Új privát üzeneted érkezett!

Sasha,

a szemeremcsonti fajdalom nekem is nagyon ismeros, csak en mar kb. a 20.hettol ereztem, iszonyuan tudott fajni, emlekszem.Foleg mikor leszalltam az agyrol,vagy oltoztem.Nekem aszonta a doki, hogy a csontok huzodnak szejjel, keszulnek a szulesre, meg hogy nem sokat tudok vele csinalni, szedjek fajdalomcsillapitot.Aztan megkerdeztem az itteni Rendelo rovatban is, ha gondolod, keresd meg.Nemtom fenn van-e meg, mert ez mar majd' ket eve volt.

Szioka,

bb
borisbogyo
 
 


BB!

Köszönöm szépen. Akkor ez nem jelent semmit. Legalábbis semmi olyant amibõl megtudnám mikor is jön Gabi-babaKép

puszi
sasha
37

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Ma olyat sírtunk, hogy na! Bettinek a kiságya felett van egy olyan pörgõ, zenélõ izé plüssállatokkal. Ezt be szoktam indítani pelenkázáskor, mert nagyon szereti nézegetni a pelenkázóról pont jól látja. Van úgy hogy 10 percig is elvan, én meg folyton felhúzom újra a dallamot. Mikor felvettem Bettit, úgy megsértõdött, elkezdett hisztisen ordítani, olyan aranyos volt. Pesze hiába tettem vissza, már nem tudtam helyrehozni, jó sokat járkáltam vele, mire megbékélt. Hétvégén beszerzem azt a trapézt, meg veszek neki még valami zenélõ játékot ha már ez a dilije..

Conti + Betti holnap 2 hónapos

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 

 
 

Kryss,
Ez a trapéz bigyó nekem is felkeltette az érdeklõdésemetKép. Ha legközelebb bababoltban járok, meg is fogom kérdezni, hogy van-e. Én játszószõnyegen gondolkoztam mostanában, hogy lassan talán azt is élvezné már Lili, de az üzletekben nem találtam olyat ami tetszett volna. Így most komolyan gondolkozom, hogy varrok 1-et. Van egy olyan ötletem, hogy olyanra megcsinálom mintha a tengerfenék lenne, tele halacskával, kagylóval, csikóhallal meg mindenféle ilyen dologgal. Csak jó színes anyagokat kellene venni hozzá, és hát persze azért elõsször is meg kellene tervezniKép.
Szombaton mi is kerti partyba voltunk hivatalosak, ami jó is lett volna, de ott is elég hideg volt. Bementem Lilit megszoptatni a házba, de rájöttem, hogy ott is ugyanolyan hideg van, így levetkõztetni kicsit sem lehetett õt. Így bebugyolálva, viszont szegény alig érte el a mellemet, ezt megelégelve olyan iszonyatos sírásba kezdett, hogy nem sokkal késõbb haza is jöttünk, mert nem lehetett vele bírni, vagy egy órát ordított, és semmire nem reagált. Még a cicit sem fogadta elKép. Pedig a végén én vetkõztem neki, dacolva a hideggel és a vacogással. Sajnos semmi sem segítettKép.
Ti mit csináltok akkor amikor vígasztalhatatlanul elkezd sírni és semmivel sem lehet megnyugtatni? Se cici, se testközel...sírástól hányás és társaiKép

Conti,
Ismerõs ez az apuka vásárol szitu. Az én drága párom is olyan, hogy ha kell valami, meglátja a polcon az elsõ dolgot és már teszi is a kosárba, meg se nézi, hogy milyen. Szerencsére arra már sikeresen rászoktattam, hogy a szavatosságot mindíg nézze megKép.

Pucúr Apuka,
De jó hallani rólatok!Kép Örülök, hogy minden okés veletek, küldöm majd a telcsi számot mailban.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Tud valaki olyan szert, ami emeli az ember vérnyomását, de nem káros a babára, ha szoptatok? Nekem világ életemben alacsony volt a vérnyomim, még a terhességeim teljében is max. 130/80 volt. Nem tudom, most mennyi lehet, de valamelyik nap is vásárlás közben az ájulás kerülgetett. Ez már elõfordult néhányszor. Gondolom, most még a nem alvás is rátesz egy lapáttal. A kávét nem szeretem, de nem is merek inni, csak tejeskávét (2,5 dl tejben 1/2 kávéskanál 60%-os Nescafé- ennek az ízét még el tudom viselni). Kínomban már kólát ittam, bár tudom, hogy nem túl egészséges, ezért ne is gondoljatok valami hatalmas mennyiségre.
De ezt a dolgot mindenképpen meg kellene oldani, mert mindig fáradt vagyok, fáj a fejem, ezért a türelmem is kevesebb, ami a gyerekeimmel való kaocsolatomnak nem igazán használ.

Ebben a szeles idõben Ádám arcát kicsit kifújta a szél. Ti mivel kenitek, ha már volt ilyen problémátok?

Köszi,
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda,
Nem lehet, hogy valami mas okozza a szedelgest? Pl. vashiany, vagy egyeb vitaminhiany? Eleget iszol, eszel? NEkem a ketto egyutt van, az alacsony vernyomas, 80-90/50-60, es a vashiany, es szoktam szedulni en is! Ami hasznal, ha olyankor gyorsan iszom egy kis vizet!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Panda,
Úgy hallottam, hogy télen inkább zsírosabb, nyáron pedig inkább magas víztartalmú krémmel kell kenni a babák arcát és kezét ha szükséges.
A teát próbáltad már, az nem túl erõs, talán a babának sem árt.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke!

Nalunk azert jobban sült el a buli.1/2 6-tol egeszen 1/2 10-ig ott voltunk.Rebit en gyakrabban szoptattam,de azert el is aludt 3/4 orara es meg le is lehetett tenni!Altalaban a leteves utan legkesöbb öt perccel felebred.(az estet kiveve.ejszaka eddig igen jok a teljesitmenyei - oraszamban!Kép )

Nalunk eddig olyan siras meg nem volt,hogy semmi sem nyugtatta meg.A cici mindig megnyugtatja!(a titkos fegyver gyakran kerül bevetesre Kép )

Sasha!

Nekem is fajt a szemeremcsontom,de inkabb csak a terhesseg vegen.Talan az utolso negy hetben.MAr nem tudom,illetve annyira nem tartottam szamon.
Szerintem azert faj,mert a szemeremcsontok között egy porc talalhato es valahogy ezek a csontok elkezdhetnek egymastol tavolodni -gondolom hormonalis hatasra- hogy,elökeszitsek a babo utjat.Marmint,hogy nagyobb helye legyen.GONDOLOM EN!!!
En hagytam öket fajni,nem is erdeklödtem,hogy miert van.Csak mondtam magamnak,hogy mar ugysem tart sokaig.Kép

Panda!

