Sziasztok!!
Nagy-nagy neki buzdulásom alább hagyott és mááár egy hete nem is nagyon jutottam fórum közelbe, de most igyekszem pótolni. Mentségemre legyen mondva, igencsak mozgalmas egy hét áll a hátam mögött. Hiszen mint már írtam itt volt anyós pajti...aztán szerdán mikor ő haza ment nekem mennem kellett Egerszegre a dokimhoz( természetesen potyára mentem)Aztán Csütörtökön igyekeztem utolérni magam, pénteken meg osztály találkozóra voltam hivatalos, aztán szombaton meg jöttek vendégek akik tegnap mentek haza. Jó-jó ennek ellenére persze esténként jöhettem volna, de bevallom hogy én este 10 felé mire a gyerekek tuti alszanak és már kajáltunk is hulla vagyok alapból is...nem hogy ilyen egyéb nehezítő körülményekkel.
No neki állok olvasni.
Kedd 16.16
Ex:
Utólag is gratu a barátnődnek.
Az én egyik jó barátnőm meg volt itt múlt kedden, és kivételesen nem motorral jött kérdeztem is mire föl nem, erre, hogy már nem mer mocizni, mert nem tudja ketten vannak-e vagy sem, és nem akar kockáztatni
Colett:
Mondjuk ez tényleg jól össze jött hogy a fiaink is majdnem egyidősek, meg a lányaink is.
Mondjuk ebből a szempontból, lehet hogy később meg az összeveszéssel fognak idegelni, mondjuk én már előre félek attól, ha Adus mászni fog, hogy neki áll Tomi cuccai közt matatni, hogy akkor mekkora sivítozás lesz.
Mondjuk most valahogy normalizálódott a helyzet Adél se kicsi annyira már Tomi mg kezd komolyodni így már néha látja a partnert a hugiba
Reggel pl. már várja Adél a Tomit és ha véletlenül korábban jön mint hogy ő megébredne akkor Tomi előbb Adélt kelt puszikkal simivel, és úgy engem. Szóval.... Jó van amikor meg úgy üvölt vele mint a... nagyon, meg ráfekszik, megrúgja...
Lreta:
Ügyi volt a fürcsi megoldás. És édes Noémi nagyon.
Akkor akár integethettünk volna is....
hiszen szembe voltatok mi a Balcsi egyik végén ti a másikonCsak az a baj, hogy pont a leghosszabb ez az átló.
Enci:
Nagyon jók a képek!! Csuda édes Maja
Nekem legjobban a kakira koncentrálós tetszik.
És én is sokszor vagyok szeretet hiányos állapotban úgy hogy küldök egy vagonnyi mosolyt meg simit a buksira!!!
Éjszakai alvás:
Nálunk ált este fél nyolc- nyolc körül van fürcsi aztán attól függően, hogy apa van-e vagy nincs a további program. Hiszen ha apa dolgozik akkor Tomi be a nagy kádba mellé aztán Adél is. És aztán míg Adust törlöm öltöztetem addig Tomi a kádba van aztán változó hogy mennyire éhes ha nagyon akkor ott kap cicit míg Tomi pancsizik, ha nem akkor Tomi kiszáll és törlés pizsi és aztán Adél szopi, így jobbára fél kilenc 9 között elalszik. Aztán persze Tomit kell altatni. De van hogy eddigre felébred, szóval előferdül, hogy fél tíz kor is kaja van. Aztán jó esetben éjjel fél egy , egy magasságában szopik, aztán 4-5 körül, aztán fél nyolc, nyolc. Ekkor ált Tomi is érkezik szóval kelni kell.
Ja és helyrajzilag, mi lányok a nappalinak kinevezett szobában, apa a hálóba,Tomi meg a gyerekszobában alszik. De van hogy éjjel ha megébred és semmi humorom nincs a szobájába visszaaltatni akkor jön oda mellénk a kihúzott heverőre. Olyan kor egyik oldalon Tomi másikon Adél középen meg én mint egy hering, mert Tomi eleve keresztbe fordul álmába Adél meg megérzi a tesót és kúszik felé.
