Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Megvan az első mama-bába találkozó időpontja:szept.28(csüt.),16 óra.Sok szeretettel várunk minden kismamát,aki a terhességének második felében jár,és szeretne velünk szülésznőkkel találkozni.Itt megismerkedhettek velünk,feltehetitek kérdéseiteket,és megbeszélhetjük a homeopátiával kapcsolatban felmerülő kérdéseket ill.a szülésre való felkészülést.Arra kérünk Titeket,hogy szept.22ig jelezzétek a főnővérnél(Farkas Balázsné Zsuzsa 3-691-666 munkanapokon 8-14ig)a részvételi szándékotokat,mert csak akkor lesz megtartva,ha elég érdeklődő van.Úgy tervezzük,hogy havonta 1 alkalommal találkozhattok Velünk,mindig más szülésznőkkel.Az első találkozón Fazekasné Erzsi,Szűcsné Éva és jómagam veszünk részt.

Várunk Titeket,gyertek! :D

Szia Marcsi!

Gratula az esküvőhöz! :D
Akkor jól be van osztva minden napod.Te szegény! :(
De reméljük,meghozza a hatását ez az egész!
Vigyázz magatokra! :)

Sziasztok:Ingrid
patak

Szia Ingrid!

Minden rendben velünk. Lucácskám szépen gyarapszik.
Dokinéni megvizsgálta, tökéletes a csemete. :)
Kezdek én is emberi formát ölteni.... :lol:

Hogy telik a nyár?

Üdv
Ivett
ivon

Patak!
De aranyos vagy, hogy hiányolsz :D
Velünk minden rendben, és kiderült, hogy kisfiút várunk!!!!
Kép

Mi szeptember 28-án 22 hetesek leszünk , az még nem korai a mama-bába találkozóra???[/img]

Kép
alinkat

Sziasztok!

Ivett!
Még szép,hogy tökéletes! :D Bent is emberi formád volt.

Alinkat!
Gratula a fütyköshöz :D
Hát,lehet hogy még egy kicsit korai.De nem tudom,mit hoz a jövő.Még mi is csak most próbáljuk ki ezt az egészet.Ha van rá érdeklődés,akkor havonta lesz.Ha nincs,akkor nem csináljuk.Eddig még csak ez az első időpont van meg,de ugye ez is a jelentkezők számától függ.Most még csak ennyit tudok én is mondani.

Kicsik-nagyok,pocakosok-pocaklakók!Mindenki vigyázzon magára!
Kellemes hétvégét!Sziasztok:Ingrid :D
patak

Sziasztok!

Remélem jövő hét vége felé meglesz az AFP eredménye és mehetünk a 18 hetes UH-ra.
Engem érdekelne a mama-nába találkozó. Szerintem nagyon jó ötlet, hogy megismerhetjük a helyet ahol szülünk és azokat akik segíteni fognak.
Hány hetesen érdemes elmenni erre a találkozóra???
Mi tegnap töltöttük a 17. hetet , hogy megy az idő!
Most picit ideges vagyok mert rég volt Uh és szeretném látni, hogy minden rendben a Babócánkkal. Sajna még nem érzem, vagyis pici rángásokat érzek néha a pocakomon.

Edit
rozi79

Sziasztok!

Ingrid, köszönöm a hiányolást!

Sajnos az új lakásunkban még nincs net, ezért csak elvétve tudok jönni.
Augusztus 31-re vagyok kiírva; eddig még minden rendben: fájástevékenység semmi, a baba szívhangja jó. A méhszáj már 1-2 ujjnyira kinyílt (gondolom a homeós bogyók és a málnalevél tea hatása :lol: ), a magzatvizet is megnézte ma az orvosom: teljesen tiszta.

Lehet, hogy hamarosan a szülőszobán találkozunk!

Mindenkinek további szép napokat kívánok!

Cupicica
cupicica

Sziasztok!

