Új privát üzeneted érkezett!

Kopé :)

Látom nálatok is megy a beszoktatás.... Mi ma kezdtük, de a bölcsivel. Az ottalvástól én is tartok, pláne amiatt hogy múlt hét óta nem hajlandó Balázs du aludni.... Ma viszont csoda történt, és du aludt egy jót... Valószínűleg jól kifáradt délelőtt.

A háziorvosunkról annyit tudtam meg hogy Békéscsabára költözik a családja, és ő is megy, noha nem nagyon állt szándékában. Úgy tervezte hogy innen vonul nyugdíjba. Helyette dr. Éliás Tünde van, akivel ma találkoztunk először, szimpatikusnak tűnt....


Érdekes ez a vércsoport szerinti étrend.... Én 0-ás vagyok és nagy húsevő, imádom a sovány húsokat főleg a csirkét, pulykát.... Viszont nekem nem tesznek jót a tejtermékek, azt nem lenne szabad enni. Imádom a joghurtot, a tejet, amiről képtelen vagyok lemondani....

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Hahó Lányok

Még folytatom.....

Dike :)
Ezt a Forewer Kids nevű holmit honnan lehet beszerezni?

Védőnéni: Tényleg nagyon jó fej a Klári, én is bírom nagyon, most hogy már nagyok vagyunk (lassan 2 évesek), már nem talákozunk olyan sűrűn.

Ilon :)
Akkor ezt a gepfruit mag kivonatot hanyagolom, biztos ami biztos. Az új dokkernénink elsősorban a Vitacolant ajánlotta.

Nagyon bízom benne hogy a beszoktatást megússzuk vmilyen nyavalya nélkül. Bár láttam hogy egy kislánynak rendesen folyott az orra a csoportunkban :shock:
Ma megpróbáltunk a bölcsiben ebédelni, háááát .... annyira nem ízlett a kaja Balázsnak. Gond hogy Balázs imádja a levest, és a bölcsiben nincs leves.... :( Ráadásul az asztaltársunk nem eszik egyáltalán főzeléket, az ebédje 3 vagy 4 doboz Danonino volt... :( Remélem nem ragad át Balázsra hogy ő is olyat akar enni és nem főzeléket :shock:

Jó éjt!

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Sziasztok!

Klári!
A Csoki a Tipegő utcai bölcsi.....Azt hallottam, hogy az épületek színei alapján van "becenevük" az egyes bölcsiknek.
Beszéltem időközben a Tihany téri bölcsi vezetőjével. Nagyon kedves volt. Remélem a személyes találkozó alkalmával sem kell csalódnom. Egy II. kerületi bölcsibe pedig holnap megyünk el. Nem szívesen hurcolnám reggelente a babót a munkahelyemhez, de ezt is meg kell próbálnom.

A Füredi- Szentmihályi sarkán lévő játszótérre nem jár valamelyikőtök?

Gy.
gyöngyusz
 
 

 
 

Sziasztok!!

Ilon:
Igen jó hely Kaposvár szép meg minden csak munka szempontjából már nem olyan jó:( Sajnos.
Minden helyet megnézünk rendesen ami tetszik:) Jártunk a 17.kerben.Nekünk nagyon tetszik és a sógórnőmék is ott fognak lakni.Ami még esélyes az soroksár.Utóbbi azért, mert innen nem kell átvergődni az egész városon ha haza akarunk menni Kaposvárra vagy a balatonra.
Amúgy itt még nem voltunk majd a hévégén végigjárjuk.

Dike:
flóránál most az vált be, hogy de.viszem játszótérre bringával jön.így annyira elfárad, hogy már az ebédnél tartja a fejét:) és 10 perc alatt alszik:) Az esti elalvással nincs gondd akkor szépen elalszik. nézi a teletubbykat és elalszik.Azért nem mesét, mert attól felpörög és meg feküdni sem hajladó közben.


Dzsú aranyos a kislányod!

Gyöngyusz:
Üdv itt!!
Bölcsi ügyben én nem tudok segíteni. Mi néha szoktunk menni a füredi uti játszóra ha apa itthon van.

Kópé:
Örülök, hogy jól megy a beszoktatás!Alvást meg majd megszokja, csak talán frcsa volt neki, hogy olyan sokan vannak és aludni kell.


Edit:
Miért nincs leves? Olyan picik is vannak? Flóra is nagyon szereti a leveseket.
3-4 doboz danonino ebédre ez nem semmi.Itt nincs megtiltva, hogy nem leht kaját bevinni?

Tegnap találtunk egy másik doktornénit a mögöttünk lévő utcában.
Nagyon kedves és aranyos volt.Majd megpróbálja átkérni a Ráskay Lea utcai rendelőből a kartont. Mikor ot voltunk flórával akkor mondtuk, hogy mad odaviszsük ha beteg. Meg is kérték Kaposvárról a kartont.
Csak ha mondták volna, hogy itt a közelben is van egy dokinő akkor neki adtam volna a kártyát.
Nagyon messze van az a rendelő, hogy gyalog odajárjunk.
Holnap Flóra megis kapja a 3 éves oltást.

Szombaton volt Flóra 3 éves. Megköszöntöttük volt minden pezsgö(kölyök) Torta.Kapott még barbyt, ruhát,micimackós dominót és pár apróságot.A pezsgő volt a legjobb az nagyon teszett neki :lol: :lol:

Na megyek rendet rakok és megfőzöm az ebédet.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Boldog szülinapot Flórának!

Kép
klara
 
 


[color=green]Sziasztok!

Sziszike, tényleg nagyon eltűntél, mi van veletek? :) Ugye nincs semmi baj?

Kópé, hát az alvás az nehéz dió, nekem egyik gyerekem se nagyon aludt egyik intézményben sem, max. szökőnapokon :D De a mi óvó- és bölcsisnénijeink valahogy jobban tolerálták ezt, ők meg képesek nagyjából csendben feküdni 1 órát, a többieket nem zavarva. Gellért már tavaly óta felkelhet inkább rajzolni. :)

A nullások általában nagy húsevők, anyukám is, férjem is az. Meg a fiam is, na ő a kivétel, ő szinte egyáltalán nem eszik húst. :( Janka vércsoportját nem tudom, de könnyen lehet, hogy ő is nullás :D Ő nagy húsevő. :)

Vitacolan nekünk nem nagyon jött be.

Pledit, ez a Danonino tényleg hogy került be a bölcsibe? Az volt az ebéd után a desszert? Vagy oda szabad bevinni ilyesmit? Ez a Tipegő utcai bölcsi? Elég gáz, ha szabad. :(

A bölcsiben első félévben tényleg nincs normális kaja, csak mindenféle papik. Janka sem evett szinte semmit, ő ilyen bébiételt még félévesen se fogadott el, nemhogy most :D Aztán amikor már normális kajákat főztek, megjött az étvágya. A gondozónők kifejezetten rossz evőnek gondolták eleinte, pedig egyáltalán nem az. :?

Gyöngyusz, melyik 2. kerületi bölcsi? gellért fiam még oda járt bölcsibe, akkor még ott laktunk. A Pasaréti útiba jártunk, az a világ legjobb bölcsije :D

Évi, jó az új avatarod :) A Birtok utcai rendelőt találtátok meg? Nekünk is az lenne a legközelebb, de azért nem akarok váltani semmiképp, nagyon jó dokinénink van a Ráskayban :) A Birtok utcai rendelő régen homeós volt, már nem az?

