Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi,hogy ennyi időre eltüntem,de mostanság semmire sem jut időm. Most van egy kis szusszanásnyi, gyorsan írok Nektek!
Annyi minden történt azt sem tudom hol kezdjem :D

Augusztusban voltunk Keszthelyen nyaralni, nagyon jól éreztük magunkat.
Kyrát elbúcsúztatták a bölcsiben,jó kis buli volt.
Ma elkezdődött az óvoda. Már nagyon várta /mellesleg én is :lol: /. Boldogan ment be a csoportba, még puszit is alig akart nekem adni. Remélem napközben sincs vele semmi gond. Hamarosan megyünk érte.
Marcellt múlt héten kezdtem beszoktatni a bölcsibe. Na, hát ez már kevésbé indult jól. Kyra is ott volt velünk, mégis sírósak voltak az első napok :cry: Én is sírdogáltam.
Nagyon megvisel engem is. A gondozónő tanácsolta,hogy magamban rakjak rendet ezzel kapcsolatban és a kicsinek is sokkal könnyebb lesz,ha egy nyugodt anyuka tudja őt ott hagyni nyugodt szívvel. A hétvégén próbáltam beprogramozni magamba,hogy nincs semmi baj,jó helye lesz neki, és különben is csak heti max.3 délelőtt. Valamelyest sikerült is ,mivel ma már nem sírt,pedig 2 órára már ott kellett őt hagynom. Aludt is egyet délelőtt,evett is,úgyhogy talán tényleg nem lesz vele gond.
Holnap már ott fog ebédelni is. Szerdától pedig már ott alszik,mivel megyek dolgozni.
Olyan nehéz összehangolni mindent. A férjem egész nap dolgozik,minden rám hárul. Próbáljuk megoldani,hogy legalább azokon a napokon amikor nem dolgozom, apa vigye Kyrát óviba,és foglalkozhassak egész nap Marcell babával.
Azt tervezzük, ha már így alakult,hogy dolgoznom kell, a szabad hétvégéinken megpróbálunk minél tartalmassabb programokat csinálni a kicsikkel. Szombaton állatkertben voltunk,vasárnap egy új igényes játszótéren. Kirándulni is szeretnénk a Bakonyba,evvel még várunk egy kicsit, az őszi erdő csodálatos.

Ne haragudjatok,de most nem tudok Mindenkinek külön írni és bevallom még visszaolvasni sem volt időm :oops:,de igyekszem pótolni.
Remélem gyakrabban tudok jönni ezentúl.

Bea

Rakok fel pár fotót a nyaralásról. Vannak nagyon édes fotóink a bölcsibúcsúztatóról,az állatkerti sétáról, Marcellről,majd azokat is megmutatom Nektek.

Keszthely Festetics Kastély
Kép Kép
Séta a Balaton parton
Kép
Kép Kép Kép
Kehidai élményfürdő
Kép Kép
Afrika Múzeum Balatonederics
Kép Kép
A badacsonyi mólónál
Kép Kép
beátab

Szia Bea!
Örülök, hogy hallani rólatok. A bölcsivel kapcsolatban sajna igaza van a gondozónőnek. Bár a Te kisfiad még tényleg nagyon pici. Emlékszem az enyém is csak 1 éves volt mikor bölcsibe vittem, én komolyan hittem hogy ő ott jól fogja érezni magát a sok gyerek között, még én intettem fegyelemre az anyukámat mikor kezdett érzelgősködni, hogy jaj, szegény gyerek!Nem hagytam eluralkodni magamon a sírós hangulatot, mert tudtam, hogy avval csak a gyerek dolgát nehezítem meg. (De hozzá kell tennem, hogy mindehhez 24 éves voltam, nem tudom most hogy élném meg) Nehéz 1-2 napotok lesz, de a képekről egy nagyon jó kedélyű kisgyerek mosolyog, úgyhogy biztos nem lesz gond. Kitartás!
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést az új munkahelyről! Sok mindent nem tudnék mondani, de jól érzem magam, kedvesek a kollégák, mindenki segíteni próbál. Nagyon jó érzés, hogy itt tényleg azt érzem, hogy örülnek annak, hogy jöttem, és zúdítják a nyakamba a munkát. De ez így van jól, én akkor érzem jól magam, ha érzem hasznos vagyok. :D

Fanny!

A gyógyszer és a repesztő szuri biztos meghozza a várt eredményt! :wink: Milyen gyógyszert kell szedned :?:

Ha a dokiban nem bízol, akkor szerintem érdemes váltani. Nagyon fontos, hogy megbízz a nőgyógyászodban. Én az előző terhességemből egy dolog miatt érzem felelősnek magam, és ez pedig az, hogy amikor megrendült a bizalmam a dokimban, akkor terhesen már nem volt merszem váltani, pedig jobb későn minthogy baj legyen. :roll:

Mandula!

De jó, hogy tudtál jelentkezni, örülök, hogy nemsokára lesz netetek, akkor többször fogsz tudni jönni. :) :)

Vigyázz nagyon magatokra! :D

Zsenge!

Gondoltam, hogy valami nem a tervezett szerint alakul, mert te azért be szoktál jelentkezni a reggeli kávéd iszogatása közban, remélem rendeződik a helyzet és te is tudsz rendszeresen jelentkezni. Niki jól van :?:

Nyanyus!

Szuper pasid van, hogy vigyáz a kismanóra amíg vásárolsz.

Icus!

Nyakatokon a keresztelő, hol lesz? Sokan lesztek, és utána lesz vendégvárás, meg ilyesmi?

Az éjféltől 6-ig alvás már nagyon szupcsi, rendes lány ez a kicsi Anna, hogy hagyja a mamáját egy kicsit pihenni!

A babák és gyerekek gyönyörúek, mint mindig! Várom a további képeket, hagy gyönyörködjünk mi is bennük egy kicsit.

Sziasztok!

Szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Kicsit sűrűsödtek az események , mivel sajnos véget ért a nyári szünet. Tegnap tankönyveket kötöttem be, szombaton pedig szinte egész nap vásároltunk. Pénteken meg már én is megyek az ELTÉ-re beiratkozni. Talán már korábban írtam, hogy jelentkeztem egy kétéves, pedagógus szakvizsgát adó képzésre. Péntekenként fogok járni. A nagymamák felváltva vigyáznak majd Benjáminra.

Paga!
Örülök, hogy jól érzed magad az új munkahelyeden. Egy ilyen váltás mindig nagy kihívás. Úgy emlékszem azt írtad, hogy sokkal közelebbre kell járnod, mint eddig. Azért ez sem mindegy!
Bencének új telefonszáma van, megírtam privát üzenetben.

Fanny!
Kár, hogy ilyen rossz tapasztalatod volt az orvosnál. Talán valóban nem ártana mást is felkeresni. Az viszont nagyon jó, hogy jól éreztétek magatokat Bükfürdőn. Sokat számít, hogy kipihenve, feltöltődve folytatjátok a programot.

Bea!
Teljes mértékben megértelek, hogy aggódsz a pici fiad miatt. Talán tényleg az a megoldás, ha magadban elfogadod ezt a helyzetet, így Marcell sem érzi rajtad a feszültséget. Azért így is lesznek napok, amikor együtt lesztek otthon, hiszen nem kell minden nap dolgoznod.
Nagyon jók a fényképek a nyaralásról. Szép, kiegyensúlyozott család vagytok. Kár, hogy nem kértetek meg valakit, hogy együtt is lefotózzon titeket.

Melcsi!
Jó, hogy már otthon vagy és jól érzed magad. Gratulálok Máténak! Gondolom neked is nagy kő esett le a szívedről. (én teljesen átérzem a helyzetedet, mi is megéltünk már egyet s mást Péterrel kapcsolatban)
Szombaton mi is ki szerettünk volna menni a borfesztiválra. Sajnos azonban olyan későre végeztünk a Camponában a vásárlással, hogy oda már nem jutottunk el. Bencének kellett vásárolni cipőket, nadrágot, felsőket és ez már nála sem olyan könnyű eset. Szerencsére a vásárlás szempontjából az én férjem is olyan, mint Krisztáé. Így nyugodtan el tudtunk menni négyesben vásárolni, közben Benji még egy jót is aludt a babakocsiban. Még neki is sikerült cipőket vennem. A zárt cipőit ugyanis a nyár folyamán már mind kinőtte.

Icus!
Kicsi lányod minden fotójában gyönyörködöm. Most már tényleg elsétálunk egyszer felétek, nagyon szeretném látni őt élőben is. Ne csodálkozz, hogy mások is megcsodálják a kislánykádat. Mióta Benjámin megvan, valahogy sokkal kedvesebbek az emberek, mintha kinyílt volna a világ. Bár engem nem ért váratlanul, amikor sokan megcsodálták ( s még most is megcsodálják) őt, nem volt ez másképp ugyanis a másik két fiamnál sem.

Mandula!
Örömmel olvastam, hogy minden rendben van. Azért jó lenne sűrűbben hallani rólad. Mint írtad ez talán 1-2 hét múlva már lehetővé válik.

Zsenge!
Ugye nincs nagy baj? Írjál nekünk!