Voltunk tegnap a szülésfelkészítőn.
Én eléggé tájékozottnak tartom magam a szülés terén, bár még nem szültem, de az interneten sok anyukától olvastam már szülés beszámolót, sokat olvasok a szülés témában stb., de természetesen tudtak újat mondani, és nagyon érdekes dolgokat, amiket tényleg csak egy szülésznő tud.
Nem félek, nem izgulok, és már nagyon várom! Nagyon sok erőt és kitartást érzek magamban, pedig Matykó nem egy kistermetű baba lesz várhatóan. Mostmár minden gondolatom a szülés körül forog.

Aki nem tervezte eddig, az mindenképpen jelentkezzen be a főnővérnél telefonon egy ilyen ismertetőre, mert igazán hasznos. Van egy rész az előadásban, amikor még az apukák is meghatódnak. Úgy mesél a nő a szülésről, hogy teljesen bele tudtuk magunkat élni. Szóval ne hagyjátok ki!

Egyelőre jósló fájásaim vannak, egyre gyakoribbak, a pocakom még fent van, gyakran hányingerem van, ez gondolom a fent lévő pocaktól, de nem hányok. Éjszaka 4-5 alk. megyek pisilni. A derekam néha fájdogál, amúgy minden oké és jól vagyok, mert végre nincs nagyon meleg sem, így a hangulatom is sokkal jobb.

Cupicica te hányadik hétben jársz?

Üdv. Saci 36+3

Kép
*sacka

Sziasztok!

Sacka!
Ma töltöttem be a 40. hetet, azaz mára vagyok kiírva! :D Egyelőre még jóslófájásokat sem érzek. A baba nagyon jól érzi magát odabent. A magzatvizet is kétnaponta nézi az orvosom.
Szombaton kell megint mennem, ha addig még egyben vagyok.
Az orvosom azt mondta, szerdánál tovább nem vár... Családi ismerős és jóbarát, jobban izgul, mint mi! :D

A szülésfelkészítő szerintem is nagyon jó, a főnővér profin csinálja. A férjemmel együtt mi is nagyon sok mindent elolvastunk a témáról, ennek ellenére sokkal "közvetlenebb" lett a felkészítő után.

Mindenkinek minden jót kívánok!

Cupicica
cupicica

Szia Cupi!

Majd jelentkezz, hogy mi a helyzet! Drukkolok!

Kép
*sacka

Sziasztok!

Az újpesti szülőotthonban fogok szülni és érdekelne ki mit tud a körülményekről, esetleg szült e valaki Dr. Szunyoghy Jánosnál. Most 23 hetes vagyok és bejelentkeztünk a szülésfelkészitőre is, de az csak novemberben lesz :? Addig is jól jönne pár infó. Milyenek a szülésznők, lehet e választani szülésznőt, gátvédelmet használják e, hasamra teszik majd picit rögtön szopozni??? stb... Gondolom nem csak engem érintenek ezek a kérdések :)
Vendég

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de szeretném figyelmetekbe ajánlani honlapunkat amely reményeink szerint elnyeri tetszéseteket!
Köszönettel: H. Anikó

Dekorációs falfestés, nem csak gyerekeknek!
http://www.dekofalfestes.atw.hu/
http://users.atw.hu/dekofalfestes/SA4000062.JPG
falfestolanyok

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de szeretném figyelmetekbe ajánlani honlapunkat amely reményeink szerint elnyeri tetszéseteket!
Köszönettel: H. Anikó

Dekorációs falfestés, nem csak gyerekeknek!
http://www.dekofalfestes.atw.hu/
Kép
falfestolanyok

Szia Bacilivi!

Üdvözöllek körünkben!Ingrid vagyok,a Szülőben szülésznő.
Jó pár infót megtalálsz az előző oldalakon,és a Babaszobán is leírtam egy csomó mindent,amit kérdeztél.
És ha gondolod,szívesen látunk 09.28-án a Mama-bába találkozón.Arról is korábban írtam.
Tényleg Lányok!
Ha érdekel Titeket ez a találkozó,jelentkezzetek,mert ha nincs érdeklődés,akkor le lesz fújva az egész!!! :cry:

Kb.ápr.végétől "beszélgetek" itt is és a Babaszobán is a mamákkal,úgyhogy egy csomó mindent megtudhatsz rólunk.
De természetesen ha bármi kérdésed van,írj nyugodtan!

