Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Írtam egy tök hosszút, de sajnos eltüntette ez a sz....r, és nagyon most nincs időm újra írni.
A lényeg újra tőmondatokban:

Gyönyörű mindenki kisfia, kislánya!

Vettünk telket, ezért nem nagyon tudok írni, mert most a háztervezéssel vagyunk elfoglalva, de azért próbálok gyakrabban jönni.

A Máté jól van, éjszaka nem nagyon alszik, a fogacskái nem tudnak előtörni, hiába rág mindent, remélem azért lassan túl leszünk az elsőn. Tényleg tejfehérjeérzékeny, mert a tejalapú tápszeres terhelés után kihányt mindent....


Monee!

Gratulálok! Neked írtam a legtöbbet, de ne haragudj, nincs időm mégegyszer leírni az egészet: lényeg: a kerti party tökéletes, mi voltunk már ilyen esküvős bulin, nagyon jó volt. A miénk hagyományos esküvő volt, de nálunk az esküvőt az egyházi szertartás jelentette, ami tényleg csodálatosan sikerült Pünkösdkor a Székesegyházban. Csak olyanokat hívjatok meg, akiket tényleg szeretnétek, hogy ott legyenek és veletek örülnek, ez a Ti napotok. Nálunk ez bejött.
Varrónő: ismerek egyet, nagyon drágán dolgozik, de nagyon szépen és jól és minden típusú ruhát varr. Nekem ő varrt a polgái esküvőmre egy nagyon szép estélyi jellegű ruhát, mert nálunk a polgári az hétköznap volt, és akkor nem öltöztem fehér ruhába, a fent leírtak miatt, hogy nálunk más jelentette az igazi esküvőt. Ha érdekel a telefonszáma akkor elküldöm emailben, hivatkozhatsz nyugodtan rám.

Rambóka!

A Megyeiben nekem más anyukák azt mondták, hogy 30-50 eFt-ot szoktak adni. Mi is ilyen összeget adtunk úgy, hogy a terhesgondozásnál nem adtam soha pénzt. (Mások akkor is szoktak adni elmondás alapján) Nem volt fogadott szülésznőnk, a nővéreknek mi az igazat megvallva nem adtunk ajándékot, pénzt. A miértről inkább nem írok, mert a férjemmel különös felfogással bírunk az egészségügyről, és ha az orvos nem úgy állt volna a dolgokhoz a 9 hónap alatt amíg gondozott, neki sem adtunk volna semmit sem. De ő egy nagyon jó szakember és emberileg is mindig mellettünk állt, ezért adtunk neki.

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Zóra!

A mi gépünk 49.000 ft volt kb 2 évvel ezelőtt. Konica MInolta Z10 és az ElectroWord ben vettük.

Timi!
Igen, első babája a lánynak! Úgyhogy én is nagyon nagyon megdícsértem, milyen ügyes csajszi!!!! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Monee!

Terv tuti! Nálunk is megfordult hasonló gondolat, de mivel Mütyűrkénk az utolsó előtti pillanatban mégiscsak megörvendeztetett minket, így az eredetileg július-augusztusra tervezett esküvőnket kissé előbbre kellett hozni, h. még legyen esélyem beleférni bármibe! :lol: :lol: :lol: Hát necces volt! :lol:
Mi renitens módon pénteken tartottuk az esküvőt, semmi kedvem nem volt futószalag esküvőhöz, meg nem akartam olyanok elől foglalni a szombati helyeket, akiknél 300 rokon van összetrombitálva!
A Házasságkötő Teremtől nekem is kiütéseim lettek, úgyhogy mi a Pezsgőház étterem hátsó kishelységében tartottuk a szertartást. Mindenkinek csak ajánlani tudom a helyet, nem igaz, h. drágább mint a többi vendéglő, ráadásul ingyen feldíszítik a te kívánságod szerint (nagyon szimpi a dekoros csaj!!!), a kaja isteni volt, a kiszolgálás királyi, két pincér leste minden kívánságunkat, pedig csak egy szűk családi vacsora volt, nem 300 fős lagzi!!!!!
Én is varrattam a ruhát, a Kereskedők Házában, de jóval olcsóbban kijössz, ha egy sima varrónőnél varratod meg. (tuti gyönyörű nadrágkosztümök találhatóak a neten, én eredetileg nadrágban akartam férjhezmenni, de 5 hónapos pocóval ez már nem volt kivitelezhető! :lol: )
Az anyakönyvvezető pécs közigazgatási határain belül bárhova kijön ingyen, az is megoldható, h. az általatok megírt (v. netről levett!!!! :lol: ) vidám szöveget olvassa fel a szokásos unalomduma helyett!
Viszont a külföldi esküvőt én megkérdeztem annó, és vmi miatt nem volt megoldható!!!!!! :cry: Mindenképpen kérdezz rá és járj utána, mielőtt nagyon beleélitek magatokat!!!! :(
A mindenféle illendőségből meghívandó rokon ötletének akkor is keményen állj ellent, ha végül mégis Mo.-on tartjátok!!!!! Ez a ti napotok és nem ronthatja el senki sem!!!!!!
Esküvői tortát mi nem rendeltünk, mert azok általában jó drágák és ki van belőlük spórolva minden, hanem egy jóféle marcipános kirschtortára kértem fehér marcipán bevonatot. Isteni volt!!!!
Mindenképpen min. fél évvel előtte kezdj el utánajárni mindennek, mert el sem tudod képzelni, h. milyen buktatók vannak, ill. mennyi pénzt akarnak lehúzni majd rólatok!!!!!
Ha mégis itthon tartanátok és segítségre lenne szükséged csak szólj, tudok jó fotóst, virágost, ha kell esküvőszervezőt és egyik sem drága, de jó!!!!!!!

Legalább végre én is viszonozhatnám a segítségeteket, mert egyenlőre a gyermekgondozás terén csak kérdezni tudok! :lol:

Vannak is újabb kérdéseim:
Köldökcsonk ápolásához 6X6-os v. 10X10-es gézlapot vegyek????
A köldökcsonkot nem zavarja a body???
Nem fogja csípni az alkohol??? :shock:
Légzésfigyelőt használt vki???

