Új privát üzeneted érkezett!

Szia Mindenkinek! :D

Majd kiugrok a bőrömből! :lol:
Már azt hittem,ezúttal is csak magamnak fogok írni...
Itt vagytok,ragyogtok. :lol:
Hurrá!!!!!

Szóval akkor feledve ez az egész bolondság,miszerint elnémul a topicunk.Megnyugodtam.

Nóra!Én sem voltam jó alvó a várandósságom alatt.Semmilyen testhelyzet nem esett jól,ugyanakkor délutánonként a mososgatás helyett én is loptam magamnak egy kis szieszta időt.Egészen addig ment ez így,míg rá nem jöttem,hogy fel kell polcolnom a lábaimat és kissé döntött törzzsel,féloldalfekvésben kell lepihennem.Egészen megújultam felfedezésemnek köszönhetően.Csakhogy a pisiingeren még ez a testhelyzet se segített... :wink: :lol: Éjjelente akár négyszer is futhattam,nehogy becsorogjon. :oops: :D
Hiába vagyok a gyógyteák híve,még nem hallottam,hogy az orbáncfű efféle jótékony hatásásról.Olyasmi lehet,mint a macskagyökér.Enyhe nyugtató,altató.
A homeós bogyóról,pedig az jut eszembe,hogy ma míg sorbaálltam a gyógyszertárban,a mögöttem várakozó hölggyel szóba elegyedtem.Három hónapja jött világra lánya első gyermeke.Képzeljétek,a kismama valamitől csalánkiütéses lett.Nagyon rosszul érezte magát,még a szopiztatást is fenyegette ez a heves allergiás reakció.Egy bőrgyógyász is megvizsgálta,ám végül homeopátiás szerek segítettek rajta.Nem biztos,de lehet,hogy valamelyik tejelválasztást serkentő tea ütötte ki.Furcsállom a dolgot,de előfordulhat.Beszélgetőpartnerem szerint túl sokat ivott.dupla annyit,mint amennyi ajánlott.
Valamikor írtam,hogy szerintem csodaszer a laktoherb tea,mert-bár nincs problémám a szoptatással-,amikor ittam,egycsapásra megnövekedett tejem mennyisége,és plusz fejés nélkül is jóllakatta Babintimet.Nemrég,egy kis időre abbahagytam fogyasztását,de mostanában visszatértem hozzá.Most már biztosan tudom,hogy varázslatos hatással van a szervezetemre.Ugyanannyit iszom folyadékot,mint a "szünet" alatt,így nem hiszem,hogy kizárólag csak az volna a lényeg,mennyit iszunk.Az is számít,mit iszunk.Ez a felismerés örömmel tölt el,mert megerősíti a gyógynövényekbe vetett hitem.Azért azt be kell vallanom,hogy mostanában kicsit többször kell mellre engedtem picúrkámat,s tudjuk,minél több időt tölt cicin szívünk csücske,annál intenzívebb a tejtermelés.Ezért lehetséges,hogy örökbefogadó anyák teje is megindul,ha mellre teszik a befogadott picit (hiába nem szültek még talán).

Most kettős érzéseim vannak.Nagyon örülök Nektek,de sajnos Marcim pici kukija bedagadt,mert letapadt az előbőre,és a bőrredőcskék közé szorult baktériumoktól begyulladt. :( Kapott krémet,és kamillával is alaposan megmostam ma már többször,de nagyon félek,hogy végül mégis a gyermeksebészetre kell majd mennünk. :cry: Az esti tisztálkodás során szemmel láthatóan jobban volt e nemes testtáj,azért még nem vagyok nyugodt.Valamelyikőtök picúrkájával előfordult hasonló?olyan cudarul érzem magam.Talán nem fordítok elég gondot a fürdésre?Ez hülyeség...Valamit rosszul csinálnék?A dokink nem mondta mitől alakulhat ki.Örülnék,ha esetleg valamelyikőtök írna erről pár szót.Előre köszönöm!

Vica!Szerintem is jó választás Hillier Balázs.Mivel nehézkesen elérhető választott orvosom,Kelemen Szilárd,lehet,hogy én is Hillier doktorhoz megyek majd át.De ez még nem biztos.Amikor Marci késlekedése miatt (42. héten jött világra császármetszéssel) be kellett feküdnöm a kórházba,az egyik ágyszomszédom orvosa ő volt.Nagyon megnyerő stílussal gondozta a kismamát,és érezhető szakértelemmel.Jó döntés,ha az elvárásaidnak minden szempontból megfelel.Hogy vagy általában?

Jelentem,nem volt türelmem kivárni a nődokinál a sorom,így végül mégis vettem terhességi tesztet.Negatív lett.Nem is tudom,hogy ennek örüljek-e,vagy búslakodjak.Már annyira beleéltem magam,de még korai lett volna.Emlékeztek,a súlyproblémáim miatt.
Az eredmény ellenére továbbra is ég bennem a takarítási-rendezgetési láz (Marcim nagy örömére,mert mindenbe bevonom :D ).

Jó éjt Mindannyiótoknak!

ui.:Nóra!A kisregény legalább ilyen hosszúúúúú..... :wink: :oops: :lol: Reélem,csak egyre többet fogsz írni!
Puszilunk Benneteket!

Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztoook!

Most gonosz vagyok,ha azt mondom,örülök,hogy nem vagyok egyedül az alvási problémáimmal???? :twisted:
Már azt hittem velem van a baj, hogy ez nálam az első harmadban jelentkezik! :oops:

Tünde!

Köszönöm a teaippet,ki fogom próbálni!!!!A homeopátiás bogyó dologra még visszatérnék,ha a tea nem jön be!Már alig várom,hogy végigaludjak egy éjszakát :)

Babinti!

Marcidnak jobbulást, kisregény ügyben pedig gyúrni fogok a terjedelenm növelésére!!!

Sziasztok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri, igazán nincs mit. Én terhesen nem ittam, de amikor ittam, nagyon jó volt, ahogy megy le a nap, úgy leszel álmos, és reggel tök jó kedvvel ébredtem mindig.
Vendég

Sziasztok!

Nekem, öreg rókának (mármint a babanetesek közt) annyira jó látni, hogy aggódtok a topicért. Bár szerintem nem volt annyira vészes a dolog, hogy a kihalás fenyegetett volna minket, csupán mindenki páthoszosra vette a figurát :)

Minket nehéz ám innen kiírtani. Olyanok vagyunk mint a gyom!

Én már azt sem tudom hol áll a fejem.

Lili szegény lebetegedett. Taknyos, és lázas is volt nap közben. Holnap indulna a netáruház újra, és a cikkeket fel kell töltenem. Ezt csak éjjel tudom megtenni, amikor alszanak a lányok, mert minden bodyt elő kell szednem, hogy mi van készleten. Erre nem ma jön egy vadi új 50-60 db-os szállítmány?

Ja, és ennek tetejében Katicát nem bírtam elaltatni, kiköpte a cumit, valszeg jön a foga.

Ja, és persze most parázok, hogy jöjjön meg a havim rendesen.

Kriszti!
Én is csináltam már tesztet, de én most örültem, hogy akkor negatív lett. Csak azóta is vannak hülyeségek, amik a terhesség alatt fordultak csak elő, és most is előjöttek.
Para hegyek.

Puszi: BOgi
farkasbogi

Sziasztok, szép napot !

Hajni, Havtüdne, Helguci és Babinti ! Köszi a megerősítő jelzéseket, nem habozok ma felhívom Dr. Hillier és megkérdezem vállal-e. Remélem pozitív válaszról számolhatok be.

Különben a múlt héten voltam a cukoterheléses vizsgálaton, a laboros hölgyek nagy megrökönyödésére élvezettel ittam a szőlőcukros löttyöt. Nem tudták milyen édességszerető vagyok ! :D Előttem egy szegény kismama öklendezett, én meg mint akinek mannát adnak úgy ittam. :) És ennek ellenére nem lett magas a cukrom, pedig azt hittem, hogy a sok édesség miatt cukor folyik az ereimben.

