Új privát üzeneted érkezett!

Jézus Mária Kriszta, én imádok aludni! Kérdezte is a férjem, hogy na, ezt akarod?
Fanny
fanny01

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól nyaralt (egymás után jelentkeztetek be nyaralás után).
Mi is többnyire augusztusban szoktunk elutazni, de idén azt találtam ki, hogy rögtön a vakáció kezdetekor ruccanjunk ki, aztán majd még augusztusban is. De aztán már nem volt módunk rá.

Tűzijáték
Előző nap átvillant agyunkon a gondolat, hogy milyen jó lenne élőben látni, főleg a gyerekek miatt. Aztán eszünkbe jutott az a néhány alkalom, amikor álltunk a tömegben mint a heringek és alig tudtunk hazajutni. Így lemondtunk róla. Szerencsére.
De a tesóm nagylánya kint volt a barátaival és elkapta őket a jégeső, meg a tömeg sodrása és véres arccal értek haza. De semmi komoly. Állítólag körülöttük mindenkinek megsérült valamije. Ha úgy vesszük elég kemény jelzés az égiektől, pont a nemzeti ünnepen....

Szücsi
A hízással kapcsolatban a mi doktor nénik nagyon elfogadó volt. Nekem mindkét gyerekem összehozta az 1 kg-os hízást az első hónapokban! (Pedig a fiam 4 kg-mal született (59 cm), tehát elég erős alkat volt.) De nem tették szóvá. Végül úgyis lelassul előbb-utóbb. Ráadásul az az számítás, hogy fél évesen megduplázza, egyévesen megháromszorozza a születési súlyát – nagyjából stimmelt. De az elején megijedtem, hogy mi lesz ha ilyen ütemben hízik. Aztán félévesen bő 8 kg volt (2x4), egyévesen pedig 11 (3x4 helyett!). És az elején anyatejes volt, később kezdtük tápszerezni. (A mostani túlsúlya pedig nagyrészt egészségügyi problémára vezethető vissza: műtét-agyongyógyszerezés-anyagcserezavar).
A kiscsaj méhen belül visszafogyott, így csak 2,7 kg volt születésekor. Ezért igencsak turbóra kapcsolt. Első hónapban „csak” 1 kg-ot hízott, a másodikban már 1,15, a harmadikban 0,9-et stb. Végül 1 évesen 10 kg-mal meghaladta a születési súly 3x-át (8,1). És mindezt úgy, hogy bő félévig csak anyatejet evett.
Ezt csak azért írtam le ilyen részletesen, hogy családon belül is milyen különbségek vannak.
És az első gyereknél is szépen, bőségesen beindult a tejem, de igyekeztem betartani az akkori trendet, így nem szoptattam össze-vissza, igény szerint. Hanem bizonyos időközönként. Szerintem, így utólag azért is apadt el elég hamar (3 hónap után) a tejem, mert nem volt állandó serkentés. (ja és fejni persze nem volt kedvem, de aztán megbántam)
A másodiknál már igény szerint, 2 óránként vagy sűrűbben szoptattam, és nem is apadt el, hanem végül a kiscsaj hagyta abba, „választotta el magát” 10 hónaposan, azóta pedig extrém módon étkezik, szintén önszántából. Igazából nem is tudom, hogy bírtam egy óvodás nagyobb gyerek és a háztartás mellett állandóan szoptatni. De ment és jó is volt. Viszont leírva fura, hogy 4 hónaposan még 7-8x evett.

És eszembe jutott még egy érdekesség. A kezdeti gyakori kaki után a kislánynál hetente 1x volt csak széklet. A kedves doktor nénink pedig azt mondta erre, hogy anyatejes babának mindent lehet, még ezt is.

Nem tudom kedves Icus, hogy segít-e valamit a tapasztalatom leírása. De kívánom, hogy Anna továbbra is ilyen szépen gyarapodjon és neked minél tovább legyen tejed. Még ha néha ki kell is pótolni, de első helyen, mindenek felett a szopi álljon. Szerintem ez több mint táplálás, intim együttlét is, védelem, érzelmi kötődés. Ezt ilyen formában csak az elején lehet megadni nekik. És amikor csak lehet pihenj sokat. (Én az elsőnél sokat ugráltam feleslegesen, ideges is voltam ok nélkül, azt hiszem nehezen adtam át magamat az anyaságnak).
regina3

Sziasztok Lányok!
Icuskám!
Apa-Panna gyönyörü páros! Olyan édesek azon a vállon alvós képen!
Ne félj a cumitól, a hugom kisfia is cumis, és még mindig szopik (Pörivel egyidős). Csak nekik ennek ellenére is zürös éjszakáik vannak...
Azt hiszem a cumi-téma ugy május körül volt itt napirenden, és ha jól emlékszem, Bea vetette fel. Próbálj a hozzászólásaiban keresni, nem ir mindennap, hátha hamar megtalálod.
Örülök, hogy Pöttöm Panna egészséges! Majd lelassul a sulyfejlődése.
Azt hiszem mi azért is voltunk sikertelenek a szopi terén, mert az én drága kislányom nem igazán szeretett szopizni. Cumi sem kellett Neki, ujja sem, és a cumisüveggel sincs tul jóba, mostmár csak reggel eszik tápszert üvegből, de láthatóan sokkal jobban szereti a kanalat. Biztos Ő nyuvasztotta ki azt a keveset is időnap előtt :?

Hogy szemléletesen irok Róla... Hát ha Ti azt látnátok, amit itt nap mint nap előad nekem :lol: Pedig nemrég még Ő is ott pihegett a vállunkon! Meg is állapitottam Icuskám, hogy a nappali hátterében azok a drótok hamarosan nagy veszélybe fognak kerülni, gondolkozz már most, hova is suvasztod :roll:

Tegnap elmentem végre énekkarra, másfél éve először, és meg is egyeztünk az urammal, hogy Övé Pöri szerdánként. Hát ugy lefárasztotta azt a szegény lányt, hogy a vacsora negyedrészét otthagyta, mert elaludt. Állitólag az asztal alatt kergetőztek, Pöri futott Apa után. Este meg párnacsata volt, megtanitotta az uram, hogy lefeküdjön a párnára. ha mondjuk Neki, hogy tedd le a buksidat, lehuzza a székről a párnát, és lefekszik.
Ma nekiállt feleselni. Nyitogatta a tálaló ajtaját, mondom Neki, hogy nem, erre Ő rámnéz, és azt mondja, de!

Fanny kedves!
Én Pörivel csak 3 kilót hiztam, mivel a dokim nagyon a lelkemre kötötte, hogy ebben a sulycsoportban nem szabad hizni. Az uram gondosan kiporciózta az adagomat minden étkezéskor, én pedig nem bünöztem a háta mögött, és csak 2x ettem fagyit egész nyáron, no isler, no Balaton szelet...
Végül császármetszés lett a szülésből, pedig nem igy készültünk. Sajnos az utolsó UH-n kiderült, hogy Bébi sarokülésben készül kifelé, a doki kitapintotta a talpát. Hát ugye az ugy nem megy... Amikor kiszedték, derült ki, hogy 2x a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór. Ezt be is irták az oltási könyvébe, biztos azért, hogy tudja mindenki, kivel is áll szemben :wink:
Egyiken sem csodálkozom, már a 15. héten éreztem a mozgását, és végig annyira ficánka volt, mint most! A császár előtt csináltak még 1 NST-t, hát ugy kellett utána vinnem a hallgatót, mert folyton elugrált. Különben is kabaré volt minden NST, volt amikor lerugta a hasamról a cuccot, és állandóan utána kellett vinni. Az utolsó hetekben már hullámzott a hasam, de Ő csak ugrált folyamatosan. A zsinórokat meg annyira szereti, biztos a köldökzsinórral is addig játszott, hogy feltekerte a nyakára.

Nyanyuska kedves!
Sajnos az orvosi előirásokat nem minden baba tartja be! Különben is lehet hogy korai is lenne még 9-től 6-ig... Emese is azért ugy éjféltől aludt 7-ig az első időkben, de azt az első naptól :D
A köldöksérv már megvan, vagy még csak kijebb áll a köldöke? Nekünk is kiállt kicsit, és hasra kellett fektetni. Roppantul utálta először, de a köldöke gyönyörü lett.

Kedves Paga!
Szóval uj helyre mész. Azért nagyon rendes a régi főnököd, hogy visszavenne.
Akkor tehát indulhat a babaprojekt! Most hogy a munkahely is biztos lenne, megnyugszol, és bátran nekivágsz, és meg is lesz! Tudod, minden nap eggyel közelebb...

Regina kedves!
A kisfiadnak mi baja volt?
Én is azt hallottam, hogy az anyatejes babáknál még az 1-2 heti 1x-i széklet is normális. Állitólag mindent feldolgoz a szervezetük a tejciből, és nincs salakanyag, amit kikakiljanak.
Mostmár egyáltalán nem mentek sehová ebben a hátralévő 1 hétben?

