Új privát üzeneted érkezett!

CSAJOK HELP ME!!!!
:)


Nagyon kedves távoli kolléganőm 9. hétnél tart!! Én a Munka Törvénykönyvében ill a KTV-ben, megtaláltam, hogy a terhesség alatt védve van (ugye ezt módosították nemrég, hogy a reprodukciós eljárás ideje alatt is már védettség van), de szegényke hallott ezt-azt és most nem tudja, hogy mi a szitu.

Akinek infója van írjon!!!

Köszönöm!!!


:)
mot
 
 


Jó reggelt!

Niki: Gratula a szerepléshez, nagyon jó voltál. Jó volt a felső ami rajtad volt. Téged mutattak a legjobban. Bakker, de amit Szandi produkált ma a műsor alatt, az több volt mint vicces. Ilyen lökött egy nő? Ha nem reklámozzák be a kismamadivatot, tuti kikapcsolom a tévét. De miattad végignéztem!

Renáta: tuti volt Villány, végigjártunk jópár pincét, na és mit ettem egyből az első helyen, na mit?: zsíros kenyeret hagymával.
Annyit beszéltetek róla, hogyamint megláttam az étlapon, rendeltem 2 szeletet. Férjem meg csak pislogott... de jól esett! Utána mentünk a Borrétes nevű helyre is...ahol tökös-mákos rétest ettem. Isteni volt!

Mot: szopipárna: én a szopipárna.hu oldalon rendeltem, postaköltséggel, póthuzattal és tönkölybúza töltelékkel: 8.380 ft. (Boltban hungarocel zuzalékkal póthuzat nélkül volt 14 e) Még nem jött meg, de nagyon ajánlják nem csak szoptatós mamáknak, hanem pl kanapén kitámasztani a derekát, ill. éjjel odahúzni, és az is támasztja a pocakot. Én eddig hason aludtam, de amióta babát várok, nem tudok és merek hason aludni, így marad az oldalsó pozició, ami néha már baromi kényelmetlen, így én alig várom hogy megérkezzen!
Teszel majd fel képet a babaszobáról?
Vendég
 


Viki: na hát mi Jane babakocsit láttunk itt Pécsett 170 ezerért!!!! kicsit durva!
Vendég
 

 
 

Niki :)

Milyen felső volt rajtad?? Hátha emlékszik Rád Kedvesem!

Szilvi:

Köszi az infót, megvárom míg megjön Neked és majd mesélsz róla!
mot
 
 


Sziasztok!

Winnie!
Gratula a kislányhoz. A réka név nekem is bennt volt a tarsolyomban. Szerintem nagyon szép név.

A szopipárna.hu címen tudsz nézelődni. Ez a legolcsóbb. Én itt rendeltem kb 1 hónapja, azt hiszem 2 hét után érkezett meg. Én tönkölyöset vettem, és vele alszom, amióta megvan. Szóval tudom ajánlani.

Szilvi! Ha van időtök nézzetek ki abba a boltba, mert öbbféle Jane babakocsi is van. Most nem emlékszem, hogy milyenek voltak, de azt tudom, hogy olcsóbb, mint itthon.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Nagyon király a szopipárna oldal!

Már nyomtatom is anyának és hétfőn rendelek!!!!

:)
mot
 
 


Sziasztok!

Niki,
sajnos lemaradtam a világsztárrá válásodról. :(

szopipárna: nekem szoptatáshoz nem jött be, de már bent van az ágyban. Sajna tavaly még nem árultak tönkölyöset, biztos jobb, mint aa polisztirol-gyöngyös. :(

Mot, én úgy tudom, ha folyamatos a munkaviszony, akkor védett, de ha szerzőzédes munkaviszonya van, és az lejár, akkor nem kell a munkáltatónak meghosszabítani. Gyed/Gyes szempontjából ez tulképp mindegy, csak utána van ciki, hogy hogy hova megy majd dolgozni.
Vendég
 


Sziasztok,


Deszilvi,

Nagyon aranyos vagy, képzeld pont meg is kaptam azt a fölsőt, mint "munkadíj".:)

Mot,

Én voltam a zöld nadrágos, fehér zöld csikos tunikás lány..:)
Engem muttattak legelőször.

Most folytotom a munkát, majd este még írok.:)

csernusn
 
 


NA akkor mégis folytatom..:)

Szóval, azt hittem, ha élőbe mennek a dolgok, akkor az tök profin megszervezett, ezért olyan gördüllékeny. Ehelyett, odamentünk, mindenki sürgött forgott, elkészültünk, még sminket is dobtak ránk, pedig már volt rajtam.:) Mindegy....

AKkor lepróbáltuk, hogy mit lépegetünk, mert a Viki azt mondta hogy kb 6*6 méterünk lesz.Az elég. Erre bemegyünk és a 3*3 méteren, 3 bazinagy kamera. egyszer idetettek egyszer meg álljunk oda. Az operatőrök mutogatásából semmit nem értettünk, mivel mi közülük valók vagyunk, nem értjük a tátogást és jelbeszédet. "Kérdezem hol fogunk itt lépkedni?" Ők meg, hát a kamera előtt... Ami kb 3 lépésre volt előttem. Innentől fogva borult az egész koreográfia, és nem rutinos manökenek lévén, saját leleményességünkre volt bízva mit csinálunk. És a végeredmény a tévében volt látható. :)))) Belülről nézve nagyon ciki volt, de apukám szerint, ebből nem sok látszott.

Egyébként a babám (Lacika-Csabika) az elmúlt 3 napban annyira elkezdett tornázni, hogy állandóan kidülled valahol a hasam, a lábától vagy a kezétől.:) Szerintem a jobboldali nyomakodás a keze a bal oldali a lába, legalábbis én így képzelem.:)

csernusn
 
 


Winnie, kiszíneztelek.:)

Kép
Kép
Kép


És azt nem is mondtam, hogy megvan minden kiegészítő a babakocsihoz, úgyhogy örülök, hogy nem kell vennem lábzsákot, meg "téliesítő tetőt".:)

csernusn
 
 


felteszem az excelt is hátha valaki be tudja úgy méretezni, a 600*600-ba, hogy ne mosódjanak el a betűk.

