Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Süni remélem megkaptad a mailt, mert nekem hibát írt ki a szolgáltató :evil: A lényeg, hogy mi is szeretnénk menni a talira, és teljesen mindegy melyik szombaton lesz :D . Vasárnapok sajnos foglaltak. Igazodunk a többiekhez! Ha olyan hétvége lesz, amikor Apa dolgozik, akkor ketten megyünk Dávid babával :P

Ildi_kó édesek a gyerekeid! Gyerekneveléssel kapcsolatban a szívedre hallgass! :wink:

KeliMóni Gergő édes kismackó! :D

Boszi nem irigyellek, a lányod nagyon jól érzi magát a pociban!

Szép estét mindenkinek!

Kép
madri
 
 


Kelimoni
Tündérmacko :)

Örülök, hogy tuti lett a cékla. Még egy gyors recept. A héjában fött céklát nagylukú reszelőn lereszeled + majonéz + fokhagyma (én anélkül is szeretem) + só, bors, behűteni = nagyon finom. :lol:

Biztos, hogy a gyerek üzent, remélem hamar "csönget" is.

Szép napot mindenkinek.

Tviky

Kép
tviky
 
 


Nekünk mind a két hétvége jó, de én nem mondom 100%-ra, mert nekünk nagyon függ apától és Balázs fáradsági fokától. Úgyhogy reménykedem, hogy ott leszünk. A Gólyahíresre tutira megyünk!

Tvicky, a céklaötleteid valóban kiválóak. Én imádom a céklát, de eddig csak savanyúnak ettem.

Tegnap volt az első almapürés nap. Nyersalma nem jött be, így megpároltam és összeturmixoltam. Teljesen olyan lett, mint a bébiétel, nagyon finom, és tuti nincs benne semmi más E200+hasonló. (Jó, tudom, elméletileg a bébiételben sincs! ) Hígitottam tápszerrel...és a maradékot majdnem mindet megettem. :wink: Amit megmentettem magamtól azt viszont jégkockatartóba lefagyasztottam. Így kis almapüré kockák lettek. Később tejpépbe, krumplihoz jól használható, és nem kellett kidobni. +jól adagolható és kis helyet foglal. Ja, a kockákat kiszedtem a tartóból és egy zacsiba tettem be a mélyhűtőbe. Szerintem tök jó ötlet. Piszok büszke vagyok magamra! :lol: Jó, igaz, Süni levelét nem értettem, de más eszembe juthat azért, naa!
:) :) :)
Zsófinak is ízlett az alma ( mert bár az ötlet kiváló, mégis csak Ő a lényeg) 3-4 kanállal bevágott. Utána viszont délután sikítozva sírt egy csomó ideig, csak a kezemben volt el. Sajnos, egy idő után kénytelen voltam letenni, mert menni kellett Balázsért...az üvöltést folytatta, és mikor elaludt a babakocsiban még álmában is hüppögött. Már komolyan aggódtam! :cry:
Szerintetek az almapüré okozhat hasfájást? Ha igen, mit csináljak? Előbb-utóbb el kell kezdenie enni mást is...és úgy ízlett neki...

Kép
Kép
ggabszi
 
 

 
 

hahóóóóóóóó!

Köszi Tviky! :) Nem tudom, miért érzem úgy, hogy rövidesen a babás topik táborát fogod erősíteni. :) Már ha lesz időd! :)

Gabszi: Sajna az alma is okozhat hasfájást. :( Mivel a házilag nem savtalanított, lehet vele gond. Talán jobb lenne a bébiétel kezdetnek. És tápi nélkül? Próbáltad már megkörnyékezni vele a kisasszonyt?

Hasfájásra nekünk az infacol jött be. Azért is ragaszkodtam hozzá, mert csak a gyomorban hat. Bár van akinél ez kevés. Na, meg a masszázs. :)

Én is mindig megkóstoltam Gergő kajcsijait. :) Voltak szörnyűek is, főleg, amikor az elején még bébikajcsiztunk. :?
De amióta én főzök neki..... :D
Mivel már azt eszi, amit mi, így sokkal kevesebb a gondom. :)

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Ggabszi a védőnéni minket leállított az almával, javasolta, hogy majd csak a télálló almát adjunk a gyereknek. Egyenlőre az még nem érik :evil: . A nyári alma püffeszt és hasfájást okoz. Mellesleg megfogja a székletet :( Ezért eszi Dávid baba az őszibarackot mindennel. :lol: Próbálkoztunk a barack-banán egyveleggel is, de a banántól is fáj a poci. Kicsit nehéz még.

Kép
madri
 
 


Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat, nagyon kedvesek vagytok és olyan jó, hogy megerősítettetek abban, hogy a szívemre kell hallgatnom. És köszönöm a gyerekeimre írt szépeket is :)

<b>Rkata:</b> Nekem sincs már 3 éjszakája itthon a párom, holnap este jön csak, nagyon hiányzik (a gyerekeknek is). És jövő hét vasárnap megint el kell mennie 1 hétre :( :( Mondjuk nekem az a jó, hogy most anyósom, aztán meg anyukám "helyettesíti" Apát :) Persze, ez nem az igazi... Hogy bírtad? Nagy volt az öröm Csengénél, amikor hazajött apukája?

<b>Ggabszi:</b> Nagyon szép ez a hableány! És micsoda sok buborék van körülötte! Félre ne értsd, de tisztára meglepődtem, hogy Balázs, a Harry Potter-hallgató hableányt rajzolt! (ezt mind jóértelemben írom!!!, mármint, hogy tök jó, hogy sokminden érdekli)

De ügyes Zsófi, hogy már tud forogni és játékot zenéltetni!!! Veronikánál is már úgy várom ezeket :) Most ott tartunk, hogy oldalra fordul, és nagyon figyelmes. A felé, köré tett játékokat nagyon nézi, beszél hozzájuk, mosolyog rájuk és "repked" nekik :) Ja, és már egyszer véletlenül meglökte a bébitornáztatón lógó játékokat és nagyon örült, hogy himbálózni kezdtek.

Az almázáshoz további jó étvágyat és kitartást kívánok! :) Reméljük, hogy nem lesz tőle pocifájás.

