Új privát üzeneted érkezett!

Az volt a masik tippem :) Csak aztan lattam, hogy Sagi is fiu - de kozben rajottem, hogy az ove csak a nev es nem konkretum...

Ettem az elobb fini gyumisalatat: banan-szolo-nektarin-korte. Nyami!!!
kami
 
 


Timi,
Nem siettetem én a dolgokat, csak látom, hogy ti már mind előttem jártok és ezért szeretnék én is ott tartani.
Javítanál a táblában? A szülés dátuma március 29, és van már fiú és lány nevünk is Anna és Benedek, de persze ez még változhat.
Niki,
Az AFP-ről én is azt hallottam, hogy az orvosok körében is különböző a vélemény róla és külföldön nem is csinálják.
Kami, Sági,
Az Áron és a Páter név is nagyon szép (az öcsémet Péternek hívják :D ).
Kami,
Mostanában én is mindig gyümölcsöt ennék :)
Lányok,
Volt már valaki az Istenhegyi Klinikán, ugyanis oda kell mennem csütörtökön genetikai kockázatszűrésre.

Kép
móni23
 
 


Móni
Azt hiszem a Rokica ott volt ha jól emlékszem!
Mi is az Annát szerettük volna,de már több éve az Anna vezeti a lánynevek ranglistáját.
Vendég
 

 
 

Sági, Móni,

Én nem voltam genetikai szűrésen sehol. Ajánlgatta az orvosom, de én sokalltam érte a 30e forintot, pláne hogy még nem vagyok olyan idős... :roll: Bár most lesz a 32. szülinapom. :) Az én családomban csak szeptemberiek vannak! Na jó, nem. De Zsuzsa is, én is, Anyukám is mind szeptemberben születtünk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Móni!

Én megértelek! Mikor Zsuzsát vártam, főleg a 2005. nyáriakhoz csapódtam, mert aug 30-ra voltam kiírva. Mivel minden csoporthoz kicsit korán sorolnak az emberek, ezért a nyáriakhoz egy csomó igazából tavaszi is tartozott... van olyan anyuka (koraszülött ikrei voltak), akiknek a gyerekei és Zsuzsa között 6 hónap a különbség!!! :) Ez nagyon jó volt, míg pocakos voltam, de aztán mikor Zsuzsa megszületett, ráadásul szeptemberben, akkor már furi volt, hogy mindenki más rég túl van azon a stádiumon, ahol én éppen tartottam a babával. Azért írogattam sokáig hozzájuk is, de egyre inkább az ősziekhez kapcsolódtam, ahol Zsuzsa még csak nem is a legidősebb volt. Abba a korcsoportba most is jobban beleillik.

De ha belegondolsz, hogy te most 11 hetes terhes vagy, a többiek pedig 14-17, hogy az majd a baba születése után azt jelenti, pár hét lesz köztük a különbség korban... és hogy ez mit fog jelenteni 1, 7 vagy 20 éves korukban!!! Semmit! :)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szasztok.
Kiugrottam a Plazaba es mi lett a vegeredmeny? Vettem 3 kombidresszt. :)
Beszeltem az Uzsokival, ott is azt mondtak, lehet az AFP elott nyugodtan enni. Meg azert holnap reggel fel8-8 kozott a labort felhivom es ott megmondjak a frankot. Nekem se mindegy, hogy szedelegnem kell-e, vagy teli pocakkal nyugodtan kell vegigcsinalni... Amugy is utalom a vervetelt... de ha legalabb a hasam tele van, talan nyugodtabb leszek...
Most egyebkent tele van a hasam: vettem 100% ananaszlet es megittam a felet... egyszerre... neha attol felek, a gyomrom fogja osszenyomni a babat :)
kami
 
 


Bocs Roki,eltévesztettem.Egyébként nem kor függő ez a vizsgálat.Ez nem 35 év feletti vizsgálat.
Kami
Nyugodtan ehetsz,most mondta a barátnőm aki az Uzsokiban szült,hogy lehet enni előtte.Végülis nincs összefüggés a kettő között.
Képzeld én is vettem valamit :oops: !Egy olyan kiságyra szerelhető forgós,zenélős játékot és mától többször is hallgatjuk,állítólag felismeri majd a kisbaba ha megszületik.Sőt,hogy mind a kettőnket szorakoztassam Benedek elek meséket olvasok minden nap hangosan. :lol: :oops:
Tök jó.ezer éve nem olvastam már ezeket a meséket!!! :D
Vendég
 


