Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ma voltam terhelésen.. Kiválasztottam a legkevesebb löttyöt tartalmazó poharat, persze a végén én ittam a legtöbbet, mert nem keveredett fel a cukor..

Én nem mertem eddig fürizni, de én az előző vetélésem miatt. Mostmár belemerészkedem, de nem olyan sokáig, mint szeretném.

na és a lényeg! Légyszi színezzetek be rózsaszínre, mert kispuncásunk van :lol: A párom nem bírta ki, ott vitatkoztunk az uh rendelőben:) Aztán megkérdezte nagy csalódottan, hogy "fiú, ugye??" . A csajszi meg közölte, hogy nem nyert. Szóval van egy Pankánk.:)
Megpróbálok képet feltenni, kis E.T. A fejéről van kép, szerintem mosolyog:)

na nem sikerült ez a kép dolog, majd ha hazajön a párom..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


krista: felül az oldalon abban a gördülő sávban, ahol legfelül a Segédletek vannak, ott van a Profil. Abban az aláírásnál kell betoldani a cuccot, amit a vonalzós oldalon kiírtak neked (BBCode-osat). Aztán meg beikszelni, hogy mindig jelenítse meg az aláírásodat. Én így csináltam és sikerült. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


kataa: Igen igazad van Tontica babájával kapcsolatban. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy a 16 hetes nem marad életben :cry:
A tesód babái ugye életben maradtak, és jól vannak?

mágnes: GRATULA A KIS PUNCISHOZ!!!!!!!!! :lol: nem tudom miért örülök ennyire... lehet, hogy titkon mégiscsak kislányt szeretnék én is? .... várjuk a képet!

krista: már elkezdtem írni neked a vonalzó témát, de tinu beelőzütt. Jó lesz az, hagy nézzük!!!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 

 
 

a helyesírásért bocsi...
korena73
 
 


Mágnes!

Segítek képügyben.
Az előbb nekem is összejött az uh kép felrakás.

Nos, itt a hozzászólást amikor írod, alul van a "melléklet feltöltése" lehetőség. Katt! Bejön egy külön kis ablakocska: a melléklet leírása sorba tudsz beírni kommentárt a képhez, a melléklet sornál legegyszerűbb, ha a tallózással bekeresed a képet a számítógépedről és a feltöltés gombot megnyomosd utána. Elvileg ennyi. Arra azért figyelj, amiket kiír, hogy mekkora lehet a kép, különben nem teszi fel.
Próbáld ki, drukkolok!

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!

Remélem még lehet csatlakozni! :wink: 28 hetes terhes vagyok, második kismanónkat - akiről azt állítják, hogy lány - várjuk. Ákos fiam 2005. 04.14-én született, most lesz 17 hónapos.:)

Igyekszem képbe kerülni, ha befogadtok.
vizimano
 
 


Korena!

Én úgy hámoztam ki a doki szavaiból, hogy hanyatt fekszik, de a fejecskéjét felénk fordította. Ha jobban megnézed, kirajzolódik az álla, aszemei, arcocskája. A lábát meg ezen a képen éppen bedugta valami redőbe, azért nem látszik végig, de van neki! :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


vizimano: naná, hogy befogadunk, mesélj magadról!

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Andi: Igen az arcocskája megvan, ezért kombináltam, hogy akkor a kis teste is biztosan erre néz, mert olyan, mintha látnám az ujjacskákat.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Üdv Manó! :)
Én fogadlak. Én is viszonylag új vagyok itt, sőt az anyukák körében is, mint első várandós. :)
Olvasgass vissza, hogy "eltalálj" közöttünk. :)

Andi


Kép
andykamama
 
 


Korena,

igen, elég homály a kép, de azok csak valami gyűrődések, vagy mik, és a kis karját látod az álla alatt, ahogy könyékben behajlítja.

Következő alkalommal már talán több látszik belőle.

