Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Mi van csajok,hol vagytok?

Palacsint kivántam,már sütöm is,kaja maradt tegnapról.

Ex:jól nyomod :lol:
Ameli 63 cm
Én meg ilyen szempontból hülye p...a vagyok,mert "féltékeny "vagyok Amelire,és azt szeretem ha mindig velem van.Bár ez nem egészaéges,de ez van.

Preni:most hogy mondod,télleg birnám azt a melót csinálni!! :lol:
De már rég rájöttem hogy pályát tévesztettem,szakácsnak vagy cukrásznak kellett volna mennem.
Tegnap izlett Neki a barack,ma nem annyira rajongott érte.
Ja,igen ott egyszerre aludtak el,mert előtte evett mind a 3,már bent a kertben,bár inkább csak idétlenkedtek,nem ettek rendesen.
És elaludtak hogy anyukák be tudjanak menni az üvegházba nézelődni,de mire odaértünk az üvegházhoz,bezárt,de azért belógtunk,majd kidobtak minket :lol:
A Te kajád is jól hangzik nagyon!!

Marcy:tényleg érdemes ezért felkelni,jólesik ilyeneket hallani.

KépKép

KépKép
pilchard

Ex! De van értelme beírni mindenért, ami téged károsít, mert a boltot megbüntetik érte. A panaszkönyv szigorú ellenőrzés alatt van. Nem véletlen a nemrégiben történt több milliós büntetés.
köszi a síkosító ötletet, akkor marad a Rossmann.

Amandi!
Miért adod mindig üvegből? Egyáltalán nem szopizik ciciből? Nagyon érdekelne, hogy pontosan hogy csináljátok, mert én is inkább a cumisüveg híve vagyok, csak eddig nem mertem abbahagyni a szoptatást, nehogy elapadjon a tejem. És azért ha muszáj akkor tud még cicizni is? Ha mondjuk úton vagytok és nem mersz üvegben vinni nehogy megromoljon.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya:miért vagy inkább a cumisüveg hive?nem szeretsz szoptatni? :roll:

KépKép

KépKép
pilchard

NYanya: csak nagyon szerencsés embereknek nem apad el a teje ha fejéssel helyettesíti a szoptatást!!!!!!! Azok, akiknek nagyon érzékeny a cicijük és a fejőke is elég inger neki! De az átlagember kb 30 ml-el kevesebbet tud csak fejni mint amennyit szopizik a baba, és így nekiáll apadni szépen!!!! Biztos, hogy ezt akarod????????????

pogacsa

Sziasztok!

Csak pár kép erejéig jöttem. Majd igyekszem visszaolvasni. Remélem sikerül, mert ezt a nyamvadt gépet kb 2 órája próbálom elindítani. :(

Szóval a tegnapi nap csúcs jó volt. Pil fini kajcsit főzött :) Nyami-nyami. Nagyon sokat röhögtünk. Tök szupi volt minden.

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép

Pusz
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Nyanya!

Nehogy átállj az üvegből való kajcsira, ha tudsz szoptatni. Tényleg el fog apadni a tejed, vagy legalábbis kevesebb lesz!!!
A barátnőm, amíg kórházban volt (4 napig) szoptatott, aztán még az nap, amikor hazajöttek kitalálta, hogy az ő babája nem tud szopizni, nem kell neki a cici, így fejte és cucliztatta. Nagyon könnyen feladta. Én 2 hétig szenvedtem, ill. szenvedtünk Manóval, de nem adtam fel. Na, a lényeg, hogy a gyerek 2,5 hónapos koráig volt elég a zeje, aztán el kellett kezdeni pótolni. Most 3,5 hónapos a babája, de gyümölcsöket és krumplit, répát is eszik már, mivel csak napi 350-400ml-t tud fejni és a tápszert ellenzi.
Persze ez a te dolgod, semmi közöm hozzá! Csak gondoltam leírom, ami a környezetemben történt.

Reni
Kép
prenata

Pil!

Palacsinta! :lol: Nyam-nyam. Majd megveszek egy kis édességért és NINCS itthon semmi!!!

Reni
Kép
prenata

Nyanya!

Sajnos ez a fejés dolog nem az én választásom volt, a kórházban elrontották Márkot, és cumizavaros lett. Annyira, hogy a cicitől teljesen besokkolt minden alkalommal, úgyhogy maradt a fejés. Nekem már eredetileg is (a kórházban) elég sok tejem volt, így a fejés tej ügyileg nem okoz gondot. Azzal viszont lehet hogy vitába szállnék, hogy a fejéstől kevesebb lesz a tej. Az lehet, hogy a baba jobban szív, viszont nem minden alkalommal üríti teljesen ki a cicit, főleg ha neked sincs türelmed kivárni amíg mindent leszív. Ezzel szemben fejéskor minden alkalommal teljesen ki tudom üríteni mindkét cicit, amitől ugye a szervezet azt érzékeli, hogy itt bizony van még kereslet, és újratermeli a dolgokat. Olyannyira, hogy én akár a reggeli 320-360 ml-t le is tudom fagyasztani, amellett, hogy 160-180-akat eszik. És ezt már 2 hónapja csinálom.
Ha a lányod nem lesz cumizavaros, akkor fog tudni szopizni utána is, mert nagy ritkán, amikor egy kicsit elfogadja a cicit, akkor bizony tud szívni a kislegény is.
Azért nagy hátránya is van: rengeteg időt elvesz a fejés, és hát nekem a csuklómat nagyon igénybe vette, épp ezért nagyon gondolkodom az aventes elektromoson, de mindig elriaszt az ára, és az, hogy a medela elektromos nekem nem vált be, lehet ez se fog. A ráfordított idő alkalmanként legalább 40 perc a 2 cicire, és ha van türelmem, akkor még játszogatok vele, mert akkor már csak nagyon kevés jön egy-egy pumpálásra, annyi amennyi újratermelődik "szopi" közben, de ezt is ingernek fogja fel a szervezet.

Én leírtam a tapasztalatomat, van előnye az egésznek, és van hátránya is. Nekem nem volt választásom, te eldöntheted hogy így szeretnéd-e adni neki a tejcsit vagy szopizva, neked kell eldöntened, hogy mi szolgálja jobban mindkettőtök érdekét.

Andi

amandi

Preni!

Amíg írtam a hozzászólásomat, addig jelent meg a tied. Szóval, mindenki más, máshogy alakul a teje. Lehet a barátnődnek amúgy is elapadt volna olyan idősen a teje. Én ismerek olyat is, aki megszállottan szoptatott, a lánya mégis 3 hónapos korában kiköpte a cicit, és azt mondta neki többet nem kell. Szóval van ilyen is meg olyan is. Lehet a barátnőd csak megunta az a hihetetlen melót, amivel a fejés jár, lustább lett ezért apadt a teje. Sok oka lehet. És akkor itt most nem a fejés mellett teszem le a voksom, csak a másik oldalt is megvizsgálom.

amandi

Amandi, nem azt írtam, hogy a fejéstől minden esetben kevesebb lesz a tej, hanem hogy az átlagember esetén. Pl nálam tuti ez lenne, látom, hogy meg sem közelíti a mennyiség amit fejni tudok azt amit Bogyeszka szopizik.

pogacsa

Ja, és ezt nem az ujjamból szopom hanem a védőnőm mondta a 30 ml-t.

pogacsa

Amandi!