Szió:Ingrid
patak

Kedves Patak!

Köszi szépen, átolvasom a fórumot :-) Azért még lehet, hogy fogok kérdezni.
Már bejelentkeztem a szülőotthonban a felkészitőre, a főnővér október végére adott időpontot.
Jó érzés, hogy nem csak a munkaidőben foglalkozol a mamákkal!!!!
:D
Vendég

Szia Bacilivi!

Jó hosszú választ írtam a prividre,de itt a babaneten nem akarták elküldeni :( ezért elküldtem e-mailben.Persze ez nem azt jelenti,hogy esetleg a kb.24 próbálkozásomat nem fogják véghezvinni,ha így lenne,akkor bocsi :lol: :oops:
Ha megkaptad a mailt,szólj,remélem jól írtam be a címed!

Üdv:Ingrid
patak

Sziasztok Kedves Kismamák!!!

Én idén Júli 9.-én szültem meg Kicsi Lányomat a Szülőotthonban.

Mivel a neten lehet találni negativ véleményeket is róla, igy én ,ha megengeditek,leirnám a tapasztalataimat pár mondatban!

1: Aki nálam jobban fél,hogy minden körülmény tökéletes lesz e a kicsi születése körül, akit jobban megijesztettek a negativ kritikák - az csal :)

Mindezek ellenére és dacára és cáfolatára olyan gyönyörű,és tökéletes volt a szülés,hogy öröm rá gondolnom azóta is-mindig is-az apukának is-és a Babának is!!!

A Szülőotthon barátságos, tiszta, kellően felszerelt.

Az ott dolgozók szakértelme és emberségessége kifogástalan- persze előfordulhat, h más,aki nem igy látja,annak oka van,de ez mint BÁRHOL az életben két személyes dolog-mármint a szinpátia.

A szülőszoba-én az alternativba kerültem,ahol a minden féle földi jóból a Cd hallgatást ,a bordásfal markolászást, a napsárga kötél elmélyült szugerálását és a Mindent Tudó Szülőágy döntögetését használtam ki, nyakamon az illóolajos-vizesborogatással és nyelvem alatt a homeopátiás bogyókkal-amiket a mosolygós de komoly szülésznőtől kaptam.

A fürdőszobás,wc-s ,világos, barátságos szobában pedig akár TV-zhettünk is volna, de az épp összejött Dream Teamban senki nem volt tévézős fajta.

Nem is tudom,igy hirtelen,h mitől szoktak tartani a kismamák, de egy biztos: itt nem kell semmitől, elég és a legfontosabb a Babára koncentrálni, a többi megy magától majd!!!

Sok sikert,türelmet,egészséget Nektek!!!

*
Vendég

Szia Ildi!!!

:D :D :D

El nem tudod képzelni,hogy mennyire örülök,hogy hallok végre Rólatok!Már azt hittem,vmi baj van,hogy nem válaszoltál az üzikre!Mekkora nagy lett már a lányzó!!!És veled minden rendben?
Az összes Szülőotthonos dolgozó nevében köszönöm szépen a dícsérő szavakat :)
A baba-mama tornáról annyit tudok,csütörtökön 15 órától van,hozz magaddal annyi holmit,ami a terhestornára kellett,és a bébinek egy plédet meg egy pelust,hogy át tudd pelenkázni.

Nagyon vigyázzatok magatokra!Boldog babázást kívánok nektek!
Szia:Ingrid
patak

Elfelejtettem! :oops:

Lányok!

Akinek van homeopátiás listája,és jön be szülni,arra kérnénk,hogy a vajúdásra ne csak a Caulot hozza magával,hanem hozzon még be 5CH-s Cimicifugát is.

