Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyors beugrottam hozzátok, amég a körmöm szárad. :) Gépelés közben biztosan nem nyúlok bele. :D

Hódocska!

Különös nagy ok nem volt a tegnap reggeli rosszkedvemre, csak egyszerűen fáradt, nyűgös voltam, a dobozban kellett utaznom, mert Kata nálunk volt és ugye nincs 5 személyes autónk, stb.
Úgy dél körül kezdtem már magamhoz térni, de azért délután eltört egyszer a mécses, amikor Norbi hazaállított egy szál vörös rózsával, hogy nagyon szeret és nyugodjak meg, holnap után megyünk pihenni. Nah itt hősiesen elbőgtem magam. :D

Egy pár dolgot kell még megvennem, meg kell egy rakat cuccot kivasalnom, bepakonom és mehetünk is már. :D

Előre is köszi mindenkinek a jókívánságokat! Biztosan nagyon jól fogjuk érezni magukat!

Jövök ma még! Szép napot mindenkinek, gyönyörűen süt a nap!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!
Hódocska!
Tami nagyon szép, ügyes baba, nagyon édes ahogy hasal :)
Viki!
Hogy Peti milyen ügyesen segít neked :lol:
Monee!
Mégegyszer nagyon kellemes utat, nyaralást kívánok én is :)

Képzeljétek!
Ma reggel ahogy jöttünk le anyóséktól a Domcsi félrelépett a lépcsőn és lepattogott mint egy labda :( Elég magas, meredek a lépcső, de nem engedte már egy ideje, hogy fogjam a kezét, mert Ő már nagylány :( Én annyira megijedtem, hogy elkezdtem én is kiabálni, persze nem vele, csak úgy ijedtembe. Anyós rohant le, após felébredt...Az első gondolat, ahogy láttam pattogni lefelé a lépcsőn az volt, hogy most tuti betöri a fejét, összetöri magát. A pici a kezembe volt, még elkapni sem tudtam :oops: Meg különben is, olyan gyorsan történt minden. Én leértem, és ahogy visszafordultam szólni neki, hogy lassan jöjjön és figyeljen, már pattogott is.
Pár horzsolás lett csak a lábán, meg egy kicsit feldagadt a lábfeje, szerencsére nem tört el semmije, de utána kb. egy órán keresztül csak sírt és sírt, én meg remegtem az ijedtségtől:(
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Marcsy!

Szegény Dominika! :cry: 3 gyerekkel mindig történik valami izgalom, ugye? :wink: Azért jó, hogy nem lett komolyabb baja.

Monee!

Hogy ez a Norbi milyen lovagias! :) Gondolom van stressz az utazás előtt, de nyugi, meglesz minden, jó lesz minden (reméljük az idő is). :D

Viki!

Gratulálok ismerős Tamarájához! :) Hát ez a Peti nagyon aranyos! :lol: Emlékszem mikor Dani (a kisöcsém) kezdett így kalndozni... mindent kirámolt, aztán beült a szekrénybe, fiókba, csak úgy törtek le a fogantyúk, gombok mindenhonnan. Remélem nálatok minél kevesebb ilyen kár lesz, nagyon szép a konyhátok még mindig. :)

Tami már hetek óta tudja így tartani a fejét percekig, aminek azért örülök, mert a pocakomban kicsi volt a helye, nem tudott megfordulni és a hónapokig tartó egy helyben ücsörgésnek az lett a következménye, hogy a jobb oldali nyakizma kissé megrövidült, utál is balra nézni, de könyörtelenül tornáztatom. Ez sajna egyre nehezebben megy, mert ha tudja mi következik, csak mereven előre hajlandó tartani a fejét és nem akarom megrántani. :cry:

Nem tudja valaki, hogy a Nevkóban van-e babaúszás? Járt valaki ilyenre?

Meg a többgyerekesekhez még egy kérdés, hogy ha GYED-et, GYES-t kapok, akkor miből számolják újra a GYED-et, ha mondjuk 2-3 éven belül lenne még egy bébink? Lehetséges, hogy akkor csak pl a GYED 70-75 (nem tudom pontosan mennyi) százaléka jár, tehát egyre kevesebb?

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 

 
 

Sziasztok!

Most talán utoljára jelentkezek, mert holnap hazamegy a keresztanyám és én egyedül maradok :shock: Így se nagyon volt időm géphez ülni, ezután tuti nem lesz.

Timi!
Réka ezt a "hisztit" kb 8 hós koráig csinálta :shock: Akkor megtanult önállóan közlekedni, és már nem érdekelte, hol vagyok :lol:

Pelusok!

Szerintem megfelelő lelkivilág nélkül nem lehet textilpelusozni a mai világban. Akinek a kényelem az első, annak semmiképpen sem ajánlom. Engem más szempontok vezetnek, amik szerintem itt nem lennének népszerűek, úgyhogy nem fárasztanék senkit a különc elképzeléseimmel.

Monee!
Az a különbség a Monapel (MOsható NAdrág PELenka) és a hagyományos között, hogy ez előre meg van varrva, tehát csak felcsatolom a gyerkőcre, mint az eldobhatót, és kész. Hátránya, hogy nehezebben szárad mint a hagyományos négyzet alakú, hajtogatásra váró.
Vendég
 


Sziasztok!

Nah, jöttem még egy kicsit, de most -egy ideig- utoljára. Nagyjából kész vagyuk az elpakolással, a kocsiba egy adag cucc le van hordva, holnapra már csak a romlandó áru + az uti csomag elpakolása maradt.

