Új privát üzeneted érkezett!

Hellóka

Látogassatok el a Ringato.hu oldalra! Szerintem jó programot ad!

Brik
Szerinten 2-3 hét elteltével nagyon lassan, de inkább kérdezd meg a dokit!!!!!!
De nem olyankardiofitnessre gondolsz ugye? :?
A BABAMAgazinban volt ilyen laza torna, háton felve egy kis lábnyújtogatás,körzés, emelés! Csípőemelés, meg hasonlók!
NAhát ennél hasznosabb és nélkülönözhetetlenebbet már nem is tanulhatnál! Pont erre van szükségünk!!! Úgyhogy hajrá csajos és várjuk a tanácsaidat táplálkozás ügyben!!! :lol:

Prücsök, GAbek
Szerintetek sírósabb babával is érdemes megpróbálni a masszást?

Panna
Jobbulást Flórának!

Lilló
Ti hogy vagytok?
Most valami betegséghullám van?

Képzeljétek megkaptuk Az Anya, taníts engem című könyvet!
Apa le is csapott rá és tudományosan sikeres gyereket nevel majd! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Lillo,
örömmel olvastam,hogy hiányoztunk neked tegnap.Én is nagyon vártam már,hogy téged is,-na meg Bálintot is- személyesen megismerjelek!De talán a következő talin,remélem ismét el tudunk menni-apa egész jól érezte magát,még élvezte is ezt a kirándulást-és akkor biztosan fogunk találkozni!
Remélem Bálint baba már jól van és segítettek a gyógymanók!Mondd meg neki,hogy puszilom!

Ági,
Pepe nagyon cuki ebben a szerkóban,már lassan nősülni is mehet! :lol:

PP,
én is jobbulást kívánok Flórának!

Flórának és Bálintnak egy képecske,na meg a gyógymanók!

Kép

Azért a többi babócának is küldök vmit!
Kép

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Helló lányok!

Nincs valakinek véletlenül ELTE-s ismerőse? Magyar szakos kellene nekem!Sokat segítene egy ismerős!!!

Kép
anid
 
 

 
 

Anid,
Masszázs ügyben azt mondta tegnap a nő, hogy bár korábban az volt a néet, hogy sírós babát, csak hasfájós sírás esetén lehet masszírozni, mára ez a nézet megdőlt. Szóval elvileg lehet, de azért arra kell törekedni, hogy a babaát megnyugtassuk. Gabek, Rita, javítsatok ki, ha rosszul emlékszem.

Gabek,
Tapi lap akció szeptember 19-ig van a Tescoban.

Most sírás van. :(
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok,

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a talin. :P , bár megbüntettek mire oda értem a kocsihoz :twisted:

Ma megkaptuk az utolsó oltást, szegény Gergő ezt viselte legrosszabbul, de azt gondolom azért, mert már felismerte a helyet, hogy ott mindig csak valami rossz történik vele. :cry:

Anid
Gergő is rágja a kezét, én hagyom, jobb, mintha cumizna. Ez legalább nem tűnhet el, nem kell sírnia utána :) néha ha koszos leszedem róla a szöszöket.
A masszázs pont 2 hónaptól ajálott :wink: . Minden baba sírdogált egy kicsit. Na a mellettem lévő nagyon, Gergő is attól kezdett el először sírni, mert az a baba mellettünk üvöltött. Aztán próbáltam elterelni a figyelmét és mondtam neki, hogy inkább a másik oldalon, a Blankával szemezgessen, na utána már nem volt egy hangja sem, csak mosolygott :lol:

Prücsök
Én bevallom tegnap óta még nem gyakoroltam :oops:
De az jó, ha óra után még beszélgetünk a nővel, mivel Ritának is és másoknak is magyarzott még egy csomó dolgot. Csak kérdezni kell, biztos mindenfélét mondana még.

Panzej
Emlegettünk ám a talin, hogy veled mi lehet, nem csuklottál?

Lilló
Gyógyuljatok meg minél hamarabb!

Kingát látva én is elgondolkodtam azon egy pillanatig, hogy mi lenne kb. másfél év múlva egy hasonló talin, ahol már minden gyerek megy és mi kb. 3 mondatot tudnánk egymással beszélgetni, mert mindig futni kellene valaki után. Na akkor már csak zárt hely jöhet szóba. A sok kis örökmozgó beindul, de jó lesz :lol:

Jutka
várjuk a képeket

Jó volt veletek,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Mi ez a nagy csend tegnap délután óta? Szabira mentetek? :) Vagy csak a rendszerem rossz... Igaz tegnap Blankának is anyás napja volt, estig 2 részletben sikerült azért felporszívóznom, de ez minden,a mit hagyott. De ma reggel már túl vagyok 1 mosáson és felmosáson és ma megyünk csavarogni. :P

Tegnap este újabb próbálkozást tettem babamasszázs téren és teljes volt a siker! :D :D :D Blanka tök jól hagyta magát, egész laza volt és az arc maszit imádja - vigyorog, mint a tejbetök. :) Utána meg pancsolt egy akkoráááát! Csináltam is róla egy csomó képet, csak még nem töltöttem le őket. Sara, már nem mindig játszik tengeralattjárót, sokszor inkább szinte kirepül a dézsából. Irtó édes. :P

Anid,
Olyan ismerős kellene, aki most jár ELTE-re vagy olyan is jó, aki régebben járt?

Felteszek egy képet, ami ritkaság, mert Blanka szinte sosem ébred így egyelőre... Kép Így is tudok ébredni

Na vár a csöpp, nagyon cuppog. :wink: Szép napot mindenkinek! ma is isteni időnk van.

prucsok
 
 


Helló4 Szép jó reggelt mindenkinek!!

Prücsök
At igazi olyan ismerős lenne, aki most jár, illetve nem oly régen! Kiegészítő diplomás képzésről érdeklődnék! Van ismerősöd? És volna kedve segíteni nekem?
A neten nem tudom elérni az ELTE elképzeléseit erről a szakró! Jövőre muszáj vagyok beiratkozni, illetve előbb felvételizni! :twisted:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Anid, remélem sikerül segitséget talalnod. Nekem sajnos nincs ilyen ismerösöm. Es jövöre jarni is fogsz egyetemre??

Dorka, köszi a Sudocrem tippet! Bocs nem voltam tul böbeszédü, éppen indultunk sétalni!
Egyébként 2 féle csomag van a klinikan, mint kiderült. Mi a bénabbik fajtat kaptuk (amiben nincs sudocrem). De a szobaban volt egy protekcios csak, na ö a masikat kapta.

Tegnap talalkoztunk Kingaékkal a jatszotéren. Örültem az ismerös arcoknak, bar nem tudtunk olyan sokat beszélgetni, mert Botinak mas dolga volt, ugy ment, mint a Duracell nyuszi :lol:, Kinga meg utana :P.
Gabek, tényleg érdekes lesz jövöre talalkozni, mikor 100 felé szaladgalnak majd a fiuk lanyok :)!
Nekünk nagyon bejött a homokozo, öröm volt latni, ahogy ott tur a mano!
Este viszont sikerült lefejelni az egyik ajto sarkat, most szép kék folt van a mano arcan :(. Dehat azt hiszem igy jarnak a nagy felfedezök!
Ma megyünk a Brendonba kiscipöt venni, biztos azt gondoljak majd az eladok, hogy verjük a gyereket :lol:!

Vasarnap hozzank is beköszönt a mikulas (kellet rola beszélni..) és azota sokkal kevesebb a tejem és mintha kevésbé taplalo is lenne.... Nem értem.
Azelött a reggeli szopi utan elvolt legalabb 3 oraig, de most 1 orara ra olyan éhes, mint egy oroszlan. Lehet, hogy kezd elapadni a tejem??? Csinaltam egy laktoherb kurat, attol több lett a mennyiség, de a minöség ugy néz ki nem valtozott... :(

Prücsöt, elolvastam a soraidat, körülnéztem a lakasban és nekialltam takaritani. Ihletet adtal, mar igazan rank fért! Szoval maskor is irjad nyugodtan!