Andi


Kép
andykamama
 
 


Lányok és Mot,

Ezer bocsánat a tábla miatt, de a helyettesítőm elég buzgó, és én meg nem szeretem ha itt ülnek mellettem 50 cm-re (az már az privát szféra nem), idegesít így elrontottam. :oops:
Kép
Kép
Kép

csernusn
 
 


Andi: Aha. Na ha így el van magyarázva, akkor mindent látok :lol:
Erröl eszembe jutott apukám, akinek megmutattuk a Picurkánk dvd-jét, ahol 10 hetes volt. Apukám egyértelműen megmondta, hogy a babánk fiú, mert ő látja a fütyijét. Hát az orvosok sem tudják megállapítani egy 10 hetes magzatról, hogy milyen nemű, de az apu az tudja... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Lányok,
köszönöm a fogadást.

Cicmerákra és Brigóra emlékszem még a korábbi gyermekvárás alkalmából.:)

Fehérvárott lakunk, és mint írtam 2. gyermekünket várom. A két csöppség között 19 hónap lesz, tehát nem fogok unatkozni. Sajnos az első szülés császármetszéssel végződött:(

Ákos is hason aludt, mert ő is nagyon hasfájós baba volt, korán emelte is a fejét és forgott. Nem tudom, hogy van-e összefüggés a dolgok között. Mai napig szeret hason aludni.

Nekünk egy Bergon babakocsink van, szeretem, terepre jó, de van egy könnyű Neonato Piuma is - csak 6,5 kg - ez jó ha autóval kell menni ide oda. Sokat hordoztam Ákost kendőben is, és valószínűleg ez vár majd a testvérére is:)

Inkább visszaolvasok, nem akarok túltengni. :wink:
vizimano
 
 


Láttam egyszer egy anyukát aki a nyakában hordta a babáját, de nem kendőben, hanem egy kis szütyőben (nem is kenguru) hasonlított a kendőre, de nem kellett csomózni, és elképesztően megtetszett. Úgy képzeljétek el, mintha egy textilbölcső lenne a nyakába akasztva, aminek az alja is úgy volt kiképezve, talán picit kipárnázva is, hogy így méginkább bölcsőszerű volt. Láttatok már ilyet? Nekem olyan kéne, de nagyon.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Niki: és hogy lehet erre a listára felkerülni?

Kép
Kép
tinu
 
 


Na megtaláltam bab erszénynek hívják és itt egy kép. (remélem fel tudom rakni) 5000 forint. szerint tök jó ára van.
Kép

Kép

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Korena: és hol lehet ilyet kapni?

Kép
Kép
tinu
 
 


Andi!
Köszi a segítséget, a képfelrakáshoz. a baj az, hogy nagyobb a kép a max. megengedettnél, és egyszerűen nem tudom hogy lehetne kicsinyíteni...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szia Magnes! Kepszerkeszto programban (de nezegetoben is! Photo Editor, Slow View, InfranView stb, nemtom neked melyik van) van ilyen funkcio, hogy "resize" - ott tudod beallitani a meretet. En is sokat szenvedtem vele az elejen, de ma mar tudom...
kami
 
 


tinu: a www.babakozelben.hu oldalon találtam, ott lehet rendelni mindenféle színben.

mágnes: az interneten bármelyiket letöltheted, és tényleg egyszerű.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Korena: te tudod, hogy miben különbözik a babaerszény, a hordozókendő és kötős kenguru egymástól? Mármint használhatóság stb. szempontból. Mindegyikről azt írj, hogy hú, de jó, de akkor mi a különbség közöttük? Mi alapján választasz ilyet vagy olyat?

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, bocsi, látom, hogy van itt egy ilyen összehasonlítás, mindjárt elolvasom. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Lányok!

A baba"hurcoláshoz": Én is megtaláltam ezeket az alkalmatosságokat, és ha valakit érdekel, ide felrakom, hogy hogy lehet otthon megvarrni őket. Szerintem nem nehéz. Én sem vagyok varrónő, de az erszényt meg fogom próbálni, mert az aztán végképp nem ördöngős.

Nos:

www.babakozelben.hu

Ezen az oldalon a többi hordozó is szerepel. Szerintem tök jó tippek vannak.