Nóri ! Az alvással nekem is folyamatosan vannak problémáim, mint például ma éjjel is. Minimum háromszor megyek WC-re, utánna meg percekig fogolódok. Ma is fél 5-től 6 ig nem tudtam aludni, aztán meg mire elálmosodtam csörgött az óra és jönnöm kellet dolgozni.
Amúgy ti meddig terveztetek dolgozni, vagy dolgoztatok anno ?
Én úgy gondoltam ezt a hónapot még mindenképpen végigviszem, aztám majd valamikor október elején, közepén elmegyek táppénzre. Akkor már a 28. 29. hétben leszek. Az irodában való napi 8-9 óra ücsürgéstől már egyre sűrűbben fáj a derekam. Ja és a melleim is akkorát nőttek, hogy húzza már a hátam és egyre nehezebben bírom. Nem is értem ezeket szilokonnőket, hogy bírják szegények ezt a megterhelést..... :? Nem akarok túl korán, de túl későn sem elmenni, szóval nektek mi a véleményetek, tapasztalatotok a témával kapcsoltban ?

kluivert

Sziasztok!

Maminti megnyugtatására vagyok ám én is, csak "bölcsen" hallgatok. Elsősorban azért, mert élénken emlékszem arra, hogy elsőgyermekesként mennyire törekedtem az ideális nevelésre és azután hogyan kötöttem meg sorban a magam kis kompromisszumait. Háromgyermekesként ma már csak elég jó anya akarok lenni. Amúgy is hiszek a sokszínűségben, vagy méginkább a sokféle szürkében, ami a fekete-fehér megoldások helyett életszerűbb alternatíva.

A babanetes társalkodásunk az elmúlt három évben, mióta részese vagyok, megélt már egy-két vihart. Ha nem felejtjük el, hogy egyikünknél sincs a bölcsek köve és feltételezzük, hogy ahogy mi nem akarunk rosszat másnak, ő sem akar ártani nekünk vagy megbántani minket, akkor nem lesz gond. Kicsit üldözési mániás világban élünk, minden megnyilvánulás mögött mindenki rosszindulatot és hátsó szándékokat tételez fel. Pedig ugyanennyi energiánkba kerül mindent jóra magyarázni. Csak éppen sokkal kellemesebb érzés rájönni, hogy tényleg jóindulatúak az emberek.

Az anyaság felelőssége pedig pont a választásban áll. Nincs jó megoldás, helyes válasz, mint egy matek példában, amit egy jó tanuló mindig megtalálhat. Csak döntések sorozata van több-kevesebb információ alapján. Gondoljatok csak arra hány tudományos értekezés született pl. a szoptatásról és hány ellene. Csak rajtad áll, hogy melyiknek hiszel, melyiket fogadod el. Na és nem kell annyira parázni! Szerencsére a gyerekek jól vannak összerakva és az élet is bonyolultabb annál, minthogy egyetlen részletkérdésen múljon a boldogságuk/ egészségük. Bármilyen életbevágónak tűnik most, nem attól lesz egészséges vagy kiegyensúlyozott a babánk, hogy mikor kapott először tejet vagy aludt a saját ágyában. Hallgassátok meg a többiek tapasztalatát, de bízzatok magatokban és merjetek úgy dönteni, ahogy az nektek - a gyereknek ÉS az anyjának is -, a legjobb, legkényelmesebb, legélhetőbb. Szabad hibázni. Abból is tanulunk és elsülhet jól.

Nekem mindig abban adta a legtöbbet a fórum, hogy őszintén elmondhattam/leírhattam, ha valami éppen nem a nagykönyv szerint valósult meg nálunk és megnyugtatást kaptam a sorstársaktól, hogy a problémamentes élet csak fikció.

Remélem ez így is marad.

A terhességek alatt egyébként én lépten-nyomon el akartam aludni. Azóta vannak néha gondjaim a gyermekek és a saját bioritmusom összeillesztésével és akkor egy pohár vörös bor és meleg fürdő szokott hozzásegíteni az elálmosodáshoz. Na meg szex után is jót tudok aludni :wink:

Úgy nézem, ezúttal én is kisregény kategóriában indulok :) ... Ritkán szólok, de akkor legalább sokat.

P.
piros

Nóri: a Bem téri gyógyszertárban árulnak homeós cuccokat.

Kép
Vendég

Maminti

A 2005. ősziektől vagyok és van még egy nagyobb kisfiam is ő 2,5 éves. Nála nekünk is volt fütyi problémánk igaz pár hónappal később. Ugyanígy nyáron, amikor többet kúszott mászott akár még pelus nélkülis. Ilyenkor óhatatlanul is bejut egy két kosszemcse, amit a letapadt bőr alól nehéz kitisztítani. Nálunk Bazsi esténkét nagyon sokat pancsizik és mégis begyulladt a fütykös. Ez nem tisztálkodás kérdése.
Nekünk kb. 10 napig kellett kenegetni egy Pactroban (vagy valami ilyesmi) nevű krémmel reggel és este, úgy hogy amennyire lehet le kellett húzni a bőrt rákenni a krémet utána meg vissza (nagyon kicsit lehetett csak visszahúzni Bazsinak). Pelenkázásoknál pedig kívülől sudocremmel. Kb. 10 nap után nekünk is a sebészetet mondták, de szerencsére annyira felpuhult a bőr, hogy a doktornénink egy mozdulattal visszarántotta. Akkor nem is fájt Bazsinak, csak utána 2-3 napig csípett amikor pisilt. De sajnos ezt muszály megcsinálni.
Most Lacinál már rutinosabb vagyok és szépen jár a bőr a kis szerszámon. Bazsinál igazából nem hittem el, hogy tényleg úgy kell működni a bőrnek, mint apáén. :oops: :oops: :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok lányok!

Örülök, hogy végre újra pezsegni kezd az élet, igaz én sem voltam már jó ideje, vagyis olvasni mindig olvastam, de az ún. vitás dolgokhoz nem tudtam hozzászólni tapasztalat hiányában, úgyhogy inkább nem szóltam.

Egyébként lehet, hogy én vagyok érzéketlen, de valahogy nem éreztem azt a fajta rossz indulatot, vagy rossz hangulatot, ami miatt a topicnak "meg kéne halnia". Szóval, azt hiszem, egy kicsit a bizonyos bolha és az elefánt esete forog fenn, persze lehet, hogy én azért nem éreztem komolynak, mert kívülálló voltam. Lehet. Ettől függetlenül Vica véleményével abszolút egyetértek a témával kapcsolatosan.
(Hallottam már olyasmit is nem egyszer, hogy terhesség alatt az ember hangulata nagyon ingadozó és sokkal érzékenyebb, mint egyébként. Lehet, hogy ez történik velünk is??? :wink: :D )

Szóval, úgy gondolom, senkinek nem szabadna vérre menően komolyan venni, tényleg nagyon nehéz személyes ismeretség nélkül elnavigálni ennyi féle ember között. Azt hiszem, óhatatlanul is előfordul, hogy az ember nem tud mindig mindenkinek kedveset/tetszőt írni. És persze a stílusunk is különbözik. Ezt el kell fogadni. Biztos vagyok benne, hogy aki itt ennyi időt eltölt és folyamatosan látogatja a topicot, azt nem a rossz szándék vezéreli.

Hát, ennyi lett volna kissé hosszúra sikeredett, ámde sokkal szerényebbnek szánt véleményem.

Andi

Kép
andykamama

És akkor most egy érdemibb hozzászólás:

Zsúnak ígértem a Nagy Miklós feleségének elérhetőségeit, mint gyerekorvosét. Végre megkaptam, közzéteszem, hátha másnak is segít:

Dr. Kajdel Edit
Rendelő: Sport u. 9.
Rendelő tel.: 528-596

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Köszönöm szépen!

Kép
Kép
deaknezsu

Szia Mindenkinek!

