Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a tippeket, Tviky! :D

Azt még elárulod, mi az, amit úgy kell főzni, mint a kicsi céklát, csak "krumlot"-nak hívják? :oops:

És egyáltalán: tudja valaki, mi az a "pasztinák"? A babakajás könyvben olvastam - lehet, hogy ismerem, csak nem jövök rá erről a szóról, hogy mi az...

Lehet még kérdésem? Tök jó, hogy itt a sok tapasztalt anyuka - hát ki szeretném használni :P :

Mikor kell - úgy általában - egy kisbabának ülni? Csak ezután érdemes neki etetőszéket venni, ugye?

És még egy utolsó - mára :wink: : lehet kapni hagyományos NUK cumisüveghez valami fülecskét, amit a baba is meg tud fogni?
Zituska olyan édesen markolja két kézzel az üvegét evés közben, csak így nehéz lehet - olyan nagy még az az üveg, a keze meg nem tud rendesen belekapaszkodni.

Bocsi a faggatózásért, de elég sok dolog van, amiben - úgy érzem - elkél a jóütanács. :)

KépKép
amneris
 
 


hahóóóóóóóóóóó!

Szia Mindenkinek! :)

Gabszi. :) továbbra is :)

Tviky: húúú, de jó, hogy ilyen jól értesz a céklához. :) Bevallom, én nem ettem meg korábban, még a szaga is borzalmas volt számomra. Ám amikor Gergőnek elkeztem adni, akkor aztán meg is kóstoltam. :) És nem is volt olyan rossz. :)

Amneris: Gergő 4 hónapos volt, amikor megvettük neki az etetőszéket. Akkor már szeretett ölben üldögélni. Akkor napi pár percet ült az etetőszékben is, de enni nem tudtunk, mert lefelé nézett. ( Lent érdekesebb dolgok voltak, mint anya. :D
Olyan 6 hósan már tudott benne hosszabb ideig ülni és enni is, mert a háttámla szépen megtámasztotta. Emlékezetem szerint akkor már egész stabilan ült. Talán 8 hós korától volt az igazi.

A magam részéről úgy érzem, hibát követtem el, amikor az etetőszéket vettük. Állítható a magasság, dönthető a háttámla. Sosem mozdítottuk meg. Tehát ezek a funkciók, amik az árat jóóóó magasra nyomták, sosem voltak kihasználva. Ha újra vennem kéne, olyat vennék, ami etetőszék és nem mozgatható izé.

Mi pont abból az okból tértünk át a MAM cumisüvegről az AVENT-ra, amit leírtál. A MAM-nak nem találtam fület. Most AVENt cumisüveg, benne MAM cumi lett a megoldás.
Nem nézted még, hogy más fajták füle esetleg nem jó e?
http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... =77e01738f

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Amneris

Krumpli az, csak siettem, elírtam.

Én paszternákot ismerek, az olyan mint a petrezselyem gyökér, csak picit más az íze. Nem hiszem, hogy kapsz boltban, inkább magról vess a kertedben.

Keli

Ha majd lesz valami tali, csinálok orosz cékla salátát, nagyon finom.

Én most készülök cumisüvegeket vásárolni, köszi az ötletet.

Kép
tviky
 
 

 
 

Amneris: szerintem az krumpli, csak Viki elütötte (aztán lehet ám, hogy tévedek :o)). A pasztinák (v. paszternák) pedig emlékeim szerint olyan, mint a fehérrépa, csak édesebb az íze.

Kelimóni: mi amondók voltunk, hogy az etetőszéknek ne legyen más funkciója, ne legyen egyben hinta, ágy stb., ezért egy "fapados" L.Rossit vettünk 12 ezer Ft-ért (+ egy szűkítőt bele). Mondjuk az igaz, hogy nekünk könnyű dolgunk volt, sosem kellett Csenge figyelmét lekötni, csakis a kajára koncentrált ebédidőben. :D

Kép
rkata
 
 


Na, amíg írtam a választ, Viki megfejtette a rejtvényeket. :lol:
rkata
 
 


Nekünk meg egyszerű "snassz" ikeás etetőszékünk van/volt valami banális összegért, és szerencsére nem lehetett kapni bele betétet, amit sose használtunk volna:)
szuperboszi
 
 


Ami még a kajáról eszembe jutott: amit turmixoltam kaját, azt a főzőlével és tápszerrel kevertem össze, de ugye ügyes anyuka néha benézte, és hígabb lett, ekkor ment bele a "csodaszer", a szentjánoskenyeres por - SINLAC, ami jó édes, gyümölcshöz, főzelékhez, bármihez.
szuperboszi
 
 


