Új privát üzeneted érkezett!

Edina: gratula a kis Majához!!! :D Nem semmi, gyors szülésetek volt Nektek is!! :D

Judit, én is 3 szülésznővel találkoztam, ha neveket szeretnél olvasni: velünk a szülés nagy része alatt Riskóné Ica volt, nekem nagyon szimpatikus volt. :D Aztán néha rövid időre "bejött a képbe" Kassai Magdolna, ő egy fiatal csajszi, róla is csak jót mondhatok :D ráadásul van egy ismerősöm, aki nála szült gátvédelemmel, és nagyon elégedett volt vele. :lol: Aztán volt egy 3. csajszi is, aki a szülés utáni rendbetételt végezte, és szintén nagyon-nagyon kedves, rendes volt, csak sajnos az ő nevére nem emlékszem... (fiatalabb, kicsit molett).

Kép
frusi

Sziasztok lányok!

Mi még egyben vagyunk. Tegnap egész nap nagyon kemény volt a pocakom, a baba nem mozgott, csak 2-3 szór, ma délután megint kemény lett a hasam és néha faj is egy picit, a baba ma sem nagyon mozog, csak délelőtt és most egy pár szór.
Szerintem még korai korházba indulni... :? Ezek csak jóslófájások... Vagy tévedek? :shock:

Szilvi szerintem már bent van...

Edina nagy gratula neked!!! :D

Kátya

Kép
katya

sziasztok!

KAti! Bogyo egyelore kenyelmi szempontok miatt nincs velunk, ami miatt lelkiismeretfurdalasom van, de masreszt nem tudom, hogy bannek el meg vele is gondosan itt a varosban a gyerek mellett! Anyosomeknal meg csak kertben van, de egyszer, gondolom hamarosan haza kell hozzuk, mert megis a mienk!
HA lany lett volna a babam en is Lilit szerettem volna, mert ugy ereztem. Aztan apanak nem tetszett, akkor okoskodtuk ki a Bogit. Ez is nagyon tetszett! HA valaha lesz meg egy babank es lany lesz mostmar tuti, hogy Zsofi lesz Zsombor miatt!:)

Edi: hat nem semmi, azt hittem engem nehezen lehet tulszarnyalni gyorsasagban, de Te siman!:))

Judit: en Dömök Andinal szultem, o egy nagyon jo fej fiatal "csajszi". Mar faradt volt, mert egy hosszu nap allt elotte, meghosszabbitott muszak, front, stb.. megis ebbol semmit sem ereztem. MEg a szituacio sem engedte a gatvedelmet igazan, mert en is beszeltem az orvossal, hogy szeretnem stb.. De Zsombi olyan gyorsan jott, hogy ki kellett kapni! Szoval nem hiszem, hogy realis eselye lett volna a gatmasszirozasnak, olajozasnak, es tarsainak! De ha gondolod, beszelj veluk! Nekem jo volt hogy nem keszultem ra ilyen szinten. Ugy mentem be, hogy mindenki nagyon rendes, valahogy majdcsak lesz! Nem csalodtam!

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Edina: Gratulálok Majához.

Judit: nekem két szülésznőhöz volt szerencsém, az első nevére nem emlékszem, a másodikat Rékának hívják - egy fiatal csajszi - Ő nagyon aranyos volt. Én nem úsztam meg a gátmetszést - nagyon feszes volt a gátam, pedig még direkt kismama jógára is jártam - de a gátsebem egy percig sem fájt. :)

Nálunk úgy ment a névválasztás, hogy mikor már tudtuk, hogy kiscsaj, akkor összeírtam egy listát azokból a nevekből, amik nekem tetszettek, majd jött Tibi és kihúzta azokat, amik neki nem jöttek be. Így maradt Csenge és Luca. Nagyon sokáig a Csenge vezetett, végül Luca lett, de illik is rá a neve.

Na megyek aludni, mert holnap keresztelő-

Üdv.: Tündi
tündi76

Pelle: hát persze, hogy persze...:-))))

Judit: velem reggel 7-től este 7-ig Szépné Judit volt, nagyon jó fej, holott csupa hülyeséget kérdeztem tőle, külön odafigyelt a páromra is. Előtte, úgy fél 6-tól egy Ica nevű szülésznő foglalkozott velem, a kitolásnál meg csak annyira emlékszem (ha jól), hogy a szülésznő neve Mária volt. De ez se biztos. Érdekes, nekem valahogy úgy jött ki, hogy egyik szülésznő sem volt "csajszi" korú, holott később én is láttam, hogy elég sok fiatal szülésznő van az osztályon.

Gátmetszés: nekem fel sem tűnt, hogy megvolt, na nem érzésre, az EDA-tól nem is éreztem volna, de egyébként sem vettem észre, hogy mikor vágott a doki, mint ahogy arra sem emlékszem a mai napig, hogy mikor és hogyan került ki belőlem a méhlepény... Pedig kijött valahogy, az biztos, hiszen a párom látta...:-)))

Na jó éjt mindenkinek!

Katya, vigyázz magadra!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok !

Hű, jó sokat irkáltatok tegnap, ahhoz képest , hogy szombat volt.

Már megszoktam, hogy hétvégén nincs forgalom, bár sajna itt van a sarunkba a szeptember.

Nikike ! Igazad van , Bogyónak is jobb a kertben és neked is egy kis segítség !!

(Néha annyira egyformán jár az agyunk , ezt már többször is észrevettem !)

Képzeld , Dagó kutyunak már lassan a 3. napja rohamai vannak megint , nem hiszem el , hogy nem találnak rá megoldást !!!
Már alig van ereje, csak fekszik , remélem hamarosan jobban lesz, mert mi sem bírjuk már sokáig ! (már lelkileg)

Adri ! Téged is sokat olvasunk a napokban , csak nem megoldódott az internet ?? :lol:

Judit ! Szerintem ne izgulj annyira a szülésznő miatt , csak nőből vannak, talán átérzi mindegyik a fádalmat az aggódást , hiszen vagy szült már ő is vagy szülni fog !! Persze tudom a gátvédelemről mindenkinek más lehet a véleménye .
Én amondó vagyok , ha szükséges lesz úgyis vágnak !! Nem lesz annyira vészes mint gondolod, ha lesz. ( ezt bíztatásnak szántam ill. megnyugtatásnak .)

Mondom én, aztán majd írom a beszámolót, hogy jól kifogtam... :wink:

Tündi (Cc67) : Nem depizünk !!! :lol: Hahó ! Itt vagy !
Suihoz nekünk sincs még semmink !!

