Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most egy pár napig lehet kicsit ritkábban tudok jönni, mert apa nincs itthon és Noémi extra nyügibügis.

Tegnap este a fürcsi után akkora hisztit csapott, hogy csak lestem, mindíg apa törölgette meg és most hiányzott neki, vagy már nagyon éhes volt és érezte rajtam a tejszagot. Na mindegy, már csak 2 kell aluszni:)

Becenevek: Cicabogyó, csimpaholáré, csimpifon, maszatka, maszatfalat, falatka és még vannak olyanok, amik csak egy adott szituációban jönnek létre pl: gögle volt egy napig, mert ezt mondogatta :lol: :lol: :lol:

Itt Szegeden az Anna fürdőben van bébiúszás, ha jól tudom 1500/ 2felnőtt+bébi. Én szerintem vinni fogom Noémit állandóan ficereg mocorog, legalább kicsit kifárad és jó nagyot fog csicsikálni tőle :twisted: :twisted:

Méz: Örülök, hogy sikerült a keresztelő, Julcsa tündéri a fotókon, és nagy nagy fülhúzás én is irigyellek a 25 miatt:))

Pil: tuti a répás kép :lol:

Nálatok is sz@r az idő, mert itt szakad az eső, pedíg akartam egy nagyot csavarogni, de így sajna az orrunkat sem tudjuk kidugni :( :(

Na megyek vadászok valami kaját, pussz mindenkinek

lreta

Kép
Kép
lreta

Sziasztok!

Bocs hogy ritkán jövök, de olvaslak benneteket ha van időm.
Mivel Nyanya rám hivatkozott, ideollózom azt a hozzászólásomat amit egy másik topikban egyszer már felraktam a bébiúszással kapcsolatban.

Előre bocsátom, hogy nem akarom lebeszélni azt aki ennek híve, de érdemes elgondolkodni az alábbiakon:

A HRG alapítvány továbbképzésén hallottam Lakatos Katitól a bébiúszással kapcsolatos ellenvéleményét. Eléggé megdöbbentett, mert se azelőtt, se azóta nem hallottam ilyet, pedig a gondolatmenet -noha nem bizonyított - roppant logikus és számomra meggyőző. Szinte senki nem hallott még róla, csak egy lány, neki az Optimális Családtervezőben szinte szó szerint ugyan ezt mondták.

A bébiúszás nagyon felkapott, reklámozott dolog, csak sajnos a lehetséges szövődményeiről nem nagyon hallani. Megpróbálom összefoglalni - nem szakszerűen, csak laikus szinten - remélem érthető lesz.
Az idegrendszer fejlődése során az emberben különböző reflexek alakulnak ki, illetve a fejlődés meghatározott szakaszában ezek le is épülnek, hogy átadják a helyüket egy magasabb rendű idegműködésnek, ami magasabb szintű tanulást tesz lehetővé. Ilyen pl. a csecsemő kapaszkodóreflexe, vagy a Moro féle karolóreflex, ami a törzsfejlődés egy szakaszán az életbenmaradás feltétele volt, de ma már nincs rá szükségünk, ezért néhány hónapos korban ezek el is tűnnek. További ilyen reflex a búvárreflex, és a a bébiúszás éppen erre épít. A búvárreflex velünk születik, és azt teszi lehetővé, hogy a csecsemő a víz alatt nem vesz levegőt. Ezáltal az úszás tanulásában valóban jó szolgálatot tehet, csakhogy...A búvárreflex kb. 8 hónapos korig váltható ki, utána leépül, ha nem kap megerősítést. A bébiúszás során viszont ezt a reflexet újra és újra aktivizálják, és itt jön a bökkenő. Ezzel nem hagyják, hogy leépüljön, ami az idegrendszer fejlődésének normális folyamata lenne, hanem mesterségesen fenntartják, ezáltal mesterségesen beleavatkoznak az idegrendszer fejlődésébe. Ez a mesterséges beleavatkozás viszont előre nem látható következményeket hozhat magával. Persze az összefüggés nem nagyon bizonyítható, hiszen ki tudja, milyen lenne a gyerek, ha nem járt volna bébiúszásra... De szerintem az érvelés rendkívül logikus, és egy olyan, máig is sok rejtélyt tartalmazó területen, mint az idegrendszer, én biztosan nem kockáztatnék...Én személyesen 2 gyereket ismertem, akik bébiúszásra jártak. Az egyiknél iskoláskorban derült ki, hogy súlyos dyslexiás, olyan fokú olvasási zavara volt, hogy még negyedikes korában is az anyja olvasta fel neki a tananyagot, mert képtelen volt értelmezni amit ő maga olvasott, pedig egyébként ép értelmű kislány. A másik gyerek 3 éves korában még egyáltalán nem beszélt, és nagycsoportos korára is komoly beszédnehézségekkel küzdött. Hangsúlyozom, nem tudhatjuk, mi lett volna, ha nem járnak bébiúszásra...És nyilván van sok olyan gyerek is, akinél nem okoz zavart a fejlődésében ; ellenkező esetben nyilván nagyobb nyilvánosságot kapna ez az aggodalom. De engem ez a gondolatmenet a tudományos bizonyítás hiányának dacára is meggyőzött. És a szülők, akik nyilván jót akarnak, lehet hogy többet ártanak ezzel, mint használnak.

Tehát a baj nem magával a vízben való mozgással, hanem a víz alá merüléssel van.Szerintem azoknál a gyerekeknél van kockázata, akiknél az idegrendszer fejlődése picit lassabb vagy nem teljesen zavartalan. Ez viszont eleinte nehezen ítélhető meg, a deficit csak később jelentkezik.

Abébiúszás oktatói erről nem beszélnek. Vagy azért, mert ők maguk sincsenek ezzel tisztában, illetve mivel ők ebből élnek, és az összefüggés valóban nem bizonyítható...

Még egy érdekesség: úgy tudom, a bébiúszás magyarországi megtermtője Amerikában uszodagépészként leste el a bébiúszás mozdulatait, aztán hazajött és meggazdagodott belőle. Testnevelőtanár és kosárlabdaedző, de semmilyen szakirányú végzettsége nincs, pl. úszóedző vagy hasonló...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Olvasás szinten én is vagyok, csak még írni nem tudtam, ügyködök ezerrel, rendbe kéne rakni a kérót, este jön egy haverom Julcsi-nézőbe.
A mostani szuritól lett egy kis hőemelkedés, a kúpot persze mindig kitojta, így maradt a Cataflam csepp. Reggel már sikeresebb volt a kúpozás, és most úgy érzem, rendben van a hőmérséklete. Az előbb még hatalmasat sikongatott mögöttem a játékainak, aztán elaludt rajta, remélem így is marad még egy ideig, mert vasalnom kellene.

Kata, a gombóc még OK becenévnek, de hogy jön hozzá a patkány?! :shock: Egyébként Julcsi kisebb súllyal (3350) született, egy picit fiatalabb, és most nagyobb (6770), mint a te babód, gondolhatod, hogy ő is megkapja néha, hogy gombócka... :) Apukám szerint még határeset, hogy nem duci. Szerintem meg olyan kis formás. :)
Egyébként nem minden tápitól lesz szorulás. Julcsi is sokkal keményebbet kakilt a Humanatól, mint amikor Milumilt adtunk neki. A Humana sűrűbb állagú, mint a többi. A mostani új tápijától meg 2 napig nem volt kaki, aztán meg megkaptuk a bombát. :) Azóta beállt, de csak naponta egy van, régebben meg napi 4-5-ször volt. Az új tápi egyébként azért kell, mert nagyon úgy néz ki, hogy tejérzékeny.

Ex, tehát valszeg ez volt a kaki-gond oka, hogy tejérzékeny. Az új mindentől mentes tápitól már nem nyálkás a kaki, és csak napi egy van. A Milumiltól sokkal több volt, és elég nyálkás, és ha visszagondolok, szinte mindig olyan volt a kakija, nem csak az utóbbi időben. Mondtam én a dokiknak, de a válasz csak az volt, hogy ránéztek, és közölték, biztos sokat eszik. Ha a mostani dokink nem küld el gasztróra, és nem kapunk új receptet, akkor még mindig ronda a kakija. Ettől úgy néz ki, hogy javult, de majd 7-én megyünk kivizsgálásra, akkor megnézik, mire allergiás. Addig van tejmentes táp, és még én sem ihatok egy korty tejet sem, és minden nyers tejes kaja kilőve. Már a tejpörsenései is elmúltak, szóval elég valószínű a tejérzékenység. Persze az új tápi nem a legjobb, így akkor cuppan rá a legjobban, ha anyatejcit is keverek bele, sőt, mostanában inkább többet szopizik, de ennek csak örülhetek.

Még egyszer mindenkinek köszi a köszöntést! Egyébként tök vicces, ebben az évben volt az, hogy 25-én voltam 25. :)

A babaúszás nekem azért nem jönne be, mert nincs kedvem még közös vízbe tenni, meg attól is félnék, hogy megfázik. Na, de én ilyen baci-parás vagyok! :) Meg én jártam évekig úszásra sulis koromban, szerintem akkor is bőven elég úszni, és megtanultam a helyes úszás technikát. Mert azt hallottam, hogy a babaúszástól rossz mozgások rögzülnek, amiket nehéz lesz majd elfelejteniük, amikor majd úszni tanulnak. De aztán persze ez lehet, hogy hülyeség, és úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy neki szimpatikus, és ahogy a lehetőségek engedik.