Többiek mi van veletek??
saara
 
 


bocsi, a protekcios csak CSAJ akart lenni :)!
saara
 
 


Helló

Saara
Igen járni fogok egyetemre, muszáj, ha meg akaro mtartani az állásom, ill. érettségiztetni is akarok magyarból. Távoalabbi tervem, hogy érettségi elnök legyek. Azt még nem tudom, hogy hova fogok járni, az ELTE-re vagy a Pázmányra? Még talány! Az ELTE--n van felvételi, de közel van, a Pázmányon nincs, de messze van4 Arossz.h ogy mindkettő fizetős, és nem tudom, hogy asuli beszáll-e a költségekbe, ill.hogy gyesen lévőnek ingyenes-e, vagy csak az első ingyenes? Szóval ez a jövő nagy kérdése! A poén az, hogy ha el is végzem nem adják ki a diplomát, csak nyelvizsgával! Úgyhogfy még az is kell! Vagy megvárom míg 40 leszek, mert már akkor nem kell nyelvizsgapapír! :twisted:
A klinikán mi megkaptuk, ill.akkor mindenki megkapta a kétféle csomagot! Az egyik tényleg fullosabb volt!
Milyne a Laktoherb kúra?

Jé, nekem is takarítanom kell! :twisted: Na meg vasalni... :twisted:

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Sára,
köszi az érdeklődést – simán hazaértünk. Csodák csodájára nem volt dugó, Máté meg bealudt.
Na, ezt még tegnap kezdtem írni, de betoppantak a sógoromék... szóval most folytatom.
A dokinénink mondta, hogy ha megjön a menses, kevesebb lehet a tej. Nem kel megijedni, rakd többször mellre!

Két gyors kérdés:

Babaőrző:
Gabek: vettetek végül? Jól működik? Egyre inkább úgy érzem, hogy jól tudnám használni. Nem éjjel, hanem nappal, ha a pici bent alszik a belső szobában, én meg a konyhában ügyködök. Mit gondoltok, ilyen használatra alkalmas lenne?

Babaúszás:
van közületek, aki jár? Esetleg valakinél nagyobb gyerkőccel tapasztalat? Itt van egy lehetőség, két saroknyira tőlünk, nem is drága, csak félek, hogy Máté megbetegszik tőle, vagy valami.

Kinga,
köszi a könyvcímet. Utánajárunk! Remélem legközelebb többet tudunk beszélgetni! (Majd ha már az enyém is futni fog, mit csinálunk?)

Brik,
mi van veled? Régen hallottunk Rólad! Tessék írni! Mi jár az eszedben? Hogy érzed magad? Ölellek! Ja, és van amit lehet szülés után rögtön, de a tuti biztos, ha vársz hat hetet. Onnantól mindent lehet.

Gabek,
nekem azért magyarázta el a nőci a masszázst, mert két hét múlva nem tudok jönni, és azt hiszem, úgy gondolta, hogy ha már kifizetem az ezrest, akkor legalább halljam az egészet. Nekem úgy tűnik az 1000 Ft az a három alkalom, nem egy.

üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Anid rendes tornára gondoltam egy kicsit hasra, lábra. Olyan gyengén. Ok majd ha elkezdem és már sok mindent tudok, majd mondom:-)

Prücsök gyönyörűű gyermeked van:-) Nagyon édes!!!A könyvet sikerült megszereznem, hétvégén kapom meg, és elkezdem:-) Köszönöm, hálás vagyok neked!

Rita nem tünök el, csak sok most az elintézni való, ma elintéztem az anyaságit, mert az is jár ilyenkor, meg elintéztem a szülési szabit ami 42 napig jár ilyen esetben. Remélem legközelebb már bébivel leszek itthon szülésin:-)Köszönöm az ölelést, így távolról:-) Hát hogy hogy érzem magam sokat sírok, de úgy érzem egyre könnyebb. Nyugtatót nem szedek, próbálom annélkül a fájdalmat feldolgozni.

Rengeteget segítetek és így nincs szükségem rá, szerencsére!

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Saaara,
mi is mindkét csomagból kaptunk a klinikán.

Anid,
GYED-en, GYES-en lévőknek ingyenes minden állami képzés, nem csak az első diploma. Én is járok most egy posztgrad képzésre, ami így ingyen van. Még egy év, jövőre kell találni majd valami másikat. :)

Prücsök,
nagyon szép Blanka ágya! Ez olyan, amit amit a ti ágyatok mellé is fel lehet rögzíteni, hogy kvázi mellettetek aludjon?

Saara, Kinga,
melyik játszóra szoktatok járni, a Gesztenyéskertbe? megbeszélhetünk egyszer valamit, mi is szoktunk oda is járni.

Én is elkezdtem a tejserkentő tea-kúrát, mert úgy érzem, kevesebb a tejem. Patrik már nem lakik jól egy mellből, csak kettőből. Fitolacot iszom, meglátjuk, segít-e.

puszi
PP
pöttöm_panna
 
 


Elnézegetve a képeket egyik kispasi szebb, mint a másik. :P Még irigykedem is egy kicsit, pedig a nemek arányát tekintve csak Blanka nyerési esélyei növekednek. Na és azért őt nem cserélném el senkivel!
Bemutatom nektek az "egy vödör gyerek" című művet: Kép
És itt indul a "tengeralattjáró üzemmód ": Kép
Tegnap nagy pancsolás volt este, ahogy látszik. Na most kicsit hanyagolom a képeket, hagyok mást is kibontakozni.

Mi egy csomagot kaptunk a klinikán, a fele csak papír volt :? , győztem kibányászni belőle a használható repi cuccokat. :)

Anid,
Megkérdezem az ELTE-s ismerősömet, már nem emlékszem milyen szakra járt, de tuti humán volt. És az is, hogy most megint tanul, de hogy mit...?

Mensi ügyben úgy tudom az íze is változik a tejnek, a mennyiség változásáról nem tudtam. :(

Rita,
Bababúszásra téren szerintem a helytől is függ és a babától is, hogy mennyire kaphat el valamit. Az anyatej jó immunerősítő és ti ebben jók vagytok. :wink: Amúgy több féle medence fertőtlenítési eljárás van tudtommal és változó hol, melyiket használják + gondolom az is, melyik mennyire hatékony.

Brik,
Kíváncsi leszek mit szólsz a könyvhöz. Van benne egy anyuka, aki hasonló cipőben járt, mint te. :cry: Na de végül lett happy end és biztos nálatok is lesz, szóval majd meglátod.

Panna,
Blanka ágyát nem lehet a miénkhez csavarozni, asztalos csinálta egy Stokke ágy mintájára. Meg pont nem fér se ki, se be egyik ajtón se (csak a teraszon), szóval ha akarnám se tudnám az ágyunkhoz húzni :D és nem is férne el a szobánkban.

Takarítás? Hát még nincs kész, a fürdő-wc hátravan. A vasalnivalóról nem is beszélve. Elcsavarogtuk a délelőttöt, majd talán most, mert Blankus végre elaludt talán.

Holnap baba-mama jóga? :) Lilla, meggyógyultatok?

pusza

prucsok
 
 


Prücsök, azt hiszem ugyanazt a csomagot kaptuk a korhazban! A vödrös kiscsaj NAGYON édi!

PP, igen, a Gesztenyéskertbe jarunk és a Kingék is (bocs Kinga, a nevetekben is nyilatkozom :)). Fussunk össze valamikor, jo ötlet! Van fix nap, amikor arra mentek ?

