Új privát üzeneted érkezett!

Satuk:mi ez a képek?nem értem

Krisszi:palack módszer!!

Ameli sirt 10 perc alvás után,csak úgy ötletszerűen betakartam,és alszik mint a bunda.Pedig van rajta hosszú ujjú body,plüss rugi.Lehet egész nap ez volt a baja? :oops: :oops: :oops:
Tök ciki,megfagyasztom szegény csajszimat!

KépKép

KépKép
pilchard

Csajok:ha valkinek nem kell,mert nem játszik,küldjön nekem liberó pelusról nyuszi figurát!5 db kellene!! :oops: :oops:

KépKép

KépKép
pilchard

vagyis a babafigura.vagy eggyütt a kettő.

KépKép

KépKép
pilchard

Krisszi, ne aggódj, mi sem büfiztünk mingid, sőt, most se. Amikor egész pici volt, azt tanácsolta a védőnő, hogy ha nem volt böfi, akkor az oldalára rakjam le, mert úgy egyrészt megböfizteti magát, másrészt ha esetleg bukik, akkor nem fullad bele.

pogacsa

Sziasztok!

A mai nap is eltelt. Délelőtt is akartam írni, csak a másik gépen az istennek se tudtam bejeletkezni...de majd most! :)

Képzeljétek, a bnőm nem bírt a vérével, hozott délelőtt nekünk anyatejcsit, 180 ml, hajnalban fejte...tejcsárda. :D Mondtam neki, hogy inkább beszéljen a védőnővel, menjen el a vizsgálatokra, aztán adja le, legalább lát belőle pénzt.

Satuk, ari ez a képsorozat, habár nem tudom, nekünk már minimum egy akna kéne. :D

Doren, négyszer esztek? De irigyellek, mi még ötször, habár viszonylag későn kezdünk, és hamar fejezzük be...az a baj, hogy egyszerűen nem bír ki csak három órát, sőt előtte egy órával már rázendít, hogy el ne felejtsük, hogy hamarosan kajás lesz.
A fekvést én úgy csinálom, hogy este hason alszik, de nappal általában a hátán van, kajcsi után, míg kimosom a cuclisüvegét, akkor meg az oldalára teszem és kitámasztom. De aludni csak hason tud, már ami a kiságyát illeti, mert ha megyünk valahova kocsival, a hordozóban is képes bealudni, csak tele legyen a pocija, és ott meg ugye a hátán van. :)
Ezt a duplázós-háromszorozós dolgot én is hallottam, de Petii ugye 3360 grammal született, ennek duplája 6720 g, és szerintem ezt már elérte...és nemrég múlt 3 hónapos. Nem hiába mondta a dokinéni, hogy felér egy félévessel.

Pil, gyanítom, hogy a barátnőméknél is az lesz, hogy majd mennek új lakcímigazolványt csináltani. Egyébként megérteném, hogy az állandóra írják, ha nem lenne rajta ideiglenes cím, gondolhatnák, hogy nem viccből van ott.
Én Petit ma rövid ujjú póló, ujjatlan plüss rugi, kiskabát összeállításban vittem mamámékhoz, nem fázott, a mamáméknál a kiskabát is lekerült róla, és annak ellenére, hogy ott hűvösebb van, mint nálunk, melegebb volt, mint én (nem volt lázas). A bundazsák szerintem még bőven ráér, gondolj bele, mit adsz rá télen??? Két bundazsákot...tudom. :D

Marcy, nem tudom, anyukád mit értett túletetés alatt, anyatejes babánál elég érdekes... Szvsz szoptasd, amikor kéri, és ha már nincs mit egyen, akkor pótold azzal, amit lefejsz. Úgyis jelez a kisfiad, ha éhes...vagy elvitte a cica a nyelvét? :)
Ja, nem én kerestem szemészt...nem tudom, ki lehetett, talán Blackrose? Neki van Tomija.
Ezt a felültetős dolgot miért kell??? Lehet, hogy hülye vagyok, de szvsz kár erőltetni...
A mi napi tápiadagunk: reggel, délben, este 2 dl, tízórai és uzsonna 165 ml, tehát összesen 930 ml.

Katus, Peti is felkelt egyszer, miután elaludt, de hál' Istennek Feri elég hamar visszaringata, és csak hétkor kelt fel enni.

Szilvi, nekünk nem lábzsákos a babakocsink, de ha van, akkor tedd fel, szerintem, mert nagyon szeles az idő. De ha nincs kedved, szerintem egy babatakaró is elég.
Mi anno Aradra jártunk sokat, mi is sokmindent vettünk mindig... :)
Ma nem adtam bébikaját Petinek, asszem hétvégére marad, vagy nem tudom...egyébként olyan keveset kapott (egy falat), hogy semmit nem változtatott a kakija állagán és színén.
Az áfakulcs 20%. :) Én azt gondolom, hogy ettől igazából nem leszünk szegényebbek...amit muszáj, meg kell venni, és ha olyan helyen vásárolsz, nem igazán lehet megérezni...pl. hiperek.

Szücsi, mi az, hogy vigyázzatok a hízással??? Bolond az a gyerekorvos, egyen csak nyugodtan a lányod, lefogyasztani úgy se fogják, és egyébként is, ha elindulnak, akkor csak úgy leolvadnak a dekák-kilók, akkor meg az lesz a baj, hogy gebe a gyerek...
Nálunk most 22 fok van, Petin egy pamut rugi és egy vékonyabb takaró...és melegebb a keze, mint az enyém! :D

Csibemanó, én hasfájósan is vittem Petit a kenguruban...talán azért rossz nekik, mert beszívják a szelet, vagyis bemegy az beszívás nélkül is. Vagy a fene se tudja, mert szembeszélnél Peti érdekes hangokat hallat, mintha ellenkezne eme légnemű elemmel.

Krisszi, Peti kicsinek a büfizés után is képes volt bukni...de volt olyan is, hogy büfi nuku, és szépen elaludt... Most már úgy van, hogy egy időre leteszem az oldalára, elvan magával, ha nyafizik, felveszem böfizni, akkor általában kijön, mivel előtte jól kimozogja magát, és könnyebben kijön.

Na látom, mára ennyi volt az olvasás írás.
Szegény Petinek holnaptól cudarabb lesz, öcsémnek kezdődik a suli, nem tud délelőtt kivel elleni...tőlem ugyanis bömbizhet egy ideig...én szőrös szívű...

Szép estét.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Gyors esti bekukk, aztán fürcsi :)

Ex: Nekem még van egy csomó anyatejem amit az anyatejgyűjtőből hoztunk ha gondolod nagyon szivesen odaadom, nekünk már biztosan nem fog kelleni.

Na ez az én formám, lányom elkészítette a kakát úgyhogy tényleg gyors voltam:)))))))

Pussz és jóéjt mindenkinek
lreta

Kép
Kép
lreta

Sziasztok!

Már ezer éve nem voltam. De valahogy mindíg ráérzek, mikor kell jönni.

Látom megy a találgatás a babaúszás körül. Én speciel nem hordom, viszont usziba néha-néha elmegyünk. Én le is merülök vele. Na nem sokszor, 1-2x egy alkalommal.
Lakatos Kati: Minden tiszteletem az övé, tök jó a módszer, én is csak ajánlani tudom, föleg, mert ő is konduktor, mint én. :D
A reflexek, elemi mozgásminták erősítéséről és gyakrolásáról megoszlanak a vélemények, még a szakemberek között is. Valaki emlegette Katona Professzort. Ő például ezeket a mozgásmintákat gyakoroltatja, vagy ott van Vojta, aki ugyanezt csinálja. Tehát, szerintem ne agyaljatok azon, hogy mi legyen, ha még mi szakemberek sem tudunk megegyezni, hogy mi a jó, és mi nem. Mindenesetre ártani nem árt a babaúszás, azt meg mindenki döntse el, hogy merül, vagy sem.
Én a saját gyerekemet 6 hónapos koráig fogom merülni hagyni, hogy ne féljen a víztől, de legyen ideje a reflexnek leépülni.

Már nem emlékszem, hogy marcy, vagy macsek írta-e, hogy a doki azt mondta, hogy 5x ültesd fel a gyereket. Értem én, hogy mit szeretne, de kérlek ne tedd. (Ez megint a szakmák egyet nem értése) Ha a picúr nyakizmait szeretnéd erősíteni, tedd hasra, valami szines játékkal, vagy valami olyannal, ami nagyon érdekli. Ezt lehet javítani, ha a nagy méretű labdán teszed hasra, és lassan hintáztatod minden irányba. A limbikus rendszer ingerlése javítja a fejtartást. (Korrigálásra késztet, ezzel erősödik az izomzat.)
Ha van kérdésetek, mivel tudnátok a baba izomzatát fejleszteni, küldjetek privit, vagy e-mailt, ha leírjátok, hogy pontosan mi a probléma, akkor írok nektek feladatokat, ami nem feltétlenül maszírozás, és nem fog sírni a pici.