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Fanny kedves!
Kár hogy megrendült a bizalmad a dokiban, pedig olyan jól indult minden. Bizony a férfi vizsgálata a legegyszerübb és fájdalommentes :wink: , azzal szokták kezdeni. Nem emlékszem, elmentél végül a 3.nap vérvételre? Ott minden rendben volt?
A Kaáliban nem nézegetik a pé-t, vagyis nálam legalábbis nem nézték, hanem ebből a vérvételből indulnak ki. Viszont petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot csinálnak az elején, mivel ha nem átjárható, akkor ugyebár nem tudnak találkozni...
Irásról.
Nagyobb publikációra nem gondoltam, ez éppen elég nyilvánosság nekem.
Lánykoromban volt a napló, amit felváltottak Dezsőhöz irott szerelmes leveleim, mikor másfél évre elment bikákat hizlalni hogy legyen valamink. Most pedig a net. A fogalmazás mindig is erősségem volt, 1x gimi 4. osztályában kellett 1 tetszőleges regényt elemezni, a tanárom azt irta: Azt hiszem, elemzésed jobb, mint maga a regény.
De én csak irásban tudom igy kifejezni magam, társaságban sokkal csendesebb vagyok, és általában utólag jövök rá, mit is kellett volna mondanom adott helyzetben. Ezeket az irásokat viszont piszkozat nélkül küldöm, ahogy mindig mindent ugy irok.

Bea kedves!
Bizony Magadban kell rendet tegyél, hidd el, Marcellra nagyon vigyáznak a bölcsiben!

Kedves Druszám!
Szóval nem csak én vagyok az a mama, aki még felsőben is könyvet kötöget! Kár hogy nem értetek át a borfesztiválra, igazán jó kis buli volt!

Kedves Paga!
Remélem akkor ez lesz az a hely, ahonnan gyesre mész! Jó is az, ha beeresztettek a sürüjébe, végülis a munkaidő arra való, hogy kitöltsék, és ahogy látom, Te ezt nagyon szereted! Babaprojekt?

Lányok, pár hónapja beszélgettünk a márkaőrületről, amikor is büszkén irtam, hogy nálunk nem jelentkezett. Kár volt elkiabálni! :roll: Fiacskám a drága azt mondta tegnap, hogy szeretne ezt meg azt, mert Pesten mindenki ilyen cuccokban mászkál, meg hogy Pest nem Érd, stb. Csak nem most érte el az igazi kamaszkor? Jó, eddig tényleg nem foglalkozott ilyesmivel, én vásároltam Neki, igaz, hogy nem volt rajta az a kis cimke, hogy Vans vagy Etnies, de nem is kinai cuccok voltak. De nincs kedvem 15 ezer Ft-okat kiadni 1 táskáért vagy nadrágért. Hát ezt hogy kéne áthidalni?

Mennem kell, Emese felébredt, remélem ma még jövök.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!
Kap zsebpénzt a fiad? Mert akkor a ruhadarabra szánt lóvét abból kiegészítheti, ha neki fontos a cimke. Na meg itt vannak a szülinapok, ünnepek, amikre már játék hejett márkás cuccot igényelnek. Unokaöcsém 14 éves és mikor a tesóm mondta, hogy a suliba nem kell drága márkás cipő azt felelte, hogy "na de anya ott látják a lábamon, ott kell jól kinézni" :) és végül is igaza van, ha bele gondolok mi se csak magunknak öltözködünk, hanem a férjünknek, barátnőnknek és mindenkinek akarunk tetszeni.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska drága!
Máté persze kap zsebpénzt, de az még nem merült fel, hogy abból ruhát vegyen. Ez a dolog még friss 1 kicsit, töröm a fejem, mit is cselekedjek. Mert Neki igaza van, hogy jól akar kinézni, de szerintem nem attól lesz menő, hogy rajta van az a kis cimke. Szerintem :? . De a fiatalok szerint? :?: :?: :?: Igy hajszolják bele saját magukat, meg a szüleiket a felesleges költekezésbe. Nem mondom, hogy ne legyen csinos, de 1 vacak feliratot fizetünk ki! Hogy kéne harcolni ez ellen? Ugyis mindent Kinában gyártanak, tök mindegy, mi van ráirva.

Bea kedves!
Nagyon jó kis képeket küldtél nekünk, Kehidáért különösen irigyellek :D

Rabkri!
Tudom ám, hogy Nálad is elkezdődött a suli, de azért jöhetnél!
Mi a helyzet Nálatok az öltözködés terén? Mert a jelek szerint a rockerség a legkönnyebb korszak! :lol:

Kedves Druszám!
Hát köszönöm a gratulációt, de legyünk őszinték, hogy nincs ezen mit örömködni, kibuktam ezen a bukáson 1 kicsit. Az volt a legkevesebb, hogy átmegy! :evil:
Sajnos volt viszont alapja a bukásnak, az oszifője azt kérte tőlünk, hogy az ötödikes anyagtól ismételjük át a magyart. Sajnos utál olvasni, ez meg is látszik az eredményeken, és ugy látom, azzal küszködik, amivel sok más gyerek: a szövegértése nagyon gyenge. Nem érti amit olvas, és eddig el is lavirozott, de most nyilvánvaló lett a probléma. De hogy lehet ezen 17 éves korban segiteni?

Lombikról.
Halasztunk. Még szednem kell az antibiot, ugyhogy ez a ciklus mindenképp kimarad. Jó doktorom pedig novemberben Kuala Lumpurba utazik 3 hétre konferenciára, és nem akarjuk, hogy ne Ő csinálja. Igy abban maradtunk, hogy ha megjön, akkor kezdjük.
Lehet, hogy a tudatalatti müködött, és az okozta ezt a betegséget :?: Pont október elejére esett volna a beültetés,amit eredetileg el akartam kerülni. Hát most tényleg el fogom. De valahogy nem is készültem most ugy, ahogy szoktam, meg Pöri rengeteg odafigyelést igényel, talán jobb is igy. Szóval most a lombik elhalasztva, helyette töltekezünk, talán elmegyünk 1 kis őszelésre,stb. Csak 1 dolog aggaszt, és ez az idő. Bár talán 3-4 hónap még belefér.

melcsi1967

Melcsi!
Téged aggaszt az idő? Akkor mit szóljak én?
Egyébként ruha témához hozzátéve én sosem értettem amikor a környezetemben erre a márka hisztériára panaszkodtak (főleg a lányos anyukák). Én nagyon büszke voltam rá, hogy nálunk ez nem probléma. Na most aztán kijut belőle. Eleinte csak azt vettem észre,hogy a kisebbik fiam szinte mindig ugyanabban a cuccban jár.Aztán már egyedül ment vásárolni, persze megbíztam benne, csak akkor estem pofára mikor - mondván jön a tavasz, nyár vegyen egy pár polót meg egy rövid gatyát magának. Biztos voltam benne, hogy 10.000 Ft-ból lesz egy gatya meg 3-4 poló. Erre haza állított egy db rövidgatyával 9.ezer... valamennyiért. És BOLDOG volt, hogy de anya ez ZARA, nem látod, hogy milyen tuti? Hát én nem láttam rajta semmi különöset. Szóval csak ilyen márkás dolgokat hajlandó felvenni ( ja, Tisza !!! cipő 14.000-ért) Elküldtem iskolatáskát venni, avval tisztában voltam, hogy nem fog egy hagyományos hátitáskát venni 2 ezerért, de mikor megláttam, azt a most divatos 20x20 cm-es kis oldaltáskát (6ezerért) akkor majdnem elkezdtem ordítani a Pólus közepén. Bementünk együtt egy szintén jó nevű táska boltba és vettünk egy iskolatáskának is használható nagyobb oldaltáskát ( 30%-os kedvezménnyel 5700 -ért) Szóval így állunk. Most jön az ősz megint kéne egy-két cucc, de már a gutaütés kerülget, hogy miket fog venni, mert nem elég hogy marha drága, de ráadásul amik neki tetszenek azok nem valami feltünősködős extra cuccok, hanem minél sötétebb, egyszínűbb, egyszerűbb "rongyok".
Hát mi így állunk, és bár egyáltalán nem követelőzik (inkább jár egész nyáron egy gatyában)de azért ez így nem egyszerű.
Megjött a család, megyek Pá Fanny
fanny01

Melcsi!
Aszövegértés problémához nem tudok érdemben hozzászólni. Mint tanár azért nem, mert a szakomból kifolyólag maximum a hátrányait tapasztalom, ha valamelyik gyermeknél nehézségek vannak ezen a téren. A korrigálása viszont nem tartozik a kompetenciám körébe.(persze, ha ilyet tapasztalok, akkor ennek jelzése igen) Erről egy tanitónő, egy magyartanár vagy esetleg egy pszichológus többet tudna. Mint szülő pedig azért nem, mert szerencsére ez az a terület, ahol semmi gond nem volt a fiaimmal. Mindketten nagyon szeretnek olvasni, őszintén örülnek, ha könyvet kapnak ajándékba. Sokszor meg is lepődöm, amikor Bence olyan dolgokat tud, amit még nem is tanultak. Ilyenkor a kérdésemre, hogy ezt honnan tudod, az a válasz, hogy az egyik könyvben olvasta. Péter is igen széleslátókörű és tájékozott annak ellenére, hogy a tanulmányi eredménye igen gyenge, de az ismereteit nem az iskolában szerezte elsősorban. Hogy minek köszönhető, hogy mindketten szeretnek olvasni és tudnak is értő módon, nem tudom. Illetve csak remélem, hogy az is elősegítette, hogy én már pici csecsemőként is adtam nekik könyvet (leporello), rengeteget meséltem nekik. Így van ez Benjáminnál is és remélem, hogy nála sem lesz gond. Mindenesetre szerintem keressetek fel egy szakembert, biztos lehet még javítani a helyzeten.

A márkaőrület témát én vetettem fel annak idején. Nem nagyon tudok rá megoldást. Annyit sikerült elérnem, hogy árban azért egy józan határon túl nem megyünk. Illetve tudom ajánlani az Outlet Centereket. Kifutó modelleket olcsóbban lehet megvásárolni.

