Új privát üzeneted érkezett!

Nemrég értünk haza, a hajam még mindig csuromvizes... Asszem egy darabig, de lehet, hogy soha többet nem megyünk tüzijátékot nézni... Ott voltunk a a budai alsó rakparton, a Francia Intézetnél. 2 perc alatt, mint egy katasztrófafilmben, lezúdult az eső, orkán erejű szél, minden ami kell. Rohantam a gyerekkel a karomban, tömeg volt, én meg csak szaladtam vele a biztonságba, a sógorom munkahelyére, ahol a kocsit is hagytuk, a Fő utcában. Hazafele a kocsiban hallgattuk a híreket, most meg már egy kisgyerek is meghalt, közel ahhoz a helyhez, ahol mi is voltunk. Nagyon dühös vagyok, és bepánikoltam. Nekünk szerencsénk volt. Zalán édesen alszik.
Bocs, hogy ilyet írtam, de nagyon a történtek hatása alatt vagyok, és hallottam, hogy a meteorológusok előre jelezték a vihart. Mégis kinek állt érdekében elhallgatni?????

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Rita
Mi is fent voltunk egész este, hogy a híreket olvassuk, mert közeli ismerősök volta kint. Izgultunk értük, bár életjeleket nem kaptunk felőlük, hallottam később a tv-ben, hogy nem működtek a mobilok. Mi is terveztük, hogy kimegyünk a pici miatt, de hálát adok az égnek, hogy a férjem lebeszélt róla. Mi a házunk tetejéről néztük - volna! :cry: Amikor a Duna parton elkezdődött a vihar, innen úgy tűnt, mintha lekapcsoltak volna direkt minden fényt, hogy hatásosabb legyen. Aztán meg hirtelen a tüzijátékot sem láttuk, mert olyan esőfüggöny volt a távolban, de ezt csak később tudtuk meg, mikor hozzánk is elért pár perc késéssel. Rémes volt innen bentről nézve és iszonyatos lehetett ezt élőben átélnetek. Nagyon szerencsések vagytok, hogy nem lett semmi bajotok. Még most is fut végig rajtam a hideg, ahogy a képeket néztem a tv-ben. Olvastam én is, hogy a Meteorógiai Intézet jelezte előre a vihart, és még a tüzijáték előtt 1 órával is szóltak, 9-re nagyon nagy vihar érkezik Budapest felé. Miért nem tudtak erről beszélni?
Örülök, hogy nektek tényleg semmi bajotok nem lett. :lol:

Banett

Kép
banett
 
 


Banett,
Én is örülök, hogy semmi bajunk, és a lakásnak sem, pedig 2 ablak is nyitva maradt...Jó nagyot izgultunk hazafele, mert bemondták, hogy a rákosrendezői pu. is megrongálódott, mi pedig közel lakunk hozzá. Már rémeket láttam :roll:
Asszem azért úsztuk meg ilyen simán, mert a vihar elején elindultunk, volt olyan barom, aki még ernyővel próbálta nézni a tüzijátékot, a tömeg meg nem tudott haladni tőlük :twisted: Én meg átmásztam a gyerekkel a kezemben a rakpart oldalán, hogy kikerüljem a sok embert, akik amúgy nagyon rendesek voltak :) De tényleg, csomó embernek nekimentem, meglöktem, és a bocsánatkérésemre csak annyi volt a válaszuk, hogy "siessetek", vagy "menjél csak". És még amikor útközben jött egy újabb vízömlés, egy csaj kiállt az eresz alól, hogy én alátehessem Zalánt. Szóval, le a kalappal, mert bár volt pánik, de akikkel én találkoztam, ők emberek maradtak. Zalánt meg az unokatesóit azonnal áétöltöztettük, de nagyon meg volt rémülve, jó ideig remegett szegényke...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 

 
 

Sziasztok!
Hát a tegnap este nem semmi lehetett. Borzasztó!!!
Éjjel 11-kor még néztem a tv-t és a Dobson teljesen mást mondott mint ma reggel rádióban. Ez valami katasztrófa lehetett. Senki nem fogja a felelősséget vállalni, senki nem merte lefújni a tűzijátékot. Bár, akkor is sajnos biztosan sokan maradtak volna az utcákon.
Pakson fél 10 után kezdődött a tűzijáték, lementünk már előtte a Dunára. Anyu vigyázott addig Milánra. Pár perc múlva itt is nagy szél támadt, csak úgy hajladoztak a fák. Szerencsére eső nem lett. Mi megúsztuk ennyivel.

Rita, jó, hogy nem esett bajotok!

Minyu! Milánom ugyanúgy közlekedik, ahogy Nándi. Lép 5-6-ot, azután elbotlik, 4kézláb folytatja a sétát. Stbilan még ő sem megy.

Ildikó! Nyugodtan szólj be az ilyen "kedves, okoska" embereknek.