Fényképezőgépet v. inkább videokamerát érdemes a "gyerekhez" venni??? És milyen típust tudnátok javasolni (esetleg milyet ne!)???
rambóka
 
 

 
 

Sziasztok!

Volt Kriszta masszírozni! :lol:

Monee!Nagyon-nagyon gratulálok!Remélem minden olyan szép lesz, ahogy szeretnéd!

Na, ennyi, mennem kell....
Nekem is kis esküvőm volt, majd, ha Anna engedi, leírom.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Rambóka!

Köldökcsonk: tök mindegy, mert úgyis 4-be kell hajtani! legalábbis nekem úgy mutatták!
a body nem zavarja egyáltalán, mert még a pelus is takarja.
az alkohol nem hiszem, hogy csípné, mert Peti még csak nem is sírt a köldökápoláskor, meg amúgy sem ráöntöd, hanem kis fültisztítóval kened át.

Légzésfigyelő: én használom, még mindig. Egyszer, olyan 6 hós lehetett Peti be is jelzett éjjel, és alig bírtuk felébreszteni, így nekem nagyon megérte ez a cucc, akár milyen drága is volt!!!! Angelcare légzésfigyelőnk van, aminek két érzékelőlapja van, így szinte az egész ágyat érzékeli, nem igazán tud "lemászni" róla!

Fotógép: Nekünk mondjuk mindkettő van, kamerát még nászajándékba kaptunk :D Az első hónapokban inkább a fényképező éri meg szerintem, hisz olyan sokmindent még nem csinál a baba :lol: az előző hozzászólásomban írtam, nekünk milyen gépünk van, és szerintem nagyon jó :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


[quote]V írta:iki, ugye te kérdezted a Gyed-et? Én úgy tudom, hogy mindig az előző évi átlagkereset alapján számolják...de ez nem biztos infó. Hallottam olyat is, hogy ha az első és a második baba között nm telik el két év, akkor ugyanaz a Tgyás és a Gyed. Én ennyiben hagytam a dolgot, mert ugyanaz a kettő, ha még decemberben megszületik a pici.

Tőlem most kérdezte valaki, hogy terhesen miért nem megyek táppénzre Gyed helyett, jóval több pénzt kapnék. Belegondoltam, de nem volt képem megkérdezni az orvost. Ti hallottatok már ilyet?

Timi! Egyelőre ennyit írtak! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


hát ezt most jól betette :?

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Timi!
MÉg ezt kaptam!

[quote]V írta:iki27!
Udvozollek a topicban!
Nem tudom, hogy lesz igy a penz. Szerintem a mindenkori minimalber ketszerese lesz. Mert nincs 180 napod.
Ami tuti es 100%, hogy nem az alapjan kapsz majd, ami alapjan most.
Ezert megyek en is vissza dolgozni, mert a kovetkezonel is normalis tgyast, gyedet szeretnek, ugy mint most.
Na meg azert is megyek vissza, hogy kimozduljak egy kicsit itthonrol. Na meg azert is, mert szupi munkahelyem van es mar konyorogtek, hogy kezdjek dolgozni.

Szerintem hivd fel az OEP-et es kerdezd meg, mert naluk jobban ugy sem tudja majd senki.


Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!
Én egy komlói kismama vagyok, az van tervben, hogy itt fogok szülni, de a kórház bizonytalan helyzete miatt az orvosom felhívta a figyelmemet, hogy lehetséges, hogy Pécsen kell szülnöm,mert még ők sem tudják mi lesz a kórházzal. Mivel nem vihetem a dokit magammal, ezúton érdeklődnék a Megyei Kórházról. Ha már Pécs lesz a vége, akkor az alternatív szülést választanám, de nem biztos, hogy orvost is fogadnék, hanem csak szülésznőt. Tudnátok valakit ajánlani?

tynus12
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a bíztatást és a gratulációkat! :D

Hódocska!

Jaaaaj! Sajnálom hogy nem vettem észre hogy írtál nekem! :( :(
Lehet hogy kicsit lázadó, de pontról pontra fel tudom sorolni hogy mit és miért NEM az itthoni esküvőből.
Az első és legfontosabb az hogy csak azért kell valamit úgy csinálni, mert ez a szokás. Egyébként most mindent összevetve az egész esküvős műsor, számomra nagyon csúnya szóval a "házasság intézménye" is ilyen szokásokon alapul, de most mi a fenét csináljunk? Ha jogilag itthon csak a házasságot ismerik el, mint két ember együttlétének hivatalos formuláját?!
Aztán az sem szokásos helyzet ahogy mi vagyunk, egy 21 éves lánynak semmi keresni valója nem lenne egy 39 éves elvállt, nagylányos férfi mellett és fordítva is.
Aztán, Norbi például kiütést kap az öltönytől és ha ketten lennénk ott az eseményen, akkor azt húzhat fel ami nekünk tetszik és nem amit szokás.
Aztán, ha engedünk mondjuk abban, hogy a család megtámogassa anyagilag is az esküvőt, akkor az egyenesen vonja maga után azt is, hogy ennek feltételei vannak. Ezt egyikünk sem szeretné. Akkor inkább legyen olyan esküvő amit mi szeretnénk és amit ki tudunk fizetni.
Aztán, a tánc. Norbi halálosan utál mindenféle táncolási formát, ez alól még velem sem tesz kivételt. Illetve egy esetben igen, ha kellően be van piálva már. Ilyenkor meg táncolni kell és kész a nőrokonokkal, mert ugye.... úgy szokás. :roll: Én szeretek táncolni, de valahogy úgy vagyok vele, hogyha a férjemmel nem lehet, akkor inkább kihagynám a násznép kissé vagy jobban beivott tagjait is. :roll: :lol:
Aztán, inkább talpalok a különböző külügyi intézményekben, mint hogy egymás lábát taposva álljak sorba a többi párral egy időpontért már most az anyakönyv vezetőnél.
De sorolhatnám holnap utánig még az érveinket. :D Nekünk így lenne a szép és jó, de azért köszi hogy felvetetted a kételyeid. Ezek is előrébb viszik a dolgot, mert átgondolom azt is amit Te mondasz és hátha kitalálok belőle valami jót. :D

