Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Köszi a sok jó tanácsot ! Olyan jó, hogy van hova fordulnom, nem is érzem magam egyedül (mármint kismamaként) SZUPEREK VAGYTOK !!!

Már egy csomó orvosnevet felírtam, és csak gyűlik, gyűlik. Lehet kár volt is megkérdeznem,mert itt Győrben szinte minden doki jó ? Hát ez nagyon megnyugtató ! Majd meglesek egy kettőt a kórházban, mert itt úgy látom csak a személyes benyomás dönthet.
De milyen klassz dolog is a sok jóból választani ! :D

Jó hétvégét nektek ! Én legközelebb csak hétfőn jövök, mert otthon nincs internet és még dolgozom ! Sajnos nem is iolt időm a a mai hozzászólásokat elolvasni, de hétfőn bepótolom !
kluivert

Tünde!

Tök igazad van a kistesós témában.
Bár arra ne számíts, hogy az alig 17 hónapos Zita is így fog viselkedni. Sőt, majd két évesen, mikor felfogja, hogy tesója van, még lehet pár kellemetlen napod heted.
Azt hinnéd már megszokta 5-6 hónap alatt a kistesót, és jön a féltékenység.

Sőt nálunk annál az ismerősömnél, ahol kislány a nagyobbik és 2 év van köztük pont, ott a kislány simán nekiment anyának, babának szoptatáskor.

Nálunk szerencsére ez volt, hogy két évesen Lili két hétig produkált valami féltékenység félét, de annyi volt.

Bár Zita is nyugodt természet, mint Lili volt, úgyhogy lehet szerencséd. Csak a kis tökös is nyugis legyen :)

Puszi
farkasbogi

Nóra!

Tudom, hogy itt van kismama, aki a Szilárdhoz jár, de nekem van egy nagyon nagyon nagyon rossz élményem vele kapcsolatban.
Priviben megírom Neked.

HA már felsoroltunk ennyi jó dokit, inkább mást válassz.

Puszi
farkasbogi

Nóra, én úgy tudom, egyedül a Nagy Miklós magárnrendelésén van uh, és elég drága.
Én inkább olyan orovst választottam, aki ultrahangozik, így ha nincs szabin, mindig Ő néz meg, és naygon kedves-rendes, és nem mellesleg kiváló uh-diagniszta. Ja, és Krekó Imre.
Amúgy itt mindenkiről fogsz jót és rosszat is hallani, sztem nincs is olyan, akivel mindenki meg lenne elégedve.
De a Kelemen Sz-ot is dicsérik.
Engem anno az nyugtatott meg, hogy a választott szülésznőm is szülne az orvosomnál, és ők aztán tudják, hogy ki milyen.

Bogi, természetesen tisztában vagyok a helyzettel, és nem ringatom magam illúziókban.
Vendég

Nóra:
elég kevés doki magánrendelésén van uh.
Nekem ez fontos szempont volt a választásnál.
A Krekónak és a Papp Zsoltnak biztos van. A többit nem tudom.:)

Sziládról én csupa jót hallottam, de ahogy Tünde is írja van pro és kontra.
Szval mindenkinek más az igénye.
Vendég

Hajni bocs de ki kell javítsalak: A Papp Zs. és a Krekó magánrendelés nincs uh, hanem mindketten uh-znak a kórházban.
Vendég

Havtunde:
devan. :) oda jártam végig a 11. héttől a 41.5 hétig. :)
Nekem veszélyeztetettként minden 3. héten volt vizsgálat és uh is.
Egyébiránt most hétfőn voltam rákszűrésen. Szval van uh!
Én csak nst-n és szülni voltam a kórházba. :))

Írtam Neked válasz emailt.

Pussz
Vendég

Hajni,Tünde!
Köszi! Nekem is fontos szempont,hogy legyen ultrahang!
Még 1szer elmegyek Balogh Ildikóhoz,mert ott biztos van,majd--mivel olyan orvost szeretnék,akinél szülhetek is--váltanom kell.
Nagyon sokat segítettetek mindannyian!Köszi szépen!
Most nem nyammogok egy darabig ezen a témán,alszom rá párat és majd azért megírom mire jutottam.
Puszi mindenkinek!!!!
f.nóra
Győr

Hajni, nem mondod!!! :)
Mert ugye egy rendelőn osztoznak... én még sosem láttam. :(
Mélt megkaptam, csak még én nem kaptam választ, holnapra biztos meglesz!

LÁNYOK, SOS!!!!
Győrben töltenek valahol nyomtató patront????
Vendég

Szia Mindenkinek!

Húúú!Jól felpezsdült a topic :!: :D
Öröm olvasni Benneteket.