Rita, mi is akartunk menni babauszasra, de lebeszélt a gyermekorvos. Szerinte minden sz*rt elkapnak ott a gyerekek. (ez lehet, hogy csak a MOM féle babauszasra vonatkozik, ez van a doki körzetében). Szerinte inkabb az anyukak élezik, nem a babak. Azt is hozzatette, hogy durva hirtelen bevinni öket egy olyan környezetbe, ahol nyüzsögnek a bacik…
Anyukam engem anno elvitt babauszasra, allitolag nagyon élveztem és sosem kaptam el semmit.
Végül azt hiszem PP beszélt le, mikor emlitette a sok gombat, amit a szülök elöszeretettel bevisznek magukkal a medencébe… Ez elég meggyözö volt szamomra :)!
Itt akkor tényleg az a kérdés, hogy milyen fertötlenitési modszert hasznalnak az adott klubban...
Az sem mindegy, milyen oktatot fogsz ki. Az egyik babauszasos topikban olvastam egy anyukatol, hogy mar negyedszerre mentek és a gyerek akkor is végig üvöltötte az egészet, de ö tovabbra is lenyomta a viz ala, merthogy igy fogja megtanulni, ill. megörizni a buvarreflexet....
Talan a legjobb, ha odamész az ora végére és érdeklödsz az anyukaknal!
A fertözésveszélröl kérdezted mar anyukadat? Kivancsi lennék a véleményére.
UU, ez kicsit hosszura sikerült !

Anid, laktoherb kura nalam annyi, hogy max 2x naponta megiszok 2 csészével. De ezt nem minden nap, csak nagy ritkan. Eddig mindig latvanyos volt az eredmény!

Jutka, köszönjük a képeket!

Panzej, mi van veled?

Evi, Te is rég jelentkeztél!

Cseragi, üdv itt! (ezt rég akartam, de eddig lemardt).

Brik, remélem minden ok az ügyintézéssel.

Mi holnap megyünk Tücsökzenére, kivancsi vagyok...

Jo éjt!
saara
 
 


Sziasztok!

Végre kaptam Petitől egy kártyaolvasót, így hipp-hopp felraktam a fényképezőről a képeket... :) Majd még fel is címkézem, egyelőre erre is büszke vagyok, mert a kölkök nagyon élnek; ráadásul betoppant két napra egy barátnőm is...
Aki nem kapta volna meg a címeket, írjon nekem!

Lilla, örülök, hogy kifelé jöttök, remélem, mostmár jobban alszotok Ti is!
PP, nektek is gyógyulást!!!

Az alvásról jut eszembe, hogy ma kipróbálunk egy újabb homeós bogyeszt, hátha ez fejbekólintja Dorkát egész éjszakára... A védőnőm ajánlotta, coffea tosta. Kíváncsi vagyok...

Brik, engem is érdekelne, hogy milyen sulit kezdesz el! Ja, és téyleg nagyon ügyes vagy! :)

Gabek, gratula az oltáshoz!!

Anid, Dorka is szopja az ujját, már pár hetes korától, de én nem bánom, mert megnyugtatja, és kiválóan el tudja magát altatni vele. Egyébként is csak akkor veszi be, ha nagyon álmos, illetve mostanában akkor is, ha megsértődik valamin :):):) Pl. azon, hogy nem nyalogathatja a laptop villásdugóját... :):) Hát igen, mi is sokat nevetünk :lol:

Sara, hát igen, ez a mikulás dolog. Mindenképp tedd mellre többször ha kéri!! Én kis tapasztalatlanként, Bencével sajnos ezen a ponton fejeztem be a szoptatást, egyszerűen elutasította a tejet az íze miatt, és én akkor még nem tudtam, hogy ezen kellő kitartással lehet segíteni...
Amúgy a Sudocremet én is istenítem, nagyon sokmindenre jó! Ja, és mi is szoktunk a gesztenyéskerti játszira menni néha!

Prücsök, Blanka isteni aranyos kislány, dehát ezt láttuk a találkán is!!! :):)

Sziasztok!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Ha nem baj, akkor felteszek egy Kavicsozók c. képet. :)

Kép

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Prücsök,
lehet, hogy arra a Stokke ágyra gondoltam? Valami osztrák katalógusban láttam, nagyon tetszett, bár megjegyeztem, hogy ha hamarabb találkozom vele, akkor sem szántam volna rá ennyi pénzt. :D

Saara,
nincs fix napunk a Gesztenyéskertre, jövő héten pl. csüt vagy péntek nekem jó lenne. Kinga, Jutka, nektek? Persze időjárás függő is a dolog.

Jutka,
aranyos ez a kép! :)
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

PP, nekünk jó a jövő hét, de inkább csütörtök. Délelőtt csak Dorkával, 3 után mindkettővel vagyok látható.... :)

Cseragi, én is akartam már írni, hogy üdv köztünk, és kérdezz, mesélj bátran!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Hellóka

A mostani taliról nem készültek képek???
Legalább így hadd nézegesselek titeket!

Mi kiruccanunk a hétvégén! Meglátogatjuk a nagyszülőket! (Ha a hegy nem megy Mohamedhez... című eset van)

Prücsök
Aranyos a kis "Tengerlattjáród"! :P :P :P
Én is azt hittem, hogy az a csuda ágyatok van! Nekem is úgy tetszett a boltban! Sajna az ára nem!

Babaúszaással kapcsoplataban van egy ilyen honlap, ott lehet olvasgatni a témában. www.babauszas.hu. Engem inkább a szülők által bevitt fertőzés zavar, nem a víz fertőtlenítése!
De előtte érdemes otthon a nagykádban fürdeni a babával és megnézni mit csinál a nagyvízvben! :)

Képzeljétek úgy néz ki kapunk extraoltást, nem fogant meg a BCG :cry: :cry: :cry: , csak egy nagyon pici pötty látszik!

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Jutka, köszönjük a talis képeket, legalább így láthattuk, hogy milyen volt. Ari a kép a két kavicsozóról.

Rita, mi egy évig jártunk a Jencikével úszásra, soha semmi baja nem volt tőle. Nekünk a gyerekorvos is nagyon ajánlotta. Most is járnánk, mert a Jencike nagyon szerette, csakhát a nődokim eltiltott tőle. Na jó nem tiltott el, csak azt mondta, hogy nem :D

Prücsök, nagyon édik a képek Blankáról.

Brik, Te is nagyon sokat segítesz nekünk a kitartásoddal. Csak csodálni tudlak érte. Az jó, hogy nyugtató nélkül is mennek a dolgok, persze gondolom nehéz. Hátha az a könyv tud majd egy kis vigasztalással szolgálni. Addig is gyere közénk sűrűn.
Milyen Lilikének a suli, kezdi már megszokni?

Mi tegnap voltunk fodrásznál, a Jencike olyan kis kopi lett, majd rakok fel képeket. Már annyit szövegel, hogy nem győzőm követni. És már 10-ig el tud számolni. Olyan kis édes.
Elég borús idő lett mára, remélem azért jövőhéten jobb idő lesz.

Na puszi

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok, hogy így érdeklődtök. Már tényleg kifelé jövünk a betegségből. Tegnap már levittem sétálni, mert unjuk az erkélyt. Elmentünk egyet csavizni a környéken.

Jaj, Prücsök drága, ne haragudj, de tegnap nem tudtam feljönni már a netre és ezért meg se tudtam írni, hogy sajna nem tudunk ma jógázni menni, mert bár Bálint már ugyan kifelé jön a dologból, de ma még kapja az antibiotikumot, meg az orra is azért még nem százas, tehát porszívózni kell naponta többször. Nagyon remélem, hogy a jövő héten már tudunk menni.
Vödrös kép naggggggggggggyon tündérséges!!!

Rita: babaúszással kapcsolatban... Mi már régóta szeretnénk elvinni Bálintot, mert szemmel láthatóan "megőrül" a vízért. A nagy kádban fürdik, és annyira tetszik neki, sikongat, pancsol, vízimádó. Nekünk ajánlották a Camponát, odajár az egyik volt gimis osztálytársam a kisfiával, meg a szomszédunk a kislányával és mindketten azt mondják, hogy nagyon kultúrált és még soha nem kaptak el semmit. Szerintem ez nagyon helyfüggő is. Nagyon jó lenne kipróbálni, de soha nem jutunk el, mert ugye először volt ez a fülfolyás, aztán ez a fránya betegség.