Tucatnyi könyv, fejtvény (értsd. keresztrejtvény nálam) van elpakolva, gyertya a romantikázáshoz, némi ital ha ahhoz van kedvünk, már csak az időnek kell jónak lenni és minden oké lesz. :D

Érezzétek Ti is jól magatokat, azt hallottam itthon is jó idő lesz. A gyerkőcökre vigyázzanak a tündérek, remélem mindenki legalább annyira egyben lesz mint most.

Hozok képeket és megígérem hogy ott lent ki fog vasalódni az összes ránc az idegeimen amit az elmúlt két évben szedtem össze! :D

Sziasztok!
Mindenkinek puszi, holnap hajnalban indulunk.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Monee!Már biztos nem olvasod, de azért jó utat!!!

Timi!Tami hason nagyon cuki!Jobb már a pocija?

Marcsi!Remélem kihevertétek az izgalmakat, és Dominika is megnyugodott.

Viki!Pakolós Petinagyon helyes!És micsoda nagy segítség lehet!Igazi férfi!
:lol:

Gira!Én speciel kíváncsi lennék a véleményedre, az nem baj, ha nem értünk egyet, nem muszáj mindenkinek mindenről ugyanazt gondolnia.Szóval a te nézeted is érdekes lenne.

Szép napot!Ja, süt a nap!!!!! :lol: :lol: :lol:

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Timi!

Hát, remélem a törés-zúzás minél kisebb mértékű lesz :lol: Egyáltalán nem hiányozna újra csinálni/csináltatni bármit is. Amúgy a szekrénybe már Peti is beül, de a szobájában a ruhásszekrényének az egyik felét pont emiatt üresen hagytuk, és kivettem a polcot, így még bele is tud állni! az a baj, hogy a másik felét is kinyitja, amiben meg a vasalt ruhái vannak és ugye már többször mentem úgy be a szobájába, hogy a ruhákkal dobálózott és taposott rajtuk :shock: :evil: Na de ez van, máshová nem tudom pakolni a cuccait! sokkal inkább félek akkor, amikor fiókokat rál, vagy konyhaszekrényt! A konyhaszekrény ajtaja kicsi, könnyű, így marha sokszor csapja a kezére, akkor persze jön a nagy üvöltés és az anya vígasztalj meg nézés!!! Ugyanez van a fiókoknál, bár mintha pár napja megtanulta volna hogy a fiókokat hogyan kell becsukni, teli tenyérrel nyomja befelé, így ugye nem tudja becsípni semmiét! :)

Pelus ügyben én is a kényelemre és a szabadidőre szavazok, így eldobhatózunk! :)

Szép napot mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


rál=rámol :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Anna két napja négykézlábra áll! Kép

Olyan édi, ahogy próbálkozik!Tegnap voltak itt Kaposvárról háztűznézőbe egy fiatalúrral. Kép Kép

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Bea!
Anna nagyon ügyes, és csini is a kis csíkos ruciban! És már udvarlója is van :D

Többiek merre vagytok? Tuti sétáltok, vagy kirándultok, ugye? Végre visszatért a jó idő egy kicsit! Mi is olyan nagyot sétáltunk ma!!!!!! Végre :D

Kép

További szép napot MIndenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Gira!

Remélem könnyen veszed az akadályokat "egyedül" is. Engem is érdekel-mint korábban is írtam- a véleményed, tapasztalatod a mosható pelusról.

Bea!

Nagyon édes Anna, meg a leendő vőlegény is. :lol:
Tami pocakja már jobb, de állítólag a neheze (ha lesz) a 8. hét táján jelentkezhet.

Viki!

Akkor látom felkészültél a "garázdálkodásra". :lol: Mi is épp szétnéztünk a lakásban, hogy mennyi veszély leselkedhet egy kisbabára (éles radiátorok, szálkás ajtótokok, asztalok, szekrények...stb.) lesz majd szükség kis rendezkedésre, vagy nagy figyelemre.
Mi ma kint voltunk a nagypapánál a hegyen, tényleg sokkal jobb az idő, maradhatna így még hónapokig.

A Babamagazin szeptemberi számában van egy nagyon jó autósülés akció-kupon a Brendonba: Graco Rally Sport 15-36 kg-ig, 29990-ről 14990-re van leárazva, ha valaki épp most venne ilyet, én szívesen odaadom a kupont.

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Taminak fürdetéskor ilyen kis édes göndör a haja :)
Kép Kép

Kép
hódocska
 
 


sziasztok!

Nagyon édik a babák! :P :P :P
Timi!
Tami nagyon ügyes kislány, hogy már így tartja a buksiját és tündériek ezek a fürcsi utáni képek! :lol:

Ja, nagyon szép idő van mostanában de mi az allergiám miatt sajnos nem nagyon tudunk kiemenni ha benn vagyunk még elviselhetőbb a dolog. :cry:
Andrisom nagyon rosszul aludt az éjjel szinte óránként felébredt. Nem tudom mi lehet az oka talán újjabb fogzás kezdődött nála.? pasz. :cry:

Na, teszek fel néhány kajcsizós képet a Félévesről!

Szép napot nektek és szép sétákat! :lol: :lol: :lol: :cry:

Kép
Kép
Kép

Kép
zóra
 
 


Bocs, de ezt is föl kell tennem! :lol:
Imádom! :lol: :lol: :lol:
Kép

Üdv. Mindenkinek!

Kép
zóra
 
 


Sziasztok!

Zóra!