Üdvözlet az újaknak!Remek,hogy ennyien csatlakoztatok hozzánk! :)

A gyerekek közti korkülönbség témához csak azt tudom hozzáfűzni,amit már korábban leírtam:előttem a két bátyám példája áll.Két év közöttük a korkülönbség,és máig szoros a kötödés kettejük között.Anyukám nem is emlékszik,hogy valaha is probléma lett volna a testvérféltékenységgel nálunk.Igaz,amikor én jöttem a világra,akkor a kisebbik bátyám vígasztalhatatlan volt,de közöttünk már hat év a korkülönbség.Véleményem szerint nagyban befolyásolja a nagyobb testvér viselkedését az otthoni légkör,a szülők és családtagok hozzáállása a kérdéshez,és nem utolsósorban a nagyobb testvér temperamentuma,személyisége.Anyukám bevont bennünket a kisebb testvér (utánam ikerlányok születtek) gondozásába,és volt saját csecsemőbabánk is,akit pelenkázhattunk,lefektethettünk...Később persze rendre meg kellett küzdenünk egymással (kiadós bunyók,könyvtépések,stb... :wink: ) a testvérhierarchiában betöltött helyünkért,és én egy kicsit egyedül maradtam,mint középső,de ettől még nagyon jól érezzük magunkat testvérként.
Kezdem bolondosnak érezni magam a vállaljunk-e most második babát bizonytalanságom miatt,hiszen elég jó példa áll előttem itthon is,a topicban is... :wink: :lol:
Szóval biztos vagyok abban,hogy előfordulhat olyan borzasztó eset is,mint ami a Bogi által említett családban előfordult,de nem hiszem,hogy gyakori lenne.Ez pont olyan,mint amikor várandós voltam.Az emberek valahogy attól érezték jól magukat,ha horrorisztikus történetekkel rémísztgethettek.Az emberek gyarlók,ebből kifolyólag sok rémség ,egeshet,de inkább a jót és szépet vegyük észer.Ne váljunk elkeseredett emberré.Onnan már csak a kiüresedés következhet,ha elhagyjuk magunkat.Mindenkinek fel a fejjel,és hajrá!!!!! :lol:
Erről jut eszembe,tegnap megint szivárvány ékesítette az eget.Minden nehéz élethelyzetben a "remény" a kulcsszó. :)

Az orvosválasztást csak annyiban tudom segíteni,hogy mi Dr. Kelemen Szilárdot fogadtuk meg orvosunknak,és a legvégsőkig kiállok mellette.Nem pusztán azét,mert kíváló szakember,és mert érzéstelenítést is adhat,ha sor kerülne rá,de figyelembe veszi a kismama szüléstervét,megnyugtató,bíztató stílusban mond el minden fontos tudnivalót,lehet tőle kérdezni,nem cikizett a túlsúlyom miatt,és még sorolhatnám.A szabadsága alatt bejött a kórházba többször is hozzánk,és valójában nem kért borítékot.Persze amit adtunk,nem utasította vissza.És hiába volt fogadott orvosunk,azt tanácsolta,hogy inkább a kórházba járjak be hozzá előre megbeszélt időpontban,ne a magánrendelésére,és a vizsgálatokért nem kért pénzt.Tudomásom szerint vele a vezető szülésznő dolgozik együtt.Én is kérdezgettem a szülésznőket,hogy jól választottunk-e,egyértelműen igennel válaszoltak.Igaz,sajátos humorát nem mindenki tudja elfogadni,de ha egy kicsit ráhangolódunk,remekül szórakozhatunk a társaságában.Sajnos császármetszéssel jött világra Babintim,de a műtét alatt is beszélt hozzám.mondta,éppen hol tartanak,és vicces történetekkel traktált,nehogy elájuljak.Nagyon alacsony lett a vérnyomásom a szülés idejére.Hogy most a magánrendelésén van-e uh,nem tudom,de biztos nagyon felszerelt a rendelője.arra mindig gondot fordított.Remélem,segíthettem kicsit.Az orvosválasztáshoz is kitartást!A lényeg,hogy olyan orvost válasszatok,akiben minden körülmények között megbíztok.

Most mennem kell,de ma még jövök.

Addig is puszi Neketek!

KépKép
KépKép
babinti

Hajni, küldtem mélt!
Vendég

Tünde:
Te a Krekóhoz jársz?
Tudom h egy a rendelőjük, ezért is gondoltam ill. írtam h neki van uh. :)
Nekem pedig mindig a Zsolt csinált a vizsgálat után, és képet is kaptam mindig.
Ha legközelebb mész figyeld csak meg. :)
Ott van a szék mellett. Ha felfekszel a vizsgálóra akkor a jobb lábadnál. :)

Mailt néztem, de választ nem kaptam. :))

Pussz
Vendég

Sziasztok!