Jutka: Tegnap eszembe jutottál. :) Rubint Réka nyilatkozta, hogy ha hisztizik a gyerek, akkor lelocsolja vízzel. Másolják a módszert!!!
A kavicsozók nagyon édesek. :)

Angyalka: Hogy érzed Magad? Rosszullétek vannak, vagy minden okés?

PP: És most, hogy térítéses lesz a felsőoktatás ugyanúgy megmarad az, hogy nem kell fizetni annak, aki GYES/D-en van? Nem tudod véletlenül? Erről nem nagyon nyilatkozgatnak, pedig direkt figyelem. Olyan jó lenne egy másoddiploma amíg itthon vagyok a gyerkőccel.

Mit főzzek ma???? Van valakinek valami jó ötlete valami gyors és egyszerűre, ami nem tészta és nem főzelék (ammár volt a héten)?

Szép napot!
Lilla

Ps: Ritával beszéltük, hogy majd ha jön a rossz idő kéne egy fedett helyszín, ahol tudunk talizni. Nekem van ötletem, elküldöm mailben majd mindenkinek, majd írjátok meg a véleményeket válaszban.

lilló
 
 


Anid, küldtem privit!!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 



Jutka

Köszi a képeket! Annyira irigfy vagyok!! Én is én is menni akarok legközelebb!!!!Nagyon helyesek a gyerkőcök! Milyen vidámak vagytok!!!!! Csak így tovább csajok! Mennyi helyes pasi! :P :P :P :P

Kép
anid
 
 


Sziasztok!

Anid
Én jelenleg az ELTE-re járok másoddiplomás képzésre, ugyan nem a BTK-ra, hanem a jogi karra, de ha tudok szívesen segítek tanulmányi ügyekben.

Lilla
Ami a gyes/gyed/tgyás-os tandíjmentességet illeti, sajnos ezt is el akarják venni az egyetemi hírek szerint. Aki jogfolytonos, az reménykedhet benne, hogy a gyerek 3 éves koráig megkaphatja, de aki jövőre kezdene valami sulit, annak már valószínűleg nem lehet igénybe vennie. Nálunk a tanulmányin azt mondták, hogy az idén csak azért nem tudták eltörölni, mert a felvételi tájékoztatóban már meg lett hirdetve és visszamenőleges hatállyal már nem lehet róla szó.....Pedig ha valami jót kitaláltak akkor szerintem ez egy ilyen intézkedés volt. Sajnálnám ha ez tényleg így lenne, mert sokan, így én is arra számoltam, hogy végig tandíjmentesen tanulhatok..... Nem mondom, hogy baba mellett egyszerű, főleg hogy én is több év kihagyással ültem megint iskolapadba, de a depressziómat elűzte...és nekem már ezért megérte. Apa ha nem is nézte eleinte jó szemmel, megértette, hogy nekem is kell 1 hónapban 2 nap, amikor elmehetek otthonról, na és az apás-babás napok is egész jól elteltek. Most már mondjuk mozgalmasabbak, mert Zozi már kinőtt az eszek-alszok korszakból és intenzív elfoglaltságot igényel (de legalább a párom végre megértette, hogy miért alszom el rendszeresen már az esti film felén 1-1 nap után....)


Főzés ügyben csak azt tudom tanácsolni, hogy ránts ki zöldségeket:patiszont, padlizsánt, répát, paprikát, gombát és valami jó kis szószt keverj ki hozzá - ez nálunk mindig bejön, mert gyors és mindenki szereti.


Rita
Annak idején én is akartam vinni babaúszásra a gyerekemet, de engem az úszásoktató barátnőm beszélt le róla. Azt mondta, hogy abban ne reménykedjünk hogy a gyerek megtanul rendesen úszni ez inkább csak mozgáskoordinációra és egy kis "viháncolásra" jó szerinte. A fertőzésveszélyt ő is kiemelte. Azt tanácsolta, hogy 4 éves kora környékén vigyük Babust úszni, mert akkor tényleg megtanulhat rendesen úszni. Én adok a véleményére, így nem vittem. Aztán később a kismama magazinban is volt egy hasonló témájú cikk, ami megerősítette a fentebb leírtakat, ha akarod kikeresem neked.

Jó hétvégét kívánok! A gyönyörű babusoknak pedig jó szórakozást anyával- apával - nagyszülőkkel.
gyöngyusz
 
 


Sziasztok!

Nekünk jo a jövöhét csütörtök Gesztenyéskert! Délelött is és délutan is.

Jutka, a kavicsozok nagyon aranyosak. Ha jöttök a Gesztenyésbe akkor csatlakozunk, jo :wink: ?

Lilla, akkor varjuk a mailt! Milyen pasis ez a Balint :) :)!

Anid, nem ér irigykedni, leközelebb gyere el és kész :P!

Mi asszem frankon lecsuszunk a tücsökzenéröl, Vince nagyon belejött a szunyalasba...
saara
 
 


Sziasztok!

Saara, Jutka!
Köszönöm az érdeklődést, már kezdtem kicsit elbizonytalanodni... (Igaz, kicsit szomorkás időszakban toppantam be...)
Meg nem is igen tudok még hosszabb időre a gép elé ülni.

Gyorsan kérdeznék pár dolgot, aki tud, nagyon köszönöm a segítséget előre is!

Panka ma 3 hetes. Szinte állandóan hason alszik, háton nem nagyon marad meg. Légzésfigyelő van, a gyerekdoki szerint sincs ezzel gond. Volt valakinek ilyen a picúrja? Aggódjak emiatt?
A szopi körül semmi gond, (mellgyulladáson már én is túl vagyok), van elég tejem, és eszik is rendesen. Viszont, ha felébred, és nagyon éhes, én egyből cicire teszem, csak utána teszem tisztába, és ha nem alszik nagyon be, még ébren vagyunk egy kicsit, "játszunk", nézelődünk, és csak utána alszunk. A cumi megnyugtatja, amikor nagyon nyűgös, a kezét még nem mindig találja meg. Ez még normális 3 hetesen? A szoptatás-tisztábatétel sorrend szerintetek rossz így? Ha a cicin elalszik, büfi után letehetem aludni egyből, vagy ébresztgessem a szopi végén?
Bocs, hogy ezer kérdést zúdítok rátok, csak a védőnőnk most jött ki az iskolapadból, aranyos, tündéri, de semmi tapasztalata, meg gyerkőce sincs, úgyhogy ilyen kérdésekre általában az a válasz, hogy "biztos, talán...".
Most eldugulok, minden jótanácsot és a kedves fogadtatást is köszönöm!!!

Puszi,

Cseragi
cseragi
 
 


Hahó mindenkinek!

Folytatván Sára gondolatát: mi most jöttünk meg a Tücsökzenéről!
Gyorsan kiderült. hogy valahogy senki nem abban az időpontban jelent meg, ahová feliratkozott, úgyhogy 20 gyerek volt és teljes fejetlenség. De ennyi a negativum.

Boti nagyon nézte, hogy hová keveredett, részt venni még nem nagyon akart a játékokban, inkább figyelte a tanárt.
Úgy épül fel az óra / ami ugye fél óra igazából /, hogy az elején tapsikolós énekek vannak, anya ölében ülnek a gyerekek és anya irányitja a kezecskéjüket. Vannak aztán körbesétálós dalok és csörgővel is énekeltünk.

Életkort tekintve most nagyobbak voltak Botinál, inkább másfél - kétévesek. Volt három baba is, szerintem 6 és 8 hónapos kor közt lehettek. Ők szép nyugisan hallgatták az éneklést.

Szerintem mi fogunk járni, mert Botinak tulajdonképpen tetszett a dolog. Ehhez persze az is kéne, hogy végre kitalálják, hánykor lesz szerdán foglalkozás, mert ez még mindig nem sikerült. :evil:

Gesztenyéskert: persze, hogy jövünk!!! :) :)
A jövő csüti nekünk is jó, mi inkább délután szoktunk megjelenni négy óra körül.
Igazából, ha jó idő van, mindennap ott vagyunk Botival a játszótéren délután, úgyhogy nem lesz gond találkozni.
Most már Sáráék is jönnek és várjuk szeretettel az egész Babanetet! :P :P :P
Ja, hogy hol: a Kongresszusi Központ mögött van egy bekeritett, viszonylag nagy játszótér, babahintával, két homokozóval, mászókákkal. Ott tanyázunk.