Még egy utolsó gondolatot engedjetek meg. Valaki írta, hogy a Lakatos Kati és a Katona konkurenciát jelentenek egymásnak. Sajnos, hál istennek (?) én is ebbe a gárdába tartozom. A nagy gond, hogy mindenki konkurenciának tekinti a másik terápiát függetlenül attól, hogy milyen nézetet képvisel. A legnagyobb gond az, és ezt sajnos tapasztalatból mondom, hogy nem a gyerek érdekeit nézik, hanem azt, hogy náluk legyen a gyerek, és nekik hozzák a pénzt. Amit sajnos itthon még nem értenek, pedig külföldön ez nagyon megy, a terápiákat kombinálják, és oda küldenek, ahol fejleszteni tudják a gyerekedet. Persze itthon is vannak ilyenek, de én még nem hallottam egyik nagy intézményben sem, hogy itt sajnos neki nem jó, próbálják meg xy terápiáját, az jobb lenne a gyereküknek.

Bocsi, nem akartalak untatni benneteket. :?

És mégegyszer hadd ajánljam fel a segítségemet bárkinek, akit a baba mozgás, értelmi és egyéb fejlesztése érdekel. (ha akarjátok, még úszós feladatokat is tudok mondani. Egy úszásterápiás módszerből. :wink: )

Amúgy mi jól vagyunk, ma kaptuk a 3 hónapos oltást. Teljesen jól viselte. Épp csak nyöszörgött egy kicsit. 64 cm, és 6260g. :)
Az építkezéssel még mindíg sz.rul állunk, de legalább ma elkészült a tetőnk, és már nem ázunk tovább. Ezért is nem nagyon tudok jönni, teljesen leköt az építkezés.

Üdv az újaknak!

Remélem a talira sikerül nekem is elmennem. Egyenlőre még jó az időpont. :) Már nagyon kíváncsi vagyok rátok és a babákra is. Élőben az igazi. :) Jó éjt!

Kép
Kép
szõkemelinda

Sziasztok!

Úgy látom, téma volt, hogy kinek mennyit eszik a babája. Nekem fogalmam sincs. :oops: Már jó ideje nem mérjük a kajákat. Heti egyszer pucéron megmérjük. Heti 30-40 dkg-kat hízik, úgyhogy gáz nem lehet a mennyiséggel. ( Csak azt nem tudom, hogy miből hízlalja ennyire magát, mert rengeteget kakil! :lol: )

Reni
Kép
prenata

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Hulla vagyok, ma egész nap csavarogtam, de nagyon jól esett. Képzeljétek még meg is szóltak. Tesómmal bementem az Arkadban a NewYorker üzletbe és mindketten vásároltunk. Előbb én fizettem és a pénztáros nagyon kedves volt, nézte a babát kérdezte mennyi idős és mutatta a másik pénztárosnak, hogy milyen édes. Aztán én kimentem és a tesóm még fizetett. Nem vették észre, hogy együtt vagyunk és a másik pénztárosnő megjegyezte, hogy minek kell egy ilyen pici babát ebbe a dzsuvába hozni. Tesóm mondta neki, hogy látszik hogy nincs gyereke. Hát lányok maradjatok otthan a négy fal között, vagy ne nézzetek vissza mert csak kibeszélnek a hátatok mögött.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya, hogy én hányszor megkaptam ezt! Hogy ilyen, meg olyan picin már viszem vásárolni! Meg ha sirdogált, ránéztek, hogy milyen édes, aranyos, nem éhes????? Na ekkor mindig sikítani tudnék. Hisz mindig úgy mentünk, hogy kajcsi után, természetesen.

Még a fiammal volt, aki januári, és a karácsony előtti bevásárláson voltunk (tehát majdnem egy éves volt), hogy a gyereket beültettem a bevásárlókocsiba, ahova kell, és araszoltunka tömeggel. Mögöttem egy bácsika rendre a lábamra tolta a kocsiját, mert sietett! Szoltam neki, hogy legyen szíves ne csinálja, és hogy gyerek is ül a kocsiban, erre egy másik nő odavetette, hogy minek viszem a gyerekemet bevásárolni magammal! Gondolhatod. Kerekedett ott egy jó kis tere-fere, két táborra szakadva a vásárlói tömeg. Némelyek olyan okosak tudnak lenni.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren

Sziasztok!!

Nagy-nagy neki buzdulásom alább hagyott és mááár egy hete nem is nagyon jutottam fórum közelbe, de most igyekszem pótolni. Mentségemre legyen mondva, igencsak mozgalmas egy hét áll a hátam mögött. Hiszen mint már írtam itt volt anyós pajti...aztán szerdán mikor ő haza ment nekem mennem kellett Egerszegre a dokimhoz( természetesen potyára mentem)Aztán Csütörtökön igyekeztem utolérni magam, pénteken meg osztály találkozóra voltam hivatalos, aztán szombaton meg jöttek vendégek akik tegnap mentek haza. Jó-jó ennek ellenére persze esténként jöhettem volna, de bevallom hogy én este 10 felé mire a gyerekek tuti alszanak és már kajáltunk is hulla vagyok alapból is...nem hogy ilyen egyéb nehezítő körülményekkel.

No neki állok olvasni.
Kedd 16.16

Ex:
Utólag is gratu a barátnődnek.
Az én egyik jó barátnőm meg volt itt múlt kedden, és kivételesen nem motorral jött kérdeztem is mire föl nem, erre, hogy már nem mer mocizni, mert nem tudja ketten vannak-e vagy sem, és nem akar kockáztatni :)

Colett:
:) Mondjuk ez tényleg jól össze jött hogy a fiaink is majdnem egyidősek, meg a lányaink is. :)
Mondjuk ebből a szempontból, lehet hogy később meg az összeveszéssel fognak idegelni, mondjuk én már előre félek attól, ha Adus mászni fog, hogy neki áll Tomi cuccai közt matatni, hogy akkor mekkora sivítozás lesz.
Mondjuk most valahogy normalizálódott a helyzet Adél se kicsi annyira már Tomi mg kezd komolyodni így már néha látja a partnert a hugiba :) Reggel pl. már várja Adél a Tomit és ha véletlenül korábban jön mint hogy ő megébredne akkor Tomi előbb Adélt kelt puszikkal simivel, és úgy engem. Szóval.... Jó van amikor meg úgy üvölt vele mint a... nagyon, meg ráfekszik, megrúgja...

Lreta:
Ügyi volt a fürcsi megoldás. És édes Noémi nagyon.
Akkor akár integethettünk volna is.... ;) hiszen szembe voltatok mi a Balcsi egyik végén ti a másikonCsak az a baj, hogy pont a leghosszabb ez az átló. ;)

Enci:
Nagyon jók a képek!! Csuda édes Maja
Nekem legjobban a kakira koncentrálós tetszik. ;)
És én is sokszor vagyok szeretet hiányos állapotban úgy hogy küldök egy vagonnyi mosolyt meg simit a buksira!!!

Éjszakai alvás:
Nálunk ált este fél nyolc- nyolc körül van fürcsi aztán attól függően, hogy apa van-e vagy nincs a további program. Hiszen ha apa dolgozik akkor Tomi be a nagy kádba mellé aztán Adél is. És aztán míg Adust törlöm öltöztetem addig Tomi a kádba van aztán változó hogy mennyire éhes ha nagyon akkor ott kap cicit míg Tomi pancsizik, ha nem akkor Tomi kiszáll és törlés pizsi és aztán Adél szopi, így jobbára fél kilenc 9 között elalszik. Aztán persze Tomit kell altatni. De van hogy eddigre felébred, szóval előferdül, hogy fél tíz kor is kaja van. Aztán jó esetben éjjel fél egy , egy magasságában szopik, aztán 4-5 körül, aztán fél nyolc, nyolc. Ekkor ált Tomi is érkezik szóval kelni kell.
Ja és helyrajzilag, mi lányok a nappalinak kinevezett szobában, apa a hálóba,Tomi meg a gyerekszobában alszik. De van hogy éjjel ha megébred és semmi humorom nincs a szobájába visszaaltatni akkor jön oda mellénk a kihúzott heverőre. Olyan kor egyik oldalon Tomi másikon Adél középen meg én mint egy hering, mert Tomi eleve keresztbe fordul álmába Adél meg megérzi a tesót és kúszik felé.

