Csics!
Azt ugye tudod, hogy amig nincs menzeszed, addig is kell védekezni? Bocs ezerszer, ha tudod és triviális!!!!!!
Csak azért, mert az elsö menzesz elött 2 héttel már valószinü történik egy peteérés, és akkor simán teherbe lehet esni (én is egy ilyen "véletlenke" vagyok, a bátyám 7 hónapos volt ekkor). Nekem egyébként az elsö gyereknél elöször csak 8 hónappal a szülés után jött meg elöször.
Csak azért, mert nem teljesen értem, hogy miért csak akkor kapsz fogamzásgátlót, amikor megjön elöször a menzeszed. Nekem a doki a 6 hetes kontrollon már kérdezte, hogy kell-e irnia (nem kell, mi nem fogamzásgátló tabelttával fogunk védekezni). Szoptatás mellett is lehet szedni pl. a Continuint (egyféle hormon tartalmaz, nem kombinált tabletta).
A szopival mi a baj? Biztos, hogy nem lehet a tejcsi mennyiségét növelni?? Nem azért
, mert baj lenne a tápszer, de ugy érzem, hogy te nem vagy ezzel teljesen elégedett, hogy tápszert is kap. Ha igy van, akkor viszont Ágci jól irta, meg kell próbálni
, hátha mégis sikerülhet elég tejcsit termelni neki. Az LLL-s lányok sokat tudnak ebben segiteni. Amikor nekem szopis gondjaim voltak, Ibollyal beszéltem telefonon, és nagyon jó tanácsokat adott
.
Ja, és voltam Sarlai doktornönél is, nagyon kedves, szimpatikus hölgy, maximálisan segitökész. Öt is érdemes megkeresni szopiügyben.
És még egyszer: véletlenül se érezd, hogy baj a tápszer. Sajnos mostanában többször az az érzésem, hogy kismamák megbántódnak, ha arról irunk, hogy szopi igy meg ugy, ha ök kénytelenek tápszerezni. Én csak azért irok minél többet a szopiról, mert az a tapasztalatom, hogy nagyon sokszor az információhiány a legnagyobb gond.
Én pl. 2 hónapig szenvedtem egy mellsebbel, ami nem akart meggyógyulni (mindenki azt mondta, hogy biztos nem szopizza jól Nátán), végül lefertötlenitettem, és 1 hét alatt meggyógyult. De jó is lett volna, ha 2 hónappal ezelött tudom ezt, nem kellett volna annyi fájdalmon átesnem.
Petra!
Nekem a babauszással egy kicsit ellentmondásosak az érzelmeim. Mert jót is olvastam róla, viszont egyszer régebben a Kismamában azt olvastam (ha jól emlékszem), hogy egészséges csecsemöknél nem jó, mert konzerválja a búvárreflexet, pedig annak a normál fejlödés szerint meg kéne szünnie (mint a Moró-féle átkaroló reflexnek, vagy a fogóreflexnek).
Abban a cikkben bébiuszással foglalkozó hölgy csak kis súllyal született koraszülöttekkel csinálta, még az idö alatt, amig a kórházban kellett lenniük.
Szóval azóta megkeveredtem, pedig nekem is tervbe volt véve a nagyobbal.
Beszti