Gratulálok Andris feledik szülinapjához! :) Nagyon helyesek vagytok együtt is, meg azok a képek is jók, ahogy eszik. :)
Valami allergia-szerűség engem is gyötör. :cry:

Képzeljétek, kezdem újra embernek érezni magam, pedig Tami újabban megint többször fent van éjjel, vagy nehéz elaltatni.
Szombaton fodrásznál voltam, vasárnap fél órát Árkádoztunk, vettem egy cipőt, ma délelőtt meg egy kicsit, nagyon mértékkel, de elkezdtem tornázni. Már közben éreztem, hogy minden porcikám (vállaim, hátam, csípőm, vádlim) fáj a Tami-cipekedéstől, de remélem hamarosan újra megerősödöm és ha lesz időm újra élvezem a mozgást. :) A célom még persze nem a fogyás, nem szeretném, ha a túlzott megerőltetéstől vagy étrendbeli változástól elapadna a tejem, de valahogy kompenzálni kell az éjszakai evéseket, nassolást. :lol:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Nem tud vki eladó fenyő kiságyat, leengedhető oldalút?? 4 hete ígérik a Régióban, de nem képesek meghozni!!!! :evil:
Nekem meg már csak 4 hetem van vissza!!!! :shock:
Lehet, h. addig veszek a vásárban egy fonott mózeskosarat és az lesz az ágyam mellett! Még nem tudom jó megoldás lesz-e, de majd kiderül (már ha addig sem hoznak kiságyat! :( )?

Szült vki a Klinikán Dr. Wilhelm Ferencnél v. Dr. Kovács Kálmánnál??? Ők lesznek a pótdokijaim arra a 4 napra, amíg a Vizer doktor nem lesz itt szeptember közepén! Akkor leszek 38 hetes!!!! Nem vagyok nyugodt!!!!! Sőt!!!!!! :shock: :shock: :shock:
rambóka
 
 


Sziasztok!
Rambóka!
Én az első babámat a Wilhelm dokinál szültem. Nagyon nagyon meg voltam vele elégedve. Odafigyelt mindnere, nagyon nagyon kedves volt. A másik dokit nem ismerem, de a Wilhelmtől nem kell félned
:)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Timi!
Hát.....Tami nagyon nagyon cuki fürcsi után is!!! A pakolással még pár hónapot ráértek, akkor viszont már muszáj lesz :)
Örülök, hogy jobban érzed magad a bőrödben. Ma sétáltunk egyet és felfedeztem, hogy nyílik egy női fitness terem a Nagy I. uton nem messze tőlünk, ahol lesz majd spinning is, tök jó, lehet, hogy majd néha lejárok spinningelni!!! Mielőtt terhes lettem szinte naponta jártam, akkor még a Femában volt, és nagyon tetszett, így utólag derült ki, hogy még 6 hetes terhesen is napi 1 órákat spinningeltem, de tök jó volt, most, hogy megláttam, megint hiányzik, de talán megoldható lesz 1-1 óra kimenő, mondjuk heti 2x. :D
Képzeld ma voltunk megnézni a másik Tamarát is (ismerős kislányát, aki ma 2 hetes és kb 3 kg) nagyon cuki, és olyan picikének tűnik, pedig nagyon kis formás kislány ő is!

Zóra!
Nagyon szépek vagytok a közös fotón, és Andris nagyon cuki a kajcsizós képeken is! :D

Rambóka!
Én egyik dokit sem ismerem!

Szép napot MIndnekinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Rambóka!Én Dr. Kovács Kálmánnál szültem, nagyon-nagyon kedves, rendes, figyelmes, csk ajánlani tudom.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Köszi a válaszokat! Kissé megnyugodtam!!!!

Azt szerettem volna még kérdezni, ha nem offolom szét a topikot, h. szült közületek vki császárral??? Mik az előnyei és a hátrányai? Kinek milyen emlékei vannak ezzel kapcsolatban????
rambóka
 
 


Sziasztok!
Hát, oviba nem kellett mennünk :evil:
De ma tuti front van, mert megőrülök tőlük. Mind a 3 szinte folyamat üvölt. A Domcsi meg a Dávid összevesznek a játékokon, verekednek, a pici meg nem tud tőlük aludni. A Domcsinak pihiztetni kéne még a lábát, de Ő úgy gondolja, hogy minek az...utána meg azért üvölt, mert fáj neki...szóval ELEGEM VAN!!!!

A babócák nagyon cukik :)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Biztos front van mert éjszaka alig aludtam(tunk).Mind a két gyerek mellettem volt de egész éjjel ment a forgolódás, rugdosás ú.hogy alig aludtam.Apa elutazott így nem volt szívem kirakni őket az ágyunkból.

Ovi, egész jól megy,ebéd után jön haza, bár tegnap megjegyezte párszor ,hogy neki már haza kellene mennie, de nem sírt! :)
Én tegnap nagyon elfáradtam az első munkanapomon, este meg még szülői is volt a suliban, este 7-re értem haza.

Babócák nagyon édesek!
A sérültnek jobbulást kívánok!