Nekünk a gyerekorvos azt ajanlotta,hogy a legegyszerübb vazelint hasznaljuk.Es telen is a hideg ellen.
A vernyomas temahoz nem tudok hozzaszolni.BAr biztos van valami homeopathias szer,amit szoptatas mellett is szedhetnel.Dejavasolni semmit nem tudok.Talan valaki okosabb!Kép

Nyuszi!

Mi nem babozunk Rebinek,de viszont szinte allandoan hordozzuk.
BAr neha azert kezd elsirni,mert mar tul sokaig van kezben.Ha ilyenkor leteszem,azt legalabb egy fel oraig elvezi es nezelödik.
MA eleve valami gyönyörüsegeset vettem fel,legalabb is szerinte.Feher alapon fekete viragok - nem tul kicsik,de nem is tul nagyok.Annyira bamulta,hogy csak ugy bamultam!Es szövegelt is a polomnak,meg mosolygott!!!Kép

Ha sir Rebi,ugy tünik mintha rekedt lenne.Es a jobb szeme pedig igen valadekozik (sarga neha zöldes).Mind a kettöt ma kezdte.
A szemet fekete teaval probalom borogatni,lemosni a kamillat mostanaban nem szoktak mondani.(allitolag könnyen allergia alakul ki ez ellen)
JA es cseppentek a szemebe anyatejet.De ha 2-3 napon belül nem javul,felhivom a dokinenit.

Pusza,Kryss&Rebecca(ma 8 hetes)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Mindenkinek köszi a mellgyuszival kapcsolatos hozzászólást! Ma már sokkal jobban vagyok, a mellem sem fáj annyira, csak azt a 40 fokos lázat kéne már kipihennem...

Viszont még egy kis segítséget kérek: a mellgyuszi óta ugyanis Peti nem eszik annyit, mint eddig. Azelõtt 140-160 grammokat szopott alkalmanként, most meg 90-100 gramm körül. Az érdekes az, hogy az idõ ugyanannyi - vagyis most is egy órát szopik -, és látszólag a szopás intenzitása is. Az eredmény mégis kevesebb. Megijedtem, bár Peti nem nyûgös, nem sírós, sõt, teljesen nyugodt. Úgyhogy most gyakrabban szoptatom, nem várom meg, amíg kéri, hanem 1-1,5 óránként megszoptatom. És olyankor örül is neki, szopik megint, holott elõtte kb. 3 óránként evett. Ja, és a tej mennyisége sem változott elvileg, legalábbis fejni mindig tudok utána. Szóval nem értem... Szerintetek mi történhetett? Ugye nem lett kevesebb a tej? Lehet, hogy helyreáll, ha az antibiotikumot már nem szedem?

Köszi a segítséget elõre is.

Mindenkinek minden jót!

Dió és a holnap 10 hetes Peti
Dió
 


Kryss!

Kötöhártyagyulladása van a szemének, nem? Mindekettöbe csepegtess, mert lehet, hogy csak nem látod, hogy a másik is olyan. (Nálunk is volt, csak az egyik váladékozott, de a dokinö állitotta, hogy a másik is olyan. Én meg elhittem neki, ö az orvosKép...)

Pucur Apuka (és Pucur)!!

Már gondoltam rátok többször! Jó lenne egy hosszabb élménybeszámoló, hogy milyen Dórival!KépKép

Ilke!

A trapéz bigyó nálunk is bejött. Ma nézegette és próbálta fogdosni. Meg amugy is hozzáért, amikor kalimpált, és nagyon tetszett neki.Kép
Annak idején a nagyobb is nagyon el volt vele, és még azt is kibirta a szerkezet felborulás nélkül, hogy felálljon a segitségével (7,5 hónaposan...). Ugyhogy én azt gondolom, nagyon érdemes venni.Kép

Az ilyen sirás (pláne, ha a cicin kezd el sirni) azt jelenti, hogy fáradt. Jönnek az altatási módszerek (nappal ált. a babakocsi). És nagyon hamar el is alszik, ha megtaláltuk a kedvére valót.

Beszti (Nátán 10 hetes)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Dió!

A mérleget sürgösen eldobni!!!!Kép
Teljesen mindegy, hogy mennyit eszik (náluk is változik), de még az sem mérvadó, hogy ha gyakrabban adsz, akkor elfogadja. Miért ne tenné? Hiszen olyan jó szopizni!Kép
Aggódni nekem is lehetne okom, mert azt mondják, hogyha a gyerek jóllakott, akkor elengedi a mellet. Na Nátán legszivesebben egész nap rajta maradna, és nagyon ritka alkalom az, hogy elengedi. Ezek szerint nincs elég tejem neki?KépKép Biztos, hogy van, mert minden rendben.Kép
A mérleget max. hetente egyszer használd, ha már van.

Szerintem az antibiotikum nem befolyásolja a mennyiséget, és abban sem vagyok biztos, hogy van minek helyreállnia.
Tessék kevesebbet aggódni!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Nyuszi!
Mi repultunk Madikevel mar amikor 3 es fel honapos volt. Nagyon jol viselte, egy hangjat sem lehetett hallani.
Itt nalunk senkit sem zavar a szoptatas a gepen (meg egyebkent sehol) tehat tedd nyugodtan. Eleg egy vekonyka pled amivel kicsit eltakarod es mar senki sem szolhat semmit. Ha a baba az oledben utazik, akkor felszallaskor es leszallaskor nagyon sokat segithet ha szopizik. Vagy ha cumizik akkor adj neki cumit, igy egyaltalan nem fogja zavarni a dolog. Bar azt mondjak ilyen kis korban meg nem zavarja a fuluket, de ki tudja. Nekunk a doki bacsi javasolta a cumit a szajaba, mivel o cumizik. Igy semmi gond nem volt. Az egyetlen kenyelmetlen dolog a tisztabarakas a pici helyen. Kép

Sajna meg nem volt idom teljesen utana olvasni a lemaradasomnak, de igerem potolom. Egy kis gond miatt nem volt egy hetig netem, elotte meg Madike elegge nyugos volt igy ezert nem jottem eddig.
MEg ugye Madike kezd egyre mobilisabb lenni, igy sokkal tobb idomet foglalja le. Mar ul magatol, es kuszas es a maszas kevereket csinalja. Es elegge gyors, igy nem szabad egy pillanatra sem szem elol teveszteni.Kép

Na megyek olvasni,
majd meg jelentkezem,
Andysj
andysj
 
 


Panda!