Lányok mi lehet Catrinnel?Ezer éve nem jelentkezett és akkor is csak egy futó pillanatra.
CAT JELENTKEZZ!!!
Vendég
 


En beszelni szoktam hozza, mintha ott lenne velem es ertene :) Es azt mondom: Zsebibaba ehes, most enni fogok :) Meg ilyenek :)

Rmeelem, Cat csak a lakas dolgaival van elfoglalva. Megprobalom megnezni a blogjat, hatha onnan megtudunk valamit!!!
kami
 
 


Hat, sajna oda se irt semmit azota :(
kami
 
 


Sziasztok!
Holnap ismét dokizok, ha minden igaz ez a doki marad szülésig. Persze meglátom, mennyire lesz szimpi. Natival is addig vártam, hogy találjak egy szimpi dokit, hogy egy csomó SOTE dokit megismertem és egyik sem volt igazán szimpatikus, így végül, a 8. hónapban egy teljesen ismeretlent kerestem meg. Fejlődök, most még csak a 4.ben vagyok.
Az egészségügy pocsék helyzetben van, itt meg egy rakás pénzt fizetünk ki. Enyhén szólva bosszant.

Sági,
Az olyan kis pörgettyűket nagyon tudják szeretni. Nati eleinte ugyan nem bírta (fárasztotta), de miután megszokta, nagyon jó volt. Még most is fent van, ha arra jár, időnként bekapcsolja, váltogatja a zenét. Csak nekem sok a napi prüntyögés jó egy éve. Ráadásul mini majd megörökli. Még pár év :shock:
lorca
 
 


Sziasztok!

Nagyon nagyon sajnálom, de össze vissza dolgozom, és soha nincs időm a gép elé ülni (otthon meg sajna nincs internet). Ahogy a gép elé ülök, gyorsan igyekszem végigolvasni, hogy kivel mi történik, de egyszerűen időm már nincs arra, hogy írjak. Ne haragudjatok érte! Örülök, hogy mindenkinél szépen alakulnak a dolgok!

Kami: biztos, hogy minden a leges legnagyobb rendben lesz!!! Gondolok Rád!

Velünk is minden a legnagyobb rendben van, de az időhiány az agyamra megy már. Már csak 48 napot fogok dolgozni, és vége!!! hurrá!!!!!! Akkor majd lesz sok sok időm!!!!!
Már most is rohannom kell!
Mindenkinek szép napot kívánok! Pusza!

Kép
miaa
 
 


Sziasztok! Valami tok jo dolog tortent ma reggel: beultem egy kad meleg vizbe (szabin vagyok halistennek mostmar egesz heten) es dumaltam Zsebikenek. Kozben raszoritottam a kezem a pocakomra es ereztem, ahogy mocorgott!!! Siman lehetett erezni, nem is rovid ideig, egesz sokaig, vagy egy fel percig FOLYAMATOSAN dorombolt a hasamban!!! Annyira klassz volt!!! Tuti o volt, nem a szelek, nem a gazok, nem a belek, semmi mas!!! Ja, es mindekozben belulrol semmit sem ereztem. Erdemes nektek is probalkoznotok mert en most arra jottem ra, hogy kivulrol jobban lehet erezni!!! Meg el is pityeredtem... annyira fura, hogy o az EN BABAM!!! Hogy BABAM LESZ! Nekem, aki meg magam se nottem fol egeszen es kepes vagyok elbotlani a sajat labamban - hamarosan az en kis gyerkocomet tanithatom majd jarni!!! (Majd figyelek, es kozben en is tanulok :))
Most delfines zenet hallgatunk, jo kis nyugis, mindig ezt hallgattam azelott, mikor nyugira vagytam... Ajanlom mindenkinek, aki szereti az ilyet... szep ambient zene es kozben csiporognak a delfinek... Itt a kepe:

Kép Levantis - The Sound Of Dolphins
kami
 
 


Sziasztok!
kami
Jaj,de jó lehetett neked!!!De már nekem is folyik a víz a kádba... :?
Nézd az RTL klubbot!!!
Vendég
 


Haj! Meg valami: vasarnap este 19:00-kor lesz a National Geographic-on az "Elet az anyamehben" cimu musor! Nezzuk? En nezem!!!! Nagyon kivancsi vagyok ra!!!!