Szilvi kérdésére:
Adél ált. hosszú ujjú felső és hosszú naci(van neki édi baba pizsije. A baba állványos játék képen pont abban van.
) Meg persze pléd vagy a párna huzat( a tentike ahogy Tomi hívja)
Hello körkérdése:
Mi napi 4-5 pelus Adél részéről. (Tomi részéről 3 -4) Ja és éjjel én sem pelusozok csak ha muszáj mert nem akarom hogy túlzottan felébredjen.
Hogy anyagilag mennyi: Adél már nem kap Pamperst, meg Liberót mint anno Tomi. Mondjuk a Pampers szerintem át esett a ló túlsó felére azzal, hogy minél kisebb legyen a lábak között a pakk, és már nem olyan nedvszívó mint régebben, a Liberóból meg csak a mini meg az újszülött jó, mert mikor már a baba többet mocorog akkor a ragasztó csík egyszerűen leszakad… és hát én nem adok annyit ki egy olyan pelusért amit aztán celluxszal megkell erősíteni, hogy ne essen le a gyerekről( komolyan megröhög, celluxszal kívülről meg erősítettem a ragasztó csíkot és úgy adtam a fiamra és úgy rá a bodyt és így nem esett le róla)Jó neki a Pennybe vett occsó(nagy csomagos 1700 ft) Meg még van abból amit anyós vett neki Huggies az van éjjelre.
Aztán majd ha egyszer csak megnyílik a Teckó akkor lesz olyan.
Vicces már elvileg 3 hónapja nyitni kellett volna az első tervek szerint második terv szerint 3 nap múlva. De mivel megsüllyedt az alap vagy mi így nem tudni mikor nyit. Pedig király lenne, mert itt van azt utca végébe.
Törlő kendőből még van Tomi baba bonusz programjából maradt Johnsons, a csíkos fajta
Na egyik kölyök segge se csíp, vagyis dehogy nem….a kendő csípi a feneket nagyon. Csúnya! Ellenben a DM-es az szupi, meg a bababoltban is van olcsó NO NAME kendő amit jó.
Lidl-s nem jó Tominak így azt Adélnak se vettem. Így popsitörlő kb. 500 ft átlagban abból nem tudom mennyi fogy. De mondjuk 2 csomag.
Popsi kenőcs meg régebben(Tominak) DM-es Bübchen kenőcs volt 600 pénzért 150 grammos. De Schleckerben vettem AS nevű popsi kenőcsöt 590 ért 500gramosat ami ugyan az mint a DM-es szóval. Ebből egy doboz körül fogyott el eddig úgy hogy még Adus pociban volt de Tominak már használtam. (igaz Tominak csak este meg kaka után van kenve a popsija. És mivel nekünk az Istvánba nem írtak fel semmit még popsikencét se így első körben vettem Neogranormont, ki is tartott vagy egy hétig, aztán leteszteltem az olcsót, és nem volt gond így nem vettem még egyszer, mert azért az drága. A dokinénivel meg azért nem iratok, mert abba is van a Neogr. Még hozzá két tubusnyi így anno Tomi idejében is már 1800 Ft fölött volt így a gyógyszertári.
Ki nem merem azért számolni, mert rá jövök, hogy sokba vannak a kölkeim, főleg a nagyobbik, aki már simán lehetne szoba tiszta 28,5 hónaposan.
Ex:
Hát jó hosszú leány annyi szent. Tomi ennyi idősen 2 cm kisebb volt.
És még így is mindig átlagon felüli hosszú volt.
Pogi:
Gergő blogja is szuper!!!
Nyanya:
Édi Blanka a szundizós képen. Adél is felszokta venni ezt a pozitúrát de ő ébren s tátogat hozzá. Már mondtam neki hogy tiszta Sully a Szörny RT ből.
