Szia Ingrid!
Bocsánat hogy ennyi ideig eltűntem, éppen ma 8 hete ebben az időpontban (9.ó)toltak fel a műtőbe (császárral szültem, mert farfekvéses volt Hanna) Mégegyszer köszönömm az infókat, ez nagy segítség a várandós anyukáknak.
Én az altatást választottam, amiért az aneszteziológus doki kétszer is megdorgált, hogy a spinális jobb lett volna (gondolom azért, mert altatáskor nagyon kell sietni a dokinak). Az én orvosom nagyon gyors és ügyes volt, és azzal együtt, hogy 9-kor toltak ki a szülőszobából, lift, majd a fenti mindenféle előkészületeket is hozzáadva 9.26-kor már megszületett az én drága kis Hannám, aki most itt fekszik a kiságyban.
A szülőotthonról nekem nagyon jó véleményem van, a megfigyelőben a nővérkék, a csecsemősök nagyon kedvesek, (a szülésznők nekem kimaradtak)!!! Mindössze egy észrevételem van, hogy az első babás anyukákat több infóval láthatnák el (pl. én nem tudtam, hogy mennyit eszik egy újszülött, a mi szobánkban mérleg sem volt, és az én babám eleinte biztosan keveset evett, ami azt jelentette, hogy egy grammot nem hizott - de szó szerint, egy grammot sem - a 8 nap alatt amig bent voltam, hanem tartotta végig a 200-230 grammos súlyveszteséget ). Persze, tudom hogy kevesen vannak, vagytok, és sok a munka., de ha van egy kis idő, akkor nagy segítség lenne ez az anyukáknak.
A feniteket építő szándékkkal mondtam :
A szülés után 2-3 héttel begyulladt az egyik mellem, és nem tudtam hogyan kell kimaszírozni, és bementem megkérdezni, a csecsemős nővérke nagyon készségesen és aranyosan megmutatta. Ezt megtudta volna mutatni a védőnőm is, fel is hívtam telefonon, de semmi hajlandóságot nem mutatott hogy kijöjjönn megmutatni, hanem szóban próbálta meg elmondani, majd két nap múlva felhívott, hogy rendben van-e ? Szerintem ez nem az a dolog, amit szóban el lehet mondani, hanem olyan, amit fél perc alatt meg lehet mutatni! És ezt nekem a csecsemős nővérke - akinek nem jut eszembe a neve, fekete-vörös válllig érő hajjal, alancsony és nagyon kedves - pikk-pakk megmutatta, amit ezúton is köszönök! (elmondom, hogy akartam honorálni a számomra oly fontos segítséget, de egy "szó sem lehet róla" volt a válasz
), még egy piros pont : )
Szóval nekem szimpatikus nagyon a kórház, illetve az ott dolgozók. Sajnos, látszik hogy súlyos anyagi gondokkal küzd, de remélem sikerül ezt megoldani valahogy!!
Ja még egy dolog, a homepata gyógyszerekről! Ez nekem annyira nagyon szimpatikus, annál is több, hogy erről csak superlativusokban tudnék nyilatkozni, sok barátnőm szül/szült mostanában, de sehol nem alkalmazzák ezt
Én ajánlom a helyet!!
Sziasztok és minden jót!!
Apropo