Új privát üzeneted érkezett!

Tünde!
Akkor tovább szövöm terveimet kis a zenekuckó-ügyben! :wink:
Babinti!Társulunk???? :D

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek!

Tünde!A Régi idők pékműhelye az a hely,ahol babatortát reklámoznak.Anyukámnak említette az egyik tulaj.Feltétlenül érdeklődd meg,hogy tojásmentesen sütnek-e,mert anya nem volt biztos benne.Ezenkívül a Lipóti pékséggel is lehet beszélni.Nekik sokáig magyaráztam,mire volna szükségem,azt mondták megoldható.
Az előbbi a Tihanyi Árpád úton,és Marcal I-en van,az utóbbi a kodály Zoltán úton és a belvárosban a Margaréta virágüzlet mellett.
Sok sikert a torta vadászathoz! ;)

Nóra!Hát lehet ez kérdés????:D

Cuppcupp Nektek!

Kép

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Biztos van köztetek, aki Győrben szült, vagy esetleg fog.

Én 2 évig éltem Győrben, kisfiam is ott született. A mai napig átkozom a győri kórházat, annyira "kicsináltak" ott engem, mai napig rémálmaim vannak szülés miatt. Amikor elmeséltem néhány nőgyógyásznak itt Budapesten, csodálkoztak. Na persze, itt több kórház van, és versengenek egymással, Győrben csak egy, és ha tetszik, ha nem oda kellett mennem....

Hiába volt normális a fogadott orvosom, a kedves ügyeletes orvos, és a szülésznő (akinek az arca mai napig felbukkan rémálmomban) jól elcs...-ek mindent.

Senkit nem ijesztgetni akarok, csak mindenkinek azt kívánom, kerülje el azokat a borzalmakat, amiket én átéltem!

Kép
mölli

Szia Mölli!

Én elégedett vagyok a győri kórház szülészetével...
Ha már így betoppantál, leírhatnád, hogy mi történt, nem???
Nekünk, győrieknek, akik itt szülünk/tünk...
Vendég

Tünde!

A Régi idők Idők péksége már nem foglalkozik babatorták készítésével!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Mölli!
Mi volt a baj? Gyere és sírd ki magad. És nagyon sajnáljuk ami Veled történt. Az ilyen élmény örökre nyomot hagyhat az emberben.

Ugyanakkor ne haragudj, de kicsit durván toppantál be ide. Pláne, hogy akár akartad, akár nem, most teljesen megrémíthetted a kismamáinkat, akik a szülés előtt vannak, és akiknek lehet, hogy szintén nincs lehetőségük másik kórházba menni, ahogy annó Neked sem volt.

Itt a többség meg van elégedve a kórházzal, ebből azt gondolom, hogy esetedben egyedi dologról lehet szó, ezért is vagyunk kíváncsiak, hogy mi történt.
Nyugodtan panaszkodd ki magad, meghallgatunk.

Lányok!
Ma beszéltem Csillával telefonon. Az ikrek jól vannak, már 3 hónaposak múltak, és Csilla azt mondja, hogy nem könnyű a 3 picivel. Szerencsére anyukája tud neki segíteni, csak szegény be van zárva, nem tud kimozdulni, vagy csak rohanva. A hangja azért nem volt elgyötört, bár most hiper sok munkája van a héten, és egyedül van, de azért bírja.

Tünde!
Nem tudom segít-e.
„PISKÓTA” recept tej és tojásérzékenyeknek

Piskótatészta:

25 dkg liszt
1 tojásnak megfelelő tojáspor*
25 dkg kristálycukor
2.5 dl tápszer
1 csomag sütőpor
5 dkg margarin

A hozzávalókat jól kikeverjük és kizsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.

Krém:

2 dl tápszer
1 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál liszt
Simára keverjük, majd felfőzzük. Közben kikeverünk 10 dkg margarint 10 dkg porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, fokozatosan hozzákeverjük a margarinos krémet.

*FEMINI tojásmentes „tojáspor” tojásérzékenyeknek (Gabonatermesztési Kutatóintézet Szeged. Tel: 62/435235)

Hát nem tudom. Én lehet, hogy nem enném meg :)

Puszi: Bogi
farkasbogi

Hmm..teljesen odáig-vagyok meg vissza, hogy Rátok találtam! Szerdán levizsgázok, aztán töviről hegyire visszaolvasok mindent. Bár a Nagy Miklósról nem találtam még sok mindent, igyexem szorgalmasan olvasni.

Szmoni!

:) Nekem is lapart akart, de nem mentem bele..inkább helyrehoztam magam hormonálisan. S lám! :lol: Én azért megyek a Nagy Miklóshoz, mert van UH-ja. Meg nem érzem azt, hogy az 1. gondolata a pénz.. ellenben a Drozgyikról csak rosszat mondhatok.
A Likár aranyos, ő a család nőtagjainak orvosa..csak tőlünk messze rendel.

Na jó éjt!

Kép
babancs

Sziasztok!

Mölli!
Az az igazság,hogy a szívem hatszor úgy dobog,mint normálisan kellene,úgy megijedtem,mi történt veled.Én még szülés előtt állok és nagyon bizakodó vagyok,mert nincs más lehetőségem,mint a győri kórház,így nem is tehetek mást,mint bízom.
Kérlek ne ijesztegess bennünket, vagy ha mégis,meséj,ahogy Tünde mondta.Én nagyon-nagyon sokat kérdezősködök szülés-ügyben innen-onnan és eddig mindenkitől azt hallottam,hogy a győri orvosok,szülésznők nagyon értik a dolgukat.....1-1 elégedetlen mondatot hallottam,de ezek egyedi esetek és nem mondta senki,hogy kicsinálták volna.
Tehát:Mi történt veled? :shock:

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Mölli!
Én is nagyon kiváncsi vagyok a történetedre, már csak azért is mert szülésznő vagyok. Igaz, nem dolgozom a győri kórházban...:)

Valóban itt a lányok többsége megvan elégedve a kórházzal, de az elégedettség mindig azon múlik, ki milyen módon készül a szülésére, ismeri magát és a lehetőségeit.

Lányok!

Hetek óta olvasgatom a klf. ajánlásokat az orvosokról, és már sokszor megakartam tőletek kérdezni,hogy mitől szuper egy nőgyógyász?
Ne vegyétek úgy hogy, kötözködöm - a korábbi írásaim alapján remélem ezt nem feltételezitek - de kiváncsi vagyok ki ismerheti jobban a testeteket és a benne zajló folyamatot mint ti. Hiszen ti nőből vagytok ők meg férfiak. Soha nem tudják azokat a testi történéseket megérteni és elfogadni úgy mint egy nő. Talán nem véletlenül voltak régen kizárólag nők a szüléseknél.

Nagyon szívesen beszélgetnék egyszer mindenkivel arról, hogy mennyi minden befolyásolhatja egy szülés kimenetelét, kezdve a záróizomtörvénytől a lelki állapotokig vagy pl. a külső körülmények hatásairól. 6 saját szülés és sok szüléskísérés valamint klf. tanulmányok után talán elfogadnátok, hogy nem a levegőbe beszélek.

Számomra minden nő fontos aki még szülés előtt és utána van.

Szeretettel, Bea
ráhel

Bea!

Mivel nem vagyok szakmabeli,hallomásokból,más tapasztalataiból kiindulva választottam orvost,mint sokunk itt ezen a fórumon.
Fontos az első benyomás,a szimpátia és reménykedik az ember,hogy kiváló szakemberrel van dolga.
A szülésnél állítólag nagyon sok múlik a szülésznőn,vagyis rajtatok.Ha ti segítitek a kismamát,az nagyon sokat tud segíteni....na,most úgy írok,mintha már szültenm volna, :oops: de ez a vélemény általában mindenkinél rendben van.
Én ebben bízom.Az orvosom állítólag nagyon jó szakember és ha kifogok egy jó szülésznőt,akkor nem egy dráma lesz a szülés,hanem tényleg arról fog szólni,amiről kell.A gyerekem világrahozataláról és abba belefér a fájdalom, de nem több a szükségesnél.....legalábbis nagyon szeretném,ha így lenne....

egy kérdés:te fontosnak és hasznosnak tartod a szülés előtti felkészítőket??Valóban segítenek felkészülni lelkileg és másként is?????
Leírnál pár dolgot,ami befolyásolhatja a szülés kimenetelét.......stb????
Bocsi,kicsit sokra sikeredet,,de nagyon kiváncsi vagyok :oops:

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Szia Bea!