Szilvi:
Osztom Pilchard véleményét hogy Reni iszonyúan hasonlít rád
Kár hogy messze vagy, mert én elcserélném a Huggies-os törlőkendőt veled, Johnsons csíkosra(mert attól mindkét gyerekem feneke kiütéses lesz)
Már írtam Adél is meg-meg fordul, de szerencsére nem olyan mint a ventillátor, hogy állandóan csak jó célzottan akkor fordul amikor nem kéne, hátról hasra, hasról hátra.
Persze mindezt pl. a kád fülé tett deszkán fürdetés kor, szóval volt hogy úgy kaptam el, nehogy bele essen a vízbe.
Gombi:
Csúcs képeket raktál fel Julcsiról.
Na most mentem, mert Adus még mindig alszik pedig 17.46 van.
Végre laposan van mind kettő, és jó esetben horpaszt is egy darabig.
Pil:
Csúcsak ezek a videók!!
No vigyázzatok majd én is teszek fel.
Van egy pár.
Enci:
Csini pici pocid van csak!
Hello:
Bevallom, nekem abszolút nincs energiám apára… pl. most hogy délutános amire haza jön ált én alszom már szóval ha Adél úgy ébred hogy még fenn van akkor egy puszi erejéig találkozunk, aztán szopi és ájulok vissza. Reggel meg ő még alszik mikor mi kelünk, és ált én már gőz erővel főzök meg gyerekezek mire ő kel. És aztán meg menni kell melózni neki.
No most megint neki állok, tegnap este jó rövid lettem, mert Adél aztán nem sokáig aludt. Cicire kérte magát....aztán egy jó óra múlva megint, aztán megint vagyis egész éjjel cicin volt és hol aludt hol szopott. Én meg persze ülve nem tudok aludni így nem aludtam szinte egy szemhunyásnyit sem.
Szerda, 14.37
Kisvirág:
Tomi már kezdet kezdetén megkapta ölbe Adélt, persze úgy hogy mi is tartjuk valamennyire. Egyedül nem veheti fel ez szabály, de ha szól akkor megkapja, mert nem szeretném, ha önálló akcióba kezdene. Mondjuk egyszer volt, hogy fel akarta venni önállóan, de akkor én ettem éppen Adus meg tök keservesen felsírt, és Tomi futott, hogy majd ő fel veszi, és csak segíteni akart. DE megbeszéltük hogy ő ne vegye fel, csak menjen oda és simizze meg. Mondjuk ez Adélnak elég is. Senki nem tudja olyan hamar megnyugtatni puszta jelenlétével mint Tomi.
Na most meg csak eddig jutottam, mert Adus felébredt, és ölbebaba ő s ma, így megpróbálok vele kimenni, de akkor egy úttal intézek netet, mert elvige már csak 2 napig van Adsl-ünk.
No nem tudtunk érdemben intézkedni. De ha minden jól megy akkor kábeles netünk lesz igaz egy hónap mire bekötik. Mert a T-online igen csak nem fair volt az elmúlt párnap során legyen elég annyi hogy mi szerintünk már lejárt a szerződés szerintük nem, és mi befizettünk mindent, de szerintük 19E tartozásunk van. Na mindegy. Amíg nem lesz semmi, addig betárcsázunk ha más nem lesz.
Folyt. Köv:
Konakion:
Nekem még sose landolt benne üveg szilánk.(igaz attól mindig fosok, hogy át vágja az üveg a papír zsepit amibe bele csavarom mikor feltöröm, de ez mindig eszembe jut, mert a leges legelső ampulla feltörésemkor elvágtam az ujjam pedig az már vagy 10 éve volt) De az íze cefet valóban. De Adus szereti nekünk a védőnő mondta hogy kicsi tejbe tegyem bele, és úgy adjam így mindig fejek le kicsi tejcsit és bele öntöm az ampullából és mellé egy kis tejet és úgy be.