Boszi!
Te nem szeptember elejére vagy kiírva? Vagy csak Zóra jól érzi magát és úgy döntött, hogy bent marad még egy kicsit?
simineni
 
 


Etetőszék

Én nagyon sokáig az autóulésbe etettem Szandrát, mert teljesen megtartotta a hátát és be is tudtam kötni, igy nem kalandozott el.
A földröl meg nehéz ide oda nézelődni evés közben.
simineni
 
 


Tviky: :) Lesz még tali, ne félj és ha babázni akasrz és időd is van, rövidesen páran talizunk. :) Vedd fel a kapcsot Siminenivel. :)

Rkata: a miénk is ilyen. :) Csak egyéb funkciói miatt egy 10-el drágább volt. :( Hát, nem hallgattam akkor a férjemre. :oops:

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Látod ilyenbe Kép
Ezt meg most találtam a lányomról. A szobatisztaság örömei. Kép
simineni
 
 


Simineni! Lehet ám a földön is ide oda forogva enni... :(

Mi ajándékba kaptuk az etetőszéket. Zenél- még sose használtuk- hintáztat, és dönthető. Hozzáteszem Dóri sehol sem akar enni nem hogy etetőszékben! Viszont imád benne hintázni, meg ücsörögni.

Cumisüveg: nekünk avent van, és csak ezt fogadja el. Most bajba is vagyunk kicsit, mert mivel sűríteni kell Dorkám kajcsiját, ezért nincs neki kifejezett püré cumija. A MAM-nak lenne, de azt meg nem fogadja el...

KépKép
jiny
 
 


Még vagyunk, doki jövő hétig szabin:)
Diabetológus szerint jövő hét után szülés, nőgyógyi doki szerint majd meglátjuk:)
szuperboszi
 
 


Boszi: az az Antilop, vagy mi fantázianevű? Azt akartunk mi is, de éppen nem lehetett kapni az ikejában, mert biztonsági okokból bevonták a teljes sorozatot, nekünk meg sürgős volt, meg aztán el is bizonytalanodtunk a hír hallatán... Egyszer nyaraláshoz kölcsönkaptuk, ahhoz viszont sztem nincs ideálisabb, olyan kevés helyet foglal. :)

"Diabetológus szerint jövő hét után szülés, nőgyógyi doki szerint majd meglátjuk"
És Zóra szerint? :lol: :lol:
rkata
 
 


Rkata!
Igen, megnéztem, az Antilop:), de ugye én nem halottam róla semmit (milyen jó a tudatlanság), ismerősnél volt, nekik bevált, így aztán megvettük.
Nálunk is jól szuperált, de most már leszoktattuk egy fél éve az urat, hogy ne kelljen emelgetnem bele meg ki belőle.

Zóra még nagyon fent van, ő még nem készül kifelé, most csak anyja szétrugdosásában érdekelt:) A rajcsúr alapján benne is 7 ördög veszett el, szóval elnyomni nem fogják a nagyok:)

Ráadásul ő is szűz lesz, mint a felette lévő kettő, s bár nem igazán hiszek a csillagjegyekben, és nem is tudom, mi a szüzek jellemzője, de a hiszti az biztosan:)

Siminéni, micsoda haja volt Szandinak:)
szuperboszi
 
 


Jiny!

Szuper tippem van, ha magadnak kell a cumit sűrűbb dolgokhoz alakítani:

Végy egy injekciós tűt meg a tágítandó cumit!
Az injekciós tű hegye piszok éles, és nagyon precíziós kis műszer: a cumi végén található lyukat tekintsd egy plussz jel közepének, és a tűvel vágd bele a hiányzó kis száracskákat!

A cumi így kétfunkcióssá válik: nem ömlik belőle semmi a gyerek szájába, mert szívás nélkül eredeti lyukra csukódik, viszont ha megszívja, kinyílnak a kiskapuk, és simán átmegy rajta a sűrűbb kajcsi. De csak, ha szívják! :)


Simineni!

Imádom a gyerkőceid fotóit! A csajszid hajszerkezete valami észbontó volt ekkoriban! :P


Etetőszék - Akkor mi hamarosan beszerezhetünk egyet, igaz?
Mindenesetre tanulok a praktikus szempontokból: nem mozgatható csodaszerkezet, hanem tutibiztos ülőalkalmatosság lesz! :D
Érdemes még IKEÁ-ban gondolkodni?


Keli!

A cumisüveg-foggantyút majd nézegetem a linken, amit feltettél! Végülis a cumisüveg nekünk is mindegy, csak a cumink maradhasson benne.