Sagi: asszem errol lemaradtam, illetve csak Szandit lattam meg egy gyerekorvost, de csak a veget... allergiarol volt szo... erre gondoltal? A Nat. Geo-t nezem, ott repcsikatasztrofak vannak - tudom, fura vagyok, de nagyon erdekelnek ezek a doksik!!!
Jo furcsizest!!! :)
kami
 
 


Az uh-ról beszélt egy doki,semmi új.
Nem vagy fura,én is szoktam nézni ezt a sorozatot.
Ja,Babóca nem akart aktívan mocorogni.Szerintem még alszik,mert az anyukája egész éjszaka csak wc-re járt,volt egy kis hasmars...és szegény biztosan nem tudott aludni.. :? :?
Vendég
 


Siman lehet, hogy alszik, egy ido utan nekem is leallt es aztan hiaba noszogattam :) De ha probalkozol gyakran, szerintem elobb-utobb fogod erezni!!!!

Hu, hasmars? Mitol?
kami
 
 


gyenge vacsora:alma,dinnye,szőlő,barack- egy kisebb adag.... :? De most már minden ok.
Vendég
 


En most csinaltam gyumisalit: barack, banan, szolo, korte :) Remelem elkerul a hasmars :) 1-1 db-ot vagtam bele mindenbol, most a hutoben erlelodik :)
kami
 
 


Na mentem.
Vérvétel,ajándékvásárlás-ma van a párom szülinapja.
Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok!

Most jöttem haza túl vagyok az AFP-n :lol: !
Jövőhéten lesz meg az eredmény azt mondták.

Kami egy kémcsővel vettek vért úgyhogy kibírható!
Akkor te már érezted a babócád mozgását tök jó :lol: !

Én is már érzek valamit csak még nem tudom hogy bélmozgás vagy már a pocaklakóm.
A 12 hetes UH-n is úgy mozgott és furcsa volt hogy nem érzem de már lassan fogjuk érezni.
Anyukám azt mondta hogy ő engem és tesómat is 4 és fél hónaposan érezte hogy mozgunk.
De ez mindenkinél más azt mondta a dokim.
Ti milyen időközönként jártok terhesgondozásra?
cicalány83
 
 


Szia Cicmic!
Az en anyum is pont 4 es fel honapot mondott, hogy akkor erzett eloszor - epp tegnap mondta! :)
Na, en holnap megyek az AFP-re, de jo, hogy te mar tulvagy rajta!!!
En vedonohoz havi 1x megyek - igaz, eddig csak 2x voltam, mivel nyaraltak a vedonenik. Hazidokihoz is havonta 1x kell elneznem. Nodokihoz meg leginkabb amikor mondja. Kiveve a multkor, akkor onszorgalombol voltam es a maganrendelojeben...
kami
 
 


Én is örülök hogy már túl vagyok rajta!!

Hozzánk holnap jön a védőnő még nem volt nálunk!


Jövőhéten lesz meg az AFP eredménye kíváncsi leszek,nem sok jót hallok erről a vizsgálatról valakinek túl alacsony vagy túl magas és egyik sem jó.

Ti mit tudtok az eredményekről?
Most mennyi a jó?
cicalány83
 
 


Nekem havonta egyszer kell járnom terhesgondozásra!
Havonta egyszer megnéz a magándokim!

Kicsit hülyén jön ki néha mert valaki a gondozó dokit fogadja meg dokinak én nem, nekem egy másik kórházból van a dokim :) !
De ahol a dokim van ott nincs terhesgondozó úgyhogy nagyon jó de már kezdek belejönni hogy így van! :)
cicalány83
 
 


Az en dokimnak van maganrendeloje es korhazban is dolgozik. Igy nala fogok szulni es mindent o csinal nekem. Az o korhazaban van nekem a labor is mostantol - az elsolabort a ceg melletti maganhelyen csinaltattam, de mostantol a korhazban fogom, az a biztos, ha minden egy helyen van...