D-vitamint meg szája cseppentem. Már-már rituálé számba megy. Mert anno Tomi nem szerette és akkor eltátotta a száját kezdetben elképedésében hogy ha apa is kapott (kanosítót
) Így most már mind a hárman elterülnek az ágyon és tátogatnak én meg cseppentek.
Wkata:
Üdv itt!!
És gratula a fiadhoz! Amúgy órára pontosan mikor született, ez csak azért kérdem , mert a kis lányom is május 19-i születésű, és kíváncsi vagyok.
A fiam tápszeres volt végig és nála nem emlékszem, hogy lett volna ilyen 3 hós mizéria, ő csak kb. 10 hónaposan gajdult meg… igaz az azóta is tart nála, de remélem, hogy lassan kinő a dac korszakból és kicsit normibb lesz, mert néha igencsak nehézkes vele. Bár már javuló tendenciát mutat.
Satuk:
Vagány kis krapek Olivér!!
Babakötvény:
Én valami olyasmit olvastam ki abból a papírból amit küldtek, hogy nem fontos átvinni a pénzt bankhoz, és mi úgy döntöttünk, hogy mivel anyagilag nem állunk azért úgy hogy még plusz pénzt tegyünk fel, így nem visszük bankhoz a pénzt, hanem majd 18 évesen az állam kincstár így is kifizeti.
Mert valahogy én úgy gondolom, hogy azt a megtakarítást a gyerekre költöm inkább, mert mire 18 lesz ki tudja mi lesz és mennyit fog érni a pénz.
Majd ha apának jövőre lejár az életbiztije, akkor meg majd kötünk biztosítást családit.. amiben minden benne van a balesettől a kórházi kezelésen át a halálig.(ne adj Isten) És akkor ha gond van még se kerülünk talán annyira padlóra, mint anno anyumék mikor beteg voltam, mert ha ne adja az Ég Adél beteg lesz akkor nem fog a bank se az állam egy kanyi fillért se adni.
Lehet hülye hozzáállás, de én így érzem. Meg valahogy olyan szarnak egy pofon dolognak érzem, mert adnak is meg nem is... és 18 év múlva is megszabják mire költheti, mert vállalkozást indíthat, továbbtanulhat, vagy lakást vehet belőle. És ami a vicc, hogy ha jól bele gondol az ember, már most se lenne elég rá ennyi ZS nem hogy 18 év múlva.
Tápszer meg a melegítése:
Mivel Tomi kezdettől fogva tápis volt így van tapasztalat.
A kórházban is így csinálják itt. Meg csináltam egy nagyobb adagot, egy napra valót kb. és amikor ki hűlt be a hűtőbe, és aztán abból mindig csak annyit amennyit megevett vettem ki, kis lábosban engedtem forró vizet és azt picit melegítettem, bele az üveget, és tök hamar meleg is volt. És zsupsz be az arcba.
Mert semmi humorom nem lett volna éjjel zatyikolni neki meg kihűteni, mert akkor persze forralni a vizet hozzá, meg a többi. 24 órát simán kibír a tápi a hűtőbe.
A mikrót azért nem ajánlják, mert rákkeltő (persze manapság mi nem) no de azt vettem észre hogy amit mikróztam azt nem is itta olyan jóízűen.
Pil:
Megy a szorítás a szopi küzdéshez!!!!
Kakifolt:
Nekem az azonnali áztatás és mosószappanozás(Flóra) jött be. Meg a napfény is csodákra képes. Mert Adus van hogy a fürdő lepedőjére rotty és volt hogy kicsit foltos maradt, de szép napsütés volt és kiteregettem, és mire megszáradt már nem is látszott.