A barátnőm az első gyerekét is így kajcsiztatta, egészen 5 hónapos koráig. És szvsz ő a melleit félti, azért nem szopiztat. Neki is Medela Electric van, már 2X purcant ki a motorja. Szerintem a kézi mellszívók strapabiróbbak, bár nálad elhiszem, hogy nagyon fárasztó. Nekem is kézi Avent van, jól bevált. Vettünk egy elektromos Tigex-et is pottom 18e-ért, ami arra vár, hogy visszavigyük a Brendonba. Jó szar. De én már 2 hete egyáltalán nem fejek, annyira utállom. A tejcsi mennyiség nem változott!

Reni
Kép
prenata

Preni,
A medela az egy jó szar, én csak kölcsönbe kaptam szerencsére. Ráadásul az aztán meg is kínozta a mellbimbómat. :(
Örülök neki, hogy nem változott a mennyiség :) Nekem sem a kedvenc elfoglaltságom a fejés.

amandi

Próba

KépKép
KépKép
colett77

Pil!

Én is mindig a babával lennék!!! Pedig anyukám már többször felajánlotta, hogy akkor ő most elviszi sétálni én pedig aludjak egy nagyot. Végül mindig 3-an sétáltunk. Amikor Peti itthon marad apával és én elszaladok a boltba, akkor szó szerint szaladok, pedig ha több helyre megyek akkor is megjárom 1 óra alatt. Nem kellene ennyit paráznom és nyugodt szívvel hagyni kellene az apjára, na meg a nagymamákra!

Reni
Kép
prenata

Üdv!

Szopiról és fejésről: nekem amíg volt valami a cicimben, az kb. annyi volt, amit Peti leszívott...akkor még mértük. És cicizett rendesen.
És annak ellenére, hogy cumisüvegből eszik, reggel simán rázizzen a jobb mellemre, a bal neki se szimpi, habár tény, hogy jóval kisebb...asszem, a közepes mellűekre fog bukni. :D Valamelyik nap olyan édes volt, kiköpte a cicit, nekikezdett nézelődni, és simizte a mellemet, meg kellett volna zabálni. :oops:

A bnőmnek Medela elektromos mellszívója van, úgy kapta kölcsönbe, de neki nagyon bevált! És eddig még működött, pedig egy gyereket már kiszolgált.

Na most ennyi.

Ui: Pogi, kösz a "bókot". :)

Ági és
KépKép
exdeus

Helló-belló!

Na, itt vagyok már, csak megint Apáméknál voltunk. Noi is nyügi volt sokszor, de a foga miatt, mert az egész öklét lenyomja, és sír, kaja után is. Szerencsére az éjszakák nem zűrösek, eltekintve attól, hogy még 1-szer, de inkább 2-szer eszik, viszont visszaalszik.

Mellszívó: Nekem is Medela elektromos van, és a Máténál sokat használtam. Végülis bevált, de én sosem próbáltam mást. Most meg nem fejek. Mondjuk én kaptam ajándékba annak idején, és nem volt "kedvem" még 10-20 ezret kiadni másikért, mert az Avent.

Gyerekfelügyelés: Sokszor nekem is felajánlják, de adnám is, meg nem is. Ma is volt Apu feleségénél, de fájt a foga, és a szopi nyugtatta csak meg. A Máté már más, mert ő tök elvan a családtagokkal.

Megyek, híva Noi, még jövök.

l=http://lilypie.com]KépKép[/url]
KépKép
colett77

Sziasztok!

Egész nap a nyaralóban voltunk ezért jövök csak most.
Nagyon jó idő volt a gyerekek is jól érezték magukat.

Pil!
Te egy nagyon jó gazdasszony vagy látom kitettél magadért szuper ebédet főztél.Ügyi vagy nem semmi ennyi embernek főzni.

Pil,Szilvi Kisvirág!
Minden baba az anyukájára hasonlít szerintem.Nagyon jók a képek.

Nyanya!
Ne hülyéskedj már, sokkal kényelmesebb csak szoptatni mint fejni és cumisüvegből odaadni.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!!

:( szopi gondjaink vannak. :( Így most felváltva bőgünk a lánnyal, de nem adom fel, ma szoptattam fejtem, összebújtunk pihizni, szopott, fejtem... stb.

Szóval majd jövök, de most valahogy szar kedvem van, meg fáradt vagyok nagyon.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Megjöttem újra. Noi kb. 6-szor forgott hasra, meg vissza míg bealudt. Én meg benyomtam egy kis light-os fagyit, kicsit félek mi lesz éjszaka.

Nyanya: Tök fura, hogy nem nagyon élvezed a szoptatást, én már úgy vártam megint. És már előre félek, hogy majd vége lesz egyszer.

Amandi: Hogy tudták elrontani a fiadat, hogy cumizavaros lett? Lehet, hogy ha rá lenne kényszerülve. és próbálkoznátok, szopizna. Ez ösztön, úgy sem felejtik el. Én tuti megpróbálnám, mert így elég féárasztó a fejegetés a kezednek, ahogy írtad.

Blackrose: Kitartás a dologban! Majd írjál azért!

Mézgombi: Nekem sem ártana egy fodrász, de nem lesz ídőm elmenni. Helyettem is szépülj! :D

Pil: úgy látom már megalakult a mini babanetes klubbotok! Ezek a gyerkőcök biztos nagy haverok lesznek.

Na, agymosás, elfogytak a szavak.

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok Lányok,

most tudtam csak ideülni a géphez. Reggel, amíg ágyban voltunk, úgy döntöttünk a férjemmel, hogy ma pihinapot tartunk, aztán kb. negyed óra múlva teljesen másképp alakult a program.
Férjem apukámmal a kertet rendezte, én pedig úgy döntöttem, hogy kitakarítom a lakást :( .

Pogi: egyetértek a fejéssel kapcsolatban. Én ugye éjszaka fejek, amikor kimarad egy evés és a 2 ciciből tudok legjobb esetben 150 ml-t lefejni. Ezzel ellentétben, amikor még méricskéltem Marcit volt olyan, hogy reggel egy ciciből való szopizás után 170 ml-t evett...
Lehet, hogy én vagyok béna, vagy csak a hajnali 2 óra teszi, de nem tudok többet lefejni, legalábbis egyenlőre.
Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy nálunk rendeződik a tejcihelyzet. Már 4-5 napja nem kell pótlás este sem és kb. 2 napja van úgy, hogy egy evésre elég az egyik cici :lol: :lol: :lol: . Most félek egy kicsit, mert ha leírom a pozitív tapasztalatokat, akkor biztos, hogy a következő nap egy rémálom lesz :cry: .
Most az éjszaka lefejt tejcit keddre gyűjtögetem, amikor megint megyek Pestre és a nővérem vigyáz Marcira. Én teljesen nyugodt szívvel hagyom anyukámra, vagy a nővéremre Marcit :) . Imádom, ő a mindenem, de gondolnom kell arra is, hogy 4-5 év múlva, mire visszamegyünk dolgozni feje tetejére állhat a világ és több lábon kell állni, ezért tovább kell képeznem magam és ennek ára van :cry: . SAJNOS!!!