AFP: 2,5 MOM a felso hatar es ahogy Niki irta, 0,8 lehet az also. neki pont annyi volt. Jajj, ez olyan rossz, meg errol irni is rossz! Egyebkent egy csomoan vannak, akik a rossz eredmeny utan nem mennek amniocentezisre es megsincs semmi baj... annyira folosleges es idegesito ez a dolog!!!! Marmint hogy ekkora stresszel jar, holott nem is biztos...
kami
 
 


Sziasztok!
Rókica,
Igen, nem olcsó vizsgálat, de a doki nekem a lombik miatt mondta, mert ugye ott beleavatkoztak a természetbe és sosem lehet tudni. Végülis tényleg csak pár hét van köztünk, csak fura hogy én vagyok az utolsó a sorban.
Kami,
Akkor te már jó sok mindent vettél a babónak. Bevallom én még semmit :(
Olyan jó neked, hogy már érzed Zsebibabát, és holnap az AFP-n is túl leszel.
Sági,
Boldog Szülinapot a párodnak!
Cicalány,
Jó hogy már te is túl vagy az AFP-n.
Én havonta egyszer megyek a nődokimhoz és egyszer a védőnőhöz, bár a védőnőnél csak egyszer voltam eddig, majd pénteken jön hozzánk látogatóba.

Kép
móni23
 
 


Sose band, hogy te vagy a "legkisebb", Moni, a tied amikor megszuletik, mar csak jo ido jon :) Nekunk azert ott lesz meg a marcius, ami hiaba tavasz, eleg telies szokott lenni... A tied mar csak a kikeletet fogja latni... ahogy zoldulnek a fak es nyilnak a viragok :) Es bolcs leszel, mert tolunk mindent megtudsz elore, semmi se jon varatlanul :)

Hat ja, en mar sok dolgot vettem neki, de ugy dontottem, most a cumisuvegek meg ilyesmik jonnek. Meg olyan cuccok, amik majd nekem kellenek: elol nyitott haloing, fejogep (mint a teheneknek :)), eldobhato bugyeszek, ilyesmik.
kami
 
 


szia Móni,
én voltam az Istenhegyi klinikán. A 20.oldalon írtam róla pár sort, de a honlapjukon szinte mindent megtalálsz. Mit szeretnél tudni?
Vendég
 


ja, a holnapot lehegytam: http://www.gendiagnosztika.hu/
Vendég
 


Rokica,
a múltkori könyvajánlatodhoz kapcsolódóan én is ajánlanék valami amerikait :lol: Még a 9. héten feliratkoztam egy napi "hírlapra" és azóta nagyon aranyos és humoros daily report-okat és tippeket kapok.
http://www.whattoexpect.com/public/what ... epage.aspx
Ajánlom minden angolul tudónak (már csak gyakorlásképpen is), mert a mami és a bébi testi folyamatait nagyon szemléletesen írja le. (Persze Mo-i specialitásokról nem onnan fogunk értesülni).
Vendég
 


Sziasztok!

Kami
Valóban 0,8 és 2,5 között megfelelő az AFP értéke. Ebből már nagyon okos vagyok. :?

Nekem augusztus közepén kellett volna mennem másodjára védőnőhöz, de nem voltun itthon, és azóta nem mentem. Mellesleg én sem hiányzom neki annyira... :oops: Viszont az már nagyobb gáz, hogy a 14 hónapos fiam sem.... Jó, mi? Fő a gondoskodás...

Nődokihoz egyébként én is havonta megyek. Csak most szaporodik egy kicsit...
Ja, láttátok reggel az RTL Klubot? Nos, a doki, aki az uh-ról beszélt segítette világra az első fiamat, és ha Isten is úgy akarja, akkor ő segít a kislánykának is! :)

MÁr én is érzem a mocorgást odabentről. Viszont elég későn, mert csak a 20. héten kezdtem el érezni, pedig Palikát már a 17.-en éreztem. Ez mondjuk lehet attól is, hogy nem igazán van időm figyelgetni... :oops:

Nevek
Nekünk már régóta meg van a két lehetséges lánynév. Eszter vagy Kitti. Még van időnk eldönteni. (remélem... :oops: )

Eldöntöttem, hogy ma délután csak gyümölcsöt fogok enni, ugyanis péntek óta felszedtem 1,5 kg-t. :? Nagy idegességemben és bánatomben non-stop ettem... :oops:
De kénytelen voltam megváltoztatni az elhatározásomat... Ugyanis annyira éhes voltam, hogy már fájt a gyomrom. Megettem egy tejfölt egy kicsi kenyérrel, és rögtön minden rendbe jött. :lol:

Nos, zárom regényem...

Jó éjszakát nektek

ui: Holnap megyek a vizsgálatra, félek rendesen, úgyhogy drukkoljatok... Utána nem jövök egy hétig, mert feküdnöm kell, de majd jövök.

