Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nem négyeltelek fel Babinti s olvastam amit irtál! :) Mindenkinek van saját véleménxe amit az ember elfogad nem?..

Egyébként meg sok jót olvas itt mindeki..meghallgatjuk" egxmás véleményét,tapasztalatait, stanácsokat kérünk s fogadunk egymástól meg...

Tényleg volt már téma amit előző"levelemben"felvetettem bocsi! :oops: de nincs annyi időm végigolvasni mindet.elnézést! :roll:

Sziasztok Helga
helguci

hm

KépKép
f.nóra
Győr

elnézést,csak az uh új kép feltöltését próbálgatom :oops: ...na,most már sikerülni fog. :D

KépKép
f.nóra
Győr

íme a 1hetes :) babynk.

KépKép
f.nóra
Győr

Bocsánat az előzőekért :oops: !!!
A babynk 11 hetes,nem 1... :oops:

Bocsi :oops:

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Nóri: mármint a 11 hetes, ugye? Ja, igen, gondolom, lemaradt az egyik 1-es. :)
Most nézem csak. Zenetanár vagy? Tök jó. És mit jelent ez pontosabban? Az előző leveleidben, amikor emlegetted, hogy vannak magántanulóid, stb. akkor azt hittem, talán nyelvtanár vagy. Rámfért volna egy kis frissítés angolból. (ha történetesen angolos lettél volna), de ha jobban meggondolom, mindig nagy vágyam volt megtanulni zongorázni... :) Az sem baj, ha fuvola tanár vagy. Az is jó. :) Akármi, ami zene, az jó.

Mindenki: előző levelekben sokszor feltűnt a szakirodalom szó, s ha már itt tartunk, gondoltam, ajánlok egy könyvet, amit felkészülésnek vettem a babához. Az Alexandra könyvesboltban vettem a Plázában. Igaz, bazi drága volt (4.999,- Ft), de szerintem nagyon jó könyv. Szép vaskos és nagyon jól magyaráz. Teljesen a kezdetektől haladva (megtermékenyítéstől) egészen a baba gondozásáig kiterjedő szupi könyvecske. Én alig tudtam letenni, annyira érdekes és jó dolgok vannak benne. Ráadásul emberi nyelven íródott...
A címe: A terhesség ABC-je (Szerző: Dr. Anne Deans, a borítóján egy anyuka az újszülöttjével látható. Ha esetleg érdekel valakit, szívesen leírom a fejezet címeket is.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok! :)

KI hogy van? :lol: Mi élveztük kisfiammal ezt a szép még nyári napsütést kint a jólevegőn.Nagyot sétáltunk,...fagyiztunk.

Vica.......én Dr.Hillier Balázsnál szültem bár nem ő volt a válastott
orvosom csak ővolt akkor épp az ügyeletes orvos.Valóban nagy
darab egy ember ahogy mondják,de igen rendes,kedves.Amig
bent voltam mindig meglátogatott minden nap,kérdezte hogy va-
gyok?..stb. valószinü hogy majd ha ugy alakul szintén nála fogok
szülni bár ugye én császárral szültem. A tarifáról annyit,hogy nála
5000ft egy vizsgálat..szülésnél 20ezerft.-ot adtunk.Szülésznőt fo-
gadtunk s őmeg nem fogadott el pénzt igy ajándékcsomagot ké-
szitettünk számára.

Kinek mi a véle ménye az itteni kórházról? sok félét hallottam már
nekem szerencsém volt :lol: elég normálisak voltak benn velem hál istennek!.....egyébként szerintem nem, szabad csak a rosszat
elfogadni,meghallgatni ..persze ha van ilyen?

Jó éjt mindenkinek sziasztok: Helga[/img][/quote]
helguci

Sziasztok!

újra itt vagyok .Bocsi de a nevem végére azokat a"betüket" nem szándékoson tettem :oops: nem tudom még hogy kell képet kűldeni vagy szinesen irni. BOCSI :shock:

Sziasztok Helga
helguci

Sziasztok!

Maminti!

Köszi az infókat Kelemen Szilárd ügyben. Tejes dolgon én nem változtatok már. Biztos vagyok magamban. De azért köszi.

Most ennyi. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Hajni

Köszi az infót. Abban tényleg van valami, hogy a mai tejek mássabbak. Nem szoktam megbántódni azon, ha valaki véleményt mond. :)

Andi

Szinte minden gyermekes könyv elején egy anya van a gyermekével. :D

Holnaptól Tiszaújvárosban leszünk a nagymamáknál. Ha minden jól megy akkor 2 hétig. Igy mindenkinek szép napsütéses napokat és boldog órákat kivánok!!

Csók: Orsi

Nehogy elfelejtsétek, hogy hogyan néz ki Zselyke. :D

Kép Kép

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Orsi, cuki ez a kiscsaj! :) És igaz, minden ilyen könyv elején hasonló képek lehetnek. :) Jó nyaralást Nektek! Vigyázzatok magatokra!

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok !

Ezeken a neveken gondolkodom, a ti levelezésetek alapján:

Likár Zsolt
Hillier Balázs
Papp Zsolt
Nagy Miklós
Bödecs Péter
Krekó
Kelem Szilárd

És még ha ők nem lennének elegen: :D

Drozgyik Csaba (a kolléganőm nődokija 8 éve)
Dúcz René (a védőnőm nála szült)

Kihagytam volna valakit ?

Szerintetek ? Kinél kezdjem ? Mert ugyen nem biztos, hogy az első akit kiválasztok el is fogad....

Vica
kluivert

Kluviert:

Nehéz döntés. sztem írtd le h mi az a 3. szempont ami a legfontosabb Nkeed, és majd kieesik 1-1 név!

Ha jó szakembert szeretnél mehetsz bármelyikhez.

Ha fontos h legyen uh, akkor Papp Zsolt és Nagy Miklós jöhet szóba. Mindekettő felkapott doki. ( illetve Bödecs Péter aki uh-s, de ő a kórházban asszem, szval nem rögtön vizsgálat után. )

Ha olyan dokit szeretnél, akinek sok ideje van:
akkor talán Hiller Balázs, bár ez csak hallomás...

Ha az ár a fontos akkor Nagy Miklóst, Papp Zsoltot és Likár Zsolt kiesett ők nem a legolcsóbbak.

Szval állíts fel egy fontossági sorrendet és dönts ahhoz mérten.