1158321857.43.xls

csernusn
 
 


Sziasztok!

Köszi a rózsaszínezést, meg a gratikat, nagyon örülök ficánkakisasszonynak :)))
Majd próbálok képet varázsolni / dvd-ből kivágni, scannelni, egyiket sem csináltam még, majd hétvégén igyekszem, aztán meglátjuk mire jutok. Van róla egy nagyon édi kis kép, majd azt próbálom először. :)

tök jó volt ez a számolós téma, egyszer már én is végigrágtam.... Különben nekem az tűnt fel (meg a saját tapasztalatom is az volt), hogy amíg valaki nem volt "terhességtestközelben", addig mindig azt kérdezi, hogy hányadik hónap, ha meg benne van / volt, akkor hetekben beszél. Nekem is egy barátnőm, amikor tavaly volt terhes, még nem tudtam hova tenni a heteket....
Nekem azzal a plusz egy héttel van gondom, mert ugye ápr 14-i utsó mensivel ma már a 6. hónap, január 19-i kiírással pedig még az ötödik. Kompromisszumként azt beszéltem meg magammal, hogy hétfőn kezdem meg a 6.-kat :)

Niki, én sem láttalak, :( Most nincs kép?

Babamozgi: nekem mozgizik rendesen, de még baromira nem tudom, hogy mikor mije van hol..... még mindenfele érzem kibukkanni :) tegnap az uh-n valahogy érdekesen keresztbe volt / feküdt. bizti így volt neki kényelmes, megágyazott magának, oszt be lehet dobni a szundit :)
Nekem ha sokat állok, akkor baloldalt a köldököm magasságában szokott fájni / szúrni a hasim, az elég kellemetlen olyankor, de ülésre múlik. Keményedésem még nincsen szerencsére, max szex után... :oops: de az állítólag normális és belefér, bár azért kicsit meg szoktam ilyedni, de gyorsan elmúlik.

Annyit mondjátok a zsíros kenyeret, hogy kezdem én is megkívánni... Nekem ez a két naps tréning volt veszélyes, a Westend Hiltonban, nagggyonnagggyonnagggyon fincsi sütik voltak kávészünetben + reggeli + ebéd, és hát nem lehetett ellenállni. És még jövő héten is....

no és akkor két-három kérdés:
Ti tökéletesen altialkoholisták vagytok, vagy azért néha 2-3 korty borocska lecsúszik?
"Fehérnemű-téma": már bocsánat az intim kérdésért, de nálatok mennyit növekedett a méret? én ma vettem, és a kosár méret még nem nőtt, csak a nagyság, ez így ok? vagy még azért fog nőni?
Meg ha már itt tartunk, nektek így pocaknövekedésileg milyen bugyi kényelmes? :oops:
sorry, ha ezek már voltak témák, nálam most merült fel...

na, el is dugulok mára, kicsit intimre sikerült ez a levél...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie, hát vazze, tegnap átvettem az új Brendon katalógust, és nincsenek benne az árak hátul!!! Bocsi, de eddig bent volt.
Nem tudom, konkrétan, mire gondolsz, de én tangát az előző terhességem kb felétől nem hordok. Most a hagyományosat hordom, igyekszem gusztákat venni. :oops:
Melltartóból én nagyobb kosarút hordok. Bort és egyéb alkoholt az első terhességnél egyáltalán nem ittam, most viszont néha iszom 1/2 deci bort, ennyit simán lehet, úgy tudom.

Niki, a tábliban légyszi írd be, hogy Ákos, és 32 éves vagyok. Köszi!
Vendég
 


Cic, Neked mondott vmit a dokid a sexről a 2100 miatt?
Vendég
 


:) Hát az már 2110, úgyhogy ohne szex. Szerinte feküdnöm kéne egész nap, tuti nem nem ugrálhatok apára, pedig meglenne a kedv. Szerencsére apa ebben is partner, aszonta ez a legkevesebb....csak rendben legyen minden. Meg tudod ilyenkor ha már nyílás van, könnyebben feljuthat baci, az meg nem igazán jó.

Bugyi: Hát én megmondom nektek őszintén csajok, hogy amilyen igényes voltam terhesség előtt, most olyannyira vágyom az egyszerű pamut jóóó nagy bugyikra. Szóval én most vettem egy rakás "ósános" pamutbugyit, amit nem fogok sajnálni ha netalán összevérzek a kórházba, csak kidobom és kész. Valami 100 Ft volt 2db. Melltartó: itthon nem nagyon, ha kimozdulok vagy dokihoz megyek, akkor normált veszek, vettem két számmal nagyobbat, és kész.

Niki! Én is láttalak, szép voltál! Persze látszott, hogy tök zavarban voltatok. :wink:

Én valahogy nem kívánom most az alkoholt, de pl szoptatás alatt és sört ittam, volt is jó sok tejem. :wink:

Szopipárna: eddig nem volt, most vettem, hát király rajta punnyadni. Sőt mikor felkelek, vagy a fiam vagy a férjem elfoglalja :lol:

Na most megyek, mert egy csaj tök jó gyerekharisnyákat meg zoknikat tölt fel, újakat, nem drágán. Egész piciktől nagyokig. szerintem előre bevásárolok a kiscsajnak meg Gergőnek is.