Na akkor megint én vagyok az első aki válaszol :)

Elég nehéz kérdést tettél fel, de egy kicsit igazságtalant is.
Ha megnézed hány női nőgyógyász van, akkor azt hiszem aláírod, hogy nincs túl sok választásunk.

Ha biztonságban akarjuk tudni a gyerekünket, és magunkat, kénytelenek vagyunk elmenni a nőgyógyászhoz, akár nő, akár férfi.

A szülésnél szerintem egy női orvos is elsősorban orvos. Ha Te hisztizel, mert nagyon fáj, és nem bírod tovább, nem az orvos fog vígasztalgatni, és megérteni, hanem a szülésznő, vagy a dúla, vagy a segítő, aki bemegy melléd, féj, anyuka, testvér, barát.

Hogy mik a főbb szempontok, amitől szuper egy nőgyógyász?
Elsősorban a szakmai, orvosi tudása fontos.
Szintén elsősorban az emberi hozzáállása.
Mondok egy példát.
Én Likár Zsolthoz jártam az első sikertelen terhesség kezdetétől. Zsolti amikor elvesztettem a babát, végig tárgyilagos maradt, nem érzelmeskedett velem, bár tudta, hogy fájdalmas dolog lelkikeg egy ilyet átélni. És ez segített át a nehezén. Ha még ő is csodásított volna, és nem azt mondja, hogy Bogikám, előre kell nézni, ennek megvolt az oka, hogy így alakult, akkor valószínűleg magamba zuhanok.
Annyira vágytam akkor már egy babára, hogy szinte fájt. Nem volt más gondolatom 24 órán keresztül. És akkor az én kicsi babám elhagy engem.
És miután nem keseregtem, hanem arra gondoltam, hogyha minél előbb felépülök, annál előbb jöhet egy másik baba, láss csodát, 3 hónap múlva belém fészkelte magát Lili. Ráadásul közben nekem lebénult a fél arcom egy sima herpesz vírustól, és mégis.

Zsolti kiváló szakember, és mint ember is kedves, aranyos, bár kissé távolságtartó. Ami egyébként nem árt. Én régebbről ismertem már, és jó viszonyban vagyunk, ő sem pénzéhes.

Aztán Katicánál megismertem Bodai Karcsit. Kiváló szakember, addig csak hallottam róla másoktól, és csak dícséretet. De egész más két héttel a szülés előtt átkerülni egy másik orvoshoz. Mikor megláttam Karcsit, azt hittem, hogy egy műtős angyalkával van dolgom. :) Olyan határtalan nyugalom áradt belőle, ugyanakkor kedélyes volt, vidám, értette a viccet. Engem őszintén megmondom, kapásból megfogott. Bár mindig sietett, néha várnom is kellett rá, mindig végighallgatott.

Tőle a szülés után megkérdeztem, hogy miért lett nőgyógyász.
Azt válaszolta, hogy nem annak készült. De aminek készült, ott sajnos gyakran előfordult, hogy a betegeken nem lehetett segíteni. Azt mondta, hogy őt rettentően lehangolta ez. Aztán a nőgyógyászat-szülészet iránt kezdett érdeklődni, mert igaz, hogy itt is sokminden előfordul, de nincs annál felemelőbb érzés, amikor egy gyereket világra segít, és látja egy új élet kezdetét.

És tényleg. Mindegyik szülésemnél (igaz sajnos császár volt mindegyik, és nem volt belőle 6), mindegyik orvos, amikor kivették a babákat, örült. A hangjukon és a megjegyzéseikből hallottam, hogy még mindig megérinti őket a születés pillanata. És szerintem itt tök mindegy, hogy nőről vagy férfiról van szó.

És megmondom őszintén, én pl. attól idegenkednék, ha egy nő "turkálna" bennem. Mások meg az ellenkezőjét vallják.

Szerintem nem kellene elvennünk azért a diplomát a férfi nőgyógyászoktól, mert biztos nem azért lettek azok, mert adott esetben nem tudják felmérni, hogy mi mit érzünk. Amúgy a legtöbb nőgyógyász előbb utóbb anya vagy apa lesz, vagyis szülő! És az sem törvényszerű, hogy egy női nőgyógyász amikor kikerül az egyetemről azonnal szülni megy, hogy tudja, hgy mit érez egy szülő nő. Sőt, szerintem ők először is karriert építenek, és orvosok, és csak másodsorban nők.

Ez a feladat szerintem a szülőszobán, ahogy az elején is mondtam a dúlára és a szülésznőre hárul. Nekik kell megértőnek, ugyanakkor határozottnak lenni, hogy a kismama biztonságban érezze magát.
Te véleményem szerint, bár nem ismerlek személyesen, tökéletesen megfelelsz ennek a feladatnak. Ha lesz egyszer harmadik gyermekem, szívesen kipróbálnám, hogy mondjuk Te jönnél be velem. Én még bízom benne, hogy a két császár után a 3. babát majd természetes úton szülhetem meg.

Na megyek :) Puszi: Bogi
farkasbogi

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, de nem kisírni szeretném magam, azzal nem Titeket terhellek, hanem a szülés előtt álló kismamáknak elmesélni a történetemet. Na nem megijesztés céljából, hanem, hogy ŐK EL TUDJÁK KERÜLNI AZT, AMI VELEM TÖRTÉNT.

Remélem, nem haragszotok rám, hogy csak úgy felbukkantam, de tényleg nyomot hagyott mélyen ami történt velem és szeretnék ettől megóvni mindenkit! Lehet, hogy az enyém egyedi eset (legyen így), de előfordulhat!

F.Nóra: Tőled külön elnézést, nyugi, ha felkészültebb vagy mint én és őszintébb az orvosoddal nem lesz baj!

Legkésőbb este leírok mindent részletesen, csak most dolgozom, és nem akarom három mondatban elintézni!

Kép
mölli

Sziasztok!

Hű, felgyorsultak az események, mióta nem jártam itt. :)

Az újaknak üdv!

Babancs: Nagy Miklóshoz jár Nóri, Móni és én is. Azt hiszem mindhármunk nevében mondhatom, hogy elégedettek vagyunk és megnyugtató, hogy hozzá járhatunk. Ettől függetlenül mióta a fórumon vagyok, "rossz" orvosról még nem olvastam, azt hiszem.

Mölli: Én már valahol olvastam, hogy nem volt felhőtlen a győri szülésed, szoktam kószálni másik topikokban is. Már akkor megrettentem, aztán elhessegettem a rossz érzést és ijedtséget, mert itt kimondottan a győri topikon összességében mindenki csak dícsérte a győri szülészetet. (Mellesleg én például nem vagyok győri, de mégis itt szeretnék szülni, a lakóhelyemről sokan szültek már itt és ők is csak jókat mondtak) A szülésznőket kivétel nélkül és az orvosokat is dícsérik a lányok. Borzasztó sajnálatos, hogy Neked mást kellett megélned és bizony már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi történt Veled, hiszen ez egy életre szóló rossz élmény lehet, amit nem lehet csak úgy kitörölni, de annyiban egyet kell értsek Bogival, hogy így első olvasásra (ráadásul minden indoklás nélkül) tényleg durva volt a belépő... Vagyis inkább ijesztő sokunknak, azt hiszem. Szóval, légyszi írd le, hogy mi is az alapja a rossz véleményednek.