Az anyakönyvi kivonat az egyetlen amiben teljesen nincs igazad, vagy nem valósak a félelmeid :D, nem mintha bántottál volna ármivel is amit eddig mondtál. Szóval egy elég hosszú papírozásos procedúra után el lehet mindent úgy intézni hogy a magyar hatóságk is teljesen elfogadják az iratokat, úgy mintha itthon lett volna az esküvés. Igazából ez a része aggaszt nagyon. Nekiállok majd levelezni a korfui tiszteletbeli magyar konzullal és akkor meglátjuk hogy milyenek lesznek a reakciók. Reménykedek hogy menni fog.

A tengerpartos hasonlat, szintén az elcsépeltség ellen volt lázadás. :lol: Ha a parton lenne az esküvő, akkor biztos nem a homokban a pálma fák alatt, hanem mondjuk egy virágos réten ahonnan látszik a tenger, vagy valami szép mólón. Tudom, nálam a hiba, van nem kis csűrcsavar a fejemben. :lol: :lol:

Netty!

Sajnálom hogy elveszett amit írtál. Az ilyen olyan dühítő! :evil:
A varrónőt megköszönném, helyesmonika@gmail.com az emil címem. Szeretnék tájékozódni az árakról. Akárhogy is lesz, az esküvői ruhák kölcsönzését bűnösen drágának tartom.......... Gyöngyörűek, de méreg drágák. Akkor inkább legyen egy szintén drágább, de az enyém. :D

Rambóka!

Torta nálunk is valósznű csak minimális lesz. Én is rosszul vagyok az egyen ízű, különböző színű, habos-babos tortáktól. Ha jó idő lesz, akkor fagyit fogunk rendelni a sütik helyett. Az egyik ismerőséknél volt az esküvőn és hatalmas sikere volt. :)
Köszi a felajánlott segítséget, ha kell biztosan élni fogok vele. Amit a festékekről írtál még meg sem köszöntem! Hallottam én is róla már hogy nem lehet akármilyet a gyerek közelébe rakni.

Igen, nem rég volt az apukámék esküvője, uh. nagyjából látom hogy időben neki kell állni a dolgoknak, pláne ha ilyen macerát akar az ember magának, mint mi. :lol:
Először a külföldi vonalat fogom lejárni, aztán a kerti partit, utána elmegyünk bankot rabolni és már mehet is az esküvő. :D
Egyébként úgy látom, hogy egy csomó helyen tudunk majd fogni az esküvőn, hiszen sok mindent meg tudunk magunk csinálni, vagy meg tudunk olcsóbban venni, uh. bele fog férni a keretbe a külföldi utazás is.

A légzésfigyelőt a Párom (vőlegényem, höhöhö... :lol:) testvérééknek kellett használni, de nekik a kórházban mondták hogy vegyenek, mert a második gyerkőc néha elfelejtett levegőt venni alvás közben. Pár hónapig használták, aztán azt mondták nekik hogy most már nem kell, mert kinőtte a gyerkőc a veszélyes időszakot. Viki esete viszont elgondolkoztatóvá tesz engem....

Tynus!

Üdv köztünk! Remélem gyakran jössz hozzánk!
Ha olvasod mindenki most velem van elfoglalva, aki egyébként az egyetlen "fekete bárány"-ként van itt. :D Nekem nincs semmilyen formában gyerekem a fórumozók közül. :) Remélem a többiek tudnak segíteni a válaszukkal!

Jó éjszakát mindenkinek! Mostantól a völlegénnyel foglalkozok. :D
(Hülyítem saját magam, a hajam égnek áll ezektől a szavaktól! Gyakrolok. :lol: :lol:)
Üdv!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee,
nagyon-nagyon gratulálok, nemcsak a tényhez, hanem a tervekhez is :) Mi vajon miért nem így csináltuk??? (Ja tudom...)

Tényleg sok mindenen lehet fogni, és nekem az a tapasztalatom, hogy az esküvői trakta (és a meghívottak elszállásolása, ha arra van szükség) a legnagyobb költség. A kölcsönzött ruhát azért érdemes megnézni, mert vannak bizonyos akciók ott is, én pl. fél évvel korábban lefoglaltam a ruhámat, és fele áron kölcsönöztem, de az hagyományos menyasszonyi ruha volt. Ami vicces, hogy a polgári esküvős ruhámat (nálunk is hasonlóan volt, mint Nettyéknél, a polgári esküvőn rajtam egy barackszínű komplé) meg a menyecskeruhát - ajaj nekem az is volt - a Quelléből rendeltem, csakúgy, mint a párom öltönyét :lol:

Rambóka,
én nem is használtam gézlapot, meg semmit nem pakoltam rá. Igaz, még a kórházban (Megyei) sem volt rajta semmi, legalább nem ragad bele, és jobban szellőzik, hamarabb leszárad. Egy úgyis steril, mert vasalt pamutbody volt a kölkön, és persze kezeltem alkohollal (nekem jobban bevált a sima steril pamutvatta, mint a pálcika), meg sebhintegettem egy kicsit néha. Amúgy én is olvastam, hogy kell a gézlap, be is szereztem, 10x10-est, aztán ott is maradt a fiókban, csak egyszer rötyögtem rajta, hogy ha használni kellene az újszülöttön, eltakarná az egész gyereket :))))))) Az alkohol nem csíp, a köldökcsonkban nincsenek idegek, és a seb az meg egy vastag var, azt nem bántja. Viszont ahogy törlöd, és a köldök körüli bőrére is kerül belőle, az ugyan nem fáj, csak hideg, és még hidegebb érzés, mert gyorsan párolog, na ezt nagyon tudják utálni :) Amúgy a köldokcsonk többnyire nagyon gyorsan gyógyul, és elég nehéz elrontani :)
Légzésfigyelő passz, mi nem használtunk, de az is igaz, hogy ott aludtam mindig mellettük, ez állítólag jó nekik erre is...