Nekem az uh állt az eslő helyen. Persze a szaktudás mellett.
Vendég

Szia Hajni !

Fontos, hogy ne legyen igen felkapott, mert ez nem azt jelenti hogy jó egy doki, de viszont elfoglalt és nem tud úgy törödni veled, ahogy kell. Szerintem. Meg ők el is vannak szállva pénzügyileg is. Egy kedves, rendes, de szakember orvosra van szükségem

Ja és még említettek valami nő nődokit is, (talán Titanilla), aki nagyon ügyes. Valaki hallott már róla ?
Igérem tovább nem bővítem a névsort.

Fárasztó vagyok tudom, de úgy szeretnék jól dönteni... a pici miatt...

kluivert

Sziasztok!

Amióta nem voltam nagyon sokan csatlakoztatok,aminek nagyon örülök.Itt szeretnék üdvözölni minden új anyukát és kismamát.

Mi is készülünk a Panna szülinapjára,nemsoká két éves lesz a "nagy"lányom :) A picik meg már három hónaposak.Mostmár nagyon jó babák,túl vagyunk a kezdeti nehézségeken.Már este ha leteszem őket szó nélkül elalszanak és nap közben is szopiznak,nézelődnek,szunyókálnak.
Mindenki azt mondta,hogy milyen nehéz lesz nekem a három kicsivel,de szerencsére én egyáltalán nem így érzem.Élvezem minden pillanatát.Úgyhogy kiskorkülönbséges anyukák nem kell félni a sajnálkozóktól :)

Sorsoly!
Tündéri a kis Zselyke,jó nyaralást nektek :)

Bogi!
Sajnos még nem jutottam el hozzád,de tervezem,csak mindíg közbejön valami.Kaptál már lábzsákot?Illetve téli cipő érdekelne a Pannának,otthon nálad megtudjuk nézni?

Üdv mindenkinek
Csilla
Vendég

Sziasztok!

Volna egy óriási kérdésem:Ha fáj a fejem...de úgy igazán......hasogat.......görcsöl........akkor sem vehetek be gyógyszert? ...felet?....negyedet?......
Mi a teendő ilyenkor?
Egyszerűen ki kell bírni?Tegnap lefeküdtem és tűrtem,tűrtem,de nem tudom mit csinálok,ha újra rámjön :shock:

SOS

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Nóri!

Igazából nem merem azt mondani, hogy szedj be valamit, mert azért az sem állapot, hogy szenvedj egész nap. Igaz, én pl. a múlt hétvégén már úgy voltam, hogy reggel eleve fejfájással ébredtem és este, úgy 5 körül már nem bírtam, bedobtam 1 Algopirint. Minden esetre szerintem az a legjobb, ha felhívod a dokit/védőnőt/háziorvost, hogy ilyenkor mik a lehetőségek, hiszen Te még nagyon az elején vagy a terhességnek, nehogy baj legyen. Vagy esetleg még patikában is tudnak segíteni szerintem, hogy ha lehet is valamit beszedni, mi az amit inkább javasolnak terhesség mellett.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Gyors leszek mert rohannom kell, DE: Papp Zsoltot szerintem ne válasszátok! Ha érdekel miért, akkor írjatok privit, nálam elég nagy bakit ejtett... De a Nagy Miklósról is hallotta rosszat...

Bocs hogy most csak ennyit írok!!!

Maminti, neked mindenképpen írni akartam hogy igyekszem mindig elolvasni amit írtál bármekkora a lemaradásom és nagyon jólesnek a hozzám intézett szavaid! :D

Pusssz

Kép
Kép
esther1000

Köszi Andi!

Még valami.Mondják,hogy az baj,ha bekeményedik a hasad.Meg tudná valaki mondani nekem,hogy az kb milyen érzés?Vagy valóban kemény lesz a hasfalam?????
Lehet,hogy hülyeségeket kérdezek,akkor bocsánat :oops:

Köszi Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Szia Nóri és mindenki más!

Már megint én vagyok itt. :D

A haskeményedésre ugyan nem tudok mit mondani, mert nekem eddig még nem volt ilyen, azt hiszem. Egyébként meg fura, de ha jobban nő majd a baba, megfigyelheted, hogy ameddig a méh felér (nekem már kb. köldök magasságig), odáig sokkal keményebb a hasad egyébként is, mint feljebb, mivel kitölti valami plussz dolog is. Szóval, érdekes a kérdés, de ezt majd a tapasztaltabbak megválaszolják. Engem is érdekelne, hogy mit is érez ilyenkor az ember lyánya. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

A haskeményedést csak azért kérdeztem,mert ma bevásárlás közben nagyon fura érzésem volt, nyomó,ismeretlen kellemetlen , néha fájdalmas.Nagyon betojtam,ráadásul haza kellett még vezetnem.Itthon lefeküdtem és szép lassan elmúlt.
Bújom a könyveket,tudom,hogy olvastam róla valamelyikben--...nem túl figyelmesen,mondván "velem csak nem történik semmi kellemetlen dolog!" --,de nem találom.
Na,de most már jól vagyok.............persze nem pattogok túlzottan :)
Remélem senkinek nem volt közöttetek ilyen,de ha netalántán mégis,akkor ossza meg velem legyen szíves!!!!

Andi!
Kösz a gyors reagálásokat! :D
Remélem tényleg összefutunk majd az egyik rendelésen és akkor személyesen is válthatunk pár szót. :)

Sziasztok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Nóri!

Az első és legfontosabb! Ne sz@rj be, hanem ilyenkor azonnal ülj le valahova, vagy keress a boltban egy helyet, ahová neki tudsz kicsit dőlni.
A keményedés természetes dolog.
A méhed folyamatosan tágul, növekszik, és készül fel a szülésre, és folyamatosan fog kicsit vagy nagyon összehúzódni. Ez a keményedés.
Valószínűleg azt érezted, bár fájdalmas nem lehet, de nagyon kellemetlen tud lenni.
Ha kicsit túl sokat lótsz-futsz, akkor előfordulhat.
Ha sokáig érzed, vagy olyat érzel, mint mensi előtt, csak a normálisnál hosszabb ideig, akkor kicsit meg kell állni, le kell feküdni mihamarabb, lábat felpolcolni, és pihenni.
Ilyenkor még hajlamos az ember azt hinni, hogy ugyanannyit bír, de ez már nem így van.