Klára/color]
klara
 
 


Sziasztok!!

Köszi Klára!

Igen a Birtok utcait találtuk meg. Nekem úgy is váltanom kell akkor már inkább azt választom amelyik közelebb van. Nem tudom, hogy homeos-e:( Ketten rendelenk lehet, hogy az egyik foglalkozik homeós cuccokkal is.


Délelött járunk a játszóra ha valaki jön akkor szóljatok már rám :lol: :lol:

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!
Ha még emlékeztek, én küldtem be a Zuglói Közösségi Nap programját. Jómagam tavaly kint voltam és tetszett a rendezvény. Idén is érdemes kijönni, nagyszerű időt jósolnak. Az egész család jó levegőn lehet és senki nem unatkozik, szabadon mászkálhatnak a gyerekek is a programok helyszínén. A börze szerintem jó, mert olcsón lehet hasznos dolgokhoz jutni. Jómagam imádok kincsekre vadászni :)
Gabó
UI: Próbáltam felrakni magamról képet, egyelőre nem sok sikerrel. Kép Ezt akartam feltenni
gabó
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást.:)

Jól vagyunk. Csak tanultam meg gyerekeztem.:)
Zsolti hétfőn ment oviba és én kedd hajnalban már vizsgáztam is.
Kressz..elsőre sikerült-annyira örülök neki!
Már csak a gyakorlat és a EÜ van hátra.

3gyerek mellett azt hiszem kell egy kocsi nekem is..:)

26 betöltött hetes vagyok.:) Annyira jó, már nincs sok hátra!!!
Alig várom a legkisebbet..

Pusszi: Sziszike.

U.I.: igyekszem, majd többet jönni.

Bence: Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Klára!
Örültem neki, hogy január elsején született Emma,a csúcs már csak az lett volna, ha ő az első :) (erre gyúrtunk apával, mert ekkorra voltam kiírva :lol: )

Flórának boldog szülinapot!

Sziszike!
Gratulálok!

Szerencsére nekünk még messzebb van a bölcsi, csak 2008. szeptembertől akarom Emmát beadni. Szerintetek jelentkezzek majd májusban, vagy ráér egy évvel később is.

Kép
dzsú
 
 


Sziasztok!

Évi!
Utólag is Boldog Szülinapot Flórának! :):):):):)

Eriék
simones
 
 


dzsú!
Ráérsz majd 2008 elején jelentkezni, de lehet, hogy még május előtt érdemes.:)
Én tavaly februárban jelentkeztem bölcsibe. Oviban van a jelentkezés csak május első hetében.

Eri
simones
 
 


Évi :)
Sajnos a bölcsiben nincsen leves, csak az oviban.
Azt hiszem, de nem vagyok biztos benne, nem szabad kaját bevinni.
Ahogy láttam egész pici gyerekek is vannak, kb. 16-17 hónaposak. Pl. A melletünk lévő csoportban van egy ilyen korú kisfiú, aki szinte egész délelőtt sírdogált (délután nem vagyok ott így nem láttam) , mert otthon ahhoz volt hozzászokva hogy állandóan kézben van és itt most ezt nem igazán lehet kivitelezni. Persze amikor van lehetőség, ölbe veszik, próbálnak vele játszani, akkor csendben van, de ha leteszik akkor eltörik a mécses. Sajnáltam szegényt nagyon, hogy ott jön megy és csak sír.... :(

Klára :)
Igen, mi a Tipegő bölcsibe járunk.
Valóban csak főzelékek vannak, ahogy néztem minden ebédkor van főtt kockára vágott burgonya, aztán a jó híg főzelék, sült hús (darálva). Megkóstoltam én is 2x az ebédet és nem volt rossz, nekem ízlett.
Akkor ezek szerint második félévtől már vannak levesek is?


A kisfiú akiről írtam eléggé furcsa, öntörvényű gyerek, vagy egy buborékfujót vagy gyöngyöt szorongat a kezében (már 3 éves lesz), egyáltalán nem eszik főzeléket, így hogy legalább egyen vmit, danoninot, meg túrókrémet kap. Mondta is a gondozónéni hogy nem szabadna ezt adniuk, de megengedik kényszerűségből. :(

Gyöngyusz :)
Mi a Tipegő bölcsibe járunk és én a jelentkezési lapot már január végén le is adtam. Nekem azt mondta ott a vezetőnő, hogy minél hamarabb adjam be a papírt, mert akkor lesz biztosan helyünk.
Éppen ma töltögettem ki a papírokat a vezetőnéninél, és csörgött a telefon, hogy szeretnének jelentkezni a bölcsibe, jövő szeptembertől jönnének.....


Beszoktatás: egész jól alakul szerencsére, tegnap meg ma ki is küldtek egy 1 órára és Balázs teljesen jól el volt nélkülem is. Szépen játszott, jött ment, sőt önállóan ebédelt, tegnap megette a kaja felét, ma is evett valamennyit, de azért én itthon szépen adtam neki kaját (meg is ette), mert ha csak a bölcsist nézzük, tuti fogyókúra az egész. :shock:
Viszont félek hogy nemsokára bekapunk valami nyavalyát, mert 2-3 gyereknek folyik a csoportban az orra, elég durván.... Kérdeztem is hogy így is lehet jönni? Hát igen, csak akkor nem lehet ha lázas, vagy fertőző beteg a gyerek. Szép lesz egész télen taknyolni fogunk :-((( Ajaj




Üdv

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Flóra!

ISTENN ÉLTESSEN SOKÁIG!

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Sziasztok!

Klára, olyannyira sikerült hazaérnünk, hogy azóta még egyszer voltunk :D . Az a jó, hogy majdnem végig bicikliúton lehet menni, és egy csomó izgi dolog van útközben: vonatok a vasúti híd alatt, hajók a Dunán :D .
Vércsoport témához: a férjem A-s és eléggé húsevő. Mondjuk én amúgy sem hiszek benne.

Edit, a vitamint FLP hálózaton keresztül lehet beszerezni, én is most próbálok felhajtani valakit, aki foglalkozik ezzel.

Évi, megkésve bár, de Isten éltesse Flórát!
Szurit hogy viselte? Mi a jövő héten kapjuk.

Tegnap voltunk először az oviban, Róza elég jól elvolt, mondjuk nekünk nagy szerencse, hogy van egy idősebb kislány, akit már ismert, és együtt is nyaraltunk egy hétig. Végig benn voltam vele, ami azt jelenti, hogy csak ültem és néztem, mert eljátszott a többiekkel, de ha felvetettem, hogy elmegyek, azt nem engedte. Aztán ebédnél már nem mentem be, akkor sem volt gond, sőt azt mondta ott akar aludni, de aztán meggondolta magát, és eljöttünk. Aztán kitalálta, hogy én menjek csak haza, ő bemegy az apjához. És mivel persze ezt nem lehetett, meg sietni is kellett haza, mivel anyum vigyázott Regire a 15 perces utat végigüvöltötte, de torka szakadtából, nagyon fáradt volt már. Itthon aztán nagy nehezen lehiggadt, de nem aludt semmit. Ma reggel aztán közölte, hogy ő nem akar oviba menni, aztán mégis csak elindultuk. Viszont most eljöttem, és nagyon sírt :cry: . Azóta is ezen jár az agyam, de az ovónénik szerint így jobb. És ott is alszik, azt mondák, felhívnak, ha gond van, még nem hívtak.
:)
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok,

Ó Dike, mit látok, két szülinapos?
Kép

Kép

Bicajozással nálunk az a gond, hogy Gellért is önálló már, és bár nagyon jól teker, de Szentendréig azért kicsit sok lenne neki, attól tartok :P

Ovisoknak, bölcsiseknek drukk a sima beszokáshoz :)

Gabó, mi a tervek szerint megyünk szombaton :)

Évi, délelőtt ovizunk, de délután és hétvégén játszózunk. ti akkor nem?