Szép napot!
Dóri Kép
diadora
 
 


Két kép róluk: Kép Kép
diadora
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Én Tamarát császárral szültem, mert első baba, farfekvéses volt, de ennek ellenére egész a kitolási szakig ment minden, mint rendesen, aztán elakadt a bébi, mert egy KICSIT(!!!) nagyobb volt, mint azt akár az utolsó uh-n is jósolták. Mivel nem szültem még simán nem tudom az milyen lehet, mennyire fájdalmas mikor a bébi ott átpréselődik, saját tapasztalatból, mivel én csak nyomtam, nyomtam és nem jött, de nagyon jöttek a fájások, talán megkönnyebbülés lehet. Aki nem kellő tágulás miatt kerül a műtőbe, vagy tervezett a császár, talán annyiban jobb, hogy rövidebb a szenvedés, mármint a vajúdási szak, meg esetleg (de ezt tényleg nem tudom) a hüvely is ép marad, bár lehet, hogy normál szülés után is simán regenerálódik. Hátránya viszont, hogy nem lehet az érzéstelenítés miatt egy darabig felkelni, van egy nagy vágás, ami az elején tud fájni rendesen (de kibírható, mert az embert elönti a nagy öröm) és nekem volt még egy 2 hétig tartó fejfájásom az érzéstelenítés miatt, de ez nem törvényszerű. Van "esélyed" esetleg császárra?
Nagyon várod már a bébi érkezését, ugye? :)

Marcsy!

Ne legyél mérges! :lol: Kérlek, kérlek...mondd, hogy nem olyan szörnyű ha van még egy (kettő) gyerek. Férjem rendszeresen olvassa a topikot és így sose fogom tudni meggyőzni a kistestvérről. :lol: :lol: :lol: Na de emellett megértem, hogy kivagy. :D :cry: Azért még jó idő van, talán a szabad levegőn levezetik majd a lurkók a feszültséget.

Viki!

Örülök, hogy neked tetszik a spinning. Én évek óta vágyom/tam egy szobabiciklire, de még mindig nincs, lehet, hogy nem is lesz, nem baj. Ezért én is kipróbáltam a Femában a spinninget-egyetlen egyszer. Igaz, hogy helyettes oktató volt, egy fiatal csaj, telefonálgatott az elején, meg minden, a lényeg, hogy nem lett rendesen beállítva a bringám, meg valami rossz is volt rajta, mert a végén derült ki, hogy végig majdnem a legerősebb fokozaton csináltam végig az egy órát, hiába szóltam közben többször is, hogy gáz, meg kényelmetlen, akkor pihizzek, de persze én azért csináltam, mert a gép ment. Na, a végén úgy estem le majdnem a gépről, azt sem tudom hogy jutottam haza, mert menni alig bírtam úgy elmerevedett a lábam. Egyre jobban fájt, nem hatottak az itthoni krémek és az 5. napon már este sírtam az ágyban (ugye nappal dolgoztam), mert annyira fájtak a combjaim. Ügyeletes patikában kaptam végre egy hatásos krémet, de bármennyire is vonz még titokban mindig a kalóriaégetés, lehet, hogy 6 lóval sem tudnának rávenni mégegyszer. De tudom, hogy van aki imádja, örülök, hogy te is. Biztos lesz majd lehetőséged elmenni néha, hajrá. Én ma reggel is tornáztam, olyan jó!!!

Diadora!

Szépek a gyerkőcök! :) El tudom képzelni Balázst, ahogy menne már haza (emlékszel a boltban is mondogatta) :D , pedig ott is játszhatott mindennel.

Babaúszásról senki semmit?
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Minnyá behúzok valakinek! Vagy magamnak :?:
Kép

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan jövök, mostanában nem sok időm van, ált.ban akkor írok, mikor Violka alszik, csak hát, még főzés, vasalás, takarítás, egyebek... :) , de gondolom ez nektek is ismerős!

Nagyon édik a gyerkőcök!

Hódocska!
Mi jártunk Violával babaúszásra a Hullámba, nagyon élvezte Violka is, én is, csak aztán abbahagytuk, mert nekem kicsit macerás volt. Nagyon nehéz azokon a szűk padokon öltöztetni, pelenkázni, vetkőztetni a gyerkőcöket, mert persze a legkisebbekre itt sem gondoltak :(
Nekem egy barátnőm tartotta, akinek szintén kisbabája volt, és korábban ott tartott babaúszást, de mindig dél körül tudtunk csak menni, akkor volt üres a medence, és nekünk ez az időpont se volt túl jó! De gondolom a "rendes" babaúszás jobban meg van szervezve! Nálunk az is gond volt, hogy vagy előttünk, vagy utánunk egy egész hadsereg sulis jött, így még kellemetlenebb volt az egész öltöztetős procedúra! De maga a víz nagyon jó volt, babócák nagyon élvezték, és utána garantált az alvás is! :D

Rambóka!
Talán a hétvégi bababörzén találsz olcsón kiságyat!

Tényleg, ti jöttök?

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Timi!
Tami nagyon édes, és mi lett a vége, végülis behúzott valakinek???? :lol:
Spinningel nekem mázlim volt én nagyon jó oktatóhoz jártam, Mirának hívják a lányt, azóta már ha jól tudom Pesten dolgozik! Nagyon jó edző volt, igaz kemény is, de minden edzés előt megnézta a bringákat, és segített is beállítani ha valakinek nem ment. Jó tornázást Neked! :D

Diadora!
Gyerkőcok nagyon helyesek, azok a kék szemek :D

Rambóka!
Én simán szültem, és mázlim is volt, valahogy úgy vagyok vele, hogy a következőt is így szeretném majd! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Apa elvitte Rékát, Hajna meg alszik :? Ez azért nem nagy öröm, mert éjjel akkor kevesebb az esély a szunyára. De nincs szívem felébreszteni.