Fejfájás.
Nekem az orvosom azt mondta annak idején (Likár Zs.), hogy egy darab Algopirint nyugodtan be lehet venni. Annál erősebbet nem ajánl. Nóri! A 12. hétben vagy, ha nagyon hasogat a fejed, hívd fel a dokidat szerintem is, és ő megmondja mit tegyél. Később tuti nem probléma, de szerintem már túl vagy a nehezén.

Andi!
Tuti volt már keményedésed, csak nem tűnt fel :) Hihi.

Most ahogy olvastalak benneteket, kicsit felidéztem az első terhességemet. Jó volt :)

Csilla!
Lábzsák sajnos nem jött :( Azt maximum a sajátomat tudom odaadni, ami a lányoknak volt, de az használt. Bár szépek, de nem tudom elfogadod-e, és persze nincs két egyforma. :)
Pannának való cipő van itt nálam. Mekkora a lába? 22? Most egy 23-as bélelt van nálam, szép kislányos. Le van fotózva.
www.bugyortudor.hu

Puszi: Bogi
farkasbogi

Sziasztok!

Bogi!
Köszönöm szépen,hogy felajálottad a lábzsákokat.A te lányaid hány hónapos korukig fértek bele?Az pedig egyáltalán nem zavar,hogy nem egyformák,mert amugy sem öltöztetem egyformán őket.
Pannának szerintem is 22-es cipő lenne jó.A képen lévő nagyon aranyos,de ha van még más is,azt hol tudom megnézni?
Előre is köszi.

Üdv
Csilla
Vendég

Szia Csilla!
Nálam van egy Wink és egy Supergear katalógus. Téli cipőben hasonlók vannak, mint a képen, csak mondjuk más színben,meg tépőzáras bundás, stb. Nagyon jók szerintem. Mármint kinézetre, mert megtapizni csak ezeket tudtam.

Kívül-belül bőrök, a bundás belül természetesen bélelt. Gumi talpúak, és magasított az orrukon a gumi, hogy ne koptassák össze.

Itt kérdezte valaki, hogy az ágyneműgarnitúrát lehet-e baldachin nélkül kérni?
Szerintem semmi akadálya, de nem sokkal kevesebb. Majd megkérdezem a varrodában.

Lányok!
16-án 8-13 -ig bababörze lesz a Lloydban. Ha minden jól megy, ott leszek én is a ruhákkal. Pelenkát nem tudom vihetek-e, mert lehet, hogy kint lesznek a Mester utcaiak, és akkor engem már nem engednek oda.
Nem tudom, de állítólag egyszer már voltak, és kartonból árulták csomagolatlanul a pelenkát. Fura.

Na puszi: Bogi
farkasbogi

Sziasztok !

Köszi az eddigi hozzászólásokat az orvosválasztásban, továbbra is várom a segítő szándékot !

Nóri !

Nekem is a tizenvalahányadik héten egyszer csak elkezdett fájni a fejem. Egész nap tűrtem, de egyre rosszabb lett. Éjjel nem bírtam tovább és egy fél Algopirint bevettem nagy lelkiismeretfudalás közepette. Másnap felhívtam a védőnőt és a dokit is, de megnyugtattak néha egy-egy fájdalomcsillapító nem árt a babának. Sőt ha te szenvedsz azzal neki teszel rosszat !

Én keményedés ellen Magnéziumot szedek, azóta nem is volt. Kérdezd meg az orvosodat mit ajánl, én eddig a Magne B6 és a Magnezium Citrici-ről hallottam, az utóbbit szedem.

Amúgy neked mi a véleményed a nődoki kérdésről ?

kluivert

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat!

Vica!

Nődoki ügyben azt vettem észre,hogy mindenki nagyon meg van elégedve a sajátjával, ami még nehezebbé teszi a választást.Nekem is váltani kellett és hosszas mérlegelés után tudtam csak választani.
Hajni írta nemrég,hogy szedd össze magadban,mi a fontos neked egy dokiban.
Nekem pl.elsődleges volt--amellett,hogy jó szakember legyen--,legyen Uh a rendelésén.Engem megnyugtat,ha látom a picurt hónapról hónapra is,nem csak azon a 4 alkalmon,ami az előírt.
Az én döntésem nagyjából erre a két tényezőre alapult.
Még nem voltam az új dokinál,de biztos vagyok benne,hogy nekem ő a megfelelő.
Én azt mondom,ne hallgass másra,mint a józan eszedre,akit választani fogsz,biztosan elégedett leszel vele,hisz itt is mindeniki ragaszkodik a sajátjához.
Amúgy az általad felsorolt orvosok közül én is szinte mindegyikről csak jót hallottam. :D

Sziasztok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!
Megtudnátok mondani mennyibe "kerül " a szülés most?(vagy ti mennyit adtatok-adnátok?
Még nem döntöttem Dúc rené, vagy Likár Zsolt vagy Bödei
Fogalmam sincs ki milyen áron dolgozik, aki tud irjon!
szitka

Szia Mindenkinek!

Érdekes kérdés a keményedés felismerése.Bogi jól leírta,miről ismerhetitek fel,és mit kell tenni,ha bekövetkezne,és a magnézium is nagyon jó.Csak azért szólok hozzá,mert akár én is feltehettem volna ezt a kérdést.Amikor Marcival várandós voltam,nem kérdeztem senkitől,pedig tudnom kellett volna milyen lehet,amikor átéljük.Máig nem vagyok biztos abban,hogy volt-e nekem olyan "igazi" keményedésem.Inkább csípkedő görcseim voltak,általában az elmaradt menstruáció idején.De szerencsére sokat pihenhettem,úgyhogy rövid ideig tartottak.És biztos vagyok abban is,hogy a magzatvédő vitamin magnézium tartalma némiképp megelőzte a "bajt".Várandós társalkodóink,fel a fejjel!Biztos nincs semmi baj,még akkor sem,ha fejgörcs kínoz benneteket.Az én nődokim és védőnőm is azt mondta,hogy egyszer-egyszer be lehet venni fájdalomcsillapítót.Annakidején én sem tudtam elkerülni.Az Aranyalma patikában kértem segítséget.Gyomorégésre,és fájdalomra is tudtak kismamáknak való tablettákat adni.Eljött az ideje annak,hogy tényleg csak magatokra és a fejlődő magzatra koncentráljatok.Élvezzétek ki a pihenés minden pillanatát.Így készülhettek fel az elő hónapok felborult alvásritmusára. :wink: :) Kicsit irigyellek Benneteket.Én is szívesen babáznék újra,bár Marcim is még egész csöpp.Ma elnézegettem,ahogy a Széchenyi téren körbe-körbe bandukolt,és igyekezett elkapni egy bolond,szédült galambot.Akármilyen gyorsan szedi pindúrka,husi lábait,még nagyon suta,és olyan kicsi...:D