Sildike!Hálásan köszönöm,hogy leírtad tapasztalatodat a fütyiproblémával kapcsolatban.Szerencsére Marcim szemmel láthatóan sokkal jobban van.Tegnap este kijött az előbőre alól valami összecsomósodott kosz.Nem sok,de mégiscsak ijesztő volt látni,ugyanakkor megnyugtató is.
Szégyelltem magam,amiért ilyen előfordulhatott,de szavaid hatására megnyugodtam kissé.
Már arra gondoltam,nem cserélek elégszer pelust.Dehát napi ötszöri alkalom szerintem elég.Ha többször kakil,értelemszerűen többször.
Addíg,amíg egészen nem nyeri vissza eredeti állapotát pindúrom kukija,folytatom a kamillás fürdetést,lemosást,és a naponta háromszori krémezést.A mi krémünk neve Baneocin.
Mostantól óvatosan visszahúzom előbőröcskéjét.Azt olvastam az egyik Kismama magazinban,hogy egy éves korig nem tanácsos erőltetni,mert attól is begyulladhat ez az érzékeny terület.
Még egyszer:köszönöm!

Andi!Valójában addig én sem gondoltam,hogy ide nem illő hangnemben szóltunk,míg kis időre el nem némultatok.Bevallom,megrémültem.De most,hogy már Piros is megörvendeztetett bennünket egy kiadós hozzászólással,egészen megnyugodtam.

Vica!Miután én a hajléktalan ellátásban dolgoztam,amint uh-val kimutatható volt Babintim,kiírt az orvosom.Talán kérdezd meg Te is az orvosod,hogy mit javasol.Az biztos,hogy amikor már kellemetlenül érzed magad a munkahelyeden,kérd magad táppénzre.Nem sokkal kevesebb a havi bevétel,és emellett igény szerint csak magaddal,a pároddal és persze fejlődő magzatoddal foglalkozhatsz.Ne gondolkozz tovább,ha nem érzed áldozatnak az átmeneti pihit.
Kitartást a legjobb döntés meghozatalához!

Piros!Csodálattal kell adóznom higgadságodnak.Nyugalmad,megfontold szavaid,és igen,a többgyermekes anyákra jellemző bölcsességed higgadtabbá tesz engem is.Arról nem is szólva,hogy írásod terjedelme igencsak kedvemre való... :wink: :lol:
Ugyanakkor azt gondolom,miután Te magad is ilyen voltál,az csak jó,ha első babás kismamaként ennyire megfontoltak akarunk lenni,kutakodóak,lelkesek,néha elszántak vagyunk.
Tapasztalatlanságunk egészséges kíváncsisággal és izgatott tudásszomjjal párosul.A jó döntések kapkodva nem hozhatók meg.Csak megfontolt körültekintéssel.Majd,ha már nekünk is több babánk lesz,a megfontolásra szánt idő is lerövidül,hiszen akkor már megjártunk egy utat.Talán kevésbé fogunk megdöbbenni,megijedni a váratlan eseményektől.
A hibázásról pontosan ugyanazt gondoljuk.A békítő hozzászólásomban épp írtam is.Remek,hogy így megerősítjük egymást.... :D
Ezt azért hangsúlyozom,mert önbizalmunk mások pozitív visszajelzéséből is építkezik,legyen az egy kedves Társalkodó vagy valamelyik családtag,akár gyermekünk.Sikereinket is csak akkor tudjuk igazán értékelni,ha van kivel megosztani örömünket,még akkor is,ha azt magunknak köszönhetjük.
Remélem,ezentúl gyakrabban fogsz majd hozzászólásaiddal elgodolkodtatni,bátorítani minket!

Bogi!Jobbulást kislánykádnak!
Te is írj,írj,írj!még szerencse,hogy "kiírthatatlan" vagy... :wink: :lol:

Puszilunk Mindannyiótokat!
Jó éjt!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Tünde!

Már folyamatban van a tea beszerzése és köszi az ösztönzést homeopátia ügyben...szorongás is kiválthatja???..igen,kiben ne lenne első babáját várva... :wink:
Amúgy én a megébredős és a napi teendőkön gondolkodós vagyok. :)
Holnap már teával alszom el,az tuti.

Vica!
Én lelkesen beígértem minden igazgatómnak ,hogy az első félévet végigdolgozom, azaz január végéig.Nos,akkorra már óriási pockom lenne és amúgy sem gondoltam bele,hogy autókáznom kellene suliról sulira,este fél7kor érnék haza,tehát felelőtlen kijelentést tettem.
Amikor korrigáltam az időpontot október végéig,mindenki tapsikolt,mert teljesen hülyének néztek,miért akartam terhesen a munka hőse lenni?Úgyhogy én azt mondom neked,most kíméld magad,mert úgy hallottam,utána úgysem tudod!!!! :wink:

Sziasztok!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Sajnos Katicának nem a foga jött. Lili is és Katica is betegek. Egyszerre.
Mandulagyulladás, de elég durva. Hánynak, taknyuk nyáluk összefolyik, lázasak. Az elmúlt két éjszaka semmit, vagyis két-két órát aludtam. Nap közben meg egyáltalán nem. A gyerekek tudtak szerencsére, de én nem.

Ráadásul most kicsit odavagyok, mert most olyan gyógyszereket kell szedniük, amit egy nap többször kell, és nem hajlandók, vagyis harcok árán hajlandók bevenni, vagy beléjük kell tömnöm.
Szörnyű. Éjjel egyik egyik térdemen, a másik a másikon ült a fürdőben a csap előtt, és hánytak.

Azért persze annyira nem tragikus, de eléggé rossz.

Na megyek, mert Katica sír.

Puszi
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi!
Jajj szegény lányok! Ja és persze szegény Te!
Honnan szeditek össze ezeket a betegségeket? Nem is jártok közösségbe.
Nekünk eddig -lekopogom gyorsan- nincs betegség, igaz még csak 2 hete kezdtük az óvit,bölcsit.
Jobbulást Nektek!!!!
Sok puszi a csajoknak!
Ha meggyógyulnak átmegyünk majd rucikat nézegetni.

Bea
beátab

Sziasztok!

Nóri, küldtem privit, de azt hiszem, 2x is. Bocsi. :)

Lányok!

Bogi írta valamelyik nap, hogy lesz a Lloydban bababörze szombaton 8-tól, ha jól emlékszem. Jön esetleg valaki? Én lehet, hogy feltúrázok Győrbe, és bekukkantok.

Andi

Kép
andykamama

Csajok!

Nem vagyok magamnál. Kb. negyed órája kaptam az sms-t barátnőmtől, hogy megszületett a kislánya, erre itt rídogálok a gép előtt, mint egy gyerek, annyira örülök és meg vagyok hatódva. :) :)
Olyan kis tündér a bébi, kaptam róla mms-t és már egyre jobban be vagyok sózva, hogy én is a karomban tarthassam Lilit.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Ez aranyos volt Andy!!! :lol:
Ha jól látom,már csak 130 nap és Lili előbújik a biztonságos pocakból! :wink:
Megkaptam a privit!...de ne aggódj, csak 1szer...ám ha 2szer kaptam volna meg,akkor sem lenne belőle gond.

Na,megyek és megfőzöm magamnak az altatóteámat.

Sziasztok!

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok !

Nekem mához 100 nap és jön a baba ! És még mindig nem tudom fiú lesz-e vagy kislány. :D Én igazából nem is sűrgetem a dolgot, olyan izgalmas, hogy ilyen titok-gyerek ő, de a férjem és az öcsém nagyon türelmetlenek és kiváncsiak, ezek a férfiak.....

A munkával kapcsolatban: félek korán elmenni, mert unalmas, kevésbé leszek emberek között, meg lelki szemeim előtt látom, hogy csak eszem és eszem :? Már most is sokat híztam, szerintem, a védőnő is kicsit szigorúan nézett rám, pedig nem is eszem olyan őrült sokat, nem is értem hogy jönnek fel ilyen gyorsan azok a fránya kilók. Bezzeg ha az ember fogyókórázni akar, lefelé miért mennek ilyen nehezen ?

Amúgy Babinti, ha dokimra hallgatok már rég táppénzen vagyok, ő a harmadik negyedik hónap körül ki akart írni, de én nem szerettem volna. Tudod csak egy kis lakásban élünk, még erkélyünk sincs és olyan bezárva éreztem volna magam. Persze az irodai ücsürgés más tészta, mint a hajléktalanellátásban dolgozni. A barátnőm tesója családsegítőben dolgozik, ő is egyszerre kiiratta magát.