Hódocska,
én most ebben a helyzetben vagyok: ha gyed vagy gyes alatt szülsz újra, akkor, mivel nincs 180 nap béred - viszont a gyes-gyed biztosított jogviszonynak számít -, a köv. babára a tgyás és a gyed alapja maximum a minimálbér kétszerese (ha az első baba előtti fizetésed ennél kevesebb, akkor azt veszik alapul). Ha közben visszamennél dolgozni 180 napra, akkor az aktuális fizetésed az alap. Ez betonbiztos, legalábbis egy évvel ezelőtt még így volt.

Na léptem,
jó éjt
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Rambóka!Nekünk is Angelcare van, én nem mernék aludni enélkül.Nekünk is volt, hogy beriasztott, felébresztettem Annát.Én legalább egy éves korig használni fogom, mert tudok 9 hónapos babáról, aki bölcsőhalálban halt meg.Tudom, hogy relatíve kicsi az esélye, és pár generáció felnőtt nélküle...stb.De, ha csak minimális az esélye is annak, hogy elveszthetem Annát olyan módon, ami megelőzhető, akkor én nem gondolkodom azon, hogy érdemes-e.
Ráadásul a babacucc árakhoz képest ez sem horribilis =20 000 Ft volt, és azt gondolom, több babát kiszolgál.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Jön valaki olnap erre a szoptatás-találkozóra?

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Hódocska, Viki!
Köszi a tippeket! :lol:
Ma megyünk körülnézni ez ügyben remélem sikeres lesz a kiruccanásunk! :wink:

Monee!
Nekem is tetszik az ötlet! Romantikusnak tűnik! :lol: :shock: :lol: Ez a Ti napotok lesz nektek kell jól éreznetek magatokat.
(Mondjuk én Görögországért nem vagyok oda. Ez persze az én magán véleményem) Nem lesz kicsit macera megszervezni? Lehet, hogy közelebb is lehetne valami hasonlót.?

Rambóka!
Mi sem használtunk gézlapot, föl sem merült.
Alkoholos vattával kezeltük, aztán később fültisztitóval mert úgy egyszerűbb volt, és kis sebhintőport szórtunk rá.
Ja, és a pelus védte, a kórházban úgy mutatták, hogy vissza kell hajtani, de a mi dokinénink meg azt mondta, hogy ne mert a jobb ha a pelus védi úgy nem dörzsölődik annyira.

na, pá!
Zóra

Kép
zóra
 
 


Rambóka!
Nekünk is van légzésfigyelőnk! Engem megnyugtat.
Még az első hetekben jelzett be 2x de nem volt semmi gond, gyorsan fölkaptam Andrist. Azóta is használjuk mikor alszik. Angelcare.
Üdv

Kép
zóra
 
 


Kép
Kép

Kép
hódocska
 
 


Rambóka!

Mi sem használtunk gézlapot, csak alkoholos fültisztítóval tisztogattam a köldökcsonkot minden pelenkázáskor. Nagyon hamar leesett a köldökcsonk és semmi gond nem volt. A pelenkát mi is visszahajtottuk, rá a body és védve is volt a kis köldöke.

Légzésfigyelőnk nincs, az elején sokat gondolkoztunk, hogy legyen vagy ne legyen, aztán úgy döntöttünk, hogy nem lesz, mert nem akarjuk feleslegesen stresszelni vele magunkat, mint a mérleggel. A Máté velünk egy szobában alszik, szinte az ágyunk mellett és ez nem is fog változni amíg nem költözünk át a jövőben családi házunkba. Akkor meg már 1,5 év körül lesz, így ott tényleg nem lesz már szükség rá. Néha egyébként lehet, hogy jó lett volna megnyugtatásképpen, mert jópár éjszaka felkeltem többször is megnézni, hogy lélegzik -e, mert féltem, hogy valami baja van, mert nem hallom, ahogy szuszog. Mindig lélegzett és soha nem volt semmi gond vele, nekem egy kismama klubban azt mondták, ha a terhesség, szülés és a gyermekágy is komplikáció mentes akkor nem szükséges a légzésfigyelő. Most nem kell ezért kelni, mert a Máté magától bejelentkezik óránként. :lol:

A rossz alvásra ajánlottak a gyógyszertárban egy homeopátiás szert: chamomilla vulgaris, használta már valaki ezeket a bogyókat?

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Netty!

Gratulálok a telekhez, jó tervezgetést és jó építkezést! Sk csináljátok (na jó szakemberekkel) vagy vállalkozó csinál mindent? Hamarosan biztos előbújik a fogacska. :)
Légzésfogyelőnk nekünk sincs.

Viki!

Köszi, hogy megkérdezted. :)

Rambóka!

A Pezsgőház étteremről én is hallottam már, hogy jó hely.

Tynus!

Üdv köztünk. Nekem nem volt szülésznőm és a nevekre sem nagyon emlékszem, de a legtöbben nagyon segítőkészek függetlenül attól, hogy megfogadtad-e.

Monee!

Akkor hajrá, hajrá esküvő! :D

Kriszi!

Neked is köszönöm az infókat, már kialakult, hogy ha minden így marad, mit kell tennem. :)

Bea!

Az Angelcare ugye nem újonnan volt ennyi?? Én sajna nem megyek erre a talira, annál is inkább, mert Tami 1 óra múlva kapja az első oltását, nem tudom hogy viseli majd, mert eddig ritka nyűgös ma. :cry: :cry: :cry:
Mosószódát nem kaptam ahol néztem, de még kutakodok.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Netty!
Hol vettetek végül telket, és ha nem vagyok indiszkrét, mennyiért? Én is jó építkezést kívánok nektek! Sajnos erről a szerről nem hallottam!