Ja, még akartam valamit írni a keresztelővel kapcsolatban. Csak egy ötlet azoknak, akik a jövőben készülnek rá. Szóval a ruhával először gondban voltunk, hogy mi is legyen. Voltunk ezer bababoltban, a kifejezett keresztelő szerkók, amelyek habos-babosak, szaténból meg egyéb csipp-csupp fényes anyagból marha drágák, meg nekem annyira nem is voltak bejövősek. Így vettünk egy együttest, ami fehér ujjatlan rugi és egy kis kabátka, alá pedig egy egy body csipkés gallérral. Teljesen elég egy ilyen ruci is, és még máskor is tudja használni. Na meg volt egy kislány a fent említett tipikus kereszteló szerkóban, elég nyűgi volt, adogatták kézről-kézre, a ruha meg csúszott rajta le-föl, egészen a nyakáig, ettől persze csak visított, az egész gyerekből csak egy nagy fedér bodor látszódott...

Akit érdekel egy kis mozgás! Hétfőtől 11-12 között baba-mama torna a Rókusban, 500 Ft. A babóknak saját pléd és pelus ajánlott. Én megyek!

Na felébredt, mire végeztem...

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!
Rettenetes éjszakánk volt mert Panna felébredt 0:45-kor és szopizott utána pedig 1,5 órán keresztül sírdogált.( Egyik gyerekemmel sem volt ilyen eddig)
Ezért én most nagyon fáradt vagyok.
A férjem még mindíg beteg és őt is ki kell "szolgálni".

Pil!
Ameli annyira cuki,kis tokamanci. Nem is hülyeség, hogy szopogatja répát így legalább vakargathatja az ínyét.Jogg mintha valami műanyag sz.rt dugdosna a szájába ki tudja milyen káros anyagok vannak benne.

macsek!
én is voltam 2x japánba népitáncolni.Pannus is olyan édesen tud vigyorogni amikor befejezi a szopizást.

Szücsi!
Engem meggyőztél.

Pogi!
Nem semmi csaj vagy, hogy angolul tartod a matek előadást le a kalappal.
Én nem tudom kiknek tarthatnék előadást a cigány nyelvizsgámmal. :oops:

Most megyek egy kicsit aludni.

Kép

Kép
katus73

Nem akarok okoskodni, de ha már belekezdtem, befejezem amit a bébiúszásról tanultam:

A vízben történő mozgások közül azok, amelyek az úgynevezett elemi mozgásokat váltják ki pl. elemi kúszás, mászás, hátráltatják a spontán mozgásfejlődést. Az elemi mozgás is reflex, ha a gyereket megfelelő testhelyzetben tartják, automatikusan kiváltódik. Ezeknek a reflexeknek az akaratlagos mozgásformák megjelenése előtt 3 hónappal integrálódni kell ahhoz hogy a valódi kúszás, mászás stabilan kialakulhasson, tehát 2-3 hónapos kor után már hiba ezeket előhívni, pedig a bébiúszáson erre is van példa.

A búvárreflexről megkerestem Lakatos Kati könyvében az idevágó részt:

„Az idegrendszer érésével a magasabb szinten szervezett, humán-specifikus akaratlagos mozgások csak úgy tudnak hiba nélkül megvalósulni, ha a primitív reakcióformák előhívhatósága megszűnik. Azzal, hogy a búvárreflexet, ezt a primitív motoros választ naponta vagy hetente többször is előhívják, neuro-fiziológiai szempontból fejlődés-ellenes ingert közvetítenek a gyerek felé”

( Lakatos Katalin: Szenzomotoros szemláletű vizsgálatok / Az állapot és mozgásvizsgáló teszt)

Akit érdekel, nézze meg a HRG alapítvány honlapját: www.bhrg.hu

Ők is csinálnak vizi mozgásterápiát, de nem bébiúszást.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Hmmm ez tényleg elgondolkodtató, teljesen logikusnak hangzik. Lehet mégsem fogunk bébiúszásra járni :( :(

Kép
Kép
lreta

Sziasztok!

Jól elbizonytalanodtam a bébiúszással kapcsolatban... De nem muszáj víz alá is vinni, a víz megszeretése meg talán megéri. Mindenesetre elmegyünk az első néhány alkalommal szerintem, mert akkor még csak ismerkedés van a nagy vízzel.
Bacipara: férjem szerint ami nem öl meg, az erősebbé tesz... Én nem vallom azért ezt ennyire, de végül is ha nem próbálom ki, sosem tudom meg, hogy szeretné-e a vizet és hogy egészséges marad-e - persze nagyon remélem, hogy igen.
Még valami: logikusan hangzik, amit ír a hölgy, de a más pszichológusok meg kimutatták, hogy van olyan elemi reflex, ami nem múlik el, nem épül le, csak fiziológiás oka van annak, hogy eltűnik. Ez az ún. lépő reflex (vagy rúgó reflex). Feltételezték bizonyos kísérletek alapján, hogy nem elfelejtődik, hanem a baba súlyának és súlypontjának megváltozása nem teszi már rá alkalmassá. Vízben próbálkoztak olyan babákkal, akik szárazon már nem tudták a lépőreflexet aktiválni és a vízben újra működött, hiszen ott kisebb részét tartják a súlyuknak maguk a babák. Nem tudom, hogy sikerült-e értelmesen leírnom, remélem...
Mindenesetre majd vigyázunk a víz alá menéssel. Csak azt szeretném elérni, hogy ne essen pánikba, ha vízbe kerül, mint anno én. Minden előzmény nélkül - a hajmosás is hosszú évekig gyilkos hiszti volt, mert az orromba menő víztől sikítottam. Persze lehet, hgoy enélkül se lenne semmi gondja.

Gombócpatkányság - férjemnél a patkány becéző utótag, ugyanúgy mint a cicu meg az egér... Kis korában minden állat macicicu volt neki, és ebben máig sem fejlődött sokat a jelek szerint :lol:

Pogi - a CEU-n előadni naggyon komoly dolog szerintem! tök ügyi vagy, egy ismerős pár oda járt PhD-re, és iszonyat jól tudtak angolul a végére, igazából ott jöttek össze, úgyhogy most ingáznak Brno és Budapest között, mivel a lány cseh.

Kata

Kép
wkata

Szerintem ez is meggyőző:

A rendszeres babaúszás a gyermeket gyakran előnyhöz juttatja a testi-szellemi fejlődés terén kortársaival szemben. A pozitív hatások megmutatkoznak a keringésben, a tüdőteljesítményben, fokozza az izmok erejét. A gyermek lelki fejlődése pozitív irányba változhat, a szülő-gyermek kapcsolat is erősödik. A gyermek szociális fejlődése és magatartása is kedvezően befolyásolható a korai alkalmazkodás és tisztelettanulás által egy új környezetben. A vízben való mozgás egy korai koordinációs és ügyességi kihívás. A gyermek egyensúlyérzékelése könnyedén fejlődhet a majdnem súlytalan állapotban. Mivel a baba fejlődésének e szakaszában a szárazföldön még nem képes a gravitáció ellenében ilyen jól mozogni, ezért a víz egy ideális közeg számára. A rendszeres babaúszás azonban még egy egész sor más kedvező hatást is előhív:

1. Tudományos kísérletek kimutatták, hogy a babák mélyebben és nyugodtabban alszanak a testi megterhelés után.

2. Az egyre gyakoribb tartáshibákat megelőzhetjük a babaúszással. A babaúszás a legmegfelelőbb mozgásmód a baba számára életének első évében.

3. A központi idegrendszert fejlesztjük a rendszeres babaúszással.

4. A fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség fokozódik.

A babaúszás céljai

A babaúszás általános célja a speciális motorikus fejlesztés, a szülő-gyermek kapcsolat emocionális erősítése, a szociális viselkedés javítása és a gyermek pszichikai-fizikai fejlődése. A babaúszás nem teljesítménysport és nem az úszás mielőbbi megtanulása a cél. Az anyával és/vagy apával történő úszás előterében mindig az öröm áll. A vízi foglalkozások alatt a szülő és a gyermek fontos közös tapasztalatokat gyűjthet a kommunikáció, a bizalom, a szeretetteljes kapcsolattartás terén.

Milyen idős kortól van értelme a babaúszásnak?

A babaúszás kezdő időpontjára vonatkozó tanácsok igen különbözőek az irodalomban. Azonban abban megegyeznek a vélemények, hogy az első életévben elkezdett foglalkozás a leghatékonyabb.

Az első hetek végére a baba köldöke már begyógyul. Ez idő előtt a köldökgyulladás veszélye miatt semmiképpen se vágjunk bele a "babaúszásba"! Amikor a baba már megpróbálja magát egyszerű mimika segítségével kifejezni, és akusztikai ingerekre is reagál hevesebb mozdulatok vagy a fej felemelésének kísérletével, akkor érdemes próbálkozni az első vízhez szoktatási kísérletekkel, otthon a fürdőkádban. Különböző előkészítő technikákkal: simításokkal, masszázsfogásokkal fokozhatjuk a baba jóérzését. A közös pancsolás az apával vagy az anyával a legcsodálatosabb a baba számára. Tartsa a gyermeket a nagy kádban szorosan magához ölelve, hogy biztonságban és kényelemben érezze magát, a legjobb, ha az ölében ül a gyermek. Az apák számára is különleges élmény egy kis közös fürdés az utóddal! A sok érintés és simogatás intenzív és szeretetteljes apa-gyermek viszonyhoz vezet.