Szoptatás: szerintem nagyon jó érzés, de megértem azt is, ha vkinek ilyen-olyan okból nem megy. Szerintem Amandi is megpróbálta, ami tőle telt és a legvégső eset volt a fejés. Valószínű, hogy Amandi is inkább szoptatna, mint 40 perceket fejegetne, de neki így alakult :cry: .
Egyébként a kórházban én is azt gondoltam, hogy lehet hogy nem fogok tudni szoptatni, mert Marci nem akarta elfogadni a cicit. De utólag kiderült, hogy csak addig nem, amíg meg kellett dolgozni a tejciért :) . Amikor belövellt a tej, akkor már semmi gond nem volt, leszámítva azt, hogy kb. 2 hétig csak bimbóvédővel tudtam szoptatni. De ez már a múlté.

Blackrose: ne keseredj el (könnyű ezt mondani...). Szerintem mindannyiunknak volt már ilyen mélypontja. Rendeződni fog a helyzet, csak ne stresszeld magad.
Én már előre félek attól, amikor megint menstruálok és milyen hiszti lesz. Jó nektek, hogy nincs ilyen problémátok. Szerdán megyek dokihoz (most megyek a 6 hetes kontollra) és megemlítem neki a dolgot, hogy enyhén szólva hamar megjött...

Még visszatérve arra, hogy ki szereti másra bízni a babát és ki nem. Én már gyerekkoromban azt tapasztaltam, amikor a mamáméknál töltöttem a nyarakat falun, hogy azok a babák, akik falun nőnek fel, közvetlen szomszédokkal, az utcabeli gyerekekkel együtt és szabadabban engedik őket a szülők, sokkal közvetlenebbek, nem húzódnak el, ha "idegen" jön stb. Ezzel ellentétben, azok a babák, akik a nap 24 órájában (enyhe túlzással) csak az anyukával vannak sokkal visszahúzódóbbak lesznek. Valószínű, hogy hamar kinövik, de nekem mindig szimpatikusabb volt, amikor egy kisgyermek nyitott a világra és a környezetére :) .

Encus: merre vagy??? Nagymamád még ott van nálatok? Biztos sokat segít :lol: .

Úgy néz ki, hogy 24-én lesz Marci keresztelője :) . A felhajtást, ami ezzel jár azonban nem várom :( .

Na, elteszem ismét magam holnapra.

Ja és mellékelek néhány képet:

Kép Védekezz anya!!!

Kép Délutáni pihenés apával :)

Kép Olyan szuper anyával játszani, imádom :)

Kép Anya nézd milyen husi a karom...

Kép
marcy

Sziasztok,

Hulla vagyok, az elozo ejszakan volt nagy siras-rivas. Azt hiszem a pocak volt a ludas, csak tudnam mitol! :shock: Turostesztat ettem, illetve elozo este egy csomo pisztaciat, lehet, hogy az volt a gond. Egesz nap ugy eregetett, mintha megevett volna 6 tanyer bablevest!

Ex: nalunk is baj volt a bal ciciztetessel, amig a csiposzuresen ki nem deritettek, hogy tulsagosan balra tartja a kobakjat. Elkuldtek gyogytornaszhoz, aki kilazitotta, azota en is csinalgatok par gyakorlatot minden nap, es most mar nincsen bal cici sztrajk. :)

Mar csak hatot kell aludni a taliig!!! :D

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!!!

Én csak most írok,mert anyucikáméknál voltunk!:)
Nagyon jó volt,bográcsban halászlé!!!!!:)Nyam nyam!:)
Reni Bobó is élvezte!!!!

Pil-Kisvirág:a képek állatiak(főleg én)! :lol: a fejem már megint egy debil arc! :oops: :shock:
de királyak!!!

Lányok ez olyan jó volt,annyit de annyi röhögtünk!
ha ilyen jó lesz a 16-i banzáj esküvő nem lesz,mert fájni fog a szívem eljönni!!!Remélem még lesz ilyen!!!
A botanikuskert nagyszerű volt,megnéztük(belógtunl,3-an csajok)az üvegházet,és ahol Nemecsek Ernő bele esett a vízbe!Mert,hogy ilyet is tanultunk Józsitól(Kisvirág párjától)!És még megtanultuk,hogy a fák gyökerei hogyan lélegeznek,akkor hogyan ereszkedik le egy pókhálón a kukac és stb stb stb.sorolhatnám!:)

Pilchard isteni ebédet csinált,és kaptam vanillás karikát!:)
Vettünk gumicukrot a (az eladónőt kikészítettük)cukorral hagy ne mondjam miket műveltem és milyen képek készültek rólam!!!! :lol: (nem egyszerű) :shock:

Bocsánat de most ennyit tudtam írni!!!
Lányok én érzem,ku..a jó lesz a buli!!!!

Puszi:

Szilvi

Kép
szgoron

A főleg én írás az ÁLLATira vonatkozik,nem nagyképűsgre!:)

Kép
szgoron

Üdv!

Marcy, a keresztelőt mi áttettük jövőre és a névadót is, mert a keresztanyuka ebben az évben dolgozik minden nap, látástól mikulásig, és nem szeretném, ha miattunk kéne elkunyerálnia magát, a templom nem fog összedőlni. :D :shock:

Szilvi, én is remélem, hogy jó lesz a tali...habár halvány lila sejtelmem sincs, hogy mit fogok kezdeni Petivel a férjem nélkül (ugye ő át fog száguldozni Dunakeszire Skoda-talira), mert néha csak az apja jó neki.

Macsek, nálunk nincs ilyen gond, tényleg csak az a baj, hogy a bal cicim törpeméretű. 8) De ez van...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Jó reggelt!

Marcy!
Teljesen egyetértek veled azzal kapcsolatban hogy néha át kell adni a gyerekeket a rokonoknak persze nem állandóan csak néha-néha.
Végül is magunknak szültük a gyerekeket nem a nagyszülőknek.
Ezt én is tapasztaltam, hogy az én gyerekem (Katus) sokkal közvetlenebb ( pedig nem sokszor volt maminál egyedül de atért volt) mint pl. az unokaöcsém aki mindíg az "anyja szoknyája" mellett volt és 3 éves koráig szopott.Másfél évesen még éjjel is 3 óránként kelt fel szopni.
Az éjszakai fejéssel kapcsolatban mintha magamat látnám, nagyon büszke lehetsz magadra, hogy ilyen kitartó vagy az iskolával kapcsolatosan biztos vagyok benne, hogy meglesz az eredménye.
Én amikor már rutinos Iskolába járó voltam hazavittem azt a tejet is amit lefejtem semmi baja nem lett.Kb. annyi ideig voltam távol amikor suliba jártam mint te simán eláll 8 órát a tej a táskádba.

Blackrose!
Én is átmentem egy szopi sztrájkon csak kitartást kívánok és sok akarat erőt.Szoptatós tea, homeopátiás gyolyócskák, pihenés, szaporító fejés.