Prücsök!
Én is nagyon örültem, hogy végre személyesen is találkozhattunk, persze a többiekkel is!
Jó volt dumcsizni - már amennyit sikerült :wink:
Blanka nagyon édes a kis vödrében, marha jó ez a kép!


Mióta hazajöttünk taliról, azon vigyorgok, hogy láthatólag jól megijesztettünk titeket Botival, ami a jövőt illeti! :P :P :P
Hát bizony igy fognak ezek rohangászni nemsokára. De ha már mindegyikük rohangászik, beadhatjuk őket az IKEA-ban a labdázós helyre, addig mi kávézunk :P

Egyébként én meg irigykedve néztem, ahogy szép nyugodtan ültök és beszélgettek, olyan szivesen csatlakoztam volna, de most nem jött össze...


Csajszikák!
Megadnám az e-mail cimemet, azt hiszem, nem vagyok rajta a közös listán, megtennétek - mármint aki kezeli -, hogy felvesztek rá? Akkor hatékonyan tudnék okoskodni... .Köszi!
gajdoskinga@citromail.hu :P

Jutka!
Küldök neked privát mailt, elküldenéd nekem a linket a fotókhoz? Előre is köszi!

Na dugulok, nagyon megeredt a klaviatúrám...

Szép napot!

Kinga
kgk
 
 


Rita, Lilló, mi is a Camponába jártunk úszni, szerintem is jó hely. Még egyik anyukától se hallottam, hogy elkapott volna valamit a babája.

Cseragi, tényleg nem vagy ám elfelejtve, csak tényleg az időzitéssel volt egy kis gond.
Kezdem a szopizással, mert abban nekünk sajna nem sokáig volt részünk, de amíg volt, én először mindig tisztába tettem, és utána szopi. De ha nincs nagyon teli a pelus, akkor gondolom kibirja, míg eszik. Igaz nálunk azért is kellett így, mert a Jencike elég sokáig szopizott, volt hogy egy órán keresztül is. Én nem keltegettem fel, mert ő is mindig elaludt a végén, főleg este.
Cumi-kéz teljesen normális, hogy még nem találja meg. Épp most vetődött fel a cumi-újj dilemma, amihez akartam írni, hogy eleinte a Jencike se fogadta el (aminek örültem), nagyon jól elvolt az öklével, de amikor már úgy fél év körül próbálgatta az újját szopizni, akkor jöttem én a cumival. Akkor is, és azóta is csak elalváshoz használja a Jencike. Nekem nagyon sok ismerősöm van, akiknek 4-5 éves a gyerekük, és még mindig szopizzák az újjukat. Ezt én nem szerettem volna, mert úgy voltam vele, hogy a cumit, majd szép lassan el tudom tőle venni, de az újját nem. A másik meg, hogy azoknak a gyerekeknek, kiáll a foga, úgyhogy majd lehet fogszabályzot használni. De ez csak az én véleményem, és ez nagyon megoszlik mindenhol.
Hason alvás ügyben, nekünk az első 5 napot, míg bent voltunk a korházban azt aludta háton a Jencike, azóta csak hason, na meg persze mióta forgolódik, oldalt. Nekünk is volt légzésfigyelőnk, és nem volt semmi gond.
Ha bármi más kérdésed van nyugodtan kérdezz, de szopi ügyben a friss kismamák biztos jobban tudnak segíteni, mert nekik még friss a dolog.

Kgk, már megint bejön, hogy szinte mindenki pesti és milyen jó csak leugrotok a játszótérre talizni. Mi is járunk játszótérre, nem jöttök hozzánk is? :D Amikor mi is voltunk talin, azért is jött a férjem, mert én se tudtam volna két szót váltani veletek, mert rohangálhattam volna a gyerek után. Hát igen, ilyenkor már ez van.
A listát az Ági kezeli, reméljük hamarosan visszatér hozzánk, mert mostanság nagyon elfoglalt.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Szia Cseragi!

Ne aggodj, jol csinalod :)! Jaaaj, mintha magamat hallanam 10 honappal ezelött :P :lol:!

A tisztabatevös sorrend szerintem jo. Bar a klinikan azt mondtak, hogy szopi elött tegyem tisztaba.... De ha kaja utan kakil mit üljön utan orakat az anyagos pelusban, nem..? A masik, hogy nagyon türelmetlen a draga és üvöltött mint a sakal, ha szopi elött elkezdtem maceralni és nem kapta rögtön a kajat.
Ha elalszik mielött tisztaba tennéd probald esetleg igy is a peluscserét. Gyerektöl függ, mennyire birja. Nalunk manoka birta, sokszor fel sem ébredt. Ha 1x 2x marad a kaskas pelenka nem gond, de azért vigyazni kell, ne hogy kipirosodjon a popsija.

Panka viselkedése szerintem normalis, még nem tudja ugy koordinalni a mozgasait, de ezt is megtanulja, ne izgulj!
Ha elfogadja a cumit és megnyugszik töle talan nincs is annyira oka a kezét keresgélni, nem :?:

Hasonalvas: Nalunk ugyanez volt. En napközben hagytam, de éjszakara hanyat fektettem az esti utso szopi utan. Sokszor felébredt és ujra kellett altatni, de igy nyugottabb voltam.
Egyébként akkor kezdte ataludni az éjszakat, mikor 4 hos kora körül egyszer elfelejtettük megforditani éjszakara (bealudtunk).
A mai napig hason alszik. Este fekve szopizik aztan elgurul :)
Nehéz kérdés, de ha igy szeret aludni.... :roll: Esetleg kérdezd meg a gyerekorvost...
saara
 
 


Két kép a manókáról

Kép

Kép

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

Sajnos visszaolvasni nincs időm, így a segítségeteket szeretném kérni. 8+6 :) hetes terhes vagyok, és még nem tudom, hogy hol szüljek. A mostani dokim a SOTE I-en van, de nem vagyok vele megelégedve. VAn viszont a SOTE II-n egy dokinő, Dr. Radványi Krisztina, aki a szomszédok nődokija és nekem nagyon szimpi (láttam a memóriateszten a TV-ben :)) Viszont magáról a II-esről nem sokat tudok. HOgy milyen a szülészet, a szobák. Milyen a személyzet? Tisztaság? Együtt lehetek-e a babával 24 órában? A vajúdás során milyen lehetőségek vannak? Mivel Ti ott szültetek, nagyon hálás lennék, ha leírnátok tapasztalataitokat. Esetleg, ha valaki ismerő a dokinőt, akkor róla is. Még ajánlottak egy dokit a Shöpf-Méreiben, Istvánban és Margitban, de nem tudok dönteni. Lécci-lécci-lécci segítsetek! :D
törpesz
 
 


Lillo, köszi az érdeklődést, az első 3 hónap nem volt leányálom, de már jól vagyok. Nincs kedvetek valamikor átugrani hozzánk?

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok,

Prücsök
Nálunk is az erkélyen van egy nagy járóka, mivel a lakásba már nem fér be :-) itt szokott a Berregő friss levegőn aludni, de télen mi lesz vele azt nem tudom.

Rita
Már írtam, hogy nekünk van ugyan babyphone-unk, de én nem használom, mert minden neszt jelez, még a nem létezőeket is és iszonyat hangosan. Azóta már állítgattam, de jobban megijedek ha megszólal mint bármi mástól :?

cserági
3 hetesen még ne várd, hogy megtalálja kezét-lábát, majd csak szépen lassan :wink:
Nálunk fordítva megy a tisztába rakás tehát előbb pelenkacsere és utána kaja. Én azért csinálom így, mert ha kaja után emelgetném teli hassal a lábát ill. a fenekét akkor azt hiszem kijönne az egész. Szerintem nem olyan gyors az emésztésük, hogy egyből ki is jönne, de ha érzem hogy kakis én is ki szoktam cserélni. Mindegy melyik utat választod, csak ha tudod mindig azt tartsd be.
Én nem vagyok az ébresztgetés híve, én nagyon szerettem nézni ha a cicimen bealudt, miután kigyönyörködtem magam én lefektettem, ha büfizett -ha nem. Ha jön a büfi később úgyis felébred.

