Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,


Székrekedés témában sem vagyok otthon. Engem minden baj elkerül.:) Szerencsére.
Egyetlen problémám, hogyha sokáig állok járkálok el kezd fájni a hasam.:(


Bandázs, hasfogó, hastakaró öv:

Nekem már van egy hastakaróm, mert a nacik, bár már csak egy nagyon csípó, de még jó rám. 1900 Ft. A MAMMYSTIC boltban. www.kismamaruha.hu oldalon megtalálhatók a címek, mert több boltjuk is van. Egyébként egy puha póló anyag ami eltakarja a kigombolt nacit, a kibújó hasat, stb. Az elvágott pólóötlet, ha feszülős volt, akkor tényleg jó.
Egyébként hasfogó is jó szerintem ilyen takarásra, de ilyet eddig még csak egy barátnőmnél láttam, akinek a sok gyalogl
ástól fájt a hasa. (mint nekem, csak az ő mérete sajnos kisebb mint az enyém) Olyan mint a terhes hasas bugyi, csak bugyirész nélkül és tépőzáras. NA nekem olyan kéne.

Szupermodell fellépésem:)
Állítólag az RTL reggeli műsorában 9-és 10 között lesz. Ha Pintácsi Viki, vagy Mammystic, vagy terhes kismamák öltözködése a téma, akkor az lesz.:) Még nem tudom mit adnak rám, úgyhogy, és nem tudom hogy fogok bénázni, úgyhogy ne röhögjetek a képernyők előtt akkorát.:))) Egyébként a kismamamodell karierem már csak 3 hónapig tarthat.:)))


Brendon katalógus:

BEnne vannak az árak. a legvégén cikkszám és oldalszám szerint. Mondjuk vannak olyan termékek, amelyek árai nincsenek benne.:(

csernusn
 
 


koszi mindenkinek a valaszokat, de ahogy irtam, a helyzet nem egyszeru. kilo szolo/szilva + liter tej siman lecsuszik minden nap, semmi eredmeny. korpovitot, kefirt is probaltam. annyi magneziumot eszek, h lassan vilagitani fogok + 2 naponta vegignyomom a terhestornat. harmadik napja zoldseg+gyumolcs+tejfélék napot tartok, semmi. a szex lehet, h hasznalna, de nem rajtam mulik. a glicerin kupot meg nem probaltam, majd megkerdezem a patikaban, h adnak-e recept nelkul. remenytelen vagyok, tudom.

KépKép
felixanyul
 
 


Na megint van mit behoznom!

Őzi
Irtad a Lelki köldökzsinór c. könyvet. Nekem is megvan, de már akkor vettem mikor a lányommal az utolsó heteket tapostam, tehát nem sikerült csak kb a 1/4-t elolvasnom. Azóta meg kisgyerek mellett ....
Szóval az érdekelne, hogy vannak benne konkrét tanácsok, hogy mit és hogy csinálj, mert én habár nagyon hiszek benne, kicsit ráuntam az egyedi esetleírásokra, mert egy kicsit olyan reklám szagu volt a dolog, hogy felkeltse az érdeklődésed és menj el egy szakemberhez alkalmanként ha jól tudom min. 8000-ért.
Ja írtad még a méh mérést. Nekem soha nem mérték meg. Habár a lányomnál nem volt fogadott szülésznőm, és lehet, hogy ez mást nem érdekel :lol:

Cic
Mi a Praktikerbe járunk festéket kevertetni. (Márha a falfesték felől érdeklődtél :o) Ott egy színmintából kb 1000 féle, ha nem több színt kevertethetsz ki. Moshatóak (ez egy gyerekszobában nem hátrány) és nagyon jól fednek, nem csöpögnek. Szóval tuti és szerintem nem nagyon drága.

Szopival kapcsolatban örülök, hogy sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, hátha ti nem estek abba a hibába mint mi itt néhányan. De azért szeretném hozzátenni (sajnos!!!) azt az észrevételemet, hogy sokszor bizonyos infok nincsenek leírva, vagy félre vezetőek. (De ez sajnos annyi mindenre igaz a gyerekneveléssel kapcsolatban) Pl az én esetemben, hogy 4100 gr-os babát szültem senki nem írta, hogy ránk nem vonatkozik a féléves korra súly duplázás, egy éves korra háromszorozás. Én meg elkezdtem idegeskedni, hogy nem hozza a lányom a kvótát. Az idegeskedés meg ugyebár tudjuk, hogy a tejleadó reflexet gátolja az pedig hosszútávon a tej termelés csökkenésével jár, mert a szervezet úgy érzékeli, hogy feleslegesen termel és nem fogy. Szóval a másik két anyuka is aki írta, hogy csak pár hónapig tudott szoptatni valószínüleg az idegeskedés rabja lett. Habár én tudom a legjobban, hogy könnyű azt mondani, egy ilyen helyzetben amikor megvagy róla győződve, hogy éhen hal a gyereked, hogy ne idegeskedj. Ördögi kör!
Szóval én nagyon drukkolok nektek, hogy most sikerüljön!!!
De egyet értek, hogy a LLL fanatikus, de a hónlapjukat érdemes elolvasni.