Andi


Kép
andykamama
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1157037822.72.jpg[/img]

Hát csajok köszönöm!:) Hadd pukkadjon meg a férjem, hogy "egyedül" is meg tudtam csinálni! :lol:

Szóval ő lenne a mi drágánk:) látszanak a kezecskéi, és az ujjai is, bár, ha nem mondja az uh-s csajszi, én sem tudnám kivenni...:)[/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1157040454.98.jpg[/img]

Ígértem a babakocsi nagykeres szórólapot, nem tudom mennyire látszik, a másik oldalt már nem scanneltem.[/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, dolgoztam délelőtt, meg tegnap este is sokáig, így nem tudtam írni. Ma voltam dokinál, képzeljétek, már 900 grammos a babám! Tök fura, hogy már ekkora!
A meleg vízben fürdéshez csak annyit, hogy szerintem, akinek nincs kinyílva a méhszája, az fürödhet, a többieknek nem ajánlatos. Én már kb 3 hónapja csak zuhanyozom, mert állandóan előjön valami gombám, amit elég nehéz kiírtani. A dokim azt mondta, hogy majd elmúlik, ha megszülök, meg hogy akármennyire vigyázok, a levegőből is elkaphatom a megváltozott hormonok miatt. Mert amúgy előtte nekem sosem volt ilyenem. Szóval én csak tudolok. Erre ma megyek a dokihoz, és azt mondja, hogy ez már nem gomba, hanem a normális terhes folyás. Úgyhogy most örülök. :P
Kataa! Én nagyon úgy néz ki, hogy Bergont fogok venni, az üzletem meg itt van, ahol lakunk. A tanulóm fog dolgozni helyettem, amíg én nem leszek képes rá. Nem fogok bezárni egy percre sem, mert ahogy írtad, nagyon nagy veszteség lene, és szinte újra kéne építenem a vendégkörömet. Úgyhogy csak óvatosan dolgozgatok, holnaptól állomány, és minden második héten leszünk csak nyitva. A dolimnak ma mondtam, hogy vegyen ki állományba, mert semmire nincs időm, főleg a babának kéne már vásárolgatni. Amúgy semmi gondom, szóval tudok dolgozni. Erre ő mosolygott egyet, és azt mondta, semi akadálya. A tanulóm pedig dolgozhat helyettem, mert fizetek utána járulékokat, így olyan, mintha alkalmazottam lenne.
Mot!
Nekem az első mozgás kb a 19 héten volt, de olyan gyengén, hogy nem tudtam eldönteni, ez az-e. Késpőbb és azóta állandóan érzem. Hamarosan ti is érezni fogjátok. Ne izguljatok.
Mágnes! Gratula a kislányhoz! Én hétfőn megyek 4D-re. Már nagyon kíváncsi vagyok, mert nekem 18 hetesen rávágták, hogy fiú, aztán azóta sem(ma sem) mutatta meg, mije van. :roll:
Kami! Vizimanó! üdv itt közöttünk. :P Írjatok magatokról!

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73
 
 


Mágnes!

Engem érdekelne ez a babakocsi nagyker. A képen igazából a kocsik látszanak, de, hogy hol is van ez a bolt, meg az árinformációkat nem látom. Van esetleg honlapjuk? Mi még a babakocsi vásárlás előtt állunk bőven, de nem akarom az utolsó pillanatra hagyni, meg "milliókat" se szeretnék adni érte.
Légyszi, írj bővebbet, ha tudsz.

Köszike!

Andi


Kép
andykamama
 
 


Andi!
Valahol már megadtam a címet, de megírom még egyszer.
Sajnos honlapjuk nincsen, csak e-mail.
Bp. Könyves K. krt. 64. a mail címük: babex06@chello.hu
nyitvatartás: H-P: 9-17, Sz.:9-13
Sokféle kocsi van, igazából tényleg meg kell nézni személyesen, ez töredéke annak, amennyit ott találhatsz.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Örök hála a vonalzó felrakásában nyújtott segítségért :lol:

Korena
Ha jól emlékszem a BCG oltás volt amit normál estben a kórházban adnak az utolsó napon. Előírás szerint 6 hetes koráig kell megkapnia. Mi Pomázon lakunk és a terültileg illetékes tüdőgondozóban adják be, ami a mi esetünkben Szentendrén volt.
Én ha jól emlékszem 3-4 hetesen adattam be neki, különben sem baj, ha kap egy kis laufot mielött mindenféle idegen anyagot nyomnak bele így legalább a többi oltást is később kaptuk meg, mert az egy hónapoknak mindig napra pontosan el kellett telni az oltások között.