Bogi
kislányoknak jobbulást, remélem mire e sorokat olvasod már jól vannak ! :D :)

kluivert

Sziasztok!

Bea!
Mi nem járunk közösségbe, de Borika igen. Egy hetet ment, és máris hazahozott valamit. Rajta már nem jött ki annyira, csak folyt az orra, meg köhögött (igaz elég csúnyán), de Ancsa szerint nem volt olyan beteg, és simán kiengedte. És én meg hiába mondtam Borinak, hogy ne köhögjön a Lilire, nem fogad szót. Hát el is kapta mindegyik.

Tegnap is nap közben Lilinek 39,2 volt a láza, a kúp nem vette le, a hűtőfürdő nem ért semmit, már azt hittem kórház lesz belőle, vagy ügyelet. Elvittem kicsit sétálni, csak feküdt a babakocsiban, de aztán szerencsére jó 3 órával a kúp beadása után lejjebb ment neki.

Egész nap nem ettek egy falatot sem, reggel megették a Danoninót, meg ettek csokit, de Liliből az is kijött. Ilyenkor úgy vagyok vele, hogy amit megkíván azt adok neki. De kaja nem kellett. Este főzetett velem virslit, de amint meglátta öklendezett. Aztán evett belőle pár falatot, benne maradt.

Ma már túl vagyunk a nehezén szerencsére.

Andy!
Gratulálunk a barátnődnek!

Én sajnos mégsem megyek árulni. Nem akarom másra bízni a beteg gyerekeket. Vagyis apára, mert anyukám nem lesz itthon. Anyósomnak meg elég a baja apósommal, azon kívül nem lenne jó, ha após elkapná, mert abba bele is halhat.

Így lehet, hogy majd valamikor összehozunk egy saját kis bababörzét. Mindenki hozhatja a saját eladni valóját. :) Vagy csere-berélünk.

TÜNDE!
Egy ismerősöm kérdezi, hogy nincs-e szükségetek testvérbabakocsira.
Hauck, kék színű, 17 ezer Ft-ért szeretné eladni.
Nekem nagyon jól jött a testvérbabakocsi, én is eladnám, de az enyém nagyon régi, és nem is éppen korszerű.
Mostmár ilyen testvér fellépő kellene igazából, mert Lili azért már tud annyit sétálni. Mikor Katica megszületett, nagyon ügyesen ment, és biztonsággal, de hamar kifáradt.

Puszi: Bogi
farkasbogi

Bogi, először is, lányoknak gyors gyógyulást kívánok, sajnálom, hogy betegek. :(
Köszi, hogy gondoltál rám a babakocsi miatt, de nem akarunk venni.

Vica,
én is úgy voltam, mint Te, hogy féltem, milyen lesz otthon, de nem volt semmi gáz. Végre volt időm egy csomó mindenre, de mondjuk mi költöztünk is közben, szóval volt elég tenni és intéznivaló.

Nóri, tegnap küldtem PÜ-t, megkaptad?
Vendég

Sziasztok!

Ma megbeszéltem a főnökömmel,október 30-ig dolgozok. :D :D :D
vagy :shock: :shock: :shock:

Érzem,hogy hulla vagyok este 6-ra,de én is félek attól,amitől Vica,vagyis az unalomtól.Ki is találtam valamit. :wink:
Bogi mesélt nekem bizonyos zenekuckóról,ahol összejöttetek és játékos dalokat,mondókákat énekeltetek babák-mamák együtt.
Majd tegnap jött a sugallat,amikor a tv-ben láttam egy énektanárt,aki hasonló módon foglalkozik a gyerekekkel és anyukáikkal.
Nos:lényeg a lényeg,arra gondoltam,mivel énektanár vagyok magam is,szívesen bevállalnék egy -egy ilyen foglalkozást,ha lenne hozzá kedvetek.Hogy hol,azt ne kérdezzétek,nálunk elég szűkös lenne a hely,de ha érdekelne benneteket,akkor utánanézek a dolognak.

Tünde!
Nem kaptam meg a privit! :(

Sziasztok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek!

Nóra!Elhatározásod remek!Mindenben támogatom az ilyen "zenés" fejlesző csoport létrehozását.A szakdolgozatom épp erről szól.S ha hiszed,ha nem,magam is fontolgatam már,hogy belevágok egy pótzenekuckó létrehozásába,csak valahogy elveszíettem olyan ismerősökkel a kapcsolato,akik segédkezhettek volna.A műsort,ami említettél én is láttam,ső a hölgyről olvastam egy Családinet hírlevélben,mert ezentúl már nem csak szülőknek tart foglalkozásokat,hanem pedagógusoknak is.Több merészség is szorulhatott volna belém,hogy ne csak olvasnom kelljen az ilyen vállalkozásokról,hanem elindítója,vagy résztvevője is lehessek.
Említetem korábban,hogy magam is zenepedagógus vagyok,de én nem tanár,hanem tanító.Örömmel olvastam,hogy felvidítottalak suta gitártanulási kísérletemmel.Akadozva,azért haladok.Magam inkább furulyázni szokam Babintimnek,de mostanában olyan huncu:mindig elveszi a hangszert tőlem,és ő is belefúly,majd óriásikat kacag,hogy a dolog sikerült.Ezen kívül egy metallofonon szoktunk egyszerű gyermekdalokat leütögetni,és természetesen rengeteget énekelünk.Bizony mindketen,mert mostanában édesen próbálgatja kisfiam utánozni a legegyszerűbb dallamoka.A dalok,mondókák ritmusára pedig édesen riszálja magát.
Még amikor picúrkám valóban egész picúrka volt,megvettem Forrai Katalin Jár a baba,jár... és Zenei nevelés az óvodában könyveit.Mindkettőben rengeeg ölbeli játék leírása szerepel.Ringatók,altatók,cirógatók.még nagyon sokat kell tanulnom,de már haladok.Azért innen-onnan,ha hallok valami kedveset elcsenem.Például tegnapelőtt meglátogatuk dédikénke,s ő mutatott néhány kedves mondókás játékot:"Töröm,töröm a mákot,sütök vele kalácsot,édes mézzel meggyúrom,neked adom galambom."S a mondókát ritmikus kézmozdulatokkal kísérte.Marci megbabonázva figyele.De még jobban tetszett neki egy órás mondóka,amit pedig válozó (gyorsuló) empójú törzshajlítással kísért:"Jár a toronyóra:bimm-bamm;jár a falióra:tik-tak,jár a karóra:tiki-taki-tiki-taki..."
És ma olvastam az egyik Fejlesztő pedagógia folyóirat,1999-es korai fejleszés különszámában,hogy nem elég a gyermekeket fejleszteni.Sokkal inkább segíteni kell az elsődleges gondozók lelki harmóniájának kialakulását,hogy aztán nagyobb figyelemmel fordulhasson gyermeke felé.S mindez játékkal,zenés,közös tevékenységgel valósítható meg a leginkább.Meg kell tanulni felszabadultan játszani,hogy kiépülhessen az egészséges szülő-gyerek,bizalomra épülő kötődés.
Szóval elhatározásod megvalósításakor számíthatsz rám,ránk.És én már tudok is ajánlani egy helyet.A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár Galériájának auláját.Nem nagy,de az adyvárosibaba-mama klubok is ott zajlanak,áés remekül el szoktunk férni.Zongora is van.

Mos mennem kell,de ma még visszjövök közétek,mert el kell mesélnem valamit.
Addig is:puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Most látom,hogy micsoda helyesírási hibát ejtettem:ne haragudjatok.Néha rövidzárlatos az agyam:belefúj.No,megnyugodtam.
És bocsi,de már megint megbolondult a billentyúzetünk.A "t" betű néha kihagy.

Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

Szia Mindenkinek ismét!