Szilvi kérdésére:
Adél ált. hosszú ujjú felső és hosszú naci(van neki édi baba pizsije. A baba állványos játék képen pont abban van. :) ) Meg persze pléd vagy a párna huzat( a tentike ahogy Tomi hívja)

Hello körkérdése:
Mi napi 4-5 pelus Adél részéről. (Tomi részéről 3 -4) Ja és éjjel én sem pelusozok csak ha muszáj mert nem akarom hogy túlzottan felébredjen.
Hogy anyagilag mennyi: Adél már nem kap Pamperst, meg Liberót mint anno Tomi. Mondjuk a Pampers szerintem át esett a ló túlsó felére azzal, hogy minél kisebb legyen a lábak között a pakk, és már nem olyan nedvszívó mint régebben, a Liberóból meg csak a mini meg az újszülött jó, mert mikor már a baba többet mocorog akkor a ragasztó csík egyszerűen leszakad… és hát én nem adok annyit ki egy olyan pelusért amit aztán celluxszal megkell erősíteni, hogy ne essen le a gyerekről( komolyan megröhög, celluxszal kívülről meg erősítettem a ragasztó csíkot és úgy adtam a fiamra és úgy rá a bodyt és így nem esett le róla)Jó neki a Pennybe vett occsó(nagy csomagos 1700 ft) Meg még van abból amit anyós vett neki Huggies az van éjjelre.
Aztán majd ha egyszer csak megnyílik a Teckó akkor lesz olyan.
Vicces már elvileg 3 hónapja nyitni kellett volna az első tervek szerint második terv szerint 3 nap múlva. De mivel megsüllyedt az alap vagy mi így nem tudni mikor nyit. Pedig király lenne, mert itt van azt utca végébe.
Törlő kendőből még van Tomi baba bonusz programjából maradt Johnsons, a csíkos fajta :( Na egyik kölyök segge se csíp, vagyis dehogy nem….a kendő csípi a feneket nagyon. Csúnya! Ellenben a DM-es az szupi, meg a bababoltban is van olcsó NO NAME kendő amit jó.
Lidl-s nem jó Tominak így azt Adélnak se vettem. Így popsitörlő kb. 500 ft átlagban abból nem tudom mennyi fogy. De mondjuk 2 csomag.
Popsi kenőcs meg régebben(Tominak) DM-es Bübchen kenőcs volt 600 pénzért 150 grammos. De Schleckerben vettem AS nevű popsi kenőcsöt 590 ért 500gramosat ami ugyan az mint a DM-es szóval. Ebből egy doboz körül fogyott el eddig úgy hogy még Adus pociban volt de Tominak már használtam. (igaz Tominak csak este meg kaka után van kenve a popsija. És mivel nekünk az Istvánba nem írtak fel semmit még popsikencét se így első körben vettem Neogranormont, ki is tartott vagy egy hétig, aztán leteszteltem az olcsót, és nem volt gond így nem vettem még egyszer, mert azért az drága. A dokinénivel meg azért nem iratok, mert abba is van a Neogr. Még hozzá két tubusnyi így anno Tomi idejében is már 1800 Ft fölött volt így a gyógyszertári.
Ki nem merem azért számolni, mert rá jövök, hogy sokba vannak a kölkeim, főleg a nagyobbik, aki már simán lehetne szoba tiszta 28,5 hónaposan.

Ex:
Hát jó hosszú leány annyi szent. Tomi ennyi idősen 2 cm kisebb volt. ;) És még így is mindig átlagon felüli hosszú volt.

Pogi:
Gergő blogja is szuper!!!

Nyanya:
Édi Blanka a szundizós képen. Adél is felszokta venni ezt a pozitúrát de ő ébren s tátogat hozzá. Már mondtam neki hogy tiszta Sully a Szörny RT ből.

Szilvi:

Osztom Pilchard véleményét hogy Reni iszonyúan hasonlít rád :)
Kár hogy messze vagy, mert én elcserélném a Huggies-os törlőkendőt veled, Johnsons csíkosra(mert attól mindkét gyerekem feneke kiütéses lesz)
Már írtam Adél is meg-meg fordul, de szerencsére nem olyan mint a ventillátor, hogy állandóan csak jó célzottan akkor fordul amikor nem kéne, hátról hasra, hasról hátra. :) Persze mindezt pl. a kád fülé tett deszkán fürdetés kor, szóval volt hogy úgy kaptam el, nehogy bele essen a vízbe.

Gombi:
Csúcs képeket raktál fel Julcsiról.

Na most mentem, mert Adus még mindig alszik pedig 17.46 van.

Végre laposan van mind kettő, és jó esetben horpaszt is egy darabig.

Pil:
Csúcsak ezek a videók!! :)
No vigyázzatok majd én is teszek fel. :)Van egy pár.

Enci:
Csini pici pocid van csak!

Hello:
Bevallom, nekem abszolút nincs energiám apára… pl. most hogy délutános amire haza jön ált én alszom már szóval ha Adél úgy ébred hogy még fenn van akkor egy puszi erejéig találkozunk, aztán szopi és ájulok vissza. Reggel meg ő még alszik mikor mi kelünk, és ált én már gőz erővel főzök meg gyerekezek mire ő kel. És aztán meg menni kell melózni neki.

No most megint neki állok, tegnap este jó rövid lettem, mert Adél aztán nem sokáig aludt. Cicire kérte magát....aztán egy jó óra múlva megint, aztán megint vagyis egész éjjel cicin volt és hol aludt hol szopott. Én meg persze ülve nem tudok aludni így nem aludtam szinte egy szemhunyásnyit sem.
Szerda, 14.37

Kisvirág:
Tomi már kezdet kezdetén megkapta ölbe Adélt, persze úgy hogy mi is tartjuk valamennyire. Egyedül nem veheti fel ez szabály, de ha szól akkor megkapja, mert nem szeretném, ha önálló akcióba kezdene. Mondjuk egyszer volt, hogy fel akarta venni önállóan, de akkor én ettem éppen Adus meg tök keservesen felsírt, és Tomi futott, hogy majd ő fel veszi, és csak segíteni akart. DE megbeszéltük hogy ő ne vegye fel, csak menjen oda és simizze meg. Mondjuk ez Adélnak elég is. Senki nem tudja olyan hamar megnyugtatni puszta jelenlétével mint Tomi.

Na most meg csak eddig jutottam, mert Adus felébredt, és ölbebaba ő s ma, így megpróbálok vele kimenni, de akkor egy úttal intézek netet, mert elvige már csak 2 napig van Adsl-ünk.

No nem tudtunk érdemben intézkedni. De ha minden jól megy akkor kábeles netünk lesz igaz egy hónap mire bekötik. Mert a T-online igen csak nem fair volt az elmúlt párnap során legyen elég annyi hogy mi szerintünk már lejárt a szerződés szerintük nem, és mi befizettünk mindent, de szerintük 19E tartozásunk van. Na mindegy. Amíg nem lesz semmi, addig betárcsázunk ha más nem lesz.

Folyt. Köv:

Konakion:
Nekem még sose landolt benne üveg szilánk.(igaz attól mindig fosok, hogy át vágja az üveg a papír zsepit amibe bele csavarom mikor feltöröm, de ez mindig eszembe jut, mert a leges legelső ampulla feltörésemkor elvágtam az ujjam pedig az már vagy 10 éve volt) De az íze cefet valóban. De Adus szereti nekünk a védőnő mondta hogy kicsi tejbe tegyem bele, és úgy adjam így mindig fejek le kicsi tejcsit és bele öntöm az ampullából és mellé egy kis tejet és úgy be.

D-vitamint meg szája cseppentem. Már-már rituálé számba megy. Mert anno Tomi nem szerette és akkor eltátotta a száját kezdetben elképedésében hogy ha apa is kapott (kanosítót ;) ) Így most már mind a hárman elterülnek az ágyon és tátogatnak én meg cseppentek. :)

Wkata:
Üdv itt!!
:) És gratula a fiadhoz! Amúgy órára pontosan mikor született, ez csak azért kérdem , mert a kis lányom is május 19-i születésű, és kíváncsi vagyok.
A fiam tápszeres volt végig és nála nem emlékszem, hogy lett volna ilyen 3 hós mizéria, ő csak kb. 10 hónaposan gajdult meg… igaz az azóta is tart nála, de remélem, hogy lassan kinő a dac korszakból és kicsit normibb lesz, mert néha igencsak nehézkes vele. Bár már javuló tendenciát mutat.

Satuk:
Vagány kis krapek Olivér!!

Babakötvény:
Én valami olyasmit olvastam ki abból a papírból amit küldtek, hogy nem fontos átvinni a pénzt bankhoz, és mi úgy döntöttünk, hogy mivel anyagilag nem állunk azért úgy hogy még plusz pénzt tegyünk fel, így nem visszük bankhoz a pénzt, hanem majd 18 évesen az állam kincstár így is kifizeti.
Mert valahogy én úgy gondolom, hogy azt a megtakarítást a gyerekre költöm inkább, mert mire 18 lesz ki tudja mi lesz és mennyit fog érni a pénz.
Majd ha apának jövőre lejár az életbiztije, akkor meg majd kötünk biztosítást családit.. amiben minden benne van a balesettől a kórházi kezelésen át a halálig.(ne adj Isten) És akkor ha gond van még se kerülünk talán annyira padlóra, mint anno anyumék mikor beteg voltam, mert ha ne adja az Ég Adél beteg lesz akkor nem fog a bank se az állam egy kanyi fillért se adni.
Lehet hülye hozzáállás, de én így érzem. Meg valahogy olyan szarnak egy pofon dolognak érzem, mert adnak is meg nem is... és 18 év múlva is megszabják mire költheti, mert vállalkozást indíthat, továbbtanulhat, vagy lakást vehet belőle. És ami a vicc, hogy ha jól bele gondol az ember, már most se lenne elég rá ennyi ZS nem hogy 18 év múlva.