A baba első "úszó" mozdulatait az otthoni fürdőkádban láthatjuk, amelyek mind a vízben, mind a szárazföldön megfelelő fejtartással előhívhatók. Ezek a magzati életben is működő elemi mozgásminták. (Prof. Katona) Ha a vízben a hason fekvő csecsemő arcát megemeljük, a végtagok úszásra emlékeztető mozgást mutatnak, amely a fej víz alá merülésével összerendezett mozgássorrá alakul (1930, dr. McGraw) szemrésnyitással, levegő kifújással kísérve. Jellegzetes az első reflexszerű mozgásoknál a láb mozgása. Jellegében a biciklizésre vagy "békalábtempóra" hasonlít. Az első hónapokban a lábak mozgáskészsége nagyobb, mint a karoké.

A légzés reflexszerű kihagyása egy veleszületett reflex, amelynek az a lényege, hogy ha a babák vizet éreznek arcukon, a külső légutakban, akkor azonnal bezárják a hangrésüket, szájukat, orrukon levegőt fújnak ki (buborék látható). Ez megakadályozza, hogy vizet nyeljen a gyermek, és az egészségre káros hatások így elkerülhetőek. Sokan azt hiszik, hogy a babák veszélytelenül merülhetnek. Ez azonban nem igaz, mert előfordulhat, hogy a baba vizet nyel, amely azután a tüdőbe kerül, ugyanis a reflex a félrenyelés ellen nem nyújt védelmet. A leírt reflex általában a 4-6 hónap után nem váltható ki többé. Ezt követően, a tudatos légzésvisszatartást lehet tanítani.

A gyermeknek az úszás alatt, amikor már nem működik a légzést visszatartó reflex és helyét a tudatos légvétel-légzésvisszatartás veszi át, az orrán át kell lélegeznie. A növekvő mozgáslehetőségeivel a gyermek nyugodtan, ritmikusan veszi majd a levegőt, hasonlóan, mint a szárazföldön. A légzés sebessége változhat a mozgás intenzitása, a víz hőmérséklete, az izgalom, motiváció és a gyermek temperamentumának függvényében. Csak óvodáskorban képes a gyermek tudatosan alkalmazni az úszásnemekhez szükséges légzéstechnikákat. Ettől kezdve lehet a szisztematikus úszásoktatást megkezdeni.

A víz hatása a szülőre és a gyermekre

A szülő-gyermek úszás jelentős előnye a szülő-gyermek kapcsolat erősödése. A vízben sok közvetlen testi érintkezés van, a szülő is gyermeki örömöket él át, amelyet közvetít gyermeke felé.

Előzetes orvosi vizsgálat

Feltétel az első uszodalátogatás előtt a gyermekorvosi vizsgálat. Ki kell zárni az akut vagy krónikus betegségeket! (például húgyúti és vesebetegségek, gombafertőzések.) Az uszodalátogatás első heteiben kerülje az oltásokat! Az oltások megterhelést jelentenek a kis testnek, és ezt nem kell feleslegesen növelni sportos megerőltetéssel. Oltás esetén szüneteltesse egy pár napig az úszásokat!

Tanácsok a szülőknek

Soha ne kezdje el egyedül! Ma Magyarországon több program is létezik, ahol felkészült oktatók foglalkoznak a családokkal. Forduljon bizalommal a megfelelően képzett szakemberekhez és válasszon kedvére való csoportot.

A csecsemőkorban szerzett első tapasztalatok, az egész életre hatással lesznek. A kellemetlen élmények ugyan nem maradnak meg tudatos emléknek, de a tudatalattiban tárolódhatnak. Ha a kellemetlen tapasztalat, élmény a korai gyermekkorban gyakran érte a gyermeket, akkor ezek az élmények fiatal és felnőttkorban félelmek okaivá válhatnak. Ha azonban a gyermek szeretetteljes és egészséges környezetben nő fel, akkor ezzel már megadjuk az alapjait egy pozitív beállítottságú életnek.

A cikk első része

Dr. Schultheisz Judit
Gyógyhírek
/A Heim Pál Gyermekkórház havilapja/
Vendég

Üdv!

Csak a bébiúszásról, aztán indulok a gyerekért...
Mindenki hallgasson a szívére, ne a különböző tankönyvekre!!! Attól, hogy egy ideig és egy kis időre elvisszük, szerintem semmi baja nem lesz, de ahogy írtam, mindenki magára hallgasson.
Én vinném, csak kicsit drágállom, mivel én csak egyedül mennék, és úgy egy kicsit sok.
Egyékbént azt gondolom, hogy ez a búvárreflex itthon is fent marad, legalábbis én azt tapasztalom Petinél, hogy amikor kezdem letörölni a fejét, vesz egy levegőt, és bent tartja...szóval még lemeríteni sem kell!

Na most ennyi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok!

Jajj! Hogy van időtök írni! Ne haragudjatok, de ha nagy néha elalszik a kiságyban vagy a nagyágyban, akkor jön a mosás kajálás tisztálkodás. .. Vasalni csak most volt időm, eddig nem vasaltam, meg mindent megcsinálok, főleg a takarítást, csak a vasalás ne lenne. Védőnő mondta, nem kell vasalni, de a pelusokat csak kell szerintem, pisis stb. lesz és a szájához is ér tisztán. És nem 60 fokon mososm, hanem a többi ruháival... Meg a férjnek is kell vasalni a pólóit stb...

Már nem is aktuális, amiket írni akartam, oly régen voltam...
Pil:mostanában nekünk is nehéz a kakilás, állaga ugyanolyan, de nehezen, többedszerre, nagy erőfeszítések árán jön csak ki. Nálunk most ilyen a hasfájás napok óta és állandóan ringatni kell ezért. Most úgy aludt el, hogy sírni hagytam, mert már evett, kaki is kijött és muszály volt ennem tusolnom stb...Szar így sírni hagyni, úgy sajnálom szegénykémet.
A papaverin nem használ, a homeós bogyót meg nem tudom, melyik illik rá...majd utánanézek. Az édeskömény tea sem jött be, bár nem tudom mennyi szem kellene 1 dl vízbe, meg mennyit igyon meg belőle alkalmanként...
Küldöm a mailt és örülök, hogy ismét többa tejcsid.
Egyik ismerősöm tápi ellenes, kevés tejcsi mellé bio almát és krumplit kapott a gyermek és megúszták tápi nélkül. Egy szakértővédőnő segített a hozzátáplálásban neki.

Kisvirág! A kukac tövében lévő krémet fürdés előtt olajos vattával törlöm ki, de a kukac végét nem merem, ott ti hogyan? Kézzel nem jön le...
Sudocremet azért használom, mert ez a legjobb, szép is a bőre. Nem használom mindenből a legjobbat, de a popsikrémből meg a fürdetőből ( Lubex ) nem engedek :oops:
, míg nagyobb nem lesz kicsit.

Colett: Vencus is felébred a pukira meg mindenre és kezdődik előről a ringatás...
Meg séta után a liftben is felébred. Bár mostanában megint nincs babakocsikázós séta :( Sírás, sírás....
Mézgombi: Isten éltessen sokáig!

Fejés! Már nem fejek, se energiám, se időm. És bimbóvédőt is használok. Eddig elég a tejcsi, remélem így is marad...

Kata: sajnálom a tejcsit, meg a tápit, de újra több van ugye, úgy rémlik? Ügyes vagy!

Jajj, hogy jártam! Mivel a tajkártyája még mindig a postán kallódik és már 6 hetes, az én taj-omra nem adják ki a gyógyikat. A hugom dokinője írt nekem receptet egy 6 hón. baba nevére. Papaverin...másnap mentem érte, nem írta rá az adagolást és nem akarták kiadni, kérdezősködtek én meg eléfelejtettem, hogy nem a mi nevünkre van....
mennem kelll
mári

folytatom: és kérdezték, használtuk-e már stb, én válaszolgattam, aztán kérdezték mennyi dős, én rávágtam 6 hetes- az nem lehet, januárban született, hogy hívják, nekem meg nem jutott eszembe a neve, mert a receptet odaadtam a multkor, most sorszámmal kellett érte menni, aztán elkezdtem hebegni habogni, hogy nem nekem kell csak én váltom ki stb. Furcsán néztek, kiadták, mert előre ki volt fizetve én meg többet oda nem megyek, pedig közel van hozzánk:(
aki nem kertes házba lakik, minden nap kiviszitek sétálni ugyanabban az időszakban, ha fúj a szél rossz idő van akkor is?, mert a védőnő a lelkemre kötötte, de most is rossz az idő és el is aludt!!!! Ismét! Ma másodszor! Szóval sokszor kimarad a séta.
És ma megyek fodrászhoz, apa vigyáz rá!!! Remélem nem fog sírni, mert akkor nagyon sajnálja és olyankor átpasszolja nekem....
Puszi:Mári
mári

Mári!

Mi eddig csak akkor hagytuk ki a sétát, ha esett az eső, de úgy is mondhatnám, hogy szakadt. Volt olyan, hogy lementünk sétálni és út közben kapott el az eső. A gyerekre az esővédőt ráraktuk, mármint a kocsira, behúzodtunk védett helyre aztán, amikor már nem esett annyira folyt. köv. Persze ez melegben volt.
Hogy ősszel és télen mi lesz, még nem tudom. Én néha még azzal is bajban vagyok, hogy mit adjak rá, amikor kimegyünk?

Reni
Kép
prenata

Mári!