Köszi!Sziasztok:Ingrid
patak

Sziasztok! Én is Újpesti kismama vagyok okt 21re vagyok kiirva. :lol: Voltam már 1 hetet bent a korházban és nagyon megvoltam elégedve mindennel.Annyira kedves volt mindenki a növérkék föleg.Ugyhogy egyátalán nem félek a szüléstöl(mondjuk ugy néz ki hogy császár lesz) :roll: 33hetes vagyok a mult héten 2600gr volt a Drágaságom 91es bpdvel :shock: :lol: :P Pussz mindenkinek[/url]
viki28

Szia Viki!

:D
Neked is köszönjük szépen a kedves szavakat!És kinél fogsz szülni(csak kíváncsi vagyok)?Miért lenne csaszi?

Boldog babavárást kívánok Neked! :D

patak

Szia Ingrid! Ezek a valos dolgok azért irtam :P Én az Afaneh dokihoz járok de csak miota babát várok.Tudom nem sokan dicsérik én az első perctöl nagyon szimpatikusnak tartom,és nagyon alapos. :) Azért lenne császár mert túl nagy már most több mint 2600g mert azt 26.án mérték És még van 6 hetem. :shock: Jó nagyfiú a kis Szerelmem. És a szemem is elég ramaty sajna.Nem tudok képet felrakni de erösen probálkozom :lol:
viki28

Nem sikerül a kép :cry:

viki28

Szia Viki!

Akkor is köszi a kedves szavakat,ezek mindig jól esnek Nekünk! :D

Azért nem biztos a csaszi,nem?Még lelassulhat a növése a bébinek.A Sacinak is végig nagyobbat mértek,mint a terhességi kornak megfelelő,és most pont jó súlyban van a babája(legalább is a legutolsó infóm szerint).És a szemeddel nem kellett elmenni a szemészhez,hogy ő mit javasol?Mert általában az ő véleménye alapján döntik el,hogy a szem miatt kell-e operálni.
Nem tudom,tudsz-e róla,de mi támogatjuk a homeopátiás szerek használatát terhesség-szülés-gyermekágy alatt(Ez itt a reklám helye :D ).Ha esetleg érdekelne,szívesen küldök Neked egy listát,hogy mit kéne elkezdeni szedni a 36.héttől és mi az,amit be kéne hozni.

Addig is vigyázz Magatokra!Boldog babavárást!

patak

Szia Ingrid ! Nem biztos persze csak ha igy haladunk 3héttel nagyobb de majd a jövö héten kiderül minden :P Bár änyukám is 4100al szülte(vagy is császározták) az öcsémet 11éve és Anya 155cm.Voltam a szememmel orvosnál de még bekell mennem a Szabolcsba vizsgálatokra.Érdekelne igen kirakom az emailemet és elöre is köszönöm. :) Mikor bent voltam akkor volt egy ápolónö akit annyira imádtam Erikának hivják és azt mondta hogy szeptembertöl már lent lesz a szülészeten remélem vele is találkozok majd :P Na befejezem a csacsogást mert Zétikém éhes szétrugott :lol: Pusssssssz
viki28

Na remélem kirakja az emailemet :D
viki28

Sziasztok!

Viki!
Igen, nekem is végig 2-3 héttel nagyobbat mértek az UH-n. Még a 32. héten is 18 nappal volt nagyobb, aztán a 37. hétre "utolérte magát", azaz megállt a növekedésben és 37+2-re mérték. Én is sokáig aggódtam, hogy óriási lesz , és megszenvedek mint anyukám velem - én 60 cm-rel és 3600 gr-mal születtem hüvelyi úton 20 órás vajúdással a Szülőotthonban 31 éve :)

De mostmár úgy vagyok vele, hogy a baba biztosan nem lesz ekkora. A 37. héten volt 2950gr.

A szemeddel kapcsolatban pedig tényleg kéne szemészeti szakvélemény is!