Holnap megyünk a jóságos Krizsa doktorunkhoz. Sajtkukac Kisasszonyt is visszük, kicsit érdekes lesz, a hordozóban már nem tarthatjuk, amig ott leszünk, ugyhogy valszeg a csuszó-mászó üzemmódra fog ott is kapcsolni :lol: Majd megmosom...

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!
Ilyen a köldöksérve:
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Ó látom, ez bizony sérv azt hiszem. Lehet hogy nem segit a hasonfekvés se rajta, mit mondott a doki?
Barátnőm kislányának is volt, kb. féléves korában megmütötték, de a mütét estéjén már haza is mehettek.

melcsi1967

Melcsi!

nekünk miért nem mesélsz? Olvastam, hogy pénteken voltál vizsgálaton. Azt kérdezte a férjem, hogy miért van ilyen nagy különbség az árakban amiről a csajok írnak a másik topicban. Én sem értem, szóval kb mennyibe kerül egy próbálkozás?
Jó hétvégét Mindenkinek Fanny
fanny01

Fanny kedves!
Dehogynem mesélek, csak kihalt 1 kicsit hétvégére a topic. De Te itt vagy, akit ez nagyon érdekel.
Szóval a mióma miatt nem halogatunk, szept.7-én kezdjük a szurkálást. Ez azt jelenti, hogy szept.vége-okt. eleje lesz az ujabb transzfer, de Krizsa mágus megigérte, hogy nem október 3. Ugyanis akkor tette be azt a babát, aki elment :cry: .
A kis családom szerint ez lesz a mi transzferünk, és összejön ezuttal. Nem mondtam el senkinek, csak itt a babaneten, és nem is fogom, ugyanis ellendrukkerek negativ energiái nagyon nem hiányoznak ehhez a vállalkozáshoz.
Az árak sokmindentől függenek. Van olcsóbb és drágább gyógyszer, elsőre általában az olcsóbbak közül próbál adni a doki, mert azzal is összejöhet (nálunk is 1 olcsóbbtól jött össze elsőre). Attól is függ, hogy rövid, vagy hosszu protokoll mellett dönt az orvos. Ez a páciens meddőségének okától is függ. Na és sajnos a suly sem mindegy, ugyanis az én sulyomhoz (kb 120 kiló) 2x annyi adag gyógyszer szükséges a megfelelő reakcióhoz, mint 1 60 kilósnak. Igy tehát ki lehet jönni 50 ezerből is, és lehet hogy 250 ezer sem elég. Nekem egy drágább gyógyszerezéssel kb. 160 ezerre jön ki 1 próba. Sajnos ez az utolsó ingyenes beültetési lehetőségem, tehát legközelebb már azért is fizetni kell, 350 ezer jelenleg. Ezért nekem most sikerülnie kell.

Ma reggelre feldagadt a jobb képem, pedig nem is vert el az uram tegnap :lol: . Lekocogtunk Pörivel az ügyeletre séta gyanánt, és ugy néz ki, hogy 1 virus ütött tanyát bennem, piros a torkom, és ugy de ugy fáj a képem, hogy alig birok enni (ennek örül dezső). Borogatni kell, kaptam Cataflamot, de bizony nagyon fáj. Nem tudom hogy élem tul az éjszakát, ráadásul Dezső elment az apjához. Pörikével nem tudtam ma kergetőzni. Borogattam az arcomat, erre elvette a kendőt, és odatette az Ő arcához.
Ma kibujt a 4.fogacska, nevetés közben vettem észre.

Fanny, Te hogy állsz most? Elvégre augusztus van...

melcsi1967

Kriszta, Icus!
Gyönyörűek ezek a pici lánykák!! Olyan jó nézegetni a fényképeiket. Látszik, hogy mindkettő milyen szépen fejlődik.
Icus!
Nem lenne jobb, ha kijönne hozzátok a gyerekorvos? Tudom, hogy anyagilag nem mindegy, de nekem az a tapasztalatom, hogy sokkal jobb így. Az oltásokat is mindig itthon kapja meg Benji.(kivéve, ami a nagyobb kiszerelés miatt nem házhoz hozható) Ez nálunk már Péternél is így volt, pedig akkor még nagyon fiatalok voltunk és anyagilag is másképp álltunk.
Amit a korai nyelvtanulásról írtál, azzal teljes mértékben egyetértek. Én is úgy tudom, hogy csak abban az esetben lehet eredményes, ha a szülők eltérő anyanyelvűek és tulajdonképpen két nyelvet tanul meg egyszerre anyanyelvi szinten. Persze igen nehéz ellenállni a reklámoknak, az ember szeretne mindent megadni a gyerekének. Itt Csepelen mostanában hírdetik az un. Helen Doron (remélem jól emlékszem a névre) módszert, amellyel már állítólag 1 éves kortól lehet gyerekeket angolra tanítani. Na, én ebben nem hiszek, így mi ilyen korán biztosan nem kezdjük el.

Rabkri!
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok. Azért kíváncsi lennék az illetőre, akinek a fejéből kipattant annak a bizonyos fagylaltnak a neve. Lehet, hogy ő nagyon jópofának tartja, én kevésbé.

Paga!
Zajlik körülötted az élet rendesen. A nyaralásotok is igen mozgalmas volt. Mi is általában feltérképezzük azt a környéket, ahol nyaralunk, nem a strandon töltjük az egész napunkat.
Az új helyen milyen módon alkalmaznak? Nem mindegy, a későbbi juttatások miatt.

Sheila!
Kár, hogy ilyen rossz tapasztalatod van a barátokkal való utazással kapcsolatban. Érdekes, hogy ez nekünk igen jól működik, pedig egyébként én nem vagyok egy könnyen alkalmazkodó típus.(igaz, hogy mi szinte mindig a gyerekeinket is visszük)
Érezzétek jól magatokat Sümegen! Kíváncsi leszek a tapasztalataitokra.

Melcsi!
Jobbulást neked!
Most biztosan sikerülni fog!!!!
Mi van Mátéval? Sikerült felkészülni a vizsgára? Gondolom jövő héten lesz. Szurkolok neki!!

Csilla!
Szép családod van. Írjál nekünk időnként.

Tegnap a 9 éves Péter fiamat láthattuk a TV-ben. Az m1-en ismétlik a Szomszédokat. Annak idején Péter szerepelt benne, mint statiszta. A presszóban egy másik kisfiúval és „nagymamájukkal” rendeltek süteményt. Petinek még egy egyszavas szövege is volt.

Ma pedig a gyermekvasúton voltunk. Talán már írtam, hogy Péternél nagy „szerelem” a vasút, nagyon aktív gyermekvasutas volt. Elvileg 10-14 éves kor között lehet valaki gyerekvasutas, de 16 éves korig lehetőség van un. továbbszolgálónak lenni. Így Péter utoljára 4 éve volt szolgálatban. Nemrég viszont megtudta, hogy mivel ma tartják a gyermekvasutasok ballagását, így a mai napon a régiek teljesítenek szolgálatot. Jelentkezett és ma mehetett Hűvösvölgybe naplózónak. Ő indította és fogadta a vonatokat és a hangosbemondóba is ő beszélt. Nagyon-nagyon élvezte, felidéződtek a régi emlékek. Természetesen meglátogattuk őt. Benjinek nagyon tetszett a vonatozás és persze az is, hogy a bátyja menesztette a vonatot.

Mindenkinek további jó hétvégét kívánok!
Melinda
fermel

Kedves Druszám!
A feldagadt képemről eszembe jutottál, de nekem nem arcidegzsábám van.
Máté készül, holnap még lesz 1 utolsó nagy simitás. Hétfőn vizsga. Ha választani lehet, akkor nem lesz gond, de ha huznia kell tételt, hát van 1 nagyon nehéz, a Gondolatok a könyvtárban. Olyan nehéz szöveg, szerintem értelmezhetetlen, nagyon nehéz jól elemezni, és nem is megy Neki. De holnap még ráfekszünk.
Jó lehetett nosztalgiázni. A vasut olyan jó kis program, nem csodálom, hogy Benji is élvezte, főleg ha a bátyját egyenruhában láthatta.
Icus!
Melindának igaza van, teljesen más, ha kijön a doki. Hozzánk is kijár, és mindig itt tölt kb.1 órát, mindent megbeszélünk, látja Pörit játék közben, le tudja mérni, hogy fejlődik, stb. Sokkal jobb a kapcsolat, mintha csak arra a kb. 5 percre látja, mig a rendelőben ellenőrzi.
Nagyon bátor vagy különben, hogy tömegközlekedsz azzal a batárral. Én már lecseréltem a szekeret 1 kisebbre, de még nem szálltam fel vele a buszra, mindenhová gyalog megyünk.

melcsi1967

Sziasztok,

Írok kicsit bövebben magunkról, mert kérdeztétek. Ilyenkorra már hulla vagyok, remélem érthetö lesz.

91-ben jöttem ki, férjhez. A férjem egy gyerekkori barátom, szomszédaink voltak, ö még a szüleivel jött ki.

3 gyerekünk van. Krisztit a kettes nöi klinikán szültem Pesten, így kerültem a Babanetre. 27. hétre született. A klinikáról nekem nincs jó véleményem, bár csak az itteni viszonyokkal van összehasonlítási alapom.