Kaki pisi folyás:
Tominak csak nagyobb korában folyt ki a pelusból a pisi( mert annyit pisilt éjjel) Adélnak rendszeresen.pl tegnap este evett letettem aludni, de kb. egy óra múlva megébredt cicizett, és már nyirkos volt a hálóingje oldalt amin feküdt, letettem mert persze ájulás volt már, és nem akartam felzaklatni az előző éccaka sűrűsége után. Így csak éjjel 3 kor volt teljes átöltözés… mondjuk aztán 5 ig. nem is aludt el.
Kaki meg egyszer folyt ki mikor hazahoztam T-t a kórházból és gyakorlatlan anya lévén nem volt jól teljesen a pelus, de Adélnál gyakorlat ide vagy oda, a jól felrakott puttonyból is képes kitojni. Egyszer hajnali szopinál hallom, hogy egy rettenetes nagy rotyogás és marha büdi lesz, és aztán hogy valami meleg csöpög a lábamra ahogy törökülésben szoptattam, és folyik az ágyra. Először azt hittem képzelődök, de mikor fel emeltem rájöttem hogy nem, és hogy le vagyok sz@rva.
Szóval húzhattam át az ágyat a pizsijét a magamét.
Nyanya:
Én a lefejt tejcsit fagyasztom, mert van úgy hogy nem tudok szoptatni(pl. dokihoz kell mennem) és anyu azt ad neki , én meg kifejem a mellem ha haza értem és beteszem helyette, meg hát majd a főzelékbe is jó lesz.
Meg ha nagyon extra nyügi van és gyorsan kell a tejcsi és nem bír szopni se a hisztitől akkor ha van a hűtőbe lefejt akkor oda adom. De mostanában csak akkor fejek, ha érzem hogy feszül a cicim, de Adél még alszik( éjjel vagy délután).
Mondjuk nekem nappal olyan mintha nem is lenne tej a cicimbe, de múltkor poénból lemértem és 100 grammot szopott, szóval, ha éjjel amikor "tele" van akkor mennyiket ehet?!
Wkata:
Mi kendőzünk,de változó a fogadtatás.
Csibemanó:
De jó hogy írtál!!
Ismerős a szitu... és nekem is ezért van immár 3,5 hónapja laptopom.(még szerencse hogy negyed évszázados lettem és volt alkalmam kinyafizni) Mert a fiam egy bűvész művész és hetente omlasztotta össze a winfost. Azóta meg csak lecsukom, és be a fiókba.
Én még nem szedtem szét a gépet, csak kihúztam és így nem tudta kapcsolgatni, elakartuk adni, de aztán rá kellett jönnünk annyit nem kapnánk érte mint amennyiért eladnánk, így eltesszük mi is a törpiknek.
Tesó ébresztés nálunk is bejátszik, igaz itt oda vissza megy, mert Adél is addig kajabál míg Tomit föl nem költi, és aztán meg hatalmasakat vigyorog a bátyusra. Csibészek ezek nagyon.
Verekedés
Nálunk is volt!! De szerencsére már kevesebbszer van, most már csak sedreség van és abból baleset. Pl. ugrál és fejbe rúgja, rá fekszik stb.
Azzal vigyázz, hogy megütöd a nagyobbat, mert bánja a kicsit, mert nálunk is előfordult, hogy elfogyott a cérna és kapott, és olaj volt a tűzre. Mert Adél aztán 2 szeresen kapta vissza. Meg hát csúnya hogy ilyet írok, de akkor sunyi módon akkor támadt Adélra amikor nem voltam olyan közel, hogy rögtön oda lépjek, vagy ha szoptattam, és tudta nem tudok utána futni. Néha már a síró görcs kerülgetet, mert Adélt véresre karmolta. Rengeteget sírtam, amiatt, hogy az én kicsi fiam ilyen goni is tud lenni. Próbálj neki az eszére hatni, mond el hogy nem szabad bántani a tesót, mert fáj neki meg ilyenek. Meg hát jobban figyelni rájuk, és türelem, türelem,türelem.