<b>Tviky:</b> Nagy örömmel olvastam én is, hogy "beindultatok" :) További szép készülődést kívánok és drukkolok, hogy mihamarabb csengessen a Kismanótok!

<b>Szuperboszi:</b> Jujj, de izgi, hogy már csak 1 hétig vagytok egyben! :):):)

<b>Kelimoni:</b> Nagyon drága Kismackód van! Köszi a linkeket, én mindig örülök nekik. Mindjárt teszek fel én is hármat ;)

http://meseorszag.extra.hu/

http://www.gportal.hu/portal/kismvity/

http://www.gportal.hu/portal/iciripiciri/
ildi_ko
 
 


Lányok, nem nyári almát használtam, azt mellesleg én sem szeretem: túl savanyú és nem is "ropog a fogam alatt".
Golden és gála keverékét, és nem is nyersen, hanem párolva, így savtalanítottam. Az íze teljesen olyan, mint a bébikajcsi.
Ma egyébként már jobb volt a helyzet, Zsófi egyenesen követelte, hogy adjak még, de nem mertem 4-6 kanálnál többet. Majd holnap!
Úgy tűnik nálunk nem fogja a székletet! :lol:

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Ildikó: Csengét ez nem viseli meg, februárban 1 hétig lenn voltunk Tamás szüleinél, Tamás meg dolgozott, Csengének fel sem tűnt, amikor megérkezett az apja (nekem annál inkább :))), most ugyanez volt a helyzet.

Ma megkaptuk a végleges kihelyező határozatot, aki még nem látta őkelmét, hát ilyen helyre kis legényt tojt nekünk a gólya(hír):

Kép
rkata
 
 


Ja, ezt nem is meséltem el: Csenge folyamatosan szórakoztatta a gyámügyeseket, szegény pasi már nem bírt írni, úgy rázta a nevetés a csajom dumájától (nagyon jó passzban volt ma :) ), igen jó hangulatú volt a határozat megírása. Majd közölte, hogy "anya, kakis vagyok, tiszta pelust aggyá léccives", issszonyúúúú büdi volt, kicsit égett a képem, dehát micsináljak, gyerek... :lol:
rkata
 
 


Sziasztok

15 mail-t már kaptam, 13-13 az állás :lol: (szept.30. okt.14.)a többi alkalomra sokkal kevesebb.
Még 17 mail-t várok kb.. Ilyen sokan vagyunk :P ha néhányan nem is írunk rendszeresen.
Délelőtt át kell mennem a suliba, remélem addig még befut pár válasz.

Jó éjt Süni

Rkata
Én most látom először :D Csodaszép!!! Gratulálok!!!!!!
renóca
 
 


Ildikó!
Tök jó linkek!

Egy csomót átmásoltam, kettőről Kelimoni jutott eszembe!
Remélem, már nem ez a helyzet:
Kép

Hanem ez:
Kép

Ggabszi!
Én mindig bébiételt adtam neki és többektől hallottam, hogy barackkal kezdték. Örülök, hogy javult a helyzet!

Rkata!
Én azt hittem, hogy egy Anne Geddes képet látok! Egyszerűen meseszép a gyermeketek! Biztos, hogy nem angyal??? :wink:

Puszi

Kép
kajla
 
 


Rkata:
Ha nem mondtam még: EZ A GYEREK GYÖNYÖRŰ! Ja, szerintem már mondtam.. :lol:

Gabszi:
Marci baromira utálta a próbálkozásaimat, neki is a bébiétel volt a bejövősebb. Aztán a doktornéni mondta, hogy csináljak almakompótot és az tetszett neki, de akkor talán már idősebb volt, mint most Zsófi. Nemtom. :-)

Kelimóni:
Tündérke ez a kismackó!! :-) Jól el van látva anorákokkal.. :-)
Megérkeztek a mesedekoros cuccok, teszek fel képet Lilikém birodalmáról:

Kép

Ma hihetetlen napom volt. Elmentem a gerincambulanciára és ott ültem 10.30tól 15.00ig! Úgy, hogy három héttel ez előtt lebeszélt (fix) időpontom volt! Mikor mentem éppen nem fájt a hátam, de mire bejutottam a dokihoz már eléggé... :-( Még jó, hogy Marcit nem vittem magammal, megkukult volna! Bár lehet, hogy előbb bejutottam volna?? :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Rkata!

Gyönyörű a babátok! :D


Olvastátok a másik topikon a jó hírt? :lol:

Kép
tirza
 
 


Marci_anyu: a "Marcimondta" mintájára lehetne "Csengemondta" is? :) Annyit beszél ez a nőci, és egyre inkább olyanokat mond, hogy szédelgünk a röhögéstől Tamással. És ha látja, hogy sikere van, még rátesz egy lapáttal, meg velünk együtt nevet.

Aszongya tegnap a kocsiban: "Anya, igazi férfit akarok!" :?: :?: :lol: "Mit szeretnél, kislányom??", "Igazi férfit akarok mégegyszer."
Aztán leesett, hogy a "Maszkabál"-ból a "Skót"-ot akarja hallgatni (abban van, hogy "Az igazi férfi dudán játszik... "stb.)
rkata
 
 


Rkata
Csak a többieket tudom ismételni - gyönyörű a kisfiatok. És olyan értelmesen néz, nem mint egy 5 hetes. És milyen nagy haja van, és szőke, mint Csenge. Tiszta szívből gratulálok!!

Rvan
Micsoda jó hír, nagyon örülök nektek, ki fog tudni segíteni a fiuk ellátásában?

Kép
tviky
 
 


Köszönöm a hozzászólásokat a kajáltatáshoz.( Kajla, Keli, Madri , Simineni) Én "sajnos" szinte mindent magam készítek ( sütit én sütöm, lekvárt én főzöm, joghurtot natúrt veszek -ha lehet biot-bele a gyümölcsöt én teszem stb.), így elszomorított, hogy lehet jobb lenne, ha a bébiételekkel kezdeném,bár beláttam, lehet igazatok.