Szeretek itt élni, nyugi van.

Majd próbálok néha jönni, ha idöm engedi olvaslak benneteket.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Három kép, ami a mai napon készült:
Kép Kép Kép
fermel

Icus!

Utólag ugyan, de boldog névnapot kívánok!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Megint nem tudtam jönni, pedig nagyon szerettem volna, de úgy mennek el a hetek, hogy észre sem veszem!

Nagyon szépek a Babák, tényleg mind egytől-egyig :lol: !

Icus! Szerintem ne stresszeld magad a szopi miatt, ha tápszer kell az sem baj! Nekem mindkettő gyerkő tápszeres, és semmi elmaradásuk nem volt soha az anyatejes babákhoz képest! Azért remélem még sokáig tudsz szoptatni!

Kriszta! És ilyen korban még visszahúzódhat a köldöksérv? (bocs, de lehet, hogy már írtad, csak nem tudtam teljesen visszaolvasni)

Paga! Látod, hogy le vagyok maradva! Nem is tudtam, hogy új munkahelyre mész! Remélem ez jobban be jön majd mint a mostani! De a lényeg inkább az, hogy próbálkozhattok a babával, ennek nagyon örülök, és kívánom, hogy minél hamarabb sikerüljön :!: :!: :!:

Én már úgy le vagyok maradva, hogy kivel mi történik!Mostmár kezdődik az iskola, de ha ez lezajlik akkor végre utána nézek, hogy hogy lehet bekötni az internetet!

Én jól vagyok, most már elég nagy a pocim is. 30.-án kell mennem genetikai UH-ra megint, remélem továbbra is minden rendben lesz!

Képzeljétek sehogy sem találunk nevet a Bébinek, igaz még van 16 hetünk. De nincs olyan név ami mindkettőnknek tetszene!

Puszi mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Mandula, örülök, hogy ismét jelentkeztél!!!
Genetikai Uh-hoz szorítok, minden rendben lesz, meglátod :D

a név probléma miatt irigyellek, bár nekünk is ilyen gondunk lenne már... :)
kislánynév nálunk is bajos lesz, jelenleg az Alexandra az, amely mindkettőnknek tetszik, de ez még változhat, ha eljutunk odáig...
ha kukacos lesz, akkor Marcell lesz a neve, ez már biztos.

Fermel-Melinda!

Benji nagyon szép kisfiú, irtó helyes minden képen!
Már én is kezdek hajlani egy kisfiú felé, bár eddig kislányt szerettünk volna inkább, a sok szép kislánycucc miatt /is/, és Melissa mindenképp lánytesót szeretne :D

úgy volt, hogy mivel jún-júliusban nem jött össze baba, az augusztust kihagyjuk próbálkozásilag, mert a kínai naptár fiút jósol augusztusi fogamzás esetén. /Én nagyon hiszek a naptárnak, mert mindhárom gyerekemnél bevált, sőt az ismerőseim 90%-ánál is /

"Barátaink" akikkel utaztunk, nem igazán barátaink, én soha nem kedveltem őket...a srác a párom gyerekkori barátja, de egyre inkább csak igyekszik kihasználni Őt...mindegy, tanulópénz megfizetve :(

a balul sikerült kiruccanás után gondoltunk egy merészet: szeptemberben megnézzük Párizst, de ide a gyerekeket is visszük...ill. remélem tudok még Melissának utólag repülőjegyet rendelni, mert első körben úgy volt, hogy Őt nem visszük...
Patrikot szerettük volna meglepni, mert szegény utólag mondta, hogy Rómába is eljött volna szívesen...Párizs a kedvenc városa, azt mondja, ha "nagy lesz", ott szeretne élni...évek óta ezt halljuk :D
viszont bármily macerás lesz, Melissát sem akarom itthon hagyni, egyrészt azért, mert sokat pityergett utánunk legutóbb, másrészt tervezzük Disneyland-et, és azt neki is látni kell... :D

kicsit izgulok, mi lesz, ha ráadásul a baba is összejön addigra,de biztos szép lesz, és jövőre úgysem jutunk el sehová, mert építkezni fogunk...meg babázni is , remélem :D

Melcsi drága!

Nagyon fogok Neked szurkolni, és borzasztóan tisztellek az erődért, kitartásodért, bátorságodért, optimizmusodért...
azt hiszem, mindnyájan példát vehetünk Rólad...

remélem mára már jobban vagy...
képzeld én is beteg vagyok...páromtól sikerült elkapni a nyavalyát
iszonyúan fáj a torkom, éjjel szinte alig aludtam...
most imádkozom, hogy Melissa ne kapja el, mert szerdán indulunk Sümegre, már nagyon várom...

tegnap reggel kíváncsiságból csináltam egy peteérés tesztet, és azonnal elszíneződött...nem lepett meg a dolog, mert előző nap éreztem az ovulációs tüneteket...megbeszéltük a párommal, hogy nagy luxus lenne kihagyni a próbálkozást, mert az idő erősen ketyeg...nem élem bele magam semmibe, de nem lepne meg, ha pont most sikerülne , mikor dögrováson vagyok :o

Icus!

AnnaBaba és Apa nagyon édesek együtt...látszik a szerelem első látásra :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Mandula!
Igen, vissza fog húzódni a köldöksérve.
név: próbáljátok meg külön-külön egy papírra összeírni a neveket amik tetszenek és nézzétek össze a papírt. Hátha lesz egyezés. Azt már tudod, hogy fiu vagy lány?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Itt beköszöntött az ősz! De azért kellemes idő van, ezt szeretem.

Munkahelyen az utolsó héten vagyok, és nem is végig, mert 1-én, pénteken már megyek az új helyre.

Icus!

Látom a dokihoz járás helyett többen is az orvos kihívását javasolják neked. Én most itt egy kicsit ellenvéleményen vagyok, én mindig behordtam Barnát tanácsadásra, ahol ott volt a védőnénink is, meg a dokinénink is, és nekem meg az jött be. Azért, mert az egy jó kis program volt, fel lehetett szépen öltöztetni a babaát, gyalog mentünk oda, meg vissza is, addig is legvegőn voltunk. Ott ha semmi gondunk nem volt, akkor csak mértek, súlyt, hosszat, és a védőnővel tudtam beszélgetni, ja és sok hasonló korú baba anyukájával is, ami nagyon jó volt, hisz hasonló gondokkal, kérdésekkel voltunk teli, amiket kibeszéltünk, tanácsokat adtunk egymásnak (néha hasznosabb volt mint a védőnői, orvosi tanács), ha bármi orvosra vonatkozó kérdésem volt, vagy oltást kellett kapnia Barnának, akkor bementünk a dokinénihez is, és vele is tudtunk beszélni, pár hónapig minden szerdán mentünk, utána kéthetente, majd havonta.

A szopi nagyon fontos, de az még fontosabb, hogy Anna babának egy nyugodt anyukára van szüksége, ne stresszeld magad, én nagyon haragszom amiért teljesen azt súlykolják az emberbe, hogy ha nem szoptatsz, akkor nem vagy jó anya. Igenis van olyan, hogy akármennyire is akarod nem sikerül.

Férjeden látszik, hogy nagyon imádja a lányád, jó látni őket a képeken.

És bocsi, bocsi, bocsi, hogy én is csak ennyivel később kívánok neked boldog névnapot! De hát ilyen figyelmetlen vagyok, sajnos! De azért nagyon boldog névnapot kívánok én is neked!

Nyanyus!

Jól vagytok? De jó, hogy visszahúzódhat a köldöksérve! Így aztán a sírni hagyás kilőve, de legalább lelkiismeret furdalás nélkül kényeztetheted! Mikor kezditek az ovit?

Regi!

Az extrém evés mit jelent?

Melcsi!

Akkor lassan ti is kezditek a babaprojektet! Örülök, hogy minden rendben van veletek!

Melinda!

Máskor, ha szerepeltek valahol jó lenne, ha előre megírnád, mert én is olyan szívesen megnéztem volna a fiadat, meg annak idején a te riportodat is meghallgattam volna!

Gyerekvasút tényleg nagyon nagy élmény lehetett. A gyerekek még mindig nagyon helyesek. Péter mikor kezdi a sulit, és végül is mit? Lehet, hogy írtad, de már elfelejtettem.

Mandula!

De jó, hogy be tudtál egy kicsit kukkantani. És nagyon jó, hogy minden rendben van veled. Biztosan a genetikai UH-n is minden rendben lesz!

Sheila!

A kinai naptárnak hol lehet utánanézni, na nem mintha nekünk nem lenne mindegy, hogy fiunk, vagy lányunk lesz-e, de kiváncsi lennék rá!

Patriknak biztosan nagyon fog tetszeni Párizs, és nektek is. Tudja hogy mentek, vagy meglepi?

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga, jó hogy jelentkeztél Te is!
Kívánom, hogy érezd jól magad az új munkahelyen :D

A kínai naptár fent van a www.babazo.hu honlapon is, de ha nem találod, szólj, és megnézem Neked, hogy mit írnak a következő hónapokra.
Patrik tudja Párizst, nagyon várja, bár nem rajong a gondolatért, hogy esetleg Melissa is velünk tart :D

Icus!