Ja, és a kiscsaj neve: Léna lesz :lol: legalábbis az első . :) a másodikon még küzdünk :)

Jóccakát!
cic
cicmerák
 
 


Winnie: gratula Rékához! :) Remélem, nálunk is hasonló hírek lesznek majd legközelebb.
Én nem tudom a méretdolgot, mert én sportmelltartót vettem, mikor kihíztam a normál melltartómat. De szerintem egy méretet nőttem, viszont a kosárméret nem változott. Vagyis gondolom, csak híztam, de annyit azért nem nőtt a cicim, hogy kitöltsön egy nagyobb kosarat. Én úgy hallottam, hogy igazából nem fog nőni a terhesség alatt a mellméret a kezdeti időszakhoz képest, majd csak a szopiztatásnál. Úgyhogy én akkor fogok beruházni egy szoptatós melltartóra. Addig jó lesz, ami van, mert ugyan a sportmelltartó nem tart annyira, de nincs túl nagy mellem, hogy félnem kéne attól, hogy megereszkedne a súlytól. :lol:
Bugyiban én még nem vásároltam nagyobbakat, hanem az itthon lévő eddig hanyagolt kicsit bővebb bugyikat hordom. Meg van 1-2 olyan, ami elég csípőbugyi, úgyhogy az jó. De azért lassacskán majd be kell szerezni nagyobbakat. Vagy lehet, hogy csak ilyen hasfogósat fogok venni, ha nagyobb lesz a pocim.
Én is ittam már egy-egy deci bort, mikor ünnepeltünk. De azért nem fordult elő túl sokszor. Szerintem nagyon ráparáztatnak a témára, pedig mikor utánaolvastam, az derült ki számomra, hogy a rendszeres ivásról állapították meg, hogy káros, de kis mennyiségnél nem. Én azt hallottam, hogy annyit lehet inni, amennyit egyszerre le tud bontani a májad, vagyis ami nem száll a fejedbe. Spec. nekem nagyon kevés is a fejembe száll, úgyhogy nem is erőltetem a témát.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok kismamik!

Kicsit eltűntem, mert felgyorsultak körülöttem a dolgok, pedig azt hittem, ha itthon leszek betegácsiban, több mindenre jut majd időm. :roll:
Most visszaolvaslak titeket, remélem mindenkivel minden rendben van.
A kismanóm egyre többet és egyre jobban rugdalózik. Néha aggódom miatta, nem-e sok neki a mozgás. :lol:
Most visszaolvasok, vigyi magatokra, puszi mindenkinek!

Timi
Kép
betolakodó74
 
 


Sziasztok!

Idetaláltam ismét!
Bocsi, hogy ilyen sokáig nem voltam, de csak úgy zajlottak körülöttem a dolgok.
Az esték sem voltak nyugodtabbak, talán mostanában.
Csak egy-két témát láttam, amit az utóbbi időben felvetettetek.

Először is, már a második UH-n mutogatja kismanó, hogy csajszi. Most már eléggé elhiszem. Ha gondoljátok berózsaszínezhetitek a hölgyet.
Az UH emellett azt is mondta, hogy hosszú combú kisasszony lesz és hogy fejvégű fekvésben van. Ami kissé aggodalomra ad okot, hogy nagyon lenn van a buksija és hogy kisebb, mint amekkorának lennie kell.
Így megkezdtem a megszokott méhlazítóimat szedni (bár a srácok nem voltak lenn), mint Gynipral, Mg. No a mennyiség nem csekély, mert míg MagneB6-ból nem tudnék eleget beszedni naponta, addig pezsgőtablettából 500mg-nyi a napi adagom, ami csak két tabletta. Szóval hatékony tocolytikumnak csak a nagy dózisok számítanak, az aprók inkább placebóként hatnak....

Jövő héten megyünk kontrol UH-ra, hogy tényleg csak 26 hetes nagyságú-e, holott már 28+ nak kellene lennie. Addig apa az aggódás dublőröm, igyekszem nem pánikolni és még egészségesebben táplálkozni, hátha ez számít valamit.

Holnap csecsemőújraélesztési tanfolyamot tartok. Meg kedden is. Nem jöttök el egyszer?

Képzeljétek, már nyitottam egy polcot a Huginak. Mert a srácok ruhái mellett, már van pár rózsaszín bodynk, illetve egy egyévesekre való pöttyös csodaruci. Olyan aranyos. Nálunk csak a nagyon lányos dolgok esélyesek megvételre, mert nem lányosoktól kidudorodnak a szekrények nem csak itt, hanem a nagymamáknál is.

Peluskérdés. Kettő darab gyermekem nőtt ki a mosható pelenkából, pedig messze földön nem vagyok az a háztartási tündér. Engem anno két dolog győzött meg. Az egyik, hogy eldobható pelenkából egy ded mire szobatiszta lesz 1.5 tonna 100 év alatt lebomló veszélyes hulladékot termel és hogy a mosható nadrágpelusokat csak 60 fokon célszerű mosni és tilos vasalni. A gyerekek csak két hónapos körüli korukra nőnek bele a legkisebbe is, legalábbis ha 3 kg-os körül születnek, így a megfontolásra kellő időt hagynak.
Ha valakit érdekelnek a részletek, akkor szívesen mesélek.

Szopi: az infók baromi fontosak (nem mindegy, hogy mennyire megbízhatóak), ami ugyanannyira nélkülözhetetlen az az önbizalom (ebben az is benne van, hogy az anyai ösztöneidben is bízol, néha a nem annyira korrekt tanácsokkal szemben is) és az sem árt, ha van meletted elérhető valaki, aki megbízható és hatékony segítséget tud nyújtani amikor olyan szituáció kerülget amit a saját ismereteidből és ösztöneidből nehéz megoldani.