Szia Szitka!Úgy tudom,a választott orvos magánrendelésén kért vizsgálati díj 10-szeresét szokás adni.De van,aki beéri kevesebbel is,viszont vannak,akik sokkal többet várnak el.korábban olvashatsz erről a témáról.kicsit olvass vissza.
Hányadik hónapban jársz?Kit választottál orvosodnak?Honnan írsz?
SZívesen olvasnánk Rólad.Örülök,hogy Te is csatlakoztál közénk.

Szép estét Nektek!
Puszilunk Mindannyiótokat!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Szitka!
Azért ne ijedj meg, mert Krisztikénk kicsit pontatlan volt. Én a szülésznőtől kérdeztem, hogy kinek mennyit szoktak adni, és az átlagos orvosoknál (Ilyen mindhárom akit felsoroltál) a havi vizsgálati díj 4-10 szeresét, pénztárcától függően.

Én Zsoltinak (Likár) 2 és fél éve az akkori havidíja 7szeresét adtam.

De van egy másik szempont is.

Pl. azt mondod, hogy a szülésre van 50 ezer forintod. Szeretnél fogadni szülésznőt és orvost is. Az orvosnak adsz 35 ezret, a szülésznőnek 15 ezret.
Bár ha belegondolunk, az igazságos a fordítottja lenne, mert az orvos megkapja havonta a magáét, szülésnél, ha minden jól megy, akkor csak a tolásra megy be, közben pedig csak pár percre felügyeli a dolgokat, és a szülésznő van Veled végig.

De valóban olvass vissza kicsit, mert volt róla szó.

Ja, és az átlagos szót arra értettem, hogy anyagi igényüket tekintve átlagosak, és nem orvosi tudásukat tekintve.
Én súgok (Bodai :) :) )

farkasbogi

Még nagyon messze van a szülés...legalábbis számomra,de ha már anyagiakról beszélünk,akkor szeretném megkérdezni,hogy hányszor kell a babával visszamenni a dokihoz kontrollra és jól hallottam,hogy azutolsó ilyen alkalommal szokták odaadni a szülésért a pénzt?

KépKép
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Lányok, egy kérdés még a szülésznő választáshoz: szerintetek mennyivel a szülés előtt érdemes megfogadni az illető hölgyet? Gondolom, nem érdemes túl soká halogatni, nehogy teljesen be legyen táblázva, és le maradjunk. Még a végén meg kéne beszélnem a gyerkőccel, hogy maradjon még egy kicsit, mert a szülésznő nem ér rá, csak 2 hét múlva. :D :D :D Ha ez csak így menne, mi? ... :wink:

Andi

Kép
andykamama

Szia Mindenkinek!

A szüléssel kapcsolatos anyagi kérdésre azért írtam ennyire határozatlanul,mert nem nagyon vagyok tisztában az egyes orvosok "borítékhoz" való viszonyával.Még amikor a kórházba kényszerültem várandósságom legvégén,akkor hallottam ezt a 10-szer többet illik adni felfogást.Ennek ellenére,én megkérdeztem a dokinkat,hogy mit vár el.Szó,mi szó,kínos pillanat volt,de legalább tisztán láttam a helyzetet.Annyit mondott-amit már korábban említettem-,hogy nem vár el semmit,ő akkor is lelkiismeretesen elvégzi a gondozásomat,ha nem tudunk adni hálapénzt.De,ha mégis,nem utasítja vissza.Amúgy borzasztóan utálom ezt az egész hálapénzezést.Én sem kaptam a klienseimtől (a hajléktalan ellátásban dolgoztam) hálapénzt azért,ha közbenjárásomra,vagy más jellegű segítségemre munkába tudtak állni,vagy feldolgotak valamilyen mentális problémát.Ilyen erővel bárki elvárhatná,dolgozzon bármilyen területen,hogy külön juttatást kapjon a feladatáért.Megértem,hogy az orvosok nem a felvállalt felelősségnek megfelelő bérezésben részesülnek,azért mégis megalázó betegnek és orvosnak egyaránt ez a "borravalózás".Nem olyan a hálapénz,mint étteremben a borravaló?Azóta zaklat fel igazán ez a kérdés,amióta 13 évvel ezelőtt hálapénz híján,hagyták apukámat a legnagyobb fájdalmak között elmenni.Nem tettek meg érte mindent,ezt az orvosa is bevallotta.És a nővérek hozzáállása is elkeserített.Sajnos,családfenntartó híján (anyusom apukám beosztottja volt;apa kórházba került,anyus munkája is megszűnt),öt gyerek mellett anya nem tudta a zsebekbe dugdosni az extra fájdalomcsillapításra valót...Kár,hogy akkoriban nem volt még Hospis alapítvány.
Nem tudom,miként lehetne elejét venni ennek a jelenségnek...
Hiszen mi is kifizettük azt a kis pluszt,bár nem adtunk sokat.30E ft-ot.Nem volt több.Szerencsére a csecsemős nővér is és a szülésznők is beérték egy-egy hálás "köszönömmel".
Ne haragudjatok,amiért ennyire borongósra sikeredett a mai hozzászólásom.Én sem vagyok állandóan füligszáj.