Szörnyen restellem, de most szeretném pótolni a névnapi jókívánságot, így tíz nappal később...

sajnos ritkán nézek a naptárra, sokszor előfordult már, hogy utólag kapcsoltam...

szóval: bocsi, és Boldog Névnapot! :D

Csilla!

Üdv köztünk, és gyere gyakran!

Legyen szép napotok, az enyém gyengélkedéssel fog telni, még mindig vacakul vagyok :evil:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi jókívánságokat, ez bármikor jól jön...
Én magam sem tartom számon a névnapokat, úgyhogy a legkevésbé sem neheztelek azokra akik ezt elfelejtik... mintha csak magamat látnám!!! :lol:

Hétvégén levittük a kis Tündérkét a vidéki nagymamijához, nagyon örült neki mindenki. Jól bírta az utat, a hordozóban sem nyeklett már a kis feje mint mikor a kórházból haza hoztuk. Sokat erősödött, büfikor is ha nem alszik be, élénken nézelődik és szépen tartja a fejét, apja végigmutogatja neki a lakást ilyenkor és tanítgatja: nézd kicsim, ez az egyfázisú villanykapcsoló, mondd te is szépen... :lol: :shock: :lol:
na jó, normálisan is szokott vele játszani, igen nagy a szerelem :D

Regina
Köszi hogy ilyen részletesen leírtad a gyerekeid gyarapodását! Igen igyekszem hogy a szopi legyen az első, és mióta nem görcsölök a tápin azóta megint több lett kicsivel a tej, reggelenként fejni is van egy kevés. Szóval 3 nap kapott tápi pótlást, azóta nem volt rá szükség.
Én nem bánnám ha Annának is ritkábban lenne széklete, mert neki minden peluscserekor tele van, és nagyon híg, ettől pedig piros már a popsija bármit kenek rá, most a Neorganormont ajánlották, ettől jobb is kicsit. A dokinéni szerint többet eszik mint amennyire szüksége van, és a felesleg emésztetlenül megy ki, ettől van tele mindig a pelus. Akinek ritkán van széklete arról azt mondják hogy teljes mértékben hasznosítja a szervezete az anyatejet, azért nem sokat kakil.

És mindenkinek köszönöm a sok példát és tapsztalatot a gyerekek súlygyarapodásával kapcsolatban, ez megnyugtat hogy nem csak mi gyarapszunk hirtelen, ezek szerint ez nem extrém eset. A tegnapi mérés szerint Anna baba 4030 gramm, ami 20 dkg hízást jelent az utolsó héten, tehát kicsit lassul a folyamat, gondolom beáll egy normális szintre.

A dokinéni házhoz hívásán én is gondolkoztam, egyedül az tartott vissza hogy nem tudom, ilyenkor hogy szokás – gondolom illik pénzt adni ha házhoz jön, de mégis mennyit? Vagy kérdezzem meg, mivel tartozom? Olyan ciki, az ilyen helyzeteket annyira utálom. És tegyem borítékba, vagy csak úgy adjam a kezébe? Én olyan zavarban vagyok az ilyeneknél... :shock: :cry: :oops:

Melinda,
mivel ti csepeliek vagytok, nem tartoztok véletlenül a Bán doktornénihez? Mert mi hozzá járunk, egyébként régóta ismerem őt mert ő az ovi gyerekorvosa is, ezért is választottam, mert kedvelem. Te mennyi pénzt adsz a dokinak ha kihívod?
Egyébként 1-2 éves gyerekeknek elképesztően sok mindent meg lehet tanítani, csak kérdés hogy érdemes-e, erre alapulnak a „zseniképző” módszerek, van sajnos sok rossz példa erre. Viszont a fejlődő idegrendszernek egészen másra volna abban a korban szüksége, mástól veszi el az energiát, amikor még egészen más dolgok tanulása volna a fontos.
A fiadat én is szívesen megnéztem volna a TV-ben.
A Gyermekvasútért én is oda voltam, akkor még Úttörövasútnak hívták, csak engem anyám nem engedett... Jó lehetett a fiadnak, irigylem picit. Nagyon helyesek a képeken.

Melcsi
A Gondolatok a könyvtárban c verset én is utáltam elemezni, erre mit húzok ki érettségin? Naná hogy ezt... azt hittem a guta megüt. Kínomban elkezdtem jó messziről, a reformkorról, meg Guttembergről és a könyvnyomtatásról rizsázni, a versből meg csak a 3 nagy kérdést ( Miért e lom? Stb. ) elemeztem, de beérték vele...

Te mennyi pénzt adsz a dokinak ha kihívod :?: Mert gondolom elvárják.
A cumi 2 napig úgy tűnt, bejön, de azóta csak kiköpködi a drága, egyébként nem bánom ha nem fog nagyon rászokni. Azért a férjem rendületlenül dugdossa vissza a szájába, de Anna baba szép messzire el tudja már köpni. De a férjem tegnap büszkén mondta, hogy mégiscsak ő gyözött. :lol:
A nappaliban azok a drótok... mellesleg az agyamra mennek, a számítógép és a hozzá kapcsolt százféle kütyü-mütyü zsinórjai, az asztal alatt is annyi tekereg, hogy takarítani is alig lehet tőle. Egy darabig harcoltam ellenük de reménytelen. Szerintem majd elbarikádozzuk, ha a kisaszony már csúszni mászni kezd.
A stimu gyógyszerek long protokollal nekem is 160 e ft körül szokott lenni, pedig még 60 kg sem vagyok.

Szerintetek normális, hogy szoptatás alatt fogyok? Nem hízni szokás ilyenkor?

Paga
A tanácsadásra az megy aki akar? Nekem senki se mondta hogy menjek, azt sem, mikor van.

Kriszta
A köldöksérv fáj Blankának? Mikorra várható hogy meggyógyul? Igényel valamilyen kezelést?

Csillah
Olvasom hogy 27. hétre született a lányod. Az még nagyon korai... nem akarok tapintatlan lenni, de megkérdezhetem hogy hogy sikerült behozni a lemaradását? A vonalzós képen nagyon helyes, biztos szépen fejlődik.

Sheila
Róma, Párizs... ez igen! Irigykedem kicsit, és is úgy mennék...
Jobbulást neked, gyógyulj meg!

Mindenkinek szép napot!
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

Védőnői tanácsadás a mi esetünkbe egybe esett a doktornénink egészséges rendelésével, mert a körzetünk szerinti doktornénihez járunk. Kérdezd meg a védőnőt, mert hetente egyszer van tanácsadás (legalább is akkor még volt), és oda lehet menni. Mi a Szabó doktornénihez járunk, aki egyszerre rendel a Bán doktornővel, ezért amikor a mi dokinénink szabadságon volt, akkor mindig hozzá kerültünk, és tényleg kedves, aranyos doktornéni.

Az orvosi házhoz hívásának, legalább is a mi doktornéninknél van tarifája, mert ugye, ha beteg a baba, akkor kijön ingyen, kötelessége (de szerintem ekkor is elvárják), de egészséges gyereknél, megmondta, hogy mennyiért jön ki. Szerintem nem ciki erre rákérdezni, és ha mond egy összeget, akkor simán oda lehet neki adni boríték nélkül is, hiszen ez egy megállapodott pénz, nyílt lapokkal játszotok. Én borítékba akkor raknám, ha nem kér pénzt, de szeretnéd meghálálni a kedvességét, a lelkiismeretes kivizsgálást. De hozzáteszem ezt a pénz dugdosgatást én sem szeretem. De ha már kialakult a paraszolvencia, akkor jobb tisztázni a dolgokat, sokkal kevésbé kellemetlen, mint ha nem tudod, hogy hogyan, miként, mennyit adj.

Örülök, hogy a szopi kezd rendeződni. És Anna baba ilyen ügyesen tartja már magát.

Rabkri, Zsenge, Bea, Ancsi mi van veletek? Régen jártatok már erre!

Gabi
paga

Icus!

Védőnői tanácsadás a mi esetünkbe egybe esett a doktornénink egészséges rendelésével, mert a körzetünk szerinti doktornénihez járunk. Kérdezd meg a védőnőt, mert hetente egyszer van tanácsadás (legalább is akkor még volt), és oda lehet menni. Mi a Szabó doktornénihez járunk, aki egyszerre rendel a Bán doktornővel, ezért amikor a mi dokinénink szabadságon volt, akkor mindig hozzá kerültünk, és tényleg kedves, aranyos doktornéni.

Az orvosi házhoz hívásának, legalább is a mi doktornéninknél van tarifája, mert ugye, ha beteg a baba, akkor kijön ingyen, kötelessége (de szerintem ekkor is elvárják), de egészséges gyereknél, megmondta, hogy mennyiért jön ki. Szerintem nem ciki erre rákérdezni, és ha mond egy összeget, akkor simán oda lehet neki adni boríték nélkül is, hiszen ez egy megállapodott pénz, nyílt lapokkal játszotok. Én borítékba akkor raknám, ha nem kér pénzt, de szeretnéd meghálálni a kedvességét, a lelkiismeretes kivizsgálást. De hozzáteszem ezt a pénz dugdosgatást én sem szeretem. De ha már kialakult a paraszolvencia, akkor jobb tisztázni a dolgokat, sokkal kevésbé kellemetlen, mint ha nem tudod, hogy hogyan, miként, mennyit adj.