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Elég borzasztó ami tegnap történt!Nem értem miért nem fújták le az egészet amikor tudták,hogy mekkora vihar közeledik.A 1/2 7-es híradóban már mondták.Valószínű sok pénz van benne és valakik nem akarták veszni hagyni.Hát megérte! :(

Ma beszéltem a gyógytornásszal és holnap bejön a szabijáról és megnézi Mirtillt.Már egy kézzel kell csak kapaszkodnia a másikkal tud pakolászni.Néha elengedi két kézzel is de kb.2 mp-ig tud megállni de ez is fejlődés.
Én olyan vagyok,hogy egy ideig tűrök aztán robbanok.
Ez volt akkor is amikor nem esem teherbe és éveken keresztül jöttek a jó tanácsok,a sajnálkozások és a hülye kérdések.Akkor sem szóltam egy ideig aztán "kitörtem".Utána nem is kérdezgetett senki.Szerintem most is így lesz vagy azt fogom mondani,hogy jár és vége lesz a kérdéseknek.

Valószínű,hogy azért hízott Mirtill keveset mert nem volt elég tápláló a tápszer.Erre most jöttem rá mert 1 hete 8 hónapos kortól való tápit kap és már most kikerekedett.Eddig az újszülött kortól való hypoallergén tápit kapta ami már nem neki való.Azt nem értem,hogy a dokinő miért nem írt másikat.Én mondtam neki de szerinte jó ez.Látom!Vagy ha látja,hogy hónapok óta csak 9-10 dekákat hízik miért nem mondja,hogy váltani kellene tápit mert lehet ez is oka.Én magamtól nem mertem váltani mert nem tudtam hogy jót teszek-e mivel mindig ment a hasa mindentől.Most meg az a gondunk,hogy ez azúj tápszer kicsit fogja a hasát.
Minden gyerekorvos ilyen hülye?Vagy csak nekünk sikerült ilyen"jót"kifogni?

Na jó hosszúra sikeredett.Be is fejezem!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Ildi,
És nem tudsz orvost váltani? Én váltottam, mert nem voltam vele megelégedve. Különben nagyon ügyi Mirtill, szerintwm hamarosan szaladhatsz utána te is :D

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Szia Hrk!

Beszéltem már sok anyukával akik más dokihoz járnak ugyanolyanok mint a miénk.
Ha komolyabb baja van a gyereknek felvisszük a kórház gyerekosztályára és ott megnézik rendesen.Amikor ment Mirtillnek a hasa akkor is odavittem és ott kaptunk másik tápit és rendbe is jött.
Remélem nem lesz nagyobb baja!

Szia!

Kép
ildikó74
 
 


Hahó!
Tegnap este nálunk is nagy vihar volt. Mi a magyar mondát néztük az m1-en, csak 1szer kapcsoltam át az rtl-re, láttam, hogy nem látom a tüzijátékot :oops: , ugyhogy vissza is kapcsoltam. Néhány perc múlva hozzánk is megérkezett, iszonyatos széllel, tényleg pillanatok alatt lecsapott, jégesövel :shock: Kintröl elvitte a napernyönket,pedig a sarokban volt összecsukva, nagy batár, dögnehéz, mégis valahogy kicibálta a sarokból, el is tört a fém része (tönkrement :cry: ... az 5 cm átméröjü tartórúd meghajlott :shock: :evil: )
Néhány percig tombolt, aztán odébbállt, de a repülöket tök sokáig nem engedték leszállni, itt köröztek felettünk szerencsétlenek.
A mobil hálózat tényleg túlterhelt volt, én sem tudtam telefonálni csak vezetékesröl.
Ja, szomszédéknak kitört 2 ablak, pedig csak bukón volt nyitva :(
Nagyon durva volt. És persze elment az áram is jó fél órára, meg hajnalban többször néhány percre.

Móki borzasztó rosszul aludt :( gondolom még a front miatt...

Tábli:
(még mindig nincs javitva asszem :oops: )
Kép

Pusza mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltüntem, szétment a gépem+ nem voltunk itthon.
Olvaslak benneteket, úgyhogy majd később jelentkezem!


Sziasztok

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!

Na, itt vagyok.Zűrös napjain voltak, bedöglött a gépünk 1 hétig volt szerelőnél, rokonok voltak nálunk..stb..

Annám átesett egy torokgyulladáson 1 hete, 5 napig 39-39,5 fokos
lázzal kinlódott. Kapott antibiotikumot, amitől öklendezett és fájt a pocija, így kapott egy másik készitményt is ami semlegesíti az antibiotikum ezt a hasfájós hatását. Végre meggyógyult, most meg jön 3 foga egyszerre hátul, úgyhogy most a változatosság kedvéért ettől lázasodott be.
Így, ha kijönnek, akkor mát 11 fogunk lesz.
Elindulás:
Pár hete már Anna is megtette az első pár önálló lépéseit, de azért inkább fogja az egyik kezünket. Bár, már nagyon
lazán fogja, úgyhogy szerintem hamarosan beindul teljesen.
Fogmosás:
Mi is "mosunk" esténként fogat,bár inkább csak játszásiból.Elmex
gyerköcfogkrémet ajánlottak, fincsi, úgyhogy szivesen van a szájába.
Szörnyű volt a tegnapi nap! Senki sem fogja magára válalni a felelősséget.