Dzsú, bölcsibe valóban nem árt télen jelentkezni majd. Persze szerencséje lehet az embernek, de ha biztosra akarsz menni, akkor január-februárban jelentkezzetek. :)

Edit, nálunk legalábbis második félévtől volt rendes, darabos kaja. A fiaméknál nem emlékszem, hopgy volt, talán vegyesen. :) De ő másik kerületbe járt.
Taknyolást ne is mondd. Nagyon tudok haragudni érte, amikor betegen beviszik a gyerekeket, persze biztos nem tudják őket hova rakni. :( Sajnos arra fel kell készülni, hogy a legtöbb gyerek eleinte egy hetet jár, két hetet otthon van kb. Kivéve Klarisszáékat ;)

Sziszike, örülök, hogy látlak :) Gratula a KRESZ-hez. :) Én is babát vártam, amikor megszereztem a jogsit :) Reméljük, belefér majd a 14 hétbe nálatok is :) Nálam több volt a gyakorlat, az biztos :P

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Klára, nem csak elavult a centim, már kijavítottam. De majdnem stimmel, ugyanis hétvégén ünnepeljük Róza szüli és Regi névnapját, úgyhogy köszönjük a köszöntést. :D

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok !

Megtaláltam a Zuglói oldalt és remélem előbb vagy utóbb majd találok a környéken barátnős anyukákat.
Nyáron vettünk a férjemmel egy kicsi lakást a Szatmár utcában ahova a felújítások miatt (átvágtak a szerelők,leléptek a pénzzel.. stb..)még nemtudtunk beköltőzni.Ha minden ok akkor november végére vagy december elejére remélem kész lesz.
A mi nagy álmunk az volt, hogy a baba megszületését már ott ünnepeljük, hát nemjött össze...de sebaj ez van.
Kolos Benedek fiúnk első baba, július 11.én született 3800 56 cm és rengeteg haja volt.Most már 6 kg és ennivaló babuska, bár vannak pillanatok amikor csak arról álmodozom, hogy alszom.
Ha jól tudom akkor a védőnénink majd a Ráskay Lea utcában lesz ugye?
Ki jártas a környéken?
Van valaki közel a Szatmár, Nagy L., Erzsébet...környékén akinek szintén ilyen pici babája van?
Jó lenne majd néha valakikkel összejárni a téren stb..
Ha van kedvetek írjatok!
Párom és én még elég kezdők vagyunk a babanevelésben de majd belejővünk idővel..
Beáta
beataa
 
 


Sziasztok!

OKtóberre tornacipőt kell szereznünk tesi órára. Nem tudtok valahol jó, de nem túl drága kb 24-25 cipő(ke)t?

Eri
simones
 
 


Sziasztok Lányok!

Utólag is Isten éltesse sokáig a szülinaposokat!

Mi is vagyunk ám még, csak nemigen van mit írnom. Ez jó nyakatekert lett. :)

Elkezdtük mi is az ovit. Péntek óta járunk, Bence ma reggel már nem akart menni. Úgy látszik eddig tartott neki, amíg leesett, hogy elkezdődött a nevelési év.

Ma voltunk délután a Kassai téri játszón. Ez rémes. Lányok, minden nagyobb játszin ilyen tömeg van? Annyi gyerek volt és úgy rohangáltak, hogy éreztem, ahogy Bence is pörög fel, egyszerűen nem lehetett megállítani.
Ilyen szempontból nagyon jó a Torontál utcai, (bár nincs bekerítve), de ott többnyire optimális a gyerekszám.

Gabó, ha jársz még erre, megírnád, hogy kb. mekkora x mekkora egy asztal a börzén?

Klára, mi is megyünk szombaton, ha minden igaz, árulni is fogok. Remélem a fiúk is kibírják majd egy darabig, mondjuk délig.

Beáta, üdv a topikban!

Eri, mi a kínai boltban vettünk tornacipőt, kb. 800 Ft-ért. Nem egy Scholl, de azt a fél órát kibírja benne és kb. a szezon végére ki is növi. Viszont az óvónénik kívánsága szerint gumitalpú és tépőzáras.

Jó éj mindenkinek!
Kyra
kyra
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást, Klára! :)
Bizony, olvasni is alig olvasok, rossz otthon a monitorunk, meg valahogy kizokkentem a netezésbol, De vissza fogok zokkeni-úgy tunik !:lol:
Szóval, gyarapszik a családunk- rászántuk magunkat-ígyhát kb. 10 hetesek vagyunk most.

Luci továbbra is nagy bolcsis, szeret járni, mindent elpletykál ott, pl. a kistesót is!
Múltkoriban kórházban voltunk vele, Heim Pál- székrekedése volt, és 6 beöntést kapott egy héten át. Szörnyű volt, közuletek senkinek sem volt hasonló problémája?

Üdvozlom az újakat- és kitartás a beszoktatáshoz, ez most aktuális épp, nagyon pocsék tud lenni, az biztos, de aztán úgyis megoldódik.
Taknyoláshoz annyit, én is ki voltam akadva, amikor taknyos gyerekeket láttam az elején a bölcsiben, aztán ...hozzászoktam a látványhoz. Ez ott már csak így van ott.

Klarissza- jártok arra a programra már?

Költözéses tanácsaitokat szívesen olvasom, Zugló egy kicsit túlzsúfolt lett az utóbbi idoben, szerintem. Reggelente elég megnézni a Thökölyn a dugókat.

Na, ennyi voltam.
Sziasztok.

Bella
bella2
 
 


Sziasztok!!

Mindenkinek köszönöm a szülinapi köszöntést!

Dike:
Flóra a szurit jól viselte.Egy hangja se volt:)

Rózának Boldog születésnapot kívánunk:

Kép

Klára:
Délelött járunk játszóra, de ha egyzser megbeszéljük mikor mentek akkor elsétálunk mi is.

Sziszi:
Gratuálok a vizsgához!


Beáta:
Üdv itt!!

Este megyünk Kaposvárra anyukámékhoz és szombat este a balatonra anyósékhoz.

Kellemes hétvégét mindenkinek!!

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok!

Minden szülinaposnak én is gratulálok így utólag! :)

Ovi: Gyermekem ma már itthon: tegnap taknyos és lázas lett. Egy hetet sem bírtunk ki... :( Tegnap reggel olyan sírást rendezett, hogy alig bírtam otthagyni, én is bőgtem amikor mégis... :oops: ( persze csak mikor már nem látta) Borzalmas volt, ahogy a bömbölő gyereket beviszi az óvónő, ő meg "Anya, ne hagyj itt!", én mégis otthagyom! :( Az óvónő "szakszerűen" megpróbált a lelkére beszélni: "Mennie kell anyának, várja otthon a tesó!" Kösz!:evil:

Aludni továbbra sem hajlandó, egyszerűen direkt nem alszik, de már du. 4-re olyan állapotba kerül mint máskpor este hétre. Aztán reggel 6kor kel! :evil:

Dike, látom hasonlóak a gondjaink! :) Ma hogy alakult az ovi?