Tápszer meg a melegítése:
Mivel Tomi kezdettől fogva tápis volt így van tapasztalat.
A kórházban is így csinálják itt. Meg csináltam egy nagyobb adagot, egy napra valót kb. és amikor ki hűlt be a hűtőbe, és aztán abból mindig csak annyit amennyit megevett vettem ki, kis lábosban engedtem forró vizet és azt picit melegítettem, bele az üveget, és tök hamar meleg is volt. És zsupsz be az arcba.
Mert semmi humorom nem lett volna éjjel zatyikolni neki meg kihűteni, mert akkor persze forralni a vizet hozzá, meg a többi. 24 órát simán kibír a tápi a hűtőbe.
A mikrót azért nem ajánlják, mert rákkeltő (persze manapság mi nem) no de azt vettem észre hogy amit mikróztam azt nem is itta olyan jóízűen.

Pil:
Megy a szorítás a szopi küzdéshez!!!!

Kakifolt:
Nekem az azonnali áztatás és mosószappanozás(Flóra) jött be. Meg a napfény is csodákra képes. Mert Adus van hogy a fürdő lepedőjére rotty és volt hogy kicsit foltos maradt, de szép napsütés volt és kiteregettem, és mire megszáradt már nem is látszott. :)

Kaki pisi folyás:
Tominak csak nagyobb korában folyt ki a pelusból a pisi( mert annyit pisilt éjjel) Adélnak rendszeresen.pl tegnap este evett letettem aludni, de kb. egy óra múlva megébredt cicizett, és már nyirkos volt a hálóingje oldalt amin feküdt, letettem mert persze ájulás volt már, és nem akartam felzaklatni az előző éccaka sűrűsége után. Így csak éjjel 3 kor volt teljes átöltözés… mondjuk aztán 5 ig. nem is aludt el.
Kaki meg egyszer folyt ki mikor hazahoztam T-t a kórházból és gyakorlatlan anya lévén nem volt jól teljesen a pelus, de Adélnál gyakorlat ide vagy oda, a jól felrakott puttonyból is képes kitojni. Egyszer hajnali szopinál hallom, hogy egy rettenetes nagy rotyogás és marha büdi lesz, és aztán hogy valami meleg csöpög a lábamra ahogy törökülésben szoptattam, és folyik az ágyra. Először azt hittem képzelődök, de mikor fel emeltem rájöttem hogy nem, és hogy le vagyok sz@rva. :) Szóval húzhattam át az ágyat a pizsijét a magamét.

Nyanya:

Én a lefejt tejcsit fagyasztom, mert van úgy hogy nem tudok szoptatni(pl. dokihoz kell mennem) és anyu azt ad neki , én meg kifejem a mellem ha haza értem és beteszem helyette, meg hát majd a főzelékbe is jó lesz. :)Meg ha nagyon extra nyügi van és gyorsan kell a tejcsi és nem bír szopni se a hisztitől akkor ha van a hűtőbe lefejt akkor oda adom. De mostanában csak akkor fejek, ha érzem hogy feszül a cicim, de Adél még alszik( éjjel vagy délután).

Mondjuk nekem nappal olyan mintha nem is lenne tej a cicimbe, de múltkor poénból lemértem és 100 grammot szopott, szóval, ha éjjel amikor "tele" van akkor mennyiket ehet?!

Wkata:
Mi kendőzünk,de változó a fogadtatás.

Csibemanó:
De jó hogy írtál!!
Ismerős a szitu... és nekem is ezért van immár 3,5 hónapja laptopom.(még szerencse hogy negyed évszázados lettem és volt alkalmam kinyafizni) Mert a fiam egy bűvész művész és hetente omlasztotta össze a winfost. Azóta meg csak lecsukom, és be a fiókba.
Én még nem szedtem szét a gépet, csak kihúztam és így nem tudta kapcsolgatni, elakartuk adni, de aztán rá kellett jönnünk annyit nem kapnánk érte mint amennyiért eladnánk, így eltesszük mi is a törpiknek.

Tesó ébresztés nálunk is bejátszik, igaz itt oda vissza megy, mert Adél is addig kajabál míg Tomit föl nem költi, és aztán meg hatalmasakat vigyorog a bátyusra. Csibészek ezek nagyon.

Verekedés :( Nálunk is volt!! De szerencsére már kevesebbszer van, most már csak sedreség van és abból baleset. Pl. ugrál és fejbe rúgja, rá fekszik stb.
Azzal vigyázz, hogy megütöd a nagyobbat, mert bánja a kicsit, mert nálunk is előfordult, hogy elfogyott a cérna és kapott, és olaj volt a tűzre. Mert Adél aztán 2 szeresen kapta vissza. Meg hát csúnya hogy ilyet írok, de akkor sunyi módon akkor támadt Adélra amikor nem voltam olyan közel, hogy rögtön oda lépjek, vagy ha szoptattam, és tudta nem tudok utána futni. Néha már a síró görcs kerülgetet, mert Adélt véresre karmolta. Rengeteget sírtam, amiatt, hogy az én kicsi fiam ilyen goni is tud lenni. Próbálj neki az eszére hatni, mond el hogy nem szabad bántani a tesót, mert fáj neki meg ilyenek. Meg hát jobban figyelni rájuk, és türelem, türelem,türelem.

Pil:
Tök jó hogy mini taliztatok!! Ilyenkor kicsit irigy irigy, hogy ti tudtok!!
Jók a képek!!

Becenevek:

Adus az Adélból, Nemo, Anus az Anemonából( amúgy érdekes mert az Adélra nem mindig figyel de az Anemonára mindig)
Amúgy: Büdös boszi, Boszika, Büdi, ha kakás akkor Büdös Panka( mint a büdös bogár egyik tájneve), Csiga Adél( mert anno Tomi mondta a csigára, hogy Csibész vagy csiga! Aztán Pesten amikor nagyon hiányzott akkor mindig ezt mondtuk egymásnak, meg Adélra) amúgy már kapott is egy csigát Adél. Nyuszi mókus, (Hehe Tomi a Nyuszi Tigris), Malacka(ha a pizsije van rajta, mert az olyan mint a Malacka ruhája színben). Több nem jut eszembe most. :)
És ha nagyon hiszti nafi akkor Toooomiii! ;)
Ja meg Kis Maszat, mert Tomi a Nagy Maszat. :)

Gombi:
Csini Julcsi!! :) Tégyleg Csáje nálunk is szerepel apa részéről.
És Isten éltessen sokáig!!:) 2,5 hónappal vagy picibb mint én. :)
Nekem már 6 éve volt hogy az éveim száma a szülinapom napjával volt azonos. Vicc, hogy pont aznap érettségiztem szóban :).
A másik érdekes ami miatt rendre elírtam csomó helyen hogy Adél 05.19 én meg 06. 19. Az már csak hab a tortán, hogy Tomi szül. helye Keszthely Adusé meg ugyibár Budapest IX. ezt is rutinból elíram már egyszer kétszer. Na de seráse fütty!!!

Házi munka:

Én felmosni szeretek, meg főzni és sütni. :)(uram szerint nem is rosszul ;) )

Úszás:
Tomit kellett volna vinnem, de mivel kb.8-10 km re van innen, és nincs kocsink így ez elmaradt.(vagyis apumat nem akartam ezzel is terhelni) Adél is asszem kimarad hasonló okok miatt ebből.

Wkata:
Hááát akkor azért szépen nődögél a fiad, ha 6300 gramm és 3470 gr-mal született. Akkor lehet nem is az éhség a nyafi oka amikor csak szopiztatod.
Adél 3420 gr.volt és még csak 5750 gramm.

Szilvi:
Gratu a fogincához!!
Adélnak is mostanában egyre sajog az ínye és azért nyüszög, szerdán már kínomba adtam neki Panadolt is, mert már a Dentinox se segített. Azzal aludt órát meg én is mert éjjel szinte semmit nem aludtunk. :(
De én még odáznám a fogasodást, mert nem akaródik megbarátkoznom a gondolattal, hogy piercinget harapjon belém a lány.

Hormonok:
Én csak annyiból vagyok bőgősebb, hogy kiborít ha gyerekek szenvednek.
Meg a másik a vér… ma pl. kirázott a hideg attól, hogy mutattak a híradóba egy beteget akit a nem jól fizetett traumatológus kötözött. Ami csak annyiból gáz, hogy ápolónő lennék vagy mi a szösz.

Szemince mosás:
Háááát doki vadászat még mindig tart, mert mint ma kiderül szabadságon voltak, de hétfőn már lesznek, remélem nem 2 hónap múlva kapunk időpontot.

Tali:
Egyre jobban sajnálom, hogy nem tudunk menni, de nem tudok se szállást keríteni, de pénzünk nem lesz annyi. Mert egy napra nekem is sok a 6-8 óra vonatozás nem hogy Adélnak.
De Pilchard az a postai címed ami iwiw-en meg van adva?

Vmit még akartam, de már hulla vagyok. Megyek aludni, de legalább behoztam a lemaradásomat.(wordbe 7 oldal,és a végén már visszafogtam magam) Holnap már úgy se bizti, hogy lesz normi netünk :(

Jó éjt!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Egy pár kép

Kép Szeretek meztelenkedni

Kép Apa ráadta a bugyimat amit kikészítettem, hogy felveszem míg én pancsiztam

Kép az uncsi tesóm kisebbik lánykájával

Kép Adél meg az én busa fejem "Anya komolyan nem vagy ép!!"