Én is nagyon régóta küszködöm az alacsony vérnyomással (családi örökség), nekem terhességem alatt 100/60 fölé sose ment. Általában 90/50-60 szokott lenni. Az orvos nem tudott semmilyen gyógyszert vagy gyógymódot ajánlani, azt mondta, örüljek neki.
Ahogy Zsuzsi is írta, a vasbevitel fáradtság és levertség ellen biztosan segít hosszútávon (vas van pl. a körtében, barackban, szõlõben, dióban, a zöld levelû zöldségfélékben, pl. spenót, és a húsban, belsõségekben). A sok folyadék is változtat a rossz helyzeten. Ami még segít, az a mozgás. Tudom, hogy erre jut a legkevesebb idõ, nekem is két pici gyerekem van (1,5 éves és 5 hetes), de ha napközben az erkélyen csak 10 percet tornázgatok, illetve légzõgyakorlatokat végzek, máris jobban érzem magam egész nap.
Szédülés ellen nem szokott segíteni semmi (a pohár vizet majd én is kipróbálom szédüléskor), de van a jógában egy olyan légzõgyakorlat (mélylégzés a neve), ami kifejezetten erre van.

Pötyi
pötyi
 
 


Andysj,

De jó hogy megint itt vagy! Köszi a tanácsot...Kép talán a szoptatásra nem kerül sor, de jobb készülni rá. Végül is 2óra 15 perc az út.És nagyon nem fog zavarni ha a helyemen kell szoptatni, ha kell hát kell.KépCsak az én Manóm eléggé cuppogósan eszik...legfeljebb jót szórakozik az utazóközönség Kép

Nyuszi
Nyuszi
 


Sziasztok!

Panda!
Nekem is alacsony a vérnyomásom, de amikor jó pár hete megkerestem a dokimat, hogy szédülök, nem merek a gyerekkel a kezemben járkálni nehogy elejtsem, engem elküldött vérvételre, mert szerinte nem a vérnyomás a bûnös, hanem a vashiány. Igaza volt!!!!!

Pucúr Apuka!

Ha ráérsz tényleg írhatnál pár sort, hogy milyen baba a Ti Dóribabátok! Hogy van Pucúr? Van tejcsi? Mekkora már a kisasszony? Esetleg fénykép.... ????? Kép

Kata és Dóribaba

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok,

mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat. A szoptatós füzetet már olvasgattam, sõt egy nagy szõrõs macival gyakoroltam is :-) Remélem nem lesz vele sok gondom, szeretnék szoptatni.

Köszi, és nyugodalmas jó éjszakákat nektek, és a babáknak.

Pusz, Lora (35)
lora
 
 


Sziasztok Lányok
ma voltunk megint a SOTÉN neurologusnéninél hogy mennyit fejlödöt petike a nyakával ,fejtatartásával és hogy elmondjuk hogy járunk gyogytornászhoz és mit mondot mikor elmondtam neki hogy mit mondot akor megsértödöt mert hogy nem az ö ülésbehuzásos gyakorlatát csinálom hanem heti egyszer elviszem egy gyogytornászhoz ahol a dévény anna modszerel tornáztatják .melesleg a gyogytornász azt mondta hogy a 2különbözö mondszert nem ajánlatos együt csinálni mert üti egymást.ezt mind elmondtam a doktornönek és megsértödöt és hogy akor nem is kell hozá járnom és hogy döntsem el hogy kihez akarom vini a gyereket és válaszak én a gyogytornászt választotam mert hogy ö mégis csak jobban megtudja tornáztatni meg ért is hozá én meg nem és nem akarok kárt teni a fiamban .ugyhogy most neurologusunk nincsen pilanatnyilag majd jövö héten kérünk beutalot a háziorvostol a llegközelebi neurologushoz és továbra is járunk gyogytornára és én meg bizok aban hogy jol választotam ma mikor a gyogytornászt válaztotam és a dévényféle modszert .

Bocs hogy ilyen hosszu voltam de nagyon elvagyok szomorodva mert nem tudom hogy jol választotam-e mert nem akarok roszat petikének na most már aba hagyom a dumát .

Pusz Csics és Petike
csics
 
 


Csics!

Szakmailag nem tudom megitelni, de emberileg mindenkeppen jol dontottel!! Egyszeruen hihetetlen, hogy egy, a gyerekekkel foglalkozo orvos igy banjon egy gyermekeert aggodo AnyavalKép Egyebkent szerintem egyaltalan nem kell aggodnod. MAr akkor furcsalltam, mikor egy honapos Babadat rossz fejtartas miatt tornaztatni kellett. Szerintem teljesen normalis, ha egy 1 honapos baba meg nem tudja tartani a fejet. Az en lanyom még 2 honapos, sot, majdnem 3 honaposan is el-elnyeklett /volna, ha hagyom/, es most, szinte egy het alatt gyonyoruen tartja hason is, forgatja. Mert mar erdekli a vilagKép Szoval ne aggodj!
Ildiko
afonya
 
 


Conti: gratula a 2 hónaphoz! Kép))

Ilke: az én férjem sokkal idegölöbben vásárol (matematikus a drága) - minden 5x végignéz, szavatosság, összetétel, ingyom-bingyom... Alig gyözöm kivárni, amig hazaér Kép)
Jellemzö szitu: én: "csinálj légy szives egy szendvicset!" ö: el a konyha felé. Két perc múlva hallom, hogy slattyog vissza (már elöre röhögök) Ö:"milyen kenyérböl kéred? Fehér v. barna?" Én mondom barnából (mint mindig). Ö:el. Megint vissza: "milyen sajttal?" És igy tovább Kép)) Ilyen minden férfi?

Panda: én popsikrémmel szoktam bekenni az irritált területeket a börén (szerencsére nem nagyon vannak). Mi 2 ötöst használunk (vagyis alig használunk, csak éjjelre).
Tényleg, ti használtok popsikenöcsöt? Én nappal mindig lemosom meleg vizzel, és eddig sose volt piros a popsija. Csak éjszakára szoktuk bekenni, mert akkor tovább van rajta a pelus, és nehogy kicsipje.

Dió: Besztinek igaza van Kép Ne aggódj: amig jóllakottan szuszókál szopi után, addig biztos van elég tej Kép

Én is szeretnék ilyen trapézt!! Hol lehet kapni?

zsani
zsani
 


Zsani!
Én vasárnap elnézek a Megatoysba trapéz ügyben, majd megírom mik vannak.

Csics!
Szerintem is jól választottál, de nem értem ezt a fejtartás problémát, nálunk is csak kb 6 hetes kora után tudta valahogy tartani a fejét.

Conti + Betti 2 hónapos

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Lányok!