Igy hát, felkerekedtem:
1. Nem lehet sima almásat kapni, csak párosítva 2-3 más gyümölccsel.
2. Irtó drágának találtam 250-399 Ft-ért egy kis üveggel, amikor amit én csinálok ugyanolyan ízű, teljesen friss és házi. ( Tudom, hogy olyan, mert vettem és megkóstoltam a Fruttapurát! :wink: )

Így hát, arra a következtetésre jutottam ,amíg ismerkedünk az ízekkel tutira én csinálom majd a kajákat.
Az első hét az almáé-nagyanyáink is mind így kezdték( természetesen nem nyári, ebben igaza van Madrinak), majd a második hét az őszibaracké, aztán ezt a kettőt lehet váltogatni és keverni is-ez a harmadik hét feladata.
Aztán Ildikó tanácsára kipróbálom a tejpépet, és ehhez is lehet keverni gyümölcsöt-itt már sok a variáció.
A következő hónap pedig a zöldségeké lesz: sütőtök, répa, burgonya és új gyümölcsnek talán bejöhet a körte és a banán.
Ez így kitart féléves koráig, utána mi lesz, arra még nincs tervem. :lol: Féléves kor után lehet már húst adni vajon?
Mániákusan betartottam a 4 hónapos kort, és a továbbiakban is lassan haladok, az ajánlás szerint, mert nem merek bátrabban próbálkozni. :cry:

Nekem az evés a "dilim", az ételed az életed szerint élek ...él az egész család, így nagyon sokat költünk a jó minőségű eledelekre.
Az evés kultúrájához hozzátartozik az illat, amit érzel, miközben készül, a munkája annak, aki készíti...stb.
Mindenkinek van valami furcsasága, nekem a kajálás, tudom, tudom...tanácsot kérek, aztán megyek a fejem után! :wink: Az a gyanúm sikerül Zsófit is elrontanom, hogy a közétkeztetés réme legyen, mint Balázs! :cry:

Kata, ez a pasis duma-ez nagggyon jó!! És a kispasi változatlanul gyönyörű!

Marcianyu, jó a kuckó...beköltözhetne már a baba...kitartás
A párolt alma majdnem olyan, mint a kompót, csak nincs benne cukor, citrom, szegfűszeg, fahéj...szóval mezítlábas!

Rvan, itt is szorítok!!!

Ildikó, a hableány meseillusztrációnak készült. Meseolvasás alatt rajzolta Balázs.

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Sziasztok

Október 14.győzőtt :P
Eddig 38 felnőtt és kb :lol: 25 gyermek jön. Azért kb, mert nem lehet tudni kinek telefonál közben a gólya :D
Bátran írjon aki szeretne jönni, akár nekem, akár a többieknek és küldjük a részleteket.
Most mennem kell. Megyek a suliba pontosítani az időpontot.

2006. OKTÓBER 14. SZŐD TORNATEREM 10-16 ÓRÁIG TALI

Délután jövök.

Üdv Süni
renóca
 
 


Folyamatos beszámolót küldök majd a -hogyan rontsuk el a gyerek táplálkozási szokásait egy életre-projectről.
Nagyon szomorú vagyok, mert egyszerűen nem tudom másképp csinálni, mint Balázsnál, és ez nagyon bánt.
Úgy látszik ez genetikusan kódolt nálam, mint amikor meglátom az első sárgabarackot és rögtön lekvárt kell főznöm, vagy az első szilvát és már készül is a szilvásgombóc. Na de a nagyi és az édesanyám is így csinálta!!!!
Az öröklődő minták erősségére én jó péda vagyok! :wink:

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Ggabszi:)
Én is sokszor sajátot reszeltem, turmixoltam, főztem:)
Ha kitört a lustaság, vagy utaztunk, akkor ment inkább a dobozos, üveges.
Lehet, a kispasim gyomra volt/van betonból:), de nálunk nem okozott gondot semmi, igaz, már 5 hós elmúlt, és az otthonból ott reszelt almaevéssel előkészítve hoztuk el.
Most meg mindent megeszik, igazi kis "konyhamalac", az ugortól (uborka) a paracsomig (paradicsom), a szőlőtől a szilváig.
Ja, és ezeket tegnaptól mind "bambúcsának" hívja, mert tegnap tanították meg neki az "inni fanta..." kezdetű szlogent, és annyira tetszik neki a szó.

Minden gyerek más, nem biztos, hogy a lánykád a közétkeztetés "rémlédijévé" válik. Szóval fel a fejjel:)

Rkata! Én még nem láttam a legénykét, így most mondom gyönyörűség:) Élvezettel olvasom a gyerekszájakat is:)

A mi mai gyöngyszemünk: Bobi kérdezi: Dógozol? Én: Nem, befejeztem (épp a neten olvasgattam), erre ő azt mondta: bújik:).

Marci_anyu, szép A babasarok, nekünk is van mesedekorunk, nap, felhők és csillagok, meg egy szép süni a babánál, Bobinak pedig két kisvakond:)

Kelimoni, jó a téli szerkó:)

Jó talizást nektek, legközelebb mi is megyünk:)
szuperboszi
 
 


Ggabszi!
Van sima alma magában, azt hiszem Hippes, de majd megnézem!!! Hol nézted? Rossmann, DM, ezekbe keresd, sokszor vannak akciózva én akkor vásároltam be!

Délután jön hozzánk Amneris és Zituska!! Úgy izgulok, hogy mit szól Regi hozzájuk!


Kelimoni!
Még nem írtam, de nagyon vagány a szerkótok!

Puszi
Kép

Kép
kajla
 
 


Ggabszi: Nálunk sem fogott az alma, egyik gyereknél sem. Sőt, a banán sem. Mindenki mondta, hogy ezek milyen székrekedést tudnak csinálni a gyerkőcöknél, nálunk meg... hmmm.... :D volt pelus-termés bőven.