Bea: a "szuper" nőgyógyász, szerintem leginkább attól szuper, hogy a kismama annak érzi. :) A hozzáállásból, emberségéből, a segíteni akarásából és tudásából, stb. Mivel nem vagyunk (vagyis legtöbbünk nem) szakmabeli még csak annyira sem, hogy az eü más területéről esetleg van fogalmunk, így kénytelenek vagyunk szerintem a megérzéseinkre, illetve esetleg más anyukák hasonló helyzetben szerzett tapasztalataira hagyatkozni. Én, zöldfülű, például nem tudok jobbat, mint az össz benyomás alapján megítélni, hogy "tetszik"-e nekem a doki és megbízom-e benne, vagy női megérzésem azt súgja, valami nem oké... A szakmai oldalhoz nem tudok hozzászólni, maximum olvas az ember, tájékozódik, utána érdeklődik dolgoknak és majd összeáll valamiféle kép az egész folyamatról, de alapvetően szerintem rá vagyunk utalva az orvosra. Elsősorban a terhesség alatt, hiszen, ahogy már többen is említették, a szülésnél a dolgok oroszlán része nem az övé, hanem a szülésznőé, és egyéb más személyeké, akik segítik a kismamát. A doki már csak felteszi az i-re a pontot...
Arról pedig, hogy mindig is nők segítettek a szülésnél:
természetesen csak egy nő, és olyan nő, aki maga is tapasztalatból segít, tud leginkább segíteni egy másik nőnek a szülésnél, de gondoljunk csak bele kicsit, hogy mi is volt régen (és bizony sok helyütt még ma is!) a férfiak hozzáállása a gyerek kérdéshez: az asszony szüli és neveli a gyerekeket, a férj pedig eltartja a családot. Vagyis, hogy durván fogalmazzak, addig terjedt ki a feladatuk, míg megcsinálták a porontyot és gondoskodtak az anyagiakról, ahogy tudtak, hogy az asszony tudja miből nevelni őket... Na, innentől kezdve kíváncsi lennék, hogy mit is tudtak/akartak volna segíteni a szülésnél. Halvány lila ibolyájuk se volt szerintem, hogy mi történik... Lehet, hogy nagyon sarkítottam, de sajna van alapja. A mai apukák legtöbbje persze már teljesen másként áll hozzá a gyerek vállaláshoz, és ez dícséretes is, de sokuknak még szerintem így se sok dunsztja van, hogy ha netán rájuk szorulnánk vészhelyzetben, mit is kéne tenniük a pánikba esésen kívül. :)

Andi

Kép
andykamama

Szia Ráhel, de régen írtál!

Jó kérdést tettél fel, kicsit el is gondolkoztam.
Naszóval: én azért vagyok elégedett az orvosommal, mert jó szakember (vagy annak hírében áll :D), mindig van rám ideje, meghallgat, nem kényszeríti rám az akaratát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szülés közben nem sok vizet zavart, de hát ezért fogadtam szülésznőt, így nem is hiányzott. Utólag annak is örülök, hogy nem császározott meg (pedig péntek du volt mire a kisasszony kibújt), hagyta, hogy haladjon a szülés, mégha lassan is; és mégha én rimánkodtam a késért, akkor se játszott hasfelmetszőt.
Abban tökéletesen egyetértek Veled, hogy honnan a frászból tudják a férfi nődokik, hogy milyen ÉRZÉS szülni?
Nekem az is jó volt, hogy a szülés utáni napokban is megnézett, Zitát is mindig megdicsérte, érdeklődött a lelkiállapotom felől is, sőt, még figyelmeztetett a baby blues-ra is, ami aztán nem is késlekedett. :(
Én szülnék születésházban nők segítségével, ha lenne ilyen.

Ma voltunk zenekuckózni, találkoztunk Mamintivel és Babintivel is.
Nekünk tetszett, tanultunk új dalokat, mondókákat, Zita azóta is KO, alszik, mint a bunda. :)
Vendég

Sziasztok,

örülök, hogy már ilyen sokan vagytok a győri topicban.
Kismamámknak kitartást és sok egészséget kivánok, majd
meglátjátok milyen jó érzés amikor a bébiteket megérintitek!
Persze akinek már a második az úgy is tudja.

Kevin baba most volt egy éves, és visszagondolva nagyon hamar
eltelt, és nagyon sok minden történt az elmúlt évben. Mindig aggódtunk vmiért, most meg már lassan menni is tud.
Valaki irta vhol, hogy a jó alvó babák elromlanak? Ez tényleg igaznak tünik, legalábbis nehezen akarom elhinni, de Kevin az
esti alvásoknál már 3 napja sir. Azt akarja, hogy bemenjünk és nyujtja két karját, hogy "anya/apa vegyél fel" és közben ugy hüppög. Nem szokott ő hisztizni, de ma a délutáni alvásnál is eljátszotta. Remélem az időnek köszönhető csak, mert az ilyen bolondos.

Tünde,
leirnád részletesen, hogy mi volt a délelötti foglalkozáson?

Engem is érdekelne, mivel itt a rossz idő vmi elfoglaltságot kell találnunk a játszótér helyett.

Üdv,
Zsu
spanci

Sziasztok!!

Hazaérkeztünk a nyaralásból. :lol: vagy :cry:

Később jövök visszaolvasni. :)

Pussz
Vendég

Visszaolvastam. :)

Azokra nem is reagálnék, mert szinte minden értelmét vesztette már. :))De azért párra mégiscsak.

Újaknak Üdv köztünk!!

Mölli:
engem is érdekelne a story, és a nevek is, jöhet pü.ben is. :)

Jó orvos:
szerintem ezt egy egyszerű válasszal nem lehet megítélni
:oops: Én úgy gondolom, hogy az , hogy kinek jó az adott orvos nagyban függ az elvárásoktól.
Minden orvos másképp jó.
Én anno felírtam egy listát, h mi fontos nekem. Abból a lényeg az volt, h az első 3-ban ok legyen. Így választottam. Azt h jól e nem tudom. :oops: Csak remélem. :lol:

Na és pár kép:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=9876
a 6. képtől kezdődik.
Vendég

Bocs, 7-től. :))
Vendég

Hajni, üdv itthon! :)

Bogi, Zsu, kjöszi az infot tortaügyben.

Spanci: először kézzel mutogatós mondókák, dalok voltak, amiket én sajna nem ismertem, mert már aaannyira régen voltam gyerek. Volt biciklizés, hintázás is, Zitának nagyon tetszett. Aztán volt egy kis pihi az anyukáknak, mert a manókban túltengett a duracell, így ők randalíroztak. (Közben megérkeztek Mamintiék.)
Pihi után hangszeres éneklés volt, az is feladatos, ugrálás, forgás, hinta.
Jövő kedden többnyire kézműveskednek majd, így mi azt kihagyjuk, de 2 hét múlva mindenképpen megyünk!
Vendég

Tünde,

köszi,hogy válaszoltál.
Akkor tényleg jó lehetett, na ilyesmi foglalkozásra gondoltam én is.
Hát ez a kézmüves dolog akkor nekünk sem lesz jó, akkor csak két hét múlva, pedig már ugy beterveztem volna.

Kevin még mindig alszik, biztos az idő nyomja el, de azért ezt már soknak gondolom, hiszen fél 9-kor tettem ágyba. Álomszuszék :)

Szép napot mindenkinek! Remélem kisüt a napocska egy picit.

Zsu
spanci

Hello lányok!

Ünnepélyesen bejelentem, beugrottam a mély vízbe. :D
Délelőtt felhívtam Miski Timit, hogy felkérjem, legyen majd a segítőm Lili előcsalogatásában, s közölte, hogy rendben, október elején valamikor beszéljünk meg egy időpontot személyes találkára és rögtön mehetünk a szülőszobára is vizitre. Hát, ez így most nagyon izgalmas, de lehet, beájulok a hangulatától, ha meglátom. :) :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!Még új vagyok itt köztetek,a baba chaten szoktam lennni!Remélem befogadtok magatok közé!Előre is köszi! :D
vea

Sziasztok!