Bella: üdv újra itt és gratulálok! :) Székrekedés: nekünk az ellenkezője volt, de megoldódott. Tényleg vacak lehetett ez a heti 6 alkalom, brrrr...

Sziszike, jó, hogy minden ok, és hogy a Kressz vizsgád is sikerült! :) Gyere gyakrabban! :wink:

Edit: az új doktornénit egy helyettesítés alkalmából biztos mi is megismerjük előbb-utóbb. Ahogy elnézem inkább előbb...

Beáta, üdv itt, és gratula a jól fejlett kis babókádhoz! :)


Sajna mi nem tudunk menni holnap, pedig milyen jó lenne találkozni egy jó program keretében! Aki megy annak jó szórakozást, és jó időt!

Tornacipő: nálunk is fehér talpú kell, de fűzős! :shock:
Vendég
 


Sziasztok !

Drukkoljatok mert a párommal és a babócával most első alkalommal megyünk le anyóshoz a Balcsira ,péntek/vasárnap!!!!
Hihetetlen mennyi mindent összepakoltam az utra, aztán selejteztem és csak a felét visszük, remélem jó idő lesz és majd tudunk sétálni egy kicsit!
Sajna ma Kolos a nagy szél miatt tisztára nyűgős alig tudtam összepakolni, már csak a férjemet várom és utána etetés és indulás!
Jó hétvégét mindenkinek
Beáta
beataa
 
 


Kópé, sorstársam. Csütörtökön én is bőgtem mikor eljöttem az oviból. Pénteken már az ágyban úgy nyitott, hogy ő nem akar oviba menni, hatalmas hisztit csapott. Csak úgy tudtunk elindulni, hogy megígértem egy kicsit benn maradok, ami azt jelentette, hogy kinn ültem a padon. Aztán mikor eljöttem úgy egy óra múlva sírt, de nem olyan szivettépően mint előző nap. Aztán amint az ovónéni elmondta, 2 perc múlva már játszott. Ő szerencsére alszik, de ennek ellenére már 6 kor tök fáradtnak tűnt, biztos a sok új inger.

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok!

Volt már valaki Trópusi esőerdők kiállításon?
Érdemes oda elvinni a fiaimat?
http://www.ngkids.hu/index.php?act=kids&id=7635
http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/index ... k_dzsungel

Eri
simones
 
 


Kyra, elnézést, csak most láttam a kérdést, ami már nem aktuális. Viszont Október vége, november eleje magasságában lesz ismét a Mező Ferenc Általános Iskolában börze. Ott legalább 50 asztal lesz, érdemes kinézni téli holmikat venni. Akit érdekel, küldjön egy E-mail címet, hogy időben kiértesíthessem. Gabó szigetigabo@feemail.hu
gabó
 
 


Sziasztok!

Bella, de jó! :) :) :) Örülök nagyon, gratula. :) Nem csinálsz centit?

Székrekedés-problémám nekem volt kiskoromban állandóan (és azóta is), megszámlálhatatlanul sok beöntést kaptam, ez önmagában egyáltalán nem szörnyű, (a szülésnél sem volt az,) de maga a probléma az nagyon nem okés. :( Esetleg nem az van, hogy nem akar idegenben kakilni, mármint a bölcsiben? Nálam ez volt a fő gond azt hiszem, és mivel rendszerint visszatartottam, a végén már nem is jött. Rostos kajákat és nyers zöldségeket kell enni...

Eri, nem voltunk a kiállításon még, de jól hangzik. :) Mondjuk inkább Gellértet vinném, mint Jankát.


Dike, Kópé :( Nehéz ez a helyzet az ovival. Ha anyu otthon a kistesóval, akkor persze ki akar oviba menni... Lehet, jobb, ha egy évre posztponáljátok a témát? Amúgy saját tapasztalatom az, hogy leginkább a szülő hozzáállása ragad rá a gyerekre. Ha elszántan viszed, akkor neki is könnyebb elfogadni a helyzetet, de ha bizonytalan vagy, az rögtön átragad a gyerekre is.
Dike, asszem többet kéne nézegetnem a táblázatot, és nem csinálnák ilyen bakikat :P Az rémlett, hogy Róza szept. eleje :)

Beáta, szia, üdv itt! :) Jó volt a balcsizás? Kolos nagyon jó név :) Valószínűleg a Rásakyba tartozik az a rész, de ha felhívod őket, megmondják, azt is, hogy ki a védőnőtök. :) Tel.:273-25-50.

Tornacipő nálunk tök mindegy, milyen :) Nekünk is kínai, tépőzáras van asszem.

Évi, hétfő délután játszó? :) Fél 5 tájban? Megnéztétek Soroksárt azóta?
Különben nekem is vannak kaposvári ismerőseim, de majd személyesen kérdezlek róluk inkább :)

Kyra, voltatok árulni tegnap? Mi kinn voltunk picit, de nem ismertelek fel :) Lehet, magunkról is kéne képet rakni? :P Amúgy tavaly sokkal jobb volt a közösségi nap, idén hamar hazajöttünk.

Sulis szülők (Ilon, Szti, vagytok?): a Montessoriról mit hallottatok? Az fizetős suli vagy normál? És jó a híre?

Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára, voltunk kint, árultam is, de éppen csak annyit, hogy fedezze a pogácsát, üdítőt, kincset, amit Bence kinézett magának, lottót és egyéb szombati nyalánkságokat. Ha az összecsukható rekeszt is beleszámolom (amit vettem a kipakoláshoz, mivel a korábbiakat a fiúk összetörték), akkor éppen 0-ra hoztam a vállalkozást.
Én is kémleltem ám nagyon, de csak egy kisfiút láttam, aki borzasztóan ismerős volt, de nem találtam korábbi képeket, úgyhogy nem tudom kihez kapcsolni. Egyébként nem volt rossz, a fiúk délig ott voltak, aztán hazajöttek ebédelni, én azért kettőig kitartottam. 10-14-ig nappal szemben ácsorogtam, kb. mint a főtt rák. Na mindegy.

Kép: ha lenne rólam normális, akkor tennék fel, de persze fényképezni csak én szoktam a családban.

Dike, Kópé: csatlakozom Klárához, tényleg határozottnak és kitartónak kell lenni. Nálunk szerencsére másképp volt a beszoktatás, talán egy kicsit egyszerűbb, ebből a szempontból. De tényleg az a legfontosabb, hogy a gyerek ne lásson sírni, vagy bizonytalankodni, mert minden kis gesztusba belekapaszkodik. Bence 3 napig vissza sem nézett, aztán csütörtökön már kezdte, hogy nem megy, megy nem marad ott, de végül kifulladt a tiltakozása egy kis integetésben.
Szóval legyetek erősek, majd kialakul!

Kyra
kyra
 
 


Sziasztok!

Olyan jó ide benézni időnként, h kedvem lenne élőben is talizni veletek! :)

Klara:
Montessorit néztem 2 éve, annyira azért nem tetszett.
Kevés időm volt, csak azért szaladtam be, h a WC-ket megnézzem. Gondoltam, ez elég sokat elárul egy iskoláról. Ezt most is így gondolom, de persze még sok más is fontos.
Szóval a WC-k: 3-4-es osztályzatot kaptak. (De legalább voltak, nem úgy , mint a Hunyadiban, ahol 4-4 db WC jutott 4 osztályra!)