Pil:
Tök jó hogy mini taliztatok!! Ilyenkor kicsit irigy irigy, hogy ti tudtok!!
Jók a képek!!
Becenevek:
Adus az Adélból, Nemo, Anus az Anemonából( amúgy érdekes mert az Adélra nem mindig figyel de az Anemonára mindig)
Amúgy: Büdös boszi, Boszika, Büdi, ha kakás akkor Büdös Panka( mint a büdös bogár egyik tájneve), Csiga Adél( mert anno Tomi mondta a csigára, hogy Csibész vagy csiga! Aztán Pesten amikor nagyon hiányzott akkor mindig ezt mondtuk egymásnak, meg Adélra) amúgy már kapott is egy csigát Adél. Nyuszi mókus, (Hehe Tomi a Nyuszi Tigris), Malacka(ha a pizsije van rajta, mert az olyan mint a Malacka ruhája színben). Több nem jut eszembe most.
És ha nagyon hiszti nafi akkor Toooomiii!
Ja meg Kis Maszat, mert Tomi a Nagy Maszat.
Gombi:
Csini Julcsi!!
Tégyleg Csáje nálunk is szerepel apa részéről.
És Isten éltessen sokáig!!:) 2,5 hónappal vagy picibb mint én.
Nekem már 6 éve volt hogy az éveim száma a szülinapom napjával volt azonos. Vicc, hogy pont aznap érettségiztem szóban
.
A másik érdekes ami miatt rendre elírtam csomó helyen hogy Adél 05.19 én meg 06. 19. Az már csak hab a tortán, hogy Tomi szül. helye Keszthely Adusé meg ugyibár Budapest IX. ezt is rutinból elíram már egyszer kétszer. Na de seráse fütty!!!
Házi munka:
Én felmosni szeretek, meg főzni és sütni.
(uram szerint nem is rosszul
)
Úszás:
Tomit kellett volna vinnem, de mivel kb.8-10 km re van innen, és nincs kocsink így ez elmaradt.(vagyis apumat nem akartam ezzel is terhelni) Adél is asszem kimarad hasonló okok miatt ebből.
Wkata:
Hááát akkor azért szépen nődögél a fiad, ha 6300 gramm és 3470 gr-mal született. Akkor lehet nem is az éhség a nyafi oka amikor csak szopiztatod.
Adél 3420 gr.volt és még csak 5750 gramm.
Szilvi:
Gratu a fogincához!!
Adélnak is mostanában egyre sajog az ínye és azért nyüszög, szerdán már kínomba adtam neki Panadolt is, mert már a Dentinox se segített. Azzal aludt órát meg én is mert éjjel szinte semmit nem aludtunk.
De én még odáznám a fogasodást, mert nem akaródik megbarátkoznom a gondolattal, hogy piercinget harapjon belém a lány.
Hormonok:
Én csak annyiból vagyok bőgősebb, hogy kiborít ha gyerekek szenvednek.
Meg a másik a vér… ma pl. kirázott a hideg attól, hogy mutattak a híradóba egy beteget akit a nem jól fizetett traumatológus kötözött. Ami csak annyiból gáz, hogy ápolónő lennék vagy mi a szösz.
Szemince mosás:
Háááát doki vadászat még mindig tart, mert mint ma kiderül szabadságon voltak, de hétfőn már lesznek, remélem nem 2 hónap múlva kapunk időpontot.
Tali:
Egyre jobban sajnálom, hogy nem tudunk menni, de nem tudok se szállást keríteni, de pénzünk nem lesz annyi. Mert egy napra nekem is sok a 6-8 óra vonatozás nem hogy Adélnak.
De Pilchard az a postai címed ami iwiw-en meg van adva?
Vmit még akartam, de már hulla vagyok. Megyek aludni, de legalább behoztam a lemaradásomat.(wordbe 7 oldal,és a végén már visszafogtam magam) Holnap már úgy se bizti, hogy lesz normi netünk
Jó éjt!!!