Mot
Szerintem te vagy az egyetlen közöttünk aki lelkiismeret furdalás nélkül annyit ülhet forró vízben amennyi csak jól esik és akár 50 fokosban is :D
Igaz a férfiúi termékenységnek nem tesz jót a melegvíz, de most ezért sem kell aggódnotok.
Szóval fürödj órákat helyettünk is :lol:

Hurci kendő
Én teljes szívemből tudom ajánlani mindenkinek. Nekem a megkötős fajta van, de nyűgös, oltásos, lázas esetekben nélkülözhetetlen.
Megosztom veletek az az élményem is, hogy egyszer a Corában úgy vásároltunk (kb2-3 hónapos volt a babuci), hogy rám volt kötve a hordozóban és felébredt és éhes volt, a kendő alatt felhúztam a pólom, kikapcsoltam a szoptatós melltartómat és közben mászkáltam a pultok között és vásároltunk. Persze tartani kellett a mellem, de szerintem senki nem vette észre, hogy mi milyen intim :D helyzetben vagyunk együtt a babucival.
Én 5-6 hónapos koráig szinte csak hurci kendőben vittem bárhova, mert sokkal egyszerűbb mint a babakocsi és a baba is jobban viseli a mászkálást. Ja és állítólag a gerincének is jobb mint az autós hurcika mert a természetes magzati görbületet veszi fel a háta.
Nagyon jónak tünt az a kis erszény is, csak szerintem annak az a hátránya, hogy nagyon gyorsan kinövi a bébi (1-2 hó) a kendőt pedig évekig használhatod. Mi néha még mindig használjuk, pl voltunk a tűzijátékon is, hát a kendőben egyszerűbb volt menekülni mint egy babakocsiban a tömegben.
A másik, hogy 5-6 hónaposan szükség volt egy másik (kereszt) megkötésre, mert mindig kinyújtotta a lábát és kicsúszott a popsija.
üdv:
Krista

KépKép
Kép
krista
 
 


Krista: és könnyű megtanulni a kötési módokat a kendőn?

Kép
Kép
tinu
 
 


Krista, adhatnál tanácsot, mert én hordozókendőt akarok venni. De:
simát vegyek vagy karikásat?
milyen hosszút, hogy ne is legyek múmia de több kötési módot köthessek?
milyen "márkát" vegyek, mert egy párnak negatív visszhangja van, egy pár meg nagyon drága?

Köszi, cic

most csak ennyi,mert most ébredtünk.
cicmerák
 
 


Jó reggelt Csajok!

Tegnap fürdőszoba csepme mosás volt, Kedvesem előkészítette a terepet, szóval már csak a konyha van hátra!!! :)

Jövő héten szabin leszek (kipihenem az elmúlt két hetet)!!!

Kedves szomszédainkoz bepofátlankodunk majd és megírom a híreket a 4D-ről!!!!!!

Kellemes napot!

:)
mot
 
 


Jó reggelt!

Most nézem, milyen későn fekvő volt tegnap a társaság. :)

Tinu: neked is ajánlom a www.babakozelben.hu oldalt, azon a hordozók megkötési módja is fent van. Rajzos, fényképes leírás, szerintem teljesen érthető.

Mágnes: köszi a babakocsis címet!

Krista: ha feljebb mész kicsit, Korena rakott fel képeket az erszényről, és az alsó képen már egészen nagy baba csücsül benne, szóval szerintem 1-2 hónapnál többet kihúz benne a babó.

Andi


Kép
andykamama
 
 


Sziasztok!!!!

BOcsi a betolakodásért!!!