A hangulatba beleszagoltam, valahogy nem ragadott magával, de lehet, h nem voltam hozzáedződve az "alternatív" sulik stílusához. (a kép bennem: csapatokban rohangáló gyerekek, a tanár lobog utánuk...)

Mi odajártunk ősszel kb. hetente judora. Az idén a bácsi felmondta a szerződést velük, átment a Kaffkába - nagyon jó judoedzést tart, minden kicsinek ajánlom 4 év felett!!!!!!!!

Többször volt diszkó du. az iskolásoknak. Akkor azt hittem, ez is az "alternativitás" része lehet.

Nagyon úgy tűnt nekem, h egy régi időkből ittmaradt iskolát látok (olyan kommunista benyomásom volt a faliképek miatt valahogy), ahol megpróbálnak átvenni egy modern nevet, de a személyek ugyanazok maradnak, legfeljebb elvégeznek egy tanfolyamot...

Maga a Montessori módszer nagyon jó, nagyon szeretem (része lesz a szakdolimnak), de sajnos ma már szinte mindenhol kiveszett belőle az alapgondolat (Maria Montessori a vallásosságot is a központba állította, de ő már régen meghalt, a módszer pedig csak fejlődik tovább.)
Ehhez kapcsolódik számomra, h az egyik osztály ajtajára kívülről egy rajzot tettek, aminek a közepén egy hatalmas, lefelé fordított ötágú csillag volt. Aki tudja, h ez mit jelent az inkább kimenekül az épületből, mintsem tovább kísérletezzen a dologgal.

Hogy pozitívat is írjak: biztosan jól felszerelt iskola lehet (pl. szemléltetőeszközökre gondolok), hisz régóta működik.

Én azért gondolkoztam rajta, mert ez volt hozzánk legközelebb akkoriban. Nem tudom, fizetős-e. Van honlapjuk.

Melyik suli érdekel még a környéken? :)


Rólunk: maradtunk a bölcsiben. A kis elsősömnek tetszik a suli, végre kicsit szabad volt meghatódnom az évnyitóján. :)
(A múltkor a rokonság előtt nem akatam)
Rettenetesen kifárad délre, ha korán tudjuk őket elhozni, lefektetem aludni.
A legnagyobbal feladtuk a szemtapaszozást... Most nem csúfolják annyira, de nem is fogadják be teljesen. Sztem elég csipkelődő természete van.
A Balcsin belekötött 2 nagyobb német srácba, és még büszke is volt rá, amikor kérdeztem, ki kezdte! :))

Puszi mindenkinek
Ilon
ilon
 
 


Sziasztok

Visszajöttünk anyóstól akkora balhé volt lehet többet nem is látom....tudjátok nézetek idők én igy teszek a gyerekkel ő meg úgy DE
mégis az én babám a Kolos Benedek tehát ne rángassa ha én nem akarom és vegye fel ha már 1 órája nyűgős.
A véleményemet elmondtam és lett nagy sértődés,de nehéz eset a férjem szerint is az anyuka....

Kérdésem lenne !!!Kolos most kapja meg majd a 2 hónapos kőtelező oltást és a csecsemős említett egy fakultatív oltást a meninghitisz ellen,mi nem szeretnénk beadatni de azért kiváncsi vagyok a véleményetekre!!!!

Képzeljétek Kolos ma 2 hónapos és pontosan 6 kg a kis gyúrós fiú!!!
A lakás megint nem alakul mert a gázterv nem jól sikerült igy a gázos akadozva dolgozik mi meg örjőngünk.Lehet karácsonyra sem leszünk kész

Amint segít a férjem teszek fel én is képeket ha rájővünk miként kell.

Sziasztok Beáta
beataa
 
 


Sziasztok!

Ma nem volt bőgés az oviban, hanem még itthon letudtuk... :) Aztán, hogy mi volt miután elmentem, azt majd délután megtudom.

Kyra, Klára: tudom, hogy határozottnak kellene lennem, az is vagyok, de szerintem érzi, amit én. Azért még próbálkozunk, hátha bejön, ha nagyon nem, akkor jövőre. Valószínűleg, ha aludna, akkor nem lenne gond, de az az ebéd utáni két óra nyomasztja legjobban.

Kyra, akkor érdemes volt kicuccolni a börzére! De legalább szép színed lett! :P

Mi egy esküvőn voltunk a hétvégén, gyermekek nélkül. Szép volt, jó volt, de a legjobb az volt benne, hogy éjféltájt lefeküdtem és 9.15 ig aludtam egyfolytában, senki nem sírt fel az éjjel, és nem kellett 6kor a gyermekeim csatakiáltására ébrednem. :lol: Ha jól emlékszem Anikó születése után az intenzíven volt ilyen "élményem", csak ott kevésbé volt kényelmes... :lol:

Beáta: oltás: szerintem az agyhártya elleni oltásra gondolt a doki. Nem kötelező, de én mindkettőnek beadattam. 1 év alatt 2 kell, ha egy éves kor után adják, akkor elég egy. Egy éves kor alattti gyerekek oltásának az árát az önkormányzat visszatéríti (legalábbis tavaly még így volt) Oltási reakció : semmi nem volt.

Anyós kérdés: szerintem ergy külön topicot meg lehetne tölteni vele. Ami engem illet, az enyém meg semmibe nem szól bele, engem pont az zavar, hogy egyátalán nem érdekli, hogy mi is van velünk, az elmúlt 3,5 évben, egyetlen egyszer nem jutott eszébe, hogy megkérdezze, nem kell-e egy kis segítség. Ő max. látogatóba jön... De gondoljunk arra, hogy mi is fiús mamák (is) vagyunk és egyszer majd valaki rólunk is így vélekedik. :(
Vendég
 


Szaisztok!

Igazad van, Klára, tényleg visszatartja. Bölcsiben sem kakil soha, viszont nagyon sok rostot eszik, meg végül is mindent, mégis ez lett.

Amúgy a beöntésben az volt szörnyű, hogy ő valamilyen büntetésnek fogta ezt fel, meg hát egyik másik nővér primitív volt, merthogy fenyegette, hogy -ha nem kakilsz, jön a beöntés...amitől méginkább visszatartotta.
Szóval biztos, hogy nagyon nagy stressz volt neki, mert utána folyton ezt játszotta a babákkal, és azóta is gyakran fenyegeti a babákat.
Ő egy kicsit olyan megfelelős fajta gyerek lesz, nagyon jó akar lenni.
Lesz majd egy spec. nanometriás vizsgálat is a végbelén, hogy van -e valami rendellenesség, mert pl. csak állva hajlandó kakilni, pedig már nagyon rég szobatiszta, de ahhoz mindig kér pelust.

Na, nem fárasztalak benneteket ezzel, de én is lassan dologzom fel, bár maga a kórház szerintem jó és az orvosok alaposak és kedvesek.

Kyra-
Bababörze- :lol: Tapasztalatnak mindenképp jó.

Kópé, Dike-
nálunk is van egy kisfiú a csoportban, akinek van kistesója otthon anyukával. Ő az egyedüli a csoportban, aki már fél éve sírdogál. Hogy ezért-e, nem tudom, de biztos nehezebb úgy eljonni otthonról, ha a család otthon marad, mintha tudja, hogy mindenki ment valahová. :?: Nem tudom, de én is beadnám azért az oviba.
Biztos írtátok, de nem lehet ebédig maradni?

Bella

Bella
bella2
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek Lackó 3 év után megszólalt emberi nyelven is :lol: !!!!!

