Sziasztok!
Idetaláltam ismét!
Bocsi, hogy ilyen sokáig nem voltam, de csak úgy zajlottak körülöttem a dolgok.
Az esték sem voltak nyugodtabbak, talán mostanában.
Csak egy-két témát láttam, amit az utóbbi időben felvetettetek.
Először is, már a második UH-n mutogatja kismanó, hogy csajszi. Most már eléggé elhiszem. Ha gondoljátok berózsaszínezhetitek a hölgyet.
Az UH emellett azt is mondta, hogy hosszú combú kisasszony lesz és hogy fejvégű fekvésben van. Ami kissé aggodalomra ad okot, hogy nagyon lenn van a buksija és hogy kisebb, mint amekkorának lennie kell.
Így megkezdtem a megszokott méhlazítóimat szedni (bár a srácok nem voltak lenn), mint Gynipral, Mg. No a mennyiség nem csekély, mert míg MagneB6-ból nem tudnék eleget beszedni naponta, addig pezsgőtablettából 500mg-nyi a napi adagom, ami csak két tabletta. Szóval hatékony tocolytikumnak csak a nagy dózisok számítanak, az aprók inkább placebóként hatnak....
Jövő héten megyünk kontrol UH-ra, hogy tényleg csak 26 hetes nagyságú-e, holott már 28+ nak kellene lennie. Addig apa az aggódás dublőröm, igyekszem nem pánikolni és még egészségesebben táplálkozni, hátha ez számít valamit.
Holnap csecsemőújraélesztési tanfolyamot tartok. Meg kedden is. Nem jöttök el egyszer?
Képzeljétek, már nyitottam egy polcot a Huginak. Mert a srácok ruhái mellett, már van pár rózsaszín bodynk, illetve egy egyévesekre való pöttyös csodaruci. Olyan aranyos. Nálunk csak a nagyon lányos dolgok esélyesek megvételre, mert nem lányosoktól kidudorodnak a szekrények nem csak itt, hanem a nagymamáknál is.
Peluskérdés. Kettő darab gyermekem nőtt ki a mosható pelenkából, pedig messze földön nem vagyok az a háztartási tündér. Engem anno két dolog győzött meg. Az egyik, hogy eldobható pelenkából egy ded mire szobatiszta lesz
1.5 tonna 100 év alatt lebomló veszélyes hulladékot termel és hogy a mosható nadrágpelusokat csak 60 fokon célszerű mosni és tilos vasalni. A gyerekek csak két hónapos körüli korukra nőnek bele a legkisebbe is, legalábbis ha 3 kg-os körül születnek, így a megfontolásra kellő időt hagynak.
Ha valakit érdekelnek a részletek, akkor szívesen mesélek.
Szopi: az infók baromi fontosak (nem mindegy, hogy mennyire megbízhatóak), ami ugyanannyira nélkülözhetetlen az az önbizalom (ebben az is benne van, hogy az anyai ösztöneidben is bízol, néha a nem annyira korrekt tanácsokkal szemben is) és az sem árt, ha van meletted elérhető valaki, aki megbízható és hatékony segítséget tud nyújtani amikor olyan szituáció kerülget amit a saját ismereteidből és ösztöneidből nehéz megoldani.
Szerintem akinek van ideje böngészni az nézzen körül a honlapunkon. A design és a tartalom a saját munkám és nagyon szeretem. Szerintem egy csomó emberközeli, babaközeli dolog van rajta az áruk bemutatásán kívül. Pl a szopiról is. Szerintem most ezekben a hetekben mindenki szívja magában az infókat és még meg is maradnak. Később annyira fókuszálunk majd a szülésre, hogy hosszútávú gondolataink kevesebbszer lesznek, sőt az ilyen irányú befogadóképesség is sokat csökken. Legalábbis a gyakorlati tapasztalatom ez
www.tiva-med.hu
ha jártok arra, kérlek számoljatok be róla, hogy hogy tetszik Nektek. Olyan kiváncsi vagyok...
Tisztára szómenésem van. Ráadásul remeg a kezem is (ez a Gynipral), úgyhogy áttérek a nagymozgásokra, mint teregetés. Jó éjszakát mindenkinek!
Snoopy
28+5