Szerintem akinek van ideje böngészni az nézzen körül a honlapunkon. A design és a tartalom a saját munkám és nagyon szeretem. Szerintem egy csomó emberközeli, babaközeli dolog van rajta az áruk bemutatásán kívül. Pl a szopiról is. Szerintem most ezekben a hetekben mindenki szívja magában az infókat és még meg is maradnak. Később annyira fókuszálunk majd a szülésre, hogy hosszútávú gondolataink kevesebbszer lesznek, sőt az ilyen irányú befogadóképesség is sokat csökken. Legalábbis a gyakorlati tapasztalatom ez :D
www.tiva-med.hu
ha jártok arra, kérlek számoljatok be róla, hogy hogy tetszik Nektek. Olyan kiváncsi vagyok...

Tisztára szómenésem van. Ráadásul remeg a kezem is (ez a Gynipral), úgyhogy áttérek a nagymozgásokra, mint teregetés. Jó éjszakát mindenkinek!
:D

Snoopy
28+5
snoopy
 
 


Sziasztok!

Bugyitéma:
Én találtam olyan fajta bugyit, ami elöl nem gumis, és a pocak alatt végződik. Nem kimondottam kismama bugyi, de pont ezt akartam. Így jó lesz később is, mert méretben nem kellett nagyobbat vennem, ráadásul még szexi is... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok,

A bemutatóról sajnos nincs kép, mert élő volt. Apa felvette videóra, és már vissza is néztem.:) Annyira nem tartottam rosszank, inkább az volt a probléma nálam, hogy mivel a kameramannak gőze sem volt hova fogok lépni, ezért nem is mutatott engem egészbe az elején, mert alig bírt követni. :)


Bugyi meltarttó téma:
Nekem vettünk eggyel nagyobb méretet a melltartóból, nekem talán kosából is kell nagyobb, mert a varrásnyomok már látszódnak a cicimen.
Bugyitémában, nekem a csípő tangabugyik, tökéletesek. Has alatt végződnek. Mondjuk én világ életember tangás voltam.

Snoopy,
Örülök hogy egyben vagy és jelentkeztél, mert már nagyon hiányoltalak a fórumról!

Winnie, Havtünde, Cic, Snoopy, felraktam a kért adatokat a táblába, de valszínű csak hétfőn rakom ki őket.:)

csernusn
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de egészen más téma, mint amik eddig voltak (vagyis lehet, hogy már ez is volt valamikor, de nem emlékszem).
Szóval: van esetleg valaki közületek, aki hozzám hasonlóan itthon "henyél" már egy pár hete és nem dolgozik? Kérdésem, hogy van-e valami határideje a táppénz folyósításnak, vagy majd kapok, amikor tb-bácsinak eszébe jut? Ebben a hónapban ugyanis elég gyér volt a pénzügyi helyzetem, hisz a munkáltató csak az első 15 napot fizeti. A fennmaradóra meg várhatok időtlen időkig? Ha valakinek van tapasztalata, légyszi segítsen! A 6 év munkaviszonyom alatt még nem voltam tp-n, úgyhogy fogalmam sincs a dolgokról.

Köszi előre is!

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andy, ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor elvileg akkor kéne kapnod, amikor fizetést kaptál. Ha nem, akkor nem tudom. :( Vagyis mindenképpen a munkahelyed intézi nem? Gondolom oda viszed be a táppénzes papírt. Nekem anno csak annyit kértek, hogy 20-áig mindig vigyem be, hogy ők is tudják intézni.
Vendég
 


Na, ez az Tünde! Az én munkahelyem nem tp kifizető hely, ezt elfelejtettem írni. A tp papírt meg postán küldöm minél gyorsabban, mivel nem ott lakom, ahol dolgoztam. Nem akarok ezért állandóan bekocsokázni. Persze, ők küldik tovább az egészségbiztosító felé, csak azt nem tudom, mikor lezs belőle összegszerű eredmény. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


na, össze-vissza írom a betűket... :oops: :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andyka! Én munkahelyem is kifizetőhely, úgyhogy csak annyit tudok mondani, mert tünde! Elvileg a munkáltatódnak kellene redszeresen továbbköldeni (amit te beküldessz).

Jaj csajok! Most írtam össze a kórházi listát, hát még mindig elszörnyűködök, hogy mennyi mindent kell bevinni. De most úgy döntöttem, hogy két táskába pakolok, egyet már a kórterembe egyet meg a szüléshez. Viszont már csak egy pár dolgot kell megvennem :)

Winnie! Gratula Rékához :)

cic
cicmerák
 
 


Andi!
Én május óta tp - vagyok. Az én munkahelyem sem kifizetőhely, én bejárok a papírokkal (hagy élvezkedjek, hogy ők dolgoznak, én nem... :wink: ). A múlt hónapban én is nagyon gyér tp-t kaptam, a fizetésem felét sem. Kiserült, hogy a papírjaim nem értek a MÁK-ba itt csinálják nekem a bérszámfejtést)időben.
Szóval meg kéne kérdezned, hogy hanyadikán van a munkahelyeden elszámolás. Ha addig leadtad a papírokat, nem árt utána járni, hogy vajon tovább is mentek- e a papírok. Egyébként , ha nem küldték tovább őket, csak a következő hónapban, akkor is megkapod visszamenőleg, csak hát az adott hónapban hiányzik az az összeg...