Finiselők, lassan behozzátok Edinát !! Drukkolunk !! :lol:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Köszönöm a sok szülésznő nevet! Be fogok menni, megpróbálok beszélni valamelyikükkel. Majd beszámolok!
Puszi!
Judit
judit(34)

Sziasztok !

Kátya ! Nem is írtad , anyukád rendben megérkezett ?? :lol:

Vagy írtad ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Az Uzsokiban fogok szülni várhatóan szeptember végén. Első bébi, így nincs tapasztalatom, ezért lenne néhány kérdésem.

- Egy vagy kétágyas szobában szeretnék lenni. Volt valaki ilyenben? Mik a tapasztalatai?
- Azt mondták a kórházban, hogy cukros limonádét, vagy cukros vizet (már nem emlékszem pontosan) adnak a gyerkőcnek. Ez nekem nagyon nem volt szimpatikus, mivel nem szeretném, ha az első íz a cukor lenne amit megismer, ill. azt olvastam, hogy a szoptatás sikerét is nehezítheti a kiegészítő, cumisüveges táplálás. Szívesen olvasnám a tapasztaltak véleményét.
- Kell a babának ruhát bevinni, vagy a kórház bizosít ruhát, és csak olyan ruha kell amiben hazahozzuk?
- A Kalocsai doktornál fogok szülni. Ha van valakinek tapasztalata szívesen fogadom. (Akár privát üzenetben is)
Most ennyi jutott eszembe, lehet, hogy nem kevés, de biztosan lesz még több is. :)

Előre is nagyon köszi a segítséget!

Judit
jud77

[quote="kati16"]S írta:kati16ziasztok !

Kátya ! Nem is írtad , anyukád rendben megérkezett ?? :lol:

Vagy írtad ??

Igen! Kösz! Minden rendben. Nagyon jól esik, hogy ő itt van velem :D

Kép
katya

[quote="nikike"]K írta:nikikeatya: akkor ez azt jelenti, hogy felhatalmazol, hogy kozoljem a hireket a tobbiekkel? MEgtisztelo!:)
Egy nagy kalap.....kivanok!

Remélem, nem gond? Tulajdonkeppen csak a telefonszámodat ismerem, úgy hogy senki másnak nem is tudnám küldeni sms-t. :?
Már alig várom, hogy legyen mit írnom neked. :)
Nagyon-nagyon szeretnem már látni a kislányomat és a kezemben tartani őt. Eddig nagyon türelmes voltam, de a mai reggeltől kezdve nem bírom magammal, semmi másra nem tudok gondolni... :roll:

Kép
katya

csak a TE telefonszámodat ismerem

Kép
katya

KAtya! na megegyszer nekifutok! dehogy baj, ha kuldod az sms-t! Orulnek, ha mar irhatnam a jo hirt! Anyukadnak is orulok, hogy itt van!

Kati: az egyrugora jarast mar en is eszrevettem! Ha tavasszal mar mindenki "kesz" lesz szervezzuk a talakat, mar kivancsi lennek Rad is szemelyesen!:)

Jud77: 5 agyas szobaban voltam hasznos volt az infok miatt, jo volt a tarsasag!
Gyereknek csak hazajovos ruha kell es popsitorlo, tobbit adjak !
Kalocsait nem ismrem!
Cukrosvizrol velemeny: eloszor en sem akartam adni babamnak, mert pontosan ugy gondolkodtam mint Te. De elso 2 nap nem sok az az elotej, aztan lattam hogy kezd sarga lenni a gyerek, na akkor megijedtem, es akkor adtam neki tobbet, nahogy kiszaradjon, raadasul Zsombi a hosegben szuletett! Most nyilvan kicsit mas a szitu!

csok

Kép
nikike

Sziasztok Csajszik! :)

Judit, én kétágyas szobában voltam, és nem bántam meg. Szép, világos, kultúrált, szerintem ez is nagyon sokat számít... szinte egész nap ott volt velem a párom, és így nem zavartunk senkit (a szobatársnőmnél is nagyon sokat benntvoltak)... nekem nagyon szükségem volt arra, hogy ott legyen velem, ezt szerintem nem tudtuk volna megtenni egy sokágyas szobában...

Cukros víz: vannak különféle nézetek, én úgy voltam vele, hogy inkább a cukros víz, minthogy 1. besárguljon 2. leessen a vércukra, ami meg további gondokat okozhat.... (egyébként az igaz, hogy én is kánikulában szültem). Ugyan nálunk volt gond a szopival az elején, de én azt inkább gyakorlatlanságunknak tudom be, mint a kórházi cumisüvegnek - cukros víznek... de aztán nálunk Lillus pl. ugyanúgy megtanult szopizni, mint egy akármelyik "bababarát" helyen született baba...

Kép
frusi

Nikike, Frusi köszönöm szépen a válaszokat!

Azt hiszem nekiindulok úgy, hogy megpróbálom cukros víz nélkül, aztán ha nem megy a szoptatás, vagy szakember úgy ítéli meg, hogy adni kellene a gyerkőcnek akkor adunk neki.

Akkor a tapasztalatok szerint nem igaz, hogy a babának elég az előtej, mert születés után 1-2 napig még csak cseresznyemag méretű a gyomra? Honnan lehet tudni, hogy nem elég?

Az egyik ismerősöm mesélte (szintén az Uzsokiban szült), hogy vele kiöntették a lefejt előtejet, mondván az semmire sem elég. Én úgy tudom, hogy kevés, de nagyon értékes. Volt valakinek hasonló tapasztalata?

Lehet, hogy túlértékelem a szoptatás kezdetét és nem is olyan meghatározó, mint mondják, írják. Frusi tapasztalata mindenképp bíztató. :)

Judit
jud77

Judit!

Én a 3. babámat szeretném/fogom szülni a Kalocsai dokival. A 8 éves fiam és a 10 hónapos lányom is nála született, és nagyon meg vagyok/voltam vele elégedve mindenféle szempontból.