Na, nem untatlak tovább bennetek.
Ui: Rakok fel pár képet! [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1156185475.53.jpg[/img] Kép

Kép
csucsu74
 
 


Csajok!
Tud nekem valaki infot mondani arról, hogy most gyed alatt ingyenes a fogászat? Vagy mindenkinek az? Most vettem észre, hogy van lyukas fogam. Még nem fáj, de jó lenne nem kivárni.
Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!

Fogmegtartó kezelések mindenki számára ingyenesek. Már akik jogusultak az egészségügyi ellátás igénybevételére.
Fogpótlást, esztétikai célú beavatkozásokat fizetni kell.
Nekem is pótolni kellene, de nem bírok annyi pénzt összevakarni, hogy elmenjek.

A manók még mindig lázasak :( Már kapnak antibiotikumot is, de még mindig nem tudni mi bajuk van. Holnap megint vérvétel, pisi, kakiminta, stb. Úgy néz ki, h valami makacs vírus lehet, hogy az antibigyó nem hat. :(

Tündérke!
Megkaptam a teát, köszi szépen. Bár a múlt héten feltankoltam a dm-ben, mert most csak 259 forint volt egy dobozzal, így vettem rögtön 9 dobozzal. No, ezt eliszogatom egy darabig. :lol:

Csucsu!
Gyönyörű a leányzó és szép a neve is. Én is nagyon szerettem volna Annát, de ezt már sokszor mondtam.
Nálunk is bújik Ádámnak a 11. foga, Gergőnek meg csak készülődik a 9. Fogat még az enyémek sem mosnak, csak játszanak a fogkefével. De ha én fogat mosok, kikövetelik maguknak a fogkefét. Fogkrémet még nem adtam nekik, mert annakidején a várandós foglalkozáson mondta a gyermekfogorvos, hogy ne hagyjuk a gyereknek, hogy lenyelje a fogkrémet. még akkor sem, ha az gyermekfogkrém.

A tüzijátékot mi sem láttuk, éppen Kazincbarcikáról tartottunk hazafelé. Az M3-on hatalmas dugó alakult ki, 1 órát araszoltunk lépésben, mire 6 km után le tudtunk jönni a pályáról. Aztán kb hatvan környékén lehettünk, amikor belejöttünk a viharba. De messze nem volt olyan erős, mint amilyen itt Pesten lehetett. Alig tudtunk hazajönni, itt a 14. kerületben néhány helyen állt a víz, a villamosok leálltak, mindenfelé fák törtek ki tőből,, tele boltak az utcák faágakkal. Itt a házunk előtt 4 autóra esett rá az egyik nyárfa.

Ildikó!
Ne aggódj, Mirtill semmiről sincs lekésve, nagyon jó tempóban halad. Az enyémek korák voltak, 2,5 hónappal jöttek hamarabb, azidő alatt épp annyira szedték össze magukat, hogy haza tudtunk menni a kórházból. Nálunk akkor kezdődött az időszámítás. Mégis megtanultak önállóan járni. Én egyszerűen letagadtam az utcai kíváncsiskodók előtt a korukat, ha nem volt kedvem magyarázkodni, hogy ők milyen korán jöttek és az mivel jár.
Örülök, hogy már hízik Mirtill és rájöttél, h mitől állt a súlya.

Amúgy a Mirtill nekem is nagyon fiúsan hangzik, igaz, én nem hallottam soha korábban ezt a nevet. De a férjem rögtön tudta, h ez női név.

Na, mentem aludni, mert nagyon elfáratam.

Banett!
Érezzétek jól magatokat második szülőhazádban! Biztosan jól érzitek majd magatokat, hisz annyira szeretsz ott lenni. A fiad igazi nagyfiú, mindig megcsodálom, hogy mennyire hasonlít az én Ádámomra. Persze Giggancs Nonójával együtt.

Puszika mindenkinek.
Jó éjt!

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Iszonyú lehetett a vihar, nálunk semmi baj nem volt! Hihetetlen, hogy pont akkor és ott csapott le, mikor láttam a híradóban, alig hittem a szememnek!

Csucsu74!
Mi most szenvedünk a mandulagyuszival! :cry: Mikor jön egy foga Reginek, tuti, hogy beteg lesz! A negyedik rágófoga épp tegnap tört át!

Úgy érzem, mindig beteg a gyerekem, folyton adom neki az antibiotikumot, meg más egyebeket, elég rossz érzés...

Puszi

Kép
rayo
 
 


Minyu! A fogtömés ingyenes a körzeti fogdokinál, az esztétikai pénzes. A húzás meg szintén ingyenes. Azt hiszem nekem is el kellene menni vizsgálatra.