Kép Tesók

Kép szembe fotóztunk

Kép ma apa fürdette és lefoglalta pancsi után Adélt és pancsiztunk Tomival

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a tippeket! meg is nyugtattatok, mert mindig attól félek,hogy éjszaka baj lesz, ha nem böfizik és bukik nagyokat. Kipróbálom az édeskömény teát is, már többen javasolták.

Ja és a kedves fogadtatást is nagyon köszönöm, olyan aranyosak vagytok! :)

Most sajna pár hétig nem lesz netem, de majd rakok fel képeket a törpördögről, hogy nosztalgiázhassatok egy kicsit :lol:

MÉg egy jó babázást és minden jót!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Jó reggelt!

Ex:na jó a bundazsák csak vicc volt,bár itt télleg nagyon hideg meg szél volt tegnap,a lábzsákrészt én is felraktam a kocsira,meg ezek a plüss rugik azért jó melegek.Én is akarnék magamnak ilyen puha meleg rucit :lol:
Te szőrös szivű vagy?Tényleg hagyod bömbizni? :D Hogy birod?Néha jó lenne ha én is hagynám kicsit,na nem sokat,de tudod a szivem nekem vajból van:lol:
Petike nem ehetne többet?Merthogy irod hogy éhes.

Szőkemelinda:Hát nagyon aranyos vagy,komolyan le a kalappal hogy felajánlod "Magad" még igy az épitkezés mellett is.
Egyenlőre nincs semmi gondunk,hálistennek,de ha bármi ilyen irányú kérdésem lesz,vagy torna kell stb,én élni fogok a lehetőséggel,és irok Neked.
És remélem tudtok jönni a talira!

A pizzáspapir nincs elfelejtve,csak képzeljétek el pont elfogyott :roll: :roll:
Ilyet sem hallottam még,de hát ez van,jövő héten lesz akkor még fel tudom rakni.

Marcy:köszi,ha tudnád milyen képeket szoktam csinálni :oops: :oops:
Olyanokat hogy ember a kép jobb vagy bal szélén,a nagyrészén meg a nagy semmi,de imádok fotózni,és mióta Amelita baba itt van velünk nagyban nyomatom is.Ezek a jó képek pedig úgy készülnek hogy kb.50 képből 5 lesz jó. :lol: Na de viszont az olyan 5!!! :lol:
Még jó hogy van ez a digitális gép,enélkül nem lenne ilyen sikerélményem.

Nyanya:micsoda hülye emberek vannak ,ezzel az erővel ki se mozdulj amig a gyerek nem önálló,vagy hogy gondolták?

Black:még nem tudtalak elolvasni mert ahhoz kell kaja,pia, :lol: :lol: de pótolom

KépKép

KépKép
pilchard

Satuk! hogy ittad a teát ha nem filtereset?
még nem olvastam. Sziasztok. még jövök.
mári

Sziasztok!

Végre megint itt a jóidő!!! :)
Kata kint alszik az erkélyen, végre nincs gond az altatással :)

Mi is hetente mérünk meztelen súlyt..múlt vasárnap 4680g volt, és napi 800 g körül eszünk, átl 7x kajálásra. heti 21-28 dkg -t hízik.

Blackrose...nem vagy semmi...elfáradtam mire a végére értem..:)

Nem akarom elkiabálni, de talán helyreállt a tejci....kop kop kop. Az lehet, hogy a csoki tejserkentő?

zsu
(Kata 7 hetes és 4 napos) már nekem is kellene ilyen vonalzót csinálnom
zsu11

Ezt csinálta nekem a babafalva

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép

KépKép
pilchard

Pil:
:) :lol:
Én is csináltam ezen apropóból és 220 héttel vagyok kisebb. :)

Amúgy Balázs éppen azon rötyög itt mögöttem, hogy ritkán jövök,de ha jövök akkor adok nektek rendesen.

Ja és most átolvasom miket is írtam, mert úgy érzem tök sok mindenről akartam írni, de kimaradt.
Jó persze az utcsó 3 oldalt már csak olvastam, és csak a nagyon kibújós dolgokat írtam.

. a meghalt pocak baba:

Régebben a születéshete protálon is fórumoztam és mikor 18 hetes volt Adus akkor volt ott az egyik csaj?! (40 éves X nem tudom hány sokadik lombikja után)akinek 20 hetes volt a babája amikor görcsölni kezdett, és befektették, kapott infóziót, bevarrták a méhszáját, de vmi fertőzést kapott és így meg kellett szülje 20 hetesen a babát, aki végig jól volt, és makk egészséges. De mivel annyira pici, így ide kinn életképtelen. :( :cry:
Annyira rossz érzés volt főleg, hogy pont karácsony előtt pár héttel volt, meg hogy az én babám is majdnem annyi idős volt. Baromi sokszor eszembe jut mikor Adélra nézek.

Kaja:
Help!!! Mit főzzek?
Semmi ötletem nincs.

hehe!!
Kiélvezem hogy Adél alszik Tomi meg kertészkedik anyámmal.Meg főleg azt, hogy még van netünk :twisted: :wink:

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

NYanya, mi az első idei esküvőn kaptuk meg ugyanezt, hogy micsoda felelőtlenek vagyunk... hát, én meg pont leszarom, h idegenek mit gondolnak! ;) :D

Blackrose, jó h megint vagy! És megint betűmaratont rendeztél! :D

pogacsa

Üdv!

Gyors házi méréseredmény: 7100 g és 65 cm. KB.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Blackrose: köszi, hogy reagáltál a könnycsatorna átmosására, úgy emlékeztem, hogy Ex kisbabáját érinti, már korábban volt róla szó. Utólag is bocsi Ex (főleg, hogy a neveket össze-vissza keverem :) )

Macsek: írtad, hogy voltatok gyógytornásznál a fejtartása miatt a babának. Mivel hasonló a problémánk, azt szeretném megkérdezni, hogy a doki mondta, hogy vidd gyógytornászhoz, vagy te döntöttél így. Ezt csak azért kérdezem, mert nálunk szerintem még komolyabb a helyzet az izomhúzódás miatt és nekem kell tornásztatnom... (egy kicsit kivagyok, mert enyém a felelősség minden hozzáértés nélkül, és mi van, ha nem hatékony, ahogy csinálom és csak megy az idő... :cry: ).
Előre is köszi a választ.

Zsu: olyan szuper, hogy helyreállt a tejcimennyiség, tegnap nálunk is megmaradt a lefejt 140 ml és nem kellett pótlás. Kiváncsi leszek a mai napra. Éjszaka fejtem még 50 ml-t, úgyhogy ez már 190 :lol: :lol: :lol: .

-------------
Du. anyukáméknál leszünk, holnap jön anyósom 1 éjszakát tölt itt nálunk.

Kép
marcy

próba

Kép
zsu11

miért nem a kész vonalzó jelenik ilyenkor meg?????
Help!!!

Kép
zsu11

Katus, Pil!

A homeos bogyóból mennyit kell adni a babának? 2x5? Tejcsiben adjátok oda?

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!
Hááát, Black, éppen hiányoltalak.. bepótoltad a lemaradást :) :)
Pil, bocs, tényleg szarul fejeztem ki magam, azt szerettem volna kérdezni, hogy miért nincsenek képek itt a fórumon, alig tesz fel valaki.. Pedig olyan jó látni, ahogy ezek a csöppek iperednek.
Tegnap megrendeltem a tv-t, tök jót, erre ma hívtak, hogy kb. 2 hét.. hát visszamondtam.. nem semmi. Ennyit a gyorsaságról..
Az édeskömény teát én ittam, napi 2 alkalommal. Naturlandos, filtereset.. ez vált be, mást is próbáltam, az nem.. engem is meglepett.. lehet, hgoy más volt az összetétele a másik filteresnek, ill. a zacskós meg valahogy az sem volt az igazi..
Tegnap voltunk az Auchanban, és néztem téli cuccot.. képzeljétek, volt tök jó overál, csak nekünk már kicsi.. zsákos, és le is lehet szedni az alját, és csak kis dzseki marad belőle.. kicsi, de meleg.. A méretét nem tudom, mert az okosok megint más méretet írtak.. konkrétan T2 volt ez-- hallottatok már ilyet?! :shock: Ki kellett vennem Olivért a hordozóból, amit nem szeretek, mert nem akarom kikapkodni, mert mi van, ha egyedül megyek, akkor melyik kezemmel vásárolok.. na mindegy, felpróbáltam rá, és kicsi volt :( De megéri, asszem 3ezer körül volt.. Jó lett volna.
Vettünk hosszú ujju badyt, meg harisnyát- csúszásgátlósat :) . Megijedtem a hidegtől, hogy mit adjak rá.. mert van egy csomó pulcsi, az tudom fokozni, de gatya alá nem volt semmink.. Már van..
Legalább megvolt az esti kimozdulás.
Pil, Te vagy a legfiatalabb a 11 éveddel :) :)

satuk

reni:igen
én vizben oldom fel,nem töröm össze

zsu:a phpbb kód kell nem a html ha babafalvás a vonalzó

KépKép

KépKép
pilchard

Reni!
2x5.
Törd össze és egy kiskanál forraltvízbe old fel, szeretni fogja mert édes.