Örülök, hogy a szopi kezd rendeződni. És Anna baba ilyen ügyesen tartja már magát.

Rabkri, Zsenge, Bea, Ancsi mi van veletek? Régen jártatok már erre!

Gabi
paga

Ilyen béna már régen voltam. Bocsi kétszer sikerült elküldenem.

Gabi
paga

Mandula!
Kár, hogy ilyen ritkán tudsz írni. Hihetetlen, hogy már 24 hetesek vagytok.

Sheila!
Először is, jobbulást neked!
Benji nevében is köszönöm szépen az elismerő szavakat. Még nem is írtam, de neki a második utóneve a Patrik. Mivel a keresztmamája( illetve névadómamája, mert mi mindhárom gyerekünknek névadót tartottunk, de azért mi is csak keresztmamának mondjuk) Patrícia, ezért kapta Benji ennek a névnek a fiú megfelelőjét. Hasonló okokból lett Péter második neve a Viktor. Bencének nincs második neve, mivel az ő keresztmamája Judit és nem igazán tudom, hogy mi ennek a fiú változata. Illetve talán nála nem is nagyon foglalkoztunk ezzel a kérdéssel. (szegény középső gyerek!) Reklamál is időnként. Sőt már azt is mondta, hogy mivel már van keresztpapája(Judit azóta férjhez ment), így felveszi az ő keresztnevét másodiknak.
Ha Párizsba mentek, tényleg ne hagyjátok ki Disneylandet, nagy élmény gyereknek, felnőttnek egyaránt. 10 évvel ezelőtt, amikor az egyik magániskolába kerültem dolgozni, rögtön ősszel felkértek, hogy legyek kísérőtanár egy ilyen utazáson. Bár nagyon ramatyul álltunk éppen anyagilag, de valahogy megoldottuk, hogy Pétert(akkor volt 10 éves ) befizettük és ő is velünk jöhetett. Nagyon élvezte, azóta is emlegeti időnként.
Egyébként Németországban is van egy hasonló, Európaparknak hívják. A Feketeerdőben, a francia határhoz közel található. 5 évvel ezelőtt volt szerencsénk az egész családdal eljutni oda. Nekem majdnem jobban tetszett, mint a párizsi, de az is nagyon szuper.

Paga!
Péter sajnos Szigetszentmiklóst választotta, így ha minden jól megy, akkor lesz egy irodavezetői képesítése.(amivel szerintem nem sokra lehet menni!) Idén el kell jussunk oda, hogy kiderüljön, hogy hogyan is képzeli a jövőt, mit fog ezután csinálni. Hiába imádja a vasutat, kifejtette, hogy a presztizse irtó kicsi és nem lehet belőle megélni. (ahhoz nincs kedve, hogy a vasútnál irodai munkát végezzen, ő tényleg kint a „terepen” szeretne dolgozni)
Szerintem a vége az lesz, hogy ő is biztosítási területen fog dolgozni, az apjához ebben a hónapban is többször bement segíteni. Erre irányuló nappali tagozatos OKJ-s képzést viszont egyáltalán nem találtunk. Nem mintha a gyakorlat nem érne sokkal többet, de valamilyen diplomára vagy szakmai végzettségre akkor is szüksége lesz.
Egyébként a Gyermekvasút tényleg nagyon jó hely. Péter teljesen feldobva jött velünk haza szombaton . Nagyon élvezte a szolgálatot, régi barátokkal volt egy állomáson és azt mondta, hogy teljesen olyan volt, mint a régi szép időkben. Fiadnak nem lenne kedve hozzá?

Icus!
A mi gyerekorvosunk Budatétényből jár hozzánk. Novemberben lesz 20 éve, hogy ismerjük. Péter születésekor ő volt a körzeti gyerekorvosunk(akkor a XXII. kerületben laktunk). Annyira jó kapcsolat alakult ki köztünk, és a férjemmel annyira megbízunk benne, hogy amikor 11éve Csepelre költöztünk, akkor megbeszéltük, hogy ide is kijár hozzánk. Bence akkor nem volt egészen 2 éves. Amíg otthon voltam Bencével, addig havonta járt ki hozzánk, utána már csak akkor jött, ha valamelyikük beteg volt. Péter 17 éves korában ment át a felnőtt háziorvoshoz(Oláh dr-nő), de aztán megszületett Benjámin, így megint két gyerekem van nála lejelentve. Most is azt tervezem, hogy amíg nem lesz óvodás Benji, addig havonta jön, utána már csak akkor, ha beteg lesz. Szerencsére anno még igen fiatal orvos volt, így van esélyünk rá, hogy Benjit is végig tudja kísérni kamaszkoráig.
Hogy én mennyit adok neki, az nem mérvadó, mert én bekalkulálom, hogy messziről jön. Szerintem nyugodtan kérdezd meg a doktor néniteket, biztos megmondja, hogy nála mennyi a tarifa. Egyébként én mindig borítékban adom oda a pénzt.

Melcsi!
Mi van Mátéval?

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Melinda!

Már akartam mondani, én pont láttam a Szomszédoknak azt a bizonyos epizódját :)
még gondoltam is, milyen helyes gyerekek :)
Péter volt, aki a rigójancsit rendelte?

Bence milyen aranyos, hogy felvenné a keresztmama párjának keresztnevét :) klassz kis srác

Párizs: Melissát mégsem tudjuk vinni, mert már arra a járatra elkelt az összes jegy, amire foglaltam :cry:

át lehetne íratni a jegyeket máskorra, 20.000Ft-ért fejenként, amit kissé durvának tartok :twisted: jó üzletpolitikája van a Malévnek :evil:

így aztán, mivel amúgy is aggódtam, hogy nem lenne könnyű Melissával idegenben, úgy döntöttünk hárman megyünk.
A fő program úgyis a nevezetességek megtekintése, ami Vele nehézkes lenne...
Disneyland persze tetszene, de inkább elvisszük majd 1-2 év múlva, addigra már jobban értékeli ezeket a dolgokat...
vagy: tavasszal megnézzük a Németországit, oda autóval is eljuthatunk...

legalább mi is összehasonlítjuk a kettőt :)

most a holnapi sümegi út miatt aggódom, hiába kerültem Melissát két napig ( baromi nehéz volt ) mégis náthás lett, és pici hőemelkedése van...
a kedve viszont jó, és hamarabb kilábal az ilyen nyavalyákból, mint mi :)

nem is mindig viszem ilyenkor orvoshoz, mert a rendelőben órákig kell várni ilyen "járványok" idején, és a doktornéni úgyis csak lázcsillapítót és köptetőt ír, ami mindig van itthon.

már adom neki a Nurofent és fújjuk az orrocskát ezerrel...

én már egész jól vagyok, a párom is :)
ha lemondanám Sümeget így, az indulás előtt közvetlenül, egy éjszaka+megrendelt szolgáltatások kötbért kéne fizetni :(

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Paga!
ovi szept 4.-én kezdődik. Már nagyon várom :)

Icus!
Én inkább leviszem Blankát a gyerekorvoshoz és azt a 2-3 ezret amit ilyenkor szoktak adni (szerintem boríték nélkül) azt inkább a gyerekekre költöm és legalább sétáltunk egy jót. Azért kérdezz rá, hogy mennyiért jön ki. Gondolom így hogy végül is kollegák voltatok még kellemetlenebb. Én is utálom az ilyen szitukat.
Örülök, hogy a szopi helyreállt. Látod, csak az idegeskedést kell félretenni és máris minden megy mint a karikacsapás. Kár hogy nem jöttök a másik topik találkájára :( Úgy megnéztem volna pöttöm Pannát.
köldöksérv: nem fáj és állítólag kizáródni se tud így műteni sem kell. Majd visszahúzódik. körzeti gyerekorvosunk szerint nem kell leragasztani, mert semmit nem és, majd visszahúzódik, ahogy a hasizma erősödik. Szülészeten a gyerekorvos szerint minden este fürdés után be kell nyomni összefogni felette a bőrt és leragasztani. A héten elmegyek vele a Madarász utcai sebészetre és döntsön az ottani doki. Remélem nem egy harmadik megoldást mond.

Kép

KépKép
nyanya67

Írjatok, írjatok, írjatok!!!

Ma legalább 4x bekukk, de nem sok hozzászólás született :cry:

Kriszta!

Melissának is köldöksérve volt, sőt még most is van egy pici...
a mi doktornénink azt mondja, még várhatunk vele, hátha teljesen visszahúzódik.
Tényleg rengeteget javít a helyzeten, ahogy erősödik a hasizom :)
Ne aggódj, rendbejön a kicsi lányod :)

Icus! :)

Én meg Téged irigyellek :)
Egy ilyen gyönyörűséges kis Tündér maga a mennyei boldogság!
mindennél többet ér, utazni pedig fogtok még eleget, édes hármasban :)

Sok boldogságot kívánok Nektek az elkövetkezendő hónapokra, mert ez lesz az az időszak, amire majd alig emlékszel, olyan gyorsan elszalad!