Képzeljétek!
Éjjel azt álmodtam, hogy szoptatok! Nagyon klassz érzés volt, igaz egy kisfiút szoptattam, szóval ezt nem is értem... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Andy, sajna ez így elég sokáig tart...
Én június óta vagyok táppénzen és még nem kaptam pénzt a TB-től, igaz a legelső papír valamikor augusztus elején lett elküldve nekik. Szerintem kell 1-2 hónapos átfutási idő legalább nekik...
Én éppen 2,5 havi pénzemet várom tőlük, viszont milyen jó lesz ha majd megjön :)

Számolósdi: szerintem is legegyszerűbb vagy az utolsó mensiből vagy a kiírás időpontjából kiindulni (inkább az utóbbiból), a kettő közt ha minden jól megy 9 hónap és kb. 1 hét vagy kicsit kevesebb van (a hónapok különböző hosszúsága miatt). Az 1 hét meg nagyjából nem jelent semmit... Vagyis az egész terhességet elosztani 9 egyforma részre, és már meg is van hogy éppen hol jár az ember.
Én egyébként is ha valaki hónapban kérdezi hogy hol járok, én mindig azt szoktam mondani, hogy pl. 5 hónap vége, vagy 6. hónap eleje, mert az kicsit több infot ad mint csak az hogy melyik hónap.
Nálam utolsó mensi 03.31, kiírás 01.05 (vagyis 9 hónap és 5 nap van közte), és én nagyjából mindig hónap elején mondom a váltást. Vagyis most a hatodik hónap közepén járok így szept. 16.án.
Egyébként az én vonalzóm ha megnézitek pont 9 részből áll, azok is a hónapokat takarják, és látszik is hogy a 6. hónapban vagyok. Egyébként ha jól emlékszem a 22. hétnél kezdte el a 6. hónapot.

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Mágnes!

Köszi az infót. Elvileg rendesen mennek tovább a papírok a cégtől, ahova kell. Tudom, mert eddig én voltam az egyszemélyes irodakukac, aki a bérszámfejtés felé adta le az anyagot. Külsős cég könyvel/bérszámfejt nekünk. Tizedikéig le kell adni mindent, hiszen ekkor van fizu a cégnél, addigra nekik bérszámfejteni kellett, hogy tudjam, kinek mennyit utalunk. Szóval a papírok rendben mennek tovább, 20-ig beküldik mindig a bérszámfejtők a megyei akárhova, ahova kell, csak én hülye sosem kérdeztem meg tp-n lévő kollégákat, hogy mikor szokták megkapni a lóvét. Bár, egyszer volt egy idősebb kollégám kb. 4-5 hóig tp-n és panaszkodott, hogy eltelt vagy 2 hó, mire megkapta az első "adagot", aztán már ment rendben. Lehet ám az is, hogy megyétől is függ, hogy a megyei pénztárnál meddig ülnek az ügyön. Szemét dolog, mert nekem a számlák akkor is csak jönnek és a kutya se kérdezi meg, hogy van-e miből feladni... :cry: :evil:

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sztem ha a munkáltató rendesen küldi a papírokat a TB felé, akkor nem lenne szabad ennyi csúszásnak lenni a kifizetéssel.
gondoljatok bele, van, akinek felkopna az álla, nem tudná fizetni a csekkeket...
Vendég
 


Na, igen, remélem is, hogy Dorkánál is csak a késve küldött papírok miatt csúszik ennyit. Az a része nekem is tetszene, hogy egy rakás pénz jön egybe, csak addig mit csinálok? Ok, apa eltart, vagyis kisegít, de hát ez azért akkor sem ugyanaz. Megszoktam, hogy független vagyok anyagilag, még a páromtól is akár, és ez a szitu bizony meglehetősen frusztrál... :roll:

Andi


Kép
andykamama
 
 


Arról nem is beszélve, hogy a lakásfelújítás is csak viszi a pénzt. És az is apáét viszi, meg mostmár én is... a baba is és mindenki!!! :(

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andy, bocs, de Te hoztad szóba... Ti nem vagytok közös kasszán a gyereked apjával?? Nekem ez így olyan fura, hiszen egy háztartásban éltek.
Vendég
 


Sziasztok

Latom megkavart itt mindenkit a szamolos tema,hat nekem teljesen mindegy, talan mert masodik,lenyeg hogy a 38.hetig ki ne bujjon a babo.

Holnap van az utolso munkanapom :!: :lol: Sutottem mar fincsi sutiket, mert lesz egy kis banzaj,kapok sugallatra a kollegaktol egy ajandekutalvanyt :D .

Viki
Nagyon cuki a babakcosi,vegre egy nem kek :D Ha videken laknek en is ilyen nagyot vennek.

Szilvi
Eni si erzekeny vagyok,de ez Alex ota van igy,egy filmen is kepes vagyok bogni :roll: Hat ez az anyasaggal jar.

Winnie
gratula a kislanyhoz.Csak gyuljenek itt a topicban :D
Eb bugyibol beszereztem par franiciat,ami a hasam alatt vande megis szexi azert es nagyon kenyelmes.Melltartovol mar nem tudok halcsontost hordani,vettem olyat amiben nincs es kenyelmes,egy szammal nagyobb.
Bort kb hetente fel dl-t megiszom,azt kivanom de az tuti nem art.

Mot
Nekem si van szopiparnam,es azzal is alszom mar.Remelem bevalik amjd ha itt lesz a babo.En egy ismerostol vettem aki nem hasznalta,igy csak 3500 Ft volt.

Niki
En sem lattalak...de bizti csini voltal.Nagyon jok a Viki cuccai,horror aron de jo minoseg az biztos.kaptataok valamit ajcsiba???
Ja most latom hogy igen,hat mar ezert megerte :wink:

Cic
Jo ez a Lena nev :D Jot rohogtem az osanos bugyeszokon :lol:
En a korhazra a halosat prefelom,azt csak kidobom ha hazajovo kes kesz,viszont a hasi sebre kiraly.
Feldobnad a korhazi listadat?Lusta diszno vagyok gondolkodni :wink:

Timi
jo hogy jottel,es hogy minden Ok veletek.

Snoopy
Gratula a kislanyhoz,gondolom mindenki happy,fiuk mit szolnak hozza???