Most értünk haza a vásárlásból ezért nem voltam eddig.
Na megyek is mert Pannus pityereg-nyekereg.

Kép

Kép
katus73

Pil, Katus!

Köszi!!!

Reni
Kép
prenata

Pil!

Milyen játék van a Liberonál? A honlapjukon nem találok semmi kiírást!

Reni
Kép
prenata

Pil köszi :)

Kép
zsu11

sziótok!!!

gyors életjel, fiam balkézben :D

már tegnap este is akartam jönni, de megvétózták... :wink: hülye voltam, mert hason aludt el nyolckor, én meg rettegek a tudjátokmitől, és oldalára fordítottam, na öt perc múlva olyan éber volt, hogy csak fél tízkor ájult be újra.

teszek néhány képet gyorsan, mert már unja a banánt... napközben elég keveset alszik, tegnap csak másfél órát... :? no, de a lényeg, hogy éjjel elalszik.

ekkorát vigyorgok, ha foglalkoznak velem: :D
Kép

helló, csajok!
Kép

apával beszélgetünk:
Kép

pusszancs, még próbálok jönni...

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Az egész hetünk úgy elment, hogy észre se vettem és már péntek van. A héten én nagyon álomkóros voltam, így minden délután muszáj voltam aludni.
Voltunk 2 hós oltáson. Elég jól viselte Kende. Kicsit bedagadt neki és a láza is kicsit felment.
A tanácsadáson meg is mérték őt. 5130 gramm és 59 cm. :)
És képzeljétek szombat óta nem volt kaka nála, így kedden a védőnő tanácsára adtunk neki egy glicerines kúpot. Hát szegénykém akkorát trottyantott tőle, hogy pancsizni kellett.
Sajna azóta megint nincs kaka. Szegénykém küzd vele, de csak puki jön ki. Nem tudom mi lesz így. :( Most is nyöszörög szegénykém.

Hajnalban annyira édes volt. Apa megetette lefejt anyatejcsivel és utána letette a kiságyba szunyálni, amiből bömbi lett, így odahozta hozzám a kis drágát hogy cicizzen még egy kicsit. Hát rá tettem a cicire, de nem kérte, hanem csak odabújt hozzám és vigyorgott ezerrel és pár perc alatt elaludt. Csak az anya hiányzott neki:)

Látom többeknek nyügi volt a tegnapi nap. Mi szinte végigaludtuk a napot. Bezzeg ma fél óra alvás 1 óra üvöltés és 2 óránként kaja. Kicsit fárasztó. :(

Tegnap mi annyira fáztunk, hogy bekapcsoltuk egy kicsit a fűtést.

Nya most igyekszem nagyjából reagálni mindenkinek.

Pil: feltetted a vasárnapi képeket valahová? Teheted ugyanoda, ahová a múltkor én tettem. Csak le kell törölni a többit. Töröljem le?
A blogot olvastam. Szupi ahogy írod. Jót röhögetem, hogy Kende bemutatta a tejcsibubi fújást :)

Katus: a homeos bogyót én egy kis teába kevertem az nem jó?
Katus tényleg emelik a lakáshitel kamatát? Ennél rosszabbat nem is írhattál volna. :( Sajna engem ez keményen érint. (1éves a kamatperiódusunk)
Te még tudsz cigányul? Én annyit felejtettem már :)

Szilvi: Kende a bubifújást rendszeresen gyakorolja. :) Néha úgy habzik a szája, mint aki meg van veszve. Majd lefényképezem és felteszem :)
Grat a fogacskához. Kende is szenved vele, duzzad az ínye rendesen, de azt mondták hogy a fog kijövetele elhúzódhat akár 6 hónapig is.

Ex: tök jó, hogy Petinek ízlik a barack :) Sajnálom a felfázásos dolgot :(

Csibemanó: sajnálom, hogy Réka féltékeny Levire. Gondolom ebből kifolyólag csapott oda :(

Norwell: szép súlya van Kendéteknek. A miénk ugyanennyi centi, de csak 5130 gramm.

Mézgombi: gratula a keresztelőhöz jó, hogy végül is sikerült :) Utólag is boldog szülinapot.

Marcy, Zsu: tejcsi miatt :( Drukk nektek.

Mári: köszi a kukacos választ. Tényleg jó nagy égés lehetett a gyógyszertárban. De szerintem pár nap múlva nem fognak rá emlékezni.
Mi minden nap 2-3 órára lemegyünk sétálni, kivétel ha esik az eső. Ha nagyon hüsi van pl. tegnap csak 1 órát voltunk ki. Mondjuk mi nem azonos időbe megyünk ki, hanem ahogy időnk engedi.

Reni: nekem azt mondta a dokinéni, hogy a papaverin korlátlanul eltárolható, ha hűtőbe teszed. Mi ezt csináljuk, így csak kb. 2 hetente kell felíratni.
Én igyekszem minden kaja után fejni tejcsit, még ha csak pár mili is jön le. Nekem nincs annyi tejcsim, így úgy érzem ez muszáj nekem.
A gyógyszert én kiskanállal adom be neki, de addig nem veszem el a szájától amíg le nem nyeli, mert különben nekünk is kiköpi. Egyébként nekünk málna, vagy narancs ízesítésű a papaverin.
Ja és nekünk is volt egy ilyen hasfájós csúcs, de azt veszem észre, már javult a helyzet. Lehet, hogy a mai nap cáfolja ezt, mert most 1 órán át üvöltés volt :(

Kata: a tejcsi kiborulás miatt :( Egyszer én is eljátszottam azt hittem elbőgöm magam.

Satuk: nagyon tuti nektek, hogy éjjel 10 órát alszik. Mi még mindig a 3-4 óránál vagyunk.

Krisszi: fontos, hogy büfizzen! Próbálkozzatok vele. Nekünk se ment, és ez miatt olyan hasfájós lett (tele volt a pocija levegővel), hogy szélcsővel segített rajta a dokinéni!

Becenevek: Mogyoró, csibepók, nyuszipók, csibemanó, manó, csibike, kincsem, kicsim, kis gengszter, csibész, kiscsillag, cicus, nyösziegér, pocok, hörcsögpofa, buksi berci, béka berci stb. Az anyum aranyhúsnak és tesóm huligánnak hívja. Azt hiszem még sorolhatnám, mert apával majd minden nap adunk neki új neveket. :)

A feltett képek mind nagyon szuperek :)

Kérdés, akik a Cerazette bogyót szedik: az van ráírva, hogy menzesz után kell elkezdeni. De én még nem. :) És akkor mikor kezdjem az első szemet? Ettől a bogyótól ugye nem fog még megjönni, mert nem szeretném, ha a tejcsi rovására menne.

Most megyek, mert megyünk le a városba vásárolni :)

Puszi
Kisvirág
(Igyekszem sűrűbben jönni)

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág,
nekem a doki azt monta, hogy kezdjem el szedni teljesen függetlenül a menzesztől, és kb. 5 nap múlva már védettséget ad. Ráadásul folyamatosan kell szedni, kihagyás nélkül. (függetlenül mi van a papírjára írva) A tejcsire rákérdeztem, azt mondta nincs hatással, és a gyarkorlatban nem is vettem észre semmi változást.

Ex, jobban vagy?

Doren

Kép
Kép
doren

Sziasztok!

Gyors bekukk aztán rohanok...

Kisvirág: Nekem is azt mondta a dokim, hogy akármikor elkezdhetem, de nekem a védettségre 2 hetet mondott. Én már három hete szedem és nem vettem észre változást a tejcsiben, megjönni meg állítólag emellett a gyógyszere mellett nem fog.

na rohanok...

pussz lreta

Kép
Kép
lreta

Sziasztok!

Nyanya
Vásárlás a babával: múlt héten a dokinéni után, ha már úgyis úton voltunk, bementünk a közeli Csepel Plázába körülnézni. Az egyik boltban hirtelen nagy bömbizés tört elő Annából, az eladó nagyon kedvesen kérdezte hogy szopizik még? Mondtam hogy igen, és lassan kajcsi idő van... Erre mondta hogy nyugodtan üljek be az egyik próbafülkébe, ott kényelmesen megszoptathatom. Nagyon kedves volt. Ilyen is van szerencsére.

Akiknél már volt keresztelő:
A keresztelőre nektek is kellett vinni egy fehér réklit, amibe keresztet kell hímezni, hogy a végén ráterítsék majd?
Mennyi vizet öntenek a babára? Félek nehogy megfázzon. És remélem nem fogja végigbömbizni az egész szertartást
Nálunk 17-én lesz a keresztelő, ezért nem megyünk a talira ( 16-án sok egyéb dolgom lesz )

Mézgombi
És én is arra jutottam keresztelő ruha ügyben amire te. Van egy ujjatlan fehér plüss rugink, alá egy szép hosszú ujjú body, és varrok hozzá egy fehér plüss kabátkát madeira csipke díszítéssel, azt könnyű megvarrni, meg egy madeirás fodros sapit, és szerintem tökéletes lesz. A ruha tényleg csak csúszkál a babán.