Pelus

Alapvetően, amiért favorizálják, az sem elhanyagolható szempont.
1. Gazdaságos (együtt lehet mosni a mi fehérneműinkkel, nem kell vasalni ezeket a moderneket, a mosógép meg egyedül kimossa :))
2. Környezetkímélő (egy gyerek a szobatisztaságig 1 tonna el nem bomló hulladékot hagy maga után pelenka formájában - a moshatót mosószódával érdemes mosni, ami olcsó, és teljesen lebomlik, és ecettel érdemes öblíteni, ami szintén környezetkímélő)
3. a baba bőrének is egészségesebb, mert hiába mondják az eldobhatóra, hogy légáteresztő... valóban az, amíg nem pisil bele a gyerek. A pisi aztán kis zselégolyócskákká alakul, amik nem engednek át semmiféle levegőt, ráadásul van is valami anyag a pelusokban (talán épp a zselégolyó) ami allergiás tünteteket okoz nagyon sok gyereknél. Biztos hallottatok már olyat, hogy használt egy fajta pelust, aztán áttért egy másikra, és egyből pelenkakiütéses lett...

Ezek a standard érvek.

Nekem még van egy, ami ugyanilyen súllyal nyom a latba, mint ez a három.
A gyereket gondozni kell és nevelni. A gondozás rövidtávon nyújt sikerélményt, a nevelés hosszútávon, éppen ezért szerintem mindkettőnek hasonló arányban kell jelen lennie. Rékával tapasztaltam ezt ki. Én nagyonhajlamos vagyok depresszióra... így a szülés utáni depresszióra is. Rékával meg is legyintett, de tudtam, hogy nem engedhetem el magam. Valamit ki kellett találnom. Így jöttem rá arra, hogy a gyerekkel való foglalkozás nem feltétlenül a 24 órán át tartó ringatást, gügyögést jelenti, mert abba belezavarodik az ember... én különösen, mert nem látom foganatját, mert az sokkal később látszik meg. Tehát ha a gondozásra is fordítok időt lsd pl. pelenkázás, vagy hogy sose eszik kész bébiételt, ezáltal iis a szeretetemet fejezem ki, és jóleső érzéssel tölt el, hogy ezt NEKI csinálom, ugyanakkor rövidtávon tudom élvezni a sikert. Így én is jól érzem magam, ami a vele való kapcsolatomra is kihat.
ahát ennyit a litániáról, mert Réka máris a karomban...

Gira
Vendég
 


Gira!

A párom nagy Petőfi rádió hallgató és folyamatosan képben van a gyerekneveléssel kapcsolatos legújabb ötletekkel kapcsolatban!
(Én meg idegbajt kapok tőle!! :lol: )

Anno igen fennakadt a szemem amikor jött az ecettel való öblítéssel! Mondtam neki, h. én tuti nem fogok ecetezni, mert nem bírom a szagát sem! :evil:
Egy darabig rágta a fülem, aztán csönd lett!
A minap kibökte, h. a saját aikidós cuccán kipróbálta, addig nem is volt semmi baj, amíg az edzésen meg nem izzadt, onnantól viszont dőlt belőle az ecetszag!!!!!!! :wink: Többé nem öblített vele!!!!

Neked nem volt ilyen tapasztalatod???
Bár gondolom egy kisbaba nem izzad meg annyira, mint egy felnőtt férfi edzés közben! :lol:
rambóka
 
 


Sziasztok!

Gira!Én is mosószódát használok a babaruhákhoz, de az igaz, hogy érzékeny bőrre való öblítőt is.A mosószóda viszont tényleg nagyon jó, a fehér ruhákra is.Örülök, hogy leírtad te is az érveidet.Nem az a cél, hogy mindenáron meggyőzzük egymást, inkább a tapasztalatcsere,aztán ezekből mindenki annyit ültet át a gyakorlatba, amennyi neki kényelmes, vaghy amit ő sajátjaként tud elfogadni.Én ingatag vagyok, pl. hulladékot igyekszem szelektíven gyűjteni, és állandó kirándulásokat teszek a konténerekhez, de eldobható pelenkát használok.
Az ecetes öblítés miért jó /most nem arra gondolok, hogy nem vegyszer, ez nyilvánvaló, hanem, hogy a ruhának miért jó?/?Ha tényleg van értelme kipróbálom.Csak szeretem az öblítőillatot...Arra nincs valami alternatív megoldás? :lol:

Rambóka!Én is simán szültem szerencsére, nem volt rossz élményem, és , mint írtam Kovács Kálmánnál.

Timi!Bokszolós Tami
:lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy alakul valami, és már jobban ki tudsz mozdulni.

Évi!Mi is megyünk a börzére, teljes őszi ruhatárra van szükség! :lol:

Tudtok valami jó helyet, ahol szép polár vagy termo anyagok vannak?A mostani Kismamában megint van szabásminta, és anyám megvarrja az overált Annának, csak valami jó kis élénk színű, vagy esetleg fehér puha anyagot kell vegyek hozzá.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!
Hódocska!
Nem olyan szörnyű 2 gyerek, na de 3??? :lol:
Na jó, tényleg nem szörnyű, csak vannak napok amikor besokalok :(
Tegnap már kivittem őket egy kicsit az erkélyre(elég nagy erkélyünk van), de ott sem volt jobb a helyzet. A Dávid nekiment az asztalnak, lett egy szép monoklija :( Utána végigtörölte az erkélyt a térdével...a pici egy darabig nézte nagy csodálkozó szemekkel az eseményeket, de utána, hogy Ő sem maradjon ki semmi jóból Ő is nekiállt üvölteni :lol:
Akkor azt mondtam na jó elég, mentek fürdeni és kész, utána csendespihenő.(ami minden volt csak nem csendes).
De a nehézségeket leszámítva tényleg nagyon élvezem, imádom őket.
Ha esetleg rájuk kiabálok, a Dávid odarohan hozzám, átfogja a lábam és nekiáll sírni, hogy én bizony nem szeretem, mert rájuk kiabáltam. Olyankor már meg is bántam a kiabálást és kenyérre lehetne kenni :lol:
A férjem egy ilyen nehéz nap után azt szokta mondani "Egy gyerek nem gyerek, de 3 azért már sok :lol: "

Ma jön a védőnőm kíváncsi leszek mit mond a picire. Nagyon szépen eszik, bár még csak a gyümit fogadja meg a krumplit, de ez is valami :)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Jevi!