Kata pl. a szelet nagyon nem bírja, ilyenkor babakocsi szóba sem jöhet, de a karomban kint volt jó egy órát. Persze úgy felöltöztettem, mintha tél lenne...:)
Ha esik, akkor felöltöztettem és rányitom az ablakot.

babaúszás: pont ma dobtak be szórólapot hozzánk, hogy itt is indul....eredetileg mi is akartunk...

zsu
zsu11

Sziasztok!

Egy gyorsat,most nincs időm,mert pörgök mint
majom f..án a stanecli!!! :lol:
Holnap szuri és készülök péntekre vendégek jönnek!!!

Lányok a jól láttam,és a védönő szerint is van egy picike fogunk!!!:)

Pil!Ameli nagyon édi,imádom!Nyúl nem lesz belőle ahogyan a répához való viszonyát nézem! :lol: :lol:
A te kajcsid is fini lehetett!:)

Mától a nagykádban fürcsizünk!Amit tegnap a szobában művelt....!Úszott a szőnyeg,csak nem hullámzott!:)

Bébiúszás!
Engem annyira izgat,hogy jópofa,és van egy vízalatti fényképezőnk,és ellövöm a 27 képet!!!!Ennyi!!!
Szerintem is mindenki döntse el mi a jó!Ösztönösen jön az!!!
Szerintem sem lesz baja,6-10 alkalomtól!Hónapokig én sem vinném,haszna nem sok van!!!
De én meg csak egy egyszerűt mondok ki az a hülye aki a víz alatt tudatosan levegőt vesz????
És evvel megdölt az egész,az is reflexszerűen jön!
Én dyscalkúliás vagyok(elég keményen még érettségizni sem éretségiztem matekból)És nem úsztam bébiként!Ez nem összefüggő szerintem!!!
Na mindegy,én elviszem egyszer kétszer,és kész!
Én imádom a vizet betegesen(vízöntő vagyok)!:):):)

Puszi!

Szilvi

Kép
szgoron

Szücsi, én már írtam ezt a babaúszásról vmikor régen, csak sokkal kevésbé szakszerűen! Legalábbis asszem hogy ide írtam... vagyis nem pont ezt, csak azt, hogy rögzít reflexeket amik később igencsak megnehezítik az úszástanulást.
Móka, amiket te leírtál mint babaúszás melletti érvek, egyikben sincs szó a merülésről!!!! A vízben való pancsizás meg nyilván nem káros. Csak utána a célok között, ott meg nem egyértelmű.
De amúgy sztem ha nem éjjel-nappal akartok járni, csak olykor-olykor, hogy pancsolhassatok egyet, az tuti nem árt!

Csajok, sajna a CEU-n nem vagyok állandós csak ilyen szerződéses ideiglenes, és nem előadó hanem gyakorlatot vezetek, de azért köszi. :) Bár bíztató, hogy visszahívtak, tavaly is voltam már.

Mári, fú, jól beégtél... azért sztem nem olyan jó a memóriájuk, hogy ha pár hét múlva visszamész, még emlékeznének...

pogacsa

Szilvi, gratula a foghoz!!! :)

pogacsa

Sziasztok!

Petit letettem... Tegnap kimaradt, hogy a majdnemsógornőm Kisembernek hívja Petit. :D

Macsek, ez jó magyarázat, ma én is ezt mondogattam, a vasalást végig ordította a drága...de túléltem, asszem, már immunis vagyok a hisztijére.

Pil, jók az "ismerkedős" képek. :) A keresztbe fordulásról annyit, hogy múltkor Petinek még a keze is kilógott a rácson keresztül...

Reni, én a mai napig kanállal adom a gyógyszert Petinek, nálunk nem fordítja el a fejét... :)

Kata, a gyümölcspép és a tejcsi miatt ne légy szomorú, remélem, ez csak egyszeri eset...no, reggel volt! Nem tudom, de Petinek az őszibarack ízlik, talán Misi is el fogja fogadni.
A kiskádban való fürcsi nálunk már egy jó ideje a fürdetőfotel nélkül zajlik, Peti az utóbbi időben rájött, hogy rúgkalimpálhat a lábával meg a kezével, és nagyon élvezi!
Nálunk nincs babamosószer, szvsz felesleges...nálunk Caola mosószappan van. :D

Lreta, mi már hozzászoktunk az apahiányhoz, rájöttem, hogy nélküle is jól elvagyunk. :) Egyébként én ugye kenguruban hurcibálom Petit, így esőben is vihetem...

Gombi, én se akarok kimaradni: Isten éltessen! Én csak 24 leszek. :D
A kúpot Peti csak akkor nyomja ki, ha épp bömbizés közepette akarom neki feltenni, egyébként meg vigyorog, csinálhatok én odalent akármit...ugyanez van a lázméréssel is.
Tejérzékenység miatt :(. A kakiról jut eszembe: ma kaptam egy Pampers pelus mintát, úgy voltam vele, egyszer kibírja a bőre, estére abban alszik...na persze, szerintem érezte, hogy valami "gáz" van, és a szokása ellenére estére jól bekakilt...ennyit a pelusról (biztos ezt gondolta).
A tejmentes tápival vigyázz, mert ha a későbbiekben ne adj' Isten azt kapna csak és kizárólag, attól is lehet szorulása, legalábbis nem oly' rég írtam, hogy az ismerősömék kislánya így járt. Persze ha muszáj, akkor muszáj, de ahogy olvasom, Julcsikának az anyatejcsi a nyerő!
Nekem rég volt, hogy az éveim száma megegyezett a születésnapommal...
A keresztelős ruhás dologgal maximálisan egyetértek, habár kinek mi jön be. Mi épp tegnap kaptunk egy együttest: ujjatlan rugi, kabátka, sapi, ha addig jó lesz rá, tökéletes lesz a névadójára. Olyan vajszínű...de aranyos, van rajta valami hímzett, de most nem tudom mi az...

Katus, nekem van angol nyelvvizsgám, a diploma miatt...jó nem adnának el Angliában, talán meg is értetném magam, de azért mégis csak más, ha valaki gyakorol is egy adott nyelvet, legyen ez akármilyen!

Mári, nem értem, hogy miért nem engedsz, hiszen anyagilag így nagyon megterhelő lesz számotokra, véleményem szerint a későbbiekben muszáj lesz a "drága" kencéket megvennetek, mert másra akár érzékeny is lehet. És a gyógyszertári készítményeknél nincs jobb, hiszen csak a legfontosabb alkotórészeket tartalmazzák, amelyek a baba igényeinek megfelelően változtathatók.
A barátnőm megkapta az idegilenes lakcímére a taj-kártyát, de a kislányt az állandó lakcímére anyakönyvezték, pedig szólt, hogy az ideiglenesre írják...magyar logika.
Nálunk van rendszer, ebben benne is van a séta a kenguruban, meg ha olyan az idő, akkor a mamám kiül vele a házuk elé. Mi a babakocsit csak jó időben vesszük elő...

Szilvi, fog :). Én asszem csak két hét múlva viszem el, elvileg most is szerettem volna, de semmi hangulatom, főleg ebben a kellemes időben... Akkor úgy is mindenféleképp be kell menni a dokinénihez, mert mi akkor kapjuk csak a háromhós oltást. De szerintem Petinek is a foga látszik alul...
A betegségek és a bébiúszás között szerintem sincs semmi összefüggés, egyébként is mindenre vonatkozóan találnak a szakértők érveket és ellenérveket. És ahogy írod, a bébiúszás viszonylag újkeletű, és már előtte is voltak beteg gyerekek, sőt lesznek is, ha úsztak, ha nem...

Na most ennyi volt...még nézelődök más fórumokon, aztán jön ide a férjem...

Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! (Hú, kb 3 perc volt, hogy leírtam ezt a szót.. :shock: )
Gyors leszek, mert kissé lerongyoódtam.. Őkelme kb. 2,5 óránként evett.. kissé zaklatott volt..
Mindegy, kedvderítőnek, most kaptam a neten.. az év anyukája címmel.. :) :)
Kép

satuk

Icus!
Köszi, bajban voltam, mert megígértem, de végül nem találtam a bébiúszásos írásodat. Amúgy engem abszolút meggyőzött.

Mézgombi!
A rossz úszástechnikáról a babaúszástól én is hallottam.
Ez a tejérzékenység már hivatalos? Volt vérvétel is?

HRG tényleg jó. Mi járunk a fiammal Lakatos Katalinhoz. Ha valakit érdekel szívesen leírom a tapasztalatunkat.

fejés: Én is egyre ritkábban. Már csak max napi 1-1 fejés cicinként, de van hogy ez is elmarad. Egyszerűen nincs időm a fiam mellett. Mai napunk pl. délelőtt Blankával sebészeten voltunk a köldöksérvvel. Aztán hazahoztam Blankát az apjának és elrohantam vásárolni. Majd ebéd és próbálkozás az altatással, ami persze nem jött össze és férjem is elment 1 órakor dolgozni, mert épp délutános. 3 órára meg mennem kellett a fiammal a pszichológushoz. Blankát már ott etettem. Aztán egy kis játszóterezés és irány haza. Épp hogy hazaértünk zuhi előtt. Férjem 22 óra 30-kor ért haza a munkából és akkor még mindkét gyerek ébren volt. Fiam mostanra elaludt, de Blanka még apa hasán fekszik, mivel ahogy megérzi az ágya érintését, heves ordításba kezd. Hát nem csoda, hogy fejésre már nem fusssa az erőmből. Azért remélem nem apad el, mert fél évig csak szoptatni szeretnék.
Ha ez így megy tovább átállok olvasó üzemmódba. Lassan úgyis mindenki abban van, csak akkor mit olvasunk? :(

Szilvi!
Jó hamar jött a fogacska. Amúgy mikor kell jönnie az első fogaknak a nagykönyv szerint? Fiamnak 9 hónaposan jött az első, arra emlékszem, hogy ez már aránylag későn.