Nóra!A hálapénzt a szülés után szokták odaadni.Van aki csak a hathetes kontrollvizsgálaton,mi mindjárt másnap fejeztük ki ilyenmódon hálánkat.Szemfülesen egy könyvbe rejtve.A könyvet (Galaxis utikalauz stopposoknak), rendszeresen látta nálam a dokim,és mindig fricskázó megjegyzéseket tett rá.Hiába hordtam túl Babintim,nem sikerült kiolvasnom.A doki lelkére kötöttem,hogy fejezze be helyettem...:D
Hol végeztél?Annyira,de annyira ismerős vagy!!!mintha együtt énekeltünk volna Csápné tanárnő kórusában a Tanítóképzőn.Milyen hangszeren játszol?Szolfézst tanítottál a növendékeidnek?Nekem is lételemem a zene. :) Most tanulgatok gitározni,és minden vágyam,hogy gyér zongora -tudásomat továbbfejlesszem.Valójában én is zenés pedagógus vagyok:ének-zene tanító.Bár a kötelező gyakorlat két hónapján kívül nem gyakoroltam első választott hivatásomat.Amit nagyon sajnálok,de inkább továbbtanultam.Vagy talán a Liszt Ferenc zenesuliban futhattunk össze.Ott voltam magánénekes növendék Czeiner Ritánál.Mégha tévednék is,annyira izgalams,hogy ezen a topicon keresztül egymásra találhatunk...:D

Andi!Mi szülésznőt a szülésre felkészítő tanfolyam szülészetlátogató foglalkozásán fogadtunk,ám végül megköszöntük,és visszamondtuk a kiválasztott közreműködését.Valahogy sejtettük,hogy császármetszéssel jön világra Babintink,hiába igyekeztünk természetesen szülni...:)
Ugyanakkor egy ismerősünk már félidősen felkeresett egy szülésznőt,akivel hetente találkozott a kórházban.Így nagyobb biztonságban érezte magát.

Bogi!Most nem tudom,Neked mit írjak.Ezért "csak" puszit küldök nektek:***:D

Szép Délutánt mindannyiótoknak!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Babinti!

Osztom a véleményed hálapénz ügyben,elé furának tartom,hogy a fogadott orvost fizeti az ember hónapról hónapra-ami nem is kis összeg-és még kényelmetlenül érezze magát, hogy vajon elég pénzt tett-e a borítékba....na mindegy,ezt a renszert valahol elrontották....rontottuk,nem tudom.

Jó volt olvasni,hogy gitározni tanulsz,én mindenkinek úgy tudok örülni,ako felnőttkorban nekiáll valamilyen hangszert tanulni. :lol: :lol: :lol:
Szoktam is mondani egy-egy gyereknek, köszönje meg szüleinek hogy lehetővé teszik számára mindezt....de általában szeretik is csinálni :)
Zongorát,furulyát és szolfézst tanítok,mellette pedig ének-zenét és van egy kis kórusom.
Hol találkozhattunk???
A Bartókba jártam általánosba és középsuliba a Zeneművészetibe...és láss csodát,magánének szakon jártam!!! :wink:
A fősulit Szombathelyen végeztem.Néha a Lisztben is megfordultam,de nem túl gyakran,mert a zongitanár kijárt tanítani a Bartókba-Marosi Évához jártam....azért hasonló berkekben közlekedtünk,akár találkozhattunk is. :)

sziasztok!
Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

DÚLA-KÉPZŐ

Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy a Napvilág Születésház négynapos, bentlakásos dúla-képzőt indít Győrben.

A képzés azt szeretné megmutatni mindazoknak, akik vonzódnak a szülés körüli asszonytársi segítségnyújtáshoz, hogy tanulás nélkül is képzettek a dúlaságra.

A KÉPZÉS HELYE: Sokoró, Ökológiai Park Alapítvány,Győrújbarát, BM köz 1.

A KÉPZÉS IDEJE: 2006, október 05. 9.00h-tól, 2006 október 08. 17.00h-ig

A KÉPZÉS DÍJA: 25.000 Ft, illetve azok számára, akik otthon szültek, és/vagy a Napvilág Születésház szülésfölkészítő tanfolyamán részt vettek, 20.000 Ft.

SZÁLLÁSKÖLTSÉG: 1700 Ft/fő/ éjszaka

A KÉPZÉS VÁRHATÓ TARTALMA DIÓHÉJBAN: Szülésföldolgozás - szülész szemmel, az újszülött gyermekgyógyász szemmel és újszülött szemmel, szülés bábaszemmel, dúlamesék-dúlapraktikák, (gát)rahangolódó, szülés körüli beavatkozások, filmvetítés

FONTOS TUDNIVALÓK: A képzés minimum 8, maximum 15 fővel indul a jelentkezési sorrend szerint.

SZERVEZŐ: Napvilág Születésház Bt. kapcsolattartó: Auxner Bea

JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ: 20/428-6747

A részletes programot, térképet, egyéb információkat a részvevők számára a jelentkezés után megküldjük.

A Napvilág Születésház munkatársai
ráhel

Sziasztok!

Látom, fellendült a topik amíg nem voltam...
1-2 témára regálok.

Szobatisztaság: én bevallom, még fel sem merült bennem, hogy el kéne kezdeni. Egy 1 éves gyerek még nem tudja tudatosan jelezni, hogy mikor lesz kaki-pisi, és mivel nálunk pár hónap múlva kistesó születik, Zita úgyis "visszafejlődik" egy kicsit, akkor meg minek erőltessem? Ha nagyon akarnám, tudnánk menőzni, hogy bilibe kakil, mert tudom, hogy a reggeli tápi után kakil, és alátehetném a bilit, de ez nem szobatisztaságra szoktatás lenne, hanem kihasználnám a kakilási ritmusát. És bevallom, én inkább pelenkát cserélek, minthogy a biliből pucoljam ki a kakát. :lol: Csinálhatom még eleget. :?

Engem az sem zavar, hogy Zita közel egy évesen még nem áll egyedül és nem megy, nem beszél, mert majd fog, szemmel láthatóan nem visszamaradott, és a próbálkozásban nincs hiány.

tehéntej: tökéletesen egyetértek Hajnival. Persze, mindenki azt ad a gyerekének, amit akar és jónak lát, DE: talán ez az egyik dolog, amiben az orvosi szakmai kollégium tökéletesen egyetért, hogy késleltessük az adását, mert később komoly gondokat okozhat. És éppen ez miatt nem fér a fejembe, hogy ha a gyerekünknek a legjobbat akarjuk, megvesszük a márkás cipőt, ruhát, méregdrága játékot, akkor ezen miért spórolunk? Kb 2 perccel tart tovább tápszert keverni, mint tejet melegíteni.
Tudom, most páran azt gondoljátok, hogy mi is ezt ittuk, és a szüleink is. Igazatok van... meg is lehet nézni, mennyi a korosztályunkban az allergiás, rákos, és emésztőrendszeri betegségben szenvedő felnőtt.
Zsu, azt hiszem, éppen Te írtad, hogy kakaót iszik Krisz. Légyszi ne vedd személyeskedésnek, de éppen a mostani Kismama vagy Baba magazin foglalkozik ezzel, hogy mennyi koffeint adunk a gyerekünknek egy nap. Én úgy gondolom, hogy egy 1 évesnek inkább árt, mint használ, ha felpörgetjük. Feleslegesen terheljük ezzel a szívét, agyát.
Orsi, én is a főzeléket tápszerrel csinálom, ahogy Hajni írta, és a savanyított tejtermékek mehetnek, abban a tejfehérje már nem allergizál. A boltban pedig megnézem, hogy miben van tejpor, abból nem kap Zita. Sztem nem nagy dolog, csak egy kis odafigyelés kérdése.