Ha van konkrét kérdésed írd meg. :) Én az egyágyasban voltam (a babák mellettiben), mert sajna beteg voltam :(, de nem bántam meg és legközelebb is oda szeretnék menni.
Vendég

Judit, szerintem így mindenképp jó: próbáljátok meg nélküle, csak szopival, aztán ha nem kell a cukros víz, akkor jó, ha mégis kell, akkor meg kell, de akkor sincs semmi se veszve!! :lol: Sőt, Lillus még a kórházban kapott tápszert, és 3 alkalommal itthon is, mert nekem nagyon sokára indult be a tejem, és szegény gyerkőc meg éhes volt persze... mostanra már csak tejet kap, és szépen gyarapodgat. :D

Húúú, ez azért durva, hogy kiöntették az ismerősöddel az előtejet... én ilyenről nem hallottam. :? Sőt, szülés után kicsivel segítettek is mellre tenni a babát... (arra nem emlékszem, hogy közvetlenül, azonnal szülés után-e, vagy már le volt fürösztve a baba)

Honnan lehet tudni, hogy nem elég neki a kajcsi: bömbizni fog!! :lol: :lol: :lol: De az első napokban még tényleg nincs túl nagy étvágyuk, aztán később, az első itthon töltött napokban nagyon egyszerű dolgunk volt ilyen szempontból: ha sírt, akkor éhes volt, különben meg aludt... :wink: mostmár nem ennyire egyszerű :wink:

Kép
frusi

Hú, megint termeltetek, és jó hogy újak is vannak, nagyon aktív ám itt mindenki!
Most megyek enni - minden másnap tejbegrízt kívánok, kicsit unalmas, de mit tegyek :lol: - csak Katinak:
igen, végre van net itthon :D
És Kamilla után nekünk is a Lili név állt a listán, nekem nagyon tetszik, így hívják az unokanővérem lányát is. Liliána formában még inkább, de azt leszavazták, szóval szimplán Lili lett volna.
A férjem meg Zsófit erőltetett volna, ha nem Kamilla - csak hogy Nikikéhez is kapcsolódjon a dolog, nekem pedig a csenge tetszik nagyon még, de az nem jó a vezetéknevéhez - szóval minden név, amit felsoroltatok, szerepelt a mi listánkon is.

Kati, már tényleg nincs sok hátra és a karodban tarthatod a lányod, használd ki a maradék időt pihenésre és beszélgess sokat anyukáddal!

Adri és

Kép
adri29

az utolsó mondat Katyának szól, bocs. Kati, te még várj a sorodra :lol:

Adri és

Kép
adri29

jud77: szerintem annyira nem remes a cukrosviz, en nagyon keveset adtam Bocinak, de ugy ereztem akkor muszaj! Csak egy erzes volt, mi a korhazban is mar eleg turhetoen szopiztunk, gondolom nem sok lehetett neki, de nagyon nyugis baba volt meg akkor szinte csak aludt, amikor nem evett, keveset sirt. De foleg a sok alvas, meg a sargulas miatt dontottem ugy hogy itatom kicsit, aztan 3. napon bedurrant a cicim attol fogva nem! Es azota sem kap semmit Babuci csak tejcit! Ja es az elotej barmennyire is keves, nagyon ertekes, azt nem ertem miert borittatak ki. Raadasul, ha megindul a tenyleges tej, meg sokkal szaporabb a legelejen, mint barmikor maskor, azt erdemes csak igazan eltenni, kesobb meg mar nagyjabol beall az egyensuly, tehat folosleg nem termelodik, hacsak nem fej az ember mindig, meg a szoptatas mellett is!

csok

Kép
nikike

Lányok, köszönöm a válaszokat! Sokat segít, hogy elmondjátok a tapasztalataitokat.

Ezeket a jópofa ki hol tart a terhességben, kinek mekkora a gyerkőce ábrákat hogyan lehet csatolni? Nagyon helyesek én is szeretnék ilyet! :)

Bár nem is tudom mit jelölnék rajta. Elvileg a 34. betöltött hetünk van, de a múlt hét csütörtöki UH szerint Barnabás már a 37. hétnek megfelelő méretű. Szeretném azt hinni, hogy nem csak nagy de, fejlett is és nem marad bent még hat hétig, mert már elég nagy a pocakom, és úgy mozgok vele, mint egy partra vetett bálna. :)

Szóval szívesebben venném, ha normál mérettel, és fejlettséggel előbb születne, mint kiírt időre óriásként. :)

A 4D ultrahangon korábbi időpontra jelezték a születését, mint a számolásos módszerrel. Én szeretnék inkább annak hinni. Az kb. megfelelt a mostani 37. hét előrejelzésnek.

Nektek van hasonló tapasztalatotok?
Bocs ha sokat kérdezek. :oops:
Köszi!

Judit
jud77

Sziaszok!

Judit irta:
Egy vagy kétágyas szobában szeretnék lenni. Volt valaki ilyenben? Mik a tapasztalatai?
Nagyon jó a kétágyas, én ott voltam, bejöhetnek a látogatók, és olyan mint egy apartman. 6000 ft/éj 8) de bejutni csak szerncsével lehet, amint ürül, és ha nem volt már a bent fekvőktől (másik szobában) igény.

"- Azt mondták a kórházban, hogy cukros limonádét, vagy cukros vizet (már nem emlékszem pontosan) adnak a gyerkőcnek. Ez nekem nagyon nem volt szimpatikus, mivel nem szeretném, ha az első íz a cukor lenne amit megismer"

Hidd el, senki nem rajong érte, de ha már órák óta bömböl a gyerek, mert neked nincs tejed, vagy sárga, akkor adni fogsz neki. :(

, ill. azt olvastam, hogy a szoptatás sikerét is nehezítheti a kiegészítő, cumisüveges táplálás.
Én bevittem az aventes újszülött cumit, és abba töltöttem át a vizet, abból kapta, és nem szokott le a ciciről.

"szoptatás sikerét is nehezítheti a kiegészítő, cumisüveges táplálás. ", ehhez fűznék pár gondolatot, hogy ne esetek kétségbe, ha nem úgy történnek a dolgok ahogy a nagykönyvben megvan irva.
Amúgy eltüntettem a kismama újságaimat mert elegem lett belőle, hogy a szoptatás csak úgy működik,hogy nincs cumisüveg, bimbóvédő használat, és ha kiegészítést kap a gyerek akkor vége a világnak.

Annyira belémmagyarázták ezt, hogy lelkiismeret furdalásom volt, és depressziósá tett.
Sajnos nem mindenki képes rá, hogy csak úgy szoptasson ahogy a természet megalkotta,de ezt valahogy kifelejtik megirni, és azt sem irják meg, hogy milyen lehetőségek vannak ilyenkor.

Sokan kaptak a kórházban tápszert pár nap után, mégis van olyan aki azóta csak szoptat, mégsem lett semmi baja a picinek. Akkor kellett és kész, szerencsére nincs rá szüksége már.