Satuk! Kacsamama nagyon jó :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok,

hát még nem sikerül visszaállnom a régi kerékvágásba. Csak ilyenkor este tudok jönni, viszont most a férjem tanul ezerrel és elfoglalja a gépet altatás után...
Napközben meg úgy látom reménytelen, hogy ideüljek, mert amíg a fiam alszik, addig a lánykám eszik, stb... Így az egész nap be van osztva.

Nyanya, köszi az infot, 2gyerek+férj megyünk. Mi is "késünk", mert Vircsi 9-kor szokott enni.

Katus, már rég készültem írni, hogy így, a négyszeri evéssel kb. 5-600-at eszik egy nap. A reggeli fejést teszem el a hűtőbe, ami 70-110 ml szokott lenni. (illetve tartalékolom, hátha szükség lesz rá valamikor)

Szuperek a mintalis képek!

Mézgombi, gratula a keresztelőhöz, jó hogy össze tudtátok hozni. A lánykád hajzuhataga nem semmi!, és irtó aranyos a csatokkal.
Utólag is Boldog Szülinapot! Szemtelenül fiatal vagy! :lol:

Macsek, összefuthatunk valamikor, de én inkább d.e. tudok a gyerkőcökkel kimenni, vagy csak hat után. De ha konkrét napot előre megbeszélünk, szerzek bébiszittert a fiamhoz.

Virágot „csak” Vircsinek becézzük. A fiamnál volt az, hogy kókusznak hívtuk, és mikor már akkora lett, hogy a játszótéren utána kellett szólni, akkor leszoktam róla. Sokan furcsán néztek, hogy kiabálok ott, hogy kókusz-kókusz ide gyere!...

Satuk, a fiamat vittük úszni, és igen, érdemes előtte kicsit hozzászoktatni a hüvösebb vízhez. Annak ellenére, hogy a fiammal nem ment a lemerülés, nagyon élveztük, és szerintem jó volt. A Rubin hotelbe jártunk. Virággal is készülök menni, csak addig a fiamnak kell találjak valami elfoglaltságot...

Pilchard, örülök, hogy Ameli mégis a tejci mellett döntött, pláne, hogy beáll valami rendszer is. Kell a pocakjuknak is az az idő, hogy megemésszék.
Még írjak mélt?, vagy csak azért kérted, mert rég jelentkeztem?

Szilvi, hozod a formád! :lol: A talira lehet én is váltás fehérnemüvel készülök, ha így folytatod. Gratula a fogacskához.

Hasonfekvés: az én lánykám csak és kizárólag hason képes meglenni. Én meg azt próbálgatom vele, hogy néha-néha háton is legyen és ezeket az időket húzom ki. A hordozót továbbra is utálja. Mi kaptunk kölcsönbe egy pihenőszéket, de mivel csak hason van el, azt is kb. 5 percig használjuk.

A keresztelőt mi október közepére terveztük, és addig meg kell Vircsivel szoktassam ezt a hordozót, hizsen Kolozsváron tartjuk, és minimum hétórás az út. Az utazástól már előre reszketek.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren

Pogi: nem akartam a babaúszás mellett érvelni, mert az a véleményem, hogy mindenki saját maga dönt ebben a kérdésben. Nem vagyok orvos, se szakértő, így nem tudom jó-e vagy sem. Az a véleményem, hogy senkinek sem szabad megmondani miről mit gondoljon, max azt, hogy miről gondolkodjon. Mindössze ezért másoltam be ezt a cikket, hogy legyen összehasonlítási alap. Személy szerint nekem egy olyan alapítvány, aki ilyen kőkemény árakkal dolgozik (lsd. honlap) megint csak nem meggyőző, mert nyilván a saját szolgáltatását akarja eladni. Viszont ennek ellenére nem vagyok biztos a másik véleményben sem. Mert mint mondtam nem vagyok szakértője a témának, de szerintem egyikőtök sem.

Szép napot Mindenkinek! Sziasztok
Vendég

Sziasztok!!

Doren:azért irtam a mailt hogy elküldjem a telcsiszámom.
Miért ott lesz a keresztelő?7 órás út?Az szép,az még nekem is kinzás lenne.

Satuk:király a kép!!

Ex:Amelit is anyuékhoz irták,mert akkor még az volt az állandó lakcimem,hiába mondtam hol fogunk akni,meg hogy peti kosdra van bejelentve,szartak rá.Minden hivatalos dologban csak az anyuka számit.Megkaptuk a lakcimest,és egy hét múlva csináltattunk újat!Tiszta baromság!!

Mári:sztem sem fognak emlékezni,de jó a story,tényleg cikis lehetett.

Szilvi:azta,Reni lesz az első fogas topicbaba???????Megünnepeljük!!!

Katus:megvan a bogyó,ma kezdem kipróbálni.Nektek bevált?Csak mert irtad asszem tegnap hogy fájt mégis a hasa.

Nem tudom az idő miatt e,de ameli este 8-tól éjfélig 3x ébredt fel,és nem tud visszaaludni csak cicin,mert amúgy üvölt.
Itt tök hideg van,és nagyon fúj a szél,de mindenképpen ki fogok vele menni,mert pl.boltba is el kell menni,meg kell a levegő.Majd jól felöltöztetem,ha meg igy marad az idő akkor vehetünk idő előtt bundazsákot Nekik.most mennem kell,majd még jövök.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok Lányok,

Pil: édes a kis Ameli :) , imádom, olyan jó képeket készítesz mindig, szerintem pályát tévesztettél :lol: .

Nyanya: amikor azt olvasom, hogy mindenki fej szoptatás után, akkor lelkiismeretfurdalásom lesz, mert én eddig csak akkor fejtem, amikor eszembe jutott, vagy éppen időm volt rá, annak ellenére, hogy kevés a tejem, vagy pont ezért, mert semmit nem tudtam volna fejni, és ettől ment el a kedvem. Hülyeséget csinálok szerintetek, hogy nem fejek minden etetés után??? Eddig úgy tűnik, hogy bejön az, hogy éjszaka egyszer fejek kb. 120ml-t és az elég kiegészítésnek egész nap.
Anyukám tegnap azt mondta, hogy túletetem a babát és lehet, hogy igaza van. Elegem van már a mérlegből (én voltam az, aki még mielött nem szültünk, mondtam, hogy na én aztán nem méregetek, erre mást sem csinálok). Kezdem azt hinni, hogy nagy hülyeség, hiszen, mint már olyan sokszor, ebben az esetben is el lehet mondani, hogy nem minden baba egyforma, egyik ennyit eszik a másik annyit, a lényeg, hogy fejlődjön. Azt hiszem ezért is bizonytalanodtam el a tejjel kapcsolatban is, mert minden etetésnél most már bele akartam kényszeríteni a 150 ml-t, pedig tegnap, amikor nem eröltettem, elég volt neki egyik evésnél mondjuk a 70 ml a másiknál a 100 ml és mégis jó volt.

Doren: olvastam, hogy Virág 5-600 ml-t eszik egy nap (gyorsan megnéztem mennyi idős), de azt nem tudom, hogy hány kiló??? Megírnád nekem, mert akkor már tényleg nem aggódnék, ha mondjuk Ő is olyan 6 kg körüli baba lenne :lol: .

Na erről ennyit, nem fárasztalak tovább benneteket :lol: .

Képzeljétek, ma megejtettem az első forró fürdőt, mióta megszültem Marcikát. Annyira jó érzés volt, mától fogva csak fürcsizek (utálok zuhanyozni, csak legvégső esetben :shock: ).

Ma megyünk a háziorvoshoz megmutatni Marci nyakát, hogy lazultak-e az izmok? Bár nagyobb reményt fűzök majd szept. 8-án az ortopéd szakorvos véleményéhez.

Ex: azt hiszem Te írtad, hogy át kell majd mosni Tomika könnycsatornáját, csak dokit keresel. Jól emlékszem? Ha igen, akkor van vmi előrelépés az ügyben.
Csak azért kérdezem, mert az elején engem is ijesztegettek ezzel, mert sokáig váladékos volt Marci szeme, de úgy tűnik ez már a múlté :) .

Úgy néz ki, hogy elkezdem az Államigazgatási fősulit, 8-án lesz a beiratkozás :( . Valahol jó, mert mindig azt terveztem, hogy amikor otthon leszek a babával kihasználom a másoddiplomás ingyenes képzést, ráadásul már középiskolás korom óta ezt szerettem voltan tanulni, viszont nem tudom, hogy birkózok meg a dologgal. Nem a tanulás részével (bár sajna időt vesz el Marcikától), hanem a Pestre való feljárogatástól, stb.
Attól is félek, hogy oldom meg azokon a napokon a fejés. Na mindegy, szóval ezek a fejlemények, majd csak megoldjuk.

puszi

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Pil!
Szerintem ez a hasfájás nem a szokásos hasfájás volt hanem valami extra.A sima hasfájás nem jött elő amióta nyomjuk a bogyót.
a mi éjszakánk is gyalázatos volt legalábbis éjfélig, nagyon éberen aludt állandóan felket.Szerintem ez a hidegfront miatt volt.