Kriszti!

Nekem eszem ágában nem volt senkit riogatni. Sőt ha jól visszaolvasol, soha nem is volt szokásom.

Egyébként a fent leírt eset 3!!!!! barátnőmnél egyidőben fordult elő. Nagyjából együtt szültek (pár nap, hét különbséggel), és mindenhol betöltötte a nagyobbik testvér a 2 évet. Kettőnél a nagyobbik kislány volt, és öcsi született, a harmadiknál fiú volt a nagyobb és hugi született.
A háromból kettő elmondta, hogy a nagyobbik, aki már nappalra bilis volt, visszaszokott a pelenkára is. Ez utóbbi egyébként is gyakori.

Én pl. azt is észrevettem Lilinél, hogy mivel Katicát pelenkázom, neki is kényelmes így, és nem nagyon akar leszokni róla. Tegnapelőtt este ugyan magától belepisilt a bilibe, de azóta sem. Nem erőltetem, nehogy kényszernek vegye, és megutálja. Már az is haladás, hogy nem fél a bilitől, mert eddig félt tőle.

Szóval Tünde!
Te se vedd légyszi okoskodásnak, vagy ilyesmi, csak leírtam amivel a barátnőim megkűzdöttek. Bár talán az is hozzá tartozik, hogy nem tartott tovább ez az időszak pár hónapnál.

Nálunk ugyebár nem is volt ilyen,és nálatok sem hinném, hogy lesz, mert egy 16-17 hónapos gyerek, akármilyen értelmes is, és akárhogy elmagyarázod neki a kistesó érkezését, nem fogja fel igazán. Tök természetesnek fogja venni, hogy egyszercsak ott lesz egy másik gyerek is.

Igaz Katicával most kétszer annyit kűzdök, mint Lilivel annak idején. Katica egy hihetetlenül értelmes, eleven, gyorsan fejlődő gyerek.
És ami talán a legfurcsább, hogy általában az idősebb testvér húzza a másikat fejlődésben, nálunk nem így van.
Katica jóval merészebb, mint Lili, mivel benne még nem alakult ki a természetes félelemérzet. És Lili csinálja Katica után a hülyeségeket.
Ez ugyan néha nagyon vicces, de sokszor elég veszélyes.

Jaaaaj képzeljétek!
Katica reggel azt mondta az alvó Lilire mutatva:
Ottam a cuma.
Lili szájában a cumit mutatta.

Úgyhogy még egyszer elnézést, nem akartam senkit elrettenteni, vagy ijesztegetni, meg rémtörténetekkel traktálni!

Tünde!
Ugye nem haragszol?

Puszi: Bogi
farkasbogi

Szia ismét Mindenkinek!

Szülésfelkészítőre mi is jártunk a párommal.Még nem voltam 20 hetes,amikor jelentkeztünk,a körzeti védőnőnkön keresztül.A vezető védőnő osztja be a jelentkezőket,akik borzasztóan sokan vannak.Kicsit várni kell,mielőtt sorra kerülnétek.Esetenként 8,máskor 10 foglalkozást tartanak.Mi a 10 órásra jutottunk be.Az egészségügyi középsuliban,az erzsébet liget mellett voltak a foglakozások.Nagyon hasznosnak találtam.A kismamatorna pedig egyenesen felszabadította bennem az örömhormonok áradatát.mindig nevetőrohamok közepette hagytuk el a tornatermet.Szegény párocskám volt az egyedüli apuka a szuszogó kismamák között :lol: ,de hősiesen kitartott.Néha velem tornázott.
Sokat számított,hogy nem kell "vakon tapogatóznunk":a jogi kérdéseket is átvettük.
És az utolsó foglalkozás során bemehettünk a szülőszobákba.Tájékoztattak minket az alternatív lehetőségekről,és a legtöbben ott fogadtak szülésznőt is.Általában úgy osztják be a kismamákat,hogy az utolsó alkalom környékén legyenek 37 hetesek.
Ha hiába vártok,mégsem jeleznek vissza,mikor mehettek,fel kell hívni a vezető védőnőt.
Remélem,mindannyian bejuttok! :wink:

Jó éjt!

KépKép
KépKép
babinti

Még egy utolsó hozzászólás mára.