Nekem kevés a tejem, kap kiegészítést, mégis remekül van.Sokszor fejek, így gyakran kap üvegből enni (mégis tejet kap!), mégsem utasítja el a mellemet. Volt/van olyan amikor nem hajlandó szopizni, de általában annak oka van. (fájt a hasa, nyűgös stb).
Ja és mindezek mellett kénytelen vagyok bimbóvédővel szoptatni, és mégis eszik ez a gyerek, gyarapszik, és a tejem is nő, hisz rengeteget fejek, bár sosem fogja elérni azt a maximumot amire szüksége van. Mégsem érzem magam rossz anyának, mindent megteszek, hogy minél több tejet kapjon, de ha vannak gondok elkell tudni fogadni, hogy létezik más megoldás is, mert csak tönkre megy bele az ember, ha ezen agyal.

Bocsi de ezt ki kellett irni magamból. :roll:

Amúgy nem értem, a tejkiöntést, nekem azt a pár cseppet ami kijött kiskanállal odaadtuk, és nagyon örültek neki a csecsemősök, és segítettek megetetni vele. :o

KépKép
lmarie

Sziasztok !

Nikike ! A találka nagyszerű lesz, remélem sokan eltudnak majd jönni !!

Persela ! Megértelek , ha így nézem én sem cserélném el az októbert!
De legalább lesz összehasonlítási alapod az időpontok közt.
Majd azt is elmeséled melyik volt az "ideálisabb" !
Karácsonyra meg simán hazaértek !! :lol: Nézzük a jó oldalát !!

Adri ! Igazából először csak az anyukád dolgot nem értettem , aztán leesett !! És értettem , várok a soromra ! :lol:
Nagyon örülök az interneteteknek !!

De a Lili névnek is örülök, hogy nektek is tetszik , csak , mit csináljak a családdal és a Cintiával ???

Olyan jó érzés amikor rájössz, hogy nem vagy egyedül , másnak is tetszik ugyan az , vagy más is úgy látja a dolgokat ahogy te .
A férjem és én néha mindent teljesen másképp látunk és néha el is gondolkodom, hogy mi a fenének vagyunk még együtt, na most nem a név választásra gondoltam.

Na de mindegy is , ez csak úgy kijött belőlem , bocsi.

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Most olvasom Mérit , beelőzött !

Ezt én is szerettem volna írni nektek!

Így van, nem kell ezekkel foglalkozni ,nekem is kevés tejem volt , sőt az akkori doki bácsink is teljesen anyatej párti volt (akitől meg is váltunk később) nem írt ki recepet , mondván próbálkozzunk csak !! Hát nem jött össze, úgy-hogy egy hét után mint a dúvad mentem , hogy engem nem érdekel semmi, kérem a receptet !!

Szörnyű volt lelkileg ! Most el is határoztam nem foglalkozom evvel , ha nem lesz elég tejem egyből kap tápszert is , és kész !!

Gondoljatok bele egy hétig éhes volt , hát nem kívánom senkinek !!

És ilyen kis fiatalon eszembe sem jutott, hogy tápszert esetleg kaphatok recept nélkül is ! Meg ugye melyiket , már akkor is sok féle volt .

Most már nem vagyok annyira tapasztalatlan , nem dumálnak belém semmit !!!

Na , ismét puszka

Kép

Kép
kati16

Igen, csajok!! ...csak csatlakozhatom Mérihez! ha nyugodt, nem-túlstresszelős anyukák szeretnétek lenni, kukába az összes Kismama magazinnal!!..... :evil: ...szerintem nem kis szerepük van abban, hogy ennyi, a szoptatás-etetés miatt görcsölő friss anyuka van... hallgassatok a védőnőkre, gyerekorvosokra, csecsemősökre, de ne a Kismamára...... :evil: :evil:

Kép
frusi

Sziasztok!

Judit! Én nem adtam Lucának a cukros vízből, de lehet hogy éjszaka kapott a nővérektől. A lefejt tejet viszont tuti, hogy nem öntötték ki a csecsemősök, mivel engem arra biztattak, hogy minél többet fejjek éjszakára, mert azzal etetik meg Lucát. Igaz, hogy nekem szerencsém is volt, második nap beindult a tejem, így plusszal jöttünk ki a kórházból és még egy ici-pici sárgulása sem volt a leányzónak. :D

Én is ötágyas szobában volt de nem bántam meg, mert így tudtam a tapasztalt anyukákat faggatni.

4D UH-n nekem is azt mondtak, hogy kb. 1-1,5 héttel idősebb a baba meg hogy öregedés jelei láthatók a méhlepényen. A dokim meg a 36. héten azon aggódott, hogy még egy hetet jó lenne, ha kihúzna bent a gyerkőc. Mindezek után Luca a kiírt időpont utáni napon jött a világra.

Ma voltunk 3 hónapos oltáson. 7310 grammnál és 65 cm-nél tartunk. A jó hír az, hogy végre vége a drasztikus hízásnak és Luca egy hónap alatt csak 0,5 kilót hízott és nem 1-1,5 kilót, mint az előző hónapokban.

tündi76

Köszönöm a tapasztalatokat! Tényleg jó, hogy leírtátok, hogy attól még, hogy a kezdet nem megy simán, később működhet jól. Igyekszem lazulni szoptatás témában, és nem kétségbe esni, ha nem úgy jön majd össze ahogy "ideálisnak" mondják, írják... :)
Én eddig, csak a Kismama magazint és egy könyvet olvastam a témában és mindkettő egybehangzóan írt a szoptatásról. Lehet, hogy innen jön nagyon szeretnék szoptatni para!? :roll:

Öregedéls jelei a méhlepényen??!!! Az meg mi? Én tuti kiakadnék tőle... Főleg, így, hogy nem tudom mit jelent.

Szóval akkor a hányadik hét, mekkora, mikor fog megszületni kérdésben sincs pontos eligazodás.

Nem is zavarna az egész, ha nem mondanák, hogy " Nahát milyen nagy a pocakod, és még egy hónap??!!!" , " Jesszuson már most ekkora a gyerek!!" , "Jó nagy a pocakod, nagy baba lesz! " és ehhez hasonlókat. Mindenki szakértő a témában, csak a 10. után már nem esik olyan jól az ártatlan, jóindulatú szakértés...

Tényleg olyan ez a terhesség kérdés, hogy a túl sok információ, az egymásnak sokszor ellentmondó könyvek, vélemények, összezavarják, elbizonytalanítják az embert. Na majd a másodiknál!!!! :D
jud77

Sziasztok!