Még egyszer kérlek Titeket, ne ítéljetek majd el! Én nem azért bukkantam itt fel, mert siránkozni szeretnék, hanem segíteni! Örülök, hogy rábukkantam erre a topicra, mert ezt olyanok olvassák, akik érintettek.

Szülés előtt terminustúllépés miatt a nőgyógyászom befektetett a kórházba. Terhességem teljesen problémamentes volt, és meglepően könnyedén mozogtam végig, nem vizesedtem fel, stb. Tehát minden jól ment a szülésig.
Aznap este, amikor kórházba befektettek a zuhanyzóban elfolyt a magzatvizem. Szóltam az ügyeletes dokinak (mivel este lévén sajátom nem volt bent a kórházban), hogy mi történt. Megvizsgált és azt mondta, hogy nem hisz nekem, csak bő hüvelyváladék volt!!! Na most aki szült, tudja, hogy képtelenség a kettőt összetéveszteni, de ennyire hülyének nézett a doktor úr. El is küldött aludni. Nemsokára a fájások is megindultak, elég gyakran jelentkeztek. Figyeltem az intenzitásukat és utána az ügyeletes éjszakai műszakos szülésznő megvizsgált. Na ő egy tünemény volt, ha szülésemnél is ő lett volna bent, talán nem lett volna baj! Nagyon kedvesen beszélgetett, figyelt rám, stb. és megállapította, hogy valóban megindultak a fájások. Ő elhitte, hogy elfolyt a magzatvizem, és bevitt az előbb említett ügyeletes dokihoz, aki ismét megvizsgált. Végre elismete ő is, hogy elfolyt a magzatvizem, de annak megtörténtét jó pár órával későbbre dokumentálta!!!! Hiába szóltam, hogy nem így volt, neki ciki volt, hogy tévedett és kész. Elküldtek ezek után aludni. Ebből semmi nem jött össze, mert fájások miatt egész éjjel fent voltam, de rám sem néztek. Szörnyű volt lelkileg az egész. Másnap reggel elég furcsán éreztem magam, majd kiderült, hogy belázasodtam. Vért vettek, utána ügyeletes orvos közölte, hogy elfertőződtem, meg kell indítani a szülést. Az ágyamhoz is csak azért jött oda, mert fogadott dokim betelefonált, kérdezte, hogy mi van velem. Ezek után párom és dokim berobogtak a kórházba és "megindították" nálam a szülést.

Én tudom, hogy mostanában mindenki császárellenes és a természetes szülés híve, és legszívesebben meglincselnék aki mást mond. De könyörgöm az oxitocin esztelen adagolása természetes? A test is máshogy reagál rá, mintha spontán jönnének a fájások, ennek alaposan utána is olvastam, sajnos már szülés után. A másik dolog: Pesten jobb kórházakban oxitocint be sem kötik úgy, hogy előtte felajánlannak érzéstelenítést. Na itt ilyenről álmodni sem lehetett! Ügyeletes szülésznő rém mogorva volt és folyamatosan emelte az oxitocin adagot, anélkül, hogy akár megvizsgált volna. Félreértés ne essék: nem azt vártam, hogy körülöttem ugráljon, de ha már egy jó szava nem volt legalább mogorva ne lett volna. Azt is elmondhatom, hogy fájdalomküszöböm is elég nagy, nem vagyok nyavalygós fajta. Rohadt oxitocintól kontroll nélküli adagolásától olyan fájdalmaim voltak, hogy azt ellenségemnek sem kívánnám, és el sem tudtam képzelni, hog ilyen létezik. Mindenesetre ez a fájdalom valahogy alázatra kényszerített és azóta valami megtört bennem. Szerintem mai világban amikor a fájdalomcsillapításnak oly sok fajtája létezik, nevetséges, hogy ilyet át kell élni. Kanadában szült kismama majd' elájult maikor ezt elmeséltem... Dehát Magyarországon ezzel is spórolnak.
Mindeközben nem kicsit véreztem, hanem a véres lepedőket cserélgették alattam és a lázam csak ment egyre feljebb. Szóltam a szülésznőnek, hogy pisilnem kell, de szerinte csak fájások miatt éreztem úgy. Ja és mindennek tetejébe fent említett ügyeletes orvos időnként odajött és azt mondta, tartasunk ki, mert ez tizenakárhány órát fog tartani. Holott saját dokim azt mondta, mielőtt bementünka szülőszobába, hogy késő délutánra meg kell születnie a babának akár császárral, fertőzésveszély miatt. De azért az ügyeletes doki jól elkeserített a szavaival, még jó, hogy saját orvosomban bízhattam...

Végül fogadott orvosom mentett meg. Látta, hogy nem tágulok, viszont lázasodom, és hívta a teamet, hogy császár lesz. Szülésznőt leteremtette, hogy mi ez a tele hólyag és kösse már ki azt az infúziót! Már csak azt vártam, hogy epidurált megkapjam.... Császár alatt is éreztem fájdalmat, pedig állítólag nem kellett volna éreznem, amikor vágnak. De szerencsére az egy óra volt és kész! Világra segítették a 3,8 kilós kisfiam aki hál'Isten teljesen egészséges lett és ma már egy nagyon eleven nagyfiú!

Nekem a fentiek mély nyomot hagytak az életemben, pl. szülésznőről ma is álmodok. Ilyeneket, hogy tehetetlenül fekszem egy szobában, gyerekemet bántani akarja, stb. Császárról meg szülés alatti szenvedésről is visszatérő álmaim vannak. Szexet azóta nem kívánom.

Persze Ti nem ismertek, hihetitek, hogy az agyamban van valami probléma, de az élet egyéb területein nem vagyok túlérzékeny. Illetve talán történetemből is kiderülhetett, hogy kórházi személyzet akkor éppen nem állt a helyzet magaslatán.

Tisztelet a kivételnek, nem akarom szülészeket, szülésznőket megsérteni, sokan vannak akik lelkiismeretesek, emberfeletti erővel dolgoznak, de én sajnos nem velük találkoztam azon a napon.

Remélem, nem utáltok, hogy ezt leírtam, csak azért tettem, hogy akik Győrben készülnek szülni beszéljék meg az orvossal a következőket:

1. Mikor van szükség mesterséges szülésmegindításra?
2. Szükség esetén lehet-e fájdalomcsillapítást kérni? Ehhez én ragaszkodnék....

Üdv Mindenkinek

Kép
mölli

Szia Mölli!

Hát, ez a sztori tényleg nem semmi. Azt hiszem a szerencsétlen véletlenek áldozata lettél. Valahogy úgy érzem a történetből, hogy tipikusan a rosszkor rossz helyen esete volt ez. Csak azt nem értem, hogy ha volt fogadott orvosod, akkor hogy a fenébe fajulhattak idáig a dolgok. Mi a franc köze volt az ügyeletesnek a dolgokhoz, mikor ott volt a fogadott orvos. Hát, javítson ki aki tud, ha tévedek, de én úgy tudom, hogy a fogadott orvost értesítenie kell valakinek, hogy a páciense szülni jött, vagy mi a frász. Nemde? Az én dokim száma minden esetre benne van a telefonomban és ha úgy veszem észre, hogy már nagyon "kívánnám" őt, akkor tuti magam fogom felcsörgetni, ha más nem hajlandó. Elvégre ezért (is) fizetek nem kevés lóvét... Szóval tényleg felháborító, de lehet, hogy összesen ez a 2 ember létezik a kórházban, akik ennyire a helyzet magaslatán állnak. Legalábbis remélem, és azt is, hogy még csak hasonlót sem kell átelnie senkinek, Neked sem, ha rászánod magad egy következő babára.

Andi

Kép
andykamama

Szia Mindenkinek!