Lányok!
Szenved valaki rajtam kívül parlagfűallargiában? A mai nap valami borzalmas volt, pedig egész nap a lakásban voltam. Ez a száraz, szeles idő ilyenkor a legrosszabb. Kínomban már bekapcsoltam a légkondit, hogy becsukhassunk minden ablakot. Remélem így elviselhető lesz az éjszaka.

Rabkri!
Tényleg régóta nem jelentkeztél. Mi van veletek?

Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Pont erről beszéltünk apjával, hogy elviszem a Premier Outlet Centerbe. Mátéval megegyeztünk, hogy gondolja át, mit szeretne, és megbeszéljük a továbbiakat.
Hogy az olvasás miért alakult igy, azt nem tudom, mert rengeteget meséltünk Neki, diavetitőnk volt, emlékszem, kb. 2 és fél éves lehetett, állt a fal mellett, az ujjacskájával a sorokat követte a falon, mintha olvasna, és szavalta a Teknőc és a nyulat. Később a mesekönyvek, hetekig ugyanazt a Micimackó epizódot kellett mesélni, kivülről tudta azt is. Aztán a suliban mintha elvágták volna. Próbálkztam rövid könyvekkel, elnapoltam, hogy majd rájön az izére, ha belelapoz, aztán erőltettem volna később, de semmit nem értem el. A kötelezőket én olvastam fel Neki, később felváltva olvastuk, szóval ez nagyon nyögvenyelősen ment mindig. Hangosan olvasni aztán meg különösen utál. Most azt találtuk ki, hogy esténként hangosan fogja olvasni a feladott leckéket.
Fanny kedves!
Ez akaszt ki engem is, hogy nem csiricsáré dolgokról lenne szó, hanem minél egyszerübb, kevés felirattal, semmi disz a farmeron, stb. Hát akkor mi a fenének? :?: Egyébként Ő sem követelőző stilusban adta elő, csak szépen elmondta a benyomásait a budapesti divatról.

melcsi1967

Melcsi!
Hát hajrá, nem irigyellek :) Sajnos ezen a márkaőrületen át kell esni. És valószínű már ki sem növi míg nem lesz önálló keresete. Ez van.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska drága!
Dehát most, 17 évesen kell beleesni? Azt hittem, már kifelé megyünk a kamaszkorból!

Lányok, aktivizáljátok Magatokat, lassan magánbeszélgetéseket folytatunk Nyanyussal!

Pörivel tegnap ujra elkezdtük az uszást, 1 hónapja nem volt vizben (azért esténként fürdetjük :lol: ). Az első merülést hatalmas sirás-rivás követte, zengett az uszoda. De aztán csak rájött az izére, és pár perc mulva a régi kis uszoda-réme volt. Most látom, mennyire megváltozott, egész nagylányos külsőt öltött, a kis husi-musi baba helyett van 1 önállóan mozgó Bébim, aki egyedül üldögél a medence partján, és a sekély részben is vakmerően játszik. Már nem bujik ugy hozzám a vizben, mint 2 hónapja...
Este ujból voltam énekelni. A kórusunk Marosvásárhelyre megy októberben, és mivel a lombik elmarad, talán elmegyek velük, bár még az uramnak nem emlitettem.

melcsi1967

Melcs!
De legalább örülhetsz, hogy eddig húztátok. Most már a csajoknak is kell hogy teccen :)

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
A csajokat már 7. óta széditi! Csak akkor még ugy érezte, hogy a rockercucc a legmenőbb, és hát az- legyünk őszinték- nem a legigényesebb divat. Még meg is esküdött, hogy ez örökké igy lesz! Erre tavaly megvált a fekete cuccoktól, most meg ez a hóbort!

melcsi1967

Szia Melcsi és Kriszta!

Én is sokszor benézek, de olyan pangás van, hogy én is úgy gondoltam, hogy magamban azért mégsem beszélgetek. Egyébként nem rendült meg a bizalmam a dokiban, csak nekem kicsit lassú ez a tempo, tényleg nem húzhatom ezt a dolgot a végtelenségig.
Nagyon magunkra maradtunk itt, megértem, hogy a babások nem érnek rá a neten lógni, de hol vannak a többiek?
ÜdvFanny
fanny01

Sziasztok!

Hát kérem szépen, a "hol vannak a többiek" kérdésre nálam az a helyzet, hogy olvasni szoktam ezt az oldalt, de most rákaptam egy kvízjátékra (http://www.honfoglalo.hu), így nincs időm írogatni. Na meg semmi érdemleges nem történt mifelénk.

Nálunk is elkezdődött Ádinak az iskola, zeneiskola, úszás stb.
A könyveket nálunk is én kötöttem be, de azt gondoltam, hogy hú, ez aztán már nagyon ciki, aztán megnyugtatott, amit írtatok.Nálunk az a helyzet, hogy így mindenki jobban jár, főképp a gyerek, mert annyira nincs affinitása az ilyesmihez és valljuk be: képzügyessége sem. És hát nálunk nagyon igaz, hogy nem-akarásnak nyögés a vége.

Márkaőrület
Nem tudok még hozzászólni, de nagyon nehezen fogom viselni. Most viszont mi még ott tartunk, hogy mindegy (!) mit vesz fel. A lényeg, hogy kényelmes legyen. Szerintem az sem zavarná, ha gyűrött lenne, vagy maszatos. Néha elgondolkodom, hogy lát is vagy csak néz ki a fejéből? Persze azért nagyon jófej gyerek és még a pimaszkodás sem olyan általános (lehet, hogy későn érő típus lesz). Egyelőre ami zavaró, az a rendkívüli hangulatingadozás. Néha egészen megvisel, mert nem tudok lépést tartani vele (képtelen vagyok ilyen szintű csapongásra). Egyik percben bűbáj, aztán hirtelen sárkány. Mosolyog, majd dúl-fúl.
Aki átment ezen, biztosan érti, hogy mire gondolok.

Magamról annyit, hogy beneveztem egy 3 éves egyetemi képzésre, úgyhogy jövő héttől nekem is kezdődik a suli. Találtam itthon ginkgo bilobát és pánikszerűen elkezdtem szedni , mert biztos-ami-biztos, hátha nem fog majd az agyam.
Augusztusban megint eltűnődtem azon, hogy mi lenne, ha megint tanítanék. Igazából a magyar izgat, mert én korábban csak a másik szakomat tanítottam, de a magyart (főleg a nyelvészetet) annyira szerettem mindig, hogy igazából inkább magyar szakosnak érzem magam. Viszont nagyon nehéznek tartom a tanítását, főleg ha a verselemzésekre gondolok, de a helyesírás sem piskóta, és még sorolhatnám. Úgyhogy maradok annál, hogy tanulok, olyasmit, ami érdekel, aztán majd lesz valahogy.

Babaprojekt: nem nagyon írtam róla, mert négy sikertelen próbálkozás van mögöttünk (műtét óta) - és mivel nem tettem semmit az ügy érdekében, hát panaszkodni sem akartam. Azt viszont eldöntöttem, hogy a saját dokimat fogom szekálni, mégpedig hamarosan, hogy legalább nézzen rajtam valamit (hormonszint, uh, ilyesmi).
Hát ennyi hirtelenjében, más nem történt errefelé.
regina3

Sziasztok!

Vagyok én is, csak sok minden nem történt velem, de olvasom minden nap az írásaitokat. :D

Csináltam én is ciklusvonalzót, így ti is láthatjátok, hogy hol is tartok éppen. :oops:

Hát tényleg nem valami pörgős a topik mostanában, de nemsokára jön a rossz idő, és mindenkinek jobban jut ideje, hogy ideérjen, olvasson minket és írjon nekünk. :wink:

Melcsi!

Örülök, hogy jól vagy. Emese képeket mikor láthatunk? Gondolom nem vigasztal, de az én fiam már most válogat ruhákban, és nem mondom, hogy csak márkás dolgokat vesz fel, mert ami tetszik neki azt felveszi akkor is, ha nem márkás, de azért szereti a márkás cuccokat, és megvívjuk mi is ezért a kis harcainkat egymással. Tehát ebben a témában nem vagytok egyáltalán egyedül! Bár nálunk ezt Önként mi kezdtük a cipőkkel, tehát mondhatni mi rontottuk el a gyereket, de pl. sportcipőből nem vagyok hajlandó kinait venni, mert 2 hetente vehettem újat, az ugyanis ennyi idő alatt lerohadt ugyanis a lábáról.

Kórustalálkozó :D Nehogy kihagyd, biztosan jó buli lesz. :D

Fanny!

Hát igen idővel nem bővelkedünk, mármint a babavállalás terén, de biztos hamar összejön mindannyiunknak, akik szeretnénk, én legalábbis nagyon-nagyon drukkolok mindenkinek.

Icus!

Lehet kérni majd megint táblázatot :?:

Anna baba jól van :?: AZ éjjeli alvás alakul :?: Tejcsi van elég :?: Hasfájósság van még :?:

Melinda!

