Sziasztok!
Nagyon köszönöm mindenkinek a bíztatást és a gratulációkat!
Hódocska!
Jaaaaj! Sajnálom hogy nem vettem észre hogy írtál nekem!
Lehet hogy kicsit lázadó, de pontról pontra fel tudom sorolni hogy mit és miért NEM az itthoni esküvőből.
Az első és legfontosabb az hogy csak azért kell valamit úgy csinálni, mert ez a szokás. Egyébként most mindent összevetve az egész esküvős műsor, számomra nagyon csúnya szóval a "házasság intézménye" is ilyen szokásokon alapul, de most mi a fenét csináljunk? Ha jogilag itthon csak a házasságot ismerik el, mint két ember együttlétének hivatalos formuláját?!
Aztán az sem szokásos helyzet ahogy mi vagyunk, egy 21 éves lánynak semmi keresni valója nem lenne egy 39 éves elvállt, nagylányos férfi mellett és fordítva is.
Aztán, Norbi például kiütést kap az öltönytől és ha ketten lennénk ott az eseményen, akkor azt húzhat fel ami nekünk tetszik és nem amit szokás.
Aztán, ha engedünk mondjuk abban, hogy a család megtámogassa anyagilag is az esküvőt, akkor az egyenesen vonja maga után azt is, hogy ennek feltételei vannak. Ezt egyikünk sem szeretné. Akkor inkább legyen olyan esküvő amit mi szeretnénk és amit ki tudunk fizetni.
Aztán, a tánc. Norbi halálosan utál mindenféle táncolási formát, ez alól még velem sem tesz kivételt. Illetve egy esetben igen, ha kellően be van piálva már. Ilyenkor meg táncolni kell és kész a nőrokonokkal, mert ugye.... úgy szokás.
Én szeretek táncolni, de valahogy úgy vagyok vele, hogyha a férjemmel nem lehet, akkor inkább kihagynám a násznép kissé vagy jobban beivott tagjait is.
Aztán, inkább talpalok a különböző külügyi intézményekben, mint hogy egymás lábát taposva álljak sorba a többi párral egy időpontért már most az anyakönyv vezetőnél.
De sorolhatnám holnap utánig még az érveinket.
Nekünk így lenne a szép és jó, de azért köszi hogy felvetetted a kételyeid. Ezek is előrébb viszik a dolgot, mert átgondolom azt is amit Te mondasz és hátha kitalálok belőle valami jót.
Az anyakönyvi kivonat az egyetlen amiben teljesen nincs igazad, vagy nem valósak a félelmeid
, nem mintha bántottál volna ármivel is amit eddig mondtál. Szóval egy elég hosszú papírozásos procedúra után el lehet mindent úgy intézni hogy a magyar hatóságk is teljesen elfogadják az iratokat, úgy mintha itthon lett volna az esküvés. Igazából ez a része aggaszt nagyon. Nekiállok majd levelezni a korfui tiszteletbeli magyar konzullal és akkor meglátjuk hogy milyenek lesznek a reakciók. Reménykedek hogy menni fog.
A tengerpartos hasonlat, szintén az elcsépeltség ellen volt lázadás.
Ha a parton lenne az esküvő, akkor biztos nem a homokban a pálma fák alatt, hanem mondjuk egy virágos réten ahonnan látszik a tenger, vagy valami szép mólón. Tudom, nálam a hiba, van nem kis csűrcsavar a fejemben.
Netty!
Sajnálom hogy elveszett amit írtál. Az ilyen olyan dühítő!
A varrónőt megköszönném,
helyesmonika@gmail.com az emil címem. Szeretnék tájékozódni az árakról. Akárhogy is lesz, az esküvői ruhák kölcsönzését bűnösen drágának tartom.......... Gyöngyörűek, de méreg drágák. Akkor inkább legyen egy szintén drágább, de az enyém.
Rambóka!
Torta nálunk is valósznű csak minimális lesz. Én is rosszul vagyok az egyen ízű, különböző színű, habos-babos tortáktól. Ha jó idő lesz, akkor fagyit fogunk rendelni a sütik helyett. Az egyik ismerőséknél volt az esküvőn és hatalmas sikere volt.
Köszi a felajánlott segítséget, ha kell biztosan élni fogok vele. Amit a festékekről írtál még meg sem köszöntem! Hallottam én is róla már hogy nem lehet akármilyet a gyerek közelébe rakni.
Igen, nem rég volt az apukámék esküvője, uh. nagyjából látom hogy időben neki kell állni a dolgoknak, pláne ha ilyen macerát akar az ember magának, mint mi.
Először a külföldi vonalat fogom lejárni, aztán a kerti partit, utána elmegyünk bankot rabolni és már mehet is az esküvő.
Egyébként úgy látom, hogy egy csomó helyen tudunk majd fogni az esküvőn, hiszen sok mindent meg tudunk magunk csinálni, vagy meg tudunk olcsóbban venni, uh. bele fog férni a keretbe a külföldi utazás is.
A légzésfigyelőt a Párom (vőlegényem, höhöhö...
) testvérééknek kellett használni, de nekik a kórházban mondták hogy vegyenek, mert a második gyerkőc néha elfelejtett levegőt venni alvás közben. Pár hónapig használták, aztán azt mondták nekik hogy most már nem kell, mert kinőtte a gyerkőc a veszélyes időszakot. Viki esete viszont elgondolkoztatóvá tesz engem....
Tynus!
Üdv köztünk! Remélem gyakran jössz hozzánk!
Ha olvasod mindenki most velem van elfoglalva, aki egyébként az egyetlen "fekete bárány"-ként van itt.
Nekem nincs semmilyen formában gyerekem a fórumozók közül.
Remélem a többiek tudnak segíteni a válaszukkal!
Jó éjszakát mindenkinek! Mostantól a völlegénnyel foglalkozok.
(Hülyítem saját magam, a hajam égnek áll ezektől a szavaktól! Gyakrolok.
)
Üdv!
Monee