Puszi

KépKép

KépKép
lukacsniki
 
 


Niki, az a fontos, hogy fekudj! Majd jossz, amikor tudsz. Vigasztaljon egy iciripicirit, hogy en is most indulok AFP-re es nagyon utalom a vervetelt. Annyira, hogy valszeg ez segitett ra az elobb arra, hogy fogmosas kozben elkezdjek oklendezni, ami eddig meg SOSE volt!!! Kicsi zoldesarga ize vissza is jott, meg valami tegnap esterol, mert ma meg nem ettem, szerencsere nem vagyok ehes. Es a torkom is elegge megeroltettem, most folyamatosan irrital...

Ne felj! Minden OK lesz, jon majd a kiscsaj idoben es szepen, gyorsan tullesztek a muteten es aztan maris a multe az egesz...

Pusz!!!!
Kam
kami
 
 


Sziasztok,jó reggelt!
Niki
Sok sikert a vizsgálathoz,minden rendben lesz,ne aggódj!!!!!Csak pihenj,pihenj,pihenj!!!!!!!!Láttam tegnap a tv-ben az orvosod,kedves embernek tűnt.Nekem azt mondták,ha nem járok a védőnőhöz rendszeresen és ha nincs meg minden kötelező dologról a pecsét-házidoki,fogorvos-akkor nem adják majd meg a gyest.De ez fordítva miért nem igaz,a védőnő pedig azért kapja a fizetését,hogy látogassa a kisbabákat???
Kami
Már biztos túl vagy a szúráson és már meg is könnyebbülhettél mert ezen is túl vagy.Jó neked!!
Tegnap voltam a nődokinál,megvizsgált,minden ok.Az okos a méhemet dícsérgette,hogy milyen szép nagy!!! :oops:
Megbeszéltünk mindent,mit,mikor,miért...Hétfőn reggel AFP + megint egy teljes labor és vizelet ugyhogy éhgyomor.Aztán október 1,a nagy genetikai uh-már alig várom!!!! :)
Na most lépek,majd még jelentkezem.
Vendég
 


...és nem is írom a lényeget.Változott a szülés várható ideje:március 5 helyett március 4!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Szia Sagi!

Megjottem es olyan pozitiv az elmeny!!! A laboros noci iszonyat szimpatikus volt, ettol 1 mp alatt meg is nyugodtam. Nem tulzok, max 20 mp alatt vett le 3 kemcso vert!!! A legjobban az fajt, amikor raszoritotta a gezt a vegen... Tolem vettek vizeletmintat is de nem lesy majfunkcio, mert az nekem mar van... fogalmam sincs, miket vizgalnak, de nem is izgat. Valahogy nem tartok tole, hogy gazos lennek, de persze majd meglatjuk. Inkabb csak remenykedem, de most egyaltalan nem is felek. Ehgyomorral mentem egyebkent, ugyhogy hazafele ehesen bevasaroltam: egy pihe-puha poerec, negy kifli, klasszul kinezo pulykamellsonka, Hohes C multile meg Pfanzer multile 100% mindketto, no cukor, ananasz-kokuszle, ez valami azsiai, de kivancsiva tett... csokis peksuti... utobbit multilevel meg is ettem-ittam es nagyon jol esett!!!!

10 nap mulva lesz kb eredmeny es utana a Nagy Genetikai UH...
kami
 
 


Sági
akkor mi napra pontosan ugyanúgy vagyunk kiírva :wink:
Engem is akkorra írt ki a dokim. Igaz én 7.-re néztem, de mindegy.
Kérdezz rá a védőnőre, mert hiába néznek teljes vérképet, és vizeletet a cukrot ha nem nézik, akkor lehet enni.

Védőnő, az enyém sem semmi. Akkor jött ide amikor a fiam 3 hónapos volt, akkor kijött bemutatkozott, azóta nálunk nem járt.
Azt sajnos senki nem tudja bebizonyítani, hogy ez ténylegesen így volt, mert ugye neki valamilyen formában írni kell, hogy hol járt, és ő ugye azt ír, mond amit akar :( Ez a helyzet. ki tudja papíron mennyit volt nálunk :?

Niki
majd pihenj sokat, és tényleg addig amíg Te úgy érzed.
Nekem 2 napot mondtak, de én is 4 nap után keltem csak föl. A magzatvízvétel utáni napon fekve ettem, mert még ülni sem volt jó :oops:

Szép napot mindenkinek, itt szuper az idő, olyan jó kinnt lenni. :D

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó
 
 


Sziasztok!