Andy
az En munkahelyem sem kifizetohely,de ugy emlekszem hogy ha bekuldika papirokat rendesen ugy 5-6 hetre jon a penz es onnantol meg rendeszeresen havonta.mi egy kasszan vagyunk apaval,tehat nem gaz ha en nem keresek,de azert jobb ha valami jon tolem is,valahogy konnyebb szivvel vasarolok magamnak is ruhakat.Pedig apa venne nekem szivesen. :D

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


A közös kassza kérdéshez:

Természetesen közös kasszán vagyunk, de én megszoktam, hogy rendesen keresek én is és osztom Kata véleményét, így sokkal könnyebben költök magamra. Arról nem is beszélve, hogy azért annyira nem állunk jól, hogy egy fizetésből éljünk is, babázzunk is, meg lakásfelújítsunk is. Szóval nem az a kérdés, hogy apa nem dobja a közösbe a keresetét. Természetesen ami az övé, az enyém is, és fordítva, de akkor is szeretem érezni, hogy nem csak egy eltartott asszonyka vagyok. Így is annyit gürizik értünk szerencsétlen, szeretnék én is besegíteni valahogy. Legalább annyival, hogy a ruháimat, személyes dolgaimat a magam keresetéből veszem meg.
Hát, csak ennyi. Így értettem a dolgot. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!

Látom minden első babás lelkes uh-ra járós! Szóval csak az én személyes tapasztalatomat osztanám meg veletek: én is első babásként 4-szer voltam. (Ezt 10 ezerrel szorozva mindenki számolja ki :oops: ) Az első kettőnél még tényleg alig látszik valami, a harmadik nagyon jó volt (30 hetesen) habár a 20 percből kb 5 re volt hajlandó előre fele fordulni. A negyedik uh-on kb 38 hetesen voltam és mivel befele fordulva fejjel lefelé volt egy másodpercet sem láttunk (ugye ilyenkor már nem igazán tud mocorogni) így néztük kb 5-7 percig a tarkóját és a gerincét és rendesek voltak mert kiegyeztünk egy 6.000 ft-os vizit díjban :lol:
Szóval én most már rutinosan csak a 28-30 hét között megyek.

Zsíros kenyér hagymával
Bocsi mindenkinek, hogy elindítottam a lavinát :lol: :roll:

Szopi párna
Nekem is van, én a Mini-manoban vettem újan kb 4500-ért. Szerintem is egy nélkülözhetetlen sokoldalú dolog. Kismamaként aludni vele, és amikor megszületett sokat használtam háttámaszként (ha a babó órákat ordít és csak kézben nyukszik meg, akkor így ki tudtam magam úgy támasztani, hogy félig ülve tudtam aludni is) ha összekötöd akkor egy kis fészeknek is nagyon jó a babának amíg ébren van nézelődni és persze szoptatni is nélkülözhetetlen volt. Én igazából csak fekve tudtam jól szoptatni, mert a kicsilányom 2 órákat szopott naponta 4X ez barátok közt is 8 óra, szóval leszakadt volna a kezem ha tartani kell. Így meg volt hogy miközben ő szopizott én is ettem :lol:

Melltartó
Én 75B voltam anno most hogy szoptattam 80E-s :shock:
A terhesség alatt tényleg nem sokat nő, de aztán ....
A kismellűeknek csak annyit, hogy a barátnőm az igazi lapos fajta (de azért nagyon dögös, szerintem sem a mell méret számít egy nőnél) még az A-s melltartó is lötyögött rajta, amikor szoptatott meg C-st hordott. Szóval szerintem nem igaz, hogy akinek kicsi nem fog megereszkedni (neki is megereszkedett) pont azért mert egy feszes bőr a súlytól sokkal inkább kinyúlik mint egy emúgy már méretesebb zacskó (mint az enyém :lol: )
Szóval mindenki hordjon szopis melltartót mert ha minden jól megy akkor csúcsidőben napi 1 liter tejet fogtok termelni. Igaz rohadt drágák, mert 6 ezertől kezdődik, és még nem is szépek. De hogy még egy tanácsot adjak, ezt csak spéci babás helyről szabad beszerezni (Anita kismama mintaból, Brendon, stb) mert ott vannak erre kiképzett eladók akik tudnak segíteni. Egy rosszul megválasztott túl szoros melletartó a tej apadását segítheti elő, mert a szervezeted, ha azt érzékeli, hogy feszül a mell, visszafogja a tejtermelést. Én kb 1 órás próbálgatás alatt találtam meg az igazit :o

Snoopy
Igaz én 16 hónapja eldobható pelusozok azért érdekelne a mosható is. Milyen fajtát használsz? Milyen betét kell bele? Meddig bírják? Mennyi pisit bír eltárolni egy ilyen? Mert az én lányom már kb 2 liter folyadékot iszik naponta és így is kb. 3 db Pempers plusszal elvagyunk.

Cic
Ez a két táska tényleg jó ötlet!!!
Én is sajna eltoltam, mert egy csomó mindennel készültem (homeos bogyó, melegítő párna stb) de amikor bekísértek a szülőszobába azt mondták most még ne, majd később kimegyek, aztán később már nem volt erőm kimenni örültem, hogy éltem.

psz
Krista

KépKép
Kép
krista
 
 


Sziasztok!

Kata!
Igen, mindenki örül a kislánnak. A nagyszülők mindenhol preferálták volna, ha csak 2 gyerekünk lesz, de így, hogy kislány lesz mindenki mintha elfeljtette volna az eredeti gondolatát.
A tesók régóta tudják, de persze mindig hozzátetük nekik, hgy akkor lesz biztos, ha kibújik. Így most ők mondják tovább mindenkinek, akivel csak beszélnek.