Törpesz
Azt hiszem itt senki nem szült Radványi Krisztinánál, tehát róla nem, de a kórházról tudnánk mesélni.
A pathológoa nem annyira jó, de a szülőszobák nagyon modernek és felszereltek. Van 4 hangszigetelt szeparált szülőszoba külön tusolóval, wcvel, tiszta, kultúrált. Most mesélte a barátnőm, hogy ő a Jánosban fog szülni és ott csak egy függönnyel választják el egymástól a szülő nőket :roll:
Gondolom magánrendelőbe jársz, így az orvosodat Te választod, szülésznőt is választhatsz, a többit pedig ki kell fogni, van jó és rossz is.
Eggyütt lehetsz a babáddal 24 órában, de ha nem akarod akkor pedig vigyáznak is rá.
Vajúdás során van dönthető ágy, labda, zuhany... de extra mint pl. vízben szülés nincs.

Na ez egész hosszú lett, pedig csak 2 sort akartam írni, hogy mit csináljak ha folyik a Gergő orra?? :?: Jótanácsokat, praktikákat, esetleg gyógyszert vagy homeós bogyó tippet várnék.

Köszi,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok :)

Itt vagyok gyorsan, de még mindig nincs sok időm a gép elé kerülni, de ez van, majd jön a tél és szép békesen itt ülök majd a hintaszékemben, mig alszanak a skacok és majd győzzétek olvasni hogy mennyit is irok :wink: Jah hogy ezt csak álmodom, sebaj :) :P :P :P :P :P

Talin nagyon jól éreztük magunkat, még jutott egy két szóváltásra is időm az igazi királyság volt :) Dani most fogjuk rá egész nyugis volt, eltekintve attól hogy jól megszeretgette Botit, és hogy Vincét el akarta ütni, remélem mindketten megbocsájtják neki és már rég el is felejtették :)

Timi

Úgy örültem nektek, hogy végre tudtunk talizni, igaz beszélgetni már kevesebbet, de ami késik nem múlik. Nagyon helyes a kis családod.

Lilla

Jól tetted hogy kimozdultatok, kell mindkettőtöknek a levegő. Remélem már sokkal de sokkal jobban vagytok és segitenek a gyógymanók a gyors gyógyulásban.

Kgk

Kinga küld el az adataidat a mailcimemre és beraklak a táblába , név, cim, telefonszám, emailcim, és elküldöm neked a többiek adatát is igy könnyebben fel tudod venni bárkivel a kapcsolatot.
Boti nagyon édi volt, tetszett ahogy probálta felfedezni a világot. Majd ha végre nálunk lesz tali akkor tuti többet fogsz majd beszélgetni a csajokkal, mert akkor nem tud majd megszökni a fiatalember :)

Cserági

Én is üdvözöllek körünkben és bocsi hogy úgy érezhetted véletlen magad hogy észre sem vettünk, remélem megbocsátasz nekünk.
Először is gratula Pankához, majd tegyél fel a kisasszonyról képet hogy gyönyörködhessünk benne.

Szopi:
Ha nagyon éhes a manó akkor nyugodtan szoptasd meg és utána rakd tisztába, nem kell ragaszkodni hogy elötte legyen. PEtit én is csak utána tettem, mert sokszor pont szopi alatt alkotott hatalmasakat és igy elég tesco gazdaságtalan lett volna a pelenka felhasználásunk, mert még se üdülhet a következő etetésig a kakiban szegénykém. Legtöbbször nálunk is bealszik a szopi végére, igy volt hogy észre sem vette hogy tisztába raktam aludt tovább :) Sőt egy időben olyat is csináltam mert hasfájós volt a fiatalúr, hogy a tul moho evészetet megszakitottam, büfi, tisztába raktam és ugy folytattuk a szopit, a végén édesdeden aludt:)

Cumi kontra ujjszopi, ehhez igazán nem tudok hozzászólni, mármint olyan szinten, hogy nálunk Daninál kikapcsológomb volt a cumi, majd egy idő után már nem is kellett neki, szal nem szokott rá abszolut, sőt ő az ujját se szopta, mostanában csinál olyat hogy a gondolkodáshoz bekapja. PEpe abszolut nem fogadja el a cumit, az elején probálkoztam vele, de mikor rájött hogy abból aztán semmi nem jön ki egy jó kora ivben kiköpte, nah azóta se használjuk. A cumisüveggel is bajba vagyok, mert az se nagyon fogadja el. Viszont az ujját megtalálta és van hogy azt szopizza, hála nem folyton, csak rapszódikusan használja. Lehet hogy olyan lesz mint én voltam, mert én is szoptam az ujjam, viszont jó sokára szoktam csak le róla. Emlékszem még rá hogy milyen bütykös volt a hüvelykujjam. Ha Pankát megnyugtatja akkor szopizza csak nyugodtan. Tudatosan majd csak ugy 4 v 5 hónapos koruk tájékán kezdik használni a kis kezüket, addig csak felfedezik hogy van, meg ugye a fogzásnál akár a két kezük is kevés hogy bedugják a szájukba :lol: :lol: :lol:

Jutka

Ksözi szépen a fotókat, nagyon jól sikerültek, jó volt meglesni ujra :)

A kavicsozók különösen aranyos. Irigyellek hogy a fiad ovis, jó azért egy kis pihi napközben, márha a lányod mellett lehet:):)

Prücsök

Tündéri a vödrös kép, nagyon tetszik. Elmehetne modellnek a lányod, tuti jó reklámkép lenne a vödörnek:)

Sára

Vincécskét ruhástúl tetted a mosogépbe? :lol: :lol: NAgyon édes volt ahogy felfedezte a környezetét, és igazi pasi, mert folyton szerelni akarta a babakocsit :)

Nah most ennyi voltam és dugultam, mert felébredtek a fiuk...aki kimaradt annak dupla puszi jár és majd folytatom a sort...

puszi

ÁGi és a fiúk


Ui : Törpesz
Ez egy klinika, igy sajnos alternativ szülési módok nagyon nincsenek támogatva, nagyon szépen , korszerűen felszerelt szülőszobák vannak, hozzáértő orvosokkal és ápolókkal. Az emberi oldal természetesen változó, kinek ki jön be. A babák 24 órában veled lehetnek, ha te ugy szeretnéd, max vizsgálatra és fürdetésre viszik el őket, 5 ágyasak a gyerekágyon a kórtermek, a fürdő és a wc bent van. Radványi doktornővel kapcsolatban keress rá a topicban hogy ki szült nála és kérdezd őt. NEkem csak elmondás alapján van tapasztalatom vele és az pozitiv volt, akivel együtt feküdtem most februárban a gyerekágyon az nagyon meg volt vele elégedve.

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Lilló,
én csak annyit tudok, hogy idén még tuti ingyenes. Látom, hogy Gyöngyusz írta, hogy jövőre meg akarják szüntetni, sajnos ez várható volt. Pedig én is szerettem volna még valamit csinálni, ebből a suliból már csak egy év van hátra. :)
A fénykép szuper! :lol:

Jaj, Gyöngyusz, akartam neked írni priviben, de mindig elfelejtem, akkor most inkább itt: megkaptuk a Libero-tekit, Patrik imádja, köszönjük a hozzájárulást! :wink: :lol:

Saaara, Kinga, Jutka, és bárki, akinek van kedve: akkor egy ad-hoc minitali csütörtök du.4-kor a Gesztenyéskerti játszón? Remélhetőleg nem fog zuhogni az eső.