KépKép
amneris
 
 


Siminéni, a fiam ott ült a gép előtt velem és látta a lányod a képen, és megkérdezte: anya, a kislány ott ül egy szál bugyiban?
Jó lesz rá figyelni. :lol: :lol:

Kép
Kép
atan
 
 


Keli!

Szerintem pont azt találtad meg ezen a linken, amit keresek!! :D
Ezt meg lehet itt rendelni? Vásároltál már innen?
Vagy most, hogy tudom, mit is keresek, menjek üzletbe?

KépKép
amneris
 
 


Kelimoni!

Esetleg olyan talit nem rendeztek, ami tavasszal volt? Akkor sajnos technikai okokból nem tudtunk elmenni, és mivel a gólyahíres talikra sem vagyunk hivatalosak olyan rossz, hogy Siminénin kívül senkit sem ismerek személyesen a topikról.
steiff
 
 


Simineni, Kelimoni!
Én is szeretnék... Ha lehetne hozzátok csatlakozni vhol.. talihiányom van :-) Bár, ha holnap odatalálok Rkatáékhoz a minitalinkra az valamennyit biztosan segít. Ha tudnátok, milyen útbaigazítást kaptam.. :lol: :lol:

Amneris!
Én annyira antitálentum vagyok a konyhában, hogy az döbbenet! Marci mellett persze kénytelen voltam valamennyit fejlődni, de még mindig van behoznivalóm! :-) Mikor Marci pár hónapos volt és szóbajött a hozzátáplálás a védőnénivel, azt hiszem sikerült megnevettetnem. "Andimondta":
Védőnéni: Lehetne például karalábét főzni.
Andi: (súgva) Az melyik?? :lol:
Én vagyok az élő példa, hogy rántotthúson is fel lehet nőni. A vicc, hogy már nem is nagyon szeretem, de kiskoromban annyira válogattam, hogy anyu egy idő után nem is kísérletezgetett mással. Egyébként az átkok fognak. Anyu azt mondta nekem, hogy nem kíván semmi rosszat, csak egy ugyan olyan gyereket, mint én vagyok (a válogatásra célzott). Hát, megkaptam! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu
 
 


Sziasztok!

Jiny az Aventnak van pépes cumija!!! Dávid baba is abból eszi a barackos tápit! Vanábilis cumit keressél. A fejet a sűrűségtől függően állíthatod. Ilyen van például a tanuló üveg szetten is. Egyébként köszönöm a tanácsodat, Dávid már eszik. Igaz minden barackkal van ízesítve. Újabban az ágyon fekszik és úgy eszik, mert evés közben is jár keze-lába :?

A hozzáetetéssel kapcsolatban szerintetek a tököt mekkora adagokban tegyem el a kisembernek? Szedtem zsenge tököt, de nem tudom, hogy mekkora adagokban fagyaszam le. A kis poharakkal hamar megtelne a hütőm :roll:

Atan szeretettel várunk, amikor Máriaremetére jöttök. Vasárnap délután ott szoktunk találkozni a keresztgyerekekkel a Mézesdédinél és megyünk a játszótérre! Egyébként ha látod a babakocsit az udvaron, biztos, hogy otthon vagyunk!

Kép
madri
 
 


Madri! Variábilis cumit használunk, annak is a hármasát!!! De annyira sűríteni kell hogy alig jön ki belőle!!!! :( A MAM cumiból jobban jönne, de azt nem fogadja el.

Amneris! Köszi a tippet, megpróbáljuk. Eddig kivágtam neki a cumikat, de nagyon folyt belőlük a kajcsi, ha megszívta a cumit.

KépKép
jiny
 
 


Madri, nem tudom, hogy pontosan hol laktok (igaz a táblázatban benne van), mert így cím szerint még nem néztem melyik a házatok. Minden vasárnap ott vagytok? Például most vasárnap is? Kb hány órakor szoktatok jönni, mert akkor esetleg mi is elmennénk a játszira, ha összejön. :lol:

Marci_anyu, nem vagy egyedül a "konyhaművészeteddel". Én is hasonló cipöben járok. Amikor Petit hazahoztuk akkor tanultam meg, hogy hogyan kell ehető főzeléket csinálni. :lol:

Kép
Kép
atan
 
 


Szia Jiny!

Próbáld csak ki - tuti tipp! :P

Korábban mi is próbáltuk bővítgetni a cumi lyukacskáját, de biztos sikertelenség volt: orrán-száján jött belőle... :D
A sógornőm csecsemősnővér, Ő csinálta nekünk a kis bemetszéseket - és tanított meg rá, hogy eztán magam is ura lehessek a helyzetnek. 8)

A technikájához még hozzá tartozik, hogy a luk a kiindulás.
Onnan kell a négy égtáj felé vágni az injekciós tűvel - nem is sokat, csak épp 1-2 milimétert.
Mire elkészülsz, az minden irányban ennyit jelent majd, és csak akkor - és csak annyira :) - nyílik majd meg, amennyire a babuska szívja.