Akinek már van nagyobb gyereke:
Mennyit nő a baba egy téli szezonban? Mekkora overállt/bundazsákot érdemes venni hogy ne nője ki? Elég egy számmal nagyobbat?

Teszek fel pár képet, még akkor készültek mikor jó idő volt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok,

Tegnap hazibuliban voltunk harmasban, nagy sikere volt a kisembernek. Azota O a tema a tarsasgban! :) Produkalta magat ezerrel, vigyorgott, szovegelt, jart kezrol kezre a lanyoknal! :)

Marcy: nekunk a csiposzuresen a dokineni mondta, hogy vigyuk el gyogytornaszhoz. En is nagyon drukkolok, hogy olyat kell csinalnom, amihez nem ertek. Probalgatok par gyakorlatot, es majd jovo heten megyunk ujra. Azt hiszem, hetente kell majd jarnunk, hogy azert szakszeru terapiat is kapjon neha. :) Az a baj, hogy nem hajlando szemkontatktust teremteni, meg nincsen semmi kedvenc jatek, es igy nem tudom ravenni, hogy magatol forgassa a fejet, viszont ha en elforditom neki, akkor kiabal, mert mint koztudott, a babak nem szeretik, ha valaki iranyitani szeretne a fejecskejuket. :(

Szoke Melinda: remelem jossz a talira, mert akkor jocskan kifaggatlak a gyakorlatokrol! Nem menekulsz! :) :lol:

Mi raszoktunk vegre a delutani alvasra, egyutt osszebujunk, aztan neha en mar kicsempeszem magam mellole, mint most is! Majd 5 korul eszunk. Remelem, jobban eszik, mint ebedre, mert latszolag alig szopizott valamit.
Nagyon varom a hetfot, akkor merunk meztelen sulyt, ezen a heten nem mericskelem mar, csak az esti kajalasnal. Tegnap bezabalt 180-at vacsira, kepzelem mennyit ehet napkozben, ha ez a legkisebb etkezes! :), de hosiesen birom, pedig ugy furdalja az oldalamat a kivacsisag! :)

Holnap megyunk a bababorzere, kaptunk ingyenes csaladi belepot. Szeretnek bevasarpolni pelusbol, es bundazsakot is vennek, csak tudnam mekkora meret kell. :)

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Virág!
Teába ne tedd mert üti egymást a homeopátiás bogyóval.Én a kaja előtt vagy után teljen el fél óra legalább és ne mosson fogat a gyerek és kávét se igyon.Ez az utolsó kettő poén volt de egyébként a felnőtekre ez vonatkozik ha h.bogyót szednek.
Én már semmit nem tudok cigányul.
Nemcsak a lakás kamat henem az összes kamat nő, meg mindennek nő az ára, hogy b....k meg.
Gyurcsány Ferenc: "Nem fog fájni"

Macsek!
Egy hős vagy a mérlegelés miatt.Én nem bírnám ki.

Az én gyermekem valami miatt nem nagyon szopizik ma a bal cicimből.Úgy tűnik mintha a bal oldali szemfogánál egy kicsit meg lenne duzzadva és egész nap az öklét rágja.Kicsit korainak tartom ezt.

Kép

Kép
katus73

Macsek, vagy aki még tudja:

Hol lesz holnap bababörze?

Köszi

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

szucsi: a bnv b pavilonjaban lesz a borze

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!!!

:)Végre alszanak, vagyis Tomi még csak altatódik. :)

Kérdés:
Valaki előfizet a Kismama magazinra? Meg kapta már? Mert elm. tegnap jelent meg de eddig nem landolt a postaládánkba. És tartok őle, hogy megint vki megtréfált.

Egy másik kérdés Pilchardhoz inézném:
Sürgős a Liberós figura? Vagy ráér szept közepén is?

No hirtelen ennyi majd még benézek.

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Katus:
Lehet Panna sem szimpatizál a baloldallal. :wink: :twisted: :lol:

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Sziasztok!

Ha jól tudom, babaruha börze a BNV-n lesz megint, mint áprilisban, de mi nem megyünk, mert pont most vettünk pár ruhát, meg kaptunk is néhányat.

Én úgy tudom, hogy a fejés csak akkor kell, ha el akarja tenni az ember a tejet, vagy ha kevés van - én ezért fejek sokszor, szóval, ha rendben van a tej, akkor nem gond ha nem fejtek, nem? Nálunk az a gond a tejjel, hogy Maki ha nem érzi elégnek a kaját, lefelé fordul a mellemről (való igaz, hogy ilyenkor szinte lötyög és lehetetlen fejni belőle), és üvölt. Akkor is, ha kalóriailag elvileg elég neki a napi kaja. Éhes és fütyül a növekedési táblázatokra... Jelenleg akkora, mint amekkora én 6 hónaposan voltam. Apja dettó. Remélem, egy idő után kicsit lelassul a növekedése majd. De megnyugtat, hogy vannak hasonló korú-súlyú babák még, nem egyedileg nagy.

Krisszi - büfiznie kell, buknia nem! Misi anyatej mellett 12 hét alatt 8-szor bukott összesen. Viszont a büfi tényleg fontos, türelmesen kell simogatni a hátát (a palack módszer szintén jó), nálunk is nagyon lassan jön. De hogy egyáltalán hallhatóan, érezhetően büfizzen, az is csak néhány hét után jött rendszeresen meg normálisan, nálatok is be fog állni biztosan. Oldaltfekvés tényleg jó, nálunk egy hónapig csak az volt "alvópóz". Azóta viszont csak hason alszik, kivétel a babakocsi vagy a hordozó mozgás közben.

Séta - ti mikor viszitek le sétálni a babókat? én ehhez nagyon hülye vagyok sajna :oops: ha Maki 8-kor ébred és kb. 10-kor megy újra aludni, akkor mikor induljak vele sétálni szerintetek?

Alvás - mindenkit irigylek, aki átalussza az éjszakát!!! Pedig Maki jó fej és éjjel rendszerint csak eszik, és vissza is alszik menten. Ezzel együtt kezdek mosott sz@r lenni...

Blackrose - Misi 08.43-kor született - a Te lányod mikor?

Én olyan gyáva lettem valahogy az elmenetelekkel - tök ügyesek vagytok, hogy mentek a babóval vásárolni meg minden... Igaz, én most tanulom újra az autóvezetést épp emiatt. De még próbálkozunk majd a kendővel, avval egész kényelmesen tudnánk közlekedni, ha Maki nem vétózná meg a projektet.

Megyek fürcsizni, aztán fejni meg aludni. Jó éjt mindenkinek!

Kata

Kép
wkata

Blackrose:nem sürgős.Tényleg tudsz küldeni?Jajj de aranyos vagy!!!Már közbe rájöttem hogy nem a nyuszi hanem a baba kellene.

Amúgy kiszámoltuk petivel,tök jól számol a babafalvás vonalzó,csak úgy néz ki évben csak 12-ig tud.

Kisvirág:még nem raktam fel a képeket,de oda fogom.mert én nem tudom hogy kell,és mindennap szólok petinek hogy muti meg,őmeg mindennap elfelejti.Na majd holnap!
Kár hogy nem futottunk össze a városban,én is vásároltam,bár villámvill voltam. :lol:

Zsu:szivesen

Lreta:megnéztem Noémit a videókon,annyira cuki,.A jól érzem magam cimű nagyon tuti.

Szücsi:már éppen meg akartalak szidni hogy erről a gyönyörű babáról hozzánk miért nem teszel fel képeket-merthogy odatévedtem a másik topicra és ott láttam Annát.A 3.kép a legszupibb.

Ex:Petikéd jó nagy baba.nagyobb mint Ameli.

Csajok!4Én már aaannnyyyiiirrraaa várom a talit!!!

Beszaladtam ma vácra a fél 4-es busszal,vettem magamnak egy olcsó gatyót,mert jött a hideg és nem jön rám ugye semmi.
Peti 5-ig dolgozott,akkor jöttünk eggyütt haza,Ameli addig anyósommal volt.Beléptem a szobába és egy nagy mosoly helyett kaptam egy lefelé görbülő szájat :(
Aztán jöttek vendégek hozzá,kapott dzsekit,pólót,farmerszoknyát.Nagyon dögös.

Norwell:majdnem kifelejtettelek,de csak majdnem :lol:
Kende is milyen kis husigombócka!!Édespofa!!

Annyira keverlek titeket Satukkal,meg a bébiket,nem tudommiért.
Képek ja,én is imádom nézni őket4én mindig teszek fel!!

KépKép

KépKép
pilchard

Wkata:én megyek vele boltba,meg ha fáradt de nem tud elaludni,akkor pont jó mert rázza a kocsi a seggét és jobban alszik
Sztem mehetsz közte is,meg akkor is amikor úgyis aludna.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Peti még nem alszik, de jól elvan magával a nagyágyon, szopja a kezét. :) Apa a mi szobánkban, én meg öcsém szobájában...