Csomók: maszi-fejés-maszi-fejés (ez a sor vég nélkül). Ha nem lazítom fel, nekem semmise jön így az elején (minden tej a csomókban van). Sőt fejés közben is nyomkodnom kell, hogy jöjjön. Mostmár kezd jobb lenni (megszámlálható mennyiségű csomó) :)

Gátvédelem: Az első bébinél még nem alkalmazzák. A másodiknál nekem kicsit sérült a gát (1 öltés). A harmadiknál semmi sérülés. Sokmindentől függ, pl a baba méretétől + a gát feszességétől.
mj.: A férjem szombaton vette meg az olajat a gátmasszázshoz, de nem volt idők alkalmazni. :lol:

Itthon: A Jázmin teljesen oda van Majáért, résen kell lennem. Maja tegnap meglőtte Jázmin délutáni alvását. Reninek meg hétfőn suli. Hát így állunk, nem könnyű. De a mamám mindennap hoz ebédet :D .

Itt nem lehet szülésznőt választani, de nekem is jó tapasztalataim vannak. Most Molnár Gizi védte meg a gátamat.

Víz: Én se rajongtam a gondolatért, hogy ilyesmit kap, de most én is adtam első nap (teljesen kivolt száradva a szája, hiába tettem állandóan mellre). Ők meg biztosan itatják őket bent. Éjszaka viszont tényleg odadják a lefejt tejet. De nekem pl a babák jobban kitudták szopni a tejcsit, fejni pedig nehezen megy az elején.
Ennyitől nem fog leszokni a ciciről. Nekem egyik se tette, pedig mind kapott.

Szilvi még itt volt 24-én, mi akkor jöttünk haza (lehet, hogy az én helyemre ment a kétágyasba??)

Drukk, aki még most jön! És pihenést a babázóknak!!!

Edina
édi

sziasztok!

Jud77: egyelore ne parazz a szoptatas miatt velemenyem szerint!
En ugy mentem be a korhazba, hogy tok eselytelen a dolog, tekintve hogy sem anyam (na jo o egy kicsit, velem szemvedett, hugommal mar jobban ment), sem nagyanyam (ot gyerek kozul egyet sem) tudott semennyire szoptatni. Igy semmit nem vittem magammal, aztan nagy meglepetesemre, mikor mar majdnem szoltam a csecsemosoknek, hogy valamit adni kellene a gyereknek, mondjuk szegenykem nem uvoltott meg nagyon, tehat lehet hogy ez is megnyugtatott! CSak en gondoltam hogy ehes, szoval akkor megindult a tej, na akkor viszont ketsegbeesetten hivtam a ferjemet szombat reggel, hogy rohanjon, es vegyen mellszivot, mert megorulok! Es azota is szopizunk, bar a hetvegen para volt, azt hittem eddig tartott a palyfutasunk, igy megereztem milyen amikor elojon ez a nem jo anya agyrem! De szerencsere mara helyre allt a rend es talan csak valami novekedesi ugras lehetett, ami miatt megnott a gyerek tejigenye, de meg nem termelodott eleg. CSerebe szinte egesz nap cicin volt! Szoval tenyleg nem egyszeru az elsovel, de szerintem, ha probalsz lazitani, nem lesz gond!

Hugomnak holnap szulinapja van, rittyentettem Neki a szokasos turotortat, mert egy Turohercegno, imadja! Na ilyet egyik cukiban sem csinalnak, majdnem az egesz turo! NYami! Kap egy fenykepet a keresztfiarol, szepen bekeretezve, meg csomo aprosagaot, illatgyertyakat, stb.. mert multkor eszrevettem, hogy naluk nincs a lakasban ilyesmi, pedig olyan helyes kis kegliuk van. Remelem orulni fog, na ezt csak azert meseltem, hogy kicsit eltereljem a figyelmeteket a gorcsolesrol!

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

Három hónap után ma éjszaka túl vagyunk az első sírásos éjszakán. Szegény Pocoknak iszonyúan fájt a pocakja. Egész nap nem ment a nagydolog, pedig naponta többször is szokott alkotni. Szóval éjjel lábemelgetés, hasmasszázs, mire jónéhány puki után sikerrel jártunk, a gond csak az, hogy zöldesre sikeredett. Arra gyanakszom, hogy keresztelő után mindenki össze-vissza fogdosta a kezét és összeszedett valami fertőzést. Ha a mai nap nem áll helyre a rend, holnap leviszem a dokibácsinkhoz.
Volt már valakinek ilyen tapasztalata?

Szép napot mindenkinek! (nálunk a Szárazhegy utcában szokás szerint zuhog)

tündi76

Szép jó reggelt.
Nálunk nem esik most, de elég hűvös van, amit annyira nem bánok.

Köszi Nikike a témaváltást, mert nem azt mondom, h nem érdekel a szoptatás-téma, csak eddig én nem paráztam ezen, és most annyi szó esett róla, hogy...amúgy anyukámnak alig volt teje, és tápszert kaptunk, és lám, egészséges, okos gyerekek lettünk, semmi pszichológiai zavarunk nincs a szoptatás hiányától :lol:

Túrótorta? Hát, ha ráérsz majd egyszer Zsombor mellett, leírod a receptet? Amióta nem dolgozom - ez a 4.hetem itthon- rengeteg a szabadidőm napközben, és már mindent megcsináltam, ami előkészületnek nevezhető a babát illetően:kifestettünk, függönyt, baldachint, kispárnát varrtam, képkeretet festettem meg lámpát, minden rendben a háztartás körül is, így szívesen sütögetek. Köszi.

Tündi, remélem az orvos azt fogja mondani, semmi komoly. És a kis Pocok jól viselte a keresztelőt?

Tudom, h már egyszer leírtátok, hogy az anyakönyvi kivonatot és a kicsi taj kártyáját hogy/hol kell intézni, pl. hogy a kórházból intézik-e vagy mindent nekünk kell, de vki megírná akár priviben is? és kérték a 3 hónapnál nem régebbi házassági papírt?

Köszi, köszi.