Bogi!Istenem,hogy mi mindig félreértjük egymást!
Nem akartalak megbántani,csak azt igyekeztem sugallni,hogy néha derűsebben is szemlélhetnéd az életet.Sikeres vagy,mint vállalkozó és mint anya,mint hitves,mint amatőr(?) csillagász (és még biztos számtalan területen),mégis olyan sokszor olvasunk Tőled valami rosszat,kellemetlent.Érzem,hogy tele vagy jósággal,reménnyel,jókedvvel.Kérlek,legyél néha támogató bástyám,és erősítsd meg pozitív véleményem! :wink: :)
Tudom,hogy el kell fogadnunk a rosszat is,a borongós gondolatokat is,de szertném azt érezni,hogy élni jó,hogy szép jövő áll minden bizakodó család előtt,hogy több kellemes élmény érhet minket a borzongatóaknál.
Nem akartál senkit riogatni.Nem is neked szántam azokat a mondatokat.Csak írtam,hogy kevesebb a problémás testvérvárás,mint nyugodt.
Nem kérem én,hogy szépítsük azt,amit nem lehet,de engedjük érvényesíteni az örömtelit.A gondokkal együtt teljes az életünk.közhely,de baj nélkül nem tudnánk értékelni a nyugalmat.Nem élek én sem rózsaszín felhők között.
A legtöbb problémát tűrőképességünkhöz mérten nagyítjuk,vagy kicsinyítjük.Félvállról semmit nem szabad venni,de ha állandóan aggódunk és azzal számolunk,milyen baj érhet,ha mindig fel akarunk készülni a rosszra,végül másból se áll majd az életünk,mint szorongásból.Hogy ne félve éljünk,tudnunk,kell,a hozzánk hasonlók is megbírkóznak a gondokkal,és nem vagyunk fellegvárak kergetői elveinkkel.
Tehát:elnézést,ha megbántottalak,nem állt szándékomban. :) :D

Remélem,mielőbb válaszolsz.Mindig nagyon vároma hozzászólásod.

Nyugodt,és édes álmokkal teli éjt! :)

Puszilunk Mindannyiótokat!

KépKép
KépKép
babinti

Ezt már tegnap megírtam :oops: , csak internet problémáim voltak, ezért ma első felkelőként (Hú Bogi és Babinti, de sokáig fent voltatok!!)bemásolnám, ha megengeditek:

Sziasztok!

Rájöttem, ma szept.1 van, a legtöbb helyen megkezdődik a suli, ovi. Sok erőt, eredményes „tan”évet kívánok a gyermekeiket bölcsibe, oviba, iskolába járató anyukáknak! ;-)
A reggeli helyijáraton ülve (még mindig egymagamban), gyermekeikkel utazó anyukákat szemléltem. Hozzáteszem, soha nem formálok véleményt, hiszen ki tudja, hogyan fogok majd én viselkedni hasonló szituációkban, s nincs is jogom hozzá, mivel nincs még gyermekem…csak mindig nyitott szemmel-füllel figyelem ezeket az eseményeket, hogy tapasztalatot gyűjthessek, és külonben is a fülemet nem foghatom be a buszon, elég hülyén nézne ki. :lol:
Szóval a viszonylag hosszú út alatt, mely keresztülszelt a városon, -de ez lényegtelen :roll: - két különböző módszerrel találkoztam. Először felszállt anyukája ölébe bújva egy kisfiú, aki karjait édesanyja nyakába fonva sírdogált, mert nem akart oviba menni. Az anyuka rém türelmesen, annak ellenére, hogy gyakran a sírás üvöltéssé fajult, puszilgatta, nyugtatta gyermekét, és elmagyarázta miért is kell elmennie mindenkinek a „munkahelyére”. Hiába a türelem, és a szép szó a gyermek leszállásukkor is csak sírt, sírt szívszaggatóan. - Gondolom ez leginkább a szülőnek fájhat jobban…-
Mit ad isten, pont arra a helyre ült le következő felszállóként szintén egy anyuka kislányával, ahol „véletlenül”, ugyanez a probléma merült fel. Itt viszont már máshogy kezelték a helyzetet, az anyuka hangosan rászólt gyermekére és ugyan nem durván, ronda szavakkal, de elég rendesen befenyített. Ami valószínűleg hatásos lehetett, mert a sírás abbamaradt. De látható volt annak a jele, hogy a kicsinek mennyire fájhat a dolog. Ami ennek az anyukának is biztosan rosszabbul eshetett, mint a kicsinek…Elgondolkoztam a látottakon, vajon melyik módszerrel lehet több mindent (hosszútávon) elérni a gyermeknél, illetve mikor sérül legkevésbé a gyermek, hol lehet az arany középút? Eléggé összetett téma ez a gyermeknevelés, egyik kérdés generálja a másikat. Még nem volt részem benne, de nagyon nehéz lehet, mindig helyesen dönteni. Vagy a hirtelen előállt helyzetekben a megérzésekre kell hagyatkozni? Ilyenkor úgy elbizonytalanodom, bevallom megijedek…és minden tiszteletem a gyermekes családoknak! :wink:
Visszaolvastam az előbb, jó tömören leírtam, ami már vagy egy fél napja elgondolkoztat és tettem fel a végén olyan kérdéseket, melyekre egy-egy kerek mondatban biztosan nem lehet reagálni, úgyhogy bocsi érte, csak ki kellett írnom magamból és biztosan majd a jövő megadja számomra a választ…
Érdekes reggel volt, annyi biztos.