Átment papagájba :) annyira cuki, gondolom soká lesz még ebből beszéd, de legalább már mindent mond utánunk!

Bella:
Gratulálunk a kistesóhoz! De jóóóóó!!! Írok privit.

Szerdán megyünk végül is a Korai Fejlesztőbe, mert lemondtuk az egyik vizsgálatunkat és Éva néni (gondozónénink) szerint nagy hiba volt, majd levette a fejünket és megint jött azzal a szöveggel, hogy nem stimmel valami Lackóval. Szerinte változatlanul nem normális Lackó, autista és egyéb dolog... mindezt ködösítve mondja, úgyhogy még nem jöttünk rá, hoyg mi baja van Lackóval :?

Sok a munka rohanok....

Klarissza
klarissza
 
 


Klarissza!
Hurrá!!!
Ez nagyon jó hír.


Bella
bella2
 
 


Klarissza!

De jó! :)
Ami ezt az Éva nénit illeti, elég frusztráló lehet...

Bella:

Ovi: a csoportunkban több kistesós gyerek is van, hátha ez hat.
Ebéd után el lehetne hozni, de akkor meg a kicsi alszik, akit nem akarok felébreszteni. Kiváncsi leszek, ma mivel várnak. :roll:

Székrekedés: a múltkor ugyan azt írtam nem volt ilyen problémánk, de félreértettem a szitut. Azt hittem az a gond, hogy kemény a kaki, és nehezen boldogul vele, de itt szerintem nem erről van szó. Nálunk volt olyan, hogy a teljesen laza kakit visszatartotta 3 napig. Zs-val is ugyanez a szitu nagyjából, bár ő már a bilibe és a WC-be is intézi, de többnyire pelusba (reggelente, mert éjjel még kap). Egy ideig én is azt hittem, hogy csak állva tud, de nem, megy az ülve is, nem szervi probléma ez, hanem valami lelki defekt náluk, de hogy mi, abban én sem tudok segíteni. :roll:
Mostanában igyekszem minél kevesebbet foglalkozni a kérdéssel és egyátalán nem beszélni róla neki. Még mindig játszik nálunk is a pelus, de legalább már nem tartja vissza.

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Kyra, akkor biztos láttalak, nem volt sok árus... Rólam sincs ám kép, hasonló okokból. Ráadásul utálom is, ha fotóznak :P

Bella, szinte biztos, hogy nincs ennek szervi oka. Én is ilyen megfelelős típus vagyok, azóta is. Ami egyedül segít, az az Oxy-Tarm nevezetű izé, de szerintem azt gyereknek nem nagyon lehet adni. pedig tényleg szuper.

Kópé, én sokáig hazahoztam Gellértet annak idején ebéd után, amikor kezdte a kicsoportot, pedig szintén zavartuk ezzel Janka alvásidejét. Sajnos máshogy nem ment, túl sok lett volna neki rögtön egész napra...
A bizonytalanságot pedig megérzik, igen, akármit is mondunk. Tavaly Janka bölcsis beszoktatása is ezért húzódott a végletekig, mert csak februártól dolgoztam, de ősszel kellett beszoktatni, nehogy elveszítsük a bölcsis helyünket. Beletellett vagy 1,5 hónapba. :( Szörnyű menet volt.

Ilon, mi szívesen találkozunk veletek is, úgyis minden délután játszózunk valahol. Megbeszélés kérdése :) Nem költöztetek még át a 16. kerületbe?
Köszi az infót a Montessoriról, hát ez alapján nem lelkesedtem be annyira... Én is tanultam a módszerről, és tetszett is. Maga az a suli nekünk nagyon nem esik útba jelenleg, persze a költözés függőben van továbbra is.
Ha itt maradunk, és lehet még választani, akkor szóba jöhető sulik: Széchenyi, ez a körzetes (de nem esik útba), Németh, ez van az ovi mellett, Herman, Regnum, Hunyadi, esetleg Móra. És esetleg a Radnóti. Emlékszem nagyjából, miket írtál tavaly a hunyadiról meg a Móráról, meg még a Mezőt is érintetted. Az nekünk nagyon kiesik.
A fiam igazából már most rég tudja az elsős anyagot :oops: ezért olyan sulit keresek, ahol lehet egyéni ütemben haladni valamelyest, vagy legalább van valami plusz, amivel elfoglalná magát :) Mert ha unatkozni fog, akkor ő lesz az ügyeletes "rossz" gyerek az osztályban, aki nem figyel, beszélget, bohóckodik, és ezt nagyon nem szeretném...

Beáta, anyós :( Hát ez már csak így van. :( Agyhártyagyulladás elleni oltást nálunk mindkettő megkapta, de szerintem ha nincs nagyobb gyerek, aki jár közösségbe, akkor elég 1 évesen beadatni. Akkor már erősebb az immunrendszerük. :)

Klarissza, szuper hírek :) De ez az Éva néni... Hogy bírod? :P

Játszóra valaki valahova?

Sziasztok,
Klára
klara
 
 


Dike :)
Ha sikerül találnod egy FLP értékesítőt, ugye "szólsz" nekem is?
Köszönöm szépen előre is!
Érdekelne ez a vitamin, hátha sikerül kevesebb betegséggel átvészelni a bölcsit.

Klarissza :)
Gratulálok én is!
Szerintem ez a gondozónéni nem lehet a szakmája csúcsán. :(

Tényleg tudja vki milyen végzetséggel rendelkeznek a gondozónénik a bölcsiben?
Nálunk szerencsére egész jól megy a beszoktatás, nincs különösebb gond ha eltűnök a színről. Ma ugyan volt hiszti, mert Balázs nem akart visszamenni az udvarra (egy átöltözést követően), bent akart maradni a szobában.
Ma megpróbálta a gondozónénink az ottalvást is, egyelőre sikertelenül. Itthon rácsos ágyban alszik Balázs, mert különben elbóklászna és nem aludna.
A bölcsiben is mászott le állandóan az ágyról, mindenáron porszívózni akart... :roll: (szerintem 10 év múlva esze ágába se lesz porszívózni)

Sajnos ha hisztizik Balázs akkor üt, rúg és karmol. Hogyan lehet erről leszoktatni? :shock: Mert a szép szó nem használ. Kb. 1000x mondtuk el hogy nem verekszünk.... és mégis

Beáta :)
Most júliusban kaptuk meg az agyhártyagyulladás elleni oltást, nagy nehezen, mert hiánycikk volt az oltóanyag. (4400 ft volt, 2 éves kor felett duplája).
Én azért dönttem mégis amellett hogy beadatjuk mert agyhártyagyulladás gyanúval kórházba kerültünk. Szerencsére nem az volt a bajunk, hanem egy vírusfertőzés.

Most meg a bárányhimlő elleni oltás után rohangászok, elviekben holnap kapnánk, de ugrik a dolog, mert hiánycikk az oltóanyag. :evil:


Anyós: Nálunk is az van hogy mindenbe beleszólnak.... Ezt így meg úgy kell csinálni.... Az a gond hogy annyira elvakultan szeretik Balázst hogy minden eszetlenséget ráhagynak... 300 km-re laknak, így annyira gyakran nem találkozunk, meghallgatjuk amit mondanak aztán tesszük amit mi jónak látunk.
De az sem jó ami nálatok van Kópé, furcsa hogy ennyire nem érdeklődik vki az unokái iránt, és nem segít. :cry:

Bella :) Én is gratulálok a pocakbabóhoz!