Sajnálom az allergiádat, remélhetőleg az őszi idő kisöpri a levegőből azt a sok pollent. Szerencsére nálunk senki nem allergiás, de a Barnának azért kijut bőven a hasonlókból, atópiás ekcéma, és asztmás jellegű nagyon csúnya ugatós köhögés, aminek az okára eddig még nem sikerült rájönni. Voltunk mi már, orr-fül-gégészeten, pulmonológusnál, allergia vizsgálatom, kivették az orrmanduláját, de jártunk sóbarlagba, kinai természetgyógyászhoz, és amikor már tényleg nem tudtuk, hogy mitévők legyünk, akkor még egy táltoshoz is elmentünk. És habár én egyáltalán nem hittem az ezoterikus dolgokban, de ennek az embernek tudok hinni, mert ismertelenül olyan dologkat mondott nekünk, rólunk, amik mind igazak voltak, és nekem ő adott legelfogadhatóbb választ a Barna köhögésére is. Azt mondta, hogy szülés után nagyon leszívták, elvékonyították a légútain a nyálkahártyát, ezért érzékenyebb, és a legkisebb megfázásnál is fülsértő, nekem fájós köhögése van. Volt vitánk a tanítónénivel is, aki nem tudott a köhögésétől órát tartani, nem akarta, hogy menjen iskolába, pedig papírunk volt róla, hogy nem fertőző, és mivel ez zömében egész kora ősztől. nyár elejéig folyamatosan tart, ezért ha a köhögése miatt nem vittem volna iskolába, akkor akár magántanuló is lehetett volna, hiszen akkor egész tanévnban nem vihettem volna. Amúgy egy kicsi javulás a korral van, de még mindig szörnyű!

Ja és "kedvenceim", a dokik a legtöbb amit tudtak mondani, hogy szőke, kék szemű, majd kinövi. És amit a pulmonológustól kapott asztmás belélegző gyógyszert, attól hiába mosta utána mindig a fogát, besárgultak a fogai.

De most már egész jól kezeljük a helyzetet, csak idegen környezetben ciki, amikor nagyon köhög, mert magyarázkodhatunk, hogy semmi komoly, meg nem fertőz, csak ő alapból ilyen csúnyán köhög.

Nyanyus!

Zökkenőmentes volt az oviba visszailleszkedés Balázsnál? Pici Blanka jól van?

Bea!

A gyerekek szépek mint mindig. Marcell bizotsan hamar beszokik a bölcsibe. Szerintem ez nekünk anyukáknak nagyobb trauma, mint a kicsiknek. És Kyrának hogy sikerült visszailleszkedni az oviba?

Lányok baba, és gyerek képek jöhetnének!

Jó estét mindenkinek!

Gabi
paga

Regina!

Látom írtál. Nagyon örülök, mert már napok óta készülök, hogy írjak neked e-mailt, mert olyan régen jelentkeztél már.

Szabad megkérdezni, hogy mit fogsz tanulni? Egyébként szerintem te nagyon türelmes, jó tanár lennél. Igazán csak azt tudom rólad elképzelni, hogy téged imádnának a gyerekek.

Melinda!

És te pontosan mit is fogsz tanulni?

Na most már tényleg elköszönök!

Gabi
paga

Paga
Látom épp itt jársz te is.

A lányom extrém evését még nem írtam le neked. Hát röviden annyi, hogy évekig (1-4) nem evett főtt ételt. Aztán az oviban a közösség hatására bele-belekóstolt az ebédbe, így most már legalább ott eszik. Itthon továbbra sem.
Igazából ami meleget evett/eszik az a következő: bundás kenyér, rántott husi, sült szalonna.
Ugyanakkor eszi a nyers krumplit, olivabogyót, pufikölest, pufirízst és a szalámit (csak téli vagy paprikás lehet) és szigorúan magában.
Egy tipikus nap így néz ki:
R: 1 kifli, víz vagy tea
T: szalámi kb. 10 dkg (egyben, nem szeletelve, hogy harapni lehessen!)
E: 3-4 nyers krumpli/vagy fél kg eltenni való uborka/vagy nyers répa és esetleg sajt vagy megint szalámi
U: zsemle, víz
V: sajt, olívabogyó, pufirízs.
V2: tej vagy szalámi
A krumpli nem minden napos, csak heti 2x kb., főleg, amikor látja, hogy azt hámozok az ebédhez. Sokszor gyümölcsöt eszik zöldség helyett.
És vékony, energikus, nagyon hajlékony.
Már rájöttem, hogy ezt az étrendet követve néhány hét alatt tutira lefogynék. Nem is értem miért vacakolok...
regina3

Paga!
Az ELTE Pedagógiai Karán tanártovábbképzési központ is működik. Itt szerveznek pedagógus szakvizsgát adó képzést. Az első évben gazdasági, jogi ismereteket tanítanak. A második évben pedig lehet választani. Én a saját szakterületemmel (matematika) szeretnék foglalkozni. Ma már csak az lehet iskolaigazgató, vezetőtanár, érettségi elnök, szakértő, aki rendelkezik szakvizsgával. Mivel most úgyis ingyen tanulhatok, időm is talán több van, így belevágok. Ki tudja mit hoz még a jövő? Egyébként is szándékomban van majd visszamenni tanítani. Ahogy pedig a nyugdíjkorhatár alakulását nézem, bőven lesz még időm kibontakozni.(kb. 15 év biztosan)
Barnus köhögésével kapcsolatban: A húgom nagylánya( most 19 éves) köhögött egy időben nagyon sokat. Igazából nála sem lehetett tudni, hogy mitől. Aztán az évek múlásával lassan elmúlt. Remélem Barnusnál sem lesz ez másképp.

Regina!
Tényleg nagyon sajátosan étkezik a lányod. Nálunk ez pont fordítva van Péter fiamnál. Ő reggeltől estig főtt ételt enne, úgy 3-4 óránként. S mindehhez nincs egy csepp felesleg sem rajta! A kellemetlen csak az, hogy én nem szeretek, nem is igazán tudok és gyakorlatilag nem is főzök. Nem is tudom hogyan alakult ki nála ez az igény. Szerencsére viszont itt van a közelben a nagymama, ő pedig mindennap főz. Ezenkívül pedig sokszor hozunk kifőzdéből ételt.

Ma elvittem Benjámint a hozzánk nagyon közel lévő Mikkamakka játszóházba. Velünk jött Bence is a barátjával. Rajtunk kívül nem volt senki, gondolom a jó idő miatt.( én viszont most nem vállalkozom szabadtéri programra az allergiám miatt) Mind a három gyerek nagyon jól érezte magát. Nagyon jópofa volt látni, ahogy a két 13 éves fiú elszórakozgatott a babakonyhában, a játék élelmiszerboltban, illetve játszott a kisvasúttal. Hiába a fiúk ebben a korban még nagyon gyerekek!
Benjitől el volt ragadtatva az ügyeletben lévő óvónő. Dicsérte, hogy milyen szépen beszél már, érti az utasításokat és mennyire megfigyeli a dolgokat. Hát mit mondjak, jólesett! Bár ez sem volt nekem újdonság, mert a másik két fiam is nagyon értelmes és érdeklődő volt kicsinek.(is!)

Tényleg lehetne itt egy kicsit mozgalmasabb az élet. Írjatok!
Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Látom éledeztek :D
Regina kedves, és Paga!
Ha csak olvastok minket, akkor tényleg kihalunk! Tessék jelentkezni sürün!
Paga!
Az én fiamnak asztmás hörghurutja volt 8 hónapos korától, és szintén hasonmlóan Barnához, ugatva köhögte végig az ovit. Aztán 6 éves korában kivették az orrmanduláját, és mintha elvágták volna a köhögést. A sulikezdettel viszont kijött Rajta az ekcéma, pont a fenekén, azt vakarta egész nap. Elmentünk a bőrklinikára, ahol viszont hosszabb kezelés után 1 krémmel megszünt a probléma, és azóta sem jelentkezett. Azóta igen egészséges, kb.2 évben 1x beteg (nagy bánatára), leszámitva a baleseteket...
A márkázász nálunk is a cipő kezdte, én se veszek kinait...
Mennem kell, Emese felébredt, majd jövök még.

melcsi1967

Sziasztok!
Látom itt a többség éjszakai bagoly. Én csak a munkahelyemen netezek (többet a kelleténél) mert otthon - nem mondja a férjem - de látom rajta, hogy nem tetszik neki, hogy kivonom magam a forgalomból. Az meg aztán végképp a halálom mikor a hátam mögé áll és olvassa amit írok, vagy mondja hogy: mit írsz? Olvasd hangosan.
A múltkor már szóltam neki, hogy ne olvassa, erre meglkérdezte, hogy miért titkos? Nem titkos, de akkor is idegesítő.
Regi! Végre,hogy itt vagy! Te nem írtad, hogy mit fogsz tanulni.
Nagyon érdekes, amit a lányod evési szokásairól írtál. sZerintem attól függően,hogy ki mond erről véleményt más-más lehet a verzió:
1. természetgyógyász: majdnem tökéletes étkezés, sok nyers zöldség és gyümölcs, kellő folyadék bevitel.
2. dietetikus: remek, hogy alacsony a szénhidrát aránya, talán a hús(fehérjék!) mennyiségét növelné kéne.
3. nagymama: őrület, hogy ez a gyerek nem eszik semmit!