Pil!
Mindíg olyan élvezettel nézem az Ameliről készült képeket nem tudok betelni a kis nyanyával annyira édes és mindíg jókedvű mosolygós.
Szerintem is iratkozz be egy rendezvényszervező tanfolyamra és te rendezhetnét Kosdon az összes családi bulit.

EX!
Lehet, hogy protokoll helyett inkább irányelvet vagy iránymutatást kellett volna írnom de végül is nem ez volt a mondandóm lényege.
Attól meg egyáltalán nem kapok hülyét, hogy jégkrémet kóstoltatsz
a 3 és fél éves kisbabáddal mert a te gyereked azt adsz neki amit jónak látsz.
Hamarosan jöhet a füstölt csülkös bableves pépesítve és hozzákeverve a tápihoz :lol:

Macsek!
Szerintem a pisztácia tehet róla mert az még a felnőtt ember pocakját is megviseli ha egy kicsit többet fogyaszt belőle.

Encus?
Mi van veled?
Legalább pár sort írjál.

Amandi!
Szuper, hogy ennyi tejed van és az is jó, hogy an kitartásod mindíg fejni már már rég abbahagyta volna és áttért volna a kényelmesebb tápszerre.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!!

Fényesen ragyogok!!(merthogy annyit fényeztek itt)Köszi a bókokat,szeretek sütni,főzni,bulizni!!
NAGYON VÁROM A SZOMBATOT!!
Mindenki imádkozzon jó időért!!

Blackrose:KITARTÁS!!!Nekünk is volt,elmúlt,mert rájöttem az okára!!!Később leirom!!

Marcy:Marcika édes!!A pelenkás kép agyon jó!!Te meg csini vagy!Te vagy 44 kiló?még leirni is sokk!!! :lol: :lol:
Igazad van,kell a távolság,nekem mondjuk anyósék a szomszédban laknak,tud rá bmikor vigyázni,meg fog is,csak még ki kell nőjem ezt a hülyeséget!!
Ugyanolyan bohócunk van,Ameli imádja!

Ex:Ameli is kinézi ám a számból a kaját,simán elfogadná ha odaadnám,de egyenlőre cska a barit eheti.

Katus:köszi,jól esik hallani ilyeneket!Annyira sajnálom hogy nem jösztök szombaton!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Én nem tudnék fejni vc-ben,vonaton,még itthon is macerás,meg amilyen dzsuva van mindenhol,nem semmi amit csináltok/csináltatok!!

Macsek:tök jó hogy kiderült miért nem evett a bal ciciből.Én nem jöttem volna rá magamtól.

Egyszer valaki máshol irta hogy a babaája elkezdett szopisztrájkolni,és majd egy hét múlva jöttek rá hogy nem volt jó neki fekve vagy ülve .erre már nem emlékszem-és ahogy váltottak minden megoldódott.Szóval akármi is lehet az oka,csak mire rájössz ,ha egyáltalán rájössz kiidegel.

Nálunk meg egyszerűen az volt a baj hogy nem volt éhes.Ugyanis Ameli nagy cicikirály,és amikor sirt kapott cicit.Mivel imádja mindig el is fogadja,meg néha csak mint komfortszopi kell neki,csakhogy most már annyira nem éhes még hogy ha 3 óránál hamarabb ciczik akkor sir a cicin,nem eszik rendesen,mert még ugye nem éhes,ha meg kivárom a 3 órát akkor eszik rendesen.ennyi.vagy két hét eltelt mire rájöttünk.Csak neki a cici a Minden,igy néha nehezen telik el a 3 óra,de amikor bedőlök neki akkor jön a sirás,meg a hátrafeszülés.

KépKép

KépKép
pilchard

Ja,és van még egy jó képem.a védőnőnél van amikor felülteti! :lol: :lol: :lol:
Kép

KépKép

KépKép
pilchard

Napsütéses szép jó reggelt mindenkinek :lol:

Katus: én kitaláltam, hogy a suliban lefejt anyatejet kis hűtőtáskában tárolom. Természetesen csak annyira elég, hogy hidegen tartsa, de jó dolog. Vettünk egy kisméretű hűtőtáskát kb. olyan széles mint a jégaku és kb. 15-20 cm magas. Nem foglal nagy helyet és nagyon hasznos :lol: .

Mivel mi ugye nem tudunk menni a talira, nagyon várom már a képdömpinget és az élménybeszámolókat :P .

Macsek: egyetértek Katussal, tuti, hogy a pisztácia volt. Én nem merek enni mogyorót és ehhez hasonlót, mert a barátnőm mondta, amikor én még pocakos voltam, hogy az ő kisbabája megérzi az ilyet és fáj a pocikája. Ezért én nem is próbálkozom.

Csajok, ti vesztek, vagy van járóka a babátoknak? Én most gondolkodom rajta, mert mindig az ágyon fekszik napközben, egyenlőre inkább csak felfelé nézeget, oldalra annyira nem, így nem tudok semmit a feje fölé lógatni. Ezért gondoltam, hogy most már jó lenne egy járóka és egy játszószőnyeg. Mi a véleményetek? A járókáról is lehet jót is, rosszat is hallani. Szerintem addig, amíg nem mászik, addig nagyon jó dolog, mert biztonságos helyen van.
Azt hiszem befektetünk :) .

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Még valami!

A pizzarendelés nem kötelező,ha valakinek nem tetszik mert drága,mert nem annyi feltét van rajta mint amit megszokott,vagy egyáltalán valami nem tetszik ,akkor az ne rendeljen pizzát!!
Mindenki azt eszik amit akar!

Én próbálok jót tenni,de 20-30 ember elvárásának nem tudok eleget tenni!

KépKép

KépKép
pilchard

Kép első hason fürdés Kép első csörgőzés Kép első teregetés Kép nagyon szeretek komolykodni Kép ha alszom igazi angyalka vagyok.... Kép most már tetszik a szupermenes játék is

Már nagyon rég nem jelentkeztem be, ezért most közreadok pár képet Kendéről, aki nő mint a gomba...

Tudjátok a szép új világ miatt egyszerűen nincs időm gépezni, munka munka munka munka...

azért üdv minden kedves Fórumosnak!
:D

feri
klebsiella

Marcy:én teszek majd felképdömpinget,az tuti :D :D

Nekünk van járóka,én nagyon szeretem.A játszószőnyeget ha veszel nézd meg jól,mert a miénk a sok fekvéstől ereszti magából a műszálat!! :( :( :( Kb 8x feküdt rajta,azóta is ott hever a sarokban,mert undoritó az a sok műszál.

KépKép

KépKép
pilchard

Pil: nem én vagyok 44 kiló, hanem ha minden igaz Mári :lol: .

Hihetetlen a kép Ameliről :lol: :lol: :lol: . Zabálnivaló!!!