El vagyok ájulva! 11 fogacska! Milánnak alig van kinn 6!
Teszek róla egy fotót.
Kép

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Csucsu!
Gratulálok Anna elindulásához!
Én ha megy Mirtill hasa vagy antibiotukumot kap a Normaflore ampullát szoktam adni szerintem nagyon jó.

Annamari!
Mi jót csináltatok Barcikán?Idevalósiak vagytok?Én 1976 óta lakom itt még az is lehet,hogy ismerjük egymást!
Nálunk az is gond,hogy Mirtill 80 cm és ezáltal megidősebbnek gondolják és rögtön elámulnak,hogy még nem jár.
Te simán szültél?Gondolom nem mivel ikrek és korák is voltak!
Én császárral szültem és időnként még fáj a heg vagyis nem a heg hanem kicsit felette ahol az a terpesz volt.Ott keményebb is a hasam és fáj is néha.

Brigi!
Szép nagy fiú Milán!

Voltunk ma Miskolcon és meg lettünk dicsérve,hogy szépen fejlődik Mirtill.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Csak gyorsan, mert megyek falazni :) (hehe, tegnap vakoltam, asszem kömüvessegédnek kéne mennem 8) :lol: )

Rayo :)
Nálunk is ugyanez volt, hogy ha Nándinak jött a foga, egyböl gennyes mandulagyula. DE! Johinál (ide is irogatott néha, de a Szentimrésekhez asszem még aktivan ir) vettem grapefruit cseppeket immunerösitö gyanánt és most nem volt semmi, pedig 2 hét alatt 3 fogacska tört át. Lekopogom és kopp-kopp-kopp remélem, ez már igy marad, és tényleg segitettek a cseppek. Biztos lehet máshol is kapni, de ha érdekel, megérdeklödöm Johinál, mert nekünk is kell új üvegcse.
Barátnöm Béres cseppet az a 2 évesnek és 4 évesének, de asszem béres cseppet csak 12 kiló fölött lehet adni. Viszont nekik is bevált, mert a legnáthásabb idöszakban ök tudtak menni a bölcsibe, oviba, nem döltek ki. Próbálj ki valamit. Ja és antibios kura után én adtam bélflóra helyreállitó port is, ennnek már nem tudom a nevét, de megnézem, ha gondolod, mert maradt még.

Ildiko :)
Én is csaszival szültem és a hidegfrontot megérzem, mindig viszket a seb, pedig elég szépen halványodik.

Na, szaladok habarcsot keverni, amig Móki engedi :roll:

Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Császárral kapcsolatban én is császárral szültem és hál'istennek
semmi"utóhatás" nincs. Abszolult nem fáj, nem frontérzékeny és már alig látszik.(főleg mert eltakarja a hasam)

Ildikó!

Készültök már a szülinapra? Sokan lesztek? Te készítesz tortát vagy rendelsz?
Én már teljesen lázban vagyok!

Sziasztok

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!

Csucsu!

Készülünk de nálunk nem lesz nagy buli.Rendelem a tortát kutyusos lesz vszínű mert nagyon szereti a kutyákat de majd még kigondoljuk.
Nálatok nagy buli lesz?Milyen tortája lesz Annának?

Az én sebem is halványodik szépen de időnként belenyilall és viszketni is szokott.Nekem visszanyitották egy darabon mert sebfertőzést kaptam és magas lázam is volt.Jegelték aztán amikor visszanyitották kitakarították le is ment a lázam de még 1 hétig jártam vissza rakosgattak bele fertőtlenítő csíkokat.Mit mondjak nem volt kellemes.De túl vagyok rajta szerencsére!

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Minyu! Megint ismétlem önmagamat. Te egy 1000mester vagy a javából.

Ildikó! Látod, ne keseredj el Mirtill miatt!
Normaflor nálunk is bevált! A heveny hasmenésre 1-szer smecta-t kaptunk. Az is jó volt.

Kérdés: lehet adni gombát a babáknak? Mármint ha ugye megennék?


Sziasztok!