Tünde
Tök jó hogy ilyenek is leírtok, hogy 7 piritós és társai, így legalább nincs akkora lelkiismeret furim, hogy egyik este megettem 3 1/2 szelet bazi nagy zsíroskenyeret hagymával és még így is alig tudtam abbahagyni :oops:
De minden súlyáért aggódó kismamának én a Csengével 20 kg szedtem fel (nem igazán látszott rajtam sem sok) és kb egy héttel a szülés után 16 el is tünt. Szóval szerintem ennek nagy része víz. Szóval bátran zabáljon mindenki ami jól esik neki :lol: na jó ez túlzás volt

Mot
Még nem régen vagyok itt köztetek, de ugye a babaszobáról írtad, hogy kész? Ha igen akkor képeket akarunk látni.

Cic
Miért használsz sterilizáló folyadékot? Az bazi drága nem? Én a mikrós sterilizálót használtam, az áram és a víz mégis csak olcsóbb, igaz én is rüheltem, mert bazi macerás.

Baba kötvény
Az én lányom amikor született még nem volt baba kötvény. Most lesz. Szerintetek nem gáz, hogy ha felnőnnek a gyerekeim az egyik kap pénzt a másik nem? Én érdeklődtem, hogy ha a 40e forintot nem is kapjuk meg, de nyithatok-e neki is ilyet azt mondt hogy nem!

Mágnes
Írtad, hogy "lefelé" rugdos a bébi, nekem a méhszájamat kaparászta vagy rudgosta a lányom meg most a pocaklakó is, és rettenetesen kellemetlen. Van más is így?

Winnie
Ahogy olvastam a rémálmok hozzátartoznak a terhességhez. Szóval mindenki küzd velük időnként, engem az elsőnél időnkét kiborítottak most már igyekszem ügyet sem vetni rájuk.
És még azokhoz fűznék hozzá amit a bölcső halálos cikkről írtál:
Mondjuk én spéci hiszek benne, hogy ez tényleg hatásos, habár ez sem tuti, mint semmi. De mi ezt úgy oldottuk meg, mivel én sem tudok jól aludni, ha ott fekszik a bébi, hogy a kiságy egyik felét nem szereltük fel és oda volt tolva az ágyunkhoz. Szóval olyan volt mintha velünk aludna, de mégis külön ágyon. Így nem kellett felkelni ha fel kellett venni éjszaka, tényleg szülő kímélő módszer.
Kb 6-7 hónapos korában szereltük fel a rácsot, mert akkor már mászhat kúszhat. Azóta már kb. 1,5 m-re alszik tőllünk.
Habár hozzá kell, hogy tegyem, ha beteg, lázas, fáj a hasa, fogzik akkor mi is magunk közé vesszük és soha nem feküdtünk rá, még a kezemet sem tettem rá. Ha megszületik a gyereked majd rájösz, (ha egy szobában alszotok) hogy még a mocorgására is 100X fel fogsz ébredni nemhogy ráfeküdjél. Csak érdekességként olvastam, hogy a kisgyerekes anyáknál (főleg ha szoptatnak) hiányzik a mélyalvás fázis.
Találkozásban én benne vagyok! Tök jó lenne!

Na megint jó hosszúra sikeredett!

Pusz Mindenkinek
Krista

KépKép
Kép
krista
 
 

 
 

Éljen, Krista, a zabálós kismamák védője! :D Úgy örülök, hogy írtad. Máris jobban érzem magam.
Egyébként az én babám batman-pózban van, úgyhogy ha rugdos, akkor a köldököm tájékán érzem, ha üt, akkor meg fura helyeken. Azt nem tudom, hogy melyik részemen (belülről nem igazodom ki magamon), de nem annyira kellemes. Szóval lent elöl és lent hátul. Az nem jó. Néha meg akkorákat tud rúgni... :shock: De legalább most már nincs min aggódnom, hogy nem érzem. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Hello,


Most fejeztem be a vacsit, három házi hamburger (csak a zsömle Mekis méretű a belevalók nem:)). Én nem figyelek arra mit eszem, arra igen, hogy legyen benne gyümi, meg változatos legye, de mindent eszem.

Annyian írtátok már a babamozgást. És most nem tudom mit érezzek, mert én azt érzem, hogy mozgott, de soha nem tudnám megkülönböztetni, hogy a keze vagy a lába volt-e. És nekem hol itt hol ott érzem, állandóan forogna? Annyit tudok, hogy a köldököm környékén és attól egy kicsit balra, nagyon szokott égetően fájni a bőröm (akkor arra a részre nem szabad nyúlni), gondolom ott feszülhet a legjobban, nem?
Meg talán annyit tudok még megkülönböztetni, hogyha egy részen nagyon kemény lesz, akkor az talán a feje vagy a háta, vagy a feneke. (ez a három gömbölyű) De ti honnan tudjátok mi az?????

csernusn
 
 


Niki: én csak a védőnőtől tudom, hogy melyik lehet a rúgás és melyik ütes, merthogy megmutatta, hogy nagyjából hogy fekszik. Nem tudom, mennyire változtatja a pozícióját, mert eddig mintha mindig fejjel lefelé lett volna eddig. Persze nem mindig ugyanott érzem a fentet és a lentet sem, szóval nyilván mocorog, forgolódik.
Bőrfájást én még nem tapasztaltam. A keményedés pedig nem inkább valami méhösszehúzódás vagy ilyesmi?