Szoptatással kapcsolatban egyetértek: én már teljesen kivoltam, mert mindenki mást mondott, ráadásul ugye most milyen divatos ez az igény szerinti szoptatás. De én az elejétől fogva anyukámra hallgattam és próbáltam tartani a 3 órákat. Ez mindenképpen jó volt, mert ugye, ha mondjuk ahányszor szeretné cicire tenném, akkor egy evésre nem tud annyit enni és akkor nem tudok elindulni egy nagyobb sétára, mert mindig a frász kerülgetne, hogy vajon mikor lesz megint éhes. Teljesen kiszámíthatatlan lenne a nap és csak szoptatásból állna. Úgyhogy én úgy döntöttem, nem érdekel mit mondanak, ehhez tartom magam. Így nincs is hasfájás :lol: .
Nyilván voltak olyan napok nálunk is, amikor sűrűbben kapott, de akkor azért, mert tudtam, hogy kevesebb a tejem, tehát 1 evésre nem tudott annyit enni, amennyit szeretett volna. De szerencsére nem ez az általános.
Van egy csaj aki hívott, hogy péntekenként van baba-mama szoptatós klub és hogy menjünk el. De én már ettől a csajtól is hülyét kaptam, amikor elkezdi mondani, hogy hát neki mennyi a tapasztalata szoptatás ügyben és hogy ő mennyi mindent olvasott. Hát amit lehetett én is mindent elolvastam... Szóval lehet, hogy csak felhúznám magam azon, hogy mindenki a magáét hajtaná. Szerintem mindeki csinálja úgy, ahogy neki "bejött". Én is csak leírtam, hogy mi így csináluk, ezért jó nekünk így, de ha valakinek más a véleménye, azzal sincs semmi probléma, csak ne akarja meggyőzni a másikat :) .

Kép
marcy

Marcy!

Játszóállványt vegyél, műanyagból. Nagyon praktikus, lemosható. Mi örököltük. Van úgy , hogy 1 órát is elgagyok alatta Peti. Befér a kiságyba is, de én inkább a franciágyra rakom, mert akkor apjukkal mindkét oldalról mellé tudunk feküdni. Vagy leterítesz egy paplant a földre és felé rakod! Van járókánk is, de még nem próbáltuk. Na meg elvittük anyóshoz, hogy ott tudjuk mibe rakni a babát.

Klebsielle! Igazi nagy legény már Kende!

Pil! Már láttam az ülős-csodálkozos képet a blogodon. Király!
Nálunk pucéron mérlegelik a babákat! Mindig félek, nehogy odarottyintson!

Éjszaka 2X volt kajcsi. Ahhoz képest, hogy a héten 2 éjszakát is átaludt!!! Sőt, ma éjszaka megint sugárban lefosott. Egy picit ingerült lettem, mert megint mehettem áztatni a hálóingem, persze addig üvöltött, de mégsem vehettem a telecsinált ölembe a babót. Ki kellett várni a sorát, persze ideges voltam, a párom meg hozzám vágta, hogy nem való nekem gyerek. Olyan könnyen beszél, nem ő szokott felkelni éjszaka Petihez. Bezzeg most felkelt az ordításra!

Reni
Kép
prenata

Tudjátok én mitől kapok frászt? Amikor azt kérdezik, hogy és JÓ BABA? na, most definíálja valaki a jó baba fogalmát. Mert szerintem az sem tudná, aki ezt a hülye kérdést felteszi! :evil:

Reni
Kép
prenata

Marcy!
Nagyon jó ötlet a hűtőtáska így hazaviheted a tejecskét.

Pil!
Nem volt olyan gáz a fejés a suliba mert mindíg összeszerelve vittem a fejőt egy steril zacsiba és csak előkaptam rá a cicire azután az üveget levettem róla és visszatettem a zsacsiba.Ez akkor működött ha csak egyszer fejtem. Ha többször is kellett fejni akkor elmostam a suliba a fejőt.(a rendőrtisztin szép tiszta, kultúrált mellékhelyiség van.

Én is nagyon sajnálom, hoy nem tudunk menni szivesen megismerkednék veletek.Annyira szarul állunk anyagilag, hogy el sem hiszem pedig nem keresünk keveset.Mondjuk ez relatív kinek mennyi a kevés.

Amikor bulit kell szervezni a cégnél akkor én is mindíg aktív vagyok és én is ki tudok akadni azon amikor jót akarok és vannak olyan kollégáim akik mindíg kritizálnak valamit de, hogy ők bármikor is megszervezzenek valamit vagy esetleg megköszönjék a fáradozást olyan nem fordul elő.
Mindíg vannak ilyen emberek ne törődj vele biztosan lesznek nagyon hálás vendégek is.
Tök jó , hogy te így mösszehoztad ezt a bulit.

Ha visszamegyek dolgozni és mondjuk el kell mennem kihallgatni a váci börtönbe biztos, hogy benézek majd hozzátok.

Kép

Kép
katus73

Pilchard!
Nekem sokszor kényelmetlen meg fáj és mivel elég gyorsan fejek a cumisüveg gyorsabb és legalább tudom, hogy pontosan mennyit evett és ha fél óra múlva órdít, akkor kizárhatom hogy éhes. A másik ami a cumisüveg mellett szól, hogy a fiam mindig szoptatás alatt mondja a kívánságait és ha cumisüvegből etetek, akkor tudok közben mászkálni.

Pogi, Prenata!
Dehogy akarom, hogy elapadjon! Ezért is érdeklődöm. Akkor inkább nem kockáztatom meg, bár én úgy érzem, hogy nem az átlaghoz tartozom. Már a fiamnál sem okozott nagy gondot a fejés. Pár perc míg beindul aztán jön rendesen és a végefele mikor már kevesebb akkor néha elemelem a fejőt visszahelyezem és jön megint. Ezt többször megismétlem, de összességében fél óránál többet még sose fejtem.

Amandi!
Szerintem igazad van abban amit írsz és én is inkább veled értek egyet, viszont nem éri meg kipróbálni, hogy igazunk van e. Én is többet fejek mint amennyit szopizni tud. Az még nem próbáltad, hogy bimbóvédővel szoptatod? Az hasonló a cumihoz.
Nekem avent kézi fejőm van és ahhoz van egy gumi fej ami elvileg azokat az ingereket adja, amit a baba a szopinál.

Prenata!
Szerintem is nyugodtan hagyhatnád az apjára és a nagymamákra, főleg mert nem árt ha megszokja és a későbbiekben is mindegyiküknél biztonságban érzi magát. Ha nagyon magadhoz kötöd, akkor később fog megszakadni a szíved, amikor órdít ha 5 percre távol vagy tőle vagy akár órákra leadod a nagyszülőknek. A fiam mindig szó nélkül ott maradt vagy elment a nagyszüleivel, apáról nem is beszélve. Soha senki után nem sírt. Nagyon kiegyensúlyozott nyugodt gyerek volt. Na sajnos csak volt mert most már akaratos és hisztis.