bockbrigi
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk az 1 éves tanácsadáson.
Súly: 10060 g.
Hossz: 77 cm.
Fejkörfogat:44 cm.
Kutacs: két ujjbegynyi, ezért szednünk kell (még) a Vigantol cseppet. Meg se mertem mondani a dokinéninek, hogy már hónapok óta nem szedjük.
Kérdeztem a fogmosásról: mosni kell minden nap és Elmex fogkrémet kell használni. Este meg is mostuk alaposan elektromos fogkefével. Nagyon tetszik neki! Persze P magának is mossa naponta legalább ötször a sajátjával.
Kaja: ehet mindent, kivétel a füszeres kaják, és a leves. Mármint úgy nem ehet levest, hogy kétfélét egyszerre. Vagy sürü leves, vagy másodikféle. Még kicsi a gyomruk mindkettöhöz.
Azt mondta még, hogy ehet tojást és tejterméket is mostmár. Elfelejtette már, hogy piciként reflux betegsége volt a tejterméktöl. Tegnap este is jött vissza a gyomorsav, mert én sok tejterméket ettem, és átkerült az anyatejbe. Mondta, hogy akkor vizsgáltassuk ki, tudjuk meg pontosan mi a baja. Adott egy beutalót vérvételre. Csak elötte etetnem kell vele tejterméket, mert a vérképben meg kell jelennie, hogy ki tudják mutatni.
Aztán kérdeztem, hogy a kálciumot nem-e kell pótolni tabletta formájában. Azt mondta, hogy az anyatejböl most még elég jut, DE majd felír szója alapú tápszert, ami úgyis kálciummal dúsított. Mondtam, hogy még szopizik. Azt mondta, hogy max. 15 hós koráig hagyjuk abba. Akkor már nincs benne semmi, és milyen kellemetlen lenne nekem, ha vetköztetne mindenhol. Ezen nagyon kiakadtam. Nehogy már tápszert adjak neki mikor van tejem. Inkáb ráhagytam, de magamban még mindig dühöngök.
Ez gyerekorvos? Mit tanult ez?
Na mindegy, most inkább megyek, mert kicsit ki vagyok borulva.

Bocs a kifakadásomért!
Sziasztok!

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk a hosszú nyaralásból.
Agusztusi csemetéknek: - Anna, Nóri, András- Nagyon Boldog Szülinapot! Sőt Leventénél sem voltunk, Neki is!
Elindulóknak gratula.
Betti végre mi kajánkat eszi. 16 darabos fogsorral ez már elvárható ugye? Nagyon élvezte Balcsit a kis halvány hallány, és végre Döme is.

KépKép
kkry
 
 


Falazás elég jól sikerült, bár van javitanivaló rajt, delegalább a kandallót a helyére tudták rakni.
ÉÉÉÉÉÉÉS: van kandallónk :) Kép

majd teszek fel képet róla.

De hogy ne legyek teljesen offtopic :P itt egy kép a két kockásinges pasimról. és egy családit is (a hétvégi esküvö elött készült, kicsit vacak az árnyék :oops: )
Kép

Kép

Kkry :)
16 fog? Atyaég, minnyá kinn van az összes tejfoga :)

Na, megyek pihizni
pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Lemaradt:
Patrisa :)
én is szoktam csak bólogatni és kedvesen mosolyogni, aztán meg megyek a magam fejem után :)

Ma megkapta Móki a 15 hós oltást. :roll: És kaptunk beutalót a Heim Pálba fül-orr-gégészetre, mert a füle mögött meg van duzzadva a nyirokcsomó már kb másfél hónapja. :?

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Ma nagyon kevesen vagyunk!
Minyu!

Bizony már csak 4 fog hiányzik.
Nagyon jók a képek!
Én is szeretnék már falazni, irigyellek. Kandallóért pedig pláne.
A mi engedélyünk elutasítva, most adjuk be újra.
Én is császáros voltam, háromszorosan. Nektek is van egy kis hupli a vágás felett?

KépKép
kkry
 
 


Patrisa :D

Boldog Névnapot!!
Ma van, ugye?
szilbee
 
 


Sziasztok!

Szilvi!
Igen ma van, nagyon köszi :D

Minyu!
Helyesek a kockás ingü pasijaid!
Várom a kandallós fotókat...jó nektek, hogy télen már melegedhettek elötte.

Brigi!
Hát én még gombát nem adtam, de majd megpróbáljuk mostmár. Biztos ehetnek már. Csak ne lenne olyan büdös :oops: :x :twisted:
Vanessza tegnap kapott elöször lazac szeletet. Nagyon ízlett neki.

Kijavítottam a hibát a fotóinknál. Mostmár beadja, ha minden igaz:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=10378

Kép
patrisa
 
 


Lányok!
A szomszédunkban nagy átalakítások lesznek 2hétig, így Regivel elmegyünk anyuhoz pár napra! Legyetek jók! Puszi mindenkinek!

Kép
rayo
 
 


Patrisa :)
BOLDOG névnapot!

kandalló: egyelöre ilyen, de még le lesz festve fehérre, és mivel ilyen jól belejöttem a falazásba, ytongból csinálok kis polcot hozzá a fának :)
Kép


megyek, mert Terror Mókus szintén gépelni akar valamit. aztán még a végén kitörli az irományom. :roll:

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu!
Tyűha!! Ez nagyon tuti!! :D

Rayo!
Jó pihizést anyudéknál!!
szilbee
 
 


Patrisa,
Utólag is boldog névnapot!!!

Minyu,
azért ez a nyirokcsomó érdekes. Majd szólj, hogy mi lett a vége!!!