Kép
Kép
tinu
 
 


Fúú, Krista, zsíros kenyér!!!!! Én már vagy 1 hónapja hajtom a boltokban a kacsazsírt, de eddig nem találtam. :(
És a barátokközt alatt kolbászt fogok enni hagymával és kenyérrel.
De bedobnék pár hambit is...

Kép

Nekem nem egy helyen mozog a baba, még pici, van helye forgolódni bőven. Azt viszint én is érzem, amikor lent van, elég kényelmetlen, tök nyom.

Félixanyul, a Glicerines kúpot adják recept nélkül is.
Vendég
 


Niki:
A mozgást én is onnan tudom beazonosítani, hogy az uh-n mutatták, hogy a popsija van felül, a feje lent. A csuklást már meg tudom különböztetni, hát az tényleg nem kellemes érzés.
Egyébként a Manóka már több mint egy hete fejvéggel fekszik, és sokszor tényleg olyan, mintha hátul ki akarna jönni... :?
Ma beszéltem a falu védőnőjével, és az ő babája is lefelé rúgott, úgyhogy megnyugodtam. Remélem nemsokára fordul, és akkor megint élvezhetem a rúgdosást! :D

Jajj! Megvan a házasságink. A hapsi követelte tőlem az apaságit... Nehezen értette meg, hogy a férjemtől van a gyerek. Még azt is megkérdezte, mikor fogant. Meglepődött volna, hogy óra percet is mondok... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Lányok,

Most a született feleségek alatt kívülről is látható volt a kisbabónk mozgása. Tök jó volt látni, most egész nagyokat rúgott, ütött.:) nekem a mellem alatti részen látni, hogy mozog, szerintem fejjel lefelé van.:) A kiskönyvembe is mindig azt írja a doki.
Szóval megnyugodtam, mert az utóbbi időben elég keves mozgott, szerintem érezte, hogy nem tudok annyira ráfigyelni, mert az új lány lefoglalja az egész napomat.:( De most odafigyeltem és ő is visszajelzett, ez tök jó.

Na jó éjt.

csernusn
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam vezetni.:)
Élveztem, bár a 2esbe váltás még nem tökéletes, elsőre sok volt az info.:)
Ma is megyek 9re..így iparkodom...

Viszem Annát is magammal..mivel mondtam az oktatónak csak, így tudok rugalmas lenni!
Most házhoz jön értem..:)

Remélem tényleg intenzíven tanulok meg vezetni, mert nem sok időm maradt.Smile

Most nézem..már a 7.hónapba léptem.:)

Puszi.

Bence:
Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Jó reggelt Mindenkinek! :)

Mi holnap kezdjük a 6. hónapot!! :)

Kellemes napot!
mot
 
 


Sziasztok!

Egy kis időre eltűntem, mert valahogy annyi helyre kellett szaladgálnom, hogy nem volt időm beugrani hozzátok. Már megint nagyon sokat írtatok. :lol:

A mozgásról csak annyit, hogy nekem akkor mozog igazán a bébi, ha lepihenek, És általában két helyen( jobb fennt, és balra lent) érzem. Hogy mi micsoda azt én sem tudom megkülönböztetni, nekem eddig a feje fenntt volt. és oskszor érzek ilyen kemény felületet is. A csípős érzés nekem is volt már többször a mell alatti részen. Nem tudom, mi lehet ez, de viszonylag hamar elmúlik.

Képzeljétek, voltam Komárnoban kedden, van ott egy bababolt, és elég olcsón vanak cuccok. Egy pici bolt, de majdnem nagyobb választék van, mint itthon. És az árak is tűrhetőek. Kinéztem a babakocsit is , megrendeltem abban a színben, ami tetszett, kb 2 hét múlva meglesz, akkor megint kimegyek, és csak akkor kell elhoznom, ha még mindig tetszik, Szóvalk ilyen rugalmasak odakinnt. A babaruhák szinte olyan áron vannak, mint nálunk, de találtam egy másik boltot is, ahol kb feléért megkapni mindent. Ha valakit érdekel, majd írok róla részletesebben.

Most kicsit ki vagyok akadva, mert tegnap délután úgy összevesztem az anyósommal, hogy csak na. :twisted: Még mindig tiszta ideg vagyok, és úgy ver a szívem, hogy remélem a baba nem sokat érez belőle.
Egyenlőre ennyit. Majd megpróbálok többet itt lenni veletek.
Mindenkinek jó pocakosodást.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Sziasztok!
Na ezen a melyik hónapba léptem dolgon most valamit nem értek!
Én 25 hetes vagyok. Ha a 25-öt elosztom néggyel (egy hónap 4 hétből áll), kijön, hogy 6 hónap és egy hét. Én ezt úgy értelmezem, hogy betöltöttem a hatodik hónapot, és beléptem a hetedikbe. Nem?
Vagy valamit nagyon elszámolok?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes :)


A terhesség 9 naptári hónapból áll, de a könnyebb számolás végett, 40 hétről (280 nap) beszélnek!!!