Székrekedés: nagyon rossz lehet, tulajdonképpen nekünk eddig nem volt gondunk vele, bár most amióta bölcsibe járunk, keményebb Balázs széklete és érdekes módon a bölcsiben nem termel, csak itthon.... És nálunk is az van hogy állva kakil, ha ráültetem a bilire, csak pisil, aztán 5 percre rá belepakol a pelusba. Nem is tudom hogyan leszünk mi egyszer pelenkamentesek??? :shock:


Találkozó: én is jó ötletnek tartom! Kérdés: mikor és hol?

Szép napot mindenkinek!

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 


Sziasztok!

Jó sok hsz született ma.

Kópé, mi volt végülis az oviban? Tényleg nagyon fontos lenne az alvás, mert ha nem alszik, nagyon hamar kimerül (itt egy-két hétre gondolok) és akkor még nehezebb lesz. Nincs valami alvórongy, vagy plüssállat, vagy valami, amit Zsolti magával vihetne? Biztos nem találtam fel a spanyol viaszt, de hátha.

Kaki témához szerencsére nem tudok hozzászólni, mi a napi többször keveset elvét követjük. :wink:

Anyósügyben azt mondhatom, hogy szerencsés vagyok. Tulajdonképpen jó barátnők vagyunk, a kezdeti nehézségeken túllendültünk, megbeszéltük. Apró nézetkülönbségek vannak, de nagyon ritkán.
Viszont anyósom használ FLP termékeket, ha gondoljátok megkérdezem, honnan szerzi be és hogyan lehetne a szállítást megoldani.

Klarissza, ez tök jó! Ne hagyjátok magatokat terrorizálni, de ha tényleg van még valami vizsgálat, ami segíthet, akkor használjátok ki a lehetőséget.

Bella, jó pocakosodást Neked!

Oltást mi nem adattuk be, nem is kérdeztünk rá, viszont bárányhimlő ellenit meg egyáltalán nem javasolta a doktornénink.

Klára, tényleg nem volt sok árus, én voltam az, akinek a legkisebb asztala volt, azon két rekesz egy 100-as és egy 300-as táblával, meg cipőcskék. Próbálok dobni egy képet, de azóta már voltam ám fodrásznál, úgyhogy nem így nézek ki.

Na ennyit rólunk mára, üdv mindenkinek!

Kyra Kép
kyra
 
 


Szobatisztaság:
Hát mi még nem állunk sehogy se vele :oops:
Szívem szerint megvárnám a tavaszt, vagy azt, hogy magától mondja Lackó nem kell pelus :lol: (Tavasszal már 3,5 éves lesz, igaz még bölcsis.)
Amúgy nálunk semmiféle megfelelési kényszer sincs Lackóban (lehet, hogy ez a baja Éva néninek? :? ) és ezért nem is tart vissza semmit sem :lol:

Bella:
Képzeld a szomszédunkban is jön a baba :) Hegedűséknél (Azt hiszem, hogy évfolyamtársad volt Béla egyetemen)
Jajj, mi meg annyit filózunk a kistesón és nem merünk belevágni, pedig már jövőre 35 leszek :roll: Gyáva alakok vagyunk :?

Beszoktatás:
Nekünk elég nagy sokk volt, úgy megváltozott akkor Lackó. Meg én is tiszta depi voltam 2-3 hétig, ehhez még jött Éva néni :(
(Na jó, inkább róla nem írok többet, még a végén kiderül, hogy olvassa a topikot, aztán Lackónak annyi....)
Szóval mindenkinek kitartást!!!!

Egyébként én már az ovis beszoktatást másképpen fogom csinálni, mint a bölcsist az tuti. Az biztos, hogy nem szabad kiadni magam az óvónénik előtt, mert ők is kihasználnak mindent, hogy minél kevesebb teher jusson rájuk.
Ráadásul olyan dörzsöltek az idősebb, tapasztalt ovisnénik, ha megtudják, hogy nem dolgozol, vagy otthon vagy a másik babával egyből nyomják ki a gyereket mindenféle indokból az oviból, bölcsiből.

Na jó mára ennyit, sok a dolog :)
klarissza
 
 


Köszi a gratulációkat!
Remélem, nem kiabáljuk el a dolgot, még nem töltöttem be a bűvös 3 hónapot.
Először a SOTE 1-n szültem, most az Uzsokiban akarok, merthogy tőlünk 5 perc, remélem , nem bánom meg.

Klarissza,
Tudom, persze a Béláékat Bálintkástul. (Akkor már csak ti hiányoztok.)
Egyik barátnőm kisfia 3 és fél évesen lett szobatiszta, addig hiába erőltette.

Agyhártyagyulladás elleni szuri-én úgy tudom, jobb beadni!

Gyerekeknek székrekedés megelőzésésre-Laevolac szirup. Ezt kaptunk és beválik. Nem vényköteles, ha valaki rá-szorulna.

Játszóterezés-Klára-mi mostanában nem jártunk, de majd becsatlakozunk előbb utóbb újra. Csak most sok a munka.

Sziasztok
Bella
bella2
 
 


Sziasztok!

Ó Kyra, pedig így, kép segítségével már emlékszem rád, határozottan! Keresztbe tett lábbal ácsorogtál a focipálya fala mellett, lehet? :P Valahogy ez ugrik be :P Raknék én is képet, de rólam egyszerűen tényleg nincs. :( Majd megkérem a páromat, hogy próbáljon csinálni :) Nem lesz könnyű. ;) És Bence nagyon hasonlít rád!

Bella, akartam is kérdezni, marad-e a SOTE 1. Az Uzsokiról elég jókat hallok azoktól, akik ott szültek. Teljesen megértem, hogy nem akarsz átutazni a városon :)

Klarissza, eszerint mi egyidősek vagyunk :) Vagy ezt már beszéltük? te milyen hónap? Én január. :)
Ez tetszett, hogy Lackóban semmiféle megfelelési kényszer nincs :) Nem is baj az, könnyebb lesz az élete, mintha mindenen görcsölne. :)
Óvónéniknél és bölcsiseknél szerintem eléggé jellemző, hogy a kislányokat jobban szeretik, de vannak üdítő kivételek azért. :) Lehet, hogy Éva nénitek is csak simán ilyen lánypárti, nem? A mi Éva nénink is ilyen, nagyon örül most Jankának :) Nem csoda, mert valahogy a mi csoportunkban eddig erős létszámfölényben voltak a fiúk. :) Bevallom őszintén mint fiús-lányos anya, hogy a bölcsis korban nekem is könnyebb volt kijönnöm a lányommal, de aztán ez kiegyenlítődik, nagycsoportosként a fiúk is iszonyú jó fejek már. :) Persze előtte is, de tény, hogy valahogy akkor nehezebb velük. Talán épp a megfelelési kényszer hiánya miatt. ;)

Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Végre alaposabban olvastam. Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket, a szombati buli nagyon jól sikerült :) . Majd teszek fel fotókat, ha megkapom őket a sógoroméktól .

Bella, gratulálok a babóhoz! :) Ez a beöntéses dolog tényleg nagyon rossz lehetett, de az hogy kijátssza magából az jó.

Beáta, szerintem is a gennyes agyhártyagyulladás elleni lehet az, én sokat vacilláltam rajta de aztán megkapták mind a ketten (Regi 1 volt, Róza 2 és fél) a dokink azt mondta, közösségbe kerülő gyerekeknek szerinte érdemes.