Mi a éten kinn voltunk Surányban, így nem voltam. Csak két napra indultunk, de tegnap jöttünk haza. Az alig egy hónapos autónkat jól összetörte egy hülye p'csa, aki nem vette észre a fekvőrendőrt, és ezerrel ráment, majd valószínűleg elrántotta a kormányt, és szétnyomta a parkoló kocsink fenekét... Tréler vitte e :cry: Ja, és tetézi még ezt, hogy lengyel, de Olaszo-ban él, hogy könnyebben intéződjenek az ügyek :cry: Amúgy egy hete is megnyomták a kocsit, ott is a másik fél a hibás... Pechsorozat... És Zalán lázas beteg :( Asszem nem rontom továbba hangulatot.
puszi mindenkinek

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Rita :)
Ó, ez tényleg pechsorozat :( Vennetek kéne lottót, hátha a sok rossz után jó következne! 8)
Zalán remélem, már jobban van!

Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Itt vagyok nem vesztem el csak már nagyon az erőm végét járom.
Alig várom már hogy szeptember 1 legyen.Kicsit hosszú volt ez a nyári szünet. 8)

Voltunk mi is Andrisal Kép éves státuszon.
Eredmények: 76cm, 9520g, 4db fog, utánozza az oroszlánt,halacskát,autókat. Mutatja a lámpát,zoknit,okos fejét,a családtagokat, repülőt és még nem is tudom mennyi mindent.
Alapszavak: "cici" "Apa" "Anya" "nem"
Fogakat mi is mossuk,de szigorúan csak vizes fogkefével.Addig nem is kap krémet amíg nem tudja kiköpni.Akkor majd kap a mi sunrideres gyógynövény fogkrémünkből.Abból nem gáz,ha lecsúszik egy kicsi.

Rita!
+++++++++++++++ energia megy!

Minyu!
Hogy te miket csinálsz?? :P :P Nagyon ügyi vagy!!!
A kockás pasikat én is nagyon csípem. :wink:
Kép

Patrisa!
Kicsit megkésve,de én is nagyon boldog névnapot kívánok. Kép
Most már sikerült megnéznem a képeket,nagyon helyesek vagytok. Látszik,hogy jól éreztétek magatokat.

Brigi!
Gombát még én sem adtam,nem is tudom miért nem. Szerintem az nincs a tiltó listán.

Bocsi akinek nem írtam,most mennem kell. A család hiányol a vasárnapi hancurból.Mindenkinek további jó pihenést!

Kép
flocika
 
 


Köszi lányok :D Úgy próbálom meg felfogni, hogy legalább személyi sérülés nem történt...

Minyu,
A kis kockásinges fantasztikusan néz ki!!! Zalánnak is van pár darab 8)

Floci,
A tied sem semmi, nagyon vagány!!!

Éjjelre lázasodik be Zalán, de csak alig megy 38 fölé, egyszer adtam csak kúpot neki, mert asszem fájt a füle, és nem tudott tőle aludni.
Vett már vki a dm-ben cseresznyemag párnát? Akartam venni, de nem volt :? Hűtve és melegítve is lehet használni, és csaak 800 pénz.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Flocika, Minyu!
Nagyon tutik a képek! Az inges kispasik annyira férfiasak... :lol:

Rita!
A biztosító mikor fizeti ki a károtokat? Addig is mivel jártok?

Brigi!
Milán is komoly férfi lett mostanra!! :shock: :D

Csucsu!
Anna is szereti a halakat?:D Nem csapkodja nagyon az akvárium üvegét?

:?: Lányok!
Ki az aki még tart nappali szoptatást 1 éves kor után??
szilbee
 
 


Sziasztok!

Szilbee!
:?: Nappali szopi? Az még hagyján,de éjszaka is vagy 2-3szor és abból már kezd elegem lenni. :twisted: Aludni akarok!!!!! Igy több mint egy év után olyan nagy kérés ez? :cry:

Kép
flocika
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés.
Képzeljétek, Vanessza este 9-töl ma du. fél 1-ig aludt!!! Csak kétszer volt fen szopizni. Tegnap kifáradt. A Tescoban voltunk és végig kellett vele sétálgatni.

Inges pasik nagyon helyesek.

Flocika!
Vani is mondja már ezeket a szavakat a cicin kívül. Azt csak mutatja. De a pipit és a lámpát azt mondja. Utánozza az autót, loval, halat.
Tegnap kért egy játék müszerfalat. Olyan autós a csaj. Mindennek szereli a kerekét.

Szopi: nálunk van éjszaka és nappal is még. Amikor eszébe jut. Semmi bajom vele csak mostanába nem engedi el. Úgy kell kiszednem magam a szájából.

Köszönök minden névnapi köszöntöt!!!!

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk az 1 éves vizsgálaton,Mirtill 8290gr és 79 cm.45,5cm a fejkörfogata(35cm-rel született) és 44cm a törzse.8 foga van.A kutacsát megnézte de nem mondta,hogy be van-e záródva én meg elfelejtettem megkérdezni de mi néztük és szerintünk be van nőve.
Azt is elfelejtettem megkérdezni,hogy a d-vitamint kell-e még adni.Ti adjátok?Azt tudom,hogy októbertől áprilisig kell de erre ez 1 hónapra is adjam?