Sok puszi Mindenkinek!

Zsebibab
zsebibab

Ja, és üdvözlet az újaknak, gratula a pocaklakósoknak és anyukáknak!

Puszi:

Zsebibab
zsebibab

Sziasztok!

Új vagyok mégis ritkán jövök. Annyit írtatok, hogy egyszerűen képtelenség visszaolvasni mindent, pedig már megpróbáltam.

Az UH rendeléssel kapcsolatban a Papp Zs. rendelésén valóban van, de a Krekkó azt nem használja, mert szerintem csak a rendelőn osztoznak. Ezt onnan tudom, hogy egyszer volt gondom mikor a P. szabadságon volt és naivan azt hittem, hogy ha már a rendelő közös, akkor a betegeket is átadják egymásnak, de sajnos tévedtem, sőt......

Testvérféltékenységről:

Nálunk a két lány között 28 hó különbség van. Szinte hihetetlen, de mikor a Noémi megszületett Lotti egyetlen egyszer mondta azt, hogy "Anya ne szopiztasd " de megbeszéltük és azóta semmi gond nem volt. Amikor a kórházba jöttek meglátogatni bennünket Apával először akkor ragaszkodtam ahhoz, hogy csak mi legyünk és kitettük a picúrt a kórházi nagy ágyra és ő odabújhatott mellé és ismerkedhettek. Hazajövetelünk után már az első nap segíthetett a fürdetésnél - ő mosta meg a pici lábikókat - s folyamatosan ott lehetett mindennél. Ez persze nem volt mindíg egyszerű, de megoldottuk. Visszaesés annyi volt, hogy visszaszokott a Lotti a cumisüvegre mert kaptunk ajándékba egy olyan üveget, amibe ő beleszerelmesedett. Mikor a kisfiam született, akkor is előre felkészítettük a gyerekeket, ugye akkor már a korkülönbség 5,5 ill. 3 év volt. Mivel a kisfiammal 3 hétig a koraszülött osztályon voltunk és a lányok addig nem találkoztak vele, hatalmas volt a várakozás. A hazamenetel napján apával együtt mindketten bejöttek a kórházba értünk, s alig bírták kivárni a pillanatot amikor kihoztam picúrt az osztályról. Még a nővérek és orvosok is csak néztek bennünket, mert mikor találkoztak a gyerekek kb. fél óráig el sem tudtunk mozdulni a folyosóról, annyira megszeretgették. A mai napig imádják a kistesót és nagyon türelmesen várnak, ha ő miatta kell valamire várni, bezzeg ha egymás miatt kell várni akkor már balhé van.

Szerintem a korkülönbségnél mindegyiknek vannak nehézségei, mert ha kicsi a különbség akkor ugye egyik kicsi másik pici, több teendő van, de ha nagyobb a korkülönbség akkor lehet, hogy jobban visszahúzza a nagyobbikat az, hogy a picinek meghatározott napirendje van. Nekem különben a második babánál sokkal nehezebb volt, mint a harmadiknál.

Bogi!

Mentségemre szolgáljon, hogy még nem tudtam mindent végigolvasni, meg tudnád mondani, hogy hol tudom a ruháidat megnézni? Ha valami megtetszik én is lehetek vásárló Nálad?

Befejezem, mert aztán meg már litániát írok.

Sziasztok
Nolo
nolo

SZió!

Újra én. Fent voltam az iwiwen, ha már itt nincs képem, és esetleg kíváncsiak vagytok az orcámra Horváth Ágnes, Ágica vagy Zsebibab néven megtaláltok. De megpróbálok feltenni ma ide is.

Akit megtaláltam bejelöltem, csak nem tudom sajnos mindenkinek a vezetéknevét. Amiért bocsi.

Szép hétvégét Nektek!

Zsebibab
zsebibab

Sziasztok!

Bogi, nem haragudtam, meg, dehogy. Én csak azt írtam kicsit más, ha lány a nagyobbik és nem fiú. Egyébként tesómnál 2 fiú van, 17 hó különbséggel. Amikor a pici elkezdett mászni, akkor a nagy is csak mászni tudott, sőt, csak úgy tudott felállni, ha kapaszkodni kellett. Elég mulatságos volt, de hát ez van, azt hiszem, ez ebben a korban és helyzetben így "természetes". Ja, és náluk is pont az volt, amit írsz, hogy a kicsi mutatta a "hülyeségeket" a nagynak... :D
Tudom, hogy nehéz lesz két picivel, és Zita is biztos változik majd, de a lehetőségekhez mérten megprópáljuk kihozni a lehető legjobbat.
Vendég

Zsebi:
visszaigazoltalak. :)

Tünde:
akkor az uh-s rejtély megoldódott. :))
Ezek szerint az nem közös.
E-mail megkaptam, minden világos. :)
Jó utat, ha addig nem beszélnénk:)
Vendég

Helló lányok!