Na: ezt kitárgyaltuk! :P Jó éjt mindenkinek!

KépKép
amneris
 
 


Sziasztok!
Nagyon sajnálom, hogy EZ történt, de nekem nem korrekt, hogy szétvált a társaság! :cry:
Ráadásul így! Tudom, hogy tudja mindenki, mi van emögött és őszintén remélem, hogy sikerül nektek újraéleszteni és fenntartani ezt a topikot!

Én ide nem fogok írni, sajnálom! De tényleg!
Nekem nincs senkivel semmi bajom, de én nem érzem fairnek az elintézési módot, bármi mögé lehet bújni és magyarázni a bizonyítványt, de ...

Mivel tősgyökeres "öf. beszélgetős" topikos vagyok, maradok ott, ha valakit esetleg érdekelne, hogy mi történik velünk!

RAYO
kajla
 
 


Sziasztok!

Ikeás etetőszékben mi is gondolkodtunk, csak akkor még olyan pici volt Gergő. És megkaptuk az etetőszékre való összeget, így kicsit lazábban vásárolhattunk. :) Persze utólag derült ki, hogy nem is kötöttünk olyan jó üzletet. :(

Simineni: Mi is eszünk még mindig a hordozóban, már próbálom felszámolni. :) Csak olyan jó néha a földön ücsörögve kanalazgatni Gergő szájába. :) Erre anyának van szüksége. :)
A képeid csodálatosak. :)
Szandinak az a frizura. :) Nagyon édes. :) Amkor legutóbb találkoztunk, mondta, hogy nem szereti a haját. :(

Marci anyu: Persze, hogy jöhetsz. :) Eszünkbe voltál. :)
Aki jönni akar, szól. :) Aztán meg majd kiderül, hogy ki ér ide. :)

Steiff: Biztosan lesz fórum tali is, jó lenne megszervezni olyan helyen, ahol mindenki számára elérhető és nem a világvége. Csak kell egy pici idő, hogy kialakuljon a társaság. :) És annak szervezésében mindenkinek részt kell vennie. :)

Amneris: Igazából valóban mindegy az üveg, csak jól nézd meg a méretét annak, amibe a cumi megy. Mert pl az Aventba jó a MAM cumi, fordítva viszont nem működik, mert csöpög.
A bolt, ahol nézted, a XIII. kerületben van. Lehet rendelni is, de akkor várni kell rá + postaköltség. Viszont, ha személyesen mész, vigyél jó sok pénzt, mert naaaagy bolt és elég jó cuccok vannak benne, elérhető áron. :) Mi mindig ott vásárolunk. :)
Igaz Jiny? :D

Atan: Jót nevettem a Petiszájon. :)

Rayo: Csak a magam nevében beszélek és beszélhetek. Részemről semmi akadálya, hogy napvilágra kerüljön az "igazi" ok. Megvannak a levelek, amiket kaptam, ami baromira megbántott. Tudod, ha egy levél úgy kezdődik, hogy úgy érzem...., akkor semmi gond. De ha minden sor vádaskodás, ráadásul "másokat" is említve, akik hasonló véleményen vannak, döntenem kellett. Nem értem még mindig, hogy a mások miért nem jelezték nekem, hogy bajuk van velem? Majd "örömömre" a semmiért meg is bocsátottak nekem. Gondolom, senki sem várja el tőlem, hogy kölcsönösen nyájaskodjak, őszintétlenül. És ez a dolog a tágabb magánéletemre is kihatott, ami a leginkább rosszul esett.
Több fórumot is olvasgattam már és mindenhol a problémákat a fórumon oldják meg, nem a háttérben. Te mit tettél volna a helyemben?

És köszönöm annak, aki megkeresett, hogy folytassuk. Az csatlakozott ide, aki akart. És nem hiszem, hogy akik csatlakoztak, az én problémámat vették alapul és azért döntöttek úgy, ahogy.
Számomra nagyon kedves gesztus, hogy akik Napsit is és engem is kedvelnek, készek mindkét helyre írni. :)
Remélem, ez a téma egyszer lezáródik. :)

