények arról, hogy mezitlábasan vagy cipősen kell tanulni a gyereknek. Nálunk most a cipis változat jött be. :)
Hogy áll a hozzátápi?
Tök jó az a link, amit feltettél. :) Már apával meg is beszéltem, hogy üres óráinkban azt a boltot is megnézzük, mivel Gergő szobájának berendezését szeretnénk gyarapítani. :)

Madri: Ez ám a rokoni szeretet. :) Remélem, jártok erre és felugrotok. A héten tutira kész a fürdőnk. :oops:
Legalább is remélem. :)

Gilice: Nagyon ügyik a csajaid. :) És amikor már Neked semmit sem kell csinálni, mert Ők takarítanak..... :) Nálunk is nagy kedvenc a porszívó, sokszor el sem tudom tenni, mert Gergő egész nap tologatja. :)

Obea: Szerintem sem vagytok lemaradva. Az én kisfiam 5 és fél hónaposan fordult meg először, akkor is dühből. És ez elég sokáig így ment. Most is csak hiszti közben ül fel, magától eszébe sem jut, inkább feláll. :)

Ismét egy szörnyű éjszaka van mögöttünk. :cry:
Ráadásul most egyedül teljesítettem szolgálatot, mert apának becsípődött a dereka. :(

Boszi: Antóniának utólagosan boldog szülinapot!
Bulifotókat várjuk. :)

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

KeliMóni sajnos a heti találka elmarad, mert a keresztlányom beteg, így sajnos nem tudjuk meglátogatni őket és benneteket. De nem adom fel! Sikerült vennem kanalat, a babylove-nak mind a kétfajta kanala van, így zökkenőmentesen eszik Dávid baba!

Ggabszi köszi a linket, találtam én is rajta érdekeset. Szépen eszik már Zsófi baba?

Kajla ugyanez a helyzet volt a kresztfiunknál, azzal a különbséggel, hogy neki állandóan az órra folyt és arcüreg gyulladás és fülfájás kisérte. Természetesen a fül- orr gégész szerint hajlamos erre a gyerek, mivel fiú :!: :?: Vizsgálat nélkül allergiára írt ki gyógyszert, mert attól biztos javul. Végül orvosváltás hatására egyből "kiderült", hogy reflux. Természetesen a gyereknél 24 órás szondás vizsgálatot csináltak.

Tegnap este Jiny mondta, hogy Dóri baba már eszik és nem a gyomrával van baj, hanem a hörgővel. De majd részletesen beszámol nektek.

Simineni tegnap jó forródrót volt Jiny telefonján! Jelentem Dávid babának bejött a tejpép!

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri
 
 


Lányok, ezt nézzétek meg, nagyon szép!

http://videa.hu/main.php?page=play&v=oC752C50iSO5ZHHK
ildi_ko
 
 


Ildikó!

Háááát.... Bőgtem rajta, mint egy kisgyerek :cry:
obea
 
 


Istenem, ennyire lehet elfogadni és szeretni...megható és csodás!

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Marcimondta:
Ildikóval traccsoltunk telefonon, mikor azt vettem észre, hogy már vagy 1/2-1 perce gyanúsan nagy a csönd.. Bementem Marcim szobájába, aki áll a szekrénye előtt és a keze könyékig a gatyájában...
A: (döbbenten) Mit csinálsz kisfiam?
M: (vigyorogva) Buzejájom! (buzerálom) :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Van egy kicsi időm Veronika következő etetéséig, úgyhogy gyorsan jövök is Hozzátok!

Zsófijainknak én is nagyon boldog névnapot kívánok! :)

Töltike: Az én gyerkőceim is nagyon levesesek! Ha főzök levest, sokszor nem is esznek a másodikból. Igaz, hogy már jó tartalmas leveseket készítek, sok galuskával, tésztával, így jóllaknak. A főzelékeket is szeretik, na meg a tésztát (mindenféle formában).

Obea: Olyan jó, hogy szombaton találkoztunk! Gréta tündéri kislány és nagyon jó volt vele "beszélgetni"! :) (Tegnap óta Veronika is nyomogatja föl magát hasonfekve! )

Ggabszi: Balázs hogy van? Nálunk Vivien náthás, bár az orra már nem annyira folyik, viszont csúnyán köhög :( Remélem, a kicsik nem kapják el, Veronikával holnap kell oltásra menni.

A fényképeket nagy örömmel nézegettem, mindegyik gyerek olyan szép és aranyos!!!

Hétvégén Bp-en jártunk, vasárnap nekem volt egy megbeszélésem, a nyári munkámmal kapcsolatban. Hétfőn pedig Viviennel és Bálinttal elmentünk az állatkertbe. Azt hittem, hogy majd jobban fogják élvezni... Tetszett nekik, de nem volt az a kitörő öröm :( Utána pedig elmentünk egy C&A-ba és jóóól bevásároltam a gyerekeknek :) Olyan szép rucikat vettem, hogy csak na! Vivien kapott két atlétát, egy hosszú ujjú micimackós pólót tunikával, egy farmernadrágot, amit nagyon-nagyon szeret! Le sem lehet venni róla ;) Bálintnak pedig három bodyt, egy hosszú ujjas és egy rövid ujjas pólót, valamint egy kétrészes szabadidőruhát vettem. A férjem pedig kapott egy inget nyakkendővel. Szóval jó napunk volt! Este indultunk haza, 11 körül érkeztünk meg.

Hozok nemsokára képeket :) Addig is puszi!!!

Jinyéknek minden jót kívánok, sokat gondolok én is rájuk!!
ildi_ko
 
 


Sziasztok Lányok! :)

MEGJÖTTEM!!
Rengeteget írtatok az elmúlt hét során - igyekszem bepótolni a lemaradást, aztán én is "ringbe szállok" újra :lol:

Addig is egy fénykép:

Kép Őszi séta :)

KépKép
amneris
 
 


Sziasztok

Bocsi, hogy eltüntem, de Robi szabin van a héten, így együtt a CSALÁD :lol:

Úgy bánt, hogy mostanság én csak utólag köszöntöm a szüli és névnaposokat, de kérlek fogadjátok így is szeretettel: Kép

Jiny
Sokat gondolok Rátok!

Kelimoni
Az otthoni készletből viszem a kávét. :) Ne aggódj nem verem magam költségekbe. Mivel csak akkor kávézom, ha jön valaki és elég sokat kapok ajándékba van a kamrában bőven :lol:

Még jövök. Üdv Süni
renóca
 
 


KI MIT HOZ??? MÉGEGYSZER :lol:
Szalvéta Rkata
WC papír Rkata
Műanyag pohár (1,5 vagy 2 dl- es)- Tirza
Kockacukor Tviky
Papírtányér Rkata
Anyóskámtól elkérem a presszó-kávéfőzőt. Viszek 3 az 1-ben kávét is.
KÉRETIK MAJD INNI!!!!!
Viszünk mikrót, vízforralót.
Kismotrokat, csigahintát, szobacsúszdát.
Kávé, kávéskanál, tej Süni Reni

Üditő, ásványvíz, süti
mindenki saját pocak-kapacitása és ízlése szerint. Kicsit kevesebbet, mint múltkor.

Még Műanyag kávés-pohárra várok jelentkezőt :D

Üdv Süni

Ha szeretne még valaki csatlakozni írjon :D rusznyakr@rubicom.hu

Mi holnap a Tropicariumba megyünk :lol:
renóca
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?