Szerintem ez a téma még egy olyan, hogy kettéosztja a társadalmat :) Vagyis: vannak bébiétel-hívők és házi-koszt hívők. legalábbis ami az első évet illeti. Na jó, lehet, hogy van a kettő csoport között némi átmenet is ;)
(Ez most tipikusan olyan mondat lett, hogy "írok, írok, de nem mondok semmit :roll: )

"Folyamatos beszámolót küldök majd a -hogyan rontsuk el a gyerek táplálkozási szokásait egy életre-projectről.
Nagyon szomorú vagyok, mert egyszerűen nem tudom másképp csinálni, mint Balázsnál, és ez nagyon bánt. "

Ezt miért írtad? Mit rontottál el Balázsnál? És miért vagy szomorú? (Bocsi, ha nem jó a felfogóképességem, de tényleg nem értem, szerintem tök jó, amiket eddig írtál, hogy nagyon figyeltek arra, mit esztek.)

Kb. 2 hete kezdtem megízlelni a meseolvasás örömeit, eddig ugyanis Viviennek nem volt türelme mesét hallgatni. Csak úgy mesélhettem neki, hogy vagy fejből valami rövidet, vagy pedig könyvből, de egy oldalhoz egy mondatot mondhattam kb. saját szavaimmal, mert már lapozott is tovább. Mostanra ért meg a mesehallgatásra és én úgy élvezem! Kaptunk az egyik óvónénitől két könyvet, amiknek az az érdekességük, hogy "gyapjú-képekkel" vannak illusztrálva, és csak elnagyolt figurák, foltok láthatók rajtuk. Ennek az a lényege, hogy a gyerek fantáziájának kell működnie, nem kapja "készen" a látványt. Nagyon tetszik mindkettőnknek (mármint a lányomnak és nekem), anyósom ki volt akadva, hogy hogy adhatnak ki könyvet ilyen ronda képekkel, amiből semmi sem látszik :lol: Meg Szutyejevtől is olvassuk a Vidám mesék-et. Ha sikerülne előbányásznom a régi ládákból az én Kippkopp könyveimet, annak is örülne szerintem Vivien.

Rkata: Gyönyörű a kisfiatok (is)!!! Nagyon tetszik nekem is ez a kép, annnyira szép rajta Vincus. De jó neked, Marci_anyu, hogy már láthattad őt élőben is....

A "Csengemondtákat" olyan örömmel olvasom! Édes ez az "igazi férfit akarok" :P Lánykám is nagyon szereti a Maszkabált és Gryllus Dalok1 és Dalok 2 cd-jét - hozzá kell tennem, hogy én is, nagyon igényes zene!

Kajla: De jóóó nektek, hogy mennek Hozzátok Amnerisék! Aztán elő a fényképezőgépet! :wink: Mondd meg nekik légyszi, hogy sok puszit küldünk!

Az oldalak nekem is nagyon tetszenek, jó sok minden össze van rajtuk gyűjtve!

Marci_anyu: Nagyon szépek a szobadíszek, meg hát az egész Lili-sarok!!! Látod, megvárja a kislányod, hogy méltó módon fogadhasd! ;)

Hát, nem biztos, hogy hamarabb bejuthattál volna, ha Marci Veled van... Mi csípőszűrésre mentünk Veronikával, de muszáj volt vinnünk mindhárom gyereket, mert még nem volt ovi és nem volt őket kire hagyni. 3 és fél órát kellett várnunk, sík ideg voltam már :( Hála Istennek, nincs kicsi lányom csípőjének semmi baja. Na de három és fél órát várni 3 kicsi gyerekkel :evil:
ildi_ko
 
 


Bálintnál meg ez az újdonság: ma reggeltől mondja, hogy "nyamiiiii" :) ha valami fincsit kap.
ildi_ko
 
 


Lányok!

Körkérdés: milyen kezesek vagytok, jobb vagy bal? És a gyerekek?

Köszi

Kép
kajla
 
 


Egy kis faluszáj :cry:

Marika néninket (pótnagyi) megkérdezték az utcán, hogy akkor most visszavisszük-e Bobit?
Mire ő felháborodva visszakérdezett, hogy ez hogy jutott eszükbe.
Válasz: Hát most lesz saját, akkor nem kell a másik.
Marika néni csak annyit bírt mondani, hogy szégyeljék magukat, 4 hós kora óta itt van nálunk a pici, ez is saját, és csak foglalkozzanak a saját ügyeikkel, nem kell értünk aggódniuk.

Ehhez, azt hiszem még kommentár se kell.....
Még jó, hogy engem nem mertek megkérdezni....fej nem maradt volna nyakon.

(Másik kérdés, megvan-e még a férjem, otthon van-e, mert nem látják gyalog az utcában, hja, mondta Marika néni, az "urak" kocsival járnak, és jobb esetben egész nap dolgoznak, nincs idejük az utcán trécselni...)

A falusi élet gyöngyszemei című hireinket hallották....
szuperboszi
 
 


Ildikó: igen, valóban nagyon igényes zene Gryllusé, én nem vagyok egy különösebben muzikális fajta :oops: , de süt a dalokból a zene és a szöveg egysége + a Maszkabál film is szuper szerintem.

Kajla: mi a párommal jobbkezesek vagyunk, Csenge egyelőre felváltva használja mindkét kezét, egy kicsivel talán többet a balt, Vincus meg még... :lol: :lol: Miért kérded? :)

Na, mára is egy, mondtam, hogy nem menekültök :lol: :

Kép
rkata
 
 


Boszi: és ez az idióta kérdés milyen gyakran hangzik el...!! :roll: :roll:

"Másik kérdés, megvan-e még a férjem"
No igen... a legalkalmasabb időszak a férjek kiiktatására, ha az ember a harmadik gyerekét várja... :lol: :lol:

Még jó, hogy Marika néninek felvágták a nyelvét és mindenkit helyre tesz! :lol: :lol:
rkata
 
 


Sziasztok

Tornaterem rendben :P Fél 10-kor nyitva lesz.
Körkérdés :)
KI MIT HOZ???
Most ide írom, mert senkit nem szeretnék kihagyni és csak pár dolog kell.

Szalvéta
WC papír
Műanyag pohár (1,5 vagy 2 dl- es)-

De ha gondoljátok hozhat mindenki kis családjának amiből iszik.???????
Kockacukor
Műanyag kávés-pohár
Papírtányér


Anyóskámtól elkérem a presszó-kávéfőzőt. Viszek 3 az 1-ben kávét is.
KÉRETIK MAJD INNI!!!!! :D
Viszünk mikrót, vízforralót.
Kismotrokat, csigahintát, szobacsúszdát.