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Rayo!
Ugyan sokszor nem találkoztunk én tisztellek, becsüllek azért ahogy Regit szereted és neveled.
A döntésedet is tiszteletben tartom, hogy hová írsz, vagy nem írsz. Természetesen érdekel a másik oldal, sőt olvasom is őket és együtt örülök a babásodásoknak.
De, hogy őszinte legyek én is olvastam a Móni által leírt leveleket, lehet, hogy én nem lettem volna ilyen barátságos és csak önmarcangoló, mint Móni.
De ez nem a mi dolgunk, ők úgy rendezik egymás között a nézeteltéréseket ahogy tudják. (szeretném, ha végre lezárnák ezt a témát)
Mivel Mónit és Gergőt nagyon a szivembe zártam, úgy gondoltam, hogy jó ötlet a régi topik újraélesztése, mert kérdésemre, hogy ide írna e, azt válaszolta, hogy igen. Természetesen tisztában voltam vele, hogy ez sokaknak nem fog tetszeni, de gondoljatok bele hány olyan dolog van ami nem tetszik mindenkinek.
Ide mindenkit szeretettel várunk, aki beszélgetni akar, tanácsot kér a gyerekekkel, vagy a várakozással kapcsolatban.

Csak egy kérésem lenne. Vegyük úgy, hogy ez a nyugalom szigete, ide ha lehet ne hozzuk a vitákat nem létező megsértéseket és ne fújjunk egymásra. Ez olyan ovodás dolog, ott még elmegy, de felnőtt emberek közt nem.
Szerintem amióta újraélesztettük ezt az oldalt barátságos és vidám a hangulata és szivesen írnak ide az emberek.
Jó lenne, ha ebben a hangulatban pörögne tovább a topik!
Előre is köszönöm minden kismamának és várakozónak!
Simineni
simineni
 
 


Rayo-Kajla! Kesdvesem! :P

Bár már nem akartam már ezt bojgatni én sem, azért szeretnék írni Neked:

"Ős" vagyok én is a várakozós topicon - ennél "ősebb" már nem is lehetnék, igaz?
Épp úgy, mint Te! Mi vagyunk a két szuper "Ős" :P

Aztán jött egy kis dilemma: bekopogtatnék-e egy másik topicba is, ha ott kedves emberekkel trécselhetek?
Ugye, hogy szinte nem is dilemma...? :) Hát persze, hogy irogatok ide is, hisz egy-egy kedves levelezőtárs attól még az amarad, mert megváltozott a címe.

És akiket a változatlan címen érhetek el, Ők is ugyan olyan fontosak, tehát a régi topicon keresem majd őket.

Azt hiszem, nekünk - a problámakört kívülről szemlélőknek - ennél nincs is több feladatunk: vigyázni azok barátságára, akik otthon maradtak, és bekukkantani azokhoz, akik fontosak, még ha új "kéglit" választottak is.

Szép napot, Kicsi Kajlám! :wink:

KépKép
amneris
 
 


Segííítség Lányok! :cry:

Új szemüveget kaptam: gyengébb kellett, meg karcos is volt már a régi. Ehhez persze új kontaktlencse-garnitúra szükségeltetik...
Hja kérem, aki ilyen kis hiú, az fizessen! :shock:
(Na jó, a munkához úgyis kötelező a lencse - de az is igaz, hogy még 1-2 évig nincs meló :oops: )

Ugye másnak is volt már furi, ha új szemüveget kellett megszoknia?Ugye ne gondoljak mindjárt a legrosszabbra - ahhoz kicsit drága buli, hogy azonnal hibásnak gondoljam! :x

Próbálok emlékezni: máskor is fura érzésem volt az új szemüvegekben.
Valahogy hozzászokik az ember agya a régi kis karcos, elnyűtt szemcsihez.
Csak ez lehet, mert most valahogy "húz" az újdonság...

Van itt valaki, aki vígaszt nyújthat? :cry:

KépKép
amneris
 
 


Itt vagyok, vígaszt nyújtani saját tapasztalatból nem tudok, nincs szemüvegem, de férjecskémnek szemüvegváltáskor szokott még a feje is fájni, amikor Antóniának nem kellett a szemüveget viselni, akkor is mondogatta jó ideig, hogy furcsa.

De gondolom mindjárt jönnek a többiek...
szuperboszi
 
 


Amneris: Nemrég csináltattam új szemcsit és meg kellett szoknom. Kicsit hullámzott a talapzat kezdetben. :D Kisebb a keret, modernebb. :) Ami azt jelenti, hogy a lencse is kisebb lett.
Kitartás! :) Megszokod, ezt is. :)
Azért otthon időnként felteszem a jó régi, karcos, elnyűttet. :)

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Igazuk van az elöttem szólóknak. Én is pár hónapja csináltattam új szemüveget és elég nehezen szoktam meg, fájt a fejem és nem úgy láttam vele mint a régivel. De legalább 2 hét kell hozzá, hogy megszokd!
simineni
 
 


"Azt hiszem, nekünk - a problámakört kívülről szemlélőknek - ennél nincs is több feladatunk: vigyázni azok barátságára, akik otthon maradtak, és bekukkantani azokhoz, akik fontosak, még ha új "kéglit" választottak is."