A Hullámban csak a padokon lehet ölzöztetni? Hát az elég ciki.
Én megyek a börzére, Tamás vigyáz addig a kislányra.
Férjeddel mi újság? Végül rendbe jöttek a dolgok?

Viki!

Tami leginkább csak saját magát püföli :D , meg néha hasba rúg engem. Van egy helyes kis babája, esténként ahhoz beszélget, aztán csapkodja össze-vissza (ezt halljuk is, mert csörög) és miután kifektette a babát ő is elalszik. :P
Tegnap jártunk felétek, nagyon szép lesz a ház környéke. :)

Gira!

Nagyon szép gondolatokat fogalmaztál meg a gondozással kapcsolatban, nekem is örömet okoz, ha Tami szobáját rendezgetem, vasalom a ruháit. De a mindennapi tendők mellett néha még így is csúszásban vagyok. Valóban nagyon jó érzés valakiről így gondoskodni, vártam már ezt. Mégis nekem szükségem van arra is, hogy esténként (ha van rá idő) kicsit leheveredjek egy jó könyvvel, beszélgessek másokkal, másokról, én úgy érzem ennek hiányától csavarodnék kicsit be. De érdekes, mikor nyugi van, néha azt sem tudom hol kezdjem, mi a fontosabb, a főzés, vasalás, takarítás vagy mégis inkább valami más? Aztán már alig várom, hogy felkeljen és megetethessem. :D

Ez a mosószóda engem is érdekelne. Hol lehet kapni és mennyibe kerül kb?

Marcsy!

Édexlehez Dávid, ahogy bújik. :) De hogy megint beütötte magát :?: :roll:

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Édexlehez :?: :?: :?: :?: =édes lehet

Kép
hódocska
 
 


Timi!Bioboltban lehet kapni, én itt vettem ebben a kis utcában , ami a Király utcából vezet le az Apolló mozihoz, ott 180 Ft egy kg, szóval nem pénz.

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Sziasztok!

Timi!

Édes lehet Tami, amikor a babapüfölés után bealszik! :lol: Ezek szerint ő már egyedül alszik el!!!!!!! :shock: Akkor nagyon ügyik vagytok ám! :D
Örülök, hogy tetszik a ház környéke, nem volna rossz, ha már el is készülne, meg most ugye nem lehet a parkolóba beállni, mert ugymond "növesztik a füvet" :D Még mindig áll ám a meghívásom, ha gondolod gyertek nyugodtan, párom még 20.-áig itthon van, utána Petivel kettesben nappalozunk! :lol:

Gira!
Nekem is tetszett a fogalmazásod, és jó, hogy vannak még emberek, akik így gondolkodnak, de Timihez hasonlóan, nekem is szükségem van egy kicsit "mást " csinálni. Hacsak egy film megnézéséről, vagy egy újságcikk elolvasásáról legyen is szó. :) Nem tehetek róla, nagyon szeretem Petit, nagyon szeretek rá mosni, vasalni (az édes kicsi ruhácskáit meg kell zabálni), főzőcskézni (habár mostanában szinte semmit nem eszik meg :? ) Játszani vele, de mindezek mellett még van a takarítás, a főzés, (persze másnál is ez van) és énnekem kényelmesebb az eldobható pelus.

Szép napot MIndenkinek! (ma is szép idő van :D )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Bea!

Köszi az infot, mintha erre is lenne ilyen hely, ahol pl. a málnalevél teát vettem, megkérdezem hátha van nekik és kipróbálom. :)

Viki!

Igen, láttam, hogy nődögél a fű, meg el van kerítve. Egyébként elkeltek már ott a lakások?
Altatás azért nem úgy zajlik, hogy kaja, aztán sipirc az ágyba. Van ringatás, éneklés, időnként felváltva míg egyikünk zuhanyozik. Van, hogy bealszik, de ahogy ágyba kerül sírás. Na, miután ezt a kört már ötször eljátszottuk, akkor bevetjük a babát, arra általában mindjárt vigyor a reakció és kezdődik a harc vele. Néha így is még bemegyünk párszor, mert van, hogy úgy elüti a barátnőjét, hogy nem látja, akkor megigazítjuk. Néha még halljuk, hogy kicsit sírdogál vagy sikítgat a Dollinak (ez a baba neve), de aztán csend lesz. Ha mégsem, akkor éjféli etetés után már szinte garantált az alvás.

Akkor majd 20.-a után egyszer felhívlak és megnéznénk benneteket, köszi. :)

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!
Hódocska!
Sajnos a Dávid ilyen kis "topa". Az a baj, hogy Ő a lakásba szinte gond nélkül közlekedik, de ha kint van a szabadon akkor tör zúz. Kiskorába nem nagyon tudtuk kivinni levegőzni, csak az erkélyre egy pár percre, mert ha egy kicsit is hűvös volt már beteg is lett :(
Édes lehet Tami ahogy püföli Dollit :)

Ma Hisztikém négykézlábra állt és kb. fél percig úgy volt. :)
Beszéltem a védőnővel is, háááát, annyit mondott, hogy lehet, hogy a sok mozgástól nem hízik annyit. Szinte egész álló nap mozog, forog erre forog arra :)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Sziasztok!