Egy hónapot 4 hétre vesznek, így 10 (4 hetes) hónapból áll a terhesség.
mot
 
 


Sziasztok!

Viki!
Kérlek írj bővebben a bababoltokról, én is Komárom megyei vagyok/voltam, közel lenne, megnézném.

Mágnes!
A helyzet az, hogy a terhesség heteibe beleszámolják azt a 2 hetet is, amikor még nem is voltál terhes. Vagyis, a doki az utolsó menstruáció első napjától számítja a terheséget, mert ez egy biztos támpont a számoláshoz, hiszen sokan nem tudják megmondani, hogy mikor jött össze a baba pontosan. Vagyis, ha jobban belegondolsz, a 40 hét se éppen 9 hónap, ugye? :D Nekem pl. április 17-e volt az a bizonyos első mensis nap, de a baba 30-án délután készült. Én például tudom, mert abszolút tudatosan próbálkoztunk. :) Vagyis, amikor a doki szerint 6 hetes terhes voltam, akkor valójában még csak 4. Azt mondjuk meg ne kérdezze senki, hogy miért 40 hét a hivatalos, hiszen 9x4=36+2(a bizonyos 2, amikor még semmi se volt), az is csak 38. ??? Na, ezt már én se tudom. :? Egyébként a hivatalos időszámítás szerint a fent leírt logikád helyes. Valóban a 7. hóba léptél.
De talán Tünde tudna válaszolni, egészségügyibe járt és gondolom tananyag volt valamennyire a várandósság/szülés is. Kérdezzük meg őt.

Andi


Kép
andykamama
 
 


Na tessék!

A férfiak sokkal kiműveltebbek a témában.
Micsoda szégyen ez nekem. :oops: :oops: :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Ez tudom, csak asszem Sziszike írta, hogy belépett a hetedik hónapba, és ha jól látom a 28. hétben van. Ha ezt elosztom néggyel, akkor nem belépett, hanem betöltötte. Vagy nem? :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Andi!
Most olvastam, amit írtál. Megnyugodtam :D Én ugyanis sürgetném az időt.. :) Mi is tudjuk pontosan az inszemináció miatt, de úgy számolom, ahogy a védőnő és a doki:)
Szerintem azért lehet 40 hét, mert gondolom az a két hét "túlhordás" még belefér. Mert a 38. héttől nem számít koraszülöttnek. Az hiszem... Vagy 36?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mot!

Szia! Sokat mozog már a babó? Remélem, már megnyugodott a párod.
A lakásfelújításhoz/rendezéshez pedig gratulálok. Gyorsan ment. Én már az őrület határán állok néha, mert a felső szint ugyan befejeződött, de most következik az alsó... Éppen a lenti fürdő áll romokban. Rettenetes ez az örökös vésés/kalapálás/zuhogás. A vele járó mocsokról meg ne is beszéljünk. :cry:

Andi


Kép
andykamama
 
 


Mágnes!

37. Épp a ma reggeli RTL műsorban volt babás téma, ott mondta a doki, hogy a 37. hét a vízválasztó. Egyébként igazad lehet. Kilogikázunk majdnem mindent. Minek is ide az orvos meg a védőnő? :) :) :D

Andi


Kép
andykamama
 
 


Így van, Sziszike már a 8.-ba lép. :) Tudatosítsuk benne, mert még lekési a nagy napot. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Te jó ég a 37??? De messzinek érzem azt az időpontot!
Tényleg Sziszike! Nehogy egy hónappal később menj be a kórházba! :wink:

Mi most tartunk a festésnél, a parkettázás már megvan. Így, hogy majdnem minden kész, el is döntöttük, hogy legkésőbb jövő nyárig elköltözünk.... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


lányok,

Ha megnézitek a naptárat, akkor egy hónap nem 4 hét, hanem majdnem mindig egy kicsivel több, ezek a több napok okozzák a 40 hetet vagy több mint 38 hetet.

Majd még írok.:9

Niki

csernusn
 
 


Sziasztok!