Még akartam írni, de mindenki felébredt, mennem kell. :)
PP
pöttöm_panna
 
 


Köszi Gabek és Ágiboszi a reagálást. Nektek ki volt a dokitok? Pozitív vagy negatív élményekkel jöttetek el?

Hol tudok rákeresni a dokinőre?
törpesz
 
 


Szia Törpesz!
Ha megírod az e-mailcímedet, akkor továbbítom a barátnőmnek, ő Radványi doktornőnél szült. Ahogy emlékszem, meg voltak vele elégedve. A régi fórumosok közül sokan szültek Radványi dokinőnél, de mostanság már nem látogatnak túl sűrűn ide (Dóra, Orsoly, Anitq stb...már rég láttam a táblát, ha a profiljukban van e-mail cím, megkeresheted őket!!!!)

Pöttöm Panna!
Örülök, hogy megjött a játék. Azóta is gyűjtöm a libero-figurákat, ha kell, csak szólj!!! Patrik remélem jót játszik majd vele, mert a teki igazi kincs, akárki nem kap Libero-éktól olyat!!!!


Kérhetek én is fotót????? Ha az Ikeába jöttök talizni, oda mi is tudunk csatlakozni, mert itt van a szomszédban, de Budára nem nagyon tudok eljutni egyedül tömegközlekedéssel.....
gyöngyusz
 
 


Gyöngyusz,
miért, mi volt a sztori, nektek nem küldték meg a tekit?
Ha van további felesleges Libero babád, megköszönöm, mi most Pamperst használunk, azokat a pontokat gyűjtjük. :roll: Majd megháláljuk valahogy neked! :)

Nekem egyébként IKEÁs tali is szóbajön, max. oda autóval megyünk. Meg várjuk Lilló javaslatát is. :)

Jutka,
Bencét simán felvették oviba annak ellenére, hogy te a picivel otthon vagy? Jövőre én is szeretném, hogy Flóra elkezdje az ovit.

puszi
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Nah hazajött Apa és Bálintozik egy kicsit, így most van időm írni.

Gyöngyusz, Panna: Köszi a választ ami a felsőoktatást illeti. Mégha nem is az, amire számítottam, de ne lőjj a hírhozóra ugye... Akkor úgy néz ki nem lesz másoddiplomám, mert 80ezer forintos gyedből biztos nem fogok tanulni, pláne huszonegynéhányezer forintos gyesből nem majdan. :(

Cseragi: Szia itt! Ne haragudj, hogy csak most :oops: , nagyon örülünk Neked és kérdezz nyugodtan, meg gyere sűrűn. Ami a kérdéseidet illeti. Az én kisfiam, Bálint, aki most már majdnem 5 hónapos eleinte oldalt aludt, de aztán csak hason, mikor kiderült, hogy gond van a csípőjével. Szerintem ne aggódj emiatt, a csípőjének mindenképpen jót tesz, ha hason alszik. Ha meg van légzésfigyelőtök pláne ne aggódj.
Ami a tisztába tevést illeti, nekem a védőnő javasolta, hogy ne tegyem kaja előtt tisztába, csak utána, mert utána tuti lesz a pelusban cucc. Viszont nálunk az volt, hogy az én kisfiam nem volt hajlandó addig enni, míg volt cucc a pelusban, tehát előfordult, hogy kétszer "dolgoztam", kaja előtt és utána is, mert kaja közben már hallottam a rottyokat, de ugye előtte is pelusozni kellett, különben szopi sztrájk volt. Szóval ha Panka eszik így is rendesen, akkor jól csinálod, ha valami nem jó neki úgyis fogja jelezni.

Angyalka: De nagy lett Jencike! Szívesen átugrunk majd valamikor Hozzátok, itt a nagy semmitettevés közepette jót is tesz majd egy kis kimozdulás. Majd egyeztetünk, aztán hadd szóljon. Köszönjük a meghívást :)

Lányok, majd küldöm a mailt a javaslatommal, és majd azt is megindoklom, hogy miért titokzatoskodom, meg miért nem rakom fel itt a fórumra a dolgot, de még szervezés alatt van a dolog. :) :roll:

Jó éjt!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Jutka!

Köszi a fotókat, nagyon jók lettek! Az a művészi sorozat különösen kiemelkedő, amit Mátéról készitettél, egyre közelebbről. :P

PP!
A csütörtök négy óra részünkről megbeszélve! Igen, már csak az időjárás - meg a kölkök - tehetnek keresztbe, reméljük, nem fognak!

Lilló!
Nagyon titokzatos vagy, tisztára olyan érzésem van, mintha a karácsonyi ajándékok lelőhelyét kéne megkeresnem! :P :P :P :P
Várjuk a nagy leleplezést!

Nem tudom, valóban volt-e szó IKEA-s taliról, de amit én a mai levelemben irtam, hogy amig a kölkök majd labdáznak az IKEA-ban, addig mi kávézunk,azt egyelőre csak viccből tettem.
A múltkori talin többségben voltak azok a babák, akik még nem szaladgálnak, de majd fognak és ha már tudnak járni, akkor lehet minden gyerkőcöt beadni a labdás megőrzőbe - én ezt akartam volna irni. Bocsánat, ha félrevezettem valakit!

:oops: :oops:

Angyalka!
Ne értsd félre, a fiam a 30-as szőke anyukákat szokta felszedni a játszótéren, de amikor meglátta Jencike fotóit, teljesen belezúgott, hosszú percekig vigyorgott rá és nem engedte, hogy tovább olvassam a fórumot! :lol: :lol:
Tényleg édi a fiad, gratulálok hozzá!


Jó éjt mindenkinek!

Kinga
kgk
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap nem tudtam jönni,mert minket is utolért a betegség! :cry:
Reggel Hanna lázassan ébredt,elvittem a dokinénihez,virust szedett össze,de tiszta hólyag a torka,afta szerű,nagyon fáj szegénykémnek.Egésznap csak sír,nem eszik mert gondolom nyeléskor piszokul fájhat. :cry: :cry:
Éjjel is alíg aludtunk,mert mindig felsírt szegénykém,annyira sajnálom!
Nem kaptunk rá gyógyszert,Panadolt kell adnom neki folyamatosan-3x5ml-t-ha mellette lázas akkor kúpot is.A torkát! betadinnal kell ecsetelnem.Gondolhatjátok mennyire élvezheti a drágám! :cry:
Mellette megindult ezerrel a fogak kijövetele!Kint a jobb1,2 és a bal 2 recéi.Még ez is megviseli édesemet.De azt mondják,hogy a fogzás gyengitheti az immunrendszert,lehet,hogy ez most közrejátszott nálunk!
Most éppen aludni próbál,de nem igazán eszik,úgyhogy már az éhség miatt is nyűgös lehet!Megnézem mit csinál.
Bementem hozzá,megette a tápit,igaz kevesebbet csináltam,mint a szokásos adagja,most altatja magát,szerintem mindjárt alszik! :)
Olyan rossz amikor sír és nem tudod megnyugtatni,éjjel negyed órát üvöltött a karomban,mire meg tudtam nyugtatni!Utána is sirdogált-szakaszosan-de már nem üvöltöt.Annyira sajnáltam,nagyon tehetetlennek éreztem magam!

Ne haragudjatok,hogy rátok zúdítottam a gondjaimat,de eléggé megviselet az éjszaka! :cry:

Hát ma nem lesz jó idő,ahogy elnézem!Nagyon borús az idő felénk,mindjárt esik az eső!Nálatok is ilyen pocsék idő van?