Vannak eladó kislány ruhák,badyk,rugik,plédek.Teljesen újak,sajnos nem tudtuk őket használni.56-62-es méretek.Árban megtudunk egyezni,olcsóban adom,mint amennyiért vettük.Képet tudok küldeni mindenről.
csanita
 
 


tinu: Nem sok a különbség., Nekem azért tetszik inkább az erszény, mert ki van alakítva a baba alatti rész, és nem kell kötözni, csak felveszed mint egy táskát bele a baba és irány...
Van hozzá egy kis szütyő, amiben összehajtva hordhatod a táskádban, és bármikor előkapod és használod, nem foglal sok helyet, nem kell minden alkalommal szerencsétlenkedni vele, félkézzel előveszed, felveszed, ez főleg akkor jó, ha nem tudod a babádat letenni közben.

Andi: köszi, mi is ezt az oldalt nézegetjük, én is gondoltama megvarrásra, csak félnék, hogy nem tudom olyan erőssen ügyesen megvarni, hogy biztonságos legyen :cry:

mágnes: édes a baba, látom a pofiját (remélem azt látom) :lol:
Köszi a szórólapot, pont ilyet keresek, mint az első.

Krista: Köszi az infót, ezzel sokat segítettél, mert ezt már nem kell kinyomoznom :lol:
Elképzeltem, ahogy a hentespultnál gusztálod a húsokat, és közben szoptatsz.... nem semmi :lol: Én nagyon szégyenlős vagyok ....
A babaerszény oldalon, egész nagy babákat mutatnak az erszényben, sokáig jó ám (így kép alapján)

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


A babaerszénnyel kapcsolatos dolog csak az én véleményem, hogy miért azt választom és nem a megkötős fajtát, persze mindenki olyat vesz amelyik neki a legmegfelelőbb, ahogy babakocsit is. Bocsánat nem akartam eröltetni... :oops:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Naaaa ma kezdődött az iskola. Lilit átirattam idén egy másikba, mert a régi nagyon nem jött be. Szegény ott állt az osztályban, nem tudta hova üljön, és úgy el volt anyátlanodva.... megvártam vele a tanítónénit, aki nagyon kedves volt, de amikor eljöttem úgy bőgtem mintha örökre adtam volna oda. Tiszta hülye vagyok, de engem ez úgy megvisel, mint amikor bölcsiben hagytam ott először. Lili talpraesett ügyes kis csaj, őneki meg sem kottyan az ilyesmi, sosem sír, de az anyja az mindig.... :cry:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!

Átnéztem az őszi topikba, hátha van Bunnyról valami hír, de sajna nem találtam semmit :( Remélem tényleg minden rendben velük!

Koraszülés témához: 24. hét előtt született babának szinte semmi esélye sincs, a 24. hétnél már kb. 10% az esély hogy életben marad, és igazán a 28. hét után van már reálisabb esély egy teljes életre.
Persze vannak csoda történetek is 23. hétre született babáról aki teljesen egészséges (az a 28x gr-os baba nem tudom mennyire csak legenda, szerintem az extrém pici súly, 500 gr fölötti babának van egyáltalán esélye), de azért ez nagyon ritka.
Sajnos az ilyen korán született babáknak nagyon szokszor van agyvérzése, már az első napokban műtéteken kell átesniük stb.
Én remélem hogy ebből a topikból senki nem fogja ezt átélni, mert nagyon nehéz helyzet a babának és a mamának, na meg persze az egész családnak is.