Számolás (remélem jól tudom :D): a terhesség 10 holdhónapból áll (10*28=280 nap), de 9 rendes hónapból, legalábbis ezzel számolnak az orvosok (az tényleg más kérdés, hogy ők nem a fogantatástól számolnak, hanem 2 héttel korábbról).
Ha "rendes" hónapokkal számol valaki, akkor az nem 28 nap, hanem változó, hisz egy hónap nem 28 nap, hanem 30 v. 31, tehát átlagban inkább 30,5 napos hónapokkal lehetne számolni (ha a februárt nem kavarjuk be :D).
Amikor egymás között beszélgetünk, akkor nyilván nem a holdhónapokra gondol az ember, így a napeltolódások miatt pl. 7. hónap nem 24 hét + 1 naposan kezdődik, hanem kb. 2,5 héttel később, 26,5 hetesen. 8. hónap pedig kb. 31 hetesen, a 9. hónap kb. 35,5 hetesen.
Túlhordásról egyébként csak a 40. hét beteltével, a terminus napjától számolnak, azaz mai álláspont szerint (orvosok +2 hétig hagyják) egy terhesség max. 42 hetes lehet.
Azaz Ági, te még nem léptél a 7. "rendes" hónapba, de a holdhónapba igen...
Egyébként időnként egyszerűbb dátum szerint számolni. Pl. én dec. 12-re vagyok kiírva, az a 9. hónap vége. Ha ebből kivonom a 3 hónapot, akkor a 6. hónap vége szept. 12-én volt, ezt már könnyebb összevetni a heteimmel. Én szerda óta vagyok a 7. hónapban.

Nagyon érthetetlen voltam? :lol:

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Andi! Ahogy átmész Komáromból Komárnoba, mész egyenesen és az Európa hotelnél balra kanyarodsz. Onnan már meglátod, hogy Babyshop . Ez az a bolt, ahol minden van. A másik bolt pedig nem balra, hanem jobbra kanyarodsz el egy park előtt, és ott addit mész amíg ezt nem látod: Textil. Ez egy méterárú féle, és itt vannak babaruhák elég olcsón és szépek. Remélem érthetően leírtam. Nem olyan nagy város, nem lehet eltévedni. Én nem tudtam, hogy melyik merre van, csak kérdezősködtem,hol van bababolt. A textilt meg én fedeztem fel, mert a Babyshopban majdnem olyan drágák a ruhák, mint itthon. Ha valami mégsem világos, írj! :P

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


na rájöttem, mekkora hülyeséget mondtam. Tehát a hét nem lesz több, attól mert egy hónap nem pont 28 napos. A hét attól hét napból áll.
a 31 egy napos és 30 napos az egy több mint 4 hetes hét. Mindig egy két nappal. Tehát valójában a 9 hónap, az nem 36 hét, hanem alapból több azokkal a plusz napokkal, vagy várjatok.... NEm holdhónapok szerint számolunk? mert az tényleg csak 28 napos....

Mivel elkavarodtam saját magam okoskodásában ezért feladom.:(((

Ja megkérdeztem, nekem a tgyás ugyanannyi lesz, mint a fizum most, a sok bónusz pénz miatt!!! Tök boldog vagyok, legalább az első hat hónapban nem élünk sz@rabbul.:)

a 37. hét mihez vízválasztó????

Én már a 9 hónapos szerint a hetedikben vagyok a 10 hónapos szeritn a 8-ban..:)

csernusn
 
 


Sziasztok

Cic
Tetszik a melltartos weblap,lehet rendelek is toluk ha nem talalok normalisakat a boltban.
nekem is van mar 2 eve mosogatogepem,isteni,anno Alexxal en iChicco fertotlenitoztem,utaltam is rendesen,mindig benne felejtettem a folyadekban orakra...

Flexi
Sajnallak,de a homeopatia talan segithet. Ja es a rengeteg folyadek,gyumolcsle ivas is.
Nekem nincsenek ilyen gondjaim,sot most percre pontosan jarok naponta.

Kolena
Keresek neked otthon kepet es felrakom.

Szana
En 3*1 Magne B6-t szedek,ugy vagyok vele hogy csak eleg, legkozelebb megkerdem a doit.Bar tegnapi nagy felfedezeem hogy talan attol is faj a hasam alja neha hogy a csaszi sebem huzodik,nyulik.

Beszti
Tenyleg neked volt mar ilyen?Normalis ez hogy a sebnel erzek neha nyomast?

Winnie
En sem tudtam sosem ugy nyugiban alaudni ha mellettunk volt az agyban,es nem azert mert rafekszunk egyszeruen tul hangos volt a szuszogasa :lol: A kisagy az agy mellett volt de valahogy az meg megnyugtato volt.
En nem almodtam emga szulesrol,anno igen talan mar azert nem,mert tudom mi var ram :shock: :wink:

Zsiros kenyer fogyasztokhoz en is csatlakozom,imadom,jo sok paradicsommal+paprikaval vagy szolovel :oops: :wink:

Sziszike
Na akkor bedobod magada melyvizbe ha Annaval vezetsz,nem fosz felni majd elesben hgy mogotted a gyerek.en mikor Alex megszuletett tobb honapig nem mertem egedul fuvarozni ugyhogy eladtu ka kocsimat,es mire nekibatorodtam kaptam egy ujat.

Viki
Szupi hogy talaltal babakcsoit,majd fotozd le :wink: Anyossal ne foglalkozz,ne meri meg az idegeskedest.