Egyébként nem voltunk ám mi ilyen nagy utazók, sőt!
Sok-sok évig sehol nem jártunk, anyagilag sem engedhettük volna meg magunknak...
évekig albérletről-albérletre cuccoltunk a párommal és Patrikkal, nagyfiam az apjával maradt :cry:

aztán építkeztünk, majd jött Melissa :)

az utóbbi másfél évben kezdtünk el "hosszú hétvégézni" évente 3-4x, főleg a párom miatt, mert hajlamos túlhajtani magát, hétköznapokon alig látjuk :( sokszor kimerül...

a wellness szállodák jól beváltak, jólesik a két-három nap pihenés...Melissa is élvezi, főleg az alsópáhoki Kolping hotelt

külföldön most voltunk először, Róma lenyűgözött :)
most már vágyom arra, hogy minél többet lássak a világból :)

De jövőre már babázni szeretnék, és akkor pár évig megint nem megyünk külföldre, de nem bánom cseppet sem :)

köszi a jókívánságot, már szinte teljesen meggyógyultam, szerencsére csak egy kis kósza vírus lehetett :)

Melcsi drága!

Hol vagy? Hiányzol?

Újabb Pöri képek?

Én is szeretnék képet feltenni, de nem sikerül, régen egyszerűbb volt :cry:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!
Én is ritkábban jövök mostanában. Nem sok időm van, mert beindult a munkahelyem ilyenkor szeptember elején kicsit zűrösebbek a dolgok. (tulajdonképp úgy működünk mint egy iskola, ott is ilyenkor van hajtás)
A másik ok, hogy nem tudom mi van velem, de állandóan álmos vagyok, állandóan aludnék. Lehet hogy öregszem?
Most itthon leszek 3 nap szabin, s bár rengeteg dolgom elintézni valóm lesz, de legalább kialszom magam. Meg többet is jövök ide.
Sziasztok Fanny Ja, és hétvégén megyünk 3 napra Bükkfürdőre, nagyon várom!!
Fanny
fanny01

Csókolom az anyukámnak fültőmirigy-gyulladása van és kórházban van. Majd ha többet tudok akkor írok jól van nem kell műteni üdv mindenkinek Máté

melcsi1967

Kedves Máté!
Nagyon aranyos vagy, hogy törődsz a sok "néni" lelkivilágával és tájékoztatsz minket. Mondd meg anyukádnak, hogy mielőbbi gyógyulást kívánunk és addig helyette is tartjuk itt a frontot.
Fanny
fanny01

Melinda!

Köszi a lehetőséget. A fiam jól érezte magát nálatok. Nagyon dicsérte a házatokat. Nagyon tetszett neki!

Melcsi!

Jaj, de sajnálom. Azért remélem ez a babára való készülődést nem befolyásolja! Jobbulást neked. Nagyon rendes fiad van, hogy tájékoztatott minket! A pótvizsga hogy sikerült neki?

Sziasztok

Gabi
paga

Paga!
Nagyon jópofa, közvetlen fiad van. Enni otthon se nagyon eszik vagy csak itt volt zavarban? Egész délután nem kért semmit.
Nagyon ügyesen számol, pillanatok alatt kiszámolta a kamatot a társasjátékban. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a százalékszámítás még sokszor felnőtt embereknek sem megy. Barnusnak pedig elvileg ezt még nem is kéne tudnia, csak hatodikos anyag. Remélem nem
unatkozott nálunk túlságosan.

Máté!
Édesanyádnak jobbulást! Veled minden rendben van?

Fanny!
Pihend ki magad! Közben azért írj ide is!

Sheila!
Igen, Péter volt az a kisfiú, aki a Rigójancsit kérte. Ugye, hogy ő is milyen helyes gyerek volt?
Kár, hogy Melisssát nem tudjátok magatokkal vinni, de abban teljesen igazad van, hogy néhány év múlva jobban értékelné.
Remélem, hogy a mostani utazásotokig kislányod is rendbe jön és teljesen egészségesen tudjátok élvezni a sümegi tartózkodást.

Kriszta!
Hát, igen. Amikor az orvosok eltérő tanácsokat adnak és te laikusként döntsd el, hogy melyiküknek higgyél. Talán az tud segíteni, hogy melyikükben bízol meg igazán. Kívánom, hogy pici lánykád minél hamarabb rendbe jöjjön. Az nagyon jó, hogy műteni nem kell.

Tényleg nagy a csend itt mostanában. Írjatok!
Melinda
fermel

Mit szóltok lányok a szép új vonalzómhoz? Most csináltam!
Tényleg hol van mindenki?
Fanny
fanny01

Fanny!

Nekem nagyon tetszik! Mikor indultok nyaralni?

Melinda!

Igen, jól érezte a fiam magát nálatok, csak amilyen mafla elfelejtette elkérni a Bence telefonszámát, hogy el tudják érni egymást. És tényleg nagyon jó lehetne matekból, de nem erőlteti meg az agyát, Ő egy tipikus lusta pasi.

Gabi
paga

Paga!
Hát, nyaralásnak túlzás nevezni, péntektől vasárnapig leszünk Bükkfürdőn. Már nagyon várom, még sosem voltunk ott. Jól kipihenjük magunkat. Képzeld el csütörtökre bejelentkeztem a dokihoz és már csak este (éjjel) 10-re tudott időpontot adni! De nem baj azért elmegyünk- együtt apával - mert a jövő kedd már késő lenne.
Jó éjt mindenkinek!
Fanny
fanny01

Melinda!

A fiam kéri, hogy a Bence teljes nevét megadnátok-e, mert a myvip-n nem találja, és szeretné megkeresni. Köszönöm!

Fanny!

Ha lesz még hozzá energiád, akkor gyere még doki után, mert kiváncsi vagyok nagyon, hogy mit is mondott nektek.

Gabi
paga

Paga!
Privát üzenetben elküldtem Bence teljes nevét és telefonszámát. Egyébként nyugodtan hívhatja Barnus Bencét vezetékesen is.

Fanny!
Öt éve pontosan így szeptember első napjaiban voltunk a férjemmel 3 napot a gyerekek nélkül Bükkfürdőn.(félig-meddig üzleti út volt) Az ottani Danubius Hotelben voltunk. Nagyon szuper volt minden. Még a szálloda szomszédságában lévő golfpályára is elvittek minket, ott vettem életem első és ezidáig egyetlen golfleckéjét. Nagyon tetszett, olyan nyugalmas sport a golfozás. A bükkfürdői gyógyfürdőt nem ismerem, mert a szállodának saját wellness részlege van, de a férjem szülei már többször voltak ott és nekik nagyon tetszett.
Érezzétek nagyon jól magatokat!

Melinda
fermel

köldöksérv: a sebész nem sokat mondott. Mondhatnám szinte semmit. Csak szó nélkül leragasztotta és közölte, hogy néha szedjem le és ragasszam újra. Meg nem mutatta, csak látnom kellett, ahogy Ő csinálta. Aztán elköszönt és mindenféle papír nélkül közölte, hogy fél év múlva ráérek jönni legközelebb. Hát ez történt ma délelőtt. Délután meg pszichológusnál voltunk Balázzsal, de sokmindent ott se tudtunk meg, csak hogy nincs semmi baj vele. Na de akkor mitől ez az agresszív viselkedés és a dühkitörés. Jövő héten megint megyünk és az ovodapszichológus is figyelgetni fogja, mert vele is összefutottam. Hát velünk ezek történnek mostanában, most megyek és megpróbálok egy picit pihenni.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Hát aki csak éjfélkor ér rá netezni arra rá fér a pihenés!Jó hosszúak lehetnek a napjaid( mert gondolom reggel is van műszak)
Jó pihenést!
Fanny
fanny01

Melcsi!

Azért majd gyere, és áruld el, hogy már nem vagy kórházban. Nem én akartam elárulni, de látom nem volt még időd idejönni.

Nyanyus!

Átvetted Melindától az éjszakai bagoly szerepét? Na jó te nem önszántadból teszed! Még mindig zűrősek az éjszakák?

Ha elkezdődik az ovi, akkor biztosan könnyebb lesz neked is. Ott fog aludni Balázs?

Magunkról:

Ma leszámoltam a munkahelyemen és holnap már az új helyen dolgozom. Aztán meg hétvégén a szokásos tanév eleji teendők, még sulis cuccok vásárlása, tankönyvek bekötése következik. Ja, és a fiúk meg mennek még horgászni egyet, addig én a nővéreméknél leszek vidéken.

Hát velünk más nem történt.

De azért most már jelentkezzen minden elveszett is ám!!

Gabi
paga

Sziasztok!
Paga! Bekukkantottam, de látom nincs nagy mozgás. Azt nem ígérem,hogy még ma éjjel megírom,hogy mi volt a dokinál, de holnap reggel feltétlenül jelentkezem.
Nagyon izgis, hogy holnap mész az új munkahelyre, várom a hétfőt,hogy mi történt veled.
Jó hétvégét mindenkinek! Fanny
fanny01

Sziasztok!