Köszi a tanácsokat. Szerintem is lehet vashiány a szédülés hátterében, mert szülés után kellett vasat szednem, csak éppen a kontroll vérképet hanyagoltam el. Talán el kellene mennem... Csak hát nagyon macerás (messze van, ki vigyáz a gyerekekre korán reggel stb.) De majd megoldjuk.

Én sem kenem Ádám popsiját, csak éjjelre. Illetve mosr két napig napközben is kentem, mert elég piros lett, mivel egyik nap vagy 6x kakilt.

Csics!
Jó, hogy a gyógytornászt választottad, de mindenképpen keress másk neurológust, mert kell, hogy orvos is kövesse Peti fejlõdését. Bár írtad, hogy keresel...

Higgyétek el, van olyan baba, akit már ilyen pici korban tornáztatni kell. Általában a koraszülöttaknél fordul elõ, hogy nem megfelelõ az izomtónusuk, leggyakrabban a nyaki-háti imok lazább tónusúak. Igaz, hogy egy baba sem tudja tartani a fejét 2-3 hetesen, vagy korábban, de egy szakember látja, hogy mikor "normálisan nem tartja", és mikor hipotónia miatt.

Csics! Kitartás, hamar túl lesztek rajta, a picik irtó gyorsan fejlõdnek!!!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Beszti!

Köszi az ötletet,megfogadtam!Te is anyatejet cseppentettel a szemebe?
Egyebkent mar nem valadekozik annyira,szinte semennyire!Remelem,sikerül igy meggyogyitani!

Dio!

Ne meregetsd,nincs ertelme!
Mint ahogy mar feljebb olvastad,merleget kihajitani!KépKép
Rebeccat 6 hetesen mertük es legközelebb akkor ha megint megyünk a dokinenihez,terv szerint 3 honaposan!
Ugy is latod,hogy jo közerzete van-e es ha semmi feltünöseg nincs akkor nem kell aggodni,mennyit eszik.

Nyuszi!

Jo utat!Es biztos nem lesz semmi!
Es ha cuppog,akkor örülhet az utazoközönseg,ilyen edes hangokat nem hallhat minden nap!Kép

Conti!KépKépKépKépKép

Mi is gratulalunk a 2 honaphoz!!!

Zsani!Panda!

En anyag pelust hasznalok,es meg ejszakara se kenem a popojat.Nem csipi ki semmi normal esetben.Persze,ha csak kicsit is piros,mar kenem!Kép

Rebi ha sir,meg mindig rekedt (mivel beszelni meg nemigen szokottKép),azt hiszem ,ma fehivom a dokinenit,hogy csinaljak-e valamit.

Kryss&Rebecca(8 hetes es 2 napos)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Csics: szerintem is jól választottál... Ilyen modortalan és etikátlan orvost ott kell hagyni.

Kryss: remélem nincs nagyobb baja.
Én olyan hülye vagyok Kép Ha már kicsit hidegeb van, ezerrel bebugyolálom, nehogy megfázzon. Meg a férjem is náthás volt, féltem, nehogy elkapja töle. De úgy látszik, a tejecske megvédte Kép Most viszont az én torkom fáj mindig estére :=(

zsani
zsani
 


Conti, Zsani,

Én az Újpesti Megatoysban vettem a trapézt múlt pénteken.Kép

Szerintem ma már nem írok többet, 30.án ha haza jöttünk Angliából jelentkezem.

puszi Mindenkinek

Nyuszi és a 9 hetes Emike
Nyuszi
 


Sziasztok!

Ma voltunk a két hónapos oltáson. A Petra most 9 hetes 52cm és már 3990g. A szurinál szerencsére csak kicsit sírt.
Megkérdeztem a doktornõt és valószínüleg a BCG-t 6 hónapos korában újra fogja kapni mert még most sem látszik.

Jár közületek valaki babaúszásra? Állítólag 3 hónapos kortól lehet és kell egy orvosi igazolás, hogy semmi baja.
Megkérdeztem és a víz 30C-os. Ez nem hideg egy kicsit? A Petra 36-37C-ba fürdik.

Petra
Petra
 


Ilke
Viszik még tõled a tejet? Én most jutottam el odáig, hogy beszéltem a védõnõvel és én is leadom. Nem macerás ez a sok fertõtlenítés?

Petra
Petra
 


Petra,
Mi még ugyan nem járunk úszásra de tervezzük. Úgy hallottam, hogy fokozatosan picit csökkenteni kell elõtte az esti fürdõ hõmérsékletét, és akkor nem lesz neki nagyon hideg az uszoda vize.
A tejet hónap elejétõl viszik tõlem. Nem túl vészes a fertõtlenítés. Kézzel vagy géppel fogsz fejni? Ha van valamilyen fejõkéd akkor még könnyebb. A lényeg, hogy amit ki lehet fõzni, azt ki is kell alaposan. A többinek ott a Neomagnol. Hetente 4x jönnek és elviszik, fertõtlenítõt, üveget adnak hozzá. És még valami, +4 foknál nem lehet melegebb a hûtõben, mert akkor nem áll el, ha azt sikerül elérni, akkor akár 4 napig is tárolható. Adnak szájmaszkot is, de én nem használom, gondolom ha kézzel fejnék akkor kellene. Ha kérdésed van még, akkor nyugodtan szólj. Egyébként nekem nagyon jó érzés, hogy pici, esetleg beteg babáknak segíthetek így. Amikor Lilire nézek és látom, hogy milyen szépen fejlõdik az én tejcsimtõl, (igazi kis gombóckaKép), akkor néha arra is gondolok, hogy más babának is milyen jó lehet ez. Csak azt fájlalom, hogy a 9 liter fagyasztott tejcsimnek nincs még gazdájaKép. Írtam az Eszter-Lánc Alapítványnak, de nem válaszoltak még. A (távoli) rokonságban is van egy kisbaba (koraszülött és picit beteges is) nekik is üzentem, hogy szívesen odaadom, de azt mondták, hogy õk már ráálltak a tápszerre, nem változtatnak. Hát most mondjátok meg, milyen szülõk ezek??? Na mindegy, a lényeg, hogy ez a tejcsi nem fog elállni Lili 7-8 hónapos koráig, amikortól szükség lehet rá. Ezért míg felhasználható, addig szeretnék vele segíteni, de hiába akarok, nem tudokKép. Olyan rossz, mert korábban annyi babáról hallottam, hogy tejcsi kellett volna nekik, most meg nekem van és babát nem találok. Pedig olyan szívesen adnám. Na jó nem sírok tovább, bocsi a hosszú levélért, csak most ez kikivánkozottKép.

Pusz,
Ilke és a 10 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok Lányok
köszönöm szépen a biztatást és a támogatást .