Katus!
Mondjuk mostanában már nem fáj annyira a szoptatás, de sokkal nem kényelmesebb, mert hamar lefejem és apa odaadja neki :)

Colett!
Ha 1cm-es nyílt repedés lenne a bimbódon, lehet, hogy Te sem élveznéd. Amúgy amikor nem fáj akkor én is élvezem.ú

Blackrose!
Pihenj sokat és ne idegeskedj, hátha visszajön.

na mennem kell, pedig még nem olvastam végig a hozzászólásokat.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nincs valami jó kedvem, Julcsi kakija ismét csúnya... Holnap lemegyünk a doktornőnkhöz, megmutatom neki, és megkérem, vizsgálják ki Julcsit, vérkép, hasi uh. meg ami még ilyenkor kell. Már nagyon idegesít, hogy csak találgatnak, mi a baja, de a kaki még mindig ronda...
Tegnap voltunk egy kerti sütögetésen a férjem haverjánál, de elég rosszul éreztem magam. Attól a társaságtól még a házasság is távol áll, nem hogy a gyerek, úgy néztek ránk, mint egy ufóra, mikor megjelentünk a kisbabával. Majdnem sarkon fordultam, mikor megérkeztünk, Julcsit levegőnek nézték, persze vele együtt engem is, hozzám se szóltak, mintha attól, hogy már anya vagyok, már egyben unalmas is lennék, akivel semmiről sem lehet beszélni. Pedig régen egyáltalán nem így volt! Aztán kicsit oldódott a hangulat, volt egy srác, akinek nagyon tetszett Julcsika, még meg is fogta, persze a barátnője meg értetlenül nézett, és láttam, hogy ráparázott, hogy a pasija már lehet, hogy vágyik az apaságra. Szóval úgy vettük észre, hogy "kinőttük" a baráti körünket, egy házas, vagy kisbabás barátunk sincs, így nehezen értenek meg bennünket...

Katus, néha én is kiakadok a külsőmön, nekem nagy ragyáim lettek a fejemen, és megmaradtak a csíkjaim, egyedül a férjem tud helyrebillenteni ilyenkor, mert azt mondja, neki így is nagyon tetszem, ja és be is bizonyítja... :oops:

Amandi, köszi a fodrászt, már be is jelentkeztem hozzá! :)

Ex, bevallom, én egy kicsit meglepődtem a jégkrémes dolgon... Bár én ráparáztam azóta mindenre, mióta gond van a kakival.

Pil, jó lehetett a hétvége! De ez már klikkesedés! :wink:
Meg tudnád kérdezni a pizzériát, hogy tudnak-e olyat csinálni, amiben semmilyen tej-féleség nincs? Pl. sajt a tetején, meg esetleg a tésztában tej. Mert akkor én is tudnék pizzázni, igaz, hogy kicsit butítósan...
Julcsinak is van olyan rózsaszín sapesza, mint amiben Ameli van a képen! Csak már kinőtte, az volt rajta, mikor hazahoztuk a kórházból.

A fejésből én is kivettem anno a részem, mikor Julcsi kb. 2 hetes koráig nem akart szopizni. Szintén az volt a helyzet, hogy a kórházban üvegből etették, és hozzászokott. Én nem bírtam, hulla voltam az éjszakázástól, nekem nem volt annyi tejem, hogy előre gyűjtsem, így mindig csak a következő adagot tudtam lefejni. Mikor meguntam, akkor addig szenvedtünk, míg rá nem kapott a cicire. Azóta is szopik, sőt nekem befelé forduló bimbóm van, így állandóan össze kell egy kicsit fognom a mellem, hogy jól be tudja kapni. Tehát nem túl kényelmes helyzetben szoptatok, mert az egyik kezemmel mindig tartom a mellem, de ettől függetlenül sokkal jobb dolog, mint állandóan fejni, és nagyon szeretek így összebújni vele. Most már csak este fejek, de az is elmarad néha, ha nagyon fáradt vagyok. A tejmennyiség pedig már vagy 2 hónapja kb. ugyanannyi, nem is csökken, de nem is szaporodik, így pótolnom is kell...

Én nagyon örülnék, ha néha rá tudnám bízni valakire Julcsit. Nekünk még esélyünk sincs arra a közeljövőben hogy pl. kettesben a férjemmel elmenjünk moziba. A szüleim és az egész családom vidéken van, egyedül férjem apja lakik Pesten, de ő lenne az utolsó ember, akire valaha is bíznám a gyerekemet, eddig még az is csoda, ha ránéz a gyerkőcre, nem hogy vigyázzon rá... A barátaink meg olyanok, hogy a macskámat nem merném rájuk hagyni. Szóval, majd ha megszalad, és futja bébiszitterre, akkor majd kimozdulunk... Szép kilátások! :) De nyáron, hogy "kicsapjuk" majd falura, az tuti! Legalább akkor szívjon jó levegőt, ott majd biztos megerősödik! :)

Marcy, nekem is hamar megjött, kb. a 7. hétre, de azóta sem volt. Nagyon aranyos a kis Marci! :)

Mennem kell, kajabálás van, hogy mekkora hangja van már! Mi lesz, majd ha beszél, túlkiabál engem is! :)

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Még mindig nem olvastam vissza, mert tegnap a gép is szarakodott és Kende is. De ezt most muszáj kiírnom magamból, mert felrobbanok.

Újabb divat nálunk, hogy óránként eszik 40-50 ml. Ha tápit adok neki akkor is csak 10-20-at eszik belőle. Ha elalszik akkor sokszor felsikít álmában. Sokszor köhécsel, hapcizik. Ez a cirkusz kb. csütörtök óta tart.

Gondoltam ez így nem mehet tovább és levittem ma a gyerekorvoshoz. Sajna a mi dokinénik szabin van, de gondoltam jó lesz a helyettes doki is. Bár ne gondoltam volna. Az egy nagy f....sz doki. :evil: Elmondom neki, hogy óránként akar szopizni Kende és keveset eszik egyszerre és sír közben. Alvás közben is sokszor felsikít. Mondom kap néha tápit is. Kérdi van e allergiás a családban - mondom én a füvekre, fákra...
Erre megvizsgálja a gyereket: meg nézte a torkát és közölte, hogy kicsit piros. Meghallgatni meg se hallgatta a kicsi mellkasát. A hasiját megnyomkodta. Mondom közbe neki, hogy hasfájós a baba. És erre egyszerűen kijelentette, hogy tejallergiás a gyerek. :shock:
Mondja, hogy én ne egyek semmi olyat aminek köze van a tehénhez. :shock:
Aztán felírt valami bazi drága tejmentes tápit, hogy azt adjam pótlásnak. (Nem váltom ki.)

Kérdem a torkára és a köhögésre nem ad semmit? Erre ő: azzal ne foglalkozzak. Előbb zárjuk ki a tejallergiát és meglátjuk sír-e még. Hát ez hülye.
Szerintem lehet, hogy azért van a kaja cirkusz, mert fáj a torka és nem tud nyelni rendesen, de azzal ne foglalkozzak :?: :?:
Ja és kérdem tőle, nem lehet, hogy a fogzás miatt sikít. Erre azt mondja, hogy az nem fájhat neki, mert csak 2 hónapos.

Na mit szóltok?

Most próbálok visszaolvasni.
Addig is puszika.
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág:ki volt ez a barom?????????????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Akkor most már a 2.doki mondja ki vizsgálat nélkül a tejallergiát! :shock: :shock: :shock: :shock:
Te jó ég,mi a f....van itt ebben az országban??
hű most pipa vagyok!!!!!

Nyanya:értem .én nem itélek el senki ilyenért, Te érzed hogy mi a jó,az anyatejcsit igy is megkapja.

a szopi nekem kényelmes,lefejni a felét sem tudom,ha nem szopizna Ameli már biztos tápot enne.