Hódocska!
Tami olyan kis helyes baba még mindig! :D

Bea!
Én sajnos holnap nem érek rá! Holnaptól vasárnapig Hévízre megyünk, páromnak lesz ott konferencia, és mi is elkísérhetjük!

Tynus!
Én a Klinikán szültem, ott tudnék ajánlani szülésznőt, aki mellesleg komlói! :D

Rambóka!
Én se használtam gézlapot, csak az alkoholos oldatot. Én semmi mást. Légzésfigyelőt sem, gondolkodtam rajta, de végül nem használtunk. Nekem is azt mondták, hogy aki jó Apgare-ral születik, és nincs dohányos a családban, egyebek, ugye nem túl meleg szoba, stb, annak nem igazán kell! De ezt mindenki maga dönti el!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Timi!

Tami tündéri! :D

Tynus12!
Üdvözöllek! Én a Klinikán szültem, nem tudok segíteni! :(

Netty!
Nekem semmi gondom nem volt sem a terhesség, sem a szülé, sem a gyermekágy során és mégis bejelzett!!!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Bea,
bocs, nem reagáltam a fényképre.
1. Anna tényleg nagyon hasonlít rád - asszem ez később kimondott előny lesz neki :)
2. Sajna azért nincs fent kép rólam, mert a képeinken fura módon szinte sosem vagyok rajta, többnyire mert én csinálom őket :lol: De már mondtam Apának, hogy sürgősen készítsen rólam egy sztárfotót, mert szükség van rá :) Akkor felteszem.
De a kifigyelés miatt nem kell aggódni, általában csak péntekenként jutunk be mélyebben a Belvárosba, egyébként a Ledinán lakunk, gyalogolunk, így jobbára elakadunk a Búza térnél... Szóval ha hétfőn bámul valaki, az vsz. nem én vagyok :)

Jé, hogy lesz ez a szoptatós izé is, el is felejtettem :) Pedig én aztán igazán radikális szoptató lennék :))))))))))))) Na talán késő délután el is jutunk...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Szegény Tami! Részvétem a szuri miatt, de minden baba átesik rajta. Ti már az újat kapjátok, attól Petinek semmi baja nem volt (hátha ez megnyugtat egy kicsit)! Elsőre még a régit kapta, attól igen!!! :(

Amúgy mi kedden megyünk szurira! Már előre úgy sajnálom, mert amilyen patáriát múltkor rendezett (és akkor még oltást sem kapott) el tudom képzelni, micsoda műsor lesz most!!! :(

Jevi!
Jó pihit Hévizen!
Amúgy 9/10, 10/10 Apgarral született Peti, és mégis volt riasztás, de mindenki maga dönti el. :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Hódocska!

Gyönyörű a lányzó! :D:D:D:D
És mekkorát nőtt! Tiszta kerek már a pofija, nem olyan kis "áramvonalas" mint amikor megszületett. Itt kicsit nagyobb hely van, mint a pocidban volt! :D
Most nézem, ma van a második hónapja. Valamit csinálni kéne ezzel az idővel, mert lassan apuka veheti a sörétest a kérők ellen. ;)
Nem hullik a haja?
Remélem jól viselte a szurit, meg Te is! :)

Jevi!

Jó utat Nektek! Én nem voltam még Hévizen, de biztos jó lesz! ;)

Netty!

Hű, nem kis fába vágtátoka fejszéteket! Sok sikert hozzá!
Köszönöm a varrónőt, ha az építkezésben elakadtok valahol, keress meg, hátha tudok én is valami jó tippet! :)

Viki!

Valahol igazad van. Sosem lehet tudni, és nem lehet mindig a baba ágya mellett parkolni, hogy mi lesz a következő percben. Pláne hogy nálunk ha lesz, akkor totál a másik szobában lesz a gyerkőc. Asszem a gyerekezés költségvetésébe ezt is be fogom tervezni. Remélem használtan is lehet ilyet venni!

Üdv.:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee!
Igen, lehet venni használtan is, ált. a börzén szokott lenni! :D

Timi!
Taminak boldog hófordulót! :D (bocsi, az előbb nem is vettem észre :oops: :oops: :oops: )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, közben kaptam egy másik topicból két orvosnevet, és tanácsot, hogy inkább orvost válasszak, mert ha beesek egy fogadott szülésznővel a kórházba, nem biztos hogy az ügyeletes orvos vállalja az alternatív szülést. Labossa Gusztáv, és Hartmann Tamás a két orvos. Tudtok valamelyikről?

Jevi! Igen, gondolom Soósné Greksa Erikára gondolsz, ismerem, ügyfelem, de nem szeretnék semmiképp abban a kórházban szülni. Ott voltam a 2x vérvételen, meg a sógornőm két hete ott szült, és annyira rideg számomra és taszító az a hely. Most egyenlőre még csak érdeklődés szinten vagyok, mert meg szeretném várni, mi lesz a mi kórházunkal, az itteni orvosommal nagyon elégedett vagyok, ismerős is, ő a háziorvosunk is, de sajnos nem sétálhatok be egy számomra szimpatikus kórházba, hogy hoztam a dokimat is.

Nagyon édesek a babák, úgy várom már én is, hogy magamhoz ölelehessem a pici lánykámat, de olyan soknak tűnik még ez a 10hét. Mi is vaciláltunk a légzésfigyelőn, és úgy döntöttem, hogy nem múlhat azon a gyerekem élete, hogy sajnálom rá a pénzt. Lehet még több gyerekem is, akiknek jó lesz, meg el is lehet adni. Az árakat még nem néztem, de Angelcart ajánl mindenki.

tynus12
 
 


Sziasztok!

Timi!Az Angelcare újonnan húsz, a Brendonban vettük.

Tynus!én a klinikán szültem, kórházban nem vagyok ismerős!De sok sikert, és örülök, hogy te is írsz ide!