Andi!Gratulálok barátnődnek!Megnyugvással tölt el,amikor egy újabb kisbaba megérkezéséről hallok.Nemsokára többetekkel örülheünk újra... :wink: :D

Tegnap reggel azzal fogadott anyukám,hogy gondolkodott. :shock: Azon gondolkodott,hogy egy családnak hány gyermeket érdemes vállalnia,persze csak idealizált esetben. :shock: :shock: Kibökte,hogy ő kicsit kirekesztettnek érezte magát két fiútesvére mellett (ráadásul ő a középső) amikor gyermekek voltak.Ezért arra jutott,hogy két fiú és két lány vállalása az "igazi".(Mintha az olyan könnyen menne... :lol: )Így mindenkinek meglenne a "szövetségese" családon belül,"összenőnének" a testvérek,nem jelentene gondot ha esetleg egy szobában vannak,ami ugye egy fiú-és-egy-lány esetében némi idő uán nem kifejezetten egészséges.Ezen azért lepődtem meg,mert többször csaptunk már össze azon,hogy mi ugyan két gyermek válallását találjuk ésszerűnek (húúúú!!!! :oops: :P ),ha úgy alakul,nagyon fogunk örülni egy harmadik vagy harmadik-negyedik babának is.Igazából két saját gyermeket szeretnénk vállalni,és egyet örökbefogadni.Egyelőre,meglepetésemre családom tagjai nem nagyon párotlják az örökbefogadás gondolatát.Anyán meglepődem és egy kicsit kedvemre kimulattam magam.Ám délután összefutottam barátnőm anyukájával,akivel valamiért ismét szóba került a mennyi gyereket vállaljunk kérdés.Jószerivel belém folytotta a szót,amikor el akartam mondani,hogy nemsokára vállaljuk Marcink mellé a kistestvért.Nem bántóan szólt hozzám,mégis szíven ütött amit mondott.Azt mondta,elment az eszünk,ha egynél több babát vállalunk(neki két gyermeke van,az egyiküknek megközelítőleg akkor született babája,mint Marci).Az elhangzottak után nem fejeztem be gondolatom.Pedig ki kellett volna állnom véleményem mellet.lebénultam.Gyorsan eltereltem a szót,és hagytam,hadd higgye,egyetértek vele.Meglepődtem magamon.Miért vonultam vissza gyáván?Miért viselkedtem képmutatóan?Ez képmutatás volt?Továbbra is nagyon kedvelem ezt az asszonyt,de nem tudom eztán felszabadultan megosztani vele a családommal kapcsolatos örömeimet,pláne nem a második baba érkezését.Szóljatok hozzá!Nektek mi a véleményetek?

Szia Nektek mára!
Nemsokára megyünk Mesekuckóba a Városi Könyvtárba.A következő jövő szerdán délelőtt 10°°-kor lesz.Ha érdekel valakit. :)

PPuszilunk Mindannyiótokat!

KépKép
KépKép
babinti

Nóri, azt írtam, hogy a teából a nap foyamán 2-3 csészével igyál meg, úgy az igazi. Ne aggódj, nem altató, napközbeni jótékony hatása, hogy tudsz koncentrálni, és jó kedved van.
A zenés foglalkozás nagyon jó ötlet, mi biztos mennénk, ha összejönne!!!

Maminti, ne aggódj, engem is totál hülyének néznek, hogy ilyen hamar jön a kistesó, és sztem sokan el sem hiszik, hogy ő sem véletlenke, hanem tervezett baba.
Az örökbefogadásról azt hiszem, egyszer már beszéltünk, én szívesen felnevelnék egy babát, de csakis nyílt örökbefogadást tudnék elképzelni. Persze az én családom is ellene van...
Vendég

Sziasztok!

Babinti!
Előre is köszönöm a segítséget és az együttműködést zenekuckó ügyben!Az jó,ha van zongora,azt használni is fogjuk,ha minden jól alakul és összejön a dolog. :)

A határozott néni esete,akinek véleménye sziklaszilárdnak tűnik és utána nyelni sem tudunk,nemhogy reagálni......hát igen...szerintem mindenkivel előfordul....de az,hogy ki hány gyereket szeretne vállalni,az annál sokkal összetettebbb és bensőbb dolog,minthogy bárki véleményt merjen formálni ezügyben...nekem ez a véleményem. :wink:

sziasztooook

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Babinti!
Előre is köszönöm a segítséget és az együttműködést zenekuckó ügyben!Az jó,ha van zongora,azt használni is fogjuk,ha minden jól alakul és összejön a dolog. :)

A határozott néni esete,akinek véleménye sziklaszilárdnak tűnik és utána nyelni sem tudunk,nemhogy reagálni......hát igen...szerintem mindenkivel előfordul....de az,hogy ki hány gyereket szeretne vállalni,az annál sokkal összetettebbb és bensőbb dolog,minthogy bárki véleményt merjen formálni ezügyben...nekem ez a véleményem. :wink:

sziasztooook

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

...bocsi,valami gond van a rendszerben,hogy párosával küldözgetem itt a hozzászólásaimat!

Tünde!
Már próba alatt van a tea, bár csak este ittam belőle,úgyhogy akkor átállok a napi 3-ra.Azóta ajánlották a citromfű teát is,úgyhogy teljesen el vagyok látva...na,azért nem keverem,nehogy valami egészen más hatást váltson ki a vártnál!!!! :D

halihó

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri, nyugodtan ihatod mindkettőt, de a citromfüvet csak este, nehogy elaludj énekóra közben. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Tünde!
Oké, akkor szólok neki, hogy hirdetheti :)
Az enyém amúgy egy lomistól származik :) Kemény 5 ezer pénzbe került. Nekem is akkor lett, mikor Katica egy hónapos volt, mert addig azon a véleményen voltam, hogy van 2 babakocsink, minek még egy. Azóta van egy negyedik is :) Hihi.
Tényleg. Zitus hogy fogadja, várja a kistesót? Nekem Lili ilyenkor még nem fogta fel. Hiába mondtuk neki, nem értette, hogy valaki van a pocakban. Az utolsó pár hétben kezdte mondani, hogy baba, és mutatta a pocakom.
Egyébként már nálunk is elmúlt a zűrzavar, és visszatért minden a régi kerékvágásba. Mostmár nyugi van, a gyerekek is nagyon jól elvannak. Ma is egész délelőtt együtt játszanak. Úgyhogy azért megnyugtatlak, hogyha nem történik semmi extra körülöttük, akkor azért annyira nem nehéz.
Múltkor mikor ez volt a téma, pont a ház szigetelés kellős közepén voltunk, mindenki meg volt őrülve, így én is :)
Úgyhogy most megint csak bíztatni tudlak, hogy mégis jó a kis korkülönbség. :)

A csajok már jobban vannak. Ma már láztalanok voltak, nem folyt az orruk sem, és jó kedvük volt. Hurrá.

Zenekuckót támogatom.

Kriszti!
Ne foglalkozz az ilyen véleményekkel.
Szerintem jól tetted, hogy hallgattál. Tudom, hogy Te szereted másokkal megosztani az örömöd, de ebben a helyzetben jól döntöttél. Egyszerűen az történt, hogy bekapcsolt az önvédelmi mechanizmusod, és nem hagytad, hogy elrontsák a kedved.
Ha kis korkülönbséget akartok, rajta, vágjatok bele.
Ez a 4 gyerek dolog tényleg jó :)

Egyszer már szóba került az örökbefogadás egy konkrét példa alapján, amit én hoztam fel. Hogy egy ismerősömnek 7. beültetés sikerült, szép kislánya lett, elindították az örökbefogadást, mert kistesót akartak, és tudták, hogy várni kell rá, de közben újra próbálkoztak a Kaáliban. Terhes lett, ikrei születtek, és továbbra is akarnak egyet örökbe fogadni. Akkor én azt mondtam, hogy így kicsit ellenérzéseim vannak, hiszen nekik lett 3 saját gyerekük, és rengeteg pár van gyerek nélkül, aki várnak kisbabára, nekik kellene elsősorban adni babát. Ráadásul nincsenek túl jó anyagi helyzetben, a lakásuk sem nagy. Ez persze abszolút nem akadály, csak egy állapot.
Ma már nem tudom mi a véleményem. Őszintén. Hiszen én is baromira sajnálom az árva gyerekeket, és mondtam is Atinak, hogyha biztos lenne az anyagi hátterünk, lehet, hogy egy kisgyereket fogadnék örökbe. De nem kisbabát. A teljesen gyermekteleneknek hagynám őket.