Rólunk:
éjjel hazaértünk Horvátországból, később teszek képeket is. Az idő szuper volt, így 2 napot ráhúztunk. Baskán és Rovinjban voltunk, hazafelé pedig megnéztük a Plitvicei tavakat. Zita egész jól viselte az utazást, bár ma, amikor elmentünk bevásárolni és betettük a kocsiba szegénykém sírva fakakd. :cry: :lol:
Én is jól vagyok, a kiruccanás jót tett, a hasam se keményedett egyszer sem, persze a gyógyszert szedem rendesen.
Vendég

Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Tünde!
Nagyon jók a képek :)

Egy valamiben azért egy ici picit vitatkoznék, és ezt megbeszéltem már Hajnival is.
Én Katicának egy éves korától KÉNYTELEN vagyok tejet adni.
A tápszert 1 éves korig írják fel. A gyerek egy fajta tápszert kapott egy évig. Közben már próbálkoztunk, hogy elfogad-e másikat is, de nem fogadta el.
Így kénytelen voltam tejet adni neki, amikor elfogyott a tápszer. Mellesleg az orvosom, Kátó Zsuzsa azt mondta, hogy mostmár nyugodtan adjak neki.

Csajok!
Egy fontos infót meg kell osztanom veletek.
Akár mennyire is konkurencia vagy nem konkurencia vagyunk egymásnak, a tisztesség megköveteli.
Első kézből tudtam meg az infót, hogy a Mester utcai pelenkások csomagolva árulták a pelenkát.
És itt is elnézést kérek a téves infóért, de a szervező nekem így mondta. Úgyhogy lehet, hogy kartonba volt, de be volt csomizva :) :).

Nekem is kinyílik a bicska a zsebemben :), amikor látom, hogy a tápszerek mennyibe kerülnek a boltokban, és a nem támogatott a gyógyszertárban. Ja, és ugyebár ami nem HA, az tehéntej alapú tápszer!
Szóval rengetegen vannak, akik nem tudják megvenni a bolti tápszert.
Katica 14 hónapos. Kb. 1 hónapig kapott tehéntejet, mert már leszokott a reggeli és esti tejről is. De ugye ezt én nem tudhattam előre, bár így a jobb.

Ráhel!
Ez tök jó, és gratulálok, hogy sikerült összehozni. Az Asszonykuckóval mi lesz?

Nóri!
A zenekuckó olyan volt, hogy összejöttünk kismamák babákkal (egész kicsikkel is és nagyobbakkal is) és énekeltünk gyerekdalokat, meg tanultunk újakat. Gryllust pl., Halázs Juditot, stb. Gitárral, xylofonnal. Nagyon jó volt.

Puszi
farkasbogi

Bogi!

Nem hiszem el! Te mentegetőzöl? Minek? Ki előtt?

Eszti!

Remélem jó dokit találsz Szemerén! Mi valószínűleg a Bea és a nővérem által is ajánlott Szilágyi Ildikó doktornőhöz fogunk menni ezután. Jó költözködést, biztosan nagyon várod már!!

Csak úgy, bárkinek:

Szerintem ez a topic nem felpörgött, hanem elfajult! Én személy szerint nagyon szerettem idejárni, beszélgetni, infót gyűjteni, megvitatni pár dolgot. De azért az már nagyon nem tetszik, ahogy páran kifejezik magukat...Most például a más anyagi helyzetére való célozgatáson húztam fel magamat. Inteligens ember nem tesz ilyet. Nekem speckó ez a véleményem. Nem kell vérre menő csatát vívni a magunk igazáért, sem példabeszédeket tartani, pl. a tejről . Én tudom, mi az, sőt azt is, mi az az UHT tej. Megsúgom, nem az hogy tele van tartósítószerrel. De mindegy is...

Ez a hangulat nem jó, nem építő jellegű, és nem a gyerekeinkről szól. Aki akar megtalál, én léptem.
Azért jó egészséget, és szép napokat mindenkinek.

Kép
Kép
deaknezsu

Zsu!

Nem mentegetőzök. Le maradt az eleje sajnos. Nem tudom mért.

Szóval az írtam, hogy én ugye adok Katicának tejet. Mert 1 éves korig írják fel a tápszert. És addig is tehéntej alapút kapott. Semmi mást nem fogadott el, csak a Babyfit 1-et. A HA-tól a hideg is kirázta.
És nem vagyok hajlandó 5x annyiért megvenni a bolti tápszert, ami ugyanúgy tehéntej alapú.

Egyébként szerintem tartósító csak a tartós tejben van. Az UHT-ban, ami ultramagas hőmérsékleten kezelt tej, nincs semmi más, csak tej. Meg esetleg vitamint tesznek bele, mást nem. De a bóti sima 2 nap alatt lejáró tejben semmi nincs.

Puszi
farkasbogi

Sziasztok!

Elköszön jöttem, ma éjjel utazunk nyaralni Sharm el Sheikbe!
Szval legközelebb jövő héten kedd este jövök, ha lesz erőm és nem robbantanak fel. :lol: :lol:

Zsu:
én meg úgy gondolom, hogy a fórum véleménykülönbségek megvitatására való.

Na pussz Mindenkinek.

UI: Babinti pocaklakó beköltözött már???:))
Vendég

Sziasztok!

Na ami itt megy az már nekem sem tetszik :!: :!:

A fórum én szerintem meg arra való,hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, esetleg tanuljunk egymástól,de semmiképp nem arra,hogy személyeskedéssel megsértsük egymást. Nem avval van itt a gond,hogy nem vagyunk egy véleményen,ez teljesen normális,hanem az a baj,hogy van aki nem bírja azt elviselni,ha van olyan ember aki nem ért vele egyet.
Én eddig el tudtam úgy mondani a véleményemet az adott témákról,hogy avval nem bántottam meg senkit. Egyesek miért nem tudják ezt megtenni?