Már egyre szebben áll szinte soha nem tartja rosszul a lábát!Majd szept.20-án megyünk kontrollra remélem utána már nem kell járnunk!

Mirtill 9 hónapos koráig szopott és azóta alszunk éjjel amióta nincs cici!Elég könnyen leszokott róla pedig Ő azt használta cuminak is mivel semelyik cumit nem fogadta el.Mai napig nem cumizik szerencsére.

Sziasztok!

Kép
ildikó74
 
 


Sziasztok!


Szilbee:
Dehogynem, állandóan figyelnem kell mert üti az akvárium oldalát.
Félek, hogy egyszer túl nagyot csap oda. Minden reggel az az első, hogy odamegy a halakhoz és mutogat a haleledelre, hogy etessük meg.

Hétvégén a barátnőmnél buliztunk és Anna anyukámmal aludt először!!!Szombaton mentünk délután és vasárnap ebéd után értünk haza. Anyu mesélte, hogy nagyon érezte, hogy nem voltunk otthon és nagyon nyugtalanul aludt. Hát, és persze nekem is szörnyen hiányzott. Nem is voltam igazán feldobott hangulatban mindig eszembe jutott, hogy mit csinálhat, evet-e rendesen stb...
Hát igen, ez az az anyaság!

Mi még nem voltunk az 1 éves vizsgálaton, de gondolom a héten megkapjuk az értesítőt róla.

Cici ügyben sajnos nem tudok nyilatkozni, mivel Annám kb 1,5 hónapig élvezhette csak.


Na, jó éjt mindenkinek!

Kép
csucsu74
 
 


Sziasztok!

Zuhog az eső! Szörnyű!!!

Nálunk szopi nincsen már 9 hós kora óta és amióta külön alszik, az éjszakák is teljes nyugalomban telnek. Néha kér inni, de aztán lauszikál tovább.

D-vitamin: nekem azt mondta a dokinő, 2 éves korig adjam. Hát, néha bizony elfelejtem beadni.

1 hete megindult Milánka. Állandóan megy , teszik neki, hogy kitágult a világ körülötte. Néha persze rohanni akar, ilyenkor többnyire elesik, felpattan és irány tovább.

Vasárnap megszületett öcsémék kislánya. Olyan nagyon gyönyörű kisbaba. Úgy örülünk neki!

Na, megyek, azt hoszem ébred a Drága!

Puszi!

bockbrigi
 
 


Én azt vettem észre, hogy minnél kevesebbet szopizik nappal, annál gyakrabban alussza végig az éjszakát. Most már csak napi három szopi van, persze ha este nem ébred fel... márpedig az utóbbi 1 hétben nem nagyon kelt fel reggel 6 előtt. Persze ennek oka lehet az is, hogy egyre többet megy és így jobban lefárad.

Azért is kérdeztem a nappali szoptatást, mert kiderült, hogy nekem a hasi fájdalmaim és a hát- ill. derékfájásom annak köszönhető, hogy még szoptatok, pontosabban, hogy Levente nagyon nehéz csemete (12.27 kg) és megterheli az alsó régiómat... Mikor anyum mondta, nem hittem el neki, hogy lehetnek ilyen mellékhatásai a szoptatásnak, de mikor már a dokim is ezzel jött, kicsit gondolkodóba estem. Kipróbáltam más pozitúrában szoptatni és valóban elkezdtek megszűnni a tüneteim, de sajna nem teljesen. Ezért akarnám elhagyni a nappali 1 szopit, ami még megvan, de sajna Levente ezzel nem igen ért egyet. Nem alszik el a szokott idejében, de még ebéd után sem vagy ha igen akkor meg már ebéd közben. Ez szerintem nem normális... úgyhogy még várok egy hetet, aztán újra megpróbálom.
szilbee
 
 


Szilvi!

Mi fekve szopizunk, csak így hajlandó. De nem is baj, mert én se bírnám kézben tartani 30-40 percig. Inkább ez, mint a cumi vagy a cumisüveg. Azt nem adnék neki.

D-vitamin: nekünk szedni kell még. Bár egy ideje nem adtam már neki, de visszatértünk rá, mert még mindig két ujjnyi a kutacsa.

Ma voltunk a tejérzékenységi vérvételen. :cry: Nagyon rossz volt látni szegényt lefogva, sírva. Mindkét karját megcsapolták. Kevés lett az egyik, ezért kellett venni a másikból is. Két hét múlva jön meg az eredmény.

Gratula Milánnak az elinduláshoz!!!

Kép
patrisa
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk a Heim Pálból. Úgy tünik, be van gyulladva mindkét füle :( Ráadásul doki szerint akut fülgyulladás és ha 2 hét múlva sem javul (kaptunk cseppet) akkor ki kell venni az orrmanduláját. :cry: Mindenesetre megnézetem még egy dokival A Bethesdában (szomszédasszony ajánlotta, hogy nagyon jó szakember) aztán meglátjuk. Kicsit el vagyok keseredve, és féltem öt, mert szerintem nagyon pici még a mütéthez. :roll:

D vit: nyáron mi se szedtük, most megint elkezdem.