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Niki
Aha mi mara 8.honapban vagyunk :D Meddig dolgozol vegul???
En mar csak 2 napot :!: Tgyas kiraly tenyleg,nekem Alexnal a tappenz+tgyas is a telejes fizu volt a 13.havi meg a bonuszok miatt.Ehhez kepesz csak 1 honapot voltam tapenzen,mert atan amr jott a baba :D
Most kb par ezert lesz a kulonbseg ,de nem veszes.Bar nem mervado de azert jo hogy megint lesz olyan bevetelunk amit en keresek :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Viki!

Köszi a babaoltos infót, érthető volt, biztosan megtalálom. Még esetleg annyit, hogy a babakocsik milyenek és milyenek az áraik a hazaiakhoz képest? Úgy kb.

Beszti!

Jó ez a számításos magyarázat, szerintem érthető, és így már nekem világos a dolog. :)

Niki!

A 37. hét a vízválasztó ahhoz, hogy a baba innen már nem számít koraszülöttnek. Vagyis a kb. 3 hét mínusz belefér. A tv-s doki bácsi szerint. :)

Hú, gyerekek, látom, hogy a zsíroskenyér és a szőlő is terítéken van. :) Issssteni!! A szőlőért egyébként is "ölni" tudnék, a zsíroskenyér meg a bónusz. :D Egyébként én nem is vagyok kívánós... :) Mi lesz, ha az leszek? Jó ég, bele se merek gondolni. :cry: Jönnek ám a plusszok! Eddig 1,5 kilóm van, de azt hiszem, igaza van azoknak, akik azzal "ijesztgetnek", hogy a második félidő majd meghozza az eredményt. Jajjj... :?

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!
Andi! Volt mindenféle babakocsi: Peg perego 16000 Sk az kb 20 ezerrel olcsóbb, mint nálunk. Volt még Graco, Pierre Carden, meg egy csomó fajta, még Jane is volt. Én egy lengyelt néztem ki Tako a neve. Többfunkciós. És 7700 korona, ami kb 60ezer. Hozzá még kell hordozó. Cam hordozót néztem ki az 3000 korona. Itthon rákerestem a Takora, de több félét találtam, és már nem emlékszem milyen típusú volt. De megpróbálok színében feltenni egy képet. Kép

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


A kívánósságról csak annyit, hogy nemrég még menőztem :D:D az 1 kiló hízásommal, és tök büszke voltam magamra, hogy nem zabálok.
Erre ma ebédre megettem 2 tányér (mély) rakottkápit, és 4 db profiterolt, aminek a fele Apáé lett volna. :oops:
Szóval könnyen járt a szám, amíg nem kívántam semmit, úgy könnyű volt nem felfalni mindent. És végre vettem kacsazsírt!!!

Viki, nekünk is ilyen babakocsink van, vagyis nem ez a márka, de ugyanez a váz, szóval léynegében egyforma. Jónak jó, de marha nagy dög, és nekem a 4 db lefixált kerékkel elég nehéz volt a közlekedés. De egyébként tényleg szuper, főleg azóta, amióta van kis no name esernyős babakocsink.
Viccet félretéve ha nem kell buszoznod és befér a csomagtartóba, akkor csak ajánlani tudom.

Kép
Vendég
 


hát ez a számolósdi tényleg elég bonyolult. Az időpontot, hogy mikor fogant a baba, én is tudom pontosan, így valóban stimmel az időpont amikorra ki vagyok írva. De itt a hetek számolása sokáig nekem is kínai volt!
Én is úgy tudom, hogy a 36-37. héttől jöhet a baba.

Niki: holnap nézni fogunk! majd integess a kamerába.....:-)

tegnap este olyan aktív volt a Borsó, akkorákat rugott a férjem nagy örömére...na meg az enyémre is persze. Reggel is erre ébredte, és ma akár hányszor leülök, mocorgás van. Csak én sem tudom, mivel nyomul, bár egyértelműen a jobb oldalamon van a mozgás.

Korena: ma megyünk újra Villányi bortúrára unokahugomékkal. De hát ugye megint én vagyok a sofőr. Nem baj. Gyönyörű idő van itt, igazi kirándulós idő. Jó hoy itt vannak, és tényleg bajnok az idő, így én is egy csomót sétálok velük, és azért olyan programokat állítunk össze, ami kismamabarát, és a friss levegőn van. Tuti Borsedli is élvezi.

Én annyira érzékeny lettem, amióta kismama vagyok... ha már csak beszélek a babához, potyognak a könnyeim az örömtől.
Vendég
 


Sziasztok!

Ezek szerint, ha jól értem, akkor abból a dátumból, amit beírtak a kiskönyvembe, hogy akkor fog születni, le kell vonni 9 hónapot és elvileg akkor volt a fogantatás? És akkor onnantól lehet számolni a hónapokat. Vagyis ha én január 18-ra vagyok "kiírva" (persze nem ez szerepel a könyvemben, de én ezt számoltam az interneten), akkor szeptember 18-tól lépek a 6. hónapba? Vagyis most még egy szűk egy hétig vagyok öthónapos terhes és utána már mondhatom, hogy hat? Én azt hittem, hogy később leszek... Bár nem értem az egészet, mert az utolsó menzeszem első napja április 11. volt. Akkor nem annyira valószínű, hogy tényleg április 18-án fogant volna a baba, nem? Akkor maradt abba mégcsak éppen a vérzésem. Nos, ez nekem kínai. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Csajok :)

Ne csináljátok már :)

Egy terhesség 280 nap, ez 10 darab 28 napos "hónapból" áll, ami tovább bontható 4 hétre!! UGYE???