Méz:barátaitok: :twisted: :twisted:
látod ,klikkesedés ide vagy oda :lol: ezért kell babásokkal barátkozni.

vidd el julcsikát dokihoz,és ne hagyd magad!csapj az asztalra ha szemétkednek!!!

Katus:még szép!!!!!!zokon is venném ha nem taliznánk és itt jársz!! :)

KépKép

KépKép
pilchard

Pil!
de jó, hogy rájöttél mia baj a szopival.Akkor mostmár tápszer sem kell?

Nyanya!
Szerintem az a lényeg, hogy anyatejet kapjon.Bitos vagyok benne, hogy nagyon szereted a gyerekeidet és a kicsi is fogja ezt érezni akkor is ha nem kaphatja be a cicdet.Azt a megoldást kell választani a mindkettőtöknek a legjobb.

Gombi!
Kaka miatt :cry: , szerintem se késlekedj kérj teljes kivizsgálást.
Az áprilisi Kismamában van egy cikk az allergiáról.
Azt pedig tudomásul kell venned, hogy akinek még nincs gyereke az rá se fog nézni a babádra ráadásul ha még fiatalka is kérdezni sem fog róla.(tisztelet a kivételnek)

Reni!
Ezeken a panel szövegeken én is mindíg kiakadok persze nem éreztetem a kérdezővel hanem szépen válaszolok rá.
Így volt ez amikor terhes voltam és megkérdezték, hogy hogy vagyok erre mindíg azt válaszoltam, hogy rosszul na ekkor elkerekedett a szemük mert erre a válaszra nem számítottak.

Most itt ülök és zabálok a gép előtt (sültkrumplit és kijevi mirelit-csirkegolyócskákat )

mérlegelés: nálunk is ruhanélkül mérik a babákat pelus sem lehet rajtuk, gondolom azért nehogy egy nagy ólom gyolyót rejtsünk a pelusba és nehezebb legyen. :D

Kép

Kép
katus73

Kisvirág!
Ez az orvos biztosan a Gombiék dokijával járt együtt egyetemre és hiányoztak az allergia előadásról.
Biztosan a torokfájás miatt nem tud enni, esetleg vidd el az ügyeletre hátha ott normálisabb orvos van.Tápit ki ne váltsd.

Kép

Kép
katus73

Mennyi hülye doki van? Tisztelet a kivételnek!
Itt is valaki közülünk doki, vagy legalábbis volt valaki a fórumon, aki doki. Jól emlékszem?

Peti most szopizott 5.-re és még csak dél múlt. Nem tudom mi van vele. De annyira szívja, hogy kétoldalt folyik ki a száján. Kis éhenkórász!

Reni
Kép
prenata

Pil, én nagyon szívesen barátkoznék kisbabásokkal, ha lenne kocsink, amivel olyan könnyen el is jutnánk hozzájuk...
A tegnapi sütögetésre 3 órát BKV-ztunk összesen oda-vissza, babakocsival, reggel alig bírtam megmozdulni, úgy fáj a hátam, mert az aluljárókba le-föl együtt cipeltük a kocsit. Egyedül Csandyék laknak közel hozzánk, velük tudok sétálni.

Na, panasznapot tartok ma...

A dokikkal kapcsolatban NO COMMENT... (Nem szalonképesek a gondolataim.)

KépKép
KépKép
mézgombi

Újra sziasztok!

Most próbálok reagálni az elmúlt dolgokra. Lehet, h valami már nem aktuális.

Csandy: köszi a hajas tippet. Már vágattam belőle, de egyenlőre nem segít. Majd a sampont is hígítom.

Pogi: van még elég tejem, csak néha olyan fáradt a csöpp, hogy nem akarja kiszívni és akkor kap tápit üvegből.

Ex, Wkata köszi az infókat.

Kata: képzeld péntek óta minden nap van kaka :) Igaz egy nap egyszer, de akkor annyi, hogy pancsizni viszem. :)
Azt hiszem a Humanát dobom a kukába. És iratok Bebát :)

Macsek: nekem se csöpög a tejcsi, ha sír a gyerek, de szerintem azért nem vagyok rossz anya :) Én melltartó betétet csak akkor teszek be, ha elmegyek itthonról, de akkor is fölösleges, csak azért teszem be, mert nem szeretem hogy a szopis melltartón keresztül átlátszik a mellbimbóm.

Nyanya: nem semmi, hogy ahány orvos annyi félét mond a sérvre. Nekünk simán a leukoplasttal ragasztotta a dokinéni. De a salvequick is jó.

Szilvi: én is utálok egyedül sétizni, de nagyon messze vagy, hogy együtt menjünk :)
Én is a ház körül keringek kb.2-2,5 órát. Józsi meg is jegyezte, hogy a gyerek biztos azt gondolja, hogy anya azért kering a lépcsőházak között, mert nem talál haza :)
Rizsihusi: pöri kész, utána én gyorsrizst beleöntöm egy jénai tálba és hozzá a pörit+vizet+sót és zsupsz be a mikróba. Kb. 20-25 perc és kész. Közben 2-szer megnézem és ha kell akkor teszek még rá vizet.

Mézgombi: most olvasom vissza, hogy milyen „jó”dokinál voltatok ti is.
Ezt nem hiszem el! Vizsgálat nélkül kijelentik, hogy tejallergia. Felháborít!!! Az agyam rögtön elhagyom. Ja nekem ma mondta ki ugyanezt a doki (helyettes gyerekorovos), úgy hogy semmilyen kaki, vér stb. vizsgálat lett volna. Közölte, hogy én is diétázzak. (lsd. A fenti hsz-t.)

Súly: 164 / 52 kg. :)

Képek: minden kép nagyon cuki :)

Láz: nekem azt mondta a dokinéni, hogy 37-38 között elég, ha panadolt adok neki. Az is leviszi, de ha 38 felett akkor egy fél germicid-c kúp.

Most ennyi, de még olvasok vissza csak kajás vagyok :)

Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Katus:nappal nem kell,és csak egy ciciből eszik.egyedül a fürdés utáni utsó szopinál kell neki a tápi,de néha tudok nappal fejni annyit hogy nem kell az sem,tegnap pl.semmi nem kellett.De már igy is sokkal jobbmint eddig.

Ez a pelusba rejtés teccik :lol:

Méz:hát nyilván kocsival egyszerűbb,főleg ha baba van.3 óra:?az szép lehetett,igy nem is csodálom.

Preni:volt,de angolosan távozott

KépKép

KépKép
pilchard

Szilvi:maradj már,jól nézünk ki mind a hatan!
ill.9-en!!!!!!!

Képzeld ,jó a pelus,és nem is reklamál érte!!1000 hála és köszönet!!!
Küldd elnekem képeket emilben,de az új cimemre ok?