Doren!
Virág hány kiló, hogy ennyit szopik?Csak szopik vagy kap pótlást is?
Engem is érdekel, hogy miért Kolozsváron lesz a keresztelő?

Nyanya!
Miért apadna el a tejed, szerintem nem a fejés a lényeg hanem a szopi.
Minden elismerésem a tied a két gyerek miatt ( meg mindenkinek aki két vagy több gyerekkel van otthon) nem lehet könnyű egész nap. Én már csak tudom. Mondjuk az enyém már elkezdte az ovit úgyhogy nekem napközben könnyebb.

Satuk!
Jó a kép!!
Panna még mindíg 2 óránkánt eszik :shock: , ezt szokta meg szerintem ez már így is marad.Cserébe éjszaka alszik.

Szilvi!
Katának 6 hónaposan jött ki az első foga alul.
Mit készítesz Péntekre a vendégeknek?

ruha: reggel voltam kint az utcán szerintem nyugodtan adhattok bundazsákot a gyerekekre. :roll:

Kép

Kép
katus73

Jóóóregelt Vietnám!!!:)

Katus!!!Köszi a tippet,éppen akartam kérdezni mit adjak a gyerekre!!!:)
Lábzsákot rakjam fel a bkocsira????
Milánóit csinálok,az volt a kívánság!!!:)Egyszerű,laktató,fínom,stb.

Egyenlőre még nem 100,hogy az fog,de a nunián(tudod nyanya)voltak pöttyök,és én teljesen megvoltam győzödve,hogy a krémtől vannak,de állítólag a fogzástól is jönnek!Most múlásban vannak!!!
Ömlik a gyerekből a nyál,de szószerint,és sírásban,ill,ÁÁÁÁÁ zásban alszik be!Az ökle az egész szájjában van,és a cumisüveg cumiát is rágja!Hát nem tudom!!!
Az okosok azt mondták!De elég korai szerintem is!Nem baj,mi "sokfogúak leszünk":):):)

Doren!Jó messze kesz a keresztelő,de biztosan gyönyörű!Mondjuk én imádok utazni!
Van egy dévai barátnőm,és egyszer elmentem vele haza,reggel 6-kor indultunk,ésolyan 3-ra értünk oda,majd ott voltunk 2-órát oszt vissza!Akkor már golyóztam egy picit!Ez röhögött,már kínommban magyarosan románul olvastam,pisiltem az út szélén a kamionosok dudáltak!Tiszta égő volt!Ja és voltam ott piacon 10000Ft-ból egy csomó mindent vettem 6kg juh és kecske sajtot,farmert,inget,piát,mindent és én ott milliomos voltam!!!:)

Te voltál már a drakula várban???Én oda úgy szeretnék menni!!!!De gyönyörű Erdély,ez vitathatatlan!:)

Ex!Tetszett Petinek a barack????kaka milyen lett?
:)
Lassan megyek vásárolni,mert ma még olcsó minden holnaptól minden drágább!(25%-os áfakulcs)Csesszék meg!!!!:(

Puszi!
Ja és köszönöm a gratulákat!!!:)

LÁBZSÁKOT AKKOR RAKJAM?????

Kép
szgoron

sziasztok, jóóóó reggelt!

Szgoron: én is vízöntő vagyok és nekünk is van vízalatti fényképező, kaptuk és ezért kipróbáljuk az úszást :D , de nem rendszeresen szerintem...

Ex: csak vagy 2-3 hós koráig gondoltam a luxust, lehet hogy ki is tart odáig, nem kell venni újabb adagot :D
A taj kártyát oda kapjuk, ahová kértük, én a tartózkodásimra kértem, ez logikus is, csak az állandóra ment. Viszont a baba lakcíme az anyuka állandója sajnos, azt nem lehet kérni...én Nyíregyházi lakos vagyok a kocsi súlyadója, kötelező biztosítás miatt nem jelentkeztem át, de ez már nem lesz aktuális állam bácsi miatt, úgyhogy majd átjelentkezünk ide Pestre...
Ja! Januárban lejár a kocsi törlesztője, meg férj kap kis fizuemelést, így egában leszünk, ez fedezi a minuszt, amit megint elvesznek tőlünk...
megint mennem kell
mári

Móka: nem vagyok szakértő én sem, de a HRG alapítványt szó nem érheti, a húgom jár már évek óta, a Williams társaság keretein belül is működnek, és RENGETEGET fejleszt!!! Össze nem hasonlítható a mozgása most és régen. De mondom, én sem akartam senkitse lebeszélni, pár alkalom biztos nem árt, csak vigyázzunk a hosszas rendszeres járással.

Marcy, én nem fejek szopi után, csak helyett, mert úgy nekem nem jön semmise. Még helyette is van hogy alig jön 30 ml, ha nincs inger. Tegnap éjjel felhúztam az órát fél2re, és több mint fél órán keresztül nyüstöltem mire jött az inger, de már teljesen ideg voltam tőle. Végül az segített, hogy elkalandoztak a gondolataim, és közben észrevétlenül jött. Fura. Bogyóka 600-700 körül eszik egy nap, és 6 kilós.

Erdélyt én is imádom, bár már két éve nem voltam. Azelőtt minden nyáron voltam kint pár hetet, leginkább tánctáborokban. :)

pogacsa

Marcy!
Ha éjszaka fejsz, akkor mi a gond a Pestre járással? Vagy éjjel is van suli?
Az a kérdés engem is izgat, hogy baj lenne e, ha egyáltalán nem fejnék. Mondjuk én tudnék minden etetés után legalább 20-40 milit fejni, de időm nincs rá és így már annyi sem jön össze, hogy fagyasszak.

Katus!
Jövő héten nekünk is kezdődik az ovi :)

Szilvi!
Tényleg lehet a fenekén is pötty. Azt nem tudtam, hogy a nunin is lehet ettől. A nyálzás hónapokkal a fogzás előtt is elkezdődhet.

HRG: valóban k..va drága, de hosszútávon megéri. Az ügyetlen mozgás és a magatartászavar a későbbiekben tanulási zavarokat vagy akár diszleksziát okozhatnak. A különtanár meg mint tudjuk szintén marha drága és azt tovább kell fizetni. Ráadásul iskolás korban már csak tüneti kezelés a probléma nem szüntethető meg és a gyereknek is nehezebb. Most még játékos tornával fejleszthető. Szóval MEGÉRI.
Amúgy én több mozgásfejlesztőt néztem mielőtt a HRG mellett döntöttem és az árak mindenhol piszok drágák.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Köszi mindenkinek az úszással kapcsolatos hozzászólásokat, mert így legalább tudm pro és kontra a dolgokat.. Egyenlőre úgy vagyok, hogy a kisfiam utálja a hideget, tehát, ha összejön a szoktatáa, akkor csak saját kedvünkre megyünk usziba- pancsizni :) Most mondta az unokahugom, hogy a babáknál megvan az az időpont, amikor elkezdi idegennek érezni a vizet, és akkor ki is száll a medencéből.. Tudják ezek a lurkók, hogy mi van velük..
Black, hogy eltüntél...
Megfagyok!!!!!!! Olivér a tegnapi 2és fél óránkénti kajálásokat ma lecseréli a 4órásra.. Nem tudom nyomon követni a kölköt :)
Most, hogy van időm, rendelek egy TV-t, mert unom magam, és nincs tv-m.. eBoltból, mert nem tudnám hazaszállítani a 40kg-os, 72cm átmérőjű tv-t.. Remélem jót választok, és a párom nem nyel le keresztbe.. bár én vagyok itthon a műszakis.. :)
Mentem!

satuk

Marcy!
Amikor kata megszületett akkor 3 hetes volt és én már mentem Békéscsabáról Pestre vizsgázni és utána pedig folyamatosan.
Előadásra nem jártam csak vizsgázni.
Az elejétől kezdve gyűjtöttem a tejet így egész nap tudott cumisüvegből inni amikor elmentem vizsgázni.( Volt, hogy hajnal 2:50-kor indult a vonat és délután 4-kor értem haza.)
Vittem magammal a mellszívót és fejtem a suli vécéjében vagy a vonat vécéjében( az nagyon "igényes" volt).
Nagyon kemény volt de végül sikerült leállamvizsgáznom.
Az én lányom is egyszer 70-80-90-et szopik másszor pedig 100-110-120-at, reggel néha 130-140-et.teljesen változó.

Szilvi!
Csak most jöttem megint : kell a lábzsák!!! meg az esővédő.

szopi: Panna 750-800 g-ot szopik és 5600 g-os.
Az elmúlt 2 hét alatt alig hízott ( 250 g-ot) és csak 500-600 g körül szopott egy nap. Még cumisüvegből sem volt hajlandó elfogadni
több anyatejet.
Szerencsére ez már a múlté.

Gombi!
Most olvastam csak, hogy lehet,hogy Julcsinak tejallergiája van.Sajnálom!
Szerencsére ezt kinövik idővel kb 3 éves korra.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Bébiúszás:
Tényleg nem akartam senkit meggyőzni, csak gondoltam hogy a vízcsapból is folyó propagandával szemben érdemes megismerni a másik oldal véleményét is, aztán mindenki eldönti, ahogy Ex írta, az ösztöneire hallgatva.
Nem akarok állást foglalni abban hogy kinek van igaza, csak talán érdemes elgondolkodni rajta.