Zsani
szerintem minden férfi ilyen az én férjem is ha nem mondom meg mit szeretnék ritig mást hoz mint amit én megszoktam ez leginkább a kedvenc joghurtjaimba nyilvánul meg igaz ez csak egyszer történt meg hogy én nem mentem vele bevásárolni és megkértem hozon nekem joghurtot hozot is a drágám de nem olyat amit én szeretek .de hát férfibol van a szentem nem tehet rola Kép.

Lányok
ma voltam a 6 hetes kontrolon engem a doktornö elküldöt vérvételre de azt mondta hogy csak akor kell elmenem a laborba ha megjött a mensim és utána menyek hozá vissza a leletel és akor kapok fogamzásgátlot is .

Popsikrém:
én sem kenem peti popsiát semivel csak ha piros különben semmivel ha kakis a popsija akor törlökendövel törlöm le de csak akor .

na puszant Csics és a ma 6 hetes Petike Kép
csics
 
 


Ilke
szerintem nagyon jok anya lehet csak te szoltál nekik késön
én nekem se lenne kedvem átálni de ha az elején szoltak volna talán megondoltam volna ezt a megoldást is mert hogy Petike se tisztán anyatejen él hanem tápot is kap mert sajna nincs anyi tejcsi amenyi elég lene neki ezért hogy hizon .de nem kivánom azt a lelkifurdalást senkinek mikor kiderült hogy nincs elég tejem hid el nem volt könnyü elfogadni hogy csak az ugymond vegyes táplálásnak köszönhetem hogy most már több mint 4000gr petike és tejes egészében még mindig nem barátkoztam meg a gondolatal hogy nincs elég tejcsi elég ha valaki ilyeneket ir hogy "milyen szülö az aki tápal eteti stb " már is rossz kedvem van én sem jo kedvembe etetem tápal töbek közöt de hacsak a vegyes táplálástol hizik anyatej+táp akor azt adom neki hisz az a lényeg hogy jol fejlödjön és szépen hizon .

Puszant Csics és Petike

ui:remélem nem haragszol meg Ilke
csics
 
 


Sziasztok!

Ilke, tedd fel néhány babás oldalra az elvihetõ anyatejet, sokszor keresnek anyukák, csak nem mernek írni. Ha magánban írhatnak, hátha jobban keletje lenne a dolognak. A védõnõd nem tud vki anyukát? Vagy a doktornõ? Szvsz még a környéketeken is lehet vki, akinek szüksége lehet rá. De írd meg a másik Gyerekek/2001. június 1.... topicba, lehet hogy vki kapva kap az alkalmon.

Csics,
ne haragudj, de szerintem nincs igazad. Ha ingyen vagy akár pénzért is odaadta volna Ilke, arra bizony le kellett volna csapni. Mert a tápszer mellett nyugodtan kaphat bármelyik baba naponta 1,2 deci anyatejet a cumisüvegbõl. Hidd el nem azon múlik, hogy erre állt be vki. Ismerõseim körében is van, akinek a gyerkõce kapott tápszert is és tejet is.
Petike még nem olyan nagy fiú, hogy ha akarnál ne változtathatnál azon, hogy csak anyatejes baba. Nincs azzal semmi baj, hogy tápszert is kap, de ha "lelkifurdalást" érzel (bár szerintem nincs rá okodKép ), akkor keresd meg a probléma okát. Vhol olvastam, hogy a szoptatásban az is jó, ha vmi probléma merül fel, mindig meg lehet találni a kiskaput, ahol segíteni lehet.
A Szent István Kórház szoptatási ambulanciáját
(tel: 216-0350/1644 vagy 455-5700/1644 dr. Sarlai Katalin) nyugodtan felkeresheted, megnézik hogy hogyan szopi Peti baba, lehet hogy a technikájával van vmi gond.
DE, ha az szimpatikusabb neked, keresheted ezeket az anyukákat is:
LLL Baba-mama találkozók:

I. ker. Családsegítõ Központ
Budapest, I. ker. Attila u. 89.
minden hónap elsõ csütörtökén 10-12-ig
vezeti: Martinovichné Debulay Bianca
Tel.: (1) 202-2157

XIII. ker. Anyatejgyûjtõ Állomás
Budapest, XIII. ker. Gyermek tér 3.
minden hónap második péntekén 10-12-ig
vezeti: Balogh Anna
Tel.: (1) 390-2128

Rózsa Ibolya (Iboly)
Tel.: (30) 482-9342
Biztos, hogy szívesen segítenek, egy próba szopi után sokminden kiderül.

Zsani,
hogy megy a fekve szopi? Próbáltátok azóta is? Rád gondoltam vmelyik nap, mert az Ideál magazin szept-i számában, olvastam egy hatékonynak tûnõ gyógymódról, amit eredményesen alkalmaznak gerincproblémáknál, (sérvnél is). Ha gondolnod, szívesen elküdöm a cikket.

Mindenkinek jó babázást:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok Lányok!

Még jó, hogy benéztem ide, HOzzátok!!!
Ilke, én szívesen átveném a fagyasztott anyatejedet, illetve megvenném, nem tudom hogyan bonyolódik ez. Sajnos nekem nagaon kevés van és már egy ideje keresek a Manónak. Megadnám a mail címemet, ha nem gond, ott egyeztethetnénk. Elõre is köszi!! antiochio@freemail.hu

További jó babaázást mindenkinek

Ági
Névtelen
 


Csics!

Azt ugye tudod, hogy amig nincs menzeszed, addig is kell védekezni? Bocs ezerszer, ha tudod és triviális!!!!!!KépKép
Csak azért, mert az elsö menzesz elött 2 héttel már valószinü történik egy peteérés, és akkor simán teherbe lehet esni (én is egy ilyen "véletlenke" vagyok, a bátyám 7 hónapos volt ekkor). Nekem egyébként az elsö gyereknél elöször csak 8 hónappal a szülés után jött meg elöször.

Csak azért, mert nem teljesen értem, hogy miért csak akkor kapsz fogamzásgátlót, amikor megjön elöször a menzeszed. Nekem a doki a 6 hetes kontrollon már kérdezte, hogy kell-e irnia (nem kell, mi nem fogamzásgátló tabelttával fogunk védekezni). Szoptatás mellett is lehet szedni pl. a Continuint (egyféle hormon tartalmaz, nem kombinált tabletta).

A szopival mi a baj? Biztos, hogy nem lehet a tejcsi mennyiségét növelni?? Nem azértKép, mert baj lenne a tápszer, de ugy érzem, hogy te nem vagy ezzel teljesen elégedett, hogy tápszert is kap. Ha igy van, akkor viszont Ágci jól irta, meg kell próbálniKép, hátha mégis sikerülhet elég tejcsit termelni neki. Az LLL-s lányok sokat tudnak ebben segiteni. Amikor nekem szopis gondjaim voltak, Ibollyal beszéltem telefonon, és nagyon jó tanácsokat adottKép.