Timi!
Hát, nagyjából elkeltek a lakások, a mi házunkban még kb.6 lakás nincs eladva (az 58-ból), de lesz itt még 4 épület, a mellettünk lévőt novemberben adják át, abból még szinte alig adtak el, kb 8-at, a "C"épületet jövő júniusban adják át, és lesz még D meg E épüéet is valamikor! :D
Jó, akkor 20.-a után hívjál majd! :D
Kép Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Kép ezt nem sikerült az előbb feltenni :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Látom, ma nem nagy a forgalom errefelé.
Vajon Monee-ék hogy érzik magukat? Biztos jó idejük van.

Marcsy!

Nagyon ügyi Krisztike! :D Gondolom kicsit bezártnak érezted magad, hogy Dáviddal nemigen lehetett kimenni. :(
Én mostanában kicsit óvatosabb vagyok evés-ügyben. Tami csak este, meg időnként reggel kap tápszert, ennek ellenére úgy nő, mint a gomba. Párom mindig mondja, hogy ne foglalkozzak a dokinő rosszallásával, de ha hetente 300 grammokat hízik?! Most hoztuk a formánkat, csak 190, bár ez is valamivel több. De nem tudom és nem is akarom elhagyni az esti pótlást, mert akkor ált-ban tényleg keveset szopik és így meg akkorákat alszik, már általában csak egyszer kel fel éjszaka.

Viki!

Petike elindult és meg sem álll. Látom felfedezi a környéket. :) Nagyon édes!

:D

Sziasztok: Timi

Kép
hódocska
 
 


Sziasztok!
Hódocska!
Igaza van a férjednek. Amit a doki néni mond a hízással kapcsolatban nekem az egyik fülemen be a másikon meg ki. Jó azért bánt a dolog de már nem állok le vitatkozni vele. Most kedden le kell vinnem egy mérésre, most kíváncsi leszek mibe fog belekötni :twisted: Arról, hogy négykézlábra áll(ma is csinálta :) ) mélyen hallgatok, mert azért is szólt, hogy egy 3-3,5 hónapos babának még nem kell forgolódni :twisted:
Viki!
Nagyon édes Peti :) Én már nagyon várom azt az időt, hogy Hisztike is totyogi legyen :)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Hahó,

Marcsy,
hogy ez is micsoda butaság... akkor talán ragaszd le azt a gyereket??? :evil: Cicó is 3 hónaposan forgott, igaz, ő sem volt egy hízóbajnok, aztán mi is megkaptuk, hogy minek áll nyolc hónaposan, biztosan nem adok neki elég teret (akkor éppen "csak" ötven négyzetméteren mozgott szabadon, nem sokkal azelőtt költözünk, alig volt bútorunk)...inkább nem is mondok semmit. Zeze aztán csak öt hósan fordult meg, addig csak kerekedett. Ehhez képest hét hónaposan ő is felállt, pont mint a nővére. Mindenkinél más a fejlődés útja...

Hódocska,
majd írjál a tapasztalataidról a mosószódával, én is kipróbálnám. Tami tündér, és nagyon klassz, hogy a barátosnéjével elalszik :) Nem mindenki csinálja ám meg ezt, pláne nem ennyi idősen, igazán büszke lehetsz rá :)

Gira,
ez a gondozásról szóló írásod csakugyan nagyon megható volt.
Amúgy pontosan hogyan használod a mosószódát? Automatában lehet vele mosni? Nagyon piszkos (pl. kajafoltos, vagy ugye egyéb foltos :) ) cuccokkal hogyan tudsz vele bánni?

Bea,
a fenti kérdés a mosószódáról neked is szólt, csak nem tudtam szépen elkülöníteni :) Egyébként azt hiszem, mi már találkoztunk a városban, legalábbis volt egy lány, néha a Kórház térnél, néha a Király utcában, nagyjából stimmelő korú babával, aki nagyon ismerősnek tűnt, mindig a te fényképed ugrott be róla... Úgyhogy ha egy apró termetű, szemüveges, rövid fakóvörös hajú nő, aki vadul rohan egy kék ABC Design sportkocsival, benne egy kalapját folyton letépkedő hunfejű kis tipegővel - szóval ha egy ilyen valaki gyanúsan vigyorog rád a városban, akkor az én vagyok :lol:

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Na éppen ezaz Kriszi! A csípővizsgálaton
a doki azt mondta, a gyerek tudja mit miért csinál, és ha a gyerek 3 hónaposan forog, had forogjon.
A Dominika 9 hónaposan felkelt és járt. Pont úgy mint a hugom. Nem mászott, az a rész nála kimaradt. A Dávid egy kicsit lustibb volt, akkor meg az nem volt jó, nem lehet rajtuk kiigazodni. Én annyit tudok, nem fogom lefogni, szűkebb helyre tenni a gyereket, csak azért, hogy ne mozogjon annyit. Az a lényeg, hogy hízik, ha még csak 30dekát is 3 hét alatt :)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy
 
 


Kriszi!Az lehet, hogy én vagyok, mivel állandóan itt keverünk a belvárosban, tekintettel arra, hogy itt lakom.A Kórház térre meg gyakran megyünk, járunk arra tornázni, meg a dédszülőkhöz is!Tegyél fel képet, hoyg megismerjelek!