Szgoron
a dyscalculia valamilyen idegrendszeri integrációs zavar következménye ami sokféle ok miatt kialakulhat, és javarészt nem derül ki az ok. Ezek közül csak az egyik lehetséges a búvárreflex időn túli fenntartása, de szülés közbeni oxigénhiányos állapottól és sok más tényezőtől lehet ilyen tünet.
És ez nem azt jelenti hogy a bébiúszás dyscalkuliát okoz, csak azt hogy valamilyen idegrendszeri problémát okozhat, esetleg.

A HRG alapítványról annyit, hogy az áraik azért ilyenek, mert állami támogatás nélkül kénytelenek eltartani magukat, szemben pl. prof. Katonával. Az eredményességük viszont megkérdőjelezhetetlen és nagyon nagy az igény a munkájukra, elsősorban sérült gyerekekkel foglalkoznak. És sok olyan gyereken tudtak már segíteni akiknél a híres Katona módszer csődöt mondott, ezért ők szakmai riválisok, nem csoda ha a nézetük különböző.

Nálunk a becenevek: Annababa, Pöttöm Panna, Pöttyös Panna ( mióta tejkiütések vannak) :D , Cicuska, Csimpike, Kiscsillagom, Gyöngyöcském, Anya Csillaga, Babucska, Bömbike ( ha sír) és még sok más. Apa Kis Éhenkórásznak is hívja mikor már nagyon tátog :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Hellóka!

Úszás: Mi kb. fél évig jártunk, hetente egyszer, és a fiammal semmi "probléma", sőt! Azonkívül, hogy kell neki szemüveg, de azt tőlem örölkölte. :( . A vízbe merülés mindig a végefelé volt, és a Máté csak oldalról szerette, amikor szemből kellett azt elmismásoltuk. Nem szólt ránk senki, a mi pénzünk. :D . Szerintem benne volt, hogy most is imád strandolni, pancsizni. Igaz, heti 1-nél én sem javasolnám többször, az már olyan mint egy különóra a nagyobbaknál.

Pil: Noi is 2-kor, 3-kor evett éjszaka, és még 5-kor is nyöszörgött, de akkor hétsimivel visszaaludt. És tegnap a közértig mentem vele, hazafelé már kiabált. Fiam is utálta az ilyen ídőt.

Szgoron: Máté 4 hós volt amikor jöttek az álmatlan éjszakáink, durva volt, akkor már a foga miatt. És mikor bújt ki? Na? 6 és fél hónaposan. Szóval megváltás volt, mert az első fájt neki legjobban. Na de ő pasi, remélem most nem lesz ilyen drámai a helyzet. :?:

Fejés: Pirulva írom, én eddig kb 6-szor fejtem, azt is az esküvő miatt. Tudom, hogy néha kéne, a hűtőben is lennie, de annyira utálom, már a hangját is, elektromos. Szerencsére eddig nem volt gond a tejjel.

Vasalás: Na, azt sem szoktam, pedig szerettem, de két gyerek mellett inkább mást csinálok. Én ilyen ebből a szempontból tök lusta vagyok. Viszont tornázni szeretek, ha valaki kivasal itt, én tornázom helyette is, o.k.?

Mentem, este még próbálok jönni.
colett77

Anna 4100 gr és eddig kb. 600-at evett naponta, erre tegnap 770-et evett :shock: , csak néztem egy nagyot.
Remélem ez csak átmeneti volt mert ezt nem fogom győzni tejcivel. És híznia sem kéne túl hirtelen, a múltkor 40 dkg-ot hízott egy hét alatt :shock: és a dokinéni szólt is hogy vigyázzunk. Pedig csak anyatejet kap ( bár volt 3 napunk amikor kevés volt a tej és pici pótlást adtam de most megint elég, szerencsére)

Ma egész nap nyűglődés van, csak percekre alszik el és amúgy sír, semmi sem jó. Talán a szél és a hidegfront?

Én még a lakásban sem tudom mit adjak rá, 22 fok van benn, hosszú ujjú bodyban, plüss rugiban, meleg takaróban hideg a keze. Most még egy kis pamut kabátot is ráadtam. És ti?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Az enyém is egész nap bőgözik 20-30 percekre alszik el azt is az apja karjába.
Nálunk is 20-22 fok körül van, hosszúujjú body és hosszú ujjú tipegő van rajta.
k... sz.. idő van, esik az eső fúj a szél nem tudunk sétálni menni.

Kép

Kép
katus73

Nálunk is nyügi van :( Egyáltalán nem hajlandó elaludni.....és csak sír!!!! Hulla fáradt látom rajta, és mégsem tud....

szerintem a köv etetés után kiviszem a levegőre, hátha az jót fog tenni...max viszek esővédőt is!

megyek próbálkozom tovább....

zsu
zsu11

Szücsi:ameli is tiszta nyügi ma,tuti a hülye idő miatt

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Petin plüs rugi (ujjatlan) és hosszúujjú body van.

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Nálunk is nyűgi van, de nem csak a kicsi a nagy is.

A Levinek most bekapcsoltam a hősugárzót, mert 20 fok van itt a szobában és hideg a kezecskéje és szómiszó nekem is jól esik egy kicsit a meleg, éppen ezért minden este (amióta ilyen hülye idő van) nyakig merülök a meleg vízben, olyan jól esik, de a kikászálódás már nem.

Megyek megnézem a csajt, hogy az apja betakarta-e, ő altatta el.

Ja a Levin most rövidujjas body és hosszú ujjú plüs rugi van, plusz zokni a lábikóján. Éjszaka és napközben is minden peluscserénél indítom a hősugárzót, mert különben fázik nagyon és jön a "húsvéti locsolkodás is" megelőlegezve :lol:

Fejés: én nem fejek mivel semmi se jön utána és csak nyüstöli a mellszívó a mellbimbómat és akkor nem jó a szopi sem. Én ilyen téren kullogok csak az események után, szerencsére van tejci, nagyobb részben azt kap, de kevés neki. Két ciciből 80-100ml-t szopizik és még 60-80ml tápit eszik. Milyen jó lett volna ez a tejcimennyiség az elején.

Nálunk olyan bolond szél fúj, hogy nem merem kivinni a Leventét, mert állítólag a hasfájásra hajlamos babáknak a szél is gondot okoz, szóval nem kisértem a sorsot, a leányzót meglevegőztetem, a fiatalember marad bent.

Üdv:
Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*

én viszont nagyon jót tudnék aludni. :shock:

Kép

Kép
katus73

Sziasztok,

Virág 3650 gr-al született, most háromhónaposan értük el az 5 kg-ot, pont. Lassan nöddögél, de biztosan :lol: Olyan hurkás a combija, hogy nem aggódom :D
Nem szoktam minden kajcsit mérni, de amikor méregetem akkor megeszi a kb.130-akat, reggelinél többet. A lánykát pedig általában csak heti egyszer mérlegelem.
A "nagykönyvek" azt írják, hogy fél éves korára "kell" megdupláznia a súlyát, egy évesre pedig megháromszorozni. A fiam anno kb. hozta a nagykönyvet, Virág most nem fogja szerintem. De már a napi négyszeri evéssel sem. Ez van.

Én a reggeli után fejek, hiszen akkor "rengeteg" van ugyebár a 10-11 órás alvás után. A többi kajcsi után csak kinyomkodom a cicijeimet, mert azt már nem érdemes fejni, alig pár csepp jön még ki. Ja, és a reggeli etetést kivéve minden kajcsinál két ciciből kap. (Gyakorlatilag azt hiszem csak egyből eszik, mert a jobb oldaliban szerintem alig van valamicske.)

A keresztelőt azért tartjuk Kolozsváron, mert a férjem odavalósi. A fiamat is ott kereszteltük, csak ő akkor már majdnem féléves volt, és jól bírta a hordozót. De Vircsi nagyon utálja, és ezért tartok a hosszú úttól.
De addig még lehet egyszer költözünk is...

Ma mi sem megyünk ki, ebbe a szélbe.

Pil, írok ímélt, köszi :D

Doren

Kép
Kép
doren

Sziasztok Lányok!

Az őszi topicból jöttem, egy hetes a babám. Hozzátok fordulok, mert már tapasztalt anyukák vagytok... :)

Szerintetek nagy baj az,ha nem minden szopi után tud büfizni a baba? Hiába tartom, ütögetem a hátát, semmi. aztán lerakom és persze bukik.

szerintetek lehet baj ebből? a gyerekorvos szerint nem, mert nem eszik mennyiségeket... de úgy félek...

amúgy 50-60-80 grammot eszik egyszerre...

Nagyon köszönöm előre is a véleményetek, tanácsotokat.

Mindenkinek nagyon jó babázást, sok tejcsit és sok alvást! :wink:

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Sziasztok!

Szücsi, örülök, hogy ezzel a ruha kérdéssel nem vagyok egyedül, az én fiam is ennyire fázós, én is hasonlóan öltöztetem. Hiába mondják, hogy ha hideg a keze az még nem jelenti azt hogy fázik, mégis csak akkor lesz nyugodt, ha egy kicsit jobban felöltöztetem. Ezt úgy látszik tőlem örökölte, én is ilyen vagyok, a meleget szeretem.

Kaja ügyben most nálunk is egy nagy ugrás van, az elöbb például igen rövid idő alatt megevett 200-at, úgy hogy elötte 3 órával ettünk, és nemrég emelte fel az adagját 160-ra evésenként. Még szerencs, hogy mivel nekem fejnem kell, a cicik lelkesen gyártják az utánpótlást, nem győzöm fagyasztgatni.