Amneris, a szívemből szólsz, mint oly sokszor!!! Köszi, hogy megfogalmaztad, teljesen egyetértek. Nekem ez lesz a vezérfonalam...és remélem sokunknak.

Lányok, még mindig nem válaszoltatok nekem:hogy kezdtetek hozzátáplálni? :cry:
Ildikó, köszi a telefont, megfogadom a tanácsaidat!
Jiny, folyamatosan olvasom, milyen szuper ötleteket adsz! Nekem is, légyszí!!!!

Kép
Kép
ggabszi
 
 


Sziasztok!

Amneris kitartás, nálam pár nap alatt átállt a szemem, igaz addig minden volt fejfájás, szédülés. Nem kellemes, de kitartás.

Lányok a tökeltevésre valami ötlet? Jelenleg uzsonna-zacskóval próbálkozom. A barackot a fiatalúrnak jégkocka zacsiban fagyasztottam. Van valami ötletetek még?

Atan a héten nem megyünk, mert hozzánk jönnek, ugyanis a községben bucsú van! Egyébként mindig megyünk a templom melletti játszira, írom majd, hogy mikor megyünk legközelebb.

Kép
madri
 
 


Sziasztok

Miklóska ma délután a 1,5 óra alatt eddig 4-szer ébredt fel az általam nagyon :? :evil: szeretett fagyisautó és az azt "kisérő" szomszéd kutya miatt.

Most a hátam mögött a mi ágyunkon szundít.

Annyi mindent szeretnék írni, megosztani veletek. Eddig is nehéz volt nyomon követnem kivel mi történik, majd igyekszem. Annyira hiányoztok.

Kelimoni :lol:
Örülök, hogy újra itt :P

A szombati talira mi elindultunk, már a kocsiban ültünk mikor Robi barátja telefonált, hogy lerobbant és mást nem ér utol :( A képeket látva még jobban sajnálom, hogy nem voltunk ott.

Drága Norisz Kép

Marci-anyu, Rkata
Jó talizást nektek itt a szomszédban :P
Legközelebb gyertek át mihozzánk is :!: :!: :!:
Irígykedem kicsit.

Simineni
Engem se hagyjatok ki a taliból, kérlek.

Az etetőszék témához. Kicsit sajnáltam, hogy nem "tálcásat" vettünk, de tudtuk, hogy rövid ideig kell. Hétvégén már át is kell alakítanunk kisasztallá és székké, mert már nem tudjuk úgy beültetni a nagyfiút :lol: , hogy ne ütné be a térdét. A tálca azért hiányzott, mert erről a sima lapúról gyönyörű röppályája van mindennek. Egy lendület :twisted: Az eddigi csúcs 3m :twisted:

Üdv Süni
renóca
 
 


Ggabszi mi a hozzátáplálást kanállal falatonként kezdtük. Dávid baba először nem tudta, hogy mit kell csinálni, így folyton kilökte a nyelvével a barackot! :lol: Anya meg vissszatolta. Így játszottunk kb. 3 napig, utána már ment egyből a nyelés. Igaz a kanalat szemből teszem a szájába, igy "cumizza" a gyümölcsöt. Már egy nagy barackot vagy egy barack-banán turmixot is meg tud enni. A védőnéni a nyári almát nem javasolta, mert az savas és nagyon gázosít! Remélem segítettem valamit!

Kép
madri
 
 


Sziasztok szemüvegesek! :lol: :lol:
Jöttem, mert nagggyon hiányoztok nekem! :cry:
Én nem vagyok szemüveges, de pár hónapja olyan érzésem van sokszor, mintha valami lenne a szememben és szúr. Azt olvastam, hogy a szemszárazság is okoz ilyen tüneteket. Nektek volt már ilyen?
Biztos olvastátok a másikon, hogy megvettem a babaszobába a bordűrt meg a függönyt. Tök boldog vagyok! :D

Mindenkinek óriási naaaaagy puszi!
Sziasztok! :P

Kép
vivi1
 
 


Madri a tökeltevésen olyan jót nevettem! Bocsi, de a piszkos fantáziám.... :lol: :lol: :lol:

Kép
vivi1
 
 


Gabszi: Nálunk a hozzátápi püré cumival kezdődött. Jó étvágyú kisfiam nem nagyon hitte el, hogy kanállal is jól lehet lakni. Így muszáj volt kicsit "megszívnia" magát, aztán a maradékot meg kanalaztuk. Aztán amikor ügyibb lett, áttértünk teljesen a kanalazásra.
Ti hol tartotok? :)

Nekem probléma volt megfelelő kanál kiválasztása. Aztán egyszer a Corában volt babapuding kóstoló, ott kaptunk a pudinghoz egy Nestlé kanalat. Tökéletes a formája Gergő számára. Azóta is azzal eszik. Azóta már szereztem be hasonlót, mert hátha eltörik.
Vettünk mindenféle varázskanalat, de egyik sem volt ilyen jó.