Vigy.Mag! :D Pusz

Kép
*sacka

Azt nem értem, hogy miért azt írja a gép, hogy július 19-én szerdán 21:19-kor írtam az üzenetet?????? :?: :roll:

Kép
*sacka

Aha, most jó lett :shock:

Kép
*sacka

Szia Sacka! Én nem szeretnék császárral szülni de a doki mondta. Mondjuk már én sem tudom hogy mekkora mert voltam 4D UHon 8.22-én és akkor mértek 95ös Bpdt és 2714got a dokim ekkor beparázott mert voltam 30hetes.Rá egy hétre a szülöben csinált ö is egy UHot és ö 91es Bpdt mért és 2600got.És akkor találjam ki hogy mekkora :) A hasam akkora hogy mindenki azt hiszi hogy ikreim lesznek :lol: Irigyellek ám nagyon nem sokára fogod a kicsidet :P :lol: :) :D Még van 6 hetem de olyan mintha megállt volna az idö :roll: A szememmel a jövöhéten megyek dokihoz. Te kinél fogsz szülni? Jaj na nem fárasztalak tovább Pussssssssz
viki28

Na lesz vonalzom? :P

viki28

Sziasztok!!

VAn valaki aki Dr. Szunyoghy Jánosnál szült?????????
Vélemény róla?????
Vendég

Szia Viki!

Én a Dr. Kovács Attilánál fogok szülni.
A hasamra is sokan nekem is azt mondták, hogy óriási. Várd ki a végét... nekem most az utolsó egy hónapban állt le ennyire a növekedése.
Kiváncsi vagyok, mint mond majd a szemész. Írj!

Kép
*sacka

Viki!

Próbáld meg a másik kódot bemásolni a profilodba, hátha úgy kirakja a vonalzódat. A Bfalván nekem sem sikerült sokáig, aztán a többiek mondták, hogy meg kell próbálni a másik kódot...

Kép
*sacka

Sziasztok!
Most rászántam magam én is hogy írok ide nektek. Egy ideje már olvasgatlak benneteket. Jó hogy van köztünk egy szülésznő is aki tud a kérdéseinkre válaszolni. Én a 28. hétben járok.
Ingrid először is neked szeretnék írni: Megtennéd, hogy elküldöd nekem is a homeopatias szerekről a listát. csgyongy@freemail.hu
Ezek a szerek tuti hatnak? mert én igazán nagyon nem bírom a fájdalmat. De már beszéltem a picuri lánykámmal, hogy mivel eddig sem volt semmi gondom, remélem a szülés is simán fog lezajlódni.
Köszönöm előre is a választ.
Gratulálok minden kismamának!!
Gyöngyi
bgyöngyi

Kedves Patak!
Ingrid :)

Kb egy hónapja válaszoltál nekem, és olyan kedves volt, amiket írtál, és ahogy ... :) szerettem volna megköszönni a választ, de úgy hozta a sors, hogy az utóbbi pár hetet kórházban töltöttem el, sajnos, és, nem volt netem. Rengeteg hányás és gyomorpanaszok. Sajnos az utóbbi még mindig megvan.... talán gyomorfekélyre gyanakszanak, de ugyebár vizsgálatot nagyon nem lehet csinálni.... Van esetleg erre valami homeopátiás szer? Még soha nem foglalkoztam ezzel a témával, de most szívesen beleásom magam azt hiszem.

Minden jót mindenkinek!!!

Szóval köszönöm mégegyszer :)
varjuhaj
varjuhaj

Szia Varjuhaj!

Te szegény :(
Sajnos ennyire nem ástam bele magam a homeopátiába,csak a terhességgel-szüléssel-gyermekágyas időszakkal kapcs.tudok szereket ajánlani.
Lehet érdemes lenne elmenned egy homeopatához,és ő biztos tudna vmit ajánlani.
És most hány hétnél tartasz?Mert olvastam,hogy valaki beköltözött a pocakodba :) És végül is hol fogsz szülni?

