Sziasztok!
Köszönöm a névnapi jókívánságokat, ez bármikor jól jön...
Én magam sem tartom számon a névnapokat, úgyhogy a legkevésbé sem neheztelek azokra akik ezt elfelejtik... mintha csak magamat látnám!!!
Hétvégén levittük a kis Tündérkét a vidéki nagymamijához, nagyon örült neki mindenki. Jól bírta az utat, a hordozóban sem nyeklett már a kis feje mint mikor a kórházból haza hoztuk. Sokat erősödött, büfikor is ha nem alszik be, élénken nézelődik és szépen tartja a fejét, apja végigmutogatja neki a lakást ilyenkor és tanítgatja: nézd kicsim, ez az egyfázisú villanykapcsoló, mondd te is szépen...
na jó, normálisan is szokott vele játszani, igen nagy a szerelem
Regina
Köszi hogy ilyen részletesen leírtad a gyerekeid gyarapodását! Igen igyekszem hogy a szopi legyen az első, és mióta nem görcsölök a tápin azóta megint több lett kicsivel a tej, reggelenként fejni is van egy kevés. Szóval 3 nap kapott tápi pótlást, azóta nem volt rá szükség.
Én nem bánnám ha Annának is ritkábban lenne széklete, mert neki minden peluscserekor tele van, és nagyon híg, ettől pedig piros már a popsija bármit kenek rá, most a Neorganormont ajánlották, ettől jobb is kicsit. A dokinéni szerint többet eszik mint amennyire szüksége van, és a felesleg emésztetlenül megy ki, ettől van tele mindig a pelus. Akinek ritkán van széklete arról azt mondják hogy teljes mértékben hasznosítja a szervezete az anyatejet, azért nem sokat kakil.
És mindenkinek köszönöm a sok példát és tapsztalatot a gyerekek súlygyarapodásával kapcsolatban, ez megnyugtat hogy nem csak mi gyarapszunk hirtelen, ezek szerint ez nem extrém eset. A tegnapi mérés szerint Anna baba 4030 gramm, ami 20 dkg hízást jelent az utolsó héten, tehát kicsit lassul a folyamat, gondolom beáll egy normális szintre.
A dokinéni házhoz hívásán én is gondolkoztam, egyedül az tartott vissza hogy nem tudom, ilyenkor hogy szokás – gondolom illik pénzt adni ha házhoz jön, de mégis mennyit? Vagy kérdezzem meg, mivel tartozom? Olyan ciki, az ilyen helyzeteket annyira utálom. És tegyem borítékba, vagy csak úgy adjam a kezébe? Én olyan zavarban vagyok az ilyeneknél...
Melinda,
mivel ti csepeliek vagytok, nem tartoztok véletlenül a Bán doktornénihez? Mert mi hozzá járunk, egyébként régóta ismerem őt mert ő az ovi gyerekorvosa is, ezért is választottam, mert kedvelem. Te mennyi pénzt adsz a dokinak ha kihívod?
Egyébként 1-2 éves gyerekeknek elképesztően sok mindent meg lehet tanítani, csak kérdés hogy érdemes-e, erre alapulnak a „zseniképző” módszerek, van sajnos sok rossz példa erre. Viszont a fejlődő idegrendszernek egészen másra volna abban a korban szüksége, mástól veszi el az energiát, amikor még egészen más dolgok tanulása volna a fontos.
A fiadat én is szívesen megnéztem volna a TV-ben.
A Gyermekvasútért én is oda voltam, akkor még Úttörövasútnak hívták, csak engem anyám nem engedett... Jó lehetett a fiadnak, irigylem picit. Nagyon helyesek a képeken.
Melcsi
A Gondolatok a könyvtárban c verset én is utáltam elemezni, erre mit húzok ki érettségin? Naná hogy ezt... azt hittem a guta megüt. Kínomban elkezdtem jó messziről, a reformkorról, meg Guttembergről és a könyvnyomtatásról rizsázni, a versből meg csak a 3 nagy kérdést ( Miért e lom? Stb. ) elemeztem, de beérték vele...
Te mennyi pénzt adsz a dokinak ha kihívod
Mert gondolom elvárják.
A cumi 2 napig úgy tűnt, bejön, de azóta csak kiköpködi a drága, egyébként nem bánom ha nem fog nagyon rászokni. Azért a férjem rendületlenül dugdossa vissza a szájába, de Anna baba szép messzire el tudja már köpni. De a férjem tegnap büszkén mondta, hogy mégiscsak ő gyözött.
A nappaliban azok a drótok... mellesleg az agyamra mennek, a számítógép és a hozzá kapcsolt százféle kütyü-mütyü zsinórjai, az asztal alatt is annyi tekereg, hogy takarítani is alig lehet tőle. Egy darabig harcoltam ellenük de reménytelen. Szerintem majd elbarikádozzuk, ha a kisaszony már csúszni mászni kezd.
A stimu gyógyszerek long protokollal nekem is 160 e ft körül szokott lenni, pedig még 60 kg sem vagyok.
Szerintetek normális, hogy szoptatás alatt fogyok? Nem hízni szokás ilyenkor?
Paga
A tanácsadásra az megy aki akar? Nekem senki se mondta hogy menjek, azt sem, mikor van.
Kriszta
A köldöksérv fáj Blankának? Mikorra várható hogy meggyógyul? Igényel valamilyen kezelést?
Csillah
Olvasom hogy 27. hétre született a lányod. Az még nagyon korai... nem akarok tapintatlan lenni, de megkérdezhetem hogy hogy sikerült behozni a lemaradását? A vonalzós képen nagyon helyes, biztos szépen fejlődik.
Sheila
Róma, Párizs... ez igen! Irigykedem kicsit, és is úgy mennék...
Jobbulást neked, gyógyulj meg!
Mindenkinek szép napot!
Icus