Vea!Nagyon örülünk minden kedves Társalgónak,így Neked is!Szia közöttünk! :)
A baba chatre én is beléptem már néhányszor (régen-régen-régestelen régen :wink: ),de olyan időpontokat választottam,amikor nem is zajlott igazi beszélgetés.Csak amolyan odamondogatások,amit elolvasni se érdemes.Nagyon sajnáltam.Rossz volt az időzítésem...Mesélj Magadról.Várandós vagy,Vagy már van gyermeked?Esetleg több?Győri vagy?Mi a végzettséged?Hogy érzed magad általában?stb.
Ha gondolod,olvass vissza kicsit,hogy jobban megismerj minket.
Tehát:nem kiváltság közénk tartozni,ide bárki jószándékú társaságkereső betérhet.;üdv közöttünk. :D

Andi!Gratulálok a nagy lépéshez!Végül is túl vagy a felén... :wink: Én is épp ma találkoztam azzal a bizonyos felfogadott-visszamondott szülésznővel.Először nagyon zavarba jöttem,mert egy kicsit arcátlanságnak tartottam vele szemben tanúsított viselkedésünket :oops: (dehát mit tehettünk,ha egyszerígy jött ki a lépés),de nem ismert meg.Csak sejtette,hogy valami közünk lehetett egymáshoz.Kedvesen elcsevegtünk.Csak úgy általánosságban.
Ne félj a szülészettől.Tudom,hogy különbözőek vagyunk,de amikor a szülésre felkészítőn megnézhettük a "boszorkánykonyhát" :wink: :lol: ,el voltam ragadtatva.Nem magánklinikai színvonal,de nagyon tetszett az alternatív szülőszoba és a kádas vajúdó is.Néha eszembe jut,hogy micsoda elvárásaim és terveim voltak a szüléssel kapcsolatban,ami mind megvalósítható lett volna,ha nem kerül sor császármetszésre nálam.Ja,nem.A tompított fényben és a meditatív dallamokra való kitolás,és a kádban szülés sem megvalósítható,de azon kívül a fogadott szülésznő és orvos közereműködésével egyértelműen fontosak a kismama igényei.Ugyanakkor, amikor már ott tartottunk,hogy mérhetetlenül folyamatos fájások jelezték,az idő elérkezett,minden másodlagossá vált a kisbabámhoz képest.Nem számított már az sem,hogy nem természetes úton bújt ki a napfényre Babintim.Nem volt jelentősége a körülményeknek,hiszen így is még a műtét órájában mellre rakhattam csöppöm.Egyedül arra gondolok kicsit borúsan,hogy amikor kiemelték,nem fektethették rám magzatmázas csöppöm,be kellett fejezni a műtéte,de párom jól megölelgette helyettem is.Annyira felemelő és megújító érzés volt megszeretgetni az első napokban kisfiam,hogy úgy éreztem újjászülettem...
Szóval szerintem semmi okod az izgatottságra (az úgy sem tesz jót csimotádnak).
Célegyenesben vagy nemsokára. :D

Hajni!Szia újra itthon.Nem semmi helyen voltatok!!!Marcell is veletek volt?Nincs rajta a képeken.Felüdültetek gondolom.Ott voltatok,ahol a sivatag közepére építettek egy fedett sípályát?Mesélj,kérlek!Annyira érdekel... :P :D 8)

Mölli!Nem tartottad be sz ígéreted,és nem írtad le megrendítő,gyötrő történeted.Őszintén kíváncsiak vagyunk rá.És magamról tudom,hogy milyen jó a fájdalmas emlékeket,élményeket megosztani másokkal.Megkönnyebbülést hoz.Volt rá példa,hogy én is valamit hónapokon át emlegettem fel,és beszéltem meg a legkülönfélébb ismerősökkel,mindig más megvilágításban,egészen addig,amíg fel nem dolgozta és meg nem nyugodta.Kérlek,oszd meg velünk mielőbb eseted mindannyiunko okulására,lelked megnyugtatására.

Spanci!Nórával épp azon törjük a fejünket,hogy mi is összehoznánk egy Zenekuckóhoz hasonló,rnedszeresen működő klubfoglalkozást.Ha érdekel, csatlakozz hozzánk.Mindketten zenepedagógus végzettségűek vagyunk.Bár én nem kifejezetten gyakoroltam ezt a hivatást (inkább második választott hivatásomba vetettem bele magam).Mi elmegyünk jövő héten is.Marcinak nagyon jól esett a tegnapi foglalkozás.Végre aludt nappal is...
Ha érdekel,-igaz,hogy már említettem- a Városi Kt. Gyermekkönyvtárában Mesekuckó is működik.Ma volt a második előadás.Ovisok és kisisklások,meg néhány apróporontyos kismama is ott volt.Zenés,félig-meddig bábos,30-40 perces műsor van havonta kétszer.Legközelebb okt. 12-én, du. fél ötkor (ha jól emlékszem).Múltkor szerelem-süteménnyel,ma pedig ropogós húsú almával kínáltak meg minket búcsúzáskor.Remek kis előadás volt.Sokat derültünk. :)

Ráhel!Korábban már írtam,hogy miért vagyok elégedett választott nőgyógyászommal.És az előttem szólók nagyjából össze is foglalták.
Bizalmat ébresztő,közvetlen,sajátos humorú stílusa feloldott bennem minden vizsgálattal szembeni gátlást,és elhessegetett minden szégyenérzetet.Bátran kérdezhettem,nem éreztem kíváncsiskodásom terhesnek.Figyelembe vette igényeimet,ésszerűen,érthetően emagyarázott mindent.Óvatosan vizsgált,és amikor elkezdtem vajúdni,végig velem volt,persze meghagyva a párommal töltött meghitt pillanatok intimitását.Nagy körültekintéssel,és ennek ellenére gyorsan hozott döntéseket.És hiába volt biztros magában,időnként konzultált más,nála tapasztaltabb szakorvossal.A műtét alatt folyamatosan tájékozatott arról,éppen hpl tartanak,és vidám anekdotákkal tartotta ébren figyelmemet.A császármetszésemnek szinte nyoma sincs,tehát bizonyíthatóan jó szekember.És a gyermekágyas időszakban is rendszeresen meglátogatott.No,nem alakult ki barátság közöttünk,és lehet,hogy a stílusát más bántónak találhatja,én pont azt kaptam tőle,amire épp szükségem volt.

Szmoni,Babancs!Hogy vagytok?És picúrkáitok?Mostanában volt valamilyen vizsgálatotok?Már egészen elfelejtettem mmennyi adatra volt szükség a baba fejlődésének megállapításához. :shock:
Merre vagytok?Írjatok.
Pezsegjünk,kérem!Pezsegjünk! :lol:

Puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Mölli!Bocsi,most látom csak,hogy már leírtad a történetet.Bocsi visszaszívom a megdorgálást... :wink: :D Mindjárt elolvasom.Előre is :fel a fejjel!

Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

Babinti: Szerintem pont egyszerre írtunk, mire legközelebb benézel már olvashatod is a storymat.

Andykamama: Igen, a véletlenek áldozata lettem. Fogadott dokim mobilja nem volt meg, ő nem szokta megadni a kismamáknak.... Érdekes, hogy za otthoni számát pl. megadta, nem is vette zokon, amikor olykor este zaklattam. Ügyeletes doki azért keveredett a képbe, mert ahogy írtam, este folyt el a magzatvíz és fogadott dokit állítólag csak szülés indulásakor értesítik.... De lehet, hogy ha tud az esetekről, bejött volna. Most vitathatjuk, hogy miért nem adta meg a számát, ezen akkor is gondolkoztam, de ettől letekintve vele nem volt problémám. Hiszen ő gyorsan döntött és cselekedett amikor látta, hogy baj van.
Ha lesz is második baba, nálam már csak a császár jöhet szóba. Mind testi mind lelki okok miatt.

Kép
mölli

Sziasztok!

Mölli!
Hát valóban szörnyű történet.

Azért leírhattad volna kik voltak ezek az orvosok, és szülésznők, hiszen biztos megjegyezted örökre a nevüket.
Nekem is van egy ilyen "ügyeletes" orvos mummusom, de én azért nem írtam le a nevét, mert tudom, hogy itt jár hozzá egy kismama.
Vagy csak annyit írj le, hogy elhangzott-e itt már a neve, vagy hogy hogy néz ki :)
Szóval mindegy, de valamit amiből ráismerünk :) :)

Na persze nem viccelődni akarok.