Egyébként tényleg, hogy alakult ez ki? Mert azt írod, hogy 1-4 évig nem evett főtt ételt, hát akkor még olyan kicsi volt, hogy gondolom azt ette amit adtál neki, nem? Egy egyéves csecsmőnek már igaz van izlése, hogy van amit szeret, van amit nem, de hogy ennyire ne egyen "normális" kaját azt azért nem értem.
Bár a lényeg az, hogy egészségesen fejlődik, de szerintem akkor sem "gömbölyű" valami. (Már többször említettem a Club Tv-n a Vásott kölykök című műsort, abban olyan kisfiú volt, aki egyáltalán nem evett szilárd ételt, mindent pépesíteni kellett, egy kislány meg hasonlóan csak kekszet meg egy-két ilyen dolgot fogadott el. Csak érdekességként mondom)
Baba ügyben: a négy sikertelen próbálkozás alatt ugye négy hónapot értesz? Ne búsulj, gondolom eleve három hónapot az orvos javasolt, hogy pihenjetek.
Gyere gyakrabban!
Fermel! Hát Te vagy ma a másik aki nagyon meglepett! Három fiú gyerek mellett (+a férjed) hogy tudod megoldani, hogy nem főzöl? Mert a lányos családokat még megértem én is látom a környezetemben, hogy a lányok sokkal kevesebbel is beérik. Na de a férfiak! Nekem csak két nagy fiam van (+a férjem) de hogy nálunk mi mennyiségű kaja elfogyott az eszméletlen! Főleg van egy időszak (gondolom a fejlődés miatt) amikor rengeteget esznek a fiúk, mostmár egy kicsit csillapodott ez a dolog, főleg, hogy a nagyobbik már külön van a barátnőjével, a kicsi meg tavaly nyáron diétázott, nagyon lefogyott, most sokkal kevesebbet kell főzni, lehet egy kicsit "csajosabb" (saláták, natúr husok,) konyhát vezetni. Most már én is lazábban veszem a főzést, de azért rendszeresen kell főzni, mert a férjem otthon dolgozik, és hát ő csak azt tudja enni, amit a hűtőtben talál.
Paga! A köhögés miatt nagyon sajnállak Titeket. Nekem is van egy szőke, kék szeműm és nálunk is mindent arra fogtak. (még a mai napig is rendszeresen van kötőhártya gyulladása, pedig nem jár uszodába, meg szinte sehova) Szerencsére mi azt a csúnya ugatós köhögést kinőttük. Azért az rémes, hogy semmit nem tudnak tenni, hogy legalább csillapítsák, mert ha belegondolok, hogy valaki folyamatosan köhög, az nagyon fárasztó lehet ( már szó szerint a szó fizikai értelmében) elvonja az energiáit mástól.
Paga! Neked mostantól 3-4 napig le sem szabad mászni apáról!
Melcsi! Nem csináltatok az uszodában fényképet Pöriről? Mostanában nem kényeztetsz minket fényképekkel.

Nálunk túl nagy felfordulást nem okoz már az iskola kezdés. Könyvek ára: 15.000Ft Bekötni már évek óta nem köti be a fiam a könyveket. (halál ciki!)
Egy szem márkás halász gatyó elszakadt,hosszú márkás gatyó nem száradt meg reggelre, így a "tartalékos" farmert kellett reggel felvenni. (dráma!)
Sziasztok Fanny
fanny01

Fanny!

Ja, ja, most jött el a mi időnk! :D Igyekszünk, igyekszünk :!: :oops:

A főzés miatt ne csodálkozz. Én sem vagyopk egy konyhatündér, nem szoktam főzni, sőt az egyébiránt is elég rendetlen vagyok. Eddig nálunk sem igényelték a fiúk, de Barna mostanában elég főttkajás lett, és mivel nálunk tavaly meghalt a dédi, még csak nem is tudom lepaaszolni a főzést. Így aztán erőt kell venni magamon! A héten már egyszer főztem, és két este ilyen félkész gyorskaját készítettem.

Regi!

A lányod kajálása egyáltalán nem gáz. Azt eszik, amire szüksége van a szervezetének, a zöldségekkel, gyümölcsökkel a sok vitamin is megvan. Szerintem jól teszed, hogy hagyod, hagy egye azt amit szeretne!

Fermel!

Szívesen néznék Bence és a babakonyha témájú képet! :D Nem fotóztál?

Nagyon okos elgondolás, hogy amíg még otthon vagy megszerezd ezt a képesítést. Azért nem kell fizetni, mert gyesen vagy? Vagy valami másért? Csak azért érdeklődöm, hogy hátha nálam is aktuális lesz, ha ingyenes, akkor mindenképpen szereznék még egy diplomát. Az hasznos lehet a későbbiekben.

Na megyek valami kis rendet próbálo tenni itthon!

Szép napot nektek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Képzeljétek, egyre több a tejcsi, :D csak el ne kiabáljam. Anna baba az utóbbi három napban már kihagyta az éjféli szopit is, és csak reggel 5-kor ébred. Sőt tegnap a vacsi kicsit csúszott, 9 helyett 10kor evett, és reggel 7-ig aludt. Végül is már nagy lány, ma éppen 7 hetes, remélem most már egyre inkább átaludja az éjszakát. Bár ez nemcsak kor-, hanem súlyfüggő is, hát a súlyára nem lehet panasz, nagyon gyorsan gyarapszik, már 4300 gramm. Már 120-140-et sőt néha 160-at eszik egyszerre ( még leírni is sok!), és emellett naponta majdnem ugyanennyit tudok fejni is, ez megy a fagyasztóba, vagy néha megeszi estére. Szóval jól alakulnak a dolgok.
Amikor kevés volt a tej, nem hittem volna hogy ez hamarosan így megváltozik és rendbe jön. (Sőt, ma hajnalban azért kellett felkelnem, noha Anna aludt, hogy fejjek, mert már csöpögött mind a két cici... na nem panaszképp írom, inkább fejek hajnalban, mint hogy ne legyen elég a tejcsi) Olyan klassz dolog a szoptatás, olyan intim és meghitt, a legszebb pillanatok egyike, és boldog vagyok hogy Anna baba tud szopizni annyit amennyire szüksége van. :D
Már kezdjük „nevelni” is szegényt, kb. egy-két hete vettem észre hogy most már gyakran csak azért sír hogy tovább dajkáljuk. Persze dajkáljuk mert az is kell, játszunk vele, de nem a végtelenségig. Egy kis játék után, ha evett és kézben jól elvan, tehát nincs baja, hozzá kell szoknia hogy leteszem és egyedül elalszik. Ilyenkor van kis sírás, apja az aki előbb megsajnálja – bár elvben egyetért – de nem tudja hallgatni a pici lányát ahogy panaszkodik...de napról napra kevesebb a sírás, 2 napja este 1 órát nézelődött magában, csendben, majd bealudt. Nem akarom hogy mindig kézben aludjon el, mint eleinte, szokja meg hogy egyedül is lehet. Persze ha a hasa fáj, vagy front miatt nyűgös, akkor megesik a szívem a kis Tündéremen.
Annyira édes, most már kezd szándékosan mosolyogni ránk, és vannak hangjai. Pl. ingggéééééé = éhes vagyok, ögáááájjj = nyűgös vagyok, vegyél fel...
Tegnap voltam 6 hetes kontrollon, minden rendben van. Bevittük a dokimnak megmutatni Annát, ő még nem is látta hisz szüléskor épp nyaralt. A Meddőségiben mindenki csodájára járt, olyan jó volt büszkélkedni vele... remélem a beavatkozásra várók is reményt merítettek belőle, én legalábbis mindig örültem ha kisbabát láttam ott mert azt gondoltam, ha másnak sikerült nekem is fog, és lám...
A biológus csajt is megkerestük aki a petrik csészében a "randit" összehozta :lol: neki is megköszöntük a munkáját és megmutattuk a "végeredményt" :lol: , nagyon tetszett neki

Bea
Jó hogy jöttél, klasszak a fotók és gyönyörűek a gyerekek, mint mindig...
A bölcsibe biztos hamar beszokik Marcell, ha te nyugodt vagy, ő is az lesz.

Paga
A keresztelő itt lesz Csepelen,a Béke téri templomban, utána családi ebéd, nagymamákkal és a sógoromékkal. Leszünk 12-en, az oviból fogok kölcsön kérni összecsukható fa székeket, anyámtól egy szétnyitható asztalt, mert erre nem vagyok berendezkedve

Melcsi
A lombik megvár, te még fiatalabb vagy nálam, szóval ne aggódj. Jót fog tenni egy kis „őszelés”, pihenés, feltöltődés, és addig sem kell Pörinek osztoznia rajtad. Hidd el, neki nagyon jó most még, hogy csak vele tudsz törődni, a tesójának ráér örülni másfél év múlva is, addigra úgyis önállódosni akar majd.

Fermel, Regina
Jó tanulást nektek!

Regina
A vereselemzést én sosem szerettem, és nálunk általánosban nem is tanították, csak lediktált a tanár pár sort a versről és azt kellett megtanulni. Középiskolába bekerülve hidegzuhanyként ért a felismerés, hogy az ötös bizonyítványommal hozzá sem tudok szólni a verselemzésekhez, nem úgy mint mások aki csak hármast négyest hoztak általánosból, mégis tudtak kezdeni valamit a versekkel. Szóval a tanáron nagyon sok múlik.