A dokijaitok érdekesek!Már köztudott, hogy az a természetes, hogy a babák az első hónapokban rengeteget híznak, aztán meg szinte semmit.Anna az első hónapban másfél kilót hízott, volt, hogy naponta tíz dekát, most meg 15 dekát egy hónap alatt.A mi dokinőnk szerencsére normális, és látott már más babát is.....

És 6 hónaposan és két hetesen miért ne állhatna négykézláb?Anna is négykézláb áll, de olyan babát is ismerek, aki ül-áll, meg olyat is, aki még csak forgolódik. :twisted: :twisted: :twisted:

Bea és Annababa
Kép
bea80
 
 


Bea,
azért azt hozzá kell tenni, hogy Cicó megrögzött lassú gyarapodó volt, éppen az átlag alján (tíz percentiles gyarapodásokat mutatott szinte mindig, az első három-négy hónapban meg éppen átlagot), a dokink meg akkor még nem az volt, aki most (részben a szekatúra miatt is váltottunk). Az okos beszólást pedig egy ügyeletes dokinőtől kaptuk, amikor egyszer a lányka megette a Sudocremet, és berohantunk vele, nehogy valami baja legyen :lol:

Zezével ilyen gond nem volt, ő tipikus anyatejes gyarapodással működött, ezzel együtt 15 hósan ő sem egy óriás, csak 9.63 kiló (Cicó ennyi idősen 8.8. volt, pedig nagyobbnak született). De hát mi a párommal nem vagyunk sem magasak, sem erősek, hát honnét örököljenek másik alkatot?

Marcsy,
azért az a másik, hogy az ember anyai tapasztalatait meg sokszor teljesen semmibe veszik, nem érdekli őket, hogy a harmadikat neveled, és már megéltél egyet-mást nélkülük is - pl. nekem a kórházban okosan elmagyarázták, hogy öt percnél tovább ne szopizzon a kölök, mert felázik a cici... akkor már túl voltam huszonkét hónap szoptatáson, amiből az első hónapok egy-másfél órás cummogásokkal teltek, és soha, egyetlen egyszer nem ázott fel, nem sebesedett ki semmi - lehet, hogy mázlim, is volt, de a másodiknál már azért azt is tudtam, hogyan kell jól rátenni, hogy ilyen ne is nagyon tudjon történni. Mindegy, ahogy mondani szokás, ezért van az ember lányának két füle :lol:

Léptem, Zeze már nem bírja nélkülem, Cicó meg beteg, nem mehetett oviba :(

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Rambóka!
Egy ismerősömnek van olyan kiságya, amilyet keresel, alig használt, leengedhető oldalú fenyő kiságy, kókuszmatraccal, 12.000 Ft-ért, hétvégén megy a börzére árulni, de ha érdekel, egyeztethetsz vele előbb is, akkor megadom a számát. Ha még aktuális...

Hódocska!
Igen, azt mondhatom, rendbe jöttek a dolgaink, háát, engem se került el a szülés utáni depresszió, de azt mondhatom túljutottam rajta, sok rossz forrása ez volt, ami velünk történt. Ezért se vállalkozunk egyelőre újabb babára, talán majd 3-4 év múlva, amikor Violka is önállóbb lesz! Hasonlóan érzek, mint amiket Gira leírt, én inkább úgy kompenzálok, hogy sok programunk van, összejárunk más kisgyerekes anyukákkal, de a házimunkán és a gyereknevelésen kívül semmi másra nincs időm. Tévét már fél éve be se kapcsoljuk, este sem, könyvet még a szülés előtt olvastam utoljára, még a magazinokra sincs időm! :( Violka társaságkedvelő, nyitott kislány, így szívesen mozdul ki ő is, illetve örül, ha jönnek hozzánk. Ez is fárasztó sokszor, de látom a kislányomon, hogy élvezi, ezért csinálom, mellesleg nekem is jó. Persze, amíg csecsemő volt, nem nagyon mozdultunk ki, csak a gyerek és a háztartás, nagyon magambafordultam... :(

Kriszi!
Mizujs ovi ügyben? Hogy megy a beszoktatás?

Üdv mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Peti ma 5-kor kelt!!!!!!!!!!!!!!!!!! :? De ő persze már alszik megint! Mondjuk szerencsére, mert olyan nyavajgást rendezett, hogy már nem bírtuk volna sokáig!!!

Úgy tűnik, ma is szép idő lesz!!! Hurrááá :D

Szép napot MIndenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Jevi te angyal! :lol: :lol: :lol:

Írtam privit, de itt is leírom, ha ott nem néznéd meg:

Persze, h. aktuális, már totál pánikba vagyok, mert nincs kész a bababirodalom és már csak 3 hét!!!!! :shock:
Köszi, h. ilyen gyorsan válaszoltál!!!! :D
Megköszönném a telefonszámot, mert egyszerübb lenne a börze előtt elhozni! Oda a sógornőmmel és a barátnőjével megyünk, nekik nagyszabású terveik vannak, én meg már akkora vagyok mint egy ház és nem tudom meddig fogom bírni!!!!!
Most izgulhatok, h. az ismerősöd még nem adta-e el másnak!!!!
Jujj!!!!! :shock:
rambóka
 
 


Sziasztok!

Rambóka!
A tel. szám: 06-20-4805962
Még nem adta el, hívhatod ma bármikor, holnap nem lesznek otthon, de ma igen, egész nap!
Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?