Tündének jó utat! Reméljük, tényleg nagyon szép idő lesz és sokat tudtok kirándulni. Majd írj élményeket! :)

Nóra kérdezted az uh-t. Nagy Miklósnál biztosan van, oda járok. Valaki írta, hogy drága. 7 ezer egy vizsgálat, ebben minden benne van. A videó is, ha kérsz a babáról. Csak kazit vigyél. (Ő képet nem tud adni, csak felvételt) Egyébként nem tudom megítélni, hogy a 7 ezer sok-e. A többiek mennyit kérnek? Passz. De kétségtelenül szuper doki. Na, tessék, most lehet válogatni. :) Mindenki szuper a vélemények szerint. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Andi!
Igen,a leírtak alapján úgy látom,hogy mindenki elégedett a saját orvosával,néhányan orrolnak erre-arra,mások csak jót hallottak emerről és amarról, tehát tényleg úgy néz ki a helyzet,hogy a győri orvosok mindannyian szuperek. :wink:
Gondolkodtam rajta, mi alapján döntsek,lehet,hogy majd egy kalapból fogok húzni.. :D
amúgy van már egy-két kiszemeltem...pontosabban 2.
A 7000Ft-eddigi információim között az egyik legmagasabb tarifa,bár ha az uh-t is beleveszed minden alkalommal,akkor nem is biztos,hogy olyan sok. :?:
Nóri
f.nóra
Győr

Szia Nóri!

Így van, ebben az összegben minden benne van. Semmiért nem kell külön fizetni. Én eddig ötször voltam nála, ebből egyszer a kórházban csinált genetikai uh-t, mert az AFP-m nem lett jó. Persze kiderült, hogy miért. Kerek egy héttel előbb vették le... Azért biztos, ami biztos alapon behívott uh-ra, rendes volt. Egyszer pedig az ő rendelésén csak szívhangot nézett, meg nagy vonalakban a babát, részletes uh nem volt, mert mondta, hogy a következő alkalommal lesz AFP eredmény és részletes uh. Szóval, eddig tulajdonképpen mindig láttam a babát. És én úgy gondolom, nekem megér 7 ezret, hogy kb. fél óra alatt végzek minden alkalommal és nem kell a kórházban órákig ücsörögni. A magánrendelésre oda szoktam menni legkorábban és eddig még kb. fél és 3/4 óra volt a maximum, ami alatt végeztem.

Mérlegelj. :) Szerintem érdemes olyat választani, akinek van uh-ja.

Andi

Kép
andykamama

Andi!
Nagy Miklós tagja valamelyik egészségpénztárnak?
f.nóra
Győr

Hűha, Nóri, ez jó kérdés. Ezzel nem foglalkoztam. Van talán valamilyen kártyád, amit tudnál használni nála? Esetleg megérdeklődöm neked, a barátnőm az ő menye, talán tud ebben segíteni.

Andi

Kép
andykamama

Húúúú Andi,ha ezt meg tudnád kérdezni,azt nagyon megköszönném!

Nóri
f.nóra
Győr

Jajj,azt persze elfelejtettem írni,hogy a Kardirex egészségpénztárban vagyunk érdekeltek.
Köszi
Nóri
f.nóra
Győr

Nóri!

Folyamatban van. Írtam sms-t barátnőmnek, majd megkérdezi, ha hazaér a dokibácsi. Türelem, jelzek.

Puszi.

Andi

Kép
andykamama

Nem csinálsz vonazót? Szerintem tök jópofa. Majdnem mindenkinek van már. Megnéznénk a tiédet is Nóra! Apropó lehet tudni, hogy kislány, vagy kisfiú? Bekerülhetnétek hozzánk a táblázatba. Nem küldted még el az adatokat? Azt hiszem Mot a legfrissebb versenyző, aki bekerült. :)

Andi

Kép
andykamama

Nóra!

Ó, jaj, bocsika, összekevertem a topic-okat. A táblázat arról, hogy ki mikor fog szülni, a másik "Gyermekek/magzatok kor szerint", ezen belül "2006/2007 téli babák" nevű topic-ban van, és ha jól láttam, te oda nem írtál. Bocsi. Ha esetleg oda is belépsz, akkor csernusn néven szerkeszti a táblázatot egy Niki nevű anyuka. Ha neki priviben megírod az adataitokat (a táblázatot megnézheted, ha visszakeresel), akkor téged is beír. Legalább gyarapodna a győriek tábora is. Azt hiszem eddig csak mi vagyunk fent Tündével (havtünde).