Fermel
Rendszeresen jártok a Mikkamakkába? Kell fizetni érte? Hozzánk is közel van, de még vagy 2 év mire mi oda tudunk menni. Meg valami mondókásklubot is majd tervezek de még az is jó pár hónap...
Nem csodálom hogy Benjitől olvadozott az óvónéni, ilyen okos, helyes kisfiúnak én is örülnék a csoportomban :D

Itt a tábla

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Látom tovább éledeztek!
Icuskám!
De jó hogy jelentkeztél! Lánykád is kezdi kialakitani a kapcsolatait, ahogy irod, tehát ideje, hogy rendszeresen beszámolj a fejlődéséről, mostmár mindig történni fog Vele valami, ahogy nyiladozik az értelme. És már végigaludta az éjszakát is :!: Ez szerintem nagy mérföldkő. Milyen szerencsés vag a tejcivel :) Mostmár élvezed is valóban, igaz? kezdtek összeszokott kis csapat lenni. És még a mélyhütőbe is jut a nedüből :!: Szuper! Jól teszed, hogy arra szoktatod ,egyedül aludjon el. Én is igy csináltam, nem is kellett ringatni sose egyiket sem. De ismerek olyanokat, akik csak kézben alszanak el, este meg autózni kell vinni, hogy elaludjon,brrr! Ezt bizony meg kell tanulni minden babának idejében, mielőtt még elkényeztetik.
Regina!
A 6 éves kislányod produkálja ezt az evést? Nem semmi. Én azt a bizonyos nagymamát képviselném ebben az ügyben...
Ki is irta, hogy a lányok igénytelenebbek a kaja terén? Nem értek egyet! Máté ebben az életkorában 4x evett, Emesének 5x muszáj adnom, ebből 2x főzelék, és -bár megeszik mindent- láthatóan a saját főztömet tartja a legfinomabbnak. Igaz, én szivesen főzök, bár nagyon különleges kajákat nem tudok.
Kedves Druszám!
Az tényleg nem semmi, hogy ennyi férfi között nem tanultál meg főzni! Nálunk is folyton a főtt kaja megy, vacsorára is az kell, na jó, megeszik az ebéd maradékát, de kizárólag a saját főztöm, konzerv, mélyhütött félkész szóba sem jöhet! Alattunk van a pizzéria, de az csak végszükség esetén használható ki, pedig minden van náluk. Máté régebben szerette a Mekit, de már évek óta egyáltalán nem, ha elmennek szórakozni, rendes főtt ételt keres, azt mondja, olcsóbb mint a Meki, és igaza is van.
A gyes miatt ingyenes a tanulás, ugye? Akkor Te szakfelügyelő leszel?
Már én is várom, hogy elmehessünk játszóházba. Annak idején nem volt ilyesmi, ill. akkor már, mikor Máté kifele nőtt ezekből. Párszor voltunk, és Ő is jól érezte Magát. Pörivel is el fogk menni. Most arra gondoltam, kihasználom ezt a pár hónapot, és keresek tücsökzenét. Igaz folyton dalolunk itthon, de a gyerektársaság miatt jó lenne.
Fanny!
Nahát a könyveket középiskolában már nálunk is ciki kötni :evil: Te fiad hányadikos is? Össze lehetne kötni az enyémmel...
Jövő szerdán megyünk a Premier Outlet Centerbe, Apával megbeszéltük, Pöri nélkül, kettesben megyünk. Hát azért Máténak is kell hogy kettesben legyünk, mint régen... Csak ezt ugyebár előre le kell szervezni, kocsi, Apa ráérjen, stb... Megkérdezte: Mama, mennyit szánsz rám? Mondtam Neki, hogy irja fel, mit szeretne, és megnézzük az árakat. Mivel azt mondja, fogalma sincs, mennyibe kerülnek, csak azt tudja, mi kéne! Mindegy, remélem a gyedemből még tudok mást is venni!
Paga kedves, a mércédet még meg sem dicsértem, nagyon szép, főleg az a méhecske páros. Mit gondolsz, a 14.napnál egymásra ugranak? :lol:
Azért vigyázz Apára, tudod, az se jó, ha folyton... :oops:
Icus, ezzel kapcsolatban: Te most is ugy érzed, Pannácska egyedüli gyerek lesz?

melcsi1967

ANCSI, HOL VAGY? HIÁNYZOL A TOPICBÓL :!: :!: :!:
Ugye minden rendben? Írhatnál pár sort. Hogy van Luca?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi
Még egy lombikot nem vállalok be. Ha esetleg spontán.... :wink:
De abban a pici gyerekszobában kényelmesen egy gyerkőc fér el :( Még egy ágynak nem lenne normális helye, 2 íróasztal sem fér el. Na jó, lehet hogy ez csak kifogás, de igaz. Persze ha mégis úgy alakulna, megoldanám valahogy. De nem tervezem.
Mikor Anna nyűgös, el sem tudnám képzelni hogy mit csinálnék ilyenkor a másikkal, akinek szintén lennének rossz napjai. Egy babával is elég olyankor. Tudod más az oviban a 25...
A Meddőségiben kérdezték is, mit tervezek a 6 fagyasztott embrióval, tervezek-e még babát vagy semmisítsék meg, vagy kutatási célra... Mondtam hogy felajánlom donorként, akinek nem lehet. Szóval talán lesz valahol a nagyvilágban egy testvérkéje, csak nem fogjuk tudni :wink:
A doki mindjárt lecsapott a lehetőségre, van egy 42 éves kolléganőjük akinek nem tudják összehozni a terhességet, és ő szeretne donor embriót. Alá is íratták rögtön a nyilatkozatot az adományozásra.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Lehet végre donor embrióval lombikozni? Nemrég nagy port vert fel, hogy Magyarországon nem lehetséges női petesejtet adományozni. Vagy a kész embrió más lapra tartozik?
Szomoruan olvasom, hogy Panka egyedül készül felnőni. Azt hittem, a bébi megváltoztatja a gondolkodásodat... Nagyon nehéznek érezted a lombikot, azért nem vállalod be többet? Dehát látod a végeredményt :D . És a legjobb dolog mégiscsak 1 tesó lehet, amit adhatsz Neki. És hátha nyertek a lottón, vagy egyszerüen csak több pénzetek lesz, másik lakás, stb. Ne a jelenlegi helyzetedből indulj ki! Azért a szived mélyén motoszkál még 1 baba, nem?

melcsi1967

Kép
Ezt küldöm Neked Icus!

melcsi1967

Melcsi

Köszi :D
A petesejtet rokon adhatja, ha jól tudom, az embriót pedig anonim módon lehet adományozni. De lehet hogy nem tudom pontosan, ez a része sosem érdekelt.
Azért nem akarok még egy lombikot, mert ezt is kész csodának érzem hogy sikerült, nem akarom kísérteni a sorsot. Tudod annyi baj történhet, én mindig is attól féltem hogy valami nem lesz rendben...
Másrészt, a kis korkülönbséget a testvérek között nagyon nehéznek érzem, látom a szülőket az oviban, egyik kicsi másik pici, azt sem tudják hova kapjanak. Szerintem ebben több a nehézség mint az öröm, amíg nagyon kicsik. Később persze már jobb. Szerintem legalább 3 év korkülönbség jó lenne köztük, de az már az én időmbe nem fér be :cry:
De a szívem mélyén egy picit azért vágyom rá. Jó lett volna egy kis kukis is :lol: . És sokszor gondolok rá, mikor Anna szopizik, hogy ennek a gyönyörű meghitt időszaknak olyan hamar vége lesz, pár hónap jó esetben, és ebből majd' 2 már eltelt, mint egy pillanat. Szóval jó lenne mégegyszer átélni ezt a csodát, a babavárást, a születést, de ne legyek telhetetlen, másfél éve még csak reménykedni mertem benne hogy egyszer talán anya lehetek. A velem egykorú barátnőmnek még ez sem adatik meg. Végül is, jó ez így...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Icus! Örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok Pöttöm Pannával, igazán dicséretre méltó, hogy túlságosan nem kényeztetitek el, már ami a túl dajkálást illeti.
Bocsánat, hogy a többiekre most nem reagálok, (hú, pedig erre az embrió adományozásra nagyon akartam) most csúnya önös érdekből írok. Egy másik topikban akarok én is ilyen táblát csinálni. Mindent tudok jpg-be konvertálni, kicsinyíteni csak pont a legelején akadok el. Excelben megcsinálom a táblát, de onnan nem tudom sehova átmásolni (ahol tudnám jpg-be konvertálni) mert nem tudja a formátumot olvasni. Mit csinálok rosszul? Icus nem segítenél, hogy ne legyek már ilyen béna.
Már rengeteg időt elvacakoltam, de képtelen vagyok egyedül rájönni a megoldásra.
Majd írok később csak ugye nálunk nem nagyon "szabad" netezni.
Jó éjt mindenkinek!
Fanny
fanny01

Fanny
Másold az excel táblát a vágólapra képként ( alt+print screen) és onnan illeszd be pl. paint brush-ba, vagy más progiba ami képet kezel

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Gondoltam örültök ha teszek fel pár képet, valaki úgyis hiányolta.

Már kezd belenőni a sárga kabátkába, amit én varrtam neki még terhesség alatt... jól áll? :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nagyon szakszerű volt a segítséged, köszi. SIKERÜLT.
A baba nagyon édi , imádom az ilyan dundi babákat. A ruhái meg egyszeűen fantasztikusak! Kicsit irigy vagyok, hogy ilyen klassz dolgokat tudsz varrni.
Jó éjt Fanny
fanny01

Fanny

Szívesen :D

Dícséreteket bezsebeltük :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Hát ez a baba továbbra is valami gyönyörű!!! Különösen a fürdetős kép tetszik. Teljesen egyetértek veled, hogy ezt az időszakot meg kell becsülni. Benjámin még csak 19 hónapos, de már most nosztalgiával gondolok erre az időre. A szoptatás tényleg csodálatos dolog. Nekem nagy szerencsém, hogy mindegyik fiamat tudtam szoptatni. Benjit a legtovább, ő 13 hónapos korában döntött úgy, hogy nem kér belőle többet.
Az altatással kapcsolatban osztom Melcsi és a te véleményedet. Az számomra is rémtörténet, amikor azt hallom egy kicsiről, hogy csak babakocsiban, esetleg kézben, vagy autókázás alatt képes elaludni. Nálam ez egyik fiamnál sem volt így. Persze előfordul néha egy-egy alkalom, amikor Benji valamiért rossz passzban van. Ilyenkor belefér, hogy közénk vegyük, de ez tényleg csak ritkán van.
A Mikkamakkában másodszor voltunk. Először tavaly ősszel, de akkor még kicsinek bizonyult Benji. Most már nagyon jól eljátszott. Szerintem, ha Anna már járni fog, akkor nyugodtan elviheted őt. Vannak kicsi gyerekeknek való játékok is. Egyébként az 1. óra 400Ft. 600 Ft-ért viszont akár a teljes nyitva tartás alatt ott lehettek. Ez 3 óra. De. 9-től 12-ig, du. 16-19-ig. Ez a csütörtöki napra vonatkozik. A többi nap nyitvatartását megnézheted a neten.
Néhányszor voltunk a Rákóczi kertben zenebölcsiben(csütörtök de.), remélem most ősszel is indul.