Azért mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Kép

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap nem tudtam jönni,mert minket is utolért a betegség! :cry:
Reggel Hanna lázassan ébredt,elvittem a dokinénihez,virust szedett össze,de tiszta hólyag a torka,afta szerű,nagyon fáj szegénykémnek.Egésznap csak sír,nem eszik mert gondolom nyeléskor piszokul fájhat. :cry: :cry:
Éjjel is alíg aludtunk,mert mindig felsírt szegénykém,annyira sajnálom!
Nem kaptunk rá gyógyszert,Panadolt kell adnom neki folyamatosan-3x5ml-t-ha mellette lázas akkor kúpot is.A torkát! betadinnal kell ecsetelnem.Gondolhatjátok mennyire élvezheti a drágám! :cry:
Mellette megindult ezerrel a fogak kijövetele!Kint a jobb1,2 és a bal 2 recéi.Még ez is megviseli édesemet.De azt mondják,hogy a fogzás gyengitheti az immunrendszert,lehet,hogy ez most közrejátszott nálunk!
Most éppen aludni próbál,de nem igazán eszik,úgyhogy már az éhség miatt is nyűgös lehet!Megnézem mit csinál.
Bementem hozzá,megette a tápit,igaz kevesebbet csináltam,mint a szokásos adagja,most altatja magát,szerintem mindjárt alszik! :)
Olyan rossz amikor sír és nem tudod megnyugtatni,éjjel negyed órát üvöltött a karomban,mire meg tudtam nyugtatni!Utána is sirdogált-szakaszosan-de már nem üvöltöt.Annyira sajnáltam,nagyon tehetetlennek éreztem magam!

Ne haragudjatok,hogy rátok zúdítottam a gondjaimat,de eléggé megviselet az éjszaka! :cry:

Hát ma nem lesz jó idő,ahogy elnézem!Nagyon borús az idő felénk,mindjárt esik az eső!Nálatok is ilyen pocsék idő van?

Azért mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!
Kép

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Na ez kétszer ment el!Megint sz...kodik a babanet!Bocsi!
timiban
 
 


Sziasztok!

Nagyon arik a kis manók!

Sajnálom, hogy kimaradtunk a taliról, de szenvedünk még mindíg. :twisted:
Amikor nem, akkor meg próbálunk aludni :lol:
Alul, felül teljesen megvan vastagodva az ínye és vörös.
Tegnap előtt este már visítva sírt.
Szörnyű. :evil: :evil: :evil:

Saara: nem gond, hogy nem voltál bőbeszédű.
Bevált a krém?
Akartam írni üzit, de arra sem volt lelkierőm.

Rita. Mi járunk uszira. Szerintem jó dolog!
Azt nézd meg, hogy milyen a víz,hogyan tisztítják. Nálunk egyből lefolyik, ha belekerül valami. Ennek van valami spéci neve, de nem jut az eszembe.
Eddig hál isten nekünk seemi bajunk nem lett.
4 hós kortól ajánlják.
Azt, hogy a nagy kádban hogyan viselkedik, egyáltalán nem biztos, hogy a medencében is úgy fog.
Mi a kiskádban hatalmasat pancsolunk, a nagykádban óvatosabb, de a medencében az első időkben a vizet nézegette.
Nálunk mondta az oktató, hogy próbáljuk ki és ha tetszik akkor fektessünk bele.
Nálunk eddig nem volt sírás, de nem is erőltetünk rá semmit!
Ha látja az oktató, hogy fáradt, akkor nem merülünk.
Most, hogy ilyen nyügi, mondjuk nem voltunk.

A hozzáttapit sem kezdtem el pont e miatt.
Elég nyüglődik a fogával még egy ujdonság, már lehet sok lenne.

Írjátok ,hogy ilyenkor ingyen lehet tanulni. Nem tudjátok, hogy nyelvre és számítástechnikára is vonatkozik?
Hol lehet ezek után nézni?
Valamit kéne nekem is magammal kezdeni, mert ha tudnék valamilyen nyelven sokkal jobb munkákat tudnék végezni.

Bocsi!
folyt köv.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Most épp alszik a Hanna.Nem igazán javult még a helyzet,de remélem estére jobban lesz a drága!

Különben mi is hason alszunk.A kórházban még hanyatt,de itthon csak hason akart aludni.Amikor mégis hanyatt sikerült elaludnia,akkor rendszerint hamar felébredt és hasra kellett raknom és aludt tovább!
Most mindig hanyatt rakom le,de elfordul,így mindg hason alszik v.oldalt!
Nekünk is van légzésfigyelőnk,de már egy hónapja nem használom!

Bébiőrző nálunk fontos kellék!Pedig nem lakom szintes házban,de szükség van rá a többi gyerek miatt.Nem igazán hallanám meg a Hannát a nappaliban,mikor megy a tv,a többiek meg hangoskodnak! :roll:

Látom mindenki hétvégézik,nem igen látogattok ide! :wink:

Üdv.

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Dorka24,
Sajnos a tandíjmentesség nyelvtanfolyamra nem vonatkozik, pedig az lenne az igazi....az összes kismama nyelvórán tobzódna...velem az élen. És ez áll a számtech-re is.

Lilló,
Szerintem még várd ki a végét! Lehet, hogy ezzel is csak riogatnak, aztán marad minden így ahogy van. Érdemes lesz majd a felvételi tájékoztatót böngészni, ha abban szerepelni fog, akkor ki kell használni.....!!!!! Csak azt nézd meg nagyon jól, hogy mire mész, mert sok másoddiplomás képzés még a kultúrházi tanfolyamok szintjét sem üti meg...csak pénzszerzés az egyetemeknek (ezzel pótolják a nappali képzésből hiányzó állami hozzájárulást), és sem amit tanítanak, sem a papír, amit a végén a kezedbe nyomnak nem ér egy fabatkát sem. A Nyugat-Magyarországi Egyetemről pl. tudnék mesélni.......

Pöttöm Panna,
Igen, igen, mi a "teki"-osztásból kimaradtunk...pedig hogy vártuk!!!! A másik kettőre még most is becserélném. A textil-könyvvel még játszott Picur, de a nyúl nem érdekelte egyáltalán.....
Pampers vonalkód is kell???? Azt ugye tudjátok, hogy a lépegetős játék 22 dollárért/ a csiga pedig 5-10-ért megvehető az interneten és nem kell hozzá közel 60.000 ft-ért pelenkát venni.....

Jobbulást a betegeskedőknek!!!

Ja, és két programajánlat:
1, Iparművészeti Múzeumban kabuki (japán színház) kiállítás van és ezen a hétvégén a Nemzeti Örökség Napja alkalmából ingyenes a belépő - szerinem a többi múzeumban is, de ez csak sejtés, nem néztem meg.....
2, Szept. 21-től a Magyar Nemzeti Galériában Herend-Meissen Kiállítás lesz - porcelánimádók figyelmébe ajánlom!
gyöngyusz
 
 


Folyt. köv.

Bálint egy tünemény!
Olvasom már jobban vagytok.

Brik: sikerült elintézni a szertartást?

Gyöngyusz: jó, amit ítál. A legtöbb Apa el sem tudja képzelni, hogy mitől vagyunk fáradtak :lol:
Néha kell nekik is a "mélyvíz" és akkor utána egy darabig megértenek minket.

Köszi a gyors választ!
Sajna, akkor így jártunk :cry:

A tekit mi is megkaptuk.De ezért kellett nekik küldenem egy mailt, mert elfeledkeztek rólunk. :cry:

Az igaz, hogy nem tanulnak meg rögtön úszni, de előkészíti őket.
A mozgás, főleg a vízben jótékony hatású.
És legalább eldől, hogy szereti- e a vizet, vagy sem.

Cseragi. Én mindíg akkor tettem, teszem tisztába, amikor kell. A Klinikán azt mondták a szopi előtt, de mi mindíg szopi közben kakiltunk.Úgyhogy legtöbbször utána tettem, vagy amikor felkellt, ha esetleg elaludt. A picik ilyenkor még szopi közben úgy beájulnak, hogy ilyen apróságokra nem ébrednek fel. Legalábbis a Norbi nem.

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Bocsi az off-ért! :oops:

A Brendonban a csiga 3eft. A Norbinak tökre tetszik, ahogy zenél, csak szét kellett szedni, mert nem ért volna meg nagy időt :lol:

Mászunk: Kép

Üldögélünk: Kép

Áldogálunk: Kép

Norbi&Dóri

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?