Brigi :)
Grat az öcsédéknek

Floci :)
kockásinges :D

Csucsu :)
halidomár Anna :)

megyek
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu,
Elég aggsztóan hangzik.. Én is megnézetném a helyedben másik dokival, jól teszed!!! Tesóm gyerkői néha szinte levegőt sem tudnak venni, de ő halogatja a műtétet, amivel a dokinénije is egyetért. Az ő orvosuk hoeopata is, és elég jól tudja kezelni a dolgot homeós dolgokkal. Próbáld meg szerintem te is, ha gondolod megnézem a kiskönyvemben, hogy mi lehet rá jó, vagy tesóm felhívom! A másik a csersznyemag párna, amit a dm-ben lehet kapni, és felmelegítve jó a kis fülének, ha fáj. Úgy sajnálom Nándit, nekem nagggyon sokszor kellett a flem szúrni, az orrmandulám meg háromszor visszanőtt...

Szilbee,
A párom kapott a főnkétől egy tragacsot, de az a lényeg, hogy gurul :)

D-vitamint nekünk heti 4 cseppet kellett a nyáron adni, egy adagban beadva, most is ennyit kap.

Szopi: Zalán is sokat szopizik napközben, mostanában kissé elesettebb, így kicsit többett is a kelleténél... Éjjel is kel1-3 alkalommal, de szerintem később is fel fog kelni, nővérem gyerekei most is felébrednek, és 5-6 évesek.

Brigi,
Gratula az unokaöcsihez!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Rita :)
Nekem is homeos füzetem, de megköszönném, ha megkérdeznéd a tesódat,hogy ö mit szokott adni.
cseresznyemag párnáról még nem hallottam, de megkérdem majd, ugyis menni kell DM-be.
Zalán jobban van már? kiderült miért volt lázas?

Nándi is ébred éjszaka, ált 1-2szer, de ez már nem az éhség miatt, hanem megszokásból.

Patrisa :)
Szegény kislány. Én kimentem, mikor a vénájából vettek vért, mert igy is zokogtam a gondolattól :oops: :roll: :cry:

Na, megyek, csinálok reggelikét :)

pusza

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu,
Tesóm azt mondja, hogy akut fölgyulladásra jó csak a bogyó, Nándinak alkati szerre lenne szüksége. Ti jártok homeós dokinéniez, nem? Kérdezz rá, hátha van még esély elkerülni a műtétet.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Sziasztok!

Minyu! Hogy van Nándi? Csodálkozom, hogy a doki rögtön a mandulaműtétre voksolt, ugyanis mostanában inkább halogatják ezeket a beavatkozásokat. Ezelőtt 20 évvel hamarabb mondták ki: mandulaműtét. Manapság én legalábbis ritkán hallok erről. Főleg ilyen pici baba esetében.
Szerintem is kérdezz meg még 1 dokit.

Patrisa! A vérvétel után jobban lett Vanessza?

1 hete csípéseket fedeztem fel Milán karján, lábán. Volt 5-6 db, jött-elmúlt. Azóta hol előjön, hol nem. Dokinő azt mondta csalánkiütés lehet. Ha sok lesz , menjek vissza. Hát kicsit halogatom még a dolgot, mert sok azért nincsen neki, nem vakarja. 2 hét múlva megyünk oltásra, akkor újra előveszem a kérdést.
Van ezzel kapcsolatosan valami tapasztalatok?

Mindenkinek szép napot kívánok ebben a rút időben !

Ja! Van valakinek iwiw meghívója fölös? Apa már kiszekál érte, hogy neki is kéne.

Na, pusz!

bockbrigi
 
 


Brigi :)
Hát én is elképedtem, de egy ismerös szerint az orrmandulát könnyebben kikapják, a garatmandulával várnak. De mindenképpen megmutatom még egy dokinak :!:
Milyenek ezek a csipések? mint egy szunyi, nagyobb, vagy csak apró? Nándinak 1-2 mosószertöl vannak apró pöttyei és a paradicsomtól, illetve volt már jó nagy szunyogcsipése (még láttam a szunyogot, de késön "csaptam" le-nem akartam a gyereket fejbeverni :shock: ) Meg valami pókcsipés féle is, mert az jó nagy volt :cry:


Rita :)
Homeos dokinéninek jövö héten megmutatom, hátha tud valami okosságot mondani.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Ildikó!


Mirtillnek is boldog szülinapot kívánunk!

Csucsu és Anna baba!

Mi vasárnap tartjuk akkor jön a nagy család! Írj, hogy milyen volt!


Sziasztok

Kép
csucsu74
 
 


Annának és Mirtillnek nagyon Boldog Születésnapot kívánunk! :D

Kép
szilbee
 
 


Anna! Mirtill!
Kép
Kép

Kép
flocika
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?