Vigyázz magatokra!

patak

Szia Ingrid!
Most a 12. hétben vagyok. Kicsit úgy érzem, lassan megy az idő. Mielőtt dönthettem volna, és kórházba kerültem, maradt a BM. Szimpatikus volt amit ott tapasztaltam... nehéz ez a döntés, választás, főleg, hogy olyan filózós típus vagyok. Remélem azért csak jó dolgok történnek ott is, de ha valami balul sül el, vagyis rosszabb élményem lesz, akkor nem habozok és megyek hozzátok.
szép estét kívánok, és sok aranyos kisbabát az osztályon!!

varjuhaj
varjuhaj

Pusza mindenkinek! Örület ami mostanában történik kész katasztrofa :? Dugig van a gép virussal, nincs senki aki eltudna jönni velem a szemészetre :? augusztus 3.val felmondták a táppénzemet :? Mennem kell ma a dokihoz tiszta ideg vagyok hogy miért nem tudom fáj a gyomrom(ha az az :P ) mint az örület :? Mi jön még???? Az Apucit 6hete nem láttam :shock: Na szépen kipanaszkodtam magam :P De ami megnyugtato már mindent megvettem és csak a kis szerelmem hiányzik a fincsi illatával :P :P :P Pusza lányok :lol:

viki28

Szia Varjuhaj!

Nagyon nyugodt,boldog babavárást kívánok Nektek! :D

Szia Viki!

És gondolj bele,hogy nemsokára szülni fogsz! :D Felvillanyoztalak? :D
Azért a szemészetre valahogy juss el.Az most tényleg fontos.

Mindenkinek pusza:Ingrid
patak

Puszi mindenkinek! :P Ingrid tudom szerencsére ez ami boldoggá tesz.Már tényleg nagyon várom hogy velem legyen. :lol: Voltam dokinál ismét sikerült bogarat ültetni a fülembe. Mert a Drágámnál az elözö UHnál is Sok volt a fej és a combcsont közötti külömbség kb:3hét.De szombaton megyek megint UHra meg Ctgre :shock: Olyan ideges lettem még a betegszabimat is elfelejtettem. És a hasam még mindig fáj :(
viki28

Viki28!

Elnézést hogy belekotyogok, de látom, hogy császárra készülsz a baba méretei és rövidlátásod miatt...

Kislányom (alul látható, most volt 1 éves), 4kg-val született, természetes úton, gátmetszés nélkül, pedig -10esek a szemeim. Igaz, én 17 órát vajúdtam. :? Mikor az orvosomat megkérdeztem a rövidlátásról, azt mondta, az egy elavult álláspont, hogy a rövidlátás miatt automatikusan császározni kéne. Ez nagyon szimpi volt, mert én mindenképpen el akartam kerülni a császármetszést.

Kb egy hónapja a páromat meg kellett műteni retina leválás miatt. Neki -5ös a szeme, mondanom se kell, nem vajúdott vele :lol: de még csak meg sem erőltette magát. Azt mondták, örökletes hajlam, férfiaknál gyakoribb. Viszont az egyik vizsgálat alkalmával megkérdeztem a vizsgáló orvost, mi a véleménye arról, hogy a rövidlátás automatikus császárt jelent. Azt válaszolta, hogy ez szakmailag nem helytálló, bár a szülészorvosoknak rendkívül kényelmes álláspont :roll: és hogy ő a saját kismama betegeinek azt javasolja, szüljenek ahogy jól esik.

Még egy sztori a méretekről. Egy ismerősöm, szintén újpesti anyuka, nemrég szülte meg második babáját. 4600 (!!!!) grammos óriáslányka, 2 óra alatt született meg, természetes úton, még csak gátmetszés se volt, egy egész picit repedt.

Tehát nem kell félni a méretektől! Még csak azt sem jelenti feltétlenül, hogy tovább vajúdsz egy nagyobb babával mint egy kicsivel.

Sok szerencsét, jó babavárást!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Rokica! Nagyon szép a kislányod :P Nem szeretnék császárral szülni a Doki mondta a már most nagy bpdje miatt.A szememmel pedig az a fö gond hogy találtak pár éve mikor megszerettem volna müteni 2 lyukat.hogy ez mi nem tudom :? Én örülnék ha simán megszülném mert még félni sem félek töle :roll: A kicsi is kislány lesz? Köszönöm szépen hogy irtál pussssssz

viki28

Sziasztok Lányok!