Andi

Kép
andykamama

Nóra!

Megkérdeztem, nem tag, mert nagyon sok papírmunkával jár. :( És így is rengeteg a dolga, nem akar még külön ezzel is vesződni.

Andi

Kép
andykamama

Andy!

Köszi az utánajárást! :)
Megnéztem a másik topicot,de az én bébimről készült uh még a terhesség megállapításakor készült,úgyhogy semmi sem látszik szegénykémből....de sebaj,jövő kedden megyünk újra fényképeszkedni,mert akkor már 11 hetesek leszünk!Bizonyáááááááám!!!!
Na,majd azt a képet felteszem! :)
Addig a másik topicba sem írok,de már megnéztem magamnak! :wink:

A vonalzót már egyszer meg akartam csinálni,de valamiért nem jött össze.Jól begurultam és hagytam a fenébe az egészet....najó nekiállok mégegyszer. :?

Pusz Nóri
f.nóra
Győr

Húúúúúúúúú!Kicsit zagyva lett az előző írásom,mert közben skyp-oltam is...na de azért a lényeg érthető. :wink:
f.nóra
Győr

Sziasztok!

Nóra!
Én úgy tudom (legalábbis nálam úgy va), hogy ha számlát akarsz kérni egészségpénztári tagság miatt orvosi ellátásról, ahhoz a számla kibocsátójának nem kell semmilyen tagnak lenni. Gondolj bele, ez ésszerű is, hiszen hány helyen kéne szerződésben vagy tagságban állni szegény orvosnak.

Én is tudok a pelenkáról számlát adni, csak az a lényeg, hogy a számla annak a nevére legyen kitölrve, aki tag.
Így kell kinéznie pl. OTP-s tagságnál:

OTP EP, 1114 Bp, Mérleg u. 14.
Nagy Viktória
1111222012164 (tagsági szám)

Szóval ha az orvos számlaképes (márpedig a privát rendelésen annak kell lennie), akkor csak ennyit kell ráírni a számlára.

Én felhívtam néhány EP-t megkérdezni, és mindenhol ezt mondták, mert tőlem is sokan kérnek pelenkáról számlát, mert azt is megtéríti az EP.

Nolo!
Jövő héten elindul a netáruház, ott lesznek fotók a ruhákról, de ha Ti Győrújbarát felé jártok, vagy írsz, hogy hol laktok, akkor elviszem, és megnézheted.

Picibe van Prince Oliver body, poló (116-ig) vannak német rugik
2 éves kortól 12 éves korig van: vízhatlan orkán szerű anyagból őszi-tavaszi dzseki, bélelt mellény (2500 Ft mindegyik), van farmer-póló együttes (2800 Ft), 2 v. 3 részes termo melegítő (2500 Ft), termo felső+kordbársony nadrág (3100 Ft). Van Wink cipő (tudtátok, hogy ez magyar márka????) mindegyik betétes, a bélelt téli cipő 3800 Ft és nagyon szép. Ez 29-es méretig van.

Kriszi!
:) Mindig úgy tudsz fogalmazni, hogy egyből mosolyra húzódik a szám. Ki tudod billenteni az embert rendesen :)
Nem is tudom mi van, ha két ilyen prózalelkű ember találkozik. :)
Egyre jobban sajnálom, hogy nem dumáltunk a talin.
Egyébként én egy optimista ember vagyok, anyukám szörnyen negatív, és sajnos néha észre veszem, hogy tudok olyan lenni, mint ő. Bocsássatok meg érte.
De azért szeretek én is a földön járni, és néha el kell mondani az igazságot, főleg a gyerekekkel kapcsolatban.

Tünde!
Nem akartalak téged sem riogatni tényleg. És persze mindenhol vannak ilyen-olyan tapasztalatok.
Summa summárum: szuper két gyerekes édesanyának lenni, akkoris, ha kicsi és akkoris, ha nagy a korkülönbség. Egyiknél ezért, másiknál azért.

Vicces, de épp most kellett tesztet csinálnom, mert elég furcsa volt körülöttem minden. Negatív lett. Most pillanatnyilag örültem neki.
De 6-7-8 év múlva azért még egyet bevállalok. :)

Andy!
Sziaaaa!