Kép
szdorka
 
 


Valamit elfelejtettem:
Hordozókendő: én most rendeltem Nandu hordozókendőt a bababolt.com-ról, kihozzák házhoz pár nap alatt, és adnak hozzá egy könyvecskét, amiben egy csomó kötési mód le van rajzolva.
Tapasztalatokról még nem tudok beszámolni, mert akinek vettem még nem használta, de a vicces az, hogy pont a héten voltam egy barátnőmnél is, és nála is ugyanaz a kendő volt pont a mosásban, mert ő is amellett döntött.
Egyébként ezen az oldalon van babazsák és karikás hordozókendő is, és van leírás is hogy melyik miért jó.
szdorka
 
 


Sziasztok

Magnes gratula a kislanyhoz,kell itt az erosites,mert ahogy szamoltam meg igyis majdnem duplja a fiu topicban :)

Kolena
Persze az ikrek mar 5 evesek multak :D Semmi de semmi maradando dolog nem lett a koraszulesbol,persze ez koszonheto a kulfoldi szuper apolasnak ismeg a nagy szerencsenek.
A vonalzodbol itelve tenyleg ugy tunik kislanyt szeretnel :wink:
Nekem volt ilyen szutyo babahordozom,kulfoldon vettuk de nem sokat hasznaltam,ugyhogy tavaly el is adtam a neten .A kismami aki megvette sokat hasznalta :D

Viki
Ez jo dolog hogy nem zarsz be,en a masik oldalrol szemlelve latom,hogy ez mar a masodik kozmetikusom a ki babazni ment :? Bar aki juliusban szult elvileg oktoberben visszajon,de en nem hinnem hogy egy ilyen kicsi babat ott tud hagyni :roll:

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Tegnap mutattam a páromnak a babaszütyőt, meg hogy milyen színek vannak, nekem a piros a kedvenc színem, gondoltam olyat veszek. Erre a férjem mondta, hogy az nem lesz jó, mert ő rajta hogy fog ez állni pirosban. El is felejtettem, hogy Lilit is főleg ő hurcibálta, ha mentünk valahova.... :lol: Olyan jó érzés, hogy ilyen remek pasi, tényleg sokat segített mindig is a baba körül. Gond nélkül pelenkázott, etetett, fürdetett... nálatok is így lesz? Mik a kilátások?

Jaaaaj el sem mondtam még. Tegnap úgy rúgkapált a Picurkánk, hogy még a férjemnek is meg tudtam mutatni. Persze még gyengécske, de Ő is érezte kézzel. Mindig megkérkezdte, amikor rúgott a baba, hogy ez volt az? ez volta az? Én meg vigyorogva bólogattam.... szép az élet :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!
Ezen a hordozókendőn én is gondolkoztam, én a csomózós félét ismerem, de attól félek, hogy kilazul a csomó...Vagy csak akkor,ha nem kötöm meg rendesen?

Koerena. Örülök, hogy tudtam segíteni, én is olyan babakocsit néztem ki:)

Tegnap az uh-n mondták, hogy a fejvégű fekvésben van. Nem korai ez még? Vagy a szülésig még forogni fog? Kicsit megijedtem...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes: forgni fog még, az a lényeg, hogy később majd úgy is maradjon. mindját megnézem hanyadig héttől.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Szóval a 33. héttől már általában már befordul, hogy fejvégűen helyezkedjen el.

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok!
Babakendő ügyben elég sok hozzászólást kaptam, megpróbálok mindre reagálni. Habár én is hangsúlyozom, hogy ez csak az én véleményem, mindenki azt vesz ami neki szimpi :lol:

Tinu:
Hát nem mondom hogy egy másodperc megtanulni, de ha figyeled a leírást kb 5-10 perc alatt megtanulható egy fajta. De ez lehet, hogy azért volt mert az első hetekben tanultam használni amikor a végkimerülésig fáradt voltam :D

Cicmerák:
Nekem a sima volt a karikáshoz nem tudok hozzászólni.
Én mivel 180 cm vagyok és a párom is ezért a leghosszabbat vettük. Igaz, hogy amikor még csak pár hónapos a babó akkor marad egy fél méter az oldaladon, de ha később is akarod használni akkor hosszabbat érdemes venni.
Én Nandut vettem. Már nem emlékszem mennyi volt a Mini-manoban de kb 4-5000.