Kriszta!
A pelus amit használtunk Monapel praktika volt. Ahhoz az eredeti verzióban is jár egy mosható betét, amire a túlélés érdekében terítettem egy eldomható vékony fátyolszerű betétet, amit régen Nowotwx-nek hívtak, most már azt is a monapelesek gyártatnak. Ez a vízben is lebomlik, így akár a végtermékkel együtt a wc-be dobható. Kívülre egy un külső pelust kell rkni, ami vízálló, légáteresztő és tépőzáras nadrágpelenka formája van (ahogyan a praktikának is.) Nekem is sokat ittak a fiaim, de napközben 2-3 órát biztosan rajtuk volt egy ilyen pelus. A cserénél, ha csak pisi volt a pelusban, akkor a külsőnek a belsejét csak leöblítettem, így sokkal kevesebb kell belőle, mint praktikából. Éjszakára, mivel egyszer sem akartam pelenkázással felverni őket eldobhatóst használtam. De van olyan akinek kevesebbet pisiltek a gyerekei ezért éjszaka is moshatót hordtak.
Ami a profi volt, hogy a bölcsiben is rá lehetett őket beszélni, hogy ezt használják (amit ráadásul akkor ők is mostak és szárítottak). Csak a törlőkendőt és az eldobható betétet kellett pótolni.

Táskapakolás
Igen célszerű összepakolni pár dolgot. Bár inkább csak a szülés idejére, ha nem kell előbb befeküdnötök. Gondolom azért a párotok soxor fog arra járni, remekül be tud hurcolni mindent amit mégis otthon felejtettetek. A legtöbb kórházban azért jó tudni, hogy nem árt a látogatókat hideg-meleg táplálék hozására ösztönözni.
A szopis melltartót anno nem mertem várandósan megvenni mert annyira nem tudtam, hogy mennyit fog nőni tejjel a mellem. De valóban sokat nő és most sem tudnám látatlanba, hogy mennyit.
Egyébként messze földön rosszul viselem a melltartót, úgyhogy ha valaki melltartókiváltó trükkökre kiváncsi, akkor kérdezzen nyugodtan. :D

Snoopy
snoopy
 
 


Krista, zsíroskenyér lavina... :D:D:D én amióta írtad, azt reggelizem, és van, hogy vacsira is lecsúszik.
Melltartó kérdésben tökéletesen egyetértek Veled, hogy a minőségi és sajnos drága volt a jó.
Vendég
 


Snoopy, megnézegettem a weblapotokat, nekem tetszik! Neten nem forgalmaztok? Tetszik az a 4 az 1ben lázmérő, és az a felragasztós is. Ez utóbbit használtátok már? Mennyire megbízható?
Vendég
 


deszilvi: Jaj de irigykedem Villány miatt! Tuti elmegyek mégegyszer oda. Jesszus az a babakocsi aranyból van?

Csernusn: Sajnos nem láttalak a tévében, de nagyon megnéztelek volna. Gratulálok! Hol lépsz fel legközelebb? Párizs? Milánó? :D

winnie: Én egyáltalán nem iszom egy kortyot sem, de állítólag egy-egy pohár bor belefér, az nem árt a babának. Tuti, hogy egy pohár minőségi bor, nem árt úgy,mint az a sok E meg ízfokozó meg istentudja a kajákban...
A múlt héten kellett vennem egy csomó bugyit, mert kinőtem a régieket. Vettem xl-es pihe-puha tangákat, nagyon kényelmesek, na meg vettem egy öreganyám tudndrabugyiját is. Jesszus!!! A férjem kérte, hogy mutassam meg magamon. MOndtam neki, hogy ha megnézi el fog költözni, mert olyan rettenetes. Tényleg az. És ráadásul kényelmetlen is, és az volt a legdrágább. Jó befürödtem vele.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

:)
mot
 
 


Jó reggelt!

Na végre visszaállnak a rendes hétköznapot. Unokahugomék visszamentek, a fordítást leadtam, úgyhogy nagyjából nyugi van.

Ma voltam védőnőnél. Jól állok, eddig még csak 2,5 kilót híztam, félek hogy a java a végén jön, de nem baj... jöjjenek a kilók, majd utána mennek is. Még csak 1 nacimat híztam ki, az új fehérnemük is jöhetnek lassan.

Rákérdeztem erre az újraélesztési tanfolyamra, azt mondta, hogy ha beriaszt a készülék, az 99%-ban azért, mert a baba elfelejt levegőt venni, és akkor elég valami külső inger amit adunk, és rendben lesz a dolog. Ha meg nem, akkor oda úgyis orvosi beavatkozás kell, mert ha mi kezdjük el rutintalanul újraéleszteni, lehet hogy többet ártunk mint használunk!

Jár valaki közületek szülésfelkészítő kurzusra? Mikor érdemes jelentkezni?

Korena: Az a babakocsi semmi extra nem volt, annyi, hogy többfunkciós, na meg idei modell. Na de hát köszi... Ti elhoztátok a Grecot? Megy már a rugdosás ezerrel? Nálam este indul be a játék, meg kora reggel. Napközben nyugi van.

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége, és sokat pihent!

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


DESZILVI: Én a babakocsival is úgy vagyok, mint a ruhával, nekem nem kell a legújabb modell, tetszen és jó legyen és viszont hallás... Igen megvettük a kocsit Jó lesz!
Andris fiam nagyon aktív reggel, délután amikor hazaérek, este 9 körül, és szinte minden éjjel felébredek, hogy tombol.. :lol:
Néha akkorát tud rúgni, hogy az már fáj. Mi lesz később??
De nem bánom, mert az rosszabb, ha nem érzem a mozgását. Ilyenkor megnyugszom, hogy minden oké, beszélgetek hozzá, simizem a pocimat. Elkezdtem neki kötni, hát van vagy 8 éve, hogy nem kötöttem. Két vagány sapit kötök meg egy kardit, meg egy pulcsit neki, valami menő hapsis dolgot :lol: A sapit este elkeztem, majd éjfél volt mikor letettem a tőket, alig bírtam abba hagyni. Nézegedtem a kötést, és elképzeltem benne.... Jaj még csak a felénél vagyok... :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Tegnap megmértem a súlyomat 7 kilót híztam ..... atya ég....