Régebben ilyen viták nem voltak. Meg is lehet nézni,hogy milyen sokan eltüntek innen,amit nagyon sajnálok.

Sajnálom,hogy ide jutottunk. :(

Bea
beátab

Sziasztok!

Lányok!
Bár néha én is hozzájárultam egy egy vita kialakulásához, vagyis vállalom részben a felelősséget, de igazatok van teljesen.
Sokáig olyan szépen ment minden. Aztán egy-egy némelyek számára kényes téma előkerülésével mindig robbant a bomba.

Igazából szerintem nem az a baj, hogy vannak akik nem tudják elviselni, hogy másnak más a véleménye. Hanem az, hogy totálisan meg vannak győződve az ő igazukról, és majdnem minden áron próbálják meggyőzni a másikat, vagy akár a többséget.

Akinek már nem egy gyerkőce van, és tudja, hogy nem eszik olyan forrón a gyerekkel kapcsolatban a kását, az már inkább visszahúzódik, és nem szól hozzá. Úgyis úgy csinálja ahogy neki jobb.
Akinek egy szeme fénye van, az pedig ugyebár mindenből a legjobbat, legszebbet, mindenki véleménye számít, leginkább a "szakértőké", a legújabb irodalomé, mindegy, csak kímélje a gyereket az amiről írnak.
Bea is, én is ilyen voltam még a legelső gyerek születésekor. És ez tök természetes. Aztán mikor már volt egy kicsit több tapasztalatunk, rájöttünk sokmindenre.

Én most ebben a pillanatban arra jöttem rá, hogy nem szabad olyan hagnemben hozzászólni, ahogy én tettem sokszor. Az én stílusom elég kioktatónak tűnhet, pedig esküszöm, hogy nem ez a szándékom. Én csak mindig jót akarok azzal, hogy a tapasztalataimat megosztom másokkal, és sokszor visszafelé sül el.

Most önkritikát gyakorolva kérek mindenkit, hogy bocsásson meg Nekem, ha megbántottam!
Krisszi próbál visszaterelni a helyes mederbe lírai irományaival, és igyekszem is követni a szabályokat!

Kérlek, gyertek vissza, és minél többen!

Hajni!
Jó nyaralást. Nem tudtam elköszönni msn-en, mert balhé volt a lányokkal. Ezer puszi!!!!! Vigyázzatok magatokra, meg a bombákra.

Zsu!
Ugye jössz? Lécci lécci lécci.

Bea!
100000000%%%%% igazad van!

farkasbogi

Szia Mindenkinek!

Jányok,jányok,kedves Társalkodók!
Most békítőleg szólok. :)
Az én szemszögemből,egy pindurit mindannyiótoknak igaza van topicunk fellendülését/elfajulását illetően.
Meg kell értenetek,hogy korántsem vagyunk egyformák.Különböző az életkorunk,a világnézetünk,végzettségünk,érdeklődési körünk,meggyőződésünk,stb...
Úgy ítélem meg,nem nézzük le egymást,nem törünk pálcát senki felett.
Csodálatos,hogy bármelyikünk őszintén leírhatta,hogy mit gondol az egyes felvetett témákban.De ne feledjétek,hogy nem látjuk egymást,nem látjuk egymás gesztusait,testtartását,mimikáját.Nem halljuk a hangsúlyt,a hangerőt,a hanglejtést,hangszínt.Emiatt sokszor félreértjük egymás szándékait.
Mennyivel könnyebb lenne,ha sokszemközt,élőben vitathatnánk meg az egyes kérdéseket.
Úgy gondolom,egy-egy szélsőségesebb megnyilvánulástól eltekintve (amik nem ellenünk szóltak,inkább a rosszkedv és a tájékozatlanság szülte) semmi gond a stílusunkkal.
Gondoljatok úgy a topicra,mint egy levelezőlapra.Gyakran küldjük,és bárki elolvashatja.Elég nehéz úgy fogalmazni,hogy az tökéletesen érthető legyen,és tekintettel legyen mindannyiunk érzékenységére.
Nincs nagy vész!Azért vagyunk itt,hogy meghallgassuk egymást,hogy segítsünk egymásnak,hogy megosszuk egymással élményeinket.Ki így,ki úgy teszi.Nem vagyunk tévedhetetlenek,de azért érdeme megfogadni egymás építő,baba-egészség-óvó tanácsait.De legalábbis rugalmasan a mi igényeinknek megfelelően átformálni.
Például.Én hosszasan írtam arról,hogy semmilyen körülmények között nem ütném meg a fiamat,nem fenyegetném,nem ijesztgetném,nem vonnám meg a szereteteme.Azzal érveltem,hogy a picik kiszolgáltatottak,nem tudják megvédeni magukat,és különben se rájuk vagyunk legtöbbször mérgesen,hanem a körülményekre,amik tehetetlenségre ítélnek.A dühünknek pedig nem lehet tárgya az,akit kilenc hónapig óvtunk,védtünk a pocinkban,aki a legvégsőkig megbízik bennünk,akinek mi vagyunk a világ közepe.Kaptam erre ilyen és amolyan reakciókat is.Tréfával elejét vettük az éles szótcsatáknak.mindenki elégedett lehetett,senki nem lett megsértve önérzetében.
ilyen ez a tejitatás dolog is.Ha valamelyikünk az érvek és indokok ellenére is kitart amellett,hogy tejed ad kicsinyének,ám legyen.Nem dől össze a világ. :wink: :D Nem méreggel itatja csimotáját,nem akar készakarva rosszat.Ez a megszokás,és kész.Az pedig külön befolyásolja majd a későbbiekben a tejivó pici allergiára való hajlamát,hogy a családban jelen van-e túlérzékenység,hogy milyenek a gének.Nem lehet kizárólagosan elítélni egy ilyen dolgot,hiszen,ahogy írtátok,annyi szokás,ahány család-vagy valami ilyesmi... :lol:
Ellenben vannak olyan történések,cselekedetek,amiket mi mindannyian rosszallással tekintenénk.Például,ma délután láttam egy anyukát,aki hat hónapos körüli kisfia ölében szállított egy mega csomag pelenkát.Tudhatjuk,hogy néha,gy fárasztó nap végén bizony,mi is nehezen boldogulunk ekkora csomaggal,hát ne codálkozzunk,hogy a kisbaba lelökte a számára kellemetlen dolgot a földre.Mi volt a reakciója az anyának?!:Erővel megütötte kisfia kezecskéit.... :evil: s hozzá,még arrogánsan meg is szidta.Hát kell ez?!
És nincs,igazam?:mind felszisszentetek volna a jelenetet látva...
Tehát:nyugalom!
Kitartást és fel a fejjel,de írhatoma azt is,hogy csigalom-nyugavér... :lol:
Jó nekünk együtt.Zsu,kérlek,ne hagyj itt minket!Egyikünk se tökéletes anya,egyikünk se kerülheti el a hibázást,és merem mondani,hogy bátran tévedhetünk,mert az is előbbre visz.S ha mégis elhangoznának bántó megjegyzések,végső esetben nem kell tudomást venni róluk... :wink:
Mielőbb írjatok,nagyon vágyom olvasni szavaitokat!:)