Ja, és voltam Sarlai doktornönél is, nagyon kedves, szimpatikus hölgy, maximálisan segitökész. Öt is érdemes megkeresni szopiügyben.

És még egyszer: véletlenül se érezd, hogy baj a tápszer. Sajnos mostanában többször az az érzésem, hogy kismamák megbántódnak, ha arról irunk, hogy szopi igy meg ugy, ha ök kénytelenek tápszerezni. Én csak azért irok minél többet a szopiról, mert az a tapasztalatom, hogy nagyon sokszor az információhiány a legnagyobb gond.
Én pl. 2 hónapig szenvedtem egy mellsebbel, ami nem akart meggyógyulni (mindenki azt mondta, hogy biztos nem szopizza jól Nátán), végül lefertötlenitettem, és 1 hét alatt meggyógyult. De jó is lett volna, ha 2 hónappal ezelött tudom ezt, nem kellett volna annyi fájdalmon átesnem.

Petra!

Nekem a babauszással egy kicsit ellentmondásosak az érzelmeim. Mert jót is olvastam róla, viszont egyszer régebben a Kismamában azt olvastam (ha jól emlékszem), hogy egészséges csecsemöknél nem jó, mert konzerválja a búvárreflexet, pedig annak a normál fejlödés szerint meg kéne szünnie (mint a Moró-féle átkaroló reflexnek, vagy a fogóreflexnek).
Abban a cikkben bébiuszással foglalkozó hölgy csak kis súllyal született koraszülöttekkel csinálta, még az idö alatt, amig a kórházban kellett lenniük.

Szóval azóta megkeveredtem, pedig nekem is tervbe volt véve a nagyobbal.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!
Pötyi,
megtaláltam a bukásra a tápszert, amit nekünk is mondott a dokinéni, de mivel aztán rendezõdött, így nem kellett: NUTRILON Anti-reflux, születéstõl, 400gr, 783,-
Egyébként a rizslisztet szvsz, már egész pici kora körül kaphatja, de kérdezd meg az orvost. Kb. 5 hónapos volt a kicsi, mikor mi ezt csináltuk. Szóval nem olyan pici mint a tiéd.

Csics,
közben még hadd írjak neked vmit:
a gyógytornász tuti, hogy jót fog tenni a babádnakKép. Biztos nagyon képzett szakember, és ilyen hozzáállással örüljön a neurológus, hogy van még páciense.
Nekem a mensim a szülés után 9 hónappal jött meg. És ahogy Beszti is írta, védekezni odáig is kell, ha csak nem akartok gyorsan még egy picurit. Sohasem lehet tudni. De errõl itt a babaneten sok anyuka tudna mesélni.

Petra,
van babaúszásos csevegõ, olvasgass bele. Különben ha olyan helyre viszed, csak jó élményeid lesznek.
pl. ide:
http://www.babauszas.hu/

Mi is fogunk ismét járni, nagyon jó dolognak tartom, 2,5 hónapos volt Cumi, mikor elõször elmentünk.
Amúgy nem zavarta a "hidegebb" víz, szvsz ebben az is benne volt, hogy a kádban azért csak feküdt a kezünkben, az usziban meg tepert!Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Nyuszi: köszi Kép Akkor oda küldöm azokat, akik ajándékba ezt veszik KépKép

Ágci: a fekve szopi nem nagyon megy (kényelmetlen), de ha nagyon fáradt vagyok, akkor muszáj Kép
Egyébként most ezerrel fejek, mert a múlt héten ugrott egy kicsit Juli igénye (ezt abból vettem észre, hogy több tápszert evett), úgyhogy most szoritjuk lefelé a tápszert, vissza 30-40-re Kép
A term.gyógyos cikk jöhet, szivesen elolvasom. Bár a mostani fájdalomnak a túlterhelés az oka, majd megszokom (a terhesség alatt is a közepén fájt, aztán ahogy a terhelést megszoktam, mérséklödött). Vannak praktikáim már Julival kapcsolatban is, hogy hogyan csináljam úgy hogy minél kevesebb terhelés jusson a gerincemre.

Csics: Juli is kap tápit, veled ellentétben viszont nekem nincs lelkiismeret furdalásom. Nem tudom ki mondta, de nagyon igaza volt: ha az ember eldönti, hogy ö ad tápot a babájának, akkor utána már ne meditáljon rajta, mert csak magának tesz rosszat.
Szerintem arra viszont nagyon vigyázz, nehogy a "pótlásból" "csak tápszer" legyen, szaporits, ahogy birsz Kép És fel a fejjel!!!

Juli ma 7 hetes, bibii Kép

zsani
zsani
 


Sziasztok!

Cak meselnem,hogy Rebinel ugy tünik,hat a szemkezelesem,mar szinte semmi valadekozas nincsen.
Azert meg folytatjuk.REkedtnek meg mindig rekedt,de a dokinenit megkerdeztem es azt mondta,hogy menjünk sokat a friss levegöre es kenjem be elöl a bodyt Baby Luuf-fal.Ez olyan kence,ami leginkabba legutakon belelegezve hat!

Pusszancs,Rebi felebredt...

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Csics,
Ne haragudj, nem akartalak megbántani az irományommal. Tudom, hogy Te egy lelkiismeretes anyuci vagy! Nem írtam le az egyéb körülményeket a levélben, de most pár szóban megfoglmazom, hogy megértsd miért nem értem õket. Szóval a pici koraszülött, a hasijával vannak problémák. Amikor 3hetes volt a pár elutazott 2 hétre a világ másik végébe, rábízva a picit a nagymamira. Õk meg sem próbálják anyatejcsivel etetni, csak tápszerrel, ennek köszönhetõen a pár hetes babának már most a sava is sok. Szóval ezért gondoltam, hogy kapva kapnak majd az alkalmon, de sajnos a legnagyobb bánatomra nem így lett. Hát röviden ennyi. Még egyszer bocsi, nem akartam azokat bántani akik kiegészítést adnak a babájuknak! De ha valaki nem szoptat és beteg a babája és valakitõl ennyi tejet kaphatna, az szerintem már nemtörõdömség, hogy finoman fogalmazzak.

Ágci,
Köszi a tippet!

Ági,
Írok majd, remélem sikerül összehozni.Kép

Hát mamik én megnéztem azt a trapéz bigyót az újpesti MegaToysban, de valahogy nekem nem tetszett. Megpróbálok még körülnézni máshol is.