Kávé, kávéskanál, tej
Süni Reni

Üditő, ásványvíz, süti
mindenki saját pocak-kapacitása és ízlése szerint. :wink: Kicsit kevesebbet, mint múltkor. :P

Kajla :(
Mailt megkaptam. Sajnálom,hogy nem tudtok jönni.
:twisted: Irígykedem ám, puszi Amneriséknek.
Mi jobb kezesek, sógornőmbal Vagyis ő kétkezes. Jobbal eszik, ballal ír, vagy forítva, nem is tudom pontosan. Miklóskánk mindkét kezét használja, hál istennek :lol: , de a bal egyenlőre az ügyesebb. 3 éves koráig ráér még eldönteni. Miért?????

Idikó
:P Tegnap pesten jártunk kocsival. Anya káromkodása ha valaki bénázik az úton"Babááááááám!!!"
Miklóska hátul" Babáááááááá!!!!!"

Kizsó, Nikinozsó
:P Jó lenne ha el tudnátok jönni. Olyan jó volt, hogy itt voltatok múltkor is és a lányok is jól érezték magukat.

Szuperboszi
Nekem is mondták:" De ha összejön a saját vissza ne vidd!!!" :roll:
A Robi a "saját" szót használókat mindig jól kinevette: "De hiszen saját! R Miklós! Apja RR Anyja Z Renáta"
Tudnék én is mesélni....., de ez azért szomorú :?
Egy mondat igazán tetszett: :lol:
" Megváltottátok a belépőt a mennyországba!"
Mármint az örökbefogadással. Szóval Ancik mostmár bármit tehettek, egyenes az út :twisted: De azért maradjunk, vagyis igyekezzünk olyan jók maradni, mint eddig. :lol:

Ölel mindenkit: Süni
renóca
 
 


Rkata
Előre is köszönjük.
Akkor még:

Műanyag pohár (1,5 vagy 2 dl- es)-
De ha gondoljátok hozhat mindenki kis családjának amiből iszik.???????
Kockacukor
Műanyag kávés-pohár


Süni
renóca
 
 


Egy kép Miklóskáról Kép :P
renóca
 
 


Rkata: Negyediket:):):):):):)
szuperboszi
 
 


kajla!

A férjem balkezes én jobb. Nikike ha jól gondolom balkezes lesz.

Kép

Kép
töltike
 
 


Boszi: :oops: :oops: Őszintén bevallom, köröztem én az ujjaimmal rendesen a klaviatúra fölött, mielőtt a számot leírtam, de csak Antónia és Bobi jutott eszembe. (Hú, de bunkó vagyok, mingyá' elsüllyedek... :oops: :oops: :oops: )
rkata
 
 


Sziasztok!

Ma répalevet gyártottam a fiamnak. Megnézzük mennyire ízlik neki. Egyébként Ggabszi türelem. Nekem is mindig ezt mondják. Az újdonságokat reggel szoktam odaadni a pici fiúnak, hogy a "hatás" még délután kiderüljön.

Kelimóni írtad, hogy beszereztél valahol Nestlés kanalat. Ma sikeresen eltörtem a mienket :oops: és azzal evett a fiatalúr. Megírnád, hogy hol lehet beszerezni?

Jiny hogy vannak a betegek?

Rkata csodálatos fiad van! :P

Boszi a faluszájból kijut nekünk is. :x

Tegnap reggel a fiatalúr alkotott. Ha sikerül teszek fel képeket!

Kép
madri
 
 


Túl nagy a csend, erre megy be anya a szobába:
Kép

Kép

Kép

Kép
madri
 
 


Boszi

Marika nénit puszilom! Szuper csaj! Nekem legalábbis tetszik.

Kép
tviky
 
 


Sziasztok!

Ma volt nálunk a védőnéni. Közölte: miért nem eszik ez a gyerek HÚST??? (ez volt a legnagyobb gondja) Mondtam neki hogy a gyerek napok óta hány, nem hajlandó se enni se inni. Erre ő de már rég kellene húst ennie, mert az ilyen meg olyan fontos. Mondom: NEM ESZIK A GYEREK nem érti? Erre a védőnő: majd fog, most beteg...

Hozzáfűznivalóm: hetek óta csak akkor eszik ha alszik is egyben, ha ébren van semmit nem fogad el. Ha ébren adni próbálok neki bármit is, és valami csoda folytán le is nyeli akkor két perc múlva visszahányja rám.

Védőnő szerint: ez azért van anyuka, mert a gyerek nem éhes, mert maga megtömi amikor alszik!

Mondom neki: ha egész nap nem kap enni sem eszik!!! Próbáltuk hogy reggel 7től este 6ig óránként kínálgattam és nem etettem meg... Nos a gyerek este hatkor ugyanolyan hisztivel, és sírással nem kérte mint előtte....

Ja és a legjobb beszólása: azt tudja anyuka hogy a gyerek refluxát maga alakította ki! Mert túl kevésszer túl sokat adott neki enni....

Szóval én egy DÖG vagyok, a világ legrosszabb anyukája, aki direkt készakarva lebetegíti a gyerekét... :(


Mindenkit puszilunk, sajnos nincs időm egyesével írni. :)

KépKép
jiny
 
 


Madri, ez a hajzat tündéri!

Süni, nekünk is mondták, hogy" ott van a helyünk a Jóisten mellett!" Istenem,milyen hü...k tudnak lenni az emberek!!! Lányos zavaromban azt sem tudtam erre mit mondjak, vagy röhögjek??

Kajla, egész túrát tettem: Match, Tesco, DM, CBA, SPAR. Nuku. :cry:
Az almapüré bébiétel felkerült nálam feketelistára!!!
Én kétkezes vagyok, Balázs bal.

Ildikó, azért mert Balázzsal addig óvatoskodtam, míg sikerült egy extra válogatós gyereket gyártani...

Kata, az újabb képeken is irtó jóképű!

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Ildikó, ha valamelyik talin találkozunk odaadom neked kölcsönbe megunásig a Kipp-koppokat, meg van Boribon is, meg Laci és az oroszlán. Szerintem Vivien nagyon élvezné!