Süni: De jóóó, hogy itt vagy! :) A taliból természetesen senkit sem hagyunk ki. Aki szeretne jönni, az jelezze Simineninek. :)

Madri: én is kis zacskókba tettem el a babahamit. :) Nekem úgy jól elfért. :)

Tegnap vettem egy MAM püré cumit. Amikor kibontottam, a lyuk úgy nézett ki, mintha szét lenne hasogatva, a mérete ezáltal óriási. Anno Diti esetéből okulva, felhívtam a gyártót. Kérték, hogy küldjem vissza nekik és küldenek helyette másikat. Remélem, így lesz. :)

Ma sikerült vennünk egy új rongyit. :) Rakok majd fel fotót arról, ahogy Gergő szeretgeti. :)
Remélem, kíváncsiak vagytok rá! :D

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Vivi: :):):):)
Akkor most aztán kezdődik a babaszoba kialakítása? :)

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kisbabás és vásárolgató, várakozó lányok figyelem!
A budaörsi Auchanban az utolsó pénztárak előtt van pár gondolányi babaruha , főként pólók, trikók meg néhány rugi( inkább kisméretűek) 50 Ft-os egységáron!!!!!
Bár én a pici lánynak még nem vettem semmit, hiszen nálunk Roliról megvan minden , mégis úgy gondoltam ezt nem hagyhatom ki, na meg hátha .... :oops: :oops: :oops:
steiff
 
 


Süni: nálunk már a kisasztal + szék sem játszik, velünk együtt eszik a nagyságos kisasszony, a kikában vettünk még nyár elején egy tök jó ülésmagasítót (azóta is ütöget a guta, mert az Auchanban 3 ezer ft-tal olcsóbb :) ), így jobban eléri mindkettőnk tányérját. :lol: :lol:

Marciék sajna csak egy röpke kétórás villámlátogatáson voltak, de Marci szemmel láthatóan jól érezte magát, Csenge meg a háttérből ismerkedett. :lol: (Elköszönni nem volt hajlandó - én még puszit is kaptam Marcitól! -, utána meg a homokozó szélén hajtogatta, hogy "jó utat Majcika" :) :) ). Ha egyszer meglesz ez a ........... jogsi :), meglátogatunk, ne félj!! :D

Hozzátápi: én vettem olyan műa. kis cumisüveget, ami kiskanálban végződik (chicco), nem ért semmit, csak küszködtünk vele. Végül anyukám vett a 100 Ft-os boltban :) olyan kiskanalat, aminek mindkét végén kiskanál van, de tényleg nagyon pici fejjel, az nagyon bevált. Most meg már az én nagykanalammal is vígan lapátol Csenge. :D (Ideális méret egyébként nekünk a dm-ben kapható babylove kanálszett volt, 6 db-os, szerintem a Nestlés reklámkanál hasonmása.)
rkata
 
 


Simineni! Kelimoni! Amneris!

Köszi, hogy írtatok! Értem én, csak úgy sajnálom!!!

Természetesen nem volt célom, hogy bántsak, csak tehetetlennek éreztem magam!
Már vagy 10x visszatöröltem a mondataimat, hogy nehogy félreérthető legyek, szóval, HIÁNYOZNI FOGTOK, EZ ITT A NAGY BAJ! Mármint nekem nagy baj! De nem ragozom tovább, bocsi az előző hsz-ért!
Puszi
kajla
 
 


Köszi a támogatást, Lányok!

Majd csak megszokom az új szemcsit... Addig meg vígasztal a tudat, hogy a "túloldalról" nézve gyönyörű darab!! :lol:


Gabszi! :P

A hozzátápi bevezetésében mi most nagyon otthon vagyunk: minden hétre jut valami kísérletezés ez ügyben.