Bigsis,
Én holnap megyek az Istenhegyibe genetikai kockázatszűrésre, te is azon voltál? Mikor lesz meg az eredmény és uh-n mit néznek?

Niki,
Ne félj minden rendben lesz a vizsgálaton, de utána tényleg pihenj nagyon-nagyon sokat!

Kami,
Látod nem is volt olyan vészes ez a vérvétel. Olyan fura, hogy valakinek csak pár órát, valakinek meg 10 napot kell várni az eredményre.

Sági,
Szerintem egy nap ide vagy oda nem számít. A legutóbbi uh-n nekem is 3 nappal nagyobbnak látta a babót.

Én még mindig dögrováson vagyok. A torkom már annyira nem fáj, de az orromon egyáltalán nem kapok levegőt már 3 napja. Remélem ez a megfázás nem árt a babónak.

Puszi: Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok Kedves Kismamik!

Elnézést kérek, hogy befotlankodok ide.

Először is szeretnék mindenkinek gratulálni a pocaklakókhoz. :lol:

Én a nyári topikból jöttem és már 2 hónapos a kislányom. Maradt egy pár kismamarucim. Gondoltam felteszem ide, hátha érdekel valakit.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép [img]


Én kb. 172 cm vagyok. A legtöbb ruha 60-85 kg között volt jó rám.

Ha valakit érdekel egyben az összes 10 000 forintért oda adom. De ternészetesen darabonként is megvásárolható, az együttes kivételével.

Priviben érdeklődhetsz.

Még egyszer bocsi a zavarásért.

További jó pocakosodást mindenkinek. :lol:

Sziasztok.

Edit

Kép
Kép
kanyin
 
 


Sziasztok!


Jó sokat írtatok :lol: !

Kami!
Én is úgy voltam tegnap a csaj aki a vért vette nagyon szimpi volt így nekem is hamar lejött.
Neked mennyi idő múlva lesz meg az eredmény?
Nekem jövőhéten kell érdeklődnöm azt mondta a védőnő most volt nálunk nem régen ment el!

Ma megyek nődokihoz letudom a havi vizsgálatot.

Nem is kérdeztem még hogy ti szedtek vitamint?
Fejfájásra mit szoktatok bevenni?
cicalány83
 
 


Szia Cicmic!
Nekem 10 nap mulva lesz meg az eredmeny.
Neha-neha beveszek 1 szem Elevitet. Pl ma a reggelihez...
Most rohanok a Plazaba, egy baratnommel ebeelek, aki szinten kismami, kb 2 hettel jar elottem...
Meg jovok!
Kami
kami
 
 


Cicalány,
Mi volt a mai vizsgálaton?
Én is Elevitet szedek, de nem minden nam csak ha eszembe jut. Fejfájásra nekem azt mondta a doki, hogy panadolt szedhetek, eddig egyszer már használtam.

Lányok,
Észrevettétek már, hogy nyári topc is indult. Már nem mi vagyunk a legfiatalabbak. Viszont azt néztem, hogy a többi topichoz képest elég kevesen vagyunk. Jövő tavasszal ilyen kevés babó fog születni?

Móni

Kép
móni23
 
 


Szia Moni! En mar neztem, aha, hogy vannak nyariak is, el is gondolkodtam, hogy szalad az ido... kozeledunk a felidohoz!!!
kami
 
 


Sziasztok!

Most értünk haza ,rendben van minden azt mondta a doki,3 hét múlva kell megint mennem és akkor lesz az UH is.:)


Nekem fejfájásra azt mondta szedhetek algopyrint én is még csak egyszer vettem be.Elevitet szedek én is mindennap 1-et,eleinte szedtem folsavat és magne b6-ot de már csak elevitet.


Lehet azért vagyunk kevesen mert még nem találtak rá erre a fórumra én is sokáig kerestem amíg megtaláltam a megfelelőt.Voltam egy másik fórumon is de ott idősebb terhesek voltak nem volt jó ők már túl voltak azokon a dolgokon amiken én most fogok átesni.
Itt jó mert pár hét eltéréssel egy idős terhesek vagyunk.

:D
cicalány83
 
 


Kami!