Remélem ezzel nem robbantok ki újabb vitát, nem volt szándékomban. Most figyeltem a hangnemre is :)

Na megyek.
Puszi: Bogi
farkasbogi

Bogi! Örülök, hogy jobban vannak a lányok. Tesókérdés: nos, sajnos zZita sem lett zseni, így ha mondom, hogy itt a pocimban Kistesó (vagy Ákos), csak néz rám vigyorogva, de persze gőze sincs arról, hogy miről dumálok. :)
Tegnap voltnuk a barátnőmnél, és ott Zita mondta a gyerekeknek, hogy "Petra, menjünk a játszótérre!". Szeretek vele nagyobb gyerekek közé menni, mert akkor mindig kiderül, hogy Zita már tud beszélni, sőt, tegnap kerek egész mondatot is mondott. :D:D:D:D:D:D:D:D
(Persze ez csak a nagyobb kislány fantáziája volt.)
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, de egészen más téma, mint amik eddig voltak (vagyis lehet, hogy már ez is volt valamikor, de nem emlékszem).
Szóval: van esetleg valaki közületek, aki hozzám hasonlóan itthon "henyél" már egy pár hete és nem dolgozik? Kérdésem, hogy van-e valami határideje a táppénz folyósításnak, vagy majd kapok, amikor tb-bácsinak eszébe jut? Ebben a hónapban ugyanis elég gyér volt a pénzügyi helyzetem, hisz a munkáltató csak az első 15 napot fizeti. A fennmaradóra meg várhatok időtlen időkig? Ha valakinek van tapasztalata, légyszi segítsen! A 6 év munkaviszonyom alatt még nem voltam tp-n, úgyhogy fogalmam sincs a dolgokról.

Köszi előre is!

Andi

Kép
andykamama

Szia Mindenkinek!

Tünde!Nagyon kedvesnek találom,ahogy legutóbbi hozzászólásodat fogalmaztad. :D Én is sokszo elmélázok azon,Marcim mit fog majd szólni kerekedő pocimhoz,s álmodozásomból legtöbbször épp az ébreszt fel,hogy:ugyan már,hát olyan kicsi lesz még...Gondolom,mint minden anyuka,olykor-olykor hajlamos vagyok Marcimnak tulajdonítani zsenialitásra utaló képességeket. :lol: Nagyon ügyes lurkó,de ebben a korban majd minden kisbaba zseni.Hiszen a veleszületett pszichés képlékenység,a nyitottság,a nagymennyiségű információk gyors feldolgozása mindenkire jellemzőek.Az adottságok,a készségekkel válnak képességgé,tehát az,amivel születünk,sok-sok gyakorlással,szorgalommal kiteljesedhet.Azért nyugi,nem fogom ostorral hajtani picúrkámat,hogy Mozart-i magasságokba érjen.Titkon,picit remélem,hogy valamilyen téren kimagaslót nyújt majd.Azt persze semmiképp,hogy az én bevégezetlen útjaim egyikét járja be.
Ismét magával ragadott a baba utáni vágy,és ezúttal is takarítási őrületben nyílvánult meg.Marcusom végig aludt.Így kiélhettem magam... :wink: :lol:

Andi!Megfogalmaznád valahogy másként a táppénzes kérdést?Így valamiért nem értem.
Úgy tudom,táppénzen lehetsz egészen a szülésig.Én is úgy voltam.A szülés napjától pedig szülési szabadságon,de a szülési szabadság kezdő napját kérheted a szülés előttre is.Táppénzen egy évig lehetsz úgy,hogy a fizudat is utalják.A szülési szabadság 186 nap,azután kezdődik a GYED.Azt hiszem a szülési szabi és a gyed együtt két év.Utána egy évre kérvényezheted a gyest,és mielőtt visszamennél dolgozni,a felhalmozódott szabikat is ki szokták vetetni.De pontosabb felvilágosítást kapsz a Magyar Államkincstárnál,a Szabolcska úti ügyfélszolgálatnál.
A saját esetemből indultam ki,de én közalkalmazott vagyok,így az enyémtől merőben eltérő információkat is kaphatsz.
Kitartást az ügyintézéshez!Én is belegabajodtam annakidején. :wink: :lol:

Lányok!A tegnap leírtakon túltettem már magam,de most egy merőben más problémával fordulok hozzátok.
Elkezdett nagyon hullani a hajam.
Szinte tincsekben.Egyszer már tettem erről említést,mert időszakosan ér vissza ez a probléma.
Lementem a gyógyszertárba,és a Bánfi hajápoló családot javasolták.Megköszöntem szépen,de azt használom már egy ideje.Talán nem elég régóta ahhoz,hogy kifejtse a hatását.Semmilyen étrendkiegészítőt nem szedek a hajhullás ellen,elővigyázatoságból.Azért némelyiknek elolvastam a tájékoztatóját,szoptató anyáknak nem is ajánlják.Bőrgyógyásznál még nem voltam,mert nem tart siokáig lekopaszodásom,csak vissza-visszatér.
Azt gyanítom,a sampon nem megfelelő,amit rendszeresen használok (a Bánfit nem szabad túl gyakran).
Legutóbb a Sunsilk "elbűvölő barna" termékcsaládját próbáltam ki.Kisebesedett tőle a fjem.Nem korpás lett,hanem sebes.Már a kisfiam kímélő samponjait dézsmálom,de attól meg nagyon bezsírosodik.
Sos!nem vagyok az a hiperhiú nőci,de most elkéne a segítségetek,mert nem érzem jól magam a "parókám" alatt... :wink: :lol:

Nóra!A Városi Könyvtár galériájának vezetőjétől (Feri bácsitól) kell megérdeklődni az aula igénybevételének körülményeit.27-én délelőtt lesz baba-mama klub.Rákérdezek majd.
A szakdolimhoz sokmindent elolvastam a Mikkamakka játéktár egyik szakemberétől.Ő ír a zenekuckó szolgáltatásához hasonló foglalkozásról,mint családegyesítő (stb...) integratív játékról.A Mikkamakka játéktár szeretne hálózatot képíteni az országban.Győrben még nincsenek jelen.Pedig biztos,mindig teltház lenne.Franchise társulásban képzelik el az újabb játéktárak magnyitását.Talán mozgósítani kéne valamilyen szervezetet,hogy támogassák a győri jelenlétet.Ha nyílna ilyen játéktár,szívesen dolgoznék náluk.Pszichológusok,pedagógusok,szociális szakemberek,fejlesztő pedagógusok végzik a játékiranyítást,a felvilágosítást.Biztos,hogy örömmel fogadnák a zenekuckóhoz hasonló foglalkozást is.Nagyon izgalmasnak találom ezt az egész dolgot.Egész fellelkesültem... :D Elárulom,hogy titkos vágyam volt mindig is egy a Mikkamakkához hasonló intézményben dolgozni.Fontolgatom,hogy elvégzem a fejlesztő pedagógus posztgraduális képzést.persze csak,ha már kibabáztam magam.Akkor is el voltam szontyolodva,amikor a Gekko jétszóház bezárt Győrben.Még tanuló voltam,de épp akkor költöztek innen el,amikor nagy bátran be akartam hozzájuk adni az életrajzomat.
ilyen az élet...Semmi sem történik véletlenül... :wink:

Puszilunk Benneteket!

KépKép
KépKép
babinti

Maminti!
A fodrászom azt mondta, hogy a szoptatás is kimeríti a testünk készleteit, és szopi befejezése után kb fél év kell, mire a haj visszaszerzi eredeti állapotát. Nos, én azt hiszem, azért a helyedben elmennék bőrgyógyászhoz, vagy ha úgyis babát terveztek, szedhetnél terhesvitamint, az is jót tenne. Nem tudom, ismered-e a Lush termékeket, a másik topikomban ódákat zengtek a hajhullás elleni samponukról.
www.lush.hu
Én nagyon bízom benne, hogy az Árkádban lesz boltjuk.
Vendég

Sziasztok!