Andykamama
Igen a képen ültetve van egy baba, de azt hiszem írtam, hogy kb 6-7 hónapos korától az én bébim nem volt hajlandó felhúzott lábbal ülni benne, csak nyújtottal és mivel így nem gömbölyödött a feneke mindig kicsúszott belöle. És a frász kerülgetett, hogy mikor esik ki.
Ekkor tértünk át a kereszt csomózásra, amikor igazából olyan mintha egy X ben ülne a baba és a kereszt pont a posija alatt ment át.
Én azért szkeptikus vagyok, mert szerintem egy három éves, pl nem fér el az erszényben, de persze ez azon is múlik, hogy meddig akarja valaki használni. Ja és hogy mennyi pénze van, mert persze minden életkorra lehet egy különbözőt venni :lol:
Igaz most már hogy megy mi is ritkán használjuk, de néha nagyon jól jön. Szerintem felér egy háti hordozóval (azzal a fém vázassal). Pl ha nagyobb elmehetsz vele kirándulni, mi pl sokat járunk kutyát sétáltatni (3 van :D ) és már nem akarom vinni a babakocsit mert jön a lábán, de ha elfárad egyszerűbb a kendő mintha cipelni kéne.

Korena
Nem akarok az erszény ellen beszélni, de írtad, hogy nem kell vele szerencsétlenkedni. Van olyan megkötés amikor egyszer megkötöd és amíg ki nem akarod mosni addig a csomó ott van rajta, csak belebújsz átdugod a kezed és kész is. Szóval nem kell csomózgatni, mi is most így használjuk.

A varrást már nem tudom ki hozta szóba, de azt el kell mondanom, hogy a jó minőségek (pl Nandu) egy sépci anyagból vannak ami csak keresztben nyúlik, hosszában nem. Ahoz, hogy egészségesen tartsa a hátát az anyagnak ilyenek kell lennie, mert ha hosszában is nyúlik akkor meg baleset veszélyes és persze gyorsan tönkre megy.
A másik meg, nem tudom mi az anyaga, de tök jól szellőzik még nyáron sem izzadtok össze, viszont hidegben meg jól melegíti a bébit.

Na tömören ennyit a kendő témáról.
Még egyszer hangsúlyozom, ezek az én meglátásaim és tapasztalataim, ezek után mindenki döntsön saját belátása szerint.
:lol:
ÜDV:
Krista

KépKép
Kép
krista
 
 


krista: nem is gondolom, hogy az erszény ellen beszélsz, dehogy is. Engem tényleg érdekel a véleményed, és szívesen veszem! :D

Kép
Kép
[/url]
korena73
 
 


Sziasztok,

Látom nagyon sokan írtatok és főként most a babahordozó témában. Én szeretnék majd egy kendőt, de még gőzöm sincs milyet vegyek. Majd holnap szétnézek a börzén, hátha lesz pár hasznos dolog.
Viszont az a babaerszény is nagyon jópofa, de nem tudom ki lehet-e azt használni annyira mint egy kendőt. Egyébként ez az erszény régi találmány lehet, mert mielőtt itt olvastam volna róla, a kolleganőm mondta (kb 50 éves), hogy ő is ebben hordta a gyerkőceit, és mivel 3 van neki, ezért biztosan ki tudta használni teljesen.

Az újaknak üdv közöttünk,
küldjétek el az adataitokat priviben és a kiegészítem a táblát veletek.:)

Hétfőn megyek dokihoz, már úgy várom, mert a 18. héten voltam utojára UH-n és utána meg a 22 héten csak sima vizsgálaton. Mot már szeretném látni a mi kicsikénket!!! Bár életjelet minden nap ad magáról a hasamban:), és már ez is megnyugtat.

Sajna nem tudtalak benneteket most egyesével követi ezért írtam ilyen áltaálnosat. :oops:

Legyetek jók és vigyázzatok magatokra!!!

csernusn
 
 


Niki: akkor írok privit. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Csajok!!!!! :)


Puncis!!!! Kislányunk lesz!!!! Az ismét nagyon kedves doki a Praxisban kérdezte, ki mit érez!!! Én lányra, Kedvesem fiúra tippelt!!!!

Nagyon-nagyon boldogok vagyunk!!! Krisztina van a pocakban!!!!

Kellemes napot!!!!

Millió puszi Mindenkinek!!!!

:)
mot
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?