Nekem csak annyi a sztori, hogy idehaza elfolyt a magzatvíz 3,5 héttel a terminus előtt, véres volt, de saját lábamon mentem be. Minden oké volt, amíg monitorra nem tettek. Rosszak voltak a szívhangok, de az ügyeletes orvos azt mondta, hogy "nekem jók, én készülök haza". Ha MArika, a szülésznőm nem erőszakoskodik, hogy igenis hívni kell az orvosomat, akkor lehet, hogy baj lett volna. Engem aztán 1 órán belül gondolkodás nélkül vittek császárra, mert a baba egézssége forgott kockán.

Ennek ellenére én nem haragszom senkire.

Egyébként személyes szégyennek tartom amit leírtál, ugyanis én sokat kűzdöttem azért, hogy a szülészeten ne így menjenek a dolgok. Talán a lányok még emlékeznek rá.

A fájdalomcsillapítással itt sokan nem úgy vannak, mint Te. Nekem az ügyeletes orvos, annak ellenére beköttette az oxit, hogy látta, a szívhangok alapján a baba nem bírja ki a fájásokat, mert gubanc van, oxigénhiányos állapotban van odabenn.
Voltak is erős fájásaim, de kibírtam. Bár saját véleményem szerint az én fájásaim egy igazi szüléshez képest semmik nem voltak.

A fájásaid azért is lehettek nagyon erősek, mert (biztos ennek is utánanéztél) száraz szülésed volt. Ez a legrosszabb.
Ha csordogál a magzatvíz, az még jó, de nekem minden elment. Valószínűleg ha rendesen szülök, én is rimánkodtam volna.

Szóval tényleg sokminden összejátszott nálad, ez tény.
Nagyon sajnálom is.

KISMAMÁINK!
Kérlek szépen ne rémüljetek meg!
Mostanában is több ismerősöm szült, nem volt náluk probléma.
Egy a lényeg:
Határozottnak kell lenni! Nem szabad félni! Merjétek kinyitni a szátokat, ha nem úgy érzitek magatokat. És igenis tessék fenyegetőzni a főorvossal vagy a főigazgatóval, ha arról van szó. A saját orvossal is érdemes megbeszélni, hogy ha beindul a szülés, akkor azonnal hívják fel, ne csak a végén, hogy tudja, hogy szültök!

Nehéz ezek után bármi bíztatót írni Nektek, mert van rá esély, hogy nem hiszitek el, hogy ez nem megy mindig így a szülőszobán.

Mölli!
Te szóltál erről valakinek, akár a Professzornak a szülés után? Kérted, hogy vizsgálják ki az esetet?
Mert ilyenkor van ehhez jogod, és a Professzor kéri is, hogy ne hallgassátok el, ha gond van. Pláne, ha ekkora!

farkasbogi

Mölli!Mélységesen felháborít,ami Veled megtörténhetett.Együttérzek,és megértem fájdalmadat.Ilyen kegyetlenül senkivel nem bánhatnak el,nemhogy egy kismamával! :evil: Remélem,mielőbb sikerül feldolgoznod,és vállalsz még babát!Szívből kívánom,hogy kárpótoljon az élet tízszeresen az elszenvedettekért.Talán,ha köztünk maradsz beszélgetőtársnak,enyhül szíved sajgása.Írj gyakran,talán egy-egy rémálomtól terhes éjszaka után fel tudunk majd vidítani.Mesélj kisfiadról.Hogy van most?Bölcsis?Miért költöztetek Pestre?Gyere és mesélj... :wink: :)

Ölelünk és puszilunk Babintimmel.

KépKép
KépKép
babinti

Nagyon-nagyon meghatódtam, hogy ennyire együttérzőek vagytok! Én még azt hittem, hogy ellenségesek lesztek!

Igen, én is mondom, hogy nem kell megijedni, hanem már szülés előtt meg kell beszélni mindent az orvossal és rákérdezni esetleges fájdalomcsillapítás lehetőségeire.

Majd még jövök, és válaszolok a kérdésekre, de most éhen halok. :lol:

Csak nagyon jólesett, hogy megértitek....

Kép
mölli

Maminti!

Az izgulást egészséges, jó értelemben gondolom leginkább. Nagyon-nagyon érdekes lesz, főleg nekem, akinek dunsztja nincs az egészről. :)

mindenki:
Most már kezdem belátni, hogy attól függetlenül, hogy eddig mindenki minden szülésznőt és orvost dícsért, azért mégiscsak megnyugtató lehet szülésznőt fogadni. Sokat töprengtem, hogy érdemes-e, ha egyszer úgyis csak jó szakemberek vannak, de aztán egyre több érv szólt a fogadás mellett, mint ellene. Már csak azért is jó lesz szerintem, mert ezzel is csökkenthetők/kiküszöbölhetők a hasonló esetek, mint szegény Möllié például. Ha az ember előre megbeszéli a dolgokat az orvossal is és a szülésznővel is, akkor hívatkozhat erre szülésnél, ha ugyan ezek után szükség lenne rá. És igen is határozottnak kell lenni, még ha azt is mondják, hisztis ez a kismama, de akkor is csak a gyereked és a saját egészséged a tét elsősorban, aztán még sok egyéb más is, mint például az élmény, hogy milyen szájízzel hagyod el a kórházat és, hogy milyen nyomokat hagy benned egy életen át. Milyen következmények lépnek fel a szülés élményének hatására. Igenis sokat számít. Lehet, hogy sokan azt gondolják, nem érdemes "túllihegni", de inkább, mint, hogy ilyen súlyos árat fizessen az ember. Jobb félni, mint megijedni... De mégjobb minden eshetőségre felkészülni és amennyire lehet, tájékozottan és határozott elképzelésekkel bevonulni a szülőszobára, azt hiszem.

Hát, valami ilyesféle gondolatok forognak az agyacskámban. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!Magamról:30éves vagyok,férjezett.3gyermekem van 13éves Alexandra,11éves Szabina és 3éves Erik!Győrben élünk.Kereskedelmi iskolát végeztem.A kisfiam most kezdte az ovit ezért még nincs munkahelyem. :( Szeretnék már dolgozi de 3gyermek mellett nhéz munkát találni!
Mölli történetéhez szeretnék hozzászólni!Már a 40.hetemben jártam a kisfiammal amikor egyik este furcsa folyást éreztem,férjem bevitt a korházba ott az ügyeletes doki megvizsgált azt mondta szülés elötti folyás:Nyugodtan hazamehetek!Hazamentünk csak nem múlt el,mindegy belenyugodtam a dolgokba!ez egy pénteki nap volt!Vasárnap magzatvíz vizsgálatra mentem reggel, jött a doki hogy elvégzi a vizsgálatot elkezdett vizsgálni és azt mondta nem folytatja ugyanis szivárog a magzatvíz!!!!!!!!!Menjek fel a szülészetre!Ott felvettek,majd a korterembe küldtek ffeküdjek le stb........!Vizsgálatok stb Csak feküdtem vártam mi lesz,semmi.Mondtam szoljanak a fogadott orvosomnak ha itt az idő,még nincs itt mondták!Éjjel semmi!Másnap azaz hétfőn fájt a hasam nst vizsgálat stb....!Kérdezi az orvos hogy mióta szivárog a magzatvíz mondta hogy már 3napja és majdnem én lettem letollva hogy miért vártam ennyit én mondtam hogy bent is voltunk de a doki hazaküldött!Na ekkor szoltak a fogadott dokimnak aki 15-kor adott egy negyed fájáserősítő tablettát 18-kor a kisfiamat a kezemben tartottam!Azt mondanom sem kell hogy a babo kicsi kezébe branül 5napig kapott bele gyogyszert és én is kaptam gyogyszereket ugyanis fertőzést kaptunk!!!!!!!!Röviden ennyi!Ugyhogy sajna ilyen dolgok is vannak a korházban!De nektek több szerencsét kívánok!Vea
vea

Szia Vea!