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Jiny: mi az, hogy RÉGEN kéne húst ennie Dórinak??? 6-7 hónapos korban lehet először húst adni (csirke, borjú, hal, máj!), 1 éves kor körül sovány sertés, marha - nézz körül a boltokban, milyen bébiételek vannak Dóri korú babáknak, sztem csak zöldségpürék.
Hagyd a francba a védőnőt, még vitatkozni se érdemes leállni vele. Amúgy meg gratulálok neki, hogy bűntudatot próbál ébreszteni Benned odafigyelés és segítségnyújtás helyett.

"a gyerek refluxát maga alakította ki"
Baromság.
rkata
 
 


Sziasztok!

Húúúú, micsoda termékeny csapathoz tartozom! :) Istennek hála. :)

Gabszi: Azt gondolom, hogy jobban csinálod, mint anno én, hogy saját gyártású kajcsihoz szoktatod a kicsi princessint. :)
Nem bíztam azokban a gyümikben, zöldségekben, amihez hozzá tudtam jutni, véletlenül sem vol egyik sem bio. Ez nem tartott tovább egy hónapnál és rátértem a főzőcskére. :) És élveztem ám a pici láboskában való kevergetést. :)

Igazad van nagyon drága a bébiétel, és sokszor megy a kukába a fele. Így mi is csak akkor veszünk, ha megyünk vhová, illetve, ha olyat főzök, ami tényleg nem való még Gergőnek. Tegnap pl a húslevesből krumpli, répa, máj, + durumtészta, pici leves. :) És olyan pocija lett a végére, hogy csak na! :lol:

Ma: túrós tészta tejföllel, durumtésztából. :) Még az újját is lenyalogatta. :)

Úgyhogy tarts ki, nem baj, ha válogatós lesz a kislányod, legalább nem a gyorséttermekben fogja magát tömni folyton. :)
A probléma majd ott lesz, hogy a menyecske tud e majd olyan finit főzni, mint Gabszi anyóska? :wink:

Rkata: Ez a Csenge! :) De édes lehet, amikor csak mondja, mondja....:)
Vincus gyönyörű ! :) Lehet majd a csajokat levakarni róla. :)

Rayo: Még élek, Gergő alakul, bár vannak húzós éjszakák. :) Akartam kérdezni Tőled, hogy Regi próbál már egyedül enni? És a poharazást mikor kezdtétek? Mi is próbálgatjuk, Gergőnek tetszik is - a pohár harapdálása. :lol:

Marci anyu: Hát, igen, van már télre pár overálunk. :) Mostmár osztályozom, színre, vastagságra, .... :D
Gyönyörű a Lilikuckó. :) Mostmár minden kész, igaz? Akkor: Liliiiiii!!! Jöhetsz !!!!!!:)

Süni: Nagyon vagány kispasid van :)
Ha bármit veszel, szerintem osztd ( így kell írni ezt a szót? :oops: )szét az árát, nehogy Neked kerüljön pénzbe bármi is :)

Madri: Lassan lehet lejjebb tenni a kiságyat. :) Tündéri Dávid baba
Megnéztem a kanalat, ugyan olyan, mint a Nestlés, csak Milupa. Úgy emlékeszem, azt levélben kaptuk a Milupától.
Próbáld meg itt, hátha küldenek. :)

http://www.nestle.hu/login.asp?mf=/ugyfelszolg.asp

Jiny: Védőnéni is cserére szorul :(
Szerintem azért a reflux ad némi okot a körültekintésre, mármint hús szempontjából.

Boszi: Tényleg szerencse, hogy nem Téged kérdeztek meg Bobi "sorsával" kapcsolatosan.
Milyen dili emberek vannak ! :shock: :shock: :shock:
Azt sem tudják, mit beszélnek.

Nekem a szomszéd néni azt mondta pár napja:
Megmentettétek ezt a gyereket a családjától.
Mondtam, hogy mi vagyunk a családja és Gergő mentett meg minket a boldogtalanságtól.
ÍGY GONDOLOD? és berohant a lakásába. :D :D :D
Valami rosszat mondtam? :D

Csajok! Eldöntöttem, hogy nem szenvedek attól, hogy Gergő nem akar négykézlábizni. Ha dyslexiás lesz, az lesz, ha nem tud rajzolni majd, nem tud. Én akkor is imádni fogom. és nem gyötröm tovább, mert mihelyst elkezdjük a tornát, azonnal óriási könnyket eregetve zokog.

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kata, Móni! Köszi! :) Mostantól semmit sem fogok a védőnéninek mondani azon kívül hogy minden szép és jó!! :?

Móni! Azért gondolkozz egy kicsit még azon a tornán! Hátha nem kellene sokáig már. A gyógytornász mit mond? Tudom hogy nem vígasztal de minden gyerek sír a torna alatt... És később ez olyan sokat tud neki segíteni. Esetleg kérdezd meg hogy te nem tudnád e otthon tornáztatni. Csak kifejezetten olyan gyakorlatok nincsenek ami a mászást segíti elő?
(Dóri nem evett még így álmában sem egy falatot se... Mai átlag eddig 110 ml.)

KépKép
jiny
 
 


Keli: egyetértek Jinyvel, és sztem ez Neked / nekünk nagyobb kín, mint a gyerkőcöknek valójában. Még egy kis esélyt adj Magatoknak, nehogy később Magadat hibáztasd esetleg... :oops: Nem t'om, mennyire vigasztal :), mi a babaúszás első néhány foglalkozását üvöltöttük végig, pontosabban mi nem, csak Csenge :). Az első alkalommal ki is hoztuk, utána már nem, mindketten sok sok bújással, simizéssel, mosolygással próbáltuk elterelni a figyelmét, benntartani őt a vízben. Azt mutattuk és mondtuk neki, hogy ez JÓ DOLOG, hogy kellemes és anya és apa is élvezi (volt anyuka, aki úgy vitte be a kisfiát a vízbe, hogy "ne sírj, nem lesz semmi baj" - naná, hogy rögtön rázendített :shock: ). De egyik napról a másikra TELJESEN MEGSZŰNT a sírás és elkezdte élvezni az úszást, egy idő után akkor volt sírás, amikor kifelé mentünk. :) Próbáld meg "belebeszélni" Gergőbe, hogy a torna nagyon jó és hasznos.