Viszont a naptár az asztalon ugyen nem 28 napos hónapokat mutat hanem 30, 31 naposakat(kivéve ugye a februárt), ezért jön ki kilenc naptári hónapra a terhesség!!!!!

A mi példánk:

Utolsó menstruáció első napja : 2006. április 14. (péntek)
Szülés várható ideje: 2007. január 19.


Holnap pénteken befejeződik a 22. hét!!!!

Szeptember 14.-én ma pedig befejeződött az 5. naptári hónap!!!
Viszont a 4 hét/hóból már 5 és fél eltelt ugye!!! 22/5 az 4,5!!!!



Tiszta???

:)
mot
 
 


Már belehülyültem!!! :(

22 hét telt el, ami négy hetes "hónap"-pal számolva már 5,5 "hónap"-nál tartunk!!!!

Naptár szerint ugye csak holnap kezdőik a 6. naptári hónap!!!

OKÉS csajok????
mot
 
 


Mot: én továbbra sem értem egészen, pedig van 3 diplomám, igaz, egyik sem matematikából. :wink: És az is igaz, hogy elég fáradt vagyok, szóval egyáltalán nem vagyok képes kitartó gondolkodásra most. Tehát a saját paraszti eszemmel úgy számoltam eddig, hogy bár 22 hetes és pár napos vagyok, de igazából levonok kettőt, vagyis 20 hét terhességem van eddig. Az pedig 5 hónap. Vagyis most lépek-léptem a 6. hónapba. Kész, passz, többet nem számolok. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Na, akkor még kavarok rajta egyet, csakhogy már senki se értse (én se :D:D). Szóval elkezdtem számolgatni (Tinu gondolatmenetét továbbvezetve), és rájöttem, hogy ha 9 "rendes" hónapot számolunk átlag 30,5 nappal, akkor 9*30,5 = 274,5 nap. Viszont az orvosok 280 nappal számolnak, tehát a 10 holdhónap az nem egyenlő 9 rendes hónappal, hanem közöttük még mindig van egy hét.
Tinu, így lehetséges az, hogy ha kiírás napjától visszaszámolsz 9 hónapot, akkor nem is az utolsó menzesz első napját, de nem is a fogantatás napját kapod, hanem a fogantatás napja - hét nap. Pl. én dec. 12-re vagyok kiírva és eszerint -9 hónap az márc. 12. lenne. De a fogantatás nálunk márc. 19-20-a körülre eshetett (azt már nem is kavarom bele, hogy mikor volt az utolsó menzesz első napja, mert ráadásul nekem nem a 14. napon volt peteérésem).
Szerintem ez okozza a legnagyobb kavarodást, hogy a 9 hónap nem is 9 hónap! :D:D

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Csajok!

Nem tök mindegy? Úgyis akkor jön az a gyerek, amikor akar. Számolás ide vagy oda. Az a lényeg, hogy érett legyen!

Cic
cicmerák
 
 


:D :D :D :D :D
tök jó ez a számolósdi...

De Mot nagyon kitartó, és szerintem tiszteletbeli kismamává kéne fogadnunk. :) Mellesleg szerintem jól elmagyarázta, csak szerintem az a bajunk, hogy nem bírunk elszakadni a naptári hónapoktól és ez bekavar.

Viki! A kocsi szuper, álmaim színösszeállítása. Nagyon-nagyon tetszik. Itthon alig találtam néhányat ilyesmi színben. Tündéé is valóban hasonló, nagyon szupi mindegyik. Júj, de jó, megyek Komárno-ba! :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Szilvi!

Az érzékenységhez csak annyit, hogy eddig azt hittem magamról, nincs mégegy ilyen kismama, mint én. Se rosszullétek, se hangulati ingadozás, se kívánósság, se fejfájás és egyéb klasszikus tünetek, erre az imént kaptam barátnőmtől az sms-t, hogy ma 3/4 2-kor megszületett a kislánya, és erre elkezdtem bőgni! Annyira örültem és meg vagyok hatva. Főleg, hogy kaptam egy fotót is a telefonomra. Mégiscsak rendes kismama vagyok... :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!
Hát jól megkavartam a számolósdival a dolgokat. :lol: Ha egymás után végigolvassátok, tök vicces!
Én akkor is eldöntöttem, hogy maradok a naptári hónapnál, és én a 7. hónapba léptem, mert én már a hetedikben akarok lenni.. :wink:

Mi jövő héten vesszük meg álmaink babakocsiját, ha meglesz, majd lefényképezem!