Andi

amandi

Sziasztok,

Marcy: en is godoltam ra, hogy baba mellett masoddiploma. Nem tudod, felvetelizni kell? Te felveteliztel, vagy csak bementel, hogy tanulni akarsz?

Doren: en is imadom Erdelyt, sokszor voltam , volt egy baratom, aki marosvasarhelyivolt, azutan meg szinhazzal jartunk sokat. Sajnos kb. 7 eve nem jartam arra. :( Tali ugyben, nekem is a delelott lenne jobb, ha gondolod ird meg priviben a telcsiszamodat, es megbszeljuk.

Fejes: en is szoktam a hajnali es a reggeli szopi utan, es az esti utan is, kulonben kidurrannek hajnalra. Igy sem tudok oldalazva felkelni az agybol pedig az lenne egeszseges, de csak kozepre felulve megy a dolog. Ma reggel mar alig vartam, hogy felebredjen Andris. :)

Ma voltunk gyogytornan a nyaka miatt, nagyon kiakadt, es hatalmas uvoltesbe fajult a dolog, pedig szerintem nagyon jol csinalta a gyogytornasz. Aranyos volt, kedvesen beszelt hozza. Ha belegondolok, hogy ezeket a gyakorlatokat nekem is tobbszor vegig kell vele csinalni, es ilyen uvoltes lesz, felall a hatamon a szor.
Egyebkent nincs extra nyugi, most is alszik, igaz eddig ott voltam mellette, osszebujtunk.
Megyunk hazibuliba, kivancsi vagyok, hogy fog viselkedni.

Lanyok, hol lehet bundazsakot kapni?

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Nyanya: az itthoni éjszakai fejéssel az a problémám, hogy azt még aznap elfogyasztja Marcika és nem tudok tartalékolni a sulis napokra. Most azt találtam ki, hogy inkább 1 nap egyszer kapjon tápszert és akkor le tudom fagyasztani és akkor a sulis napokon nem kell egész nap tápszerezni.
A sulis napokon a fejés nem lesz egy leányálom napközben erre gondoltam, amikor írtam, ráadásul tárolnom is kell vhol, a hűtésről nem is beszélve. Mivel szombathelyi vagyok, ezért a suli nekem mindenképpen egész napos program lesz :( .

Katus: ha megoldható én sem fogom erőltetni az előadásokat, beszerzem az anyagot és én is csak vizsgázom, de biztos lesz olyan, amit nem érdeme kihagyni.
Mindenki bele tudja képzelni magát a helyezetbe, de te már meg is tapasztaltad, le a kalappal.

Most egy kicsit megint megnyugodtam, mert ahogy látom, hasonlóak a tapasztalatok. Én megijedtem először, amikor annyira keveset evett és akkor pótoltam, mert azt hittem, hogy mindenképpen meg kell ennie azt az adagot, ami elő van írva. Most már nem parázok annyira, többször teszem cicire, éjjel fejek, nem foglalkozom vele, ha kevesebbet evett, mint ami elő van írva. Egész jól működik a rendszer. Persze most ilyen kedvem van, de ha egy kicsit depis vagyok, akkor sötétebben látom a világot :) . Akkor szoktam azt írni, hogy nincs elég tejem...

Hősugárzót mi is beüzemeltük a héten, de csak a fürdés idejére. Nagyon kellemes meleg van, amikor bekapcsoljuk, én élvezem.

Ma voltunk a házidokinál, nem sok értelme volt. Mondta, hogy most már minden pelenkázásnál 5-ször ültessem fel Marcit úgy, hogy a két kezénél fogva felhúzom, de úgy döntöttem, hogy jövő hét péntekig, amikor ortopéd dokinéni nézi meg a nyaka miatt, addig nem csinálom, nehogy megint "homlokegyenest" mást mondjon.

Sétáltatás: mi ált. ebéd után megyünk kb. 2,5-3 órát sétálunk, de ma a rossz idő miatt inkább de. vittem ki, nehogy du. essen az eső és ne legyen levegőn. Még mindig nem esik :) ...

Keresztelő: ha minden igaz, akkor szept. 24-i hétvégén lesz. Nővérem és a férje lesznek a keresztszülők. Már nagyon várják :) :) :) .

Marcika 5600 gr és olyan 600-700 gr a napi adagja. Jó, hogy megírtátok, hogy kinél hogy alakul a súly/napi adag, mert így megnyugodtam.

Babaúszás: eddig nem szóltam hozzá, van előnye is, hátránya is. Engem a többi szülővel való közös vízben való fürdőzés tart vissza. Féltem a babát, nehogy összeszedjen vmit, amiből utána fél évig sem keveredünk ki. De elég egy fülgyulladás, amiben nem lenne köszönet. De mindenki maga tudja, nővéremet sem beszélem le, Ő szeretné vinni a leendő pici babáját.

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Krisszi, udv itt!

Azert kell bufiztetni mindenkeppen, mert kulonben hasfajos lesz a baba. A dokibacsink legalabbis ezt mondta. Szoval, kitartas, neha hosszabb ido kicsalni egy bufit, mint a szopi! :(

Nalunk rovidujju body, es pluss rugi van a gyerkocon, es szerintem nem fazik, mert nem nyavajog. Allitolag azt szokik meg a baba, amit megszoktatunk vele. Mi mondjuk reggel es este befutunk, sot ugy van megcsinalva a padlofutesunk, hogy mindegyik helyseget kulon lehet beallitani, csak a furdoszoba es a gyerekszoba kap mostanaban. Mi meg persze nyitott ablaknal alszunk, meg telen is.

Macsek

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Hát ma tényleg cudar idő van. Kinn voltunk kicsit levegőzn, beöltöztettem Noémit a téli cuccokba, Ő nem is fázott, de Én igen :lol: :lol: :lol:

Doren: Mi annó 4 hetesen vittük Noémit a szüleimhez 300 km-re fokozatosan szoktattuk hozzá egy hét alatt a hordozóhoz, minden nap elvittük kocsikázni, először csak 20 percre aztán mindíg emeltük, most már ott tartunk, hogy ki sem lehet vadászni a hordozóból, ezért kérdeztem a pihenőszéket is, mert Noémi rengeteget van a hordozóba, most is abban alszikés gondoltam, a szék csak kényelmesebb.

Fejés: Én egy ideig lelkiismeretesen fejtem minden szopi után, de már egyáltalán nem fejek. Szerencsére elég neki a tejci, ha észreveszem hogy kevés akkor megint elkezdek fejni. Én nem adtam neki oda úgyhogy azóta is a fagyasztóban van szerintem abból fogja kapni majd a főzit:)))

Katus: nem semmi amit csináltál gratula hozzá, nekem biztosan nem lett volna erőm.

Noémi soha nem ette meg az adagját mindíg kevesebbet eszik. Először azt hittem nincs elég tejcsi és adtam lefejtet, de nem volt hajlandó megenni. Most kb 80-120 g körül eszik és 5310 g egy nap kb 700 g-ot a 800 helyett. A heti 150 g még mindíg megvolt de az is igaz, hogy Ő hosszra nő nagyon sokat az előző hónapban 6 cm nőtt.

Na megyek teregetni.
Pussz lreta

Kép
Kép
lreta

Krisszi: előfordul, hogy nem bukik a baba, akkor vagy nem evett mohón, vagy nem nyelt levegőt. Azért én azt ajánlom (legalábbis nálam ez jött be), hogy amikor felteszed a válladra akkor utána a kis fejét fogva dőlj előre vízszintesig, utána lassan emelkedj függőlegesbe. A levegő távozni fog a babiból :) . Remélem érthető volt :) .

Macsek: nem kellett felvételzi, hanem volt egy fix pontszám, amit megnöveltek az első diploma eredményével, plusz ehhez jönnek a nyelvvizsgák utáni többletpontok. Rendes időben nem adtam be a jelentkezési lapot, de most, hogy ennyi változás van, úgy döntöttem még mielött ezt a lehetőséget is eltörlik jelentkezek. Pótfelvételi volt, így volt lehetőségem. Ha nem lennék a babával itthon, akkor 150.000 Ft/félév lenne. Kicsit húzós :evil: .
De mint írtam, ez nem egy hirtelen döntés volt, mert mindig ezt szerettem volna, csak most hajlamos lettem volna halasztani, ha nem ilyen a helyzet...
marcy

Kriszti: Üdv nálunk! Próbáld ki, hogy döntögeted a babát mint egy palackot le-fel az be szokott jönni, meg a popsiát ütögetet egy kicsit.

Kép
Kép
lreta

én este nem büfiztetek, sajnálom felébreszteni, és bukik is rendesen, de ameddig gyarapodik a súlya, nem gond a bukás, doki néni szerint. igaz, mi hasfájósak vagyunk....
mári

Krisszi!
Asszem mi vagyunk mindig mindennek az ellenpéldája.. :) Nekem sem böfizett Olivér, de nem is bukott, vagy alig volt mindkettő.. :) A hasija sem fájt, mondjuk én ittam napi 2 édeskömény teát, ami átment Olivérbe, ezért volt ám sok puki, :) mindekettőnknek :oops: ,de legalább nem volt hasfájás :)
Szerintem Próbáld ki!.. majd a pár hét múlva tudni fogod.. :shock:
Egyébként gratulálok nektek! Ha tudsz, mutass képet a kicsiről, itt már úgyis olyan "nagy" babók vannak!
Ja, csajok, képekket megfogytunk????

satuk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?