Sajnos a bölcsőhalálról az a tapasztalat, hogy olyan babákat visz el, akik teljesen egészségesek voltak.de nem akarok ezzel senkit riogatni, én is csak azt tudom, amit hallottam, vagy olvastam, mindenkinek magának kell eldöntenie mit vesz, semmiképpen se érezzétek úgy, hogy ez kötelező, mert különben rossz anya, aki nem vesz.Egyszerűen én így érzem biztonságban magunkat.

Timi!Tamara egyre szebb baba!Ezektől az új oltásoktól Annának sem volt kutya baja sem!

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


22. 300 Ft volt, megnéztem a jótállását.

Meghalt a billentyűzetem egy része.A nyilak nem reagálnak! :?: :?: :?: :shock: :cry:

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Bea!

Mi 2005. augusztusában vettük a Media Markt-ban, ott volt a legolcsóbb: 20.900 ft.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Timi!

Remélem nem viselte meg nagyon Tamarát az oltás?! Ugye nem azért nem írsz, mert baj van?

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!

Úgy tűnik nem lesz gond az oltással, csak azért nem jöttem, mert mikor hazaértünk volt még sírózás, etetés, utána végre picit elaludt, de akkor meg bepótoltam az egész napos lemaradást, mert mint írtam délelőtt nagyon nyűgös volt.

Bea!

Köszi, hogy elővetted ezért a jótállást! :D

Tynus!

Gondolom mennyire várod már a bébit! :) Hartmann Tamás és a Labossa is kedves, szimpi dokik (mondjuk Hartmann inkább csak éles helyzetben normális, én feküdtem bent sokat és sajna neki is vannak rossz napjai). Én úgy gondolom mindkettőnél (meg még egy pár dokinál) megoldható az alternatív szülés.

Monee!

Köszi a bókot, meg mindenki másnak is. :) Néha egy-egy szál hajacska kihullik, meg picit ritkább, de van még bőven.

Kriszi!

Azt nem gondoltam végig, hogy a ketteskénél a jelenlegi gyed bizonyos százaléka jár ha nem dolgozok vagy kb. ugyanaz az összeg?

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Tamara már hajlandó 10 percig rázni a csörgőt (persze csak ha nézem) :D
Kép Kép

Kép
hódocska
 
 


Hódocska,
a gyed kiszámítása ugyanaz, és mindig a fizetés az alapja, nem az előző gyed. Szóval hogy összesen mennyi lesz, az attól függ, mennyi volt előzőleg a fizetésed. Ha kevesebb, mint a minimálbér duplája, akkor a gyeded annyi lesz, mint az első, mert ugyanazon fizu alapján számolják. Ha viszont a minimálbér kétszeresénél több (lenne) a fizetésed, akkor a második esetben már nem az lesz az alap, hanem csak a minimálbér kétszerese, tehát ebben az esetben kevesebb lesz a gyed, mint az előző. Tehát pl. ilyenkor nem lehet maximális gyedet kapni. Aztán ha időközben bérfejlesztés volt a melóhelyeden (nekem pl. volt), akkor a fejlesztett, aktuális bért tekintik érvényesnek a második gyed megállapításánál, akkor is, ha sosem kaptál annyit kézhez, mert otthon voltál az első babával. És ha a fejlesztett, aktuális béred nagyobb lenne, mint a minimálbér kétszerese, akkor...na innen már tudod.
Én ezt onnan tudom, hogy annak idején körbejártam rendesen, kérdeztem netes tb-szakértőt is, meg minden - és a melóhelyem tb-kifizetőhely, és ott is klasszul tájékozott volt az illetékes tb-s.
Na és még egy: azért nézd meg azt is, hogy a gyedről szülésnél is pontosan így van-e. Szerintem nagyjából így, de én már gyesen és nem gyeden voltam, amikor szültem. És talán választhatsz is, hogy melyik ellátást akarod igénybe venni, az első baba utáni gyedet, vagy a tgyást a második baba után (persze egyszerre csak egyet).

Remélem, nem bonyolítottam érthetetlenre a dolgot :)

Tami még mindig gyönyörű...pontosabban egyre szebb. Mutogatom is a fiamnak rendesen, ő meg mondogatja rá, hogy "szijja babba" :))))))))))))
Ja és képzeld el, amikor Cicó lányom a múltkor meglátta a szalagotokat, megkérdezte, hogy: "Fáj még a szegény babkának a pici füle?"

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha nem bánjátok.... :D
Hódocskát ismerem- sajna kis időt szülés előtt a Megyeiben töltöttünk- és így jutottam el ide.
Szeretnék magunkról néhány infót megosztani veletek: Július 28-án, a kiírt napon született meg kislányom Zsófia, apja csak Sophie-ként hívja.3390 grammal és 52 cm-rel. Tündéri kislány, hatalmas szemei vannak, kis körte fejecskéje és szerintem nagyon-nagyon szép. /Hódocska talán megerősít ebben/. Képet is majd teszek fel, ha már kicsit belejöttem a fórumozásba. Most még sokat nyűglődik, szerintem nagyon keveset alszik, és iszonyú kislányos hangon tud sírni. Most már egyre többet nézelődik, mosolyog és gögícsél.
Császármetszéssel szültem, sajna, mivel nem igazán tágultam 2 újjnyi után. Borsay volt az orvosom. Merem mindenkinek ajánlani mert nagyon emberséges, segítőkész, lelkileg nagyon megnyugtatott a jelenléte.
33 éves vagyok, első gyermekem Zsófi, közgadász vagyok, és a CIB Lízing Rt.-nél dolgozom. /Remélem még lesz akkor is munkahelyem, ha visszaszeretnék majd egyszer menni dolgozni/.
Rózsadombon lakunk. Féjrem szintén a bankszférában dolgozik.

Majd a vonalzót is megpróbálom megszerkeszteni és beilleszteni, illetve a képeket nem felejtem el!

Sziasztok:Andi
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Andi!
Üdvözöllek a topikban! :D Nagyon szép neve van a kislányodnak!