Most is csak benézek, de már megrendeltem otthonra a netet, remélhetőleg 1-2 hét és be is kötik!!

Most nem tudok visszaolvasni, remélem minden gyerkő és mindenki jól van!!!!

Én továbbra is remekül vagyok, bár háton feküdni és ülni ( na meg néha állni is :lol: ) nem nagyon tudok, pedig még szerintem nem olyan nagy a hasam! Majd ha már lesz otthon net akkor rakok fel fotót!
Sajna UH-ra nem tudtam menni, csak hétfőn v. kedden megyek, de majd megírom mi volt!!

Puszilok mindenkit!!

KépKép
mandula35

Sziasztok
egy gyors bejelentkezés
még élünk de változás történt az életünkbe.
Máshova költöztunk
maj djövök ha lesz netünmk
addig is vigyázzatok Magatoklra ls a babákra:9
puszi Zsenge és Niki

Kép
zsenge

Sziasztok Lányok!
Én is megvagyok, hazajöttem a kórházból. Hétfőre annyira rossz állapotba kerültem, hogy azonnal be kellett menni, kőre gyanakodtak, amit arcfelvágással gyógyitanak, de nem volt megkövülve szerencsére. Igy csak vénásan kaptam antibiotikumot, meg a képemre 1 nagy kötést (dunszt). Csütörtökre pedig olyan javulás állt be, hogy elengedtek, csak itthon kell tovább szedni gyógyszert.
Látom Máté irt, ez az Ő távirati stilusa :lol: Fél szóval emlitettem Neki, hogy itthagytalak Benneteket...
A pótvizsga szerencsésen sikerült, Kölcsey Vanitatum vanitas c. versét kellett elemeznie, meg a Tiborc panasza elszavalása volt, igy a 11. osztályba léphet :roll:
Pöri 3 napig a férfiak társaságát élvezte, a jelek szerint nagyon :lol: Csak 1x keverték össze a kajáját, de még etetés előtt gyanussá vált az állaga, és kicserélték :lol: Uram nagy pelenkázó müvész lett, és fel is hivta a figyelmemet, hogy nála aztán 1 percig sem volt kakiban a gyerek :oops:
Leánykám nem hiányolt, 1x sem sirt azt mondják. Mikor meglátott, akkor is elégedetten nyugtázta, hogy ott vagyok, és Apának csacsogott tovább, pár mosolyt küldve felém is. De mikor beszéltünk telefonon, akkor Dezső szerint nagyon keresett, nézegette a telefon hátulját, hogy hol vagyok. Megismerte a hangomat, nagyon mondta a Magáét mindig, ha beszéltünk.
Apával táncolni tanultak. Ha hall valami zenét, vagy énekelni kezdek, elkezdi riszálni a testét, olyan édes. A nyuszikáját is táncoltatja időnként.
Tegnap délután a kezébe került 1 elszáradt viráglevél. Ahogy fogdosta, persze töredezett. Át akarta tenni a másik kezébe, de nyálas volt, és nem ment át, csak tört mindig. Erre ránézett erősen, azt mondja: "Adide!" A kezének...
Ma este (szept.1.van) vörösbort ittunk, Nála pont viz volt (cumisüvegben). Teljes erőből földhözvágta a cumit, és futott hozzánk, hátha adunk bort Neki is. Ki volt akadva, hogy megint nem kapott :lol:
Uram gyönyörü vörös rózsákat hozott nekem a jeles napon (23 éve ezen a napon ismerkedtünk meg, lehet hogy tavaly irtam a körülményekről is). Pörike lenyügözve sietett Apjához, azt gondolta, hogy Ő kapja a virágot :lol: Persze megengedtük, hogy megsimogassa.
Tehát jól vagyunk, már csak a karom fáj a branültől, teljesen feldagadt, a képem viszont már a régi.

Mandulácska, hogy repül az idő! Már 25 hetes vagy! Keressetek Neki valami szépen csangő nevet, elvégre lányka lesz! Kérdezzétek meg a gyerekeket is, hátha tudnak ajánlani.
Paga kedves!
Olyan kedves vagy, hogy felhivtál! Köszi!
Ma kezdtél az uj helyen? Benyomások?
Sheila drága!
Kár hogy Párizsba nem tudjátok elvinni Melissát, de lehet hogy jobb igy, Neki ez nagyon fárasztó ut lett volna. Azért kárpótoljátok 1 jó kis pancsoló kirándulással.
Fannykám!
Miért vagy Te olyan álmos :?:
Kedves Zsengém!
Ugye együtt költöztök tovább?
Nyanyuska!
Nagy hülye vagyok! A kórházban rájöttem, hogy lágyéksérve volt a barátnőm kislányának! Bocs, ha nagyon ideges lettél, bár ugy látom, a doki nem nagyon nyugtatott meg.
Icuskám!
Én rákérdeztem az első alkalommal, a doki azt mondta, hogy amennyit gondolok. Nem boritékban adom, és bekalkulálom, hogy szintén nem a körzeti doki. De még Mátéról maradt, és nagyon szeretjük, csak sajnos az érdi rendelők kis kivánnivalót hagynak maguk után embertársaink tisztátalansága miatt, ezért hivom ki. Tanácsadáson még sosem voltam...

Holnap borfesztivál lesz Budafokon, Máté megint bort mér, tehát ott a heylünk délután. Nem jön ki valaki? Nagyon hangulatos, le lehet menni a pincékbe (20 km hosszu pincerendszer van Budafok alatt), van kirakodóvásár, lángos kemencében, stb. Egész hétvégén tart.

melcsi1967

Melcsi!
Nem lettem ideges, bár csodálkoztam, de azt hittem valami más gond is volt, mert minden orvos azt mondta, hogy a köldöksérv nem záródhat ki, így műteni sem kell.
Most jó kedvem van, mert egész nap vásárolgattam. Vettem egy gatyát és egy kardigánt :) Olyan rég vásároltam magamra.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Pár napig a babás topikba írogattam, és már nem volt időm ide is jönni. Vagy az egyik topikot követem vagy a másikat, a kettőt nem győzöm, pedig jó lenne. Úgy látom nem maradtam le semmiről, nagy a csend...

Nálunk 17-én lesz a keresztelő, a héten beszéltünk a pappal. Mondta hogy a keresztelőre kell vinni egy fehér réklit, amibe keresztet kell hímezni, hogy a végén ráterítsék majd. Remélem Anna baba nem fogja végigbömbizni az egész szertartást, ettől tartok nagyon. Sokszor nem eszik eleget és egy óra múlva bömbizik mert eszébe jut hogy éhes, hát remélem ott nem ezt fogja csinálni...

Tegnap kinn voltunk a bababörzén. Óriási tömeg és zaj volt, a színpadon egy rém hamis önjelölt tehetség Szandy és egyéb nótákkal borzolta az idegeimet, borzasztó volt. Kicsit féltem hogy fogja bírni a gyerek a ricsajt de remekül aludt a babakocsiban.
Nagyon nagy volt a kínálat, lehetett turizni, és 3-500 ft-os árakon nagyon klassz plüss rugikat vettem vagy tizet, a két következő méretben, meg bodykat, sapit stb. Egyszer felébredt Anna, akkor szopiztunk a padon aztán aludt tovább. Még a férjem is jól bírta a tömeget ami nála ritkaság.
Képzeljétek, a börzén egy csomószor előfordult hogy idegenek benéztek a kocsiba és mondták hogy milyen szép baba. Egy terhes csajszi meg valami hasonlót mondhatott a férjének, mert már túlmentek rajtunk, mikor a srác megállt, visszajött, benézett a kocsiba és gratulált a babához. Apájának csak úgy dagadt a melle a büszkeségtől... :D

Pár napja Anna éjféltől reggel 6-ig alszik, ami nálunk nagy szó :!: a korábbi 2-3 óránkénti éjszakai evéshez képest.
Viszont előtte 9-től éjfélig folyamatos a kaja-nyűglődés-kaja, mert nem eszik egyszerre eleget, bealszik mint aki jóllakott, de úgy hogy a száját is összecsücsöríti, nehogy belecsempésszem a cicit. Aztán ha felvesszük büfizni felébred, bömbizik és csak az újabb kaja nyugtatja meg, vagy ha alszik is fél óra múlva felsír hogy éhes, megint nyammog keveset aztán kezdjük elölről. Ezt játsszuk esténként 2-3 órán át. :cry:
Vajon miért nem eszik egyszerre eleget... nincs valami ötletetek :?: :?: :?:

Paga, Fermel, Melcsi
Köszi a doktornéniről a tapasztalatokat

Paga
Milyen az új munkahely?

Sheila
Milyen volt a sümegi út?
Igazad van, már most is azt érzem hogy túl gyorsan szalad az idő, hisz Anna még csak most volt pöttömnyi újszülött most meg már egész nagy baba. Súlya 6 hét alatt másfélszeres... :shock: :lol:

Fanny
Bükkfürdőn jól éreztétek magatokat? És mi volt az orvosnál? Este 10-re időpont...nem semmi... Elfoglalt doki lehet. Hogy lehet bírni ennyi munkát?