Paga, Melcsi!
A törvény szerint, ha az adott félév első napján TGYÁS-on, GYED-en vagy GYES-en vagy, akkor az adott félévben nem kérhetnek tőled költségtérítést. Nekem most úgy néz ki, hogy az utolsó félévre majd kell fizetnem, mert 2008. jan. 23-án fog lejárni a GYES-em, a 2. félévek pedig általában csak februárban kezdődnek. Keresztféléves képzés viszont nem indult, tavaly ilyenkor pedig még nem akartam elkezdeni, mert Benji még szopott.
Szakfelügyelők már nincsenek. Megszűnt az a rendszer, ami még pályakezdő koromban működött. Akkor ugyanis bizonyos időközönként szakfelügyelő véleményezte a munkánkat. Most un. szakértők vannak. Őket az iskola pénzért felkérheti ellenőrzésre, de úgy tudom, hogy ez nem valami gyakori. Vannak viszont más szakértői tevékenységek is. Ha én elvégzem ezt a képzést, akkor felkerülhetek egy szakértői listára, de erre pályázni kell, nem automatikus.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Icuskám!
Pöttömkéd gyönyörü! nagyon-nagyon hasonlit ám Rád, tudod-e? Nem is csoda, hogy mindenki megszemléli séta közben. És a kabátkában is nagyon csinos :D
De ha már 1x olyan szerencsés voltál, hogy megadatott Neked ez a kis csoda, miért nem hiszel benne, hogy még 1x sikerül? Ha megtartanád a 3 év korkülönbséget (amiről azt hallottam, hogy a legrosszabb), akkor sem lennél még vén. De ha ugy érzed, hogy nem kisérted a sorsot tovább, hát én akkor abban reménykedem, hogy "véletlenül" meglátogat még a gólya Titeket!
Kedves Druszám!
Remélem a tegnapi szél elfujta a Te allergiádat is!
A zenebölcsi Csepelen van?
A Mikamakkának nagyon korrekt az ára. De gondolom ez csak arra vonatkozik, ha Vele vagy Te is, nem hagyod ott a nénikre.

melcsi1967

Paga!
Ovival nem volt semmi gond, örül, hogy megint járhat.

Icus!
Nem ismerek rád :) "Mikor Anna nyűgös, el sem tudnám képzelni hogy mit csinálnék ilyenkor a másikkal"
semmit, addig majd órdít vagy vár a sorára, más választás nincs. A 3 év korkülönbség pedig egyáltalán nem jó. Pont a nagyon pici korkülönbdég vagy a nagyobb korkülönbség a jó. A mi helyzetünket nem kell bemutassam neked. Azóta is elég problémás a fiam, bár látok némi javulást, de másban meg romlott. Pl állandóan bepisil, amióta Blankát hazahoztuk. Ha 25 gyerekkel elbírsz, akkor 2-vel is. Ne mond, hogy más. Minden elismerésem az óvónőké. Én meghülyülnék ha csak 1 órára is rámbíznának annyi gyereket. jujjj, még belegondolni is fáj. Szóval ha valaki, hát Te képes lennél egy pici meg egy kicsi felnevelésére. Az anyagiakat viszon megértem. Szerintem is mérlegelni kell, hogy jut e elég 2 gyereknek is. Bár igaza van Melcsinek, hogy annál nagyobb ajándékot, mint egy kistesó az életben nem tudsz adni Pankának. Nálam ez döntő érv volt. Elsősorban Balázs miatt és csak másodsorban a férjem miatt döntöttem úgy, hogy még 1 gyerek. Én igazából nem voltam oda a gondolattól. Nem a gyerek miatt, csak a terhességet és a szülést nem akartam még1x átélni. Na de túlvagyunk rajta és most már örülök. :) Látod Te meg pont ezt élnéd át még1x :)

Majd rakok fel képeket is, de most megyek és ébresztem Balázst.

Kép

KépKép
nyanya67

ja és ügyi vagy, ami a kiskabátot illeti. Tök jó lett

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
A cukrod teljesen rendbe jött?
Csatlakozom Icushoz, számomra is a terhesség meghatározó élmény volt, át szeretném még élni, még ha ezer veszély is fenyeget közben.
Várható volt Balázs reakciója, ami a pisilést illeti. Hiába van oda, azért szeretne Ő is olyan pici lenni, hogy többet babusgasd. Nem lehet könnyü, de szerintem 1 év mulva teljesen át fogod értékelni ezt az időszakot. Az idő mindent megold...

melcsi1967

Melcsi!
Voltam a 6 hetes kontrollon vérvételen is és minden rendben a cukrommal. Nagyon féltem, hogy cukros maradok, de szerencsére megúsztam. Arra én is számítottam, hogy visszafejlődik ezért a bepisilés nem lepett meg. Ja és cumisüveg nappali használatára is visszatértünk, mert már csak a kakaót ittuk belőle. Mondjuk az oviba nem visszük. Érdekes, hogy meg se próbálta oda vinni, de nem is engedném. Nem olyan nehéz velük, de azért néha lefárasztanak. Nem hiszem, hogy később jobb vagy rosszabb. Szerintem minden kornak megvan a maga szépsége és nehézsége és bosszúsága is. Bosszúság alatt pl a dackorszakot és a kamaszkort értem.

Kép

KépKép
nyanya67

Kép
Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Remekek a képek! Csuda helyes a két gyerek. Blanka nagyot nőtt és ő is nagyon szép.

Melcsi!
Köszönöm érdeklődésedet az allergiával kapcsolatban. Most egész tűrhető. Remélem most már napról-napra csökken a virágpor koncentrációja a levegőben.
A zenebölcsi Csepelen van az egyik művelődési házban. Tulajdonképpen egy játszóház, ahol egy kb. 20-25 perces éneklős, mondókázós foglalkozás van a gyerekeknek. Annak még nem néztem utána, hogy a nyári szünet után beindult-e már.

Melinda
fermel

Nyanyuskám!
Olyan édesek a kisgyerkőckéid! Ez a kis Balázs, hát olyan aranyosan nevet, nem is látszik Rajta, milyen kis betyár! Blanka pedig milyen nagyot nőtt! Olyan szép!
Örülök, hogy rendeződött a cukrod. Cumisüveg :wink: Hogy nem viszi az oviba, ebből is látszik, hogy ez csak Neked szól :wink:
Kedves Druszám!
Engem is érdekelne a zenebölcsi, nem tudom, hogy van-e olyan, ahol népdalok is elhangzanak, vagy csak bugyutácska gyerekdalok szólnak? Nem mintha nem énekelnék Pörinek gyerekdalt is, de sokkal többet népdalt. Egyrészt nagyon szeretem a magyar népdalokat, másrészt szeretném, ha Ő is ezt szivná magába az anyatej helyett :lol: ha már igy alakult.
Tegnap este körülnéztem a neten ezügyben, hát sajnos bő választék ezen a környéken azért nincs. De a közeljövőben felkeresünk Pörivel 1 ilyen helyet, aztán meglátjuk. A Tiétek milyen?

Rabkri!
Hol vagy?
Ancsi,Zsenge,Sheila :?:
Kerüljetek elő, jó lenne a régi pörgős élet! Itt a mi nyarunk, bujjatok elő Lányok!