Pusz,
Ilke és a 10 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Beszti
ha megtudod mondani hogy lehet növelni a tejcsi menyiségét akor az jo lenne .azon kivül hogy igyak latoherb teát mert azt iszom minden nap .

Zsani
az soha nem lesz mert a tejcsi az elsö és petike ezt nem is engedi hogy csak azal etesem egésznap söt egyre inkább ugytönik nekem hogy mostanába csak anyatejet akar csak enni tegnap is éhes volt de a tápot nem fogadta el miután cicizet de a lefejt anyatejre rögtön rácupant ez egy felöl jo a másfelöl rosz mert nem tudom kielégiteni az igényét pedig szeretném .

Ilke
igy már értem igy én is felelötlenek tartom öket .

Puszant Csics és Petike
csics
 
 


Sziasztok!

Ma el kellett du. mennem fogászatra, nem tudtam mennyi idõ lesz,ezért lefejtem tejet, képzeljétek nem issza a cumisüvegbõl. Pedig a jövõ héten még 3x nem leszek itthon du-án, hát nem tudom mi lesz. Sajnos elõre le kell fixálni az idõpontot, úgyhogy elég érdekes lesz az etetés. Magammal meg nem viszem, az nagyon macerás.
Mindenki volt már kontrollon a nõgyógyinál? Én 9 hetes létemre még nem voltam. Egyébként az elõzõ terhességemnél 3 hónap után jött meg. És attól a naptól nem szopizott a gyerek, csak a lefejt tejet fogadta el. Pedig nagyon sokszor megpróbáltam, még a gyermekorvos elõtt is kellett próbaszopizni, mert nem hitte el, hogy nem akar szopni. Most majd résen leszek.

Conti + Betti 9 hetes

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Ágci,

Köszi az infót.
Most voltunk dokinál és a baba szépen fejlõdik, hízik. Az anyatejjel higítható tápszert csak akkor írják fel, ha nem hízik rendesen. Viszont mivel van tejem bõven, sajnálnám tápszerre cserélni. A rizslisztet elvileg 3 hónapos kortól már lehet adni.
Egyébként már korán sem bukik annyit, amióta nem iszom tejet és nem eszem tejtermékeket. Úgy látszik ilyen korban még nem szûnik meg teljesen a bukás, de lehet, hogy 5-6 hónapos korára már abbamarad.
Jó lenne.

Mégegyszer köszi
Pötyi
pötyi
 
 


Sziasztok

Régen írtam, de azért olvasom a topikot. Nálunk minden rendben, úgy néz ki hogy Levivel már szinte teljesen összhangban vagyunk. Képzeljétek már kb. 3 hete nem kell neki Sab cseppet adni, nem fáj a pocija. Annyira örülök neki. Kép Kép Viszont a hasfájás helyett jött a nyûgõsség. Napközben egyre többet van fent (ami természetes is) de ennek nagy részét nem nézelõdéssel tölti, hanem nyekergéssel. Így sem jó, úgy sem jó, sehogy sem jó neki. Ha pedig már elfáradt és álmos, akkor egyszerûen rázendít és nem lehet megvígasztalni, sajnos hagyni kell egy kicsit sírni, utána kap teát és elalszik. Az éjszakák viszont szuperek. Este fél 8-kor van fürcsi, utána kajcsi és alszik éjfélig, kettõig. Akkor megint eszik, leteszem, és már alszik is reggelig. Lehet hogy ettõl lettek a nappaljai nyûgõsek.
Amúgy minden rendben Kép Kép

Pusz Forti és Levi (ma 8 hetes)

Kép
Kép
forti
 
 


Forti
Petike is ilyen nappal már nagyon sokat fent van és ha fent van akor szorakoztatni kell mert különben elkez nyekeregni fözni csak akor lehet melete ha ö alszik vagy ha ötpercenként benézek hozá hogy nem vesztem el és még megvagyok .

Puszant Csics és a 6hetes Petike Kép
csics
 
 


Csics!
Itt olvashatsz egy hosszabb dolgot a tejszaporításról. Érdemes esetleg Virágot is megkeresni a témában.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, hogy mi van a Petrával csütörtökön megkapta az oltást 10-re hazaértünk és fél 11-tõl du. 6-ig aludt. Úgy kellett felkeltenem, össze-vissza forgattam és csak szundizott tovább. Mintha éjszaka lenne, enni sem akart kettõt szívott és már el is aludt. Felhívtam tegnap a doktornõt és azt mondta, hogy ez nem lehet az oltástól erre ma 10-tõl 18-ig aludt, most már szopizott is egy kicsit. Nálatok nem volt ilyen a két hónapos oltásnál?

Ilke
Köszi az infokat, most egyenlõre nincs több kérdésem. Én is géppel fogok fejni. Én úgy szoktam, hogy reggel és este géppel és ha napközben fejek akkor kézzel. Csak napközben nem mindig szoktam mert van amikor nincs kedvem vagy nem vagyunk itthon. Nekem is már 10 liter van a fagyasztóba.

Beszti
Nem tudod, hogy melyik kismama újságban írtak az úszásról?

Ágci
Nem kell megvárni a három hónapos oltást az úszásnál?

Petra
Petra
 


Petra!

Már elég régen irtak róla a Kismama kimamaújságban (Kép, de megpróbálom megkeresni (elvileg gyüjtöm öket, ugyhogy meg kéne lennie).KépKép

Csics!

Azt tudnod kell, hogy a tejszaporitáshoz elsösorban idö kell.
Olvasgasd a

www.lll.hu

honlapot, ott is nagyon sok tanács van.
Röviden összefoglalva a lényeg, hogy minél gyakrabban tedd mellre.
Ha ugy tünik, hogy egy étkezésnél nem lenne elég a tejcsi, akkor nyugodtan meg lehet tenni, hogy felváltva addig eteted mindkét mellböl, amig jól nem lakik (egyik mell, másik mell, megint az elsö, megint a második...), a tejcsi ugyanis szopi közben is termelödik. Ez elég hosszadalmas. Persze azért nem kell feltétlenül több órásnak lenni a szopinak, ha mondjuk már megvolt minkét mell kétszer (vagy eseleg nyügös lenne), és még éhes, akkor kapjon tápszert pótlásként.
Én azt vettem észre magunkon, hogy Nátán "megcsinálja"Kép magának a tejmennyiséget, mert ha ugy érzi, hogy kevés, akkor gyakrabban kell neki (nálunk is volt olyan, hogy két mell után vissza kellett tenni az elsöre, mert ugy lett elég), és igy 1-2 nap alatt eléri, hogy visszaálljunk az eredeti idöközökre (ált. leg. 2 óra azért eltelik a szopik között, söt akár 4-5 is (nappal)).
És nagyon ajánlanám, hogy vedd fel egy LLL-s hölggyel a kapcsolatot, mert ök tényleg arra vannak felkészülve, hogy nagyon sok jó tanácsot adjanak.
Sok sikert, szoritok neked!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti!
Mi ez a korai idõpont? Még nem aludtál, vagy már nem?