Nálunk a Hipp kanálka vált be, ezzel is kezdtünk.
A sógornőm tanácsára voltunk ily merészek: Ő valamiért nem szimpatizál a cumizós főzelékevéssel.
Megpróbáltuk hát azonnal a kanalat, ami szuperül be is vált. Először még szürcsölte belőle a kajeszt, de hamar belejött, hogy csak nyelni kell. :lol:

Azért Keliékhez hasonlóan volt néha egy kis okvetetlenkedés, mert ha nagyon fincsi az ebéd, akkor túl sokáig tart megtölteni a kanalat...
Nem vitás: ha cumi lenne, folyamatosabb lenne az utánpótlás... De mostanra ügyes a csajszi, csak úgy nyeli belőle a finomságoket! :wink:
Néha viszont direkt csintalan ám: jól ráharap az ínyével a kanálra, és vigyorog mellette a csupa maszat szájával. Olyankor eljátszom, hogy "Jajjajj! Megfogták a kanalamat!" Ő meg elengedi és piszok büszke, hogy túljárt az eszemen! :P

Egyébként furcsa mód mi nem tudtunk gyümölccsel kezdeni. Csak fintorgott, meg nyomta ki a nyelvével a cuccot.
Nekünk a répa volt a kezdő kajesz. Először csak egy-két kanálka, és evés után, csak ismerkedésből. (Ha éhesen állítottam oda neki kanállal, az tuti hiszti... :lol: )
Aztán mikor már ügyesen elszopogatta a nasinak kínált néhány kanálkát, megpróbáltam tápi előtt, és annyit, amennyit csak elfogad. (Mindíg többet készítettem a csészébe, mint amit kért, nehogy má'ne legyen, ha kedve szottyanna többre is!)

Azóta is kedvenc a répa, de fokozatosan bevezettünk egyebeket is.


Vivi!

Majd gyere fotókkal is: függöny, meg minden! :P
(Itt, vagy a szomszédban, az ugyan az. :wink: ) Kíváncsi vagyok, micsoda babaparadicsom készülődik nálatok!

KépKép
amneris
 
 


Kelimoni festeni nem tudok, de a függönyt én varrom. Nem nagy meló beszegni. :lol: Ha elkészült lesz fotó is! :P
Puszi

Kép
vivi1
 
 


Madri!

Én épp most tettem el a fagyasztóba egy csomó karalábét. Mi nagyon szeretjük rántva, meg a babusnak is jó lesz majd előbb-utóbb.

Azt találtam ki, hogy tisztítva felszeleteltem, aztán olyan kis habtálcákra tettem, amin a sütiket, meg husikat, meg ilyeneket árulják. (Sose dobom ki őket efféle meggondolásból.)
Úgy néztek ki a karalábészeletek a tálcákon, mint a szeletelt szalámi! :lol:
Aztán zacsit húztam rájuk és begumiztam. Így nagyon könnyen elférnek a hűtőben (élére állítva, mint a könyvek), nem kerül túl sok egy csomagba és gyorsabban kiolvad.

KépKép
amneris
 
 


Amneris!

A rántott karalábét azt hogy kell? Még nem is hallottam , hogy azt is lehet rántani.
steiff
 
 


Amneris! Köszi a cumis tippet! Kipróbáltuk, és úgy néz ki hogy bevált... De ugye nálunk az hogy egyszer eszik így, nem jelent semmit...

Gabszi! A hozzátápival kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy elvileg nem baj ha fél éves kora előtt nem akar kanálból enni. Legalábbis nálunk ezt mondták, mert Dóri hány a kanáltól. Próbáltunk mi mindenféle kanalat már, de egyikkel sem fogadta el. Ja és Dóri úgy eszi meg a tápit, hogy valami íz van belekeverve a kajcsijába. Nálunk a sütőtök a sláger. A banánt, almát, körtét nem szereti. Abban vagyok már egész profi, ha nem akar enni a gyerek, mi ugye ezt gyakoroljuk már négy hónapja... :(

KépKép
jiny
 
 


Én az előre elkészitett kajcsit bébipapis üvegbe tettem be a mélyhűtőbe.
Így csak meg kellett melegíteni és összekeverni a tápival. Egész zöldségkészletem volt a paradicsomtól kezdve a kelbimbóig.
Kb annyit is ettek meg egy evésre, így ki sem kellett önteni.
4 hónapos kortól lehet adni sütőtököt is az enyim gyerkőcök imádták.(Bár ezt óvatosan írom mert elég sok minden van amit ma másképp lehet adni mint 8 évvel ezelőtt.)
simineni
 
 


Sziasztok Lányok!

Steif!

A rántott karalábé gyakorlatilag ugyan az, mint a rántott karfiol, csak sokkal könnyebb panírozni! :P
Megtisztítod (ha fás, azt kivágod, mint egyébként) és kisujjnyi szeletekre vágod.
Sós vízben megabálod (mint a karfiolt), ha kihűlt bepanírozod és hirtelen kisütöd.

Hozzá jó kis sültkrumpli, vagy rizibizi és tartármártás! ISSSSTENI!! :lol: :lol:

KépKép
amneris
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?