Puszilunk Mindannyiótokat!

KépKép
KépKép
babinti

Lányok!
Halihóóóóóó :!:

Ne ijesztgessetek!Ezentúl ide már nem fog írni senki?????!!!!!!! :cry:
Ne hagyjátok meghalni a topicot,kérlek Benneteket!

Nóra,Andi,Judit,Kluviert,Helga,Bogi,Bea,Hajni,Zsu,Móni,Márti,Erzsi,Kriszta,Piros,Orsi,Nicsi és Mindenki!Jöjjetek csevegni :!: :wink: :)
Hol vagytok?Merre jártok?Hiányoztok...

Puszilunk Benneteket!
Várunk Rátok... :)

KépKép
KépKép
babinti

Bocsi,sokmindenkit kihagytam a felsorolásból.Akik hiányolva érzik magukat,azoktól bocsánat.
Tünde,nektek külön bocsi... :wink: :lol:

Gyertek,gyertek,hamar,hamar...

Cuppcupp!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok !

Én nem vettem részt a vitában mivel még nincs tapasztalatom ez ügyben. Olvastam folyamatosan a hozzászólásokat és szerintem mindenki a habitusának megfelelően írt, nincs ezzel semmi baj !

Én személy szerint nagyon sajnálnám ha szinte újként csatlakozva vége lenne a beszélgetéseknek ! :( Sokat tanultam tőletek !
A sok eltérő vélemény,tapasztalat csak segít !
Mások vagyunk, a gyerekek is különbözőek, így van ez jól !
Gondolom a segítő szándék vezérelt mindenkit !

Akkor most biztos velem sem foglakozik senki, (milyen önző is vagyok) pedig afelé hajlok, hogy megkeresem, felhívom Hillier Balázst elvállal-e ? Szóval csak ezt szerettem volna kérdezni, hogy mit szóltok hozzá ? :P

kluivert

Sziasztok!

Maminti, megmondom őszintén, nekem is elment a kedvem a fórumtól.
Végre arról szólt a babanet, kismamák, babás dolgok, amiről szólnia kell, vélemények-ellenvélemények, sztem egyáltalán nem sértő stílusban, erre mindenki megsértődik és felkapja a vizet. :( :( :(
Nekem ehhez nincs kedvem, nem is stílusom, hogy mindenhez csak bólogatni lehessen, és hajkbókolni, dicsérgetni.

Kluivert, nyugodtan keresd meg a Hillier Balázst, én csak jót hallottam róla, és még nem nagyon felkapott, lesz Rád ideje!
Vendég

Sziasztok!

Én is itt vok, és tényleg ne tűnjetek el!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Igaza van Mamintinek, hogy így írásban sokkal nehezebb értelmezni a másik hozzászólását!

Legyünk egymáshoz türelmesebbek, de sztem a véleményét mindenki írja le!!!

Puszi:

Judit
juditta2

Sziasztok!

A "vita" ill véleménykülönbségek megjelenése óta már a harmadik hozzászólásom,amibe belekezdek,de az eddigieket töröltem,mert úgy éreztem nem kell beleszólnom ebbe a témába.Most azonban,hogy a topic megszűnése a tét,mindenképp le kell,hogy írjam a véleményem.
Kétségbeesett,rémült babaváróként pottyantam közétek,tele kérdésekkel és nagyon --talán túl jól akartam csinálni mindent..Olvasgattam a babavárással kapcsolatban,sőt azóta is folyamatosan ezt teszem,de a mindennapi dolgokról,az alapról--orvosválasztás..a leendő picuromra váró dolgokról..a ti példáitokból kiszűrve--itt tudtam meg nagyon sokmindent,innen indult az is,hogy remek tanácsokat kaptam egyéb helyekről,tehát eddig csak jó dolgok születtek abból,hogy bekukkolok ide ...amúgy minden nap...többször is :D :D :D :D ...és szeretnék ezután is!!!!

Most képzeljétek el,ahogy ennyi tapasztalatlan--magamból indulok ki--kismama magára marad itt és egymásnak osszuk az észt....na,az megint szép lenne....bár vannak,akik már oszthatják, én még nem tartozom közéjük.
Jujj! :shock:
Nemám valaki meg ezen a tapasztalatlan dolgon sértődik meg!!!!
De most már nem törlöm vissza. :wink:

Na,hamár itt vagyok,meg is kérdeznék valamit. Az éjszakai alvás helyetti forgolódást csak későbbre ígérik a könyvek...én mégis nagyon rosszul alszom már most.Járt valaki más is így?mi lesz velem a végéig? :( ......na,azért bírom ám!!!Ha tehetem,behozom délután a lemaradást. :)

Na,befejezem,mert már kész kisregény lett rövidkének szánt irományomból
Sziasztok!

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Nóri, én az előző terhességemnél így jártam, kb 3 hónapon át nem tudtam aludni egy jót. :(
Ihatsz orbáncfűteát, és vannak homeopátiás bogyók, direkt erre, ezt sajnos tavaly én még nem tudtam. Ha érdekel, van egy füzetem, megnézem Neked szívesen, hogy mi a tuti.

Lemorzsolódás, sértődés, vita minden fórum velejárója, hiszen nem vagyunk egyformák, nem azonos a véleményünk.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?