Kisvirág:ha van időd,Te is tedd fel képeket

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Ez a nemszopizás nálunk sok okból összetevően alakult így. Császárral született, épp akkor amikor a legnagyobb meleg volt. Amíg a megörzőben feküdtem a műtét után, csak 3 óránként hozták ki a babát, és az esetek nagy részében akkor épp aludt, de úgy, hogy nem is nagyon lehetett felkelteni. Hiába szóltam a kórházban tartózkodás alatt minden alkalommal a csecsemősöknek, hogy nem nagyon akar menni ez a szpoizás, ha már 5 percet foglalkoztak velem akkor sokat mondok. Pedig ekkor még próbálkozottott a kis drágám. Aztán az utolsó napon beparáztattak, hogy nagyon sokat fogyott (3100-ról 2900-ra ami a valóságban még teljesen elfogadható ), és pótlást kell adni, mert be fog sárgulni és akkor nem engednek haza minket. Amint kapott egy kis ételt abból a nagy lukú, folyós cumiból, teljesen elutasította a cicit. Ekkor kezdtem el a kórházban is fejni. Az elutasítást úgy kell érteni, hogy teljesen bestresszelte magát a cicitől, az egész kis teste ívben megfeszült, és soha nem sír olyan hangosan, kínkeservesen, mint a cicinél. Mint aki sokkot kap. Próbálkoztunk sokféle módszerrel, testhelyzettel, bimbóvédővel is, de a helyzet mindig ugyanaz. Sokszor már én is nagyon magam alatt voltam ettől a nagy elutasítástól. Nagyon erőltetni se akartam, mert ha erővel tömködöm bele a szájába, még rossz emléke is lesz tőle. Volt pár alkalom, amikor sikerült picit szopiztatni, de utána megint a teljes elutasítás. Nem minden baba lesz cumizavaros, szerintem az volt, hogy ő benne amúgy is egy kicsit gyengébb volt a szopó reflex, és azt a kicsit nyomta el a cumi. Az egészhez az is hozzájárult, hogy az én mellem tényleg hatalmas ( 80G a mostani méretem), az ő szája meg pici volt, szóval a fizikai méretek is közrejátszottak.
Bár nagyon macerás dolog a fejés, a néhai elkeseredésemtől eltekintve a jó oldalát próbálom nézni. Van tejem, tudom anyatejjel táplálni, mindent megadhatok neki, amire szüksége van. Mint írtam, az üvegből való etetés nagy előnye, mindig tudom, mennyit eszik, nincs izgalom, para, a papája is meg tudja etetni, ő is ki tud vele kapcsolatot alakítani. Ráadásul így hogy többet eszik, mintha szopizna, egy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott baba, nem hasfájós, nem bukott még soha, és magától rááll a rendszeres evészetre, ráadásul átalussza az éjszakát. Nyűg ez a fejés, de szívesen csinálom, mert tudom, ezzel táplálhatom a kismanót, és etetéskor így is össze lehet bújni, a szemébe lehet nézni, és annyira édes ahogy közben az ujjamat markolássza. Szóval ez így alakult, de én nem panaszkodom, mert tényleg nagy szerencsénk van Márkkal, mert tényleg nincs vele gondunk. :D :D

Nyanya, igen, nekem is Aventes kézi van, és úgy tapasztalatam, azzal több jön le mint a medela gépivel. És itt most nem reklámozni akarok :lol:

Az orvosokról viszont nekem is megvan a véleményem. A gyerekorvosra igazából nem mondhatok rosszat. Nálunk 3 doki van itt a rendelőben. Akihez tartoztunk volna, arról mindenki mondta kerüljük el, hát kiválasztottunk egy másikat, akihez a rokon gyerekek is járnak. Amikor hazajöttünk a kórházból akkor ő épp szabin volt, hát a harmadik jött ki helyettesként. Végül elég szimpatikusnak tűnt, gyerekszeretőnek, és a szopira is voltak ötletei (pl bimbóvédő), úgyhogy nála maradtunk. Mivel nekünk nincs semmi gondunk, még nem nagyon tudok véleményt mondani, eddig szimpi volt.
Van viszont egy jó sztorim egy másik esetről. Kaptunk beutalót ultrahangra, hogy teljesen kivizsgálják biztosan nincs vele semmi gond. (koponya, hasi, csípő, stb). A körzeti rendelőben hetente 2x1 órát van ilyen rendelés, csak egy mobilszámon lehet bejelentkezni. Először vagy 2 hétig szabin voltak, aztán megpróbáltam hívogatni. Egyik alkalommal sikerült is felvette a nő, elmondtam neki, hogy időpontot szeretnék, nem is válaszolt, csak félre rakta a telefont. Kb 10 percig hallgattam ahogy vizsgálgatnak, hiába hallóztam, semmi reakció. Leraktam hívtam újra. Ekkor foglalt volt, majd amikor már nem, akkor kb 5x sián kinyomtak, hogy ő most nem veszi fel. Végül mégis felvette, most annyit mondott várjak kicsit mer közben dolgoznak, és megint félre rakott. 27 perc után untam meg hogy azt hallgassam hogy másoknak mi a baja, hogy vizsgálják őket, meg hogyan keresik a takarítónőt. És mindezt mobilon! :!: És még az orvosi titoktartásról akkor nem is beszéltem, hiszen mindent hallottam, hogyan veszik fel az adatokat, vizsgálnak ki.
Ezek után már teljesen elbizonytalanodtam, hogy akarok-e én ehhez a dokihoz menni, hiszen ha arra nem voltak képesek hogy annyit mondjanak "szerda 10 óra" pl, akkor milyen megbízható a vizsgálatuk? :?: :twisted: :twisted: Lehet végül inkább majd a Bethesdába megyünk. Jól felhúztam rajta magam, és a legjobban az bosszant, hogy az ember kiszolgáltatott.
Sose voltam dokipárti, csak akkor mentem, ha már szinte vinni kellett, igaz a megfázásnál és vírusos gyomorrontásnál nagyobb bajom sose volt.Azt hiszem ezt a szokásomat továbbra is tartani fogom.

Nekünk ilyen műanyag játszóállványunk van. Amikor kaptuk akkor először nem tetszett annyira, mert én szőnyeget szerettem volna, de most már rájöttem, ez sokkal jobb, és örülök neki. Vannak hozzá külön akasztó-karikák, így tetszés szerint variálható, sokféle csüngő játék van hozzá, és némelyik még önállóan, csörgőként is használható. Igazából az elmúlt héten fedezte fel magának Márk, most már nagy örömmel játszik vele. Szeretjük nagyon, ráadásul szép színes.Járókát eredetileg én nem akartam, de lassan szükség lesz rá, ha már forgolódni fog, mert télen a földre annyira nem tehetem le, mert az nálunk meglehetősen hideg. Olvastam valahol egy elég jó cikket a járókákról, és az végül is azt hozta ki, hogy a hagyományos fa megoldást éri meg venni, mert ezek a modern összecsukhatós szúnyogháló oldalúak sokat tudnak ártani, főleg ha sokat van benne a baba. Hátrányaik: kicsik, a szunyoghálón nem látnak ki rendesen, ezért túl hamar ráveszi a babákat hogy felálljanak, ráadásul nincsenek oldallécei, amiben meg lehet kapaszkodni, csak az a négy kis ráapplikált fül. Azt a nagyot meg ha beállítom a szobába, akkor már más nem is fog beféni :lol:

Ma én is kicsit hossszú lettem :)

Andi

amandi

Pil: épp másolódnak felfelé :)

Kép Kép
kisvirág_30

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?