Adri és

Kép
adri29

édi!
Látom, neked nagy tapasztalatod van gát-témában!
Írnál nekem kicsit bővebben!
Van olyan kórház, ahol az elsőnél is csinálnak gátvédelmet, emiatt vagyok bizonytalan, hogy jó helyen leszek-e az Uzsokiban.
Vajon melyikkel járnék jobban, mert a gátmetszés-pártiak azt mondják, hogy metszés nélkül kitágul a gát, és nem tud regenerálódni rendesen.
De ezek szerint valamennyire metszéssel is kitágul, hiszen a 2. gyerek már sokszor kifér metszés nélkül.
Az egyik barátnőmnek is az elsőnél csináltak, a másodiknál nem, és ő meg azt mondta, neki a vágás még 1.5 év múlva is fájt, amikor nem vágtak, az is fájt, de 2 óra múlva már simán tudott ülni.
Hát, nem tehetek róla, de engem annyira megrémít, hogy belém vágnak ezen a testrészemen!
Judit
judit(34)

jud77: Öregedés jelei a méhlepényen (meszesedés aszem). Nézik UH-n. Túlhordásnál fordul elő, ilyenkor kezd kevésbé jól funkcionálni. Ha úgy itélik meg, hogy elégtelenné válna a baba táplálékellátása indíthatják a szülést. Jázminnál nekem is voltak már jelek, de az még nem jelentett semmi komolyat.

Adri: Házassági papir nekünk csak régi volt (a kórházban nem firtatták, de a születési kiváltásához kell a friss). A kórházban kapsz majd egy részletes tájékoztatót, hogy milyen sorrendben, hova miért kell menni (elég részletes).

Köszi a jókivánságokat, mindenkinek!!!!

Szoptatás: Ha vkinek csomói lennének (NE LEGYEN!!!). Kérdezzen bátran, sajna van tapasztalat. :lol:

mj. Maja nővöget, a csajszik meg imádják!

Edi
édi

[quote="jud77"]
írta:
jud77Nem is zavarna az egész, ha nem mondanák, hogy " Nahát milyen nagy a pocakod, és még egy hónap??!!!" , " Jesszuson már most ekkora a gyerek!!" , "Jó nagy a pocakod, nagy baba lesz! " és ehhez hasonlókat. Mindenki szakértő a témában, csak a 10. után már nem esik olyan jól az ártatlan, jóindulatú szakértés...

Szia Judit!
Ne aggódj a pocak méret miatt! :) Én már írtam itt hogy nekem is mindenki szolt, hogy mekkora a pocakom, még hogy biztos-e hogy minden rendben velem, hogy ekkora a pocakom és még 2 hónap van hátra... :evil: A dokim erre többször azt mondta, hogy minden rendben és hogy ez teljesen alkati kérdés, hogy kinek mekkora a pocakja, és hogy a kíváncsiskodók törődjenek csak a saját dolgaikkal. :D

Kép
katya

Ezt most én is megpróbálom. Hol lehet beállítani, hogy a tickert magától feltegye?

KépKép
édi

Judit
Nem tudom érdemes-e elsőre gátat védeni. Talán ha kicsi a babád, és nem túl feszes a gátad. (esetleg maszirozzátok előre). Nekem elsőre vágtak is meg repedtem is. Vágás nélkül még jobban szétrepedtem volna. Még a másodiknál is megsérült kicsit, ismertem olyat is, akinek 3 öltés is kellett gátvédelmes második után.
A sógornőmnek szintén három bébije van, de fel se merült a védelem (mind 4 kg és 60 cm felett született).
Sokmindent kell megfontolni. Kérdezd meg a dokidat, hogy mi a véleménye, meglehetne-e védeni a gátad. Tartok tölle, hogy azt fogja mondani, ő inkább vágna. De egy kérdést megér!

KépKép
édi

Sziasztok!

Üdv az újaknak és a régieknek!
Kicsit nem olvas az ember, és már itt ülök 20 perce. :)

Rólunk: 4 hósak elmúltunk, megkaptunk minden oltást, 6610 gramm és 64 cm. :) Már kis pufi kezd lenni az eleinte alultáplált gyermekem. .)

Szoptatásról Lmarie a szívemből szólt. :)

Cukros víz témához. Én is kiolvastam, hogy nem jó. Sőt védőnő is a lelkemre kötötte, hogy ne. Nem is adtam neki. Aztán besárgultunk és a viziten a csecsemősök és a gyerekorvos kórusban mondták, hogy "Anyuka miért nem itatta azt a gyereket?". Hát jó szarul éreztem magamat. :(
Itthon megint beszéltem erről a védőnővel, gyerekorvossal; olvasgattam utána. És nem a folyadéktól nem sárgul be, hanem a sok széklettől, ami viszont az anyatejtől lesz neki. Szóval nem feltétlen volt igazuk, pedig ott akkor olyan meggyőzőnek hatottak...
És tény, hogy az én manóm nem szopott, nem tudott.
De annak a lánynak is besárgult a gyereke, amelyik sokat szopott. Szóval valszeg nem ilyen egyszerű kérdés a sárgaság.

De az a baj, hogy a szülés után, kezedben egy csöppséggel minden felkészülés ellenére bizonytalan az ember. Szóval elhiszed, amit ott mondanak, és nem tiltakozol. Erre nincsen ott energiája szerintem senkinek.

Egy biztos, ha valami rávinné ezt a kórházat a bababarát program bevezetésére, akkor nem lennénk ennyire kétségbeesettek a sok olvasott és gyakorlati ellentmondás miatt.

Na hosszú voltam...

Valaki kérdezte, hogy hatott-e a csodaszer tejnövelő cucc. Hát úgy néz ki, hogy van javulás. Legalábbis tudok este is 100-at adni ciciből, ha Marci is úgy akarja...

Üdv:

Vera
Vendég

Én is kérek túró tortát! :lol:
Nikike, mikor hozol? 8)
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jó titeket olvasni. Sajnos én pont beleestem ebbe a rossz anya vagyok parába, mert nem tudom szoptatni Bencét. Valamennyit ugyan eszeget ciciből, hajnalban jobban, de fejni össz-vissz ha 20 ml-t tudok egy nap, akkor nagyon boldog vagyok. Arra elég, hogy a vitamint beadjam neki. Sírok is eleget és nem tudok megnyugodni kikapcsolódni. Arról meséljetek nekem hogyan tudtok kimozdulni amellett, hogy szoptattok, mérlegeltek, kiegészítetek, fejtek? Mert én ebbe kezdek megbolondulni. Ráadásul most próbálom hogy nem keltem fel, így hol 2 óránként kér enni, hol 4 óránként, most pl. már több mint 4 órája alszik és nem tudom, hogy felkeltsem vagy hagyjam aludni. Aztán meg olyan éhes lesz, hogy csak na. Én nem merem tele tenni a pocakját, mert a tápszert minden kérdés nélkül megenné az összeset, akkor viszont 6-7 órákat is aludna, meg üvöltene a hasfájástól. Tudom, mert kipróbáltam. Szóval muszáj szegénykémet korlátozni egy kicsit, így is fejlődik szépen, csak nekem nehéz megnyugodnom. Bocs, hogy ezt leírom, de tényleg beleőrülök úgy érzem. Nekem az volt a gondom, hogy minden tanács nélkül küldtek haza a kórházból és így annyira bizonytalanul jöttem haza, hogy hétfőre, mire jött a védőnő, már totál ki voltam borulva, hogy mit is kellene csinálni?! Azért a következő gyerekre jobban fel fogok készülni. Ez már így marad, szopik, ameddig tud, aztán ki tudja hogy lesz, csak ne aggódnék ennyit. Ne haragudjatok, de muszáj ezt kiírnom magamból.

