Sziasztok!
Olyan jó ide benézni időnként, h kedvem lenne élőben is talizni veletek!
Klara:
Montessorit néztem 2 éve, annyira azért nem tetszett.
Kevés időm volt, csak azért szaladtam be, h a WC-ket megnézzem. Gondoltam, ez elég sokat elárul egy iskoláról. Ezt most is így gondolom, de persze még sok más is fontos.
Szóval a WC-k: 3-4-es osztályzatot kaptak. (De legalább voltak, nem úgy , mint a Hunyadiban, ahol 4-4 db WC jutott 4 osztályra!)
A hangulatba beleszagoltam, valahogy nem ragadott magával, de lehet, h nem voltam hozzáedződve az "alternatív" sulik stílusához. (a kép bennem: csapatokban rohangáló gyerekek, a tanár lobog utánuk...)
Mi odajártunk ősszel kb. hetente judora. Az idén a bácsi felmondta a szerződést velük, átment a Kaffkába -
nagyon jó judoedzést tart, minden kicsinek ajánlom 4 év felett!!!!!!!!
Többször volt diszkó du. az iskolásoknak. Akkor azt hittem, ez is az "alternativitás" része lehet.
Nagyon úgy tűnt nekem, h egy régi időkből ittmaradt iskolát látok (olyan kommunista benyomásom volt a faliképek miatt valahogy), ahol megpróbálnak átvenni egy modern nevet, de a személyek ugyanazok maradnak, legfeljebb elvégeznek egy tanfolyamot...
Maga a Montessori módszer nagyon jó, nagyon szeretem (része lesz a szakdolimnak), de sajnos ma már szinte mindenhol kiveszett belőle az alapgondolat (Maria Montessori a vallásosságot is a központba állította, de ő már régen meghalt, a módszer pedig csak fejlődik tovább.)
Ehhez kapcsolódik számomra, h az egyik osztály ajtajára kívülről egy rajzot tettek, aminek a közepén egy hatalmas, lefelé fordított ötágú csillag volt. Aki tudja, h ez mit jelent az inkább kimenekül az épületből, mintsem tovább kísérletezzen a dologgal.
Hogy pozitívat is írjak: biztosan jól felszerelt iskola lehet (pl. szemléltetőeszközökre gondolok), hisz régóta működik.
Én azért gondolkoztam rajta, mert ez volt hozzánk legközelebb akkoriban. Nem tudom, fizetős-e. Van honlapjuk.
Melyik suli érdekel még a környéken?
Rólunk: maradtunk a bölcsiben. A kis elsősömnek tetszik a suli, végre kicsit szabad volt meghatódnom az évnyitóján.
(A múltkor a rokonság előtt nem akatam)
Rettenetesen kifárad délre, ha korán tudjuk őket elhozni, lefektetem aludni.
A legnagyobbal feladtuk a szemtapaszozást... Most nem csúfolják annyira, de nem is fogadják be teljesen. Sztem elég csipkelődő természete van.
A Balcsin belekötött 2 nagyobb német srácba, és még büszke is volt rá, amikor kérdeztem, ki kezdte!
)
Puszi mindenkinek
Ilon