Nagyon szomorú vagyok! :( Pontosabban szomorúak vagyunk a kolléganőimmel! :( Úgy vettük észre,hogy lenne igény arra,hogy találkozzatok a szülőszobán dolgozó szülésznőkkel,ha már szülésznőválasztás nincs,ezért meghírdettük a mama-bába találkozót.Amire sajnos 2!!! mama jelentkezett.Ezért úgy döntöttünk,hogy nem fogunk ilyen "fórumot" tartani,mert ezek szerint mégsincs rá igény :(
A tanfolyamra természetesen továbbra is lehet jelentkezni,az független ettől.

Vigyázzatok magatokra!

Mindenkinek további szép napot kívánok:Ingrid
patak

Szia Ingrid!

Bocsánat hogy ennyi ideig eltűntem, éppen ma 8 hete ebben az időpontban (9.ó)toltak fel a műtőbe (császárral szültem, mert farfekvéses volt Hanna) Mégegyszer köszönömm az infókat, ez nagy segítség a várandós anyukáknak.

Én az altatást választottam, amiért az aneszteziológus doki kétszer is megdorgált, hogy a spinális jobb lett volna (gondolom azért, mert altatáskor nagyon kell sietni a dokinak). Az én orvosom nagyon gyors és ügyes volt, és azzal együtt, hogy 9-kor toltak ki a szülőszobából, lift, majd a fenti mindenféle előkészületeket is hozzáadva 9.26-kor már megszületett az én drága kis Hannám, aki most itt fekszik a kiságyban.

A szülőotthonról nekem nagyon jó véleményem van, a megfigyelőben a nővérkék, a csecsemősök nagyon kedvesek, (a szülésznők nekem kimaradtak)!!! Mindössze egy észrevételem van, hogy az első babás anyukákat több infóval láthatnák el (pl. én nem tudtam, hogy mennyit eszik egy újszülött, a mi szobánkban mérleg sem volt, és az én babám eleinte biztosan keveset evett, ami azt jelentette, hogy egy grammot nem hizott - de szó szerint, egy grammot sem - a 8 nap alatt amig bent voltam, hanem tartotta végig a 200-230 grammos súlyveszteséget ). Persze, tudom hogy kevesen vannak, vagytok, és sok a munka., de ha van egy kis idő, akkor nagy segítség lenne ez az anyukáknak.

A feniteket építő szándékkkal mondtam :

A szülés után 2-3 héttel begyulladt az egyik mellem, és nem tudtam hogyan kell kimaszírozni, és bementem megkérdezni, a csecsemős nővérke nagyon készségesen és aranyosan megmutatta. Ezt megtudta volna mutatni a védőnőm is, fel is hívtam telefonon, de semmi hajlandóságot nem mutatott hogy kijöjjönn megmutatni, hanem szóban próbálta meg elmondani, majd két nap múlva felhívott, hogy rendben van-e ? Szerintem ez nem az a dolog, amit szóban el lehet mondani, hanem olyan, amit fél perc alatt meg lehet mutatni! És ezt nekem a csecsemős nővérke - akinek nem jut eszembe a neve, fekete-vörös válllig érő hajjal, alancsony és nagyon kedves - pikk-pakk megmutatta, amit ezúton is köszönök! (elmondom, hogy akartam honorálni a számomra oly fontos segítséget, de egy "szó sem lehet róla" volt a válasz :)), még egy piros pont : )

Szóval nekem szimpatikus nagyon a kórház, illetve az ott dolgozók. Sajnos, látszik hogy súlyos anyagi gondokkal küzd, de remélem sikerül ezt megoldani valahogy!!

Ja még egy dolog, a homepata gyógyszerekről! Ez nekem annyira nagyon szimpatikus, annál is több, hogy erről csak superlativusokban tudnék nyilatkozni, sok barátnőm szül/szült mostanában, de sehol nem alkalmazzák ezt :) :) :)

Én ajánlom a helyet!!