Bébiétel: szerintem is brutális áruk van, én mindig kettéosztottam egy üveget és felturbóztam főtt krumplival, rizzsel, tésztával, így két nap ugyanazt ette Csenge. Ma is turbózom, ha nincs itthon kaja és nincs kedvem főzni :oops: , azzal a különbséggel, hogy már nem elég a fél üveg... :D
rkata
 
 


Teljesen úgy néz ki, mintha egész nap a gép előtt ülnék :oops: , pedig nem is... és remekül megtanultam Vincével a bal karomon jobb kézzel gépelni. :)
rkata
 
 


Keli! Az ember azért jár tovább mindeféle tornára a gyerekkel, hogy később ne tehessen magának szemrehányást, hogy nem tett meg mindent, de

Sem a nagyfiam, sem a nagylányom nem mászott.
A nagyfiam dyslexia maradványtünetes és dysgráfiás, a lánykám meg színötös mintatanuló semminemű problémával, és egyik sem hülyébb" a másiknál, D. ráadásul átlag feletti IQ-s, igen gyorsan kapcsol, ja és imád rajzolni, bár nem lesz művész, de hát engem messze túlszárnyal.
Mindketten 10 hósan elindultak, stb. A fejlődésük hasonló volt.
Szóval nem hiszek ebben a mászás sztoriban.

Azt gondolom, Dominiknak a születésekor lehetett kisebb problémája, oxigént kapott, bár 10/10 volt az Apgar értéke.
Azzal meg most már nem tudunk mit kezdeni.

Meg nekem is vannak diszgráfiás tüneteim, és lehet, tőlem örökölte (mondják az okosok). Azzal meg ugye szintén nem tudunk mit tenni.

Ja, és azt mondták, minek szoktattuk át a balról a jobb kézre, ami szintén nem igaz, mert én is balkezes vagyok, és erre direkt odafigyeltünk.

De mászásra kényszeríteni egy járni akaró gyereket, hát ezt szerintem bocs, de valami olyan "okos" férfi találhatta ki, aki a gyereknevelés során sose volt otthon.

Na de ez megint csak a saját véleményem, úgyis azt teszel, amit gondolsz:):):)

Jiny, látom, te is kifogtál egy vasorrú védőnőt, ne törődj vele! Segíteni nem segít, tanácsot nem ad, de a hülyeség látom folyik a szájából. Én elküldtem volna a jó fenébe, mint ahogy a miénkel tettem. Azóta visszavett a nagy felsőbbrendűségből.

Na megyek, ma túltengek:)
szuperboszi
 
 


Dóri és Jiny kórházba kerültek. :(
Sajna a reflux okoz gondot.

Torna: Természetesen járunk szorgalmasan továbbra is, csak én nem fogom Gergőt itthon erőltetni. Egyszerűen nem hagyj magát. Amikor próbálkozunk, megfeszíti az egész testét és ordít. Szinte képtelenség négykézlábi állapotba varázsolni. Amit tudunk persze megcsinálunk, de ami nem megy, nem fogom gyötörni.

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Jiny!
Bocsi, de nem olvastam most vissza a refluxotokról, de azt hiszem elég aggasztó a helyzet!
Nem tudom, hogy kihez jársz, de megadnám a mi dokinénink számát! Dr. Vajdovics Éva: 06-20-326-3297
Még Hildus ajánlotta és szuper jó, a telefonba ha elmondod, mindjárt mondani fog valami okosat!
Ha nem aktuális, bocsi!
Puszi

Kép
kajla
 
 


Ggabszi!
Ne add fel! :wink:

Moni!
Már nem emlékszem konkrétan, mikor kezdtük a poharat, de először csak móka volt, Regi is harapta, aztán egy-egy korty, most meg már sokszor maga fogja és issza! Néha magára borítja, de ez is belefér :D
Hát...azt nem merném állítani, hogy maga eszik, inkább csak fogja a kanalat, nyomogatja a tányérjába, ha véletlenül ragad rá valami, lenyalogatja...De ez haladás, mert elsőre még a száját sem találta vele! :D
Azt mondják, krémtúróval kell kezdeni, mert megáll benne a kanál és biztosan marad is rajta valami!

Torna: én hiszek abban, hogy ami ma kínlódás, az holnap öröm lesz! Látnod kellett volna, hogy Regi hogy sírt és kínlódott, mikor a gurulást gyakoroltuk! Belefúrta magát a plédbe és krokodillkönnyeket hullatott! Most meg mutogatja büszkén a tudományát! Te tudod, mert te látod, de ha csak azért nem akarod, mert úgy gondolod, rossz neki, szerintem ne hagyd abba! Hamarabb szabadultok a tornára járástól, ha szépen fejlődik a mozgása! Nem akartam okoskodni, de mi is így voltunk, sajna!

KÉPEK:

1.kártyanaptárcsere:
Kép

2. ilyen lenne 2csajszival...
Kép

3.Zizike eljött és jól szétpakolt :oops:
Kép

4. mi lehet ez???
Kép

5."hurka-gyurka-Zituska" :wink:
Kép

Kép
kajla
 
 


Kajla: Szerintem az a doktornőjük Jinyéknek, akit ajánlasz :)
Szentesen vannak jelenleg.

Édesek a képek Zitusról és Regiről. :) Na meg rólad! :wink:
Hogy fogadta saját birodalmában Regi a másik babát?

Torna: Egyetlen probléma van nálunk. Olyan fizikai erőszükséges ahhoz, hogy Gergőt négykézlábra állítsam, ami már nekem túlzás. Róla ne is beszéljünk, mivel nem akarja, megfeszíti magát és szinte lehetetlen az, amit szeretnék. Előfordult már az is, hogy apa is kellett a mutatványhoz.
És akkor sem akarta a dolgot, sőt!