Én néha azt veszem észre hogy nehezen megy az idő :roll: !
cicalány83
 
 


Fu, szerintem szaguld az ido. Mondjuk en elegge elterelem a figyelmem napkozben (mar amennyire ez lehetseges :)), mert odabent sok a munka es pikk-pakk eltelik a nap. De most halistennek szabi, szabi, szabi...
kami
 
 


Móni,
az Istenhegyi ultrahangon (már hasi!!!) megnézik a babika összes jellemző méretét (CRL, fej-és haskörfogat, combcsont hossza meg ilyenek) és persze elsősorban a kis nyakát pásztázzák a redővizsgálat miatt és az orrcsontját keresik (a DVD-re felvett 5 perces anyagból kb. 3 percben csak a fejét és a kis szívét lehet látni:-)
Már a vizsgálat során mondja az orvos, hogy rendben lévőnek látszik (biztos, neked is is így lesz), de végül a vérvizsgálat eredményével együtt elemzik a valószínűséget (az eredményre 1/2-1 órát kell csak várni)
Én az tervezem, hogy oda megyek vissza majd a nagy genetikai UH-ra is, még ha fizetni is kell, mert jobb készülékük van, mint a kórháznak.

A megfázás talán nem árt a bébinek, ha nem engeded a tüneteket nyaktól lefelé terjedni :) legalábbis nekem most ez volt a mottóm, mert én is megfáztam. Azóta zokni nélkül sehová nem megyek, hogy legalább fel ne fázzak.
Majd mesélj a holnapi vizsgálatról, drukkolok. (a nehezen összejött babáknak/mamáknak mindig jobban, mert tudom, milyen fontos éppen az a terhesség).
Kata
Vendég
 


Sziasztok!
Móni
Múlt héten én is nagyon meg voltam fázva, de néhány nap alatt túlestem rajta. Ami nekem segített:
-infralámpa napi 2x15 perc
-sok-sok csipkebogyó tea mégtöbb mézzel
+a gyógyszertárba ajánlottak torokfájásra-köhögésre-torok kaparásra Tantum Verde P torokcukorkát és Sinupret-et nehéz légzésre, gyulladt légutakra.
Bár remélem már jobban vagy!
elmo
 
 


sziasztok lányok!

én eddig csak olvasgattalak benneteket, a 12. hétig nem akartam írni, nem is tudom miért, hiszen igazából nem is vagyok babonás. de aztán most, h láttam, h már a nyáriaknak is van topikjuk, úgy gondoltam, én is belevágok, legfeljebb vonalzót nem csinálok még két hétig :)

szvl lesz még sztm itt sok kismami, csak lehet, h még bátortalanok. bár igazából a nyáriakat nem is értem, aki 6 hetes terhes, az még simán tavasszal szül nem? elvileg március-április-május számít ide, nem? mindegy, nem kötözködés, úgyse lehet egészen pontosan tudni a szülés időpontját, na meg mindenki írjon oda, ahova jólesik.

szeretnék kérdezni is leginkább azoktól, akik mennek/mentek az istenhegyi klinikára. mi alapján választottátok ki, h melyik vizsgálatot kéritek? és jól értem, h mindegyik tulajdonképpen a down-szindróma és a nyitott gerinc kockázatat mutatja meg?

majus3
 
 


Sziasztok!
Üdv köztünk május3!!! :P
Akkor te most vagy 12 hetes?Voltál már a most esedékes uh-on,mekkora a baba?Na és hol fogsz szülni?Írj magadról egy kicsit!
Én már voltam ezen a genetikai vizsgálaton csak nem az Istenhegyiben hanem a Bolgárkerék utcában.Hát ott nagyon nem kérdezték,hogy melyik vizsgálatot akarom csak az volt a kérdés,hogy terhes vagyok e vagy csak egy sima genetikai szűrést szeretnék.Voltaképpen igen csak azokra szűrnek amiket írtál.Ha minden igaz akkor nekem ma meg is lesz az eredmény,délután felhívnak majd pedig postázzák az eredményt!Már várom-szerencsére optimista vagyok!!!!
www.downszures.hu
www.gendiagnosztika.hu
Vendég
 


Sziasztok - szia Majus 3! En februar 25-re vagyok kiirva, megis a tavasziakkal vagyok... itt szoktam meg. Neha benezek a teliekhez is, de mar ide tartozom...

Huuu, Sagi, veled egyutt izgulok, biztos minden OK, de azert jo lesz hivatalosan is tudni...
kami
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?