Puszi: Bogi
farkasbogi

Na,most kiderül,sikerült e vonalzót csinálnom.Ha igen,akkor itt látható picurkám első hivatalos fotója.....persze már nagyobbacska,de arról majd a jövő héten. :wink:

KépKép
f.nóra
Győr

Tényleg megvaaaaaaaaaaaaaan!!! :D :D :D

KépKép
f.nóra
Győr

Bogi!
Hogy ez nekem nem esett le eddig!
Hát igazad van!...csak 1 a bibi...a párom nevét kell ráírnia a számlára...lehet ilyet egy NŐgyógyásznak?...vagy ez teljesen mindegy?

Nóri

KépKép
f.nóra
Győr

Andi,

Irtad, hogy korán szoktál a Nagy Miklóshoz menni, igy viszonylag hamar végzel. Megkérdezhetem, hogy mikor szoktál beülni a rendelőbe?
Én eddig mindig 5 után mentem, de nem mindig van szerencsém.
Volt már, hogy 10-12 hölgy is volt előttem, és ilyenkor bizony van, hogy másfél órát is kell várni.
Pont ma kell vizsgálatra mennem és lehet, hogy kipróbálom a korábbi időpontot.

Móni
szmoni

Szia Nóri!

Hát persze. A nőgyógyásznak mindegy, hogy kinek írja a számlát, max az EP kérdezheti meg, de úgy tudom, hogy családtagok részére is lehet vizsgálatot kérni. Úgyhogy semmi akadálya.
Az orvos valószínűleg (akármelyik) húzni fogja a száját, hiszen neki azután adózni kell hivatalosan is, de nem kell vele foglalkozni.

Puszi
farkasbogi

Sziasztok!

Móni!

Boginak igaza van!! Eddig eszembe se jutott, de én is így jártam fogorvoshoz. Apukám Provita tag, itt annyi volt csak a lényeg, hogy a családtagokat is le kellett jelenteni a pénztár felé. Az adataikat kellett megadni egy bejelentőlapon. Nagyon sokféle rokoni kapcsolatra lehet használni. Mi pl. bejelentettük az összes nagymamát, papát, a tag testvéreit is lehet, meny, vő, stb... Gondolom, a többi pénztárnál is hasonlóan működhet. Érdemes azért rákérdezni, hogy a tiéteknél is kell-e ilyesmi.

Amilyen hülye vagyok én eddig még nem éltem a lehetőséggel. Elfelejtettem. :oops: Pedig ez a lóvé mind visszajönne apám számlájára. Na, majd ezután! :)

Andi

Kép
andykamama

Jajj, bocsi, ezt Nórinak küldöm.

Móninak privit írtam.

:oops: :oops: :oops: :oops:

Andi

Kép
andykamama

Bogi!

Véletlenül nem küldtél nekem privit? Mert az előbb, amikor beléptem, írt valamit a gép, hogy van privim, de most meg nem adja be. Írhatod ám ide nyugodtan, én csak azért küldtem priviben, hogy biztos észrevedd.

Andi

Kép
andykamama

Andy!
Nem is jött nekem privi tőled.
Mit küldtél?

Pusza
farkasbogi

Na, tessék, Bogi, akkor sehogy se működik ez a privi dolog.

Csak annyi volt, hogy néztem a honlapodon a 4D-s rendelő adatait, leírtam a telefonszámot is, de az árakról akartalak még kérdezni, csak, hogy tudjam, mire számítsak. Egyébként Győrben csak itt van 4D?

Szió!

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Bogi!

Leírnád az elérhetőségeidet? Cím, telefon, stb. Egy barátnőm és én is mennék hozzád ruhákért!

Pusz

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok,

Andi: Nekem sem jött privi.

Én már voltam Győrben 4D UH-on, mikor 22 hetes voltam. De sajna még nem igazán tudtak éles képet csinálni a babáról, mert állitólag ennyi idősen még nincs rajtuk elég kötöszövet. Azt mondták, hogy 26 hét után menjek vissza, akkor már biztos, hogy látni az arcvonásait is. De azért DVD felvételt csináltattunk.

Móni
szmoni

Nahát! Nem működik a privi? :evil:

Móni!

Csak annyit akartam írni, hogy szerintem kb. 2-fél 3 körül már megnézheted a Nagy Miklóst, én fél 3 körül már ott szoktam találni, így gyorsan lehet végezni. Előttem legutóbb 1 valaki volt, negyed óra alatt végeztem.

Andi

Kép
andykamama

Móni! A 4D-s árakról légyszi írj valamit!

Andi

Kép
andykamama

Na, még valami!

Egy kérdés, kérés:

Csajok! Ti kit tartotok Győrben igazán jó, megbízható gyermekorvosnak? Váltanunk kéne, de csak győri érdekel, a többi nekünk messze van!

Eszti! Te meg vagy elégedve?

Előre köszi!

Kép
Kép
deaknezsu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?