Petra!
Ádám is ugyanígy végigaludta az egész napot a kéthónapos oltás után. Sõt, Noémi is. Ne aggódj, ez amiatt van, és másnapra -azaz mára- ugyanolyan lesz, mint régen. Legalábbis nálunk így volt.
Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Akkor átjelentkeznék, mert megszületett Gréte szapt.16-án. Már itthon vagyunk. De SOS!!!!!!
Nem tudom mitévõ legyek. A baba óránként eszik még éjjel is. Csak a cicin hajlandó elaludni. Van amikor egy órán keresztül is lóg az egyiken és nem hajlandó elengedni. Ha ki akarom venni, felébred és csak cuppog és keresi. Mit csináljunk, vagy ez még normális? A cicjeim bedurrantak, hõemelkedésem is van.Szóval eyáltalán nem állok a helyzet magaslatán. A kórházban is mondták, hogy igen érzékeny lelkû a baba, de azt már nem , hogy mit lehet vele kezdeni. HA van tapaszatlatotok ilyennel kapcsolatban, írjatok, mert a végkimerülés határán állok.
Bocsi, hogy ilyen negatíív voltam.
Puszi
Pemeske és Gréta 6 napos
pemeske
 
 


Szia Pemeske!

Eloszor is nyugalomKép Persze, hogy normalis, gondolj csak bele, alig 6 napja bujt ki a Babad, az a sok feny, hang, mas homerseklet, s egyaltalan, itt kinn minden egeszen mas. Egy-ket hetig ez lesz, keszulj fel, a konyhad romokban lesz, a lakas rohanni fog, de sebajKép A lenyeg, hogy pihenj, amikor tudsz, amikor alszik a babad, es egyel rendesen. Valoszinuleg nem orankent eszik, max. orankent sir Erted, az anyjaert. Azt ugyis hallod, mikor eszik, mikor nyel nagyokat, es mikor cicizik csak az erzesert, un. komfortszopas. Probaltad valtott mellbol etetni? Idovel majd m eg tudja kulonboztetni nappalt es ejszakat, akkor kicsit javul majd a helyzet. MAr huvosebb idok jarnak, figyelj arra, hogy ne fazzon a Baba /de melege se legyen/. Erzekeny, siros babak sokszor a sajat mozdulataiktol ebrednek fel, Naluk bejon a regi, osdi polya esetleg, vagy takarojaba ugy bebugyolalni, hogy amikor megriad, szetdobja kezet-labat, akkor ne ebredjen fel. Ha gondolod, beszkennelhetem a rajzot, ahogy javasoljak ilyen babaknal.
Kitartas, az elso heteket kell tulelni, a bababan kialakitani azt az erzest, hogy szamithat Rad, barmikor, es jobb lesz a helyzetKép
Viszont a hoemelkedesed a kezdodo mellgyulladas jele is lehet, amiatt esetleg nezzel at a szoptatas topicba, megelozni a nagyobb bajt!!

Tudom, hogy nehezek az elso napok, meg nekem is frissek az elmenyeim:
-Ildiko es a 3 honapos RekaKép
afonya
 
 


Pemeske!

Elöször is gratulálok!KépKép
Egész biztos, hogy amikor órákig lóg a cicin, akkor csak az elején hamizik, utána csak komfort szopizik. Próbáld megfigyelni, hogy mikor változik meg a szopizás, és akkor óvatosan kiszedni a szájából. Persze nem minden alkalommal, mert a komfort szopi a babák természetes igénye, megnyugtatja öket. De azért persze az sem lehet, hogy soha nem engedi el, és állandóan rajta van. Én teljesen ugyanezt tapasztaltam, hogy Nátán magától csak a legritkább esetben engedte el a mellet (most már azért egyre gyakrabban), ugyhogy én is el kellett, hogy vegyem töle.

Én pont azért altatom hason, hogy ne legyen olyan, hogy megrebben, szétdobja a kezét és attól riad fel.

Minden maradék idödet használd pihenésre, keress segitséget (nagymama, rokon), ha nem megy, akkor pl. jó lehet, ha valahonnan hozatod a hamit az elsö néhány hétben. Készitsd fel a párodat, hogy a lakás rohanni fog, rend nem lesz eleinte. És ne is érdekeljen a házimunka, csak nagyon minimálisat végezz el. Egyél, igyál és pihenj.KépKép

Nagyon jó szolgálatot tehet egy hordozókendö vagy babazsák. Mert valószinü elsösorban a közelségedre vágyik. A hordozókendö nálunk bevállt, és ha nem is mindent, de néhány dolgot a háztartásban is meg tudok csinálni akkor, amikor épp rajtam lóg (és közben jó nagyokat alszik).

Panda!

Szopiidö!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Most is csak olvasni jottem, irni nincs sok idom. Mi mar nem igazan tartozunk ide, hisz Madison holnap mar 6 honapos. Aki kivancsi megnezheti a profilomban az uj kepet rola. A kep ket hete keszult.

Puszi mindenkinek,
Andysj
andysj
 
 


Sziasztok
Pemeske
Gratula!! Kép

Mi ma vagyunk kerek 1 hónaposak Kép
Nálunk a problema a idõjárás-változás elõtti idõszak még mindig. Tegnap este is annyira sírt, semmi nem nyugtatta meg. Pedig rátettem a csupasz testét az én mellemre (jól befûtöttem persze), még az sem. A cici sem kellett neki. Ilyenkor mit lehet csinálni? Masszíroztam is, hátha fáj vmije. Nálatok szokott ilyen lenni?
Tuti az idõ miatt, mert lefigyeltem már.

Én úgy varrattam a hordozókendõt, de lehet, hogy nem jó anyagot választottam? Nem tudom, hogy kényelmesen fekszik-e benne. No meg Hanna inkább vállon szeret lenni, ha nem alszik. Ha alszik, akkor meg lerakom. Mindenkinél bejött a kendõ? Mert akkor tuti nem jól csinálunk vmit, vagy más anyagból kell varratnom.

Tejfagyasztás
Nekünk nincsen fagyasztóládánk, el sem férne. A normáli hûtõszekrény fagyasztüójában meddig lehet tárolni?
Én még egyáltalán nem fejtem, s csak a késõbbi fõzelékes és rendes kajás idõszak miatt akarok fagyasztani, mikor érdemes fejnem? Úgy értem, hány hónaposan?

Mindenkinek pussz,
bringa és Hanna (1 hónapos)
bringa
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?