Vera, ha ez a csodaszer beválik én is kipróbálnám. Én most egy új teát iszogatok, lassan béka nő a hasamba azt hiszem...

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko

Ildi, fel a fejjel, senki sem úgy szüli meg első gyerekét, hogy egyből tudja, mit hogy kell, hanem rájön dolgokra, elfogadja mások segítségét, és aztán majd szépen kitapasztalod, hogy Bencének mi a jó. látod, már a tápszeres témát is kitapasztaltad, hogy hogy jó neki. Azt már ezerszer leírták a többiek is, hogy nem attól lennél rossz anya, ha nincs tejed, hanem ha mondjuk vered szegényt, dehát ilyenre gondolni sem szabad.
Próbálj meg nem kiborulni, tudod, ezek a kis lények nagyon strapabíróak.
És ha nemsokára majd én borulok ki ugyanezen okok miatt, majd küldd vissza nekem ezt az üzenetet, ok? :)

Adri és

Kép
adri29

Tündi: A zöld termék, épp a hasfájás jele! Remélem a doki megerősíti ezt. Ilyen volt tegnap Majának is 1x, utána újra szép sárga.

Sárgulás: Maja semennyire nem sárgult, a másik két csajsz pedig kicsikét. És tényleg, Maja kapta a legtöbb tejcsit (éjjel nappal room-in). Mintha ez vércsoport függő is lenne.

Jobb cici már csomómentesnek nyilvánítható :D :D :D !

Túrótortát nekem is!!!!!!!
édi

Sziasztok!

Nem mondom szep termes!
Pocak nagysag ugyben osztom Katyat teljes egeszeben, aki nem terhes foglalkozzon a maga gondjaval, ne azt merlegelje kinek mekkora a pocakja!
Gatmetszes, szerintem kiveteles esetekben johet szoba gatvedelem elso gyereknel, kitagulni meg meg kulonlegesebb esetben fog, tehat a vagas sajat erdek, mert kulonben reped az ember a vilagba, na az az igazan sz....r. En is abszolut gatvedelem parti voltam, de meg a gatmetszessel is repedt a mehszajam, vagy valami belul, nelkule meg rosszabb lett volna a helyzet! Nem tudom mi faj meg rajta 1,5 evig mert nekem max 2 hetig volt erzekeny, az teny, hogy addig allva ettem mint a lovak, meg fekudni tudtam meg, aztan semmi!

valami frappans atkotes kellene??? Nem jut eszembe semmi

Turotorta recept: vasarolok kesz tortalapot (cselezek:)))
abbol egyet a tortafora aljaba passzitok!
Raboritom a turotolteleket es be a hutobe kifagyni!
turotoltelek: 6 dl natur joghurtot, kb 2 kanal cukrot (valamilyen edesitoszert), 1 csomag etkezesi zselatint osszekeverek egy labosban, megrottyantom, tenyleg epp forrasig, hogy elolvadjanak a cuccok a joghurtban. Kicsit ijeszto lesz, de ne ijedjetek meg! A turot, negyed vagy fel kilot, izles szerint egy masik talban megtorom, citrom hejat reszelem bele, vanilias cukrot szorok bele, meg meg egy kis cukrot, izles szerint. Ehhez ontom a yoghurtos trutyit, osszekeverem es ezt ra a tortalapra!
Lehet cifrazni gyumolcsdarabokkal, mazsolaval, csokival, stb...
Nem kell parazni, ha folyik, a zselatintol tok jol megszilardul! Nagyon szep lesz, amikor leveszitek a tortaforma karimajat! Ja meg ha nagyon diszeset akartok lehet ratenni gyumit a tetejere es akkor tortazselet! De csak ha megszilardult a turo!

Leirva komolyan mondom bonyolultabb, mint megcsinalni! Kb 10 perc!

csok

Kép
nikike

Megkérdeztem az orvost a gátvédelemről. Azt mondta, gátvédelmet mindenképpen csinál a szülésznő első szülésnél is, mindig, de ettől függetlenül valószínűleg vágni is kell majd. Elmondta, milyen következményei lehetnek, ha nem vágnak, az sem túl jó... De mondta, hogy ha azt kérem, ő nem fog vágni. Lehet, hogy nem fogom azt kérni, elriasztott.
Így nagyjából megnyugodtam. Ha másra nem, legalább arra jó lehet a gátvédelem, hogy kisebb legyen a vágás! Ezzel nyugtatom magam.
Szülésznőt is lehet választani, holnap föl is hívok egy Andi nevűt, akiről jókat írtatok!
Többi aggodalmamról (cukros víz, szoptatás), már csomó mindent megírtatok! Nehéz lehet eldönteni, melyik az a pillanat, amikor tényleg jobb a cukros víz, mikor csinál az ember kisebb rosszat!
Judit
judit(34)

Megkérdeztem az orvost a gátvédelemről. Azt mondta, gátvédelmet mindenképpen csinál a szülésznő első szülésnél is, mindig, de ettől függetlenül valószínűleg vágni is kell majd. Elmondta, milyen következményei lehetnek, ha nem vágnak, az sem túl jó... De mondta, hogy ha azt kérem, ő nem fog vágni. Lehet, hogy nem fogom azt kérni, elriasztott.
Így nagyjából megnyugodtam. Ha másra nem, legalább arra jó lehet a gátvédelem, hogy kisebb legyen a vágás! Ezzel nyugtatom magam.
Szülésznőt is lehet választani, holnap föl is hívok egy Andi nevűt, akiről jókat írtatok!
Többi aggodalmamról (cukros víz, szoptatás), már csomó mindent megírtatok! Nehéz lehet eldönteni, melyik az a pillanat, amikor tényleg jobb a cukros víz, mikor csinál az ember kisebb rosszat!
Judit
judit(34)

Sziasztok!

Katya, hogy birod még?