Mandula
Ülni - feküdni még pár hónapot kell nagy hassal, kitartás :D

Kriszta
Holnap kezdődik az ovi. Tudom te már várod :D
És Balázs?
Hogy oldjátok meg Blanka etetését és Balázs oviba hordását? Apja tudja vinni? Vag neked kell összehangolni a két gyereket?

Melcsi
Örülök hogy jobban vagy és otthon vagy már! Pöri édes lehetett ahogy a kezének magyaráz! Nagyon jók ezek a szösszenetek amit a lánykádról megosztasz velünk :D
Nálatok mennyit nőtt Pöri a télen? Mekkora overállt/bundazsákot érdemes venni hogy ne nője ki a szezon végére? Mondjuk egy számmal nagyobbat?
Már akartam kérdezni, te hogy fotózod Pörit? Úgy értem van elég természetes fény a lakásban?
Nálunk az a gond hogy sokszor kevés a fény, sötét lesz a kép, a vakuval meg ha közelről fotózok túl világos. És ha nem alszik Anna sajnálom hogy a szemébe villogjak. Olyan jó közeli képeket csinálsz, neked nincs ilyen gondod?
És a többi fotósnak? Csak nekem probléma hogy kevés a fény a lakásban? A vaku nem árt szerintetek a pici baba szemének?

Szép napot!
Icus

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Balázs már nagyon várja az ovit. Én fogom vinni-hozni. Nem kell nagy összehangolás, megaztán nem is tudnék mindent terv szerint, mert Blanka is összevissza eszik és Balázs is összevissza kel. Szóval egy nagy összevisszaság az életünk. :) Amikor apa délalőttös, akkor reggel babakocsis séta az oviig és délután én megyek érte kocsival, mert akkor apa vigyáz Blankára. Amikor délutános akkor pedig reggel kocsikázunk és délután sétálunk. Amúgy az ovodába nem kell pontosan időben érkezni, így tudok mindig szopi után indulni. A gond inkább akkor van, mikor időre kell menni valahová, mert Balázs nagyon nehezen kel fel és órákig készülődik. Illetve én készítem, csak közben elszaladgál meg mindig eszébe jut valami. Pl mikor már teljesen felöltöztünk, akkor még kaki pisi stb. Holnap meg menni kell Blankával vérvételre a pajzsmirigy betegségem miatt és 1 hónappal ezelőtt kaptuk az időpontot, amire másodperc pontosan kell menni a II.sz. gyermekklinikára. Te tudod, hogy az hol van, mert nekem fogalmam sincs.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Nem tudom hol van, keress rá a neten. Nem kaptatok címet?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Gyönyörü Pöttöm Pannád! Nem csoda. hogy meg is állitanak Benneteket. Tényleg nagyot nőtt, és ne felejtsd el, hogy 6 hetes, a Nagyim szerint 6 hetesen megváltoznak a babák, és rendesen kezdenek aludni. Máténál legalábbis bevált a jóslata, ugyhogy remélhetsz! Az éjszaka előtti órák még pár hétig igy fognak telni, de szerintem már az sem tart sokáig, egyre korábban fog nyugovóra térni. Nem tudom, végül mennyire hasfájós, de én pl. nem szoktam büfiztetni, ha nagyon elaludt. (De Pöri nem is volt hasfájós)
Én is ugy elmennék már ilyen börzére, de nálunk még mindig gond a vásárlás. Ez a kis Némber One utál vásárolni, amint megállunk a kocsival, elkezd fészkelődni,ki akar mászni, hasra fordulni meg minden egyéb. Nem könnyü Vele. Nem emlékszem, hogy Mátéval lettek volna ilyen gondjaim... Tegnap elmentünk a piacra de ott is szörnyü izgága volt, szinte rohantam. De azért sikerült pár őszi gunyát venni. És biztos sokkal olcsóbb is lenne ilyen helyen a vásárlás, de Őt már az megviseli, ha bemegyünk Pestre, + még a huzavona, meg vissza Érdre... Folyton mászni akar, majd talán ha elindul, könnyebb lesz.
Tegnap azért elég jól viselte a borfesztivált, csak roppant nehezményezte, hogy Neki megint nem adtunk vörösbort :lol: . kapott viszont lufit, az teljesen elbóditotta, és ettünk kemencés lángost is. Bezzeg azt ette, nem ugy mint nyáron a rendes lángost 140-ért... Aztán még nézegettünk zenészeket is, hát volt nagy táncika meg éneklés a babakocsiban :D . És amikor találkozott Mátéval, hát az maga volt a szenvedélyes szerelem. Ugy bujt Hozzá, mintha legalábbis 2 hete nem látta volna.
Fényképezésről:
A mi lakásunk tetőtéri, igy nagyon világos, csak a nappali-konyha-étkezőben 5 ablak van. Inkább az a bajom néha, hogy tul sok a fény. Hallottam én is róla, hogy talán nem jó a szemnek, de abban bizom, hogy nem fotózom örökké, remélem, nem ártok vele.
Csak most nagyon bonyolult fotózni, mert rögtön pózol a kis sztárjelölt, én meg szeretném az elmélyült pillanatokat meörökiteni.
Anorák:
Azt gondolom, 68-ast vegyél.Nagyon gyorsan növő időszak jön, és Pannácska még jórészt feküdni fog, nem lesz tohonya, ha 1 kicsit nagy is Neki. De bőven ráérsz október közepe felé megvenni, és akkor meglátod, hogy áll Neki, most még elveszne benne ugyis. Akkor viszont már nem látszik majd borzasztó nagynak.Én Bébinek (novemberi) decemberben vettem 62-est, és a tél végén már alig birtam ráhuzni (tehát 4 hónaposan totál kinőtte). Bár most számolom épp, hogy kb 8 hónapos koráig kéne beleférjen, akkor már a 68-ast is nehéz lesz ráadni. Lehet kapni un. bundazsákot, ami 1 szőrrel bélelt hosszu zsák, cipzárral. Be tudod tenni a babakocsiba, és még jövőre is jó lesz. Vastag kardigánnal,nadrággal nov.vége-dec.elejéig elég, és akkor ráérsz venni, meglátod, mekkorát. Előny: Nem kell takaró a babakocsiba alul-felül, variálhatsz, ha melegebb van, stb.

Nyanyuska!
Lefejted a tejet és otthagytad uradnak a bababagázst egész napra? De jó Neked! Én csak éjszaka járok abba a rohadt Tescoba, amit utálok, de egyedül oda tudok kényelmesen elmenni, mivel nappal ez a kis nőcske ugyebár velem van, Dezső dolgozik, Ő pedig, mint irtam, utál vásárolni. :evil:
Örülök, hogy nem szivtad mellre amit irtam a mütétről. Mégegyszer bocs.
Hogy vagytok a dührohamokkal?

melcsi1967

Melcsi!
Nem kellett fejnem. Jött velem a férjem és amíg mi a tesómmal vásároltunk Ő tologatta a babakocsit és mikor szoptatni kellett telefonált és a pelenkázóba beültem. Nagyon hősiesen bírta.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska drága!
Minden tiszteletem a párodé! Az enyém nem vállalkozik ilyesmire, legfeljebb otthon hagyhatom Bébit, de eljönni velem vásárolni, azt soha :evil: Még inkább Neki is én vásárolok, csak nadrágot meg cipőt vesz Magának.

melcsi1967

Sziasztok!

Megjöttünk Bükfürdőről. Nagyon jól éreztük magunkat.
Doki Híradó: Azért vannak nála ilyen sokan mert csak 2 napot rendel egy héten. Csütörtökön voltunk nála, de csalódtam mert meg sem nézett UH-val, azt mondta korai (10. nap) jöjjünk vissza vasárnap este. Visszamentünk és ahogy én gondoltam, akkor meg már késővolt(13. nap) megint nem látott petesejtet, sőt azt mondta, hogy az elmúlt 24 órában sem lehetett mert akkor látna folyadékot. Szóval szerinte nem volt pé. Csak azt nem értem, hogy a múlt hónapban is ugyanezt mondta (15. nap volt) viszont voltam progeszteron méréses vérvételen és arra meg azt mondta, hogy az alapján volt pé. ( tehát akkor is előbb volt) Kezdem a bizalmamat elveszíteni, bár most végre írt fel peteérést elősegítő gyógyszert, amit a köv. ciklus 3. napján kell elkezdeni szedni és utána a repesztő szuri. (ezt már felírhatta volna akár júliusban is amikor előszőr voltam nála, elvégre ebben a korban már minden hónap számít.) Na, mindegy most megint várakozunk.(ja, és most direkt elvittem a férjemet is és nem küldte el spermavizsgálatra, pedig az igazán nem állna sokból)

Szücsi! Pöttöm Panna tényleg nagyon sokat fejlődött. Nagyon szépen kigömbölyödött, nem csodálom, hogy mindenkinek tetszik.

Paga! Mi újság az új munkahelyen?

Melcsi! Nem gondoltál még rá, hogy "komolyabban " írásra add a fejed? Nagyon élvezetes stílusban írsz.

Üdv Fanny
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?