Üdv köztünk!
Na, nálad megint azt érzem, amit Möllinél is, hogy majdnem csak hiába volt fogadott orvosod, mégsem úgy ment a dolog, ahogy kellett volna. Egyre világosabb, hogy igenis ki kell követelni a doki telefonszámát (mellesleg az enyém első szóra megadta, igaz, csak miután elkértem) és akármilyen apróság van, ami aggaszt, vagy elbizonytalanít, hívni kell és követelni, hogy nézzenek rád, hiszen ezért fizetsz, nemde? Azért a jópár ezer forintért ennyit megtehetnek... Én már voltam abban a helyzetben, hogy bepánikoltam és hívtam, rohantam hozzá, persze az ő tapasztalatával tudta, hogy semmi gond, de zokszó nélkül agyonvizsgált és teljesen lenyugtatott. Ez a dolga.
Jól gondolom, hogy amikor először befutottál a kórházba a magzatvíz folyás miatt, erről sem tudott az orvosod? Vagy megkerested miután a kórházból "elzavartak"? Lehet, hogy ha tud róla, másképp alakul. Csak sajnálatos, hogy ezt a kismamának kell kiharcolnia és az ügyeletes csak attól ügyeletes, hogy letudja a kötelező ügyeletet (TISZTELET A KIVÉTELNEK), de bizonyos esetekben ezek szerint akár én is ülhetnék az ügy. szobán...

Andi

Kép
andykamama

Tényleg lányok!

Azért jó lenne tudni neveket, hogy az ember ha oda kerül és vele találkozik össze, akkor tudja, mire is számítson. Persze nem nyíltan gondoltam kitűzni a véres zászlókat, de priviben én kíváncsi lennék, kinek ki a mumusa...

Andi

Kép
andykamama

Jajj Istenem!!!!!!!
Teljesen el vagyok képedve Mölli és Vea hihetetlenül rossz élményétől :shock: !!!!!!!!!!!!!!Egyszerűen nem térek magamhoz!!!
Hogy történhet meg egyáltalán ilyesmi????? :evil:
Nagyon-nagyon sajnálom,hogy így történt a babátok születése!!!!!
Eddig úgy gondoltam,hogy nekem még elég messze van a szülés,de most azt érzem,hogy jujj,mindjárt itt van és most mi lesz????? :shock:
Na,nem vagyok ám egy nagy pánikoló,mindjárt meg is nyugszom!!! :)
Lányok!Én is kiváncsi vagyok rossz élményeitek közreműködőire.Nagyon megköszönném,ha priviben elküldenétek a neveiket!

Andy!
Amikor felhívtad közös dokinkat,rendes volt?Azonnal mondta,hogy menj be a kórházba vagy a rendelőbe és megvizsgál?
Én mindig alábecsülöm a testem jeleit és úgy gondolom,ugyan,ez semmiség,aztán a doki leszúr,hogy miért vártam eddig???...na,ez általánosságban fordult elő,nem a terhesség alatt.Remélem nem lesz semmi okom a telefonálásra,de ha mégis,azt még jobban remélem,hogy meg tudom állapítani indokolt az eset vagy sem. :P

Pusz Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Na megjöttem. Vizsga sikerült, a férjemnek is. Jó szarul voltam, olyan hányingerem volt...de a lényeg, hogy megvan.

Voltam nőgyógyásznál, megnézett UH-n. Most teljesen kétségbe vagyok esve..látta a petezsákot (6*3 mm tágulat???) a méhemben, de a jobb petefészkemben is van valami..azt írta a papírra, hogy jobb ovariumban felritkulás. Szerinte nem zárható ki a méhenkívüli terhesség sem. De hogy a rákba, ha a méhemben ott van a petezsák?? 10 nap múlva mennem kell megint, akkor már a kórházban néz meg. Addig vigyázni kell (?), ha panasz, azonnal kórház.
Szerintetek parázzak, vagy még annyira korai a terhesség, hogy nincs értelme izgulni???

Kép
babancs

Sziasztok!Remélem aki kérte a priviüzit az meg is kapta nem nagyon értek hozzá!Remélem tudtam segíteni!Ti is meg írnátok ki az orvosotok?Amúgy az elöbbi témához még annyi ,hogy én amikor a kezembe tartottam a kicsifiamat aki nem is volt olyan kicsi elszállt minden haragom nem gondoltam többet a rosszra csak az számitott hogy egézséges a babám !Csak amikor jött a csecsmősnővér és belenyomta a kis kezébe az injekciót az nagyon elszomoritó volt!De hálaisten minden rendben van!
Vea
vea

Sziasztok!

Babinti:
Marcóm nem volt velünk, 4-en mentünk kicsit pihenni. Vele júniusban voltunk nyaralni, most meg a nagyinál nyaralt . :)

Möli:
én is kérném pü-ben a neveket, ha megoldható. :)
És szörnyen sajnálom a rossz élményeket. A szülésről nekem is csak az van, és áldom az orvosom.

Vea:
üdv itt. :) Chaten már találkoztunk. :)) Emlékszel?
Én is kérném a neveket, köszke. :))

Babancs:
sztem ne izgulj. Lehet az ciszta is, vagy bármi.
Drukkkkkkkk
Vendég

Szia Mindenkinek!

Én is csatlakoznék a priviüzi kérők közé.

Hajni!Legközelebb engem is vigyél magaddal... :wink: :lol:

Bogi!Tudom ám,hogy az én dokim a Te mumusod... :D

Most csak ennyire futotta.Legközelebb ismét formába hozom magam. :wink:

Jó éjt,szép álmokat!

KépKép
KépKép
babinti

Nóri!

Igen, gondolkodás nélkül uh-ra hívott soron kívül. Bár végig hangsúlyozta, hogy higgyem el, semmi gond nincs, csak a vizsgálat volt korai (AFP-m alacsony lett, mert 1 héttel korábban vették le), de ettől függetlenül behívott a kórházi uh-ra, mondván, hogy természetesen nem lehet elbagatelizálni a kérdést. Szóval, nagyon-nagyon megnyugtató a hozzáállása. :)

Vea!

Köszi, megkaptam a privit. Az én orvosom (Nórié is, és szmónié is) Dr. Nagy Miklós. Én tényleg nagyon bízom benne, és csak jó tapasztalatom van eddig.

Babancs!

Hajninak igaza lehet, tényleg ne ijedj meg, a vizsgálat mindent ki fog deríteni, és a lényeg úgyis az, hogy a méhedben a baba rendben van. Fel a fejjel, én is bepánikoltam már egyszer, kemény pár nap volt, de szerencsére semmi gond, jó kezekben vagyok, vagyunk (remélem, mindannyian) és szakszerű segítséggel a hátunk mögött nyugodtabban aludhatunk. :) Persze, pont a saját példámból tudom, hogy az ember csak nem tud nyugodni, míg nem tud biztosat, de én valahogy éreztem is, hogy nincs baj. Szerintem hallgass a női megérzéseidre Te is, biztosan minden rendben van!!

Andi

Kép
andykamama

Ui..
Babancs!Szerintem se izgulj!Az semiképp nem jó.Azért ne szomorodj ám el olyan nagyon,ha mégsincs minden rendben-az első trimesztert mondják vízválasztónak.Szorítok,hogy vaklárma legyen,hiszen ott a petezsák... :!: :)

Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

Köszi csajok!

Csak a Miki bácsi :lol: olyan szűkszavú..veletek is ilyen szokott lenni???
Mondjuk ahhoz képest, hogy májusban még tiszta policiszta volt mind2 petefészkem..most elég szépen kitisztult..annyira, hogy még egy petezsák is feltűnt. Azt a felvilágosítást kaptam most, hogy az amit a nagy miki látott a jobb petefészkemben, az a sárgatest-maradvány.

Kép
babancs

szia Hajni20!Igen emlékszem rád beszéltünk párszor.Szoktál még chatelni?Én már nagyon ritkán megyek fel a chatre!Örülök hogy itt ismét összefutottunk!
vea

Amúgy én is jártam a Nagy Mikihez magánrendelésre nagyon szép tiszta otthonos rendelője van!Ha még ott van a városban.De szerintem igen!
vea

Na jó éjszakát mindenkinek!Holnap benézek!Sziasztok
vea

Sziasztok!