Hastémában nálam az ellenkezője volt, azzal viccelődtek,hogy olyan hasam van mint egy 6 hónaposnak, nem mint egy 9 nek. Ők csak tudják miért, merthogy mindig megvolt az elmélet. :roll:

Viszont a méhlepény öregedésre érdemes odafigyelni, nekem már a 37 héten elöregedett, és pont ebből adódtak problémák. Igaz a levegőáramlás nézték, de valószínüleg ő már emiatt (az öregedés) fogyott vissza a méhemben. Szóval érdemes többször emlegetni a dokinak, hogy nézze meg.

Ildi: sajnálom, hogy te is ezen mész keresztül, de próbálj meg minél többet pihenni, mert nagyon kileszel. Kimozdulás? Na én nem vagyok szívbajos :P , kismókus be a kocsiba és uzsgyi :P :P
Pelenkáztam már a hátsó ülésen, egy élmény. :twisted:
A kimozdulást úgy oldom meg, hogy odakészítek egy adag tápot (mi már csak így hívjuk) és forralt vizet, vagy lefejt tejet, abba a hőtárolóba, és ha menetközben enni kell, akkor eszünk+ egy váltás ruha, pelus, stb. De általában végig alussza a bevásárlást is etetés nélkül. A sétánál meg abban a percben szunya van ahogyan elindulunk. Tényleg mozdulj ki ha az idő engedi, jót tesz.

Bazsi is végig nyökögi az éjszakát, mert nem megy a termelés már minden evés után, csak napi 1-2 alkalommal és még nem szokta meg. Viszont most kapott kamilla teát, és az úgy néz ki jót tesz neki.

KépKép
lmarie

ja elfelejtettem valaki kérdezte a tickert.

A tickert a profilodba kell feltölteni. Amit megad szöveget (url stb), azt kell bemásolni az aláírásodhoz. És be kell kapcsolni a BBC kódot engedélyezze. Ha nem megy irj, akkor leirom pontosan.

KépKép
lmarie

Szép jó reggelt !

Úgy szeretlek én is olvasgatni titeket ! Na majd ,ha már mi is itt tartunk !

Kicsit talán felszabadultabb már mindenki szoptatás ügyben ! Ugye ??
De minden esetre alakul ! Ügyik vagytok , csak szép lazán könnyedén, a fenének kell az a sok idegeskedés !! :lol:

Ildi ! Csak csatlakozni tudok Mérihez ! Ahogy mondja , egy váltás cucc, kaja és indulás !! Hova szeretnél menni elő alkalommal ??
De , ha van valaki aki elkísér az talán egy kicsit jobb , még sem egyedül bénázik az ember, utánna már könnyebben indul el az ember lánya egyedül is .

Én is ilyen ügyes szeretnék lenni mint ti !! Mercivel nagyon sokáig nem mozdultam ki , meg állandóan fáradt voltam.
Most nagyon fogok igyekezni !!
Meg nem is tudnám most megtenni , hogy fáradt legyek , itt a Mercus is + midíg valami, ebéd, vacsi ...stb, hát kíváncsi leszek .

édi, sziszike ! Meséljetek már valami biztatót még !! Ti , hogy bírjátok ??

Tündi(Cc67) ! Hahó ! Mesélj egy kicsit te is , hogy bírtad a második szülés után otthon a dolgokat ??

Nem depizünk !! Segítünk !! Mindjárt október vége és aztán jön a november eleje !!
Előtte meg itt a szeptember , suli ...stb

Nálatok is péntekre berendelték a gyerekeket, első tan. napra ??
Ezt az egy napot igazán megadhatták volna !! :?

A billentyűzetemet most már tényleg kihajítom !!!!!!
Vagy nem ír betűt vagy sorozat gyártásba kezd !!! Már mindent megnéztem , elem , összehangolás .. stb Á ..................!!

Lányok ! Sütéshez, tudok egy gyors bögrés piskótát a tortához .
Érdekel valakit ??

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Szép jó reggelt!

Engem érdekel a piskóta recept! Kell a változatosság a tejberizs, rizsfelfújt mellé, kipróbálom ezt a túrótortát a te piskótáddal. Tudom, nem kellene ennyi édeset ennem, de nem kívánom sem a húst, halat, sem a krumplit.

Most így a végére azt hiszem, elkezdtem vizesedni, ill. reggelre lezsibbad és pufók lesz a kézfejem. Érdekes, mert a lábammal semmi sincs, már görcsölni sem szokott, viszont az ujjaim bedagadtak és pihenés után nehéz mozdítani őket. Aki hasonló dologgal szembesült, mit csinált? Sótlan diéta? Mint említettem, én szinte alig eszek olyat, amit sózni kell :(
A jegygyűrűm sem hordom :(

Méri, hogy vizsgálják azt, hogy a méhlepény öregedik-e?

Szép, nyugalmas napot nektek, menjetek gyorsan sétálni, míg nem esik.

Adri és

Kép
adri29

Sziasztok!

Túró tortás recepet klassz! .)

Bögrs süti is jöhet!

Kimozdulás: én nem nagyon vittem Marcit. Pont az etetési szívás miatt. Azt meg nem mertem, hogy kihagyok egy cicit és csak tápit kap. Féltem, hogy többé nem szereti majd a cicit. (Marci eleinte nem volt nagy cici párti..)
Nekem az jött be, hogy két etetés között szaladtam el, és addig itt volt Apu vagy férjem a Marcival. Így ki is kapcsolódtam.

Vera
Vendég

Sziasztok !

Itt vagyok , írom !

18 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor (én a VÁNCZA-t ajánlom , olcsóbb és jobb is mint a Dr.Oetker, majd próbáljátok ki)
Ezt jól össze szoktam keverni , utánna jöhet a többi.
18 evőkanál cukor
18 ek. tej
18 ek. olaj
1 ek. citromlé v. reszelt citr. héj
2 cs. vaniliás cukor
5 tojás (a fehérjét külön felverem egy kevés cukorral)
(de elég 4 is ha nincs, elég 3 is vég szükségben)

Mindent összekeverek jól , utánna hozzáadom a tojás fehérjét és szépen hozzákeverem, nem baj ha törik ,nem kell nagyon óvatosan.

Kicsit kiolajozom a tepsit és beleöntöm . Ennyi !

Sütés : előmelegített sütőben közepes lángon kb. 45 perc

De ha tortaformába öntitek akkor ekég mindenből 16 ek., mert szépen fel jön.

De lehet cifrázni, belekeverni diót a tészta masszába vagy amit szerettek kakaót ..stb
Én , ha tepsibe csinálom a tetejére összetört csoki darabkákat szoktam szórni és úgy rakom be a sütőbe.

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?