Maminti!
Nem akarom kisajátítani az ötletet, úgy látom nagyon nagy kedved van hozzá,ha jó úgy neked,csinálhatjuk együtt is.Neked gyakorlati tapasztalataid vannak babaügyben, nekem zongora,furulya és énektudásom,ha összedugjuk a fejünket, kisüthetünk valami jót is, talán lehetne bővíteni a repertoárt és fél óra ének mellé valamilyen másfajta tevékenységet is kitalálhatunk a kisbabáknak és mamáiknak.Mit szólsz???Amúgy szerintem mindenki jelezhetné,mit tartana jónak és ebből is ki lehetne indulni. :) ....vagy hülyén gondolkodom???
A tervezgetést elkezdhetjük akármikor ,de én csak okt.30-tól érek rá,akkortól vagyok táppénzen.
jó lenne,ha megkérdeznéd Feri bácsit aula-ügyben!! :wink:

Tünde!
Ha tudnád,hogy milyen jót aludtam!
Igaz,sokáig nem sikerült lustizni,de legalább éjszaka nem forgolódtam álmatlanul! :)

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Mindenkinek ismét!

Tünde!Köszi az infót. :) Nem is gondoltam,hogy a szopiztatás ennyire megviselhet.Magzatvédő vitamint már elkezdtem szedni.Pont azért,hogy megerősödjön az immunrendszerem.Mostanában kissé fáradékony lettem.Lush-ra rálesek.Azt hittem,csak szappanjaik vannak.

Elfelejtettem elmesélni a tegnapi mesekuckós élmnyünket.
A már említett aula volt elfüggönyözve,hogy meghitt zugra emlékeztessen.Két bábszínész adott elő egy tüneményes mesét Karamelláról a cukrászkisasszonyról és Csillagánizs kiráyfiról.Keserűméz királylány ecettel szórta be Cukorkirályságot,és ellopta a Cukorsüveg hegyet,mert ő akart Csillagánizs felesége lenni.Cukor király dühében tömlöcbe vetette Karamellát,de végül kiderült,hogy Csillagánizs csak az ő segítségével tudja visszaszerezni az Üveghegy mögé dugott Cukorsüveghegyet,mert az öreg király mézeskalács katonáiról leolvadt a huszárruha a Savanyútej tengerben,és a nyalóka kakasok belezuhantak az üveghegybe,olyan nehezek voltak.Félő volt,hogy Cukor királyságból örökre elvész a szerelem,ezért indult útra a királyfi és a cukrászlány.Vattacukor hőlégballonnal,sütistányér felhők között átkeltek a tengeren,és a Cukorsüveghegyet,a tetején elcsattanó csókjukkal visszavarázsolták a helyére.
Zenés,látványos és ízletes előadás volt.Marci az ölembe kucorodva,mint egy puha fotelbe nézteés tapsolta végig.Az előadás végén elmajszoltunk egy szelet szerelemsüteményt is.Kimondhatatlanul élveztük.Marcus nagyon jókat derült a mese tréfás jelenetein,akárcsak én. :lol:
A következő előadás jövő héten délelőtt 10 órakor lesz.Valószínüleg egy másik mesét adnak majd elő.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
babinti

Nóra!A helyszínről érdeklődöm.sajos én sem vagyok valami tapasztalt.És nem?egyátalán nem gondolkozol rosszul.Jó volna tudni,kinek,milyen igénye lenne,amit szívesen megvalósítanánk.Természetesen nem siettetek semmit.Várunk,míg jó lesz mindkettőnknek,és esetleg mindazoknak,akiknek kedve volna csatlakozni hozzánk.

Cuppcupp! :D

KépKép
KépKép
babinti

Mamainti!

A szitu az, hogy az én munkahelyem nem táppénzes kifizetőhely, vagyis a náluk leadott papírjaimat tovább küldik a megyei egészségbiztosítóhoz elbírálásra, vagy mire és majd ők utalják ki a lóvét, csak az volt kérdéses, hogy mikor. A munkahely csak évente 15 napot fizet ki táppénzre, a többi a tb dolga. Már ahol nem kifizetőhely a munkahely. Egyébként én még ilyet nem hallottam, hogy a fizum mellé pluszban még egy évig táppénzt is kapnék. Ez lehet, hogy csak közalkalmazotti kiváltság. A nem közalkalmazotti szférában vagy tp-n vagy, és azt kapod, vagy melózol fizuért. Legalábbis én úgy tudom, de majd utánanézek valahol. Olyat hallottam, hogy miután megyszületett a babó, fél évig jár a teljes fizu, és arra az időszakra is jár a szabi például. Ilyeneket tudok, de tényleg iszonyú zűrös... Agyamra fog menni a sok intézkedés, főleg, hogy azt se tudom merre induljak. Na, majd alakul. :?

Andi

Kép
andykamama

Andi!Jaj,dehogy kaptam meg a fizumat a tp mellé,csak a fizumból kiindulva egy éven át kaphatnám a lecsökkentett összeget,ha nem volna más választás.A helyedben elmennék az egészségbiztosítóhoz.Jobb mielőbb tisztán látni.Kitartást! :) Igen,a szülési szabi alatt teljes fizut utalnak (pótlékok nélkül).Tehát eleve szabin vagy,szülési szabin,teljes összegű bevétellel.
Mielőbbi kitalálást a labirintusból! :lol:

Cuppcupp neked is!

KépKép
KépKép
babinti

Ok, Maminti, értelek, csak úgy értettem, hogy tp-en vagyok és egy évig a fizumat is utalják. Félrement.

No, kutattam. A kutatási eredményeket meg megosztom, hátha rajtam kívül is jól jön még valakinek. Tul.képpen ez érdekelt engem:

www.oep.hu

A táppénz kifizetésének határideje

A táppénzt utólag kell kifizetni, az igény benyújtását követő 30 – kivételes esetben 46 – napon belül. A kifizetőhellyel rendelkező munkáltató a bérfizetési napon, de legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig köteles folyósítani a táppénzt.

A kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztató által a megyei egészségbiztosítási pénztárhoz megküldött táppénz igényeket az azok beérkezését követő 30 napon belül az illetékes egészségbiztosítási pénztár elbírálja. Ezt a határidőt az egészségbiztosítási pénztár igazgatója indokolt esetben (pl. hiányzó adat miatt annak pótlása szükséges), egy ízben legfeljebb 15 nappal meghosszabbíthatja, azzal, hogy ebben az esetben a meghosszabbításról értesítik az igénylőt. A táppénz igény elbírálásának és folyósításának határideje az igénynek az egészségbiztosítási pénztárhoz beérkezését követő 31. nap, határidő meghosszabbítás esetén 46. nap.

A táppénz határidőn túli kifizetése
E határidő lejártát követően kifizetett ellátások esetén a késedelembe esett egészségbiztosítási pénztár kamatot köteles fizetni a táppénzre jogosult részére (nem kell megfizetni a kamatot, ha a kamat összege nem haladja meg az 1000 Ft-ot).
:)

Andi

Kép
andykamama

Maminti, Nóri, én nem nagyon tudok hozzászólni, de Bogiék voltak ilyen zenés foglalkozáson, nekik több tapasztalatuk van. Zita mindent szeret, ami dallamos, és nagyon tud tapsolni.
Íme, egy kis bemutató, mennyire tud örülni magának:

http://s114.photobucket.com/albums/n275 ... abedob.flv

Nóri, örülök, hogy végre kialudtad magad! :)
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de nem fogok visszaolvasni...már az idejét sem tudom, hogy mikor írtam utoljára. Bocsánat!

Gyorsan tudósítok magunkról és már megyek is aludni!