Mellszívó téma: Ti milyet vesztek elektromosat, vagy kézit?
Párásító készülék téma: Milyet vegyek? ultrahangosat, meleg- hideg....? Tömb házban lakunk és fűtési szezonkor rettenetesen száraz a levegő. Szeretnék venni egy párásítót, mert nem akarok folyton nedves törülközőket lógatni szanaszét a szobában. Ha van valakinek tapasztalata szívesen venném!!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Lányok, :D ha jól emlékszem van köztetek egy-kettő, akinek kinyílt már a méhszáj. Megkérdezhetem, hogy hanyadik héten és volt-e "tünete"? A doki nem fektetett be? Vagy ilyenkor nem is szoktak? Mire kell figyelni? Igazából két hete még rendben volt nekem, 2000-es volt, de az doki szerint nem gond. Csak pár napja a köldököm körül feszít és kellemetlen és - noha elég butaságnak tűnik elsőre, de arra gondoltam, hátha van vmi összefüggés- :oops: Sajnos esélyes vagyok a korai kinyílásra,meg komplikációkra a kétszarvú méhem miatt és szeretnék még jó dbig itthon lenni, kórház helyett. Köszi a segítséget!

Kép
nolina 25
 
 


Korena: Én kézi mellszívót veszek, az elektromos drágának találtam, és állítólag hamar tönkremegy az adaptere. Csak azt nem tudom, hogy a kórházban, amíg bent leszek, be kell- e vinnem a saját mellszívómat, vagy adnak ottanit? Mert az ember nem szívesen visz be egy több ezres kütyüt,az ördög nem alszik.

Holnap megyek védőnőhöz, alig, várom, hogy halljam a szívét:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nolina, nekem "csak" 2000 volt 3 hete, de nekem akkor voltak tüneteim, úgy fájdogált a hasam, mint amikor kezdtem kinyílni szülés közben, és nekem keményedett is a hasam rendesen. Akkor voltam 19 hetes. Ma voltam védőnőnél, itt 2110-nél befektetnek, és ilyen korai terhességnél javasolják a méhszájösszevarrást.
Cic asszem 2110-es, Ő többet tud mondani, de azt biztos, hogy pihenj és feküdj, amennyit csak tudsz!
Vendég
 


mellszívó: nekem kézi Medela van, baromira nem jött be, de sokan meg erre esküsznek.

Korena, én csak azt tudom, hogy pl ha kruppos a gyerek, akkor a száraz pára tesz jó, a nedvestől csak még jobban fullad. Az uh-at nem tudom, hogy milyen elven műkszik.
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk már volt krupp is..Zsoltinál, szerncsére csak 1*.:) kopp-kopp-kopp.

PÁRÁSÍTÓ: hidegpárásító UH-os! Nekünk Huser "macis" van, mindenki ezt javasolta és nagyon bevállt! Médiában vettük 10 000.-körül van.:)
Ez megfázáskor felgyorsítja a gyógyulást és száraz levegőre is tökéeletes! SZUPER!!!

Mellszívóból: medellásat javaslom mindenkinek, én a kézit használtam mindkettőnél és több jött le, mint az aventos elektromossal!
A kórházba is vigyétek sztem be! Sőt én már a szopis teát is vittem magammal!

JOGSI: szóval a rutin sztem elég jól megy, de az oktató mindig nyomkodja a pedált és nem hagy érvényesülni, ami bosszantó, mert nem érzem mit is hibázok, ha ő nyomkodja.:(
Szóltam is neki érte!
Megint vettünk pár új dolgot, de van, amit még nem vettünk vagy csak egyszer megmutatta, de nem engedte 2*ra is..furcsa...
szerdán megyek legközelebb, viszem megint a kicsilányt, mert, amúgy sosem lenne vége ennek, hisz heti 2alkalmat vehetnék csak. Így azért 3at is..vagy 4et.
Szerdán 12-2ig megyek, megint alvásidőben, így reméelm nyugisabb lesz a vezetés!
Azt mondta az okató, nem tudja mikor lesz még a vizsga, mert szte nem lesz elég a 9óra--eddig 5órát vettem, szerda 7 lesz még azonkívül 1rutin és 1 műszaki mondóka. Meglátjuk, mennyire lesz elég, remélem jhéten pénteken már vizsgázhatok belőle.
Csütörtökön EÜ.vizsgám lesz 3kor..még nem tanultam rá, holnap elkezdem.

Kicsit hosszú lettem.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Húú, de hülyeséget írtam, nem száraz párát, hanem hideget akartam írni, ahofy Sziszike írta. :oops:
Vendég
 


Hú, csajok, festésben vagyunk :) elég jól állunk, végre haladunk.

szóval csak gyorban: nekem 2110, nem fektettek be, semmi jele nem volt, magnézium kell meg sok pihenés. Remélem nem nyíltam tovább, nagyon nem komálnám a kórházat, főleg, hogy itt a másfélévesem.
Ja, képzeljétek. Ma voltunk urulógusnál, fel kellett húzni Gergő kukiján a bőrt. Hát, én sírtam, pedig 5 másodperc volt, és ő is inkább csak azért sírt, mert le kellett feküdnie. Szegénykém alig mer pisilni. Bár most bekentem Neogranormonnak, és úgy néz ki az jó rá. Igazából fiús anyukáknak nem tudok tanácsot adni, hogy mi a jó, húzkodni neki a bőrt születésétől kezdve, vagy ne... Mindenhol mást tanácsolnak. Én nem nyúltam hozzá, fel kellett rántani, a szomszédom az elejétől fogva húzkodta, neki meg körbe is kellett kanalazni. Szóval...
Na megyek, mert a szentem itt ugrál rajtam, ugyanis a gép kikerült a nappaliba.
És bocs, hogy ilyen ömlesztve írok..
Na majd még jövök, ha tudok....
Persze pihenés nincs, majd jól megjárom és be kell feküdnöm... Úgy látszik nálam ez lesz a mumus...:)

Pussz, cic
cicmerák
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?