MagneB6: Amikor a dokim szabad lábra helyezett a kórházból, azt mondta, hogy a magnéziumból minimum a nap 4 legyen meg. Én maradtam a napi 3X2-nél, a kórházban úgy adták.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Köszi a dicséretet kocsi ügyben. Én valami narancssárgásat kerestem, ez olyan rozsdaszínű féle. Csak katalógusban láttam, majd 2 hét múlva megyek megnézni, mert addigra kész lesz.
A számolósdi szerintem nem bonyolult, csak abból kell kiindulni, hogy a terhesség 9 naptári hónap, vagy 10 holdhónap. Ha a heteket nézzük, akkor 40 hét, ami ha egy hónapban pont 4 hét lenne, akkor jön ki 10 hónapra. Szóval az a legegyszerübb, ha inkább mindenki hetekben számolja, ahogy eddig is tettük, mert úgy nem zavarodunk bele. Amúgy régen én sosem értettem, miért heteket mondanak, és nem hónapot. Hát biztos ezért. :roll:

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Számolósdi...

Kép

Én az utsó mensitől kiszámolom az ujjamon a hónapokat, aztán ennyi, ha vki a hónapra kíváncsi.
De tényleg tökmindegy. :D:D:D:D:D:D
Vendég
 


Ja, és ha már ennyire benne vagyunk a számolósdiba :D :
Valaki említette (Krista?), hogy közszájon forog az a mondás is, miszerint a babának 6 hónapos korra meg kell dupláznia a súlyát, 1 éves korára pedig megháromszoroznia. Na ennek se dőljön be senki. Tudniillik a babák az első hónapokban nagyon gyarapodnak, így 4-6 hónapos kor körül tényleg meg szokták duplázni a súlyúkat (itt is lehetnek kivételek, főleg a nagy súllyal született babáknál). Viszont ezután a gyarapodásuk lelassul.
Márpedig az a mondat egyenletes gyarapodást feltételez, pl. egy 3 kg-val született babának az első 6 hónap alatt 3 kg-t kell híznia, és a következő 6 hónap alatt a trpilázás miatt 9 - 6 = 3 kg-t megint. És ez azzal a dologgal együtt, hogy ugyanakkor tény, hogy lassul a gyarapodásuk, nem mindig lehetséges.
Persze lehet, hogy valakinél igen, pl. valószínűbb, hogy egy kisebb súlyú babánál jobban bekövetkezhet (de ő már talán korábban dupláz és ezért tényleg eléri a triplát is).
Viszont pl. az én lányom 3,8 kg-val született, 1 évesen kb. 14,4 kg-nak kellett volna lennie. Holnap 2 éves lesz és 12 kg körül van... :lol: (nem vékony, nem is duci)
Szóval ezen senki ne idegeskedjen, főleg ne szopikérdéssel.

Beszti
beszti
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mielőtt változatosság kedvéért megint elhúzok tréningre...

Szóval tuti, hogy kislányunk lesz, berózsaszínezhettek a táblában :) Úgy beterpesztett a tegnapi 4D-n a kisasszony, hogy mi is szinte elszégyelltük magunkat :) És így Réka lesz :)

Majd délután folyt köv,

winnie

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!!!

:)

Király volt ez a számolgatós téma!!! :)

A lényeg ma betöltöttük a 22. hetet!!!!!!:) Kép
mot
 
 


Sziasztok!

Tegnap este egyszerűen nem engedett belépni a babanet :evil:
A számolósdi valóban elég érdekes, néha nekem is végig kell gondolnom, hogy akkor most melyik hónapban vagyunk... :lol: Pláne, ha valaki így teszi fel a kérdést...pedig abszolút képben vagyok számolásügyileg. De pl. pont a 20. héten kérdezte valaki, hogy hanyadik hónap, s kellett vagy 1 perc, mire kiötlöttem a helyes választ. Most már jóval egyszerűbb, így a vége felé...

Winnie,


:D Gratula Rékához! Teszel majd fel képet?
Mi is szeretnénk még egyszer elmenni 4D-re, de jövő héten megyek sima Uh-ra, úgyhogy utána biztos várunk még vayg 3-4 hetet a következőig... :(

Én már több, mint 2 hónapja nem láttam Pöttömkét :(

Kép
Kép
szana80
 
 


Jó reggelt lányok. Na ma reggel végig olvastam a tegnapi matematika szeminárium anyagát itt, és végig nevettem a levezetéseiteket. Igaza van Vikinek, én is hetekben beszélek, ha vlaki megkérdez, és visszaosztja magának mindenki ahogy akarja.

Viki: Nagyon dögös a babakocsi!

Szilvi: Irigykedem a Villányi séta miatt!!!

Tegnap este miattatok zsíros kenyeret vacsoráztam hagymával! Nem mondom meg hány szeletet, mert szégyenletesen sokat, de nagyon jól esett!! hmmmmmm... :lol: :lol: :lol:

Winnie nagyon gratulálok a kis puncishoz. Tegyél fel képet!!!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Winnie :)

Gratulálok!!!!

:)
mot
 
 


Csajok !!! :)

Meséljetek a szoptatóspárnáról!!! Jól lehet vele alukálni??? Ki, hol, (mennyiért) vette????

Köszönöm!!!!
mot
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?