Szia Mindenkinek!
Tünde!Nagyon kedvesnek találom,ahogy legutóbbi hozzászólásodat fogalmaztad.
Én is sokszo elmélázok azon,Marcim mit fog majd szólni kerekedő pocimhoz,s álmodozásomból legtöbbször épp az ébreszt fel,hogy:ugyan már,hát olyan kicsi lesz még...Gondolom,mint minden anyuka,olykor-olykor hajlamos vagyok Marcimnak tulajdonítani zsenialitásra utaló képességeket.
Nagyon ügyes lurkó,de ebben a korban majd minden kisbaba zseni.Hiszen a veleszületett pszichés képlékenység,a nyitottság,a nagymennyiségű információk gyors feldolgozása mindenkire jellemzőek.Az adottságok,a készségekkel válnak képességgé,tehát az,amivel születünk,sok-sok gyakorlással,szorgalommal kiteljesedhet.Azért nyugi,nem fogom ostorral hajtani picúrkámat,hogy Mozart-i magasságokba érjen.Titkon,picit remélem,hogy valamilyen téren kimagaslót nyújt majd.Azt persze semmiképp,hogy az én bevégezetlen útjaim egyikét járja be.
Ismét magával ragadott a baba utáni vágy,és ezúttal is takarítási őrületben nyílvánult meg.Marcusom végig aludt.Így kiélhettem magam...
Andi!Megfogalmaznád valahogy másként a táppénzes kérdést?Így valamiért nem értem.
Úgy tudom,táppénzen lehetsz egészen a szülésig.Én is úgy voltam.A szülés napjától pedig szülési szabadságon,de a szülési szabadság kezdő napját kérheted a szülés előttre is.Táppénzen egy évig lehetsz úgy,hogy a fizudat is utalják.A szülési szabadság 186 nap,azután kezdődik a GYED.Azt hiszem a szülési szabi és a gyed együtt két év.Utána egy évre kérvényezheted a gyest,és mielőtt visszamennél dolgozni,a felhalmozódott szabikat is ki szokták vetetni.De pontosabb felvilágosítást kapsz a Magyar Államkincstárnál,a Szabolcska úti ügyfélszolgálatnál.
A saját esetemből indultam ki,de én közalkalmazott vagyok,így az enyémtől merőben eltérő információkat is kaphatsz.
Kitartást az ügyintézéshez!Én is belegabajodtam annakidején.
Lányok!A tegnap leírtakon túltettem már magam,de most egy merőben más problémával fordulok hozzátok.
Elkezdett nagyon hullani a hajam.
Szinte tincsekben.Egyszer már tettem erről említést,mert időszakosan ér vissza ez a probléma.
Lementem a gyógyszertárba,és a Bánfi hajápoló családot javasolták.Megköszöntem szépen,de azt használom már egy ideje.Talán nem elég régóta ahhoz,hogy kifejtse a hatását.Semmilyen étrendkiegészítőt nem szedek a hajhullás ellen,elővigyázatoságból.Azért némelyiknek elolvastam a tájékoztatóját,szoptató anyáknak nem is ajánlják.Bőrgyógyásznál még nem voltam,mert nem tart siokáig lekopaszodásom,csak vissza-visszatér.
Azt gyanítom,a sampon nem megfelelő,amit rendszeresen használok (a Bánfit nem szabad túl gyakran).
Legutóbb a Sunsilk "elbűvölő barna" termékcsaládját próbáltam ki.Kisebesedett tőle a fjem.Nem korpás lett,hanem sebes.Már a kisfiam kímélő samponjait dézsmálom,de attól meg nagyon bezsírosodik.
Sos!nem vagyok az a hiperhiú nőci,de most elkéne a segítségetek,mert nem érzem jól magam a "parókám" alatt...
Nóra!A Városi Könyvtár galériájának vezetőjétől (Feri bácsitól) kell megérdeklődni az aula igénybevételének körülményeit.27-én délelőtt lesz baba-mama klub.Rákérdezek majd.
A szakdolimhoz sokmindent elolvastam a Mikkamakka játéktár egyik szakemberétől.Ő ír a zenekuckó szolgáltatásához hasonló foglalkozásról,mint családegyesítő (stb...) integratív játékról.A Mikkamakka játéktár szeretne hálózatot képíteni az országban.Győrben még nincsenek jelen.Pedig biztos,mindig teltház lenne.Franchise társulásban képzelik el az újabb játéktárak magnyitását.Talán mozgósítani kéne valamilyen szervezetet,hogy támogassák a győri jelenlétet.Ha nyílna ilyen játéktár,szívesen dolgoznék náluk.Pszichológusok,pedagógusok,szociális szakemberek,fejlesztő pedagógusok végzik a játékiranyítást,a felvilágosítást.Biztos,hogy örömmel fogadnák a zenekuckóhoz hasonló foglalkozást is.Nagyon izgalmasnak találom ezt az egész dolgot.Egész fellelkesültem...
Elárulom,hogy titkos vágyam volt mindig is egy a Mikkamakkához hasonló intézményben dolgozni.Fontolgatom,hogy elvégzem a fejlesztő pedagógus posztgraduális képzést.persze csak,ha már kibabáztam magam.Akkor is el voltam szontyolodva,amikor a Gekko jétszóház bezárt Győrben.Még tanuló voltam,de épp akkor költöztek innen el,amikor nagy bátran be akartam hozzájuk adni az életrajzomat.
ilyen az élet...Semmi sem történik véletlenül...
Puszilunk Benneteket!