Klarissza, csatlakozom én is a gratulációkhoz. Gondozónő :x . A szobatisztaságon én rengeteget paráztam, hiába mondták, meg tudtam hogy nem kéne.

Kyra köszi a felajánlást, de közben már találtam egy ismerőst, így talán egyszerűbb lesz.
Edit, persze jelentkezek, amint konkrétumot tudok.

Kópé, egy ilyen alvásra már én is nagyon vágyom. :)
Ovi, a csoportban nálunk is van több kistesó, de szerintem is az a fő gond, hogy miért kell neki mennie, ha én meg itthon maradok. Tegnap és ma is sírt mikor eljöttem. De utána ő jól elvan , alszik is, meg mesél is az oviról. A délben elhozás meg ugyanúgy mint Kópééknál Regi déli alvásának tenne be, és Róza vagy elaludna a kocsiban, vagy túlfáradna és nem aludna, az se jó. Csak azt nem tudom azt hogy fogjuk elérni, hogy az apjával kettesben hajlandó legyen elindulni miközben mi itthon maradunk.

Mi szerda és csüt. du. szívesen játszótereznénk, csak mondjátok meg hol. (Ma cipőt venni megyünk Rózának.)
Dike

Dike
KépKép
KépKép
dike90
 
 


Sziasztok !

A férjemmel végül is úgy döntöttünk most nem adatjuk be a szurit csak a kötelezőt és majd 1 éves korban ha nagyon akarjuk akkor megteszük.
Tegnap és ma is Kolos iszonyú nyűgős szinte nemtudok tőle semmit csinálni ,végre kidőlt így leülők a géphez és majd utána főzicskézek valamit.
Tegnap este az egész kaját (cicizik csak )kibukta,(csodaálkoztam maradt e benne valami )a parkettára és utána nagy nehezen lenyugodott.
Egyébbként jó baba mert éjjel alszik folyamatosan igaz minden délután 6.tól macera van ,utána a fűrdés amit imád és kb 22 vagy 22.30 utolsó etetés és legkőzelebb reggel 5.30 vagy 6.30 kelt mert éhes.
!!!!!!!!!Tegnap volt előszőr az, hogy hason fekve kinyomta magát és tartotta a fejét.!!!!!Kicsit meglepődtem mert azt olvastam ezt kb 3 hónaposan szokták csinálni és nem 2 hónaposan.
Igaz Kolos elég maszív gyerek a maga 6 kg súlyával !!!!!!!
Szeptember végén megyek Nandu kendő kötő tanfolyamra mert képtelen vagyok magamtól rájönni miképpen műkődik, remélem majd tudom magamon hordozni a gyereket,nagy könyedség lenne.

Most megyek mert apa nemkap este enni ha nem főzők neki.
Sziasztok Beáta
beataa
 
 


sziasztok!!

Klára:
Nem néztük meg még soroksárt majd talán a héten vagy a hétvégén.
Tegnap már későn olvastam a fórumot. Ma szerintem elmegyünk este a játszóra.
kaposvári ismerősökről majd akkor szóban.
Ha ma nem jötttök a játszóra semmi gondd!! Nem haragszom:)

Beáta:
hol építkeztek?

Klarissza:
Gratulálok a megszólaláshoz!!!!



Jól telt a hétvégénk, megjártuk a nagyszülőket.Meglátogttuk a dédit.Flóra egész jól megszokta Bp-t. Azért még mondja, hogy menjünk a dédihez.(a játszótér meleltt lakik)
Sokat jártunk oda.
Ma voltam fodrásznál és a kozmetikushoz is bejelentkeztem. Szombaton lagziba megyünk.
Ja a friszkómat most levágattam.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület
 
 


Sziasztok

Évi nem építkezünk hanem egy 47 m2 lakást vettünk amit totál felújítunk értsed pl: kéménybélelés ajzatbetonozás mert olyan tropa,teljes víz gáz szerelés stb...
A fürdőben még melegvízcső sem volt képzelheted....
Tehát majdnem mintha építkezés lenne..
beataa
 
 


Sziasztok!

Bella!
Gratulálok! :):):)
Kicsit irigykedem, mert olyan jó volt pocakosnak lenni. :) Valószínűleg nem lesz több, apának még ez a 2 is sok néha, ráadásul lassan már öreg is leszek hozzá.

Klarissza!
Lackó emlékeztet Vikire. Ő is nehezen szólalt meg, és sokára hagyta el a pelust. Szerintem csak lusta pasik. :lol:

Kyra!
Köszi a tippet. Tegnap vettünk is tornacipőt. :)

Klára!
Vasárnap láttam a családod a veterán kiállításon. Ők is felültek a lánctalpasra. :)

Beszoktatás: nagy része rajtunk is múlik. Ha mi elfogadjuk őket, és nem érzi a gyermek a bizonytalanságunkat, akkor sokkal könnyebb lehet. :)

Ovibeszoktatás: mienk nagyon rövid lett. Csak egyszer 2 óra velem és egy de. nélkülem. Aztán kora reggeltől du-ig. Mindjárt ügyelettel kezdve. Sajnos várt munka :(
Szerencsére fiatal ovónéniket kaptak. Nagyon aranyosak, kedvesek, és a fiúk is hamar elfogadták őket.

Székrekedés: Mindkettőnél. Vikinél csak a szobatisztasággal együtt jelent meg, Zolinál már korábban. :(

Oltás: én nem vagyok híve. A kötelezőt muszály, persze betegen tilos.

Játszótér: sajnos most nem vagyok mobil velük, így legfeljebb a Kerékgyártóra tudunk kimenni valamelyik du.

Eri
simones
 
 


Sziasztok!

Klára, egészen pontosan a focikapu sarkánál ácsorogtam, de kínomban már mindenhogy. Délre már úúúúgy fájt a derekem, hogy csak na.

Ha alakul valami össznépi játszi, akkor jövünk mi is.

Kyra
kyra
 
 


Sziasztok!

Kyra, akor bingó :) Kár, hogy nem volt bátorságom odamenni hozzád, pedig igazából éreztem, hogy az lehetsz Te ;)
Játszózás: mi tegnap végül a Vezéren voltunk - Évi, későn olvastalak :( -, ma pedig szülői értekezlet az oviban, úgyhogy csak az Adrián lévő játszóig jutnak el a gyerekek, reményeim szerint anyukámmal.
De holnap délután részünkről szinte bármelyik játszó lehet. Melyikre szavaztok? Kerékgyártó, Vezér, Torontál, Újvidék, Kassai, Paskál? Esetleg más javaslat?

Eri, jaja, ott voltak a veteránoson vasárnap, eszerint ti is :) Nem mesélték.

Évi, melyik fodrásznál voltál? Jól vágott? Nekem is kéne menni... És kozmetikusnál hol?

Dike, vettetek cipőt? Jankának is kéne...
Nálunk Gellért annak idején azzal a jelszóval ment el reggelente az apjával, hogy a fiúk a bányában dolgoznak, a lányok otthon maradnak :P De ez nálatok nem vethető be, esetleg Kópééknál :P

Beáta, ügyes baba Kolos :) Gellért fiam is ez a fajta volt, erős, ügyes, de sírós. Tipikus első fiú :)

Akkor játszó-ügyben nyilatkozzatok holnapig :)

Klára
klara
 
 


Sziasztok!

Klára!
Már írtam, hogy mi legfeljebb a Kerékgyártóra tudunk menni.:(

Eri
simones
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?