Előbb csomót írtam és elszállt! Fúúúú...

Vea: Töréneteden én is felháborodtam. A legnevetségesebb, hogy az orvos aképp próbálja a felelősséget hárítani, hogy Téged lehord! Amúgy szülés milyen élmény volt mindezek után? Minden rendben volt?

Babinti: Nagyon édes a picinyed és már biztos szaladgál meg mindenfélét csinál! Ákos nagyon eleven, mozgékony kisfiú, hál'Isten beteg sem volt még. Egy baj van vele: nem szeret aludni, éjjel sem.... Itthonról dolgozom, így szerencsére még nem jár bölcsibe.
A férjem győri (pontosabban melletti) és én törökbálinti vagyok. Hiába szép Győr, én nem éreztem magam otthon, így itt vettünk lakást Pesten. Családom is itt él.

Farkasbogi: Nem jutott eszembe panaszt tenni szülés után. Sokáig nem is tudtam, hogy nem így kellett volna történnie, csak elbeszélgettem védőnőkkel, más nőgyógyászokkal. Egy dolog munkálkodik azóta bennem: minden kismamát figyelmeztetni, hogy ne járjanak úgy, mint én!
Amúgy ha panaszt is tennék: ennyi idő után mit tudnék bizonyítani? És hogy?

Többen kérdeztétek a neveket. Most ki fogtok nevetni, de nem tudom, mivel nem volt bent a kontaktlencsém, nem tudtam leolvasni. Lehet, hogy férjem tudja.... Vagy személyleírást tudok adni, bár szülésznőből több hasonló volt.
Amúgy érdekes módon az összes többi szülésznő, pl. posztoperatívon is nagyon aranyos volt!

Üdv Mindenkinek

Kép
mölli

Babancs:

Miki bácsi, hívjuk így, tényleg szűkszavú, de ha ez megnyugtat, a menyétől tudom, hogy otthon se egy szószátyár típus. Ettől függetlenül, ha kérdezel, mindent elmond. Csak tudd, mit kell kérdezni. :) Nekem a másik "bajom" az volt vele, hogy nem hallottam meg, mit mond, annyira halkan beszél. Hozzáteszem, lehet, hogy a hallásom se a régi, elég zajos tudott lenni a munkahelyem, hiába voltam irodakukac, a műhelyből örökös zaj jött be és kint is sokat kellett mászkálnom. Szóval, lehet, hogy én is süket vagyok kissé... :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Hú de felrázódott a topic megint.

Mölli!
Az a baj, hogy nagyon sok kismama van úgy, mint Te. Bármilyen vélt, vagy valós sérelem éri a kórházban (tiedét ez utóbbiba sorolom), nem szól senkinek, csak elfojtja magában, vagy ahogy Te is, kibeszéled magadból, mintegy figyelmeztetésképp a többi kismamának.
A véleményem továbbra is az, hogy ezt nem szabad csinálni. Egyiket sem.
Ha jól látom 10 hónapos a kisfiad. A tavalyi ténykedésem folytán a kórházban a recepciós pulton kint kell lenni egy doboznak, amelyre rá van írva, hogy oda lehet bedobni névvel vagy anélkül a véleményeket a szülészetről. Ide természetesen a negatív élményeket véleményeket is várják.

Őszinte leszek Veled. Nem csak Téged értek ilyen élmények a kórházban. Mások is írtak ide anno ilyen dolgokat. Hogy pontos legyek, szó szerint ócsárolták a kórházat. Ők ugyan eleve előítélettel telve mentek be szülni (wow mennyi e :) ), és természetesen annak megfelelően is viselkedtek a kórházban, így aztán semmi nem felelt meg nekik.

Te nem ebbe a kategóriába tartozol. És én pont az ilyen esetek megfékezésére, megelőzésére indítottam egy párbeszédet a kórházzal. Eljutottam a professzorhoz, aki elvitt a szülész főorvoshoz, a vezető szülésznőhöz, a csecsemős főnővérhez, és a főnővérhez, akikkel volt alkalmam beszélgetni. Így nem csak egyoldalú képet alkothattam a szülészetről.
Ez után voltak változások a kórházban. Sajnos a két gyerek mellett már nem volt annyi időm, hogy még a kórház dolgain is rajta tartsam a szemem, így elképzelhető, hogy azóta a színvonal visszaesett. 14 hónappal ezelőtt, második szülésemnél még nem tapasztaltam semmi rosszat. Mondhatnátok, hogy azért, mert már ismertek, de rajtam kívül még sokan voltak odabenn, és ahogy kérdezősködtem, nem volt panasz.

Feltett szándékom azonban, hogy ezek után újra teszek lépéseket.

Vea!
Hasonló gondom Nekem is volt. Én a 32. héten mentem be a kórházba, mert bár második terhesség volt, és az elsőnél elfolyt a magzatvíz, mégsem tudtam eldönteni, hogy mi folyik belőlem. Jobbnak láttam bemenni a kórházba. Apósomat mentünk látogatni, a 14 hónapos Lilit is bevittük magunkkal, és onnan mentem át a szülészetre, hogy az ügyeletes orvos megnézze mi folyik belőlem.
A Hillier Balázs volt az ügyeletes. Megvizsgált, és azt mondta, hogy szerinte nem a magzatvíz, de nem tudja konkrétan azt mondani, hogy nem az. Egyébként meg nem mehetek sehova, mert 2110-es a méhszájam. Paff. Sírva fakadtam. Ott volt a 14 hónapos kislányom, a kórházban fekvő apósom, akihez naponta kétszer járt anyósom, és anyukám, aki dolgozott. Na meg a férjem, de ő is dolgozott. És én még a ruháimért sem mehettem haza. De a doki jobbnak látta, ha nem kockáztatok. Azonnal szülőszoba, tüdőérlelő, NST. Aztán az infúzió után vittek a patológiára. Ott töltöttem 5 napot. Aztán jött az orvosom, megvizsgált, és azt mondta, hogy szerinte 3100-as a méhszájam, és nyugodtan hazamehetek. Ne emelgessem Lilit, és kihúzzuk a 37-38. hétig. Kihúztuk a 40. hétig is. :)

Kriszi!
Miért? Neked K.Sz. a dokid? Nóri elcsicseregte? :) :)
És látod, mégis milyen visszafogottan nyilatkoztam róla. Én egyébként nem haragszom rá, mert aztán szerencsére nem lett baj. De azért megértheted, hogy ajánlani sem szoktam :)

Mölli!
Egyébiránt én is nagyon együttérzek Veled az átélt borzalmak miatt. Én is kívánom Neked, hogy minél előbb helyére kerüljenek a lelkedben a dolgok. Ha kell, szerintem szakember segítségét is vedd igénybe. Minden pénzt megér, hogy a következő terhességed nyugodt legyen.

Kismamáink!
Ügyesek vagytok :)

Babbancs!
Nekem a legelső terhességem megállapításakor mondták, hogy van egy sárgatest cisztám, ami felszívódott. Úgyhogy ne aggódj, szerintem is ez lehet.
Ha 10 nap múlva mész, és már látják a pulzáló szivecskét is, akkor nem lehet nagyobb gond!
Szorítunk Neked!

farkasbogi

Bogi!
Ami privi,az privi,tehát személyes.Nem szoktam csicseregni....azt meghagyom a verebeknek!!! :wink:

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!Mindenkinek szép napot kívánok!Megkaptam a priviket köszönöm szépen!Ha valakinek valami kérdése lenne szívesen válaszolok rá persze ha tudok!3gyermek mellett van már tapasztalatom!Nagyon szívessen segítek ha tudok!Amúgy kinek hányadik babája lesz?Vagy másként kinek hány gyermeke van?Még egyszer nagyon szép napo mindenkinek! :lol:
vea

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?