melcsi1967

Sziasztok Lányok!
Kicsit monologizálok, már régen irtam Pöriről bővebben.
A leányzó nagyon nagy betyár lett! Először is, nagyon sajtkukac. Nem bir a fenekén üldögélni, Neki mindig menni kell. Ugy száguld négykézláb, mint a rakéta. Apa este tölti a vizet, Neki oda kell futni az első hangra, és pacsálja a vizet, uszik a fürdőszoba. Állandóan utánam kell jönnie, a fürdőbe is, és ha nem a kutya tálkáját borogatja kifelé, akkor elkapja a WC tisztitót, ha elveszem, következik a szemetes kurkászása, de persze tudja, hogy nem szabad, és ha rászólok, akkor beugrik a zuhanyzóba, ott szépen leül és integet kifelé. Közben mondja folyamatosan a magáét. Amikor azt mondom, hogy nem, Ő rámondja, hogy dedede! Visszabeszél. Mikor valamit nem akar, kiabálja, hogy nenene! Az alsó polcokról már elpakoltam hátra. Az ablakbeugróban tartom az etetőszéket. Bemászik a szék alá, odaküszködik a polchoz, és hátulról nyulkál, hátha elér valamit. Sajnos a konyhában eléri a gázgombokat, de az még nem komoly. Viszont a sütő fogantyuját harapdálja, kong a vas a fogaitól.
A kiságyban reggel azzal kezdi a napot, hogy kihajigálja a macit, a Lencsi babát meg a másik babát, aztán kiabál, mutogat lefelé, hogy adjam vissza. Én akkor összeszedem a társulatot, beteszem a saját ágyamba, betakarom őket, és közben mondom, hogy szegény maci, meg baba, kidobott az Emese, gyertek, betakarlak titeket. Utána kiveszem Őt, ráteszem az ágyra, hát odabujik a játékokhoz és cirógatja őket. Van 1 nyuszi, amit pelenkázás közben ölelget, mondom, Tapsifüles, hát elkezd tapsolni.
Tegnap vendégségben voltunk, egyik kiscipő lekerült a lábáról. Indulóban mondom Neki, hol a cipőd? Mutatja a lábán lévőt, hogy ott van.
Fürdés után cselezgetünk. Az ágyra teritem a türcsijét, betakarom vele, amiből persze pillanat alatt kiugrik, és fut a párnára. Apa lefekszik hosszába, nehoyg leugorjon. Ő ül 1 picit, villámgyorsan feltérképezi, hol a leggyengébb láncszem, és már ott is van, furakszik kifelé. Apa odaugrik, szabad 1 másik hely, már ott is van, nagy nevetések közepette. Nagyon furfangos.
Ugy tud kacagni, hátravetett fejjel, szivből mindenen. Ha nevetünk valamin, velünk nevet.
Még mindig a kutya a legnagyobb attrakció séta közben. Már szinte keressük az ugató kutyákat, Ő készenlétben ül a kocsi elejében, soha nem dől hátra, kapaszkodik a karfában, és lesi a keritéseket, hol ugat 1 kutya. Multkor a nagy ugatásra kijött 1 gazdi, a kutya abba is hagyta, rögtön szaladt gazdi elé fetrengeni. Hát azon Pöri ugy nevetett, azt a gyöngyöző kacajt hallani kellett volna. Freddyke is szokott fetrengeni, hát azt is imádja. A szegény kutyánk kicsit menekül előle, mert folyton a farkát akarja elkapni, mert csóválja. Meg a fülébe kapaszkodva akar felállni, meg hasonlók. A multkor meg az utolsó pillanatban kaptam el, majdnem megharapta a farkát. (Pöri a kutyának) Szóval zajlik nálunk az élet. És ezek csak hirtelen jutottak eszembe...

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi örülök, hogy nálatok ( és mindenki másnál) rendben mennek a dolgok. Nekünk is jól kezdődött a hétvége. A kisebbik fiam szombat délután elment Ceglédre egy szülinapi buliba. Már egészen kezdjük megszokni, hogy apával kettesben vagyunk. Vasárnap elmentünk a Várba, gondoltuk, megnézzük azt Bor kiállítást-vásárt amit annyit rekámoznak. Leparkoltunk az Alagút utcájában, szépen felsétáltunk a Mátyás Templomhoz. Már itt lehangoló volt az az eszméletlen mennyiségű kosz, szemét, elhanyagoltság amit láttunk. De fent a Várban sem különb a kép. Az hogy mindenért fizetni kell, rendben van, de hogy a Halászbástyára felmehessünk szétnézni, azért is fizetni kell azt azért egy kicsit túlzásnak tartom.Azért, hogy a borvásár területére bemehessünk 2000 Ft-ot kellett volna fizetni. Na. annyiért nem mentünk be. Sétáltunk még egy kicsit, aztán hazafelé kényelmesen bementünk a Praktikerbe, utána apa meghívott a Mc Dolnals-ba. (imádom, de nagyon ritkán megyek be) , majd szépen hazajöttünk. Mikor mentünk az udvaron befelé, jött elém a nagyfiam: hogy nézzem meg a Gabit. Na, akkor már tudtam, hogy baj van. Bementünk a lakásba, hát az én gyerekem szeme fölött egy kötés, a karján egy nagy seb, az egész teste rugalmas pólyával átkötve, karja felkötve. Azt hittem elájulok mikor megláttam. A születésnapi buli kicsit zajosra sikeredett, a barátja védelmére kelt ( aki 49 kilósan leállt verelkedni) és sajnos ő húzta a rövidebbet, eltört a kulcscsontja. Éjjel ugyan ellátták, de azért bementünk a Madarász u. gyerekkórházba, 2-3 hétig mindkét karja hátra lesz feszítve, iskola nuku. Szóval isteni vasárnapunk volt. Ma itthon maradtam vele (én meg összeszedtem egy jó kis kötőhártyagyulladást), eléggé le vagyok lombozódva.
nem is írok többet.
Fanny
fanny01

Fanny!
Nem is tudom, mit mondjak. Elég borzasztó dolog történt a fiaddal. Én hirtelenjében biztos nagyon kiborultam volna rajta (ki nem).
És ennek hosszú hetekig nyoma lesz, talán gyógytornára is kell majd járnotok. Az iskolai hiányzás sem túl jó neki.
Lelkileg hogy viseli mindezt? Fájdalmai vannak? És valami intézkedésféle történt? Vagy hogy van ez ilyenkor? Persze lehet, hogy most nincs kedved/erőd erről írni... de azért majd jelentkezz. Biztos mást is érdekelnek majd a részletek.

És jobbulás, gyors gyógyulást kívánok a fiadnak. És neked is - lelkileg és a szemed miatt is.
regina3

Helló Lányok!

Na, megvagyok ám én is, de most is csak kutyafuttában.

Paga, köszönöm a leveled, nagyon jól esett!

Nem tűntem el, csak kicsit sok a dolgom, tanmeneteket gyártok, lapzártázok, ráadásul berángattak a helyi közéletbe, meg a lányaimnak is szüksége van rám (vagy nekem rájuk :wink: )

Itthon minden rendben, az első clostys hónapunk nem jött össze, most járunk a második fele körül, úgyhogy ezek a mi napjaink :oops:

Ez a hétvége nálunk is mozgalmasra sikeredett...
Szombaton lejöttek öcsémék, 3 éves lányuk Luca ágyán bukfencezett. Sógornőm mellé ült, de persze Fanni a másik oldalra esett. Az anyja felugrott, de számításon kívül hagyta az ablakot. Az egészet megemelte és leakasztotta, rázuhant, a gyerek fejét találta el a sarka. Felrepedt 3 cm hosszan, de a doki szerint nem kell varrni. Az anyjának semmi baja nem lett.
Éppen elmentek, amikor hazajöttek a lányaim. Apjukkal töltötték a hétvégét, és az volt a furcsa, hogy csak megálltak az ajtóban. Kiderült, hogy Lucát elütötte az 50-es úton, zebrán egy motor. Kék foltos a csípője, a karja meg kicsit lehorzsolódott, de egyébként semmi baja. Négy felnőttel voltak, de egyiknek sem volt annyi esze, hogy elvigyék orvoshoz, mi szaladgáltunk vele este.
Szóval idegileg kicsit kivagyok, de legalább ennél már csak jobb lehet. :shock:

Icus, NyanyaKriszta!

Gyönyörűek a gyerkőcök! Én is ilyet akarok!

Ja, a suliban az évnyitó értekezleten közölte a diri, hogy ha valaki elmenne szülni, megoldódna a jövő évi leépítés :shock:

Na, most rohannom kell Dorka szülőijére, holnap Lucának, szerdán Lilinek lesz, csütörtökön meg én tartok, péntek meg életem egyik legnehezebb napja lesz, drukkoljatok, majd írok róla, de csak jövő héten!

Sziasztok, mindenki vigyázzon magára!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Az otthoni gépünk megadta magát. Elvileg egy ismerős jön este fél kilencre, remélhetőleg meg tudja gyógyítani, és akkor utána tudok jönni én is. addig még megyek szülőire is.

Szép napot mindenkinek.

Gabi
paga

Meggyógyult a gépem, de látom semmiről nem maradtam le! Nekünk ez volt a hétvégi szerencsétlenségünk. Áramtalanítottunk vasárnap, mert égőket cseréltem a szobai csillárban, majd amikor visszanyomtam a biztosítékot, akkor hallottunk egy pukkanást, és a számítógép többet nem indult el, de szerencsére minden egyéb épen maradt. Hozzáértők erre már kapásból mondták, hogy a táp szokott ilyenkor tönkremenni. És úgy is volt, amit most este ki is cseréltek, és ismét üzemképes az amúgy őskövület számítógépünk. Jó lenne, ha egy ideig még bírná szegény.

Rabkri!

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél. Ez így nem ér ám, hogy ilyen sejtelemsen írsz a pénteki napodról, aztán meg eltünsz megint. Nagyon kiváncsivá tettél! És én persze hogy drukkolok a pénteki napodhoz.

A sok szülőihez kitartást kívánok.

És azt is kívánom, hogy a létszámleépítést a te gyesed oldja meg.

Még szerencse a szerencsétlenségekben, hogy az öcsédék és a Luca lányod is szerencsésen megúszták a balesetüket. Akármilyen szeleburdi családod is van, de azért mellétek szegődött egy nagyon kitartó őrangyal is, aki vigyáz, hogy nagyobb balesetetek ne legyen.

Már többször akartam kérdezni, hogy milyen újságba írsz.

Fanny!

Tényleg elég balul sikerült ez a hétvégétek, szegény fiad jól megjárta, de milyen rendes fiú, hogy így kiáll a barátjáért. Nagy fájdalmai vannak a fiadnak?

Melcsi!

Emese nagyon ügyes, rafinált kis hölgy. És téged is, még a papáját is leveszi a lábáról rendesen. Fotót viszont régen raktál fel, szívesen megnézném!

Nyanyus!

A gyerekek nagyon édesek! Többször is megnéztem őket. Balázs sugárzik, nagyon szereti a kicsi Blankát.

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?