Emellett Gergő szinte egész nap áll, mostmár araszolgat ott, ahol meg tud kapaszkodni, pillanatokra megáll önállóan, azt hiszem, nemsokára elfog indulni. Nem csoda, hogy nem akar ismét leereszkedni a földre.

Az eszem tudja, hogy jó lenne csinálni tovább, de erőszakot nem fogok alkalmazni, az biztos.

Simineni ötletét is kipróbáltuk, négykézláb mászkáltunk napokon keresztül, amikor csak tudtunk. :D Hát, Gergő tényleg olyan volt, mint a kismajom, felkapaszkodott a hasamon lefelé lógó pólómra és baromira élvezte :) De még véletlenül sem négykézlábizott. :(

Tegnap délelőtt vendégünk volt :D
A kicsi kutyus rendesen életveszélyben volt Gergőtől. :oops:
Kép

Aztán mackó és babakiállításon voltunk.
Gergő ennyire élvezte. :)
Kép
És ilyeneket láthattunk még. :)
Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Kelimoni!
Ha Jinyékről tudsz valamit írjad légyszíves. Nagyon aggódom értük, remélem nincs nagy baj.


Nem akartam nagyon belekotyogni a kajás írásotokba, de a saját készítésű kajával sem lehetsz biztos, hogy egészségeset adsz a babádnak. Ha piacon vásárolsz, akkor sohasem lehetsz biztos abban, hogy pl almát leszedés előtt permetezték-e és megvárták-e vele a kivárási időt, vagy a répa nitrátos-e a műtrágyáktól(ami egy kisbabának halálos is lehet). Sokan azt mondják, hogy ő maguk termelik meg a kertjükben, és az biztos, hogy jó, és egészséges, de vajon a házilag termesztők tudják-e, hogy milyen minőségű a kertük talaja, és aki esetleg ezt tetőzi azzal, hogy ásott kútból öntözi a veteményes kertjét, vajon tudja-e, hogy a kút vize milyen minőségű. Nagyon szennyezett talajokban termesztett, föld alatti termések fogyasztásával igen csak vigyázni kell. Pl. nálunk kiderült, hogy régen a telkünk mezőgazdasági terület volt, sajnos annyira agyon trágyázták, illetve műtrágyázták, hogy nagyon sok nitrátot tartalmaz a kertünk földje, ha répát termesztenék, akkor a gyökér annyi nitrátot venne fel, amit nem szégyellne, így egy kisbabának készített kajával, akár a halálát is okozhatnám. A bajunkat tetézi, hogy a szennyezett talajon átfolyó, leszivárgó víz befolyik egy ásott kútba (szomszéd), így a kút vize annyira szennyezett, hogy tilos veteményest locsolni vele, csak fűvet szabad. Pl zöldsaláta locsolva, egy kisbabának szintén mérgező.
Szóval nem tudom, mi a jó, az ember vajon megbízhat a bébiétel gyártókban, hogy tényleg csak biogyümölcsöt, zöldséget használnak fel, manapság sosem lehet tudni, de merem remélni, hogy nem fognak csalni, hazudni kockáztatva ezzel a kisbabák életét.
Nagyon sok mérés eredményét láttam, illetve magam is mértem, hihetetlen, hogy a zöldségek, gyümölcsök szinte magukba szívják a mérgeket.
Egy jó tippem van sárgarépára: Arra kell ügyelni, ha veszünk répát, csak olyat szabad venni, amin a szára is rajta van, ha a kertből húzzuk ki, (és nem tudjuk, milyen a talajunk) akkor a szárát ne szedjük le, várjunk vele 1-2 napig, és utána már fel lehet használni, állítólag ilyenkor a nitrát felmegy a gyökérből a levelekbe.

Tirza

Kép
tirza
 
 


Na, elképzelem az egész Kelicsaládot négykézláb mászni otthon! (Bocs, de ez nagyon vicces! :lol: :lol: :lol: )
Keli, Balázs soha életében egyetlen mozdulatot sem mászott, felállt, lépegetett és elindult.Kimaradtak mozgásfázisok, valószínűleg ez nem túl jó...de itt van, aranyos, kedves kisfiú, semmi szörnyű baja nem lett ebből.Senki nem mondta nekem akkoriban, hogy ez rossz lenne!!
Finommotorikus mozgás problémája(kinövőben) az van, de ezt méhenbelüli oxigénhiányos állapot okozta, ez ellen tenni semmit sem lehetett.Szerintem a szülő látja a gyerekét, Ő érzi mi kell neki, és igen, vannak helyzetek, amikor még a könnyek árán is meg kell csinálni, amit kell, és van úgy, feleslegesnek érezzük.
Én ilyenkor a középutat választom: elvinném tornára, ahol szakember foglalkozik vele, de én nem kínoznám.
( Dr. Gabszi ismét hozzászólt! :roll: )

Kata, hová jártatok, jártok Csengével babaúszásra? Csak mert lehet, hogy ugyanoda jártunk....
Majd viszem Zsófit is ( Balázs már nagyfiúsan edzésre jár), csak még olyan össze-vissza a napi rendje...

Jiny, ez a reflux nagyon ijesztő dolog! Nagyon sajnálom, tudom, mennyire rossz egy édesanyának, ha a gyereke nem eszik és csak szenved. Az maga a borzalom! A védőnőre ne figyelj, sőt legközelebb be se engedd!
Mindenem csuriban van értetek, nagyon drukkolok, hogy Dóri baba meggyógyuljon és ne legyen semmi baj!

Azért van ez az egész cirkusz a gyerekek kajáltatása körül, mert vannak teljesen őskövületek, akik a babakocsiba behajolva gügyögve kérdezgetik: eszed már a jó kis tejbepapit? És az almát babapiskótával, jó kis kekssszel? Krumplikát összeturmixolva husikával??
És mikor mindenre nemet mondok, közlik, hogy ők x számú gyereket felneveltek már, és egyiknek sincs semmi baja, de jajj, ez a gyerek satnya lesz meg stb.
Ja,látom, olyan kis satnyácska a lelkem! :wink:

Zsófi elég sokat bukik, én is kértem beutalót nézzék meg nem refluxos- e. Remélem nem, de nagyon megijesztettek a már előfordult esetek!

Kép
Kép
ggabszi
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?