Sziasztok!
Babakendő ügyben elég sok hozzászólást kaptam, megpróbálok mindre reagálni. Habár én is hangsúlyozom, hogy ez csak az én véleményem, mindenki azt vesz ami neki szimpi
Tinu:
Hát nem mondom hogy egy másodperc megtanulni, de ha figyeled a leírást kb 5-10 perc alatt megtanulható egy fajta. De ez lehet, hogy azért volt mert az első hetekben tanultam használni amikor a végkimerülésig fáradt voltam
Cicmerák:
Nekem a sima volt a karikáshoz nem tudok hozzászólni.
Én mivel 180 cm vagyok és a párom is ezért a leghosszabbat vettük. Igaz, hogy amikor még csak pár hónapos a babó akkor marad egy fél méter az oldaladon, de ha később is akarod használni akkor hosszabbat érdemes venni.
Én Nandut vettem. Már nem emlékszem mennyi volt a Mini-manoban de kb 4-5000.
Andykamama
Igen a képen ültetve van egy baba, de azt hiszem írtam, hogy kb 6-7 hónapos korától az én bébim nem volt hajlandó felhúzott lábbal ülni benne, csak nyújtottal és mivel így nem gömbölyödött a feneke mindig kicsúszott belöle. És a frász kerülgetett, hogy mikor esik ki.
Ekkor tértünk át a kereszt csomózásra, amikor igazából olyan mintha egy X ben ülne a baba és a kereszt pont a posija alatt ment át.
Én azért szkeptikus vagyok, mert szerintem egy három éves, pl nem fér el az erszényben, de persze ez azon is múlik, hogy meddig akarja valaki használni. Ja és hogy mennyi pénze van, mert persze minden életkorra lehet egy különbözőt venni
Igaz most már hogy megy mi is ritkán használjuk, de néha nagyon jól jön. Szerintem felér egy háti hordozóval (azzal a fém vázassal). Pl ha nagyobb elmehetsz vele kirándulni, mi pl sokat járunk kutyát sétáltatni (3 van
) és már nem akarom vinni a babakocsit mert jön a lábán, de ha elfárad egyszerűbb a kendő mintha cipelni kéne.
Korena
Nem akarok az erszény ellen beszélni, de írtad, hogy nem kell vele szerencsétlenkedni. Van olyan megkötés amikor egyszer megkötöd és amíg ki nem akarod mosni addig a csomó ott van rajta, csak belebújsz átdugod a kezed és kész is. Szóval nem kell csomózgatni, mi is most így használjuk.
A varrást már nem tudom ki hozta szóba, de azt el kell mondanom, hogy a jó minőségek (pl Nandu) egy sépci anyagból vannak ami csak keresztben nyúlik, hosszában nem. Ahoz, hogy egészségesen tartsa a hátát az anyagnak ilyenek kell lennie, mert ha hosszában is nyúlik akkor meg baleset veszélyes és persze gyorsan tönkre megy.
A másik meg, nem tudom mi az anyaga, de tök jól szellőzik még nyáron sem izzadtok össze, viszont hidegben meg jól melegíti a bébit.
Na tömören ennyit a kendő témáról.
Még egyszer hangsúlyozom, ezek az én meglátásaim és tapasztalataim, ezek után mindenki döntsön saját belátása szerint.
ÜDV:
Krista