Na megint van mit behoznom!
Őzi
Irtad a Lelki köldökzsinór c. könyvet. Nekem is megvan, de már akkor vettem mikor a lányommal az utolsó heteket tapostam, tehát nem sikerült csak kb a 1/4-t elolvasnom. Azóta meg kisgyerek mellett ....
Szóval az érdekelne, hogy vannak benne konkrét tanácsok, hogy mit és hogy csinálj, mert én habár nagyon hiszek benne, kicsit ráuntam az egyedi esetleírásokra, mert egy kicsit olyan reklám szagu volt a dolog, hogy felkeltse az érdeklődésed és menj el egy szakemberhez alkalmanként ha jól tudom min. 8000-ért.
Ja írtad még a méh mérést. Nekem soha nem mérték meg. Habár a lányomnál nem volt fogadott szülésznőm, és lehet, hogy ez mást nem érdekel
Cic
Mi a Praktikerbe járunk festéket kevertetni. (Márha a falfesték felől érdeklődtél
) Ott egy színmintából kb 1000 féle, ha nem több színt kevertethetsz ki. Moshatóak (ez egy gyerekszobában nem hátrány) és nagyon jól fednek, nem csöpögnek. Szóval tuti és szerintem nem nagyon drága.
Szopival kapcsolatban örülök, hogy sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, hátha ti nem estek abba a hibába mint mi itt néhányan. De azért szeretném hozzátenni (sajnos!!!) azt az észrevételemet, hogy sokszor bizonyos infok nincsenek leírva, vagy félre vezetőek. (De ez sajnos annyi mindenre igaz a gyerekneveléssel kapcsolatban) Pl az én esetemben, hogy 4100 gr-os babát szültem senki nem írta, hogy ránk nem vonatkozik a féléves korra súly duplázás, egy éves korra háromszorozás. Én meg elkezdtem idegeskedni, hogy nem hozza a lányom a kvótát. Az idegeskedés meg ugyebár tudjuk, hogy a tejleadó reflexet gátolja az pedig hosszútávon a tej termelés csökkenésével jár, mert a szervezet úgy érzékeli, hogy feleslegesen termel és nem fogy. Szóval a másik két anyuka is aki írta, hogy csak pár hónapig tudott szoptatni valószínüleg az idegeskedés rabja lett. Habár én tudom a legjobban, hogy könnyű azt mondani, egy ilyen helyzetben amikor megvagy róla győződve, hogy éhen hal a gyereked, hogy ne idegeskedj. Ördögi kör!
Szóval én nagyon drukkolok nektek, hogy most sikerüljön!!!
De egyet értek, hogy a LLL fanatikus, de a hónlapjukat érdemes elolvasni.
Tünde
Tök jó hogy ilyenek is leírtok, hogy 7 piritós és társai, így legalább nincs akkora lelkiismeret furim, hogy egyik este megettem 3 1/2 szelet bazi nagy zsíroskenyeret hagymával és még így is alig tudtam abbahagyni
De minden súlyáért aggódó kismamának én a Csengével 20 kg szedtem fel (nem igazán látszott rajtam sem sok) és kb egy héttel a szülés után 16 el is tünt. Szóval szerintem ennek nagy része víz. Szóval bátran zabáljon mindenki ami jól esik neki
na jó ez túlzás volt
Mot
Még nem régen vagyok itt köztetek, de ugye a babaszobáról írtad, hogy kész? Ha igen akkor képeket akarunk látni.
Cic
Miért használsz sterilizáló folyadékot? Az bazi drága nem? Én a mikrós sterilizálót használtam, az áram és a víz mégis csak olcsóbb, igaz én is rüheltem, mert bazi macerás.
Baba kötvény
Az én lányom amikor született még nem volt baba kötvény. Most lesz. Szerintetek nem gáz, hogy ha felnőnnek a gyerekeim az egyik kap pénzt a másik nem? Én érdeklődtem, hogy ha a 40e forintot nem is kapjuk meg, de nyithatok-e neki is ilyet azt mondt hogy nem!
Mágnes
Írtad, hogy "lefelé" rugdos a bébi, nekem a méhszájamat kaparászta vagy rudgosta a lányom meg most a pocaklakó is, és rettenetesen kellemetlen. Van más is így?
Winnie
Ahogy olvastam a rémálmok hozzátartoznak a terhességhez. Szóval mindenki küzd velük időnként, engem az elsőnél időnkét kiborítottak most már igyekszem ügyet sem vetni rájuk.
És még azokhoz fűznék hozzá amit a bölcső halálos cikkről írtál:
Mondjuk én spéci hiszek benne, hogy ez tényleg hatásos, habár ez sem tuti, mint semmi. De mi ezt úgy oldottuk meg, mivel én sem tudok jól aludni, ha ott fekszik a bébi, hogy a kiságy egyik felét nem szereltük fel és oda volt tolva az ágyunkhoz. Szóval olyan volt mintha velünk aludna, de mégis külön ágyon. Így nem kellett felkelni ha fel kellett venni éjszaka, tényleg szülő kímélő módszer.
Kb 6-7 hónapos korában szereltük fel a rácsot, mert akkor már mászhat kúszhat. Azóta már kb. 1,5 m-re alszik tőllünk.
Habár hozzá kell, hogy tegyem, ha beteg, lázas, fáj a hasa, fogzik akkor mi is magunk közé vesszük és soha nem feküdtünk rá, még a kezemet sem tettem rá. Ha megszületik a gyereked majd rájösz, (ha egy szobában alszotok) hogy még a mocorgására is 100X fel fogsz ébredni nemhogy ráfeküdjél. Csak érdekességként olvastam, hogy a kisgyerekes anyáknál (főleg ha szoptatnak) hiányzik a mélyalvás fázis.
Találkozásban én benne vagyok! Tök jó lenne!
Na megint jó hosszúra sikeredett!
Pusz Mindenkinek
Krista