Sziasztok és minden jót!!

Apropo
apropo

Szia Ingrid!
Nagyon sajnálom, hogy nem jött be ez a mama-bába találkozó. Engem nagyon érdekelt volna, de mivel szerinted még túl korai lett volna, így nem jelentkeztem, és sajnos akkor, amikor már időszerű lenne akkor már nem is lesz. Tényleg nagyon sajnálom :cry:
Szülésfelkészítőre mindenesetre bejelentkeztem.

Kép
alinkat

Sziasztok!
Szülésfelkészítőre én is szeretnék menni. Mikor érdemes elkezdeni most 21 hetesek vagyunk. Voltunk 4D UH-n és már biztos, hogy kisfiúnk van :lol: :lol: !!
Alinkat, hogy vagy? Mi majden egyszerre fogunk szülni ha jól emlékszem!! Teszek fel egy képet.
Vagyis csak tennék mert túl nagy és nem tudom feltölteni :evil:
Edit
rozi79

Rozi!
A szülésfelkészítő 1 napos. Nekem a főnövér december 8-ra adott időpontot, mert decemberben ez az utolsó felkészítő és szerinte ne rakjuk át januárra. Nagyon kedves volt. De szerintem te is jelentkezz nála, mert ezek az időpontok nagyon gyorsan betelnek.

Gratulálok a kisfiúhoz, akkor mindkettőnknek kukisa van!

Rozi, igen pár nap van csak közöttünk. Mi nagyon jól vagyunk. A pici őrülten rugkapál, imádom!!!!!
Ti hogy vagytok?? Vásároltok már??

Patak! Lehet pizsit is vinni, vagy csak hálóinget. Bugyit lehet már bennt hordani??

Kép
alinkat

Alinkat GRATULA a kisfiúhoz!!!! Lehet egyszerre fogunk szülni :lol: . December 8??? Meg tudnátok adni kit kell felhívni??? Mert ha még van időpont akkor elmennénk mi is. Ugye a Kispap is jöhet?
Még nem vásároltunk semmit... én már majd beleörülök, de a párom azt mondja majd októberbe!! Lassan itt van az is alig várom!!!
Ti vettetek már valamit????
Mikorra vagy kiírva?
Mi mikor voltunk 4D UH-n január 22. mondott a nőci!!!

Edit
rozi79

Rozi!
Farkas Balázsné a főnövér és a tel: 3691-666. Én úgy tudom, ha az apuka bennt szeretne lenni a szülésnél, akkor neki is jönnie kell.
Még mi sem vettünk semmit, majd csak a 30. hét után. Addig listákat gyártok és ötleteket keresek, hogy mit is kell venni.
A doki szerint január 31., de kivi vagyok, hogy a 4D-s majd mit mond.
Mikor mész legközelebb a dokinkhoz??

Kép
alinkat

Sziasztok Rozi, Alinkat, Patak és Többiek!

Néha erre járok, benézek. Most viszont úgy megörültem, hogy nem hagyhattam szó nélkül. Én is a Szülőotthonban készülök szülni, és úgy látom, hogy nagyjából egyidősek vagyunk: holnap leszek kereken 21 hetes :)
Csatlakozhatok hozzátok?

Eddig úgy néz ki, hogy a kismanó leányzó, de még legutóbb nem látszott pontosan.
4D-s ultrahangon merre voltatok? Hová és hány hetesen érdemes menni?
Más: a Szülőotthonban van kismama-torna lehetőség kedden és csütörtökön 6-tól. Már beszereztem a dokitól az "engedélyt", hogy mehetek (ez kell hozzá), úgy néz ki, a jövő héttől benevezek, annál is inkább, mivel ülő munkám van és estére eléggé elgémberedek.
Jártok, illetve lenne kedvetek jönni?
Dec. 8-án megyünk mi is szülésfelkészítőre, nekünk is azt mondta a főnővér, hogy a januári időpont egy kicsit késő. Már alig várom...
Pussz mindenkinek: Berni
berna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?