Lreta, nagyon köszi, de jól megvagyunk a tápival, amit meg esetleg hoz a bnőm, azt odaadom neki uzsinak...ma mondta, hogy egy fejésre elég sok jön ki neki, és egy nap legalább ötször fej, ha épp olyan, majd két hét alatt már több, mint 2 lityi ott figyel neki a fagyiban. :D

Szőkemelinda, lassan, de biztosan haladtok a házzal, majdcsak készen lesz egyszer. :)

Reni, ma kiszámoltam, hogy egy hónapban Peti közel 4,5 kg tápszert fogyaszt el, de hízik is rendesen, két hete 6360 volt, most meg, ahogy lentebb írtam 7 kg körül mozog...de nem tudom, hogy hol van rajta, szvsz nem látszódik.

Nyanya, ezt én is megkaptam párszor, főleg, amikor tömegközlekedek Petivel...hogy ilyen pici babával... Na, ők meg sétáltak vele, de gondolom, nem a négy fal között malmoztak...

Na folyt. köv. majd egyszer...kajcsi, és Petialtatás, mert a férjem, szokásához híven elhúz a fenébe...még jó, hogy lefürdette és megetette.

Na, megnéztem az Áll az alkut, és visszajöttem.

Blackrose, látom, kitettél ismét magadért, még ha hosszú időbe telt is. Nem tudom, nálunk nincs 100 Ft a gyógyszertűri popsikenőcs! Vagyis szerintem...a fürdetőkence 62 Ft...
Én anno az öcsémet kivadásztam a kiságyából, igaz, tagbaszakadt egyén voltam (vagyok). :) Anyuék itthon hagytak, öcsém meg nyöszizett, kiszedtem, rátettem az ágyra, és kerestünk mesét... Anyámék néztek nagyot, amikor hazaértek. :D
Net miatt :(. Ezért szoktunk mi minden számlát és csekket öt-hat évig megőrizni, a lejárt tartozássaikkal meg kezdjen mindenki amit akar (már ami a szolgáltatókat illeti). Nekünk jó volt, mert a férjem már az igénylés másnapján bekötötte a miénket, és aztán jöttek a szerelők, mi meg mondtuk, hogy már megvan. :D
Jó a D-vitaminos "sztori". Nálunk is rituálé a reggeli etetéskor, de most még tejcsit se kap bele...ugye az antibiotikum miatt, de így is megeszi.
A tápszeres bébikről annyit, hogy ugye Peti is az kap, és újabban ő is meg van bolondulva, néha sehogy és sehol nem jó neki...de most pl. egész sokáig elvolt magával az ágyon, utána kb. öt perc kellett neki, hogy bealtassam, és alszik a kiságyában. :)
Egyébként mi mostmár úgy csináljuk, hogy van forralt és kihűtött víz a hűtőben, így forró víz+hideg víz, és mehet a kajcsi. Kár, hogy ez nem akkor jutott az eszünkbe, amikor Peti még nagyon törpenyörpe volt...akkor volt forralás-hűtés-visítás... :)
A babakötvényes dologgal nem értek egyet...szvsz úgyis módosítják azt majd úgy, hogy érjen valamit. Egyébként halál esetén kifizetik a szülőknek ami van...de ilyen ne forduljon elő idő előtt. Egyébként jól tudod, nem kötelező átvinni, a MÁK-nál maradó kötvények hozama megegyezik az ötéves állampapír hozamával, ha jól emlékszem.
És mi is kötünk majd biztosítást, Aegon-ost, van nyereményjátéka is, és nekünk bőven jó lesz, de csak az év végén megyünk be, hogy a kockázatviselés kezdete jövő év jan. 1. legyen, akkor a férjem 2008.-ban kap vissza belőle párezret.
Pelus és kaki esete: tegnap a mamám nem húzta meg eléggé Petin a pelust, ma szóltam neki, hogy legközelebb hogyan csinálja. Becsületesen rátette, erre jól bekakilt, de azt úgy, hogy a rugija is olyan lett! Ja, és hazahoztam, állt vagy 3 órát, utána tettem a foltra folyékony mosószert, kimostam (mindig reszelek a dobba Caola mosószappant) és nem látszik!
Nálunk két gép van...remélem, azért az egyik mindig működőképes állapotban lesz, az öcsém egyébként is számítógépbuzi, max. naponta telepíti a vinfost. :D
Egyszerűen szupik a képek, amiket feltettél, az elsőn látszik, hogy milyen hosszű Adél, főleg a lábikója! :)
Nekem Baba magazinos előfizetésem van, és hozzák szorgalmasan. :)

OFF: anyám áthívott, a macska az ölében ül, és nézi a tv-t!!! :D

Pil, már így is 930-at eszik egy nap...igaz, hogy elvileg már kb. 1000-et kéne neki. :) Az az igazság, hogy 3 órát csak ki kéne, hogy bírjon ennyi kajával. Így néha hagyom, van, amikor elvan magával, van amikor rákezd a bömbire...igen, hagyom. Van, amikor 20 percet visít...de komolyan kezdek rá immunis lenni. :)
Fotózni én is szeretek, van, mikor egy egész sorozat készül Petiről, a digigép nélkül én is bajban lennék. Olyan szuper, hogy a gyerekeink majd ilyen sok fotót láthatnak magukról, nem?
Jó ez a vonalzó! 913/52=még 17,5 év, szóval egész jó, mindjárt megnézem, hogy nekem mit írna...szóval 11 éves 11 hónapos és 615 hetes vagyok. :)

Satuk, nekünk meg holnap lesz meg az új hűtőnk, nagyon furi lesz, épp néztük két napja, hogy a mostani 17 éves...

Norwell, én meg attól félek, hogy a hátán aludjon...ízlések és pofonok. :D De nálunk is az lenne, hogy ha megfordítanám, felkelne.

Kisvirág, Petinek is szoktak édes buborkékjai lenni, de a pálmát az viszi, amikor középre alkot egy nagyot...kár, hogy épp akkor nem tudom lefotózni, egyszer talán majd sikerül.
A felfázásom gyógyulóban, remélem, vedelem a kamillateát az antibogyó mellé.
Én nem szedek Cerazette bogyót, mivel én nem szopiztatok, de én úgy emlékszem, hogy az is benne van, hogy egyeztesse orvosával. Ebből én azt veszem le, hogy bármikor elkezdheted, aztán szedjed szépen. :)
Látom, Doren, Lreta is megerősített. :D

Doren, ahogy írtam, asszem javulok. :)

Szücsi, nem tudok méretügyben tanácsot adni, Peti iszonyatosan gyorsan nő! :) Mi anno 74-es vagy 80-as meleg rucit vettünk (akkor még javában pocakos voltam, vagy még az se?), de bejött, szerintem pont bele fog nőni, mire jönnek a zimankósabb idők.
Képek édesek, olyan picinek tűnik...

Macsek, a fejforgatást cáfolom. :) Én mindig fordítom Peti fejét a kenguruban, amerre nekem kényelmesebb, aztán van, amikor visszafordítja, de nem sír!

Na, befejeztem, lassan hajazni fogjuk egymás Blackrose-zal. :D A féjrem múltkor megkérdezte, hogy talán regényt írok-e...

Szép estét.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Na, amíg gépeltem, jött két hsz.

Kata, én ma vezettem, ezelőtt még terhesen ültem a volán mögé...háromszor le is fullasztottam a csodadudut, egyszer a villamos sínek kellős közepén, még jó, hogy nem jött tuja. :D

Pil, a talit én is várom. Ameli most mekkora??? Már csak azért, mert ő a képeken olyan kis husisnak tűnik, Petin meg szvsz elveszik a 7 kg...

Ági és
KépKép
exdeus

Pil:
Asszem igen. Van egy pár zacsi(mert nem szoktam eldobni az ilyen akciók miatt)

Wkata:
11.50 született. Szóval majdnem délbe.

Én szinte mindenhova viszem a kölkeket ahol nem zavarnak.
Pl. az sose felejtem , hogy amikor nődokihoz mentem pocakAdéllal és jött apa meg Tomi is, és Tomi végig kajabált, hogy "ana deje ki!"
Bár mi mindig is dilisek voltunk,még csak 2 hetes volt Tomi, de mentünk vele majálisba. :) Igaz 3 hete meg koncerten volunk. :) Élvezte hisz a "keresztapja" énekelt.

Na jóéjt!!!

Kép Így alszik az én legkisebb kincsem

Ja és tegnap kimaradt egy becenév, ami részben irodalmi, mert Adélból lett Léda és így én sokszor Lidinek szólítom a lányt. :)

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Black:nagyon cuki Adél.Jó nagy a cumija!Meg cuki ahogy a kezét a feje alá teszi.

Köszi Mindenkinek a becenévleirásokat!!Tök jók,Mindenki ad jó sok nevet az látom!!
Azért 2 különösn tetszett,azt hiszem Lreta irta,ha nem akkor keverek,a Csimpiholáré,és a csimpifon.Ez nagyon megmaradt a fejemben :lol: :lol: :lol:

Én is képek,Satuk látod!!!!
Természetesen nem én húztam a fejére Kép

Leteritette a micit
Kép

vigyor1 Kép

vigyor2
Kép

Olvasok
Kép

Anya ,nem látod hogy olvasok?
Kép

KépKép