Augusztus 24-én kezdtük el a bölcsödei beszoktatást, és szept. 1-én már egész nap egyedül voltak a manók, mert én mentem dolgozni. Azóta is folyamatosan fáradt vagyok (apa panaszkodik is, hogy egy szempillantás alatt elalszom :wink: :oops: ) Reggel együtt indulunk itthonról és én csak este 6 után érek haza. A bölcsibe Apa megy a manókért, ezért most ő lett a kedvenc, én kiestem a gyerekeim kiskosarából, Zsófi még pisilni is Apát hívja:(
a házimunkát megpróbálom este ill. hétvégén behozni, de olyankor mindíg fáj a szívem, hogy még kevesebb időt töltünk együtt:(

Egyébként jól vagyunk, nagyon lelkesen mennek bölcsibe, reggel mindig követelik az indulást. János még egy kicsit sír reggel, de csak nagyon rövid ideig.
Igyekszem őket minél hamarabb átadni a gondozónak (persze nem lököm őket csak úgy be), hogy ne legyen hosszú a búcsúzkodás, akkor sokkal nehezebb az elválás.

Látom, hogy van számomra nagyon sok új ember a topikban! Örülök, hogy többen lettünk (bár lehet, hogy én már nem is tartozom ide) !!
Ezúton üdvözlök mindenkit!
Mivel nem olvastam vissza, a problémákhoz sem tudok hozzászólni:( (majd pótlok...)

Puszi Mindenkinek!
Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Csatlakozni szeretnék hozzátok. Én is győri vagyok, a Rákóczi Ferenc utcában lakom.
Most vagyok 5 hetes (ténylegesen 3hetes) terhes..kicsit "rosszkor" jött az időpont, mert szerdán szakvizsgázom, már 1 hónapot tanultam rá..de szerencsére jól vagyok. Így csak szerda este tudok nőgyógyászhoz menni. A dr. Nagy Miklóshoz készülök, a Kisfaludy utcában rendel. Ismeri valaki?
Ő vette észre májusban, hogy policisztás a petefészkem, aztán kiderült a pajzsmirigy-túlműködésem..az utóbbi gyógyszerrel 1 hónap alatt úgy-ahogy helyreállt. Majd egy Lh-teszttel telibetrafált pé-nél próbálkoztunk, és már 12. DPO-n kimutatta a teszt a terhességet. Nekem a beágyazódás óta nem fáj semmim, reggelente ált. van 1 hasmarsom, oszt annyi.
Bocs de nemtok nagyon visszaolvasni.

Kép
babancs

Szia Babancs, üdv a csapatban! Gratulálok a pocaklakóhoz, vigyázz magadra, és megy a drukk szerdára!
(És én nagyon irigy vagyok, hogy a Belvárosban laksz!:D)

Lányok!!!
Képzeljétek, ma a védőnőnél láttam egy plakátot: a Gyermekek házában minden kedden 1/2 10-1/2 12-ig zenés foglalkozás van, 3 év alatti gyerekeknek. Az egyik szervező lányt ismerem, 1,5 éves a lánya. Mi holnap megnézzük, Zitának biztos tetszeni fog. Ja, és 500 Ft/alkalom, sztem nem egy egetrengető összeg.
Vendég

Szia Mindenkinek!

Márti!Kimondhatatlanul örülök jelentkezésednek. :D Már nagyon hiányoztál.Gratulálok a picúrkák beszokásához és együttérzek veled az együttöltött idő szűkössége miatt.Remélem,mielőbb csatlakozni tudsz hozzánk olyan rendszerességgel,mint azelőtt.Derűd és kedvességet,és persze a csöppjeidről szóló történetek biztos lecsendesítettek volna egy-egy vitás kérdést,bár vitázni szerintem építő lehet.Veszekedni nem jó... :wink:
Kora reggeltől este hatig dolgozol?!És még a házimunkát is elvégzed:elismerésem!Én nem nagyon tudok befejezni semmit,azokon a napokon kívül,amikor tébolyként tör rám a lakás végigtisztogatása és átrendezése :lol: ,a Babintimmel töltött játékórákat követő fáradtság miatt.
Hogy telt a nyaratok?Hol dolgozol?Helyesebben,milyen munkakörben?Milyen érzés volt visszatérni?
Házatokkal minden rendben?Már nem fenyeget belvíz,és a kazánok is szuperálnak?
Írj mielőbb. :)

Babancs!Szia közöttünk! :D Gartulálok,de csak halkan,mert picit babonás vagyok,pocaklakódhoz!Dr. Nagy Miklósról és más nődokikról korábban elég sok szó esett az orvosválasztás kapcsán.Ha gondolod,pillants vissza kicsit.Ha jól emlékszem,a 76. oldal környékéig.Ám,ha jól emlékszem,Andinak is (és lányok seítsetek,kinek még?-kéne egy táblicsku... :wink: ) Nagy György az orvosa.Bent laktok a központban?Nagyon tuti!Minden rendezvény ott zajlik melletettek.Írj magadról,magatokról kicsit többet.Nagyon szeretünk olvasni... :wink:

Tünde!Megnéztem Zitáról a videófelfételt:nagyon tüd örülni! :lol: Marcim nem így tapsol,sokkal szolídabban,viszont annál nagyobbakat sikoltozik és hahotázik. :lol: :lol:
Júj!Már van zenés foglalkozás a Gyermekek házában?!Na,erről beszéltem.Ha több vállalkozó szellem szorult volna belém,most én is ott lennék.Hát hiába a "nagy" tervekről való ábrándozás... :P Ha Marcim is úgy akarja,ott leszünk holnap mi is.Már nagyon várom.Ha nem említetted volna,azt hiszem múzeumba mentünk volna.Elbűvölnek minket a kavargó,kifejező színek.

Puszi Mindannyitoknak!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Babancs!
Üdvözöllek minálunk!Nagyon vigyázz magatokra és szerdán mindent bele!

Andy!
A legjobbkor hozted fel a páppénz-témát!Nemsokára engem is érinteni fog,így nagyon érdekel hogy is lesz ez az egész.Nár megyek is és körülnézek az oép honlapján.

Tünde!
...hát,nem is tudom,örülök :) ,vagy nem örülök :( ,hogy találtál egy zenekuckót :oops:
Szívesen csináltam volna egy hasonlót....de sebaj,ötletekben gazdag vagyok!
Érezzétek jól magatokat! :D

Sziasztok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri, sztem nyugodtan csinálj Te is zenekuckót, mi ott leszünk! Sokaknak nem jó ám a hétköznap délelőtti időpont, és nagy ez város, sok-sok babával! :)

Maminti, azt hiszem, Te tettél fel egyszer egy cukrászdát, ahol csinálnak tej és tojásmentes tortát!
Légyszi tedd fel, SOS kellene nekem!!!! Köszi!!!!
Vendég

Sziasztok,

Babancs: üdv a csapatban!
Én is Nagy Miklóshoz járok. Bár még csak 1 éve lakom Győrben, rögtön hozzá estem be, igy nagy tapasztalatom nincs róla.
Gratula a pocaklakóhoz!

Nekem is volt policisztás petefészkem, de tavaly rászántam magam a műtétre, és a Nyirőben rendberakták a petefészkeimet. Legalábbis egy időre, merthogy állitólag ez az állapot egy idő után visszaáll. Most 30 hetes terhes vagyok és majd szeretnék még egy babát, igy remélem még kitart egy darabig a műtét hatása!

Nóri: Én már júl 1-től tp-en vagyok. Általában minden hónap végén postázom a MEP-be a tp papirt, és után 10.-12.-e között utalják a tp, mivel az én munkáltatóm sem tb kifizetőhely.
Mindig úgy próbálok menni a terhesgondozóba a tp-s papirért, hogy kb. meglegyen az 1 hónap, igy viszonylag állandó a havi összeg. Tudok vele kalkulálni.

Móni
szmoni

Móni!
Köszi!Most még nem tudom a menetét a dolgoknak,hiába olvasok róla,a gyakorlatban mindig minden másként sül el...de ez jól hangzik,hogy havonta lehet kalkulálni a táppézzel. :)

Tiszta izgi,már csak másfél hónap és nem dolgozom...azért azt hiszem hiányozni fognak a rosszcsontok :cry:

Szép estét mindenkinek!

Sziasztok
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?