Timi!
Tamara egyszerűen gyönyörű :D Nagyon édes, és milyen ügyesen rázza már a csörgőt!
Örülök, hogy a szuritól nem lett baja! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Már nagyon izgulok, hogy holnap minden simán menjen, és Peti olyan vidám és jókedvű legyen, mint ma volt. Olyan jó lenne, ha szépen sikerülne az első szülinapja!

A férjem elment barátnő babáját ünnepelni, így itt maradtam a géppel kettesben, mert Peti meg elég korán bekábult. Kíváncsi vagyok meddig tart majd az alvás!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Szia Andi! :wink:
Igen, megerősítem, hogy Zsófi nagyon szép, azt elfelejtetted leírni, hogy tündéri a szája (fölötti kis árok) :D

Kriszi!

Nagyjából már értem a lényeget, köszönöm.
:)
Édesek a gyerekek. Úgy várom már én is, hogy majd Tami beszéljen (jó, nem siettetem az időt, hiszen ma is annyira jó volt, este mindkét kezével rázta a csörgőt).

Viki!

Köszi a szép szavakat. És hát akkor mindent bele a hétvégén! Előre is boldog születésnapot a nagyfiúnak! :) Aztán legyenek ám tortamázas-habos képek! :D

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Küldök 2 képet Zsófiról. :P

Andi

[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 222.74.jpg[/img] Zsófi-baba húsos combija

Kép Zsófi-pofi [/img]
noviandi
Pécs
 
 


Na, talán most már sikerül a másik képet is elküldeni.
Bocs, a bénázásért.

Andi

Kép Na, ez a húsos combú baba
noviandi
Pécs
 
 


Andi!

Zsófi tényleg nagyon szép baba! :D

Timi!

Hát, úgy tervezzük, hogy lesz jópár tortás fotó :lol:

Kicsit nosztalgiáztam, tavaly ilyenkor még csak a 2005 őszibe írtam, hát visszakerestem:

[quote] írta:2005 Szeptember 16 Péntek - 22:12

--------------------------------------------------------------------------------

Petike megszületett 16-án 05.57 órakor 3850 grammal és 53 centivel. Jól van. képet nem tudok küldeni, mert igen rossz ez a rendszer, normál képet nem enged küldeni. Én az apuka vagyok és egy kicsit ideges, mert már vagy hatodszor próbálom elküldeni ezt az üzenetet! A Viki pusszant mindenkit.


Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Szia Timi!

Azért Tami sem semmi csajszika. A csörgős képek nagyon tetszenek! Nagyon-nagyon ügyi baba! Kíváncsi vagyok Zsófi mikor tud már megfogni valamit. Egyenlőre csak pár pillanatig és véletlenszerűen megy a dolog.
Remélem Taminál a szuri nem okoz gondot a hétvégén sem .

Viki!

Nagyon sok boldog szülcsi napot Petikének! :P Gondolom nagyon gyorsan elszállt az 1 év. Várjuk majd a fotókat!

Sziasztok: Andi
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Szia Andi!Zsófi tényleg szép baba!Örülök, hogy te is írsz !

Viki!

Boldog szülinapot Petinek!

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!


Viki!

BOLDOG SZÜLINAPOT PETINEK!!!! :P :lol: :lol:
Várjuk a képeket! :roll:

Andi!
Üdv. köztünk! Zsófi nagyon szép! :P

Hódocska!

Tami tündéri! :lol:
Nagyon ügyes baba, csak ámulok bámulok miket tud zsenge kora ellenére.

Üdv. Mindenkinek!
Szép hétvégét!
Zóra

Kép
zóra
 
 


Sziasztok!

Boldog születésnapot Petinek! :D

Viki!

Remélem jól telt a mai napotok, annak ellenére, hogy ilyen bolond szél kerekedett délutánra. Jó volt olvasni a régi szöveget (én akkor még nem voltam ugye)

Andi!

Jó, hogy tettél fel képeket! Na, ott az a szép szájacska. :P

Zóra!

Ma belenéztem ilyen babafejlődős könyvekbe és nekem is kikerekedett a szemem, hogy mi mindent csinál Tamara, amire ráérne még később. Azért remélem nem lesz ebből gond a későbbiekben. Mi tökre nem erőltetjük, hason pl. eleinte utált lenni, aztán mikor harmadszor letettem, felnyomta magát, negyedszerre meg már át is fordult (kicsit lesarkítva) és most ezt gyakorolja. Lehet, hogy a beszédfejlődése meg majd lassabb lesz... ki tudja... Mindenesetre nem úgy tekintek rá, mint egy "szupergyerekre", csak olyan meglepő számunkra is néhány dolog.

Képzeljétek, ma hogy jártam. Beszabadultam a városba, de az öröm helyett bosszankodva jöttem haza.
1. Múltkor voltam a Brendonba, hogy vásárolok, de nem volt nálam a kártyám (azt hittem Tominál maradt), de ugye így nem lehet pontokat gyűjteni meg katalógust sem kaptam, így visszapakoltam mindent és csak egy kuponakciós body-t vettem. Azért megemlítettem, hogy minek kell minden adatom, ha nem tudnak így a nevemre (kártya nélkül) blokkolni. Csak húzogatták a vállukat, tök unszimpatikusak voltak. Aztán kiderült, hogy valszeg Tomi a múltkor a Brendonban hagyta a kártyát. Így ma visszamentem, hogy megnéznék-e nekem hát persze ott volt (mondjuk a múltkor is megnézhették volna). Volt még ott pár "gazdátlan" kártya. Az üzletvezető csajszi volt, neki is említettem, hogy nem valami jó ez a rendszer, hogy enélkül nem lehet a nevemre vásárpűolni, de mikor megláttam a kártyám olyan pipa lettem!!! Nem is fárasztottam tovább magam, hogy elmagyarázzam, mennyire béna dolog, hogy szinte még a bugyiméretem is elkérik és egy telefont, sms-t, e-mailt nem tudnak küldeni, hogy hahó, nem hiányzik valami, vagy ne adj' Isten 52 Ft-os bélyeggel esetleg feladják. De a promós dolgok bezzeg jönnek e-mailben.l :twisted: :twisted: :twisted: Benneteket nem bosszantanak ilyen dolgok? De még nem volt elég mára:

2. Dm-ben már többször érdeklődtem, hogy a bababónusszal mi van, mert le telt az 5, 6, 7 hét, meg még annál is több... érdeklődjek, vagy majd értesítenek? Majd szólnak, de volt aki azt mondta még várjak, más meg hogy már rég meg kellett volna jönnie. De itt sem nézett utána senki. Ma viszont kicsit erélyesebb voltam, hogy nézze már meg valaki (egy szabad kapacitású eladót kértem meg) egyáltalán továbbították-e nem ám ott hever még mindig a pénztárnál. Erről is kiderült, hogy már hetek óta ott hever. És akkor kihozták, de olyan képpel (pedig én mosolyogtam, hogy végre megvan), hogy még rajta látszott, hogy ezért sétált 20 métert. Se egy bocsika, semmi. ÁÁÁÁÁÁÁ nem is ragozom, ma amúgy is rossz napom van, éjszaka nem aludtam mert házibuli volt fölöttünk vhol és a csúcsponton elkezdték a radiátorcsövet verni.

Remélem mindenki másnak jobb napja volt. :)

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a dícséretet Zsófit illetően. :) Jólesett!

Más:
Nem tudom,hogy szed-e, vagy szedett-e valaki közületek már Cerazette-t. Igaz,hogy elmondta a dokim, hogy előfordulhat a szedésekor vérezgetés, de most 2 napja olyan erősen vérzek,hogy az csak na. Fogalmam sincs,hogy ez meddig tart, vagy mi számít normálisnak mind mennyiségben, mind időtartamban. Ha volt valakinek hasonló tapasztalata, feltétlenül ossza meg velem! A férjem azt mondja, hogy ez a tuti fogamzásgátlás, a gyógyszer+a vérzés biztos hatás, mert így úgye tuti nincs szex.

Timi!

Sajnállak,hogy ilyen rosszul sikerült a napod. Igaz, nálunk meg Zsófi cirkuszolt egész nap. Nem tudom,hogy az időtől van-e, de reggel óta semmit nem aludt, és még most is nagy szemekkel nézeget, meg nyöszörög. Egyfolytában ásítozik. Szerintem már annyira fáradt, hogy nem tudja,hogyan is kezdjen hozzá az alváshoz. Már vagy 1 órája ringatom. Attila focimeccsen van, azt beszéltük, mire hazaér tutira aludni fog a kicsilány. Ehelyett most már én sem tudom,hogy igazából mikor óhajt majd elaludni.

Na megyek, megpróbálom Zsófit betenni a kiságyba. Már úgy érzem leszakad a kezem.

Sziasztok: Andi

Kép

Kép
noviandi
Pécs
 
 


Sziasztok!

Az ígért képek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


A napunk egyébként szerencsére nagyon jól sikerült, Peti nagyon édes volt, és nem nyügösködött! És most éhes.....

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


És most jóllakott! :D

Timi!
Sajnálom, hogy ilyen rossz napod volt! A Brendonban már én is mérgelődtem, mondjuk nem a kártya miatt, de valóban nem igazán kedvesek és segítőkészek ott. Legalábbis amikor én ott jártam. :)

A Dm-ben (mi az Intersparban lévőbe járunk) egyelőre mindig kedvesek voltak velünk arra nem panaszkodhatom. :D

Andi!
én nem szedtem Cerazettet.

Ja mielőtt valaki is kiakadna, hogy tejszínhabot eszik a gyerek, ez külön neki lett csináltatva és növényi tejszín, amit tejérzékenyek is ehetnek! :wink: :D

Jó éjszakát Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok lányok!

Hát mi ez a nagy hallgatás? :) Csak nem ugyanaz van mindenkinél, mint nálunk: bömbi és nyűglődés egész nap :?:

Viki!

Szuperjók a képek, gondoltam, hogy lesz maszatolós, mert az vele jár az első szülinappal :D . Éjjel sokat gondoltam rád, hogy milyen érzés lehet, Peti fiad már 1 éves!!!!

Megint buli volt az éjszaka ugyanott, de férjemnél elpattant a húr, így egy személyben felment és kicsit rendet rakott. :lol:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy nem jöttem egy ideje, de a hétvégén volt a Mecsek Rallye és hát ugye azt nélkülünk nem tartják meg. :D

Hullára elfáradtam. Nem rég értünk haza, és már semmi másra nem vágyok, csak egy fürdésre és vízszintesen az ágyra. :)

Holnap jövök!

Mindenkinek szép éjszakát!

(Timi! Nektek még szebbet! ;) :P )

Üdv.
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Timi!

Köszi :D
Igazából nálunk már a lóti-futi van, amikor nem bírunk már vele, akkor lemegyünk vele a ház elé, itt a parkolóban tud futkosni, meg kavicsot szedni, meg füvetnézegetni.... Igazából nem volt ma hiper nyűgös, csak kicsit nyafisabb a szokásosnál. Ez lehet, hogy valami front miatt van, vagy egy újabb fogacska, majd kiderül.

Bulizós szomszéd :( Nekünk is volt ilyenmég az előző lakásban, (csak az alattunk volt, dehát panelben tulképpen mindegy) csak hát férj, szintén egyszemélyben lerendezte! :lol:
Amúgy 22.00 óra után nyugodtan kihívhatod a rendőrséget!

Nyugodtabb éjszakát Nektek mára!

Amúgy egy csomót nosztalgiáztam ám Peti születése körüli dolgokról. (és tök jó volt szerencsére) Sőt úgy jött ki a lépés, hogy ma is voltunk a Klinikán, meg ugye pénteken is. Barátnő kisbabája felkerült az intenzívre :cry: , így nem jöhetnek még haza egy ideig, sajnos, és hát mentünk látogatni, és ugye egy évvel ezelőtt ugyanott voltam, még ugyanabban a szobában is. :lol:

Monee!
Jó pihenést!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?